Risteily Karibialla - Celebrity Apex

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Floridasta viikoksi Karibianmerelle ja Meksikonlahdelle. Vierailuja trooppisissa ja värikkäissä kohteissa maissa ja hemmottelua merellä.

Uutuus

Risteilemme korkeatasoisella Celebrity Apex-risteilyaluksella ja käymme trooppisissa kohteissa. Ennen kuin nousemme laivaan nautimme hotellistamme Miami Beachillä Floridassa. Fort Lauderdalen satamasta suuntaamme Karibianmerelle ja Meksikonlahdelle, jossa odottaa postikorttimaisemat hiekkarantoineen, calypsomusiikkeineen, huojuvine palmuineen ja kiinnostavine tarinoineen. Risteilyyn sisältyy neljä maissakäyntiä.

Mukana on tuttuun Albatros-tyyliin suomenkielinen matkanjohtaja. Classic-juomapaketti, Wi-Fi ja juomarahat aluksella sisältyvät matkan hintaan.

Reitti: Miami – Key West – Belize – Cozumel – Grand Cayman – Miami

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Risteily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Amerikan dollareita

Päiväohjelma 10 päivää
Päivä 1
Helsinki – Miami, USA. Majoittuminen hotelliin Miami Beachin alueella.
Päivä 2
Miami Beach – Ft. Lauderdale ja laivaannousu
Päivä 3
Key West, Florida
Päivä 4
Merimatka kohti Belizeä. Aikaa rentoutumiselle aluksella.
Päivä 5
Belize City, Belize. Mahdollisuus käydä matkanjohtajan kanssa Altun Han mayakaupungin raunioilla
Päivä 6
Cozumel, Meksiko. Päivä rannalla matkanjohtajan kanssa
Päivä 7
Georgetown, Grand Cayman.
Päivä 8
Merimatka Miamiin.
Päivä 9
Ft. Lauderdale – Miami ja kotimatka.
Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin.

Celebrity Apex

Tällä aluksella ylellinen loma on taattu!

Celebrity Apex on yksi Celebrity Cruises -varustamon isoista Edge-luokan aluksista, jossa on tilaa lähes 3 400 matkustajalle. Alus luo puitteet monille hienoille elämyksille – täällä ei tule olemaan tylsää! Miten olisi pulahdus uima-altaaseen, rentouttava hoito spa-osastolla tai treeni kuntosalilla? Voit nauttia herkullisen illallisen jossakin aluksen ravintoloista, katsella esityksiä tai siemailla juomia nauttiessasi kauniin sinisistä maisemista.

Lue lisää laivasta ja muuta käytännön tietoa osoitteesta

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Miami, USA. Majoittuminen hotelliin Miami Beachin alueella.

Lennämme Helsingistä Miamiin, joka sijaitsee Floridan osavaltiossa. Bussi noutaa meidät lentokentältä ja kuljettaa hotelliin, joka sijaitsee Miami Beachin alueella.

Päivä 2
Miami Beach – Ft. Lauderdale ja laivaannousu

Tänään teemme kaupunkikierroksen Miamissa, jossa näemme mm. kauniita art deco -tyylisiä rakennuksia sekä Ocean Drive -rantakadun. Ocean Drivella sekä paikalliset että matkailijat käyvät kävelyllä ja nauttivat kahviloiden ja ravintoloiden palveluista. Me nautimme Floridan suurimman kaupungin tunnelmasta ja otamme sen jälkeen kurssin kohti Ft. Lauderdalessa sijaitsevaa satamaa, jossa aluksemme Celebrity Apex jo odottaa. Alus lähtee liikkeelle iltapäivällä.

Matkanjohtaja kokoaa ryhmän ja auttaa mahdollisissa käytännön kysymyksissä. Samalla hän kertoo aluksen mahdollisuuksista. Lupaamme yhden asian: Tylsää ei tule olemaan! Illalla nautimme ensimmäisen illallisemme laivalla aluksen matkatessa yhä kauemmas Floridasta.

Päivä 3
Key West, Florida

Ernest Hemingway asui täällä villissä ja värikkäässä Key Westissä. Yhä nykyäänkin Key Westissä asuu monia taiteilijoita, kuten taidemaalareita, kirjailijoita ja runoilijoita.

Key Westissä vallitsee trooppinen idylli, jollaista ei löydy muualta USA:sta. Hurmaava vanha kaupunki tarjoaa rentoa elämäntapaa, ravintoloita, baareja ja uniikkeja kauppoja sekä kookospalmuja. Veden alla avautuu koralliriuttojen ja eksoottisten kalojen maailma.

Tänään voi halutessaan lähteä jollekin varustamon tarjoamalle retkelle, esim. käymään Hemingwayn kotitalolla tai veneretkelle lasipohjaveneellä, josta näkee trooppisia kaloja ja pinnanalaista elämää. Varustamon retket varataan ja maksetaan aluksella. Suomalainen matkanjohtajamme auttaa mielellään retkien varaamisessa.

Päivä 4
Merimatka kohti Belizeä. Aikaa rentoutumiselle aluksella.

Päivä merellä on juuri oikea tapa aloittaa risteily. Samalla kun liikumme kohti Karibianmerta voit rentoutua kannella lepotuolissa ja nauttia maisemista tai lukea hyvää kirjaa. Saat tilaisuuden hyödyntää aluksen monipuolista viihdetarjontaa, käydä ravintoloissa ja loungeissa, joissa voi nauttia lasin viiniä, raikkaan cocktailin tai kupin kahvia. Aluksella on myös viihtyisä kirjasto, jossa voi pelata lautapelejä, teatteri, kasino, kuntosali ja kylpylä, jossa voi hemmotella itseään erilaisilla hoidoilla (varataan ja maksetaan aluksella). Matkanjohtaja kertoo kaikista aluksen mahdollisuuksista risteilyn aikana sekä järjestää kaikenlaista yhteistä tekemistä ja tiedotustuokioita Albatrosin asiakkaille.

Päivä 5
Belize City, Belize. Mahdollisuus käydä matkanjohtajan kanssa Altun Han mayakaupungin raunioilla

Nousemme maihin Belize Cityssä, Britannian entisessä siirtomaapääkaupungissa, jossa asuu lähes kolmannes koko maan väestöstä. Kaupunki, joka on levittäytynyt Halouverjokilaakson lukuisien kanavien ympärille, on maan tärkein satamakaupunki. Mielenlaatu kaupungissa on erikoinen sekoitus brittiläistä järjestystä ja karibialaista rentoutta. Vaikka naapurimaat Guatemala ja Meksiko ovat espanjankielisiä ja selkeästi latinalaisamerikkalaisia, Belizessä puhutaan pääasiassa englantia ja kreolia. Suhteellisen iso osa Belizen väestöstä kuuluu karibialaiseen garifuna-kansaan, joka on peräisin Hondurasista.

Belizessä on tarjolla upeaa luontoa sekä mielenkiintoisia kulttuurielämyksiä. Belizen keskiosa on alavaa ja sijaitsee tasaisella Jukatanin niemimaalla. Rannikoilla ja jokien ympäristössä kasvaa mangrovea. Mangrove on tärkeä ekosysteemi ja siellä elää lukemattomia lintu- ja eläinlajeja. Sisempänä maassa on sademetsää, etelässä vuoristoa. Joet kuohuvat sekä maan päällä että alla.

Belize on mayakulttuurin aluetta ja täällä onkin mielenkiintoisia nähtävyyksiä tuolta ajalta. Todella isot mayakaupungit sijaitsevat Guatemalassa ja Meksikossa, mutta Belizestä löytyi vuonna 1968 koko maya-alueen suurin jadesta valmistettu taide-esine. Kyse on kauniisti työstetystä auringonjumala Kinich Ahaun naamiosta. Se on tummanvihreää jadea ja painaa kokonaiset 4,5 kg. Löytö todistaa, että alueella on ollut tärkeä seremoniallinen merkitys mayoille. Naamio on tiettävästi talletettu pankkiholviin Belize Cityyn. Kinich Ahaun kuva on nykyisin Belizen kaikissa seteleissä.

Tänään voit lähteä varustamon retkelle Altun Han (”kalliokivi-lampi” mayojen kielellä) raunioille.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Retki varataan ja maksetaan aluksella. Matkanjohtajamme auttaa ja lähtee itsekin mukaan, mikäli oman ryhmän osallistujia on riittävästi.)

Päivä 6
Cozumel, Meksiko. Päivä rannalla matkanjohtajan kanssa

Karibian saari Cozumel sijaitsee vain 16 km päässä Meksikon rannikosta. Saari, joka on 47 km pitkä ja 15 km leveä, syntyi kallioisen merenpohjan noustua 15 m merenpinnan yläpuolelle.

Meksikon suurin saari oli mayojen asuttama vuodesta 300 lähtien. Mayat kutsuivat saarta nimellä Ah-Cuzamil-Petin, ”pääskyjen paikka” ja rakensivat mm. ison temppelin hedelmällisyyden jumalan Ix Chelin kunniaksi San Gervasioon. Espanjalaiset saapuivat saarelle vuonna 1518. He toivat mukanaan tarttuvia tauteja, kuten isorokkoa, joka sitten tappoi paikallisväestön.

Saari oli 1800-luvun puoliväliin saakka pääasiassa karibialaisten merirosvojen tukikohta. Moni saattaa tunnistaa nimet Henry Morgan ja Jean Lafitte. Saarella alkoi 1900-luvun alussa uudenlainen pöhinä purukumiteollisuuden myötä. Mayat olivat jo pitkään pureskelleet sapotillapuusta saatavaa tahmeaa ainetta, sitten tapa levisi kaikkialle. Pääosa saaren luonnosta on villiä ja viljelemätöntä. Suot, pensaikot ja matalat rannikkosademetsät muodostavat ainutkertaisen asuinympäristön papukaijoille, haikaroille, jättiläisliskoille ja koateille eli nenäkarhuille.

Useimmat matkailijat tulevat Cozumelille uimaan, snorklaamaan ja nauttimaan kilometrien mittaisista hiekkarannoista. Rannat kiertävät lähes koko saaren. Ulompi koralliriutta värikkäine kaloineen suojelee rantoja isommilta aalloilta.

Päivän voi viettää varustamon retkillä tai omatoimisesti Cozumeliin tutustuen. Suomalainen matkanjohtajamme järjestää rantapäivän halukkaille. Varaa n. USD 30 matkoihin ja virvokkeisiin.

Päivä 7
Georgetown, Grand Cayman.

Pieni Grand Caymanin saari tunnetaan ehkä parhaiten pankkitoiminnasta, mutta se on todellisuudessa aito luksuslomasaari. Grand Cayman kuuluu Caymansaariin, jotka muodostuvat kolmesta paratiisisaaresta. Kristoffer Kolumbus antoi saarelle nimen Las Tortugas, ”kilpikonnat”, sillä saarta ympäröivä meri oli kilpikonnia täynnä. Myöhemmissä merikartoissa saariryhmän nimenä oli Caimanau, karibien krokotiilia merkitsevä sana. Nimitys on hieman harhaanjohtava, sillä seudulla ei ole krokotiileja. Luultavasti nimi viittaa sen sijaan saarilla eläviin pieniin leguaaneihin.

Saarten tärkeimmät nähtävyydet ovat merikilpikonnat, rauskut, kaupunki nimeltä Hell sekä Seven Mile Beach, jota paikalliset kutsuvat vaatimattomasti maailman parhaaksi.

Päivä 8
Merimatka Miamiin.

Meillä on koko päivä aikaa nauttia elämästä laivalla. Voit rentoutua kylpylässä, käydä treenaamassa kuntosalilla tai hyödyntää aluksen lukuisia aktiviteettimahdollisuuksia ja viihdetarjontaa. Monet ilahtuvat aluksen monista teemaravintoloista (eivät sisälly matkan hintaan, mutta joissa voi käydä pientä lisämaksua vastaan) ja kansainvälisestä kabareesta. Illan päätteeksi voi pistäytyä vielä yökerhossa. Matkanjohtaja kertoo matkan aikana eri mahdollisuuksista ja pitää seuraa, mutta jokainen voi luonnollisesti itse päättää, miten haluaa päivänsä viettää.

Päivä 9
Ft. Lauderdale – Miami ja kotimatka.

Aluksemme saavuttaa Floridan varhain aamulla. Risteily päättyy Ft. Lauderdaleen. On aika hyvästellä miehistö, joka on pitänyt meistä hyvää huolta. Suuntaamme Miamin lentokentälle ja lähdemme paluumatkalle.

Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin.

Saavumme Helsinkiin matkalaukku täynnä hyviä muistoja lämpimältä ja värikkäältä Karibialta.

Hintatiedot

Lisämaksu hytistä yhdelle hengelle
 • Lisämaksu sisähytistä yhdelle, kat.11 (17.02.2023) - 1 998,-
 • Lisämaksu sisähytistä yhdelle, kat.12 (24.11.2023) - 2 478,-
Lisämaksulliset hyttiluokat

Lisämaksulliset hyttiluokat yhdelle hengelle

 • Ulkohytti yhdelle, kat. 08 (17.02.2023) - 2 398,-
 • Ulkohytti yhdelle, kat. O2 (24.11.2023) - 2 798,-
 • Parvekkeellinen hytti yhdelle, kat. E3 (17.02.2023) - 2 798,-
 • Parvekkeellinen hytti yhdelle, kat. E2 (24.11.2023) - 3 758,-

Hytit kahdelle

 • Jaettu kahden hengen ulkohytti, kat. 08 (17.02.2023) - 298,-
 • Jaettu kahden hengen ulkohytti, kat. O2 (24.11.2023) - 298,-
 • Jaettu kahden hengen parvekkeellinen hytti, kat. E3 (17.02.2023) - 548,-
 • Jaettu kahden hengen parvekkeellinen hytti, kat. E2 (24.11.2023) - 798,-
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Miami – Helsinki (välilaskut) turistiluokassa,
 • Majoitus 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa hotellissa Miamissa, aamiainen
 • 7 yötä jaetussa kahden hengen sisähytissä (kat 11.) korkeatasoisella Celebrity Apex-risteilyaluksella, täysihoito aluksella
 • Classic-juomapaketti (arvo noin 483 USD, lue lisää kohdasta Hyvä tietää)
 • Juomarahat risteilyllä (arvo noin 110 USD)
 • Wi-Fi aluksella
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

Huom. suosittelemme, että otatte riittävän kattavan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturva, mikäli joudutte peruuttamaan matkan esim. sairastumisen vuoksi

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen ja hytin lisämaksut
 • Muut juomat ja ruokailut maissa
 • Juomarahat maissa kuljettajille ja paikallisoppaille, yhteensä noin 10 USD/hlö (suositus)
 • Sähköinen matkustuslupa USA:han (ESTA, noin 21 USD).

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Millaisia hytit ovat?

Aluksella on monenlaisia hyttejä tilavista sisähyteistä hulppeisiin sviitteihin, joissa on oma parveke. Kaikissa on oma kylpyhuone/wc, riittävästi kaappitilaa ja istumapaikkoja, erilliset vuoteet tai parisänky. Lisäksi kaikissa hyteissä on jääkaappi ja hiustenkuivain. Jos haluat varata sviitin, ota yhteyttä Albatros Traveliin.

Sisähytti
Hyttiluokka 11, kannella 7. Sisähytti, jossa kaksi erillistä vuodetta.

Sisähytti
Hyttiluokka I2, kannella 6. Sisähytti, jossa kaksi erillistä vuodetta.

Ulkohytti
Hyttiluokka 08, kannella 3. Ulkohytti, jossa ikkuna ja kaksi erillistä vuodetta.

Ulkohytti
Hyttiluokka O2, kannella 2. Ulkohytti, jossa ikkuna ja kaksi erillistä vuodetta.

Parvekkeellinen hytti
Hyttiluokka E3, kannella 6. Ulkohytti, jossa oma parveke. Hytissä on iso lattiasta kattoon ulottuva ikkuna ja kaksi erillistä vuodetta tai parivuode.

Parvekkeellinen hytti
Hyttiluokka E2, kannella 6. Ulkohytti, jossa oma parveke. Hytissä on iso lattiasta kattoon ulottuva ikkuna ja kaksi erillistä vuodetta tai parivuode.

Juomapaketti risteilyllä

Matkan hintaan sisältyy Classic-juomapaketti koko risteilyn ajalle. Paketin arvo on n. USD 69/henkilö/vuorokausi. Siihen sisältyy valikoima alkoholittomia juomia, olutta, viiniä (laseittain), cocktaileja ja talon väkeviä alkoholijuomia. Määrää ei ole rajoitettu. Yksityiskohtainen lista juomista: https://www.celebritycruises.com/things-to-do-onboard/onboard-packages/beverage-packages/compare-packages 

Juomapaketti kuuluu vain hytissä asuville 1–2 hengelle ja vain yli 21-vuotiaille.

Kokopäiväretket ja puolipäiväretket

On tavallista erotella retket puolipäivä- ja kokopäiväretkiin. Tämä ei tarkoita välttämättä, että retket kestävät juuri puoli päivää tai koko päivän. Puolipäiväretki kestää yleensä joko aamupäivän tai iltapäivän ja päättyy ennen ruoka-aikaa. Retkeltä palataan yleensä ennen lounasta tai illallista. Puolipäiväretket kestävät tyypillisesti 2–4 tuntia. Kokopäiväretkien kesto on usein n. 5–9 tuntia ja niiden aikana nautitaan yleensä yksi ateria. Ateria ei kuitenkaan aina sisälly retken hintaan. Asia selviää retkikuvauksesta.

Saapumis- ja lähtöajat

Aikataulut ja satamassa käynnit voivat muuttua varustamon toimesta. Satamakäynneissä tapahtuu yleensä hyvin vähän muutoksia, mutta pieniä aikataulumuutoksia tapahtuu lähes kaikilla matkoilla, joilla ollaan riippuvaisia tuuli- ja sääolosuhteista. Olemme kuitenkin halunneet sisällyttää aikataulut ohjelmaan, jotta saat kuvan siitä, kuinka paljon aikaa vietämme merellä/maissa.

Wi-Fi ja internet USA:n hotelleissa

Hotelleissa USA:ssa on tänä päivänä yleisesti ilmainen Wi-Fi tai internetyhteys kaapelin välityksellä. Yhteys ja sen laatu voi vaihdella.

Yksittäiset hotellit voivat ottaa maksun internetyhteyden käytöstä. Useimmiten tällöin yhteyden laatu on hyvä.

Aamiainen hotellissa Miamissa

Amerikkalainen aamiaiskulttuuri on melko yksinkertainen verrattuna runsaaseen pohjoismaiseen aamiaiseen. Useimmissa keskiluokan hotelleissa USA:ssa on tarjolla ns. Continental breakfast, joka sisältää tyypillisesti kahvia/teetä, mehua ja paahtoleipää sekä voita ja hilloa. Astiat ovat usein kertakäyttöisiä.

Matkatavarat

Mukaan kannattaa ottaa pienehkö reppu tai kassi päiväretkiä ja sellaisia matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla.

Jos haluat lukita matkalaukkusi, sinun tulee käyttää ns. TSA-lukkoa. Viranomaisilla on ”pääavain”, jolla voi avata TSA-lukot. Jos olet lukinnut matkalaukkusi muunlaisella lukolla, viranomainen pidättää itsellään oikeuden rikkoa lukko. Tämä koskee myös matkalaukun omaa lukkoa. TSA-lukkoja myydään useimmissa matkalaukkuliikkeissä. Saatavilla on TSA:n hyväksymiä riippulukkoja ja matkalaukkuvöitä.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Ennen matkaa

Passi

Huomaathan, että passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta vielä matkan jälkeenkin. Lapsilla iästä riippumatta tulee olla oma passi. Lähetä kopio passistasi Albatros Travelille viimeistään 14 päivän kuluessa varauksen tekemisestä. Huomaathan, että lentolipussa tulee olla täsmälleen sama nimi kuin passissa. Muussa tapauksessa voi käydä niin, että matkustajalta evätään pääsy maahan ja hän joutuu palaamaan kotiin omalla kustannuksella.

Suomen kansalainen ei tarvitse USA:han viisumia, mikäli oleskelu kestää enintään 90 päivää, mutta ennen matkaa tulee hakea ESTA-matkustuslupaa USA:han.

Passi ja ja ESTA-markustulupa USA:han

Tarvitset ESTA-matkustusluvan USA:n matkalle. Lupa on anottava sähköisellä lomakkeella viimeistään 72 tuntia ennen matkaa. Suosittelemme hakemaan luvan hyvissä ajoin. Aloittaessasi ESTA-hakemuksen, järjestelmä lähettää sähköpostiisi nelimerkkisen koodin jolla hakemus vahvistetaan. Tämän jälkeen pääset jatkamaan hakemuksen tekoa.
Lue lisää: https://www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/matkustussaantoja-usahan

Tarkista, että passisi on voimassa. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Tämän lisäksi passin on oltava:

 • koneellisesti luettava
 • passissa on oltava skannattu valokuva sekä biometrinen tunniste (Suomi otti käyttöön bio-tunnistepassit 21.8.2006, sitä aikaisemmat passit eivät ole enää voimassa 1.4.2016 lähtien).

Yhdysvallat on tiukentanut (21.1.2016) sääntöjään koskien Visa Waiver –ohjelmaan (VWP) kuuluvien maiden kansalaisia. Suomen kansalaiset saavat edelleen matkustaa Yhdysvaltoihin ja viipyä maassa viisumitta 90 päivän ajan hyväksytyllä ESTA-hakemuksella sekä voimassa olevalla passilla.

Huom: Suomen kansalaisten, jotka ovat matkustaneet tai oleskelleet Iranissa, Irakissa, Sudanissa tai Syyriassa 1.3.2011 jälkeen tai joilla on kaksoiskansalaisuus jossain kyseisistä maista, tulee hakea viisumia Yhdysvaltojen suurlähetystöstä tai konsulaatista. Mikäli heillä on jatkuva, aikaisemmin myönnetty ESTA-hakemus, se katsotaan mitätöidyksi ja matkustajan tulee anoa viisumia suurlähetystöstä tai konsulaatista.

Elektroniset laitteet käsimatkatavaroissa

Turvallisuusmääräykset matkalla USA:han

Viranomaiset Amerikassa ovat tiukentaneet turvamääräyksiä USA:n lennoilla. Kaikki elektroniset laitteet (matkapuhelimet, tablettitietokoneet, kannettavat tietokoneet jne.), jotka kuljetetaan matkustamoon, täytyy pystyä käynnistämään turvatarkastuksessa. Matkustajan on siis huolehdittava siitä, että laitteiden akuissa on riittävästi virtaa lentokentälle saapuessa. Mikäli laitetta ei pystytä käynnistämään, sitä ei saa ottaa mukaan lennolle, vaan se on jätettävä turvatarkastukseen. Uusien määräysten taustalla on viranomaisten pelko siitä, että laitteita käytetään terroriteoissa.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja