Pitkä matka Benalmadenassa – lomahuoneisto Sunset Beach Club

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Viivaa kalenteristasi yli kolme viikkoa ja matkusta etelään Costa del Solille. Majoitut hyvätasoiseen lomahuoneistoon Benalmadenassa.

Uudet lähdöt

Käymme Picasson synnyinkaupungissa Málagassa, jossa saamme tilaisuuden maistella paikallisia viinejä. Rondassa ihastelemme huikeaa siltaa ja valkoisessa vuoristokylässä Mijasissa näkymiä merelle ja itse viehättävää kylää. Saat lisäksi tilaisuuden käydä Britannian merentakaisiin alueisiin kuuluvassa Gibraltarissa, pienissä sievissä kylissä, kuten Nerja ja Frigiliana, sekä Andalusian kauniissa pääkaupungissa Sevillassa.
Ohjelmassa mainittujen retkien lisäksi matkanjohtajat järjestävät esim. kävelyretkiä, esitelmiä, peli-iltoja ja bussikierroksia. Majoitumme Benalmádena Costan rannalle neljän tähden huoneistohotellin ihastuttaviin loma-asuntoihin.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki – Málaga. Bussilla edelleen Benalmádena Costaan
Päivä 2 Tervetulotilaisuus - tutustumista lähiympäristöön
Päivä 3 Retki Malagaan
Päivä 4 Omaa aikaa
Päivä 5 Retki Rondaan
Päivä 6–7 Omaa aikaa
Päivä 8 Retki Mijakseen
Päivä 9–10 Omaa aikaa
Päivä 11 Lisämaksullinen retki Gibraltarille
Päivä 12–13 Omaa aikaa
Päivä 14 Lisämaksullinen retki Frigilianaan, Competáan ja rannikkokaupunki Nerjaan
Päivä 15–16 Omaa aikaa
Päivä 17 Lisämaksullinen retki Sevillaan
Päivä 18–20 Omaa aikaa
Päivä 21 Omaa aikaa
Päivä 22 Málaga - Helsinki

Hotelli

Sunset Beach Club, Benalmádena, Costa del Sol

Huoneistohotelli on iso ja hyvin toimiva rakennuskompleksi, joka sijaitsee ihastuttavalla paikalla Benalmádenan rannalla Málagan ja Fuengirolan välissä. Neljän tähden (paikallinen luokitus) hotelli sijaitsee meren äärellä, ja ranta on heti hotellin oven ulkopuolella.

Majoitumme yhden makuuhuoneen huoneistoihin (kaksio), joissa on pieni keittiö heille, jotka haluavat laittaa ruokaa ja ehkä kokeilla paikallisia raaka-aineita. Minikeittiössä on täydellinen lomahuoneistokeittiön varustus, johon kuuluu vedenkeitin, uuni, mikroaaltouuni, jääkaappi ja leivänpaahdin. Huoneistojen koko on 37 m2, joten tilaa on pikkuisen enemmän kuin tavanomaisessa hotellihuoneessa.

Huoneistojen makuuhuoneessa, joissa on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Makuutilat erotetaan muusta huoneistosta liukuovilla. Huoneistossa on minikeittiön lisäksi oleskelu-ruokailutila.

Jokaisessa asunnossa on parveke/terassi, jolla pöytä ja tuolit. Asunnon varustukseen kuuluu silitysrauta ja -lauta. Kylpyhuoneessa on hiustenkuivain. Muita varusteita ovat iso vaatekaappi, tallelokero (maksullinen), tv (kansainvälisiä kanavia, mm. norjalaisia ja suomalaisia tv-kanavia), ilmastointi/lämmitys ja puhelin. Huoneistot siivotaan päivittäin, myös pyyhkeet vaihdetaan päivittäin (lukuun ottamatta keittiötä). Lakanat vaihdetaan kahdesti viikossa. Wi-Fi on ilmainen.

Hotellin ulkopuolelta kulkee busseja lähimpiin rannikkokaupunkeihin, kuten Fuengirolaan ja Torremolinosiin. Myös Málagaan pääsee helposti. Jos innostut vuokraamaan auton, hotellista käsin on näppärää tutustua alueeseen.

Huoneistohotellissa on useita huonetyyppejä. Olemme valinneet asiakkaillemme kolmenlaisia huoneistoja (kaksioita):

Perushintainen huoneisto, tyyppi 1 (sis. matkan hintaan)
Siisti yhden makuuhuoneen huoneisto (kaksio), jossa parveke/terassi, tuolit ja pöytä. Näkymä kaupunkiin/vuorille.

Yhden makuuhuoneen huoneisto (kaksio),  parveke (tuolit ja pöytä) ja merinäköala, tyyppi 2 – lisämaksu 100 €/henkilö, kun kaksi henkilöä jakaa huoneiston.
Tästä huoneistosta on merinäköala ja alahuoneista voi näkymä olla rajoitettu. Huoneistoja on tarjolla vain rajallinen määrä. Näköala vaihtelee huoneiden ja kerrosten välillä.

Prime sea view -huoneisto (kaksio), josta merinäköala, tyyppi 3 – lisämaksu 225 €/henkilö
Näistä huoneista on upea merinäköala. Huoneistojen kylpyhuoneet on vasta remontoitu. Huoneistoja on uusittu ja ne vaikuttavat entistä tilavammilta. Huoneistot sijaitsevat ylempänä rakennuksessa. Näitä huoneistoja on tarjolla rajallinen määrä.

Hotellin kotisivut: https://www.sunsetbeachclub.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.248€
Helsinki
1.248€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Málaga. Bussilla edelleen Benalmádena Costaan

Otamme Helsingistä kurssin kohti Málagaa, jossa on tiedossa mukavaa yhdessäoloa ja mielenkiintoisia retkiä. Albatros Travelin pitkillä matkoilla juuri yhdessäolo ja elämykset ovat keskeisiä. Olemme valinneet tarkkaan matkanjohtajat, jotka osaavat tehdä matkasta erityisen mukavan. Matkanjohtajat järjestävät joukon ylimääräisiä retkiä, pitävät esitelmiä ja organisoivat monenlaista tekemistä. Lyhyesti sanottuna he ovat matkalla turvanasi ja takuuna sille, että saat matkalta paljon hyviä muistoja mukaan kotiin. Päätät luonnollisesti itse, kuinka paljon osallistut yhteiseen toimintaan.

Saavumme Málagan lentokentälle ja tapaamme matkanjohtajan. Bussi vie meidät Benalmádena Costaan, joka sijaitsee Málagan eteläpuolella. Heti huoneistohotellimme ulkopuolella on upea leveä ranta ja ihastuttava rantakatu, jonka varrella on pieniä putiikkeja ja kahviloita. Rantakaistale tunnetaan myös viihtyisistä rantaravintoloista (esp. chiringuitos), jotka tarjoilevat lounasta varsin edulliseen hintaan.

Huoneistohotellistamme on käynti rantakadulle ja rannalle. Rantakatu jatkuu kohti pohjoista ja ulottuu aina Torremolinosiin saakka. Rannan tuntumassa on valtavasti pieniä ravintoloita ja alueella on mukava liikkua. Pääset helposti hieman vilkkaampaan Torremolinosiin tai voit matkustaa junalla Málagaan, jossa on kaikkea: tapasbaareja, kauppahalli, taidemuseoita, ihastuttavia putiikkeja sekä kaunis rantakatu. Jos pelaat golfia, matkanjohtajat tai hotellin vastaanotto voi auttaa varaamaan peliaikaa golfkentältä. Green fee  maksu on noin 50 €, mutta usein alueen hyvillä golfkentillä on tarjolla erikoishintoja, esim. 2 x green fee ja 1 golfauto noin 100 €:lla. (Etäisyys Málagaan on 19 km, ajoaika n. 30 min yhteen suuntaan.)

Hotellissa majoitumme ihastuttaviin yhden makuuhuoneen huoneistoihin, joissa on pieni keittiö, pieni sohvaryhmä ja tv, pieni ruokapöytä neljälle ja luonnollisesti kylpyhuone ja nukkumistilat. Emme ole sisällyttäneet aterioita matkan hintaan, mutta myytävänä on erilaisia ateriapaketteja: aamiainen, joustava ateriapaketti (12 x aamiainen ja 9 x illallinen) tai puolihoito (aamiainen ja illallinen joka päivä). Hotellissa on erilaisia huonetyyppejä. Lisämaksusta saatavilla on huoneistoja, joista on merinäköala, tai prime sea view  huoneistoja merinäköalalla ylemmästä huoneluokasta (merinäköala sis. hintaan).

Päivä 2
Tervetulotilaisuus - tutustumista lähiympäristöön

Aloitamme aamun tervetulotilaisuudella, jossa matkanjohtajamme kertoo käytännön tietoja sekä tietoa retkistä ja aktiviteeteista.

Tilaisuuden jälkeen teemme pienen kävelyretken tutustuen lähiympäristöön. Kävelyretkemme päättyy rantabulevardille ja nautimme kevyen lounaan meren äärellä.  

Päivä 3
Retki Malagaan

Aloitamme Andalusiaan tutustumisen vierailulla alueen toiseksi suurimpaan kaupunkiin Málagaan. Kaupungissa on 560 000 asukasta ja se on Costa del Solin keskus. Tämä satamakaupunki on ollut varsinainen kansojen sulatusuuni. Foinikialaiset saapuivat mereltä ja perustivat Malacan, kuten he kaupunkia kutsuivat. Täältä purjehdittiin kaikkialle Rooman valtakuntaan laivat täynnä kalaa, silkkiä, viikunoita, rusinoita ja manteleita. Arabivallan aikana Málaga oli yksi alueen merkittävimmistä kaupungeista. Espanjalaisten löydettyä Amerikan kaupungista tuli yksi siirtovaltojen välisen kaupan keskus. Myöhemmin tekstiili- ja rautateollisuus pitivät pyörät pyörimässä, kunnes 1800-luvun lopulla teollisuuden kannattavuus romahti ja kaupunki kuihtui. Matkailusta tuli uusi valtti, joka nosti Costa del Solin takaisin kartalle.

Kuljeskelu Málagan katuja pitkin on matka läpi vuosisatojen. Näemme kiinnostavan kauppahallin ja vierailemme vanhassa tullikamarissa sijaitsevassa Museo Malagassa, joka on Andalusian suurin valtion omistama museo. Museota rakennettiin 18 vuotta ja se avattiin vuonna 2016.

Lounaaksi voit nauttia vaikkapa tapaksia yhdessä kaupungin tapasravintoloista. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa pitkin sokkeloisia pikkukatuja ja pysähdymme yhteen intiimeistä bodegoista nauttimaan lasillisen paikallista malaga-viiniä. Viini tarjoillaan suoraan hanasta ja bodegassa tunnelma on rento. Viinimaistiaisten jälkeen sinulla on omaa aikaa. Käy vaikka Alcazabassa, maurilaisessa linnoituksessa. Vaikuttava rakennus koostui aikaisemmin yli sadasta tornista ja moskeijasta. Näet pieniä, viehättäviä patioita ja kauniin puutarhan. Alcazabaa kutsutaan ”Málagan Alhambraksi”. Kun olet käynyt siellä, tiedät miksi.

Iltapäivällä palaamme takaisin hotelliin. Málagan retki antaa hyvän kuvan kaupungista. Monet haluavat varmasti palata kaupunkiin myöhemmin omin päin.

Päivä 4
Omaa aikaa

Päivinä, jolloin meillä ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja. Vaikkapa mukavia kävelyretkiä tai käyntejä lähimarkkinoilla. Vieraile vaikkapa Córdoban kauniissa kaupungissa ja Granadassa ja Alhambran upeassa palatsissa. Jos näistä aiheutuu kuluja, huomioithan, että ne ovat silloin paikan päällä maksettavia kuluja.

Päivä 5
Retki Rondaan

Ronda sijaitsee keskellä jyhkeitä kallioita ja vuoristomaisemaa sata metriä syvän Tajo-rotkon molemmin puolin.

Kaupungin jakava Puente Nuevo -silta on Rondan päänähtävyys. Sillan rakentaminen kesti 42 vuotta. Se sijaitsee Tajo-rotkon korkeimmalla ja kapeimmalla kohdalla. Silta on rakennettu 1700-luvulla ja sieltä on fantastiset näkymät rotkon pohjalle 90 metriä alaspäin. Myös Santa María la Mayorin tuomiokirkko on näkemisen arvoinen. Kirkko oli alun perin moskeija, jonka minareetti on muutettu kellotorniksi. Sisällä kirkossa huomaa, että barokkialttarin ja apsiksen rakentamisessa on otettu mallia Málagan tuomiokirkosta.

Päivä 6–7
Omaa aikaa
Päivinä, jolloin meillä ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja.
Päivä 8
Retki Mijakseen
Mijaksen valkoinen kylä on viehättävä käyntikohde. Tänään tutustumme tähän kapeiden kujien ja pienten aukioiden kylään yhdessä.
Päivä 9–10
Omaa aikaa
Päivinä, jolloin meillä ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja.
Päivä 11
Lisämaksullinen retki Gibraltarille

Tänään voit lähteä mukaan retkelle Euroopan manteren viimeiseen siirtokuntaan, nimittäin Britannian hallitsemaan Gibraltariin. Ajamme etelään kohti La Linean rajakaupunkia. Täällä sijaitsee niemi, jota Britannia on hallinnut yli 300 vuotta. Gibraltar sijaitsee Euroopan ja Afrikan välisessä salmessa ja sillä oli suuri merkitys erityisesti toisen maailmansodan aikana ja myös sen jälkeen.

Gibraltarilla käynti on vähän sama kuin jos piipahtaisi Englannissa, tosin sää on todennäkösesti parempi. Keskustassa on tax free -kauppoja, pubeja ja fish & chips -puoteja vieri vieressä. Monet pitävät Gibraltaria hyvin turistisena. Tuntuukin hassulta seistä Britannian kamaralla, jonka pitäisi maantieteellisesti katsottuna kuulua Espanjalle.

Kreikkalaisen jumaltarun mukaan niemimaan maamerkki, korkea kalkkikivivuori The Rock, on yksi Herakleen pilareista, joka syntyi, kun urhea sankari halkaisi nuijalla vuoren kahtia. Ylhäällä vuorella törmää magotteihin, Euroopan ainoihin villinä eläviin apinoihin. Vaikka Gibraltarin niemimaa onkin jatkuva kiistanaihe Espanjan ja Iso-Britannian välillä, sanotaan, että brittien hallintovalta Gibraltarilla säilyy niin kauan kuin apinat viihtyvät vuorella. Gibraltar sijaitsee monien petolintujen muuttoreitillä ja on yksi Euroopan tärkeimmistä muuttolintujen levähdyspaikoista. Tutustumme alueeseen hiukan lähemmin ennen kuin lähdemme paluumatkalle. (Ajomatka Gibraltariin on 126 km, ajoaika noin 1 tunti 45 min/suunta.)

Retkiohjelma on alustava, muutokset mahdollisia. Vahvistamme lopullisen retkiohjelman lentolippujen mukana.

Päivä 12–13
Omaa aikaa
Päivinä, jolloin meillä ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja.
Päivä 14
Lisämaksullinen retki Frigilianaan, Competáan ja rannikkokaupunki Nerjaan

Rannikolta Málagaan päin sijaitsee La Axarquían vuoristoalue, joka tunnetaan myös nimellä “Valkoiset kylät”. Täällä elanto saadaan pääasiassa maanviljelyksestä, ja alueella kasvaakin avokadoja, viiniä ja oliiveja. Pienissä maalaiskylissä näkee runsaasti merkkejä arabiarkkitehtuurista todisteena maurien valtakaudesta. Kun ajaa rannikolta ylös vuoristoon, siirtyy samalla ihan toiseen maailmaan. Aluetta ovat asuttaneet roomalaiset ja eritoten maurit, jotka elivät täällä vielä 400 vuotta sitten. Käymme pienessä Frigilianan kylässä, joka on nykyään suojeltu kansallisaarre. Kylän maurilainen osa on restauroitu.

Jatkamme matkaa Cómpetan pieneen kaupunkiin, joka tunnetaan Málaga -viinin tuotannostaan. Matkalla näihin vuoristokaupunkeihin koemme paikallista arkea ja näemme maaseudun elämää. Tutustuttuamme hetken kaupunkiin kävellen, jatkamme matkaa alas rantaan viehättävään Nerjan kaupunkiin, joka sijaitsee upealla paikalla Välimeren rannalla Sierra de Almijara -vuoriston juurella.

Nerjan kaupunki perustettiin yli 3 000 vuotta sitten. Kaupungista on löydetty Rooman valtakunnan aikaisia raunioita. Maurit rakensivat vanhankaupungin, jolle ovat leimallisia valkoiseksi kalkitut talot, kapeat kadut ja vehreät patiot. Nerjan keskustassa sijaitsee Balcón de Europa, Euroopan parveke, joka on pyöreä näköalaterassi korkealla kalliotasanteella. Aikaisemmin paikalla seisoi linnoitus, jolla oli tärkeä rooli taistelussa merirosvoja vastaan. Teemme kaupungilla pienen kävelykierroksen, ja meillä on myös aikaa nauttia kevyt lounas.

Päivä 15–16
Omaa aikaa
Päivinä, jolloin meillä ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja.
Päivä 17
Lisämaksullinen retki Sevillaan

Lähdemme heti aamusta kohti Andalusian pääkaupunkia, Sevillaa. Pienet viehättävät aukiot palmupuineen hehkuvat elämäniloa. La Giraldan kellotorni symbolisoi kaupungin värikästä historiaa. Se on rakennettu maurilaiseen tyyliin ja sieltä on upeat näkymät yli kaupungin. Täällä ovat hallinneet visigootit, roomalaiset ja arabit – ja kaikki ovat jättäneet kaupunkiin jälkensä.

Kaupunki oli 1500-luvulla Espanjan tärkein satamakaupunki. Laivat ”uudesta maailmasta” toivat tänne arvokkaan lastinsa. Laivojen lasti sekä lähdöt ja saapumiset Guadalquivir-jokea pitkin rekisteröitiin Torre del Oron puolustustornissa (suom. Kultainen torni). Kosmopoliittinen kaupunki veti puoleensa kauppiaita, merimiehiä, taiteilijoita ja runoilijoita. Sevillasta tuli Espanjan varakkain kaupunki, ja vielä nykyäänkin sanotaan, että Madrid on Espanjan pääkaupunki, mutta Sevilla on maailman pääkaupunki.

Täällä syntyivät fiktiiviset hahmot kuten Carmen, myyttinen Don José ja jopa roomalaiskeisarit Trajanus ja Hadrianus. Täällä syntyi myös taiteilija Velazquez, joka sai lisänimen ”El Sevillano”. Aloitamme kaupunkiin tutustumisen kaupunkikierroksella ja näemme joitakin tärkeimmistä nähtävyyksistä: oopperan, kauniin härkätaisteluareenan, vuoden 1992 maailmannäyttelyä varten rakennetun alueen sekä tupakkatehtaan, jossa Carmen kääri sikareita.

Seuraavaksi tutustumme Sevillan historialliseen kaupunginosaan. Käymme legendaarisessa juutalaiskorttelissa, Barrio Santa Cruzissa, joka on tuttu oopperoista Sevillan parturi ja tietysti Bizet’n Carmen. Tänä päivänä alueella ei enää asu juutalaisia, sillä kuningatar Isabella Katolilainen (esp. Isabel La Católica) karkotti heidät vuonna 1492.

Sokkeloiset kujat, suihkulähteet ja valkoiseksi kalkitut rakennukset kuljettavat meidät mukanaan menneeseen aikaan.

Halutessasi voit vierailla kaupungin kuuluisassa tuomiokirkossa, joka on paitsi maailman kolmanneksi suurin kirkko, myös maailman suurin goottilaistyylinen kirkko. Kirkko on vertaansa vailla oleva, valtavan kokoinen rakennus, jossa on muun muassa 30 kappelia ja Kristoffer Kolumbuksen hauta. Täällä voit ihailla suurta kullalla silattua alttaritaulua, joka on lajinsa vaikuttavin koko Espanjassa. Lounaan voit nauttia oman halusi mukaan.

Palaamme Torremolinokseen myöhään iltapäivällä/alkuillasta. Vaikka ajomatka voi tuntua pitkältä, on Sevilla ehdottomasti näkemisen arvoinen. (Ajomatka Sevillaan on 221 km, ajoaika noin 2 tuntia 45 min/suunta.)

Retkiohjelma on alustava, muutokset mahdollisia. vahvistamme lopullisen retkiohjelman lentolippujen mukana.

Päivä 18–20
Omaa aikaa
Päivinä, jolloin meillä ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja.
Päivä 21
Omaa aikaa

Voit viettää viimeisen lomapäivän oman mielesi mukaan ja nauttia Benalmadenasta.

Päivä 22
Málaga - Helsinki
Lennämme Malagasta Helsinkiin.

Retkipaketti

Osta retkipaketti etukäteen ja säästä!

Retkipakettiin kuuluu kolme retkeä: Gibraltarille, Frigilianaan, Competáan ja rannikkokaupunki Nerjaan ja Sevillaan. Retkipaketti tulee tilata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen matkaa. Retket myydään erikseen myös paikan päällä.

Hinta: 140€/hlö

Retki Frigilianaan, Competáan ja rannikkokaupunki Nerjaan

Rannikolta Málagaan päin sijaitsee La Axarquían vuoristoalue, joka tunnetaan myös nimellä “Valkoiset kylät”. Täällä elanto saadaan pääasiassa maanviljelyksestä, ja alueella kasvaakin avokadoja, viiniä ja oliiveja. Pienissä maalaiskylissä näkee runsaasti merkkejä arabiarkkitehtuurista todisteena maurien valtakaudesta. Kun ajaa rannikolta ylös vuoristoon, siirtyy samalla ihan toiseen maailmaan. Aluetta ovat asuttaneet roomalaiset ja eritoten maurit, jotka elivät täällä vielä 400 vuotta sitten. Käymme pienessä Frigilianan kylässä, joka on nykyään suojeltu kansallisaarre. Kylän maurilainen osa on restauroitu.

Jatkamme matkaa Cómpetan pieneen kaupunkiin, joka tunnetaan Málaga -viinin tuotannostaan. Matkalla näihin vuoristokaupunkeihin koemme paikallista arkea ja näemme maaseudun elämää. Tutustuttuamme hetken kaupunkiin kävellen, jatkamme matkaa alas rantaan viehättävään Nerjan kaupunkiin, joka sijaitsee upealla paikalla Välimeren rannalla Sierra de Almijara -vuoriston juurella.

Nerjan kaupunki perustettiin yli 3 000 vuotta sitten. Kaupungista on löydetty Rooman valtakunnan aikaisia raunioita. Maurit rakensivat vanhankaupungin, jolle ovat leimallisia valkoiseksi kalkitut talot, kapeat kadut ja vehreät patiot. Nerjan keskustassa sijaitsee Balcón de Europa, Euroopan parveke, joka on pyöreä näköalaterassi korkealla kalliotasanteella. Aikaisemmin paikalla seisoi linnoitus, jolla oli tärkeä rooli taistelussa merirosvoja vastaan. Teemme kaupungilla pienen kävelykierroksen, ja meillä on myös aikaa nauttia kevyt lounas.

Retkiohjelma on alustava, muutokset mahdollisia. Vahvistamme lopullisen retkiohjelman lentolippujen mukana.

Retken voi ostaa yksittäin (32€/hlö) tai osana retkipakettia. Retki varataan ja maksetaan viimeistään 45 päivää ennen lähtöä. Vähimmäisosallistujamäärä 15 henkilöä. Retken voi myös ostaa kohteessa, jos paikkoja on vielä vapaana.

Retki Gibraltarille

Lähde mukaan retkelle Euroopan mantereen viimeiseen siirtokuntaan, nimittäin Britannian hallitsemaan Gibraltariin. Ajamme etelään kohti La Linean rajakaupunkia. Täällä sijaitsee niemi, jota Britannia on hallinnut yli 300 vuotta. Gibraltar sijaitsee Euroopan ja Afrikan välisessä salmessa ja sillä oli suuri merkitys erityisesti toisen maailmansodan aikana ja myös sen jälkeen.

Gibraltarilla käynti on vähän sama kuin jos piipahtaisi Englannissa, tosin sää on todennäkösesti parempi. Keskustassa on tax free -kauppoja, pubeja ja fish & chips -puoteja vieri vieressä. Monet pitävät Gibraltaria hyvin turistisena. Tuntuukin hassulta seistä Britannian kamaralla, jonka pitäisi maantieteellisesti katsottuna kuulua Espanjalle.

Kreikkalaisen jumaltarun mukaan niemimaan maamerkki, korkea kalkkikivivuori The Rock, on yksi Herakleen pilareista, joka syntyi, kun urhea sankari halkaisi nuijalla vuoren kahtia. Ylhäällä vuorella törmää magotteihin, Euroopan ainoihin villinä eläviin apinoihin. Vaikka Gibraltarin niemimaa onkin jatkuva kiistanaihe Espanjan ja Iso-Britannian välillä, sanotaan, että brittien hallintovalta Gibraltarilla säilyy niin kauan kuin apinat viihtyvät vuorella. Gibraltar sijaitsee monien petolintujen muuttoreitillä ja on yksi Euroopan tärkeimmistä muuttolintujen levähdyspaikoista. Tutustumme alueeseen hiukan lähemmin ennen kuin lähdemme paluumatkalle. (Ajomatka Gibraltariin on 126 km, ajoaika noin 1 tunti 45 min/suunta.)

Retkiohjelma on alustava, muutokset mahdollisia. Vahvistamme lopullisen retkiohjelman lentolippujen mukana.

Hinta: 58€/hlö

(Retki tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen lähtöä. Vähimmäisosallistujamäärä 25 henkilöä.)

Retki Sevillaan

Lähdemme heti aamusta kohti Andalusian pääkaupunkia, Sevillaa. Pienet viehättävät aukiot palmupuineen hehkuvat elämäniloa. La Giraldan kellotorni symbolisoi kaupungin värikästä historiaa. Se on rakennettu maurilaiseen tyyliin ja sieltä on upeat näkymät yli kaupungin. Täällä ovat hallinneet visigootit, roomalaiset ja arabit – ja kaikki ovat jättäneet kaupunkiin jälkensä.

Kaupunki oli 1500-luvulla Espanjan tärkein satamakaupunki. Laivat ”uudesta maailmasta” toivat tänne arvokkaan lastinsa. Laivojen lasti sekä lähdöt ja saapumiset Guadalquivir-jokea pitkin rekisteröitiin Torre del Oron puolustustornissa (suom. Kultainen torni). Kosmopoliittinen kaupunki veti puoleensa kauppiaita, merimiehiä, taiteilijoita ja runoilijoita. Sevillasta tuli Espanjan varakkain kaupunki, ja vielä nykyäänkin sanotaan, että Madrid on Espanjan pääkaupunki, mutta Sevilla on maailman pääkaupunki.

Monet fiktiiviset hahmot kuten Carmen, myyttinen Don José ja jopa roomalaiskeisarit Trajanus ja Hadrianus syntyivät Sevillassa. Myös taiteilija Velazquezin, joka sai lisänimen ”El Sevillano”, koti oli täällä. Aloitamme kaupunkiin tutustumisen kaupunkikierroksella ja näemme joitakin tärkeimmistä nähtävyyksistä: oopperan, kauniin härkätaisteluareenan, vuoden 1992 maailmannäyttelyä varten rakennetun alueen sekä tupakkatehtaan, jossa Carmen kääri sikareita.

Seuraavaksi tutustumme Sevillan historialliseen kaupunginosaan. Käymme legendaarisessa juutalaiskorttelissa, Barrio Santa Cruzissa, joka on tuttu oopperoista Sevillan parturi ja tietysti Bizet’n Carmen. Tänä päivänä alueella ei enää asu juutalaisia, sillä kuningatar Isabella Katolilainen (esp. Isabel La Católica) karkotti heidät vuonna 1492.

Sokkeloiset kujat, suihkulähteet ja valkoiseksi kalkitut rakennukset kuljettavat meidät mukanaan menneeseen aikaan. Halutessasi voit vierailla kaupungin kuuluisassa tuomiokirkossa, joka on paitsi maailman kolmanneksi suurin kirkko, myös maailman suurin goottilaistyylinen kirkko. Kirkko on vertaansa vailla oleva, valtavan kokoinen rakennus, jossa on muun muassa 30 kappelia ja Kristoffer Kolumbuksen hauta. Täällä voit ihailla suurta kullalla silattua alttaritaulua, joka on lajinsa vaikuttavin koko Espanjassa. Lounaan voit nauttia omatoimisesti.

Palaamme Torremolinokseen myöhään iltapäivällä/alkuillasta. Vaikka ajomatka voi tuntua pitkältä, on Sevilla ehdottomasti näkemisen arvoinen. (Ajomatka Sevillaan on n. 220 km, ajoaika n. 2 tuntia 45 min/suunta.)

Retken voi ostaa yksittäin (62€/hlö) tai osana retkipakettia. Retki varataan ja maksetaan viimeistään 45 päivää ennen lähtöä. Vähimmäisosallistujamäärä 15 henkilöä. Retken voi myös ostaa kohteessa, jos paikkoja on vielä vapaana.

Lisämaksullinen retki Granadaan ja Alhambraan (Huom. retken voi varata ainoastaan etukäteen)

Granada on yksi Espanjan kauneimmista kaupungeista, jossa arabialainen ja länsimainen kulttuuri kohtaavat. Täällä sijaitsee maailmankuulu Alhambra, upea palatsi, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Alhambra, jota pidetään yhtenä maailman kauneimmista rakennuksista, koostuu useista palatseista, linnoituksista ja hallitsijoiden asuintiloista. Sierra Nevadan lumihuippuiset vuoret luovat dramaattisen taustan majesteettisena seisovalle Alhambralle. Palatsia rakensivat useat arabihallitsijat, ja ehkä nuo aiemmin aavikolla asuneet arabit yrittivät uskaliaasti haastaa kuoleman jälkeen odottavan paratiisin kauneuden ja luoda vastaavanlaisen paratiisin maan päälle.

 

Granada oli maurien viimeinen linnake Iberian niemimaalla, kunnes kuningaspari Ferdinand ja Isabella ajoivat viimeiset arabit maasta vuonna 1492.  Vähän sen jälkeen kuningaspari lähetti Kristoffer Kolumbuksen löytöretkelle, ja sen jälkeen maailma ei ollut enää entisensä. Se oli matka, joka muutti dramaattisesti Espanjan tulevaisuuden. Granadassa on paljon nähtävää Alhambran lisäksi ja se on ehdottomasti näkemisen arvoinen kaupunki.

Alhambraan on lähes mahdotonta saada lippuja. Mustanpörssin kauppiaat ostavat lippuja ja myyvät niitä edelleen törkeään ylihintaan. Tällaista toimintaa emme voi emmekä halua tukea, joten emme voi  taata, että pääsemme vierailemaan Alhambrassa jokaisella lähdöllä. Ryhmäliput tulee varata viimeistään 3 kuukautta ennen vierailua ja osallistujien nimet tulee ilmoittaa kuten passissa, samoin passinumero tulee antaa. Joillakin kerroilla emme ole saaneet lippuja Nasrid-palatsiin, jossa sijaitsee Leijonapiha, toisilla kerroilla saamme liput “ainoastaan” puutarhoihin ja Generalifen kesäpalatsiin, joka on toki hieno elämys ja vähintään yhtä kiinnostava. Ja joillakin kerroilla emme ole saaneet laisinkaan lippuja. Mikäli emme saa lippuja, tutustumme niihin Alhambran osiin, joihin ei tarvita pääsylippua. Nekin ovat mielenkiintoisia, ja meillä on lisäksi enemmän aikaan itse Granadan kaupungille. Korvaukseksi nautimme ihanan lounaan ylhäällä Alhambran luona.


Alhambran jälkeen tutustumme lähemmin Granadan viehättävään kaupunkiin. Kuljemme alas keskustaan pitkin viihtyisiä pikku katuja ja ohitamme mm. kitarapajan  ja muita pikku putiikkeja, kunnes yhtäkkiä olemmekin keskustassa. Teemme kävelykierroksen keskustassa. Jos haluat, voit käydä Capilla Realissa, kuninkaallisessa kappelissa, johon kuningatar Isabella ja kuningas Ferdinand on haudattu. Myös majesteettinen katedraali, joka on espanjalaisen klassismin mestariteos, on näkemisen arvoinen. Kaupungissa on monia viehättäviä aukioita ja kivoja putiikkeja, ja entisestä silkkibasaarista löytyy kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Kaupunkiin tutustumisen jälkeen palaamme takaisin hotellille.

(Ajomatka Granadaan ja Alhambraan 145 km, ajoaika n. 2 t/suunta.)

Tärkeää: retki tulee varata, ilmoittaa passitiedot ja maksaa viimeistään 3 kuukautta ennen matkalle lähtöä. Retkipäivä ilmoitetaan kohteessa.

Hinta: 82€/hlö

Retki Córdobaan (varataan ja maksetaan kohteessa)

Lähde mukaan Córdobaan, joka maurilaisten aikaan oli suuren kalifaatin pääkaupunki ja oli aikoinaan myös Euroopan suurin kaupunki.

Retken aikana näemme mm. La Mezquitan vaikuttavan moskeijan ja katedraalin, joka kuuluu UNESCON maailmanperintökohteisiin ja sitä pidetään oikeana arkkitehtuurisena aarteena. Valmistuttuaan ainoastaan Mekka veti kooltaan vertoja La Mezquitalle. Käynti tässä fantastisessa rakennuksessa on hieno kokemus.

Moskeijan ulkopuolella on kaunis Patio de los Naranjos, Appelsiini-puutarha.

Córdoban kujilla ja patioilla on mukava kulkea. Kaupungin tunnelma on sekoitus arabialaista ja espanjalaista. Kaupungissa on myös muutama vanha juutalaiskortteli sekä yksi harvoista jäljellä olevista synagoogista Espanjassa.

Ajomatka Córdobaan on noin 160 km, ajoaika noin 2,5 tuntia suuntaansa.

Retkipäivä/ajankohta vahvistetaan matkakohteessa. Hinta: 62€/hlö.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.248€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu

Lisämaksu yhden hengen huoneesta/huoneistosta (kaksio yhdelle) – rajoitettu määrä, tiedustele saatavuus myynnistämme.

Huoneisto (kaksio), näkymä kaupunkiin/vuorille  575€ – rajallinen määrä  
Huoneisto (kaksio), merinäköala 650€ – rajallinen määrä
Yhden hengen huoneistot ovat samankaltaisia kuin huoneistot kahdelle henkilölle

(Prime sea view -huoneistot eivät ole varattavissa yhden hengen käyttöön).

 

Huoneistotyypit

Huoneistohotellissa on useita huonetyyppejä. Olemme valinneet asiakkaillemme kolmenlaisia huoneistoja (kaksioita).

Perushintainen huoneisto, tyyppi 1 (sis. matkan hintaan)
Siisti yhden makuuhuoneen huoneisto (kaksio), jossa parveke/terassi (tuolit ja pöytä). Näkymä kaupunkiin/vuorille.

Yhden makuuhuoneen huoneisto (kaksio),  parveke (tuolit ja pöytä) ja merinäköala, tyyppi 2 – lisämaksu 100 €/henkilö, kun kaksi henkilöä jakaa huoneiston.
Tästä huoneistosta on merinäköala ja alahuoneista voi näkymä olla rajoitettu. Huoneistoja on tarjolla vain rajallinen määrä. Näköala vaihtelee huoneiden ja kerrosten välillä.

Prime sea view - yhden makuuhuoneen huoneisto (kaksio), parveke (tuolit ja pöytä) ja merinäköala,  tyyppi 3 – lisämaksu 225 €/henkilö, kun kaksi henkilöä jakaa huoneiston.
Näistä huoneista on upea merinäköala. Huoneistojen kylpyhuoneet on vasta remontoitu. Huoneistoja on uusittu ja ne vaikuttavat entistä tilavammilta. Huoneistot sijaitsevat ylempänä rakennuksessa. Näitä huoneistoja on tarjolla rajallinen määrä.

Lisämaksulliset ateriapaketit

Ateriapaketit:

Koska matkan hintaan ei sisälly aterioita, niin tarjolla on erilaisia lisämaksullisia vaihtoehtoja ja joka päivä ei tarvitse itse laittaa ruokaa.  
Sinulle, joka haluat rennon aloituksen päivälle, suosittelemme ateriapakettia, johon kuuluu päivittäinen aamiainen:
Aamiainen joka päivä (21 x  aamiainen)  175 €/henkilö
Suosituin paketti on joustava ateriapaketti, johon sisältyy 21 aamiaista ja 9 illallista hotellin ravintolassa.
Joustava ateriapaketti (21 x aamiainen ja 9 x illallinen) 320 €/henkilö

Jos haluat kokkailla vain lounaan, kannattaa valita puolihoito, johon sisältyy aamiainen ja illallinen joka päivä (21 x aamiainen ja 21 x illallinen) :
Puolihoito 500 €/henkilö

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Malaga - Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneistossa (kaksio) 21 yötä, erillinen makuuhuone, olohuone ja keittonurkkaus, parveke/terassi. Näkymä kaupunkiin/vuorille.
 • Kuljetukset sekä retket ohjelman mukaan 
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksulliset huoneistotyypit
 • Kahden hengen huoneisto yhdelle
 • Ateriat ja juomat matkan aikana

• Lisämaksulliset retket: Sevilla 62€/hlö, Gibraltar 58€/hlö, retki Frigilianaan, Competáan ja rannikkokaupunki Nerjaan 32€/hlö. Kaikki kolme retkeä sisältävä retkipaketti: 140€/hlö. Retket varataan etukäteen myynnistämme, viimeistään 45 päivää ennen lähtöpäivää.
 

Lisämaksulliset retket varataan etukäteen (viimeistään 45 pv ennen lähtöpäivää). Vähimmäisosallistujamäärä 15, jotta retket toteutuvat. Matkaohjelmassa oleviin retkipäiviin ja ohjelmaan saattaa tulla muutoksia kohteessa.

Voit ostaa etukäteen retkipaketin, jolloin hinta on hieman edullisempi. Retkipaketti varataan ja maksetaan viimeistään 45 pv ennen lähtöpäivää. Huomioi, että retkillä kävellään paljon ja hyvä liikuntakyky vaaditaan.

Retkiohjelma on alustava. Muutokset ovat mahdollisia.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Lisämaksulliset retket

Sevilla 58€/hlö
Gibraltar 45€/hlö
Retki Frigilianaan, Competáan ja rannikkokaupunki Nerjaan 30€/hlö
Kaikki kolme retkeä sisältävä retkipaketti: 130€/hlö

Yksittäiset retket ja retkipaketti varataan etukäteen myynnistämme. Retket tulee varata viimeistään 45 päivää ennen lähtöpäivää.

Muutokset retkipäivien järjestykseen matkaohjelmassa ovat mahdollisia. Huomioi, että retkillä kävellään paljon ja ne eivät sovellu liikuntaesteiselle.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Puolihoito huoneistohotellissa

Sunset Beach Club on ensisijaisesti huoneistohotelli. Tämän vuoksi suuri osa asiakkaista ei halua illallisen sisältyvän matkan hintaan. Mikäli valitset lisämaksullisen puolihoidon, on hyvä tietää etukäteen, että illallisbuffetin valikoima ei ole niin runsas, kuin mihin olet puolihoitoon erikoistuneissa hotelleissa kenties aiemmin tottunut.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja