Sorrento ja Amalfin rannikko

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Anna kauniin Sorrenton vietellä sinut! Tutustu retkillä Pompeijiin ja Napoliin ja nauti elämästä.

Auringonsäteet lämmittävät meitä Sorrenton niemimaalla, kun ihailemme kauniita maisemia: sitruunapuita, harmahtavan vihreitä oliivilehtoja ja majesteettisia kallioita.

Näkymät ovat hienot: Vesuvius, Napoli ja kuvankauniit saaret Ischia ja Procida. Asumme hotelli Astoriassa, joka on jo vuosia ollut pohjoismaalaisten matkailijoiden suosima ja se on italialaisen perheen omistama. Astoria on keskeisellä paikalla Sorrenton vanhassa kaupunginosassa. Aamiainen ja illallinen hotellin ravintolassa kuuluvat matkan hintaan.

Matkan hintaan sisältyy retki Pompeijiin ja Napoliin. Koska olemme Italiassa, opettelemme tekemään pizza tai pastaa ja limoncello-likööriä. Mikäli haluat nähdä aluetta laajemmin, voit lähteä ylimääräisille retkille mm. Caprille ja Villa San Micheleen, upealle Amalfin rannikolle ja tulivuori Vesuviukselle.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Napoli - matka jatkuu Sorrentoon
Päivä 2 Kaupunkikierros Sorrentossa
Päivä 3 Omia seikkailuja
Päivä 4 Retki Napoliin
Päivä 5 Lisämaksullinen retki Amalfin rannikolle ja Ravelloon
Päivä 6 Rentoutumista omaan tahtiin
Päivä 7 Retki Pompeijiin
Päivä 8 Omia seikkailuja
Päivä 9 Lisämaksullinen retki Caprille ja Axel Munthen Villa San Micheleen
Päivä 10 Sitruunoita ja oliiviöljyä - Limoncellon valmistusta
Päivä 11 Lisämaksullinen retki Gragnanon pastakaupunkiin, tulivuori Vesuvius ja käynti maatilalla
Päivä 12 Kävelyretki Sorrenton ympäristössä - italialaisen ruoan valmistusta
Päivä 13 Lisämaksullinen retki: kreikkalainen Paestumin temppeli, Salerno ja puhvelimozzarellajuustola
Päivä 14 Omaa aikaa
Päivä 15 Kotimatka

Hotelli

Hotel Astoria

Hotelli Astoria on ollut jo vuosia pohjoismaalaisten matkailijoiden suosima, italialaisen perheen omistama hotelli. Astoria on keskeisellä paikalla Sorrenton vanhassa kaupunginosassa. Hotellin lähistöllä on kapeita kävelykatuja, aukioita ja mukavia kahviloita sekä ostosmahdollisuuksia. Astoria on paikallisen luokituksen mukaan neljä tähteä. Albatrosin oman luokituksen mukaan hoteli on hyvätasoinen kolme tähteä. Koko hotelli on Albatrosin käytössä.

Bussi ei pääse aivan hotellin eteen, sillä vanha keskusta on osittain rajoitettu autoliikenteeltä. Kävelemme loppumatkan, kentältä saapuessa ja kotimatkan alkaessa, pikkukatuja pitkin. Isot matkalaukut tuodaan hotelliin/hotellista, niitä ei tarvitse itse kantaa.

Matkan hintaan sisältyvät ateriat (aamiainen ja illallinen) nautitaan hotellin ravintolassa. Ruoka on yksinkertaista ja tyypillistä italialaista kotiruokaa. Hotellilla on rajalliset mahdollisuudet toteuttaa erikoisruokavaliotoiveita.

Hotellissa on yhteensä 43 huonetta, 3 kerrosta ja pieni hissi. Huoneiden ja parvekkeiden koko vaihtelee. Kaikissa huoneissa on joka parivuode tai erilliset vuoteet, suihku, wc, hiustenkuivaaja, tallelokero ja laattalattiat. Hotellin keskusilmastointi ja -lämmitys on rajoitettu. Lämmitys/ilmastointi on käytössä vuodenaikojen ja säiden mukaan, Astorian yleisissä tiloissa ja huoneissa on maksuton wifi-yhteys. Langaton yhteys ei toimi moitteettomasti joka puolella rakennusta. Hotellin baarissa on elävää musiikkia kerran viikossa. Ravintolatiloissa on mm. mahdollisuus katsoa elokuvia.

Yhteystiedot:
Hotel Astoria
Via Santa Maria delle Grazie 24
80067 Sorrento (NA) - Sorrento Coast – Italy
Puh.+39 081 8074030
Fax +39 081 5324842

www.hotelastoriasorrento.com

(Albatros Travel ei vastaa hotellin omien kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä).

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.298€
Helsinki
Täynnä
1.248€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.298€
Helsinki
Täynnä
1.248€
Helsinki
Täynnä
1.248€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.248€
Helsinki
1.248€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Napoli - matka jatkuu Sorrentoon

Italian-matkamme alkaa lennolla Napoliin, josta bussi vie meidät Sorrentoon ja viihtyisään Hotel Astoriaan, joka sijaitsee keskeisellä paikalla. Saamme apua matkatavaroiden kantamisen kanssa, sillä bussi ei pääse ylös hotellille asti.

Matka alkaa tutustumisella italian kieleen. Pääset pitkälle, kun osaat sanoa “buon giorno”, “grazie” ja “arrivederci”.

Syömme illallisen hotellissamme.

Päivä 2
Kaupunkikierros Sorrentossa

Aloitamme aamupäivän mittaisella kaupunkikierroksella. Sorrento tunnetaan mm. laulusta “Torna a Surriento” (suom. “Palaja Sorrentoon”), jonka esitti mm. maailmankuulu tenori Enrico Caruso. Caruso myös asui kaupungissa jonkin aikaa. Sorrento oli jo roomalaisten valtakaudella suosittu matkakohde, sillä niin keisari Augustus kuin keisari Marcus Aureliuskin vierailivat kaupungissa. Paikalliset väittävät, että kaupungin nimi viittaa Homeroksen myyttisten kertomusten seireeneihin, jotka yrittivät houkutella Odysseuksen alas vuorelta surmatakseen tämän. Sittemmin Sorrentossa viihtyivät monet eurooppalaiset taiteilijat ja älymystön edustajat, kuten Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche ja Henrik Ibsen. Monet tuon ajan hienoista, vanhoista hotelleista ovat yhä toiminnassa.

Näemme kierroksen aikana kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja maistamme tietysti myös paria kaupungin erikoisuutta: paikallista jäätelöä — josta tulee nopeasti riippuvaiseksi — sekä tunnettua sitruunalikööriä, limoncelloa. Sorrento ja Amalfin rannikko ovat tunnettuja muhkeista sitruunoistaan. Täällä niistä valmistetaan kaikkea mahdollista ihanasta limoncello-likööristä suklaaseen ja saippuasta jäätelöön. Sitruunat ja appelsiinit koristavat usein myös paikallista keramiikkaa.

Päivä 3
Omia seikkailuja
Päivä on varattu omille seikkailuille. Nauti hyvästä italialaisesta kahvista jossakin mukavista kahviloista tai lähde tutkimusmatkalle Sorrentoon.
Päivä 4
Retki Napoliin

Tänään matkustamme Napolinlahden toiselle puolelle alueen pääkaupunkiin Napoliin. Bussikierroksen jälkeen liikumme kaupungissa jalan. Näemme joitakin kaupungin päänähtävyyksistä, mm. San Carlo -oopperan sekä kuninkaallisen linnan. Napolilaiset ovat tunnetusti värikkäitä ja elämäniloisia, ja kaupungin tunnelma on intensiivinen ja eloisa. Saatamme nähdä tuulessa lepattavia pyykkejä roikkumassa talojen väliin pingotetuilla pyykkinaruilla. Teemme kävelyretken myös kaupungin vanhassa keskustassa. (Kävelyä yhteensä noin 4 km.)

Kiinnostuneet voivat käydä Napolin kuuluisassa museossa, jossa on näytteillä joitakin Pompeijin rauniolöydöistä (18€/hlö sisäänpääsymaksu ei sisälly matkan hintaan).

Palaamme hotelliin iltapäivällä.

Päivä 5
Lisämaksullinen retki Amalfin rannikolle ja Ravelloon

Aloitamme päivän matkaamalla Sorrenton niemimaan toiselle puolelle. Amalfin rannikkoa pidetään Italian ja ehkä koko maailman kauneimpana. Vehmaat rinteet kohoavat jyrkkinä merestä, ja viehättävät pikkukaupungit, kuten Positano, Amalfi ja Scala, kiemurtelevat helminauhoina vuorenseinämillä. Kaikista on upeat näkymät Välimerelle. Maalaukselliset talot näyttävät kallioon liimatuilta, ja arkkitehtuuri on saanut vaikutteita kansoilta, jotka ovat hallinneet aluetta aikojen saatossa. Pääkaupunki Amalfi, joka oli yksi neljästä Italian kaupunkivaltiosta, on ollut tärkeässä asemassa Italian historiassa. Nykyään alue on suosittu matkakohde. Teemme kävelykierroksen Amalfissa ja tutustumme lähemmin tähän viihtyisään kaupunkiin.

Meillä on hyvin aikaa nauttia Amalfista ennen kuin jatkamme matkaa ylös vuorille ja seuraavaan kohteeseemme. Ravellon pieni kaupunki sijaitsee 350 metrin korkeudessa, ja sieltä on upeat näkymät merelle. Kaupungin loistokausi alkoi 1000 vuotta sitten, kun joukko aatelisia muutti kaupunkiin jouduttuaan riitaan Amalfin hallitsijan kanssa. Täältä oli mahdollista jatkaa kaupankäyntiä meren yli. Kaupunki sai yhä enemmän valtaa, mutta 1100-luvun puolivälissä sen valta-asema romahti. Nykyään kaupunkiin tullaan lähinnä tunnettujen huviloiden, kuten Villa Rofolon tai Villa Cimbonen, takia. Väitetään, että säveltäjät Wagner ja Grieg hakivat täältä inspiraatiota teoksiinsa. Joidenkin lähteiden mukaan Wagner olisi säveltänyt Parsifalinsa Ravellossa, kauniissa vanhassa puutarhassa keskellä eksoottisia kukkia.

Kukoistuksensa huipulla kaupungissa asui yli 25 000 asukasta, mutta nykyään asukkaita on vain 2 500. Kaupunki ja sen puistot ovat kuitenkin näkemisen arvoisia. Me käymme yhdessä upeimmista puistoista ja nautimme kahvit ennen paluumatkaa Sorrentoon.

(Retken hinta on 56 €/henkilö. Voit säästää rahaa ja varata retken jo ennen matkaa osana retkipakettia. Muussa tapauksessa retki varataan ja maksetaan paikan päällä – lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 6
Rentoutumista omaan tahtiin

Hotelli sijaitsee lähellä Circumvesuviana-rautatietä, joka on helppo ja elegantti tapa matkata johonkin lähiseudun pienistä rantakaupungeista, kuten Vico Equenseen, johon voi tutustua jalkaisin.

Päivä 7
Retki Pompeijiin

Tänään käymme legendaarisessa Pompeijissa, jossa matkaamme ajassa melkein pari tuhatta vuotta taaksepäin. Pompeijin kaupunki hautautui paksun tuhka- ja hohkakivikerroksen alle Vesuviuksen purkauduttua rajusti vuonna 79. Tuhkasade kesti kolme vuorokautta, ja kaupungin noin 15 000 asukasta pakenivat henkensä edestä. Hiljaisuus vallitsi Pompeijissa vuoteen 1748, jolloin se heräsi Ruususen unestaan.

Kaivaukset jatkuvat yhä, ja kaupungin katuja kulkiessa tuntuu, kuin siirtyisi toiseen aikaan. Kierroksen aikana näemme upeita seinämaalauksia, taloja, leipomon, temppeleitä, kylpylöitä ja korttelikuppilan. Hämmästyttävää on, että jo 2000 vuotta sitten taloissa oli juokseva vesi ja viemäröintijärjestelmä. Elämä pysähtyi kaupungissa kuin taikaiskusta, mutta mielikuvituksen avulla se herää jälleen eloon.

Sisäänpääsy,16€/hlö Pompeijiin ei kuulu retkenhintaan.

Omavalintaisen lounaan jälkeen on aikaa katsella Pompeijia itsekseen, ennen kuin palaamme Sorrentoon ja hotellille.

Päivä 8
Omia seikkailuja

Päivät on omistettu omille seikkailuille lähiseudulla. Voit esim. matkustaa Napoliin ja tutustua kaupunkiin omaan tahtiin tai katsella lähemmin Sorrentoa.

Päivä 9
Lisämaksullinen retki Caprille ja Axel Munthen Villa San Micheleen

Tänään on mahdollisuus osallistua laivaretkelle Napolinlahdelle. Aluksen perästä on upeat näkymät yli Napolin taustanaan Vesuvius, edessä merestä kohoaa kaunis Caprin saari.

Caprin saarella ovat vierailleet niin Rooman keisarit, kirjailijat kuin elokuvatähdetkin, mutta erityisesti sitä ovat suosineet maailman kauniit ja rikkaat. Pienestä saaresta on tehty lauluja ja kirjoitettu paljon. Nousemme Marina Granden satamasta ylös Anacaprin kylään, joka sijaitsee 270 m korkeudessa. Täällä on Villa San Michele, jonka rakennutti ruotsalainen lääkäri ja kirjailija Axel Munthe. Munthe julkaisi 1929 teoksen ”Huvila meren rannalla” (ruotsinkiel. alkuteos: Boken om San Michele), josta tuli heti erittäin suosittu. Muinaisen San Michelen kappelin raunioille rakennettu huvila on hyvin kaunis, samoin kuin puutarha terasseineen. Näkymät yli saaren, Sorrenton niemimaan ja Vesuviuksen ovat unohtumattomat!

Caprin kaupungissa meillä on aikaa katsella lähemmin elegantteja putiikkeja, hotelleja ja ravintoloita. Jos säiden haltijat ovat suosiollisia, voimme istahtaa johonkin Piazza Umberton kahviloista nauttimaan auringosta. Aukio on mainio paikka paikallisen katuelämän seuraamiseen! Retken aikana ehdimme hyvin ihailemaan värikkäitä puutarhoja sekä nauttimaan upeista näkymistä.

Jos voimia riittää, voit tehdä kävelyretken entiseen keisarilliseen palatsiin Villa Jovisiin, joka kuului keisari Tiberiukselle. Retki vaatii hyväkuntoiset jalat, ja kestää noin tunnin kumpaankin suuntaan. Halukkaat voivat myös käydä veneretkellä ”Grotta Azzurrassa”, maailmankuulussa Sinisessä luolassa.

Iltapäivällä nousemme jälleen laivaan ja suuntaamme takaisin Sorrentoon ja hotelliimme.

Retken hinta: 105 €/henkilö.

Päivä 10
Sitruunoita ja oliiviöljyä - Limoncellon valmistusta

Tänään tutustumme viljelykasveihin, joista alue on kuuluisa. Mehukkaat Sorrenton sitruunat ovat saaneet IGT-luokituksen (Indicazione Geografica Tipica), aivan kuten viinikin voi saada. Kaksi hallitsevaa lajiketta ovat Ovale di Sorrento ja Limone di Massa, joita viljellään alueella ihan erityisellä tavalla. Tutustumme tähän lähemmin kaupunkikierroksellamme. Mutta tänään ryhdymme valmistamaan itse limoncelloa, jota ehdimme maistella vielä ennen kotimatkaa.

Lähdemme hotellilta kävelyretkelle kukkuloille. Noin 3,5 kilometriä käveltyämme saavumme Garguglion perheen oliivitilalle. Perhe tuottaa yhtä alueen laadukkaimmista oliiviöljyistä. Tutustumme valmistusprosessiin ja oliivipuihin. Oliivien korjuu kestää lokakuusta tammikuuhun. Pääsemme maistelemaan öljyä, ja halukkaat voivat ostaa öljyä mukaan metallitölkkeihin säilöttynä. Palaamme takaisin hotelliin kävellen rauhallista tahtia.

Päivä 11
Lisämaksullinen retki Gragnanon pastakaupunkiin, tulivuori Vesuvius ja käynti maatilalla

Aamiaisen jälkeen on aika lähteä retkelle Gragnanoon ja Vesuviukselle.

Ajamme Gragnanon pikkukaupunkiin, joka sijaitsee Vesuviuksen eteläpuolella. Kaupunkia kutsutaan nimellä “Cittá della Pasta”, Pastakaupunki. Täällä on 500 vuoden ajan valmistettu maan parasta pastaa. Jo 1800-luvulla kaupungissa oli 140 erikokoista pastapajaa. Vierailemme erään pastamestarin luona ja saamme kuvan siitä, miten laadukasta pastaa valmistetaan. Saamme tietoa erilaisista pastatyypeistä ja niiden käytöstä. Kyllä vain – italialaisen pasta-aterian valmistus lähentelee taidetta!

Seuraavaksi ajamme vuorille kaupungin ulkopuolelle. Täällä kasvatetaan valtaosa vihanneksista ja kukista, joita näkee paikallisilla toreilla. Pysähdymme pienellä maatilalla, jolla tuotetaan pääasiallisesti oliiviöljyä, mutta siellä on myös hanhia, kastanjoita, hevosia ja vihanneksia. Istahdamme tilan ravintolaan ja saamme maistiaiset paikallisesta viinistä ja alueen erikoisuuksista.

Maistiaisten jälkeen suuntaamme Vesuviuksen tulivuorelle. Vesuviuksen raju purkaus lähes 2000 vuotta sitten hautasi alleen mm. Pompeijin ja Herculanumin kaupungit. Seudun asukkaat elävät aktiivisen tulivuoren varjossa. Nousemme 1200 metriä korkean tulivuoren huipulle, josta näkee alas kraatterin syvyyksiin. Viimeisen pätkän ylös tulivuoren huipulle kuljemme jalan (noin 20 min). Retkelle osallistumisen edellytyksenä on normaali kävelykunto, jotta pystyy nousemaan loppumatkan kraatterille jalkaisin.

Mikäli sää ei suosi, retki Vesuviukselle vaihtuu vierailuun Solfatara-kraatterilla, joka sijaitsee Napolin keskustan länsipuolella.

Palaamme hotellille iltapäivällä.

(Retken hinta on 62 €/henkilö. Voit säästää rahaa ja varata retken jo ennen matkaa osana retkipakettia. Muussa tapauksessa retki varataan ja maksetaan paikan päällä – lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 12
Kävelyretki Sorrenton ympäristössä - italialaisen ruoan valmistusta

Tänään matkaamme bussilla yhteen pikkukaupungeista Sorrenton eteläpuolella. Teemme kävelyretken sitruunalehtojen ja oliivipuiden keskellä kulkevia polkuja ja pikkuteitä pitkin, ehkä kuljemme parin kylänkin läpi ennen kuin palaamme hotelliimme, jossa perehdymme italialaisen ruoan saloihin. Yhdessä hotellin kokin kanssa valmistamme perinteistä italialaista ruokaa, jonka syömme yhdessä.

Päivä 13
Lisämaksullinen retki: kreikkalainen Paestumin temppeli, Salerno ja puhvelimozzarellajuustola

Ajamme tänään Castellammare di Stabian kautta satamakaupunki Salernoon. Salernon eteläpuolella sijaitsee tunnettu kreikkalainen temppeli Paestum. Kreikkalaiset asettuivat alueelle noin vuonna 600 eaa. He kutsuivat kaupunkia nimellä Poseidonia ja rakensivat upeita temppeleitä. Nimen Paestum kaupunki sai vasta roomalaisilta valloittajilta vuonna 273 eaa. Myöhemmin alue vaipui unohduksiin malariaepidemian takia. Vasta 1700-luvun puolivälissä temppelit löydettiin uudestaan.

Paluumatkalla vierailemme puhvelimozzarellan valmistajan luona. Sitten jatkamme Salernoon, jossa pysähdymme hetkeksi. Voit käydä tutustumassa tuomiokirkkoon tai istahtaa nauttimaan kupin kahvia ennen paluuta hotelliin.

(Retken hinta on 42 €/henkilö. Voit säästää rahaa ja varata retken jo ennen matkaa osana retkipakettia. Muussa tapauksessa retki varataan ja maksetaan paikan päällä – lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 14
Omaa aikaa
Voit viettää päivän omaan tahtiin.
Päivä 15
Kotimatka

Ajamme Napolin lentokentälle (noin 30 km) monta elämystä rikkaampina.

Retki Caprille

Caprin saarella ovat vierailleet niin Rooman keisarit, kirjailijat kuin elokuvatähdetkin ja tästä pienestä saaresta on tehty lauluja ja kirjoitettu paljon.

Voit istahtaa yhdelle Piazza Umberton kahviloista, nauttia auringosta ja kauniista näkymistä tai katsella lähemmin mitä pienistä putiikeista löytyy! Halukkaat voivat myös käydä veneretkellä ”Grotta Azzurrassa”, maailmankuulussa Sinisessä luolassa tai tehdä kävelyretken Villa Jovisin vanhaan keisarilliseen palatsiin, joka kuului keisari Tiberiukselle.

Hinta: 105€/hlö

Vähimmäisosallistujamäärä on 15 henkilöä.

Lisämaksullinen retkipaketti

Lisämaksulliseen retkipakettiin kuuluu:

 • retki Paestumiin
 • retki Amalfin rannikolle ja Ravellon kaupunkiin
 • retki pastakaupunki Gragnanoon ja Vesuviukselle

Hinta: 150€/hlö

Museoiden mahdolliset sisäänpääsyt eivät sisälly hintaan. Retket voi ostaa myös kohteessa erikseen tai pakettina. Retkien hinnat kohteessa: Gragnano ja Vesuvius 62€/hlö, Amalfin rannikko ja Ravello 56€/hlö ja Paestum 42€/hlö. Retkipaketin hinta kohteessa 160€/hlö.

Vähimmäisosallistujamäärä on 15 henkilöä.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.248€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksulliset huoneet
 • jaettu kahden hengen huone ja pieni parveke 20€/hlö
 • jaettu kahden hengen huone ja parveke 35€/hlö
 • tilavampi jaettu kahden hengen huone, parveke ja näkymä kävelykadulle 40€/hlö
 • tilavampi jaettu kahden hengen huone, parveke ja näkymä piazzalle 55€/hlö
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Napoli – Helsinki (välilaskut) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvässä kolmen tähden hotelli Astoriassa (paikallinen luokitus neljä tähteä), suihku tai kylpy ja wc
 • puolihoito (aamiainen ja illallinen hotellissa)
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta, pieni parveke (14 yötä) 265€
 • lisämaksullinen retki Caprille ja Axel Munthen Villa San Micheleen 105€/hlö
 • Lisämaksullinen retkipaketti 150€/hlö. Paketti sisältää retket Paestumiin, pastakaupunki Gragnanoon ja Vesuviukselle sekä Amaflin rannikolle ja Ravellon kaupunkiin. Matkaohjelmassa ja retkipaketissa museoiden mahdolliset sisäänpääsyt eivät sisälly hintaan. Retket voi ostaa myös kohteessa erikseen tai pakettina. Retkien hinnat kohteessa Gragnano ja Vesuvius 62€/hlö, Amalfin rannikko ja Ravello 56€/hlö ja Paestum 42€/hlö. Paketin hinta kohteessa 160€/hlö. Retkipäivien järjestykseen voi tulla muutoksia.
 • sisäänpääsymaksut museoihin: Pompeiji 16€/hlö, arkeologinen museo Napolissa 18€/hlö
 • sisäänpääsy lisämaksullisella Paestumin retkellä arkeologiseen alueeseen ja museoon 12€/hlö
 • ruokajuomat, sekä muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • juomarahat kuljettajalle sekä paikallisoppaalle n. 6€/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Ilmasto

Syksyllä illat voivat olla viileitä ja sadekuurot ovat mahdollisia, mukaan on hyvä pakata joka sään vaatetusta. Päivän ylin lämpötila marraskuussa on noin +18C ja alin noin +10C. Ota mukaan hyvät jalkineet ja reppu päiväretkiä varten. Iltapukeutuminen hotellissa ja ravintoloissa on rentoa.

Liikkuminen

Sorrentossa ja Amalfin rannikolla on paljon korkeuseroja ja kaupungeissa rappusia. Retkillä kävellään kohtuullisen paljon, esim. Napolissa yhteensä noin 4 km. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle.

Tiet ovat rannikolla kapeita, joten ruuhka-aikoina lyhyeenkin matkantekoon voi mennä yllättävän paljon aikaa.

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Museot Italiassa

Italian kulttuuri-ja matkailuministeri on päättänyt muuttaa monivuotisen käytännön valtion museoiden sisäänpääsymaksuista.

Uusien sääntöjen mukaan myös yli 65-vuotiaat joutuvat maksamaan sisäänpääsymaksut normaalisti alkaen 1.7.2014. 

Italiassa sisäänpääsymaksut eivät kuulu matkojemme hintoihin, joten ohjelmassa mainitut museokäynnit ovat vapaaehtoisia ja ne ovat lisämaksusta.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

22ITVLT08DFI0303