Syyssävyjä Sorrentossa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Vietä miellyttävä viikko kauniissa Sorrentossa ja Amalfin rannikolla.

Uutuus

Sorrenton niemimaalla maisemat hellivät matkailijaa: sitruunapuita, vihreitä oliivilehtoja ja majesteettisia kallioita. Vesuvius, Napoli ja kuvankauniit saaret Ischia ja Procida. Majoitumme hyvätasoiseen hotelli Atlantic Palaceen keskustan ulkopuolelle. Hotellin shuttlebussin kyydissä pääsee kätevästi kaupungin vanhaan keskustaan, jossa on kauppoja, kahviloita ja ravintoloita.
Matkan hintaan sisältyvät retket Pompeijiin ja Napoliin. Mikäli haluat nähdä aluetta laajemmin, voit lähteä lisämaksullisille retkille mm. Vesuviukselle ja Caprille sekä upealle Amalfin rannikolle, joka sisältää käynnin Ravellossa. 

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta EUR

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsingistä Napoliin ja bussilla edelleen Sorrentoon
Päivä 2 Kaupunkikierros Sorrentossa
Päivä 3 Retki Pompeijiin
Päivä 4 Retki Caprille (lisämaksullinen)
Päivä 5 Retki Napoliin
Päivä 6 Retki pastakaupunki Gragnanoon, tulivuori Vesuviukselle ja paikalliselle maatilalle
Päivä 7 Retki Amalfin rannikolle ja Ravelloon (lisämaksullinen)
Päivä 8 Sorrento – Helsinki

Hotelli

Hotel Atlantic Palace

Hotel Atlantic Palace on perheomisteinen hotelli ja se sijaitsee paikallisella asuinalueella Sorrenton kaupungin keskustan ulkopuolella. Atlantic Palacen paikallinen luokitus on neljä tähteä ja se on äskettäin remontoitu. Hotellin lähellä on tie, joka voi aiheuttaa liikenteen melua. Sorrenton pääkadulle Corsolle on matkaa noin 1,5 km. Hotellilta on päivisin maksuton shuttle-bussi keskustaan. Kattoterassilta on hienot näkymät Napolinlahdelle.

Kaikissa huoneissa on joko parveke tai terassi. Lisämaksusta on saatavilla huonetyyppejä erilaisilla näköaloilla.

Atlantic Palacessa on 95 huonetta. Huoneet ovat tilavia ja niissä on wc, kylpy/suihku, ilmastointi, tv ja maksuton tallelokero.

Puolihoitoateriat tarjoillaan hotellin ravintolassa. Baarissa on mukava nauttia vaikkapa aperitiivi ennen illallista tai kuunnella elävää musiikkia useampana iltana viikossa.

Maksuton wifi toimii baarissa ja yleisissä tiloissa. Uima-allas on käytössä kesäkuukausina.

Hotellissa on kaksi erillistä rakennusta. Päärakennus ja sivurakennus (annex). Rakennukset sijaitsevat noin 20 m toisistaan.

Hotellin kotisivut: www.atlanticpalacehotel.com

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsingistä Napoliin ja bussilla edelleen Sorrentoon

Matkamme Italiaan alkaa lennolla Napoliin. Lentokentältä bussi kuljettaa meidät Sorrentoon ja hotelliimme (ajoaika noin1,5 tuntia). Atlantic Palace on yksi Sorrenton parhaista hotellivaihtoehdoista. Hyvä sijainti, mukava tunnelma ja palvelu ovat taanneet sen, että hotellilla on runsaasti kanta-asiakkaita, jotka palaavat tänne vuodesta toiseen. Hotellin kattoterassilta on hienot näkymät Napolinlahdelle, kauempana häämöttävät Ischian ja Procidan saaret.

Syömme illallisen hotellissamme.

 

Päivä 2
Kaupunkikierros Sorrentossa

Aloitamme aamupäivän mittaisella kaupunkikierroksella. Sorrento tunnetaan mm. laulusta “Torna a Surriento” (suom. “Palaja Sorrentoon”), jonka esitti mm. maailmankuulu tenori Enrico Caruso. Caruso myös asui kaupungissa jonkin aikaa. Sorrento oli jo roomalaisten valtakaudella suosittu matkakohde, sillä niin keisari Augustus kuin keisari Marcus Aureliuskin vierailivat kaupungissa. Paikalliset väittävät, että kaupungin nimi viittaa Homeroksen myyttisten kertomusten seireeneihin, jotka yrittivät houkutella Odysseuksen alas vuorelta surmatakseen tämän. Sittemmin Sorrentossa viihtyivät monet eurooppalaiset taiteilijat ja älymystön edustajat, kuten Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche ja Henrik Ibsen. Monet tuon ajan hienoista, vanhoista hotelleista ovat yhä toiminnassa.
Näemme kierroksen aikana kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja maistamme tietysti myös paria kaupungin erikoisuutta: paikallista jäätelöä — josta tulee nopeasti riippuvaiseksi — sekä tunnettua sitruunalikööriä, limoncelloa. Sorrento ja Amalfin rannikko ovat tunnettuja muhkeista sitruunoistaan. Täällä niistä valmistetaan kaikkea mahdollista ihanasta limoncello-likööristä suklaaseen ja saippuasta jäätelöön. Sitruunat ja appelsiinit koristavat usein myös paikallista keramiikkaa.

 

Päivä 3
Retki Pompeijiin

Tänään käymme legendaarisessa Pompeijissa, jossa matkaamme ajassa melkein pari tuhatta vuotta taaksepäin. Pompeijin kaupunki hautautui paksun tuhka- ja hohkakivikerroksen alle Vesuviuksen purkauduttua rajusti vuonna 79. Tuhkasade kesti kolme vuorokautta, ja kaupungin noin 15 000 asukasta pakenivat henkensä edestä. Hiljaisuus vallitsi Pompeijissa vuoteen 1748, jolloin se heräsi Ruususen unestaan.
Kaivaukset jatkuvat yhä, ja kaupungin katuja kulkiessa tuntuu, kuin siirtyisi toiseen aikaan. Kierroksen aikana näemme upeita seinämaalauksia, taloja, leipomon, temppeleitä, kylpylöitä ja korttelikuppilan. Hämmästyttävää on, että jo 2000 vuotta sitten taloissa oli juokseva vesi ja viemäröintijärjestelmä. Elämä pysähtyi kaupungissa kuin taikaiskusta, mutta mielikuvituksen avulla se herää jälleen eloon. Omavalintaisen lounaan jälkeen on aikaa katsella Pompeijia itsekseen, ennen kuin palaamme Sorrentoon ja hotellille. 

 

Päivä 4
Retki Caprille (lisämaksullinen)

Tänään on mahdollisuus osallistua laivaretkelle Napolinlahdelle. Aluksen perästä on upeat näkymät yli Napolin taustanaan Vesuvius, edessä merestä kohoaa kaunis Caprin saari.
Caprin saarella ovat vierailleet niin Rooman keisarit, kirjailijat kuin elokuvatähdetkin, mutta erityisesti sitä ovat suosineet maailman kauniit ja rikkaat. Pienestä saaresta on tehty lauluja ja kirjoitettu paljon. Nousemme Marina Granden satamasta ylös Anacaprin kylään, joka sijaitsee 270 m korkeudessa. Täällä on Villa San Michele, jonka rakennutti ruotsalainen lääkäri ja kirjailija Axel Munthe. Munthe julkaisi 1929 teoksen ”Huvila meren rannalla” (ruotsinkiel. alkuteos: Boken om San Michele), josta tuli heti erittäin suosittu. Muinaisen San Michelen kappelin raunioille rakennettu huvila on hyvin kaunis, samoin kuin puutarha terasseineen. Näkymät yli saaren, Sorrenton niemimaan ja Vesuviuksen ovat upeat!
Caprin kaupungissa meillä on aikaa katsella lähemmin elegantteja putiikkeja, hotelleja ja ravintoloita. Jos säiden haltijat ovat suosiollisia, voimme istahtaa johonkin Piazza Umberton kahviloista nauttimaan auringosta. Aukio on mainio paikka paikallisen katuelämän seuraamiseen! Retken aikana ehdimme hyvin ihailemaan värikkäitä puutarhoja sekä nauttimaan näkymistä.
Jos voimia riittää, voit tehdä kävelyretken entiseen keisarilliseen palatsiin Villa Jovisiin, joka kuului keisari Tiberiukselle. Retki vaatii hyväkuntoiset jalat, ja kestää noin tunnin kumpaankin suuntaan. 

Iltapäivällä nousemme jälleen laivaan ja suuntaamme takaisin Sorrentoon ja hotelliimme.

Retri Caprille varataan ja maksetaan kohteessa. Hinta vahvistuu lähempänä matkaa.

 

 

Päivä 5
Retki Napoliin

Tänään matkustamme Napolinlahden toiselle puolelle alueen pääkaupunkiin Napoliin. Bussikierroksen jälkeen liikumme kaupungissa jalan. Näemme joitakin kaupungin päänähtävyyksistä, mm. San Carlo -oopperan sekä kuninkaallisen linnan. Napolilaiset ovat tunnetusti värikkäitä ja elämäniloisia, ja kaupungin tunnelma on intensiivinen ja eloisa. Saatamme nähdä tuulessa lepattavia pyykkejä roikkumassa talojen väliin pingotetuilla pyykkinaruilla. Teemme kävelyretken myös kaupungin vanhassa keskustassa. (Kävelyä yhteensä noin 4 km.)
Kiinnostuneet voivat käydä Napolin museossa, jossa on näytteillä joitakin Pompeijin rauniolöydöistä (sisäänpääsymaksu ei sisälly matkan hintaan).
Palaamme hotelliin iltapäivällä.

 

Päivä 6
Retki pastakaupunki Gragnanoon, tulivuori Vesuviukselle ja paikalliselle maatilalle

Aamiaisen jälkeen on aika lähteä retkelle Gragnanoon ja Vesuviukselle.
Ajamme Gragnanon pikkukaupunkiin, joka sijaitsee Vesuviuksen eteläpuolella. Kaupunkia kutsutaan nimellä “Cittá della Pasta”, Pastakaupunki. Täällä on 500 vuoden ajan valmistettu maan parasta pastaa. Jo 1800-luvulla kaupungissa oli 140 erikokoista pastapajaa. Vierailemme erään pastamestarin luona ja saamme kuvan siitä, miten laadukasta pastaa valmistetaan. Saamme tietoa erilaisista pastatyypeistä ja niiden käytöstä. Kyllä vain – italialaisen pasta-aterian valmistus lähentelee taidetta!
Seuraavaksi ajamme vuorille kaupungin ulkopuolelle. Täällä kasvatetaan valtaosa vihanneksista ja kukista, joita näkee paikallisilla toreilla. Pysähdymme pienellä maatilalla, jolla tuotetaan pääasiallisesti oliiviöljyä, mutta siellä on myös hanhia, kastanjoita, hevosia ja vihanneksia. Istahdamme tilan ravintolaan ja saamme maistiaiset paikallisesta viinistä ja alueen erikoisuuksista.
Maistiaisten jälkeen suuntaamme Vesuviuksen tulivuorelle. Vesuviuksen raju purkaus lähes 2000 vuotta sitten hautasi alleen mm. Pompeijin ja Herculanumin kaupungit. Seudun asukkaat elävät aktiivisen tulivuoren varjossa. Nousemme 1200 metriä korkean tulivuoren huipulle, josta näkee alas kraatterin syvyyksiin. Viimeisen pätkän ylös tulivuoren huipulle kuljemme jalan (noin 20 min). Retkelle osallistumisen edellytyksenä on normaali kävelykunto, jotta pystyy nousemaan loppumatkan kraatterille jalkaisin.
Mikäli sää ei suosi, retki Vesuviukselle vaihtuu vierailuun Solfatara-kraatterilla, joka sijaitsee Napolin keskustan länsipuolella.

Retken voi varata etukäteen myynnistämme (viimeistään 45 päivää ennen lähtöpäivää), 62€/hlö.

 

Päivä 7
Retki Amalfin rannikolle ja Ravelloon (lisämaksullinen)

Aloitamme päivän matkaamalla Sorrenton niemimaan toiselle puolelle. Amalfin rannikkoa pidetään Italian kenties kauneimpana rannikkona. Vehmaat rinteet kohoavat jyrkkinä merestä, ja viehättävät pikkukaupungit, kuten Positano, Amalfi ja Scala, kiemurtelevat helminauhoina vuorenseinämillä. Kaikista on upeat näkymät Välimerelle. Maalaukselliset talot näyttävät kallioon liimatuilta, ja arkkitehtuuri on saanut vaikutteita kansoilta, jotka ovat hallinneet aluetta aikojen saatossa. Pääkaupunki Amalfi, joka oli yksi neljästä Italian kaupunkivaltiosta, on ollut tärkeässä asemassa Italian historiassa. Nykyään alue on suosittu matkakohde. Teemme kävelykierroksen Amalfissa ja tutustumme lähemmin tähän viihtyisään kaupunkiin.
Meillä on hyvin aikaa nauttia Amalfista ennen kuin jatkamme matkaa ylös vuorille ja seuraavaan kohteeseemme. Ravellon pieni kaupunki sijaitsee 350 metrin korkeudessa, ja sieltä on upeat näkymät merelle. Kaupungin loistokausi alkoi 1000 vuotta sitten, kun joukko aatelisia muutti kaupunkiin jouduttuaan riitaan Amalfin hallitsijan kanssa. Täältä oli mahdollista jatkaa kaupankäyntiä meren yli. Kaupunki sai yhä enemmän valtaa, mutta 1100-luvun puolivälissä sen valta-asema romahti. Nykyään kaupunkiin tullaan lähinnä tunnettujen huviloiden, kuten Villa Rofolon tai Villa Cimbonen, takia. Väitetään, että säveltäjät Wagner ja Grieg hakivat täältä inspiraatiota teoksiinsa. Joidenkin lähteiden mukaan Wagner olisi säveltänyt Parsifalinsa Ravellossa, kauniissa vanhassa puutarhassa keskellä eksoottisia kukkia.
Kukoistuksensa huipulla kaupungissa asui yli 25 000 asukasta, mutta nykyään asukkaita on vain 2 500. Kaupunki ja sen puistot ovat kuitenkin näkemisen arvoisia. Me käymme yhdessä upeimmista puistoista ja nautimme kahvit ennen paluumatkaa Sorrentoon.

Retken voi varata myynnistämme ennakkoon (viimeistään 45 päivää ennen lähtöpäivää), 56€/hlö.

Päivä 8
Sorrento – Helsinki

Ajamme bussilla Napolin lentokentälle, josta kotimatka alkaa.
 

Hintatiedot

Lisämaksulliset huonetyypit

Kategoria 1: Jaettu kahden hengen huone, parveke ja näkymä sitruunapuulehtoon: 20€/hlö

Kategoria 4: Jaettu kahden hengen huone erillisessä rakennuksessa, terassi: 20€/hlö

Kategoria 5: Jaettu kahden hengen huone erillisessä rakennuksessa, parveke ja merinäköala: 70€/hlö

Kategoria 6: Jaettu kahden hengen huone erillisessä rakennuksessa, ylin kerros ja tilava parveke: 75€/hlö

Kategoria 7: Jaettu kahden hengen huone päärakennuksessa, ylimmissä kerroksissa, parveke ja näkymä: merelle, 80€/hlö

 

Yhden hengen huone

Kategoria 8: Huone on kahden hengen huone yhden käyttöön. Huoneet sijaitsevat erillisessä rakennuksessa ja niissä kaikissa on parveke: 200€.

 

Hintaan sisältyy
 • Lufthansan reittilennot Helsinki - Napoli - Helsinki (välilasku menossa ja paluussa)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hotelli Atlantic Palacessa (paikallinen luokitus neljä tähteä)
 • puolihoito (aamiainen ja illallinen hotellissa)
 • kaupunkikierros Sorrentossa
 • retket Napoliin ja Pompeijiin
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • yhden hengen huoneen lisämaksu
 • lisämaksulliset huonetyypit
 • lisämaksulliset retket, Amalfin rannikko ja Ravello 56€/hlö sekä Gragnano ja Vesuvius 62€/hlö 
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille yhteensä noin 6€/hlö (suositus)
 • sisäänpääsyt museoihin, Pompeiji 15€/hlö ja Napolin arkeologinen museo 7€/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Hintaan sisältyvät ateriat

Matkan hintaan sisältyvä puolihoito on aamiainen ja illallinen hotellin ravintolassa. Ruoat tarjoillaan pöytiin ja ateriat ovat saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme.

 

Sää ja lämpötilat

Loka-marraskuussa päivän ylin lämpötila Sorrentossa liikkuu +17-22C tietämillä. Keskimääräinen päivälämpotila on noin +15-18C. Ota mukaan myös lämmintä vaatetusta, sillä varsinkin aamut ja illat voivat olla viileitä. 


 

Minimiosallistujamäärä

Matkan minimiosallistujamäärä on 24 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

 

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Ruokailu suuri pettymys, opas ammattilainen! Hotelli siisti- sijainti....vaikea lähteä kävelemään. Ruoka suuri pettymys, yksi syy Italiassa matkailuun ruoka...nyt oli kuin olisi käynyt taistoon päivälliselle mennessä: suuret annokset, vasta kahtena viimeisenä iltana noudattivat osittain pyyntöä pienemmistä annoksista.Ruoka oli massaruokaa, OMILLA RETKILLÄ käydessä sai hyvää yksinkertaista italiaruokaa! Olen varannut seuraavan matkan keväälle, ruuan vuoksi saatan joutua perumaan sen. Seuraavaan kysymykseen vastaan kyllä, mikäli saatte hoidettua ruoka- asian, muussa tapauksessa EI
Date published: 2019-11-06
Rated 4 out of 5 by from Paljon infoa ja ihasteltavaa Syyssävyjä Sorrentossa oli oikein onnistunut. Opas Pirjo oli mahtava tietopaketti käyntikohteidemme historiasta sekä muusta tiedosta ja kaiken kaikkiaan italialaisesta elämästä ja kulttuurista ja yhteiskunnan asioista. Aikaiset heräämiset päiväretkille hieman harmittivat mutta päivän sisältö yleensä kuittasi sen todella hyvin. Hotellin illallisvalikoima olisi ehkä saanut olla alku- ja pääruoan osalta suppeampi (5 ja 5) mutta monipuolisempi.
Date published: 2019-11-07
Rated 4 out of 5 by from Syksyn sävyt ja aromit Sorrentossa Kokonaisuudessaan aivan upea matka. Oppaamme Pirjo oli jotakin niin mahtavaa, ettemme löydä tarpeeksi ylistävää arvosanaa. Ainoa moite matkasta voisi olla tolkuton meteli iltaruokailun aikana, mutta sehän ei ole matkanjärjestäjän vika. Hotellissa oli kaikki ihan kohdallaan, lukuunottamatta sijaintia vähän liian kaukana kaupungista. Tämä ei ole moite, vaan mielipide.
Date published: 2019-11-08
Rated 4 out of 5 by from Miellyttäviä kokemuksia Matkan järjestelyt olivat onniistuneet. Aikataulu piti. Runsaasti retkitarjontaa. Matkanjohtaja oli asiantunteva ja läsnäoleva. Hänen pitkä kokemuksensa matkanjohtajana tuli hyvin esiin. Albatrossin/matkanjohtajan toiminta oli joustavaa ja tilanteet huomioonottavaa.
Date published: 2019-11-13
Rated 5 out of 5 by from Hieno matka Sorrenton alueen kaupunkeihin ja maisemiin. Syyssävyjä Sorrentossa, hieno matka loka-marraskuun vaihteessa Sorrenton, Caprin ja Amalfin rannikon upeisiin maisemiin. Sää suosi, lämmintä oli kuin kesäisessä Suomessa. Joitakin sadekuuroja ja yöllisiä ukonilmojakin saimme, mutta ei haitaksi asti.
Date published: 2019-11-06
Rated 4 out of 5 by from Ruusuja ja risuja2 29.10 5.11 Syyssävyjä Sorrentossa. Kohde viehättävä, hienot retket, hotelli kaikin puolin hyvä, ystävällinen palvelu, rauhallinen huone. Mutta. Ruokasali meluisa. Ehkä kannattaisi suunitella kahden kattauksen taktikkaa. Myös ennalta määrätty pöytäjärjestys tuntui epämukavalta. Suomalaisten, ruotsalaisten ja norjalaisten erillään istuminen oudoksutti. Olisi ollut mukava mikäli melulta olisi voinut vaihtaa ajatuksia muiden skandinaavien kanssa. Opas tuntee Italian, ei monien oppaiden tapaan jauhanut shoppailumahdollisuksista, vaan saimme häneltä kattavan tietopaketin Italian nykyisyydestä ja historiasta. Hänen organisointia olisi hyvä hioa. Menomatkalla saimme vasta Saksassa tietää, että hän oli mukana. Tätä olisi voinut merkata jo Vantaalla vaikkapa kokoamalla ryhmän ennen lentoa. Info oli satunnaisen hajanaista, myös opastusten yhteydessä hän kiirehti liikaa. Matkalla oli pelkästään iäkkäämpää väkeä, joten hoppu siirryttäessä jalan paikasta toiseen ei ole hyväksi. Mutta miellyttävä ihminen opas on. Käyttää hyvää kieltä ja kuten sanottua rikas tietomäärä.
Date published: 2019-11-27
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen tarjonta eri alueista Matkaohjelma hyvin monipuolinen. Sai hyvän kuvan kohteista. Opas erinomainen. Selitti asioita rauhallisesti, miellyttävä ääni, ystävällinen, tiesi paljon, jousti tarvittaessa. Muut ryhmäläiset mukavia ja ottivat yksin matkustavankin hyvin vastaan. Hotelli uudenaikainen. Tosin jouduin vaihtamaan alussa huonetta siellä olevan pistävän hajun vuoksi. Myös hotellin sisäänkäynnissä (tämä sivurakennus) ajoittain sama haju. Henkilökunta ystävällistä. Ruokailut varsinkin iltaisin todella meluisia kun sali täynnä. Keskustelu hankalaa kun ei kuullut. Tarjoilijat persoonallisia. Mikäli esim. aamiaisella ei ollut vielä paljon syöjiä, he kyllä pitivät omaa "shoutaan". Ruoka ok mutta alkoi loppuvaiheessa tuntua yksitoikkoiselta. Pöytiin tarjoillut valmiit annokset aivan liian suuria, jäi osa syömättä. Ehkä buffet olisi ollut parempi. Hotellin sijainti hieman keskustasta vähän huono. Vilkasliikenteinen tie johti keskustaan ja kävely siinä pelottavaa kun varsinaista jalkakäytävää ei alussa ollut. Vaikka hotellista pääsi bussilla keskustaan, se tuntui hieman vaivalloiselta. Kaipasin kävelyretkiä iltaisin hotellin ympäristössä.
Date published: 2019-11-06
Rated 3 out of 5 by from Järjestelyt ja sisältö vastasi odotuksia, joita valmismatkalle asetimme. Vaihtoehtoisina retkinä olisimme toivoneet liikunnallisempia ratkaisuja, esim. päivävaelluksia. Opas asiansa osaava ja mielyttävä.
Date published: 2019-11-06
 • y_2020, m_8, d_3, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_9
 • loc_fi_FI, sid_ITRTR52, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

ITRTR52AFI