Sorrento ja Etelä-Italian hurma

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Sorrento ja kauneudestaan kuulu Amalfin rannikko. Tyyliä ja tunnelmaa, lepoa ja nautintoja Etelä-Italiassa.

Appelsiini- ja sitruunapuut, viiniköynnökset ja oliivipuut koristavat maaterasseja, jotka viettävät jyrkästi Välimereen. Sinua odottavat vihertävien puutarhojen tuoksu, erilainen valo ja kauniit maisemat. Sorrento on tukikohtamme, josta teemme päivän retket La Campanian alueen mielenkiintoisimpiin kohteisiin.
Käymme Pompeijin rauniokaupungissa, jonka tulivuori Vesuviuksen purkaus peittosi alleen noin 2000 vuotta sitten. Vierailemme alueen värikkäässä pääkaupungissa Napolissa, josta pizza on alunperin kotoisin. Matkaamme kuuluisaa Amalfin rannikkoa pitkin ja tutustumme romanttiseen Caprin saareen, pastakaupunki Gragnanoa unohtamatta. Täällä on valmistettu hienointa pastaa jo 500 vuoden ajan.
Asut Piano di Sorrenton kaupunginosassa, noin 5 km päässä Sorrenton keskustasta, kolmen tähden (paikallinen luokitus neljä tähteä) Hotel Albatrosissa ja hintaan sisältyy puolihoito. Kaupungissa on useita hyviä ravintoloita ja kahviloita sekä kivoja putiikkeja, jotka myyvät kohtuuhintaisia vaatteita, nahkatuotteita ja käsin tehtyjä kenkiä. Seudun kauneus ja värikkyys lumoavat. Arjen huolet jäävät taka-alalle.
Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Rooma - Sorrento
Päivä 2 Pompeiji ja Sorrento
Päivä 3 Capri
Päivä 4 Pastakaupunki Gragnano ja Napoli
Päivä 5 Sorrento ja lähiympäristö
Päivä 6 Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki Vesuviukselle
Päivä 7 Amalfin rannikko - Ravello
Päivä 8 Sorrento - Rooma - kotimatka

Hotelli

Hotel Albatros

Hotel Albatros sijaitsee Sorrenton ulkopuolella, pienessä Piano di Sorrenton kaupunginosassa. Matkaa Sorrenton keskustaan on n. 5 km. Piano di Sorrento sijaitsee kauniilla paikalla meren äärellä ja hotellilta on helppo lähteä kävelylle nauttimaan näkymistä merelle ja Vesuviukselle sekä Napoliin. Kadun puolella sijaitsevissa huoneissa on äänieristetyt ikkunat. Kaikissa huoneissa on tv ja hiustenkuivain.

Hotel Albatros
Via Madonna di Roselle 54
80063 Piano di Sorrento, Italy
Puh. +39 0818787417
Fax +39 0818087597

Lue lisää: www.hotelalbatrossorrento.com

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.348€
Helsinki
Täynnä
1.348€
Helsinki
Täynnä
1.348€
Helsinki
1.348€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Rooma - Sorrento
Lennämme Helsingistä Roomaan. Jatkamme bussilla Sorrentoon, jonne on matkaa noin 280 km. Majoitumme hotelli Albatrosiin Piano di Sorrentossa.
Päivä 2
Pompeiji ja Sorrento

Lähdemme aamulla junalla Pompeijiin (hotellilta on noin 650 metrin kävelymatka asemalle). Pompeijin kaupunki hautautui paksun tuhka- ja hohkakivikerroksen alle Vesuviuksen purkauduttua rajusti vuonna 79 jaa. Tuhkasade kesti kolme vuorokautta ja kaupungin noin 15 000 asukasta pakenivat henkensä edestä. Hiljaisuus vallitsi Pompeijissa aina vuoteen 1748, jolloin se herätettiin Ruususen unestaan. Kaupungin katuja kulkiessa tuntuu, kuin siirtyisi toiseen aikakauteen. Kierroksen aikana näemme upeita seinämaalauksia, taloja, leipomon, temppeleitä, kylpylöitä ja korttelikuppilan. On hämmästyttävää, että taloissa oli juoksevaa vettä ja viemäröintijärjestelmä jo 2 000 vuotta sitten (Sisäänpääsy Pompeijiin ei kuulu retken hintaan, noin 15€/hlö).

Iltapäivällä palaamme junalla Sorrentoon ja teemme yhteisen kaupunkikävelyn. Sorrento oli jo roomalaisten valtakaudella suosittu matkakohde, niin keisari Augustus kuin keisari Marcus Aureliuskin vierailivat kaupungissa. Paikalliset väittävät, että kaupungin nimi viittaisi Homeroksen myyttisten kertomusten seireeneihin, jotka yrittivät houkutella Odysseuksen alas vuorelta surmatakseen tämän. Sittemmin Sorrentossa viihtyivät monet eurooppalaiset taiteilijat ja älymystön edustajat, kuten Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche ja Henrik Ibsen. Sorrentosta lauloi mm. maailmankuulu tenori Enrico Caruso, joka asui kaupungissa jonkin aikaa. Monet hienoista, vanhoista hotelleista ovat yhä toiminnassa.

Näemme kierroksen aikana kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja maistamme muutamaa kaupungin erikoisuutta: paikallista jäätelöä — josta saattaa tulla riippuvaiseksi — sekä sitruunalikööriä; limoncelloa. Sorrento ja Amalfin rannikko ovat tunnettuja muhkeista sitruunoistaan. Täällä niistä valmistetaan kaikkea mahdollista limoncello-likööristä suklaaseen ja saippuasta jäätelöön. Sitruunat ja appelsiinit koristavat usein paikallista keramiikkaa.

Päivä 3
Capri

Lähdemme aamulla satamaan, jossa nousemme katamaraaniin, joka vie meidät joutuisasti Caprin saarelle. Täällä ovat vierailleet niin Rooman keisarit, kirjailijat kuin elokuvatähdetkin, mutta erityisesti sitä ovat suosineet kauniit ja rikkaat. Pienestä saaresta on tehty lauluja ja kirjoitettu paljon. Nousemme Marina Granden satamasta ylös Anacaprin kylään, joka sijaitsee noin 270 m korkeudessa. Täällä on Villa San Michele, jonka rakennutti ruotsalainen lääkäri ja kirjailija Axel Munthe. Munthe julkaisi 1929 teoksensa ”Huvila meren rannalla” (ruotsinkielinen alkuteos: Boken om San Michele), josta tuli pian suosittu.

Caprin kaupungissa ehdit katsella lähemmin elegantteja putiikkeja, hotelleja ja ravintoloita. Jos säiden haltijat ovat suosiollisia, voit istahtaa johonkin Piazza Umberton kahviloista nauttimaan auringosta. Aukio on mainio paikka paikallisen katuelämän seuraamiseen.

Iltapäivällä nousemme laivaan ja suuntaamme takaisin kohti Sorrentoa.

Päivä 4
Pastakaupunki Gragnano ja Napoli

Käymme päivän aluksi Gragnanon pikkukaupungissa, joka sijaitsee Vesuviuksen eteläpuolella. Kaupunkia kutsutaan nimellä Cittá della Pasta, Pastakaupunki. Täällä on jo noin 500 vuoden ajan valmistettu maan parasta pastaa. 1800-luvulla kaupungissa oli peräti noin 140 erikokoista pastapajaa. Vierailemme paikallisen pastamestarin luona ja opimme, miten laadukasta pastaa valmistetaan. Saamme tietoa erilaisista pastatyypeistä ja niiden käytöstä. Italialaisen pasta-aterian valmistus on todellista keittiötaidetta.

Jatkamme alueen pääkaupunkiin, Napoliin. Lyhyen kierroksen jälkeen liikumme Napolissa jalan. Näemme ulkoapäin kaupungin päänähtävyyksistä, mm. San Carlo -oopperan sekä kuninkaallisen linnan ja tutustumme kaupungin historialliseen keskustaan. Kaupungilla on oma intensiivinen tunnelmansa. Tunnusomaista Napolille on kapeiden kujien yläpuolella liehuvat värikkäät pyykit.

Käymme Napolin arkeologisessa museossa, jossa näemme osia Pompeijin rauniolöydöistä. Museon arvokkain teos on Aleksanteri-lattiamosaiikki, jossa kuvataan Aleksanteri Suuren taistelua Persian kuningasta vastaan 333 eaa. (Sisäänpääsy museoon ei sisälly retken hintaan, 12€/hlö, kevät 2017.)

Illalla nautimme yhteisen illallisen. Maistelemme paikallisia herkkuja ja saamme tottakai maistaa myös aitoa, napolilaista pitsaa.

Päivä 5
Sorrento ja lähiympäristö

Aamupäivän aikana tutustumme Sorrenton houkuttelevaan lähiympäristöön. Aloitamme käymällä pienissä kylissä, kuten Massalubrensessä, Terminissä tai Sant´Agatassa. Pysähdymme pariin otteeseen ennen kuin käymme maatilalla, jossa syömme kevyen lounaan ja meillä on mahdollisuus maistella paikallisia erikoisuuksia: vähän viiniä, leipää, salamia, vihanneksia ja kotitekoista juustoa. Kukapa tietää, ehkäpä vielä lisäksi jotain muutakin paikallista maisteltavaa?

Iltapäivällä on omaa aikaa nauttia Sorrenton kiireettömästä tunnelmasta ja upeista maisemista Napolin suunnassa siintävät Ischian ja Procidan saaret. Kävelyretki vanhassa kaupungissa, Piazza Tasson aukiolla ja vanhassa luostarin puutarhassa on rentouttavaa.

Illallinen omatoimisesti.

Päivä 6
Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki Vesuviukselle

Sinulla on aikaa lähteä vaikkapa paikallisjunalla rannikon lähikyliin. Vaihtoehtoisesti voit lähteä mukaan retkelle Vesuviuksen tulivuorelle. Vesuviuksen raju purkaus lähes 2 000 vuotta sitten hautasi alleen mm. Pompeijin ja Herculanumin kaupungit. Nousemme 1 200 metriä korkean tulivuoren huipulle, josta näkee alas kraaterin syvyyksiin. Viimeisen pätkän ylös tulivuoren huipulle kuljemme jalan (noin 20 min. vaativahko kävely). Käynti Vesuviuksella on säävarauksella.

Retki ei sisälly matkan hintaan.

Päivä 7
Amalfin rannikko - Ravello

Amalfin rannikkoa pidetään Italian kauneimpana ja yhtenä maailman kauneimmista. Vehmaat rinteet kohoavat jyrkkinä merestä ja viehättävät pikkukaupungit kiemurtelevat helminauhoina vuorenseinämillä. Maalaukselliset talot näyttävät kallioon liimatuilta ja arkkitehtuuri on saanut vaikutteita kansoilta, jotka ovat hallinneet aluetta aikojen saatossa. Pääkaupunki Amalfi, joka oli yksi neljästä Italian kaupunkivaltiosta, on ollut tärkeässä asemassa Italian historiassa. Tänä päivänä alue on suosittu matkailukohde. Teemme kävelykierroksen Amalfissa ja sinulla jää myös omaa aikaa nauttia kaupungista ennen kuin jatkamme matkaa vuorille.

Ravellon pieni kaupunki sijaitsee 350 metrin korkeudessa ja sieltä on hienot näkymät Välimerelle. Kaupunki eli loistokauttaan noin 1 000 vuotta sitten, kun joukko aatelisia muutti kaupunkiin riitauduttuaan Amalfin hallitsijan kanssa. Parhaimmillaan asukkaita oli noin 25 000. Täältä käsin oli mahdollista jatkaa kaupankäyntiä meren yli. Kaupunki sai yhä enemmän valtaa, mutta 1100-luvun puolivälissä sen valta-asema romahti. Nykyään 2 500 asukkaan pikkukaupunkiin tullaan ihailemaan puistoja ja tunnettuja huviloita; Villa Rufoloa tai Villa Cimbonea. Sanotaan, että kuuluisat säveltäjät Wagner ja Grieg etsivät inspiraatiota teoksiinsa Ravellossa. Wagnerin Parsifalin väitetään syntyneen täällä.

Palaamme illaksi takaisin hotelliin.

Päivä 8
Sorrento - Rooma - kotimatka
Ajamme Rooman lentokentälle ja lennämme Helsinkiin.

Retki Vesuviukselle

Toisena matkapäivänä sinulla on mahdollisuus lähteä retkelle Vesuviuksen tulivuorelle. Vesuviuksen raju purkaus lähes 2 000 vuotta sitten hautasi alleen mm. Pompeijin ja Herculanumin kaupungit. Nousemme 1 200 m korkean tulivuoren huipulle, josta näkee alas kraatterin syvyyksiin. Viimeisen pätkän ylös tulivuoren huipulle kuljemme jalan (noin 20 min). Retkelle osallistumisen edellytyksenä on normaali kävelykunto, jotta pystyt nousemaan loppumatkan kraatterille jalkaisin. Sääolosuhteet voivat estää tulivuorelle nousun.

Hinta: 40€/hlö

Retki tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.348€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
215€
Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki - Rooma - Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen tähden (paikallinen luokitus neljä tähteä) Hotel Albatrosissa, puolihoito (aamiainen ja 6 illallista sekä 1 kevyt lounas)
 • matkaohjelma, kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 215€ (7 yötä), huom. rajoitettu määrä huoneita
 • puolipäiväretki Vesuviukselle 40€/hlö (retki tilataan ja maksetaan etukäteen, viimeistään 45 päivää ennen lähtöpäivää)
 • sisäänpääsymaksut museoihin, Pompeiji noin 15 €/henkilö ja Napoli noin 12€/henkilö
 • juoma- ja palvelurahat noin 10€/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Ilmasto

Keväällä aamut ja illat voivat olla viileitä ja sadekuurot ovat mahdollisia, mukaan on hyvä pakata joka sään vaatetusta. Ota mukaan hyvät jalkineet ja reppu päiväretkiä varten. Iltapukeutuminen hotellissa ja ravintoloissa on rentoa.

Liikkuminen

Sorrentossa ja Amalfin rannikolla on paljon korkeuseroja ja kaupungeissa rappusia. Tiet ovat kapeita, joten ruuhka-aikoina lyhyeenkin matkantekoon voi mennä yllättävän paljon aikaa.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 5 out of 5 by from Italian hurmaa Viikkoon mahtui niin paljon mielenkiintoisia paikkoja ja elämyksiä, että niistä riittää muistelemista pitkäksi aikaa. Matkanjohtaja tunsi kohteen hyvin ja hankki halukkaille liput ihastuttavaan konserttiinkin. Koska matkanjohtajalla on erinomainen Italiantuntemus, saimme monipuolisesti tietoa maasta kokonaisuudessaan. Hotelli oli siisti ja ainakin pihanpuoleinen huone hiljainen. Henkilökunta oli ystävällistä ja hotellin keittiö tarjosi joka ilta erilaista, maukasta, italialaista ruokaa. Pieni hotelli tuntui kodikkaalta ja sijainti keskellä kaupunkia oli hyvä asia. Olimme toista kertaa Albatros-matkalla ja yhtä tyytyväisiä kuin ensimmäisellä.
Date published: 2016-04-19
Rated 5 out of 5 by from Hieno kokemus Sorrento ja Etelä-Italian huuma! Olinmme tällä matkalla viime viikolla ja olemme erittäin tyytyväisiä. Hotelli Astoria oli hyvällä paikalla, siisti ja kaikissa huoneissa oli parveke ja tallelokero. Patjat ja tyynyt olisivat saaneet olla pehmeämpiä (sijauspatjaa ei ollut!), kävi hieman selän päälle vaikkemme yleensäkään nuku kovin pehmeällä patjalla. Myös aamiainen olisi saanut vaihdella hieman. Retket, etenkin Pompeiji ja Capri,parhaat kohteet, olivat hyvin järjestettyjä ja mielenkiintoisia . Oppaamme/matkanjohtajamme oli kaikinpuolin erittäin asiantunteva ja miellyttävä opas, kun on opastettu matka niin on erittäin tärkeää että opas on hyvä. Kaikinpuolin matka saa arvosanan 9.
Date published: 2016-04-26
Rated 5 out of 5 by from Matka Ajatuksella ja Sydämellä Palasimme eilen onnistuneelta kiertomatkaltamme Etelä-Italiasta.Hotellimme oli hyvällä paikalla Sorrenton vanhassa kaupungissa. Hotellihuoneemme oli pieni, mutta siisti ja kaappitilaa oli riittävästi. Hotelliaterioilla sai tutustua maittaviin italialaisia ruokiin ja tarjottavaa oli runsaasti. Kaikki retket olivat onnistuneita ja hyvin johdettuja. Matkaoppaamme on erityismaininnan arvoinen. Hänen asiantuntemuksensa oli laaja ja saimme kattavan tiedon niin Italian nykypäivästä kuin historiasta. Kaunis kiitos vielä oppaallemme. Retkille kannattaa laittaa jalkaan mukavat kengät ja kertakäyttöisiä sadeasuja myydään Sorrenton myyntikujilla.
Date published: 2016-05-17
Rated 5 out of 5 by from Tutustuimme monipuolisesti Napolinlahden ympäristöön Olin vaimoni kanssa juhlistamassa 45 vuoden hääpäivämme ja minun 70 -vuotissyntymäpävääni. Valitettavasti meidät oli sijoitettu sekä meno- että paluumatkalla kauas toisistamme. Paluumatkalla vieressäni oleva herrasmies oli ystävällinen ja suostui vaihtamaan paikkaa vaimoni kanssa. Matka sinänsä oli hyvin järjestetty ja mielenkiintoinen. Matkanjohtajamme oli energinen ja pätevä. Hän piti meidät koko matkamme aikana meidät hyvin "kartalla". Hotellimme oli rauhaisa ja mukava, sijainniltaan erinomainen perhehotelli. Tarjotut ateriat olivat vaihtelevia ja erinomaisia paikallisia herkkuja. Toteutimme pitkäaikaisen unelmamme; näimme Sorenton ja Caprin sekä Amalfin upean rannikon
Date published: 2017-06-23
Rated 4 out of 5 by from hyvä sijainti hotellilla ja hotelli muutenkin ok Sorrento viikon matka. Hotellin sijainti erinomainen. Aamiainen/illallinen hyvä. Ohjelman mukaista kaupunkikierrosta ei tehty. Jokaisessa kohteessa oli kova kiire ja varsinkin Napoli jäi vähälle. Wc -käynnit jäivät pitkillä bussimatkoilla väliin. Retkimatkoille lähtöä ja paluuta voisi muuttaa siten että jäisi enemmän aikaa kohteissa. Oppaan selostus ei kuulu hälinästä johtuen, joten kannattaa siirtyä tekniikkaan jossa selostuksen saa napilla korvaan, se vaikutti olevan muilla kollegoilla melko yleistä. Ainoa kuulutus , joka kunnolla kuului oli lisämaksullinen laivaretki Caprin ympäri. Kaikesta huolimatta opas oli ammattitaitoinen ja retkikohteet olivat hyvin valittu ja suunniteltu.Suosittelen.
Date published: 2017-05-30
Rated 4 out of 5 by from Sitruunainen Sorrento Olin Sorrrenton ja Amalfin rannikon kiertomatkalla 17.-24.10.2016 ja matka oli onnistunut. Sää oli epävakainen, mutta satunnaisista sateista huolimatta lämpötila pysytteli päivisin +20 asteen paremmalla puolella ja aurinkoisina päivinä Capri ja Amalfin rannikko näyttivät parhaan puolensa. Matkan hintaan kuuluvat retket oli hyvin suunniteltu ja opas antoi selkeät ohjeet seuraavan päivän ohjelmasta. Ainoa miinus oli lento Rooman kautta. Menomatka bussissa Roomasta Sorrentoon suijui maisemia ihaillen ja oppaan selityksiä kuunnellen, mutta kotimatka (lähtö Sorrentosta klo 5 aamulla) tuntui pitkältä ja uuvuttavalta. Korkeanpaikankammoisille en matkaa suosittele, muille kyllä.
Date published: 2016-11-07
Rated 5 out of 5 by from Unelmalomani Mitään ennakkovalmistautumista matkaan ei tarvittu, sillä matkanjohtaja oli elävä tietopankki, pitkään Italiassa työskennellyt ja asunut ja siksi myös kielen täydellisesti hallitseva. Hänen esiintymisensä oli rauhallista ja miellyttävää ja hän huolehti tosi hyvin ryhmästään. Retket olivat mielenkiintoisia ja maisemat henkeäsalpaavan upeita. Matka sopii hyvin historiasta kiinnostuneille ja tälle matkalle voi mainiosti lähteä vaikka yksin, koska retket sisältyvät matkaan ja kaikki osallistuvat niihin. Ryhmään syntyy nopeasti tiivis yhteishenki, eikä kukaan jää ulkopuoliseksi. Muihin tutustumista helpotti myös matkanjohtajan idea, että illallisilla istuttaisiin joka kerta eri ihmisten seurassa. Toimii! Kaiken kaikkiaan unelmaloma!
Date published: 2016-04-27
Rated 2 out of 5 by from Ala-arvoinen majoitus Matkakohde oli kiinnostava ja antoisa. Opas kuten A:n matkoilla aina oli rautainen ammattilainen. Mutta majoitus ei vastannut alkuunkaan hotellimajoitukselta odotettavaa tasoa. Huone sijaitsi erillään muista huoneista syvennyksessä. Ikkunasta ei näkynyt läpi. Kun sen avasi ,vastapäätä (5 m) oli varaston ovi. Ikkunan edessä oli tupakkapaikka. Ikkunaa ei voinut pitää auki, koska henkilökunta kulki sen ohi. Tallelokeroa ei ollut lainkaan , ei kuulemma kuulunut huoneeseen. Kylpyhuoneessa ei ollut yhtään hyllyä. Suihkutilassa mahtui juuri ja juuri kääntymään. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun yksinmatkustavaa miestä kohdellaan epätasa-arvoisesti, vaikka huone on kalliimpi kuin muilla. On siis kyse Albatrossin linjasta ja sukupuolisesta epätasa-arvosta. Hotellin henkilökunta ei nähnyt vaivaa tilanteen korjaamiseksi. Yksikään aviopari ei olisi huoneeseen asettunut.
Date published: 2018-09-27
 • y_2019, m_5, d_18, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_270
 • loc_fi_FI, sid_ITRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

19ITRTR06GFI1009