Pitkä matka Sisiliassa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Nauti pitkällä lomalla kauniista ja luonteikkaasta Sisiliasta. Tukikohtana viehättävä Taormina ja hotelli Ariston. Hintaan sisältyy puolihoito ja retkiä.

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa.” Tällä matkalla aikaa on kokonaiset kolme viikkoa!

Taorminan ensimmäiset ”pitkien lomien viettäjät” olivat antiikin Rooman veteraanisotilaat, jotka suorittivat täällä kevennettyä palvelusta. Nyt on sinun vuorosi nauttia pitkästä ja hyvin ansaitusta lomasta kaupungissa, joka kiipeää ylös Monte Tauron rinnettä. Tukikohtamme Taorminassa on Hotel Ariston, jonka sijainti on oivallinen lähellä antiikin teatteria ja hotellilta avautuu näkymä merelle.

Matkan hintaan sisältyvillä retkillä tutustumme pieniin vuoristokyliin, tulivuori Etnan ympäristöön ja pienen Randazzon kaupunkiin ja syömme italialaisen lounaan. Tutusutumme myös Savocan ja Forza d'Agròn kauniisiin kyliin. Matkanjohtaja järjestää ohjelmassa mainittujen retkien lisäksi ylimääräistä ohjelmaa, pienen johdantokurssin italian kieleen jne. Käymme myös Taorminan lähistön pikkukylissä. Jos haluat tutustua hieman laajemmin ihastuttavaan Sisiliaan, voit varata lisämaksullisia retkiä paikkoihin, jotka ovat nostaneet Sisilian historian kartoille sekä Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 22 päivää
Päivä 1
Helsinki - Catania - matka jatkuu Taorminaan
Päivä 2
Kaupunkikierros Taorminassa
Päivä 3
Omaa aikaa
Päivä 4
Giardini-Naxos, Savoca ja Forza d´Agro
Päivä 5
Omaa aikaa
Päivä 6
Lisämaksullinen retki Catanian barokkikaupunkiin
Päivä 7
Omaa aikaa
Päivä 8
Lisämaksullinen retki tulivuori Etnalle
Päivä 9
Omaa aikaa
Päivä 10
Lisämaksullinen retki Syrakusaan
Päivä 11–14
Omaa aikaa
Päivä 15
Lisämaksullinen retki Piazza Armerinaan ja Agrigenton Temppelilaaksoon
Päivä 16
Omaa aikaa
Päivä 17
Retki Randazzoon ja tyypillinen sisilialainen lounas
Päivä 18–21
Omaa aikaa
Päivä 22
Catania - Helsinki

Hotelli

Hotelli Ariston

Aristonin sijainti on mainio, lähellä antiikin teatteria ja hotellilta on ihastuttavat näköalat merelle. Hotellin paikallisluokitus on neljä tähteä, Albatrosin oman luokituksen mukaan hotelli on hyvää keskitasoa (3+ tähteä).  Taorminan kaupungissa on mukava kävellä; putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita löytyy vain muutaman minuutin kävelymatkan päästä hotellilta. Jos taas haluat rannalle, köysirata vie sinne parissa minuutissa. Aristonin pihalla on kalliopuutarha, jossa kasvaa kukkia ja palmuja. Hotellissa on kolme terassia aurinkotuoleineen ja -varjoineen, ja lämpimällä säällä allas (ei lämmitetty) tarjoaa virkistystä. Hotellin pianobaari on avoinna useana iltana viikossa, ja se on suosittu kokoontumispaikka. Kerran viikossa järjestetään sisilialainen ilta, jossa voi nauttia kansanmusiikkiesityksestä.

Hotellihuoneiden koot vaihtelevat. Voit valita useasta huonetyypistä ja päättää, haluatko parvekkeen tai merinäköalan. Hotellissa on 152 huonetta ja se on rakennettu 1970/1995. Hotellissa on viisi kerrosta, ja sitä on remontoitu vuosien varrella. Hotelli sijaitsee useassa tasossa, mikä voi olla haasteellista liikuntaesteisille. Taorminan maasto on mäkistä ja kaupungissa on paljon portaita. Hotellissa on yhteensä neljä hissiä. Huoneet ovat tilavia, nykyaikaisia kahden hengen huoneita, joissa on wc/kylpyhuone, ilmastointi, kahvin- ja vedenkeitin, tv ja tallelokero. Lentokenttäkuljetus pysähtyy noin 100 m päähän hotellista, ja matkatavarat kuljetetaan erillisellä kuljetuksella hotellille. Ariston sijaitsee hotellialueella, jossa on jonkin verran paikallisliikennettä. 

Sekä aamiainen että päivällinen tarjoillaan seisovasta pöydästä. Hotellissa on maksuton Wi-fi (Yhteys voi olla ajoittain hidas.)

Hotellin osoite:
Via Bagnoli Croce 168
Taormina
Puh: +39-0942 61 90
Kotisivut:
https://www.hotelaristontaormina.it/en/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Huonetyypit
Huonetyyppejä on kuusi – huom. huonekuvaukset hotellin omilla kotisivuilla eivät pidä täysin paikkaansa. Kaikissa huonetyypeissä on kylpyamme/suihku, wc, puhelin, satelliitti-tv ja minibaari. Huonetyyppi 2 ja 3 ovat myös lisämaksusta yhden hengen käyttöön (rajallinen määrä).

Tyyppi 1 - jaettu kahden hengen huone, näkymä takapihalle/kallioseinämään
Tyyppi 2 - jaettu kahden hengen huone, jossa parveke tai terassi ja näkymä takapihalle/kallioseinämään
Tyyppi 3 - jaettu kahden hengen huone, merinäköala
Tyyppi SC - jaettu tilavampi kahden hengen huone sivurakennuksessa, jossa parveke/terassi ja vaihtelevat näköalat
Tyyppi 4 - jaettu kahden hengen huone, jossa parveke/terassi ja merinäköala
Tyyppi 5 - jaettu kahden hengen superior- huone, jossa parveke/terassi ja merinäköala

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.048€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Matkaohjelman päivien järjestys voi muuttua. Lopullinen retkiohjelma ja järjestys vahvistetaan matkakohteessa.

Päivä 1
Helsinki - Catania - matka jatkuu Taorminaan

Lennämme Sisilian länsirannikolle ja Cataniaan. Saavuttuamme jatkamme bussilla Taorminaan (ajoaika n. 1 tunti.)

Taormina sijaitsee hienolla paikalla, kaupungista on näkymät mantereelle, ja aina Calabriaan saakka sekä tulivuori Etnalle. Kaupunki perustettiin jo 403 eKr. Roomalaiset käyttivät siirtokuntaa myöhemmin oman aikansa ”pitkien lomien” kohteena, nimittäin Rooman valtakunnan veteraanisotilaat siirtyivät sinne uransa loppupuolella. 1800-luvun puolivälistä lähtien Taormina veti puoleensa Euroopan hienostoa. Kaupungin pääkatujen ja kauniiden piazzojen kahvilat ovat nykyäänkin paikkoja, joihin tullaan sekä katselemaan että näyttäytymään. Taorminassa on myös kreikkalais-roomalainen teatteri, joka toimii konsertti-, ooppera- ja filmifestivaalinäyttämönä.

Upeiden luontoelämysten ja historian lisäksi Sisiliassa viehättävät asukkaat, joiden arkielämä on hyvin toisenlaista kuin meidän. Täkäläisillä on aina aikaa nauttia elämästä ja katsella ohikulkijoita. Istahda aukiolle plataanipuun varjoon, tilaa cappuccino ja vietä rauhallinen hetki paikassa, joka – sisilialaisten mielestä sekä historiallisesta näkökulmasta – oli joskus läntisen maailman keskus.

Yhdessäolo ja yhdessä kokeminen ovat avainasioita Albatrosin pitkillä lomilla. Matkanjohtajamme järjestävät ylimääräisiä retkiä ja aktiviteetteja. Lyhyesti sanottuna he huolehtivat siitä, että saat matkastasi mahdollisimman paljon mukavia kokemuksia irti. Itsestäsi luonnollisesti riippuu, paljonko aikaa haluat viettää yhdessä muiden matkalaisten kanssa. Matka alkupuolella tutustumme rennosti italian kieleen. Pääset pitkälle, kun osaat sanoa ”Buon giorno”, ”Grazie” ja ”Arrivederci”.

Korkealla Välimeren yllä, lähellä Taorminan keskustaa sijaitsee hotellimme Ariston. Kun saavumme hotellille syömme ensimmäisen illallisemme hotellin ravintolassa

Päivä 2
Kaupunkikierros Taorminassa

Tänään kuljemme jalkaisin tässä pienessä, mutta viihtyisässä kaupungissa, joka on kotimme lähes kuukauden ajan. Ensimmäiseksi käymme kaupunginpuistossa, Giardino Trevelyanissa, joka 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa kuului englantilaiselle lady Florence Trevelyanille. 

Ohitamme Teatro Grecon, kauniin kreikkalais-roomalaisen teatterin, jota nykyään käytetään mm. elokuvateatterina Taorminan isännöidessä jokakesäisiä filmijuhlia. Teatterilta on mitä hieno näkymä tulivuori Etnalle. Kreikkalaiset ovat totisesti löytäneet kauneimman taustakulissin teatterilleen! Hyvä kohde käydä jonain päivänä tutustumassa kun ohjelmassa omaa aikaa.

Kävelykadulta jatkamme ihastuttavalle aukiolle Piazza IX Aprilelle. Täältä on näköala yli Naxosin kylän, ja horisontissa näkyy ikoninen tulivuori Etna. Aukion nimi muistuttaa puheesta, jonka eräs pappi piti tällä paikalla 9. huhtikuuta 1860, kuukausi ja kaksi päivää ennen kuin kenraali Giuseppe Garibaldi joukkoineen astui maihin Marsalassa. Puheessa vaadittiin Taorminan asukkaita kannattamaan Garibaldia ja yhtenäistä Italiaa.

Tuomiokirkko Piazza Duomolla on omistettu Pyhälle Nikolaukselle ja peräisin 1100-luvulta. Kirkko on kuitenkin rakennettu lähes kokonaan uudelleen 1400–1500-luvulla. Aukiolla kirkon edustalla seisoo barokkityylinen suihkulähde, jota koristaa myös kaupungin vaakunasta löytyvä Taorminan symboli: ”Minotauros”, kreikkalainen mytologinen olento, joka on puoliksi ihminen ja puoliksi härkä ja johon nimi Taormina pohjautuu.

Kaupunkikierroksen aikana maistamme paikallista erikoisuutta, cannolo sicilianoa, joka on ricottatäytteinen uppopaistettu rulla. Se, kuten kaikki sisilialaiset leivonnaiset, on makea ja herkullinen.

Päivä 3
Omaa aikaa
Niinä päivinä, joina ei ole ennalta lukkoon lyötyä ohjelmaa, matkanjohtajat järjestävät halukkaille erilaisia aktiviteetteja. Kyse voi olla esitelmästä tai ylimääräisestä retkestä esimerkiksi Etnalle tai barokkikaupunki Cataniaan. Saat myös tilaisuuden tutustua italian kieleen.
Päivä 4
Giardini-Naxos, Savoca ja Forza d´Agro

Tänään suuntaamme alas pieneen Giardini-Naxosin kylään, joka näkyy Taorminasta. Siellä ensimmäiset kreikkalaiset astuivat maihin 800-luvulla eKr. vallatessaan Etelä-Italian. Pysähdymme Capo Schisòn laavasta muodostuneelle niemekkeelle, joka kurottuu merelle ja on nykyään osa satamaa. Sieltä on upeat näkymät ylös Taorminaan. Sitten matka jatkuu rannikkoa pitkin kohti pohjoista ja pientä Savocan vuoristokylää.

Pikkuinen Savoca tunnetaan paitsi Kummisetä-elokuvasta, myös kapusiinimunkkien muumioista. Kapusiinimunkeilla ei ole mitään muuta tekemistä cappuccinon kanssa kuin että munkkien ruskean viitan väitetään toimineen inspiraationa kahvijuomalle. Kapusiinit ovat fransiskaaneista haarautunut veljeskunta, joka halusi palata noudattamaan tiukemmin pyhän Fransiskuksen sääntöä köyhyydestä ja yksinkertaisesta elämästä. Savocan kryptassa näemme joukon tyylikkäitä muumioita, jotka kaikki on balsamoitu ja puettu hienoimpiin kaupunkivaatteisiin. Muumioiden tarkoituksena on muistuttaa ihmiselämän lyhyydestä ja kaiken katoavaisuudesta. Ne symboloivat sitä, kuinka pieniä ja vähäisiä olemme verrattuna ikuiseen elämään.

Sävyltään hiukan makaaberin vierailun jälkeen on aika pysähtyä vastikään entisöidyssä, legendaarisessa Bar Vitellissä, jolla oli iso rooli Kummisetä-elokuvassa. Täällä legendaarinen Maria valmisti vuosikausia granitaa, jonka valmistus jatkuu yhä. Virkistävä granita on sitruunajäätä, joka on valmistettu sokerista, vedestä ja vastapuristetusta sitruunamehusta. Marialle tarjottiin Kummisetä-elokuvasta pientä roolia, mutta hänellä ei ollut aikaa näyttelemiselle. Hänen piti huolehtia filmiryhmän tarjoiluista. Kukaan ei voinut aavistaa, kuinka valtava menestys elokuvasta tulisi – ja Maria katui kieltäytymistään roolista koko loppuelämänsä.

Savocasta ajamme Forza d´Agron pieneen ja kodikkaaseen kaupunkiin, joka sijaitsee korkealla kallion laella ja meren yläpuolella. Sana Forza tulee sanasta linnoitus; fortezza, josta on tullut Forza ja kreikankielinen niemeke: akronista on kautta aikojen tullut Agro. Kummisetä-elokuvaa on kuvattu myös täällä. Kaupungissa on kirkko, jossa Michael Corleone menee naimisiin Kummisetä I:ssä. Savoca ja Forza d´Agro ovat kontrasteja Taorminaan verrattuna, ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka erilainen kohtalo näillä kahdella kaupungilla on ollut lähes samasta sijainnista huolimatta.

Palaamme iltapäivällä bussilla hotellille.

Päivä 5
Omaa aikaa

Mitä jos tekisit kävelyretken Castelmolaan tai kaupungin takana kohoaville vuorille? Voit kävellä myös alas Giardini-Naxosiin ja tulla bussilla takaisin.

Seikkailumieliset voivat ajaa paikallisbussilla Giarreen ja sieltä kapearaiteista rautatietä Etnan ympäri. Cataniasta pääsee bussilla takaisin Taorminaan.

Päivä 6
Lisämaksullinen retki Catanian barokkikaupunkiin

Lähdemme retkelle kiehtovaan Cataniaan. Kaupunki on saanut kokea olevansa luonnon arvaamattomien voimien armoilla, sillä se on useita kertoja tuhoutunut maanjäristyksissä ja jäänyt laavavirtojen alle. Yksi todiste on barokkiarkkitehtuuri, joka kertoo jälleenrakentamisesta vuoden 1698 suuren maanjäristyksen jälkeen. Viime vuosina kaupunkia on korjattu ja uudistettu, mikä tekee vierailusta esteettisen nautinnon. Tuomiokirkkoaukiolla, Piazza del Duomolla, näemme kaupungin tunnusmerkin, pienen norsupatsaan, jonka selässä seisoo obeliski. Catanian tunnuslause on ”Melior de Cinere Surgo” eli ”Entistä kauniimpana kohoan tuhkasta”.

Tööttäilevien Fiatien ja pärisevien mopojen sekä torin puheensorinan keskellä aistii sisilialaisen elämän sykkeen. Catanialaisten elämänilon huomaa! 

Teemme matkanjohtajan johdolla pienen kävelykierroksen kaupungilla. Sitten onkin jo lounasaika, jonka jälkeen ehdit tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Kävelykierroksemme reitti kulkee runsaiden ruokamarkkinoiden kautta.

Täällä ruokahalu virittyy sopivasti. Juuri pyydetyt pesce spada (miekkakalat), seppie (mustekalat), tonno (tonnikalat), spigola (meriahvenet), spatola ja ricci di mare (merisiilit) odottavat pääsyä pannulle. Kuin pokaalit miekkakalojen päät lepäävät kalakauppiaiden kojujen koristeena, merkkinä siitä, että juuri täältä saa tuoreinta kalaa. Kalakauppias tahriintuneessa essussaan napauttaa kevyesti kahdeksanlonkeroista mustekalaa, jonka nopea värinvaihdos paljastaa, että se tosiaankin on poistunut Välimeren vesistä.

Catania on myös säveltäjä Vincenzo Bellinin kaupunki. Teatro Bellinissä järjestetään vuosittain Bellini-festivaali, jonka puitteissa voi käydä kuuntelemassa joitakin Bellinin upeimmista oopperoista, kuten Norma, Unissakävijä ja Puritaanit. Itse Maria Callas rakensi tähtisopraanon uraansa laulamalla Bellinin oopperoissa.

Retki varataan ja maksetaan paikan päällä, hinta on 25€/hlö.

Päivä 7
Omaa aikaa

Lähde vaikkapa retkelle Giardini-Naxosiin ja syö herkullinen lounas jossakin hyvistä kalaravintoloista. 

Päivä 8
Lisämaksullinen retki tulivuori Etnalle

Aamulla otamme kurssin kohti Etnaa, joka kohoaa 3 330 metrin korkeuteen. Ajamme pitkin pikkuteitä läpi vehreiden kylien, joissa kasvaa oliiveja, viiniä, sitruunoita, appelsiineja sekä muita eksoottisia kasveja, kuten kiivejä ja kaktusviikunoita – kiitos vulkaanisen maaperän. Näille rinteille on asettunut asumaan tuhansia sisilialaisia. Heillä on upeat näkymät Välimerelle ja takapihalla kohoaa tulivuori.

Lähellä Zafferana Etnean kylää, joka tuhoutui Etnan purkautuessa 1992, ajamme läpi jännittävän laavamaiseman. Täällä näkee tulivuorenpurkausten jälkiä ja voi seurata laavavirran reittiä alas vuorenrinnettä. Nousemme puurajan yläpuolelle, eikä edes sitkeä vihma selviä täällä. Loppumatka kulkee läpi karun laavakentän.

Pysähdymme Refugio Sapienzassa, joka sijaitsee noin 2 000 m merenpinnan yläpuolella. Täällä tapahtui suuri purkaus heinäkuussa 2001. On helppo kuvitella, kuinka mahtavia luonnonvoimat ovat, kun alkaa tapahtua.

Joinain talvina Etnan rinteille saadaan lunta, ja rinteillä on voitu hiihtää ja lasketellakin.

Uteliaat voivat ostaa lipun ja nousta köysiradalla ja pienellä maastoon sopivalla bussilla ylös noin 3 000 metrin korkeuteen. Matka ylös huipulle on kuin kulkisi kuumaisemassa. Silloin tällöin voi kuulla tulivuoren murahtavan ja aistia sen voiman. Retki vaatii hyvät jalkineet ja lämmintä vaatetta. (Lipun hinta noin 3 000 metriin on 76 €/hlö (kaapelihissi ja jeeppi) ja pelkkä kaapelihissi 2500m korkeuteen on hieman edullisempi. (Lipun hinta maaliskuu 2023).

Jos haluat jäädä 2 000 metriin, Monte San Silvestrossa voi kulkea pitkin kraatterin reunoja. Tee reipas kävelylenkki tai nauti kupponen espressoa tai kevyt lounas auringossa. Ajamme bussilla takaisin hotellille aikaisin iltapäivällä.

(Hinta: 45€/hlö - retkivaraukset ja maksut suoraan matkanjohtajalle – päivä voi vaihtua sääolosuhteiden takia. Huomaathan, ettei retki kuulu retkipakettiin. Mahdollinen matka ylös köysiradalla ja jeepillä maksetaan erikseen paikan päällä).

Päivä 9
Omaa aikaa

Päivä on varattu omille seikkailuille.

Päivä 10
Lisämaksullinen retki Syrakusaan

Palaamme ajassa muutamia tuhansia vuosia taaksepäin, aikaan, jolloin Sisilia oli Euroopan keskus. Syrakusa on kaupunki, jonka historia kertoo kreikkalaisista, tyranneista, Ateenan ja Karthagon välisestä kilpailusta ja puunilaissodista. Täältä löytyy maailman suurimman kreikkalaisen siirtokunnan ainutlaatuiset jäännökset. Monet kuuluisat antiikin kreikkalaiset, kuten Arkhimedes ja Platon, kävivät Syrakusassa. Politiikan sekä kulttuurin kannalta katsottuna Syrakusa ohitti Kreikan sekä koon että vallan suhteen. Kaupungin nykyisessä keskustassa Ortygian saarella näemme Apollon temppelin rauniot sekä Syrakusan kauniin, barokkityylisen tuomiokirkon. Tuomiokirkossa voi ihailla Pyhän Lucian patsasta. Pyhä Lucia, joka syntyi Syrakusassa, on luonnollisesti kaupungin suojeluspyhimys ja häntä juhlitaan 13. joulukuuta suurin menoin. Näemme myös sievän Aretusa-lähteen.

Neapolisin arkeologisilla kaivauksilla huomaa, kuinka valtava kreikkalaisten siirtokunta on ollut. Täällä näemme Hieronin uhrialttarin ja yhden suurimmista kreikkalaisista amfiteattereista. Myös roomalaiset rakensivat tänne amfiteatterin. Meillä on aikaa vierailla muinoin kovin pelätyssä kivilouhoksessa, jota nykyään kutsutaan Paratiisilaaksoksi. Vilkaisemme siellä Dionysoksen korvaksi kutsuttuun kallioluolaan, johon liittyy kiehtova tarina.

Historiantäyteisen päivän päätteeksi ajamme kohti Cataniaa ja Taorminaa.

(Hinta: 53€/hlö – säästä rahaa ja osta retkipaketti etukäteen! Voit toki halutessasi varata ja maksaa retken vasta paikan päällä. Sisäänpääsymaksu – 13,50€/hlö – arkeologiselle alueelle maksetaan paikan päällä ja se ei sisälly retken hintaan.)

Päivä 11–14
Omaa aikaa

Päivät on varattu omatoimiseen lomailuun. Lähiympäristö hokuttelee kävelyretkille ja hyvän kirjan lukeminen on aina mukava vaihtoehto. Matkanjohtajalta saat vinkkejä ja hän järjestää halukkaille yhteistä ohjelmaa.

Päivä 15
Lisämaksullinen retki Piazza Armerinaan ja Agrigenton Temppelilaaksoon

Tänään suuntaamme saaren keskiosiin. Ajamme läpi maanviljelysalueiden, jotka ovat roomalaisten perustamia. Sisiliaa kutsuttiinkin Rooman valtakunnan vilja-aitaksi. Piazza Armerina oli 1950-luvulle saakka unelias maalaiskylä, mutta sitten sieltä löydettiin 300-luvulta peräisin olevan roomalaisen huvilan rauniot ja kylä nousi maailmankartalle. Tänä päivänä paikka on yksi kohokohdista matkalla läpi Sisilian historian. Huvilan arvellaan kuuluneen eläkkeelle jääneelle keisarille. Kun kaivauksia aloitettiin, luultiin, että kyse on pienestä metsästysmajasta, mutta paikalta löytyikin yli 3 000 neliömetrin kokoinen huvila. Lattioita koristivat upeat mosaiikit, seiniä vaikuttavat metsästysaiheiset maalaukset, mytologiset hahmot, kauniit muotokuvat ja kuuluisat ”bikinitytöt”. Talossa oli myös juokseva vesi ja lattialämmitys. Ei ole vaikea kuvitella, miten keisari eli kohta 2 000 vuotta sitten.

Matka jatkuu Agrigentoon ja kuuluisaan Temppelilaaksoon. Täällä kävelemme temppeliraunioilla, jotka kuuluvat Välimeren alueen parhaiten säilyneisiin. Vaikuttavat temppelit ovat päässeet Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Päästyämme lähemmäs kauniita rakennelmia ja tutustuttuamme kaupungin jännittävään historiaan ymmärrämme miksi. Agrigenton suuruuden päivinä, jotka kestivät yli 100 vuotta, asukkaat keskittyivät enemmän taiteeseen ja kulttuuriin kuin sotimiseen. Vaikka kaupunki oli tehnyt puolustussopimuksen Syrakusan kanssa, ei Agrigento saanut apua, kun Karthago päätti tuhota kaupungin 406 eKr.

(Hinta: 60€/hlö mikäli retken varaa paikan päällä. Sisäänpääsymaksut Temppelilaaksoon – 13,50€/hlö ja Piazza Aremerina villa del Casale 14€/hlö maksetaan paikan päällä. Sisäänpääsyt eivät sisälly retken hintaan.). Tieto lokakuu 2022.

Päivä 16
Omaa aikaa

Hyvä kirja, ristikoita vai tutustumista lähiseutuun? Päivän ohjelman saat itse päättää!

Päivä 17
Retki Randazzoon ja tyypillinen sisilialainen lounas

Siirrymme rannikolta sisämaahan ja näemme Etnan kohoavan taustalla. Etnan hallitessa maisemaa, ohitamme tiloja, joilla viljellään persikoita, manteleita, sitruunoita ja tietysti viiniä. Ohitamme Piedimonte Etneon, jonka nimi tarkoittaa jotakuinkin: "se, joka makaa Etnan jalkojen juuressa". Pysähdymme pienessä Linguaglossan kylässä ja maistamme paikallisia mantelikakkuja. Sitten jatkamme Randazzoon.

Perillä teemme pienen kävelykierroksen kylässä ja käymme katsomassa kaunista kirkkoa, joka on rakennettu mustasta laavakivestä. Vaikka kylä on useita kertoja uhannut jäädä laavavirran alle, se on ihmeellisesti aina pelastunut. Kylä elääkin täydellisessä harmoniassa taustalla seisovan jättiläisen kanssa, joka takaa erittäin hedelmällisen maaperän. Pienen kävelykierroksen jälkeen jää aikaa tutkia kylää, jossa on sekä pieni jousisoitinmuseo ja sisilialainen nukketeatterimuseo. Mikäli pidät ruoasta ja kenties hieman viinistäkin, nyt on tilaisuus poiketa charmantin Pippon luona, joka omistaa viini- ja ruokaputiikki Il Buongustaion. Myynnissä on kaikkea erilaisista marmeladeista, pistaasipähkinöihin, makkaroihin, juustoihin eikä suinkaan vähimmäisenä; valikoima sisilialaisia viinejä.

Ajamme läpi hedelmällisen Alcantaran laakson ja pian on aika tutustua sisilialaiseen gastronomiaan. Syömme lounasta maatilalla Umberton ja hänen perheensä luona. Täällä sisilialaiset juhlivat niin häitä kuin ripille pääsyä. Umberton perhe ja Sara-mummo ovat hääränneet täällä vuodesta 1984. Saamme paikallisia erikoisuuksia maistettavaksi.

 

Päivä 18–21
Omaa aikaa

Voit viettää päivät omaan tahtiin. Matkanjohtajalta saat halutessasi menovinkkejä.

Päivä 22
Catania - Helsinki

Kotimatka alkaa ja lennämme Helsinkiin.

Lisämaksullinen retkipaketti

Retkipakettiin kuuluu:
• Retki Syrakusaan
• Retki Piazza Armerinaan ja Agrigenton Temppelilaaksoon

Hinta: 110€/hlö

Retkillä mukana suomalainen matkanjohtaja. Retkipaketti tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen lähtöä.

Retket voi ostaa myös erikseen paikan päällä. Hinnat kohteeessa: retki Syrakysaan 53€/hlö ja retki Piazza Armerinaan ja Agrigenton Temppelilaaksoon 60€/hlö.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.048€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksu yhden hengen huoneesta

570€ (Huonetyyppi 2/3)
Huoneita on rajallinen määrä.

Huonetyypit

Tyyppi 1 - jaettu kahden hengen huone, näkymä takapihalle/kallioseinämään alennus -100€/hlö matkan perushinnasta.
Tyyppi 2 - jaettu kahden hengen huone, jossa parveke tai terassi ja näkymä takapihalle/kallioseinämään  alennus -50€/hlö matkan perushinnasta.
Tyyppi 3 - jaettu kahden hengen huone, merinäköala (sisältyy matkan perushintaan).
Tyyppi SC - jaettu tilavampi kahden hengen huone sivurakennuksessa, jossa parveke/terassi ja näköalat vaihtelevat huoneittain 120€/hlö.
Tyyppi 4 - jaettu kahden hengen huone, jossa parveke/terassi ja merinäköala 300€/hlö
Tyyppi 5 - jaettu kahden hengen superior- huone, jossa parveke/terassi ja merinäköala 330€/hlö

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Catania – Helsinki (välilaskut) turistiluokassa
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelli Aristonissa merinäköala, ei parveketta (huonetyyppi 3) 
 • Aamiaiset päivinä 2-21
 • Illallinen päivinä 1-20 
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • Lisämaksulliset huonetyypit
 • Lisämaksulliset retket
 • Juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille, yhteensä noin 6€/hlö (suositus)
 • Juomarahat hotellin henkilökunnalle, yhteensä noin 20€/hlö (suositus)
 • Sisäänpääsymaksut museoihin (Piazza Armerina 14€/hlö, Agrigenton Temppelilaakso 13,50€/hlö, Syrakusan arkeologinen alue 13,50€/hlö). 
 • Hotellivero noin 4€/hlö/pvä (maksu max.10 päivästä), maksetaan suoraan hotelliin lähtöpäivänä. 

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Ateriat

Matkan hintaan kuuluu puolihoito; aamiainen ja illallinen, jotka nautitaan hotellin ravintolassa ja tarjoillaan seisovasta pöydästä. Tarkemmat kellonajat aterioille saat kohteessa.

Pakkaaminen

Koska aamut ja illat voivat olla viileitä, kannattaa matkalle pakata mukaan myös lämmintä vaatetusta. Tutut, tukevat kävelykengät on tärkeä matkavaruste.

Ota mukaan myös reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata retkipäivien aikana tarvitsemasi tavarat.

Liikkuminen

Sekä hotellin lähistöllä että Taorminan kaupungissa on paljon portaita ja korkeuseroja. Osassa retkiä kävellään pidempiäkin matkoja. Matka ei sovi liikuntaesteiselle.

Matkanjohtaja

Pitkällä matkalla mukana on yksi tai useampi suomalainen matkanjohtaja. Matkanjohtajat järjestävät yhteisiä tilaisuuksia, pitävät esitelmiä ja opastavat retkillä. Matkanjohtajan rooli on matkan kestosta johtuen varsin erilainen kuin lyhyemmällä Albatros Travelin matkalla. Matkanjohtajilla on tapaamisaika tiettyinä päivinä, mutta he myös järjestävät ylimääräisiä retkiä ja muuta toimintaa halukkaille. He toimivat sekä yhteyshenkilöinä, jos tarvitset apua että varmistavat, että saat parhaan mahdollisen irti lomastasi.

Retkiohjelma

Muutokset retkipäivien järjestykseen matkaohjelmassa ovat mahdollisia. Vahvistetut retkipäivät saat matkanjohtajalta kohteeseen saapumisen jälkeen.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
 

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää Italiasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/italia

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.

Käsi sydämellä

Ruoka Italiassa - maassa maan tavalla

Italia on nuori kansakunta. Itse asiassa maa yhdistyi lopulta vuonna 1870. Tämän vuoksi on vaikea kutsua mitään italialaisruoaksi.

Pikemminkin puhumme lukuisista paikallisista keittiöistä, ja siksi törmäät myös moniin hyvin erilaisiin ruokiin riippuen siitä, missä osassa maata olet. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että se, mitä me Pohjoismaissa pidämme italialaisena ruokana, on muunnelmia eri ruoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa Italiasta.

Yksi vierailtamme usein kuulemamme kommentti on, että italialainen ruoka ei ole sitä, mitä kotona etukäteen ajatteli. Ja ymmärrämme sen täysin!

Ruoka ei useinkaan ole niin värikästä ja koristeltua, kuin miten sen Pohjoismaissa valmistamme. Kokki kieltäytyy heittämästä päälle hienonnettua persiljaa, basilikaa tai punaista paprikaa vain esillepanon vuoksi. Se ei kuulu ruokalajiin, eikä siksi tule käytetyksi. Tällaista ruokaa saa toki huvipuistoista ja muista pikaruokapaikoista, joissa asiakkaat haluavat saada tämän tyyppistä ruokaa.

Paikallista ruokaa ja sen perinteitä kunnioittava kokki puolestaan ​​tarjoilee ruoat, niin kuin pitääkin.

Lyhyesti sanottuna me pohjoismaalaiset olemme paljon anteliaampia valkosipulin, mausteiden ja koristeiden suhteen, kun haluamme itse tehdä italialaista ruokaa. Italialainen keittiö on kuitenkin uskomattoman yksinkertaista – ja ehkä Euroopan konservatiivisinta. Yksittäinen raaka-aine ei saa hukkua eri makuihin, sen on seisottava omillaan.

Italialaiset käyttävät itse asiassa paljon vähemmän valkosipulia kuin uskotkaan –usein vain paahtoleipä sivellään hienovaraisesti valkosipulilla bruschettaksi. Me pohjoismaalaiset taasen tykkäämme heittää joukkoon viisi valkosipulinkynttä. Valkosipuli on Italiassa aina huomaamaton kumppani.

Risotto voi olla yksi herkimmistä ruoista. Se on yksinkertainen, parhaista raaka-aineista valmistettu ruokalaji, jolla on hyvä pohja ja hillitty maku. Se ei ole maggikuutioiden makuräjähdys.

Jos sinulla on puolihoito Italiassa, pääset paljon lähemmäksi italialaisen perheen kanssa nauttimaasi ateriaa, kuin kenties paikallisessa ravintolassa kotimaassa.

Usein aterioilla tarjoillaan hillitty pieni salaatti öljyn ja etikan, salaatinlehtien, porkkanoiden, kurkkujen, maissinjyvien kera, jotka voivat tulla jopa tölkistä, sekä oliiveista. Näin se tehdään: pasta tai risotto tarjoillaan usein ensin, sen jälkeen toinen ruokalaji – liha tai kala – ja Italiassa vihanneksia kypsennetään usein hieman enemmän kuin Pohjoismaissa.

Olemmehan matkustaneet Italiaan syömään kuin italialaiset - emme opettamaan heitä syömään kuten Pohjoismaissa!

Leipä on tarina sinänsä. Se, mitä me kutsumme italiaksi leiväksi, ei ole sitä, mitä tavallisesti ajattelisit. Täällä hallitsee klassinen valkoinen leipä, ja Toscanassa jopa täysin ilman suolaa. Klassinen italialainen aamusämpylä, rosetta, on samanlainen kuin se on ollut jos satoja vuosia. Speltti, vehnän ytimet, auringonkukansiemenet ja leseet eivät ole vielä löytäneet paikkaansa täällä.

Laske odotuksiasi ruoasta Italiassa. Koe se mitä tuodaan pöytään. Tunne olosi kotoisaksi kuin olisit italialaisen perheen parissa. Hotelleissa ruoasta vastaavat usein todelliset kokit; ei savua, vaahtoa ja molekyyligastronomiaa loihtivien huippukokkien tai Masterchef-kilpailijoiden armeijaa.

Kun olet Pohjois-Italiassa, pöydällä on todennäköisesti enemmän risottoa, radicchiota ja Tipo-jauhoista valmistettua pastaa. Jos olet Etelä-Italiassa, siellä ruokalistalla on enemmän munakoisoa, tomaattia, oliiviöljyä ja durumvehnästä valmistettua pastaa.

Buon appetito!

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Kokemus kaikille aisteille Matka ylitti odotukseni. Opas Ira on huippu! Retket olivat mielenkiintoiset, hyvin suunnitellut ja toimivat, riitävästi omaakin aikaa. Retkien lisäksi ohjelmaa oli tarjolla joka päivälle. Taormina on kaunis kuin koru, tosin haastavakulkuinen, paljon mäkiä ja portaita. Hotellin sijainti on toisaalta hyvä bussiaseman lähellä, toisaalta rannalle pääsy oli hankala, samoin ruokakauppoihin kipuaminen oli työlästä. Ilmatkin olivat suosiolliset ja hotellin uima-allas auki, tosin altaan vesi ei ollut lämmitetty. Hienoa, että Albatross majoittaa hotelliin, jonka omistaa suomalainen nainen. Pakettiin kuului päivällinen, joka oli erittäin runsas. Ruokailut olivat kahdessa erässä eri ryhmille ja ruokailuun jäi aikaa liian vähän, piti kiirehtiä. Ehkä päivällisen ei tarvitsisi kuulta pakettiin joka päivälle. Olisi mukavaa testata eri ruokapaikkoja itsenäisesti. Hotelliin oli tarvittaessa saatavilla myös lääkäri, joka tuli todella nopeasti, näppärää.Maksu hänelle ja kotimaassa vakuutus korvasi kulut. Ira piti hyvää huolta!
Date published: 2023-11-20
Rated 4 out of 5 by from Kauniissa maisemissa, hyvässä säässä ja mielenkiintoinen retkiohjelman kera Matka lokakuun lopulta marraskuun puoliväliin oli ainakin tämän vuonna säiden suhteen onnistunut. Albatrossin retkikohteet Sisiliassa ovat mielenkiitoisia ja opas Ira taustoitti historiallisia kohteita hyvin. Ira panosti paljon matkalaisten viihtyvyyteen. Hotelli on jo ikääntynyt, mutta ruoka on hyvää ja päärakennuksen parvekkeelliset merimaisemahuoneet antavat lisäarvoa. Hotellin eri tasoissa olevat piha-alueet ovat väljiä ja viihtyisiä.
Date published: 2023-11-19
Rated 5 out of 5 by from Aivan meille sopiva kokonaisuus!! Palasimme viikoa sitten kolmen viikon Sisilia lomalta. Suomessa kesä loppui yllättäen ja siellä se jatkui sopivan lämpöisenä ja valoisana. Taorminan vastaanotto eli meidän opastus oli todella ammattitaitoista, ystävällistä ja monipuolista, kiitos siitä!! Meillä tämä oli 1.valmismatka ja nautimme hyvästä ruokatarjoilusta. Jos voisii toivoa niin toivoisin, että vierailijat osaisivat arvostaa italian ruokaa ja sen vaiheita. Meille opas hienosti kertoi alussa siitä:) Katselemme kuvia ja muistelemme, tulemme uudestaan!
Date published: 2023-11-19
Rated 5 out of 5 by from Erinomainen matkanjohtaja Matkanjohtaja järjesti ylimääräistä mielenkiintoista ohjelmaa myös vapaapäivinä. Hän osasi historian ja kuvasi hyvin sisilialaista elämää. Opastus ei ollut valmiiden tekstien lukua kuten usein tehdään.
Date published: 2023-11-18
Rated 4 out of 5 by from Taormina/Sisilia Olin tällä matkalla 23.10.23 kolmisen viikkoa eteenpäin
Date published: 2023-11-18
Rated 4 out of 5 by from Kolmen viikon matka Sisiliassa Kolmen viikon matka olisi varmaankin ollut jopa liiankin pitkä kestoltaan, mutta meillä oli erinomainen opas, Ira Weltzien, jonka oma-aloitteiset aktiviteetit tarjosivat todella tervetullutta ajanvietettä.
Date published: 2023-11-16
Rated 4 out of 5 by from Pitkä matka Sisiliassa Kolmen viikon matka Sisiliassa. Upeat maisemat ja säät suosi. Hyvin järjestetty ohjelma.
Date published: 2023-11-15
Rated 5 out of 5 by from Kaunis Sicilia Kolmen viikon Sicilian matka on mahtava. Paljon mielenkiintoisia kohteita , historiaa ja kulttuuria.
Date published: 2023-11-15
 • y_2024, m_4, d_21, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_59
 • loc_fi_FI, sid_ITVLT61, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja