Seikkailusafari Etelä-Afrikassa ja Mantobeni-leiri

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Useita safareita ja Albatrosin oma tunnelmallinen leiri keskellä luontoa. Koe elämäsi seikkailu!

Joulumatka

Manyeleti on yksityinen suojelualue, jossa teemme useampia safareita matkan aikana. Täällä on hyvä mahdollisuus nähdä Big Five: norsu, puhveli, leijona, sarvikuono ja leopardi. 

Koko matkan ajan asumme keskellä luontoa hyvätasoisessa Mantobeni-leirissä, tunnetun Krugerin kansallispuiston kupeessa. Leiri on täysin uudistettu vuonna 2021. Kaikissa teltoissa on oma terassi, suihku ja erillinen wc. Albatrosilla on Manyeletissä kaksi omaa leiriä: Honeyguide Mantobeni ja Honeyguide Khoka Moya.

Etelä-Afrikassa on monia dramaattisia ja vaihtelevia maisemia. Panoramareitillä näemme God´s Windown, eli Jumalan Ikkuna -näköalapaikan. Nimi kertoo kaiken. Tutustumme myös villieläinhoitajien arkeen Moholoholossa.

Leirissä on mahdollisuus rentoutua ja kokea leirin näkymät, tuoksut ja ympäristön äänet. Pääset myös bush walkille lähiympäristöön paikallisen rangerin kanssa ja tutkimaan mm. eläinten jälkiä.

Matkan lopuksi yövymme Albatrosin omassa Zebra Nature Reservessä keskellä maaseutua.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari, Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta ZAR

Päiväohjelma 10 päivää
Päivä 1
Helsinki - Johannesburg
Päivä 2
Johannesburg - Manyeletin yksityinen suojelualue
Päivä 3
Manyeleti - rentoutumista ja iltapäiväsafari
Päivä 4
Manyeleti - God’s Window - Bourke's Lock Potholes - Blyde River-kanjoni - Manyeleti
Päivä 5
Manyeleti - safareita
Päivä 6
Manyeleti - aamusafari ja Welverdiendin kylä
Päivä 7
Manyeleti - Moholoholo - Manyeleti
Päivä 8
Manyeleti - Zebra Nature Reserve ja läksiäisillallinen
Päivä 9
Zebra Nature Reserve - Johannesburg - kotimatka
Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Honeyguide Mantobeni Camp

Leirissä on 12 kanvaasitelttaa, joissa kussakin on oma kylpyhuone (suihku ja erillinen wc), makuuhuone (kingsize sänky ja moskiittoverkko), oma terassi, tuuletin ja tallelokero. Päärakennuksessa on oleskelutilat, baari ja ruokailu-alue sekä pieni uima-allas. Yleiset tilat ovat osittain katetut, osittain avoimet. Leirissä on boma- braai nuotiopaikka. Mantobenissa ateriat tarjoillaan pöytiin.

Manyeleti on rauhallinen ja siksi eläimet viihtyvät siellä. Safarit alkavat "kotiovelta." Alueella on hiekkateitä ja niiltä voi poiketa, ruuhkia ei ole. Aitoja Krugerin puiston ympäriltä on poistettu ja eläimet pääsevät vaeltamaan laajoilla alueilla. Kirkkaina iltoina loppumaton tähtitaivas tuntuu olevan käsin kosketeltavissa. Siksi Manyeleti tarkoittaakin "tähtien paikkaa."

Alueella on runsaasti mm. norsuja, leijonia, sarvikuonoja, puhveleita, kirahveja, gnuita, kuduja, seeproja ja impaloita sekä muutamia leopardeja.

Lue lisää: www.honeyguidecamp.com

Zebra Nature Reserve

Zebra Nature Reserve sijaitsee Gautengin ("Kullan maan") provinssissa, noin 30 km Pretoriasta pohjoiseen ja reilun tunnin ajomatkan päässä Johannesburgista. Täällä voit viettää rentoa maaseutuelämää keskellä rauhallista ympäristöä. Lodgen ympärillä on noin 400 hehtaaria kaunista, vaihtelevaa luontoa ja taustalla kumpuilevat vuorijonot. Seeprat ja antiloopit laiduntavat lähimaastossa. Lintubongarille paikka on oivallinen.

Zebra Nature Reserve koostuu kolmesta erillisestä lodgesta: Mountain Lodgesta, Zebra Stablesistä sekä Bush Lodgesta. Jokaisen lodgen yleisissä tiloissa on ravintola, baari, vastaanotto, pieni uima-allas ja pihalla on leirinuotiopaikka (boma braai).

Ravintolat tarjoavat huolella valmistettuja kansainvälisiä ruokalajeja sekä perinteistä grillissä valmistettua ruokaa. Keittiöstä voi myös tilata (lisämaksusta) paikallisilla herkuilla täytettyjä eväskoreja ja lähteä omalle piknikille.

Tarjolla on valikoima aktiviteetteja ja retkiä. Paikan päällä voi käydä hieronnassa ja melomassa (sillä varauksella, että sateita on talven aikana saatu riittävästi). Päivittäin järjestetään jeeppi- ja kävelysafareita lähialueelle sekä safareita naapurissa sijaitsevalle Dinokengin suojelualueelle.

Bush Lodge
Tässä olkikattoisessa lodgessa on yhteensä 15 viihtyisää huonetta, jotka sijaitsevat tiheän kasvillisuuden ja puiden seassa. Lodgessa on ravintola, leirinuotiopaikka, pieni uima-allas ja baari. Kaikissa huoneissa on oma wc ja suihku, teen/kahvinkeittovälineet, hiustenkuivain ja kattotuuletin.  

Mountain Lodge
Mountain Lodge sijaitsee vehreässä ympäristössä. Lodgessa on yhteensä 26 hyvin varusteltua huonetta, joista avautuu upea näkymä. Kauniit kasvit ja kukat, purot ja viehättävät polut luovat rauhallisen ympäristön. Kaikissa huoneissa on oma wc ja suihku, teen/kahvinkeittovälineet, hiustenkuivain ja kattotuuletin. Lodgessa on pieni uima-allas, baari, ravintola ja leirinuotioalue.

Zebra Stables
Lodgessa on yhteensä 20 huonetta ja tunnelmalliset huoneet on entisöity vanhaan hevostalliin. Kaikki huoneet on sisustettu etniseen tyyliin ja niissä on oma wc ja suihku, hiustenkuivaaja, kattotuuletin ja teen/kahvinkeittovälineet. Huoneesta on suora käynti yhteiselle sisäpihalle/terassille.

Lodgen yleisissä tiloissa on ravintola ja baari, vastaanotto ja loungetila. Wi-fi on maksuton ja toimii vaihtelevasti, parhaiten vastaanottotiloissa. Pihalla on kaksi leirinuotiopaikkaa (boma braai) ja pieni uima-allas.

Zebra Nature Reserve kotisivut: http://zebralodge.com/

 

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
3.298€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Johannesburg

Lennämme Helsingistä Johannesburgiin (matkalla on välilasku ja koneenvaihto).

Päivä 2
Johannesburg - Manyeletin yksityinen suojelualue

Saavuttuamme Johannesburgiin edessä on ajomatka itään. Reitti on klassisen kaunista Etelä-Afrikkaa ja matkalla saamme ensituntuman savanneihin. Ajamme yleensä pitkin N4-reittiä ja ohitamme Belfastin kaupungin. Ajomatka kestää noin 7 tuntia pysähdyksineen, syömme matkan varrella mm. lounaan (omakustanteinen). Manyeletin suojelualueelle saavumme myöhään illalla ja majoitumme Mantobeni-leirin mukaviin telttoihin. Tämä on kotimme ja tukikohtamme koko matkan ajan. Illastamme leirissä.

Ensimmäinen yö leirissä on varmasti mieleenpainuva kokemus. Yön äänet, pimeys ja Afrikan tuoksut. Luonto on lähellä!

Päivä 3
Manyeleti - rentoutumista ja iltapäiväsafari
Elefantti

Pitkän matkustuspäivän jälkeen aloitamme aamun rauhallisesti ja leiristä nauttien. Syö rauhassa aamiaista ja myöhemmin lounasta. Virkistäydy uima-altaassa, kuuntele ja luontoa. Iltapäivällä lähdemme ensimmäiselle safarille.

Olemme Mpumalangan provinssissa Great Kruger Nationalpark-kansallispuiston kupeessa ja Manyeletin suojelualueella, jossa tulevan viikon aikana teemme safareita maastoautoilla. Alueella asuu esimerkiksi leijonia, sarvikuonoja, gnueläimiä, isokuduja, pahkasikoja, kirahveja, norsuja ja impaloita, joita saatamme kohdata esimerkiksi juomapaikoilla, jonne ne kerääntyvät sammuttamaan janoaan. Safareilla emme tiedä mitä eläimiä eteemme osuu – juuri tämä yllätyksellisyys tekee niistä erityisen ja jännittävän kokemuksen. Kun aurinko on laskemassa, iltapäiväsafari alkaa. Ajomatkan aikana teemme pysähdyksen ja katselemme kuinka laskeva aurinko maalaa savannin oranssin ja punaisen eri sävyillä. Pimeän laskeuduttua sytytämme automme ajovalot ja astumme uuteen maailmaan. Kun pensaikossa rahisee, käy mielessä käyskenteleekö siellä lauma gnueläimiä vai ovatko nälkäiset leijonat aloittaneet yöllisen saalistuksensa. Ajovalojen pyyhkiessä kasvillisuutta huomaamme, että emme ole savannilla yksin: useat silmäparit tapittavat meitä pimeässä. Shangaanin kielellä sana "manyeleti" tarkoittaa tähtien paikkaa, joten kannattaa suunnata katseensa taivaalle ja ihailla kirkkaalla säällä tähtitaivasta pimeän laskeuduttua.

Safariajoneuvot ovat avoimia maastoautoja ja voimme rauhassa seurata eläinten elämää läheltä. On upea kokemus päästä vain muutamien metrien päähän esimerkiksi sarvikuonosta ja jättimäisestä norsusta!

Auringon laskiessa lämpötila laskee nopeasti. Jeepeissä on käytettävissä vilttejä mutta suosittelemme ottamaan mukaan myös lämmintä vaatetta, esimerkiksi pusakan ja pitkälahkeiset housut.
 

Päivä 4
Manyeleti - God’s Window - Bourke's Lock Potholes - Blyde River-kanjoni - Manyeleti
Blyde River-kanjoni

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle ja ajamme pitkin kaunista panoramareittiä.

Tie on kiemurainen, vuoristoinenkin ja maisemat ovat upeat. Hidastamme God´s Windown, Jumalan Ikkunan kohdalla. Täällä näkymä on nimensä mukainen ja maailman kauneimpia, jos sää suinkin suosii meitä. Bourke´s Luck Potholessa on ainutlaatuisia kalliomuodostelmia, jonne valtavat vesimassat ovat aikojen kuluessa kaivertaneet sylinterinmuotoisia railoja. Pysähdymme Blyde River kanjonissa, joka muistuttaa Grand Canyonia pienemmässä mittakaavassa. Alue on suojeltu ja siellä on paljon vesiputouksia ja pieniä viehättäviä kyliä.

Nälän yllättäessä lounaan voi nauttia kullankaivajien kylässä Pilgrims Restissä (omakustanteinen) ja iltapäiväksi palaamme Manyeletiin. Tänä päivänä sinulla on myös mahdollisuus ostaa tuliaisia.

Sää voi aiheuttaa muutoksia reittiin tai aikatauluihin.

Päivä 5
Manyeleti - safareita
Albatros' Big Five Camp

Päivän aikana teemme kaksi safariretkeä. Manyeletin suojelualue on yksityinen alue. Täällä safariajoneuvoilla voi poiketa teiltä ja poluilta. Eläinten näkeminen lähempää voi onnistua täällä paremmin kuin isommissa kansallispuistoissa. Päivän ensimmäinen safari alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen, jolloin ulkona on vielä viileää.

Aamusafarin jälkeen palaamme leiriin buffetaamiaiselle.

Päivän kuumimpaan aikaan voit levätä varjossa ja syödä lounasta. Hyvä kirja on aina mukava seuralainen.

Ennen auringonlaskua lähdemme iltapäiväsafarille. Palattuamme syömme illallisen leirissä ja kertaamme päivän tapahtumia.

 

 

Päivä 6
Manyeleti - aamusafari ja Welverdiendin kylä

Greater Krugerin alueella sijaitseva Manyeleti-suojelualueella on mitä parhaimmat mahdollisuudet nähdä Big Five -elefantti, puhveli, leijona, sarvikuono ja leopardi. Tänään teemme safarin joko aamulla tai iltapäivällä.

Tänään vierailemme Welverdiendin kylässä, jossa useat kahden leirimme työntekijöistä asuvat. Käymme paikallisessa koulussa ja tutustumme kylän arkeen ja maistelemme hieman paikallisia ruokaerikoisuuksia.

Päivä 7
Manyeleti - Moholoholo - Manyeleti

Vierailemme Moholoholossa, jossa haavoittuneet villieläimet ja linnut saavat tarvitsemaansa hoitoa. Salametsästys on valitettavasti viimeisen parin vuosikymmenen aikana lisääntynyt ja useat upeat eläinlajit, kuten sarvikuonot ovat uhattuina. Voit lukea lisää Moholoholosta täältä: www.moholoholo.co.za

Saamme kuulla eläintenhoitajien työstä ja pääsemme kiertämään alueella. Eläintarinat ovat koskettavia, voi vain ihailla hoitajien halua auttaa. Päivä on informatiivinen ja mielenkiintoinen. Päivän aikana nautimme lounaan, joka on omakustanteinen. Palaamme Manyeletiin ja omaan leiriimme myöhään iltapäivällä.

Päivä 8
Manyeleti - Zebra Nature Reserve ja läksiäisillallinen

Tänään sanomme hyvästi Mantobeni-leirille ja Manyeletille. Lähdemme bussilla kohti Zebra Nature Reserve-aluetta lähellä Pretoriaa. Vietämme Zebra Nature Reservessä viimeisen matkapäivämme Etelä-Afrikassa. Tunnelmallinen lodge sijaitsee maaseudulla ja avoimessa maastossa. Alue on yksityinen suojelualue ja se on kooltaan 400 hehtaaria. Täällä elää mm. seeproja, strutseja, antilooppeja ja kirahveja. Alueella ei ole saalistavia villieläimiä, joten luonnossa voi kävellä vapaasti.

Kun saavumme perille, sinulla on aikaa tutustua ympäristöön ja tehdä kävelyretki luonnossa.Illalla syömme läksiäisillallisen yhdessä.

 

Päivä 9
Zebra Nature Reserve - Johannesburg - kotimatka

Aamiaisen jälkeen käymme Zebran omassa matelijakeskuksessa, jossa näemme sekä Etelä-Afrikan käärme- että matelijalajeja. Keskus toimii myös koulutus- ja matelijoiden pelastuskeskuksena alueella.

Lounaan jälkeen lähdemme kohti Johannesburgia ja lentokenttää (noin 1,5 tunnin matka), on aika lentää Helsinkiin.

Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin
Saavumme Helsinkiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 3.298€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksu yhden hengen huoneesta

598€

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Johannesburg - Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa 
 • Majoitus 6 yötä Albatrosin omassa Honeyguide Mantobeni-leirissä jaetussa kahden hengen safariteltassa, wc/suihku ja terassi 
 • Majoitus 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa Albatrosin omassa Zebra Nature Reservessä
 • Aamiaiset päivinä 3-9
 • 4 lounasta ja 7 illallista (24.12. on juhlavampi jouluateria)
 • Safarit, retket ja kuljetukset ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja ja paikallinen englanninkielinen ranger safareilla
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Teltta ja huone yhden hengen käyttöön 
 • Ruokajuomat ja muut mahdolliset ruokailut matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille, puistonvartijoille, kuljettajille ja lodgen henkilökunnalle (noin 60 €/hlö, suositus)

Mantobeni-leirissä lasten alaikäraja on 12 vuotta.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Sää Manyeletissä

Manyeletissa, joka sijaitsee Greater Krugerin alueella vallitsee subtrooppinen ilmasto.
Päivälämpötila nousee +25C asteen tietämiin lähes vuoden ympäri. Safarikokemukset riippuvat hieman eri vuodenajoista.

Kesällä (marras-maaliskuu) sataa yleensä enemmän, jolloin luonto on vehreämpi, ja joet sekä juottopaikat ovat tarjoavat eläimille enemmän juotavaa. Korkeampi kasvillisuus suojaa eläimiä ja varsinkin niiden pentuja. Päivälämpötilat voivat nousta jopa +30C asteeseen. 

Safarit ja matkalle mukaan

Tärkeintä tällä matkalla on, että pidät luonnosta ja eläimistä. Paikalliset rangerit tuntevat suojelualueen läpikotaisin ja tekevät parhaansa, jotta näet safariajeluilla mahdollisimman monipuolisesti eläimistöä. Takuuta siitä, mitä eläimiä näemme ja milloin, hekään eivät voi toki antaa. Safariajelut tehdään eläinten ehdoilla ja niitä mahdollisimman vähän häiritsemättä. Olemme vierailijoita niiden kotiseuduilla.

Päivän ensimmäinen safari on varhain aamulla, yleensä juuri ennen auringonnousua tai pian sen jälkeen. Tällöin ulkona on vielä viileää lukuunottamatta ajanjaksoa marraskuusta maaliskuuhun, jolloin lämpötilat ovat korkeammat jo varhain aamulla. Kerrospukeutuminen on suositeltavaa. Ota mukaan lämmin paita tai takki  sekä pitkälahkeiset housut. Kävellen tehtävillä bush walkeilla tulee liikkuessa nopeammin lämmin.

Bush walkeilla jalassa tulisi olla kengät, jotka peittävät koko jalkaterän. Safariajeluilla riittävät esim. urheilusandaalit. Pakkaa mukaan aurinkovoide, hyttyskarkote, lippalakki, hattu tai huivi, kamera sekä kiikarit.

Teemme safarit Mantobeni-leiristämme kahdella jeepillä, joissa molemmissa on kuljettajana englanninkielinen ranger. Albatrosin matkanjohtaja on mukana safareilla ja vaihtelee mahdollisuuksien mukaan jeepistä toiseen päivien aikana.

Jeeppisafareilla ikäraja on turvallisuussyistä 6 vuotta.

Ikäraja bush walkeilla (kävelyretkillä luontoon paikallisen rangerin kanssa, jolloin käydään esim. tutkimassa villieläinten jälkiä) on 16 vuotta. 

Lue lisää:

Safarit Etelä-Afrikassa

Maksaminen leirissä

Leirissä voi maksaa joko Etelä-Afrikan randeilla tai kansainvälisillä luottokorteilla (Visa, Mastercard ja Diners). Maksupääteyhteys ei ajoittain leirissä toimi, joten suosittelemme ottamaan kaiken varalta mukaan myös käteistä.

Matkatavarat

Matkatavaroita koskevat säännöt ovat muuttuneet Johannesburgin lentokentällä 25.3.2019 alkaen. Kirjattavassa, eli lentokoneen ruumaan menevässä laukussa tulee olla vähintään yksi tasainen sivu/pohja. Laukku ei saa olla pyöreä tai muuten epämääräisen muotoinen, vaan sen tulee pysyä pystyssä tai lappeellaan. Laukussa ei saa olla pitkää irtonaista hihnaa tai muita ulkonevia osia, kuten kädensijaa/kahvaa, jota ei voi kääntää. Nämä uudet vaatimukset on otettu käyttöön, jottei laukkuhihnat tukkeutuisi tai pysähtyisi turhaan, jolloin lennon myöhästymisen riski kasvaa.
Mikäli laukku ei täytä vaatimuksia, matkustajan tulee poistaa mahdolliset hihnat ja ulkonevat kädensijat lentokentällä. Laukku voidaan myös vaatia pakkaamaan tiukkaan muoviin lentokentän muovituspisteessä.
Uusi sääntö ei koske ns. erikoismatkatavaraa, kuten golfbageja ja lastenrattaita. Tai muuta ”isoksi” matkatavaraksi luokiteltavaa

Passivaatimukset

 • Passissa on oltava 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja tai mahdollista viisumia varten
 • Passin on oltava koneellisesti luettava 

Lisää maahantulosäännöistä täällä:

https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/etela-afrikka/viisumi

Lue lisää Etelä-Afrikasta

Lue lisää Etelä-Afrikasta täältä:

https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/etela-afrikka

Käytännön tietoa mm. maahantulosäännöistä, säästä ja valuutasta.

 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 10 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää. 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 3 out of 5 by from Muutakin kuin eläimiä Matkaan sisältyi runsaasti bussissa istumista. Matkanjohtaja suoriutui kyllä loistavasti. Pitkien siirtymien aikana hän kertoi valtavasti tietoa Etelä-Afrikan historiasta ja nykytilasta. Ja toki bussimatkojen aikana näki erittäin vaihtelevia maisemia. Vessa- ym. taukoja pidettiin myös riittävän usein. Varsinaisia safariajoja olikin sitten suhteellisen vähän, mikä tokin oli etukäteen tiedossa. Eläimistöä ainakin tällä reissulla (joulukuu 2023) näkyi paljon vähemmän kuin odotin. Rangerien taitoon en ollut kaikin osin tyytyväinen. Linnuista ei saanut juurikaan tietoa, eikä niihin kiinnitetty huomiota. Paviaanit olivat riesana leirissä, ”murtautuivat” telttoihin. Ruoka leirissä oli hyvää, runsasta ja vaihtelevaa. Aamiainen olosuhteisiin nähden suorastaan loistava!
Date published: 2024-01-06
Rated 4 out of 5 by from Mieleen jäävä kokemus Autenttinen kokemus ehdottomasti. Upeat opaspalvelut. Erinomainen ruoka ja ohjelmaa riittävästi.
Date published: 2024-01-02
Rated 4 out of 5 by from Hieno matka Matka oli 10 päivää ja vastasi odotusiani.
Date published: 2024-01-01
Rated 5 out of 5 by from Loistava kokonaisuus Kaikki oli järjestetty todella ammattimaisesti. Hyvät majoitusteltat ja koko ympäristö. Kaiken kruunaa uima-altaalla norsulta saatu suihku - paras joululahja ikinä!
Date published: 2023-12-30
Rated 5 out of 5 by from Eläimiä ja elämyksiä Alueella on todella paljon eläimiä. Leiri on toimiva ja ruoka erinomaista. Teltat ovat viihtyisiä ja eläimet pääsevät todella lähelle. Tavarat kannattaa pitää suljetuissa matkalaukuissa, tallelokerossa ja terassin suljettavassa laatikossa (juomapullon haka toimii laatikon lukituksena hyvin). Apinat saattavat vierailla teltassa ja tutkivat kaiken irtaimen. Kannattaa ottaa mukaan myös tukevat umpinaiset jalkineet iltasafareille ja bushwalkille. Sekä pitkälahkeiset housut ja pitkähihainen paita estämään hyönteiset ja heinikon raapaisut. Gamedriveille kannattaa ottaa huivi/hyönteisverkko, jolla saa peitettyä kasvot etenkin ilta-ajelulla. Hyönteisiä on ilmassa paljon.
Date published: 2023-12-30
Rated 5 out of 5 by from Unelma reissu Safarimatka oli aina haaveenani. Mantobenin reissu täytti kaikki odotukset ja enemmän!! Koko matkan upeaa palvelua ja hienoja elämyksiä. Jos haluat kokea Afrikan ja sen eläimet, sekä rentoutua samalla. Tämä matka juuri sinulle!
Date published: 2023-12-30
Rated 4 out of 5 by from Hieno paikka Olimme tällä matkalla joulun aikaan 2022. Paikka oli tosi kiva, ruoka oli hyvää ja matkakumppanit mukavia. Etukäteen olisi ollut hyvä tietää, ettei alue ole aidattu eikä siellä voi liikkua vapaasti. Teltan kuistille ja portaisiin kaipasimme kaiteita, varsinkin pimeällä. Huonoin puoli oli koko päivän kestänyt bussimatka sekä mennessä että palatessa. Se teki matkustamisesta raskaan pitkien lentojen kanssa. Mutta kokonaisuudessaan upea matka!
Date published: 2023-01-07
Rated 5 out of 5 by from Hieno matka, paljon eläimiä Olimme matkalla joulun yli, Mantobeni leiri. Onnistunut matka kaikin puolin: näimme paljon eläimiä, läheltäkin. Leirillä ystävällinen ja iloinen henkilökunta. Hyvä ruoka. Mainiot telttamajat, joissa hyönteisverkolla suojatut terassit. Mikaela oli hyvä opas. Panorama retkelle osui mainio sää, nähtiin upeat maisemat kaikilla kohteilla. Jos tekee kaikki tarjolla olevat safariajelut (me teimme niin), tämä ei ole mikään lepoloma. Erityisesti molempiin suuntiin pitkät yölennot aika uuvuttavat. Mutta kyllä ne jaksaa, koska perillä oltiin koko aika samassa paikassa, ja Etelä-Afrikassa sama aika kuin Suomessa.
Date published: 2023-01-03
 • y_2024, m_7, d_24, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_43
 • loc_fi_FI, sid_ZARTR04, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja