Sakura-juhla Japanissa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe sakura-juhla ja kirsikkapuut kauniilla Izun niemimaalla sekä Japanin kohokohdat Nagoyasta moderniin Tokioon ja historiallisiin Hiroshimaan sekä Kiotoon.

Izun niemimaalla kasvaa erityisiä kawazu-kirsikkapuita, jotka lämpimän ilmaston ansiosta kukkivat varhemmin kuin Japanin muut kirsikkapuut. Jo helmikuussa alkaa kuuluisan Kawazun kirsikkapuujuhlan viettäminen. Tällä uudella matkalla pääsemme osallistumaan juhlallisuuksiin yhdessä japanilaisten kanssa. Alueelle matkustetaan joukoittain juhlimaan ja kunnioittamaan kirsikkapuita. Sen lisäksi pääsemme tarkastelemaan japanilaisuutta lähietäisyydeltä käydessämme sekä vanhassa että uudessa pääkaupungissa, Kiotossa ja Tokiossa. Yksi matkan monista kohokohdista on maailman suurin kalatori Tokiossa, Kultainen paviljonki Kiotossa, historiallinen Hiroshima ja tunnelmallinen Miyajiman temppelisaari kuuluisine merestä kohoavine oranssinpunaisine torii-portteineen. Maistelemme myös japanilaista ruokaa, mm. supertuoretta sushia ja mureaa Koben härän lihaa.

Liikumme japanilaisten tapaan eli käytämme toimivaa joukkoliikennettä. Ajamme metrolla, raitiovaunulla, paikallisjunalla ja maailmankuululla Shinkansen-luotijunalla. Teemme myös kävelyretkiä.

Retket kuuluvat lisämaksulliseen retkipakettiin.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Yen

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Nagoyaan, Japaniin - Nagoyan linna ja tervetuloillallinen
Päivä 3 Shinkansen-luotijunalla Tokioon - Meiji Jingu -shintotemppeli ja Shibuya
Päivä 4 Tokio - Tsukijin kalatori - Hamarikyu-puutarha - laivamatka Odaibaan - Ginza ja Akihabara
Päivä 5 Tokio - Shinkansen-luotijunalla ja paikallisjunalla Shimodaan Izun niemimaalle - rentoutumista rannalla ja illallinen
Päivä 6 Kaupunkikierros Shimodassa - vierailu Ryosenjin ja Chorakujin temppeleissä - rentoutumista hotellissa ja illallinen - kirsikankukkia ja iltashow Kawazussa
Päivä 7 Shimoda - paikallisjunalla ja Shinkansenilla Kiotoon - Nishiki-tori ja Gionin viehättävät geishakorttelit
Päivä 8 Kioto - kokopäiväretki Hiroshimaan ja Miyajiman temppelisaari
Päivä 9 Kioto - Kultainen paviljonki - Nijon linna - vierailu zen-puutarhassa ja pyöräretki Arashiyamassa - läksiäisillallinen, jolla maistelemme Koben härkää
Päivä 10 Bussilla Osakaan - lento Helsinkiin

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.398€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
2.498€
Helsinki
Täynnä
2.398€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Otamme kurssin kohti Japania ja Nagoyaa.
Päivä 2
Saapuminen Nagoyaan, Japaniin - Nagoyan linna ja tervetuloillallinen

Laskeudumme Nagoyaan aamupäivällä ja suuntaamme heti kohti uusia kokemuksia. Nagoya on yksi Japanin suurimmista kaupungeista ja maan tärkeimpien teollisuusalojen kotipaikka. Erityisen tunnettu on Toyotan tehtaat. Toisen maailmansodan viimeisinä päivinä kaupunki tuhoutui liittoutuneiden pommituksissa maan tasalle. Sittemmin kaupunki on rakennettu uudelleen leveine bulevardeineen ja kerrostaloineen. Kaikesta huolimatta Nagoyassa vallitsee pikkukaupunkimainen tunnelma, ja kaupungissa on paljon katsottavaa. Syötyämme ensimmäisen lounaamme Japanissa käymme Nagoyan kuuluisassa linnassa. Linna rakennettiin 1612 suojelemaan etelästä käsin tulevia hyökkäyksiä vastaan. Etelässä valtaa piti Owari-klaani, joka oli yksi kolmesta Tokugawa-perheeseen kuuluvista klaaneista. Toukokuussa 1945 vain pieni osa linnasta välttyi totaaliselta tuholta, mutta joitakin yksittäisiä rakennuksia onnistuttiin pelastamaan kuten myös joitakin arvokkaita taide-esineitä, jotka ovat nyt esillä uudelleen rakennetussa linnassa. Iltapäivällä majoitumme hotelliimme. Illalla nautimme tervetulopäivällisen yhdessä.

Japanilainen ruoka on yksi maailman terveellisimmistä ja monipuolisimmista, siihen kuuluu paljon kalaa ja kasviksia, ja se on paljon muutakin kuin vain sushia. Usein ravintoloissa on kuvat ruoka-annoksista – joskus jopa luonnollista kokoa olevat muoviset mallit. Ruoalla on suuri rooli seikkailussa Auringon valtakunnassa!

Päivä 3
Shinkansen-luotijunalla Tokioon - Meiji Jingu -shintotemppeli ja Shibuya

Tänään matkaamme Shinkansen-luotijunalla Tokioon. Junamatkalla saamme käsityksen siitä, kuinka tiheästi asuttu maa Japani on. Jos sää sallii, voimme matkan varrella nähdä pyhän Fuji-vuoren. Reilussa puolessatoista tunnissa olemme perillä 366 km:n päässä sijaitsevassa Tokiossa. Ennen junaan astumista on mahdollisuus ostaa mukaan ”bento”, tyypillinen japanilainen eväslaatikko. Bentoja on laaja valikoima, mutta tyypillisesti se sisältää riisiä, herkullisia lisukkeita ja pieniä annoksia esimerkiksi kalaa, lihaa, vihanneksia ja salaatteja. Herkullista eikä erityisen kallista! Matkalaukut kuljetetaan Tokioon jo edellispäivänä, joten matkustamme mukanamme vain käsimatkatavarat.

Saavumme Tokioon puolen päivän aikaan ja lähdemme heti tutustumaan kaupunkiin. Tokio oli kauan sitten vähäinen kalastajakylä, mutta nykyään se on yksi maailman suurimmista ja moderneimmista kaupungeista. Tokio koostuu monista pienistä kaupunginosista, joista jokaisella on omat erityispiirteensä ja oma tunnelmansa. Tulevien päivien aikana vierailemme niistä kaikkein kiinnostavimmissa.

Aloitamme päivän retken vierailulla Japanin suurimmassa shintotemppelissä, Meiji Jingussa, joka valmistui 1920 ja symboloi keisarin tärkeää roolia japanilaisessa yhteiskunnassa sekä poliittisena että uskonnollisena johtajana. Vasta toisen maailmansodan jälkeen keisari menetti jumalallisen asemansa sekä poliittisen vaikutusvaltansa. Matkalla temppeliin kuljemme suuren torii-portin kautta ja jatkamme läpi rauhaisan puiston, joka ympäröi temppeliä. Metsän puut ovat lahja keisarilliselle temppelille koko Japanin kansalta.

Suuntaamme yhteen kaupungin tunnetuimmista osista – niin japanilaisten kuin turistienkin keskuudessa – nimittäin Shibuyaan, jonka sijainti on keskeinen, ja jonka asema on yksi kaupungin liikenteellisistä solmukohdista. Maailman vilkkaimmaksi sanotussa Center gain -risteyksessä neonvalot vilkkuvat, mainokset ja musiikkivideot pyörivät tauotta valtavilla videoseinillä, ja sadat japanilaiset – liikemiehistä koululaisiin ja trendikkäisiin nuoriin villeine kampauksineen – kiiruhtavat eteenpäin valon vaihtuessa vihreäksi. Aseman edustalla on pieni koirapatsas – Hachiko – joka on kaupungin tunnetuin tapaamispaikka. Tarina uskollisesta Hachiko-koirasta, joka päivästä päivään odottaa isäntäänsä aseman edessä – myös tämän jo kuoltua – on itsessään hyvin liikuttava. Hachikon tarinasta tehtiin Japanissa elokuva jo 1980-luvulla, ennen Richard Geren tähdittämää Hollywood-versiota vuodelta 2009.

Päivän retki ei sisälly matkan hintaan, vaan on osa erikseen myytävää retkipakettia.

Päivä 4
Tokio - Tsukijin kalatori - Hamarikyu-puutarha - laivamatka Odaibaan - Ginza ja Akihabara

Päivän retken toteutamme pääosin jalkaisin. Aloitamme käymällä Tsukijin kalatorilla, joka on maailman suurin. Väitetään, että joka seitsemäs maailmassa kalastettu kala myydään täällä. Kalatorin vaikuttava tunnelma täytyy kokea nyt, sillä seuraavien vuosien aikana tori on tarkoitus siirtää Tokion ulkopuolelle. Kalatorilla näemme, miten erilaisia kaloja, äyriäisiä ja leviä käsitellään. Meno torilla on vilkasta, ja japanilaisten rakkaus merenherkkuja kohtaan näkyy kaikessa. Pääsemme luonnollisesti maistamaan joitakin paikallisia erikoisuuksia – tuoreempaa sushia ei löydy mistään!

Kalojen maailmasta suuntaamme Tokion kaduille. Vaikuttavat rakennukset leimaavat katukuvaa: futuristisista jättiläisrakennuksista tylsiin toimistotaloihin – katsoo minne tahansa, silmiin osuu eri tyylilajien värikäs sekoitus. Kaupungin arkkitehtuurista voi olla monta mieltä, mutta yksi asia on varma: näillä kaduilla seikkailu on kaikkea muuta kuin tylsää!

Käymme isossa Hamarikyu-puutarhassa Tokion keskustassa. Puutarha sijaitsee Tokionlahden tuntumassa. Kyse on perinteisestä puutarhasta, jonka keskellä pienellä saarella seisoo teehuone. Kontrasti harmonisen puutarhan ja sitä ympäröivien pilvenpiirtäjien välillä on valtaisa. Hamarikyu-puutarhasta otamme laivan, joka vie meidät Odaibaan, suositulle ostosalueelle, joka sijaitsee tekosaarella Tokionlahdella. Odaibassa voit kulkea omatoimisesti, tehdä ostoksia ja syödä lounasta.

Teemme kävelykierroksen Ginzassa, ylellisellä ostosalueella, josta löytyvät kaikki kalliit merkkituotteet ja tavaratalot. Ginza on Tokion vastine New Yorkin Fifth Avenuelle ja Pariisin Champs-Élyséesille. Kuljemme pitkin Ginzan vilkasta ja tyylikästä pääkatua, jolla näkee niin shoppailijoita kuin kiireisiä liikemiehiäkin. Retken lopuksi käymme Akihabaran tunnetulla elektroniikkamyymäläalueella. Manga ja anime ovat japania ja tarkoittavat sarjakuvia ja piirrettyjä elokuvia. Akihabaraa pidetään koko maailman manga-keskuksena.

Päivän retki ei sisälly matkan hintaan, vaan on osa erikseen myytävää retkipakettia.

Päivä 5
Tokio - Shinkansen-luotijunalla ja paikallisjunalla Shimodaan Izun niemimaalle - rentoutumista rannalla ja illallinen

Nousemme Shinkansenin kyytiin ja matkaamme Atamiin, jossa vaihdamme paikallisjunaan määränpäänämme Shimoda Izun niemimaalla. Jotta junamatkasta tulisi niin miellyttävä ja rento kuin mahdollista, matkalaukkumme kuljetetaan aamulla Kiotoon, ja me matkustamme mukanamme vain kahden seuraavan päivän matkatavarat. Saavuttuamme Shimodaan hotellin bussi kuljettaa meidät hotellille. Loppupäivä on varattu rentoutumiselle ja mukavasta hotellista nauttimiselle. Vaikka ilmasto Izun niemimaalla on leppeämpi kuin Tokiossa, voi helmikuussa ja maaliskuun alussa olla yhä viileää. Izun niemimaan kaunis ja koskematon luonto tekee vaikutuksen, pohjoisessa kohoaa Fuji-vuori ja kolmella puolella kohisevat Tyynenmeren aallot. Hotellimme ei ole kaukana Kawazusta, jossa järjestetään sakura-juhlat.

Illallinen hotellissa.

Päivä 6
Kaupunkikierros Shimodassa - vierailu Ryosenjin ja Chorakujin temppeleissä - rentoutumista hotellissa ja illallinen - kirsikankukkia ja iltashow Kawazussa
Shimoda on viehättävä rannikkokaupunki Izun niemimaan eteläosassa. Shimoda on historiallisesti tärkeä, sillä tänne kommodori Perryn ”mustat laivat” saapuivat vuonna 1854. Tapahtuma merkitsi loppua Japanin eristäytymiselle sekä alkua USA:n ja Japanin diplomaattisille suhteille. Katselemme kaupunkia lähemmin ja lounaan jälkeen vierailemme Ryosenjin ja Chorakujin temppeleissä, joissa allekirjoitettiin Japanin ensimmäiset kauppasopimukset amerikkalaisten ja venäläisten kanssa. Palaamme takaisin hotellille rentoutumaan ja syömään illallista. Myöhemmin hotellin bussi vie meidät Kawazuun, jossa teemme kävelykierroksen pitkin Kawazujoen rantoja ihaillen kirsikkapuita, joita riittää lähes neljän kilometrin verran. Reitin varrella on myös kiinnostavia kauppa- ja ruokakojuja. Illemmalla näemme kauniit kirsikkapuut vielä iltavalaistuksessa.
Päivä 7
Shimoda - paikallisjunalla ja Shinkansenilla Kiotoon - Nishiki-tori ja Gionin viehättävät geishakorttelit

Jätämme hyvästit Shimodalle ja Izun niemimaalle ja matkustamme Kiotoon. Ensin nousemme paikallisjunaan, joka vie meidät Odawaraan. Odawarassa vaihdamme Shinkanseniin. Vähän yli neljässä tunnissa olemme perillä 292 km:n päässä sijaitsevassa Kiotossa. Saavuttuamme entiseen keisarilliseen kaupunkiin ajamme metrolla hotellille. Asumme keskustassa, ja asetuttuamme huoneisiimme lähdemme päivän retkelle. Kiotossa on yli 1 600 buddhalaistemppeliä ja 270 shintolaispyhättöä. Sen lisäksi kaupungissa on keisarillinen palatsi, shoguneiden Nijon linna, sekä keisarillisia huviloita ja puistoja sekä liuta Japanin parhaita museoita. Kioto oli ainoa Japanin suurkaupungeista, joka säästyi pommituksilta toisessa maailmansodassa. Väitetään, että syynä olivat kaupungin ainutlaatuiset kulttuuriaarteet. Valitettavasti kaupungin johto ei ole osoittanut samaa kunnioitusta, joten isot, kauniit puutalokorttelit ovat lähes kadonneet. Kukaan ei onneksi ole uskaltanut koskea tuhansiin temppeleihin, pyhättöihin ja ihastuttaviin puutarhoihin. Erityisesti kaupungin laitamilla tuntee siirtyvänsä aikaan, jolloin kauneus ja estetiikka olivat arvossaan.

Teemme kävelyretken läpi Kioton Gion-kortteleiden. Matkalla käymme myös tunnetulla Nishiki-ruokatorilla. Torilta löytyy valtava valikoima kiotolaisia erikoisuuksia kauniisti esille pantuina – hedelmiä ja vihanneksia, kalaa, lihaa, säilykkeitä ja naposteltavaa. Nishiki on värikäs kokemus, ja maistiaisia tarjotaan mielellään. Gion-kortteleissa tunnelmalliset ruokapaikat houkuttelevat rinta rinnan perinteisten, huomaamattomien teehuoneiden kanssa, joissa Kioton kuuluisat geishat työskentelevät. Jos meillä on onnea, saatamme nähdä geishan sipsuttavan kadulla upeassa kimonossa huolellisesti puuteroiduin kasvoin.

Päivän retki ei sisälly matkan hintaan, vaan on osa erikseen myytävää retkipakettia.

Päivä 8
Kioto - kokopäiväretki Hiroshimaan ja Miyajiman temppelisaari

Kiotosta 300 km länteen sijaitsee Hiroshima. Elokuun 6. päivänä 1945 kaupunki tuhoutui ja yli 100 000 ihmistä menetti henkensä, kun maailmassa räjäytettiin ensimmäistä kertaa atomipommi. Yksinkertainen kupolimainen rauniorakennus seisoo muistuttamassa valtavasta tuhosta, jonka ydinpommi aiheutti. Lähellä on kaunis Rauhanpuisto, jossa palaa Rauhanliekki – se sammutetaan vasta, kun viimeinenkin ydinase maailmassa on tuhottu. Käymme puistossa ja Rauhanmuseossa, jonka näyttely kertoo tapahtumien kulusta tuona tuhoisana päivänä. Hiroshima on rakennettu täysin uudestaan ja on hyvin erilainen kuin muut japanilaiset kaupungit leveine ja ilmavine katuineen. Syötyäme lounaan Hiroshimassa, lähdemme ensin paikallisjunalla ja sitten lautalla Miyajiman temppelisaarelle, jossa näemme erästä Japanin tunnetuimmista, kuvatuimmista ja rakastetuimmista kohteista: oranssinpunaisen, ”leijailevan” torii-portin saaren edustalla.

Temppelisaarella on mukava kävellä ja katsella kauniita rakennuksia, piipahtaa pikku puodeissa ja ruokakojuissa. Saarella käyskentelee vapaana runsaasti pieniä kauriita, jotka ovat harmittomia, mutta välillä hieman uteliaita ja Kaunista, runollista ja niin tyypillisen japanilaista!

Päivän retki ei sisälly matkan hintaan, vaan on osa lisämaksullista retkipakettia.

Päivä 9
Kioto - Kultainen paviljonki - Nijon linna - vierailu zen-puutarhassa ja pyöräretki Arashiyamassa - läksiäisillallinen, jolla maistelemme Koben härkää

Kaupungin pohjoislaidalla sijaitsee kuuluisa Kultainen paviljonki. Ihastuttava, puhtaalla lehtikullalla päällystetty paviljonki on kopio alkuperäisestä, yli 500 vuotta vanhasta rakennuksesta, jonka eräs mielisairas munkki sytytti tuleen 1955.

Keisarillisen Japanin armeijan ylipäällikkö oli shogun. Pitkiä ajanjaksoja hän oli myös maan todellinen hallitsija. Keisarin rooli oli pikemminkin symbolinen. Tokugawa-shogunaatti rakensi Nijon linnan vuonna 1603. Linnan rakennukset ovat hyvin säilyneitä. Linnan rakentamiseen osallistuivat parhaat käsityöläiset, ja aikansa taitavimmat taiteilijat koristelivat sen. Satakielilattiat ovat hyvä esimerkki siitä, kuinka hienostunut linna on. Lattiat on rakennettu niin, että ne vikisevät linnun lailla, kun niillä astelee. Tarkoituksena oli suojella linnan asukkaita salamurhaajilta ja yllätyshyökkäyksiltä. Taidokkaat puuleikkaukset ja lukuisat maalaukset ovat alkuperäisiä ja hyvin arvokkaita.

Jatkamme matkaa Kioton länsilaidalle, jossa teemme pienen pyöräretken Arashiyaman kauniissa luonnossa vuorten juurella. Vierailemme Unescon suojelemassa Tenryu-jin temppelissä, joka on kuuluisa 1300-luvulta peräisin olevasta kauniista zen-puutarhasta. Temppeli valmistui 1339 ja kuuluu buddhalaiselle Rinzai-koulukunnalle. Pyöräilemme läpi kauniin bambulehdon, jossa useita metrejä korkeiden bambujen muodostama metsä luo eksoottista tunnelmaa. Symmetriset riisipellot ja Unescon suojelemat rakennukset täplittävät maisemia.

Illalla nautimme japanilaisen illallisen yhdessä Kioton lukuisista hyvistä ravintoloista. Ruokalistalla on kuuluisaa Kobe-härkää tai wagyuta, kuten nimi kuuluu japaniksi. Mieliinpainuva kulinaarinen elämys ja supermureaa lihaa, joka lähes sulaa suuhun.

Päivän retki ja läksiäisillallinen eivät sisälly matkan hintaan, vaan ovat osa lisämaksullista retkipakettia.

Päivä 10
Bussilla Osakaan - lento Helsinkiin
Ajamme Osakan lentokentälle – kotimatka alkaa.

Lisämaksullinen retkipaketti

• suomalaisen matkanjohtajan palvelut

Retkikohteet Tokiossa:
• Meiji Jingu- shintotemppeli
• Shibuyan alue
• Maailman suurimmat kalamarkkinat, Tsukijin kalatori
• Hamarikyu-puutarha ja laivamatka Odaibaan
• Kävelykierros Ginzassa, ylellisellä ostosalueella
• Akihabaran tunnettu elektroniikkamyymäläalue

Retkikohteet Kiotossa:
• Gionin viehättävät geishakorttelit 
• Kultapaviljonki
• Nijon linna
• pyöräretki Arashiyamassa

Muut retkikohteet, kuljetukset ja ruokailut:
• Hiroshima – Rauhanpuisto ja -museo
• Miyajiman saari
• kuljetukset (metro, paikallisbussi ja Shinkansen-juna Hiroshimaan)
• 1 lounas ja 1 illallinen

Hinta: 548€/hlö

Torii-portti Miyajiman saaren edustalla

Shinkansen luotijuna

Matkustamme Japanin rautateiden kuuluisalla luotijunalla, Shinkansenilla joka on yhdistänyt Tokion muihin Japanin suurkaupunkeihin vuodesta 1964 lähtien. Nopeimpien junien maksiminopeus on 320 km/h, ja vuosittain junilla matkustaa noin 300 miljoonaa ihmistä. Shinkansenissa voi olla jopa 16 vaunua ja kokonaispituutta noin 400 m. Koska Shinkansen-junat ajavat erikoisraiteilla, joilla muita junia ei kulje, myöhästymisiä on vain harvoin. Keskimääräinen myöhästyminen junaa kohti on noin 30-40 sekuntia. Junat on mukavia, jalkatilaa on riittävästi ja penkit kääntyvät, joten voit aina istua kasvot menosuuntaan. Junassa ei ole ravintolavaunua, mutta pientä syötävää ja juotavaa voi ostaa vaunuosastoja kiertävästä myyntikärrystä. Junissa ei saa tupakoida, lukuun ottamatta uusimpia junia, jotka on varustettu tupakointitiloin. Lue lisää: http://english.jr-central.co.jp/about/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.398€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksu yhden hengen huoneesta
498€
Hintaan sisältyy
 • 10.2. ja 28.2. lähdöllä Lufthansan reittilennot Helsinki – Nagoya/Osaka – Helsinki (Frankfurtin kautta) turistiluokassa
 • 15.2. lähdöllä Finnairin reittilennot Helsinki - Nagoya/Osaka - Helsinki turistiluokassa
 • majoitus keskitason hotelleissa (8 yötä)
 • junamatkat Shinkansen luotijunalla ja paikallisjunalla Nagoya - Tokio/Tokio - Shimoda - Kioto
 • erilliset matkalaukkukuljetukset Nagoya -Tokio ja Tokio - Kioto
 • aamiaiset
 • lounas päivänä 2 sekä illalliset päivinä 2, 5 ja 6
 • lentokenttäkuljetukset
 • retket Nagoyaan ja Izun niemimaalle ohjelman mukaan (päivät 2, 5 ja 6)
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Mikäli et osallistu lisämaksullisen retkipaketin retkille, matkanjohtajan palvelut ovat matkan aikana rajalliset.

Hintaan ei sisälly
 • retkipaketti 548€/hlö
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 498€
 • muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Nagoya 1 yö
Tokio
 2 yötä
Shimoda
 2 yötä
Kioto
 3 yötä

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkalippujen mukana.

Hotellihuoneet ovat pienehköjä (erityisesti suurkaupungeissa; Tokiossa ja Kiotossa) ja esim. matkalaukkusäilytystilaa on niukasti.

Liikkuminen matkan aikana

Matkana aikana kävellään paljon ja käytämme usein julkisia liikennevälineitä. Matka ei sovi liikuntaesteiselle.

Shinkansen luotijunalla liikuttaessa matkalaukut lähetetään aina erillisellä kuljetuksella määränpäähän. Matkalaukkuja saa olla 1 kpl per matkustaja.

Ota mukaan kassi/laukku, johon voit perillä pakata 1-2 päivän matkatavarat.

Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Voit myös kirjoittaa meille kysymyksiä matkaan liittyen ja lukea muiden lähettämiä kysymyksiä. Huomiothan, että muiden matkustajien arvioinnit matkasta näkyvät kysymys- ja vastausosion jälkeen.

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

18JPRTR13AFI1002