Sisilian klassikot

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Tervetuloa mukaan kiertomatkalle kauniille ja sielukkaalle saarelle!

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa.” Me noudatamme tätä neuvoa!  

Agrigentossa ja Syrakusassa kohtaamme muinaisen Kreikan perinnön kulkiessamme temppeleissä ja teattereissa,  Kuljemme pitkin Palermon vilkkaita katuja ja pääsemme lähelle paikallista elämää. Sekä Palermossa että Cefalússa sekoittuvat arabialaiset vivahteet, byzanttilaiset mosaiikit että normannien pohjoiset vaikutteet. Ei ole ihme, että saamme matkan aikana vierailla useammalla UNESCO:n nimeämällä maailman perintökohteella.

Sisilia tarjoilee runsain mitoin kaunista ja vaihtelevaa luontoa. Ajamme kauniilta rannikolta ja kristallinkirkkaan veden ääreltä Etnan mustille laavarinteille. Kraattereilta voimme ihailla näkymiä oliivilehtoihin, viinitarhoihin ja turkoosinsiniselle Välimerelle.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Catania – Syrakusa
Päivä 2
Syrakusa – Caltagirone – Agrigento. Kaupunkikierros Syrakusassa ja temppelilaakso Agrigentossa
Päivä 3
Agrigento – Palermo. Kävelykierros saaren pääkaupungissa Palermossa
Päivä 4
Omaa aikaa Palermossa - Cefalú ja Enna
Päivä 5
Enna -Piazza Armerina - Giardini/Naxos
Päivä 6
Tulivuori Etna ja Taormina
Päivä 7
Taormina – omaa aikaa
Päivä 8
Kotimatka

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.598€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Catania – Syrakusa
Syrakusa

Saavuttuamme Cataniaan ajamme kohti etelää läpi vehmaan Simeton tasangon, josta matkaamme yhteen antiikin suurimmista kreikkalaisista siirtokunnista - Syrakusaan.

Palaamme ajassa muutamia tuhansia vuosia taaksepäin, aikaan, jolloin Sisilia oli Euroopan keskus. Syrakusa on kaupunki, jonka historia kertoo kreikkalaisista, tyranneista, Ateenan ja Karthagon välisestä kilpailusta ja puunilaissodista. Täältä löytyy maailman suurimman kreikkalaisen siirtokunnan ainutlaatuiset jäännökset. Monet kuuluisat antiikin kreikkalaiset, kuten Arkhimedes ja Platon, kävivät Syrakusassa. Politiikan sekä kulttuurin kannalta katsottuna Syrakusa ohitti Kreikan sekä koon että vallan suhteen.

Kaupungin nykyisessä keskustassa Ortygian saarella näemme Apollon temppelin rauniot sekä Syrakusan kauniin, barokkityylisen tuomiokirkon. Tuomiokirkossa voi ihailla Pyhän Lucian patsasta. Pyhä Lucia, joka syntyi Syrakusassa, on luonnollisesti kaupungin suojeluspyhimys ja häntä juhlitaan 13. joulukuuta suurin menoin. Näemme myös sievän Aretusa-lähteen.

Menemme hotelliimme Syrakusassa. Illallinen hotellissa.

Päivän ajomatka on noin 65 km.

 

 

Päivä 2
Syrakusa – Caltagirone – Agrigento. Kaupunkikierros Syrakusassa ja temppelilaakso Agrigentossa
Amfiteatteri Syrakusassa

Syömme aamiaisen hotellilla, jonka jälkeen tutustumme antiikin Syrakusaan. Aloitamme mielenkiintoisen päivän vierailemalla Neapolisin arkeologisilla kaivauksilla, jossa huomaa kuinka valtava kreikkalaisten siirtokunta on ollut. Täällä näemme Hieronin uhrialttarin ja yhden suurimmista kreikkalaisista amfiteattereista. Myös roomalaiset rakensivat tänne amfiteatterin. Meillä on aikaa vierailla muinoin kovin pelätyssä kivilouhoksessa, jota nykyään kutsutaan Paratiisilaaksoksi. Vilkaisemme siellä Dionysoksen korvaksi kutsuttuun kallioluolaan, johon liittyy kiehtova tarina.

Alkuiltapäivästä jätämme Syrakusan ja lähdemme kohti toista kreikkalaista siirtokuntaa; Agrigentoa.

Reitti Syrakusasta Agrigentoon kulkee läpi Caltagironen, joka on tunnettu perinteisestä koristeellisesta keramiikasta. Keramiikka leimaa koko kaupunkia, ja kaikkialta löytyy jälkiä tästä kauniista kädentaidosta. Näemme kaupungissa vaikuttavat portaat, jotka nousevat kaupungin läpi Santa Maria del Monten kirkolle. Jokainen askelma on koristeltu kauniilla keramiikkalaatoilla ja jokainen askelma on erilainen. Kaupungin historia keramiikkakeskuksena ulottuu ajanjaksoon, jolloin kreikkalaiset hallitsivat saarta. Keramiikan valmistus kehittyi edelleen arabien ja espanjalaisten valtakaudella.

Päivän päätteeksi käymme Agrigenton kuuluisassa Temppelilaaksossa. Kävelemme temppeliraunioilla, jotka kuuluvat Välimeren alueen parhaiten säilyneisiin. Vaikuttavat temppelit ovat päässeet Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Päästyämme lähemmäs kauniita rakennelmia ja tutustuttuamme kaupungin jännittävään historiaan ymmärrämme miksi. Agrigenton suuruuden päivinä, jotka kestivät yli 100 vuotta, asukkaat keskittyivät enemmän taiteeseen ja kulttuuriin kuin sotimiseen. Vaikka kaupunki oli tehnyt puolustussopimuksen Syrakusan kanssa, ei Agrigento saanut apua, kun Karthago päätti tuhota kaupungin 406 eKr.

Menemme hotelliimme Agrigentossa. Illallinen hotellissa.

Päivän ajomatka on noin 220 km.

 

Päivä 3
Agrigento – Palermo. Kävelykierros saaren pääkaupungissa Palermossa
Palermon katedraali

Suuntaamme seuraavaksi kohti pohjoista. On aika vierailla Sisilian pääkaupungissa Palermossa. Kaupunki on erittäin vilkas ja meluisa, eikä ole vaikea kuvitella, miksi Palermo oli keskiajalla yksi Euroopan johtavista kulttuurikaupungeista. Täällä itä kohtasi lännen ja Eurooppa Afrikan. Palermossa normannien ja arabien kulttuurit yhdistyivät rikkaalla tavalla. Palermo ei tänä päivänä aivan yllä entisaikojen loistoonsa ja kärsii osaltaan Etelä-Italian taloudellisista haasteista. Kaupunki on kuitenkin täynnä optimismia ja ponnistelee kohti valoisampaa huomista.
Perillä Palermossa kirjoittaudumme sisään hotelliin ja lähdemme tutustumaan kaupunkiin kävellen. Kävelykierroksella, tässä jopa kaoottisessakin kaupungissa, käymme vaikuttavassa katedraalissa ja käymme pienellä luostaripihalla San Giovanni degli Eremitissä, joka on itämaisine kupoleineen ja hedelmäpuineen kuin pieni keidas keskellä suurkaupungin hälinää.

Kaupungissa on pieniä katukeittiöitä, jotka myyvät sisilialaisia erikoisuuksia, kuten ”pane cca’ meusaa”: uppopaistetulla pernalla ja keuhkolla täytettyä leipää, joka tarjoillaan sitruunan ja joskus juustoraasteen kera. Tai herkullista ”panellea”, joka on eräänlainen uppopaistettu kikhernepihvi – sitä on Palermossa ehdottomasti maistettava! Ehkä osumme vanhalle A’vucchirian kalatorille, jolla on tarjolla monenlaista katuruokaa sekä hieman arveluttavia pieniä tavernoja, kuten Taverna Azzurra, joka houkuttelee lasilliselle makeaa viiniä: Sangue Sicilianoa tai Zibibboa vain yhdellä eurolla. Kävelykierroksen kokonaispituus on noin 4-5 km.

Illallinen on tänään omakustanteinen. Halukkaat voivat lähteä matkanjohtajan mukana tyypilliseen sisilialaiseen ravintolaan syömään paikallisisa antimia.

Päivän ajomatka on noin 135 km.

Päivä 4
Omaa aikaa Palermossa - Cefalú ja Enna
Piazza Armerina

Aamulla sinulla on muutama tunti omaa aikaa tutustua Palermoon. Käy vaikkapa yhdellä monista pienistä markkina-alueista, eläväisessä Il Capossa. Täällä on pieniä putiikkeja, liha- ja kalakauppoja, leipomoita jne. Palermolaisilla on omat vakiokauppansa, jossa he käyvät vuodesta toiseen ostoksilla. Muualla käyminenhän olisi silkkaa petturuutta!

Keskipäivän aikoihin ajamme kohti itää pitkin moottoritietä, määränpäämme on Cefalú. Käymme katsomassa kaupungin keskiaikaista katedraalia, joka on sisäpuolelta koristeltu Italian kauneimpiin kuuluvilla bysanttilaisilla mosaiikeilla. Katedraalin rakennutti 1100-luvulla Normandian kuningas Roger II. Se on ainutlaatuinen sekoitus kristillistä ja islamilaista arkkitehtuuria. Kävelemme kierroksen Cefalún kapeilla vanhoilla kaduilla ja katselemme hieman kaupunkia ennen kuin jatkamme matkaa.

Jatkamme kohti saaren keskiosia ja matkalla ohitamme maanviljelysalueita, jotka jo roomalaiset perustivat. Siellä täällä näemme kukkuloiden laelle rakennettuja pieniä kaupunkeja. Aikoinaan Sisilia sai ansaitusti nimen "roomalaisen imperiumin vilja-aitta," ja tämä nimitys on vielä tänäkin päivänä helppo näitä seutuja katsellessa ymmärtää.

Ennan kaupunki sijaitsee useammalla kukkulalla. Yövymme hotellissa kaupungin lähistöllä. 

Päivän ajomatka on noin 185 km.

 

Päivä 5
Enna -Piazza Armerina - Giardini/Naxos

Päivämme alkaa vierailulla yhdessä keskisen Sisilian merkittävimmistä nähtävyyksistä.

Piazza Armerina oli 1950-luvulle saakka unelias maalaiskylä, kunnes sieltä löydettiin 300-luvulta peräisin olevan roomalaisen huvilan rauniot ja kylä nousi maailmankartalle. Nykyään paikka on yksi kohokohdista matkalla läpi Sisilian historian. Huvilan arvellaan kuuluneen eläkkeelle jääneelle keisarille. Kun kaivauksia aloitettiin, luultiin, että kyse on pienestä metsästysmajasta, mutta paikalta löytyikin yli 3 000 neliömetrin kokoinen huvila. Lattioita koristivat upeat mosaiikit, seiniä vaikuttavat metsästysaiheiset maalaukset, mytologiset hahmot, kauniit muotokuvat ja kuuluisat ”bikinitytöt”. Talossa oli myös juokseva vesi ja lattialämmitys. Ei ole vaikea kuvitella, miten keisari eli noin 2 000 vuotta sitten.

Meillä on aikaa syödä sisilialainen lounas. Halukkaat voivat lähteä matkanjohtajan mukana syömään ravintola Da Pepitoon, jonka keittiö perustuu paikallisiin raaka-aineisiin.

Lounaan jälkeen otamme kurssin kohti saaren itärannikkoa. Ajamme "La Zagara", eli "sitruunankukka" moottoritietä pitkin. Tie ulottuu Cataniasta Messinaan ja matkan varrella näemme sekä veriappelsiini- että sitruunapuutarhoja. Ajomatkan aikana avautuu näkymä legendaariselle Etnalle ja kaukana voimme kuin sumussa erottaa Manner-Italian Calabrian ääriviivat.

Saavumme matkan viimeiseen hotelliimme ja Giardini Naxosin kaupunkiin, Taorminan kaupungin juurella, jossa yövymme seuraavat kolme yötä. Naxos oli ensimmäinen kreikkalainen siirtomaa Sisiliassa, ja kauniissa merenrantakaupungissa on ihana satamapromenadi, jossa on kodikas tunnelma. Syömme illallisen hotellissa.

Päivän ajomatka on noin 180 km.

 

Päivä 6
Tulivuori Etna ja Taormina
Etnan kraateri

Aamulla otamme kurssin kohti savua tupruttelevaa Etnaa, joka kohoaa 3 330 metrin korkeuteen. Ajamme pitkin pikkuteitä läpi vehreiden kylien, joissa kasvaa oliiveja, viiniä, sitruunoita, appelsiineja sekä muita eksoottisia kasveja, kuten kiivejä ja kaktusviikunoita – kiitos vulkaanisen maaperän. Näille rinteille on asettunut asumaan satojatuhansia sisilialaisia. Heillä on upeat näkymät Välimerelle ja takapihalla kohoaa tulivuori.

Lähellä Zafferana Etnean kylää, joka tuhoutui Etnan purkautuessa 1992, ajamme läpi jännittävän laavamaiseman. Täällä näkee tulivuorenpurkausten jälkiä ja voi seurata laavavirran reittiä alas vuorenrinnettä. Nousemme puurajan yläpuolelle, eikä edes sitkeä vihma selviä täällä. Loppumatka kulkee läpi karun laavakentän.

Pysähdymme Refugio Sapienzassa, joka sijaitsee noin 2 000 m merenpinnan yläpuolella. Täällä tapahtui suuri purkaus heinäkuussa 2001. On helppo kuvitella, kuinka mahtavia luonnonvoimat ovat, kun alkaa tapahtua! Uteliaat voivat ostaa lipun ja nousta köysiradalla ja pienellä maastoon sopivalla bussilla ylös noin 3 000 metrin korkeuteen. Matka ylös huipulle on kuin kulkisi kuumaisemassa. Silloin tällöin voi kuulla tulivuoren murahtavan ja aistia sen voiman. Retki vaatii hyvät jalkineet ja lämmintä vaatetusta. (Lipun hinta 3 000 metriin: 78 €/hlö, hinta tammikuussa 2024)

Jos haluat jäädä 2 000 metriin, Monte San Silvestrossa voi käveleskellä pitkin kraatterin reunoja. Tee reipas kävelylenkki tai nauti kupponen espressoa tai kevyt lounas auringossa.

Etnalta ajamme pieneen Taorminan kaupunkiin, joka sijaitsee upealla paikalla. Kaupunki perustettiin jo 403 eKr. Roomalaiset käyttivät siirtokuntaa myöhemmin oman aikansa ”pitkien lomien” kohteena, nimittäin Rooman valtakunnan veteraanisotilaat siirtyivät sinne uransa loppupuolella. 1800-luvun puolivälistä lähtien Taormina veti puoleensa Euroopan hienostoa. Kaupungin pääkatujen ja kauniiden piazzojen kahvilat ovat nykyäänkin paikkoja, joihin tullaan sekä katselemaan että näyttäytymään. Taorminassa on myös kreikkalais-roomalainen antiikin teatteri, joka toimii konsertti-, ooppera- ja filmifestivaalinäyttämönä.

Kaupunki on sekä vilkas että hurmaava ja siellä on kiva tehdä kävelykierros tai istahtaa drinkille johonkin viihtyisistä baareista ja nauttia romanttisen kaupungin charmista.

Iltapäivällä palaamme hotellille. Illallispaikan saa jokainen valita itse. Mukavia paikkoja löytyy esim. veden ääreltä. Jos pidät tuoreesta kalasta, suosittelemme, että lähdet matkanjohtajan mukana yhteen monista rantaravintoloista. Matkanjohtaja ottaa varaukset vastaan edellisenä päivänä, jotta hän voi varata riittävän määrän paikkoja ravintolasta.

Päivän ajomatka on noin 70 km.

Päivä 7
Taormina – omaa aikaa
Näkymä Taorminaan

Päivä on varattu omille seikkailuille. Voit tehdä retken paikallisbussilla Taorminaan, tai pidemmälle maakunnan pääkaupunkiin Cataniaan tai Messinaan, edemmälle pohjoiseen.

Jokainen voi valita itselleen mieluisan illallispaikan.  

 

 

Päivä 8
Kotimatka
Cefalù

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti lentokenttää ja kotimatka alkaa.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.598€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
380€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Catania – Helsinki (välilaskut) turistiluokassa
 • Majoitus 7 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Aamiaiset päivinä 2-8
 • 4 illallista  
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Verot ja viranomaismaksut
 • Suomalainen matkanjohtaja
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • Sisäänpääsyt, yhteensä noin 55€/hlö
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille yhteensä noin 15€/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Retkipäivinä teemme osan retkistä kävellen, ota mukaan hyvät kävelykengät tai lenkkarit.

Pakkaa mukaan myös lämpimämpää vaatetusta, keväisin illat ja varhaiset aamut voivat vielä olla viileitä. 

Yöpymiset

Syrakusa 1 yö , Agrigento 1, Palermo1, Ennan ulkopuolella 1 ja Giardini Naxos 3.

Majoitumme keskitason hotelleihin. Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään viikko ennen matkan lähtöpäivää.

Ajomatkat

Päivä 1. noin 65 km, 2. 220 km, 3. 135 km, 4. 185 km 
5. 180 km, 6. 70 km ja 8. 50 km.
 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää Italiasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/italia

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Hotellien taso vaihteli Olimme matkalla huhti-toukokuun vaihteessa. Palermon ja Ennan hotellit olivat odotusten mukaiset, muut kolme vaatimattomampia. Sisäänpääsymaksut pitäisi sisällyttää matkan hintaan, koska niihin on kaikkien kuitenkin tarkoitus osallistua. Sinänsä kohteet ja sisältö mielenkiintoisia. Palermoon toivoisimme lisää aikaa. Vastaavasti voisi vähentää Taorminan, Cefalun ja Caltagironen aikaa.
Date published: 2024-05-10
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen matka Olin tyytyväinen matka sisältöön ja varsinkinpppaaseen
Date published: 2024-05-08
Rated 4 out of 5 by from Kattava paketti Sisilian menneisyyttä ja nykyisyyttä Matkalla sopivassa suhteessa tutustumisia kohteisiin ja bussissa istumista. Bussimatkoilla oli kiva kuunnella oppaan asiantuntevaa selostusta kohteista, joissa käytiin, ja tarinoita niin Sisilian menneisyydestä, myyttejä unohtamatta, kuin Sisilian/Italian nykypäivästä. Huippuhetki oli Etnalla käynti!
Date published: 2024-05-08
Rated 4 out of 5 by from Sisilia tuli tutuksi Olimme matkalla noin viikko sitten ja se täytti odotuksemme.
Date published: 2024-05-07
Rated 3 out of 5 by from Huono ruoka pilasi muuten hyvän kokonaisuuden Kokonaisuuteen sisältyvät hotelli- illalliset olivat ala-arvoisia. Vetiset, sitkaantuneet pastat, jänteiset pienet porsaanlihakimpaleet, sekä jälkiruoan nimellä tarjotut kaksi ananasviipaletta olivat valtava pettymys maassa, jonka hyvää ruokatarjontaa olimme matkalta etukäteen odottaneet. Kävikin niin, että aloimme jo päivällä suorastaan pelätä illallista. Ruokatarjoilun vaatimattomuudesta olisi syytä mainita etukäteen, tai sitten nostaa matkan hintaa sen verran mitä kunnon ruoan saaminen edellyttää.
Date published: 2022-09-25
Rated 2 out of 5 by from Sisiliaan kiertomatka Mielenkiintoinene ohjelma, täynnä hienoja nähtävyyksiä, mutta liian tiukka aikataulu, mikä teki matkasta hieman liian rasittavan ottaen huomioon myös kuuman lämpötilan. Hotellien taso ei ollut aina tyydyttävä. Matkaops oli hyvä, teki aina parhaansa.
Date published: 2022-09-22
Rated 5 out of 5 by from Paljon nähtävää Viikko sitten katselin kotimatkan alkaessa Etnan profiilia. Matka täytti odotukset, vain helle rajoitti omia seikkailuja. Hyvä porukka osui samalle matkalle, matkanjohtaja oli erinomainen. Kiitos kaikille.
Date published: 2022-09-22
Rated 5 out of 5 by from Vauhdikas matka! Sisiliassa on todella paljon ja monenlaista 9nähtävää. Kova kuumuus teki tiivisohjelmaisen matkan raskaan tuntuiseksi.
Date published: 2022-09-17
 • y_2024, m_6, d_12, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_13
 • loc_fi_FI, sid_ITRTR10, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja