Puccini-festivaalit Toscana

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Nauti Puccinin kahdesta fantastisesta oopperasta kuuluisilla oopperajuhlilla Torre del Lagossa sekä retkistä San Gimignanoon ja Luccaan.

On ainutlaatuinen elämys nauttia oopperasta Torre del Lagossa. Täällä ison järven rannalla Luccan ja meren välissä Puccini rakastui luontoon ja lintuihin. Juuri täällä hän sävelsi joitakin rakastetuimmista oopperoistaan. Näemme kaksi oopperaesitystä ulkoilmassa italialaisten oopperan ystävien seurassa.

Näiden kahden upean illan lisäksi ohjelmassa on retkiä kauniissa Toscanassa. Käymme ihastuttavissa kaupungeissa, kuten Puccinin synnyinkaupungissa Luccassa ja tornien kaupungissa San Gimignanossa, jossa maistelemme viinejä ja nautimme kevyen lounaan eräällä viinitilalla.

Asumme hyvätasoisessa hotellissa viihtyisässä Montecatini Termessä. Halukkaat voivat pistäytyä paikallisjunalla lähellä sijaitsevassa Firenzessä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Oopperamatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 5 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä, saapuminen Toscanaan
Päivä 2
Montecatini Terme, Lucca ja ooppera Madame Butterfly
Päivä 3
Vapaapäivä Montecatini Termessä tai ylimääräinen retki Firenzeen tai Pistoiaan ja ooppera La Boheme
Päivä 4
San Gimignano ja viinitilavierailu
Päivä 5
Bologna ja kotimatka

Hotelli

Hotel Ambasciatori Palace

Asumme neljän tähden (paikallinen luokitus) hotellissa keskellä Montecatini Termeä. Hotellin kattoterassilta on upeat näkymät Montecatini Termeen sekä ylhäällä sijaitsevaan Montecatini Altoon. Hotellissa on yhdeksän kerrosta ja se on kauniisti sisustettu.

Ihastuttavalla kattoterassilla on mukava nauttia rentouttavasta hetkestä ja uima-allas houkuttelee lämpimänä päivänä, samoin kuin virkistävät juomat.

Hotelli sijaitsee yhdellä kaupungin tyylikkäistä puistokaduista lähellä kylpylöitä, puistoa ja rautatieasemaa.

Huoneiden varustelu on hyvä: ilmastointi, televisio, minibaari, tallelokero (maksullinen) ja puhelin. Hotellissa on hissi ja maksuton wi-fi. Kaikki huoneet ovat kooltaan noin 20 m2 ja niissä puulattiat, sekä luonnollisesti oma wc ja kylpyhuone.

Hotellin yhteystiedot:

Hotel Ambasciatori Palace
Viale IV Novembre, 12
51016 Montecatini Terme PT

info@ambasciatoripalace.it
Puh. +39 0572 74900

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.098€
Helsinki
Täynnä
1.148€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä, Madame Butterfly ja La Boheme
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.098€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.098€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä, saapuminen Toscanaan

Lennämme Helsingistä Bolognaan. Lentokentältä, joka sijaitsee alavalla Emilia-Romagnan alueella, bussi vie meidät läpi Italian kulkevan Apenniinien vuoriston yli Toscanaan. Ylhäältä vuoristosta katselemme Toscanan maisemia, jotka avautuvat bussin ikkunasta.

Ohitamme Mugellon, jossa sijaitsee Ferrarin oma harjoitusrata. Täällä autoilufanit saattavat kuulla F1-auton murahtelevan etäällä. Suuntaamme kohti rannikkoa ja ohitamme Praton ja Pistoian, kunnes saavumme Montecatini Termen kylpyläkaupunkiin, joka on kotimme matkan ajan.

Kylpyläkaupunki on tunnettu hyvää tekevistä lähteistä jo Rooman valtakunnan ajoista lähtien. Kuitenkin vasta, kun Habsburgit 1700-luvun lopulla Toscanan suurherttua Leopoldin valtakaudella raivasivat uusia kanavia, mineraalipitoinen lämmin vesi johdettiin kylpylöihin (ital. terme), jotka tekisivät kaupungista tuonaikaisten julkkisten kokoontumispaikan. Täällä nähtiin Euroopan kuningashuoneiden edustajia, prinssejä ja muita silmäätekeviä. Kaupunkiin rakennettiin koko joukko elegantteja rakennuksia ja hotelleja, ja kaupunkiin tehtiin kylpylämatkoja. Kaupunki muuttikin nimensä Bagni di Montecatinista hienommaksi Montecatini Termeksi.
Alkoi uusi aikakausi, jolloin isokenkäiset ja aateliset saapuivat kaupunkiin. Kautta aikojen kaupungissa on nähty säveltäjiä, kuten Puccini ja Verdi, mutta myös Rossini, Mahler, Strauss ja Pietro Mascagni. Kovin moni paikka ei voi ylpeillä sillä, että siellä ovat käyneet niin Audrey Hepburn ja Marie Curie kuin Clark Gable ja Spencer Tracykin.

Kaupungissa on kaksi osaa: Montecatini Terme, joka sijaitsee pienen vuoren tai pikemminkin vuoriketjun juurella, ja Montecatini Alto, joka on 250 m ylempänä. Meillä on aikaa käydä molemmissa.

Majoituttuamme hotelliin on ehkä aikaa pienelle kävelylle matkanjohtajan kanssa. Sen jälkeen nautimme yhdessä tervetulojuoman ja syömme illallisen hotellissa.

Päivä 2
Montecatini Terme, Lucca ja ooppera Madame Butterfly

Aamulla on aika katsella hieman lähemmin kaupunkia, jossa asumme. Lähdemme pienelle kävelylle ja tutustumme kylpyläkaupungin kahteen osaan. Aloitamme Teatro Kursaalilta, joka oli kaupungin kultakaudella sen keskus ja ylellisen ja juhlavan elämän perusta. Täällä oli teattereita, elokuvateattereita, tanssipaikkoja, ravintoloita ja kasino. Kun Teatro Kursaal suljettiin, kaupunki menetti osan aiemmasta vetovoimastaan, ja julkkikset hakeutuivat uusiin paikkoihin. Nykyään voimme vain kuvitella, millaista täällä oli, kun Montecatini Termen nimi oli kaikkien huulilla.

Kaupungin pääkadulta Corso Matteottilta reitti vie ohi suhteellisen modernin Santa Maria Assuntan kirkon, joka on peräisin 1950-luvulta ja joka on rakennettu 1800-luvulta peräisin olleen kirkon päälle. Kierroksen aikana pysähdymme tietysti nauttimaan espressot aitoon italialaiseen tapaan: seisten. Pieni kupponen tummaksi paahdetuista kahvipavuista huolella valmistettua vahvaa kahvia italialaisella eleganssilla tarjoiltuna maksaa täällä noin euron. Se pyöräyttää päivän mukavasti käyntiin! Mikäli makea houkuttelee enemmän, ilmava italialainen jäätelö on varma valinta. Meillä on aikaa saada kaikkien toiveet ja paheet tyydytettyä!

Via Verdillä, joka on saanut nimensä säveltäjä Giuseppe Verdin mukaan, näemme kauniin kaupungintalon ja saavumme Il Parco delle Termeen, valtavaan puistoon, jossa toimii yhä yhdeksän kylpylää, joista kaupunki on syystäkin ylpeä. Nyt reitti vie ylöspäin. Pienellä punaisella puisella funikulaarilla, joka on peräisin vuodelta 1898, nousemme rauhallisesti ylös huipulle, joka sijaitsee 299 metrin korkeudessa. Täällä sijaitsee Montecatini Alton kaupunginosa kapeine katuineen ja kujineen, joilla on vieri vieressä putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Käveltyämme aamupäivän lasi viiniä tai varhainen lounas ylhäällä Montecatini Altossa voi tuntua houkuttelevalta.

Tapaamme hotellilla klo 13 ja lähdemme kohti kaunista Luccaa, josta tulee monen lempikaupunki Toscanassa. Siellä Giacomo Puccini vietti lapsuutensa. Lucca on pieni, viehättävä ja eläväinen keskiaikainen kaupunki, jota ympäröi neljä kilometriä pitkä ja 12 metriä korkea muuri 1500-luvulta. Kauniille kiilamaisille bastioneille on istutettu puista italialaisimpia – pinjoja. Muurin päältä voi katsella tuota upeaa renessanssihelmeä ja iloita siitä, ettei sitä ole pilattu nykyaikaistamalla rakennuksia näkyvästi. Keskustassa sijaitsee Piazza Napoleone ja Ammannatin suunnittelema kaunis Palazzo della Prefettura vuodelta 1578. Lähellä seisoo San Martinon tuomiokirkko epäsymmetrisine julkisivuineen. Siellä säilytetään Il Volto Santoa, pientä puista krusifiksia, jonka väitetään olevan veistetty enkeli Nikodemuksen avulla tämän nähtyä Jeesuksen ristiinnaulitsemisen. Luccasta riittää tarinoita! Vietämme kaupungissa pari tuntia. Ehkä haluat käydä kaupunginmuurilla, jossakin kauniista kirkoista tai Puccinin synnyinkodissa.

Luccasta palaamme hotelliimme, ja ennen oopperaesitystä sinulla on aikaa vaihtaa vaatteet ennen kuin ajamme kohti Torre del Lagoa, jossa meitä odottaa ensimmäinen oopperaesityksemme. Saavumme perille hyvissä ajoin, jotta voimme kävellä hieman ja etsiä jotakin syötävää ennen kuin illan esitys alkaa. Ehkäpä juuri kuumasta uunista otettu pizza ja lasillinen kylmää valkoviiniä houkuttelee tänään. Tai miten olisi kevyt naudanliha-carpaccio rucolan ja parmesaanin kera? Voit myös etsiytyä viinibaariin, tilata lasin pari viiniä ja pieniä annoksia, jotka riittävät hyvin ateriaksi. Valinta on täysin sinun!

Oopperanäytös Torre del Lagossa on erityinen elämys. Iso järvi taustanamme olemme yhdessä niistä paikoista, joissa säveltäjä Puccini tykkäsi säveltää musiikkiaan. Puccini tuli tänne vuonna 1891 ja ihastui seudun luontoon ja lintuihin. Hän vietti mielellään aikaa paikallisten metsästäjien ja kalastajien kanssa, toki hän viihtyi yksinkin. Oopperoiden Manon Lescaut ja La Bohème tuotoilla hän saattoi ostaa itselleen vanhan vartiotornin järven rannalta. Puccini asui täällä vuoteen 1924 saakka. Hiljattain remontoidussa talossaan Puccini istui flyygelinsä ääressä, katseli ulos puutarhaan ja järvelle ja kirjoitti Toscan ja Madama Butterflyn säkeet paperille. Usein talo oli täynnä ystäviä. Puccini saattoi istua tunti- ja päiväkausia kuuluisa toscanalainen sikari suupielessä lyijykynä vierellään samalla kun hänen hyvin hoidetut kätensä tanssivat mustilla ja valkoisilla koskettimilla.

Ulkoilmateatteri on ainutlaatuinen kokemus. Iso järvi Lago di Massaciuccoli sijaitsee Luccan ja meren välissä. Kun kesäaurinko on painunut mailleen, teatteri täyttyy oopperan ystävistä. Järvi ja tumma yötaivas tähtineen ovat todistaneet maailman suurimpien oopperatähtien Monserrat Caballén, Placido Domingon, Katia Ricciarellin ja Luciano Pavarottin esiintymistä. Festivaali houkuttelee musiikin tuntijoita, joten tunnelma on enemmän oikean oopperan kaltainen verrattuna Veronan ehkä kansanomaisempaan ilmapiiriin. Täällä katsojat pukeutuvat hieman tyylikkäämmin. Torre del Lagon oopperanäytös on unohtumaton elämys!

Asetumme paikoillemme ja huomaamme ihanan iltatuulen, joka lähettää italialaisessa kesäillassa melkein viilentävän hyväilyn katsomoon. Kaskaat konsertoivat muutaman viulun ja alttoviulun kanssa, ja kaikki odottavat, että kapellimestari nostaa tahtipuikkonsa ja avaa festivaalin.

1900-luvun alussa Kaukoitään sijoittuvat, romanttiset esitykset alkoivat kiinnostaa eurooppalaista kulttuurieliittiä. Näin kävi myös Giacomo Puccinille, joka näki vuonna 1901 David Belascon näytelmän Madame Butterfly. Puccini inspiroitui onnettomasta rakkaustarinasta, jonka tapahtumapaikkana oli Japani. Tutkittuaan tarkkaan japanilaista musiikkiperinnettä Puccini alkoi säveltää oopperaa Madame Butterfly.

Puccinin klassinen tragedia kertoo 15-vuotiaasta geishasta Cio-Cio-Sanista, joka rakastuu amerikkalaiseen luutnanttiin Pinkertoniin. Vastoin perheensä tahtoa hän vaihtaa nimensä Butterflyiksi ja menee naimisiin luutnantin kanssa, joka palaa pian Yhdysvaltoihin. Madame Butterfly odottaa kolme pitkää vuotta miestään palaavaksi. Vihdoin mies palaa – noutamaan lapsen pois uusi vaimo käsipuolessaan. Nuorelle geishalle tämä on liikaa ja hän tekee itsemurhan isänsä tikarilla: ”Jos ei voi enää elää kunniallista elämää, kuolkoon kunniallisesti.”

Oopperaelämyksen jälkeen palaamme hotelliimme ja menemme yöpuulle.

Päivä 3
Vapaapäivä Montecatini Termessä tai ylimääräinen retki Firenzeen tai Pistoiaan ja ooppera La Boheme

Tänään on mahdollista viettää rento päivä Montecatini Termessä. Ehkä pulahdat hotellin altaaseen tai katselet pääkadun putiikkeja ja annat luottokortin vinkua. Vaihtoehtoisesti voit lähteä matkanjohtajan mukaan pienelle epämuodolliselle vierailulle junalla yhteen lähikaupungeista, Pistoiaan tai Firenzeen. Matkaamme paikallisjunalla, matka kestää vajaan tunnin ja matkalippu maksaa n. 6 €/suunta.

Firenze varmisti paikkansa maailmanhistoriassa jo yli tuhat vuotta sitten. Se veti puoleensa kauppiaita, taiteilijoita ja seikkailijoita. Firenzessä voi käydä kauniissa kirkoissa, ihastella kuuluisien museoiden, kuten Piazza Signorialla sijaitsevan Uffizin gallerian, kokoelmia. Museoissa on esillä teoksia tunnetuilta taiteilijoilta, jotka nostivat Firenzen taidemaailman keskiöön: Michelangelo, Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci, Perugino ja Raphael. Heidän kaikkien teoksia on esillä Italian hienoimpiin kuuluvassa taidemuseossa. Käveleskele pienillä viihtyisillä kaduilla, ylitä ehkä maailman kuvauksellisin silta Ponte Vecchio, joka kulkee hitaasti Tyrrhenanmerta kohti virtaavan Arnojoen yli. Istahda mukavaan paikkaan ja lataa akkuja jäätelön, kahvin tai kevyen lounaan äärellä. Nauti Firenzen äänistä, suihkulähteiden veden lorinasta ja katsele ohikulkevia tyylikkäitä italialaisia. Varhain iltapäivällä palaamme junalla takaisin hotellille pukeutuaksemme illan oopperanäytöstä varten.

Ennen kuin lähdemme Torre del Lagoon, sinulla on mahdollisuus syödä omakustanteinen illallinen Montecatini Termessä. Matkanjohtaja voi järjestää halukkaille yhteiset illallispöydät hotellin ravintolasta tai jostain kaupungin ravintoloista, vaihtoehtoja on monia. Ruokailun jälkeen otamme jälleen kurssin kohti Torre del Lagoa ja uutta oopperaelämystä.

Puccinin La Bohème tuo näyttämölle suuria tunteita. Upea tarina ja vahva musiikki todistavat Puccinin kyvystä saada yleisö hallintaansa. Oopperan tarttuva musiikki, sydämeen käyvät aariat ja kauniit kuoro-osuudet yhdistettynä fantastiseen juoneen tekevät La Bohèmesta luultavasti maailman parhaan musiikkidraaman.

Kyse on kahden rakastavaisen, Mimin ja Rodolfon, välisestä traagisesta rakkaustarinasta. Tarinan näyttämönä on Pariisi vuonna 1830. Ooppera alussa joukko taiteilijaystäviä on kokoontunut jouluaattona kylmään kattohuoneistoon, josta on näkymät Pariisin kattojen yli. He kamppailevat maksaakseen vuokransa, ja pysyäkseen lämpimänä Rodolfon on heitettävä käsikirjoituksensa kamiinaan. Mutta sitten yksi heistä, muusikko Schaunard, ansaitsee yhtäkkiä rahaa, ja niin he kokoontuvat aterialle lähellä sijaitsevaan Café Momusiin. Runoilija Rodolfo jää kylmään asuntoon viimeistelläkseen artikkelinsa. Hänet keskeyttää naapurihuoneiston nuori ompelija Mimi. Mimi tarvitsee tulitikkuja, ja kuulemme kauniin aarian “Che gelida la manina”. Nuorten sydänten tuli roihahtaa ja he rakastuvat päätä pahkaa jo ensimmäisessä näytöksessä. He ovat heti erottamattomat. Ystävät kokoontuvat kahvilassa, jossa Rodolfon taidemaalariystävä Marcello tapaa flirttailevan entisen tyttöystävänsä Musettan. Musetta hylkää sen hetkisen rakastajansa saatuaan tämän ensin maksamaan koko seurueen laskun.

Hieman myöhemmin Musetta ja Marcello asuvat yhdessä, kuten myös Mimi ja Rodolfo. Rodolfo tietää, että Mimillä on tuberkuloosi ja esittää sairaalloisen mustasukkaista saadakseen Mimin jättämään hänet jonkun sellaisen vuoksi, joka pystyisi pitämään Mimistä paremmin huolta. Lopulta Mimi jättää Rodolfon ja Musetta eroaa Marcellosta. Neljä miestä jatkaa elämäänsä entiseen tapaan. Heidän luonaan vierailee Musetta, joka on etsinyt Mimiä, joka elää nyt varakkaan kreivin kanssa. Mimi on kuolemaisillaan ja Musetta tuo hänet takaisin, sillä Mimi haluaa kuolla todellisen rakkautensa Rodolfon ja ystävien luona. Musetta ja Marcello löytävät jälleen toisensa Rodolfon surressa Mimiä. La Bohème on täynnä kaunista ääntä ja upeita aarioita. Tämä on monille yksi kauneimmista ja kiehtovimmista oopperoista.

Esityksen jälkeen palaamme hotelliimme ja hyvin ansaituille yöunille.

 

Päivä 4
San Gimignano ja viinitilavierailu

Tänään kohteemme on tornien kaupunki San Gimignano. Sijainti Via Francigenan, Canterburysta Roomaan ulottuneen pyhiinvaellusreitin, varrella teki San Gimignanosta keskiajalla tärkeän kauppapaikan, mikä vaurastutti pientä kaupunkia. Kaupunki tunnettiin jo tuolloin ihastuttavasta, silkinpehmeästä valkoviinistä Vernacchia di San Gimignanosta, jota tuotetaan edelleen. Muita seudulla tuotettavia viinejä ovat upea Chianti Colli Senesi ja ihastuttavat Sangiovese-rypäleestä valmistetut punaviinit.

Ennen kuin vierailemme itse kaupungissa, teemme pienen kävelyretken (1,5 km) vanhalla pyhiinvaellusreitillä. Määränpäämme on mainio viinitila Fattoria di Fugnano, jonka kanssa Albatros on tehnyt yhteistyötä jo monen vuoden ajan.

Tila sijaitsee upealla paikalla: sieltä on mitä kauneimmat näkymät kumpuilevaan maastoon ja näkyvätpä San Gimignanon kuuluisat tornitkin. Tilaa pyörittää kolme ahkeraa naista, jotka kertovat tilasta ja seudusta. Tietysti maistelemme myös tilan viinejä: kuuluisaa valkoista Vernacchiaa, tilan Chianti Colli Senesiä ja ”supertoscanalaista”, tynnyrikypsytettyä Sangiovesea, johon useimmat rakastuvat.

Viininmaistelun lomassa syömme kevyen pikniklounaan. Tilalta on mahdollista ostaa viiniä mukaan. Palaamme bussiin ja ajamme alaspäin, mikä saa matkan tuntumaan kevyemmältä.

Meillä on aikaa käydä myös San Gimignanon keskustassa. Siellä tuntuu kuin palaisi suoraan keskiajalle. Viileillä, varjoisilla kaduilla on mukava kulkea ja imeä itseensä niiden tunnelmaa. Voit käydä kauniissa kirkossa tai kidutusmuseossa tai nauttia jäätelön auringossa. Myöhään iltapäivällä palaamme takaisin hotelliin, jossa syömme läksiäisillallisen.

Päivä 5
Bologna ja kotimatka

Rauhallisen aamun jälkeen on aika lähteä Toscanasta. Suuntaamme jälleen kohti vuoristoa ja sieltä Emilia-Romagnan alueelle. Määränpäämme on Bolognan yliopistokaupunki.

Bologna tunnetaan hyvästä ruoasta ja kaupunkia kutsutaankin nimellä ”La Grassa”, lihava. Täältä on peräisin pasta bolognese, jonka oikea nimi on pasta al ragú, sekä isokokoinen mortadella-makkara. Täällä syödään tyypillisesti myös pieniä tortellineja, korvaamatonta parmesaanijuustoa, parmankinkkua, balsamiviinietikkaa ja tagliatelle-pastaa. Alue on Italian ruokakomero, eikä Bolognan keskustassa kulkiessaan voi välttyä näiltä herkuilta.

Teemme lyhyen kävelykierroksen keskustassa, katselemme kauniita aukioita sekä näemme Bolognan kaksi tornia, jotka ovat yhtä kaltevia kuin Pisan torni tai ehkä jopa kaltevampia. Pienen epävirallisen kierroksen jälkeen on aikaa syödä lounasta – ehkä jokin paikallisista erikoisuuksista houkuttelee? Tamburinin herkkukauppa Via Caprariella tarjoilee lounasaikaan pieniä lämpimiä annoksia ja Gilberton putiikki Tamburinia vastapäätä on myynyt laadukkaita elintarvikkeita jo vuodesta 1905. Maista heidän itse tuottamaansa balsamiviinietikkaa. Suosittelemme 8 vuotta kypsytettyä versiota, jota myydään edulliseen hintaan. Jo yksi pisara saa makunystyrät laulamaan!

Vietettyämme muutaman mukavan tunnin Bolognassa on tullut aika lähteä lentokentälle ja palata Helsinkiin.

Parempi istumapaikka oopperassa

Matkan hintaan sisältyy istumapaikat sektorilla 4. Sinulla on mahdollisuus varata lisämaksusta istumapaikka sektorilta 2. Olemme valinneet myyntiin nämä sektorit, koska ne tarjoavat parasta vastinetta rahoille. Emme valitettavasti voi tarjota lippuja muilta sektoreilta.

Suosittelemme, että valitset istumapaikkasektorin jo matkaa varatessasi, myöhemmin kategoria voi olla jo loppuunvarattu. Viimeinen mahdollisuus tarkistaa lisämaksullisten istumapaikkojen saatavuus on maksettaessa matkahinnan loppuosa, yleensä 75 päivää ennen matkaa. 

Sektori 4: sisältyy hintaan
Sektori 2: 65€/hlö (hinta per ooppera)

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.148€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
148€
Lisämaksulliset istumapaikat oopperassa
 • Sektori 4: Sisältyy hintaan
 • Sektori 2: 65€/hlö
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Bologna – Helsinki (välilasku menossa ja paluussa)
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa 4 tähden hotellissa (paikallinen luokitus)
 • Istumapaikkaliput oopperaan, sektori 4 (=kategoria 4)
 • Montecatini Termen hotellivero 1,40€/yö
 • Aamiaiset hotellissa päivinä 2-5
 • Yksi illallinen, piknik-lounas ja viininmaistelu San Gimignanossa
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Istumapaikkaluokan korotus oopperassa
 • Junalippu Pistoiaan tai Firenzeen (ylimääräinen retki, matkapäivä 3)
 • Juomarahat kuljettajille, yhteensä noin 7€/hlö (suositus)
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Parempi istumapaikka oopperassa

Matkan hintaan sisältyy paikka sektorilta 4. Voit ostaa paikan sektorilta 2 maksamalla lisämaksun. Olemme valinneet myyntiin nämä sektorit, koska ne tarjoavat parasta vastinetta rahoille. Emme valitettavasti voi tarjota lippuja muilta sektoreilta.

Suosittelemme vahvasti, että valitset istumapaikkasektorin jo matkaa tilatessasi. Viimeinen mahdollisuus vaihtaa sektoria on maksettaessa matkahinnan loppuosa, yleensä 75 päivää ennen matkaa. Mikäli matkavaraus tehdään myöhemmin, vaihto on tehtävä viimeistään 30 päivää ennen matkaa.

Oopperanäytös

Puccini-festivaali järjestetään heinä-elokuussa ja on siis kesäfestivaali. Sää on täten lämmin ja mukava ja sopii täydellisesti ulkoilmassa esitettävälle oopperalle. Festivaali osuu italialaisten lomakuukausiin ja houkuttelee paikalle ensisijaisesti paikallisia italialaisia. Oopperaan pukeudutaan tästä syystä hieman muodollisemmin kuin Veronassa.

Ooppera ohjeistaa ”tyylikkääseen pukeutumiseen”, mikä tarkoittaa, etteivät sortsit, sandaalit ja hihattomat paidat käy. Se ei kuitenkaan tarkoita, että miesten pitäisi pukeutua pukuun ja solmioon. Siistit housut ja paita riittävät. Tietenkin pukeudumme tilaisuuden mukaan, mutta pidä mielessä, että esitys on pitkä ja olemme lähellä järveä ja merta, joten mukaan kannattaa ottaa neule.

On tärkeää hakeutua omalle paikalle ajoissa ennen esityksen alkua. Väliajalla baarista on mahdollista ostaa juotavaa.

Huonon sään sattuessa esitystä ei koskaan peruta etukäteen. The Puccini Festival Foundation pidättää itsellään oikeuden lykätä aloitusta 90 minuutilla. Lipun hinta palautetaan vain, mikäli esitys perutaan ennen kuin nuottiakaan on soitettu. Lipun hintaa ei näin ollen palauteta, mikäli esitys on ollut keskeytyshetkellä jo käynnissä. Mikäli esitys peruutetaan ennen sen alkamista, matkanjohtajalla on liput, joista voimme yrittää saada rahat asiakkaillemme takaisin. Muita kustannuksia ei palauteta.

Haluamme kiinnittää asiakkaidemme huomion näihin ehtoihin. Tämä tarkoittaa, että Albatros Travel korvaa oopperalipun hinnan vain edellä mainittujen ehtojen mukaan. Myös, mikäli lakko, sairaus tai jokin muu vastaava estäisi oopperanäytöksen järjestämisen.

Käsi sydämellä

Sää ja liikkuminen

Oopperafestivaalit järjestetään Italian keskikesän aikaan. Päivisin on usein tähän vuodenaikaan hellettä. Jotkin päivät ovat kuumempia kuin toiset. Tavallisimmin illalla, oopperaesitysten aikaan, lämpötila laskee miellyttäviin lukemiin. Olemme suunnitelleet matkaohjelman niin, ettei päivisin ole liian tiiviisti ohjelmaa, jotta mahdollinen hellesää ei kävisi voimille.

San Gimignanossa teemme pienen vaellusretken kauniissa maisemissa viinitilalle (noin 1,5 km). Ota matkalle mukaan hattu tai lippis, ja pidä kaikilla retkillä mukana vesipulloa. Reitti kulkee osittain myös varjossa, mutta lämpötila voi päivällä olla noin +26-36c välillä. 

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Puccini matka oli onnistunut Puccini festivaali oli erittäin onnistunutkin
Date published: 2022-09-15
Rated 3 out of 5 by from Sisältö 10, upea Olin n.viikko sitten matkalla
Date published: 2022-08-31
Rated 4 out of 5 by from Puccini-festivaali Toscanassa! Olin matkalla 5 päivää. Lähtiessäni olisin toivonut, että matkan esitteessä olisi ollut tieto, että matkalla runsaasti liikkumista ja ei sovi liikuntarajoitteisille. Selvisin joten kuten reissusta, mutta jouduin turvautumaan lentokentällä pyörätuolikuljetukseen kun kunto loppui. Hotelli oli hiukan syrjässä ja kauppoihin pitkä matka, samoin ruokapaikkoihin. Hotellissa hyvin huono ruokatarjonta, vaikka 5 tähden hotelli. Huoneen siivous ei onnistunut koko vierailun aikana ja huone oli siivottu huonosti ennen meidän sijoittumista huoneeseen. Opas oli asiantuntija oopperan ja nähtävyyksien osalta. Kohtuullisen hyvä hinta-laatusuhde.
Date published: 2022-08-29
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen ja hienoja elämyksiä tarjoava matka Matka tarjosi kokonaisuutena enemmän kuin osasin odottaa. Kävimme tutustumassa monenlaisiin kauniisiin historiallisiin pikkukaupunkeihin ja kyliin Toscanan alueella. Oppaamme Joonas osasi kertoa niistä tiivistetysti uskomattoman paljon mielenkintoista historiaa ja faktaa. Kävimme katsomassa kaksi Puccinin oopperaa, joista toinen oli hieno ja toinen vähän vaatimattomampi esitys. Kannattaa huomioida, että esitykset alkavat myöhään illalla. Oltiin takaisin hotellilla vasta joskus kahden kolmen aikaan yöllä ja aamulla lähdettiin retkille melko aikaisin. Retkillä myös käveltiin paljon kohteissa ja kuumissa olosuhteissa. Itse pidin kovasti matkan tiiviistä ohjelmasta, mutta joillekin saattoi olla vähän rankka. Hyvät kengät kannattaa ainakin varata matkalle. Hotelli oli loistava, bussikuljetukset, siirtymiset ja aikataulut toimivat moitteettomasti. Matkaoppaamme hoiti asiat kokemuksen mukanaan tuomalla varmuudella ja ennakoi tilanteet hyvin mm järjestämällä yhteisiä omakustanteisia ekstra aterioita sopiviin hetkiin. Ryhmän yhteishenki oli hyvä koko matkan ajan ja siinä oli oppaallamme iso rooli. Upea matka, jonka voisi tehdä vaikka uudestaan.
Date published: 2022-08-25
Rated 5 out of 5 by from Oopperaa tähtitaivaan alla Palasin juuri Puzzinin oopperaviikoille suuntautuneelta matkalta. Taiteellisen musiikin lisäksi koimme Toscanan suloisuuden kaikkinensa.
Date published: 2022-08-25
Rated 3 out of 5 by from Puccini-festivaali Kokonaisuutena matka oli onnistunut. Kaikki järjestelyt toimivat hyvin. Oppaamme Juuso oli asiantunteva. Kaikki kaupungit, joissa kävimme, olivat viehättäviä. Pidin erityisesti käynnistä viinitilalla, sillä omistajan tarina oli hieno. Pahoillani olin siitä, että kumpikaan oopperaesityksistä ei ollut kovin korkeatasoinen. Kaikki vaikutti keskinkertaiselta, ohjaus, solistit, orkesteri, kuoro. Matka olisi voinut olla päivän pitempi. Tällaisen matkan osanottajat eivät ole ihan nuorimmasta päästä, joten myöhäisten oopperailtojen jälkeisten lähtöjen pitäisi olla myöhempiä. Paluu hotellille oli kuitenkin vasta n. klo 2. Retkikohteisiin olisi ollut mukava tutustua pitempään.
Date published: 2022-08-25
Rated 4 out of 5 by from Hyvä ohjelma Olin tyytyväinen matkaan ja ohjelmaan ja erityisesti oppaaseen.
Date published: 2022-08-25
Rated 5 out of 5 by from Upea katsaus historiaan/ nykyaikaan Olin matkalla juuri
Date published: 2022-08-24
 • y_2023, m_6, d_3, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_29
 • loc_fi_FI, sid_ITROP60, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja