Pitkä matka Sisiliassa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Nauti pitkällä lomalla kauniista ja luonteikkaasta Sisiliasta. Tukikohtana viehättävä Taormina ja hotelli Ariston. Hintaan sisältyy puolihoito ja retkiä.

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa.” Tällä matkalla aikaa on kokonaiset kolme viikkoa!

Taorminan ensimmäiset ”pitkien lomien viettäjät” olivat antiikin Rooman veteraanisotilaat, jotka suorittivat täällä kevennettyä palvelusta. Nyt on sinun vuorosi nauttia pitkästä ja hyvin ansaitusta lomasta kaupungissa, joka kiipeää ylös Monte Tauron rinnettä. Tukikohtamme Taorminassa on Hotel Ariston, jonka sijainti on oivallinen lähellä amfiteatteria ja hotellilta avautuu näkymä merelle.

Matkan hintaan sisältyvillä retkillä tutustumme pieniin vuoristokyliin, tulivuori Etnan ympäristöön ja Randazzon markkinoihin. Matkanjohtaja järjestää ohjelmassa mainittujen retkien lisäksi ylimääräistä ohjelmaa, pienen johdantokurssin italian kieleen jne. Käymme myös Taorminan lähistön pikkukylissä. Jos haluat tutustua hieman laajemmin ihastuttavaan Sisiliaan, voit varata lisämaksullisia retkiä paikkoihin, jotka ovat nostaneet Sisilian historian kartoille sekä Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Catania - matka jatkuu Taorminaan
Päivä 2 Kaupunkikierros Taorminassa
Päivä 3 Omaa aikaa
Päivä 4 Giardini-Naxos, Savoca ja Castelmola
Päivä 5 Omaa aikaa
Päivä 6 Lisämaksullinen retki Piazza Armerinaan ja Agrigenton Temppelilaaksoon
Päivä 7–11 Omaa aikaa
Päivä 12 Catanian barokkikaupunki
Päivä 13 Omaa aikaa
Päivä 14 Lisämaksullinen retki Syrakusaan
Päivä 15 Omaa aikaa
Päivä 16 Randazzon markkinat ja tyypillinen sisilialainen lounas
Päivä 17 Omaa aikaa
Päivä 18 Lisämaksullinen retki tulivuori Etnalle
Päivä 19–21 Omaa aikaa
Päivä 22 Catania - Helsinki

Hotelli

Hotel Ariston

Hotel Aristonin sijainti on mainio, lähellä amfiteatteria ja hotellilta on ihastuttavat näköalat merelle. Hotellin paikallisluokitus on neljä tähteä, Albatrosin oman luokituksen mukaan hotelli on hyvää keskitasoa (3+ tähteä).  Taorminan kaupungissa on mukava kävellä; putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita löytyy vain muutaman minuutin kävelymatkan päästä hotellilta. Jos taas haluat rannalle, köysirata vie sinne parissa minuutissa. Aristonin pihalla on kalliopuutarha, jossa kasvaa kukkia ja palmuja. Hotellissa on kolme terassia aurinkotuoleineen ja -varjoineen, ja lämpimällä säällä allas (ei lämmitetty) tarjoaa virkistystä. Hotellin pianobaari on avoinna useana iltana viikossa, ja se on suosittu kokoontumispaikka. Kerran viikossa järjestetään sisilialainen ilta, jossa voi nauttia kansanmusiikkiesityksestä.

Hotellihuoneiden koot vaihtelevat. Voit valita useasta huonetyypistä ja päättää, haluatko parvekkeen tai merinäköalan. Hotellissa on 152 huonetta ja se on rakennettu 1970/1995. Hotellissa on viisi kerrosta, ja sitä on remontoitu vuosien varrella. Hotelli sijaitsee useassa tasossa, mikä voi olla haasteellista liikuntaesteisille. Taorminan maasto on mäkistä ja kaupungissa on paljon portaita. Hotellissa on yhteensä neljä hissiä. Huoneet ovat tilavia, nykyaikaisia kahden hengen huoneita, joissa on wc/kylpyhuone, ilmastointi, kahvin- ja vedenkeitin, tv ja tallelokero. Lentokenttäkuljetus pysähtyy noin 100 m päähän hotellista, ja matkatavarat kuljetetaan erillisellä kuljetuksella hotellille. Ariston sijaitsee hotellialueella, jossa on jonkin verran paikallisliikennettä. 

Sekä aamiainen että päivällinen tarjoillaan seisovasta pöydästä. Hotellissa on maksullinen internetyhteys (noin 20€/kolme viikkoa) Yhteys toimii vaihtelevasti eri puolilla hotellia ja on ajoittain hidas.

Hotellin osoite:
Via Bagnoli Croce 168
Taormina
Puh: +39-0942 61 90
Kotisivut:
https://www.hotelaristontaormina.it/en/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Huonetyypit
Huonetyyppejä on kuusi – huom. huonekuvaukset hotellin omilla kotisivuilla eivät pidä täysin paikkaansa. Kaikissa huonetyypeissä on kylpyamme/suihku, wc, puhelin, satelliitti-tv ja minibaari. Huonetyyppi 2 ja 3 ovat myös lisämaksusta yhden hengen käyttöön (rajallinen määrä).

Tyyppi 1 - jaettu kahden hengen huone, näkymä takapihalle/kallioseinämään
Tyyppi 2 - jaettu kahden hengen huone, jossa parveke tai terassi ja näkymä takapihalle/kallioseinämään
Tyyppi 3 - jaettu kahden hengen huone, merinäköala
Tyyppi SC - jaettu tilavampi kahden hengen huone sivurakennuksessa, jossa parveke/terassi ja vaihtelevat näköalat
Tyyppi 4 - jaettu kahden hengen huone, jossa parveke/terassi ja merinäköala
Tyyppi 5 - jaettu kahden hengen superior- huone, jossa parveke/terassi ja merinäköala

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.748€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.798€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.698€
Helsinki
Täynnä
1.698€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Matkaohjelman päivien järjestys voi muuttua. Lopullinen retkiohjelma ja järjestys vahvistetaan matkakohteessa.

Päivä 1
Helsinki - Catania - matka jatkuu Taorminaan

Lennämme Sisilian itärannikolle, provinssin pääkaupunkiin Cataniaan. Täältä on upeat näkymät legendaariselle Etnalle. Ajamme pitkin moottoritietä, jonka nimi ”La Zagara” tarkoittaa sitruunankukkaa. Moottoritie kulkee pitkin rannikkoa ohi viljelysten, joilla kasvaa veriappelsiineja ja sitruunoita.

Kauempana näemme pienen Taorminan kaupungin, joka sijaitsee hienolla paikalla. Taorminasta näkee mantereelle Calabriaan asti sekä tulivuori Etnalle. Kaupunki perustettiin jo 403 eKr. Roomalaiset käyttivät siirtokuntaa myöhemmin oman aikansa ”pitkien lomien” kohteena, nimittäin Rooman valtakunnan veteraanisotilaat siirtyivät sinne uransa loppupuolella. 1800-luvun puolivälistä lähtien Taormina veti puoleensa Euroopan hienostoa. Kaupungin pääkatujen ja kauniiden piazzojen kahvilat ovat nykyäänkin paikkoja, joihin tullaan sekä katselemaan että näyttäytymään. Taorminassa on myös kreikkalais-roomalainen amfiteatteri, joka toimii konsertti-, ooppera- ja filmifestivaalinäyttämönä.

Upeiden luontoelämysten ja historian lisäksi Sisiliassa viehättävät asukkaat, joiden arkielämä on hyvin toisenlaista kuin meidän. Täkäläisillä on aina aikaa nauttia elämästä ja katsella ohikulkijoita. Istahda aukiolle plataanipuun varjoon, tilaa cappuccino ja vietä rauhallinen hetki paikassa, joka – sisilialaisten mielestä sekä historiallisesta näkökulmasta – oli joskus läntisen maailman keskus.

Yhdessäolo ja yhdessä kokeminen ovat avainasioita Albatrosin pitkillä lomilla. Matkanjohtajamme järjestävät ylimääräisiä retkiä ja aktiviteetteja. Lyhyesti sanottuna he huolehtivat siitä, että saat matkastasi mahdollisimman paljon mukavia kokemuksia irti. Itsestäsi luonnollisesti riippuu, paljonko aikaa haluat viettää yhdessä muiden matkalaisten kanssa. Matka alkupuolella tutustumme rennosti italian kieleen. Pääset pitkälle, kun osaat sanoa ”buon giorno”, ”grazie” ja ehkä vielä ”arrivederci”.

Korkealla Välimeren yllä, lähellä Taorminan amfiteatteria sijaitsee hotelli Ariston.

Päivä 2
Kaupunkikierros Taorminassa

Tänään kuljemme jalkaisin tässä pienessä, mutta viihtyisässä kaupungissa, joka on kotimme lähes kuukauden ajan. Ensimmäiseksi käymme kaupunginpuistossa, Giardino Trevelyanissa, joka 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa kuului englantilaiselle lady Florence Trevelyanille. Puistossa on monia esimerkkejä Välimeren alueen kasvillisuudesta, kokoelma erikoisia, englantilaiselle puutarhalle tyypillisiä rakennelmia sekä pieni kahvila.

Seuraava kohteemme on Teatro Greco, kaunis kreikkalais-roomalainen amfiteatteri, jota nykyään käytetään mm. elokuvateatterina Taorminan isännöidessä jokakesäisiä filmijuhlia. Teatterilta on mitä hienoin näkymä tulivuori Etnalle. Kreikkalaiset ovat totisesti löytäneet kauneimman taustakulissin teatterilleen!

Kävelykadulta jatkamme ihastuttavalle aukiolle Piazza IX Aprilelle. Täältä on näköala yli Naxosin kylän, ja horisontissa näkyy ikoninen tulivuori Etna. Aukion nimi muistuttaa puheesta, jonka eräs pappi piti tällä paikalla 9. huhtikuuta 1860, kuukausi ja kaksi päivää ennen kuin kenraali Giuseppe Garibaldi joukkoineen astui maihin Marsalassa. Puheessa vaadittiin Taorminan asukkaita kannattamaan Garibaldia ja yhtenäistä Italiaa.

Tuomiokirkko Piazza Duomolla on omistettu Pyhälle Nikolaukselle ja peräisin 1100-luvulta. Kirkko on kuitenkin rakennettu lähes kokonaan uudelleen 1400–1500-luvulla. Aukiolla kirkon edustalla seisoo barokkityylinen suihkulähde, jota koristaa myös kaupungin vaakunasta löytyvä Taorminan symboli: ”Minotauros”, kreikkalainen mytologinen olento, joka on puoliksi ihminen ja puoliksi härkä ja johon nimi Taormina pohjautuu.

Kaupunkikierroksen aikana maistamme paikallista erikoisuutta, cannolo sicilianoa, joka on ricottatäytteinen uppopaistettu rulla. Se, kuten kaikki sisilialaiset leivonnaiset, on makea ja herkullinen.

Päivä 3
Omaa aikaa
Niinä päivinä, joina ei ole ennalta lukkoon lyötyä ohjelmaa, matkanjohtajat järjestävät halukkaille erilaisia aktiviteetteja. Kyse voi olla esitelmästä tai ylimääräisestä retkestä esimerkiksi Etnalle tai barokkikaupunki Cataniaan. Saat myös tilaisuuden tutustua italian kieleen.
Päivä 4
Giardini-Naxos, Savoca ja Castelmola

Tänään suuntaamme alas pieneen Giardini-Naxosin kylään, joka näkyy Taorminasta. Siellä ensimmäiset kreikkalaiset astuivat maihin 800-luvulla eKr. vallatessaan Etelä-Italian. Pysähdymme Capo Schisòn laavasta muodostuneelle niemekkeelle, joka kurottuu merelle ja on nykyään osa satamaa. Sieltä on upeat näkymät ylös Taorminaan. Sitten matka jatkuu rannikkoa pitkin kohti pohjoista ja pientä Savocan vuoristokylää.

Pikkuinen Savoca tunnetaan paitsi Kummisetä-elokuvasta, myös kapusiinimunkkien muumioista. Kapusiinimunkeilla ei ole mitään muuta tekemistä cappuccinon kanssa kuin että munkkien ruskean viitan väitetään toimineen inspiraationa kahvijuomalle. Kapusiinit ovat fransiskaaneista haarautunut veljeskunta, joka halusi palata noudattamaan tiukemmin pyhän Fransiskuksen sääntöä köyhyydestä ja yksinkertaisesta elämästä. Savocan kryptassa näemme joukon tyylikkäitä muumioita, jotka kaikki on balsamoitu ja puettu hienoimpiin kaupunkivaatteisiin. Muumioiden tarkoituksena on muistuttaa ihmiselämän lyhyydestä ja kaiken katoavaisuudesta. Ne symboloivat sitä, kuinka pieniä ja vähäisiä olemme verrattuna ikuiseen elämään.

Sävyltään hiukan makaaberin vierailun jälkeen on aika pysähtyä vastikään entisöidyssä, legendaarisessa Bar Vitellissä, jolla oli iso rooli Kummisetä-elokuvassa. Täällä legendaarinen Maria valmisti vuosikausia granitaa, jonka valmistus jatkuu yhä. Virkistävä granita on sitruunajäätä, joka on valmistettu sokerista, vedestä ja vastapuristetusta sitruunamehusta. Marialle tarjottiin Kummisetä-elokuvasta pientä roolia, mutta hänellä ei ollut aikaa näyttelemiselle. Hänen piti huolehtia filmiryhmän tarjoiluista. Kukaan ei voinut aavistaa, kuinka valtava menestys elokuvasta tulisi – ja Maria katui kieltäytymistään roolista koko loppuelämänsä.

Savocasta ajamme Castelmolaan, joka sijaitsee Taorminan yläpuolella 529 metrin korkeudessa. Pienessä kylässä on vain 1 000 asukasta. Koska Castelmola sijaitsee rikkaan ja suositun Taorminan yläpuolella, se on kehittynyt täysin eri tavalla kuin alueen muut vuoristokylät. Täällä on lähinnä matkamuistomyymälöitä, baareja ja ravintoloita, mutta myös ainutlaatuiset näkymät yli Taorminan, Etnan ja kimaltelevan meren.

Kylän aukion yläpuolella sijaitsevat keskiaikaisen linnakkeen rauniot. Linnake rakennettiin uudestaan 1500-luvulla. Nykyään se toimii maailmansodissa kuolleiden kyläläisten muistomerkkinä. Käveltyämme parkkipaikalta ylös pikku kylään olemme ansainneet vähän virkistystä – kylän parhaassa baarissa. Bar Turrisissa nautimme lasillisen paikallista manteliviiniä, jota valmistetaan maustamalla klassinen marsala manteleilla. Kaupoista löytyy monenlaista manteliviiniä, monet edullisia ja valmistettu sokerin ja esanssien avulla. Aidoissa, hieman kalliimmissa viineissä maku ja aromi ovat kohdallaan. Manteliviini tarjoillaan mielellään kylmänä sitruunankuoriviipaleen kera. Bar Turrisin manteliviini valmistetaan vanhan, perheessä sukupolvelta toiselle kulkeneen reseptin mukaan. Baari on jo itsessään varsinainen nähtävyys erikoisine esineineen.

Reippaat voivat kävellä alas Taorminaan entistä aasipolkua pitkin. Muut pääsevät iltapäivällä bussikyydillä hotellille.

Päivä 5
Omaa aikaa

Mitä jos tekisit kävelyretken Castelmolaan tai kaupungin takana kohoaville vuorille? Voit kävellä myös alas Giardini-Naxosiin ja tulla bussilla takaisin.

Seikkailumieliset voivat ajaa paikallisbussilla Giarreen ja sieltä kapearaiteista rautatietä Etnan ympäri. Cataniasta pääsee bussilla takaisin Taorminaan.

Päivä 6
Lisämaksullinen retki Piazza Armerinaan ja Agrigenton Temppelilaaksoon

Tänään suuntaamme saaren keskiosiin. Ajamme läpi maanviljelysalueiden, jotka ovat roomalaisten perustamia. Sisiliaa kutsuttiinkin Rooman valtakunnan vilja-aitaksi. Piazza Armerina oli 1950-luvulle saakka unelias maalaiskylä, mutta sitten sieltä löydettiin 300-luvulta peräisin olevan roomalaisen huvilan rauniot ja kylä nousi maailmankartalle. Tänä päivänä paikka on yksi kohokohdista matkalla läpi Sisilian historian. Huvilan arvellaan kuuluneen eläkkeelle jääneelle keisarille. Kun kaivauksia aloitettiin, luultiin, että kyse on pienestä metsästysmajasta, mutta paikalta löytyikin yli 3 000 neliömetrin kokoinen huvila. Lattioita koristivat upeat mosaiikit, seiniä vaikuttavat metsästysaiheiset maalaukset, mytologiset hahmot, kauniit muotokuvat ja kuuluisat ”bikinitytöt”. Talossa oli myös juokseva vesi ja lattialämmitys. Ei ole vaikea kuvitella, miten keisari eli kohta 2 000 vuotta sitten.

Matka jatkuu Agrigentoon ja kuuluisaan Temppelilaaksoon. Täällä kävelemme temppeliraunioilla, jotka kuuluvat Välimeren alueen parhaiten säilyneisiin. Vaikuttavat temppelit ovat päässeet Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Päästyämme lähemmäs kauniita rakennelmia ja tutustuttuamme kaupungin jännittävään historiaan ymmärrämme miksi. Agrigenton suuruuden päivinä, jotka kestivät yli 100 vuotta, asukkaat keskittyivät enemmän taiteeseen ja kulttuuriin kuin sotimiseen. Vaikka kaupunki oli tehnyt puolustussopimuksen Syrakusan kanssa, ei Agrigento saanut apua, kun Karthago päätti tuhota kaupungin 406 eKr.

(Hinta: 57€/hlö – säästä rahaa ja osta retkipaketti etukäteen! Voit toki halutessasi varata ja maksaa retken vasta paikan päällä. Sisäänpääsymaksu Temppelilaaksoon – 13,50€/hlö – maksetaan paikan päällä.)

Päivä 7–11
Omaa aikaa

Päivät on varattu omille seikkailuille.

Päivä 12
Catanian barokkikaupunki

Lähdemme retkelle kiehtovaan Cataniaan. Kaupunki on saanut kokea olevansa luonnon arvaamattomien voimien armoilla, sillä se on useita kertoja tuhoutunut maanjäristyksissä ja jäänyt laavavirtojen alle. Yksi todiste on barokkiarkkitehtuuri, joka kertoo jälleenrakentamisesta vuoden 1698 suuren maanjäristyksen jälkeen. Viime vuosina kaupunkia on korjattu ja uudistettu, mikä tekee vierailusta esteettisen nautinnon. Tuomiokirkkoaukiolla, Piazza del Duomolla, näemme kaupungin tunnusmerkin, pienen norsupatsaan, jonka selässä seisoo obeliski. Catanian tunnuslause on ”Melior de Cinere Surgo” eli ”Entistä kauniimpana kohoan tuhkasta”.

Tööttäilevien Fiatien ja pärisevien mopojen sekä torin puheensorinan keskellä aistii sisilialaisen elämän sykkeen. Catanialaisten elämänilon huomaa! 

Teemme matkanjohtajan johdolla pienen kävelykierroksen kaupungilla. Sitten onkin jo lounasaika, jonka jälkeen ehdit tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Kävelykierroksemme reitti kulkee runsaiden ruokamarkkinoiden kautta.

Täällä ruokahalu virittyy sopivasti. Juuri pyydetyt pesce spada (miekkakalat), seppie (mustekalat), tonno (tonnikalat), spigola (meriahvenet), spatola ja ricci di mare (merisiilit) odottavat pääsyä pannulle. Kuin pokaalit miekkakalojen päät lepäävät kalakauppiaiden kojujen koristeena, merkkinä siitä, että juuri täältä saa tuoreinta kalaa. Kalakauppias tahriintuneessa essussaan napauttaa kevyesti kahdeksanlonkeroista mustekalaa, jonka nopea värinvaihdos paljastaa, että se tosiaankin on poistunut Välimeren vesistä.

Catania on myös säveltäjä Vincenzo Bellinin kaupunki. Teatro Bellinissä järjestetään vuosittain Bellini-festivaali, jonka puitteissa voi käydä kuuntelemassa joitakin Bellinin upeimmista oopperoista, kuten Norma, Unissakävijä ja Puritaanit. Itse Maria Callas rakensi tähtisopraanon uraansa laulamalla Bellinin oopperoissa.

Päivä 13
Omaa aikaa

Päivä on varattu omatoimiseen lomailuun. Mitä jos kävelisit Castelmolaan tai laskeutuisit rannalle köysiradalla? Junalla tai bussilla pääset tutustumaan Cataniaan.

Päivä 14
Lisämaksullinen retki Syrakusaan

Palaamme ajassa muutamia tuhansia vuosia taaksepäin, aikaan, jolloin Sisilia oli Euroopan keskus. Syrakusa on kaupunki, jonka historia kertoo kreikkalaisista, tyranneista, Ateenan ja Karthagon välisestä kilpailusta ja puunilaissodista. Täältä löytyy maailman suurimman kreikkalaisen siirtokunnan ainutlaatuiset jäännökset. Monet kuuluisat antiikin kreikkalaiset, kuten Arkhimedes ja Platon, kävivät Syrakusassa. Politiikan sekä kulttuurin kannalta katsottuna Syrakusa ohitti Kreikan sekä koon että vallan suhteen. Kaupungin nykyisessä keskustassa Ortygian saarella näemme Apollon temppelin rauniot sekä Syrakusan kauniin, barokkityylisen tuomiokirkon. Tuomiokirkossa voi ihailla Pyhän Lucian patsasta. Pyhä Lucia, joka syntyi Syrakusassa, on luonnollisesti kaupungin suojeluspyhimys ja häntä juhlitaan 13. joulukuuta suurin menoin. Näemme myös sievän Aretusa-lähteen.

Neapolisin arkeologisilla kaivauksilla huomaa, kuinka valtava kreikkalaisten siirtokunta on ollut. Täällä näemme Hieronin uhrialttarin ja yhden suurimmista kreikkalaisista amfiteattereista. Myös roomalaiset rakensivat tänne amfiteatterin. Meillä on aikaa vierailla muinoin kovin pelätyssä kivilouhoksessa, jota nykyään kutsutaan Paratiisilaaksoksi. Vilkaisemme siellä Dionysoksen korvaksi kutsuttuun kallioluolaan, johon liittyy kiehtova tarina.

Historiantäyteisen päivän päätteeksi ajamme vehreän Simeton laakson kautta kohti Cataniaa ja Taorminaa.

(Hinta: 47€/hlö – säästä rahaa ja osta retkipaketti etukäteen! Voit toki halutessasi varata ja maksaa retken vasta paikan päällä. Sisäänpääsymaksu – 13,50€/hlö – arkeologiselle alueelle maksetaan paikan päällä.)

Päivä 15
Omaa aikaa

Lähde retkelle Giardini-Naxosiin ja syö herkullinen lounas jossakin hyvistä kalaravintoloista. Ehdotamme esim. Trattoria Garden da Ninoa satamakadulla tai yhtä pienistä rantaravintoloista.

Päivä 16
Randazzon markkinat ja tyypillinen sisilialainen lounas

Siirrymme rannikolta sisämaahan ja näemme Etnan kohoavan taustalla. Reitti vie meidät vehreään Alcantaran laaksoon, jossa ohitamme tiloja, joilla viljellään persikoita, manteleita, sitruunoita ja tietysti viiniä. Pysähdymme pienessä Linguaglossan kylässä ja maistamme paikallisia mantelikakkuja. Sitten jatkamme Randazzoon.

On sunnuntai, joka on markkinapäivä. Ensin teemme pienen kävelykierroksen kylässä ja käymme katsomassa kaunista kirkkoa, joka on rakennettu mustasta laavakivestä. Vaikka kylä on useita kertoja uhannut jäädä laavavirran alle, se on ihmeellisesti aina pelastunut. Kylä elääkin täydellisessä harmoniassa taustalla seisovan jättiläisen kanssa, joka takaa erittäin hedelmällisen maaperän.

Kävelykierroksen jälkeen suuntaamme markkinoille. Myynnissä on kenkiä, vaatteita, taloustavaroita – tai ehkä haluat ostaa oliiveja nautittavaksi hotellissa viinilasillisen kera.

Lounaalla tutustumme sisilialaiseen gastronomiaan. Syömme maatilalla Umberton ja hänen perheensä luona. Täällä sisilialaiset juhlivat niin häitä kuin ripille pääsyä. Umberton perhe ja Sara-mummo ovat hääränneet täällä vuodesta 1984. Umberto on nykyisin vastuussa ravintolasta ja on luvannut meille paikallisia erikoisuuksia maistettavaksi.

Päivä 17
Omaa aikaa

Hyvä kirja, sudoku vai tutustumista lähiseutuun? Päivän ohjelman saat itse päättää!

Päivä 18
Lisämaksullinen retki tulivuori Etnalle

Aamulla otamme kurssin kohti Etnaa, joka kohoaa 3 330 metrin korkeuteen. Ajamme pitkin pikkuteitä läpi vehreiden kylien, joissa kasvaa oliiveja, viiniä, sitruunoita, appelsiineja sekä muita eksoottisia kasveja, kuten kiivejä ja kaktusviikunoita – kiitos vulkaanisen maaperän. Näille rinteille on asettunut asumaan tuhansia sisilialaisia. Heillä on upeat näkymät Välimerelle ja takapihalla kohoaa tulivuori.

Lähellä Zafferana Etnean kylää, joka tuhoutui Etnan purkautuessa 1992, ajamme läpi jännittävän laavamaiseman. Täällä näkee tulivuorenpurkausten jälkiä ja voi seurata laavavirran reittiä alas vuorenrinnettä. Nousemme puurajan yläpuolelle, eikä edes sitkeä vihma selviä täällä. Loppumatka kulkee läpi karun laavakentän.

Pysähdymme Refugio Sapienzassa, joka sijaitsee noin 2 000 m merenpinnan yläpuolella. Täällä tapahtui suuri purkaus heinäkuussa 2001. On helppo kuvitella, kuinka mahtavia luonnonvoimat ovat, kun alkaa tapahtua!

Uteliaat voivat ostaa lipun ja nousta köysiradalla ja pienellä maastoon sopivalla bussilla ylös noin 3 000 metrin korkeuteen. Matka ylös huipulle on kuin kulkisi kuumaisemassa. Silloin tällöin voi kuulla tulivuoren murahtavan ja aistia sen voiman. Retki vaatii hyvät jalkineet ja lämmintä vaatetta. (Lippujen hinta 3 000 metriin oli 65 € tammikuussa 2017 – vähän enemmän kuin 2 500 metriin saakka.)

Jos haluat jäädä 2 000 metriin, Monte San Silvestrossa voi kulkea pitkin kraatterin reunoja. Tee reipas kävelylenkki tai nauti kupponen espressoa tai kevyt lounas auringossa. Ajamme bussilla takaisin hotellille aikaisin iltapäivällä.

(Hinta: 42€/hlö - retkivaraukset ja maksut suoraan matkanjohtajalle – päivä voi vaihtua sääolosuhteiden takia. Huomaathan, ettei retki kuulu retkipakettiin. Mahdollinen matka ylös köysiradalla ja jeepillä maksetaan erikseen paikan päällä).

Päivä 19–21
Omaa aikaa

Voit viettää päivät omaan tahtiin. Matkanjohtajalta saat halutessasi menovinkkejä.

Päivä 22
Catania - Helsinki

Lennämme Helsinkiin.

Lisämaksullinen retkipaketti

Retkipakettiin kuuluu:
• retki Syrakusaan
• retki Piazza Armerinaan ja Agrigenton Temppelilaaksoon

Hinta: 95€/hlö

Retkillä mukana suomalainen matkanjohtaja. Retkipaketti tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen lähtöä.

Retket voi ostaa myös erikseen paikan päällä. Hinnat kohteeessa: retki Syrakysaan 47€/hlö ja retki Piazza Armerinaan ja Agrigenton Temppelilaaksoon 57€/hlö.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.698€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksu yhden hengen huoneesta

570€ (Huonetyyppi 3)
Huoneita on rajallinen määrä.

Huoneet

Tyyppi 1 - jaettu kahden hengen huone, näkymä takapihalle/kallioseinämään alennus -100€/hlö matkan perushinnasta.
Tyyppi 2 - jaettu kahden hengen huone, jossa parveke tai terassi ja näkymä takapihalle/kallioseinämään  alennus -50€/hlö matkan perushinnasta.
Tyyppi 3 - jaettu kahden hengen huone, merinäköala (sisältyy matkan perushintaan).
Tyyppi SC - jaettu tilavampi kahden hengen huone sivurakennuksessa, jossa parveke/terassi ja näköalat vaihtelevat huoneittain 120€/hlö.
Tyyppi 4 - jaettu kahden hengen huone, jossa parveke/terassi ja merinäköala 300€/hlö
Tyyppi 5 - jaettu kahden hengen superior- huone, jossa parveke/terassi ja merinäköala 330€/hlö

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Catania – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelli Aristonissa: parveke/terassi, näkymä takapihalle/kallioseinämään (huonetyyppi 2)  tai: merinäköala, ei parveketta (huonetyyppi 3) 
 • Aamiaiset päivinä 21-22 (lentoajasta riippuen: 22 matkapäivänä aamiaispaketti)
 • Illallinen päivinä 1-21 (lentoajasta riippuen: kylmä iltapala matkapäivänä 1)
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • Lisämaksulliset huonetyypit
 • Lisämaksulliset retket
 • Juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille (n. 6€/hlö)
 • Juomarahat hotellin henkilökunnalle (n. 15€/hlö)
 • Sisäänpääsymaksut museoihin (Piazza Armerina 14€/hlö, Agrigenton Temppelilaakso 13,50€, Syrakusan arkeologinen alue 13,50€/hlö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Ateriat

Matkan hintaan kuuluu puolihoito; aamiainen ja illallinen, jotka nautitaan hotellin ravintolassa ja tarjoillaan seisovasta pöydästä. Tarkemmat kellonajat aterioille saat kohteessa.

Pakkaaminen

Koska aamut ja illat voivat olla viileitä, kannattaa matkalle pakata mukaan myös lämmintä vaatetusta. Tutut, tukevat kävelykengät on tärkeä matkavaruste.

Ota mukaan myös reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata retkipäivien aikana tarvitsemasi tavarat.

Liikkuminen

Sekä hotellin lähistöllä että Taorminan kaupungissa on paljon portaita ja korkeuseroja. Osassa retkiä kävellään pidempiäkin matkoja. Matka ei sovi liikuntaesteiselle.

Matkanjohtaja

Pitkällä matkalla mukana on yksi tai useampi suomalainen matkanjohtaja. Matkanjohtajat järjestävät yhteisiä tilaisuuksia, pitävät esitelmiä ja opastavat retkillä. Matkanjohtajan rooli on matkan kestosta johtuen varsin erilainen kuin lyhyemmällä Albatros Travelin matkalla. Matkanjohtajilla on tapaamisaika tiettyinä päivinä, mutta he myös järjestävät ylimääräisiä retkiä ja muuta toimintaa halukkaille. He toimivat sekä yhteyshenkilöinä, jos tarvitset apua että varmistavat, että saat parhaan mahdollisen irti lomastasi.

Retkiohjelma

Muutokset retkipäivien järjestykseen matkaohjelmassa ovat mahdollisia. Vahvistetut retkipäivät saat matkanjohtajalta kohteeseen saapumisen jälkeen.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
 
Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Ihana kevätloma! Taormina on kaunis, siisti ja täynnä ihania kukkia. Koskaan en ole yöpynyt hotellissa, jonka ympäristö olisi niin kertakaikkisen kaunis. Mutta niinpä oltiinkin luostarin pihapiirissä, jonka puutarhaan oli suora näkymä. Parempaa ei olisi voinut toivoa. Säät suosivat yli odotusten. Opas Minna oli aivan loistava. Paikallistuntemus oli omaa luokkaansa ja paneutuminen kaikkien ongelmiin oli nopeaa ja tehokasta. Itse tarvitsin lisäpatjan vuoteeseen ja Minna hoiti asian välittömästi. Hän oli hyväntuulinen, herttainen ja koko ajan käytettävissä. Huippu oli hänen valmistamansa piknik, joka syötiin viimeisenä päivänä rannalla. Paremmaksi ei opas enää voi muuttua! Toivottavasti kehut menevät perille myös Minnalle itselleen!
Date published: 2017-04-11
Rated 5 out of 5 by from Upea kokonaisuus Hyvää: kaunis saari, kukat ja puut kukkivat. Hotellin ruoka oli maittavaa. Opas Minna erinomainen. Oli kiva, kun sai astella paljon portaita, hyvien ruokien lomassa. Miinusta oli hotellin maksullinen Wi-Fi, joka ei toiminut huoneessa kuin silloin tällöin. MatkaRyhmä oli mukava ja vähän "perheen" omainen. Oppaalle Minnalle täydet kymppi matkasta. Mielenkiintoinen uusi kokemus ja säätkin suosivat matkaamme. Vielä jäi mieleen yhteinen lounaamme maatilalla, Kiitokset matkasta.
Date published: 2017-04-10
Rated 4 out of 5 by from Sisilian matka Erinomainen matka. Eritoten opas oli suurenmoinen. Hän oli aina iloinen ja positiivinen. Hänen tietomääränsä oli suuri ja hän jaksoi jakaa tietoja bussimatkojen aikana.
Date published: 2017-04-12
Rated 5 out of 5 by from Kokkausta oli 2 viikon aikana, hetki yhtenä päivänä - ei siis merkittävästi Retket olivat hyviä, vatsavaivat estivät yhden retken. Matkanjohtaja-opas Minna oli erinomaisen tietäväinen, avulias ja ystävällinen. Paras mitä meidän matkoilla on ollut. Matkaporukassa oli mukava ryhmähenki, joiden seurassa oli mukava viettää aikaa ja retkeillä.
Date published: 2017-04-16
Rated 5 out of 5 by from Tutustuminen Sisilian historiaan Hotelli oli upea. Matkan sisältö antoi monipuolisen kuvan Sisiliasta. Taormiinan kaupunki ja maisemat olivat upea kokemus, mutta korkeuserot edellyttävät kohtuullisen hyvää kuntoa.
Date published: 2017-04-12
Rated 4 out of 5 by from Loistava matkanjohtaja kruunasi matkan Matkan nimi lupasi kokkausta. Kokkaus supistui kuitenkin vain kahteen lyhyeen jaksoon, joista toisessa vain katseltiin kun kokki ja oppaat aloittivat Limoncellon valmistuksen, ja toisessa pyörittelimme pastataikinasta lyhyitä makaroneja. Lupaus ei vastannut toimintaa.
Date published: 2017-04-10
Rated 4 out of 5 by from 5. kerta Albartossilla Taattua Albatrossia. Pitäkää Minnasta kiinni. Matkustimme ilo edellä ja se onnistui. Suomalaisten pöydissä kuului naurua usein. Ruoka oli hyvää ja hotellin palvelut pelasivat. Ja ne maisemat!
Date published: 2017-04-10
Rated 4 out of 5 by from Sisilia Olimme tällä matkalla kaksi viikkoa sitten. Retket tutustuttivat hyvin monipuolisesti Sisilian historiaan ja kulttuuriin. Myös sää suosi meitä.
Date published: 2017-04-17
 • y_2021, m_10, d_20, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.19
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_11
 • loc_fi_FI, sid_ITVLT61, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

22ITVLT61IFI0503