Sorrento ja Amalfin rannikko

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Anna kauniin Sorrenton vietellä sinut! Kahden viikon matkalla on aikaa nauttia hurmaavista maisemista.

Auringonsäteet lämmittävät meitä Sorrenton niemimaalla, kun ihailemme kauniita maisemia: sitruunapuita, harmahtavan vihreitä oliivilehtoja ja majesteettisia kallioita.

Näkymät ovat hienot: Vesuvius, Napoli ja kuvankauniit saaret Ischia ja Procida. Asumme hotelli Admiralissa aivan pittoreskin pienen sataman, Marina Granden kupeessa. Aamiainen ja illallinen hotellin ravintolassa kuuluvat matkan hintaan.

Omaa aikaa ja yhteisiä retkiä suomalaisen matkanjohtajan mukana. Matkan hintaan sisältyy retki Pompeijiin ja Napoliin. Koska olemme Italiassa, opettelemme tekemään pizza tai pastaa ja limoncello-likööriä. Mikäli haluat nähdä aluetta laajemmin, voit lähteä ylimääräisille retkille mm. Vesuviukselle, Caprille, upealle Amalfin rannikolle ja Salernoon sekä Amalfin kaupunkiin.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 15 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki - Rooma - matka jatkuu Sorrentoon
Päivä 2
Kaupunkikierros Sorrentossa
Päivä 3
Omia seikkailuja
Päivä 4
Retki Napoliin
Päivä 5
Lisämaksullinen retki Amalfin rannikolle ja Amalfin sekä Salernon kaupunkeihin
Päivä 6
Omia seikkailuja
Päivä 7
Retki Pompeijiin
Päivä 8
Sitruunoita ja oliiviöljyä - Limoncellon valmistusta
Päivä 9
Lisämaksullinen retki Caprille ja Axel Munthen Villa San Micheleen
Päivä 10
Lisämaksullinen retki Paestumiin - puhvelimozzarellajuustola ja pastakaupunki Gragnano
Päivä 11
Rentoutumista omaan tahtiin
Päivä 12
Kävelyretki Sorrenton ympäristössä - italialaisen ruoan valmistusta
Päivä 13
Lisämaksullinen retki Vesuviukselle
Päivä 14
Omaa aikaa
Päivä 15
Kotimatka

Hotelli

Hotelli Admiral

Hotelli on viihtyisä ja hyvin pidetty, paikallinen luokitus on neljä tähteä. Admiral sijaitsee pittoreskin Marina Granden sataman vieressä, suureellisesta nimestään huolimatta satama on pieni. Marina Grande on yksi Sorrenton postikorttimaisemista: sinivalkoiset pienet kalastajapaatit keinuvat vieretysten meressä ja satamaa reunustavat värikkäät talot. Pienet ravintolat meren äärellä tarjoilevat spagettia simpukoiden kera ja Caprin saarelle matkaavat alukset kulkevat kauempana ulapalla. Hotellin läheisyydessä on pieni yleinen uimaranta, samoin kuin muutama ravintola ja kahvila.

Sorrenton keskustaan on noin kilometrin kävelymatka, matkalla on portaita ja korkeuseroja. Normaalikokoinen bussi pääsee n. 400m päähän, josta kuljetus minibussilla hotelliin (matkavarat tuodaan erillisellä kuljetuksella). Hotellilta liikennöi keskustaan julkisen liikenteen minibussi.

Hotellilta on mukavat näkymät kauniille Sorrenton lahdelle ja kauempana kohoavalle Vesuviukselle. Admiralissa on neljä kerrosta, 60 huonetta ja hissi. Huoneet on sisustettu hyvällä maulla ja kaikissa kahden hengen huoneissa on parveke (koko vaihtelee). Osa parvekkeista on jaettu naapurihuoneen kanssa (väliseinä, josta näköyhteys). Hintaan sisältyvissä huoneissa on rajoitettu merinäköala. Lisämaksusta on mahdollista varata huone merinäköalalla. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, taulu-TV, puhelin ja hiustenkuivain. Suurimmassa osassa huoneita on suihku (ei kylpyammetta). Useammassa merinäköalallisessa huoneessa on kylpyamme ja suihku.

Hintaan sisältyy puolihoito hotellissa: aamiainen ja italialainen illallinen

Huonetyyppi 1: Jaettu kahden hengen huone, parveke ja rajoitettu merinäköala. Sisältyy hintaan.
Huonetyyppi 2: Jaettu kahden hengen huone, parveke ja merinäköala
Huonetyyppi 3: Jaettu kahden hengen huone, terassi ja merinäköala
Huonetyyppi 4: Jaettu kahden hengen huone, terassi ja merinäköala, ylin kerros

YHDEN HENGEN HUONEET:
Huonetyyppi 5W: Kahden hengen huone yhdelle, ei parveketta
Huonetyyppi 5F: Kahden hengen huone yhdelle, ranskalainen parveke
Huonetyyppi 5L: Kahden hengen huone yhdelle, parveke ja rajoitettu merinäköala

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.648€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.648€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.898€
Helsinki
Hotel Minerva
1.648€
Helsinki
Hotel Admiral
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.648€
Helsinki
Hotel Astoria
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Rooma - matka jatkuu Sorrentoon

Italian-matkamme alkaa lennolla Roomaan, josta bussi vie meidät Sorrentoon ja viihtyisään hotelli Admiraliin Maria Granden pienen sataman kupeessa.  Sorrenton keskustaan on noin kilometrin kävelymatka, matkalla on portaita ja korkeuseroa.

Näkymät hotellilta ovat upeat ja tunnelma hotellissa on mukava. Vesuvius siintää kaukaisuudessa ja voit seurata elämää merellä; pienistä kalastusveneistä, Caprin, Procidan ja Sorrenton saarten välillä purjehtiviin veneisiin.

Bussi ei pääse aivan hotellille, joten kävelemme muutaman sata metriä. Matkalaukut viedään hotellille erillisellä kuljetuksella.

Matka alkaa tutustumisella italian kieleen. Pääset pitkälle, kun osaat sanoa “buon giorno”, “grazie” ja “arrivederci”.

Syömme illallisen hotellissamme.

Päivä 2
Kaupunkikierros Sorrentossa

Aloitamme aamupäivän mittaisella kaupunkikierroksella. Sorrento tunnetaan mm. laulusta “Torna a Surriento” (suom. “Palaja Sorrentoon”), jonka esitti mm. maailmankuulu tenori Enrico Caruso. Caruso myös asui kaupungissa jonkin aikaa. Sorrento oli jo roomalaisten valtakaudella suosittu matkakohde, sillä niin keisari Augustus kuin keisari Marcus Aureliuskin vierailivat kaupungissa. Paikalliset väittävät, että kaupungin nimi viittaa Homeroksen myyttisten kertomusten seireeneihin, jotka yrittivät houkutella Odysseuksen alas vuorelta surmatakseen tämän. Sittemmin Sorrentossa viihtyivät monet eurooppalaiset taiteilijat ja älymystön edustajat, kuten Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche ja Henrik Ibsen. Monet tuon ajan hienoista, vanhoista hotelleista ovat yhä toiminnassa.

Näemme kierroksen aikana kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja maistamme tunnettua sitruunalikööriä, limoncelloa. Sorrento ja Amalfin rannikko ovat tunnettuja muhkeista sitruunoistaan. Täällä niistä valmistetaan kaikkea mahdollista ihanasta limoncello-likööristä suklaaseen ja saippuasta jäätelöön. Sitruunat ja appelsiinit koristavat usein myös paikallista keramiikkaa.

Päivä 3
Omia seikkailuja

Päivä on varattu omille seikkailuille. Nauti hyvästä italialaisesta kahvista jossakin mukavista kahviloista tai lähde tutkimusmatkalle Sorrenton keskustaan. Matkanjohtaja järjestää matkan aikana halukkaille ylimääräisiä aktiviteetteja ja voit tehdä retkiä esim. Herculanumiin ja viinitilalle tai patikkaretken Positanon lähellä oleville vuorille (lisämaksullisia.)

Päivä 4
Retki Napoliin

Tänään matkustamme Napolinlahden toiselle puolelle alueen pääkaupunkiin Napoliin. Bussikierroksen jälkeen liikumme kaupungissa jalan. Näemme joitakin kaupungin päänähtävyyksistä, mm. San Carlo -oopperan sekä kuninkaallisen linnan. Napolilaiset ovat tunnetusti värikkäitä ja elämäniloisia, ja kaupungin tunnelma on intensiivinen ja eloisa. Saatamme nähdä tuulessa lepattavia pyykkejä roikkumassa talojen väliin pingotetuilla pyykkinaruilla. Teemme kävelyretken myös kaupungin vanhassa keskustassa. (Kävelyä yhteensä noin 4 km.)

Kiinnostuneet voivat käydä Napolin kuuluisassa arkeologisessa museossa, jossa on näytteillä joitakin Pompeijin rauniolöydöistä (sisäänpääsymaksu sisältyy matkan hintaan).

Palaamme hotelliin iltapäivällä.

Päivä 5
Lisämaksullinen retki Amalfin rannikolle ja Amalfin sekä Salernon kaupunkeihin

Aloitamme retkipäivän ajamalla Salernon satamakaupunkiin, josta nousemme pikaveneeseen, joka vie meidät pitkin kaunista rannikkoa.  Maalaukselliset talot näyttävät kallioon liimatuilta, ja arkkitehtuuri on saanut vaikutteita kansoilta, jotka ovat hallinneet aluetta aikojen saatossa. Pääkaupunki Amalfi, joka oli yksi neljästä Italian kaupunkivaltiosta, on ollut tärkeässä asemassa Italian historiassa. Nykyään alue on suosittu matkakohde. Teemme kävelykierroksen Amalfissa ja tutustumme lähemmin tähän viihtyisään kaupunkiin. 

Aikaa jää myös hieman enemmän omatoimiselle Amalfiin tutustumiselle ennen kuin nousemme jälleen veneeseen ja palaamme Salernon kaupunkiin, jossa vietämme muutaman tunnin.
Salernon historiallinen keskusta on täynnä elämää. Voit käydä katsomassa kaunista San Matteon katedraalia tai tutkia pieniä katuja ja kujia. Tai pistäytyä pikkuputiikeissa ja istahtaa jonkin kutsuvan kahvilan terassille.

Retken hinta 65€/hlö (minimiosallistujamäärä 20 hlöä) Retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin. 

 

Päivä 6
Omia seikkailuja

Päivät on omistettu omille seikkailuille lähiseudulla. Voit esim. matkustaa uudelleen Napoliin ja tutustua kaupunkiin omaan tahtiin.

Päivä 7
Retki Pompeijiin

Tänään käymme legendaarisessa Pompeijissa, jossa matkaamme ajassa melkein pari tuhatta vuotta taaksepäin. Pompeijin kaupunki hautautui paksun tuhka- ja hohkakivikerroksen alle Vesuviuksen purkauduttua rajusti vuonna 79. Tuhkasade kesti kolme vuorokautta, ja kaupungin noin 15 000 asukasta pakenivat henkensä edestä. Hiljaisuus vallitsi Pompeijissa vuoteen 1748, jolloin se heräsi Ruususen unestaan.

Kaivaukset jatkuvat yhä, ja kaupungin katuja kulkiessa tuntuu, kuin siirtyisi toiseen aikaan. Kierroksen aikana näemme upeita seinämaalauksia, taloja, leipomon, temppeleitä, kylpylöitä ja korttelikuppilan. Hämmästyttävää on, että jo 2000 vuotta sitten taloissa oli juokseva vesi ja viemäröintijärjestelmä. Elämä pysähtyi kaupungissa kuin taikaiskusta, mutta mielikuvituksen avulla se herää jälleen eloon.

Sisäänpääsy Pompeijiin sisältyy retken hintaan.

 

Päivä 8
Sitruunoita ja oliiviöljyä - Limoncellon valmistusta

Tänään tutustumme viljelykasveihin, joista alue on kuuluisa. Mehukkaat Sorrenton sitruunat ovat saaneet IGT-luokituksen (Indicazione Geografica Tipica), aivan kuten viinikin voi saada. Kaksi hallitsevaa lajiketta ovat Ovale di Sorrento ja Limone di Massa, joita viljellään alueella ihan erityisellä tavalla. Tutustumme tähän lähemmin kaupunkikierroksellamme. Mutta tänään ryhdymme valmistamaan itse limoncelloa, jota ehdimme maistella vielä ennen kotimatkaa.

Lähdemme hotellilta kävelyretkelle kukkuloille määränpäänä Garguglion perheen oliivitilalle. Perhe tuottaa yhtä alueen laadukkaimmista oliiviöljyistä. Tutustumme valmistusprosessiin ja oliivipuihin. Oliivien korjuu kestää lokakuusta tammikuuhun. Pääsemme maistelemaan öljyä, ja halukkaat voivat ostaa öljyä mukaan metallitölkkeihin säilöttynä. Palaamme takaisin hotelliin kävellen rauhallista tahtia. Jos siltä tuntuu, paluumatka on mahdollista tehdä myös paikallisbussilla tai taksilla.

Päivä 9
Lisämaksullinen retki Caprille ja Axel Munthen Villa San Micheleen

Tänään on mahdollisuus osallistua laivaretkelle Napolinlahdelle. Aluksen perästä on upeat näkymät yli Napolin taustanaan Vesuvius, edessä merestä kohoaa kaunis Caprin saari.

Caprin saarella ovat vierailleet niin Rooman keisarit, kirjailijat kuin elokuvatähdetkin, mutta erityisesti sitä ovat suosineet maailman kauniit ja rikkaat. Pienestä saaresta on tehty lauluja ja kirjoitettu paljon. Nousemme Marina Granden satamasta ylös Anacaprin kylään, joka sijaitsee 270 m korkeudessa. Täällä on Villa San Michele, jonka rakennutti ruotsalainen lääkäri ja kirjailija Axel Munthe. Munthe julkaisi 1929 teoksen ”Huvila meren rannalla” (ruotsinkiel. alkuteos: Boken om San Michele), josta tuli heti erittäin suosittu. Muinaisen San Michelen kappelin raunioille rakennettu huvila on hyvin kaunis, samoin kuin puutarha terasseineen. Näkymät yli saaren, Sorrenton niemimaan ja Vesuviuksen ovat unohtumattomat!

Caprin kaupungissa meillä on aikaa katsella lähemmin elegantteja putiikkeja, hotelleja ja ravintoloita. Jos säiden haltijat ovat suosiollisia, voimme istahtaa johonkin Piazza Umberton kahviloista nauttimaan auringosta. Aukio on mainio paikka paikallisen katuelämän seuraamiseen! Retken aikana ehdimme hyvin ihailemaan värikkäitä puutarhoja sekä nauttimaan upeista näkymistä.

Jos voimia riittää, voit tehdä kävelyretken entiseen keisarilliseen palatsiin Villa Jovisiin, joka kuului keisari Tiberiukselle. Retki vaatii hyväkuntoiset jalat, ja kestää noin tunnin kumpaankin suuntaan. Halukkaat voivat myös käydä veneretkellä ”Grotta Azzurrassa”, maailmankuulussa Sinisessä luolassa.

Iltapäivällä nousemme jälleen laivaan ja suuntaamme takaisin Sorrentoon ja hotelliimme.

Retken hinta: 120 €/henkilö. Retken voi varata ja maksaa etukäteen matkavarauslomakkeella tai mikäli paikkoja on jäljellä, perillä kohteessa. (Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 20 hlöä.)

Päivä 10
Lisämaksullinen retki Paestumiin - puhvelimozzarellajuustola ja pastakaupunki Gragnano

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Gragnanon pikkukaupunkiin, joka sijaitsee Vesuviuksen eteläpuolella. Kaupunkia kutsutaan nimellä Cittá della Pasta, Pastakaupunki. Täällä on jo 500 vuoden ajan valmistettu maan parasta pastaa. Jo 1800-luvulla kaupungissa oli 140 erikokoista pastapajaa. Vierailemme paikallisen pastamestarin luona ja opimme miten laadukasta pastaa valmistetaan. Saamme tietoa erilaisista pastatyypeistä ja niiden käytöstä eri ruokien ja eri kastikkeiden kanssa. Italialaisen pasta-aterian valmistus on taidetta!

Gragnanosta jatkamme kohti Salernoa ja yhä etelämmäksi, aina Paestumiin saakka. Täällä näemme kauniit kreikkalaiset Paestumin temppelit. Kreikkalaiset asettuivat alueelle noin vuonna 600 eKr. He kutsuivat kaupunkia nimellä Poseidonia ja rakensivat paikalle upeita temppeleitä. Nimen Paestum kaupunki sai vasta roomalaisilta valloittajilta vuonna 273 eKr. Myöhemmin alue vaipui unohduksiin malariaepidemian takia. Vasta 1700-luvun puolivälissä temppelit löydettiin uudestaan.

Paluumatkalla vierailemme buffalomozzarellan tuottajan luona, jossa pääsemme maistamaan ihanan valkoista pehmeää juustoa. Mozzarella on valmistettu alueella laiduntavien puhveleiden maidosta. Ehkäpä saamme herkullisen juuston kyytipojaksi pienen lasillisen viiniäkin. 

Retken hinta 80€/hlö. (Minimiosallistujamäärä 20 hlöä) Retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin.

Päivä 11
Rentoutumista omaan tahtiin

Mukava päivä omille toimille tai toimettomuudelle. Matkanjohtalta saat tarvittaessa vinkkejä, mitä tehdä ja minne mennä.

Päivä 12
Kävelyretki Sorrenton ympäristössä - italialaisen ruoan valmistusta

Tänään matkaamme bussilla yhteen pikkukaupungeista Sorrenton eteläpuolella. Teemme kävelyretken sitruunalehtojen ja oliivipuiden keskellä kulkevia polkuja ja pikkuteitä pitkin, ehkä kuljemme parin kylänkin läpi ennen kuin palaamme hotelliimme, jossa perehdymme italialaisen ruoan saloihin. Yhdessä hotellin kokin kanssa valmistamme perinteistä italialaista ruokaa, jonka syömme yhdessä.

Päivä 13
Lisämaksullinen retki Vesuviukselle

Loman aikana olet varmasti nähnyt kauempana horisontissa kohoavan Vesuviuksen majesteettisen silhuetin. Tänään sinulla on mahdollisuus osallistua retkelle kuuluisalle tulivuorelle ja tutustua siihen lähemmin.

Vesuviuksen raju purkaus lähes 2 000 vuotta sitten hautasi alleen mm. Pompeijin ja Herculanumin kaupungit. Nousemme 1 200 metriä korkean tulivuoren huipulle, josta näkee alas kraatterin syvyyksiin. Viimeisen pätkän ylös tulivuoren huipulle kuljemme jalan (noin 20 min).  Huom. retki Vesuviukselle on säävarauksella. Mikäli retkeä Vesuviukselle ei voida toteuttaa, retkeilemme sen sijaan Solfatara-kraaterille, joka sijaitsee Napolin länsipuolella. Molemmissa vaihtoehdoissa palaamme retkeltä hotelliimme iltapäivällä.

Retki on lisämaksullinen ja varataan ja maksetaan paikan päällä. (Hinta ja retken toteutuminen vahvistetaan matkakohteessa).

Päivä 14
Omaa aikaa
Voit viettää päivän omaan tahtiin.
Päivä 15
Kotimatka

Ajamme Roomaan lentokentälle (noin 280 km) monta elämystä rikkaampina.

Retkipaketti

Lisämaksulliseen retkipakettiin kuuluu:

 • Retki Paestumiin ja Gragnanoon
 • Retki Amalfin rannikolle, Amalfiin ja Salernoon

Hinta: 135€/hlö (varattuna etukäteen ja pakettina)

Retket voi ostaa myös kohteessa, hinnat kohteessa: Paestum ja Gragnano 80€/hlö, Amalfin rannikko 65€/hlö. 

Minimiosallistujamäärä retkille on 20 hlöä. (Pidätämme oikeuden peruuttaa retken, mikäli osallistujia ei ole riittävästi).

Caprin ja Vesuviuksen retket eivät sisälly retkipakettiin, nämä retket varataan ja maksetaan matkakohteessa.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.648€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksulliset huoneet

Huone yhden hengen käyttöön

 • Huonetyyppi 5W: kahden hengen huone yhden käyttöön, ei parveketta -lisämaksu 260€
 • 5F: kahden hengen huone yhden käyttöön, ranskalainen parveke - 280€
 • 5L: Kahden hengen huone yhden hengen käyttöön, parveke ja osoittainen merinäköala - 310€

Lisämaksulliset huonetyypit kahden hengen käyttöön

 • Huonetyyppi 1: Jaettu kahden hengen huone, parveke ja osittainen merinäköala - sisältyy matkan hintaan
 • 2: Jaettu kahden hengen huone, parveke ja merinäköala - lisämaksu - 75€/hlö
 • 3: Jaettu kahden hengen huone, terassi ja merinäköala - 85€/hlö
 • 4: Jaettu kahden hengen huone, terassi ja merinäköala, ylin kerros - 105€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Rooma – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus (14 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelli Admiralissa (paikallinen luokitus neljä tähteä), suihku tai kylpy ja wc
 • Puolihoito (aamiainen ja illallinen hotellissa)
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • Lisämaksulliset huonetyypit
 • Lisämaksullinen retki Caprille ja Axel Munthen Villa San Micheleen 120€/hlö
 • Lisämaksullinen retki Vesuviukselle (varataan ja maksetaan kohteessa, hinta vahvistuu paikan päällä)
 • Lisämaksullinen retkipaketti 135€/hlö. Paketti sisältää retket (2 kpl) Paestumiin ja pastakaupunki Gragnanoon sekä Amaflin rannikolle ja Amalfin ja Salernon kaupunkeihin. Retket voi ostaa myös erikseen tai matkakohteessa: Paestum ja Gragnano 80€/hlö, Amalfin rannikko ja Amalfi sekä Salerno 65€/hlö Retkipäivien järjestykseen voi tulla muutoksia
 • Ruokajuomat, sekä muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat kuljettajalle sekä paikallisoppaalle n. 6€/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Sää ja matkalle mukaan

Syksyllä aamut ja illat voivat olla viileitä ja sadekuurot ovat mahdollisia, pakkaa siis mukaan joka sään vaatetusta.  Päivän ylin lämpötila marraskuussa on noin +18C ja alin noin +10C. Ota mukaan hyvät jalkineet ja reppu päiväretkiä varten. Iltapukeutuminen hotellissa ja ravintoloissa on rentoa.

Liikkuminen

Sorrentossa ja Amalfin rannikolla on paljon korkeuseroja ja kaupungeissa rappusia. Retkillä kävellään kohtuullisen paljon, esim. Napolissa yhteensä noin 4 km. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle.

Tiet ovat rannikolla kapeita, joten ruuhka-aikoina lyhyeenkin matkantekoon voi mennä yllättävän paljon aikaa.

Museot Italiassa

Italiassa sisäänpääsymaksut eivät kuulu matkojemme hintoihin, joten ohjelmassa mainitut museokäynnit ovat vapaaehtoisia, ja mikäli haluat osallistua retkillä museokäynteihin, maksat pääsylipun itse.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja