Sorrento ja Etelä-Italian hurma

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Sorrento ja kauneudestaan kuulu Amalfin rannikko. Tyyliä ja tunnelmaa, lepoa ja nautintoja Etelä-Italiassa.

Tällä eteläitalialaiseen Campaniaan suuntautuvalla matkalla tukikohtanamme toimii pieni ja viehättävä hotelli Sorrenton keskustassa. Kaupunki sijaitsee Välimeren rannalla ja sieltä on upeat näkymät Napolinlahdelle ja tulivuori Vesuviukselle.

Tutustumme sekä itse Sorrentoon että moniin muihin alueen kohokohtiin, kuten Pompeijin rauniokaupunkiin, joka hautautui tuhkaan tulivuori Vesuviuksen purkauduttua noin 2 000 vuotta sitten. Käymme myös Campanian hallinnollisessa pääkaupungissa Napolissa, jossa keksittiin pizza. Teemme risteilyn pitkin Amalfin kuuluisaa rannikkoa, jota dramaattiset kalliot leimaavat. Halukkaat voivat lisäksi tehdä retken Caprille.

Italia tarkoittaa myös ruokaa sekä viiniä. Ruokahalua herättämään olemme sisällyttäneet ohjelmaan käynnin ihastuttavalla viinitilalla Vesuviuksen juurella. Pääsemme siellä maistelemaan alueen erikoisuuksia.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Helsinki - Napoli - Sorrento
Päivä 2
Pompeiji, viinitilavierailu ja Vesuvius
Päivä 3
Paikalliselämyksiä vuorilla Sorrenton takana sis. vierailun maatilalla ja maistiaisia paikallisista herkuista.
Päivä 4
Napolin kohokohdat – pyykkinarut, kuninkaallinen palatsi ja historia.
Päivä 5
Kaunis Amalfin rannikko, veneellä Amalfiin ja Positanoon.
Päivä 6
Omaa aikaa Sorrentossa ja rento pizzaillallinen
Päivä 7
Vapaavalintainen retki romanttiselle Caprin saarelle, mm. Villa San Michele ja omaa aikaa Caprin kaupungissa.
Päivä 8
Sorrento - Napoli - kotimatka

Hotelli

Hotel Astoria

Hotelli Astoria on ollut jo vuosia pohjoismaalaisten matkailijoiden suosima, italialaisen perheen omistama hotelli. Astoria on keskeisellä paikalla Sorrenton vanhassa kaupunginosassa. Hotellin lähistöllä on kapeita kävelykatuja, aukioita ja mukavia kahviloita sekä ostosmahdollisuuksia. Astoria on paikallisen luokituksen mukaan neljä tähteä. Albatrosin oman luokituksen mukaan hotelli on hyvätasoinen kolme tähteä. Bussi ei pääse aivan hotellin eteen, sillä vanha keskusta on osittain rajoitettu autoliikenteeltä. Kävelemme loppumatkan, kentältä saapuessa ja kotimatkan alkaessa, pikkukatuja pitkin. Isot matkalaukut tuodaan hotelliin/hotellista, niitä ei tarvitse itse kantaa.

Matkan hintaan sisältyvät ateriat (aamiainen ja illallinen) nautitaan hotellin ravintolassa. Ruoka on yksinkertaista ja tyypillistä italialaista kotiruokaa. Hotellilla on rajalliset mahdollisuudet toteuttaa erikoisruokavaliotoiveita.

Hotellissa on yhteensä 43 huonetta, 3 kerrosta ja pieni hissi. Huoneiden koko vaihtelee. Kaikissa huoneissa on joko parivuode tai erilliset vuoteet, suihku, wc, hiustenkuivaaja, tallelokero ja laattalattiat. Hotellin keskusilmastointi&lämmitys on rajoitettu. Lämmitys/ilmastointi on käytössä vuodenaikojen ja säiden mukaan, Astorian yleisissä tiloissa ja huoneissa on maksuton Wi-Fi-yhteys. Langaton yhteys ei toimi moitteettomasti joka puolella rakennusta.

Yhteystiedot:

Hotel Astoria
Via Santa Maria delle Grazie 24
80067 Sorrento (NA) - Sorrento Coast – Italy
Puh.+39 081 8074030
Fax +39 081 5324842

www.hotelastoriasorrento.com

(Albatros Travel ei vastaa hotellin omien kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä).

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.398€
Helsinki
Täynnä
1.448€
Helsinki
Täynnä
1.448€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
1.448€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Napoli - Sorrento

Italian-matkamme alkaa lennolla Napoliin. Napolista bussi vie meidät kohti etelää läpi kauniiden italialaismaisemien. Määränpäämme on hotellimme Sorrenton merenrantakaupungin keskustassa.

Bussin ikkunasta näemme kauniin Napolinlahden sekä hengästyttävän Sorrenton niemimaan, jota leimaavat kukkulat ja laaksot, korkeat vuoret ja vaikuttavat huvilat. Kukkivat appelsiini- ja sitruunapuut, viiniköynnökset ja oliivipuut koristavat terassiviljelmiä, jotka kallistuvat jyrkästi kohti syvänsinistä Välimerta. Täällä aistit valtaa kasvavien kukkien ja tyypillisten Välimeren alueen kasvien tuoksu, kaunis välimerellinen valo ja henkeä salpaavat maisemat, joihin voi uppoutua tuntikausiksi.

Sorrenton löysivät ensimmäisenä antiikin roomalaiset, mutta 1800-luvulla englantilaiset ihastuivat tosissaan hurmaavaan kaupunkiin, josta tuli nopeasti Euroopan älymystön lempipaikkoja. Täällä asui ja työskenteli mm. Nietzsche sekä näytelmäkirjailija Ibsen. Vuosien varrella Sorrentosta kehittyi ylellinen matkakohde. Sorrenton  kaupungin kauneus ja ihastuttava tunnelma vetää yhä tänä päivänä matkailijoita puoleensa.

Majoitumme Sorrenton keskustaan viihtyisään kaupunkihotelliin Astoriaan. Hotelli on jo vuosien ajan ollut skandinaavisten matkailijoiden suosiossa ja se on erinomainen tukikohta, kun haluaa tutustua alueeseen. Bussilla ei pääse ihan perille suhteellisen autottomaan keskustaan, joten kävelemme loppumatkan hotellille. Matkatavaroista huolehditaan puolestamme.

Meillä on kenties hieman aikaa tutustua hotellin ympäristöön (riippuu saapumisajankohdasta) ennen ensimmäistä yhteistä illallista.

 

Päivä 2
Pompeiji, viinitilavierailu ja Vesuvius

Tänään aloitamme päivän tulivuori Vesuviuksen varjosta. Koemme legendaarisen Pompeijin, joka vie meidät tuhansien vuosien päähän ajassa taaksepäin. Pompeijin kaupunki hautautui paksun tuhka- ja hohkakivikerroksen alle Vesuviuksen purkauduttua rajusti vuonna 79. Tuhkasade kesti kolme vuorokautta, ja kaupungin noin 15 000 asukasta pakenivat henkensä edestä. Tapahtumaa on kuvannut elävästi Plinius nuorempi kahdessa kirjeessään Tacitukselle. Paradoksaalisesti hän lopetti kirjeensä sanoihin: ”Kaiken tämän ei ole tarkoitus jäädä historiankirjoihin eikä sinun pidä lukea tätä mielessäsi aikomus kirjoittaa siitä…”.

Teksti on huolimatta Pompeijin kohtalosta säilynyt nykypäivään saakka. Kuvaus on kiehtova ja hämmästyttää kuulijoita vielä 2 000 vuotta myöhemminkin. Hiljaisuus vallitsi Pompeijissa vuoteen 1748, jolloin se heräsi Ruususen unestaan. Kaivaukset jatkuvat yhä, ja kaupungin katuja kulkiessa tuntuu, kuin siirtyisi toiseen aikaan. Kierroksen aikana näemme upeita seinämaalauksia, taloja, leipomon, temppeleitä, kylpylöitä ja korttelikuppilan. Hämmästyttävää on, että jo 2000 vuotta sitten taloissa oli juokseva vesi ja viemäröintijärjestelmä. Elämä pysähtyi kaupungissa kuin taikaiskusta, mutta mielikuvituksen avulla se herää jälleen eloon. (Sisäänpääsy 16€/hlö sis. hintaan).

Vaellettuamme pitkin kapeita, antiikin historian täyttämiä katuja, on aika käydä paikallisella viinitilalla dramaattisen tulivuoren juurella. On lounasaika, ja pääsemme maistelemaan paikallisia erikoisuuksia, kuten bruschettaa, provolonea, salamia ja kinkkua. Olemme seudulla, jolla valmistetaan Italian parasta pastaa, joten maistelemme luonnollisesti myös täkäläisen mallista pastaa, paccheria, joka tarjoillaan Italian auringon alla Vesuviuksen rinteillä kasvaneista tuoreista tomaateista valmistetun kastikkeen kanssa. Palan painikkeeksi nautimme tilan viinejä, mm. valkoista Falanghinaa ja paikallisista rypälelajikkeista valmistettua Lacryma Christia, Kristuksen kyyneleitä.

Iltapäivällä katselemme lähemmin Vesuviusta, joka kurottelee majesteettisena kohti taivaita. Vesuviuksen raju purkaus lähes 2000 vuotta sitten hautasi alleen mm. Pompeijin ja Herculanumin kaupungit. Seudun asukkaat elävät aktiivisen tulivuoren varjossa. Nousemme 1200 metriä korkean tulivuoren huipulle, josta näkee alas kraatterin syvyyksiin. Viimeisen pätkän ylös tulivuoren huipulle kuljemme jalan (noin 20 min). Retkelle osallistumisen edellytyksenä on normaali kävelykunto, jotta pystyy nousemaan loppumatkan kraatterille jalkaisin. (Sisäänpääsy10€/hlö sis.hintaan).
Elämyksekkään päivän päätteeksi syömme yhteisen illallisen.

 

Päivä 3
Paikalliselämyksiä vuorilla Sorrenton takana sis. vierailun maatilalla ja maistiaisia paikallisista herkuista.

Tänään tutustumme lähemmin pieneen kaupunkiimme. Aamulla teemme kevyen kävelyn kaupungilla ja katselemme kauniita näkymiä ja upeaa katedraalia pääkadun varrella.

Sorrento tunnetaan mm. laulusta “Torna a Surriento” (suom. “Palaja Sorrentoon”), jonka esitti mm. maailmankuulu tenori Enrico Caruso. Caruso myös asui kaupungissa jonkin aikaa. Sorrento oli jo roomalaisten valtakaudella suosittu matkakohde, sillä niin keisari Augustus kuin keisari Marcus Aureliuskin vierailivat kaupungissa. Paikalliset väittävät, että kaupungin nimi viittaa Homeroksen myyttisten kertomusten seireeneihin, jotka yrittivät houkutella Odysseuksen alas vuorelta surmatakseen tämän. Sittemmin Sorrentossa viihtyivät monet eurooppalaiset taiteilijat ja älymystön edustajat, kuten Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche ja Henrik Ibsen. Monet tuon ajan hienoista, vanhoista hotelleista ovat yhä toiminnassa.
Teemme puolipäiväretken lähialueelle ja tutustumme Sorrenton niemimaan kauniiseen luontoon. Aloitamme ajamalla muutamiin Sorrenton takana kohoavilla vuorilla sijaitseviin pikkukyliin, kuten Massa Lubrense, Termini ja Sant’Agata. Teemme pari pysähdystä ennen kuin saavumme perille pienelle maatilalle, joka sijaitsee Sorrenton yläpuolella. Syömme tilalla kevyen lounaan, joka koostuu paikallisista erikoisuuksista. Maistelemme tilan omaa viiniä ja juustoa ja ehkä paria muuta alueen erikoisuutta. Sitten palaamme Sorrentoon. Jos olet hyväkuntoinen, voit kävellä lyhyen matkan alas kaupunkiin.

Iltapäivä on varattu omille seikkailuille Sorrentossa. Kaupunki henkii rauhaa, mutta aistit ovat alati töissä. Istahda hetkeksi ja nauti vaikuttavista näkymistä Napoliin päin. Kaukaisuudessa voit ehkä nähdä Ischian ja Procidan saaret.

Alueen kauneus ja värit hurmaavat kävijän, ja yhtäkkiä arki kotona tuntuu kaukaiselta. Tee esim. kävelyretki maalauksellisessa vanhassa keskustassa ja käy Piazza Tassolla tai vanhassa luostaripuutarhassa paikallisen museon yhteydessä. Kaupungissa on myös monia hyviä ravintoloita ja baareja sekä ihastuttavia putiikkeja, jotka myyvät vaatteita, nahkatuotteita ja käsintehtyjä kenkiä edulliseen hintaan.

Palaamme hotelliin iltapäivällä.

 

Päivä 4
Napolin kohokohdat – pyykkinarut, kuninkaallinen palatsi ja historia.

Tänään vietämme päivän Napolin suurkaupungissa. Kaupunkia on usein hyljeksitty, ja aiemmin sillä olikin varsin epämääräinen maine. Tänä päivänä kaupunki on muuttunut Etelä-Italian rumasta ankanpoikasesta kauniiksi joutseneksi. Aitoon eteläitalialaiseen tapaan Napoli on vilkas kaupunki täynnä elämää ja vilskettä. Kadut täyttyvät kakofoniasta, jossa yhdistyy katukauppiaiden huudot, pärisevät skootterit ja asunnoista kuuluva italialainen musiikki. Katujen ylle on ripustettu kuivumaan pyykkiä, joka lepattaa laiskasti ilmavirrassa.

Vanhassa espanjalaisessa korttelissa vallitsee yhä sama charmi, joka yhdistetään Napoliin: voi melkein kuvitella juuriltaan napolilaisen Sophia Lorenin käveleskelemässä elegantisti pitkin katuja italialaisten miesten katsellessa hänen peräänsä. Jotkut saattavat tunnistaa paikkoja ja nimiä suositun italialaiskirjailijan Elena Ferranten Napoli-kirjasarjasta, jonka pohjalta tehtiin tv-sarja ”Loistava ystäväni”.

Käymme myös mielenkiintoisessa arkeologisessa museossa, jossa on esillä mm. Pompeijista löytynyttä esineistöä, kuten kuuluisa Aleksanteri-mosaiikki, joka esittää Aleksanteri Suurta Issoksen taistelussa vuonna 333 eKr. Mosaiikki oli lattiamosaiikki, joka kaivettiin esiin Pompeijista ja on nyt yksi museon kohokohdista. (Sisäänpääsy 15 € sisältyy hintaan).

Napoli tunnetaan pastasta, ja Sophia Lorenin väitetäänkin sanoneen: ”Kaikki mitä näette on pastan ansiota.” Kaupunkia tulee kiittää kuitenkin pizzasta, joka – Sophia Lorenin tapaan – on syntynyt Napolissa. Täällä pizzan pitää olla yksinkertainen, usein pelkkää tomaattia, mozzarellaa ja basilikaa, tai vielä yksinkertaisempi, vain tomaattia ja valkosipulia, ns. pizza marinara. Pizzaa paistetaan puu-uunissa enintään noin puolitoista minuuttia. Lounaaksi voit siis kokeilla paikallista pizzaa!

Kuulemme lisää tästä suurkaupungista ja näemme joitakin kaupungin päänähtävyyksistä. Ohitamme San Carlo -oopperan ja saavumme yhdelle Napolin arkkitehtoonisista helmistä, Palazzo Realen kuninkaalliselle palatsille,  joka hallitsee suurta Piazza del Plebisciton aukiota. Palatsi oli yksi Bourbonin kuningassuvun neljästä residenssistä. Näemme vaikuttavia portaikkoja, kauniita saleja ja kuulemme palatsin ja sen asukkaiden historiasta. Voimme kuvitella, millainen mahti Napolin ja Sisilian kuningaskunnilla oli vuodesta 1735 aina Italian yhdistymiseen 1861 saakka. (Sisäänpääsy palatsiin, 10€ sis. matkan hintaan.)

Vietettyämme koko päivän Napolissa palaamme rannikkoa pitkin hotellille, jossa syömme illallisen yhdessä.

 

Päivä 5
Kaunis Amalfin rannikko, veneellä Amalfiin ja Positanoon.

Laskeudumme hotellilta portaat alas satamaan, jossa ilmatyynyalus odottaa meitä. Asetumme paikoillemme ja kuin leijuen sinisen veden yllä liikumme pitkin Sorrenton niemimaan eteläreunaa. Tätä osaa rannikosta pidetään Italian – ehkäpä jopa maailman – kauneimpana rannikkokaistaleena. Täällä Amalfin rannikon vehreät vuoret kohoavat jyrkkinä merestä ja pienet, viehättävät paikkakunnat, kuten kuuluisa Amalfi ja maalauksellinen Positano, sijaitsevat kuin helmet nauhassa karujen kallioiden väleissä. Kaupungeista on mahtavat näkymät Välimerelle. Maalaukselliset talot on melkein kuin liimattu kiinni kallioihin ja arkkitehtuurissa on merkkejä vieraista kansoista, jotka ovat aikoinaan hallinneet aluetta.

Saavumme ensin Positanoon, värikkääseen ja kauniiseen pikkukaupunkiin, joka vaikuttaa liimautuneen vuorenseinämään. Jos aikoo kiertää kaupungin, täytyy olla vahvat jalat, sillä portaita riittää. Positanosta voi nauttia myös rannalta käsin.

Parin tunnin kuluttua matka jatkuu lähellä sijaitsevaan Amalfiin, joka oli yksi neljästä italialaisesta rannikkotasavallasta, joilla oli erittäin tärkeä rooli Italian historiassa. Täällä kauppa on kukoistanut yli 1000 vuotta. Viljaa, viiniä, suolaa ja orjia, niitä kaikkia kaupattiin Amalfissa. Nykyisen pikkupaikkakunnan (5 000 asukasta) asukasluku oli kukoistuskaudella jopa 80 000. Amalfin kapeilla ja mutkaisilla labyrinttimaisilla kaduilla voi tehdä kävelykierroksen ja aistia menneiden aikojen suuruuden. Nykyään Amalfi on suosittu lomakohde. Teemme kävelykierroksen ja katselemme lähemmin viihtyisää kaupunkia ja kauniita kirkkoja.

Myöhään iltapäivällä ilmatyynyalus kuljettaa meidät kaunista rannikkoa pitkin takaisin Sorrentoon. Matkan aikana on aikaa ihailla Amalfin rannikon maisemia ja Caprin saaren sihuettia iltapäivän valossa. Saavuttuamme Sorrentoon ja satamaan nousemme hissin kyytiin, joka vie meidät ylös keskustaan.

Tänään illallispaikka valitaan omatoimisesti. Voit esim. kokeilla jotakin Sorrenton monista hyvistä ruokapaikoista. Mikäli pidät yksinkertaisesta pastasta tai äyriäisrisotosta, alhaalta satamasta tai pikku kaduilta löytynee sopiva paikka. Mikäli haluat syödä todella hyvän illallisen, hyvä vaihtoehto on Sorrenton tunnettu Il Buco, jolla on yksi Michelin-tähti. (Il Bucossa esim. viiden ruokalajin menun hinta on alk. noin 85 euroa.)

 

Päivä 6
Omaa aikaa Sorrentossa ja rento pizzaillallinen

Muutaman aktiivisen ja elämysrikkaan päivän jälkeen, on aika ottaa hieman rennommin ja tutustua Sorrentoon omin päin. Ota italialainen ote elämään ja nauti hyvä lounas. Miten olisi herkullinen mozarella-, tomaatti- ja tuore basilika-salaatti, hyvän Falanghina-valkoviinin kera? Tai kenties merellinen pasta jossain sataman ravintoloista houkuttelee tänään enemmän?

Illallisen syömme yhdessä illallista paikallisessa ravintolassa, joka sijaitsee lähellä hotellia. Maistelemme paikallisia ruokalajeja, grillattuja kasviksia, salamia, juustoa ja tietysti herkullista pizzaa.

 

Päivä 7
Vapaavalintainen retki romanttiselle Caprin saarelle, mm. Villa San Michele ja omaa aikaa Caprin kaupungissa.

Aamulla laskeudumme alas satamaan ja aluksille, jotka kulkevat koko päivän yli Napolinlahden. Nousemme yhteen katamaraaneista ja lähdemme pian liikkeelle. Takanamme avautuu ainutlaatuinen näkymä yli Napolin taustanaan Vesuviuksen klassinen silhuetti. Edessämme merestä kohoaa kuuluisa ja ylellinen Caprin saari. Saarella ovat aikojen saatossa käyneet niin Rooman keisarit, kirjailijat, elokuvatähdet kuin kansainväliset seurapiiritkin.

Pienestä Caprin saaresta on sekä kirjoitettu että laulettu paljon. Astumme maihin Marina Grandessa. Suuntaamme ylös pieneen Anacaprin kaupunkiin, joka sijaitsee 270 m korkeudessa ja jossa sijaitsee Villa San Michele. Villa San Michelen upean huvilan rakennutti ruotsalainen lääkäri ja kirjailija Axel Munthe. Munthe julkaisi 72-vuotiaana vuonna 1929 kirjan ”Huvila meren rannalla”, josta tuli saman tien menestysteos. Huvila, joka on rakennettu Rooman valtakunnan aikaisen huvilan raunioille, on vaikuttava ja siihen kuuluu ihastuttava puutarha terasseineen. Puutarhasta on unohtumattomat näkymät yli meren, Sorrenton niemimaan ja Vesuviuksen. Käymme lisäksi Giardini di Auguston kasvitieteellisessä puutarhassa, josta on upeimmat näkymät yli Caprin.

Caprin kaupungissa on aikaa katsella lähemmin elegantteja putiikkeja, hotelleja ja ravintoloita, joita riittää kiemurtelevien katujen varsilla. Piazza Umberton kahvilasta on kiva seurata elämänmenoa. Aikaa on myös värikkäiden puutarhojen ihasteluun sekä Faraglioni-kallioiden ja Marina Granden sataman suuntaan avautuvista näkymistä nauttimiseen.

Voit tutustua saareen hieman myös omatoimisesti. Jos on aikaa ja voimia, voit kävellä entiselle keisarilliselle huvilalle Villa Jovisille, joka kuului keisari Tiberiukselle. Kävelyretki vaatii notkeat jalat ja vie noin tunnin suuntaansa. Paikallisilla veneillä voi tehdä retken kuuluisaan Grotta Azzurraan, siniseen luolaan.
Ihastuttavan päivän jälkeen nousemme iltapäivällä jälleen laivaan, joka vie meidät takaisin Sorrentoon. Palaamme hotellille ja syömme yhteisen illallisen.

Retki varataan ja maksetaan viimeistään 45 päivää ennen lähtöä. Vähimmäisosallistujamäärä 25 henkilöä. Hinta 95€/hlö.

Jos retki Caprille ei houkuttele, voit viettää ihanan vapaapäivän kauniissa Sorrentossa.

 

Päivä 8
Sorrento - Napoli - kotimatka

Ajamme lentokentälle ja kotimatka alkaa.

Retki romanttiselle Caprin saarelle

Aamulla laskeudumme alas satamaan ja aluksille, jotka kulkevat koko päivän yli Napolinlahden. Nousemme yhteen katamaraaneista ja lähdemme pian liikkeelle. Takanamme avautuu ainutlaatuinen näkymä yli Napolin taustanaan Vesuviuksen klassinen silhuetti. Edessämme merestä kohoaa kuuluisa ja ylellinen Caprin saari. Saarella ovat aikojen saatossa käyneet niin Rooman keisarit, kirjailijat, elokuvatähdet kuin kansainväliset seurapiiritkin.

Pienestä Caprin saaresta on sekä kirjoitettu että laulettu paljon. Astumme maihin Marina Grandessa. Suuntaamme ylös pieneen Anacaprin kaupunkiin, joka sijaitsee 270 m korkeudessa ja jossa sijaitsee Villa San Michele. Villa San Michelen upean huvilan rakennutti ruotsalainen lääkäri ja kirjailija Axel Munthe. Munthe julkaisi 72-vuotiaana vuonna 1929 kirjan ”Huvila meren rannalla”, josta tuli saman tien menestysteos. Huvila, joka on rakennettu Rooman valtakunnan aikaisen huvilan raunioille, on vaikuttava ja siihen kuuluu ihastuttava puutarha terasseineen. Puutarhasta on unohtumattomat näkymät yli meren, Sorrenton niemimaan ja Vesuviuksen. Käymme lisäksi Giardini di Auguston kasvitieteellisessä puutarhassa, josta on upeimmat näkymät yli Caprin.

Caprin kaupungissa on aikaa katsella lähemmin elegantteja putiikkeja, hotelleja ja ravintoloita, joita riittää kiemurtelevien katujen varsilla. Piazza Umberton kahvilasta on kiva seurata elämänmenoa. Aikaa on myös värikkäiden puutarhojen ihasteluun sekä Faraglioni-kallioiden ja Marina Granden sataman suuntaan avautuvista näkymistä nauttimiseen.

Voit tutustua saareen hieman myös omatoimisesti. Jos on aikaa ja voimia, voit kävellä entiselle keisarilliselle huvilalle Villa Jovisille, joka kuului keisari Tiberiukselle. Kävelyretki vaatii notkeat jalat ja vie noin tunnin suuntaansa. Paikallisilla veneillä voi tehdä retken kuuluisaan Grotta Azzurraan, siniseen luolaan.
Ihastuttavan päivän jälkeen nousemme iltapäivällä jälleen laivaan, joka vie meidät takaisin Sorrentoon. Palaamme hotellille ja syömme yhteisen illallisen.

Retki varataan ennen matkaa ja sen hinta on 95€/hlö. (Minimiosallistujamäärä retkelle on 25 hlöä).
Jos retki Caprille ei houkuttele, voi viettää ihanan vapaapäivän kauniissa Sorrentossa.
 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.448€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
265€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Napoli - Helsinki turistiluokassa (välilasku menossa ja paluussa)
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen tähden (paikallinen luokitus neljä tähteä) Hotel Astoriassa
 • Aamiaiset päivinä 2-8
 • Lounas päivänä 2 ja kevyt lounas päivänä 3
 • 6 illallista
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt (yhteensä 56€/hlö) ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta (7 yötä), huom. rajoitettu määrä huoneita
 • Lisämaksullinen retki Caprille, 95€/hlö
 • Juoma- ja palvelurahat noin 10€ /hlö
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Ilmasto

Keväällä aamut ja illat voivat olla viileitä ja sadekuurot ovat mahdollisia, mukaan on hyvä pakata joka sään vaatetusta. Ota mukaan hyvät jalkineet ja reppu päiväretkiä varten. Iltapukeutuminen hotellissa ja ravintoloissa on rentoa.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
 

Liikkuminen

Sorrentossa ja Amalfin rannikolla on paljon korkeuseroja ja kaupungeissa rappusia. Tiet ovat kapeita, joten ruuhka-aikoina lyhyeenkin matkantekoon voi mennä yllättävän paljon aikaa.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Sorrento ja Amalfin rannikko Upeita maisemia. Laaja ohjelma, liian pitkät retkipäivät.
Date published: 2022-10-18
Rated 5 out of 5 by from Sorrento ja retket hurmasivat! Olimme puolison kanssa ensimmäistä kertaa Albatrosin järjestämällä matkalla. Kaikki sujui erittäin hienosti ja aloin katselemaan jo seuraavaa matkaa. Ohjelmaa oli paljon ja se sopi meille oikein hyvin. Tiivis ohjelma, joka päivälle tekemistä ja mielenkiintoisia kohteita tutustuttavaksi. Viikossa ehti nähdä kaikki tuon alueen mielenkiintoisimmat nähtävyydet ja kohteet. Tämä ei ole ns. lepoloma vaan aktiivisen lomailijan unelma. Välillä ihmettelin joidenkin purnaamista siitä, miten raskaita päivät olivat. Joten kannattaa lukea matkaohjelma huolella! Hotellin sijainti oli loistava, keskellä vanhaa kaupunkia, josta oli kiva kävellä pitkin pientä keskustaa. Pieni, erittäin siisti ja mukava hotelli. Aamiainen oli ihan riittävä, hyvin sai päivän käyntiin. Illalliset pieni pettymys, ehkä odotukset italialaisesta ruuasta olivat liian kovia. Tosin viimeisen illan ruokailu oli järjestetty hotellin puutarhaan ja silloin oli viikon paras illallinen. Ihana tunnelma pimenevässä puutarhassa, jossa vanhempi herra soitti kitaraa ja lauloi vanhoja italialaisia iskelmiä. Oppaamme Teppo oli aivan huippu, rautainen ammattilainen joka luotsasi joukkoa asiantuntevasti koko viikon. Kiitos ihanasta matkasta, tulemme toistekin!
Date published: 2022-10-13
Rated 3 out of 5 by from Matkalla oli mukava ja ammattitaitoinen opas! Olin tyytyväinen ennen muuta oppaaseen ja Pompeijiin retkeen. Hotellin ruoka oli pettymys.
Date published: 2022-10-09
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen matka ja loistava opas Olimme puolison kanssa ensimmäistä kertaa ohjelmoidulla matkalla ja kaikki toimi mainiosti. Matka täytti odotukset tai jopa ylitti ne. Oppaamme Teppo oli ammattilainen ja hoiti kaikki asiat loistavasti, siitä vielä suuri kiitos.
Date published: 2022-10-06
Rated 4 out of 5 by from Sadetta ja aurinkoa. Ilmat ei eivät suosineet. Retket välillä turhan pitkiä. Bussi ei tullut aikataulun mukaan paikalle. Oli muka ruuhkaa, missään ei kyllä näkynyt ruuhkaa.
Date published: 2022-10-06
Rated 4 out of 5 by from Kiva matka! Olin kokonaisuutena tyytyväinen matkaan, retket olivat kivoja, vaikka päivät olivat varsin pitkiä. Paljon oli nähtävää ja matkaohjelma monipuolinen. Opas oli tosi hyvä. Tämän kokemuksen perusteella, voin lähteä toisenkin kerran Albatrosin matkalle.
Date published: 2022-10-05
Rated 5 out of 5 by from Retket, opastus ja asioiden sujuminen. Retket erinomaisia, opastus asiantuntevaa ja tunnelma iloista ja turvallista.
Date published: 2022-10-05
Rated 3 out of 5 by from Amalfin rannikko on kaunis Olin viikon matkalla, tapasin mukavia ihmisiä. Osallistuin joillekin retkille jotka kiinnostivat. Muuten retkeilin omien kiinnostusten mukaan. Joka päivä ohjattua ohjelmaa sopii varmasti heille jotka eivät halua / uskalla liikkua itsenäisesti. Ohjelma oli kuitenkin tiukka, aikaiset lähdöt ja pitkät päivät .
Date published: 2022-10-05
 • y_2023, m_3, d_21, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_337
 • loc_fi_FI, sid_ITRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja