Pohjois-Vietnamin luonto ja lumous

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe Vietnamin koskemattomimmat alueet maan vuoristoisessa koilliskulmassa. Nautimme kauniista maisemista, joita maustavat vierailut vuoristoheimojen luona.

Vietettyämme muutaman päivän pääkaupungissa Hanoissa alkaa seikkailu, joka seuraavan viikon aikana kuljettaa meidät läpi alueiden, jotka ovat maapallon upeimpien seutujen joukossa. Vuorten rinteisiin tarrautuneita riisiviljelmiä riittää niin kauas kuin silmä kantaa, ja syvällä laaksoissa kiemurtelee jokia. Teemme kävelyretkiä paikallisten vuoristoheimojen luo, jotka ovat aivan viime aikoihin saakka eläneet eristyksissä muusta maailmasta. Tutustumme heidän elämäntapaansa; he elävät viljellen maata näillä aikaisemmin luoksepääsemättömillä alueilla. Näemme elämää laaksoissa ja ylitämme vuoristoja ainutlaatuisten maisemien ympäröiminä.

Hintaan sisältyy täysihoito (aamiainen, lounas ja illallinen päivinä 3-11).

Matka järjestetään ainoastaan keväällä, sillä kevät on ainoa oikea vuodenaika vierailulle tässä osassa Vietnamia – tervetuloa mukaan!

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta VND

Päiväohjelma 13 päivää
Päivä 1
Helsinki – Hanoi
Päivä 2
Saapuminen Hanoihin – polkupyörätaksikierros vanhassakaupungissa ja tervetuloillallinen
Päivä 3
Hanoi – Ho Chi Minhin mausoleumi, Yhden pilarin pagodi, etnologinen museo ja omaa aikaa
Päivä 4
Hanoi – Thong Nguyen – seikkailu Vietnamin koillisosissa alkaa
Päivä 5
Thong Nguyen, Panhou Village Lodge, kävelyretki alueella, lounas perheen luona maalaiskylässä ja kokkikoulu
Päivä 6
Thong Nguyen – Ha Giang Vierailu maalaiskylässä ja palmumetsässä
Päivä 7
Ha Giang – Yen Minh – Dong Van – Quan Ba eli “Taivaan portti”, Dong Van Global Geopark, kuningas Meon palatsi
Päivä 8
Dong Van – retki Kiinan rajalle – Lung Cu Flag Tower, paikallisia kyliä
Päivä 9
Dong Van – Meo Vac – Ba Be -järvi. Paikallinen tori, Ma Pi Lang -solan upeat näkymät yli riisiterassien, Nho Que -joki
Päivä 10
Ba Be -järvi – risteily, lounas maalaiskylässä järven rannalla
Päivä 11
Ba Be -järvi – Hanoi
Päivä 12
Kotimatka
Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Panhou Village

Järjestettyään vuosikausien ajan retkiä tälle kauniille alueelle eräs nuori ranskalainen päätti joitakin vuosia sitten rakentaa tänne lomahotellin. Paikka on helmi, jota kaikki eivät ole vielä löytäneet. Mukavasti sisustetut mökit on varustettu kaikella tarpeellisella ja jokaisessa on oma wc/kylpyhuone. Hotellin puutarha on hyvin hoidettu ja sen läpi virtaa pieni joki. Täällä tuntee olonsa kotoisaksi, ja aikaa kannattaakin käyttää ihan vain ympäristöstä nauttimiseen. Hotellissa on lisäksi viihtyisä baari ja ravintola. Pääosa henkilökunnasta tulee lähikylistä ja tekee parhaansa, jotta tuntisimme olomme mukavaksi.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.448€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Hanoi

Lennämme Helsingistä Vietnamiin.

Päivä 2
Saapuminen Hanoihin – polkupyörätaksikierros vanhassakaupungissa ja tervetuloillallinen

Saavumme Hanoin lentokentälle ja ajamme hotellille. Kirjoittaudumme sisään hotelliin, ja meillä on hieman aikaa virkistäytyä, ennen kuin lähdemme katselemaan vanhaakaupunkia polkupyörätaksin kyydistä. Nousemme kyydistä viihtyisän ravintolan luona ja syömme yhteisen tervetuloillallisen. Yöpyminen Hanoissa.

Päivä 3
Hanoi – Ho Chi Minhin mausoleumi, Yhden pilarin pagodi, etnologinen museo ja omaa aikaa

Päivän aikana tutustumme lähemmin joihinkin pääkaupungin nähtävyyksistä. Aloitamme Ho Chi Minhin vaikuttavasta mausoleumista, jossa 1969 kuolleen maan isän maalliset jäännökset lepäävät. Vierailemme myös Ho Chi Minhin talossa, joka sijaitsee mausoleumin takana. Pieni talo on rakennettu pilarien varaan kuten perinteiset vietnamilaiset maalaistalot. Talo, joka on säilytetty siinä kunnossa kuin Ho Chi Minh sen jätti. Talo sijaitsee idyllisesti hyvin parturoidussa puutarhassa ison ja kalaisan järven rannalla.

Tutustumme seuraavaksi joihinkin Hanoin uskonnollisista nähtävyyksistä. Yhden kaupungin tunnetuimmista pagodeista, Yhden pilarin pagodin, rakennutti keisari Ly Thai Tong 1049 erään armollisen jumalattaren kunniaksi, joka ilmestyi hänelle ja lupasi pojan perilliseksi. Pagodi on valmistettu puusta ja seisoo yhden ainoan kivipilarin varassa. Se symboloi lootuksen kukkaa, joka kohoaa ylös lootuslammesta. Kävelemme pitkin kapeita katuja, katselemme katuelämää lähietäisyydeltä ja ohitamme mm. lammen, jossa lojuu yhä maahan syöksyneen amerikkalaisen lentokoneen hylky kuin muistomerkkinä sodan tuhoista.

Syötyämme lounaan paikallisessa ravintolassa käymme kiinnostavassa etnologisessa museossa, joka esittelee Vietnamin monia etnisiä kansanryhmiä. Vietnamissa elää kaiken kaikkiaan 54 erilaista kansaa. Suurimman ryhmän (n. 90 %) muodostavat kinh-vietnamilaiset. Muista 53 kansasta puhutaan yleensä etnisinä vähemmistöinä, joihin kuuluu esim. paimentolaisia. Museossa tutustumme vähemmistöryhmiin ja heidän elämäntapaansa sekä näemme heidän hienoja pukujaan. Museoon kuuluvassa puistossa toimii pieni ulkoilmamuseo, jossa on näytteillä perinteisiä taloja. Matkan edetessä tutustumme etnisiin ryhmiin lähemmin.

Seuraavaksi ohjelmassa on omaa aikaa. Voit tutustua vanhaankaupunkiin omatoimisesti tai yhdessä matkanjohtajan kanssa. Illalla syömme illallisen paikallisessa ravintolassa. Yöpyminen Hanoissa.

Päivä 4
Hanoi – Thong Nguyen – seikkailu Vietnamin koillisosissa alkaa

Tänään alkaa bussimatka Vietnamin neitseellisimmälle alueelle. Kyse on ainutlaatuisesta seikkailusta vuoristoisessa ja suhteellisen koskemattomassa Koillis-Vietnamissa. Tiedossa on upeita maisemia, historiallisia nähtävyyksiä ja vierailuja vuosisatojen ajan eristyksissä eläneiden etnisten vähemmistöjen luona. Alue oli suljettu ulkomaalaisilta vielä joitakin vuosia sitten, ja huonoista tai olemattomista teistä johtuen pääsy alueelle on ollut vaikeaa. Nyt seutu on avattu ulkomaalaisille, ja uudet tiet tekevät kulkemisesta helpompaa. Alueella elää suurin osa Vietnamin vähemmistökansoista. Osa on elänyt seudulla useita satoja vuosia, toiset ovat saapuneet vasta 1800-luvun lopulla. Monilla kansanryhmillä on juuret Kiinassa ja Tiibetissä, osalla on yhteyksiä Kiinaan, Laosiin, Thaimaahan ja Burmaan. Käytännön syistä vaihdamme kahteen pienempään bussiin. Matkanjohtaja ja paikallisopas vaihtavat bussista toiseen matkan varrella, jotta kaikki saavat samat tiedot.

Tänään ajetaan pääkaupungista Hanoista Thong Nguyeniin, joka on melko pieni kylä keskellä vuoria. Majoitumme viehättävään ja idylliseen Panhou Villageen. Matkan varrella syömme lounaan paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä saavumme Thong Nguyeniin. Panhou Village on ihastuttava paikka: pieniä mökkejä hyvin hoidetussa puutarhassa. Tyyli on rustiikki, mutta huoneissa on kaikki tarpeellinen, kuten oma wc/kylpyhuone. Henkilökunta on kotoisin lähikylistä ja tekee kaikkensa palvellakseen meitä mahdollisimman hyvin. Vietämme täällä kaksi yötä. Loppupäivä on omaa aikaa: tutustu hotelliin, puutarhaan tai kylään. Kokoonnumme yhteiselle illalliselle hotelliin. Yöpyminen Thong Nguyenissa.

Päivä 5
Thong Nguyen, Panhou Village Lodge, kävelyretki alueella, lounas perheen luona maalaiskylässä ja kokkikoulu

Tänään teemme kävelyretken alueella. Thong Nguyenissa ja lähikylissä saamme käsityksen etnisten ryhmien elämäntavasta ja siitä, kuinka raskasta työtä maanviljely vuoristoalueella on. Luonto on täällä yksinkertaisesti ainutlaatuisen kaunista maalauksellisine terassiviljelyksineen ja laaksoineen, joita vuorenhuiput ympäröivät. Bussi vie meidät jonkin matkan päähän, loppumatkan kuljemme jalkaisin. Päivän kävelyretkelle osallistujalla tulee olla hyvä kunto. Reitti kulkee pitkin pikkuteitä ja polkuja, ja välillä on ylämäkiä. Syömme lounaan matkan varrella erään perheen luona.

Vasta iltapäivällä palaamme hotellille. Iltapäivän päätteeksi kokoonnumme hotellin ravintolaan opettelemaan vietnamilaisen keittiön saloja. Paikalliset opettavat meille, miten vietnamilaista ruokaa valmistetaan. Kokkailun jälkeen nautimme valmistamamme illallisen – hyvää ruokahalua!

Päivä 6
Thong Nguyen – Ha Giang Vierailu maalaiskylässä ja palmumetsässä

Hyvästelemme Panhou Villagen ystävällisen henkilökunnan ja jatkamme seikkailuamme tällä neitseellisellä seudulla. Päivän ajomatka on suhteellisen lyhyt, joten meillä on hyvin aikaa pysähtyä matkan varrella. Tänään pääsemme tosissamme ihastelemaan maisemia matkalla ylös Ha Giangiin. Pysähdymme Thon Tran kylässä ja käymme tervehtimässä kyläläisiä, joiden talot on rakennettu perinteiseen tyyliin paalujen päälle. Teemme pienen kävelykierroksen kylässä. Myöhemmin pysähdymme palmumetsässä ja teemme myös siellä kevyen kävelyretken 

Paikallisessa ravintolassa nautitun lounaan jälkeen saavumme iltapäivän kuluessa Ha Giangiin, jossa majoitumme kaupungin laidalla sijaitsevaan pieneen lomahotelliin järven rannalle. Ha Giang on saman nimisen provinssin pääkaupunki. Sitä pidetään Vietnamin kauneimpana provinssina, ja kaupunkia kutsutaan usein “paratiisin portiksi”. Syömme illallisen hotellissamme.

Päivä 7
Ha Giang – Yen Minh – Dong Van – Quan Ba eli “Taivaan portti”, Dong Van Global Geopark, kuningas Meon palatsi

Jälleen jännittävä päivä tiedossa! Jatkamme kiertomatkaa kohti pohjoista Ha Giangin provinssissa. Käymme hmong-kansan kylässä ja ihastelemme tekstiilien valmistusta.

Reilun tunnin matkan jälkeen saavumme Quan Ba -solan korkeimmalle kohdalle. Paikkaa kutsutaan myös nimellä “Taivaan portti” – sanotaan, että täältä voi koskettaa taivasta. Pysähdymme ja nautimme maisemista. Täältä avautuu Dong Vanin tasanko ja täällä sijaitsee Dong Van Global Geopark. Alueella on näyttäviä kalkkikivimuodostelmia. Pysähdymme useita kertoja katselemaan maisemia.

Saavumme Sa Phinin kaupunkiin ja käymme katsomassa entistä kuninkaallista palatsia. Olemme nyt lähellä Kiinan rajaa. Tällä aikaisemmin niin hankalakulkuisella alueella eli useita kansoja eristyksissä. Täällä elää yhä miao-kansa. Mahtava suku hallitsi aluetta aina 1950-luvulle saakka ja kutsui itseään miao-kansan hallitsijaksi. Käymme heidän 100 vuotta vanhassa kodissaan, joka on yhdistelmä palatsia ja linnaa – mielenkiintoinen ja hyvin autenttinen elämys.

Iltapäivällä saavumme Dong Vanin pieneen kaupunkiin, joka sijaitsee noin 1500 m korkeudessa. Kyse on kirjaimellisesti matkan “kohokohdasta”. Majoitumme Dong Vaniin kahdeksi yöksi.

Päivä 8
Dong Van – retki Kiinan rajalle – Lung Cu Flag Tower, paikallisia kyliä

Tänään tutustumme Vietnamin pohjoisimman osan rajaseutuun. Alue on ollut pitkään suljettu matkailijoilta. Syynä on ollut ”unohdettu sota” Kiinaa vastaan. Kiinalaiset sotilaat tunkeutuivat mm. tälle alueelle tammikuussa 1979. Virallisesti sota kesti ainoastaan kolme kuukautta, mutta todellisuudessa sota kesti kymmenen vuotta, aina vuoteen 1989 saakka. Ja vuoteen 2018 asti se oli esillä Kiinan ja Vietnamin välisessä diplomaattisessa pelissä. Tästä syystä siihen usein viitattiin käsitteellä ”unohdettu sota”.

Käymme massiivisella Lung Cun lipputornilla, joka rakennettiin vuonna 2010 ja joka symbolisoi Vietnamin valtion pohjoisinta kohtaa. Tornin huipulta voi nähdä Kiinan puolelle. Päivän ohjelmassa on lisäksi lounas paikalliseen tapaan sekä kävelyretki maalaiskylään.

Päivä 9
Dong Van – Meo Vac – Ba Be -järvi. Paikallinen tori, Ma Pi Lang -solan upeat näkymät yli riisiterassien, Nho Que -joki

Edessä on viimeinen päivä vuoristoisella alueella. Aloitamme laskeutumisen takaisin Hanoihin. Maisemat ovat toki yhä henkeä salpaavia. Päivän alkajaisiksi käymme paikallisella torilla, joka on aamuisin vilkkaimmillaan. Täällä myydään kaikenlaista paikallisista vihanneksista ja hedelmistä halpaan, Kiinasta tuotuun krääsään.

Bussi vie meidät Ba Be -järvelle, ja matka on vaikuttava. Ylitämme Ma Pi Leng -solan ja nautimme näkymistä yli riisipeltojen, joita riittää silmän kantamattomiin. Kaukana alapuolellamme näemme Nho Que -joen, joka kiemurtelee kuin käärme läpi maiseman. Syömme lounaan paikallisessa ravintolassa. Päivän päätteeksi saavumme perille Ba Be ‑järvelle. Majoitumme lomahotelliin, joka on rakennettu lähelle järveä. Yöpyminen Ba Be -järvellä.

Päivä 10
Ba Be -järvi – risteily, lounas maalaiskylässä järven rannalla

Huolimatta vaikuttavista maisemista ja luontokohteista, joita olemme jo kokeneet, monet ovat sitä mieltä, että matkan päätteeksi on jätetty paras. Ba Be -järvi koostuu todellisuudessa kolmesta järvestä, jotka yhdistyvät toisiinsa jokien välityksellä. Jo vuonna 1972 paikalliset viranomaiset näkivät tämän ainutlaatuisen kauniin alueen mahdollisuudet ja näin perustettiin yksi Vietnamin ensimmäisistä ns. “suojelluista alueista”. Vuonna 1992 alueesta tuli virallisesti kansallispuisto ja nykyään se on Unescon suojeluksessa, kiitos vesistön ainutlaatuisen kasvillisuuden ja eläimistön. Vain kunnollisen majoituksen puute on säilyttänyt alueen neitseellisenä eikä se ole päässyt Vietnamin “kansainväliselle” matkailukartalle. Ajamme bussilla järven rantaan ja lähdemme veneretkelle. Nautimme kauniista maisemista ja vehreästä luonnosta järvellä, jota korkeat viidakon peittämät rinteet ympäröivät. Astumme maihin eräässä kylässä ja nautimme paikallistyylisen lounaan.

Lounaan jälkeen jatkamme ympäristöön tutustumista jalkaisin. Palaamme hotelliimme myöhään iltapäivällä, loppupäivä on omaa aikaa.

Päivä 11
Ba Be -järvi – Hanoi

Tänään suuntaamme kohti etelää ja takaisin Hanoihin. Seikkailumme tällä koskemattomalla ja kauniilla seudulla on ohi. Myöhään iltapäivällä saavumme Hanoihin. Kokoonnumme illalla yhteiselle läksiäisillalliselle.

Päivä 12
Kotimatka

Ehdimme tehdä viimeiset ostokset Hanoissa ennen kuin ajamme lentokentälle. On kotimatkan aika.

Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.448€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
348€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Hanoi – Helsinki turistiluokassa (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa lodgeissa ja hotelleissa
 • Illallinen päivänä 2
 • Täysihoito (aamiainen, lounas ja illallinen päivinä 3-11)  
 • Aamiainen päivänä 12
 • Kuljetukset ja retket matkaohjelman mukaan 
 • Suomalainen matkanjohtaja 
 • Verot ja viranomaismaksut 
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä n. 60 USD/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Käsi sydämellä

Matka toteutetaan vain keväisin, sillä kevät on paras aika alueella vierailemiselle. Kevät ja lämpö ovat saapuneet,  ja ensimmäinen riisisato on istutettu alempana sijaitseville pelloille. Talvi päättyy ja on kuivan kauden aika, joten kävelyreitit ovat yhä hyvässä kunnossa.

Reitin varrella on alueita, joilla tiet ovat kapeita. Tästä syystä käytämme kahta pienempää bussia. Matkanjohtaja ja paikallisopas siirtyvät välillä bussista toiseen, jotta kaikki saavat saman informaation ja matkan sisältö on sama kaikille.

Matkan aikana tehdään erityyppisiä kävelyretkiä. Useimmat ovat varsin kevyitä, ja kaikki pystyvät selviytymään niistä. Päivän 5 kävelyretkellä on enemmän ylämäkiä, joten osallistujilla tulee olla hyvä kunto. Jos kunto ei ole riittävän hyvä, voi jäädä rentoutumaan hotellille. Matkalle on tärkeää pakata hyvät lenkki- tai kävelykengät.

Vaikka kierrämme vuoristoisella alueella, emme kuitenkaan nouse 2 000 metriä ylemmäs. Korkeimmalla sijaitseva majapaikkamme on noin 1 500 m merenpinnan yläpuolella (Dong Van), muut majapaikat alle 1 000 metrin korkeudessa.

Yöpymispaikkamme ovat paikallisia lodgeja ja perinteisiä maakuntakaupunkien hotelleja.

On tärkeä korostaa, että tällä matkalla kuljemme koskemattomilla alueilla, joilla ei liiku paljon matkailijoita. Voimme siis olettaa, ettei kaikki aina suju kuten olemme Euroopassa tottuneet. Upeat elämykset odottavat meitä, ja kun mukana on reilusti kärsivällisyyttä, pystymme nauttimaan niistä parhaalla mahdollisella tavalla.

Ajomatkat

Päivä 4: n. 286 km
Päivä 6: n. 95 km
Päivä 7: n. 125 km
Päivä 8: n. 100 km
Päivä 9: n. 257 km
Päivä 11: n. 234 km

Yöpymiset

Hanoi 3 yötä (2 yötä menossa ja 1 yö paluussa), Thong Nguyen 3, Dong Van 2 ja Ba Be -järvi 2.

Lue lisää matkakohteesta

Lue mm. Vietnamin ilmastosta ja säästä, aikaerosta ja juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia.

https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/vietnam

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen matka Matka oli mielenkiintoinen, mutta raskas. Upeita maisemia. Erittäin hyvä matkaopas!
Date published: 2023-05-16
Rated 4 out of 5 by from Maisemat ovat todella mahtavat sekä lumoavat, ja kasvillisuus on rehevää. Palasin matkalta toissa päivänä ja olen kuvien kautta pohjois-Vietnamin lumoissa vielä. En ole millään aiemmilla matkoilla ottanut niin paljon kuvia.
Date published: 2023-05-11
Rated 5 out of 5 by from Paljon nähtävää, kerrankin riittävästi ohjelmaa koko matkan ajan. Oli innokas, sopivan pieni ja positiivien ryhmä. Mahtava opas.
Date published: 2023-05-10
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen, ainutlaatuinen matka Hieno matka ja loistava matkanjohtaja. Yksittäinen hotelli Truong Xuan resort oli huono, muuten hotellit hyvää keskitasoa. A
Date published: 2023-05-10
Rated 4 out of 5 by from Matkalla huikeat maisemat ja upeita kokemuksia Kahden viikon matkalla ehdimme nähdä Pohjois-Vietnamin jylhät vuoristot ja viljavat rinteet. Iloinen, ystävällinen väestö teki suuren vaikutuksen ja tietysti hyvä ruoka. Rauhallinen maaseutu ja suurkaupunki Hanoi . Oppaat kertoivat matkan aikana hyvin Vietnamin historian ja oman ohjelmamme.
Date published: 2023-05-09
Rated 5 out of 5 by from Ainutlaatuinen kokemus Olimme ensimmäinen Albatrosin suomalainen ryhmä tällä kiertomatkalla. Hyvää oli ainutlaatuinen luonto, tutustuminen etnisiin vähemmistökansoihin ja heidän kulttuuriinsa. Turistien vähyys oli myös positiivinen asia. Majoitus oli järjestetty loistavasti, ainoastaan yksi yöpymispaikka oli keskitasoinen, mutta sekin hyvin mielenkiintoinen vietnamilaisine tekokukkineen. Ruoka oli koko matkan ajan erittäin hyvää ja ohjelmaa oli riittävästi. Oppaat sekä suomalainen että vietnamilainen olivat rautaisia ammattilaisia sekä sen lisäksi hauskaa seuraa. Huonoja puolia oli matkojen pituus muutamana päivänä, mutta se unohtui, kun pääsimme määränpäähän. Toisaalta pysähdyksiä oli riittävästi ja kahta pitkää ajopäivää ei ollut peräkkäisinä päivinä.
Date published: 2023-05-09
Rated 5 out of 5 by from hieno matka kaiken kaikkiaan. sopivasti ohjelmaa ja loistava opas.
Date published: 2023-05-09
 • y_2023, m_9, d_29, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_7
 • loc_fi_FI, sid_VNRTR12, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja