Pitkä matka Mallorcalla – elämyksiä ja yhdessäoloa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Jätä pimeys ja loska kotimaahan ja nauti elämästä Mallorcalla. Kaunis saari tarjoaa aurinkoa, elämyksiä ja tilaisuuden rentoutua.

Mallorca on palannut yhdeksi Euroopan vetovoimaisimmista matkakohteista. Saarella on viehätysvoimaa, upeaa luontoa ja kiinnostavaa historiaa. Pagueran kaupunki toimii tukikohtanamme, kun vietämme rentouttavat kolme viikkoa tällä kauniilla saarella.

Kolmen viikon aikana teemme retken Palma de Mallorcan kaupunkiin, jonka katedraali La Seu tekee vaikutuksen kauneudellaan. Käymme myös Andratxin markkinoilla sekä kauniissa rannikkokaupungissa Sant Elmissä. Ohjelmassa on lisämaksullinen retki Puerto Sólleriin, josta matkaamme junalla yli vuorten takaisiin Palmaan, sekä Valldemossaan, jossa säveltäjä Chopin vietti talven. Yksi retkistä suuntautuu Porto Criston vaikuttaville luolille.

Matkaohjelmassa on tilaa myös elämästä nauttimiselle – vain reilun 20 km päässä sijaitsee Palma. Kaupunki on varsinainen Välimeren helmi. Pienillä kaduilla on mukava kierrellä ja välillä voi pistäytyä kiinnostavissa putiikeissa. Ravintolat ja kahvilat kutsuvat istahtamaan viinilasilliselle ja nauttimaan tapaksista.

Mallorca on sekoitus kaikkea mukavaa: ruokaa, kulttuuria, luontoa ja rentoutumista.

Hintaan sisältyy majoitus keskitason hotellissa ja puolihoito. 30.3. lähtöpäivän matka osuu pääsiäisen aikaan, jolloin on mahdollisuus osallistua pyhäpäivien näyttäviin juhlallisuuksiin Palman kaupungissa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 22 päivää
Päivä 1
Helsinki - Mallorca - Paguera
Päivä 2
Tutustuminen Pagueraan kävelyretkellä
Päivä 3
Omaa aikaa
Päivä 4
Puolipäiväretki Palma de Mallorcaan, sis. vierailun katedraalissa
Päivä 5
Lisämaksullinen retki: Puerto Sóller, Sóller - historiallisella junalla takaisin Palmaan
Päivä 6
Omaa aikaa
Päivä 7
Lisämaksullinen retki: Valldemossa ja La Granjan kartano
Päivä 8
Omaa aikaa (kiirastorstai)
Päivä 9
Mahdollisuus kokea pitkäperjantai Palmassa
Päivä 10–13
Omaa aikaa
Päivä 14
Retki Andratxin markkinoille ja Sant Elmiin
Päivä 15–16
Omaa aikaa
Päivä 17
Lisämaksullinen retki: Cuevas del Drach eli Lohikäärmeluolat ja Porto Cristo
Päivä 18–21
Omaa aikaa
Päivä 22
Kotimatka

Hotelli

Hotel BQ Bulevar Paguera

 • 205 huonetta
 • 300 m rannalle
 • 100 m pääkadulle
 • 200 m paikallisbussille
 • 3 hissiä
 • Ravintola
 • Baari
 • Wi-Fi (sekä yleisissä tiloissa että huoneissa)
 • Lämmitetty sisäuima-allas
 • Ulkouima-allas
 • Aurinkoterassi
 • Kuntosali
 • Tallelokero huoneissa (lisämaksusta)

Neljän tähden (paikallinen luokitus) hotellimme sijaitsee keskeisellä paikalla Paguerassa, noin 24 km:n päässä pääkaupungista Palmasta. Rantakaupunki Paguera sopii monenlaisille matkailijoille. Kaupungissa on erilaisia ravintoloita, ostosmahdollisuuksia  ja laaja aktiviteettitarjonta. Paikka on täydellinen rentoutumiselle ja Mallorcaan tutustumiselle. Hotellissa on mukava uima-allasalue ja kattoterassi.

Hotel BQ Bulevar Paguerassa on yhteensä 205 huonetta ja se on modernisoitu vuonna 2015. Hotelli sijaitsee rauhallisella alueella, vain 300 metrin päässä kauniista hiekkarannasta ja kävelymatkan päässä Pagueran pääkadulta Bulevarilta.

Hintaan sisältyy puolihoito ja ateriat tarjoillaan seisovasta pöydästä.

BQ Bulevar Paguera
C/Eucaliptus, 15
07160 Paguera, Mallorca
Puh: 0034-971-686397
Fax: 0034-971685501 B

Huoneet

Kaikissa huoneissa on wc, kylpy/suihku, keskuslämmitys, Wi-Fi, tallelokero (lisämaksullinen), satelliitti-tv, puhelin, vedenkeitin ja hiustenkuivain.

Huonetyyppi 1: Jaettu kahden hengen huone, näkymä hotellin takaosaan
Valoisissa huoneissa on parveke, joka avautuu hotellin takaosaan ja alimpiin kerroksiin. Huoneista on näkymä kiviseinään ja viereiselle pihalle. Sisältyy matkan perushintaan.

Huonetyyppi 2: Jaettu kahden hengen huone, näkymä kaupunkiin
Huoneet avautuvat kaupunkiin ja näkymä huoneista on kadulle, viereiselle pihalle sekä viereisiin hotelleihin. Huoneet sijaitsevat kerroksissa 1-4. 

Huonetyyppi 3: Jaettu kahden hengen huone, näkymä uima-altaalle
Nämä huoneet ovat hotellin suosituimpia sillä näkymä avautuu uima-altaalle. Huoneet sijaitsevat 1. ja 2. kerroksessa. Huoneita on rajoitettu määrä.

Huonetyyppi 4: Jaettu kahden hengen Superior-huone, näkymä kaupunkiin
Samankaltainen huone kuin huonetyyppi 2, mutta kooltaan hieman suurempi ja uudistettu. Huoneissa on moderni avoin kylpyhuone. Huoneet sijaitsevat 1. ja 2. kerroksessa. Huoneita on rajoitettu määrä. 

Huonetyyppi 5: Jaettu kahden hengen Superior-huone, terassi ja näkymä kadulle
Samankaltainen huone kuin huonetyyppi 2, mutta kooltaan hieman suurempi ja uudistettu, terassi kadulle. Huoneissa on moderni avoin kylpyhuone. Huoneet sijaitsevat 1. ja 2. kerroksessa. Huoneita on rajoitettu määrä.

Huone yhdelle
Huonetyyppi 1. Rajoitettu määrä. 

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.748€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Matkaohjelman päivien järjestys voi muuttua. Lopullinen retkiohjelma ja järjestys vahvistetaan matkakohteessa.

Päivä 1
Helsinki - Mallorca - Paguera

Saavuttuamme Mallorcalle ajamme hotelliimme Paguerassa, matkaa pääkaupunki Palma de Mallorcasta on ainoastaan noin 20 kilometriä.

Paguera on yksi saaren kaupungeista, jossa on elämää myös talvisin. Kun syksy kääntyy marraskuussa talveksi, valtaosa Mallorcan rantakaupungeista tyhjenee, muttei Paguera. Tänne kokoontuvat retkeilystä ja pyöräilystä kiinnostuneet ihmiset sekä elämästä nauttijat, jotka haluavat viettää syksyn ja talven kotimaansa lämpimämmissä ja valoisammissa oloissa.

1970-luvulle saakka Paguera oli vain pieni kalastajakylä, mutta viimeisten 30–40 vuoden aikana alueesta on kasvanut suosittu kokoontumispaikka lomalaisille, jotka haluavat nauttia mukavuuksista ja luonnosta.

Paguera sijaitsee suojaisassa lahdessa, jota reunustavat kalliot pitävät tuulet loitommalla ja muodostavat turkoosinsinisen laguunin hiekkarantoineen.

Majoitumme neljän tähden (paikallinen luokitus) BQ Bulevar Paguera -hotelliin, joka sijaitsee keskeisellä paikalla. Matkan hintaan sisältyy puolihoito. Ruoka tarjoillaan seisovasta pöydästä, josta löytyy syötävää jokaiseen makuun.

Lähtöpäivästä ja lentoaikataulusta riippuen, syömme ensimmäisen päivän iltana hotellissa buffetillallisen ja myöhään illalla saavuttaessa tarjolla on pieni (kylmä) iltapala.

Matkanjohtaja kertoo tarkemmin Paguerasta sekä seuraavien viikkojen matkaohjelmasta.

Seuraavien päivien ja viikkojen aikana tiedossa on rentoa yhdessäoloa ja kokeneet matkanjohtajat järjestävät ohjelmassa olevien retkien lisäksi muutakin tekemistä, jotta sinulla olisi paljon mukavia muistoja kotiinviemisinä. Sinusta itsestäsi on tietenkin kiinni, kuinka paljon haluat osallistua yhteiseen ohjelmaan. Lomalla kaikki on vapaaehtoista!

Päivä 2
Tutustuminen Pagueraan kävelyretkellä

Aloitamme päivän rennolla kävelyretkellä tutustuen lähemmin Pagueraan. Kaupungissa on totuttu siihen, että matkailijoita riittää ympäri vuoden, joten elämää on enemmän kuin monissa muissa saaren kohteissa.

Paguerassa on kolme rantaa: Playa Palmira, Playa de la Romana sekä hotellin edustalla sijaitseva Playa de Tora. Playa Palmiran rannalla voi istahtaa johonkin rantakadun kahviloista ja nauttia elämästä – katsella merta tai ihailla auringonlaskua yli Isla de Malgratin.

Kaunis rantabulevardi kutsuu aurinkoisina päivinä, ja alueelle voi tehdä omia kävelyretkiä. Halukkaat voivat osallistua yhteiselle lounaalle (omaskustanteinen). Iltapäivän voit viettää omatoimisesti.

Päivä 3
Omaa aikaa

Voit esimerkiksi tutustua Pagueraan ja sen lähiseutuun. Alueella on hyvät patikointimaastot.

Joinakin päivinä järjestämme mahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaan esim. filmiesityksiä, esitelmiä  sekä opimme espanjan kieltä. Matkanjohtaja kertoo näiden päivien ohjelmasta tarkemmin perillä.

Päivä 4
Puolipäiväretki Palma de Mallorcaan, sis. vierailun katedraalissa

Tämän päivän kohteemme on Palma. Jo kaukaa voi nähdä valtavan katedraalin, joka seisoo veden äärellä ja toivottaa matkalaiset tervetulleiksi. Kuljemme aamupäivän jalkaisin matkanjohtajan johdolla ympäri Palman ydinkeskustaa. Kaupunki on siisti ja kaunis elegantteine, palmujen reunustamine kävelykatuineen. Erityisen ihastuttava on Plaça de la Reinan aukio. Historiallisessa keskustassa on kapeita katuja ja kujia sekä koko joukko koristeellisia palatseja Espanjan taloudellisen kukoistuksen kaudelta 1500-luvulta.

Vierailemme kauniissa La Seun katedraalissa, joka on rakennettu maurien suurimman moskeijan raunioille. Katedraali kuuluu Espanjan upeimpiin tuomiokirkkoihin ja on ehkä Mallorcan arvokkain kulttuuriaarre. Rakentaminen aloitettiin 1230, samaan aikaan kuin kuningas Jaime I ajoi maurit saarelta. Siitä lähtien kirkkoa on kutsuttu Palman suurimmaksi työpaikaksi – rakennusta on nimittäin rakennettu, kunnostettu ja laajennettu jatkuvasti lähes 800 vuoden ajan.

Maailmankuulu arkkitehti Antoni Gaudí osallistui kirkon sisätilojen uudistamiseen. Kirkon viimeisin uudistus on Capilla del Santísimo, jonka koristelun on tehnyt moderni taiteilija Miquel Barceló. Aihe on puhuttanut taidepiirejä sekä paikallisia. Jotkut pitävät upeana mielenkiintoista teosta, joka koostuu 2 000 erilaisesta keramiikkaosasta -toiset ovat vähemmän innostuneita. Kiinnostava teos joka tapauksessa!

Matkanjohtaja suosittelee mielellään lounaspaikkoja keskustassa.

Ennen paluumatkaa ehdit tehdä hieman ostoksia tai katsella kaupungin vilinää viinilasillisen äärellä.

Paluumatkalla Pagueraan pysähdymme Bellverin linnoituksen luona. Linnoituksen rakennutti kuningas Jaime I, joka vapautti Mallorcan maurien vallasta lähes 800 vuotta sitten. Kyse on Espanjan ainoasta pyöreästä linnoituksesta. Sitä on käytetty moneen tarkoitukseen vuosien varrella. 1700- ja 1800-luvuilla rakennus oli pelätty vankila, mutta nykyään tiloissa toimii historiallinen museo ja siellä järjestetään muun muossa näyttelyitä ja konsertteja. Bellver tarkoittaa ”kaunista näkymää”, ja ylhäältä linnoitukselta onkin upeat näkymät yli Palman kaupungin.

Palaamme hotelliin iltapäivällä.

Päivä 5
Lisämaksullinen retki: Puerto Sóller, Sóller - historiallisella junalla takaisin Palmaan

Tämän päivän retki vie kiemuraisia teitä viehättävään Sóllerin kaupunkiin, joka sijaitsee Mallorcan appelsiinialueella. Meillä on aikaa tutustua lähemmin tähän viihtyisään rannikkokaupunkiin, vierailla modernissa katedraalissa ja ehkä pistäytyä hedelmätorilla tai joissakin pienistä putiikeista. Tai istahtaa alas ja pitää tauko aukion laidalla. Puerto Sóller on kaunis pieni paikka, jossa viihtyy mainiosti muutaman tunnin.

Rannikolta matkaamme ”sisarkaupunkiin” Sólleriin, joka sijaitsee viisi kilometriä sisämaan suuntaan. Sólleriin tutustumisen jälkeen nousemme historialliseen junaan, joka kuljettaa meidät yli vuorten Palmaan. Reitin varrella näemme kauniita puutarhoja, peltoja, vuoria ja appelsiinipuita. Junavaunut ovat hurmaavan vanhanaikaisia – ihan kuin matkaisimme ajassa taaksepäin.

Vähän ennen Palmaa nousemme junasta ja vaihdamme bussiin, joka vie meidät takaisin hotellille.

Retken voi varata etukäteen osana retkipakettia tai erikseen paikan päältä. (Retkipaketti sis. 3 retkeä 145€/hlö. Sóllerin retken yksittäinen hinta paikan päällä ostettuna on 60€/hlö.)

Mikäli et halua mukaan retkelle, voit viettää päivän omaan tahtiisi.

Päivä 6
Omaa aikaa

Rentouttavia lomapäiviä. Matkanjohtaja järjestää ylimääräisiä retkiä ja toimintaa halukkaille.

Päivä 7
Lisämaksullinen retki: Valldemossa ja La Granjan kartano

Tänään otamme suunnan kohti pohjoista. Ensin pysähdymme Valldemossassa, jossa puolalainen säveltäjä Frédéric Chopin ja hänen ystävättärensä, kirjailija George Sand viettivät talven 1838–39 asuen Sa Cartuja de Valldemossan luostarissa. Eronnut, piippua polttava George Sand, joka pukeutui mielellään miesten vaatteisiin, ja tuberkuloosia sairastava Chopin olivat paenneet heidän ympärilleen Pariisissa noussutta kohua. Valldemossa muistutti heidän mielestään paratiisia ja innostus oli suuri heidän saapuessaan. Kaikki ei kuitenkaan mennyt toiveiden mukaan. Vapaamielinen, naimaton nainen, kahden lapsen äiti asumassa yhdessä rakastajansa kanssa – se oli paikallisille liikaa. Kirjassaan Talvi Mallorcalla George Sand kuvailee paikallisia asukkaita ja heidän suhtautumistaan. Valldemossan kauneus kuitenkin lumosi hänet. Käymme upeassa luostarissa ja näemme mm. Chopinin kuolinnaamion, käsinkirjoitettuja kirjeitä sekä joitakin alkuperäisiä nuottisivuja säveltäjän Mallorcan-ajoilta. Luostarissa Chopin sävelsi yöllisen koiranilman innoittamana kuuluisan Sadepisarapreludinsa.

Luostarivierailun jälkeen matkaamme rantatietä pitkin saaren kuuluisalle länsirannikolle, jolla upeat näkymät seuraavat toistaan. Määränpäämme on pieni Esporlesin kaupunki, jossa sijaitsee La Granjan kartano. Kartanon historia ulottuu joitakin tuhansia vuosia taaksepäin. Kauniin luonnon ympäröimänä näemme, millaista elämä oli Mallorcan isoissa kartanoissa satoja vuosia sitten.

Iltapäivällä ajamme takaisin Pagueraan ja hotellillemme.

Retken voi varata etukäteen osana retkipakettia tai erikseen paikan päältä. (Retkipaketti sis. 3 retkeä 145€/hlö. Retken hinta paikan päällä on 50€/hlö.)

Mikäli et halua mukaan retkelle, voit viettää päivän omaan tahtiisi.

Päivä 8
Omaa aikaa (kiirastorstai)

Pääsiäinen on yksi Espanjan tärkeimmistä pyhistä, ja se on paikan päällä hyvin erityinen kokemus. Kuten muissakin maan suurimmissa kaupungeissa, sitä juhlitaan Palmassa vaikuttavilla kulkueilla, joissa kannetaan kookkaita figuureja ja osallistujat ovat pukeutuneet näyttäviin asuihin. La Semana Santa (pyhä viikko) kestää suuresta torstaista pääsiäissunnuntaihin, mutta jo palmusunnuntaista alkaen järjestetään erilaisia tapahtumia ja kulkueita. La Semana Santan tapahtumia käyvät sekä paikalliset että matkailijat seuraamassa runsaslukuisesti joka vuosi.

Myöhemmin päivällä on mahdollisuus kokea, kuinka kiirastorstaita vietetään vaikuttavilla pääsiäiskulkueilla Mallorcan pääkaupungissa Palmassa.

Päivä 9
Mahdollisuus kokea pitkäperjantai Palmassa

Tänään on pitkäperjantai, ja mahtipontiset kulkueet jatkuvat Palman kapeilla kaduilla. Liljojen tuoksu sekoitettuna suitsukkeeseen sekä torvien ja rumpujen äänet täyttävät kaupungin kadut tänä päivänä.

Tänään on jälleen mahdollisuus kokea, kuinka koko kaupunki viettää pääsiäistä.

Päivä 10–13
Omaa aikaa

Aikaa omille seikkailuille.

Päivä 14
Retki Andratxin markkinoille ja Sant Elmiin

Tänään teemme retken lähellä sijaitsevaan Andratxiin. Paikalliset suuntaavat tänne aina keskiviikkoisin: on markkinapäivä! Markkinoilla on vilkas ja iloinen tunnelma, ja useimmat tekevät markkinakojuista hyviä löytöjä.

Vietettyämme pari tuntia viihtyisässä kaupungissa ajamme saaren lounaiskulmaan, jossa sijaitsee Sant Elm. Sant Elm on kaupungin katalaaninkielinen nimi, kastilian kielellä se on San Telmo. Kaupunki sijaitsee aivan Tramuntavuorten juurella. Vesi on kristallinkirkasta ja muistuttaa kesäisin Karibian aalloista. Monet tulevat tänne ihailemaan näkymiä Sa Dragoneraan, joka on kuusi kilometriä pitkä asumaton saari rannikon edustalla. Saari toimi aikaisemmin vahtipaikkana merirosvoille. Teemme pienen kävelykierroksen alueella. Jos kävely ei houkuttele, voit nauttia kupposen kahvia odotellessasi. Palaamme hotelliin alkuiltapäivästä.

Päivä 15–16
Omaa aikaa

Aikaa omille seikkailuille.

Päivä 17
Lisämaksullinen retki: Cuevas del Drach eli Lohikäärmeluolat ja Porto Cristo

Mallorca tunnetaan monista luolistaan, joista osa on tippukiviluolia. Saarelta löytyy yli 300 erikokoista luolaa. Tänään suuntaamme itään käydäksemme kaikkein vaikuttavimmissa ja ehkä kuuluisimmissa luolissa lähellä Porto Cristoa. Kyse on Lohikäärmeluolista (esp. Cuevas del Drach). Käymme neljässä tippukiviluolassa, jotka ulottuvat yli 25 metrin syvyyteen. Pituutta luolilla on yhteensä reilut 2,4 km. Pääsemme ihailemaan upeita stalagmiitteja, jotka ovat syntyneet, kun kalkkikivipitoista vettä on pisaroinut satojen tuhansien vuosien ajan alas luolan katosta. Luolavierailu on kuin matka syvälle menneisyyteen. Kun näkee metrien korkuiset muodostelmat ja muistaa, että ne kasvavat noin 1 cm:n sadassa vuodessa, tajuaa kuinka lyhyen aikaa ihminen onkaan tallustanut maan päällä. Espanjalainen insinööri Carlos Buigas on suunnitellut luolastoon valaistuksen, joka tekee elämyksestä vaikuttavan. Luolastossa sijaitsee iso maanalainen järvi, jonka arvioidaan olevan yksi maailman suurimmista lajissaan (177 m pitkä ja 30 m leveä). Järven luona kuuntelemme klassisen musiikin konsertin, sillä luolan akustiikka on siihen täydellinen.

Luolista palaamme valoon ja käymme Porto Cristossa. Siellä voit nauttia mieleisesi lounaan (omakustanteinen).

Ajamme takaisin hotellille iltapäivällä.

Mikäli et halua mukaan retkelle, voit viettää päivän omaan tahtiisi.

Retken voi varata etukäteen osana retkipakettia tai erikseen paikan päältä. (Retkipaketti sis. 3 retkeä 145€/hlö. Retken hinta paikan päällä ostettuna on 45€/hlö.)

Päivä 18–21
Omaa aikaa

Vielä ehdit nauttia lomapäivistä omaan tahtiin Mallorcalla.

Päivä 22
Kotimatka

Lennämme tänään Helsinkiin.

Lisämaksullinen retkipaketti

Retkipakettiin kuuluu:

 • retki Puerto Sólleriin, Sólleriin ja historiallisella junalla takaisin Palmaan
 • Valldemossaan ja La Granjan kartanoon
 • Cuevas del Drachiin, eli Lohikäärmeluoliin ja Porto Cristoon

Hinta: 145€/hlö

Retkipaketti tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.748€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Palma de Mallorca - Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 21 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa, parveke, keskitason BQ Bulevar Paguera-hotellissa 
 • Puolihoito (buffet-aamiainen ja -illallinen)
 • Kuljetukset ohjelman mukaan
 • Retket ohjelman mukaan: kävelyretki Paguerassa, retki Palmaan (sisältää käynnin katedraalissa) sekä puolipäiväretki Andratxiin ja Sant Elmiin
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Lisämaksulliset huonetyypit

Huone yhdelle (Rajoitettu määrä) 490€

Huonetyyppi 2: Jaettu kahden hengen huone, näkymä kaupunkiin
Huoneet avautuvat kaupunkiin ja näkymä huoneista on kadulle, viereiselle pihalle sekä viereisiin hotelleihin. Huoneet sijaitsevat kerroksissa 1-4. 100€/hlö

Huonetyyppi 3: Jaettu kahden hengen huone, näkymä uima-altaalle.
Nämä huoneet ovat hotellin suosituimpia, sillä näkymä avautuu uima-altaalle. Huoneet sijaitsevat 1. ja 2. kerroksessa. (Rajoitettu määrä). 200€/hlö

Huonetyyppi 4: Jaettu kahden hengen Superior-huone, näkymä kaupunkiin
Samankaltainen huone kuin huonetyyppi 2, mutta kooltaan hieman suurempi ja uudistettu. Huoneissa on moderni avoin kylpyhuone. Huoneet sijaitsevat 1. ja 2. kerroksessa. (Rajoitettu määrä) 140€/hlö.

Huonetyyppi 5: Jaettu kahden hengen Superior-huone, terassi ja näkymä kadulle
Samankaltainen huone kuin huonetyyppi 2, mutta kooltaan hieman suurempi ja uudistettu. Huoneissa on moderni avoin kylpyhuone. Huoneet sijaitsevat 1. ja 2. kerroksessa. (Rajoitettu määrä) 160€/hlö.

 

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • Lisämaksulliset huonetyypit
 • Retkipaketti 145€/hlö sis. 3 retkeä (Soller/Puerto de Soller, Valldemossa ja Cuavas del Drachin luolat Porto Cristossa). Retkipaketti varataan ja maksetaan etukäteen myynnistämme, viimeistään 45 päivää ennen matkaa. Vähimmäisosallistujamäärä 25 hlöä.
 • Ruokajuomat sekä muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat kuljettajille, paikallisoppaille noin 6€/hlö
 • Juomarahat hotellin henkilökunnalle

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

Pakkaa mukaan hyvät ja mukavat kävelykengät sekä pieni laukku tai reppu, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Viileämpiä iltoja varten on hyvä olla mukana lämmintä päälle puettavaa sekä tuulenpitävä takki.

Retkiohjelma

Muutokset retkipäivien järjestykseen matkaohjelmassa ovat mahdollisia. Vahvistetut retkipäivät saat matkanjohtajalta kohteeseen saapumisen jälkeen.

Matkanjohtaja

Matkalla teitä palvelee yksi tai useampi suomalainen matkanjohtaja. Matkanjohtajat järjestävät yhteisiä tilaisuuksia, pitävät esitelmiä ja opastavat retkillä. Matkanjohtajan rooli on matkan kestosta johtuen varsin erilainen kuin lyhyemmällä Albatros Travelin matkalla. Matkanjohtajilla on tapaamisaika tiettyinä päivinä, mutta he myös järjestävät ylimääräisiä retkiä ja muuta toimintaa halukkaille. He toimivat sekä yhteyshenkilöinä, jos tarvitset apua että varmistavat, että saat parhaan mahdollisen irti lomastasi.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Matkaohjelma, oppaat ja hotelliharrasteet tekivät lomasta loistavan Kolmen viikon loma Mallorcalla tarjosi kaiken sen, mitä vain saattaa odottaa ja enemmänkin. Mielenkiintoiset matkaohjelman tutustumiskohteet, oppaiden järjestämät lisäohjelmat ja hotellin tarjoamat aktiviteetit oman lenkkeilyharrastuksen täyttivät lomajakson siten, ettei juuri "vapaapäiviä" ehtinyt pitää. Matkan johtaja Pasi sanoi heti loman alussa, että he ovat mielellään kanssamme ja vievät meitä erilaisiin harrasteisiin: patikointiretkille, minigolfiin, elokuviin. Oppaat auttoivat meitä matkalaisia auliisti kaikissa esiintulleissa matkamme onnistumiseen liittyvissä asioissa. Tämä oli meidän 6. Albatros-matkamme, tuttua laatutavaraa.
Date published: 2017-11-24
Rated 3 out of 5 by from Ei vastannut odotuksia hotellin osalta Matkan arvio keskinkertainen, johtuu hotellihuoneesta, ( htl *** Superior huone ? pieni huone, ei kaappitilaa tavarat matkalaukuissa kolmeviikkoa. Jääkaappi kuuluisi ehdottomasti ***Superior huoneeseen. ), sekä ruokailuista etenkin päivällisten järjestely. Myöhäinen aika, klo 20.00. Ruuhkaisuus, ruoka ajoittain loppu täydennystä joutui odottamaan ja se vain lisäsi ruuhkaisuutta. Ravintolan henkilökunnan palvelualttius ei ansaitse kiitosta. Matkanjohtajat asiallisia ja päteviä, matkaohjelma hyvä. Jos / kun ruokailu järjestelyt paranisisivat ja huonekuvaukset olisivat kohdallaan voisimme suositella matkaa muillekin.
Date published: 2017-11-25
Rated 4 out of 5 by from Mukava matka Kokonaisuutena matka oli onnistunut. Negatiivista oli se, että hotellihuone oli liian pieni. Kun matka on kolme viikkoa, kaipaisi enemmän tilaa. Istumapaikkoja oli lähinnä sänky, yksi puutuoli, jolle sillekin huonosti tilaa. Samoin säilytystilat olivat kahdelle hengelle kolmeksi viikoksi tosi puutteelliset. Huoneemme oli kalleimman kategorian huone, mutta parvekkeemme oli pohjoiseen, joten siellä ei voinut aikaa viettää, sen verran viileät olivat säät ja etenkin illat. Samoin hotellin allasalue oli pohjoisen puolella ja sinne lakkasi aurinko paistamasta jo 13 - 14 välillä. Viimeisellä viikolla ei ollut retkiä eli niitä olisi voinut jakaa tasaisemmin koko ajalle ja niitä olisi voinut olla enemmänkin.
Date published: 2016-12-08
Rated 4 out of 5 by from Lämmin ja rauhallinen kohde Kolmen viikon matka oli sopivan mittainen. Peguera oli selvästi turisteille rakennettu kylä, josta palvelut hiipuivat hiljalleen sesongin päättyessä. Hotelli oli suuri ja etenkin sen ravintola oli ruokailujen aikana hyvin rauhaton ja meluisa, jota vielä pahensi tarpeeton taustamusiikki.Myös ravintolan henkilökunnan vähyys aiheutti jonotusta tyhjien tarjoituvatien vieressä ja puhtaiden astioiden odottamista. Lisäksi vapaiden pöytien löytäminen aamiaisella oli hankalaa. Ruoka oli maukasta ja vaihtoehtoja oli runsaasti. Halloween illalliselle hotelli oli panostanut huomattavasti. Tarjoilijat olivat ystävällisiä ja kiireestä huolimatta palvelivat hyvin.
Date published: 2017-11-18
Rated 4 out of 5 by from Kolme viikkoa Mallorcalla Marraskuu hyvä ajankohta. Oli myrskyä, kylmääkin, mutta enimmäkseen lämmintä ja aurinkoista. Aika kului hyvin, kun teki omatoimisia vaelluksia ja kävi tutustumassa Palman nähtävyyksiin ja ympäröiviin kyliin. Oppaat varmasti tekivät parhaansa järjestäessään aktiviteetteja hotellin alueella ja lähiympäristössä. Ravintolapalvelut ajoittain kehnot. Ruuassa ei vaihtelua ja usein se loppui kesken. Varsinkin viikonloppuisin ruokailijoita oli liikaa suhteessa henkilökunnan määrään. Ruokailijat pääasiassa iäkkäitä, mutta äänekäs musiikki sopi paremmin nuorisolle.
Date published: 2017-11-25
Rated 4 out of 5 by from MONIPUOLINEN MATKA Hotelli oli hyvä siellä ohjelmat olivat mukava lisä .suurin miinus oli että Saksalaiset olivat etusijalla ,illalisella aina ensimmäinen kattaus .Suomalaiset saivat tyytyä klo 20 ja Ravitolan esimies kohteli yksinmatkustavia naisia ,kuin tyhjää ilmaa ei tervehtinyt koskaan ,viikon verran tervehdin ei vastausta ,mutta kun pariskunnat lähtivät ruokailusta hän kumarsi heille hyvin kohteliaasti .mutta tarjoiliat ijäkkäät herrat olivat ystävällisiä ,ja olin varmasti siististi ja asiallisesti pukeutunut .enkä ottanut viiniä .joten en ollut humaltunut . paikka oli aika pieni ,joten se oli viikossa koluttu , menisin mieluimmin vähän lähemmäs Palmaa jos sinne matkoja tulee . retket olivat hyviä ,
Date published: 2018-03-21
Rated 3 out of 5 by from Hotelli pilasi muuten hyvän lomamatkan Hot. Beverly Playa ei vastannut odotuksia. Henkilökunta hotellissa oli siivoojaa lukuunottamatta välinpitämätöntä ja melkeinpä töykeää. Ruokailut olivat suuresta väkimäärästä johtuen kaaosmaisia. Netin ja kassakaapin tulisi tänä päivänä kuulua huone-varustukseen. Hotellin sijainti oli erinomainen.
Date published: 2016-11-28
Rated 4 out of 5 by from Hyvin toimivat järjestelyt Hotelli hyvä luokitukseensa nähden, ruokailut erinomaiset. Ruokasali meluisa ja huonosti ilmastoitu. Kuntosalin ja sisäuima-altaan ilmastointi myös riittämätön. Lisämaksullisten huoneiden vuoteiden patjat liian kovat, ei petauspatjaa. Myöhään hotelliin lennolta saavuttaessa respan toiminta sekoitti pahasti ainakin kahden pariskunnan nimet ja huoneet. Onneksi huomasin itse sekaannuksen, joka korjattiin oppaan kanssa. Silti väärä huonenumero jäi kummittelemaan. Synttärisampanjat kannettiin juhlimattomien huoneesen saksankielisen onnittelun kera. Asian selvittämisestä ei respassa edes kiitetty. Kaikin puolin respa melko epäkohtelias. Saksankielestä iso apu asioidessa henkilökunnan kanssa.
Date published: 2018-04-02
 • y_2022, m_11, d_26, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_95
 • loc_fi_FI, sid_ESVLT06, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja