Saarelta saarelle -Seychellit

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Vietä kiireetön loma unelmasaarilla. Päästä irti ja sukella Seychelleille.

Haluaisitko paeta arjen kiireitä ja rentoutua perusteellisesti? Seychelleillä sinua odottavat palmujen peittämät saaret, rauhalliset laguunit, valkeahiekkaiset paratiisirannat, turkoosi trooppinen meri ja loistavat uinti- ja snorklausmahdollisuudet.

Seychellien saaret ja atollit muodostavat upeat kulissit rennolle lomailulle. Risteilyreitillämme on useita asumattomia saaria, joilla elää lukemattomia harvinaisia lintuja, kilpikonnia ja kotoperäisiä kasvilajeja.

Risteilyaluksemme on viihtyisä M/Y Pegasos, jossa on tilaa 44 matkustajalle.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Risteily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Seychellien rupia

Päiväohjelma 10 päivää
Päivä 1
Lento Helsingistä
Päivä 2
Saapuminen Seychellien pääkaupunkiin Victoriaan - laivalla Sainte Annen saarelle
Päivä 3
St. Anne – asumaton Curieusen saari - saarikierros kävellen
Päivä 4
Curieuse – Cousin, kävelyretki BirdLife Internationalin lintureservaattiin – Praslinin saari ja kuuluisa Anse Lazion ranta
Päivä 5
Praslin – Aride, saarikierros kävellen – Saint Pierren atolli – Baie St. Anne, Praslin
Päivä 6
Baie St. Anne, Praslin - retki Unescon suojelemalle Vallée de Main luonnonsuojelualueelle
Päivä 7
Baie Sainte Anne, Praslin – asumaton Felicitén saari – La Digue, saarikierros härkävaunuissa, sis. vierailun Anse de Source d’Argentin rannalle
Päivä 8
La Digue – Moyennen saari, lounas rannalla – Mahé, kapteenin illallinen
Päivä 9
Mahé - omaa aikaa - jäähyväisillallinen ja kotimatka
Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsingistä

Lennämme Kööpenhaminan ja Dubain kautta Victoriaan, Seychelleille.

 

Päivä 2
Saapuminen Seychellien pääkaupunkiin Victoriaan - laivalla Sainte Annen saarelle
Pegasus

Saavumme aamulla Seychellien pääkaupunkiin, Victoriaan, joka sijaitsee Mahén saaren koillisrannalla. Mahé on Seychellien suurin saari ja taloudellinen keskus. Pituutta saarella on 27 km, leveyttä 8 km ja pinta-ala kattaa 153 km². Mahé on myös Seychellien matkailullinen keskus, sillä saarella sijaitsee kansainvälinen lentokenttä ja 85 % saarivaltion hotelleista. Hotellit on ripoteltu satoja kilometrejä pitkälle rannikolle, jolta löytyy 68 upeaa hiekkarantaa.

Saarivaltion asukkaat vaalivat paratiisiaan huolella. Hotellit eivät saa olla korkeampia kuin palmut tai sijaita liian lähellä parhaita rantoja. Alueista monet on rauhoitettu ja niille on perustettu luonnonsuojelualueita, joissa vierailijat voivat tutustua luontoon luontoa kunnioittaen. Teemme saavuttuamme saarikierroksen, jonka jälkeen on mahdollisuus nauttia omakustanteinen lounas.

Iltapäivällä jatkamme matkaa satamaan ja risteilyaluksellemme Pegasukselle.

Pegasos on katamaraanityyppinen risteilyalus, jossa on tilaa 44 matkustajalle. Yövymme viihtyisissä, mukavasti sisustetuissa hyteissä – kaikki ovat ulkohyttejä – joissa on ikkuna ja oma suihku&wc. Olosta voi nauttia myös laivan ravintolassa, oleskelutiloissa ja isolla aurinkokannella. Ensimmäisenä lähdemme kohti St. Annen saarta, joka sijaitsee lyhyen merimatkan päässä Victoriasta. St. Anne on Seychellien tunnetuimman, kuudesta saaresta koostuvan kansallispuiston, St. Anne Marine National Parkin, pääsaari. Kansallispuisto perustettiin 1973, ja siellä on mm. useita koskemattomia koralleja sekä yli 150 kala- ja äyriäislajia. Elämä meressä puiston alueella antaa kuvan siitä, kuinka laajaksi lajien kirjo kehittyy, kun riutta jätetään rauhaan. Snorklausretkellä pääset kirjaimellisesti pintaa syvemmälle Seychellien kiehtovaan merimaailmaan.

Seychellit ovat kuin yksi iso, vihreä kansallispuisto. Sisempi saariryhmä, jota kiertelemme, koostuu graniittisaarista, joita peittävät matalat, vihreät kalliot. Maisemat sinisten laguunien taustalla ovat ainutlaatuiset. Graniittikalliot jäivät mereen, kun Intia irtautui Afrikan manteresta ja siirtyi nykyiselle paikalleen. Tästä syystä Seychellit eroavat täysin muista Intian valtameren saarista, jotka ovat muodostuneet tulivuorista ja koralleista. Teemme useita pysähdyksiä pienissä poukamissa.
Perillä St. Annen saarella nautimme luonnonkauniista ympäristöstä ja syömme tervetuloillallisen laivassa.

Päivä 3
St. Anne – asumaton Curieusen saari - saarikierros kävellen
Kookospähkinä harvinaisesta coco de mer-palmusta

Aikaisin aamulla otamme kurssin kohti asumatonta Curieusen saarta, jonne on kahden ja puolen tunnin matka. Alun perin saari oli nimeltään Île Rouge – punainen saari – mikä johtui punaisesta maaperästä. Myöhemmin saari nimettiin uudelleen Curieuseksi vanhan ranskalaisen fregatin mukaan.

Curieuse sijaitsee Praslinin saaren pohjoispuolella ja toimii rauhoitettuna luonnonsuojelualueena. Aikaisemmin saari toimi spitaalisten eristysalueena. Entinen lääkäriasema on muutettu museoksi, josta aloitamme päivän seikkailut.

Curieuse ja likeinen Praslin ovat ainoat paikat maailmassa, joissa kasvaa harvinaisia ja erikoisia coco de mer -palmuja. Niiden jättimäiset pähkinät muistuttavat kahta yhteen kasvanutta kookospähkinää. Muoto on saanut monet Intian valtameren alueen kansat yhdistämään pähkinän hedelmällisyyteen. Saarella on monia kotoperäisiä kasveja, kahdeksan erilaista mangrovepuulajia, jättiläiskilpikonnia sekä liemikilpikonnien munimispaikka.

Päivän retki on jännittävä saarivaellus paikallisen luonto-oppaan johdolla. Hän vie meidät läpi mangrovemetsän entisen eristysalueen rakennusten raunioille. Saatamme kävelyretkellämme kohdata joitakin saaren monista kilpikonnista. Lopuksi syömme rannalla grilliruokalounaan ja nautimme rennosta rantaelämästä.

Yön vietämme ankkurissa Curieusen saaren kupeessa.

Päivä 4
Curieuse – Cousin, kävelyretki BirdLife Internationalin lintureservaattiin – Praslinin saari ja kuuluisa Anse Lazion ranta

Päivän alkajaisiksi seilaamme noin tunnin matkan Cousin Islandille. Pieni saari on pinta-alaltaan vain 27 hehtaaria. Saarella on erikoinen historia: kansainvälinen ornitologiyhdistys BirdLife International osti sen päämääränään viimeisten seychellienkerttusten suojeleminen ja rauhoittaminen.

Saarelle oli istutettu kookospalmuja, jotka on sittemmin poistettu ja niiden tilalle on kehittynyt Seychellien hienoin kasvisto. Pieni kullanruskea seychellienkerttunen näyttää selvinneen, ja populaatio on nykyään kolmin- tai nelinkertaistunut. Siitä, kun saari 1968 ostettiin, on projektia koko ajan kehitetty ja paranneltu. Saarelle on tuotu neljä muuta Seychellien kotoperäistä lintulajia. Ne sekä merilinnut, matelijat ja kasvit ovat tehneet Cousinista yhden saarivaltion upeimmista reservaateista. Saari pidetään vapaana kaikista häiritsevistä ja leviävistä kasveista ja eläimistä, ja siksi se on yksi harvoista paikoista, joissa ei ole kissoja, rottia tai hiiriä. Vuosittain sadat merikilpikonnat munivat saarella. Toisin kuin muualla, täällä kilpikonnat nousevat rannalle ja munivat hiekkaan täydessä päivänvalossa.

Päivän retki on kävelyretki BirdLife Internationalin lintureservaattiin, mikä on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä saarella eläviä harvinaisia lintulajeja. Retkeltä palaamme laivaan ja otamme kurssin kohti viereistä Praslinin saarta, jossa vietämme loppupäivän. Tiedossa on rantaelämää Praslinin parhaalla – ja koko Seychellien tunnetuimmalla – hiekkarannalla. Valkoinen, pehmeä hiekka, kauniina kimaltava sininen vesi ja pehmeästi kaartuvat palmut – paratiisiranta parhaimmillaan! Jäämme yöksi ankkuriin Anse Lazion edustalle.

Päivä 5
Praslin – Aride, saarikierros kävellen – Saint Pierren atolli – Baie St. Anne, Praslin

Nostamme ankkurin ja otamme kurssin kohti pientä Ariden saarta – Seychellien pohjoisinta saarta. Pikkuinen saari on kuin Seychellien Galapagos. Täällä elää alueen suurin merilintuyhdyskunta, valtavasti matelijoita (vaarattomia), lähes kaikki Seychellien kotoperäiset lajit sekä tietysti merikilpikonnia. Saari on suojeltu.

Aride on tiuhan viidakkomaisen kasvillisuuden peittämä. Suurin osa saaresta on läpitunkematonta. Monet harvinaiset linnut hakeutuvat tänne, ja täällä elää liuta kotoperäisiä puulajeja, kasveja ja lintuja. Vesi on kirkasta ja turkoosinsinistä, kalat puikkelehtivat värikkäiden korallien joukossa. Vaikka luontoa saarella tarkkaillaankin, on se jätetty joiltakin osin koskemattomaksi – eläinten ja kasvien evoluutio on rinnakkaista ja kertoo toistensa tarinaa. Päivän retki Ariden saarella on jälleen saarikierros jalan paikallisen luonto-oppaan johdolla.

Puolen päivän aikaan suuntaamme kohti Saint Pierren atollia. Sen kauniit ja jyrkät kalliorinteet, huojuvat palmut ja kasuariinapuut muodostavat täydelliset puitteet mukavalle iltapäivälle, joka vietetään snorklaten ja uiden. Iltapäivän päätteeksi siirrymme kohti Praslinia, Seychellien toiseksi suurta saarta, joka on 12 km pitkä ja 4,5 km leveä. Viime vuosina Praslinin matkailu on lisääntynyt hurjasti, ja saattaa olla, että se joku päivä ohittaa Mahén saaren Seychellien matkailukeskuksena.

Praslinin keskiosa koostuu vuoriketjusta, joka näyttää mahtavammalta kuin se todellisuudessa onkaan (340 m). Praslinin tärkein nähtävyys on Unescon suojelema luonnonsuojelualue Vallée de Mai, joka sijaitsee Takamaka- ja Fond Azore -vuorten välissä. Tämä upea ja vehreä luonnonsuojelualue on säilynyt täysin koskemattomana miljoonia vuosia aivan viime vuosiin saakka, ja siellä elää lukuisia kotoperäisiä kasveja, puita, lintuja ja sammakkoeläimiä. Alueella kasvaa myös kuuluisa coco de mer palmu. Pitkä koralliriutta ympäröi saarta hilliten Intian valtameren aaltoja, jolloin pienten, idyllisten poukamien vesi pysyy kirkkaana ja tyynenä. Yön vietämme ankkurissa Baie Sainte Annen luona.

Päivä 6
Baie St. Anne, Praslin - retki Unescon suojelemalle Vallée de Main luonnonsuojelualueelle

Vietämme koko päivän Praslinilla. Päivän retki on bussikierros Vallée de Main luonnonsuojelualueella. Matkalla nautimme maisemista ajaessamme läpi maalauksellisten kalastajakylien ja tiheäkasvuisten metsien.

Perillä Vallée de Maissa teemme kävelyretken metsässä, jossa näemme mm. jättimäisiä palmuja ja erikoisia coco de mer -palmuja. Jos meillä on onnea, näemme myös kotoperäisen pikkumustakaijan (Coracopsis nigra), joka on yksi maailman harvinaisimmista lintulajeista. Päätämme retken Cote d’Orin rannalle, joka Anse Lazion tavoin on useita kertoja nimetty yhdeksi maailman upeimmista uima-rannoista.

Palaamme laivaan lounasaikaan. Loppupäivän voit viettää omaan tahtiisi – haluatko ehkä snorklaamaan tai sukeltamaan? (Sukellusretken voi ostaa paikan päältä. Kysy lisää matkanjohtajalta.)

Päivä 7
Baie Sainte Anne, Praslin – asumaton Felicitén saari – La Digue, saarikierros härkävaunuissa, sis. vierailun Anse de Source d’Argentin rannalle
Anse de Source d'Argentin ranta

Aamulla jätämme hyvästit Praslinille ja lähdemme kohti asumatonta Felicitén saarta, joka sijaitsee noin tunnin matkan päässä Baie Sainte Annesta. Felicitén kristallinkirkkaat vedet ovat täydellinen paikka snorklaukseen, ja vietämmekin muutaman tunnin saaren lähettyvillä.

Puolen päivän aikaan otamme kurssin kohti La Digueta. Auringonvalo heijastuu veistosmaisista kalliomuodostelmista lukemattomissa eri sävyissä auringon korkeudesta riippuen. Härkävaunut kuljettavat kookospähkinäsatoa läpi palmulehtojen pienelle laiturille, ja matkailijat polkevat vuokrapyörillä satumaisille rannoille, joita ympäröivät graniittikalliot ja upeat palmut. Koralliriutta sekä rannan ja riutan välissä sijaitseva vaaleanpunainen kalliomuodostelma tekevät rannasta suojaisan.

Vaikuttaa liki siltä, ettei muun maailman meno ole vaikuttanut La Diguen 2 000 asukkaaseen. Saarella on kuusi ajoneuvoa. Tunnelma on kuin toisesta maailmasta. Yksinäisille, rauhallisille rannoille ja pieniin maalaiskyliin pääsee polkupyörällä tai kävellen. Vehreät, viidakkomaiset vuoret kutsuvat bongailemaan harvinaisia lintuja.

Päivän retki on kierros härkävaunuilla ympäri saaren maatiloihin tutustuen. Loppupäivän vietämme veistoksellisella Anse de Source d’Argentin rannalla, jolta voimme pulahtaa veteen auringon laskiessa. Anse de Source d’Argentia pidetään maailman kuvatuimpana rantana.

Vietämme yön ankkurissa La Diguen kupeessa.

Päivä 8
La Digue – Moyennen saari, lounas rannalla – Mahé, kapteenin illallinen

Nostamme ankkurin aikaisin aamulla ja otamme kurssin kohti Moyennea, jonne saavumme aamupäivällä. Laivan henkilökunta valmistaa meille rannalla grilliruokalounaan. Päivän ohjelmassa on rentoutumista ja upeasta rannasta nauttimista. Snorklaamaan pääsee luonnollisesti myös.

Iltapäivän päätteeksi menemme Mahén saarelle, jonne matka kestää noin tunnin. Illalla nautimme kapteenin illallisen laivassa.

Jäämme yöksi Inter Islandin laituriin Victorian pohjoispuolelle.

Päivä 9
Mahé - omaa aikaa - jäähyväisillallinen ja kotimatka
Aamiaisen jälkeen hyvästelemme laivan miehistön ja ajamme hotelliin, joka on tukikohtamme päivän ajan. Voit nauttia lounaan hotellissa (maksullinen) tai etsiä mukavan ravintolan hotellin lähistöltä.  Nyt on mahdollisuus tehdä tuliaisostokset. Hotellin ympärillä on palveluita ja Victoriaan on noin vartin taksimatka. Hotellilla on uima-alassa, jota on mahdollisuus käyttää. Syömme hotellilla yhdessä jäähyväisillallisen ja ajamme sen jälkeen lentokentälle. Kotimatka alkaa.
Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Lennämme Dubain ja Kööpenhaminan kautta Helsinkiin

 

Pegasus

Pegasus on katamaraanityyppinen risteilyalus, jossa on tilaa vain 44 matkustajalle. Yövymme viihtyisissä, mukavasti sisustetuissa hyteissä – kaikki ovat ulkohyttejä – joissa on ikkuna ja oma kylpyhuone. Olosta voi nauttia laivan ravintolassa, oleskelutiloissa ja isolla aurinkokannella.

Lue lisää laivasta täältä: http://www.albatros-travel.fi/matkatyypit/risteilyalukset/pegasus

Hintatiedot

Lisämaksu hytistä yhdelle
Yhden hengen hytti Main -kannella 1598€/7 yötä
Lisämaksulliset hyttityypit
- kahden hengen tilavampi hytti Main -kannella (C-kategoria, noin 18 m²) 148€/henkilö
- kahden hengen hytti  Sun -kannella (B-kategoria, noin 11 m²) 248€/henkilö
- kahden hengen hytti Upper -kannella (A-kategoria, noin 12 m²)  398€/henkilö
Hintaan sisältyy
- SAS:n ja Emiratesin reittilennot Helsinki - Victoria/Seychellit - Helsinki turistiluokassa (Kööpenhaminan ja Dubain kautta)
- majoitus kolmen tähden M/Y Pegasos risteilijällä jaetussa kahden hengen hytissä Main -kannella (ikkunallinen ulkohytti)
- täysihoito risteilijällä (aamukahvi, yksinkertainen lounas ja illallinen)
- kuljetukset sekä retket ohjelman mukaan
- suomalainen matkanjohtaja
- verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly

- kahden hengen tilavampi hytti Main -kannella 148€/henkilö
- kahden hengen hytti Sun -kannella 248€/henkilö
- kahden hengen hytti Upper -kannella 398€/henkilö
- yhden hengen hytti Main -kannella 1598€/7 yötä
- ruokajuomat ja muut mahdolliset ruokailut matkan aikana
- palvelurahat M/S Pegasos n. 10 €/hlö/pvä
- palvelurahat paikallisille oppaille ja kuljettajille n. 15€/hlö/koko matka

 

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Huomioitavaa

Matkan erikoisluonteen vuoksi noudatamme seuraavia poikkeuksellisia peruutusehtoja:
91 päivää ennen matkan alkua peritään toimistokulut 100€/henkilö
90-61 päivää ennen matkan alkua peritään matkan ennakkomaksu 800€/henkilö
60-31 päivää ennen matkan alkua peritään 50% matkan hinnasta
30-0 päivää ennen matkaa, hinnasta ei suoriteta takaisinmaksua

Muutokset
Matkaohjelmaan voi tulla pieniä muutoksia risteilyn aikana, riippuen siitä, mihin laiva pääsee ankkuroitumaan.

Pakkaaminen

On hyvä ottaa mukaan pieni reppu päiväretkiä varten. Omia pyyhkeitä et tarvitse.

Hyvä tietää

Seychelleillä ei ole myrkyllisiä käärmeitä, hämähäkkejä tai hyönteisiä, joilta pitäisi suojautua. Malarian ja keltakuumeen kaltaisia sairauksia ei saarivaltiossa esiinny.

Ilmasto on miellyttävä läpi vuoden, sillä kevyt merituuli vie terän trooppiselta kuumuudelta. Trooppisiin sadekuuroihin pitää varautua ympäri vuoden. Kuurot menevät yleensä nopeasti ohi.

Hytit

Hyttikategoria A
Iso ikkunallinen deluxe-ulkohytti Upper-kannella, n. 12 m2.
Paras sijainti koko laivalla.

Hyttikategoria B 
Ikkunallinen deluxe-ulkohytti Sun-kannella, n. 11 m2.

Hyttikategoria C
Ikkunallinen deluxe-ulkohytti Main-kannella, n. 18 m2.

Hyttikategoria D
Ikkunallinen deluxe-ulkohytti Main-kannella, n. 13 m2.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Täydellinen Paratiisi Albatrosin kiertomatka Seychelleillä oli upea. Pääsimme tutustumaan moniin saariin ja niiden erikoisuuksiin. Näimme ja koimme paljon. Loma oli jotain ihan muuta kuin yksi hotelli ja sen ranta.
Date published: 2024-01-31
Rated 5 out of 5 by from Risteily Paratiisisaarilla Olimme matkalla 10 pv, upea reissu.
Date published: 2024-01-30
Rated 5 out of 5 by from Onnistunut matka! Olin Albatrossin matkalla Seychellien paratiisisaarilla yhdessä mieheni kanssa tammikuun lopussa. Matka oli todella onnistunut ja olimme erittäin tyytyväisiä sekä ohjelmaan että matkanjohtajaan, jonka tiedot matkakohteesta olivat erinomaiset. Myös Pegasos -laivan henkilökunta oli asiansaosaavaa ja palvelualtista. Myös sää suosi meitä.
Date published: 2024-01-30
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen loma Paratiisisaarilla Palasimme eilen kotiin Seyscelleiltä. Takana on erittäin onnistunut Albatrosin järjestämä matka, jonka ohjelma oli monipuolinen ja ihanan kiireetön. Täysihoidon ruoat olivat herkullisia. Katamaraanimme oli jo vanha, vähän kulahtanut, mutta se ei haitannut. Viihdyimme muutoin siistillä aluksella hyvin. Aluksen henkilökunta oli hyvin palveluhenkistä ja ystävällistä. Retket toteutettiin zodiaceilla alukselta, mikä toi lisää eksotiikkaa matkaan. Matkanjohtajanamme toimi meille jo entuudestaan tuttu Joonas, jonka ammattitaitoon, huumoriin ja huolehtivaisuuteen voi luottaa. Matkaseura oli ensiluokkaista. Sää suosi myös meitä, sadetta saimme vain viimeisenä iltana puolisen tuntia. Kotiinlähtöpäiväkin sujui hyvin, vaikka sen suhteen oli etukäteen epäilyksiä, koska jouduimme jättämään aluksen jo aamulla ja lento lähti klo 21. Sillekin päivälle meille oli varattu rantahotellista ohjelmaa. Seyscellit on kallis paikka, mutta onneksi matkamme sisälsi jo lähes kaiken tarvittavan. Voimme hyvin suositella tätä matkaa luonnon, meren ja herkullisen ruoan ystäville.
Date published: 2024-01-29
Rated 5 out of 5 by from Mielenkiintoinen sisältö Laivan henkilökuntayhdistys ja avulias. Matkanjohtaja asiansa osaava.
Date published: 2024-01-29
Rated 5 out of 5 by from Tiivis monipuolinen paketti ja kaikki toimi moitteettomasti Tyytyväinen kaikkeen, ohjelmaan, niiden läpiviemiseen, palveluun. Keittiö erinomainen. Hytissä arpaonni ei suosinut, mutta se oli OK (A-luokassa oli eri tasoisia). Erinomaista juomapullosysteemi, ei tullut muovijätettä. Lentomatkojen istuinpaikoissa onnistuitte jälleen. Lähetitte käytäväpaikkatoveeni eteenpäin ja se toteutui jokaisella osuudella. Harmitti tosin kaksi koneen vaihtoa, pitkät odotusajat kun yhdellä vaihdollakin olisi päässyt.
Date published: 2023-12-14
Rated 5 out of 5 by from Sheychellit risteily Hieno reissu!
Date published: 2023-12-13
Rated 5 out of 5 by from Matka oli todella paratiisisaarille ! Henkilökunta laivalla todella osaavia ja palvelualttiita ! Kaikki toiveet otettiin huomioon ja jokaiselle päivälle oli yllätyksiä. Matkanjohtaja Joonas saa meiltä 10+ pisteet, mainio osaava opas, jolla riittää huumoriakin ja tietoa matkakohteesta !
Date published: 2023-12-06
 • y_2024, m_4, d_18, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_10
 • loc_fi_FI, sid_SCCSC01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja