Pyhiinvaeltajien reitillä Pohjois-Espanjassa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kulje tuhatvuotista pyhiinvaeltajien reittiä ja nauti Pohjois-Espanjan vahvasta kulttuurista, historiallisista kaupungeista ja maukkaasta ruoasta.

Tällä kulttuurihistorian täyteisellä matkalla koet kuuluisan pohjois-espanjalaisen pyhiinvaellusreitin kohokohdat sekä Bilbaon rujon kauneuden, Hemingwayn Pamplonan ja Santiago de Compostelan iloisen tunnelman.

Ylväät katedraalit, kirkot ja hiljentymisen luostarit. Käymme mm. Burgosin mahtavassa katedraalissa, Santa Maria de Eunaten kahdeksankulmaisessa kirkossa ja kauniissa San Marcosin luostarissa Léonissa.

Vaellamme lyhyitä etappeja reitillä ja pidemmät matkat teemme mukavasti bussilla. Yövymme keskitason hotelleissa. Pääset nauttimaan pohjois-espanjalaisen keittiön antimista ja Riojan viineistä. Mukana ripaus Portugalia -lennämme kotiin Porton kaupungista.

Hintaan sisältyy puolihoito (aamiaiset ja illalliset hotelleissa).

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Helsinki - Bilbao
Päivä 2
Bilbao - Pamplona - kaupunkikierros
Päivä 3
Pamplona - Burgos - vaellus pyhiinvaellusreitillä
Päivä 4
Burgos - León - vaellus pyhiinvaellusreitillä
Päivä 5
León - Ponferrada - vaellus pyhiinvaellusreitillä
Päivä 6
Ponferrada - Santiago de Compostela - vaellus pyhiinvaellusreittiä pitkin
Päivä 7
Santiago de Compostela - kaupunkikierros - katedraali - pyhiinvaeltajien messu
Päivä 8
Santiago de Compostela - Porto - Helsinki

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Bilbao Lennämme Bilbaoon
Lennämme Luftansan reittilennolla Münchenin kautta Baskimaan pääkaupunkiin Bilbaoon. Saavuttuamme kaupunkiin ajamme suoraan hotellille.
Päivä 2
Bilbao - Pamplona - kaupunkikierros
Pamplona

Aloitamme päivän lyhyellä kaupunkikierroksella Bilbaossa, joka vielä 1980-luvulla oli lähinnä ankea teollisuuskaupunki. 1990-luvulla kaupunki koki täydellisen kasvojenkohotuksen. Rohkean, nykyaikaisen arkkitehtuurinsa ja vilkkaan kulttuurielämänsä ansiosta Bilbao kuuluu nykyään Euroopan johtaviin kulttuurikaupunkeihin. Kontrasti uuden arkkitehtuurin – josta Guggenheimin museo on tunnetuin esimerkki – ja vanhankaupungin, Casco Viejon, välillä on valtava. Vanhassakaupungissa on viehättäviä aukioita, vanhoja tapasbaareja ja arkkitehtuuria keskiajalta ja barokkikaudelta. Tutustumme vanhaankaupunkiin jalan.

Bilbaosta ajamme Pamplonaan, Navarran itsehallintoalueen pääkaupunkiin. Pamplona inspiroi Hemingwaytä kirjoittamaan teoksensa "Ja aurinko nousee". Kirja kertoo juurettomista kadonneen sukupolven amerikkalaisista, jotka elivät paheellista elämää 1920-luvun Pariisissa ja Espanjassa. Kirjassa kuvataan myös härkätaisteluja Pamplonassa. Kaupunki tunnetaan heinäkuussa järjestettävästä San Fermínin festivaalista ja härkäjuoksusta, jolloin sadat ihmiset juoksevat vapaaksi päästettyjen härkien edellä pitkin Pamplonan katuja ja kujia.

Vierailemme goottilaistyylisissä San Nicolásin ja San Cerninin kirkoissa sekä kauniissa katedraalissa.

Päivä 3
Pamplona - Burgos - vaellus pyhiinvaellusreitillä
Argajoki Puente la Reinassa

Pamplonan eteläpuolella tutustumme Santa Maria de Eunaten kahdeksankulmaiseen kirkkoon. Jatkamme matkaa Puente la Reinaan, jossa Euroopasta tulevat pyhiinvaellusreitit yhtyvät yhdeksi Santiago de Compostelaan johtavaksi reitiksi. Kaupungin nimi merkitsee ”kuningattaren siltaa”. Kuningas Sancho III:n vaimo rakennutti sillan, jotta pyhiinvaeltajien oli helpompi ylittää Argajoki. Vierailemme vielä Santiagon ja Cruzifijon kirkoissa ennen kuin jatkamme matkaa pitkin pyhiinvaellusreittiä.

Kun maurit vuonna 711 ylittivät Gibraltarinsalmen ja valloittivat koko Pyreneiden niemimaan vain muutamassa vuodessa, pelko levisi Espanjan lisäksi koko kristittyyn Eurooppaan. Saksalais-ranskalainen armeija pysäytti muslimit Poitier’n taistelussa ja ajoi heidät Pyreneiden taakse, pois nykyisen Ranskan alueelta. Pyreneiden niemimaalle perustettiin pieniä kalifikuntia, mutta sisäiset ristiriidat tuhosivat ne ja kristityt saattoivat hyökätä niiden kimppuun yksi kerrallaan.

Pyhiinvaellusreittiä ja Jaakobin julistamista pyhimykseksi voidaan nykyihmisen silmin pitää kristinuskon onnistuneena markkinointi-iskuna, joka vaikutti positiivisesti kristinuskon leviämiseen ja suosioon sekä pysäytti maurit. Islaminuskoinen Granadan kuningaskunta oli maurien viimeinen tukikohta Pyreneiden niemimaalla ja sekin antautui vuonna 1492.

Puente la Reinasta jatkamme Estellaan, eleganttiin kaupunkiin, jossa on palatseja, kirkkoja ja luostari. Koska olemme nyt Riojassa, maistelemme luonnollisesti alueen viinejä. Tyypillisellä riojalaisella viinitilalla pääsemme tutustumaan lähemmin viininviljelyyn ja tilan valtavaan viinikellariin. Kierroksen lopuksi maistelemme viinejä. Jos pidät jostakin viinistä erityisesti, voit ostaa viiniä myös mukaan. Jatkamme matkaa Santo Domingo de la Calzadaan, jossa pyhiinvaellusreitin hengen voi aistia voimakkaana kapeilla keskiaikaisilla kujilla.

Tänään pääsemme ensimmäiselle vaelluksellemme: Kävelemme kuusi kilometriä Ermita de Valdefuentesin kirkolta San Juan de Ortegan kirkolle. Jatkamme sitten bussilla Burgosiin.

Päivä 4
Burgos - León - vaellus pyhiinvaellusreitillä
Burgos-katedraali

Tänään tutustumme lähemmin mahtavaan Burgosin katedraaliin, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Katedraali rakennettiin vuosina 1221-1567 romaanista tyyliä edustavan kirkon tilalle. Katedraalin sisätilat edustavat renessanssi- ja barokkityyliä, kun taas ulkokuori on goottilainen. Vuonna 1919 kirkkoon haudattiin Espanjan kansallissankarin Rodrigo Díaz de Vivarin – tunnetaan myös nimellä ”El Cid” – sekä tämän vaimon maalliset jäännökset. El Cid (1030-1099) tunnettiin kristinuskon puolustajana maureja vastaan vaikka hän toimikin joitakin vuosia Zaragozan mauriruhtinaan palveluksessa. Vuonna 1094 hän valtasi Valencian maureilta ja puolusti kaupunkia berberihyökkäyksiä vastaan kuolemaansa saakka.

Ohitamme Huelgas Reales -luostarin, jossa elää 30-40 sisterssiläisnunnaa. Luostarin kirkkoon on haudattu useita Espanjan kuninkaallisia, muiden muassa Alfonso VIII ja tämän vaimo Leonor de Plantagenet, joka perusti kirkon vuonna 1187. Päivän vaellus on neljän kilometrin etappi Inglesiasin ja Hontanasin kylien välillä. Tällä karulla reitinpätkällä saamme maistiaiset yksinäisyydestä, joka oli pyhiinvaeltajien seuralainen heidän matkallaan Santiago de Compostelaan.

Vaelluksen jälkeen käymme Frómistassa ja sen upeassa San Martínin kirkossa vuodelta 1066. Kirkko oli yksi paikoista, joissa pyhiinvaeltajat saattoivat kerätä voimia pitkällä vaelluksellaan. Me jatkamme matkaa Leóniin, jossa yövymme.

Päivä 5
León - Ponferrada - vaellus pyhiinvaellusreitillä
Katedraali Astorgassa

Aloitamme päivän kaupunkikierroksella Leónissa. Näemme mm. St. Isidorin kirkon ja sen kuninkaallisen kryptan, katedraalin ja sen värikkäät lasimosaiikit sekä kauniin San Marcosin luostarin. Alkuperäinen luostari (rakennettu 1100-luvulla) tarjosi yöpymispaikkoja pyhiinvaeltajille, mutta purettiin 1500-luvulla ja tilalle rakennettiin uusi rakennus renessanssityyliin. Rakennuksen fasadit on koristeltu kaiverruksin, ja seinämaalaukset koristavat osaa huoneista. Tänä päivänä rakennuksessa toimii kirkko, kaupunkimuseo ja viiden tähden luksushotelli.

Jatkamme matkaa kohti Astorgaa, jossa vierailemme Antoni Gaudín suunnittelemassa episkopaalisessa palatsissa. Gaudí oli katalonialaisen modernismin tärkein edustaja. Palatsi rakennettiin 1889-1915 ja siinä näkyvät Gaudílle tyypilliset pystylinjat ja tornit. Palatsin suojissa on Pyhiinvaellusmuseo (esp. Museo de los Caminos), jossa voimme tutustua lähemmin reitin historiaan. Meillä on mahdollisuus tehdä parin kilometrin kävelyretki Cruz de Hierrolle, joka on koko reitin korkein paikka. Rautaristin juurella komeilee kasa kivenmurikoita. Ne kuvaavat syntejä, jotka pyhiinvaeltajat ovat paikalle jättäneet. Sinäkin voit jatkaa perinnettä jättämällä paikalle kiven tai jonkin henkilökohtaisen esineen. Jatkamme Ponteferradaan, jossa yövymme.

Päivä 6
Ponferrada - Santiago de Compostela - vaellus pyhiinvaellusreittiä pitkin
Santiago de Compostelan katedraali

Matkallamme kohti Santiago de Compostelaa pysähdymme Villafranca del Bierzossa ja vierailemme Jaakobin kirkossa. Täällä pyhiinvaeltajat, jotka olivat liian uupuneita tai sairaita jatkamaan matkaa, saivat täydellisen synninpäästön, jonka olisivat muutoin saaneet vasta pyhiinvaelluksen päätteeksi Santiago de Compostelassa. Seuraava pysähdyspaikkamme on O Cebreiron sola. Täällä sijaitsee reitin vanhin alkuperäinen kirkko, Santa María de O Cebreiro 800-luvulta. Lähistöllä sijaitsevassa O Cebreiron kylässä näemme kelttien rakentamia pyöreitä, olkikattoisia kivitaloja, joita on käytetty asuinrakennuksina vielä joitakin vuosia sitten. Yhteen taloista on perustettu pieni museo, jossa voi katsella alueelta löytyneitä vanhoja huonekaluja ja esineitä.

Jatkamme Portomaríniin, jossa käymme katsomassa San Juanin kirkkoa, joka piti rakentaa uudestaan kylän jouduttua veden alle vuonna 1960, kun alemmas jokeen rakennettiin vesivoimalaitos. Seuraava pikkukylä on Melide, jossa pääsemme maistamaan paikallista erikoisuutta pulpo a la gallegaa, mustekalaa paikalliseen tapaan. Ruokalaji on suosittu kaikkialla Espanjassa. Melidestä meillä on mahdollisuus vaeltaa viisi kilometriä Boenteen.

Saavumme Santiago de Compostelaan Monte del Gozon näköalapaikan kautta. Tänne pyhiinvaeltajat kiirehtivät kilpaillen, kuka näkee ensimmäisenä taivaallisen kaupungin katedraalin. Kuljemme yhdessä viimeiset 500 metriä upeaan katedraaliin, joka on matkan huipennus.

Päivä 7
Santiago de Compostela - kaupunkikierros - katedraali - pyhiinvaeltajien messu
Santiago de Compostela

Teemme pienen kaupunkikierroksen jalan Santiago de Compostelan vanhassakaupungissa. Näemme näyttävän katedraalin ulkoapäin, tänne apostoli Jaakobin uskotaan haudatun. 800-luvulta peräisin oleva alkuperäinen kirkko oli huomattavasti pienempi kuin nykyinen, 1000-luvun loppupuolelta peräisin oleva rakennus. Perinteisesti pyhiinvaellus päätetään koskettamalla Pyhän Jaakobin patsasta. Mahdollisuuksien mukaan voit osallistua keskipäivän pyhiinvaeltajien tai päivän myöhempään messuun. Huomioithan, että ajoittain messut ovat kovin suosittuja ja kadetraali on ruuhkainen. Voit nauttia kaupungista ja sen erikoisesta, kepeän euforisesta tunnelmasta, jota nykypäivän pyhiinvaeltajat levittävät päästyään perille. 

Nautimme yhteisen jäähyväisillallisen. Paikallisessa ravintolassa pääsemme kokemaan erityisen queimada-seremonian: meille tarjoillaan galicialaista boolia, jonka pohjana on paikallinen paloviina orujo ja joka sytytetään palamaan. Booli tarjoillaan perinteisesti lausuen loitsuja pahojen henkien karkottamiseksi. Sitten kohotamme maljat pyhiinvaelluksemme kunniaksi!

Päivä 8
Santiago de Compostela - Porto - Helsinki
Yksinkertaisin reitti Suomeen käy Portugalin kautta. Aamiaisen jälkeen lähdemme Portugaliin ja Minhon provinssiin, joka tunnetaan vinho verdestä, pirskahtelevasta nuoresta valkoviinistä. Nautittuamme omakustanteisen varhaisen lounaan menemme Porton lentokentälle, josta lennämme Frankfurtin kautta Helsinkiin.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Lufthansan reittilennot Helsinki-Bilbao/Porto-Helsinki (menossa Münchenin ja paluussa Frankfurtin kautta) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa (7 yötä)
 • puolihoito (aamukahvi ja illallinen hotelleissa)
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksu
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 340€/hlö (7 yötä)
 • ruokajuomat
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille (noin 10€/hlö/viikko)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Hotellit

Hotellit ovat nämä tai vastaavat. Hotellit voivat vaihdella lähtöpäivittäin. Vahvistamme matkanne hotellit lentolippujen mukana.

Bilbao
Holiday Inn Express

Pamplona
Zenit Pampona

Burgos
Hotel Rice

Léon
Hotel Tryp Léon

Ponferrada
Ciudad De Ponferrada

Santiago de Compostela
Tryp Santiago

Kävelyt vaellusreitillä

Päivien aikana tehtävät vaellukset ovat pituudeltaan noin 3-5 km. Maastot eivät ole vaikeakulkuisia, mutta kohtuullinen peruskunto on tarpeen.

Tukevat ja tutut kävelykengät ovat ehdoton matkavaruste. Ota mukaan lippalakki/hattu, tuulenpitävä takki sekä suojaavaa aurinkovoidetta. Ota mukaan vaatteita, joissa on mukava liikkua.

Pieni reppu, johon voi pakata esim. vesipullon, on hyvä ottaa mukaan.

Ajo- ja vaellusvälimatkoja

Päivä 2

Bilbao - Pamplona noin 155 km bussilla

Päivä 3

Pamplona - Burgos n. 200 km bussilla ja 3 km:n vaellusreitti

Päivä 4

Burgos -León

n.185 km ja 4 km

Päivä 5

León - Ponferrada

n.130 km ja 3 km

Päivä 6

Ponferrada - Santiago de Compostela

n.230 km ja 5 km

Santiago de Compostela - Porto, Portugali n. 240 km

Sää

Huhtikuussa keskimääräinen päivän alin lämpötila (Bilbao) on noin +10C ja päivän ylin noin +19C.

Sää voi aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan ja kävelyreitteihin.

Lisää säästä esim: www.foreca.fi

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Erittäin mielenkiintoinen matkareitti. Olin matkalla 22.-29.4.17. Matka oli mielestäni oikein onnistunut ennenkaikkea erinomaisen ja superhyvän matkanjohtaja Minnan ansiosta. Koska seurue koostui enimmäkseen eläkeikäisistä, niin Minna oli meille juuri sopiva henkilö ja osasi asettua matkustajiensa kanssa samalle tasolle kaikissa asioissa. Hän oli perehtynyt todella hyvin kaikkeen, mitä matkalla oli tarpeen tietää ja kertoi olevansa joka hetki käytettävissä.
Date published: 2017-05-10
Rated 4 out of 5 by from Runsaasti nähtävää ja koettavaa. Matka kokonaisuutena oli hyvin järjestetty. Opas Minna Rönkkö taitava ja avulias. Alueesta ja sen historiasta sai mukavan kuvan. Paikallisoppaita oli ehkä liikaakin. Bussin käyttö toimi hyvin, kuski oli taitava. Vaellukset olivat mukavan vaihtelevilla paikoilla, olisivat voineet olla vähän pidempiäkin. Illallisten taso oli kovin vaihteleva, säilykepurkin hedelmät jälkiruokana eivät ilahduttaneet, häränliha oli yllättäen vaihtunut porsaaseen jne. Yhteinen lounas mustekaloineen ja yhteinen läksiäisillallinen olivat erittäin onnistuneita ja loistopaikoissa. Hotellien ravintolat pääsääntöisesti kolkkoja, usein ikkunattomia tiloja. Viinitila oli pelkkä tehdas, tunnelma puuttui.
Date published: 2017-05-07
Rated 4 out of 5 by from Voisin mennä uudelleen Kokonaisuudessaan erinomainen, vaikkakin melko rankka matka, koska hotellia vaihdettiin koko ajan, mutta sellainenhan on kiertomatka. Hotellit olivat hyvät, samoin aamiaiset, jotka kuitenkin heikkenivät loppua kohden. Samoin tuntui, että hotellien illalliset olivat paremmat matkan alkupuolella. Ruoka oli kuitenkin ihan hyvää, eihän sitä odotakaan mitään gourme-tasoista ruokaa. Kala-allergikoille tai sellaisille, jotka eivät ollenkaan pidä kalasta en ehkä suosittelisi ensimmäisenä tätä matkaa. Jokaiselle löytyi kylläkin vaihtoehto. Joinakin päivinä pysähdykset lounasaikaan olivat ehkä liian pitkiä, olisi ollut mukava ehtiä seuraavaan hotelliin vähän aikaisemmin, jotta olisi ehtinyt levätä hetken ennen päivällistä. Kävelyt luonnossa olivat sopivan pitkiä eivätkä liian rasittavia. Maisemat olivat upeita, varsinkin loppupuolen vuoristoalueilla. Ne olivat mielestäni jopa hienompia kuin Skotlannissa. Matkan aikana nähdyt kaupungit olivat mielenkiintoisia ja varsinkin Bilbao ja Guggenheim-museo todella näkemisen arvoisia. Myös Porto Portugalin puolella, josta oli lento kotiin oli hieno ja erikoinen kaupunki. Tyttäreni, jonka kanssa olin matkalla, innostui niin, että arveli palaavansa vaeltamaan Pyhiinvaeltajien reitille mahdollisimman pian.
Date published: 2017-05-06
Rated 5 out of 5 by from Mielenkiintoinen ja vaiherikas kävely Olimme viikon matkalla. Matka soveltui meille eläkeläisillekin, koska kävelymatkat eivät olleet kovin pitkiä.
Date published: 2017-05-03
Rated 4 out of 5 by from Vaelluksia kulttuuri- ja luontopoluilla Pyhiinvaellusreitin ohjelma oli häkellyttävän monipuolinen ja vastasi odotuksiani. Kiireinen aikataulu teki sen, ettei aina pystynyt keskittymään näkemiseensä niin kuin olisi toivonut. Gluteenittoman aterian suhteen jäi toivomisen varaa. Tunsi jäävänsä vähän syrjityksi. Espanjassa ei ehkä asiaa vielä osata kuten Suomessa. Kokonaisuutena olen matkaani tyytyväinen.
Date published: 2017-04-30
Rated 4 out of 5 by from Matkalla monipuolinen ohjelma Palasin viime yönä n viikon matkalta Pohjois-Espanjasta "pyhimysten jalanjäljiltä". Päivittäin oli runsaasti ohjelmaa aamusta iltaan. Mukava ryhmä ja oppaamme oli aivan loistava ja bussinkuljettajamme luotettava.
Date published: 2017-04-30
 • y_2024, m_4, d_15, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_6
 • loc_fi_FI, sid_ESRTR03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja