Pitkä matka Algarvessa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Vietä kolme viikkoa Portugalin etelärannikon miellyttävässä ilmastossa. Nauti auringosta, elämyksistä ja yhdessäolosta.

Tukikohtanamme on Praia da Rocha, Portimãon kupeessa ja Atlantin rannalla. Portugalin kauniilla okranvärisellä etelärannikolla koemme dramaattiset rantakalliot ja pienet hiekkarannat, meren ja portugalilaisen charmin. Katselemme lähemmin joitakin Portugalin monista nähtävyyksistä ja täytämme samalla aurinkovarastomme mukavassa ilmastossa. Aurinko paistaa iloisesti myös talvella – aurinkoisia päiviä on vuodessa yli 300 – ja lämpötila pysyttelee +20 asteen tuntumassa.

Matkaohjelmaan on sisällytetty kiinnostavia retkiä lähialueille. Retkillä kuulet tietoa mm. korkkitammesta, oliiveista ja kalastuksesta sekä Portugalista merenkulkuvaltiona. Mahdollisuus lähteä mukaan Loulén markkinoille, opettelemme muutaman sanan portugalin kieltä, nautimme kävelyretkistä ja muista mukavista aktiviteeteista. Lomaan mahtuu myös päiviä, joiden ohjelmasta päätät sinä itse. Voit myös varata lisämaksullisen retken Alentejoon.

Majoitumme hyvätasoiseen neljän tähden (paikallinen luokitus) Algarve Jupiter hotelliin meren tuntumaan. Matkan hintaan sisältyy puolihoito.

Matkan vimeisen yön vietämme Lissabonissa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 22 päivää
Päivä 1
Helsinki - Lissabon - Portimão
Päivä 2
Omaa aikaa Praia da Rochassa
Päivä 3
Tutustuminen Portimaõon - käynti Sardiinimuseossa
Päivä 4
Omaa aikaa
Päivä 5
Kokopäiväretki Lagosiin, Sagresiin ja Cabo São Vicenteen
Päivä 6–7
Omaa aikaa
Päivä 8
Kokopäiväretki: Korkkitehdas, Tavira ja oliivit
Päivä 9–12
Omaa aikaa
Päivä 13
Lisämaksullinen retki Loulén markkinoille
Päivä 14–15
Rentoutumista ja omaa aikaa
Päivä 16
Lisämaksullinen retki Alentejoon
Päivä 17–20
Omaa aikaa
Päivä 21
Ajamme Lissaboniin ja tutustumme kaupunkiin
Päivä 22
Lissabon ja kotimatka

Hotelli

Jupiter Algarve Hotel

Neljän tähden (paikallinen luokitus) Jupiter Algarve Hotel sijaitsee Praia da Rochan pienessä rantakaupungissa, noin kahden kilometrin päässä Portimaosta (noin 55 000 asukasta). Hotellissa on 183 tilavaa huonetta, joissa on ilmastointi, maksuton wi-fi, sateliitti-tv, puhelin, minibaari ja tallelokero (maksullinen). Perushintaisista huoneissa on kaupunkinäkymä. Lisämaksusta on mahdollista varata huone joko rajoitetulla merinäköalalla tai suoralla merinäkölalalla.
Hotellin sijainti on erinomainen lähellä rantaa ja Praia da Rochan keskustaa. Hotellissa on isot yleiset tilat, ravintola ja baari, jossa on elävää musiikkia muutamana iltana viikossa.
Maksuton wi-fi sekä huoneissa että yleisissä tiloissa. Uima-allasalueella on aurinkotuoleja ja varjoja. Uima-allas on mahdollista kattaa (katosta käytetään yleensä marraskuusta huhtikuuhun). 
Spa-osastolla voi uida sisäuima-altaassa, varata saunan, hierontaa tai muita kylpylähoitoja lisämaksusta.

Hotellin lähellä on ravintoloita ja palveluja. 

Hotellissa on varattavissa kolmea eri huonetyyppiä:
Jaettu kahden hengen huone, kaupunkinäkymä ja ranskalainen parveke (sis.hintaan)
Jaettu kahden hengen huone, rajoitettu merinäköala ja parveke (lisämaksullinen)
Jaettu kahden hengen huone, merinäköala ja parveke (lisämaksullinen)

Huone yhdelle on perushintainen kahden hengen huone (lisämaksullinen, rajoitettu määrä).

Hotellin kotisivut:
https://www.jupiteralgarvehotel.com/en/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä)
 

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
2.398€
Helsinki
2.348€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Lissabon - Portimão

Lennämme Lissaboniin, josta jatkamme bussilla etelään ja Algarven rannikolle (ajoaika noin 3,5 tuntia).

Algarve tunnetaan kauniista poukamistaan ja rannoistaan, ja rannikko onkin ollut pitkään suosittu matkakohde. Toki Algarvella on tarjota muutakin kuin vain vettä ja rantaa. Algarven historia on pitkä ja värikäs. Täältä löytyy jälkiä monista eurooppalaisista kansoista. Majoitumme hyvällä paikalla sijaitsevaan Algarve Jupiter hotelliin. Se sijaitsee tunnetussa Praia da Rochan rantakaupungissa, Portimãon kupeessa. Hotelli on aivan rannan lähellä. Sen viihtyisällä uima-allasalueella voi nauttia auringosta hyvän kirjan tai kahvikupposen seurassa. Hotellissa on kiva baari ja ravintola tarjoilee monipuolista ruokaa seisovasta pöydästä. Huoneet ovat tilavia ja viihtyisiä.

Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Portimãon keskustasta (2,1 km).

Keskustaan pääsee helposti bussilla tai kävellen. Kaupungin ja Praia da Rochan loma-alueen välissä on joki, jonka yli kulkee myös pieni vene. Praia da Rochassa on monia ravintoloita, jotka houkuttelevat kalalounaalle.

Algarven alue tuottaa monia herkullisia elintarvikkeita, kuten suolasardiineja, tonnikalaa, manteleita, johanneksenleipäpuun hedelmiä, viikunoita ja appelsiineja. Täällä valmistetaan myös hyviä juustoja, ja mereltä pyydetään koko joukko äyriäisiä ja kalaa. Paikallisia erikoisuuksia riittää kokeiltavaksi! Maista vaikka ruokalajia nimeltä ”bacalhau com natas” (suolattua turskaa kermassa haudutettuna). Kyse on Portugalin kansallisruoasta: suolattu turska kypsennetään uunissa perunaviipaleiden ja kerman kera. Turskan maku on voimakas, ja portugalilaiset rakastavat bacalhautaan eli suolattua turskaansa/kapakalaansa jopa niin paljon, että jotkut puhuvat siitä ”uskollisena ystävänään”.

Matkan hintaan sisältyy puolihoito hotellissa (aamiainen ja illallinen).

 

Päivä 2
Omaa aikaa Praia da Rochassa

Tänään sinulla on omaa aikaa aloittaa pitkä loma rennosti.

Niinä päivinä, jolloine ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtajamme järjestävät erilaisia ​​aktiviteetteja. Patikointia, tanssia, luentoja, portugalin kielen tutustumista tai ehkä vain yhteistä lounasta kaupungilla. Ja jos sää on jonain päivänä huono, voimme ehkä katsoa elokuvan yhdessä. 

 

Päivä 3
Tutustuminen Portimaõon - käynti Sardiinimuseossa

Kokoonnumme yhteen ja matkanjohtaja kertoo loman aikana järjestettävistä aktiviteeteista ja ohjelmasta. Sitten lähdemme yhdessä tutustumaan lähiseutuun. Käytämme paikallisbussia ja matkaamme Praia da Rochasta Portimãon keskustaan. Pysähdymme kaupunkikierroksella museossa, joka on entinen säilyketehdas. Tehtaassa valmistettiin tunnettuja portugalilaisia sardiineja. Nykyään tiloissa esitellään kalastuksen historiaa. Kalastus oli aikaisemmin kaupungin tärkein elinkeino. Portimãon keskustassa otamme esiin kartan ja lähdemme yhdessä pienelle kävelyretkelle tutustuen kaupunkiin ja sen historiaan.

Matkanjohtaja järjestää erilaisia aktiviteetteja vapaapäivinä: kävelyretkiä, tanssia, johdatusta portugalin kieleen tai ehkä vain yhteisen lounaan jossain mukavassa paikassa. Mikäli sää sattuu jonakin päivänä olemaan huono, voimme ehkä katsella elokuvan yhdessä.

Päivä 4
Omaa aikaa

 Aikaa tutustua paremmin Praia da Rochan ympäristöön.

Päivä 5
Kokopäiväretki Lagosiin, Sagresiin ja Cabo São Vicenteen

Tänään suuntaamme Algarven rannikon läntiseen osaan, jossa kauniin luonnon lisäksi kuljemme historian jalanjäljissä. Aloitamme ajamalla Ponta de Sagresiin, Iberian niemimaan lounaisimpaan kärkeen. Täällä sijaitsi paikka, jota antiikin ajoilta aina 1300-luvulle saakka pidettiin tunnetun maailman reunana ja Euroopan läntisimpänä pisteenä. Todellisuudessa Euroopan läntisin paikka on Cabo da Roca Lissabonin pohjoispuolella. Yksi asia on kuitenkin varma: tämä oli viimeinen paikka, minkä portugalilaiset merimiehet näkivät, kun he Henrik Purjehtijan johdolla lähtivät merelle ja valloittivat useita siirtokuntia Brasiliasta Mosambikiin ja kyntivät merta vielä kauemmas aina Goaan ja Macaoon saakka. Täällä Sagresissa ja Cabo de São Vincentessä, jossa Euroopan manner yhtäkkiä päättyy ja Atlantin aaltojen alati kuluttamat kalliot putoavat alas siniseen mereen, sijaitsee entisen merenkulkuoppilaitoksen rauniot. Koulussa opiskeltiin 1400-luvun puolivälistä lähtien astronomiaa, kartoitusta, kosmografiaa ja kaikkea, mikä liittyi merenkulkuun. Täällä suunniteltiin myös jotkin Portugalin kiinnostavan siirtomaahistorian suurista löytöretkistä.

Sagresista matka jatkuu viihtyisään Lagosin kaupunkiin, joka loi valtavan omaisuuden karavelien aikaan. Täältä purjelaivat lähtivät liikkeelle tutkimaan Afrikan rannikkoa ja tänne ne palasivat ruumat täynnä rikkauksia. Kaupungin ylpeys on merenkulkija Gil Eannes, joka todisti, ettei maailma päättynyt Cape Bojadoriin Afrikan länsirannikolle ja ettei meri ollut täynnä hirviöitä. Kaupungissa on sekä Gil Eannesin että Henrik Purjehtijan patsaat.

Meillä on hieman aikaa kävelellä kaupungissa, jolla on ollut tärkeä merkitys Portugalin historiassa, mutta johon liittyy myös löytöretkien ikävämpi puoli: orjakauppa. Lagosissa oli nimittäin Euroopan ensimmäiset orjamarkkinat.

Päivä 6–7
Omaa aikaa

Seuraavat päivät on varattu omille seikkailuille. Tutustu uusiin paikkoihin ja rentoudu meren äärellä.

Päivä 8
Kokopäiväretki: Korkkitehdas, Tavira ja oliivit

Aloitamme päivän tutustumalla hieman tuotteisiin, joista Portugali tunnetaan kenties parhaiten. Kyse on korkin valmistuksesta. Jo bussin ikkunasta olemme nähneet punarunkoisia korkkitammia. Joka kymmenes vuosi puut luovuttavat lämpimän ”vaippansa” korkin tuotantoon. Sen jälkeen puut seisovat kärsivällisesti lämpimässä auringossa ja odottavat seuraavat kymmenen vuotta, että ne pääsevät taas sulkemaan samppanjapullon.

Ajamme lähellä sijaitsevaan São Brás de Alporteliin, jossa vierailemme korkkitehtaalla. Tehtaan historia ulottuu vuoteen 1935. Kotona törmäämme korkkitammen kuoreen useimmiten silloin, kun avaamme viinipullon, mutta täällä korkkitammea käytetään paljon muuhunkin. Siitä valmistetaan kaikkea kengistä, hatuista ja pannunalusista huonekaluihin ja lattioihin. Kierroksella nykyaikaisessa tehtaassa näemme ulkopuolella kasoittain korkkitammen kuorta. Tutustumme prosessiin korkinkeruusta tuotteiden valmistukseen. Kun on kerran käynyt korkkitehtaalla, viinipullon avaamisesta tulee ihan uudenlainen elämys.

Seuraava pysähdyspaikkamme on Taviran kaupunki, joka sijaitsee Gilãojoen varrella. Kaupungissa on roomalaisia siltoja, renessanssikirkkoja ja historiallisia muistomerkkejä. Pienen kaupunkikävelyn jälkeen on aikaa omavalintaiselle ja -kustanteiselle lounaalle. Lounaan jälkeen ajamme Montcarapachoon, jossa vierailemme oliivitilalla ja tutustumme oliivien viljelyyn sekä oliiviöljyyn. Pääsemme tietysti myös maistamaan erityyppisiä oliiviöljyjä ennen kuin palaamme hotellille myöhään iltapäivällä.

Päivä 9–12
Omaa aikaa

Nauti päivistä omaan tahtiin. Matkanjohtajalta saat halutessasi vinkkejä, minne mennä ja mitä tehdä.

Päivä 13
Lisämaksullinen retki Loulén markkinoille

Aamusella voit lähteä mukaan lisämaksulliselle retkelle Louléen isoille markkinoille. Sisällä kauniissa valkoisessa rakennuksessa, jota koristavat upeat punaiset tornit, parveilee paikallisia asukkaita katsellen myyntikojuja. Tarjolla on chilejä, kuivattuja mausteyrttejä, tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja kalaa. Miksi et käyttäisi tilaisuutta ostaa paikallisesti tuotettua piri-pirikastiketta tai tuoreita kakkusia hotellin parvekkeella nautittaviksi? Myynnissä on muutakin kuin ruokaa: portugalilaisia käsitöitä, kuten värikästä keramiikkaa, kuparipatoja, upeasta brodeerattuja tekstiilejä ja koreja.

(Ajomatka n. 120 km, matka-aika yhteensä n. 2 h)

Retki on lisämaksullinen ja suosittelemme varaamaan ja maksamaan sen hyvissä ajoin ennen matkaa, jotta mahdut varmasti mukaan. Hinta on 40 €/henkilö. (Retken voi varata vielä paikan päällä, mikäli on vapaita paikkoja, hinta 40€/hlö)

Päivä 14–15
Rentoutumista ja omaa aikaa

Vietä ihania, rentouttavia päiviä Algarven rannikolla. Päivien aikana matkanjohtaja järjestää halukkaille ylimääräistä ohjelmaa.

Päivä 16
Lisämaksullinen retki Alentejoon

Tänään sinulla on mahdollisuus lähteä retkelle läheiseen Alentejon maakuntaan, jossa avoimet maisemat ulottuvat niin pitkälle kuin silmä kantaa. Ajettaessa kauniin maaseudun halki ohitamme pieniä korkkitammimetsiköitä, seuranaan manteli- ja oliivipuita. Viinitarhat vievät ajatukset kenties hyvään lasilliseen viiniä mukavassa seurassa. Kukkuloiden ympärillä on matalia, kalkittuja taloja ja linna, joka muistuttaa monista taisteluista ja valloituksista, joita täällä on historian aikana tapahtunut.

Ajamme pohjoiseen Castro Verdeen, pieneen kylään, jossa on kaunis basilika. Kirkon sisäpihaa koristavat kauniit portugalilaiset azulejot, siniset ja valkoiset laatat, jotka tekevät kirkosta pienen mestariteoksen. Aikaa on myös kahvipysähdykselle ennen kuin vierailemme Bejassa. Viehättävä kaupunki sijaitsee keskellä hedelmällistä maatalousaluetta ja on ollut olemassa kelttien ajoista asti. Täältä löydät jälkiä monista valloituksista ja kaupungin rikkaasta historiasta. Lyhyt kävelymatka vie meidät ylös kaupungin linnaan, jonka marmoritorni tarjoaa hienot näkymät ympäröivälle maaseudulle. Jatkamme kaupungin keskustaan, jossa on aikaa syödä lounasta. Paluumatkalla Algarveen pysähdymme maalaistaloon jonka ympäristössä tuotetaan viiniä, oliiviöljyä ja manteleita. Tapaamme José Gonçalvesin, joka esittelee meille paikallisia tuoteita ylpeydellä ja innostuksella. Maistelemme viiniä, juustoa, oliiviöljyä ja manteleita.

Palaamme hotelliin alkuillasta.

Retken hinta on 45€/hlö. Retki varataan ja maksetaan etukäteen myynnistämme. (Hinta paikan päällä 52€/hlö).

 

Päivä 17–20
Omaa aikaa

Nauti päivistä omaan tahtiin.

Päivä 21
Ajamme Lissaboniin ja tutustumme kaupunkiin

Luovutamme huoneet aamulla ja suuntaamme kohti pohjoista. Määränpäämme on Portugalin ja merenkulkijoiden pääkaupunki Lissabon. Siellä meitä odottavat mutkaiset kadut, vihreät puistot, kauniit aukiot ja leveät bulevardit, joilla raitiovaunut kolistelevat ohitsemme. Täällä on kiinnostavia kortteleita, joissa voi aistia tunnelmaa ja katsella joitakin kaupungin monista nähtävyyksistä.

Saavumme perille hotelliin lounasaikaan. Iltapäivällä on mahdollista lähteä metrolla keskustaan yhdessä matkanjohtajan kanssa. Tarkoituksena on tehdä rento kaupunkikävely ennen yhteistä illallista hotellilla.

 

Päivä 22
Lissabon ja kotimatka

Ajamme Lissabonin lentokentälle, josta lennämme Helsinkiin.

Lisämaksullinen retki Alentejoon

Tänään sinulla on mahdollisuus lähteä retkelle läheiseen Alentejon maakuntaan, jossa avoimet maisemat ulottuvat niin pitkälle kuin silmä kantaa. Ajettaessa kauniin maaseudun halki ohitamme pieniä korkkitammimetsiköitä, seuranaan manteli- ja oliivipuita. Viinitarhat vievät ajatukset kenties hyvään lasilliseen viiniä mukavassa seurassa. Kukkuloiden ympärillä on matalia, kalkittuja taloja ja linna, joka muistuttaa monista taisteluista ja valloituksista, joita täällä on historian aikana tapahtunut.

Ajamme pohjoiseen Castro Verdeen, pieneen kylään, jossa on kaunis basilika. Kirkon sisäpihaa koristavat kauniit portugalilaiset azulejot, siniset ja valkoiset laatat, jotka tekevät kirkosta pienen mestariteoksen. Aikaa on myös kahvipysähdykselle ennen kuin vierailemme Bejassa. Viehättävä kaupunki sijaitsee keskellä hedelmällistä maatalousaluetta ja on ollut olemassa kelttien ajoista asti. Täältä löydät jälkiä monista valloituksista ja kaupungin rikkaasta historiasta. Lyhyt kävelymatka vie meidät ylös kaupungin linnaan, jonka marmoritorni tarjoaa hienot näkymät ympäröivälle maaseudulle. Jatkamme kaupungin keskustaan, jossa on aikaa syödä lounasta. Paluumatkalla Algarveen pysähdymme suurella maatilalla, joka tuottaa viiniä, oliiviöljyä ja manteleita. Täällä tapaamme José Gonçalvesin, joka esittelee meille tilaansa ylpeydellä ja innostuksella. Maistelemme tilalla viiniä, juustoa, oliiviöljyä ja manteleita.

Palaamme hotelliin alkuillasta.

Retken hinta on 45€/hlö. Retki varataan ja maksetaan etukäteen myynnistämme, viimeistään 30 päivää ennen matkan lähtöpäivää. (Hinta paikan päällä 52€/hlö).

Minimiosallistujamäärä retkelle on 20 henkilöä.

Retki Loulén markkinoille

Tule mukaan Loulén isoille markkinoille. Sisällä kauniissa valkoisessa rakennuksessa, jota koristavat upeat punaiset tornit, parveilee paikallisia asukkaita katsellen myyntikojuja. Markkinoilta siirrymme pidemmälle sisämaahan ja suuntaamme pieneen valkeaksi kalkittuun Alten vuoristokylään, jonka mukulakivikadut ja kauniisti maalatut ikkunanpielet, takorautaparvekkeet ja alueelle tyypilliset savupiiput tekevät siitä yhden Algarven kauneimmista kylistä.

Retki on lisämaksullinen ja suosittelemme varaamaan ja maksamaan sen ennen matkaa, jotta mahdut varmasti mukaan. Hinta on 40 €/henkilö. Retken voi varata vielä paikan päällä, mikäli tilaa on, ja tuolloin hinta on 40 €/henkilö.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.348€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksulliset huoneet

Jaettu kahden hengen huone, rajoitettu merinäköala ja parveke 230€/hlö

Jaettu kahden hengen huone, merinäköala ja parveke 360€/hlö

Yhden hengen huone, näkymä kaupunkiin ja ranskalainen parveke (rajoitettu määrä) 700€/hlö

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Lissabon – Helsinki turistiluokassa 
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) Hotel Jupiterissa (20 yötä), näkymä kaupunkiin ja ranskalainen parveke
 • Puolihoito (aamiainen päivinä 2-22 ja illallinen 1-21)
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) hotellissa Lissabonissa (1 yö), aamiainen 
 • Retket Taviraan, Lagosiin ja Sagesiin
 • Muut kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Hotellivero Lissabonissa
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot* ja viranomaismaksut

* Katso hotellivero Algarvessa kohdasta Hyvä tietää

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta, näkymä kaupunkiin ja ranskalainen parveke 
 • Lisämaksulliset huonetyypit
 • Lisämaksullinen retki Alentejoon 45€/hlö (etukäteen varattuna, 52€/hlö kohteessa)
 • Retki Loulén markkinoille 40€/hlö 
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille sekä hotellin henkilökunnalle noin 8€/hlö
 • Hotellivero Algarvessa (noin 2€/yö), maksetaan kohteessa suoraan hotelliin (tieto helmikuu 2023)
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Lisämaksulliset retket tulee varata ja maksaa viimeistään 30 päivää ennen lähtöpäivää. Minimiosallistujamäärä 20 henkilöä, jotta retket toteutuvat. Retkiohjelma on alustava ja retkien päiväjärjestykseen voi tulla muutoksia.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Algarven hotellivero

Matkan hintaan ei sisälly mahdollista hotelliveroa (turistivero) Algarvessa. Vero on ollut viime vuosina noin 2€/yö. Mikäli vero on käytössä myös vuonna 2024, hotelli veloittaa veron matkan lopussa majoittujalta.

Ajomatkat

Päivä 1 285 km (noin 3,5 t)

Päivä 6 140 km (noin 2 t.)

Päivä 10 200 km (noin 3,5 t.)

Päivä 15 122 km (noin 2 t.) 

Päivä 18 180 km (noin 2 t.)

Päivä 21 285 km (noin 3,5 t.)

 

 

Ateriat

Matkan hintaan sisältyy puolihoito, joka koostuu hotellin ravintolassa tarjoiltavasta aamiaisesta ja illallisesta. Illallinen on runsas buffet, josta löytyy jokaiselle jotakin. Kolmen viikon matkan aikana aterioihin tulee kuitenkin väistämättä toistoa. Lissabonissa hintaan sisältyy illallinen ja aamiainen hotellissa.

Retket

Joissakin retkipaikoista on mukulakivikatuja, ja monet kaupungit sijaitsevat rinteessä. Nämä kohteet eivät sovellu liikuntarajoitteisille. Retkille osallistujien tulisi kyetä liikkumaan ilman apuvälineitä ja ryhmän mukana.

Sää

Algarve on yksi Euroopan aurinkoisimmista paikoista. Esim. marraskuussa aurinkoa on tarjolla noin 186 tuntia ja maaliskuussa kokonaiset 234 tuntia. Marraskuun ja maaliskuun keskilämpötila on noin +18C astetta. Olemme Atlantin rannikolla, joten sateet ovat mahdollisia, mutta ne tulevat yleensä lyhyinä ja voimakkaina kuuroina.

Matkanjohtaja

Lomalla on mukana Albatros Travelin matkanjohtaja. Hän järjestää oleskelun aikana yhteistä tekemistä, pitää pari esitelmää ja on tietysti mukana ohjelmassa mainituilla retkillä. Matkanjohtajan rooli on kuitenkin erilainen kuin tavanomaisella kiertomatkalla. Tämä tarkoittaa sitä, että matkanjohtajalla on esim. tiettyinä päivinä päivystysaika hotellilla.

Osallistujamäärä

Minimiosallistujamäärä tälle matkalle on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matkan. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yöpymiset

 Praia da Rocha 20 yötä ja Lissabon 1.

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää Portugalista: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/portugali

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja