Seikkailusafari Etelä-Afrikassa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Safareita, lukuisia erilaisia eläimiä ja Albatrosin oma tunnelmallinen leiri, iltanuotiot ja savannin äänet. Koe elämäsi seikkailu!

Uutuus

Manyeleti on yksityinen suojelualue, josta käsin meillä on mahdollisuus tehdä erilaisia safareita. Täällä on hyvä mahdollisuus nähdä Big Five: elefantti, puhveli, leijona, sarvikuono ja leopardi.

Koko matkan ajan asumme keskellä luontoa ja omassa rauhassa hyvätasoisessa Khoka Moya-leirissä, tunnetun Krugerin kansallispuiston kupeessa. Manyeletin alueella Albatrosilla on kaksi omaa leiriä, Mantobeni ja Khoka Moya.

Etelä-Afrikassa on monia dramaattisia ja vaihtelevia maisemia. Panoramareitillä näemme God´s Windown, eli Jumalan Ikkuna -näköalapaikan. Nimi kertoo kaiken. Käymme Welverdiendin kylässä ja Albatrosin tukemassa koulussa. Tutustumme myös villieläinten hoitajien arkeen Moholoholossa.

Leirissä on mahdollisuus rentoutua ja kokea leirin näkymät, tuoksut ja äänet. Pääset bush walkille lähiympäristöön paikallisen rangerin, eli riistanvartijan kanssa tutkimaan mm. eläinten jälkiä.

Leiri sopii hyvin myös perheille tai ystäväporukalle. Kaikissa teltoissa on suihku, wc ja terassi.

 • Tyyppi Kiertomatka, Safari

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Etelä-Afrikan randi

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Johannesburg
Päivä 2 Johannesburg - Manyeletin yksityinen suojelualue
Päivä 3 Manyeleti - safariretki
Päivä 4 Manyeleti - Panoraamareitti - God’s Window - Bourke's Lock Potholes - Blyde River-kanjoni - Manyeleti
Päivä 5 Manyeleti - safariretkiä
Päivä 6 Manyeleti - safariretki - vierailu Welverdiendin kylässä
Päivä 7 Manyeleti - Moholoholo - Manyeleti
Päivä 8 Safariretki - omaa aikaa Manyeletissä läksiäisillallinen
Päivä 9 Manyeleti - Johannesburg - kotimatka
Päivä 10 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Khoka Moya Camp

Albatrosin omaan Khoka Moya-leiriin kuuluu 15 juuri uudistettua safaritelttaa. Teltat ovat tilavia ja jokaisessa teltassa on terassi, oma kylpyhuone ja wc. Teltan varusteisiin kuuluu moskiittoverkko ja tallelokero. Leirin päärakennuksessa on ravintola ja baari ja nuotiopaikka. Alueella on myös uima-allas (ei lämmitetty) ja muutama aurinkotuoli. Ateriat nautimme noutopöydästä. Telttoihin mahtuu 2 aikuista ja 2 lasta lisävuoteelle (lapset alle 12-v.).

Lue lisää leirin kotisivuilta: www.honeyguidecamp.com.

Khoka Moya Campille arvostettu palkinto
Khoka Moyan asiakkaat ovat valinneet leirin vuonna 2014 yhdeksi Etelä-Afrikan parhaimmista. Leirille on myönnetty TripAdvisorin ”Certificate of Excellence”.

Lue lisää:  www.tripadvisor.dk/Hotel_Review-g471852-d471930-Reviews-Honeyguide_Tented_Safari_Camps-Manyeleti_Game_Reserve_Kruger_National_Park.html
(kansainväliset arviot)

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.898€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Huomioi, matkan päiväjärjestys voi muuttua. Esim. maisemamareitti on paras toteuttaa mahdollisimman selkeällä säällä, parhaimman näkyvyyden varmistamiseksi.
Päivä 1
Helsinki - Johannesburg
Lennämme Helsingistä Johannesburgiin.
Päivä 2
Johannesburg - Manyeletin yksityinen suojelualue
Saavumme Johannesburgiin aamulla. Edessä on ajomatka itään, reitti on klassisen kaunista Etelä-Afrikkaa ja matkalla saamme ensituntuman savanneihin. Ajamme pitkin N4-reittiä ja ohitamme Belfastin kaupungin. Tulemme Dullstroomiin, taimenkalastajan paratiisiin. Täällä syömme omakustanteisen lounaan. Ajomatka kestää noin 7 tuntia pysähdyksineen. Manyeletin suojelualueelle saavumme myöhään illalla ja majoitumme Khoka Moya-leirin mukaviin telttoihin. Tämä on kotimme ja tukikohtamme koko matkan ajan. Illallistamme leirissämme. Ensimmäinen yö lodgessa on varmasti mieleenpainuva kokemus. Yön äänet, pimeys ja Afrikan tuoksut. Luonto on lähellä.
Päivä 3
Manyeleti - safariretki

Tuleva päivä on varattu aidoille afrikkalaisille kokemuksille. Olemme Limpopo-provinssissa Great Kruger Nationalpark –kansallispuiston kupeessa Manyeletin suojelualueella, jossa tulevan viikon aikana teemme neljä safaria ja yhden ”bush walkin”. Aamusafarit alkavat yleensä jo ennen kuin aurinko on noussut. Ilma on vielä kirpeä ja viileä, ja tunnelma on rauhallinen eläinten yöllisten saalistusten jälkeen. Alueella asuu esimerkiksi leijonia, sarvikuonoja, gnueläimiä, isokuduja, pahkasikoja, kirahveja, norsuja ja impaloita, joita saatamme kohdata esimerkiksi juomapaikoilla, jonne ne kerääntyvät sammuttamaan janoaan. Safareilla emme tiedä mitä eläimiä eteemme osuu – juuri tämä yllätyksellisyys tekee nisit]a my]os erityisen ja jännittävän kokemuksen. Aamusafarin jälkeen palaamme leiriimme ja nautimme herkullisen aamiaisbuffetin antimista.

Kun aurinko on laskemassa, iltapäiväsafari alkaa. Ajomatkan aikana teemme pysähdyksen ja katselemme kuinka laskeva aurinko maalaa savannin oranssin ja punaisen eri sävyillä. Pimeän laskeuduttua sytytämme automme ajovalot ja astumme uuteen maailmaan. Kun pensaikossa rahisee, käy mielessä käyskenteleekö siellä lauma gnueläimiä vai ovatko nälkäiset leijonat aloittaneet yöllisen saalistuksensa. Ajovalojen pyyhkiessä kasvillisuutta huomaamme, että emme ole savannilla yksin: sadat silmäparit tapittavat meitä pimeässä. Shangaanin kielellä sana manyeleti tarkoittaa tähtien paikkaa, joten muista suunnata katseesi taivaalle ja ihaile kuinka upea tähtitaivas on pimeän laskeuduttua.

Safariajoneuvot ovat avoimia maastoautoja ja voimme rauhassa seurata eläinten elämää läheltä. On upea kokemus päästä vain muutaman metrin päähän esimerkiksi sarvikuonosta ja jättimäisestä norsusta!

Päivän ensimmäinen safari alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen, jolloin ulkona on viileää. Auringon laskiessa lämpötila laskee jälleen nopeasti. Jeepeissä on käytettävissä vilttejä mutta suosittelemme ottamaan mukaan myös lämmintä vaatetta, esimerkiksi fleece-pusakan, tuulenpitävän takin, pipon ja käsineet.
Leirillä on lisämaksusta mahdollista ostaa lisää safareita (englanninkielisen rangerin kanssa).

Päivä 4
Manyeleti - Panoraamareitti - God’s Window - Bourke's Lock Potholes - Blyde River-kanjoni - Manyeleti

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan henkeäsalpaavan kaunista panoraamareittiä.

Tie on kiemurainen, vuoristoinenkin ja maisemat ovat upeat. Hidastamme God´s Windown, Jumalan Ikkunan kohdalla. Täällä näkymä on nimensä mukainen ja maailman kauneimpia, jos sää suinkin suosii meitä. Bourke´s Luck Potholessa on ainutlaatuisia kalliomuodostelmia, jonne valtavat vesimassat ovat aikojen kuluessa kaivertaneet sylinterinmuotoisia railoja. Pysähdymme Blyde River kanjonissa, joka muistuttaa Grand Canyonia pienemmässä mittakaavassa. Alue on suojeltu ja siellä on paljon vesiputouksia ja pieniä viehättäviä kyliä.

Nälän yllättäessä lounaan voi nauttia kullankaivajien kylässä Pilgrims Restissä (omakustanteinen) ja iltapäiväksi palaamme Manyeletiin. Tänä päivänä sinulla on myös mahdollisuus ostaa tuliaisia.

Sää voi aiheuttaa muutoksia reittehin- tai aikatauluihin.

Päivä 5
Manyeleti - safariretkiä
Leijona

Päivän aikana teemme safariretken. Manyeletin suojelualue on yksityinen alue. Täällä safariajoneuvoilla voi poiketa teiltä ja poluilta. Eläinten näkeminen lähempää voi onnistua täällä paremmin kuin isommissa kansallispuistoissa. Päivän kuumimpaan aikaan voit rentoutua varjossa ja uima-altaalla ja syödä lounasta.

Illallisen syömme leirissä ja kertaamme päivän tapahtumia nuotion ympärillä.

Päivä 6
Manyeleti - safariretki - vierailu Welverdiendin kylässä

Greater Krugerin alueella sijaitseva Manyeleti-suojelualueella on mitä parhaimmat mahdollisuudet nähdä Big Five -elefantti, puhveli, leijona, sarvikuono ja leopardi. Tänään teemme safarin joko aamulla tai iltapäivällä. Vierailemme myös Welverdiendin kylässä, jossa useat Khoka Moyan työntekijät asuvat. Käymme paikallisessa koulussa ja tutustumme kylän arkeen ja maistamme paikallisia erikoisuuksia.

Päivä 7
Manyeleti - Moholoholo - Manyeleti
Albatros' Big Five Camp i Kruger

Vierailemme Moholoholossa, jossa haavoittuneet villieläimet ja linnut saavat tarvitsemaansa hoitoa. Salametsästys on valitettavasti viimeisen kymmenen vuoden aikana lisääntynyt ja useat upeat eläinlajit, kuten sarvikuonot ovat uhattuina. Voit lukea lisää Moholoholosta täältä: www.moholoholo.co.za

Saamme kuulla eläintenhoitajien työstä ja pääsemme kiertämään alueella. Eläintarinat ovat koskettavia, voi vain ihailla hoitajien halua auttaa. Päivä on informatiivinen ja mielenkiintoinen. Päivän aikana nautimme lounaan, joka on omakustanteinen.

Palaamme Manyeletin tukikohtaamme myöhään iltapäivällä.

Päivä 8
Safariretki - omaa aikaa Manyeletissä läksiäisillallinen

Teemme vielä viimeisen jännittävän safarin Manyeletissä. Syömme lounaan leirissä ja illalla kokoonnumme yhteiselle läksiäisillalliselle.

Päivä 9
Manyeleti - Johannesburg - kotimatka

Aamiaisen jälkeen ajamme Johannesburgiin tai Jo’burgiin, kuten paikalliset sanovat. Jo´burg on Etelä-Afrikan suurin kaupunki, jossa on reilut 6 miljoonaa asukasta. Kaupunki muistuttaa amerikkalaisia suurkaupunkeja pilvenpiirtäjineen ja laajalle levittäytyvine esikaupunkialueineen. Tämä on maailman timantti- ja kultakaupan keskus. Kontrasti rikkaiden ja köyhien välillä kaupungissa on huomattava.

Matkan aikana pidämme taukoja tarpeen mukaan. Lounas on omakustanteinen. Lennämme Helsinkiin.

Saavumme Helsinkiin seuraavana päivänä.

Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin
Saavumme Helsinkiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.898€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksu yhden hengen huoneesta

448€

Hintaan sisältyy

• British Airwaysin reittilennot Helsinki-Johannesburg-Helsinki (Lontoon kautta) turistiluokassa 
• kuljetukset lentokentältä Manyeleti-suojelualueelle
• majoitus Albatrosin omassa Khoka Moya-leirissä jaetussa kahden hengen safariteltassa, jossa suihku/wc ja terassi (7 yötä)
• buffet-ateriat leirillä matkan aikana (aamiaiset, 4 lounasta sekä illalliset pvät 2-8)
• neljä safaria, yksi bush walk ja retket ja sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan
• suomalainen matkanjohtaja ja paikallinen englanninkielinen ranger (riistanvartija) safareilla
• verot ja viranomaismaksut

Hintaan ei sisälly

• teltta yhden hengen käyttöön 448€ (7 yötä)
• ruokajuomat ja muut mahdolliset ruokailut matkan aikana
• juomarahat paikallisoppaille, puistonvartijoille, kuljettajille ja lodgen henkilökunnalle (noin 65 €/hlö)
• lisäsafarit (englanninkileinen ranger) n. 350-400RND/hlö (n. 30€/hlö). Varataan ja maksetaan leirillä.

 

Lapsihinta

1348€/ alle 12 -v. lapsi kahden aikuisen kanssa.

Telttaan mahtuu kaksi lasta lisävuoteelle (alle 12-v.).
Suosittelemme safareita yli 6-vuotiaille lapsille. Ikäraja bushwalkille on 16-vuotta.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Manyeletin suojelualue

Manyeletissa, joka sijaitsee Greater Krugerin kansallispuiston kupeessa, vallitsee subtrooppinen ilmasto.

Päivälämpötila nousee +25 asteen tietämiin lähes vuoden ympäri. Safarikokemukset riippuvat hieman eri vuodenajoista.

Talvikautena (touko-elokuu) maisemat ovat avoimemmat, koska puut ja pusikot ovat melkein lehdettömiä ja ruoho matalaa. Eläimiä on helppo havaita ja ne hakeutuvat akitiivisesti juottopaikoille, jossa onkin vilkasta aamun ja illan tunteina. Talvisin illat ja yöt voivat olla viileitä. On hyvä ottaa mukaan riittävästi lämmintä esim. lämmin takki, pipo ja hansikkaat, sukkia ja hyvät jalkineet, jotta myös iltasafafareista voi nauttia täysillä.

Kesällä (marras-maaliskuu) on sadekausi, jolloin luonto on vehreämpi ja joet sekä juottopaikat ovat yleensä täynnä juotavaa. Korkeampi kasvillisuus suojaa eläimiä ja varsinkin niiden pentuja. Päivälämpötilat voivat nousta reippaastikin yli +30C:n.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 10 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Safarit ja matkalle mukaan

Safareilla päivä alkaa varhain aamulla. Päivän ensimmäinen safari alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen, jolloin ulkona on viileää lukuunottamatta ajanjaksoa marraskuusta maaliskuuhun, jolloin lämpötilat ovat korkeammat jo varhain aamulla. Matkalle on hyvä ottaa mukaan lämmin paita tai takki, päähine ja käsineet sekä pitkälahkeiset housut. Kävellen tehtävällä safarilla tulee liikkuessa nopeammin lämmin. Jalassa tulisi olla hyvät jalkineet, jotka peittävät koko jalkaterän. Ota mukaan aurinkovoide, hyttyskarkoite, lippalakki, huivi tai hattu ja kamera sekä kiikarit.

Teemme safarit  Khoka Moya-leiristämme 9-hengen avojeepillä, joissa on englanninkielinen ranger sekä spotter. Albatrosin matkanjohtaja on mukana safareilla ja vaihtelee mahdollisuuksien mukaan jeepistä toiseen päivien aikana. Mukana safareilla ja leirissä voi olla myös muita yksittäisiä kansainvälisiä matkustajia.

Jeeppisafareilla ikäraja on turvallisuussyistä 6 vuotta. Safariautoissa tai busseissa ei ole lastenistuimia.

Ikäraja bush walkeilla (kävelyretkillä luontoon paikallisen luonto-oppaan kanssa, jolloin käydään esim. tutkimassa villieläinten jälkiä) on 16 vuotta.

Maksaminen leirillä

Leirillä voi maksaa joko Etelä-Afrikan randeilla tai kansainvälisillä luottokorteilla (Visa, Mastercard, Diners).

Passivaatimukset

• Passissa on oltava 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja tai mahdollista viisumia varten

• Passin on oltava koneellisesti luettava

Alle 18-v. lapset matkalla

Etelä-Afrikkaan matkustavilta alle 18 v. lapsilta vaaditaan mukaan virkatodistus.  Todistuksen tulee olla englanninkielinen ja se tarvitaan, vaikka kyseessä olisi ainoastaan välilasku Etelä-Afrikassa.

Virkatodistuksen saa maistraatista pientä maksua vastaan. (Kirkon myöntämä virkatodistus ei kelpaa).

18.1.2019 alkaen säännöt ovat muuttuneet siten, ettei virkatodistusta välttämättä kysytä maahan saavuttaessa ja/tai maasta poistuttaessa. Suosittelemme kuitenkin, että hankitte ja otatte todistuksen mukaan matkalle, koska sitä voidaan pyytää nähtäväksi.

Huom. Mikäli toinen vanhemmista matkustaa Etelä-Afrikkaan yksin alle 18-vuotiaan lapsen kanssa, tarvitaan matkaan toisen vanhemman suostumus. Tällöin vanhempien on asioitava yhdessä (samaan aikaan) lähetystössä täyttämässä virallinen suostumuslomake. Lisäksi lähestystössä tulee olla mukana nämä dokumentit:

Lapsen passi sekä 2 kopiota passin kuvasivusta.

Molempien vanhempien passit sekä 2 kopiota passien kuvasivusta.

Kopio (1 kpl) maistraatin virkatodistuksesta. Todistuksen tulee olla englanninkielinen.

Yhteystiedot:
Consular Office
Embassy of South Africa
Pohjoinen Makasiinikatu 4 (3rd floor)
00130 Helsinki
Puh. +358 9 6860 3100

Onko sinulla ylimääräisiä leluja tai pieneksi käyneitä vaatteita?

Albatrosin Khoka Moya-leiri tekee läheistä yhteistyötä paikallisen Welverdiendin maalaiskylän kanssa, josta moni leirin työntekijä on kotoisin. Mikä haluat lahjoittaa leluja tai vaatteita ja matkalaukussasi on tilaa, ota ne mukaan niin välitämme ne edelleen kyläyhteisölle.

Lisää tietoa Etelä-Afrikasta

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 4 out of 5 by from Mahtava matka Matka oli hieno mutta muutama järjestely tekisi siitä vielä paremman. Eli tulopäivänä Johannesburgiin jäätäisiin siihen päiväksi ja käytäisiin katselemassa kaupunkia sekä käytäisiin yhteisellä tervetuloa päivällisellä ja yövyttäisiin htellissa yksi yö. Lentomatka on niin rankka että olisi mukava levätä yksi päivä ennen pitkää bussimatkaa ja samalla näkisi hieman enemmän kaupunkiakin. Paluumatka menee samaan syssyyn kun väsyttävän bussimatkan päälle voi nukkua koneessa Lontooseen. Muutoin matka oli erittäin onnistunut. Ruoka leirissä oli erittäin herkullista ja kaikki järjestelyt toimivat hyvin. Matkaopas oli erittäin asiantunteva ja mukava. Kiitos Miia!
Date published: 2016-12-01
Rated 5 out of 5 by from Hyvin järjestetty, hauska ja opettavainen matka Monipuolinen ohjelma, matkanjohtaja ja paikallinen opas loistavia ihmisiä ja osaajia, antoi uutta näkemystä aiempiin Afrikka-kokemuksiin. Albatrosin ja Khoka Moyan järjestelyt ystävällisesti ja täsmällisesti hoidettuja, Khoka Moyan koko henkilöstö iloista ja ystävällistä. Kokonaisuutena matka oli raskas; lentoaikataulut, pitkät bussimatkat ja rankka päiväohjelma. Kaikki tämä oli tiedossa ennalta ja matkan anti oli vaivan arvoinen. Matkanjohtajan tiedot maasta, sen historiasta ja nykyisyydestä sekä luonnosta olivat erinomaiset. Asioiden esittämistapa oli mielenkiintoinen, asiallinen ja rento. Yllätyksenä tullut vierailu lähikylään oli viikkomme parasta antia.
Date published: 2016-11-24
Rated 5 out of 5 by from Elämämme parhaat hetket Vaikka kuinka kehuisi kokemusta, niin sitä ei voi mitenkään sanoiksi pukea. Jokaisen täytyisi kokea tämä vähintään kerran elämässä. Khoka Moya leiri oli hyvä ja teltat mukavia. Palvelu erittäin ystävällistä. Ruoka oli leirillä todella hyvää, joskin hieman enemmän olisi toivonut paikallisempia ruokaelämyksiä. Safarit itsessään aivan uskomattomia kokemuksia. Eläimiä näki valtavat määrät ja paikallinen Ranger teki kaikkensa vieraidensa eteen. Matkanjohtaja Joonas huippu tyyppi. Hän oli kuin yksi meistä innostuneella olemuksellaan ja laajalla tietovarastollaan osasi kertoa meille kaiken Etelä-Afrikasta ja eläimistä.
Date published: 2016-10-30
Rated 5 out of 5 by from Mahtava matka jota on helppo suositella kaikille Ensimmäinen mutta ei viimeinen safarimatka takana. Matka ylitti kaikki odotukset! Lentoaikataulut olivat hyvät ja vastassa oli aivan mahtava opas (monipuolinen ja osaava, kaikkea mitä oppaan pitää olla) joka piti meistä huolta koko matkan ajan. Telttamajoitus jännitti etukäteen mutta teltat olivat kuvan mukaisesti isot, siistit ja niissä oli kaikki tarpeellinen (myös hyvät suihkut, kunnon wc, sähköä). Leirin henkilökunta ja ruoka oli erinomaista. Seisovasta pöydästä löytyi aina pari vaihtoehtoa, ja nälkäisenä ei tarvinnut olla. Ohjelma oli hyvin suunniteltu ja turhaa odottelua tai kiirettä emme kokeneet. Sää vaihtelee marraskuussa suuresti joten on hyvä pakata mukaan piposta uima-asuun.
Date published: 2016-11-25
Rated 5 out of 5 by from Loistava safarimatka Marraskuinen Khoka Moyan alue oli vielä keväinen, lämpötilat vaihtelevia ja nähtävää riitti. Opas Miia on loistava ja laaja-alainen Afrikantuntija, jonka selitykset olivat mielenkiintoisia. Safarioppaat leirissä mukavia ja itse leirin toiminta moitteetonta. Teltat oli mukavasti suunniteltu vähän toisistaan erilleen. Telttoihin olisi ehdottomasti tarvittu yksi apinankestävä säilytyskaappi sekä välipaloille, kosmetiikalle että lääkkeille, muuten telttaelämä oli oikein mukavaa ja öisen Afrikan luonnon kuuntelu todella hienoa. Retkistä kylällä käynti ja eläinsairaala olivat kiinnostavia, sen sijaan maisemareittipäivä ei ehkä niinkään. Koko seurue oli elämistä aidosti kiinnostuneita, joten retket ja leirissä olo oli leppoisaa ja mukavaa - rentoa meininkiä.
Date published: 2016-12-02
Rated 5 out of 5 by from Hieno reissu Viikon safari ja neljän päivän pidennys Kapkaupungissa. Khoka Moyan leiri oli todella myönteinen yllätys, se miten luonto on läsnä. Eläimiä todella näkee myös leirialueella mikä on hienoa. Yöt ja aamut teltassa oli mahtava kokemus. Mukava henkilökunta. Kaikki toimi hienosti. Tiivis ohjelma, ehkä yhden tai kaksi safaria olisi jopa voinut jättää pois. Bushwalk ryhmät voisi ehkä jakaa ihmisetn kunnon mukaan, nyt kävely jäi aika torsoksi. Ryhmältä voisi kysyä etukäteen minkälaisiin asioihin kiinnitettäisiin huomiota.
Date published: 2016-11-30
Rated 5 out of 5 by from Mieletön kokemus, loistava kokonaisuus! Kävimme ensimmäistä kertaa Etelä-Afrikassa ja ensimmäistä kertaa ylipäätänsä ryhmämatkalla. Olimme positiivisesti yllättynyt. Matka oli hyvin organisoitu, ohjelma sopiva ja kaikki käytännöt pelasivat loistavasti. Oppaamme Joonas oli miellyttävä, huolehtivainen, maata tunteva ja erittäin pätevä. Manyeletin puistossa oleva leiri on tyylikkään vaatimaton, ihan tähän paikkaan sopivasti. Kuitenkin kaikki "tarpeelliset" mukavuudet löytyvät, siisteys oli moitteeton, henkilökunta erittäin ystävällinen ja ruoka loistavaa. Leiri on avoin, joten eläimet liikkuu siinä vapaasti, mikä teki olemassaolo siinä ainutlaatuiseksi. Safariretket johtivat ystävälliset, rennot ja asiantuntevat rangerit, jo ensimmäisessä retkessä saatiin seurata jännittäviä hetkiä big five-eläinten parissa. Suosittelen kaikille, jotka haluavat saada tuntumaa ihan erilaiseen maailmaan.
Date published: 2016-10-30
Rated 5 out of 5 by from Upea matkakokemus Olin Khoka Moyassa viikon, ja pääasiassa minulla on vain hyvää sanottavaa kaikesta. Telttamajoitus oli hieno ja jännittäväkin kun aitoja ei ollut. Ainoa miinus tulee suihkuista: ylhäältä päin tulevassa kiinteässä suihkussa on lähes mahdotonta peseytyä, varsinkin kun tuleva vesi hajautuu pieninä pisaroina niin laajalle alueelle. Henkilökunta oli ystävällistä, safariopas asiantunteva, ja Albatrosin matkanjohtaja Miia oli huippu. Ruoka oli tosi hyvää. Koska halusin nimenomaan safarimatkalle ja eläimiä katsomaan, muut aktiviteetit eivät niinkään kiinnostaneet. Ehkä retkiin olisi voinut käyttää yhden päivän, mutta muuten olisin halunnut ainoastaan safariajeluita. Toki ne olivat kiinnostavia, erityisesti Moholoholon retki. Pitkä lentomatka oli rasittava, mutta se ei tietenkään ole Albatrosin vika. Paluumatkalla vaihto Lontoossa olisi voinut olla vähän lyhyempi.
Date published: 2016-11-25
 • y_2019, m_2, d_21, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_18
 • loc_fi_FI, sid_ZARTR11, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

19ZARTR11BFI2110