Sisilian klassikot

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Tervetuloa kiertomatkalle kauniille ja sielukkaalle saarelle!

Uutuus

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa.” Tällä matkalla aikaa on kahdeksan päivää!

Agrigentossa ja Syrakusassa kohtaamme muinaisen Kreikan kuljeskellessamme upeassa Temppelilaaksossa, Piazza Armerinan lumoavat mosaiikit kuljettavat meidät takaisin antiikin Rooman valtakuntaan. Käveleskelemme pitkin Palermon vilkkaita katuja ja tutustumme bysantin kulttuuriin Cefalùssa.

Ajamme kauniilta rannikolta ja kristallinkirkkaan veden ääreltä Etnan mustille laavarinteille. Yhä aktiivinen Etna tarkkailee meitä matkallamme. Kraattereilta voimme ihailla näkymiä oliivilehtoihin, viinitarhoihin ja turkoosinsiniselle Välimerelle.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki – Catania – Syrakusa - kaupunkikierros
Päivä 2 Syrakusa – Caltagirone – Agrigento –Caltagironen keramiikkakaupunki ja Temppelilaakso
Päivä 3 Agrigento – Palermo – kävely saaren pääkaupungissa Palermossa
Päivä 4 Palermo – normannien Cefalú
Päivä 5 Piazza Armerina - Giardini Naxos
Päivä 6 Tulivuori Etna ja Taormina
Päivä 7 Taormina – omaa aikaa – lisämaksullinen retki Liparin ja Vulcanon saarille
Päivä 8 Giardini Naxos - Catania - lento Helsinkiin

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.348€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.348€
Helsinki
1.298€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Catania – Syrakusa - kaupunkikierros
Syrakusa

Saavuttuamme Cataniaan ajamme kohti etelää läpi vehmaan Simeton tasangon. Aloitamme kiertomatkan antiikin Kreikan suurimmasta siirtokunnasta, Syrakusasta, jossa teemme kaupunkikierroksen.

Palaamme ajassa muutamia tuhansia vuosia taaksepäin, aikaan, jolloin Sisilia oli Euroopan keskus. Syrakusa on kaupunki, jonka historia kertoo kreikkalaisista, tyranneista, Ateenan ja Karthagon välisestä kilpailusta ja puunilaissodista. Täältä löytyy maailman suurimman kreikkalaisen siirtokunnan ainutlaatuiset jäännökset. Monet kuuluisat antiikin kreikkalaiset, kuten Arkhimedes ja Platon, kävivät Syrakusassa. Politiikan sekä kulttuurin kannalta katsottuna Syrakusa ohitti Kreikan sekä koon että vallan suhteen.

Kaupungin nykyisessä keskustassa Ortygian saarella näemme Apollon temppelin rauniot sekä Syrakusan kauniin, barokkityylisen tuomiokirkon. Tuomiokirkossa voi ihailla Pyhän Lucian patsasta. Pyhä Lucia, joka syntyi Syrakusassa, on luonnollisesti kaupungin suojeluspyhimys ja häntä juhlitaan 13. joulukuuta suurin menoin. Näemme myös sievän Aretusa-lähteen.

Neapolisin arkeologisilla kaivauksilla huomaa, kuinka valtava kreikkalaisten siirtokunta on ollut. Täällä näemme Hieronin uhrialttarin ja yhden suurimmista kreikkalaisista amfiteattereista. Myös roomalaiset rakensivat tänne amfiteatterin. Meillä on aikaa vierailla muinoin kovin pelätyssä kivilouhoksessa, jota nykyään kutsutaan Paratiisilaaksoksi. Vilkaisemme siellä Dionysoksen korvaksi kutsuttuun kallioluolaan, johon liittyy kiehtova tarina.

Yövymme Syrakusassa.

 

 

 

Yövymme Syrakusassa. 

Päivä 2
Syrakusa – Caltagirone – Agrigento –Caltagironen keramiikkakaupunki ja Temppelilaakso
Amfiteatteri Syrakusassa

Reitti Syrakusasta Agrigentoon kulkee läpi Caltagironen, joka on tunnettu perinteisestä koristeellisesta keramiikasta. Keramiikka leimaa koko kaupunkia, ja kaikkialta löytyy jälkiä tästä kauniista kädentaidosta. Näemme kaupungissa vaikuttavat portaat, jotka nousevat kaupungin läpi Santa Maria del Monten kirkolle. Jokainen askelma on koristeltu kauniilla keramiikkalaatoilla ja jokainen askelma on erilainen. Kaupungin historia keramiikkakeskuksena ulottuu ajanjaksoon, jolloin kreikkalaiset hallitsivat saarta. Keramiikan valmistus kehittyi edelleen arabien ja espanjalaisten valtakaudella.

Matka jatkuu Agrigentoon ja kuuluisaan Temppelilaaksoon. Käveleskelemme temppeliraunioilla, jotka kuuluvat Välimeren alueen parhaiten säilyneisiin. Vaikuttavat temppelit ovat päässeet Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Päästyämme lähemmäs kauniita rakennelmia ja tutustuttuamme kaupungin jännittävään historiaan ymmärrämme miksi. Agrigenton suuruuden päivinä, jotka kestivät yli 100 vuotta, asukkaat keskittyivät enemmän taiteeseen ja kulttuuriin kuin sotimiseen. Vaikka kaupunki oli tehnyt puolustussopimuksen Syrakusan kanssa, ei Agrigento saanut apua, kun Karthago päätti tuhota kaupungin 406 eKr.

Seuraavaksi ajamme hotellillemme Agrigentossa. Majoitumme ja nautimme hyvin ansaitun illallisen hotellissa.

Päivä 3
Agrigento – Palermo – kävely saaren pääkaupungissa Palermossa
Palermon katedraali

Suuntaamme seuraavaksi kohti pohjoista. On aika vierailla Sisilian vilkkaassa pääkaupungissa Palermossa. Kaupunki on erittäin vilkas ja meluisa, eikä ole vaikea kuvitella, miksi Palermo oli keskiajalla yksi Euroopan johtavista kulttuurikaupungeista. Täällä itä kohtasi lännen ja Eurooppa Afrikan. Palermossa normannien ja arabien kulttuurit yhdistyivät rikkaalla tavalla. Palermo ei tänä päivänä aivan yllä entisaikojen loistoonsa ja kärsii osaltaan Etelä-Italian taloudellisista haasteista. Kaupunki on kuitenkin täynnä optimismia ja ponnistelee kohti valoisampaa huomista.
Perillä Palermossa kirjoittaudumme sisään hotelliin ja lähdemme tutustumaan kaupunkiin kävellen. Täältä löytyy pieniä katukeittiöitä, jotka myyvät sisilialaisia erikoisuuksia, kuten ”pane cca’ meusaa”: uppopaistetulla pernalla ja keuhkolla täytettyä leipää, joka tarjoillaan sitruunan ja joskus juustoraasteen kera. Tai herkullista ”panellea”, joka on eräänlainen uppopaistettu kikhernepihvi – sitä on Palermossa ehdottomasti maistettava! Ehkä osumme vanhalle A’vucchirian kalatorille, jolla on tarjolla monenlaista katuruokaa sekä hieman arveluttavia pieniä tavernoja, kuten Taverna Azzurra, joka houkuttelee lasilliselle makeaa viiniä: Sangue Sicilianoa tai Zibibboa vain yhdellä eurolla. Kävelykierroksen pituus on noin 4 km.

Päivä 4
Palermo – normannien Cefalú
Piazza Armerina

Aamulla sinulla on muutama tunti omaa aikaa tutustua Palermoon. Voit vaihtoehtoisesti lähteä matkanjohtajan mukana pienelle kävelyretkelle, jonka aikana käymme esim. jollain kaupungin monista pienistä toreista.

Keskipäivän aikoihin ajamme kohti itää pitkin moottoritietä, määränpäämme on Cefalú. Käymme katsomassa kaupungin keskiaikaista katedraalia, joka on sisäpuolelta koristeltu Italian kauneimpiin kuuluvilla bysanttilaisilla mosaiikeilla. Katedraalin rakennutti 1100-luvulla Normandian kuningas Roger II. Se on ainutlaatuinen sekoitus kristillistä ja islamilaista arkkitehtuuria. Kävelemme kierroksen Cefalún kapeilla vanhoilla kaduilla ja katselemme kaupunkia.

Jatkamme kohti saaren keskiosia ja matkalla ohitamme maanviljelysalueita, jotka jo roomalaiset perustivat. Tuolloin Sisilia sai ansaitusti nimen "roomalaisen imperiumin vilja-aitta".

Saavumme Ennan kaupungin lähistölle, jossa yövymme.

 

Päivä 5
Piazza Armerina - Giardini Naxos

Piazza Armerina oli 1950-luvulle saakka unelias maalaiskylä, mutta sitten sieltä löydettiin 300-luvulta peräisin olevan roomalaisen huvilan rauniot ja kylä nousi maailmankartalle. Nykyään paikka on yksi kohokohdista matkalla läpi Sisilian historian. Huvilan arvellaan kuuluneen eläkkeelle jääneelle keisarille. Kun kaivauksia aloitettiin, luultiin, että kyse on pienestä metsästysmajasta, mutta paikalta löytyikin yli 3 000 neliömetrin kokoinen huvila. Lattioita koristivat upeat mosaiikit, seiniä vaikuttavat metsästysaiheiset maalaukset, mytologiset hahmot, kauniit muotokuvat ja kuuluisat ”bikinitytöt”. Talossa oli myös juokseva vesi ja lattialämmitys. Ei ole vaikea kuvitella, miten keisari eli kohta 2 000 vuotta sitten.

Jatkamme matkan viimeiseen majapaikkaamme Giardini Naxosiin, joka sijaitsee Taorminan kaupungin alapuolella. Vietämme hotellissa seuraavat kolme yötä. Naxos oli kreikkalaisten ensimmäinen siirtokunta Sisiliassa. Kauniissa kaupungissa on ihastuttava rantakatu, jonka tunnelma on viihtyisä. 

 

Päivä 6
Tulivuori Etna ja Taormina
Etnan kraateri

Aamulla otamme kurssin kohti savua tupruttelevaa Etnaa, joka kohoaa 3 330 metrin korkeuteen. Ajamme pitkin pikkuteitä läpi vehreiden kylien, joissa kasvaa oliiveja, viiniä, sitruunoita, appelsiineja sekä muita eksoottisia kasveja, kuten kiivejä ja kaktusviikunoita – kiitos vulkaanisen maaperän. Näille rinteille on asettunut asumaan satojatuhansia sisilialaisia. Heillä on upeat näkymät Välimerelle ja takapihalla kohoaa tulivuori.

Lähellä Zafferana Etnean kylää, joka tuhoutui Etnan purkautuessa 1992, ajamme läpi jännittävän laavamaiseman. Täällä näkee tulivuorenpurkausten jälkiä ja voi seurata laavavirran reittiä alas vuorenrinnettä. Nousemme puurajan yläpuolelle, eikä edes sitkeä vihma selviä täällä. Loppumatka kulkee läpi karun laavakentän.

Pysähdymme Refugio Sapienzassa, joka sijaitsee noin 2 000 m merenpinnan yläpuolella. Täällä tapahtui suuri purkaus heinäkuussa 2001. On helppo kuvitella, kuinka mahtavia luonnonvoimat ovat, kun alkaa tapahtua! Uteliaat voivat ostaa lipun ja nousta köysiradalla ja pienellä maastoon sopivalla bussilla ylös noin 3 000 metrin korkeuteen. Matka ylös huipulle on kuin kulkisi kuumaisemassa. Silloin tällöin voi kuulla tulivuoren murahtavan ja aistia sen voiman. Retki vaatii hyvät jalkineet ja lämmintä vaatetta. (Lippujen hinta 3 000 metriin oli 65 € tammikuussa 2017.)

Jos haluat jäädä 2 000 metriin, Monte San Silvestrossa voi käveleskellä pitkin kraatterin reunoja. Tee reipas kävelylenkki tai nauti kupponen espressoa tai kevyt lounas auringossa.
Etnalta ajamme pieneen Taorminan kaupunkiin, joka sijaitsee upealla paikalla. Taorminasta näkee manterelle Calabriaan asti sekä tulivuori Etnalle. Kaupunki perustettiin jo 403 eKr. Roomalaiset käyttivät siirtokuntaa myöhemmin oman aikansa ”pitkien lomien” kohteena, nimittäin Rooman valtakunnan veteraanisotilaat siirtyivät sinne uransa loppupuolella. 1800-luvun puolivälistä lähtien Taormina veti puoleensa Euroopan hienostoa. Kaupungin pääkatujen ja kauniiden piazzojen kahvilat ovat nykyäänkin paikkoja, joihin tullaan sekä katselemaan että näyttäytymään. Taorminassa on myös kreikkalais-roomalainen amfiteatteri, joka toimii konsertti-, ooppera- ja filmifestivaalinäyttämönä. Kaupunki on sekä vilkas että hurmaava ja siellä on kiva tehdä kävelykierros tai istahtaa drinkille johonkin viihtyisistä baareista ja nauttia romanttisen kaupungin charmista.

Iltapäivällä palaamme hotellille. Illallispaikan saa jokainen valita itse. Mukavia paikkoja löytyy esim. veden ääreltä. Jos pidät kalasta, suosittelemme, että käyt yhdessä matkanjohtajan kanssa Ristorante Da Nino Gardenissa, joka sijaitsee rannalla kävelyetäisyydellä hotellista (n. 750 m). Väitämme, että saat ravintolasta kaupungin parasta kalaa!

Päivä 7
Taormina – omaa aikaa – lisämaksullinen retki Liparin ja Vulcanon saarille
Näkymä Taorminaan

Päivä on varattu omille seikkailuille. Voit ostaa lisämaksullisen retken, jonka teemme paikallisen bussiyhtiön kyyditsemänä Liparin ja Vulcanon saarille. Retki alkaa aamulla, reitti kulkee läpi provinssin pääkaupungin Messinan, joka on ikään kuin portti Sisiliaan. Messinasalmeen liittyy myytti Skyllasta ja Kharybdiksesta, jotka myös Homeros mainitsee teoksessaan Odysseus.

Lautta jatkaa Milazzon satamakaupunkiin, josta lautta ajaa kauniille Liparin ja Vulcanon saarille. Saariryhmä, Liparisaaret tai Eoliset saaret, koostuu seitsemästä saaresta. Noin tunnin lauttamatkan jälkeen saavumme pääsaarelle Liparille. Saarella on aikaa katsella kaunista kaupunkia ennen kuin nousemme veneeseen ja ajamme sillä saaren rannikkoa pitkin. Näemme kauniit Faraglioni-kalliot, Grotta del Cavallo -luolan sekä hohkakivilouhoksen Cave di Pomicen. Saaren länsipuolelta näemme naapurisaaren Salinan, jolla on kuvattu osa ”Il Postino” -elokuvan (suom. Posteljooni) kohtauksista. Liparilta siirrymme Vulcanolle, jonka muodostaa aktiivinen tulivuori. Vulcanolla on aikaa nuorentavalle mutakylvylle rikkialtaassa, pulahdukselle mereen mustahiekkaiselta rannalta, ja nopeat voivat kiivetä ylös vaikuttavalle kraatterille (391 m), josta tuprahtelee iloisesti rikkikaasuja.

Myöhään iltapäivällä palaamme Taorminaan. Illallispaikan saa jokainen valita itse. Jos kiinnostuneita riittää, voimme lähteä syömään yhdessä.

Päivän ajomatka: 180 km

Päivä 8
Giardini Naxos - Catania - lento Helsinkiin
Cefalù

Varhaisen aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Cataniaa ja lentokenttää.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.298€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
300€
Hintaan sisältyy
 • Lufthansan reittilennot Helsinki – Catania – Helsinki (välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • majoitus 7 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • aamiaiset
 • 4 illallista  
 • kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt (yhteensä noin 55€) ohjelman mukaan
 • verot ja viranomaismaksut
 • suomalainen matkanjohtaja
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 300€
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille (n. 15€/hlö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat

Yöpymiset

Syrakusa 1 yö , Agrigento 1, Palermo1, Ennan ulkopuolella 1 ja Giardini Naxos 3.

Majoitumme keskitason hotelleihin. Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään viikko ennen matkan lähtöpäivää.

Ajomatkat

Päivä 1 noin 65 km
Päivä 2 220 km
Päivä 5 250 km
 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

21ITRTR10AFI0505