Sakura-juhla Japanissa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe kirsikkapuut kauniilla Izun niemimaalla sekä Japanin vastakohtaisuudet ja kohokohdat sykkivästä Tokiosta historiallisiin Hiroshimaan ja Kiotoon.

Izun niemimaalla kasvaa erityisiä kawazu-kirsikkapuita, jotka lämpimän ilmaston ansiosta kukkivat yleensä aikaisemmin kuin Japanin muut kirsikkapuut. Jo helmikuun alussa alkaa kuuluisan Kawazun kirsikkapuujuhlan juhlinta. Tällä Albatrosin matkalla pääsemme osallistumaan juhlallisuuksiin yhdessä japanilaisten kanssa. Japanilaisia matkustaa alueelle joukoittain juhlimaan ja kunnioittamaan kirsikkapuita. Sen lisäksi pääsemme tarkastelemaan japanilaisuutta lähietäisyydeltä käydessämme sekä vanhassa että uudessa pääkaupungissa, Kiotossa ja Tokiossa. Matkan monia kohokohtia ovat Tokion erilaiset kaupunginosat ja korttelit, Kultainen paviljonki Kiotossa, historiallinen Hiroshima ja tunnelmallinen Miyajiman temppelisaari kuuluisine merestä kohoavine oranssinpunaisine torii-portteineen. Maistelemme myös japanilaista ruokaa, mm. supertuoretta sushia ja mureaa Koben härän lihaa.

Liikumme japanilaisten tapaan eli käytämme toimivaa joukkoliikennettä. Ajamme metrolla, raitiovaunulla, paikallisjunalla ja maailmankuululla Shinkansen-luotijunalla. Teemme myös mielenkiintoisia kävelyretkiä. Retket kuuluvat retkipakettiin, joka ostetaan erikseen.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Yen

Päiväohjelma 11 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Päivä 2
Saapuminen Tokioon. Shintotemppeli Meiji Jingu ja Shibuya. Tervetuloillallinen.
Päivä 3
Tokio. Asakusa-temppeli, Skytree tv-torni, Ginza, Tokio International Forum ja Keisarillisen palatsin puisto
Päivä 4
Tokio omatoimisesti.
Päivä 5
Tokio – Shinkansen-luotijunalla ja paikallisjunalla Shimodaan Izun niemimaalle – kirsikkapuita, festivaali ja ”hanami”.
Päivä 6
Kaupunkikierros Shimodassa. Kävelyretki pitkin Perry Roadia. Ryosenjin ja Chorakujin temppelit. Rentoutumista rannalla ja illallinen.
Päivä 7
Paikallisjunalla ja Shinkansen-luotijunalla Kiotoon. Nishiki-tori ja Gionin viehättävä geishakortteli.
Päivä 8
Kioto. Kokopäiväretki Hiroshimaan ja Miyajiman temppelisaarelle.
Päivä 9
Kioto. Kultainen paviljonki, Nijon linna, vierailu zen-puutarhassa ja bambulehto Arashiyamassa.
Päivä 10
Kioto. Omaa aikaa ja kotimatka alkaa
Päivä 11
Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.998€
Helsinki
2.998€
Helsinki
2.998€
Helsinki
3.048€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä

Tapaamme Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja otamme kurssin kohti Japanin pääkaupunkia Tokiota. Lennolla tarjoillaan normaalit ateriat.

Päivä 2
Saapuminen Tokioon. Shintotemppeli Meiji Jingu ja Shibuya. Tervetuloillallinen.
Geishat

Laskeudumme Tokioon keskellä päivää ja lähdemme saman tien tutustumaan kaupunkiin. Tokio oli kauan sitten vähäinen kalastajakylä, mutta nykyään se on yksi maailman suurimmista ja moderneimmista kaupungeista. Tokio koostuu monista pienistä kaupunginosista, joista jokaisella on omat erityispiirteensä ja oma tunnelmansa. Tulevien päivien aikana vierailemme niistä kaikkein kiinnostavimmissa.

Päivän retkeen sisältyy vierailu Japanin tunnetuimpaan shintopyhättöön, Meiji Jinguun, joka valmistui 1920 ja symboloi keisarin tärkeää roolia japanilaisessa yhteiskunnassa sekä poliittisena että uskonnollisena johtajana. Vasta toisen maailmansodan jälkeen keisari menetti jumalallisen asemansa sekä poliittisen vaikutusvaltansa. Matkalla temppeliin kuljemme valtavan torii-portin kautta ja jatkamme läpi rauhaisan metsän, joka ympäröi temppeliä. Metsän puut ovat lahja keisarilliselle temppelille koko Japanin kansalta.

Nyt suuntaamme yhteen kaupungin tunnetuimmista osista – niin japanilaisten kuin turistienkin keskuudessa – nimittäin Shibuyaan, joka sijaitsee keskellä Tokiota ja jonka asema on yksi Tokion liikenteellisistä solmukohdista. Maailman vilkkaimmaksi sanotussa Center gain risteyksessä neonvalot vilkkuvat, mainokset ja musiikkivideot välkkyvät valtavilla videoseinillä, ja sadat japanilaiset – liikemiehistä koululaisiin ja trendikkäisiin nuoriin villeine kampauksineen – kiiruhtavat eteenpäin valon vaihtuessa vihreäksi. Aseman edustalla on pieni koirapatsas – Hachiko – joka on kaupungin tunnetuin tapaamispaikka. Tarina uskollisesta Hachiko-koirasta, joka päivästä päivään odottaa isäntäänsä aseman edessä – myös tämän jo kuoltua – on itsessään hyvin liikuttava. Hachikon tarinasta tehtiin Japanissa elokuva jo 1980-luvulla, ennen Richard Geren tähdittämää Hollywood-versiota vuodelta 2009.

Illalla kokoonnumme tervetuloillalliselle japanilaiseen ravintolaan. Japanilainen ruoka on maailman terveellisintä ja monipuolisinta, siihen kuuluu paljon kalaa ja kasviksia, ja se on paljon muutakin kuin vain sushia. Ruoalla on suuri rooli seikkailussa Auringon valtakunnassa. Joissakin ravintoloissa on kuvat ruoka-annoksista – joskus jopa luonnollista kokoa olevat muoviset mallit – joten tällä matkalla on loistava tilaisuus kokeilla jotakin aivan uutta!

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan, vaan on osa erikseen ostettavaa retkipakettia. Lue retkipaketista lisää päiväohjelman perästä.)

Saapumispäivän ohjelma voi vaihdella riippuen lentoaikataulusta. Ei siis ole varmaa, että ehdimme tehdä kaikki ohjelmaan merkityt asiat saapumispäivänä (koskee myös tervetuloillallista, joka saattaa siirtyä seuraavaan päivään). Kaikki Tokion elämykset tulevat kuitenkin koettua, mutta osa kenties vasta seuraavina päivinä.

Päivä 3
Tokio. Asakusa-temppeli, Skytree tv-torni, Ginza, Tokio International Forum ja Keisarillisen palatsin puisto
Temppeli Tokiossa

Päivän retkellä, joka toteutetaan metrolla ja kävellen, ensimmäinen kohteemme on Asakusa, vanha kaupunginosa, joka sijaitsee ”matalassa kaupungissa” Sumidajoen varrella. Näemme siellä Sensoji-temppelin ja Kaminari-portin, jota koristaa iso punainen lyhty. Asakusassa voi kokea perinteistä Tokiota. Siellä on vielä vanhoja, hyvin hoidettuja puutaloja, jotka selvisivät toisen maailmansodan tuhoista. Katsele myös pieniä sivukatuja temppelin ympärillä. Kojujen suolaiset ja makeat herkut houkuttelevat maistamaan. Kokeile esimerkiksi vastapaistettua senbeitä, kuuluisaa japanilaista suolakeksiä, josta löytyy makuvaihtoehtoja joka lähtöön. Parempia ei saa mistään muualta.

Jos haluat hankkia keittiöösi japanilaisia keittiötarvikkeita – tai jos haluat vain kokea jotakin vähemmän perinteistä – temppeliltä on helppo käväistä Kappabashidori-kadulla, jolla on keittiötarvikeliikkeitä vieri vieressä. Sieltä saa ihan kaikkea: muoviruokia, patoja, vartaita, japanilaista keramiikka, valurautaisia teepannuja, vihreää teetä ja paljon muuta.

Asakusasta siirrymme Sumidajoen toiselle puolelle ja käymme Tokion korkeimmassa rakennuksessa, Skytreessä. Katselemme tv-tornin huipulta tätä jättimäistä miljoonakaupunkia.

Matkustamme lähes satavuotiaalla Ginza Linella, Tokion vanhimmalla metrolinjalla, Ginzan kaupunginosaan. Sana ”Ginza” tarkoittaa hopearahapajaa. Alue on jo monta vuotta ollut Tokion ylellisin ostosalue. Täällä ovat edustettuina kaikki Japanin ja koko maailman kalliit merkit. Kuljemme pitkin Ginzan vilkasta ja tyylikästä pääkatua, jolla näkee niin shoppailijoita kuin kiireisiä liikemiehiäkin. Ginza on kuuluisa epätavallisesta arkkitehtuuristaan. Täällä on kaikkea futuristisista jättiläisrakennuksista tylsiin toimistotaloihin – katsoo minne tahansa, silmiin osuu eri tyylilajien värikäs sekoitus. Tokion arkkitehtuurista voi olla monta mieltä, mutta yksi asia on varma: Tokion kaduilla seikkailu on kaikkea muuta kuin tylsää!

Ginzasta kävelemme seuraavaan kohteeseemme, joka on todellinen arkkitehtoninen helmi. Vierailemme Tokyo International Forumissa, isossa kongressikeskuksessa, joka on valmistunut vuonna 1996. Terästä ja lasia oleva rakennus muistuttaa pitkää laivaa. Täällä pidetään konferensseja, messuja, konsertteja ja näyttelyitä. Kävelemme vielä keisarillisen palatsin puutarhaan. Matkanjohtaja kertoo keisarikunnasta ja nykyisestä keisarillisesta perheestä.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan, vaan on osa erikseen ostettavaa retkipakettia. Lue retkipaketista lisää päiväohjelman jälkeen.)

Päivä 4
Tokio omatoimisesti.

Päivä on varattu omille seikkailuille Tokiossa. Tokio on valtava kiinnostavien vaikutelmien ja mahdollisuuksien runsaudensarvi pidit sitten shoppailusta, museoista tai kulinaarisista nautinnoista. Tokiossa on useampia Michelin-tähtiravintoloita kuin Pariisissa ja Lontoossa yhteensä, mutta myös vaatimattomammissa paikoissa ruoka on korkealaatuista. Monissa ruokapaikoissa on tarjolla valmiiksi mietittyjä ateriakokonaisuuksia – kokeile niitä!

Metrolla on Tokiossa helppo ja nopea kulkea. Matkanjohtajan palvelut ovat käytettävissäsi – hän auttaa mielellään!

Lähellä Shibuyaa sijaitsee Harajukun kaupunginosa, jonne nuoret japanilaiset – joista monet ovat hakeneet pukeutumiseensa inspiraatiota japanilaisista manga-sarjakuvista – tulevat ostoksille alueen pieniin erikoisliikkeisiin. Erityisen vilkas on Takeshita Dori -katu. Lähistöllä on myös ylellinen Omotesandon ostoskatu, jonka varrella on sekä japanilaisia että ulkomaalaisia merkkiliikkeitä.

Roppongin kaupunginosassa, joka tunnettiin ennen parhaiten diskoista ja sporttibaareista, toimii nykyään useita moderneja taidemuseoita. Akihabarassa, Tokion ”elektroniikkakeskuksessa” on vanhanaikaisia elektroniikkapuoteja, isoja elektroniikkamarketteja, tietokonepelikauppoja, manga- ja animekauppoja sekä kaikenlaisia kahviloita.

Päivä 5
Tokio – Shinkansen-luotijunalla ja paikallisjunalla Shimodaan Izun niemimaalle – kirsikkapuita, festivaali ja ”hanami”.

Matkustamme kuuluisalla japanilaisella luotijunalla Shinkansenilla Atamiin, jossa vaihdamme paikallisjunaan, joka vie meidät Shimodaan Izun niemimaalle. Jotta junamatkamme olisi mahdollisimman mukava, isot matkatavaramme kuljetetaan aamulla Kiotoon. Me matkustamme siis vain seuraavan kahden päivän matkatavarat mukanamme. Shimodaan saavuttuamme lähdemme katsomaan kauniita kirsikkapuita ja kokemaan kirsikankukkafestivaalin. Ihmisiä on paljon, ja alue on täynnä ruoka- ja matkamuistokojuja. Lämpimämmän ilmaston vuoksi kolme erilaista kirsikkalajia kukoistaa täällä ennen muita Japanin kirsikkapuita.

Japanilaiset tulevat tänne kunnioittaakseen puita ja tätä kutsutaan japaniksi ilmaisulla ”hanami”, joka tarkoittaa juuri kukkien katselua ja sakurasta nauttimista. Hieman aikaisemmin keväällä juhlittiin luumupuita, kevään julistajaa. Izun niemimaalla näemme luumupuita rinta rinnan kirsikkapuiden kanssa. Illallisen syömme hotellissa.

Päivä 6
Kaupunkikierros Shimodassa. Kävelyretki pitkin Perry Roadia. Ryosenjin ja Chorakujin temppelit. Rentoutumista rannalla ja illallinen.

Shimoda on viehättävä merenrantakaupunki Izun niemimaan eteläosassa. 

Sillä on historiallista merkitystä, koska juuri tänne komentaja Perryn ”mustat laivat” saapuivat vuonna 1854, ja täällä ensimmäiset ulkomaalaiset merijalkaväen sotilaat astuivat maihin. Tapahtuma merkitsi Japanin eristäytyneisyyden päättymistä, sillä maan oli pakko avata satamansa kaupankäynnille, sekä alkua USA:n ja Japanin välisille diplomaattisuhteille. Katselemme kaupunkia lähemmin ja kuljemme kanavaa seuraillen pitkin idyllistä ”Perry Roadia”. Käymme Ryosenjin ja Chorakujin temppeleissä, joissa allekirjoitettiin Japanin ensimmäiset kauppasopimukset amerikkalaisten ja venäläisten kanssa.

Palaamme hotellille ja loppupäivä on varattu rentoutumiselle. Voimme nauttia ihastuttavasta hotellista ja sen lämpimistä kylvyistä. Vaikka ilmasto Izun niemimaalla onkin leudompi kuin Tokiossa, voi helmikuussa ja maaliskuun alussa olla vielä viileää. Rento kävelyretki rannalla hotellin ulkopuolella tekee silti aina hyvää. Illallisen syömme hotellissa.

Päivä 7
Paikallisjunalla ja Shinkansen-luotijunalla Kiotoon. Nishiki-tori ja Gionin viehättävä geishakortteli.

Tänään jätämme hyvästit Shimodalle ja Izun niemimaalle ja matkustamme Kiotoon. Ensin nousemme paikallisjunaan, joka vie meidät Odawaraan. Odawarassa vaihdamme Shinkanseniin. Saavuttuamme entiseen keisarilliseen kaupunkiin ajamme metrolla hotellille. Asumme keskustassa, ja asetuttuamme huoneisiimme lähdemme päivän retkelle. Kiotossa on yli 1 600 buddhalaistemppeliä ja 270 shintolaispyhättöä. Sen lisäksi kaupungissa on keisarillinen palatsi, shoguneiden Nijon linna, sekä keisarillisia huviloita ja puistoja sekä liuta Japanin parhaita museoita. Kioto oli ainoa Japanin suurkaupungeista, joka säästyi pommituksilta toisessa maailmansodassa. Väitetään, että syynä olivat kaupungin ainutlaatuiset kulttuuriaarteet.

Kiotossa on yhä enemmän vanhoja puutaloja kuin muissa Japanin isoissa kaupungeissa. Yksittäiset kaupunginosat tuntuvat eläviltä ulkoilmamuseoilta, vaikka isot yhtenäiset kauniiden puutalojen korttelit ovatkin lähes kadonneet. Erityisesti kaupungin laitamilla tuntuu, kuin siirtyisi toiseen aikaan, jolloin estetiikka oli arvossaan.

Käymme Fushimi Inari-taishan shintopyhäkössä, jossa kuljemme läpi lukemattomien oranssinpunaisten torii-porttien. Tuhannet torii-portit muodostavat kauniin väylän läpi vihreän metsän. Iltapäivällä käymme myös tunnetulla Nishiki-ruokatorilla. Torilta löytyy valtava valikoima kiotolaisia erikoisuuksia kauniisti esille pantuina – hedelmiä ja vihanneksia, kalaa, lihaa, säilykkeitä ja naposteltavaa. Nishiki on värikäs kokemus, ja maistiaisia tarjotaan mielellään. Gion-korttelissa Kamojoen rannalla tunnelmalliset ruokapaikat houkuttelevat rinta rinnan perinteisten, huomaamattomien teehuoneiden kanssa, joissa Kioton kuuluisat geishat työskentelevät. Jos meillä on onnea, saatamme nähdä geishan sipsuttavan kadulla upeassa kimonossa huolellisesti puuteroiduin kasvoin.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan, vaan on osa erikseen ostettavaa retkipakettia. Lue retkipaketista lisää päiväohjelman perästä.)

Päivä 8
Kioto. Kokopäiväretki Hiroshimaan ja Miyajiman temppelisaarelle.

Kiotosta 300 km länteen sijaitsee Hiroshima. Elokuun 6. päivänä 1945 kaupunki tuhoutui ja yli 100 000 ihmistä menetti henkensä, kun maailmassa räjäytettiin ensimmäistä kertaa atomipommi. Yksinkertainen kupolimainen rauniorakennus seisoo muistuttamassa valtavasta tuhosta, jonka ydinpommi aiheutti. Lähellä on kaunis Rauhanpuisto, jossa palaa Rauhanliekki – se sammutetaan vasta, kun viimeinenkin ydinase maailmassa on tuhottu. Käymme puistossa ja Rauhanmuseossa, jonka näyttely kertoo tapahtumien kulusta tuona tuhoisana päivänä. Hiroshima on rakennettu täysin uudestaan ja on hyvin erilainen kuin muut japanilaiset kaupungit leveine ja ilmavine katuineen. Syömme lounaan Hiroshimassa ja ajamme sitten veneellä katsomaan erästä Japanin tunnetuimmista, kuvatuimmista ja rakastetuimmista kohteista: oranssinpunaista, ”leijailevaa” torii-porttia Miyajiman saaren edustalla. Kaunista, runollista ja niin tyypillisen japanilaista! Miyajima kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

(Päivän retki ja lounas eivät sisälly matkan hintaan, vaan ovat osa erikseen ostettavaa retkipakettia. Lue retkipaketista lisää päiväohjelman perästä.)

Päivä 9
Kioto. Kultainen paviljonki, Nijon linna, vierailu zen-puutarhassa ja bambulehto Arashiyamassa.

Kaupungin pohjoislaidalla sijaitsee kuuluisa Kultainen paviljonki. Ihastuttava, puhtaalla lehtikullalla päällystetty paviljonki on kopio alkuperäisestä, yli 500 vuotta vanhasta rakennuksesta, jonka eräs mielisairas munkki sytytti tuleen 1955.

Keisarillisen Japanin armeijan ylipäällikkö oli shogun. Pitkiä ajanjaksoja hän oli myös maan todellinen hallitsija. Keisarin rooli oli pikemminkin symbolinen. Tokugawa-shogunaatti rakensi Nijon linnan vuonna 1603. Linnan rakennukset ovat hyvin säilyneitä. Linnan rakentamiseen osallistuivat parhaat käsityöläiset, ja aikansa taitavimmat taiteilijat koristelivat sen. Satakielilattiat ovat hyvä esimerkki siitä, kuinka hienostunut linna on. Lattiat on rakennettu niin, että ne vikisevät linnun lailla, kun niillä astelee. Tarkoituksena oli suojella linnan asukkaita salamurhaajilta ja yllätyshyökkäyksiltä. Taidokkaat puuleikkaukset ja lukuisat maalaukset ovat alkuperäisiä ja hyvin arvokkaita.

Käymme tänään vielä Arashiyaman esikaupungissa vuorten juurella Kioton länsilaidalla. Näemme Unescon suojeleman Tenryu-jin temppelin, joka on kuuluisa 1300-luvulta peräisin olevasta kauniista zen-puutarhasta. Temppeli valmistui 1339 ja kuuluu buddhalaiselle Rinzai-koulukunnalle. Näemme kauniin bambulehdon, jossa useita metrejä korkeiden bambujen muodostama metsä luo eksoottista tunnelmaa. Teemme myös pienen kävelyn jokirantaa pitkin.

Illalla nautimme japanilaisen illallisen yhdessä Kioton lukuisista hyvistä ravintoloista. Ruokalistalla on kuuluisaa wagyu-härkää, marmorisoitunutta japanilaista häränlihaa. Mieliinpainuva kulinaarinen elämys ja supermureaa lihaa, joka lähes sulaa suuhun!

(Päivän retki ja Wagyu-härkäillallinen ei sisälly matkan hintaan, vaan on osa erikseen ostettavaa retkipakettia. Lue retkipaketista lisää päiväohjelman jälkeen.)

Päivä 10
Kioto. Omaa aikaa ja kotimatka alkaa

Tänään on omaa aikaa Kiotossa ennen kuin bussi noutaa meidät hotellilta ja lähdemme kohti Kansain lentokenttää. Kotimatka alkaa.

Päivä 11
Saapuminen Helsinkiin

Saavumme Helsinkiin alkuiltapäivällä.

Lisämaksullinen retkipaketti

• suomalaisen matkanjohtajan palvelut

Retkikohteet Tokiossa:
• Meiji Jingu- shintotemppeli
• Shibuyan alue
• Tsukijin kalatori
• Kävelykierros Ginzassa, ylellisellä ostosalueella
• Akihabaran tunnettu elektroniikkamyymäläalue

Retkikohteet Kiotossa:
• Gionin viehättävät geishakorttelit 
• Kultapaviljonki
• Nijon linna

Muut retkikohteet, kuljetukset ja ruokailut:
• Hiroshima – Rauhanpuisto ja -museo
• Miyajiman saari
• kuljetukset (metro, paikallisbussi ja Shinkansen-juna Hiroshimaan)
• 1 lounas ja 1 illallinen

Hinta: 598€/hlö

Retkipaketti varataan myynnistämme viimeistään 45 päivää ennen matkaa. 

Huomioithan, että mikäli et osallistu retkipaketin retkille, matkanjohtajan palvelut ovat rajalliset.

Torii-portti Miyajiman saaren edustalla

Shinkansen luotijuna

Matkustamme Japanin rautateiden kuuluisalla luotijunalla, Shinkansenilla joka on yhdistänyt Tokion muihin Japanin suurkaupunkeihin vuodesta 1964 lähtien. Nopeimpien junien maksiminopeus on 320 km/h, ja vuosittain junilla matkustaa noin 300 miljoonaa ihmistä. Shinkansenissa voi olla jopa 16 vaunua ja kokonaispituutta noin 400 m. Koska Shinkansen-junat ajavat erikoisraiteilla, joilla muita junia ei kulje, myöhästymisiä on vain harvoin. Keskimääräinen myöhästyminen junaa kohti on noin 30-40 sekuntia. Junat on mukavia, jalkatilaa on riittävästi ja penkit kääntyvät, joten voit aina istua kasvot menosuuntaan. Junissa ei saa tupakoida, lukuun ottamatta uusimpia junia, jotka on varustettu tupakointitiloin. Lue lisää: http://english.jr-central.co.jp/about/

 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huone

498€

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Tokio/Osaka - Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus keskitason hotelleissa
 • Junamatkat Shinkansen luotijunalla ja paikallisjunalla Tokio - Shimoda - Kioto
 • Erilliset matkalaukkukuljetukset Tokio - Kioto
 • Aamiaiset pvät 3-10
 • Illalliset päivinä 2, 5 ja 6
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

Mikäli et osallistu lisämaksullisen retkipaketin retkille, matkanjohtajan palvelut ovat matkan aikana rajalliset.

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Retkipaketti 598€/hlö (retkipaketti varataan viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää).
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkatavarat

Tällä matkalla käytämme japanilaista pikajunaa Shinkansenia, jossa on vain rajallisesti tilaa matkatavaroille. Tästä syystä matkalaukut kuljetetaan erikseen seuraavaan majapaikkaamme, usein jo edellisenä päivänä. Kannattaa ottaa mukaan sopivan kokoinen reppu tai kassi, johon mahtuu välttämättömimmät tavarat. 

Minimiosallistujamäärä

Matkan minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Majoittuminen

Asumme Tokiossa ja Kiotossa siisteissä ja asiallisissa kaupunkihotelleissa, joissa on pienet huoneet, oma wc/kylpyhuone, tv sekä internetyhteys. Hotellit sijaitsevat yleensä lähellä metroasemaa, mikä on hyvä, sillä käytämme matkan aikana paljon metroa.

Tokio 3 yötä, Shimoda 2 ja Kioto 3.

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään noin viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.  

Liikkuminen matkan aikana

Käytämme Japanin matkoillamme julkisia kulkuvälineitä, kuten metroa ja luotijunaa.

Retkipäivien aikana kävelemme paljon. Kävelyreiteillä on myös korkeuseroja ja portaita. Ota mukaan hyvät ja tutut lenkkarit tai kävelykengät. Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle.

Opastus esim. Tokiossa liikuttaessa tapahtuu kannettavan lähettimen avulla. Matkanjohtajalla on käytössään lähetin&mikrofoni ja kaikilla matkustajilla vastaanotin&kuulokkeet. Mikäli haluat ottaa mukaan omat tutut nappikuulokkeet niiden käyttäminen vastaanottimessa on mahdollista.

Huomioithan, että matkalaukut lähetetetään erillisellä kuljetuksella, kun itse liikumme luotijunalla. Onkin tärkeää, että otat mukaan rautatieasemilla ja julkisessa liikenteessä helposti itse mukana kuljetettavan repun tai laukun, johon voit pakata 1-5 päivän (matkasta ja matkaohjelmasta riippuen) aikana tarvitsemasi tavarat luotijunaosuudelle. Huomioithan, että luotijunissa laukun suurin sallittu matkatavarakoko on 160cm (pituus+leveys+syvyys yhteensä).

Juomaraha

Japanissa ei ole tapana antaa juomarahaa.

Lisätietoja Japanista

Lue lisää Japanista: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/japani
Sivulla on tietoa mm. ilmastosta, aikaerosta, juomarahakäytännöistä, viisumista ja rokotuksista.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Onsenissa ja tatamilla Matka Sakura-juhlaan oli pitkä, mutta vaivan arvoinen. Tokio, Izun niemimaa, Kioto, Hiroshima, temppelialueet ja linnat puutarhoineen. Vauhtia ja nähtävyyksiä matkasta ei puuttunut, kuljettiin sitten jalan tai Shinkansen junalla. Nautittavan seikkailusta teki yhteisiin ruokailuihin valitut erityyppiset ravintolat ja osuvat hotellien sijainnit. Varsinainen sakura kakun päälle oli Kawazussa rantahotellin parvekkeella konkretisoitunut kokemus nousevan auringon maasta! Oli hämmentävää kokea ylenpalttista, vuosisatoja hioutunutta kohteliaisuutta kumarruksineen, kohdata godzillamaisia rautatie- ja metroasemia, kulkea suurkaupunkien katulabyrintteja. Mutta mainio oppaamme Miika johdatti meidät buddhamaisella tyyneydellä paikasta toiseen ("Näyttäkää taas Icoca-korttia laitteessa") valaisten meitä syvällisellä paikallisuuden tuntemuksellaan. Ilman opastusta tähän suureen pieneen maahan se olisi ollut kuin nousu Fujiyamalle. Kiitos kokemuksesta!
Date published: 2024-03-15
Rated 5 out of 5 by from Kokonaisuus Erittäin osaava, kielitaitoinen, mukava ja huolehtiva opas. Matkasisältö erinomainen ja aikataulut sopiva.
Date published: 2024-03-08
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen ensikosketus Japaniin Saavuimme juuri kotiin upealta Japanin kiertomatkalta. Meitä oli vastassa kentällä opas, joka osoittautui mahtavaksi tietopankiksi, kulttuurin asiantuntijaksi ja ennen kaikkea huipputyypiksi. Retkien ja vierailukohteiden lomassa käytiin asioita lävitse syvemmältä kuin mitä Wikipedia tai Google kertoo. Se antoi matkaan lisäväriä. Kohteet oli mietitty huolella, samoin järjestys. Vikkelä opas vei ryhmää pitkin Tokiota ammattitaitoisesti ja kaikenikäiset sekä erilaiset tarpeet huomioiden. Oli oikein hyvä ajatus levähtää kirsikankukkien lomassa valtavan Tokion jälkeen. Kioton ja Hiroshiman nähtävyydet paketoivat matkan. Myös omaa aikaakin oli ja sen käyttöön saimme hyviä vinkkejä ja ohjeita oppaalta. Matkaan kuului yllättävän monta ruokailua, ja ravintolat oli valittu huolella. Hotellien sijainnit olivat oivalliset. Matka oli arvokas, mutta sillä säästi omaa aikaa ja hermoja erilaisten varausten ja järjestelyiden organisoinnista sekä sai mahtavan oppaan tiedot ja palvelut käyttöönsä. Ryhmäkokokin oli hyvä ja erilaisia turhia toisten odottelemisia tai erikoisvaatimuksia ei ollut. Kävelyä tuli paljon ja kaikki jaksoivat mukisematta. Aion jatkossakin valita Albatrossin, kun haluan nähdä paljon pienessä ajassa.
Date published: 2024-03-04
Rated 5 out of 5 by from Ihanat kirsikankukat! Kolme vuotta säästin ja unelma täyttyi 100%.
Date published: 2024-03-04
Rated 5 out of 5 by from Elämyksiä täynnä! Olin tällä matkalla viikko sitten ja matka oli kokonaisuutena todella monipuolinen. Matkalla ehti nähdä ja kokea paljon. Matkan kokonaisuus oli hyvin suunniteltu. Opas oli myös todella hyvä! Hän jaksoi ystävällisesti vastata kysymyksiimme ja saimme vastauksia moniin asioihin. Kaikki sujui hänen toimesta loistavasti.
Date published: 2024-02-29
Rated 4 out of 5 by from Oikein mukava matka Hei! Viikko sitten palasimme japanista. Matka oli todella hyvä. Opas Aleksi tiesi niin paljon kaikesta japaniin liittyvästä ja jaksoi vastailla että opastaa. Oli hienoa että yöpymisiä per hotelli oli enemmän kuin yksi, ei ollut jatkuvaa pura/pakkaa rumbaa. Sai keskittyä olennaiseen. Paljon oli kävelemistä mutta hyvin sopi matkan teemaan. Ainoa miinus että matka loppui liian pian. 😊
Date published: 2024-02-27
Rated 5 out of 5 by from Upea matka Mielenkiintoinen kurkistus Japanin historiaan ja nykyhetkeen. Paljon vierailukohteita ja matkaa taitettiin pääosin julkisilla kulkuvälineillä. Melko pitkät ja tiiviit retkipäivät. Erinomainen, asiantunteva opas. Hyvät hotellit ja hienosti järjestetty kokonaisuus.
Date published: 2024-02-26
Rated 5 out of 5 by from Loistava opas ja ohjelma Matkaopas oli loistava! Ystävällinen, osaava ja otti kaikki ryhmäläiset huomioon. Matkan ohjelma oli laaja, nähtiin ja koettiin paljon. Hinta-/laatusuhde kohdillaan!
Date published: 2024-02-26
 • y_2024, m_7, d_18, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_94
 • loc_fi_FI, sid_JPRTR13, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja