Seikkailusafari Etelä-Afrikassa ja Mantobeni-leiri

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Useita safareita ja Albatrosin oma tunnelmallinen leiri keskellä luontoa. Koe elämäsi seikkailu!

Joulumatka

Manyeleti on yksityinen suojelualue, jossa teemme useampia safareita matkan aikana. Täällä on hyvä mahdollisuus nähdä Big Five: norsu, puhveli, leijona, sarvikuono ja leopardi. 

Koko matkan ajan asumme keskellä luontoa hyvätasoisessa Mantobeni-leirissä, tunnetun Krugerin kansallispuiston kupeessa. Leiri on täysin uudistettu vuonna 2021. Kaikissa teltoissa on oma terassi, suihku ja erillinen wc. Albatrosilla on Manyeletissä kaksi omaa leiriä: Honeyguide Mantobeni ja Honeyguide Khoka Moya.

Etelä-Afrikassa on monia dramaattisia ja vaihtelevia maisemia. Panoramareitillä näemme God´s Windown, eli Jumalan Ikkuna -näköalapaikan. Nimi kertoo kaiken. Tutustumme myös villieläinhoitajien arkeen Moholoholossa.

Leirissä on mahdollisuus rentoutua ja kokea leirin näkymät, tuoksut ja ympäristön äänet. Pääset myös bush walkille lähiympäristöön paikallisen rangerin kanssa ja tutkimaan mm. eläinten jälkiä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari, Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta ZAR

Päiväohjelma 10 päivää
Päivä 1
Helsinki - Johannesburg
Päivä 2
Johannesburg - Manyeletin yksityinen suojelualue
Päivä 3
Manyeleti - safari ja bush walk
Päivä 4
Manyeleti - God’s Window - Bourke's Lock Potholes - Blyde River-kanjoni - Manyeleti
Päivä 5
Manyeleti - safareita
Päivä 6
Manyeleti - safari ja Welverdiendin kylä
Päivä 7
Manyeleti - Moholoholo - Manyeleti
Päivä 8
Safari - omaa aikaa Manyeletissä ja läksiäisillallinen
Päivä 9
Manyeleti - Johannesburg - kotimatka
Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Honeyguide Mantobeni Camp

Honeyguide Mantobeni on toinen Albatrosin omista leireistä Manyeletissa, Honeyguide Khoka Moyan lisäksi.

Honeyguide Mantobeni on uudistettu täysin vuonna 2021. Leirissä on 15 kanvaasitelttaa, joissa kussakin on oma kylpyhuone (suihku ja erillinen wc), makuuhuone (parivuode tai pyynnöstä erilliset vuoteet, moskiittoverkko), oma terassi, tuuletin ja tallelokero. Päärakennuksessa on yhteiset oleskelutilat, baari ja ruokailu-alue sekä pieni uima-allas. Yleiset tilat ovat osittain katetut, osittain avoimet. Leirissä on boma-braii iltanuotiopaikka.

Manyeletin suojelualue on rauhallinen, ja siksi eläimet viihtyvät siellä. Alueella on hiekkateitä ja jeepeillä niiltä voi poiketa, ruuhkia ei ole. Aitoja Krugerin puiston ympäriltä on poistettu ja eläimet pääsevät vaeltamaan laajoilla alueilla. Kirkkaina iltoina loppumaton tähtitaivas tuntuu olevan käsin kosketeltavissa. Manyeleti tarkoittaakin "tähtien paikkaa."

Alueella on runsaasti mm. norsuja, leijonia, sarvikuonoja, puhveleita, kirahveja, gnuita, kuduja, seeproja ja impaloita. Leopardi on yleensä vaikeasti nähtävissä, mutta alueella elää useampi yksilö. Lisäksi alueen linnusto on rikas.

Lue lisää:https://www.honeyguidecamp.com/honeyguide-mantobeni-camp/

 

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.798€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Johannesburg

Lennämme Helsingistä Johannesburgiin (matkalla on välilasku).

Päivä 2
Johannesburg - Manyeletin yksityinen suojelualue

Saavuttuamme Johannesburgiin edessä on ajomatka itään. Reitti on klassisen kaunista Etelä-Afrikkaa ja matkalla saamme ensituntuman savanneihin. Ajamme yleensä pitkin N4-reittiä ja ohitamme Belfastin kaupungin. Ajomatka kestää noin 7 tuntia pysähdyksineen, syömme matkan varrella mm. lounaan. Manyeletin suojelualueelle saavumme myöhään illalla ja majoitumme Mantobeni-leirin mukaviin telttoihin. Tämä on kotimme ja tukikohtamme koko matkan ajan. Illastamme leirissä.

Ensimmäinen yö leirissä on varmasti mieleenpainuva kokemus. Yön äänet, pimeys ja Afrikan tuoksut. Luonto on lähellä!

Päivä 3
Manyeleti - safari ja bush walk
Elefantti

Päivä on varattu kahdelle safarille tai vaihtoehtoisesti yhdelle safarille ja bush walkille.  

Olemme Mpumalanga-provinssissa Great Kruger Nationalpark-kansallispuiston kupeessa Manyeletin suojelualueella, jossa tulevan viikon aikana teemme safareita maastoautoilla ja ”bush walkin", eli luontokävelyn. Aamusafarit alkavat hieman ennen auringonnousua. Ilma on vielä kirpeä ja viileä, ja tunnelma on rauhallinen eläinten yöllisten saalistusten jälkeen. Alueella asuu esimerkiksi leijonia, sarvikuonoja, gnueläimiä, isokuduja, pahkasikoja, kirahveja, norsuja ja impaloita, joita saatamme kohdata esimerkiksi juomapaikoilla, jonne ne kerääntyvät sammuttamaan janoaan. Safareilla emme tiedä mitä eläimiä eteemme osuu – juuri tämä yllätyksellisyys tekee niistä erityisen ja jännittävän kokemuksen. Aamusafarin jälkeen palaamme leiriimme ja nautimme aamiaisbuffetin antimista.

Päivällä on hyvä hetki levätä varhaisen aamuherätyksen jälkeen. Pulahtaa leirin pieneen uima-altaaseen, lukea kirjaa, syödä lounasta ja kuulostella luonnon ääniä.

Kun aurinko on laskemassa, iltapäiväsafari alkaa. Ajomatkan aikana teemme pysähdyksen ja katselemme kuinka laskeva aurinko maalaa savannin oranssin ja punaisen eri sävyillä. Pimeän laskeuduttua sytytämme automme ajovalot ja astumme uuteen maailmaan. Kun pensaikossa rahisee, käy mielessä käyskenteleekö siellä lauma gnueläimiä vai ovatko nälkäiset leijonat aloittaneet yöllisen saalistuksensa. Ajovalojen pyyhkiessä kasvillisuutta huomaamme, että emme ole savannilla yksin: useat silmäparit tapittavat meitä pimeässä. Shangaanin kielellä sana "manyeleti" tarkoittaa tähtien paikkaa, joten kannattaa suunnata katseensa taivaalle ja ihailla kirkkaalla säällä tähtitaivasta pimeän laskeuduttua.

Safariajoneuvot ovat avoimia maastoautoja ja voimme rauhassa seurata eläinten elämää läheltä. On upea kokemus päästä vain muutamien metrien päähän esimerkiksi sarvikuonosta ja jättimäisestä norsusta!

Päivän ensimmäinen safari alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen, jolloin ulkona on viileää. Auringon laskiessa lämpötila laskee jälleen nopeasti. Jeepeissä on käytettävissä vilttejä mutta suosittelemme ottamaan mukaan myös lämmintä vaatetta, esimerkiksi pusakan ja pitkälahkeiset housut.
Leirillä on lisämaksusta mahdollista ostaa lisää safareita (englanninkielisen rangerin mukana)

Bush walkilla teemme kävelyretken lähimaastoon yhdessä paikallisen rangerin kanssa ja tutkimme mm. eläinten jälkiä. Ikäraja bush walkille on turvallisuussyistä 18 v.

 

Päivä 4
Manyeleti - God’s Window - Bourke's Lock Potholes - Blyde River-kanjoni - Manyeleti
Blyde River-kanjoni

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle ja ajamme pitkin kaunista panoramareittiä.

Tie on kiemurainen, vuoristoinenkin ja maisemat ovat upeat. Hidastamme God´s Windown, Jumalan Ikkunan kohdalla. Täällä näkymä on nimensä mukainen ja maailman kauneimpia, jos sää suinkin suosii meitä. Bourke´s Luck Potholessa on ainutlaatuisia kalliomuodostelmia, jonne valtavat vesimassat ovat aikojen kuluessa kaivertaneet sylinterinmuotoisia railoja. Pysähdymme Blyde River kanjonissa, joka muistuttaa Grand Canyonia pienemmässä mittakaavassa. Alue on suojeltu ja siellä on paljon vesiputouksia ja pieniä viehättäviä kyliä.

Nälän yllättäessä lounaan voi nauttia kullankaivajien kylässä Pilgrims Restissä (omakustanteinen) ja iltapäiväksi palaamme Manyeletiin. Tänä päivänä sinulla on myös mahdollisuus ostaa tuliaisia.

Sää voi aiheuttaa muutoksia reittiin tai aikatauluihin.

Päivä 5
Manyeleti - safareita
Albatros' Big Five Camp

Päivän aikana teemme kaksi safariretkeä. Manyeletin suojelualue on yksityinen alue. Täällä safariajoneuvoilla voi poiketa teiltä ja poluilta. Eläinten näkeminen lähempää voi onnistua täällä paremmin kuin isommissa kansallispuistoissa.

Päivän kuumimpaan aikaan voit rentoutua varjossa ja syödä lounasta. 

Illallisen syömme leirissä ja kertaamme päivän tapahtumia nuotiotulen ympärillä.

Päivä 6
Manyeleti - safari ja Welverdiendin kylä

Greater Krugerin alueella sijaitseva Manyeleti-suojelualueella on mitä parhaimmat mahdollisuudet nähdä Big Five -elefantti, puhveli, leijona, sarvikuono ja leopardi. Tänään teemme safarin joko aamulla tai iltapäivällä.

Tänään vierailemme Welverdiendin kylässä, jossa useat kahden leirimme työntekijöistä asuvat. Käymme paikallisessa koulussa ja tutustumme kylän arkeen ja maistelemme hieman paikallisia ruokaerikoisuuksia.

Päivä 7
Manyeleti - Moholoholo - Manyeleti

Vierailemme Moholoholossa, jossa haavoittuneet villieläimet ja linnut saavat tarvitsemaansa hoitoa. Salametsästys on valitettavasti viimeisen parin vuosikymmenen aikana lisääntynyt ja useat upeat eläinlajit, kuten sarvikuonot ovat uhattuina. Voit lukea lisää Moholoholosta täältä: www.moholoholo.co.za

Saamme kuulla eläintenhoitajien työstä ja pääsemme kiertämään alueella. Eläintarinat ovat koskettavia, voi vain ihailla hoitajien halua auttaa. Päivä on informatiivinen ja mielenkiintoinen. Päivän aikana nautimme lounaan, joka on omakustanteinen. Palaamme Manyeletiin ja omaan leiriimme myöhään iltapäivällä.

Päivä 8
Safari - omaa aikaa Manyeletissä ja läksiäisillallinen

Teemme vielä viimeisen jännittävän safarin Manyeletissä. Syömme lounaan leirissä ja illalla kokoonnumme yhteiselle läksiäisillalliselle.

Päivä 9
Manyeleti - Johannesburg - kotimatka

Aamiaisen jälkeen ajamme Johannesburgiin tai Jo’burgiin, kuten paikalliset sanovat. Jo´burg on Etelä-Afrikan suurin kaupunki, jossa on reilut 6 miljoonaa asukasta. Kaupunki muistuttaa amerikkalaisia suurkaupunkeja pilvenpiirtäjineen ja laajalle levittäytyvine esikaupunkialueineen. Tämä on yksi maailman timantti- ja kultakaupan keskuksista. Kontrasti rikkaiden ja köyhien kaupunginosien välillä on suuri.

Ajomatkan aikana pidämme taukoja tarpeen mukaan. Lounas on omakustanteinen.

Lennämme Helsinkiin (matkalla on välilasku).

Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin
Saavumme Helsinkiin.

Hintatiedot

Lisämaksu yhden hengen huoneesta

598€

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Johannesburg - Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa 
 • Majoitus 7 yötä Albatrosin omassa Honeyguide Mantobeni-leirissä jaetussa kahden hengen safariteltassa, wc/suihku ja terassi 
 • Aamiaiset päivinä 3-9
 • 4 lounasta ja 7 illallista (24.12. on juhlavampi jouluateria ja 25.12. juhlavampi joulupäivän lounas)
 • Safarit, bush walk sekä retket ja kuljetukset ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja ja paikallinen englanninkielinen ranger safareilla
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Teltta yhden hengen käyttöön 
 • Ruokajuomat ja muut mahdolliset ruokailut matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille, puistonvartijoille, kuljettajille ja lodgen henkilökunnalle (noin 60 €/hlö, suositus)

Mantobeni-leirissä lasten alaikäraja on 12 vuotta.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Manyeletin sää

Manyeletissa, joka sijaitsee Greater Krugerin alueella vallitsee subtrooppinen ilmasto.
Päivälämpötila nousee +25C asteen tietämiin lähes vuoden ympäri. Safarikokemukset riippuvat hieman eri vuodenajoista.

Kesällä (marras-maaliskuu) sataa yleensä enemmän, jolloin luonto on vehreämpi, ja joet sekä juottopaikat ovat tarjoavat eläimille enemmän juotavaa. Korkeampi kasvillisuus suojaa eläimiä ja varsinkin niiden pentuja. Päivälämpötilat voivat nousta jopa +30C asteeseen. 

Safarit ja matkalle mukaan

Tärkeintä tällä matkalla on, että pidät luonnosta ja eläimistä. Paikalliset rangerit tuntevat suojelualueen läpikotaisin ja tekevät parhaansa, jotta näet safariajeluilla mahdollisimman monipuolisesti eläimistöä. Takuuta siitä, mitä eläimiä näemme ja milloin, hekään eivät voi toki antaa. Safariajelut tehdään eläinten ehdoilla ja niitä mahdollisimman vähän häiritsemättä. Olemme vierailijoita niiden kotiseuduilla.

Päivän ensimmäinen safari on varhain aamulla, yleensä juuri ennen auringonnousua tai pian sen jälkeen. Tällöin ulkona on vielä viileää lukuunottamatta ajanjaksoa marraskuusta maaliskuuhun, jolloin lämpötilat ovat korkeammat jo varhain aamulla. Kerrospukeutuminen on suositeltavaa. Ota mukaan lämmin paita tai takki  sekä pitkälahkeiset housut. Kävellen tehtävillä bush walkeilla tulee liikkuessa nopeammin lämmin.

Bush walkeilla jalassa tulisi olla kengät, jotka peittävät koko jalkaterän. Safariajeluilla riittävät esim. urheilusandaalit. Pakkaa mukaan aurinkovoide, hyttyskarkote, lippalakki, hattu tai huivi, kamera sekä kiikarit.

Teemme safarit Mantobeni-leirisitämme kahdella jeepillä, joissa molemmissa on kuljettajana englanninkielinen ranger. Albatrosin matkanjohtaja on mukana safareilla ja vaihtelee mahdollisuuksien mukaan jeepistä toiseen päivien aikana.

Jeeppisafareilla ikäraja on turvallisuussyistä 6 vuotta.

Ikäraja bush walkeilla (kävelyretkillä luontoon paikallisen rangerin kanssa, jolloin käydään esim. tutkimassa villieläinten jälkiä) on 18 vuotta. 

Maksaminen leirissä

Leirissä voi maksaa joko Etelä-Afrikan randeilla tai kansainvälisillä luottokorteilla (Visa, Mastercard ja Diners). 

Matkatavarat

Matkatavaroita koskevat säännöt ovat muuttuneet Johannesburgin lentokentällä 25.3.2019 alkaen. Kirjattavassa, eli lentokoneen ruumaan menevässä laukussa tulee olla vähintään yksi tasainen sivu/pohja. Laukku ei saa olla pyöreä tai muuten epämääräisen muotoinen, vaan sen tulee pysyä pystyssä tai lappeellaan. Laukussa ei saa olla pitkää irtonaista hihnaa tai muita ulkonevia osia, kuten kädensijaa/kahvaa, jota ei voi kääntää. Nämä uudet vaatimukset on otettu käyttöön, jottei laukkuhihnat tukkeutuisi tai pysähtyisi turhaan, jolloin lennon myöhästymisen riski kasvaa.
Mikäli laukku ei täytä vaatimuksia, matkustajan tulee poistaa mahdolliset hihnat ja ulkonevat kädensijat lentokentällä. Laukku voidaan myös vaatia pakkaamaan tiukkaan muoviin lentokentän muovituspisteessä.
Uusi sääntö ei koske ns. erikoismatkatavaraa, kuten golfbageja ja lastenrattaita. Tai muuta ”isoksi” matkatavaraksi luokiteltavaa

Passivaatimukset

 • Passissa on oltava 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja tai mahdollista viisumia varten
 • Passin on oltava koneellisesti luettava 

Lue lisää Etelä-Afrikasta

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 10 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää. 

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Matka ylitti kaikki odotukseni Lähdin matkalle vaimoni aloitteeta. Kohtuullisen kokeneena luontoihmisenä arvelin etukäteen hieman karrikoituna, että matkalla "ajellaan panssaroidulla autolla eläintarhassa, yövytään alkeellisesti teltoissa, syödään voilepiä ja hätistellään hyönteisiä". Kahdeksan kolmen tunnin safaria aamuvarhaisesta iltapimeään täysin avoimella jeepillä oli eräänlaista tuoksujen, äänten ja silmien sinfoniaa. Asiantunteva opastus ja loistokkaat ruokailut sekä luksustelttoihin kuuluneet eläinten yölliset äänet olivat kuin piste iin päällä. Kaksi päiväretkeilyä ja riittävät keskipäivän siesta antoivat elimistölle sopivasti palautumisaikaa maastoretkien välillä.
Date published: 2016-04-10
Rated 4 out of 5 by from Antoisa mutta raskas Montobeni kaunis paikka, eläimistö runsas ja monipuolinen. Leirin henkilökunta ystävällistä, ranger ja tracker todella asiantuntevia ja mukavia ( ainakin meidän autossamme). Leirin ruoka ihan liian hyvää. Vihermarakatit liian röyhkeitä, voisi vaikka ritsoilla vähän hätistellä - siis henkilökunta ei turistit. Ennakkotiedot riittävät nykymuodossaan ainakin jos on aiempaa kokemusta safareilta. Opas JS osasi todella erinomaisesti kertoa monipuolisesti Etelä Afrikasta ja toimia ystävällisen tehokkaasti . Cape Townin hotelli Winchester Mansion oli hyvätasoinen ja sijainti erinomainen: #hope on - hope off"-bussine pysäkki suoraan hotellin edessä.
Date published: 2016-02-10
Rated 5 out of 5 by from Unelmien täyttymys Seikkailusafari Etelä-Afrikkaan oli unelmieni täyttymys. En voinut kuvitellakkaan matkan antia ja sanat eivät riitä kuvaamaan kokemuksiani. Koen oilevani etuoikeutuettu, saadessani kokea näin upean matkan. Toivoisin kaikilla olevan mahdollisuuden osallistua seikkailusafarille Etelä-Afrikkaan.Opas Miia Valliluoto, omistautunut työlleen ja on yksi unelmien matkan onnistumisen takana, unohtamati rangereita, ym. henkilökuntaa. Ruoka taivaallista, yön äänet mahtavia, kohtelu ja palvelu täydellistä jne. Vaikka kotimaa on Suomi, jäi sydän ikuisiksi ajoiksi Afrikkaan. Kiitos unelmien matkasta!
Date published: 2016-03-03
Rated 5 out of 5 by from Todellinen seikkailusafari! Matka oli ihan super! Tunnelmallinen leiri keskellä villiä luontoa äänten ja tuoksujen ympäröimänä. Eläimiä vaeltelee telttojen välissä, mm. kirjoantilooppi, norsu ja hyeena. Ranger Anton oli ihan paras. Hän todella näki vaivaa näyttääkseen meille mahdollisimman paljon ja kertoi eläimistä ja luonnosta kaikkea mielenkiintoista. Big fiven näimme jo ensimmäisenä päivänä ja esim leijonia huimat 28 eri yksilöä! Ruoka leirissä oli aivan mahtavaa, ei todellakaan tarvinnut kärsiä nälästä. Matkanjohtajana Joonas oli todella hyvä ja ammattilainen, kaikki pelasi moitteettomasti, hän oli myös hyvää seuraa. Suosittelemme matkaa kaikille luonnosta ja eläimistä kiinnostuneille, ei ihan arkajaloille ; )
Date published: 2016-02-07
Rated 5 out of 5 by from Mitä mainioin elämys! Ennen matkaa matkanjärjestäjältä saadut tiedot olivat hyvin summittaisia ja meitä mietitytti, osasimmeko valmistautua matkaan oikealla tavalla, kun emme olleet safarilla aiemmin käyneet. Olimme hieman pettyneitä ohjeistuksiin ja matkakirjeisiin. Alkukankeuksien jälkeen kuitenkin itse matka oli mitä mahtavin elämys! Safari täytti kaikki odotukset ja oli vielä paljon enemmän. Matkaa voi muistella vielä "vanhana kiikkustuolissakin", sanoin ei voi oikein kuvata kuinka upea reissu oli, se on ehdottomasti koettava itse! Ruoka leirissä oli erinomaista ja majoitus mieleenpainuva sanan positiivisimmassa merkityksessä. Matkanjohtaja ja oppaat olivat herttaisia ja tietoa riitti. Lähtisimme heti uudestaankin, suosittelemme!
Date published: 2016-04-13
Rated 5 out of 5 by from Kokemuksena huikea! Safari Etelä-Afrikkaan ei ollut koskaan ollut unelmani, koska en ole koskaan pitänyt erityisesti eläimistä. Mutta niin vaan köröttelin jeepissä muiden mukana silmä kovana tarkastellen, mitä kaikkea löytyykään. Ja paljon löytyikin! Oli norsuja, kirahveja, leijonia - isoja ja pieniä eläimiä, lintuja, ötököitä. Ohjelmaa oli sopivasti. Ruoka hyvää. Sopivasti mukavaa seuraa. Matkanjohtaja oli asiantunteva. Se, mikä ei mennyt ihan nappiin oli paluumatka. Jouduimme odottamaan paluun jatkolentoa luvattoman kauan. Lentoyhtiö ei saa järjestelyistään ensimmäistään tyylipistettä.
Date published: 2016-04-03
Rated 5 out of 5 by from Big five Olen palannut 1.12 safarimatkalta kotiin. Vaikka aikaeroa ei ollutkaan, olen ihan pyörryksissä vielä kaikesta kokomastani ja näkemästäni. Eläimiä näkyi todella paljon, voi puhua norsu- ja puhvelilaumoista joita näimme useana päivänä. Ryhmämme näki tuon kuuluisan Big Fiven, sekä paljon muita eläimiä ja lintuja mitä ihmeellisimmän näköisiä ja kokoisia. Kokonaisuudessaan upea kokemus. Matkajohtaja Sari aivan mahtava, mikä tietomäärä hänellä on.
Date published: 2015-12-02
Rated 5 out of 5 by from Elämäni safari Safari ei koskaan ole ollut unelmani, mutta siitä tuli unelmamatkani. Yön äänet, eläimet, ateriat, henkilökunta, majoitus ja tunnelma - kaikki oli täydellistä. Näimme jo saapumisen yhteydessä 8 leijonaa ja ensimmäisen päivän aikana 4 Big5:sta. Viimeinenkin niistä löytyi seuraavan päivän aikana. Paikallinen henkilökunta oli mukavaa ja ammattitaitoista, puhumattakaan suomenkielisestä matkanjohtajastamme, jonka tietämys maanosasta ja eläimistä oli käsittämättömän laajaa. Hänen innostuksensa oli tarttuvaa ja hän oli selvästi tehtävässä, josta nautti.
Date published: 2016-03-14
 • y_2022, m_9, d_22, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_34
 • loc_fi_FI, sid_ZARTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja