Puccini-festivaalit Toscana

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Nauti Puccinin kahdesta fantastisesta oopperasta kuuluisilla oopperajuhlilla Torre del Lagossa sekä retkistä San Gimignanoon ja Luccaan.

On ainutlaatuinen elämys nauttia oopperasta Torre del Lagossa. Täällä ison järven rannalla Luccan ja meren välissä Puccini rakastui luontoon ja lintuihin. Juuri täällä hän sävelsi joitakin rakastetuimmista oopperoistaan. Näemme kaksi oopperaesitystä ulkoilmassa italialaisten oopperan ystävien seurassa.

Näiden kahden upean illan lisäksi ohjelmassa on retkiä kauniissa Toscanassa. Käymme ihastuttavissa kaupungeissa, kuten Puccinin synnyinkaupungissa Luccassa ja tornien kaupungissa San Gimignanossa, jossa maistelemme viinejä ja nautimme kevyen lounaan eräällä viinitilalla.

Asumme hyvätasoisessa hotellissa viihtyisässä Montecatini Termessä. Halukkaat voivat pistäytyä paikallisjunalla lähellä sijaitsevassa Firenzessä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Oopperamatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 5 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä, saapuminen Toscanaan
Päivä 2
Montecatini Terme, Lucca ja ooppera Turandot
Päivä 3
Vapaapäivä Montecatini Termessä tai ylimääräinen retki Firenzeen tai Pistoiaan ja ooppera Tosca
Päivä 4
San Gimignano ja viinitilavierailu
Päivä 5
Kotimatka

Hotelli

Hotel President

Majoitumme neljän tähden (paikallinen luokitus) hotelliin Montecatini Termessä. Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla, ja siinä on 4 kerrosta ja 47 huonetta. Hotel President on klassinen italialainen hotelli.
Hotellin terassilla voit nauttia lasillinen viiniä tai pulahtaa hotellin uima-altaaseen kuumana päivänä.

Kuumien lähteiden kylpylä ja Montecatini Altoon vievä köysirata ovat noin 1 km:n päässä.
Huoneet on varustettu kaikilla mukavuuksilla. Huoneissa on ilmastointi, TV, minibaari, puhelin, maksuton Wi-Fi, tallelokero (lisämaksullinen) ja hissi. Kaikki kahden hengen huoneet ovat kooltaan n. 15 m2 ja niissä on wc, kylpy/suihku.

Hotellin yhteystiedot

Hotel President
Corso Giacomo Matteotti, 119,
51016 Montecatini Terme PT, Italien
Telefon: +39 0572 390130

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.148€
Helsinki
Täynnä
1.098€
Helsinki
Turandot ja Tosca
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.198€
Helsinki
La Boheme & Tosca
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päiväohjelman järjestykseen (retket ja vierailukohteet) voi tulla muutoksia.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä, saapuminen Toscanaan

Lennämme Helsingistä Bolognaan. Lentokentältä, joka sijaitsee alavalla Emilia-Romagnan alueella, bussi vie meidät läpi Italian kulkevan Apenniinien vuoriston yli Toscanaan. Ylhäältä vuoristosta katselemme Toscanan maisemia, jotka avautuvat bussin ikkunasta.

Ohitamme Mugellon, jossa sijaitsee Ferrarin oma harjoitusrata. Täällä autoilufanit saattavat kuulla F1-auton murahtelevan etäällä. Suuntaamme kohti rannikkoa ja ohitamme Praton ja Pistoian, kunnes saavumme Montecatini Termen kylpyläkaupunkiin, joka on kotimme matkan ajan.

Kylpyläkaupunki on tunnettu hyvää tekevistä lähteistä jo Rooman valtakunnan ajoista lähtien. Kuitenkin vasta, kun Habsburgit 1700-luvun lopulla Toscanan suurherttua Leopoldin valtakaudella raivasivat uusia kanavia, mineraalipitoinen lämmin vesi johdettiin kylpylöihin (ital. terme), jotka tekisivät kaupungista tuonaikaisten julkkisten kokoontumispaikan. Täällä nähtiin Euroopan kuningashuoneiden edustajia, prinssejä ja muita silmäätekeviä. Kaupunkiin rakennettiin koko joukko elegantteja rakennuksia ja hotelleja, ja kaupunkiin tehtiin kylpylämatkoja. Kaupunki muuttikin nimensä Bagni di Montecatinista hienommaksi Montecatini Termeksi.
Alkoi uusi aikakausi, jolloin isokenkäiset ja aateliset saapuivat kaupunkiin. Kautta aikojen kaupungissa on nähty säveltäjiä, kuten Puccini ja Verdi, mutta myös Rossini, Mahler, Strauss ja Pietro Mascagni. Kovin moni paikka ei voi ylpeillä sillä, että siellä ovat käyneet niin Audrey Hepburn ja Marie Curie kuin Clark Gable ja Spencer Tracykin.

Kaupungissa on kaksi osaa: Montecatini Terme, joka sijaitsee pienen vuoren tai pikemminkin vuoriketjun juurella, ja Montecatini Alto, joka on 250 m ylempänä. Meillä on aikaa käydä molemmissa.

Kohotamme tervetuliaisjuoman ja syömme yhdessä illallisen hotellissa.

Päivä 2
Montecatini Terme, Lucca ja ooppera Turandot

Aamulla on aika katsella hieman lähemmin kaupunkia, jossa asumme. Lähdemme pienelle kävelylle ja tutustumme kylpyläkaupungin kahteen osaan. Aloitamme Teatro Kursaalilta, joka oli kaupungin kultakaudella sen keskus ja ylellisen ja juhlavan elämän perusta. Täällä oli teattereita, elokuvateattereita, tanssipaikkoja, ravintoloita ja kasino. Kun Teatro Kursaal suljettiin, kaupunki menetti osan aiemmasta vetovoimastaan, ja julkkikset hakeutuivat uusiin paikkoihin. Nykyään voimme vain kuvitella, millaista täällä oli, kun Montecatini Termen nimi oli kaikkien huulilla.

Kaupungin pääkadulta Corso Matteottilta reitti vie ohi suhteellisen modernin Santa Maria Assuntan kirkon, joka on peräisin 1950-luvulta ja joka on rakennettu 1800-luvulta peräisin olleen kirkon päälle. Kierroksen aikana pysähdymme tietysti nauttimaan espressot aitoon italialaiseen tapaan: seisten. Pieni kupponen tummaksi paahdetuista kahvipavuista huolella valmistettua vahvaa kahvia italialaisella eleganssilla tarjoiltuna maksaa täällä noin euron. Se pyöräyttää päivän mukavasti käyntiin! Mikäli makea houkuttelee enemmän, ilmava italialainen jäätelö on varma valinta. Meillä on aikaa saada kaikkien toiveet ja paheet tyydytettyä!

Via Verdillä, joka on saanut nimensä säveltäjä Giuseppe Verdin mukaan, näemme kauniin kaupungintalon ja saavumme Il Parco delle Termeen, valtavaan puistoon, jossa toimii yhä yhdeksän kylpylää, joista kaupunki on syystäkin ylpeä. Nyt reitti vie ylöspäin. Pienellä punaisella puisella funikulaarilla, joka on peräisin vuodelta 1898, nousemme rauhallisesti ylös huipulle, joka sijaitsee 299 metrin korkeudessa. Täällä sijaitsee Montecatini Alton kaupunginosa kapeine katuineen ja kujineen, joilla on vieri vieressä putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Käveltyämme aamupäivän lasi viiniä tai varhainen lounas ylhäällä Montecatini Altossa voi tuntua houkuttelevalta.

Tapaamme hotellilla klo 13 ja lähdemme kohti kaunista Luccaa, josta tulee monen lempikaupunki Toscanassa. Siellä Giacomo Puccini vietti lapsuutensa. Lucca on pieni, viehättävä ja eläväinen keskiaikainen kaupunki, jota ympäröi neljä kilometriä pitkä ja 12 metriä korkea muuri 1500-luvulta. Kauniille kiilamaisille bastioneille on istutettu puista italialaisimpia – pinjoja. Muurin päältä voi katsella tuota upeaa renessanssihelmeä ja iloita siitä, ettei sitä ole pilattu nykyaikaistamalla rakennuksia näkyvästi. Keskustassa sijaitsee Piazza Napoleone ja Ammannatin suunnittelema kaunis Palazzo della Prefettura vuodelta 1578. Lähellä seisoo San Martinon tuomiokirkko epäsymmetrisine julkisivuineen. Siellä säilytetään Il Volto Santoa, pientä puista krusifiksia, jonka väitetään olevan veistetty enkeli Nikodemuksen avulla tämän nähtyä Jeesuksen ristiinnaulitsemisen. Luccasta riittää tarinoita! Vietämme kaupungissa pari tuntia. Ehkä haluat käydä kaupunginmuurilla, jossakin kauniista kirkoista tai Puccinin synnyinkodissa.

Luccasta palaamme hotelliimme, ja ennen oopperaesitystä sinulla on aikaa vaihtaa vaatteet ennen kuin ajamme kohti Torre del Lagoa, jossa meitä odottaa ensimmäinen oopperaesityksemme. Saavumme perille hyvissä ajoin, jotta voimme kävellä hieman ja etsiä jotakin syötävää ennen kuin illan esitys alkaa. Ehkäpä juuri kuumasta uunista otettu pizza ja lasillinen kylmää valkoviiniä houkuttelee tänään. Tai miten olisi kevyt naudanliha-carpaccio rucolan ja parmesaanin kera? Voit myös etsiytyä viinibaariin, tilata lasin pari viiniä ja pieniä annoksia, jotka riittävät hyvin ateriaksi. Valinta on täysin sinun!

Oopperanäytös Torre del Lagossa on erityinen elämys. Iso järvi taustanamme olemme yhdessä niistä paikoista, joissa säveltäjä Puccini tykkäsi säveltää musiikkiaan. Puccini tuli tänne vuonna 1891 ja ihastui seudun luontoon ja lintuihin. Hän vietti mielellään aikaa paikallisten metsästäjien ja kalastajien kanssa, toki hän viihtyi yksinkin. Oopperoiden Manon Lescaut ja La Bohème tuotoilla hän saattoi ostaa itselleen vanhan vartiotornin järven rannalta. Puccini asui täällä vuoteen 1924 saakka. Hiljattain remontoidussa talossaan Puccini istui flyygelinsä ääressä, katseli ulos puutarhaan ja järvelle ja kirjoitti Toscan ja Madama Butterflyn säkeet paperille. Usein talo oli täynnä ystäviä. Puccini saattoi istua tunti- ja päiväkausia kuuluisa toscanalainen sikari suupielessä lyijykynä vierellään samalla kun hänen hyvin hoidetut kätensä tanssivat mustilla ja valkoisilla koskettimilla.

Ulkoilmateatteri on ainutlaatuinen kokemus. Iso järvi Lago di Massaciuccoli sijaitsee Luccan ja meren välissä. Kun kesäaurinko on painunut mailleen, teatteri täyttyy oopperan ystävistä. Järvi ja tumma yötaivas tähtineen ovat todistaneet maailman suurimpien oopperatähtien Monserrat Caballén, Placido Domingon, Katia Ricciarellin ja Luciano Pavarottin esiintymistä. Festivaali houkuttelee musiikin tuntijoita, joten tunnelma on enemmän oikean oopperan kaltainen verrattuna Veronan ehkä kansanomaisempaan ilmapiiriin. Täällä katsojat pukeutuvat hieman tyylikkäämmin. Torre del Lagon oopperanäytös on unohtumaton elämys!

Asetumme paikoillemme ja huomaamme ihanan iltatuulen, joka lähettää italialaisessa kesäillassa melkein viilentävän hyväilyn katsomoon. Kaskaat konsertoivat muutaman viulun ja alttoviulun kanssa, ja kaikki odottavat, että kapellimestari nostaa tahtipuikkonsa ja avaa festivaalin.

Turandot on Giacomo Puccinin viimeinen mestariteos. Lavalla nähdään upeita kuorokohtauksia ja kuulemme oopperataiteen tunnetuimpia aarioita.

Tarina sijoittuu tarunhohtoiseen Pekingiin, jossa kosijat seisovat jonossa voittaakseen prinsessa Turandotin sydämen. Vastaamalla oikein julman Turandotin kolmeen kysymykseen kosija voi selvitä hengissä. Prinssi Calaf on rakastunut prinsessaan ja päättää uhmata vaaraa. Hän vastaakin oikein. Prinsessa ei kuitenkaan ole halukas pitämään lupaustaan ja menemään naimisiin. Calaf ei halua pakottaa Turandotia. Hän puolestaan esittää prinsessalle arvoituksen: Jos Turandot ennen aamunkoittoa saa selville kosijansa nimen, hän on valmis kuolemaan. Oopperan tunnetuin aaria on "Nessun dorma", jonka prinssi Calaf laulaa odottaessaan auringon nousevan viimeisessä näytöksessä. Miten kaikki päättyy – se jääköön nähtäväksi!

Esityksen jälkeen palaamme hotelliimme ja hyvin ansaituille yöunille.

Päivä 3
Vapaapäivä Montecatini Termessä tai ylimääräinen retki Firenzeen tai Pistoiaan ja ooppera Tosca

Tänään on mahdollista viettää rento päivä Montecatini Termessä. Ehkä pulahdat hotellin altaaseen tai katselet pääkadun putiikkeja ja annat luottokortin vinkua. Vaihtoehtoisesti voit lähteä matkanjohtajan mukaan pienelle epämuodolliselle vierailulle junalla yhteen lähikaupungeista, Pistoiaan tai Firenzeen. Matkaamme paikallisjunalla, matka kestää vajaan tunnin ja matkalippu maksaa n. 6 €/suunta.

Firenze varmisti paikkansa maailmanhistoriassa jo yli tuhat vuotta sitten. Se veti puoleensa kauppiaita, taiteilijoita ja seikkailijoita. Firenzessä voi käydä kauniissa kirkoissa, ihastella kuuluisien museoiden, kuten Piazza Signorialla sijaitsevan Uffizin gallerian, kokoelmia. Museoissa on esillä teoksia tunnetuilta taiteilijoilta, jotka nostivat Firenzen taidemaailman keskiöön: Michelangelo, Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci, Perugino ja Raphael. Heidän kaikkien teoksia on esillä Italian hienoimpiin kuuluvassa taidemuseossa. Käveleskele pienillä viihtyisillä kaduilla, ylitä ehkä maailman kuvauksellisin silta Ponte Vecchio, joka kulkee hitaasti Tyrrhenanmerta kohti virtaavan Arnojoen yli. Istahda mukavaan paikkaan ja lataa akkuja jäätelön, kahvin tai kevyen lounaan äärellä. Nauti Firenzen äänistä, suihkulähteiden veden lorinasta ja katsele ohikulkevia tyylikkäitä italialaisia. Varhain iltapäivällä palaamme junalla takaisin hotellille pukeutuaksemme illan oopperanäytöstä varten.

Ennen kuin lähdemme Torre del Lagoon, sinulla on mahdollisuus syödä omakustanteinen illallinen Montecatini Termessä. Matkanjohtaja voi järjestää halukkaille yhteiset illallispöydät hotellin ravintolasta tai jostain kaupungin ravintoloista, vaihtoehtoja on monia. Ruokailun jälkeen otamme jälleen kurssin kohti Torre del Lagoa ja uutta oopperaelämystä.

Julmassa ja dramaattisessa Toscassa Puccini leikittelee tunnerekistereillä. Tähän ainutlaatuiseen tunnedraamaan sisältyy rakkautta, mustasukkaisuutta, kostoa ja puhdasta julmuutta. Oopperan tapahtumien näyttämönä on Rooma vuonna 1800. Seuraamme rakastunutta paria, laulajatar Flora Toscaa ja maalari Mario Cavaradossia sekä Vitellio Scarpiaa, joka on varsinainen kelmi ja salaisen poliisin päällikkö. Oopperan aloituskohtauksessa Cavaradossi yrittää piilottaa vankikarkurin kirkkoon, jota on koristelemassa. Tosca ilmestyy paikalle ja ymmärtää Cavaradossin touhut väärin luullen, että Cavaradossilla on salainen rakastajatar.
Naistenmiehenä tunnettu poliisipäällikkö Scarpia saapuu kirkkoon ja leikittelee Toscan mustasukkaisuudella ja kutsuu Toscan illalliselle. Scarpia pyrkii saamaan Cavaradossin ansaan ja yrittää vietellä Toscan. Cavaradossi pidätetään ja häntä kidutetaan. Pitkien neuvottelujen päätteeksi Toscan onnistuu tappaa Scarpia. Loppu ei kuitenkaan ole onnellinen, sillä Scarpia onnistuu huijaamaan Toscaa ennen kuolemaansa, mikä johtaa Cavaradossin teloittamiseen.

Palaamme hotellille maagisen oopperaillan jälkeen.

Päivä 4
San Gimignano ja viinitilavierailu

Tänään kohteemme on tornien kaupunki San Gimignano. Sijainti Via Francigenan, Canterburysta Roomaan ulottuneen pyhiinvaellusreitin, varrella teki San Gimignanosta keskiajalla tärkeän kauppapaikan, mikä vaurastutti pientä kaupunkia. Kaupunki tunnettiin jo tuolloin ihastuttavasta, silkinpehmeästä valkoviinistä Vernacchia di San Gimignanosta, jota tuotetaan edelleen. Muita seudulla tuotettavia viinejä ovat upea Chianti Colli Senesi ja ihastuttavat Sangiovese-rypäleestä valmistetut punaviinit.

Ennen kuin vierailemme itse kaupungissa, teemme pienen kävelyretken (1,5 km) vanhalla pyhiinvaellusreitillä. Määränpäämme on mainio viinitila Fattoria di Fugnano, jonka kanssa Albatros on tehnyt yhteistyötä jo monen vuoden ajan.

Tila sijaitsee upealla paikalla: sieltä on mitä kauneimmat näkymät kumpuilevaan maastoon ja näkyvätpä San Gimignanon kuuluisat tornitkin. Tilaa pyörittää kolme ahkeraa naista, jotka kertovat tilasta ja seudusta. Tietysti maistelemme myös tilan viinejä: kuuluisaa valkoista Vernacchiaa, tilan Chianti Colli Senesiä ja ”supertoscanalaista”, tynnyrikypsytettyä Sangiovesea, johon useimmat rakastuvat.

Viininmaistelun lomassa syömme kevyen pikniklounaan. Tilalta on mahdollista ostaa viiniä mukaan. Palaamme bussiin ja ajamme alaspäin, mikä saa matkan tuntumaan kevyemmältä.

Meillä on aikaa käydä myös San Gimignanon keskustassa. Siellä tuntuu kuin palaisi suoraan keskiajalle. Viileillä, varjoisilla kaduilla on mukava kulkea ja imeä itseensä niiden tunnelmaa. Voit käydä kauniissa kirkossa tai kidutusmuseossa tai nauttia jäätelön auringossa. Myöhään iltapäivällä palaamme takaisin hotelliin, jossa syömme läksiäisillallisen.

Päivä 5
Kotimatka

Tänään on aika lähteä lentokentälle ja palata Helsinkiin.

Parempi istumapaikka oopperassa

Matkan hintaan sisältyy istumapaikat sektorilla 4. Sinulla on mahdollisuus varata lisämaksusta istumapaikka sektorilta 2. Olemme valinneet myyntiin nämä sektorit, koska ne tarjoavat parasta vastinetta rahoille. Emme valitettavasti voi tarjota lippuja muilta sektoreilta.

Suosittelemme, että valitset istumapaikkasektorin jo matkaa varatessasi, myöhemmin kategoria voi olla jo loppuunvarattu. Viimeinen mahdollisuus tarkistaa lisämaksullisten istumapaikkojen saatavuus on maksettaessa matkahinnan loppuosa, yleensä 75 päivää ennen matkaa. 

Sektori 4: sisältyy hintaan
Sektori 2: 70€/hlö (hinta per ooppera)

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.098€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
160€
Lisämaksulliset istumapaikat oopperassa
 • Sektori 4: Sisältyy hintaan
 • Sektori 2: 70€/hlö
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Bologna – Helsinki 
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa 4 tähden hotellissa (paikallinen luokitus)
 • Istumapaikkaliput oopperaan, sektori 4 (=kategoria 4)
 • Montecatini Termen hotellivero 1,40€/yö
 • Aamiaiset hotellissa päivinä 2-5
 • Kaksi illallista, piknik-lounas ja viininmaistelu San Gimignanossa
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Istumapaikkaluokan korotus oopperassa
 • Junalippu Pistoiaan tai Firenzeen (ylimääräinen retki, matkapäivä 3)
 • Juomarahat kuljettajille, yhteensä noin 7€/hlö (suositus)
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Parempi istumapaikka oopperassa

Matkan hintaan sisältyy paikka sektorilta 4. Voit ostaa paikan sektorilta 2 maksamalla lisämaksun. Olemme valinneet myyntiin nämä sektorit, koska ne tarjoavat parasta vastinetta rahoille. Emme valitettavasti voi tarjota lippuja muilta sektoreilta.

Suosittelemme vahvasti, että valitset istumapaikkasektorin jo matkaa tilatessasi. Viimeinen mahdollisuus vaihtaa sektoria on maksettaessa matkahinnan loppuosa, yleensä 75 päivää ennen matkaa. Mikäli matkavaraus tehdään myöhemmin, vaihto on tehtävä viimeistään 30 päivää ennen matkaa.

Oopperanäytös

Puccini-festivaali järjestetään heinä-elokuussa ja on siis kesäfestivaali. Sää on täten lämmin ja mukava ja sopii täydellisesti ulkoilmassa esitettävälle oopperalle. Festivaali osuu italialaisten lomakuukausiin ja houkuttelee paikalle ensisijaisesti paikallisia italialaisia. Oopperaan pukeudutaan tästä syystä hieman muodollisemmin kuin Veronassa.

Ooppera ohjeistaa ”tyylikkääseen pukeutumiseen”, mikä tarkoittaa, etteivät sortsit, sandaalit ja hihattomat paidat käy. Se ei kuitenkaan tarkoita, että miesten pitäisi pukeutua pukuun ja solmioon. Siistit housut ja paita riittävät. Tietenkin pukeudumme tilaisuuden mukaan, mutta pidä mielessä, että esitys on pitkä ja olemme lähellä järveä ja merta, joten mukaan kannattaa ottaa neule.

On tärkeää hakeutua omalle paikalle ajoissa ennen esityksen alkua. Väliajalla baarista on mahdollista ostaa juotavaa.

Huonon sään sattuessa esitystä ei koskaan peruta etukäteen. The Puccini Festival Foundation pidättää itsellään oikeuden lykätä aloitusta 90 minuutilla. Lipun hinta palautetaan vain, mikäli esitys perutaan ennen kuin nuottiakaan on soitettu. Lipun hintaa ei näin ollen palauteta, mikäli esitys on ollut keskeytyshetkellä jo käynnissä. Mikäli esitys peruutetaan ennen sen alkamista, matkanjohtajalla on liput, joista voimme yrittää saada rahat asiakkaillemme takaisin. Muita kustannuksia ei palauteta.

Haluamme kiinnittää asiakkaidemme huomion näihin ehtoihin. Tämä tarkoittaa, että Albatros Travel korvaa oopperalipun hinnan vain edellä mainittujen ehtojen mukaan. Myös, mikäli lakko, sairaus tai jokin muu vastaava estäisi oopperanäytöksen järjestämisen.

Käsi sydämellä

Sää ja liikkuminen

Oopperafestivaalit järjestetään Italian keskikesän aikaan. Päivisin on usein tähän vuodenaikaan hellettä. Jotkin päivät ovat kuumempia kuin toiset. Tavallisimmin illalla, oopperaesitysten aikaan, lämpötila laskee miellyttäviin lukemiin. Olemme suunnitelleet matkaohjelman niin, ettei päivisin ole liian tiiviisti ohjelmaa, jotta mahdollinen hellesää ei kävisi voimille.

San Gimignanossa teemme pienen vaellusretken kauniissa maisemissa viinitilalle (noin 1,5 km). Ota matkalle mukaan hattu tai lippis, ja pidä kaikilla retkillä mukana vesipulloa. Reitti kulkee osittain myös varjossa, mutta lämpötila voi päivällä olla noin +26-36c välillä. 

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Mielenkiintoinen ohjelma Olin tällä matkalla elokuun viimeisellä viikolla.Toscanassa tutustuimme viehättäviin pikkukaupunkeihin.
Date published: 2023-09-04
Rated 5 out of 5 by from Tosi mukava matka En odottanut mitään, oli miellyttävä matka ja Joonas taas kerran aivan mahtava opas. Lämpötila kyllä koetteli päätä ja ruumista: siitä 38 - 43 asteeseen.... valtio pani punaiselle zonelle Toscanan. Kuivaa paikkaa ei ollut koko matkan aikana, mutta parempi se oli kuin rankkasateet. Hotelli oli mielestäni miellyttävä ja viihtyisä, uima-altaallekin pääsin muutaman kerran ohjelman välissä ja yksi vapaapäivä oli kyllä tarpeen. Torstain toritapahtumaan kerittiin myös, ja sieltä sitten saatiin pellavaista väljää vaatetta. Lucca oli myös tosi kiva käyntikohde samoinkuin tietysti viinitila maisteluineen ja historioineen. Ruoka ei mielestäni ollut erikoista, paitsi salaatti.
Date published: 2023-09-02
Rated 5 out of 5 by from Matkan kohde oli odotusten mukaisesti hieno. Olin matkalla kuumimpaan elokuun aikaan, joten pari retkeä jäi tekemättä helteen takia Muuten olin erittäin tyytyväinen matkaan.
Date published: 2023-09-01
Rated 5 out of 5 by from Hyvin suunniteltu oopperamatka Kokonaisuudessaan hyvin suunniteltu ja eritoten hyvän oppaan ansiosta
Date published: 2023-08-31
Rated 4 out of 5 by from Puccini festivaalit - 23-27.8.2023 Antoisa matka kaikkineen huolimatta kukonlaulun aikaisesta lentoonlähdöstä ja paikallisen sään kuumuudesta koko matkamme ajan. Kaunis seutu, kaksi oopperaa, viinitilavierailu ja muuta nähtävää ja kuultavaa täyttivät odotukset ja matkapäivät. Erinomainen opas, Joonas, jakoi tietoa laajalti kohteista, Italiasta ja kaikenlaisista käytännön asioista.
Date published: 2023-08-31
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen kohde Hyvä kohde ja mielenkiintoiset retket. Hotelli olisi voinut olla korkeampitasoinen, koska tässä oli aika paljon remontoitavaa.
Date published: 2023-08-31
Rated 4 out of 5 by from Puccinia turhan myöhään yöllä Matka vastasi odotuksiani, mutta kuumuus haittasi, erityisesti kun hotellin jäähdytys petti täysin.
Date published: 2023-08-30
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen ja upea oopperamatka Viiteen vuorokauteen mahtui paljon kiinnostavaa ohjelmaa; oopperaa ja kiinnostavia retkikohteita.
Date published: 2023-08-30
 • y_2024, m_6, d_12, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_63
 • loc_fi_FI, sid_ITROP60, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja