Sakura-juhla Japanissa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe sakura-juhla ja kirsikkapuut kauniilla Izun niemimaalla sekä Japanin kohokohdat Nagoyasta moderniin Tokioon ja historiallisiin Hiroshimaan sekä Kiotoon.

Izun niemimaalla kasvaa erityisiä kawazu-kirsikkapuita, jotka lämpimän ilmaston ansiosta kukkivat varhemmin kuin Japanin muut kirsikkapuut. Jo helmikuussa alkaa kukinnan juhlinta ja alueella järjestetään useampia festivaaleja. Tällä matkalla pääsemme osallistumaan juhlallisuuksiin yhdessä japanilaisten kanssa. Alueelle matkustetaan joukoittain juhlimaan ja kunnioittamaan kirsikkapuita. Sen lisäksi pääsemme tarkastelemaan japanilaisuutta lähietäisyydeltä käydessämme sekä vanhassa että uudessa pääkaupungissa, Kiotossa ja Tokiossa. Matkan kohokohtia ovat myös Hamarikyun puutarha ja Odaiban saari Tokiossa, Kultainen paviljonki Kiotossa, historiallinen Hiroshima ja tunnelmallinen Miyajiman temppelisaari kuuluisine merestä kohoavine oranssinpunaisine torii-portteineen. Maistelemme myös japanilaista ruokaa, mm. supertuoretta sushia ja mureaa Koben härän lihaa.

Liikumme japanilaisten tapaan eli käytämme toimivaa joukkoliikennettä. Ajamme metrolla, raitiovaunulla, paikallisjunalla ja maailmankuululla Shinkansen-luotijunalla. Teemme myös kävelyretkiä.

Retket kuuluvat lisämaksulliseen retkipakettiin.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Yen

Päiväohjelma 12 päivää
Päivä 1
Helsinki - Tokio
Päivä 2
Saapuminen Tokioon
Päivä 3
Meiji Jingu – Japanin suurin shintotemppeli – Shibuya - tervetuloillallinen
Päivä 4
Tuoreinta sushia- Hamarikyu puutarha - Odaiban saari - Ginza - Tokyo International Forum - Keisarillinen palatsi
Päivä 5
Tokio – Shinkansen-luotijunalla ja paikallisjunalla Shimodaan Izun niemimaalle – kirsikankukkia ja ”hanami”
Päivä 6
Kaupunkikierros Shimodassa. Vierailu Ryosenjin ja Chorakujin temppeleissä. Rentoutumista rannalla ja illallinen.
Päivä 7
Shimoda - paikallisjunalla ja Shinkansenilla Kiotoon - Nishiki-tori ja Gionin viehättävät geishakorttelit
Päivä 8
Kioto - kokopäiväretki Hiroshimaan ja Miyajiman temppelisaari
Päivä 9
Kioto - Kultainen paviljonki - Nijon linna - vierailu zen-puutarhassa ja pyöräretki Arashiyamassa
Päivä 10
Kioto - omaa aikaa ja läksiäisillallinen
Päivä 11
Kioto - omaa aikaa - kotimatka alkaa
Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Tokio

Lennämme Helsingistä Tokioon.

Päivä 2
Saapuminen Tokioon
Geishat

Saavumme Tokioon illalla ja ajamme lentokentältä hotelliimme (ajoaika noin 1,5 tuntia).

Päivä 3
Meiji Jingu – Japanin suurin shintotemppeli – Shibuya - tervetuloillallinen
Temppeli Tokiossa

Tokio, Japanin suuri metropoli oli alkujaan pieni kalastajakylä, tänä päivänä se on yksi maailman moderneimmista suurkaupungeista. Täällä vanha ja uusi kulttuuri kohtaavat monimuotoisella tavalla. Tokio ei ole vain yksi kaupunki, vaan reilusta 20 erillisalueesta koostuva, maailman toiseksi suurin metropolialue. Suur-Tokiossa on noin 36,5 miljoonaa asukasta. Kaupunki on jopa hämmästyttävän siisti ja turvallinen valtavaksi suurkaupungiksi. Tokiossa riittää tutkittavaa useammaksi päiväksi ja reissuksi.

Vierailemme  päivän aluksi Meiji Jingussa, Japanin suurimmassa shintotemppelissä. Temppeli valmistui vuonna 1920 ja se symbolisoi keisarin jumalallista roolia paitsi japanilaisessa yhteiskunnassa myös maan uskonnollisena johtajana. Vasta toisen maailmansodan jälkeen keisari menetti statuksensa jumalallisena ja poliittisena johtajana. Jatkamme paikallisten ja turistien suosimaan Shibyaan, koko Tokion liikenteen solmukohtaan. Shibuya-risteyksessä kohtaat talon kokoiset neonvalomainokset, kiireiset liikemiehet, trendikkäät nuoret ja koulupukuiset lapset. Aseman edessä on pieni Hachiko-koiran patsas, paikallisten suosima kohtauspaikka. Liikuttava tarina kertoo Hachi-koirasta, joka uskollisesti odotteli asemalla isäntäänsä senkin jälkeen, kun tämä oli kuollut. Päivän aikana syömme matkan hintaan sisältyvän lounaan.

Illalla kokoonnumme yhteiselle tervetuliaisillalliselle. Japanilainen keittiö on yksi maailman terveellisimmistä ja monipuolisimmista, siinä on paljon kalaa ja vihanneksia, ja se sisältää paljon muutakin kuin sushia. Ruoka itsessään on iso osa kokemusta, kun vierailet maassa. 

Päivä 4
Tuoreinta sushia- Hamarikyu puutarha - Odaiban saari - Ginza - Tokyo International Forum - Keisarillinen palatsi

Teemme päivän retken pääosin kävellen ja myös metrolla. Aloitamme käymällä Tsujikin kalatorilla, joka on ollut maailman suurin ja palvellut samalla paikalla Tokion asukkaita ja ravintoloita yli 80 vuoden ajan. Nyt tukkupuoli torista on kuitenkin  siirretty kaupungin ulkopuolelle ja siellä vierailuille on asetettu tiukkoja rajoituksia. Tsujikin kalahalleille suunniteltiin uutta käyttöä Tokiossa vuonna 2020 suunniteltujen kesäolympialaisia ajatellen. Olympialaiset jouduttiin koronan vuoksi kuitenkin siirtämään vuodella eteenpäin, ja moni asia jouduttiin miettimään uudelleen. Kalatori on edelleen ehdottomasti käymisen arvoinen, sillä sieltä löytyy runsaasti tuoreita kalaherkkuja tarjoavia ruokakojuja. Täällä maistelemme taatusti tuoretta sushia.

Kalojen valtakunnasta jatkamme tutustumista kuhisevaan Tokion metropoliin. Kaupungin arkkitehtuurista ja kaupunkisuunnittelusta voi olla montaa eri mieltä, mutta yksitoikkoista se ei ainakaan ole.

Käymme Hamarikyun perinteisessä puutarhassa keskellä Tokion hyörinää, keitaassa keskellä kaupunkia. Täällä jatkamme laivalla ihmisen rakentamalle saarelle, Odaiballe. Saari on suosittu vapaa-ajanviettopaikka tokiolaisten keskuudessa ja täällä syömme lounaan (omakustanteinen)

Menemme Ginzaan, joka on luksustavaroiden ostosalue Tokiossa. Ginza on kuin Fift Avenue New Yorkissa tai Champs-Elyseés Pariisissa. Vilkkaan pääkadun kuvaan kuuluvat niin matkailijat, paikalliset ostoksilla kävijät kuin kiireiset japanilaiset liikemiehetkin. Käymme tutustumassa Tokyo International Forumiin, suureen kongressikeskukseen, joka valmistui vuonna 1996. Lasia ja terästä säästelemättä. Forumissa järjestetään messuja, konsertteja ja näyttelyitä.

Jatkamme kävellen Japanin keisarillista palatsia, joka sijaitsee Chidoyan alueella lähellä Tokion päärautatieasemaa. Palatsi tuhoutui pahasti toisessa maailmansodassa. Se rakennettiin uudelleen 1968 ja siinä on jäljellä osia myös alkuperäisestä palatsista. Palatsiin ja sen suljetulle alueelle emme pääse sisälle, mutta näemme palatsin puistosta käsin.

Päivä 5
Tokio – Shinkansen-luotijunalla ja paikallisjunalla Shimodaan Izun niemimaalle – kirsikankukkia ja ”hanami”

Nousemme Shinkansenin kyytiin ja matkaamme Itamiin, jossa vaihdamme paikallisjunaan määränpäänämme Shimoda, Izun niemimaalla. Jotta junamatkasta tulisi niin miellyttävä ja rento kuin mahdollista, matkalaukkumme kuljetetaan aamulla Kiotoon, ja me matkustamme mukanamme vain kahden seuraavan päivän matkatavarat.

Saavuttuamme Shimodaan lähdemme tutustumaan kirsikankukkajuhlintaan. Alueelle saapuu runsaasti väkeä, sekä paikallisia että turisteja, ja pienissä ruoka- ja matkamuistopuodeissa voi tehdä ostoksia. Lämpimämmän ilmanalan ansiosta alueella kukkii kolme eri lajiketta, jotka puhkeavat kukkaan muualla Japanissa vasta myöhemmin keväällä. Japanilaiset tapaavat itse tehdä eräänlaisia pyhiinvaelluksia kirsikkapuiden kukinnan aikaan ja ”hanami”, eli kukkien katselu, on yksi Japanin tärkeimmistä kansanjuhlista. Izun niemimaalla näemme kuinka luumupuut ja kirsikkapuut kasvavat vieri vieressä.

Syömme illallisen hotellissamme Shimodassa.

Päivä 6
Kaupunkikierros Shimodassa. Vierailu Ryosenjin ja Chorakujin temppeleissä. Rentoutumista rannalla ja illallinen.

Shimoda on historiallisesti tärkeä, sillä tänne kommodori Perryn ”mustat laivat” saapuivat 1854. Tapahtuma merkitsi loppua Japanin eristäytymiselle sekä alkua USA:n ja Japanin diplomaattisille suhteille. Katselemme kaupunkia lähemmin ja lounaan jälkeen vierailemme Ryosenjin ja Chorakujin temppeleissä, joissa allekirjoitettiin Japanin ensimmäiset kauppasopimukset amerikkalaisten ja venäläisten kanssa.

Loppupäivä on varattu rentoutumiselle ja mukavasta hotellista nauttimiselle. Vaikka ilmasto Izun niemimaalla on leppeämpi kuin Tokiossa, voi helmikuussa ja maaliskuun alussa olla yhä viileää.

Illallinen hotellissa.

Päivä 7
Shimoda - paikallisjunalla ja Shinkansenilla Kiotoon - Nishiki-tori ja Gionin viehättävät geishakorttelit

Jätämme hyvästit Shimodalle ja Izun niemimaalle ja matkustamme Kiotoon. Ensin nousemme paikallisjunaan, joka vie meidät Odawaraan. Odawarassa vaihdamme Shinkanseniin. Vähän yli neljässä tunnissa olemme perillä 292 km:n päässä sijaitsevassa Kiotossa. Saavuttuamme entiseen keisarilliseen kaupunkiin ajamme metrolla hotellille. Asumme keskustassa, ja asetuttuamme huoneisiimme lähdemme päivän retkelle. Kiotossa on yli 1 600 buddhalaistemppeliä ja 270 shintolaispyhättöä. Sen lisäksi kaupungissa on keisarillinen palatsi, shoguneiden Nijon linna, sekä keisarillisia huviloita ja puistoja sekä liuta Japanin parhaita museoita. Kioto oli ainoa Japanin suurkaupungeista, joka säästyi pommituksilta toisessa maailmansodassa. Väitetään, että syynä olivat kaupungin ainutlaatuiset kulttuuriaarteet. Valitettavasti kaupungin johto ei ole osoittanut samaa kunnioitusta, joten isot, kauniit puutalokorttelit ovat lähes kadonneet. Kukaan ei onneksi ole uskaltanut koskea tuhansiin temppeleihin, pyhättöihin ja ihastuttaviin puutarhoihin. Erityisesti kaupungin laitamilla tuntee siirtyvänsä aikaan, jolloin kauneus ja estetiikka olivat arvossaan.

Teemme kävelyretken läpi Kioton Gion-kortteleiden. Matkalla käymme myös tunnetulla Nishiki-ruokatorilla. Torilta löytyy valtava valikoima kiotolaisia erikoisuuksia kauniisti esille pantuina – hedelmiä ja vihanneksia, kalaa, lihaa, säilykkeitä ja naposteltavaa. Nishiki on värikäs kokemus, ja maistiaisia tarjotaan mielellään. Gion-kortteleissa tunnelmalliset ruokapaikat houkuttelevat rinta rinnan perinteisten, huomaamattomien teehuoneiden kanssa, joissa Kioton kuuluisat geishat työskentelevät. Jos meillä on onnea, saatamme nähdä geishan sipsuttavan kadulla upeassa kimonossa huolellisesti puuteroiduin kasvoin.

Päivän retki ei sisälly matkan hintaan, vaan on osa erikseen myytävää retkipakettia.

Päivä 8
Kioto - kokopäiväretki Hiroshimaan ja Miyajiman temppelisaari

Kiotosta 300 km länteen sijaitsee Hiroshima. Elokuun 6. päivänä 1945 kaupunki tuhoutui ja yli 100 000 ihmistä menetti henkensä, kun maailmassa räjäytettiin ensimmäistä kertaa atomipommi. Yksinkertainen kupolimainen rauniorakennus seisoo muistuttamassa valtavasta tuhosta, jonka ydinpommi aiheutti. Lähellä on kaunis Rauhanpuisto, jossa palaa Rauhanliekki – se sammutetaan vasta, kun viimeinenkin ydinase maailmassa on tuhottu. Käymme puistossa ja Rauhanmuseossa, jonka näyttely kertoo tapahtumien kulusta tuona tuhoisana päivänä. Hiroshima on rakennettu täysin uudestaan ja on hyvin erilainen kuin muut japanilaiset kaupungit leveine ja ilmavine katuineen. Syötyäme lounaan Hiroshimassa, lähdemme ensin paikallisjunalla ja sitten lautalla Miyajiman temppelisaarelle, jossa näemme erästä Japanin tunnetuimmista, kuvatuimmista ja rakastetuimmista kohteista: oranssinpunaisen, ”leijailevan” torii-portin saaren edustalla.

Temppelisaarella on mukava kävellä ja katsella kauniita rakennuksia, piipahtaa pikku puodeissa ja ruokakojuissa. Saarella käyskentelee vapaana runsaasti pieniä kauriita, jotka ovat harmittomia, mutta välillä hieman uteliaita ja Kaunista, runollista ja niin tyypillisen japanilaista!

Päivän retki ei sisälly matkan hintaan, vaan on osa lisämaksullista retkipakettia.

Päivä 9
Kioto - Kultainen paviljonki - Nijon linna - vierailu zen-puutarhassa ja pyöräretki Arashiyamassa

Kaupungin pohjoislaidalla sijaitsee kuuluisa Kultainen paviljonki. Ihastuttava, puhtaalla lehtikullalla päällystetty paviljonki on kopio alkuperäisestä, yli 500 vuotta vanhasta rakennuksesta, jonka eräs mielisairas munkki sytytti tuleen 1955.

Keisarillisen Japanin armeijan ylipäällikkö oli shogun. Pitkiä ajanjaksoja hän oli myös maan todellinen hallitsija. Keisarin rooli oli pikemminkin symbolinen. Tokugawa-shogunaatti rakensi Nijon linnan vuonna 1603. Linnan rakennukset ovat hyvin säilyneitä. Linnan rakentamiseen osallistuivat parhaat käsityöläiset, ja aikansa taitavimmat taiteilijat koristelivat sen. Satakielilattiat ovat hyvä esimerkki siitä, kuinka hienostunut linna on. Lattiat on rakennettu niin, että ne vikisevät linnun lailla, kun niillä astelee. Tarkoituksena oli suojella linnan asukkaita salamurhaajilta ja yllätyshyökkäyksiltä. Taidokkaat puuleikkaukset ja lukuisat maalaukset ovat alkuperäisiä ja hyvin arvokkaita.

Jatkamme matkaa Kioton länsilaidalle, jossa teemme pienen pyöräretken Arashiyaman kauniissa luonnossa vuorten juurella. Vierailemme Unescon suojelemassa Tenryu-jin temppelissä, joka on kuuluisa 1300-luvulta peräisin olevasta kauniista zen-puutarhasta. Temppeli valmistui 1339 ja kuuluu buddhalaiselle Rinzai-koulukunnalle. Pyöräilemme läpi kauniin bambulehdon, jossa useita metrejä korkeiden bambujen muodostama metsä luo eksoottista tunnelmaa. Symmetriset riisipellot ja Unescon suojelemat rakennukset täplittävät maisemia.

Päivän retki on osa lisämaksullista retkipakettia.

Päivä 10
Kioto - omaa aikaa ja läksiäisillallinen

Tänään on aikaa tutustua Kiotoon omatoimisesti. Matkanjohtaja neuvoo mielellään, mahdollisuuksia on monia.

Voit esim. mennä junalla pieneen Naran kaupunkiin, joka on hieman Kioton eteläpuolella. Tämä on yksi Japanin suurista historiallisista helmistä, ja maan ensimmäinen pääkaupunki. Nara on paljon pienempi kuin Kioto ja suurin osa kaupungista on saavutettavissa kävellen. Voit esimerkiksi kulkea Nara Parkin läpi, jossa suurin osa kaupungin kohokohdista sijaitsee. Narassa on peräti kahdeksan Unescon suojelemaa nähtävyyttä. 

Illalla nautimme japanilaisen illallisen yhdessä Kioton lukuisista hyvistä ravintoloista. Ruokalistalla on kuuluisaa Kobe-härkää tai wagyuta, kuten nimi kuuluu japaniksi. Mieliinpainuva kulinaarinen elämys ja supermureaa lihaa, joka lähes sulaa suuhun.

Päivä 11
Kioto - omaa aikaa - kotimatka alkaa

Sinulla on vielä omaa aikaa Kiotossa ennen kuin lähdemme bussilla Osakaan ja lentokentälle, josta lentomme lähtee illalla.

Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Saavumme Helsinkiin alkuiltapäivällä.

Lisämaksullinen retkipaketti

• suomalaisen matkanjohtajan palvelut

Retkikohteet Tokiossa:
• Meiji Jingu- shintotemppeli
• Shibuyan alue
• Tsukijin kalatori
• Kävelykierros Ginzassa, ylellisellä ostosalueella
• Akihabaran tunnettu elektroniikkamyymäläalue

Retkikohteet Kiotossa:
• Gionin viehättävät geishakorttelit 
• Kultapaviljonki
• Nijon linna

Muut retkikohteet, kuljetukset ja ruokailut:
• Hiroshima – Rauhanpuisto ja -museo
• Miyajiman saari
• kuljetukset (metro, paikallisbussi ja Shinkansen-juna Hiroshimaan)
• 1 lounas ja 1 illallinen

Hinta: 598€/hlö

Retkipaketti varataan myynnistämme viimeistään 45 päivää ennen matkaa. 

Huomioithan, että mikäli et osallistu retkipaketin retkille, matkanjohtajan palvelut ovat rajalliset.

Torii-portti Miyajiman saaren edustalla

Shinkansen luotijuna

Matkustamme Japanin rautateiden kuuluisalla luotijunalla, Shinkansenilla joka on yhdistänyt Tokion muihin Japanin suurkaupunkeihin vuodesta 1964 lähtien. Nopeimpien junien maksiminopeus on 320 km/h, ja vuosittain junilla matkustaa noin 300 miljoonaa ihmistä. Shinkansenissa voi olla jopa 16 vaunua ja kokonaispituutta noin 400 m. Koska Shinkansen-junat ajavat erikoisraiteilla, joilla muita junia ei kulje, myöhästymisiä on vain harvoin. Keskimääräinen myöhästyminen junaa kohti on noin 30-40 sekuntia. Junat on mukavia, jalkatilaa on riittävästi ja penkit kääntyvät, joten voit aina istua kasvot menosuuntaan. Junassa ei ole ravintolavaunua, mutta pientä syötävää ja juotavaa voi ostaa vaunuosastoja kiertävästä myyntikärrystä. Junissa ei saa tupakoida, lukuun ottamatta uusimpia junia, jotka on varustettu tupakointitiloin. 

 

Hintatiedot

Yhden hengen huone

498€

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Tokio/Osaka - Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus keskitason hotelleissa (11 yötä)
 • Junamatkat Shinkansen luotijunalla ja paikallisjunalla Tokio - Shimoda - Kioto
 • Erilliset matkalaukkukuljetukset Tokio - Kioto
 • Aamiaiset
 • Lounas päivänä 3 sekä illalliset päivinä 3, 5 ja 6
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

Mikäli et osallistu lisämaksullisen retkipaketin retkille, matkanjohtajan palvelut ovat matkan aikana rajalliset.

Hintaan ei sisälly
 • Retkipaketti 548€/hlö (retkipaketti varataan viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää).
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 498€
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Kirsikkapuiden kukinta Izun-niemimaalla

Riippuen kevään saapumisesta Japaniin ja Izun niemimaalle, kirsikkapuiden kukinta-aika varhain keväällä vaihtelee. Helmikuun alussa kukinnot voivat vielä olla nupussaan ja kukat puhkeavat kukkaan myöhemmin kuukauden aikana. Mikäli kevät on lämmin, kukinta alkaa aiemmin.

Yöpymiset

Nagoya 1 yö
Tokio 2 
Shimoda 2 
Kioto 6

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkalippujen mukana.

Hotellihuoneet ovat pienehköjä (erityisesti suurkaupungeissa; Tokiossa ja Kiotossa) ja esim. matkalaukkusäilytystilaa on niukasti.

Liikkuminen matkan aikana

Matkana aikana kävellään paljon ja käytämme usein julkisia liikennevälineitä. Matka ei sovi liikuntaesteiselle.

Shinkansen luotijunalla liikuttaessa matkalaukut lähetetään aina erillisellä kuljetuksella määränpäähän. Matkalaukkuja saa olla 1 kpl per matkustaja.

Ota mukaan kassi/laukku, johon voit perillä pakata 1-2 päivän matkatavarat.

Matkalle mukaan

Matkan aikana kävellään paljon, ota mukaan hyvät kävelykengät tai lenkkarit.

Pakkaa mukaan kevyt sadetakki tai sateenvarjo. Ota mukaan myös lämmintä vaatetusta.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Oikein mukava matka Hei! Viikko sitten palasimme japanista. Matka oli todella hyvä. Opas Aleksi tiesi niin paljon kaikesta japaniin liittyvästä ja jaksoi vastailla että opastaa. Oli hienoa että yöpymisiä per hotelli oli enemmän kuin yksi, ei ollut jatkuvaa pura/pakkaa rumbaa. Sai keskittyä olennaiseen. Paljon oli kävelemistä mutta hyvin sopi matkan teemaan. Ainoa miinus että matka loppui liian pian. 😊
Date published: 2024-02-27
Rated 5 out of 5 by from Upea matka Mielenkiintoinen kurkistus Japanin historiaan ja nykyhetkeen. Paljon vierailukohteita ja matkaa taitettiin pääosin julkisilla kulkuvälineillä. Melko pitkät ja tiiviit retkipäivät. Erinomainen, asiantunteva opas. Hyvät hotellit ja hienosti järjestetty kokonaisuus.
Date published: 2024-02-26
Rated 5 out of 5 by from Loistava opas ja ohjelma Matkaopas oli loistava! Ystävällinen, osaava ja otti kaikki ryhmäläiset huomioon. Matkan ohjelma oli laaja, nähtiin ja koettiin paljon. Hinta-/laatusuhde kohdillaan!
Date published: 2024-02-26
Rated 5 out of 5 by from Rei Tuomo oli ylivoimaisesti paras opas/ryhmänjohtaja ikinä. Matka oli erittäin intensiivinen ja piti sisällään noin lyhyeen aikaan (11pv) uskomattoman paljon nähtävää/koettavaa.
Date published: 2024-02-26
Rated 5 out of 5 by from Toimiva kokonaisuus nuorisoperheen kanssa Palasimme matkalta eilen ja ei voi kuin kiitellä hyvin toimivaa ja joustavaa kokonaisuutta. Tästä iso kiitos matkanjohtaja Tuomolle, joka meidän nuorison mielestä oli paras ikinä. Perheen aikuiset yhtyvät mielipiteeseen. Reissu oli monipuolinen ja lyhyehkössä ajassa tuli nähtyä kaikki keskeinen, myös maaseudun rauhaa ja rannikkoa. Hotellit olivat toimivia ja hyvillä paikoilla, yhteiset ruokailut pohdittuja ja erinomaisia. Tutustumiskohteista oli valittu kaikki keskeiset ja sujuvasti päästiin aina ohi jonojen. Tämä oli meille ensimmäinen Albatros-reissu (ei viimeinen!), joten emme hämmästelleet julkisten käytön määrää tai päivittäisiä askelia, joita tuli usein yli 20000. Tämä sopi meille mainiosti. Suosittelen lämpimästi eri ikäisille nuorisoperheistä eläkeikään. Porukan kirjo oli oikein mukavaa!
Date published: 2024-02-26
Rated 5 out of 5 by from Kiitos matkanjärjestäjille ja oppaalle! Kokonaisuus erinomainen. Hyvin suunniteltu matkareitti. Opas Miika erittäin asiantunteva. Matka ylitti ennakko-odotukset
Date published: 2024-02-25
Rated 4 out of 5 by from Upea kiertomatka, jonka kruunaa ihanat kirsikankukat! Matkanjohtaja Aleksi erittäin kiva, Japanin kielen ja kulttuurin huippuasiantuntija ja piti ryhmästä erittäin hyvää huolta ja jolta sai apua ja vinkkejä virallisen ohjelman ulkopuolellakin. Matkaohjelma laaja ja laadukas; tosin etukäteisinfoa tulisi hioa matkanjohtajan kanssa, jolla paras ymmärrys voiko sen toteuttaa juuri sellaisena ja/tai miten sitä tulisi muuttaa. Nyt parissa kohteessa tuli kiire. Varsinaista kirsikankukkajuhlaa sellaisena kuin minkä käsityksen matkan kuvauksesta saa, ei ole, mutta äärettömän kauniita kirsikankukkia pääsee kyllä ihastelemaan riittämiin siitä huolimattta. Paikallis-/julkisella liikenteellä liikkuminen oli tosi kiinnostavaa ja hauska tapa liikkua, koska siinä näki ja koki taas ihan eri juttuja kuin mitä olisi nähnyt, jos oltaisiin liikuttu vain omilla busseilla ja takseilla. Hotellit Tokiossa ja Kawazussa todella hyvät, Kioton hotellin huoneet sen sijaan olivat hyvin pienet, kuumat ja tunkkaiset, mutta sijainti Kiotossakin loistava. Finnairin suorat lennot erinomaiset. Kaikkinensa upea ja hyvin järjestetty matka, jolla näki ja koki paljon. Suosittelen!
Date published: 2024-02-25
Rated 4 out of 5 by from Kannattaa käydä Olimme helmikuussa Japanin sakura kiertomatkalla, joka osoittautui hyväksi ajankohdaksi. Keli suotuisa, jaksoi liikkua eikä ollut liian kuumaa ja turisteja vähemmän liikkeellä. Aleksi huippu matkanvetäjä. Japanin tieto kattava ja ohjasi sujuvasti ryhmäämme eri liikennevälineissä. Sai pidettyä ryhmämme hyvin kasassa. Olimme vapautuneet huomattavasti enemmän kävelyyn, joten meidän mielestä ei liian rankkaa. Matkan aikana oli sopivasti yhteisiä ruokailuja 6 kpl mikä oli hyvä. Jäi myös sopivasti omaa aikaa shoppailulle yms. Itse pidimme siitä, kun liikuimme paljon eripaikoissa ja näimme myös kattavasti paikkoja. Ainut mikä jäi vähän vajaaksi oli käynti Hiroshimassa, jossa olisi voinut olla yhden yön. Vähentää vaikka Kiotosta yhden yön. Hotellit oli valittu hyvin, sijaitsivat keskeisillä paikoilla.
Date published: 2024-02-22
 • y_2024, m_3, d_1, h_9
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_89
 • loc_fi_FI, sid_JPRTR13, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja