Svengaava Etelä

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Viehättävät etelävaltiot: Atlantasta countryn mekkaan Nashvilleen ja Elviksen Memphisin kautta New Orleansiin.

Tällä matkalla on rytmiä ja reilua meininkiä! Etelävaltiot tunnetaan erityisesti musiikista, hyvästä ruoasta ja rennosta elämänasenteesta. Countrymusiikin kehto on Nashville ja blues ja gospel ovat Memphisin juurevat rytmit. Jazz kuplii ja leikittelee New Orleansissa. Etelän omaleimainen ja maukas ruokakulttuuri on voimissaan, mm. Memphis tunnetaan valtavista, mehevistä ribseistään.

Tuulen viemää -klassikkoelokuvan maisemia tulee tutuksi Atlantassa ja sen lähiympäristössä, kuten myös ihmisoikeustaistelija Marthin Luther Kingin voimakas tarina. Memphisissä teemme nostalgisen vierailun Elviksen Gracelandiin. Kartanon sisustus, kultalevykokoelmat, esiintymisasut, oma lentokone ja muut tavarat kertovat rockin kuninkaan elämästä. Elviksen hauta on Gracelandin puutarhassa.

New Orleansissa kohtaat Ranskalaiskortteleiden iloisen vilinän, musiikin kaduilla ja kuppiloissa sekä maukaan kreolikeittiön.

Sinulla on myös omaa aikaa tutustua kiertomatkamme kaupunkeihin. Eniten omaa aikaa on New Orleansissa.

Juomarahat kuljettajille sisältyvät matkan hintaan.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Ryhmämatka, Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Yhdysvaltain dollari

Päiväohjelma 13 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki - Atlanta
Päivä 2
Atlanta. Kaupunkikierros - Stately Oaks ja Road to Tara-museo
Päivä 3
Atlanta - Montgomery - Birmingham. Kaupunkikierros Montgomeryssa
Päivä 4
Birmingham - Lynchburg - Nashville. Jack Daniel´s viskitislaamo
Päivä 5
Nashville. Kaupunkikierros ja Country Music Hall of Fame
Päivä 6
Nashville – Memphis. Kaupunkikierros Memphisissä ja Sun Studio
Päivä 7
Memphis. Graceland ja omaa aikaa.
Päivä 8
Memphis – Clarksdale – Natchez. Delta Blues -museo ja Natchezin kaupunki.
Päivä 9
Natchez – Oak Alley -plantaasi – New Orleans.
Päivä 10
New Orleans. Kaupunkikävely French Quarterissa ja lisämaksullinen jazzbrunssi Mississippijoella.
Päivä 11
New Orleans. Omaa aikaa.
Päivä 12
New Orleans. Kotimatka.
Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Hotellimme

Alla on esimerkit hotelleista, joita käytämme tällä matkalla. Hotellit ovat nämä tai vastaavat.  Vahvistamme hotellit yhteystietoineen aina matkadokumenttien mukana, viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Holiday Inn Express

 • Vastaanotto avoinna ympäri vuorokauden
 • Siivous päivittäin
 • Maksuton wi-fi

Hotelli sijaitsee Atlantan keskustassa, kävelymatkan päässä on sekä CNN-keskus että Phillips Arena. Holiday Inn Express tarjoilee kevyttä aamiaista ja wi-fi on maksuton sekä huoneissa että yleisissä tiloissa. Kaikki huoneet ovat savuttomia ja niissä on kahvin- ja teen keittomahdollisuus.

Lue lisää hotellista: https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/atlanta/atlws/hoteldetail

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hampton Inn Tutwiler

 • Ilmastointi
 • Kuntosali
 • Pankkiautomaatti

Hotelli sijaitsee Birminghamin keskustassa ja lähistöllä on hyviä ravintoloita. Kaikki huoneet ovat savuttomia sekä huoneissa että yleisissä tiloissa on maksuton wi-fi. Huoneissa on taulu-tv.

Lue lisää hotellista: https://www.hilton.com/en/hotels/bhmdnhx-hampton-suites-birmingham-downtown-tutwiler/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Holiday Inn Nashville Vanderbilt

 • Ilmastointi
 • Maksuton wi-fi
 • Kahvin- ja teen keittomahdollisuus huoneissa

Hotelli sijaitsee kaupungin keskustassa ja kuuluisan Broadway-kadun varrella. Alueella on paljon ravintoloita, baareja ja elävän musiikin paikkoja, joissa voi kuunnella musiikkia laidasta laitaan, mutta erityisesti kantria. Hotellissa on ulkouima-allas ja baari. Kaikki huoneet ovat savuttomia.

Lue lisää hotellista: https://www.guestreservations.com/holiday-inn-nashville-vanderbilt-dwtn/booking

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Crown Plaza

 • Ilmastointi
 • Puutarha
 • Kioski

Crown Plaza sijaitsee noin 15 min. kävelymatkan päässä ravintoloista, joissa voi syödä hyvää paikallista etelävaltioiden ruokaa. Hotellissa on ulkouima-allas ja kuntosali. Kaikki huoneet ovat savuttomia ja niissä on kahvin- ja teen keittomahdollisuus. Kaapeli-tv, maksuton wi-fi ja kevyt aamiaisbuffet.

Lue lisää hotellista: https://www.guestreservations.com/crowne-plaza-memphis-downtown-hotel/booking?booknow

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Magnolia Bluffs Hotel

 • Ilmastointi
 • Ulkouima-allas
 • Vastaanotto avoinna ympäri vuorokauden

Hotellilta on noin 5 min. kävelymatka Mississippi.-joen rantaan. Hotellissa on ulkouima-allas, baari ja kuntosali. Huoneet ovat savuttomia, kahvin- ja teenkeitin, kaapeli-tv. Maksuton wi-fi.

Lue lisää hotellista:  https://magnoliabluffscasinos.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hampton Inn

 • Ilmastointi
 • Maksuton wi-fi
 • Tallelokero huoneissa

Hotelli sijaitsee New Orleansin keskustassa ja lähellä Ranskalaiskortteleita (French Quarter). Kaikki huoneet ovat savuttomia ja niissä on kahvin- ja teen keittomahdollisuus. Maksuton wi-fi kaikkialla hotellissa. Maksuton aamiaisbuffet.

Lue lisää hotellista: https://www.hilton.com/en/hotels/msydthx-hampton-suites-new-orleans-downtown-french-quarter-area/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
3.698€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Matkaohjelman järjestykseen voi tulla muutoksia esim. juhlapyhien, sää- ja liikenneolosuhteinen vuoksi.

Päivä 1
Lento Helsinki - Atlanta
Atlantan downtown illalla

Lennämme Atlantaan, Georgian osavaltion pääkaupunkiin, ja lähdemme aistimaan etelävaltioiden tunnelmaa täältä Martin Luther Kingin synnyinkaupungista ja Tuulen viemää -romaanin maisemista.
Atlantassa – mukaan lukien valtavat esikaupunkialueet – asuu noin viisi miljoona ihmistä.

Atlantan keskustassa seisoo USA:n korkeimpiin kuuluvia pilvenpiirtäjiä, mutta vanhemmissa kortteleissa on yhä hienoja, matalia taloja, jotka on maalattu upein värein. Yhdessä taloista istui 1920-luvulla Margaret Mitchell ja kirjoitti etelävaltioihin sijoittuvien romaanien ehdottoman kuningattaren: Tuulen viemää -teoksen. Scarlett O’Haran ja Rhett Butlerin rakkaustarinan näyttämönä toimi mm. Yhdysvaltojen sisällissodan aikainen ja sen jälkeinen Atlanta. Kun kirja julkaistiin vuonna 1936, siitä tuli valtava menestys. Romaanista tehtiin elokuva 1939 ja se sai ensi-iltansa Atlantan Loew’s Grand Theatressa, jota ei valitettavasti enää ole.

Intiaanit kutsuivat aluetta, jolla Atlanta sijaitsee, ”Seisovaksi persikkapuuksi”. Georgiassa viljellään yhä valtavasti persikoita ja sitä kutsutaan nimellä ”Peach State”. Intiaanit pakkosiirrettiin, kun Western and Atlantic Railroad -rautatie rakennettiin helpottamaan kaupankäyntiä Keskilännessä. Pääteaseman ympärille alkoi kehittyä kaupunki 1837. Sitä alettiin kutsua Atlantaksi rautatien mukaan, ja loppu on historiaa, kuten amerikkalaiset sanovat.
 

Päivä 2
Atlanta. Kaupunkikierros - Stately Oaks ja Road to Tara-museo
Marthin Luther Kingin kotitalo

Tänään käymme katsomassa Auburnin korttelia, jossa kansalaisoikeustaistelija Martin Luther King Jr. syntyi. Näemme talon, jossa hän asui, sekä kirkon, jossa hän saarnasi. Ne kaikki sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan alueella, josta on tehty eräänlainen kansallispuisto ja jonne on perustettu myös tohtori Kingin muistoa ja mustien kansalaisoikeuksia kunnioittava museo. Ajamme seuraavaksi Centennial Olympic Parkiin, joka perustettiin vuoden 1996 olympialaisten yhteydessä. Voit tutustua omatoimisesti puistoon, jota ympäröivät nähtävyydet, kuten esim. kongressikeskus, State Farm Arena, Georgia Aquarium, Coca Cola -museo ja CNN Centre, jossa voi nähdä, miten tv-uutisia tehdään.
Reittimme kulkee Jonesboroon, jossa käymme kaupungin vanhalla rautatieasemalla. Jonesborossa on museo, jossa on esillä kaikkea mahdollista Tuulen viemään liittyvää: erikielisiä romaanikäännöksiä, kopioita näyttelijöiden asuista, Margaret Mitchellin posliiniesineitä ja yksityisiä Tuulen viemää -matkamuistokokoelmia. Jonesboron taistelussa Amerikan sisällissodassa kuoli etelävaltioiden joukoista yli 600 sotilasta. Tappio oli syy sille, että Atlanta joutui pohjoisvaltioiden käsiin.
Käymme lisäksi Stately Oaksissa, jonka kreikkalaiset pylväät edustavat sisällissotaa edeltävää rakennustyyliä, jota kutsutaan täällä nimellä ”antebellum”. Talo on kuin suoraan Margaret Mitchellin mielikuvituksesta ja sijaitsee Claytop Countyssa, jossa Mitchell vieraili ollessaan nuori.

Päivä 3
Atlanta - Montgomery - Birmingham. Kaupunkikierros Montgomeryssa
Jack Daniels viskitislaamo

Matkalla Birminghamiin pysähdymme Montgomeryssa, jossa teemme kaupunkikierroksen. Näemme Hank Williamsin lapsuuden kodin, joka toimii nykyään museona. Laulaja ja muusikko Hank Williamsin kynästä ovat peräisin lukemattomat hitit, kuten Your cheatin’ heart, I’m so lonesome I could cry ja Hey good lookin’. Williams kuoli 29-vuotiaana – aivan liian nuorena – vuonna 1953. Lyhyestä urastaan huolimatta häntä pidetään yhtenä 1900-luvun merkittävimmistä amerikkalaisista laulajista ja lauluntekijöistä. Williams alkoi jo pikku poikana soittaa kitaraa, ja kerrotaan, että kesäisin hän istui verannalla ja soitti. Talvisin hän ryömi verannan alle, jossa hän saattoi lämmitellä lähellä tulipaikkaa, joka sijaitsi seinän toisella puolella. Museossa näemme mm. Williamsin kitaran, esiintymisasuja sekä vaaleansinisen Cadillacin (sisäänpääsymaksu ei sis. matkan hintaan).

Montgomeryn luultavasti tunnetuimman asukkaan, Rosa Parksin, kunniaksi kaupunkiin on pystytetty muistomerkki, joka kertoo kansalaisoikeusliikkeestä ja historiallisesta bussiboikotista, joka alkoi juuri täältä.
Saavumme perille hotelliin Birminghamiin iltapäivällä.

Päivä 4
Birmingham - Lynchburg - Nashville. Jack Daniel´s viskitislaamo
Nashville -Country Music Hall of Fame

Aloitamme päivän Birminghamissa, jossa jatkamme teemalla ”mustien oikeudet ja kovat olot Alabamassa läpi aikojen”. Juuri Birmingham oli monella tapaa Martin Luther Kingin johtaman liikkeen keskipiste. Käymme vuonna 2017 avatulla Birmingham Civil Rights National Monumentilla.

Birminghamista jatkamme matkaa pieneen Lynchburgin kaupunkiin, joka eläisi täydellisessä tuntemattomuudessa ilman yhtä yritystä: Jack Daniel’s -viskiä tuottavaa tislaamoa. On hieman absurdia, että tislaamo sijaitsee täysin ”kuivassa” piirikunnassa, joten emme pääse maistamaan kultaista nestettä, mutta kierroksella tässä legendaarisessa tislaamossa saamme nauttia edes tuoksusta.

Päätepysäkkimme tänään on Nashville Tennesseen osavaltiossa. Se on country&western -musiikin koti. Majoitumme hotelliin.
 

Päivä 5
Nashville. Kaupunkikierros ja Country Music Hall of Fame
Graceland

Missään muualla maailmassa et voi uppoutua niin syvälle countrymusiikkiin, sen historiaan ja suuriin persoonallisuuksiin kuin Nashvillessä, Tennesseessä. Kaikki alkoi 1920-luvulla radion musiikkiohjelmasta nimeltä Barn Dance. Tansseista ladossa siirryttiin tahti tahdilta valtavaan, superammattilaisten hallitsemaan musiikkiteollisuuteen. Teemme kaupunkikierroksen ja kuljemme mm. pitkin Music Row’ta, jonka varrella äänitysstudiot sijaitsevat. Käymme myös Country Music Hall of Famessa, jossa voit ihailla countrymusiikin ”pyhäinjäännöksiä”, kuten Johnny Cashin kitaraa ja Patsy Clinen cocktailmekkoa.
Loppupäivä on omaa aikaa.

Päivä 6
Nashville – Memphis. Kaupunkikierros Memphisissä ja Sun Studio
Sun Studio

Varhaisen aamiaisen jälkeen ajamme Memphisiin (3–4 tunnin ajomatka) tervehtimään toista musiikkielämän ikonia: Elvis Presleyä. Teemme Memphisissä kaupunkikierroksen. Musiikki – blues, soul ja r’n’b, joita myös Elvis tulkitsi – on epäilemättä Memphisin suurin tavaramerkki. Näemme mm. Elviksen levy-yhtiön Sun Studion. Yhtiön siipien suojissa on toiminut monia muitakin tunnettuja muusikoita: B.B. King, Ike Turner, Johnny Cash ja Roy Orbison, vain muutamia nimetäksemme.
Näemme lisäksi Lorraine Motelin – tosin vain ulkopuolelta. Täällä, huoneen numero 306 parvekkeella, Martin Luther King murhattiin ampumalla läheisestä rakennuksesta. Nykyään entisessä motellissa toimii kansalaisoikeusliikettä esittelevä museo.

Ajamme hotellillemme ja loppuilta on omaa aikaa. Memphis on ihan oikeutetusti kuuluisa musiikkihistoriastaan, mutta on sillä toinenkin vetonaula: spareribs. Ellet ole kasvissyöjä tai et muista syistä syö sianlihaa, pitkään kypsytetty possu houkuttelee varmasti!yö sianlihaa, pitkään kypsytetty possu houkuttelee varmasti!

Päivä 7
Memphis. Graceland ja omaa aikaa.

Tänään vierailemme Elviksen talossa, Gracelandissä, josta tuli ”Kuninkaan” kuoleman jälkeen sekoitus museota ja mausoleumia. Elvis on haudattu pienen suihkulähteen luo uima-altaan viereen. Elvis osti talon jo 22-vuotiaana vuonna 1957 ja asui talossa kuolemaansa asti (16.8.1977). Sisustus talossa edustaa jonkinsorttista 70-luvun kitschiä, mutta se on osa elämystä. Esimerkiksi viidakkohuoneessa on vihreä matto, valtava määrä kasveja ja sohvapöytä, joka on kuin suoraan Amazonin sademetsästä.

Gracelandissä on esillä myös Elviksen lukuisat kulta- ja platinalevyt sekä lähes yhtä monta esiintymisasua (jump suit), joita hän käytti uransa loppuvaiheessa esiintyessään Las Vegasin kimaltavissa puitteissa. Gracelandissä esitellään lisäksi Elvikselle sisustettua lentokonetta, jota pääsee katsomaan lisämaksusta (ei sis. matkan hintaan).
Ilta Memphisissä on omaa aikaa. Kannattaa käydä bluesbaareissa, joissa nousevat blues- ja rock’n’roll-tähdet esiintyvät joka ilta. Matkanjohtaja auttaa mielellään ja antaa vinkkejä paikoista.

.

Päivä 8
Memphis – Clarksdale – Natchez. Delta Blues -museo ja Natchezin kaupunki.
Ostereita

Jätämme Memphisin ja Tennesseen osavaltion ja otamme kurssin kohti Clarksdalea Mississippin osavaltiossa. Reittimme kulkee Mississippijoen suuntaisesti, muttei kuitenkaan jokea seuraillen. Parin tunnin kuluttua olemme perillä Clarksdalessa, jonka sydämessä soi blues! Käymme Delta Blues -museossa, jossa on laaja kokoelma bluesiin liittyvää esineistöä. Blues syntyi Mississippijoen suistossa New Orleansin ympäristössä. Käymme katsomassa myös kuuluisaa ”Devil’s crossroads” -kylttiä, josta myytti Robert Johnsonin sielun myymisestä paholaiselle syntyi. Johnson oli todellinen delta bluesin mestari, josta kuulemme lisää päivän aikana.

Jatkamme matkaa Natcheziin, jonne saavumme iltapäivän päätteeksi. Kaupunki sijaitsee Mississippin varrella ja on saanut nimensä natchez-kansalta, joka asui alueella ennen ranskalaisten saapumista. Majoitumme hotelliin, ja ilta on omaa aikaa.
 

Päivä 9
Natchez – Oak Alley -plantaasi – New Orleans.
Mississippi

Ajamme Natchezista Saint James Parishiin, jossa vierailemme Oak Alleyn entisellä sokeriruokoplantaasilla. Plantaasin alkuperäinen nimi oli Bon Séjour, mutta se sai uuden nimen talolle johtavan upean puistotien mukaan. Tien molemmin puolin seisoo 300-vuotiaita tammia ripirinnan ja niiden oksisto muodostaa lähes tunnelin. Talo, joka on peräisin 1830-luvulta, on entistetty ja näyttää lähes samalta kuin kukoistuskautenaan ennen sisällissotaa, joka ajoi monta plantaasin omistajaa konkurssiin.

Meillä on aikaa ihailla taloa ja käveleskellä kauniissa puutarhassa, ennen kuin on aika jatkaa matkaa kohti New Orleansia. Kaupunki ei ole vielä aivan kokonaan saanut korjattua vuonna 2005 iskeneen hurrikaani Katrinan jälkiä, ja muistot vesimassoista, jotka veivät noin 1 700 ihmisen hengen ja tekivät 80 % kaupungista asuinkelvottomaksi, istuvat yhä syvällä asukkaissa. Villi juhlamieli on kuitenkin New Orleansille tyypillistä, ja se kaikuu myös kaupungin epävirallisessa tunnuslauseessa: laissez les bon temps rouler – let the good times roll!
Majoitumme hotelliin, ja loppupäivä on omaa aikaa. New Orleansissa voi syödä hyvin, juhlia hyvin ja kuunnella hyvää musiikkia. Jazz syntyi tässä kaupungissa ja kukoistaa yhä monissa soittopaikoissa. Kun kävelee pitkin Bourbon Streetiä, on vaikea vastustaa houkutusta astua johonkin lukuisista baareista. Mardi Grasin aikaan kulkueet kulkevat tätä kautta, ja koko katu on yhtä suurta juhlapaikkaa.
 

Päivä 10
New Orleans. Kaupunkikävely French Quarterissa ja lisämaksullinen jazzbrunssi Mississippijoella.
Katujazzia New Orleansissa

New Orleansin perustivat ranskalaiset siirtolaiset vuonna 1718 ja antoivat paikalle nimen Nouvelle Orléans. Vuonna 1763 kaupunki siirtyi espanjalaisten hallintaan, kunnes 1803 se myytiin amerikkalaisille. Eri kansallisuuksien vaikutusten sekoitus on tehnyt New Orleansista ihan omanlaisensa. Teemme kävelykierroksen French Quarterin kaupunginosassa, joka suurelta osin säästyi Katrinan tuholta – onneksi, sillä hienot, vanhat pastelliväriset rakennukset taidokkaine valurautaisine parvekkeineen ja köynnöksineen ovat New Orleansin viehätyksen ydintä. Kreolien kulttuurisekoitus ja etniset juuret Ranskassa, Espanjassa, Italiassa, Karibialla ja Afrikassa muodostavat ainutlaatuisen kulttuurisen sekoituksen. Yksi esimerkki siitä on voodoon harjoittaminen, joka on kehittynyt afrikkalaisten heimouskontojen ja katolilaisuuden sekoittuessa.

Tänään voi lähteä lisämaksulliselle retkelle, jonka sisältönä on jazzbrunssi ja risteily Mississippijoella. Syömme mukavan jazzbrunssin, jonka jälkeen nousemme perinteiseen siipiratasalukseen ja lähdemme risteilemään pitkin leveää, ruskeana virtaavaa Mississippiä. Mississippijoen alkulähde on Lake Itasca ylhäällä Minnesotassa. Joki kulkee kohti etelää läpi lähes koko USA:n, kunnes laskee Meksikonlahteen New Orleansin kohdalla. Sadepisaralta, joka putoaa Lake Itascaan, menee lähes 90 päivää, kunnes se saapuu Meksikonlahteen. Sijainti Mississippin ja Pontchartrainjärven välisellä rämealueella aiheuttaa sen, että kun monessa amerikkalaisessa kaupungissa puhutaan ”downtownista” ja ”uptownista”, New Orleansissa puhutaan ”lakesidesta” ja ”riversidesta”. New Orleans sijaitsee matalalla ja on siksi aina ollut tulvavaarassa huolimatta siitä, että kaupungin ympärille on rakennettu tulvapenkereitä. (Retki ei sisälly matkan hintaan. Lue lisää matkaohjelman jälkeen).
Loppupäivä on varattu omille seikkailuille New Orleansissa.

 

Päivä 11
New Orleans. Omaa aikaa.

New Orleansissa on paljon nähtävää, esim. iso City Park pienine laguuneineen, hautausmaa St. Louis Cemetery No. 1 ja New Orleans Museum of Art. Mahtavin kokemus lienee kuitenkin kiertely kaduilla.

Käy ostamassa tuliaisia French Marketista, juo café au lait kahvilassa tai cocktail baarissa, kuuntele katumusiikkia ja aisti rento tunnelma täällä Big Easyssä, kuten kaupunkia joskus kutsutaan.
 

Päivä 12
New Orleans. Kotimatka.
Jonesboro -Tuulen Viemää museo

Riippuen lentoaikataulusta meillä on enemmän tai vähemmän aikaa viimeisille seikkailuille Big Easyssä. Ajamme sitten New Orleansin lentokentälle, ja kotimatka alkaa.

Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin

Puolipäiväretki New Orleansissa

Jazzbrunssi ja risteily Mississippijoella! - puolipäiväretkellä ensin mukava jazzbrunssi New Orleansin ranskalaiskortteleissa, jonka jälkeen risteily Mississippillä siipiratasalus Natchezilla.

Retken hinta: 128€/hlö
Retki varataan viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää.

 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 3.698€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
1.248€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki-Atlanta/New Orleans-Helsinki (matkalla välilaskut) turistiluokassa
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Aamiaiset (aamiaiset ovat ryhmälle valmistettuja aamiaisia)
 • Juomarahat kuljettajille 60 USD
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Majoitus

 • Atlanta: 2 yötä
 • Birmingham: 1 yö
 • Nashville: 2 yötä
 • Memphis: 2 yötä
 • Natchez: 1 yö
 • New Orleans: 3 yötä

Majoitumme keskitason hotelleihin. Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään viikkoa ennen lähtöpäivää.
Suurimmassa osassa hotelleja on maksuton wi-fi. (Huoneessa voi olla kaapeliyhteys). Yhteyden nopeus vaihtelee. Osa hotelleista tarjoaa nopeampaa nettiyhteyttä maksua vastaan.

Ajomatkoja

Atlanta - Birmingham: n. 400km
Birmingham - Nashville: n. 350 km
Nashville - Memphis: n. 340 km
Memphis - Natchez: n. 300 km
Natchez - New Orleans: n. 280 km

Etelävaltioissa tiet ovat hyväkuntoisia ja pidempikin matka taittuu mukavasti. Käytämme nykyaikaisia busseja. USA:ssa busseissa on usein ainoastaan etuovi, eli bussin takaosassa ei ole lainkaan ovea matkustajia varten. 

Aamiaiset

Hotellien aamiaiset ovat ryhmälle valmistettuja aamiaisia, joiden taso ja valikoiman laajuus vaihtelee riippuen kaupungista ja osavaltiosta. Aamiainen sisältää esim. paahtoleipää, voita, marmeladia, joguttia, muroja, kananmunaa, kahvia, teetä ja mehua. Hotellit eivät pysty toteuttamaan yksittäisiä erikoisruokavalio-aamiaisia.
Valitettavasti osassa hotelleja USA:ssa käytetään aamiaistarjoilussa edelleen kertakäyttöastioita. Tämä käytäntö on kuitenkin vähitellen muuttumassa.

Kiva tietää

Leffavinkkejä
Tuulen viemää ja Bond -Elä ja anna toisten kuolla (kohtauksia New Orleansissa) sekä Walk the Line-elokuva Johnny Cashista.

Musiikkia
mm. Elviksen koko tuotanto, Patsy Cline, Johnny Cash, Hank Williams, Dolly Parton, B.B. King.

Kirjavinkkejä
Tuulen viemää, Margaret Mitchell ja Viimeinen juna Memphisiin, Elviksen elämänkerta (3 osaa pokkareina, kirjoittanut Peter Guralnick, suomentanut  J. Pekka Mäkelä).

Käsi sydämellä

Juomarahakäytäntö USA:ssa

Amerikkalainen juomarahakäytäntö voi tuntua meille pohjoismaalaisille vieraalta ja hankalalta. Tämän vuoksi olemme sisällyttäneet juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille matkan hintaan (2024 lähtöpäivistä alkaen). Huomiothan kuitenkin, että hotelleissa siivoojat odottavat saavansa juomarahaa 1-2 USD per päivä. Juomarahan voit jättää huoneeseen vaikkapa yöpöydälle, kun poistut hotellista.

 

ESTA-matkustuslupa

Passi ja viisumi

Tarvitset ESTA-matkustusluvan USA:n matkalle. Lupa on anottava sähköisellä lomakkeella viimeistään 72 tuntia ennen matkaa. Suosittelemme hakemaan luvan hyvissä ajoin. Aloittaessasi ESTA-hakemuksen, järjestelmä lähettää sähköpostiisi nelimerkkisen koodin jolla hakemus vahvistetaan. Tämän jälkeen pääset jatkamaan hakemuksen tekoa. Lue lisää: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/viisumi

Tarkista, että passisi on voimassa. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Tämän lisäksi passin on oltava:

- koneellisesti luettava
- passissa on oltava skannattu valokuva sekä biometrinen tunniste (Suomi otti käyttöön bio-tunnistepassit 21.8.2006, sitä aikaisemmat passit eivät ole enää voimassa 1.4.2016 lähtien).

Yhdysvallat on tiukentanut (21.1.2016) sääntöjään koskien Visa Waiver –ohjelmaan (VWP) kuuluvien maiden kansalaisia. Suomen kansalaiset saavat edelleen matkustaa Yhdysvaltoihin ja viipyä maassa viisumitta 90 päivän ajan hyväksytyllä ESTA-hakemuksella sekä voimassa olevalla passilla.

Nimien tulee olla ESTA-hakemuksessa täsmälleen samalla lailla kuin lentolipussasi ja passissasi.

Huom. Mikäli olet vieraillut 1.3.2011 jälkeen Pohjois-Koreassa, Iranissa, Irakissa, Jemenissä, Libyassa, Somaliassa, Syyriassa tai Sudanissa, sinun tulee hakea USA:n viisumi myös turistimatkaa varten. Jos olet matkustanut Kuubassa 12.01.2021 jälkeen, tarvitset viisumin. Viisumi tarvitaan myös jos teet lennoilla välilaskun USA:ssa

Turvatoimet lentomatkoilla USA:han

TSA-hyväksytyt matkalaukkulukot suositeltavia USA:han matkaaville ja elektroniset laitteet käsimatkatavaroissa.

 USA:n lentokentän turvatarkastajilla on oikeus tarkastaa matkalaukun sisältö, vaikka omistaja ei ole paikalla.  TSA-hyväksytty (Transportation Security Administration) lukko voidaan avata ja sulkea viranomaisten toimesta ilman lukon hajottamista (heillä on "pääavain", joka käy kaikkiin TSA-lukkoihin, myös yhdistelmälukkoihin), kun taas tavanomainen lukko voidaan murtaa auki laukun tutkimista varten.

TSA-lukko on täysin turvallinen käyttää koska sen saavat auki vain viranomaiset ja laukun omistaja.

USA:n viranomaiset ovat tiukentaneet käsimatkatavaroihin pakattujen matkapuhelimien, tablettien, tietokoneiden ja muiden elektronisten laitteiden tarkastuksia. Laitteiden akkujen tulee olla ladattuja, jotta laitteet voidaan käynnistää turvatarkastuksessa.

Akun ollessa tyhjä tai jos laitetta ei voida kytkeä päälle, viranomaiset voivat vaatia laitteen haltuunottoa. Matkanteko saattaa näin viivästyä ja mahdollisuus jatkoyhteyksien menettämiseen kasvaa.

Lisätietoa esim. British Airwaysin kotisivulta:
http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_us?p_faqid=5047

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Hieno reissu! Hieno reissu! Matkan koskettavimmat teemat olivatkin yllättäen rotuerottelu, orjuus, ihmisoikeudet, Martin Luther King ja sisällissota. Koimme musiikin ilotulitusta, joista parhaina paloina Sun studio, Elviksen Graceland, Nashvillen korvia huumaava meno ja New Orleansin hämyinen jazz. Ruoka-annokset olivatkin Amerikan malliin valtavan suuria! Oppaan vinkit omiin ruokailuihin ja tekemisiin olivat napakymppejä kuten myös hänen asiantuntemuksensa ja huolenpitonsa. Julkisten tilojen (ravintolat, kaupat, museot, näyttelyt) ilmastointi on tosi viileällä, joten niihin kannattaa pukeutua lämpimästi, vaikka ulkona on lämpöä yli 30 astetta.
Date published: 2023-10-02
Rated 4 out of 5 by from Hieno matka ja mahtava matkanjohtaja Jukka! Palasimme matkalta 30.9.2022. Matka oli pääosin onnistunut ja sisältö mielenkiintoinen! Hotellien tasossa oli toivomisten varaa esim. Atlantan hotellin huoneen olivat niin pienet, ettei kahta matkalaukkua voinut pitää auki kuin sängyllä. Huoneessa ei ollut yhtää tuolia. Muiden hotellien huoneet olivat ok. Aamiaiset olivat niukat. Ärsytti kertakäyttöastiat! Matkanjohtaja Jukka oli aivan loistava. Hänellä oli valtavasti tietoa musiikista, historiasta ym. Lisäretki suolle oli hieno kokemus!
Date published: 2022-10-06
Rated 5 out of 5 by from Mukava musiikkimatka Paljon nähtiin, monta kaupunkia samalla kertaa ja monipuolisesti kulttuuria, musiikkia, historiaa ja amerikkalaista elämänmuotoa. Oppaan huikea asiantuntemus, organisointikyky ja tunnelman luominen takasi sujuvan ja mukavan matkanteon. Gracelandissa olisin voinut olla vähän pidempään, samoin New Orleansissa on niin paljon nähtävää, että ehkä sinne pitää päästä uudestaan, koska kaikkea ei ehtinyt nähdä.
Date published: 2022-10-05
Rated 4 out of 5 by from Matkalla paljon nähtävää ja kuultavaa :) Opas oli tosi hyvä, tiesi paljon ja huolehti meistä hyvin.Yhteisiä ruokailuja voisi olla enemmän esim. iltaisin kun saavutaan uuteen paikkaan eikä tunneta ravintoloita. Olisi hyvä jos lennoille voisi varata paikat etukäteen varsinkin pitkille lennoille, vaikka eri maksusta.
Date published: 2022-10-03
Rated 4 out of 5 by from Erittäin hyvä matka Palasin reissulta pari päivää sitten ja olin erittäin tyytyväinen
Date published: 2022-10-02
Rated 4 out of 5 by from Musiikki yhdisti matkalaisia Hyvä matkaohjelma. Ystävällisiä amerikkalaisia sekä hyvää asiakas- ja opaspalvelua. Erinomainen reissuonnikan kuski (Patti). Asiantunteva ja kantria esittävä paikallisopas Nashvillessä (Anita). Mukavaa matkamusiikkia onnikassa. Siipirataslaivan reitti oli mitäänsanomaton; vanhoja tehtaita ja satamia nähtävyyksinä. Hotellit olivat pääosin kylmiä ja vetoisia, mikä johtui liian tehokkaasta ilmastoinnista. Aamiaspöydissä oli usein tyhjentyneitä aamiasastiota ja täydennystä joutui odottamaan pitkään. Joissakin hotelleissa oli likaiset kokolattiamatot. Yhdessä hotellissa huone haisi homeelle. Hotellit olivat kuitenkin rauhallisia, joten nukkuminen siltä osin häiriötöntä.
Date published: 2022-10-02
Rated 4 out of 5 by from Hyvä, monipuolinen kokonaisuus. Historiaa, nykypäivää, musiikkia hyvässä paketissa. Hyvä matkanjohtaja.
Date published: 2022-10-01
Rated 5 out of 5 by from Matkalla mielenkiintoinen ohjelma Olemme juuri kotiutuneet matkalta ja olemme tyytyväisiä matkaohjelmaan. Opas oli osaava ja hänen panoksensa oli ratkaiseva matkan onnistumiseen.
Date published: 2022-10-01
 • y_2024, m_2, d_22, h_11
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_78
 • loc_fi_FI, sid_USRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja