Svengaava Etelä

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Jazzaava New Orleans, moderni Atlanta, countryn Nashville, Elviksen Graceland ja bluesin Memphis. Nauti musiikista, ruoasta ja etelän ystävällisyydestä!

Tällä matkalla on rytmiä ja reilua meininkiä! Etelävaltiot tunnetaan erityisesti musiikista, hyvästä ruoasta ja rennosta elämänasenteesta. Countrymusiikin kehto on Nashville, Elviksen kodissa Gracelandissa vaalitaan rockin kuninkaan muistoa, blues ja gospel ovat Memphisin juurevat rytmit. Jazz kuplii ja leikittelee New Orleansissa. Etelän omaleimainen ja maukas ruokakulttuuri on tänä päivänä voimissaan. Memphisin mehevät ribsit, yes.

Tuulen viemää -klassikkoelokuvan maisemia tulee tutuksi sekä ihmisoikeustaistelija Marthin Luther Kingin synnyinseutu,  olympiakaupunki Atlanta. Matkaamme siipiratasaluksella Mississippijokea pitkin ja teemme nostalgisen vierailun Gracelandiin.  Ranskalaiskortteleiden iloinen vilinä ja maukas kreoliruokakulttuuri New Orleansissa.

Sinulla on myös omaa aikaa tutustua kiertomatkamme kaupunkeihin. Eniten omaa aikaa on New Orleansissa.

Matkusta rennosti svengaavaan Etelään!

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Yhdysvaltain dollari

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Atlanta
Päivä 2 Atlanta - kaupunkikierros
Päivä 3 Atlanta - Chattanooga - Lynchburg - Nashville
Päivä 4 Nashville kaupunkikierros - Country Music Hall of Fame
Päivä 5 Nashville - Memphis - Graceland
Päivä 6 Memphis-kaupunkikierros
Päivä 7 Memphis - Vicksburg
Päivä 8 Vicksburg - Oak Alley-plantaasi - New Orleans
Päivä 9 New Orleans - Ranskalaiset korttelit - jazzbrunssi - Mississippin jokiristeily
Päivä 10 New Orleans omaan tahtiin
Päivä 11 New Orleans - Montgomery
Päivä 12 Montgomery - Hank Williams ja Road to Tara-museot - kotimatka
Päivä 13 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Atlanta
Atlantan downtown illalla

Atlantaan saavuttuamme ajamme lentokentältä suoraan hotelliimme. Levättyämme teemme kaupunkikierroksen seuraavana päivänä.

Atlanta on Georgian osavaltion pääkaupunki ja tunnetaan sekä Martin Luther Kingin että Tuulen viemää -elokuvan synnyinkaupunkina. Atlanta isännöi kesäolympialaisia vuonna 1996 ja on mediajätti CNN:n sekä Coca-Colan kotikaupunki.

Atlantassa on noin 5,5 miljoonaa asukasta, laajat esikaupunkialueet mukaan lukien. Keskustassa, eli downtownissa on Amerikan korkeimpia pilvenpiirtäjiä. Kaupungin vanhoissa kortteleissa ja kaupunginosissa sen sijaan on säilynyt pittoreskeja matalia värikkäiksi maalattuja puutaloja, joiden varjoisille kuisteille kuuluvat korkeaselkäiset keinutuolit.

Ihmisoikeustaistelija Marthin Luther Kingin syntyi Atlantassa ja täällä on hänen viimeinen leposijansa sekä hautamuistomerkkinsä, jossa palaa ikuinen tuli.

Tyypillisessä etelävaltion talossa asui ja kirjoitti Margaret Mitchell Tuulen viemää -klassikon 1920-luvulla. Scarlett O`Haran ja Rhett Butlerin rakkaustarinan tapahtumat sijoittuvat mm. Atlantaan ennen ja jälkeen Pohjois-Amerikan sisällissodan. Kun kirja julkaistiin vuonna 1936, siitä tuli pian suurmenestys. Kirja palkittiin Pulitzer-palkinnolla vuonna 1937. Romaani filmatisoitiin 1939 ja loppu onkin elokuvan historiaa. Margaret Mitchellin kotitalo toimii tänä päivänä museona.

Atlantan nähtävyyksiä on mm. Georgian Aquarium. Se on maailman suurin akvaario, jonka valtavissa vesitankeissa rittää uivaa ihmeteltävää: erilaisia valaita, piraijoita, mustekaloja ja haita.

Muita käymisen arvoisia kohteita ovat useat tasokkaat museot, mm. High Museum of Art, Atlanta Institute of Arts ja Modernin taiteen museo. Suositun virvoitusjuoman historiaa ja nykypäivää voi ihmetellä Coca Cola-museossa.

Atlantassa elää monipuolinen ja rikas ravintola- ja ruokakulttuuri. Jos esim. haluat kokea yhden amerikkalaisimmista ruokailuhetkistä, niin piipahda hampurilaiselle The Varsityyn. Tämä pikaruokala on tiristänyt pihviä pannulla hampurilaisiinsa samalla paikalla osoitteessa North Avenue 61, vuodesta 1929 lähtien.

Päivä 2
Atlanta - kaupunkikierros
Marthin Luther Kingin kotitalo

Tänään tutustumme mm. Auburn-kortteleihin. Näiden vanhojen kortteleiden alueella ovat ihmisoikeustaistelija Martin Luther Kingin synnyinkoti, asuintalo ja kirkko, jossa hän saarnasi. Kortteleiden länsipuoli on rauhoitettu kansallispuistoksi; jossa on mm. hautamuistomerkki, jossa palaa ikuinen tuli sekä museo Kingin ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseksi.

Atlantassa ei voi olla ohittamatta 1996 olympialaisiin rakennettua kisakylää. Tutustu olympiakylään, jota ei enää samaksi tuntisi. Nyt alueella on kongressikeskus Philips Arena, Georgia Aquarium, Coca Cola-museo ja mediakeisari Ted Turnerin mekka; CNN -rakennus.

Päivä 3
Atlanta - Chattanooga - Lynchburg - Nashville
Jack Daniels viskitislaamo

"Pardon me sir – is this the Chattanooga Choo-Choo?” kysyi Glenn Miller orkestereineen ja teki laulun tunnetuksi 1940-luvulla. Chattanooga sijaitsee Tennesseen osavaltiossa ja laulun ”choo-choo” viittaa Cincinnattiin vuonna 1880 rakennettuun rautatielinjaan. Chattanooga nimen uskotan kumpuavan cherokee-intiaanien kielestä:"Ota kala ylös vedestä". Käymme Chattanoogan viehättävällä vanhalla asemalla, jossa on esillä vanhoja vetureita, junavaunuja ja nostalginen asemarakennus kahviloineen.

Chattanoogasta jatkamme matkaa Lynchburgiin. On vain yksi syy pysähtyä tässä vaatimattomassa pikkukaupungissa - Jack Danielsin hieno alkuperäinen viskitislaamo. Näemme kävelykierroksella viskin monivaiheisen valmistusprosessin. Tislaamon ja viskin aromeja voi tuoksutella. Maistelemaan emme valitettavasti pääse. Uskomatonta kyllä - Jack Danielsin kotikaupungissa on alkoholikielto. Kultaista juomaa voi toki ostaa tehtaan pienestä myymälästä mukaansa.

Nashvilleen, country&westernin kotikonnuille saavumme illalla. Majoittaudumme hotelliin.

Päivä 4
Nashville kaupunkikierros - Country Music Hall of Fame
Nashville -Country Music Hall of Fame

Nashville on country-musiikkia, sen historiaa ja suuria legendoja. Missään muualla ei tästä musiikinlajista pääse nauttimaan niin kuin täällä. Barn Dance – suorasta radio-ohjelmasta 1920-luvulla alkunsa saanut musiikkityyli on vuosien saatossa muuttunut USA:n suosituimmaksi. Tutustumme countryn ytimeen, kun kuljemme pitkin Music Row -aluetta, jolla ovat kaupungin kaikki kuuluisat musiikkistudiot. Country Music Hall of Fame on aamupäivän käyntikohteemme, jossa nautimme myös lounaan. Täällä on pieteetillä koottuna iso osa countrymusiikin historiaa: Johnny Cashin kitarasta Patsy Clinen cocktailmekkoon.

Loppupäivän voit viettää omaan tahtiisi Nashvilleen tutustuen. Kävele Broadwayllä ja piipahda kuuntelemaan livemusiikkia johonkin lukuisista musiikkibaareista. Ovet ja ikkunat ovat kutsuvasti auki ja tasokas elävä musiikki soi täällä aamusta myöhäiseen yöhön.

Parina viime vuotena useampi kansainvälinen matkailujulkaisu (esim. Condé Nast ja Fodor´s) on valinnut Nashvillen yhdeksi niistä top-kaupungeista, jonne tulisi matkustaa. Tämä siksi, että Nasvillessa kukoistaa kuuma etelän ruokakulttuuri ja juureva musiikki. Voit itse todistaa väitteiden paikkaansa pitävyyden.

Päivä 5
Nashville - Memphis - Graceland
Graceland

Varhaisen aamiaisen jälkeen lähdemme kohti syvää etelää ja Memphisiä. Täällä on Graceland, Elvis Presleyn kotitalo ja tilukset. "Kuninkaan" kuoleman jälkeen paikasta on tullut yhdistelmä museota ja mausoleumia. Presidentin Valkoinen talo Washingtonissa ja Elviksen Graceland ovat Yhdysvaltojen kuuluisimmat rakennukset. Graceland vaalii rock´n rollin kuninkaan muistoa. Vuosittain noin 600 000 kävijää vierailee legendan kotona ja lukemattomia erilaisia Elvis-matkamuistoja myyvässä vierailukeskuksessa. Elviksen hauta on talon puutarhassa, suihkulähteen luona. Samaan puutarhaan on haudattu tähden lähisukulaisia.

Elvis osti Graceland -tilan taloineen vuonna 1957, vasta 22-vuotiaana nuorukaisena. Hän asui talossa läheistensä ja ystäviensä kanssa aina kuolemaansa saakka, 16. elokuuta 1977. Elviksen talosta on turha etsiä antiikkia tai tiettyä sisustustyyliä. Tähden koti on, kuten haalarimalliset esiintymisasutkin olivat: Elviksen oman tyylin mukaisia. Gracelandin Trophy room -huoneessa on nähtävillä Elviksen lukemattomat kulta- ja platinalevyt. Las Vegasin tiukat ja kimaltelevat esiintymisasut, ns. jump suit-asut ovat ihailtavina entisessä squash-hallissa. Gracelandista ajamme hotelliimme Memphisissä ja loppupäivän voit viettää omaan tyyliin ja tahtiin. Maista Memphisin tunnusruokaa "spare ribsejä", eli rasvaista ja ah, niin mehukasta grillikylkeä. Annokset ovat yleensä valtavia.

Päivä 6
Memphis-kaupunkikierros
Sun Studiot

Tänään nautimme Memphisin kaupunkikierroksesta. Puuvillan, barbecuen ja bluesin kaupunki on myös rock´n´ rollin ja soulin synnyinseutua. Beale Streetia kutsutaan bluesin pääkaduksi. Kadun varren kapakoista on moni bluesmies aloittanut uransa. Sun Studio on paikka, josta 1950-luvun puolivälissä uraansa Elviksen lisäksi aloittivat muun muassa Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins ja Roy Orbison. Myös B.B. King ja Ike Turner kuuluivat Sunin artisteihin. Käymme legendaarisilla studiolla.

Memphisin keskustasta kävelymatkan päässä sijaitseva Lorraine –motelli oli aikoinaan niitä harvoja majoituspaikkoja, jotka hyväksyivät asiakkaakseen muita kuin valkoihoisia. Tämän motellin parvekkeella salamurhattiin Martin Luther King vuonna 1968. Nyt motellin vieressä on kansalaisoikeuksien museo. Tutustumme motelliin ulkoapäin.

Memphis on mukavan pieni ja helppo tutustuttava joko jalan tai vanhalla raitiovaunulla. Ilta täällä sujuu oman suunnitelmasi mukaan. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti vierailla Beale Streetin bluesbaareissa, joissa pinnalle pyrkivät blues- ja rocktähdet esiintyvät livenä joka ilta. Matkanjohtaja neuvoo mielellään lisää.

Päivä 7
Memphis - Vicksburg

Aamupäivän voit viettää omatoimisesti Memphisissä. Voit kävellä kaupungilla omaan tahtiin tai käydä  esim. Mud Island River Parkissa, joka sijaitsee Mississippi-joen niemimaalla. Alueella on myös museo, joka kertoo joen historiasta 10000 vuoden ajalta, täällä esitellään mm. arkeologisia löytöjä ja aluksia luonnollisessa koossaan.

Keskipäivällä jatkamme matkaa kohti Vicksburgia, jonne saavumme iltapäivällä. Menemme hotelliimme ja illan voit viettää oman jaksamisesi mukaan.

Päivä 8
Vicksburg - Oak Alley-plantaasi - New Orleans
Ostereita

Ajamme Mississippi-jokea myötäillen Saint James Parishiin, jossa vierailemme Oak Alleyn sokeriruokoplantaasilla. Paikka on saanut nimensä mahtavasta yli 300 vuotiaiden tammien kujasta, joka vie plantaasin päärakennukselle. Talo on 1830-luvulta ja se on hienosti restauroitu. Tila ja sen kaunis puutarha antavat hyvän kuvan siitä, miltä amerikkalaiset suurtilojen talot näyttivät ennen maan sisällissotaa. Sisällissota (1861-1865) ajoi suurimman osan tiloista konkurssiin.

Jatkamme kohti omaleimaista New Orleansia, jota hurrikaani Katarina riepotteli vuonna 2005. Suurin osa kaupungista, noin 80 % joutui veden valtaamaksi, kun tulvilta suojaavat vallit murtuivat. New Orleans määrättiin kokonaan evakuoitavaksi, määräystä kaikki eivät voineet tai halunneet noudattaa – tuhoisin seurauksin. Veden alle jäi noin 1700 ihmistä. Kovia kokeneet, sitkeät ja eteenpäin katsovat kaupunkilaiset ottivat uusiokäyttöön vanhan mottonsa: ”Laissez les bons temps rouler”  -Let the good times roll!

Menemme hotelliimme ja loppupäivän voit viettää oman mieltymyksesi mukaan.

New Orleansissa syödään hyvin, nautitaan elämästä ja kuunnellaan elävää musiikkia: kaduilla, konserttisaleissa ja kapakoissa. Jazz syntyi täällä 1800-lopulla ja elää vahvasti kaupungissa edelleen. Kulje pitkin kuuluisaa Bourbon Streetiä tai muita rauhallisempia Ranskalaisten kortteleiden houkuttelevia katuja, poikkea baariin ja jammaile mukana.

Päivä 9
New Orleans - Ranskalaiset korttelit - jazzbrunssi - Mississippin jokiristeily
Mississippi

Ranskalaiset siirtomaaherrat perustivat Nouvelle Orléansin vuonna 1718. Noin 45 vuotta sen jälkeen tulivat espanjalaiset ja siitä 40 vuoden kuluttua alue myytiin amerikkalaisille vuonna 1803. Vaiherikkaan historiansa ansiosta New Orleans on aivan omaa luokkaansa kulttuurillisesti ja kielellisesti. Kulttuuri on sekoitus kreolikulttuuria, jonka juuret ovat Ranskassa, ja siinä on vaikutteita Espanjasta, Italiasta, Karibialta ja Afrikasta. Nämä kaikki sulautuvat etniseksi orkesteriksi, joka tekee New Orleansista ainutlaatuisen. Täällä törmää edelleen myös voodoon-uskonnon harjoittajiin ja voodoo-esineistöä myyviin pikkukauppoihin. Tutustumme kaupungin tunnetuimpaan osaan, eli Ranskalaisiin kortteleihin kävellen. Korttelien charmi syntyy värikkäistä ihmisistä, musiikista, vanhoista pastellisävyisistä puutaloista, taidokkaista takorautaparvekkeista ja parvekkeiden roikkukasveista.

Nautimme jazzbrunssin elävän musiikin kera yhdessä kortteleiden tunnetuimmista brunssipaikoista. Maittavan ja runsaan brunssin jälkeen on aika nousta siipirataslaivaan, ottaa rennosti ja lähteä jokiristeilylle Mississippi-joelle. Mississippin alkulähde on Lake Itasca pohjoisessa Minnesotassa ja joki laskee lopulta Meksikonlahteen. Pituutta USA:n toiseksi pisimmälle joelle kertyy 3766 kilometriä. (Missourijoki on vain hieman pidempi, noin 4088 kilometriä). Sadepisaran matka joen alkulähteiltä sen päätepisteeseen Meksikonlahdelle kestää noin 90 päivää.

Jokiristeilyltä palaamme New Orleansiin ja loppupäivä Big Easyssä on sinun.

Päivä 10
New Orleans omaan tahtiin
Katujazzia New Orleansissa

Päivän teema on "Big Easy", tällä lempinimellä New Orleans tunnetaan. Ota siis sinäkin iisisti ja nauti. New Orleansissa on paljon nähtävää. Esimerkiksi City Park, St. Louis-katedraali tai New Orleans Museum of Art. Katuvilinässäkin riittää mukavasti ihmeteltävää. Ranskalaisten korttelien alueella ja niiden lähistöllä on paljon kauppoja ja ravintoloita. Tuliaisia voi hankkia myös Ranskalaisen korttelin laidalla olevalta laajalta katetulta torilta. Hyppää Charles Streetin vanhaan kolisevaan ja nitisevään puiseen ratikkaan ja tee huviajelu New Orleansin puutarhakaupunginosaan, jossa vanhat kauniit talot, niiden kuistit sekä kuisteilla keinuvat tuolit vievät taatusti etelän tunnelmiin.

New Orleans on kuulu hyvästä ruoasta. Kaupungissa työskentelee monta maailmankuulua kokkia, mutta huikopalana maistuvat varmasti ihan yhtä hyvin paikalliset cajun-erikoisuudet: jambalaya, rapupiiras (crawfish pie) tai miksei myös kerran elämässä: alligaattorimakkara.

Päivä 11
New Orleans - Montgomery
Matka jatkuu tänään kohti sisämaata ja Alabaman Montgomerya. Matkalla käymme isossa Outlet -kauppakeskuksessa, jossa sinulla on mahdollisuus ostaa edullisesti amerikkalaisia merkkituotteita itselle ja kotiin tuliaisiksi. Saavumme Montgomeryyn illalla ja menemme suoraan hotelliimme.
Päivä 12
Montgomery - Hank Williams ja Road to Tara-museot - kotimatka
Jonesboro -Tuulen Viemää museo

Poikkeamme aamiaisen jälkeen muusikko Hank Williams-museoon. 29-vuotiaana menehtyneen Hank Williamsin tunnetuimpia hittejä ovat Your Cheatin, I'm So Lonesome I Could Cry ja Hey Good Lookin´. Hankin perilliset ylläpitävät huolella ja rakkaudella kotoisaa museota, jossa on nähtävillä mm. täydellinen vaaleansininen avo-Cadillac, lukuisa määrä Hankin esiintymisasuja sekä valokuvia lyhyen, mutta merkittävän uran varrelta. Hank Williams kuoli 30-vuotiaana.

Seuraava etappimme on Jonesboron pikkukaupunki. Vierailemme Road to Tara -museossa, johon on koottu kaikkea mahdollista Tuulen viemää –elokuvaan liittyvää. Museosta löytyy romaanin monet eri kieliversiot, elokuvajulisteet, elokuvan puvustoa ja valokuvia sekä kirjailija Margaret Mitchellin keräämät kirjan teemaan liittyvät tavarat.

 

Lento Frankfurtin kautta Helsinkiin lähtee Atlantasta myöhään iltapäivällä.

Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki-Atlanta-Helsinki (joko Frankfurtin tai Lontoon kautta) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen tähden hotelleissa, aamiainen (aamiaiset ovat ryhmälle valmistettuja aamiaisia, joiden taso vaihtelee hotelleittain. Hotellit eivät pysty toteuttamaan yksittäisiä erikoisruokavalio-aamiaisia)
 • kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan
 • lounas 3. matkapäivänä
 • jazzbrunssi 8. matkapäivänä
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 598€ (11 yötä), lähdöillä: 24.2. ja 11.3./698€ (11 yötä), lähdöillä: 8.4., 20.4., 14.9. ja 7.10.
 • ESTA-matkustuslupa USA:han (hinta noin 14 USD). Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet "Passi ja viisumi USA:ssa"-osiosta täältä: http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/viisumi
 • ruokailut ja juomat matkan aikana
 • juoma- ja palvelurahat (noin 60 €/henkilö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Majoitus

 • Atlanta: 2 yötä
 • Nashville: 2 yötä
 • Memphis: 2 yötä
 • Vicksburg: 1 yö
 • New Orleans: 3 yötä
 • Montgomery: 1 yö

Välimatkat

Atlanta-Nashville noin 400 km
Nashville-Memphis n. 340 km
Memphis-Vicksburg n. 400 km
Vicksburg-New Orleans n. 360 km
New Orleans-Montgomery n. 500 km
Montgomery-Atlanta n. 250 km

 

Liikenneolosuhteet voivat vaikuttaa päivän kulkuun ja aikatauluhin.

Aamiaiset

Hotellien aamiaisten taso ja valikoiman laajuus vaihtelee, riippuen kaupungista ja osavaltiosta.

Kiva tietää

Leffavinkkejä
Tuulen viemää ja Bond -Elä ja anna toisten kuolla (kohtauksia New Orleansissa) sekä Walk the Line-elokuva Johnny Cashista.

Musiikkia
mm. Elviksen koko tuotanto, Patsy Cline, Johnny Cash, Hank Williams, Dolly Parton, B.B. King.

Kirjavinkkejä
Tuulen viemää, Margaret Mitchell ja Viimeinen juna Memphisiin, Elviksen elämänkerta (3 osaa pokkareina, kirjoittanut Peter Guralnick, suomentanut  J. Pekka Mäkelä).

ESTA-matkustuslupa

Tarvitset ESTA-matkustusluvan USA:n matkalle. Lupa on anottava sähköisellä lomakkeella viimeistään 72 tuntia ennen matkaa. Suosittelemme hakemaan luvan hyvissä ajoin. Lue lisää: http://albatros-travel.fi/passi-ja-viisumi-usassa

Lähtöselvitys ja koneen vaihto 7.10. lähdöllä

Lähtöselvitys Helsingin lentokentällä tapahtuu terminaali 1:n lähtöselvitystiskillä.

Näet Lufthansan palvelevien tiskien numerot lähtevien lentojen näyttötaululta. Suosittelemme saapumaan lentokentälle noin kaksi tuntia ennen koneen lähtöaikaa. Lähtöselvitys tulee olla tehtynä lentokentällä viimeistään 1 tunti ennen koneen lähtöä.

Frankfurtin kentällä lento tulee terminaali 1:een ja jatkolento Atlantaan lähtee samasta terminaalista.. Huomioithan, että ennen nousua Atlantan lennolle, menet uudelleen turvatarkastuksen läpi. Siirry ajoissa jatkolennon lähtöportille.

Käsimatkatavaroissa ei saa olla nesteitä yli 100 ml yksittäispakkauksissa. Lentokentältä ostetut tax free -tuotteet on pidettävä sinetöidyssä pussissa määränpäähän saakka, kuitti selkeästi näkyvissä.

Turvatoimet lentomatkoilla USA:han

TSA-hyväksytyt matkalaukkulukot suositeltavia USA:han matkaaville ja elektroniset laitteet käsimatkatavaroissa.

 USA:n lentokentän turvatarkastajilla on oikeus tarkastaa matkalaukun sisältö, vaikka omistaja ei ole paikalla.  TSA-hyväksytty (Transportation Security Administration) lukko voidaan avata ja sulkea viranomaisten toimesta ilman lukon hajottamista (heillä on "pääavain", joka käy kaikkiin TSA-lukkoihin, myös yhdistelmälukkoihin), kun taas tavanomainen lukko voidaan murtaa auki laukun tutkimista varten.

TSA-lukko on täysin turvallinen käyttää koska sen saavat auki vain viranomaiset ja laukun omistaja.

USA:n viranomaiset ovat tiukentaneet käsimatkatavaroihin pakattujen matkapuhelimien, tablettien, tietokoneiden ja muiden elektronisten laitteiden tarkastuksia. Laitteiden akkujen tulee olla ladattuja, jotta laitteet voidaan käynnistää turvatarkastuksessa.

Akun ollessa tyhjä tai jos laitetta ei voida kytkeä päälle, viranomaiset voivat vaatia laitteen haltuunottoa. Matkanteko saattaa näin viivästyä ja mahdollisuus jatkoyhteyksien menettämiseen kasvaa.

Lisätietoa esim. British Airwaysin kotisivulta:
http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_us?p_faqid=5047

Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen matka Matka oli monipuolinen ja tarjosi paljon nähtävää. Ainoastaan muutamaa matkapysähdystä lukuunottamatta kaikki nähtävä oli mielenkiintoista. Onneksi tarjonta oli musiikkipainotteista ja vapaa-aikaakin sen verran, että omatoimisestiin pääsi tutustumaan soitantaan. Reipastahtinen eteneminen ei tee tästä ehkä huonokuntoisimmille sopivaa matkaa. Opas oli mies paikallaan ja piti porukan koossa ja osasi kertoa paljon tutustumiskohteista. Ehkä itse olisi toivomut vieläkin enemmän tietoa paikallisesta musiikisa ja etenkin ranskalaisen kultuurin vaiheista ja vaikutuksesta. Britney Spearsin näkeminen livenä Grand Old Opryssä oli yksi matkan monista kohokohdista.
Date published: 2016-04-24
Rated 5 out of 5 by from Svengaava Etelä 13.3.-25.3.2016 Olin Svengaava Etelä -matkalla 13.3.-25.3.2016 ja matka ylitti kaikin tavoin odotukseni. En ole aikaisemmin käynyt USA:ssa (paitsi New Yorkissa) ja tämä etelävaltioihin suuntautuva matka oli todella antoisa - kaikin tavoin. Matkaohjelma oli tiivis, joten ehdimme nähdä ja kokea paljon. Kuitenkin ns omaa aikaakin jäi sopivasti, jotta ehti hieman sulatella näkemäänsä. Hyvän matkaohjelman lisäksi matkaopas Jukka oli "loistava" - itse kiinnostunut musiikista ja alueen historiasta, luonnosta, taloudesta - kaikesta. Lisäksi matkaporukkamme, yht 33 hlöä, oli kiva. Olimme vieraita toisillemme, mutta kiinnostuneita matkakohteista, musiikista - ja hyvän oppaan ansiosta meistä tuli keskenään hyvin toimeentuleva joukko, jolla oli koko ajan hauskaa.
Date published: 2016-04-09
Rated 5 out of 5 by from Hieno kokonaisuus! Bussissa istumista oli paljon, mutta matkanjohtaja teki bussissa istumisestakin mielenkiintoisen kertomalla faktoja tulevasta kohteesta. Lisäksi sana oli vapaa myös osallistujille - asiantuntijakommentteja saatiin monista asioista. Soitettu musiikki valittiin myös tulevaan / edelliseen kohteeseen sopivaksi. Hienosto koottu teemamatka kokonaisuudessaan, aivan loistava matkanjohtaja Jukka. Toiveena tuleville matkoille - Nashvillessä yksi lisäpäivä olisi mahtava; nyt jäi tutustuminen Districtiin vähäiseksi. Myös bussin kuljettaja Tony saa täydet pisteet.
Date published: 2016-03-27
Rated 5 out of 5 by from Svengailua ja tuhti tietopaketti Tulimme matkalta pari päivää sitten ja matkasta jäi todella hyvät muistot. Matka täytti musiikilliset lupaukset svengaavasta etelästä. Matka antoi myös paljon syvempää tietoa mustien ihmisoikeuksien muutoksesta USA:ssa. Lisäksi saimme matkalla päivittäin paljon ajankohtaista tietoa USA:n taloudesta hallinnosta, politiikasta etc. Matkanjohtaja Jukka hoiti hommansa täydellisesti olemalla rauhallinen, järjestelmällinen ja läsnäoleva. Kiitokset Jukalle ja kanssamatkustajille!
Date published: 2017-04-02
Rated 4 out of 5 by from Mahtavat Etelävaltiot ! Loistava kiertomatka jossa pääsimme tutustumaan Atlantaan, Nashvilleen, Memphis´n ja New Orleans`n. Matkanjohtajalta saimme hyvän tietopaketin kohteista ja valitut vierailukohteet olivat hyvin valikoitu. Myös omaa aikaa jäi riittävästi tutustua kohteiden tarjontaan, itse arvostamme riittävää " omaa aikaa " todella paljon. Hotelleiden sijainnit olivat keskustassa, lukuunottamatta Nashvillessa mutta siellä toimi shuttle bus hotellin ja keskustan välillä. Kaupunkikohteissa on tärkeää että pääsee kävellen suoraan hotellilta keskustaan. Muistorikkaimpina hetkinä matkalta jäivät mieleen Graceland, Sun studiot, Oak Alley plantaasi ja lukuisat klubit joissa kuuntelimme musiikkia useita tunteja.
Date published: 2018-05-05
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen ja mielenkiintoinen matka! Olin nyt toisella Albatros-matkallani ja molempien ohjelmatarjonnasta olen ollut tyytyväinen. Oppaiden tietotaito ja matkalaisten tyytyväisyydestä huolehtiminen tekee vaikutuksen. Asiakaspalvelu toimii hyvin jo matkaa varattaessa ja netistä saa tarkkaa tietoa ohjelmasta. Matkalla positiiviset lisäyllätykset olivat kivoja, kiitos Jukalle!
Date published: 2016-04-01
Rated 5 out of 5 by from Loistava kokonaisuus! Kohteet oli hyvin valittu, päivät olivat mielenkiintoisia. Matkanjohtaja oli huippuhyvä ammattilainen, joka aamusta iltaan jaksoi täyttää päivämme uusilla elämyksillä ja ilolla. Bussimatkat eivät yhtään rasittaneet, päinvastoin... niiden aikana saimme runsaasti tietoa Amerikan menneisyydestä ja nykyisyydestä. Loistomatka, kiitos!
Date published: 2017-03-30
Rated 5 out of 5 by from Svengaava Etelä 17.-29.3.2017 Matka oli hieno ja matkanjohtaja erinomainen. Pari huomautusta: Atlantan hotelli oli remontissa, kuljimme maalipönttöjen ja maalikatkun seassa, hissit toimivat vaihtelevasti ja aamiaishuone oli suljettu. Aamiainen oli läheisessä Waffle Housessa, jossa tarjottiin kamalaa rasvaista perusmättöä. Eli hotellit valinnut henkilö ei ollut toiminut huolellisesti. Yhteisiä illallisia olisi voinut sisällyttää hintaan. Sellaiset ja etenkin päätösillallinen ovat kokemuksemme mukaan onnistuneita satsauksia. Onneksi matkanjohtajamme kokosi joukkoja onnistuneesti yhteen.
Date published: 2017-03-31
 • y_2018, m_6, d_18, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_57
 • loc_fi_FI, sid_USRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Voit myös kirjoittaa meille kysymyksiä matkaan liittyen ja lukea muiden lähettämiä kysymyksiä. Huomiothan, että muiden matkustajien arvioinnit matkasta näkyvät kysymys- ja vastausosion jälkeen.

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

USRTR02BFI