Suuri Japanin kiertomatka

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Luotijunalla suurkaupungista maaseudulle ja kuumien lähteiden Hokkaidoon. Sapporon vilinästä risteillen Maizuruun. Tenhoava saarivaltio etelästä pohjoiseen.

Matka on ihastuttava sekoitus neonvaloin valaistuja suurkaupunkeja, ainutlaatuista luontoa ja japanilaista zen-kulttuuria. Näemme kaikki klassiset nähtävyydet Tokiossa, Kiotossa ja Hiroshimassa, mutta ainutlaatuista tälle uudelle matkalle on mm. käynti Moriokan kaupungissa, jossa hallitsevina ovat harmonia, rauha ja maalaisidylli. Vaihdamme kunnolla pienemmälle vaihteelle majoittuessamme kahdeksi yöksi perinteiseen onsen-hotelliin, joka on varustettu nykyaikaisin mukavuuksin ja josta on näkymät järvelle ja vuorille.

Vierailemme paikallisten maanviljelijöiden luona. He opettavat meitä valmistamaan misokeittoa ja keittämään riisiä oikein, mikä onkin ihan oma taiteen lajinsa! Kylvemme lämpimissä onsen-lähteissä ja suuntaamme kohti pohjoista Hokkaidon saarta. Siellä seikkailumme jatkuu Sapporossa, joka tunnetaan mm. hyvästä ruoasta ja oluesta.

Risteilemme pitkin Japanin länsirannikkoa – tiedossa on kaunis ja verkkainen merimatka! Nykyaikaisen, mutta samalla hyvin japanilaisen lautan kyydissä voimme jälleen hidastaa tahtia ja nauttia perinteisen kaiseki-illallisen. Lautalla pääsee lisäksi pulahtamaan lämpimään kylpyyn. Matkaamme vesireittiä melkein perille entiseen keisarilliseen pääkaupunkiin Kiotoon. Käymme vuorten ympäröimässä teekylässä ja koemme maailmankuulun Miho-museon 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
  • Tyyppi Kiertomatka

  • Matkanjohtaja Suomalainen

  • Viisumi Ei

  • Rokotukset Ei

  • Valuutta JPY

Päiväohjelma 14 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Päivä 2
Saapuminen Tokioon, Japaniin - lounas, shintotemppeli Meiji Jingu ja Shibuya - tervetuloillallinen
Päivä 3
Tokio - tuoreen sushin maistelua, Hamarikyu-puutarha ja Odaiba , Ginza, Tokyo International Forum ja keisarillisen palatsin puutarha
Päivä 4
Tokio - omia seikkailuja
Päivä 5
Tokio – Shinkansen-junalla Moriokaan, kaupunkikierros - yöpyminen perinteisessä onsen-hotellissa
Päivä 6
Morioka - vierailu maatilalla ja japanilaisen ruoan valmistusta
Päivä 7
Morioka – Shinkansen-junalla Hakodateen - Goryokakun linnoitus ja näköalatorni. Iltanäkymät Hakodatevuorelta
Päivä 8
Hakodate - aamutori ja paikallisjunalla Sapporoon - kaupunkikierros Sapporossa, mm. kellotorni ja Sapporon olutmuseo - paikallisjunalla Otaru Chikkoon ja lautta
Päivä 9
Koko päivä lautalla - Kaiseki-illallinen ja kylpy aluksella - saapuminen Maizuruun illalla, bussilla Kiotoon ja majoittuminen hotelliin
Päivä 10
Kioto - Kultainen paviljonki, Nijon linna, Fushimi Inari-taishan shintotemppeli, Nishiki-ruokatori ja hurmaava geishakortteli Gion
Päivä 11
Kioto - Shinkansen-junalla Hiroshimaan - Kokopäiväretki: Hiroshima ja Miya-jiman temppelisaari
Päivä 12
Kioto - teekylä Wazuka, antiikkia ja historiallista taidetta Miho-museossa
Päivä 13
Kioto - vierailu zen-puutarhassa ja pyöräretki Arashiyamassa - omaa aikaa ja illallinen, jolla maistelemme waguy-härkää
Päivä 14
Bussilla Osakaan - lento Helsinkiin

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
4.498€
Helsinki
4.598€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä

Tapaamme Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja otamme kurssin kohti Japanin pääkaupunkia Tokioa.

Päivä 2
Saapuminen Tokioon, Japaniin - lounas, shintotemppeli Meiji Jingu ja Shibuya - tervetuloillallinen

Laskeudumme Tokioon aamupäivällä ja lähdemme saman tien tutustumaan kaupunkiin. Tokio oli kauan sitten vähäinen kalastajakylä, mutta nykyään se on yksi maailman suurimmista ja moderneimmista kaupungeista. Tokio koostuu monista pienistä kaupunginosista, joista jokaisella on omat erityispiirteensä ja oma tunnelmansa. Tulevien päivien aikana vierailemme niistä kaikkein kiinnostavimmissa.

Ensimmäisen Japanissa nautitun lounaan jälkeen ohjelmassa on vierailu Japanin suurimmassa shintotemppelissä, Meiji Jingussa, joka valmistui 1920 ja symboloi keisarin tärkeää roolia japanilaisessa yhteiskunnassa sekä poliittisena että uskonnollisena johtajana. Vasta toisen maailmansodan jälkeen keisari menetti jumalallisen asemansa sekä poliittisen vaikutusvaltansa. Matkalla temppeliin kuljemme valtavan torii-portin kautta ja jatkamme läpi rauhaisan metsän, joka ympäröi temppeliä. Metsän puut ovat lahja keisarilliselle temppelille koko Japanin kansalta.

Suuntaamme yhteen kaupungin tunnetuimmista osista – niin japanilaisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa – nimittäin Shibuyaan, joka sijaitsee keskellä Tokiota ja jonka asema on yksi Tokion liikenteellisistä solmukohdista. Maailman vilkkaimmaksi sanotussa Center gain risteyksessä neonvalot vilkkuvat, mainokset ja musiikkivideot välkkyvät valtavilla videoseinillä, ja sadat japanilaiset – liikemiehistä koululaisiin ja trendikkäisiin nuoriin villeine kampauksineen – kiiruhtavat eteenpäin valon vaihtuessa vihreäksi. Aseman edustalla on pieni koirapatsas – Hachiko – joka on kaupungin tunnetuin tapaamispaikka. Tarina uskollisesta Hachiko-koirasta, joka päivästä päivään odottaa isäntäänsä aseman edessä – myös tämän jo kuoltua – on itsessään hyvin liikuttava. Hachikon tarinasta tehtiin Japanissa elokuva jo 1980-luvulla, ennen Richard Geren tähdittämää Hollywood-versiota vuodelta 2009.

Illalla lähdemme tervetuloillalliselle paikalliseen ravintolaan. Japanilainen ruoka kuuluu maailman terveellisimpiin ja monipuolisimpiin. Tarjolla on paljon kalaa ja vihanneksia – ja paljon muutakin kuin sushia! Ruoka itsessään on tärkeä osa elämystä matkustettaessa Auringon valtakunnassa. Joissakin ravintoloissa on kuvat ruoka-annoksista – joskus jopa luonnollista kokoa olevat muoviset mallit – joten tällä matkalla on loistava tilaisuus kokeilla jotakin aivan uutta!

Japanin matkan ensimmäisen päivän (saapumispäivä Japaniin) ohjelma voi vaihdella sen mukaan, mihin aikaan lento saapuu Japaniin. Näin ollen esim. kaikkea saapumispäivään merkittyä ohjelmaa ei välttämättä voida toteuttaa samana päivänä (esim. tervetuloillallinen). Kaikki ohjelmaan merkityt kohteet esim. Tokiossa toteutetaan, mutta ne voivat olla eri päivänä kuin alkuperäisessä matkaohjelmassa (esim. tervetuloillallinen voi olla matkapäivänä 3).
 

Päivä 3
Tokio - tuoreen sushin maistelua, Hamarikyu-puutarha ja Odaiba , Ginza, Tokyo International Forum ja keisarillisen palatsin puutarha

Teemme päivän retken pääosin kävellen ja myös metrolla. Aloitamme käymällä Tsujikin kalatorilla, joka on ollut maailman suurin ja palvellut samalla paikalla Tokion asukkaita ja ravintoloita yli 80 vuoden ajan. Nyt tukkupuoli torista on kuitenkin  siirretty kaupungin ulkopuolelle ja siellä vierailuille on asetettu tiukkoja rajoituksia. Tsujikin kalahalleille suunniteltiin uutta käyttöä Tokiossa 2020 järjestettäviä kesäolympialaisia ajatellen. Olympialaiset jouduttiin koronan vuoksi kuitenkin siirtämään vuodella eteenpäin ja moni asia jouduttiin miettimään uudelleen. Kalatori on ehdottamasti edelleen käymisen arvoinen, sillä sieltä löytyy runsaasti tuoreita kalaherkkuja tarjoavia ruokakojuja. Täällä maistelemme taatusti tuoretta sushia.

Kalojen maailmasta suuntaamme Tokion kaduille. Vaikuttavat rakennukset leimaavat katukuvaa: futuristisista jättiläisrakennuksista tylsiin toimistotaloihin – katsoo minne tahansa, silmiin osuu eri tyylilajien värikäs sekoitus. Tokion arkkitehtuurista voi olla monta mieltä, mutta yksi asia on varma: Tokion kaduilla seikkailu on kaikkea muuta kuin tylsää! Käymme isossa Hamarikyu-puutarhassa Tokion keskustassa. Puutarha sijaitsee Tokionlahden tuntumassa. Kyse on perinteisestä puutarhasta, jonka keskellä pienellä saarella seisoo teehuone. Kontrasti harmonisen puutarhan ja sitä ympäröivien pilvenpiirtäjien välillä on valtaisa.

Hamarikyu-puutarhasta nousemme laivaan, joka vie meidät Odaibaan, suositulle ostosalueelle, joka sijaitsee tekosaarella Tokionlahdella. Odaibassa voit kulkea omatoimisesti, tehdä ostoksia ja syödä lounasta. Odaibasta ajamme yksiraiteisella Ginzaan, Tokion ylellisimmälle ostosalueelle, josta löytyvät kaikki kalliit merkkituotteet ja tavaratalot. Ginza on Tokion vastine New Yorkin Fifth Avenuelle ja Pariisin Champs-Élyséesille. Kuljemme pitkin Ginzan vilkasta ja tyylikästä pääkatua, jolla näkee niin shoppailijoita kuin kiireisiä liikemiehiäkin.

Seuraava kohteemme on todellinen arkkitehtoninen erikoisuus. Vierailemme Tokyo International Forumissa, isossa kongressikeskuksessa, joka on valmistunut vuonna 1996. Terästä ja lasia oleva rakennus muistuttaa pitkää laivaa. Täällä pidetään konferensseja, messuja, konsertteja ja näyttelyitä. Kävelemme vielä keisarillisen palatsin puutarhaan. Keisarillisessa palatsissa asuu keisari Akihito ja keisarinna Michiko perheineen.

Päivä 4
Tokio - omia seikkailuja

Päivä on varattu omille seikkailuille. Tokiossa riittää näkemistä viikoiksi! On museoita, mahtavat ostosmahdollisuudet ja kulinaarisia nautintoja. Tokiossa on enemmän Michelin-tähtiravintoloita kuin Pariisissa ja Lontoossa yhteensä, mutta myös vaatimattomammat paikat ovat korkeatasoisia. Monissa ravintoloissa tarjoillaan lounaskokonaisuuksia, joita kannattaa kokeilla.

Metroverkko on kattava, ja metroa on helppo käyttää.  Matkanjohtaja antaa mielellään vinkkejä siitä, mitä kaupungissa kannattaa tehdä ja nähdä. Lähellä Shibuyaa, jossa kävimme eilen, sijaitsee Harajuku, jonne nuoret japanilaiset – monet pukeutuneina mangasarjakuvien inspiroimiin asuihin – tulevat tekemään ostoksia pieniin erikoisliikkeisiin. Erityisen suosittu on Takeshitadori-katu. Lähistöllä sijaitsee myös ylellinen Omotesandon ostoskatu, jonka varrella on sekä japanilaisia että ulkomaalaisia merkkiliikkeitä.

Täysin toisenlainen tunnelma vallitsee perinteisessä Asakusan kaupunginosassa. Asakusassa on vielä vanhoja, hyvin hoidettuja puutaloja, jotka selvisivät toisen maailmansodan tuhoista. Keskellä Asakusaa seisoo Asakusa Kannon  temppeli, jonka porttia koristaa iso punainen lyhty. Katsele myös pieniä sivukatuja temppelin ympärillä. Kojujen suolaiset ja makeat herkut houkuttelevat maistamaan. Kokeile esimerkiksi vastapaistettua senbeitä, kuuluisaa japanilaista suolakeksiä, josta löytyy makuvaihtoehtoja joka lähtöön.

Jos haluat hankkia keittiöösi japanilaisia keittiötarvikkeita – tai jos haluat vain kokea jotakin vähemmän perinteistä – temppeliltä on helppo käväistä Kappabashidori-kadulla, jolla on keittiötarvikeliikkeitä vieri vieressä. Sieltä saa ihan kaikkea: muoviruokia, patoja, vartaita, japanilaista keramiikka, valurautaisia teepannuja, vihreää teetä ja paljon muuta.

Mikäli omatoiminen seikkailu ei houkuttele, matkanjohtaja voi viedä halukkaat katsomaan Tokion olympiastadionia, joka rakennettiin vuoden 2020 kesäolympialaisia varten. (Koronaepidemia siirsi olympialaiset vuoteen 2021). Olympiastadion sijaitsee Shinjukun kaupunginosassa. Sen on suunnitellut arkkitehti Kengo Kuma.

Jotta seuraavan päivän junamatkasta tulisi mahdollisimman mukava ja rento, isot matkatavaramme kuljetetaan jo tänä iltana Kiotoon. Me matkustamme pelkkien kevyempien kantamusten kanssa, joihin on pakattu se, mitä tarvitsemme seuraavina viitenä päivänä. Loput matkatavarat odottavat meitä näin ollen hotellissa Kiotossa, jonne saavumme illalla matkapäivänä 9.

Päivä 5
Tokio – Shinkansen-junalla Moriokaan, kaupunkikierros - yöpyminen perinteisessä onsen-hotellissa

Matkaamme kuuluisalla japanilaisella Shinkansen-junalla Moriokaan Tohokun alueelle. Taitamme 535 km:n matkan vähän yli kahdessa tunnissa.

Ennen junaan astumista on mahdollisuus ostaa mukaan ”bento”, tyypillinen japanilainen eväslaatikko. Bentoja on laaja valikoima, mutta tyypillisesti se sisältää riisiä, herkullisia lisukkeita ja pieniä annoksia esimerkiksi kalaa, lihaa, vihanneksia ja salaatteja. 

Saavuttuamme Moriokaan lähdemme kaupunkikierrokselle, jonka aikana käymme mm. Iwate Parkissa ja Moriokan linnan raunioilla. Linna toimi Nambu-klaanin päämajana Edo-kaudella, joka tunnetaan myös Tokugawa-kautena (1603–1868). Linnasta on jäljellä enää vaikuttava graniittimuuri. Puistossa sijaitsee lisäksi Sakurayama-temppeli ja niin kutsuttu Ishiwara Sakura, ikivanha kirsikkapuu, joka on uutterasti ja sitkeästi kasvanut massiivisessa graniittilohkareessa olleesta halkeamasta.

Kierroksen jälkeen majoitumme ihastuttavaan onsen-hotelliin, jossa loppupäivän voi käyttää rentoutumiseen viihtyisässä ja rauhallisessa ympäristössä. Illalla kokoonnumme yhteiselle illalliselle hotelliin, mutta sitä ennen suosittelemme lämpimästi kokeilemaan pulahdusta kuumiin lähteisiin, joita kutsutaan nimellä ”onsen”. Näillä vulkaanisilla lähteillä väitetään olevan monia hyvää tekeviä ja terveyttä edistäviä vaikutuksia. Onsen-kylpylässä on monia sääntöjä, joita tulee noudattaa, mutta matkanjohtaja kertoo niistä lisää paikan päällä. Onsen-kylpy on joka tapauksessa hyvin japanilainen elämys, joka kannattaa kokea.

Päivä 6
Morioka - vierailu maatilalla ja japanilaisen ruoan valmistusta

Tänään tutustumme elämään Japanin maaseudulla. Japanin keittiö perustuu sesongin mukaisiin paikallisiin raaka-aineisiin, erityisesti riisiin, kalaan ja vihanneksiin. Opimme, miten vihannekset valitaan ja miten satoa korjataan ja miten ne parhaiten valmistetaan. Myöhemmin opimme japanilaisen kokin opastuksella valmistamaan misokeittoa, ravinteikasta japanilaista keittoa, joka sisältää misoa ja dashia. Miso on japanilainen tahna, joka on valmistettu pääasiassa fermentoiduista soijapavuista. Dashi puolestaan on japanilainen liemipohja, joka valmistetaan useimmiten boniittilastuista ja kombulevästä. Misokeitto on yksi japanilaisen keittiön perustoista ja siihen lisätään mielellään vihanneksia, merilevää, tofua, nuudeleita, kalaa ja riisiä.

Riisistäkin opimme uutta: riisi on yhtä perustavaa laatua oleva asia japanilaisessa keittiössä kuin misokeitto – sitä syödään kaikilla aterioilla! Riisin keittäminen oikein on oma taiteen lajinsa, jonka opimme tänään. Lounaaksi syömme herkulliset ruoat, jotka olemme itse valmistaneet. Illallisen nautimme jälleen hotellissa.

Päivä 7
Morioka – Shinkansen-junalla Hakodateen - Goryokakun linnoitus ja näköalatorni. Iltanäkymät Hakodatevuorelta

Jätämme hyvästit viihtyisälle Moriokalle. Luotijuna vie meidät Hakodateen Hokkaidoon, joka on Japanin pohjoisin saari. Etäisyys Moriokasta Hakodateen on 328 km. Saavuttuamme perille suuntaamme katsomaan Goryokakun linnoitusta, joka on Japanin ensimmäinen länsimaiseen tyyliin rakennettu linnoitus. Koska Hakodate oli ensimmäisiä satamakaupunkeja, jotka avautuivat kansainväliselle kaupalle Japanin eristäytymisen päättyessä Edo-kauden lopulla, kaupunki on saanut paljon vaikutteita läntisestä maailmasta. Kaupungista löytyy yhä useita länsityylisiä rakennuksia, kuten kirkkoja ja taloja. Goryokakun linnoitus on jättikokoinen, tähden muotoinen sitadelli, joka rakennettiin Edo-kauden viimeisinä vuosina suojelemaan vieraiden, imperialististen voimien tunkeutumiselta maahan. Joitakin vuosia myöhemmin linnoitus toimi näyttämönä shogunaatin ja Meiji-hallinnon lähettämien joukkojen väliselle sisällissodalle. Sen jälkeen, kun linnoitus oli menettänyt sotilaallisen merkityksensä, siitä tehtiin 1900-luvun alussa yleinen puisto. Puistoon istutettiin yli 1 000 kirsikkapuuta, jotka muodostavat upean näyn ollessaan täydessä kukassa (yleensä toukokuun alussa). Nousemme 107 m korkeaan näköalatorniin, josta näemme kunnolla tähden muotoisen linnoituksen.

Kun pimeys laskeutuu, nousemme köysiradalla ylös 334 m korkealle Hakodatevuorelle. Kirkkaina päivinä ja iltoina näkymät vuorelta ovat uskomattoman hienot.

Päivä 8
Hakodate - aamutori ja paikallisjunalla Sapporoon - kaupunkikierros Sapporossa, mm. kellotorni ja Sapporon olutmuseo - paikallisjunalla Otaru Chikkoon ja lautta

Ennen kuin lähdemme Hakodatesta, käymme varhain aamulla vielä Hakodaten kuuluisalla aamutorilla. Torilla on tarjolla monenlaisia tuoreita paikallisia raaka-aineita, erityisesti kalaa ja äyriäisiä. Myytävänä on myös vihanneksia, hedelmiä ja makeita herkkuja. 

Seuraavaksi nousemme Sapporoon menevään pikajunaan. Noin neljässä tunnissa olemme siirtyneet 319 km päässä sijaitsevaan Sapporoon. Heti perille päästyämme lähdemme kaupunkikierrokselle. Sapporo on Hokkaidon saaren pääkaupunki. Hokkaido on Japanin viidestä pääsaaresta toiseksi suurin, pohjoisin ja koskemattomin. Villi luonto tekee Hokkaidosta suositun luontokohteen, mutta itse Sapporokin on yksi Japanin mielenkiintoisimmista suurkaupungeista. Sapporo tunnetaan monista jokatalvisista jää- ja lumifestivaaleista, hyvästä ruoasta ja tietysti myös ikonisesta Sapporo-oluesta.

Aloitamme tutustumisen kuuluisasta Sapporon kellotornista, kaupungin tunnusmerkistä, jonka kello soittaa joka tunti. Rakennus on amerikkalaisten suunnittelema ja yksi länsimaisista rakennuksista, joita on jäljellä kaupungissa. Sapporoa kehitettiin nimittäin 1870-luvulla amerikkalaisten neuvonantajien avulla.

Seuraava kohteemme on Sapporon olutmuseo, joka sijaitsee Sapporo-panimon alkuperäisessä panimorakennuksessa. Näemme, miten olutta valmistetaan ja kuulemme, kuinka kaikki sai alkunsa. Maistiaisiin on luonnollisesti mahdollisuus kierroksen jälkeen.

Päivällisen jälkeen ajamme paikallisjunalla Otaruun ja lauttaterminaaliin. Matka kestää noin puoli tuntia. Nyt on yhden matkamme kohokohdan aika: nousemme yölauttaan, joka vie meidät entisen keisarillisen pääkaupungin Kioton lähellä sijaitsevaan Maizuruun. Asetumme hytteihimme, käymme levolle ja annamme meren aaltojen keinuttaa meidät uneen. Majoitumme japanilaistyylisiin kahden hengen hytteihin (kategoria Deluxe A). Kaikissa hyteissä on oma pieni parveke.

Päivä 9
Koko päivä lautalla - Kaiseki-illallinen ja kylpy aluksella - saapuminen Maizuruun illalla, bussilla Kiotoon ja majoittuminen hotelliin

Kaksi lauttaa seilaa Otarun ja Maizurun välillä. Lauttojen nimet ovat Hamanasu ja Akashiya ja ne ovat suurelta osin identtiset. Lautassa on tilaa 746 matkustajalle. Lautassa on kolme kantta ja hissillä pääsee kaikille kansille. Nyt on aikaa rentoutua ja tehdä olo mukavaksi aluksella, jolla on useita ravintoloita ja kahviloita. Niissä voi istua kahvikupposen äärellä tai syödä. Aluksella tupakointi on sallittua vain merkityillä alueilla, sen lisäksi on tupakkakoppeja. Lauttamatka kestää 21 tuntia. Sinä aikana voi käydä jälleen kokeilemassa perinteistä japanilaista kylpyä. Illalla nautimme perinteisen kaiseki-illallisen. Kaisekia voi parhaiten kuvata ateriaksi, joka koostuu monista pienistä sesongin raaka-aineisiin pohjautuvista ruokalajeista. On mahdotonta sanoa etukäteen, mitä ateria sisältää, sillä ruokalajit riippuvat juuri siitä ajankohdasta, jona ateria nautitaan. Kaiseki-illallinen kuuluu vain erityistilaisuuksiin, kuten häihin ja syntymäpäiviin. Meillä on kuitenkin riittävästi juhlittavaa siinä, että olemme Japanissa!

Saavumme Maizuruun illalla ja ajamme sieltä suoraan Kiotoon. Bussimatka kestää pari tuntia. Pääsemme tänään vasta myöhään nukkumaan, mutta otamme huomiset retket rauhallisesti.

Päivä 10
Kioto - Kultainen paviljonki, Nijon linna, Fushimi Inari-taishan shintotemppeli, Nishiki-ruokatori ja hurmaava geishakortteli Gion

Kiotossa on yli 1 600 buddhalaistemppeliä ja 270 shintolaispyhättöä. Sen lisäksi kaupungissa on keisarillinen palatsi, shoguneiden Nijon linna, sekä keisarillisia huviloita ja puistoja sekä liuta Japanin parhaita museoita.

Kioto oli ainoa Japanin suurkaupungeista, joka säästyi pommituksilta toisessa maailmansodassa. Väitetään, että syynä olivat kaupungin ainutlaatuiset kulttuuriaarteet. Valitettavasti kaupungin johto ei ole osoittanut samaa kunnioitusta, joten isot, kauniit puutalokorttelit ovat lähes kadonneet. Kukaan ei onneksi ole uskaltanut koskea tuhansiin temppeleihin, pyhättöihin ja ihastuttaviin puutarhoihin. Erityisesti kaupungin laitamilla tuntee siirtyvänsä aikaan, jolloin kauneus ja estetiikka olivat arvossaan.

Kaupungin pohjoislaidalla sijaitsee kuuluisa Kultainen paviljonki. Ihastuttava, puhtaalla lehtikullalla päällystetty paviljonki on kopio alkuperäisestä, yli 500 vuotta vanhasta rakennuksesta, jonka eräs mielisairas munkki sytytti tuleen 1955.

Keisarillisen Japanin armeijan ylipäällikkö oli shogun. Pitkiä ajanjaksoja hän oli myös maan todellinen hallitsija. Keisarin rooli oli pikemminkin symbolinen. Tokugawa-shogunaatti rakensi Nijon linnan vuonna 1603. Linnan rakennukset ovat hyvin säilyneitä. Linnan rakentamiseen osallistuivat parhaat käsityöläiset, ja aikansa taitavimmat taiteilijat koristelivat sen. Satakielilattiat ovat hyvä esimerkki siitä, kuinka hienostunut linna on. Lattiat on rakennettu niin, että ne vikisevät linnun lailla, kun niillä astelee. Tarkoituksena oli suojella linnan asukkaita salamurhaajilta ja yllätyshyökkäyksiltä. Taidokkaat puuleikkaukset ja lukuisat maalaukset ovat alkuperäisiä ja hyvin arvokkaita.

Käymme Fushimi Inari-taishan shintopyhäkössä, jossa kuljemme läpi lukemattomien oranssinpunaisten torii-porttien. Tuhannet torii-portit muodostavat kauniin väylän läpi vihreän metsän. Kaikki eivät tunne Fushimi Inari-taishaa, mikä ei vähennä sen arvoa mitenkään – päinvastoin, monille vierailu on yksi matkan kohokohdista!
Teemme vielä kävelyretken läpi Kioton kuuluisien Gion-kortteleiden. Käymme samalla reissulla myös kuuluisalla Nishiki-ruokakadulla. Tarjolla on valtava valikoima japanilaisia erikoisuuksia kauniisti esille pantuina: hedelmistä ja vihanneksista kalaan, lihaan, pikkelöityihin vihanneksiin ja pikkusyötäviin. Nishiki on värikäs paikka, jossa tarjotaan mielellään maistiaisia. Gion-kortteleissa tunnelmalliset ruokapaikat houkuttelevat rinta rinnan perinteisten, huomaamattomien teehuoneiden kanssa, joissa Kioton kuuluisat geishat työskentelevät. Jos meillä on onnea, saatamme nähdä vilaukselta geishan sipsuttavan kadulla upeassa kimonossa huolellisesti puuteroiduin kasvoin.

Päivä 11
Kioto - Shinkansen-junalla Hiroshimaan - Kokopäiväretki: Hiroshima ja Miya-jiman temppelisaari

Kiotosta 300 km länteen sijaitsee Hiroshima. Elokuun 6. päivänä vuonna 1945 kaupunki tuhoutui maan tasalle, ja 100 000 ihmistä kuoli, kun atomipommia käytettiin ensimmäistä kertaa sodassa koko maailmanhistoriassa. Yksinkertainen kupolimainen rauniorakennus seisoo muistuttamassa valtavasta tuhosta, jonka ydinpommi aiheutti. Lähellä on kaunis Rauhanpuisto, jossa palaa Rauhanliekki – se sammutetaan vasta, kun viimeinenkin ydinase maailmassa on tuhottu. Käymme puistossa ja Rauhanmuseossa, jonka näyttely kertoo tapahtumien kulusta tuona tuhoisana päivänä. Hiroshima on rakennettu täysin uudestaan ja on hyvin erilainen kuin muut japanilaiset kaupungit leveine ja ilmavine katuineen. Syömme Hiroshimassa lounaan ja lähdemme sen jälkeen tutustumaan yhteen Japanin tunnetuimmista, kuvatuimmista ja rakastetuimmista näkymistä: oranssinpunaiseen, ”leijailevaan” torii-porttiin Miyajiman saaren edustalla. Kaunista, runollista ja niin tyypillisen japanilaista!

Päivä 12
Kioto - teekylä Wazuka, antiikkia ja historiallista taidetta Miho-museossa

Noin 45 minuutin bussimatkan päässä Kiotosta sijaitsee Wazukan teekylä, pieni helmi piilossa vuorten keskellä. Täällä teetä tuotetaan noudattaen tarkasti vanhoja japanilaisia perinteitä yli 800 vuoden takaa. Wazukan teetä – mm. matchaa ja kabuse senchaa – arvostetaan kaikkialla Japanissa ja pidetään yhtenä parhaista. Yli 300 perhettä elättää itsensä teen viljelyllä ja tuotannolla ja elää tässä kauniissa ympäristössä kumpuilevien teeviljelmien ympäröimänä. Wazukassa tutustumme erilaisiin teelajikkeisiin ja niiden viljelyyn sekä opimme, mihin muuhun teetä voidaan käyttää ja mihin sitä voidaan lisätä. Esimerkkejä tästä ovat teenuudelit ja teejäätelö. Nautimme kylässä aidon teelounaan ja jatkamme sitten tiedonjano ja nälkä tyydytettyinä maailmankuuluun Miho-museoon, joka sijaitsee vajaan tunnin matkan päässä Wazukasta.

Miho-museo on loistava esimerkki siitä, mitä voi saavuttaa, jos on silmää taiteelle ja todella paljon rahaa. Mihoko Koyama, erään buddhalaisen lahkon perustaja, palkkasi kiinalais-amerikkalaisen huippuarkkitehdin I.M. Pein – tunnetaan mm. Louvren lasipyramidista – suunnittelemaan maailmanluokan museon. Paikaksi valittiin Shigaraki-vuoristo. Museota pidetään arkkitehtonisena mestariteoksena, jossa lasi, teräs ja betoni sulautuu ympäröivään metsä- ja vuoristoalueeseen. Museossa on esillä Mihoko Koyaman yksityinen taidekokoelma.

Päivä 13
Kioto - vierailu zen-puutarhassa ja pyöräretki Arashiyamassa - omaa aikaa ja illallinen, jolla maistelemme waguy-härkää

Päivä alkaa Kioton länsilaidalta, jossa teemme pienen pyöräretken Arashiyaman kauniissa luonnossa vuorten juurella. Vierailemme Unescon suojelemassa Tenryu-jin temppelissä, joka on kuuluisa 1300-luvulta peräisin olevasta kauniista zen-puutarhasta. Temppeli valmistui 1339 ja kuuluu buddhalaiselle Rinzai-koulukunnalle. Pyöräilemme läpi kauniin bambulehdon, jossa useita metrejä korkeiden bambujen muodostama metsä luo eksoottista tunnelmaa. Symmetriset riisipellot ja Unescon suojelemat rakennukset täplittävät maisemia.

Pyöräretken jälkeen on aikaa omille seikkailuille Kiotossa. Matkanjohtaja auttaa mielellään ja jakaa vinkkejä. Kaupungissa on hyvät mahdollisuudet ostaa mm. perinteisiä japanilaisia käsitöitä ja vihreää teetä, josta Kioto on kuuluisa.

Päivän päätteeksi syömme japanilaisen illallisen yhdessä Kioton hyvistä ravintoloista. Tarjolla on tunnettua waguy-härkää, herkulliseksi marmoroitunutta japanilaista häränlihaa, joka on samantapaista kuin kuuluisa Koben härkä. Mieleenpainuva kulinaarinen elämys ja supermureaa lihaa, joka lähes sulaa suussa.

Päivä 14
Bussilla Osakaan - lento Helsinkiin

Ennen kotiinpaluuta meillä on ohjelmassa omaa aikaa joko Osakassa tai Kiotossa (matkasta riippuen). Tämän ajan kokonaispituus riippuu siitä, mihin aikaan lentomme lähtee (joillain lähtöpäivillä lento lähtee illalla ja saavumme Helsinkiin seuraavan päivän puolella).

 

Shinkansen luotijuna

Matkustamme Japanin rautateiden kuuluisalla luotijunalla, Shinkansenilla joka on yhdistänyt Tokion muihin Japanin suurkaupunkeihin vuodesta 1964 lähtien. Nopeimpien junien maksiminopeus on 320 km/h, ja vuosittain junilla matkustaa noin 300 miljoonaa ihmistä. Shinkansenissa voi olla jopa 16 vaunua ja kokonaispituutta noin 400 m. Koska Shinkansen-junat ajavat erikoisraiteilla, joilla muita junia ei kulje, myöhästymisiä on vain harvoin. Keskimääräinen myöhästyminen junaa kohti on noin 30-40 sekuntia. Junat on mukavia, jalkatilaa on riittävästi ja penkit kääntyvät, joten voit aina istua kasvot menosuuntaan. Junassa ei ole ravintolavaunua, mutta pientä syötävää ja juotavaa voi ostaa vaunuosastoja kiertävästä myyntikärrystä. Junissa ei saa tupakoida, lukuun ottamatta uusimpia junia, jotka on varustettu tupakointitiloin. 

 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 4.498€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksu yhden hengen huoneesta

568€

Hintaan sisältyy
  • Reittilennot Helsinki Tokio/Osaka – Helsinki turistiluokassa
  • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
  • Shinkansen-luotijunamatkat Tokio – Morioka – Hakodate ja Kioto – Hiroshima – Kioto, istumapaikat 2. luokassa
  • Laivamatka Otaru – Maizuru jaetussa kahden hengen hytissä, kategoria deluxe A, parveke
  • Aamiaiset päivinä 3-14
  • Lounas päivinä 2, 6, 11, 12
  • Illallinen päivinä 2, 5, 6, 9, 13
  • Retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
  • Muut kuljetukset ohjelman mukaan
  • Erillinen matkalaukkukuljetus Tokio – Kioto
  • Suomalainen matkanjohtaja
  • Verot ja viranomaismaksut

Huom. suosittelemme, että otatte riittävän kattavan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturva, mikäli joudutte peruuttamaan matkan esim. sairastumisen vuoksi

Hintaan ei sisälly
  • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 
  • Muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkatavarat

Matkustamme japanilaisilla Shinkansen-luotijunilla, joissa on rajallisesti tilaa matkatavaroille. Tästä syystä isot matkatavarat kuljetetaan erikseen seuraavaan yöpymispaikkaamme. Ota mukaan esim. urheilukassi tai tilava reppu, johon voit pakata niinä päivinä tarvitsemasi tavarat, kun isot matkalaukut kuljetetaan erikseen (päivät 5-9). Lue lisää päiväohjelmasta.

Tärkeää tietoa tatuoinneista

Maassa maan tavalla. Japanissa suhtaudutaan hyvin eri tavalla tatuointeihin kuin meillä lännessä. Koska Japanissa perinteisesti vain Yakuzan, paikallisen mafian, jäsenet ottavat tatuointeja, monet hotellit kieltävät tatuoituja käyttämästä heidän onseneitaan eli kuumia lähteitään. Jos sääntöä ei noudata, seuraukset voivat olla vakavat: asiakasta voidaan jopa pyytää poistumaan hotellista ilman korvausta menetetystä hotellimajoituksesta. Kyse on japanilaisten hotellien säännöistä, joihin Albatros Travel ei voi vaikuttaa. Tästä syystä kehotamme ehdottomasti peittämään mahdolliset tatuoinnit, jottei matkustajalle tulisi vaikeuksia.

Majoittuminen

Asumme siisteissä keskitason hotelleissa, joissa on tyypilliseen japanilaiseen tapaan pienet huoneet. Oma wc/kylpyhuone, tv sekä ilmainen Wi-Fi. Suurkaupungeissa hotellit sijaitsevat yleensä lähellä metroasemaa.

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Tokio 3 yötä, Morioka 2, Hakodate1, laivassa (Otaru – Maizuru) 1, Kioto 5.

 

Liikkuminen matkan aikana

Koska matkalla käytetään usein julkista liikennettä (metroa, luotijunaa, paikallisjunaa, raitiovaunua), tulee kävelyä  retkipäivinä paljon. Matka ei tästä syystä sovellu liikuntaesteisille.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Juomarahat

Japanissa ei ole tapana antaa juomarahaa.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Hulppea mutta rankka reissu Kaksi viikkoa tiukkaa ja monipuolista ohjelmaa myös Japanin pohjoisosassa, jonne turistit harvemmin eksyvät. Päivät pitkiä ja sisällöltään monipuolisia todella asiantuntevan oppaan vetämänä. Erilaiset kulkuvälineetkin luotijunasta laivaan ja raitiovaunuun tulivat tutuiksi, mutta koko reissu vaatii vähintään kohtalaista kuntoa. Pitkiä portaita on paljon esim. metroasemilla, eikä kaikkialla ole rullaportaita tai hissejä. Myös maasto on usein johonkin suuntaan kallellaan. Tutustuttiin monipuolisesti maan ruoka- ja muuhun kulttuuriin, kaiken sulatteleminen kotona ottaa oman aikansa. Matkalle lähtijän syytä muistaa, että Japanin viranomaiset vaativat paperille käsin täytetyt lomakkeet sekä maahantuloon että tulliin netissä täytetyn lisäksi RIIPPUMATTA SIITÄ MITÄ VIRKAILIJAT MATKATOIMISTOSSA TAI LENTOYHTIÖSSÄ SANOVAT. Täyttämällä lomakkeet jo koneessa säästyy moninkertaiselta jonotukselta.
Date published: 2023-05-28
Rated 4 out of 5 by from Japani tutuksi kahdessa viikossa Olen hyvin tyytyväinen matkan antiin, vaikka monet yöpymiset eri paikoissa ja reissaaminen välillä väsytti. Tunnen ettei enää tarvitse kiertää Japania samalla tavalla vaan keskittyä mahdollisesti tarkemmin johonkin alueeseen. Esimerkiksi Kioton ympäristöön. Oppaamme vankka tietämys maasta, sen kulttuurista ja tavoista oli hyvin tärkeää ja antoisaa. Vaikka liikuimme isolla ryhmällä paljon, se ei ollut mikään ongelma. Jalkoja se kyllä vaati. Metron ja junien käyttö matkoilla oli sujuvaa. Laivapäivä oli pelkkää lepoa. Eniten pidin Kiotosta, olikin 6 pv aikaa siellä, ja Moriokasta maaseutupaikkana. Tokioon en ehtinyt päästä sisään. Albatrosin järjestämät lounaat ja varsinkin illalliset olivat tosi hienot, paremmasta ei väliä. Muutenkin kaikenlaisten tuoreiden merenelävien syönti oli mieleeni. Kaupunkien siisteys oli yllätys kun ajattelee sitä ihmispaljoutta.
Date published: 2023-05-26
Rated 4 out of 5 by from Oppaan monipuolinen Japanin tuntemus. Vaikuttavan monipuolinen kattaus monista eri paikoista eri kulku välineillä. Uusia makuelämyksiä saimme kokea monissa kohteissa. Kävely kilometrejä kertyi 100 kilometrin verran, joskin niitä kertyi myös vapaa ehtoisesti monina päivinä.
Date published: 2023-05-21
Rated 5 out of 5 by from Kiertomatka kuin kaiseki-ateria Japanin saarten rikkaasta kulttuurista Matka oli todella antoisa, ja etenkin matkanjohtajamme Miika teki työllään reissustamme todella sujuvan ja viihdyttävän, vaikka kiertomatkaan luonnollisestikin kuuluu paljon siirtymiä. Myös paikalliset oppaat olivat todella mukavia ja osaavia. Ravintoloissa osattiin odottaa tuloamme, eikä aika kulunut turhaan odotteluun. Aikaa kohteissa oli mukavan riiittoisasti siihen nähden kuinka laajasti ehdimme maassa kiertää, niin suurkaupunkien lumoavassa runsaudessa kuin maaseudun idyllissä. Omaa aikaakin oli sopivasti, joten pienille seikkailuille ehti myös. Japani on ollut minulle rakas maa harrastusteni kautta jo lapsuudesta asti, ja nyt kun paikan päälle pääsi, matka odotti varovaiset odotukset moninkertaisesti. Sekä Miikalta että paikallisilta sai todella paljon kiehtovaa tietoa maasta ja sen asukkaista. Monet kohteet, kuten upea kierros Wazukan teeyrittäjän tiluksilla ja Rouva Mihon upealla taidekokoelmalla olivat sellaisia, että omin päin vierailun järjestäminen olisi työlästä ja kulkureittien junailu aikaavievää. Tämä matka antoi meille myös erinomaisia valmiuksia itsenäiseen stressittömään matkailuun Japanissa jatkossa niin maitse kuin meritse!
Date published: 2023-05-21
Rated 5 out of 5 by from Todella hieno läpileikkaus Japanista ! Matka tapahtui 11-24.4.2023 ja koristekirsikat olivat ihanasti kukissaan elenkin pohjoisessa Hokkaidon saarella. Matka oli hieno kokemus mitä halusinkin kun nyt ensimmäisen kerran vierailin saarivaltiossa. Eri kohteissa vierailtaan jalkaisin ja kävelyn määrista eri päivinä olisi ollut hienoa saada tietoa jo ennen matkaa, jotta olisi voinut varautua kunnolla siihen kaikkeen. Säät olivat erittäin suotuisat ja etenkin Moriokan maatilavierailu ja siellä kylän yhteiskeittiössä tapahtunut Tempuran valmistus ohjaajan avustuksella oli mielenkiintoinen tapahtuma ja valmistuttuaan maistuva yllätys. Myös teeviljelmällä vierailu ja teelehtien keräily jäi hyvänä muistona mieleeni. Ainoa asia jota jäin kaipaamaan oli Fuji-vuoren puuttuminen matkakohteena sen näkemisen olisin kaivannut kuuluvan ohjelmaamme. Kokonaisuutena matka oli erinomaisesti järjestetty ja matkanjohtajana toiminut täysin Japanin kielen hallinnut Miika oli loistava ryhmämme vetäjä ! Majoittuminen ja kaikki ruokailut saavat täysin myös kiitoksemme ja tällaista matkaa voin sousitella kaikille Japanista kiinnostuneillle henkilöille.
Date published: 2023-05-18
Rated 5 out of 5 by from Ensivisiitti Japaniin Olimme matkalla kolme päivää sitten ja olemme erittäin tyytyväisiä matkan antiin
Date published: 2023-04-27
Rated 4 out of 5 by from Pääosin onnistunut matkakokemus huikean kauniiseen Japaniin Tämä kolmas matkamme Japaniin oli pääosin oikein onnistunut ja tasapainoinen kokemus, joskin myös joitain parannusehdotuksia jäi mieleen. Japani itsessään ei petä koskaan: ihmisten kohteliaisuus, huikean kauniit maisemat ja kulttuuri ovat täysin vertaansa vailla. Ruoat olivat herkullisia ja hivelivät kauneudellaan silmää. Matkaohjelmassa oli juuri sopivasti yhteisaterioita ja sopivasti omaa aikaa, jotta jokainen saattoi käyttää aikansa joko omatoimiseen ruokailuun/muuhun toimintaan tasaisin väliajoin. Myös opas ymmärsi ruokailun säännöllisyyden tärkeyden hyvin ja piti niistä huolta, siitä erityiskiitos. Myös hotellit olivat korkeatasoisia ja hyvin varusteltuja. Kritiikkinä matkaohjelmaan kuuluva laivamatka pohjoisesta etelään oli suuri pettymys: laivassa tarjoiltiin aamiaiseksi kylmiä nakkeja ja croissanttia, vaikka saatavilla olisi ollut myös japanilaistyylinen aamiainen. Omakustanteisesta vaihtoehdosta ei kerrottu. Laivassa ei myöskään pystynyt ostamaan lähes mitään kunnollista suolaista välipalaa, eikä tekemistä matkan ajaksi ollut. Näin yli yksi kokonainen matkapäivä meni ns hukkaan. Laivamatkan sijaan esim luotijuna olisko säästänyt aikaa itse Japanin ihailuun huomattavasti enemmän. Myös laivan lähtö vasta puoliltaöin useamman tunnin terminaaliodottelun jälkeen oli varsin turhauttavaa. Mikäli laivamatka pidetään jatkossakin ohjelmistossa, olisi eväiden tärkeys ja laivan minimalistinen varustelutaso hyvä olla selkeämmin tiedossa jo etukäteen. Oppaan tietotaso ja Japanin tuntemus olivat selkeästi hyvällä tasolla, mutta yhteiset ns tietoiskut ja oppaan kerronta jäivät usein vähäisiksi/vain osalle kerrotuiksi. Edellisellä matkalla opas kertoi jatkuvasti Japaniin liittyvistä asioista ja höysti niitä omilla mielenkiintoisilla kokemuksillaan, ja tätä jäi selvästi kaipaamaan myös tältä reissulta. Opas toimi muuten mallikkaasti ja jaksoi kärsivällisesti pitää huolta myös kuntotasoltaan selkeästi liian heikoista matkalaisista. Joissain tilanteissa opas oli kuitenkin myös hieman huolimaton, unohtaen esim osan matkustajista pois porukasta junalla eteenpäin lähdettäessä.
Date published: 2023-04-25
Rated 4 out of 5 by from Monipuoline kattaus Japanista sen kultturista ja ruoasta Ostin matkan, koska ohjelmaan kuului todella monipuolisesti eri kohteita ympäri Japania. Lentojen uuden aikataulutuksen vuoksi ensimmäiselle päivälle ei voitu toteuttaa kohderetkiä ja seuraavasta päivästä tuli todella raskas. Kävelyä tuli lähes 14 km aina iltämyöhään. Japanin suuri kiertomatka vaatii hyvää kestävyyttä ja hyvää kuntoa, jotern pelkkä maininta, että matka ei sovi liikuntarajoitteisille ei kerro matkan vaativuudesta. Tokioon olisin toivonut vielä yhtä lisäpäivää. Kaksi kylpyläpäivää tulivat tapeeseen ja eräs huippuretki oli vierailu paikalliselle luomutilalle.sekä ruoan valmistus - ehdoton kohokohta. Hakodate jätti mitäänsanomattoman tunteen ja sen voisi aivan hyvin jättää välistä.Lauttamatka Kitoon olisi antanut paljon enemmän jos sen saisi aikataulutettua päiväaikaan jolloin voisi nähdä Japanin saaristoa. Kiotossa tuli myös tunne, että olisi voinut olla vielä yksi päivä lisää. Koko matkan todellinen helmi oli vierailu teeviljelmälle mihin omatoimisesti olisi ollut vaikea löytää Matkaopas Miikka huikaisi yleissivistyksellään. ja oli aina valmis auttamaan- Kävelyä tuli askelmittarin mukaa 90-100 km, mikä on hyvä saldo reilussa 10 päivässä.. Väsynyt mutta tyytyväinen ja iloinen tästä kokemuksesta.Suosittelen.
Date published: 2023-04-14
  • y_2023, m_6, d_2, h_24
  • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
  • cp_1, bvpage1
  • co_hasreviews, tv_0, tr_9
  • loc_fi_FI, sid_JPRTR17, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
  • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja