Pohjois-Wales ja eloisa Liverpool

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe Pohjois-Walesin luonto ja Liverpoolin vahvasti Beatlesin tahtiin sykkivä kulttuuri tällä ainutkertaisella matkalla Iso-Britannian tuntemattomampiin kolkkiin

Uutuus

Tutustumme luonnon kauneuteen ja syvennymme historiaan Walesin pohjoisosissa ja mielenkiintoisessa Liverpoolissa. Ensimmäinen kohteemme on Liverpool, jossa tutustumme sen merkittävään teollisuus- ja merenkulkuhistoriaan. Emme unohda myöskään Beatlesia!

Matka jatkuu Pohjois-Walesiin, joka on Walesin kauneinta seutua. Majoitumme siellä vanhaan linnaan. Meitä odottaa sekoitus lumoavaa luontoa, vanhoja linnoja ja kiehtovaa historiaa. Käymme vaikuttavissa linnoissa ja pienissä, viehättävissä merenrantakaupungeissa ja teemme veneretken yhdellä Walesin monista kanavista. Käsittämättömät kymrinkieliset kyltit herättävät uteliaisuutemme, ja jokainen päivä tarjoaa uusia kokemuksia, paikallista ruokaa sekä mahdollisuuden oppia lisää seudun kulttuurista. Meillä on aikaa kokea Wales lähietäisyydeltä ja kenties ehdimme käymään myös paikallisessa pubissa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta GBP

Päiväohjelma 6 päivää
Päivä 1
Saapuminen Manchesteriin, josta matka jatkuu Liverpooliin.
Päivä 2
Lisää Liverpoolia ja Beatlesiä ja iltapäivä omille seikkailuille.
Päivä 3
Wales. Höyryjunan kyydissä, veneretki Deejoella, Llangollen ja Ruthin Castle.
Päivä 4
Conwy Castle, Caernarfon Castle ja Betws-y-Coed.
Päivä 5
Portmeirion, Portmahdog, Snowdonia ja Llyn Tedig.
Päivä 6
Wrexham ja kotimatka Manchesterista.

Hotelli

Ruthin Castle Hotel

Majoitumme Ruthin Castle Hoteliin, joka on historiallinen helmi pienessä viihtyisässä Ruthinin pikkukaupungissa. Rustiikki linnahotelli toivottaa meidät tervetulleeksi keskiaikaisella arkkitehtuurillaan ja moderneilla palveluillaan. Viihtyisissä huoneissa on kaikki tarvittava nykyaikainen varustus sekä kahvi- ja teenkeittomahdollisuus. Syömme aamiaiset ja illalliset hotellin ravintolassa. Hotellissa on kaunis piha- ja puutarha-alue, jossa riikinkukot tepastelevat ja kaniinit hyppelevät.  Ruthin Castle Hotelin uniikki tunnelma ja sijainti  tekevät  oleskelusta Walesissa mieliinpainuvan.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.498€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Saapuminen Manchesteriin, josta matka jatkuu Liverpooliin.

Lennämme Manchesteriin Pohjois-Englantiin. Sieltä ajamme bussilla lähellä sijaitsevaan Liverpooliin. Kaupungilla oli keskeinen rooli teollisessa vallankumouksessa 1700- ja 1800-luvuilla. Luonnonsatama Merseyjoen varrella teki Liverpoolista kaupan ja merenkulun keskuksen, josta kehittyi nopeasti teollisuus- ja satamakaupunki. Kanavat ja rautatie helpottivat tavaroiden kuljetusta, kun taas teollinen tuotanto ja uusien asukkaiden virta vahvistivat kaupungin taloutta ja kehittivät sen kulttuuria. Liverpoolista tulikin kulttuurien sulatusuuni. Teollinen menneisyys näkyy yhä kaupungin kunnostetuilla satama-alueilla ja kulttuuriperinnössä.

Musiikin ystäville Liverpool on ehdoton matkakohde. Se on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kotikaupunki. Kaupungissa on monia paikkoja, joissa voi tutustua yhtyeen tarinaan, kuten The Beatles Story -museo sekä yhtyeen jäsenten syntymäpaikat. Monet osallistuvat The Beatles Walk of Fame ‑kävelylle ja käyvät kuuluisalla Cavern Clubilla, jossa yhtyeen ura sai alkunsa. The Cavern Club on auki klo 12–23, aivan kuten ennen vanhaan. Klubilla voi 5 punnan pääsymaksua vastaan viettää aikaa niin pitkään kuin haluaa kuunnellen bändejä, jotka soittavat musiikkia vanhoilta hyviltä ajoilta.

Liverpoolin arkkitehtuuri on vaikuttavaa. Laiturialueella on upeita rakennuksia ja kulttuurisia helmiä, kuten ikoninen Royal Albert Dock, jossa on useita museoita ja gallerioita. Myös Tate Liverpool ja Museum of Liverpool ovat vierailun arvoisia. Museum of Liverpoolissa on kiinnostavia näyttelyitä ja sisäänpääsy on ilmainen.

Saavuttuamme perille Liverpooliin ajamme hotellille, jonne jätämme matkatavarat säilytykseen. Sitten suuntaamme kaupunkikierrokselle. Kuulemme lisää tästä mielenkiintoisesta kaupungista ja näemme joitakin sen tärkeimmistä nähtävyyksistä. Illalliset Liverpoolissa ovat omavalintaisia ja ‑kustanteisia. Matkanjohtaja auttaa mielellään suosittelemalla mukavia ruokapaikkoja. Suosittelemme kokeilemaan paikallista pubia, jotka tarjoilevat usein hyvää ruokaa. Ehkä joku haluaa testata fish & chipsejä tai paikallista lapskoussia, joka täällä tunnetaan nimellä ”scouse” tai ”labscouse”. Myös liverpoolilaista henkilöä saatetaan kutsua nimellä ”scouser”. Tämä vanha merenkulkijoiden ruoka tunnetaan Liverpoolissa hyvin. Kyse on lihakeittoa tai pataruokaa muistuttavasta ruokalajista, joka sisältää yleensä naudan- tai lampaanlihaa, perunoita, sipulia ja porkkanaa. Sitä tarjoillaan usein punajuuren tai leivän kanssa. Scousella on syvät juuret Liverpoolin merenkulkuhistoriassa, ja se onkin ravitseva ja tukeva ruokalaji.

Majoitumme keskustassa sijaitsevaan The Liner Hoteliin, jonka sisustus tuo mieleen risteilyaluksen. Hotelli on kiva ja hyvällä paikalla.

(Päivän ajomatka 60 km, matka-aika n. 1 h.)

Päivä 2
Lisää Liverpoolia ja Beatlesiä ja iltapäivä omille seikkailuille.

Aamiaisen jälkeen matkanjohtaja vie meidät kävelylle, jonka aikana katselemme kaunista Liverpoolia.

Kuljemme Merseyjoen rantaa pitkin ja ihastelemme ikonista Royal Liver Buildingiä, joka tunnetaan lintupatsaista sen tornien huipulla. Kyse on Liverpoolin symbolista, joka toimi aikaisemmin Royal Liver Assurance -yhtiön pääkonttorina. Jatkamme katsomaan Cunard Buildingiä, joka on yksi rannan kolmesta upeasta rakennuksesta (”Three Graces”) ja toinen esimerkki Liverpoolin merellisestä perinnöstä. Rakennus toimi kerran Cunard Linen, yhden maailman kuuluisimpiin kuuluvan varustamon, pääkonttorina.

Käymme tietysti myös paikoissa, jotka liittyvät Beatlesiin, ja kuljemme pätkän The Beatles Walk of Famea, kunnes saavumme hurmaavaan Georgian Quarteriin. Siellä näemme hyvin säilyneitä Yrjöjen aikaisia rakennuksia. Kadut ovat täynnä historiaa ja voit tuntea historian siipien havinan.

Koko kierroksen ajan voimme ihailla Liverpoolin vaihtelevaa arkkitehtuuria viktoriaanisesta loistosta moderneihin mestariteoksiin. Taide ja luovuus ovat kaupungin DNA:ssa, ja vaikuttavia taideteoksia ja katutaidetta näkee kaikkialla. Liverpoolissa on asunut joitakin merkittäviä henkilöitä, joista kuulemme kierroksen aikana. Kävelykierros syventää ymmärrystä Liverpoolista, sen arkkitehtuurista, taiteesta ja musiikkiperinnöstä sekä rikkaasta historiasta.

Liverpool voi nimittäin kehuskella sillä, että se kasvatti The Beatlesin, yhtyeen, joka oli luomassa 1900-luvun lopulle tyypillistä musiikkisuuntausta. Vain hyvin harvat eivät tunnista heidän hittejään, kuten Hey Jude, I want to hold your hand tai She loves you. Meillä on mahdollisuus käydä palkitussa The Beatles Story -museossa, jossa näemme, miten nuoret pojat siirtyivät vaatimattomasta lapsuudesta Liverpoolissa rocktähtien asemaan, jossa heitä palvoi koko maailma. Vietettyämme pari tuntia Beatlesin rakastavassa syleilyssä on aika syödä lounasta (omavalintainen ja -kustanteinen).

Loppupäivä on omaa aikaa Liverpoolissa. Nauti hurmaavasta kaupungista ja sen monista nähtävyyksistä.

Liverpoolissa voi käydä legendaarisella The Cavern Clubilla, jossa The Beatles esiintyi useita kertoja ja jossa Liverpoolin musiikkielämä kukoisti. Beatlesin aikakauden musiikkia soittavat livebändit aloittavat jo keskipäivällä, ja musiikki jatkuu pitkälle iltaan. Kaupungissa on kaksi Beatles-museota. Kenties haluat käydä The White Star -pubissa, jossa Beatlesin jäsenet kävivät säännöllisesti. Jos haluaa kulkea pidemmän matkaa yhtyeen jalanjäljissä, voi käydä The Jacaranda Clubilla, joka on baari ja paikka, jossa yhtye ennen Hampuriin lähtöään ilmoitti, että nimi muuttuu The Silver Beetlesistä The Beatlesiksi.

Illallinen on jälleen omavalintainen ja -kustanteinen. Halukkaat voivat lähteä matkanjohtajan mukaan pubiin, jossa voi sukeltaa paikalliseen kulttuuriin ja ehkä heittää tikkaa tai pelata biljardia.

Päivä 3
Wales. Höyryjunan kyydissä, veneretki Deejoella, Llangollen ja Ruthin Castle.

On tullut aika ottaa kurssi kohti länttä ja Walesia. Reitti Liverpoolista Walesiin kulkee Merseyjoen yli. Kyse on kiehtovasta matkasta kahden erilaisen maailman halki. Sykkivästä suurkaupungista suuntaamme vaatimattomampaan ja vähemmän tunnettuun Walesiin.

Huomaamme, kuinka tunnelma muuttuu hetkessä. Maisemakin muuttuu, ja tienvarteen ilmestyy kymrinkielisiä kylttejä englanninkielisten vierelle. Täällä Pohjois-Walesissa ollaan ylpeitä omasta kielestä ja kulttuurista.

Aloitamme seikkailumme Walesissa veneretkellä yhdellä sen monista kanavista. Vaikuttavan Pontcysyllte-akveduktin luona nousemme historiallisen kanavaveneen kyytiin. Aiemmin niitä käytettiin tavaroiden kuljetukseen Deejoella. Teemme matkaa läpi maalauksellisten maisemien ja ohitamme jälleen vaikuttavan Pontcysyllte-akveduktin. Se on myös Unescon maailmanperintökohde.

Pontcysyllte-akvedukti on rakennettu korkealle joen yläpuolelle, mikä mahdollistaa sen, että jokea pitkin on rauhallista ja turvallista kulkea molempiin suuntiin. Vaikuttava rakennelma on todiste entisaikojen insinööritaidosta ja unohtumaton osa elämystämme Deejoella, joka virtaa iloisesti allamme.

Saavumme Llangollenin kaupunkiin, jossa pidämme pienen lounastauon. Sen jälkeen nousemme höyryjunan kyytiin ja lähdemme nostalgiselle matkalle. Rauhalliseen tahtiin etenevä höyryjuna puksuttaa läpi kauniiden maisemien, kunnes saavumme hurmaavaan Corwenin kylään.

Corwenista ajamme Ruthiniin ja hotellille, joka on kotimme seuraavat kolme yötä.

Majoitumme Ruthin Castle Hoteliin, joka on historiallinen helmi pienessä viihtyisässä Ruthinin pikkukaupungissa. Rustiikki linnahotelli toivottaa meidät tervetulleeksi: lattiat narisevat, puutarhassa on riikinkukkoja ja kaniineja, ja tunnelma on keskiaikainen. Hotelli sijaitsee kauniissa ympäristössä ja sen pitkä historia ulottuu 1200-luvulle saakka. Huoneet on yksilöllisesti sisustetut, ravintola, aula ja loistelias puutarha, joka sopii erinomaisesti rentoutumiseen ja oleskeluun. Ruthin Castle Hotelin tunnelma tekee oleskelusta mieliinpainuvan. Syömme seuraavat kolme illallista hotellissa.

(Päivän ajomatka 120 km, matka-aika n. 2 h.)

Päivä 4
Conwy Castle, Caernarfon Castle ja Betws-y-Coed.

Aamulla otamme suunnan kohti Conwyn merenrantakaupunkia. Siellä ensimmäinen kohteemme on Conwy Castle, vaikuttava keskiaikainen linna. Mahtava linnoitus on hieno esimerkki kuningas Edvard I:n (lisänimeltään Pitkäsäären) arkkitehtonisesta visiosta 1200-luvulta. Se kuuluu myös Unescon maailmanperintökohteisiin.

Linnan rakentaminen oli osa Edvard I:n Pohjois-Walesin valloitusta, ja se toimi Englannin kruunun vahvana symbolina. Conwy Castle tekee vaikutuksen massiivisilla kivirakenteillaan ja kahdeksalla tornillaan, joiden ansiosta se on vankka puolustuslinnoitus. Se sijaitsee lisäksi strategisesti hyvällä paikalla Conwyjoen ja sataman äärellä, mikä mahdollisti kaupan ja kuljetuksen kontrolloinnin alueella.

Voimme tutustua linnan hyvin säilyneisiin osiin, kuten mahtaviin vahtitorneihin, bastioneihin ja kuninkaallisiin asuintiloihin. Näkymät linnan torneista ovat huikeat. Pääset ihastelemaan sekä upeita maisemia että Conwyn kaupunkia.

Jatkamme matkaa rannikkoa pitkin kohti etelää ja saavumme Isle of Angleseyn saarelle. Ylitämme Menain salmen siltaa pitkin ja käymme tutustumassa pieneen erikoisuuteen, nimittäin maalaukselliseen kylään nimeltä Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Sillä on kunnia omata maailman pisin paikkakunnan nimi! Pysähdymme, jotta kaikki voivat ottaa kuvan kuuluisasta kyltistä ja kokeilla lausua nimi oikein. Matkanjohtaja lupaa harjoitella kanssamme bussimatkan aikana. Samalla hän kertoo erikoisesta kymrin kielestä, jota Walesissa puhutaan.

Conwysta matka jatkuu linnojen merkeissä. Seuraava kohteemme on historiallinen Caernarfon ja Caernarfon Castle. Vaikuttavan linnan historia on pitkä. Myös tämän linnan rakentaminen oli osa kuningas Edvard I:n Walesin valloitusta 1200-luvulla. Kyse on suurellisesta linnoituksesta, jossa on monikulmaiset tornit ja massiiviset muurit, jotka ovat todiste linnan menneisyydestä ratkaisevassa roolissa kuninkaan valloitussuunnitelmassa. Kun tutustumme linnaan, voit syventyä sen kiehtovaan historiaan ja nauttia upeista maisemista.

Päivän aikana on luonnollisesti aikaa syödä omavalintaista ja -kustanteista lounasta.

Paluumatkalla on aikaa katsella Snowdonian kansallispuiston hienoja maisemia. Tällä luonnonkauniilla alueella, joka on Walesin aarre, on vuoria ja laaksoja. Päivän päätteeksi käymme viihtyisässä Betws-y-Coedissa, joka tunnetaan porttina Snowdonian kansallispuistoon. Kylän arkkitehtuuri on sekoitus eri aikakausilta: on keskiaikaisia, Yrjöjen aikaisia, viktoriaanisia ja edvardiaanisen ajan rakennuksia. Kävelyreitti kylän läpi kulkee pitkin maalauksellista jokirantaa. Värikkäät puutalot ja putiikit luovat kaupunkiin aivan erityisen tunnelman.

Kulttuurin, historian ja kauniin luonnon täyttämän päivän jälkeen palaamme hotellille, jossa nautimme illallisen ja sulattelemme päivän kokemuksia.

(Päivän ajomatka 185 km, matka-aika n. 3 h 15 min.)

Päivä 5
Portmeirion, Portmahdog, Snowdonia ja Llyn Tedig.

Päivän alkajaisiksi ajamme Portmeirioniin, joka on yksi Walesin hurmaavimmista kylistä. Tämän ainutkertaisen maalaiskylän loi arkkitehti Clough Williams-Ellis, jonka visio oli kehittää kylälle kaunis sijainti tuhoamatta luonnon kauneutta. Portmeirion on todellinen mestariteos värikkäine rakennuksineen ja maalauksellisine sijainteineen rannikolla. Nykyään kylään päästäkseen on oltava pääsylippu. Meillä sellaiset on, joten käymme katsomassa tuota upeaa pientä aarretta. Kauniiden rakennusten lisäksi kylä muistuttaa hieman kasvitieteellistä puutarhaa. Merelle avautuvien näkymien perusteella voisi luulla olevansa pikkukaupungissa Välimeren rannalla. Pienet aukiot ja kiemurtelevat kadut on rakennettu arkkitehtonisesti hienostuneesti. Kenties meillä on aikaa myös pienelle aamupäiväkahville jossakin kylän viihtyisistä kahviloista.

Seuraavaksi ajamme Porthmadogiin. Täällä sijaitsee pitkä valli, The Cob, jolla on merkittävä rooli Walesin historiassa ja kansantarustossa. The Cob valmistui 1811 ja se yhdistää Etelä- ja Pohjois-Walesin. Se rakennettiin alun perin varmistamaan maatalouden kehittyminen alueella. Myöhemmin yhteyden ansiosta pystyttiin rakentamaan uusi satama Porthmadogiin.

The Mabinogi, walesilaisten myyttien ja tarujen kokoelma, joka on peräisin keskiajalta ja walesilaisen kirjallisuuden ja mytologian pääteos, kertoo, että juuri täällä käytiin Pryderin ja Gwydionin kuuluisa kaksintaistelu. Matkanjohtaja kertoo varmasti aiheesta lisää!

Matka jatkuu pitkin rannikkoa, jonka kauniita maisemia ihailemme, kunnes käännymme sisämaahan kohti Snowdonian kansallispuistoa. Matkaamme jälleen upeiden maisemien läpi ja kenties pysähdymme matkan varrella.

Reittimme kulkee kauniin Llyn Tegid -järven rantoja pitkin. Saavumme pieneen Balan kylään, jossa teemme pienen kävelykierroksen (n. 3,5 km). Mikäli sää on hyvä ja aikataulu sallii, osa matkalaisista haluaa kenties tehdä vähän pidemmän lenkin (5,3 km) kumpuilevassa maastossa. Matkanjohtaja näyttää tien heille, jotka haluavat kulkea pidemmän reitin. Se on merkitty ja nimeltään Bala and Mynydd Cefn-Ddwy-Craig Circular.

Ne matkalaiset, jotka haluavat ottaa rennosti, voivat istahtaa kahvikupin tai oluen ääreen mukavaan kahvilaan ja nauttia elämästä.

Iltapäivällä ajamme takaisin hotellille Ruthiniin ja syömme illallisen yhdessä.

(Päivän ajomatka 185 km, ajoaika n. 3 h 30 min.)

Päivä 6
Wrexham ja kotimatka Manchesterista.

Lähdemme hotellistamme Walesissa ja suuntaamme takaisin Englantiin. Matkan varrella ajamme Wrexhamin läpi. Se on historiallinen kauppakaupunki, joka sai kaupunkioikeudet (eng. city status) vuonna 2022 kuningatar Elizabethin juhlavuoden kunniaksi järjestetyssä kilpailussa.

City status on Englannissa tietyille kaupungeille myönnetty nimitys, joka antaa niille oikeudellisen erityisaseman sekä usein lisä- ja etuoikeuksia. Alunperin kaupunkioikeudet myönsi Britannian hallitsija ja vaatimuksena oli, että paikkakunnalla oli oltava tuomiokirkko. Nykypäivänä city status on pikemminkin symbolinen tunnustus, joka liittyy kaupungin historiaan, arvoon ja sen merkitykseen koko maalle.

Wrexham on tullut viime aikoina tunnetuksi jalkapallosta, kun kaksi Hollywood-tähteä osti paikallisen jalkapallojoukkueen. Se on tuonut valtavasti huomiota muuten kovin uneliaaseen maakuntakaupunkiin. Kaupungin kauniissa tuomiokirkossa kannattaa käydä, ja tv-sarjaa Welcome to Wrexham seuranneet haluavat ehkä nähdä jalkapallostadionin ja käydä The Turf -pubissa.

Meillä on mahdollisuus katsella kaupunkia ja tutustua sen kulttuuriin ja urheiluun. Kenties kohtaamme joukon jalkapallofaneja tai käymme oluella The Turfissä. Wrexhamistä matka jatkuu kohti Manchesterin lentokenttää. On kotimatkan aika!

(Päivän ajomatka 60 km, matka-aika n. 1 h.)

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.498€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
310€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Manchester – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 5 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Aamiaiset päivinä 2-6 ja 3 illallista
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Juomarahat esim. kuljettajille, yhteensä noin 10 puntaa/hlö (suositus)
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Adapteri

Englantiin on hyvä ottaa matkalle mukaan adapteri, koska pistoke poikkeaa (kolme nelikulmaista pinniä) Suomessa käytettävästä. Osassa hotelleista kylpyhuoneen sähkövirta käy vain partakoneen lataukseen.

Yöpymiset

Liverpool 2 yötä ja Ruthin Castle Hotel, Ruthin 3.

Vahvistamme hotellit yhteytietoineen viimeistään noin viikkoa ennen lähtöpäivää.

Pakkaa mukaan ja liikkuminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Retkipäivien aikana kävelemme, joten ota mukaan hyvät kävelykengät tai lenkkarit. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle.

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää käytännön tietoa Englannista: https://www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/england

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja