Pitkä matka Algarvessa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Vietä kolme viikkoa Portugalin etelärannikon miellyttävässä ilmastossa. Nauti auringosta, elämyksistä ja yhdessäolosta.

Tukikohtanamme on Praia da Rocha, Portimãon kupeessa ja Atlantin rannalla. Portugalin kauniilla okranvärisellä etelärannikolla koemme dramaattiset rantakalliot ja pienet hiekkarannat, meren ja portugalilaisen charmin. Katselemme lähemmin joitakin Portugalin monista nähtävyyksistä ja täytämme samalla aurinkovarastomme mukavassa ilmastossa. Aurinko paistaa iloisesti myös talvella – aurinkoisia päiviä on vuodessa yli 300 – ja lämpötila pysyttelee 20 asteen tuntumassa.

Matkaohjelmaan on sisällytetty kiinnostavia retkiä lähialueille. Retkillä kuulet tietoa mm. korkkitammesta, oliiveista ja kalastuksesta sekä Portugalista merenkulkuvaltiona.  Mahdollisuus lähteä mukaan Loulén markkinoille, opettelemme muutaman sanan portugalin kieltä, nautimme kävelyretkistä ja muista mukavista aktiviteeteista. Lomaan mahtuu myös päiviä, joiden ohjelmasta päätät sinä itse. Voit myös varata lisämaksullisen retken ”Amerikan kehtoon”, Palos de la Fronteraan joka sijaitsee Espanjan puolella. Matkan päätteeksi vietämme viimeisen yön Lissabonissa.

Majoitumme hyvätasoiseen neljän tähden (paikallinen luokitus) Hotel da Rochaan meren tuntumaan. Matkan hintaan sisältyy puolihoito.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 22 päivää
Päivä 1
Helsinki - Lissabon - Portimaõ
Päivä 2
Tutustuminen Portimaõon - käynti Sardiinimuseossa
Päivä 3
Omaa aikaa Praia da Rochassa ja Portimãossa
Päivä 4
Kokopäiväretki Lagosiin, Sagresiin ja Cabo São Vicenteen
Päivä 5–7
Nauti elämästä Algarven rannikolla
Päivä 8
Kokopäiväretki: Faro, korkkitehdas, Tavira ja oliivit
Päivä 9–12
Omaa aikaa rannikolla
Päivä 13
Lisämaksullinen retki: Huelva ja Palos de la Frontera Espanjassa
Päivä 14–17
Omaa aikaa
Päivä 18
Lisämaksullinen retki Loulén markkinoille
Päivä 19–20
Rentoutumista
Päivä 21
Ajamme Lissaboniin ja tutustumme kaupunkiin
Päivä 22
Lissabon ja kotimatka

Hotelli

Hotel da Rocha

Neljän tähden (paikallinen luokitus)  hotelli sijaitsee pienessä Praia da Rochan rannikkokaupungissa, ainoastaan noin 2 km päässä Portimãon kaupungista (55 000 asukasta) ja 75 km:n päässä Farosta. Hotellissa on 158 tilavaa huonetta (41 m2), kaikissa huoneissa on parveke, iso kylpyhuone, ilmastointi, satelliitti-tv, puhelin, minibaari, mikroaaltouuni, vedenkeitin ja tallelokero (ilmainen). Standardihuoneessa on näkymät kaupungin suuntaan. Lisämaksusta on saatavilla huoneita, joista on sivuttainen tai suora merinäköala.

Hotellissa on ilmainen wi-fi sekä huoneissa että yleisissä tiloissa. Pihalla on kiva uima-allasalue (allas ei ole lämmitetty) aurinkotuoleineen. Ravintola, baari ja kokoustiloja. Käytössä on  pieni kuntosali.

Hotellin takana on pieni supermarket, apteekki ja postilaatikko. Paljon palveluita kävelyetäisyydellä.

Rantakatu ja laudoitettu polku hiekkarannalla houkuttelevat kävelyille. Voit ylittää joen veneellä tai kävellä Portimãoon. Alueella on monia erilaisia ruokapaikkoja. Portimãossa on iso ostoskeskus. Hotellilta on matkaa satamaan noin 700 m ja Portimãoon noin 2,1 km.

Portimãoon pääsee helposti paikallisbussilla, joka maksaa pari euroa. Alueelle voi tehdä myös muita retkiä – matkanjohtaja auttaa ja neuvoo mielellään.

Hotellin kotisivut:

https://www.hoteldarocha.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Video alueesta:

https://www.youtube.com/watch?v=m0AYKKTdkFU

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Lissabon - Portimaõ

Lennämme Lissaboniin, josta otamme kurssin kohti etelää ja Algarven rannikkoa. Algarve tunnetaan kauniista poukamistaan ja rannoistaan, ja rannikko onkin ollut pitkään suosittu matkakohde. Toki Algarvella on tarjota muutakin kuin vain vettä ja rantaa. Algarven historia on pitkä ja värikäs. Täältä löytyy jälkiä monista eurooppalaisista kansoista. Majoitumme hyvällä paikalla sijaitsevaan Hotel da Rochaan. Se sijaitsee tunnetussa Praia da Rochan rantakaupungissa, Portimãon kupeessa. Hotelli on aivan rannan lähellä. Sen viihtyisällä uima-allasalueella voi nauttia auringosta hyvän kirjan tai kahvikupposen seurassa. Hotellissa on kiva baari ja ravintola tarjoilee monipuolista ruokaa seisovasta pöydästä. Huoneet ovat tilavia ja viihtyisiä.

Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Portimãon keskustasta (2,1 km). Matkan hintaan sisältyy puolihoito hotellissa: syömme siis aamiaisen ja illallisen joka päivä hotellissa. (Matkapäivänä 22 ainoastaan aamiainen hotellissa).

Perille päästyämme menemme hotelliimme ja syömme ensimmäisen yhteisen illallisen.

Päivä 2
Tutustuminen Portimaõon - käynti Sardiinimuseossa
Kokoonnumme yhteen ja matkanjohtaja kertoo loman aikana järjestettävistä aktiviteeteista ja ohjelmasta. Sitten lähdemme yhdessä tutustumaan lähiseutuun. Käytämme paikallisbussia ja matkaamme Praia da Rochasta Portimãon keskustaan. Pysähdymme kaupunkikierroksella museossa, joka on entinen säilyketehdas. Tehtaassa valmistettiin tunnettuja portugalilaisia sardiineja. Nykyään tiloissa esitellään kalastuksen historiaa. Kalastus oli aikaisemmin kaupungin tärkein elinkeino. Portimãon keskustassa otamme esiin kartan ja lähdemme yhdessä pienelle kävelyretkelle tutustuen kaupunkiin ja sen historiaan.
Päivä 3
Omaa aikaa Praia da Rochassa ja Portimãossa

Nauti elämästä Praia da Rochassa ja Portimãossa. Keskustaan pääsee helposti bussilla tai kävellen. Kaupungin ja Praia da Rochan loma-alueen välissä on joki, jonka yli kulkee myös pieni vene. Praia da Rochassa on monia ravintoloita, jotka houkuttelevat kalalounaalle.

Algarven alue tuottaa monia herkullisia elintarvikkeita, kuten suolasardiineja, tonnikalaa, manteleita, johanneksenleipäpuun hedelmiä, viikunoita ja appelsiineja. Täällä valmistetaan myös hyviä juustoja, ja mereltä pyydetään koko joukko äyriäisiä ja kalaa. Paikallisia erikoisuuksia riittää kokeiltavaksi! Maista vaikka ruokalajia nimeltä ”bacalhau com natas” (suolattua turskaa kermassa haudutettuna). Kyse on Portugalin kansallisruoasta: suolattu turska kypsennetään uunissa perunaviipaleiden ja kerman kera. Turskan maku on voimakas, ja portugalilaiset rakastavat bacalhautaan eli suolattua turskaansa/kapakalaansa jopa niin paljon, että jotkut puhuvat siitä ”uskollisena ystävänään”.

Matkanjohtaja järjestää erilaisia aktiviteetteja vapaapäivinä: kävelyretkiä, tanssia, johdatusta portugalin kieleen tai ehkä vain yhteisen lounaan auringossa. Mikäli sää sattuu jonakin päivänä olemaan huono, voimme ehkä katsella elokuvan yhdessä.

Päivä 4
Kokopäiväretki Lagosiin, Sagresiin ja Cabo São Vicenteen

Tänään suuntaamme Algarven rannikon läntiseen osaan, jossa kauniin luonnon lisäksi kuljemme historian jalanjäljissä. Aloitamme ajamalla Ponta de Sagresiin, Iberian niemimaan lounaisimpaan kärkeen. Täällä sijaitsi paikka, jota antiikin ajoilta aina 1300-luvulle saakka pidettiin tunnetun maailman reunana ja Euroopan läntisimpänä pisteenä. Todellisuudessa Euroopan läntisin paikka on Cabo da Roca Lissabonin pohjoispuolella. Yksi asia on kuitenkin varma: tämä oli viimeinen paikka, minkä portugalilaiset merimiehet näkivät, kun he Henrik Purjehtijan johdolla lähtivät merelle ja valloittivat useita siirtokuntia Brasiliasta Mosambikiin ja kyntivät merta vielä kauemmas aina Goaan ja Macaoon saakka. Täällä Sagresissa ja Cabo de São Vincentessä, jossa Euroopan manner yhtäkkiä päättyy ja Atlantin aaltojen alati kuluttamat kalliot putoavat alas siniseen mereen, sijaitsee entisen merenkulkuoppilaitoksen rauniot. Koulussa opiskeltiin 1400-luvun puolivälistä lähtien astronomiaa, kartoitusta, kosmografiaa ja kaikkea, mikä liittyi merenkulkuun. Täällä suunniteltiin myös jotkin Portugalin kiinnostavan siirtomaahistorian suurista löytöretkistä.

Sagresista matka jatkuu viihtyisään Lagosin kaupunkiin, joka loi valtavan omaisuuden karavelien aikaan. Täältä purjelaivat lähtivät liikkeelle tutkimaan Afrikan rannikkoa ja tänne ne palasivat ruumat täynnä rikkauksia. Kaupungin ylpeys on merenkulkija Gil Eannes, joka todisti, ettei maailma päättynyt Cape Bojadoriin Afrikan länsirannikolle ja ettei meri ollut täynnä hirviöitä. Kaupungissa on sekä Gil Eannesin että Henrik Purjehtijan patsaat.

Meillä on hieman aikaa kävelellä kaupungissa, jolla on ollut tärkeä merkitys Portugalin historiassa, mutta johon liittyy myös löytöretkien ikävämpi puoli: orjakauppa. Lagosissa oli nimittäin Euroopan ensimmäiset orjamarkkinat.

Päivä 5–7
Nauti elämästä Algarven rannikolla
Jälleen mukavasti aikaa nauttia elämästä rannikolla tai osallistua joihinkin matkanjohtajan järjestämistä aktiviteeteista.
Päivä 8
Kokopäiväretki: Faro, korkkitehdas, Tavira ja oliivit

Tänään matkaamme alueen pääkaupunkiin Faroon. Kauniin Faron kapeat mukulakivikadut luovat vaikutelman kaupungista, jota nykyaika ei ole vielä koskettanut. Kuljemme läpi keskiaikaisen kaupunginosan ja näemme Arco da Vilan, joka rakennettiin vuoden 1755 maanjäristyksen muistoksi. Näemme myös Faron kauniin katedraalin, joka seisoo kuin fyysisenä todisteena alueen pitkästä ja värikkäästä historiasta. Paikka, jolla kirkko nykyään seisoo, on vuosituhansien ajan ollut pyhä monille valloittajille: roomalaisille, maureille, visigooteille. Tänä päivänä katolinen kirkko pitää paikkaa omanaan.

Käytyämme Farossa tutustumme hieman tuotteisiin, joista Portugali tunnetaan kenties parhaiten. Kyse on korkin valmistuksesta. Jo bussin ikkunasta olemme nähneet punarunkoisia korkkitammia. Joka kymmenes vuosi puut luovuttavat lämpimän ”vaippansa” korkin tuotantoon. Sen jälkeen puut seisovat kärsivällisesti lämpimässä auringossa ja odottavat seuraavat kymmenen vuotta, että ne pääsevät taas sulkemaan samppanjapullon.

Ajamme lähellä sijaitsevaan São Brás de Alporteliin, jossa vierailemme korkkitehtaalla. Tehtaan historia ulottuu vuoteen 1935. Kotona törmäämme korkkitammen kuoreen useimmiten silloin, kun avaamme viinipullon, mutta täällä korkkitammea käytetään paljon muuhunkin. Siitä valmistetaan kaikkea kengistä, hatuista ja pannunalusista huonekaluihin ja lattioihin. Kierroksella nykyaikaisessa tehtaassa näemme ulkopuolella kasoittain korkkitammen kuorta. Tutustumme prosessiin korkinkeruusta tuotteiden valmistukseen. Kun on kerran käynyt korkkitehtaalla, viinipullon avaamisesta tulee ihan uudenlainen elämys.

Seuraava pysähdyspaikkamme on Taviran kaupunki, joka sijaitsee Gilãojoen varrella. Kaupungissa on roomalaisia siltoja, renessanssikirkkoja ja historiallisia muistomerkkejä. Pienen kaupunkikävelyn jälkeen on aikaa omavalintaiselle ja -kustanteiselle lounaalle. Lounaan jälkeen ajamme Montcarapachoon, jossa vierailemme oliivitilalla ja tutustumme oliivien viljelyyn sekä oliiviöljyyn. Pääsemme tietysti myös maistamaan erityyppisiä oliiviöljyjä ennen kuin palaamme hotellille myöhään iltapäivällä.

Päivä 9–12
Omaa aikaa rannikolla
Muutama ihana päivä aikaa tutustua paremmin Praia da Rochan ympäristöön.
Päivä 13
Lisämaksullinen retki: Huelva ja Palos de la Frontera Espanjassa

Tänään voit lähteä lisämaksulliselle retkelle Espanjan puolelle. Retkikohde on ”Amerikan kehdoksi” kutsuttu pikkukaupunki Palos de la Frontera. Vain kuuden kilometrin päässä Huelvan kaupungista kuivuneessa joenpohjassa sijaitsee yhden kaikkien aikojen merkittävimmän löytöretken lähtöpaikka. Voi olla vaikea kuvitella, että tällä paikalla rakennettiin pian 530 vuotta sitten laivat, jotka kuljettivat Kristoffer Kolumbuksen Atlantin yli Amerikkaan.

Kaupunki itsessään on vaatimaton, ainoastaan muistomerkki St Jorgen kirkon edustalla kertoo tarinan 35 paikallisesta miehestä, ”los marineros del Descubrimiento”, jotka lähtivät Kolumbuksen mukaan ja löysivät uuden mantereen. Nimien joukosta löytyvät Pinzonin veljekset Martin, Vicente ja Francisco, jotka olivat mukana rakentamassa ja varustamassa Kolumbuksen laivueeseen kuuluneita karaveleja. Pinzonin veljekset olivat syntyperäisiä kaupunkilaisia, joten Palosissa juhlitaan pikemminkin heidän saavutuksiaan kuin löytöretkeilijän itsensä, joka oli ulkomaalainen ja syntynyt Italian Genovassa.

Kolumbus saapui Huelvaan etsiessään rahoitusta matkalleen. Hän aikoi päästä Intiaan ja Kiinaan matkustamalla kohti länttä, ei itää, ja etsi rahoittajaa todistaakseen teoriansa oikeaksi. Portugalin kuningas oli kieltäytynyt, mutta Kolumbus sai selville, että Palosin kylän liepeillä sijaitsevan La Rabidan luostarin priori saattaisi pystyä auttamaan. Isä Marchena oli kuulunut kuningatar Isabellan hoviin ja oli halukas auttamaan Kolumbusta tämän etsiessä kuninkaallista tukea matkalleen.

Nämä kaksi miestä tapasivat useita kertoja La Rabidassa ja keskustelivat Kolumbuksen matkasuunnitelmista. Lopulta kuningas ja kuningatar saatiin ylipuhuttua. Toukokuussa 1492 annettiin kuninkaallinen käsky kirkon edustalla Palosissa. Kylän asukkaiden tulisi asettaa kaksi aseistettua karavelia Kolumbuksen käyttöön ja saattaa häntä matkalla Intiaan. Pinta ja Niña rakennettiin ja aluksiin hankittiin paikallinen miehistö. Perinteille uskollisena kaikki merimiehet menivät kirkkoon rukoilemaan 3.8.1492 ja nousivat sitten laivoihin ja lähtivät kohti tuntematonta.

Kolumbus itse matkasi isoimman laivan, Santa Marian, kyydissä. Bahamasaarten ja Kuuban jälkeen Santa Maria jouduttiin hylkäämään Hispaniolassa, nykyisessä Haitissa. Niin kaksi jäljelle jäänyttä alusta, Niña ja Pinta palasivat Palosiin. Laivoista ei ole jäänyt jäljellä palastakaan, mutta Muelle de las Carabelasissa, La Rabidan luostarin alapuolella sijaitsevassa laiturissa, tekoaltaaseen ankkuroituna, on kaikkien kolmen aluksen kopiot.

”Los lugares Colombinos” – paikat, joissa Kolumbus työskenteli, kuten Palos ja La Rabida – tunnetaan paikallisesti, mutta Etelä-Espanjassa käyvät matkailijat vierailevat niissä harvoin. Käymme luostarissa ja näemme kirkon, jossa Kolumbus kävi rukoilemassa, sekä kappelin, jonne Martin Pinzon on haudattu. Kohokohta on sali, jossa Kolumbus ja isä Marchena pitivät kokouksiaan. Ei siis ihme, että paikkaa kutsutaan ”Amerikan kehdoksi”. Käymme pienessä Palosin kaupungissa ja luostarissa, johon kuuluu museo ja kirkko. Historian täyteisen päivän päätteeksi ajamme takaisin Portugalin puolelle.

Retki on lisämaksullinen ja suosittelemme varaamaan ja maksamaan sen hyvissä ajoin ennen matkaa, jotta mahdut varmasti mukaan. Hinta on 60 €/henkilö. Retken voi varata vielä paikan päällä, mikäli tilaa on, ja tuolloin hinta on 65 €/henkilö.

Päivä 14–17
Omaa aikaa
Seuraavat päivät on varattu omille seikkailuille. Tutustu uusiin paikkoihin ja rentoudu meren äärellä.
Päivä 18
Lisämaksullinen retki Loulén markkinoille

Aamusella voit lähteä mukaan lisämaksulliselle retkelle Louléen isoille markkinoille. Sisällä kauniissa valkoisessa rakennuksessa, jota koristavat upeat punaiset tornit, parveilee paikallisia asukkaita katsellen myyntikojuja. Tarjolla on chilejä, kuivattuja mausteyrttejä, tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja kalaa. Miksi et käyttäisi tilaisuutta ostaa paikallisesti tuotettua piri-pirikastiketta tai tuoreita kakkusia hotellin parvekkeella nautittaviksi? Myynnissä on muutakin kuin ruokaa: portugalilaisia käsitöitä, kuten värikästä keramiikkaa, kuparipatoja, upeasta brodeerattuja tekstiilejä ja koreja.

Markkinoilta siirrymme pidemmälle sisämaahan ja suuntaamme pieneen valkeaksi kalkittuun Alten vuoristokylään, jonka mukulakivikadut ja kauniisti maalatut ikkunanpielet, takorautaparvekkeet ja alueelle tyypilliset savupiiput tekevät siitä yhden Algarven kauneimmista kylistä. Pidämme kylässä kahvitauon ennen kuin palaamme takaisin hotellille.

(Ajomatka n. 130 km, matka-aika yhteensä n. 2 h 15 min)

Retki on lisämaksullinen ja suosittelemme varaamaan ja maksamaan sen hyvissä ajoin ennen matkaa, jotta mahdut varmasti mukaan. Hinta on 30 €/henkilö. Retken voi varata vielä paikan päällä, mikäli tilaa on, ja tuolloin hinta on 35 €/henkilö.

Päivä 19–20
Rentoutumista
Viimeiset ihanat päivät Algarven rannikolla ennen paluuta Pohjolaan.
Päivä 21
Ajamme Lissaboniin ja tutustumme kaupunkiin

Luovutamme huoneet aamulla ja suuntaamme kohti pohjoista. Määränpäämme on Portugalin ja merenkulkijoiden pääkaupunki Lissabon. Siellä meitä odottavat mutkaiset kadut, vihreät puistot, kauniit aukiot ja leveät bulevardit, joilla raitiovaunut kolistelevat ohitsemme. Täällä on kiinnostavia kortteleita, joissa voi aistia tunnelmaa ja katsella joitakin kaupungin monista nähtävyyksistä.

Saavumme perille hotelliin lounasaikaan. Iltapäivällä on mahdollista lähteä metrolla keskustaan yhdessä matkanjohtajan kanssa. Tarkoituksena on tehdä rento kaupunkikävely ennen yhteistä illallista hotellilla.

Päivä 22
Lissabon ja kotimatka

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen voimme jättää matkatavaramme säilytykseen hotellille ja katsella Lissabonia omatoimisesti. Sitten onkin aika lähteä lentokentälle, josta kotimatka alkaa. Saapuminen Helsinkiin on seuraavan päivän puolella.

Huomio! Kuvattujen retkien järjestys saattaa olla toinen kuin yllä mainitussa ohjelmassa. Tarkat retkipäivät vahvistetaan paikan päällä.

Retki Loulén markkinoille

Tule mukaan Loulén isoille markkinoille. Sisällä kauniissa valkoisessa rakennuksessa, jota koristavat upeat punaiset tornit, parveilee paikallisia asukkaita katsellen myyntikojuja. Markkinoilta siirrymme pidemmälle sisämaahan ja suuntaamme pieneen valkeaksi kalkittuun Alten vuoristokylään, jonka mukulakivikadut ja kauniisti maalatut ikkunanpielet, takorautaparvekkeet ja alueelle tyypilliset savupiiput tekevät siitä yhden Algarven kauneimmista kylistä.

Retki on lisämaksullinen ja suosittelemme varaamaan ja maksamaan sen ennen matkaa, jotta mahdut varmasti mukaan. Hinta on 30 €/henkilö. Retken voi varata vielä paikan päällä, mikäli tilaa on, ja tuolloin hinta on 30 €/henkilö.

Huelva ja Palos de la Frontera Espanjassa

Lähde mukaan retkelle Espanjan puolelle. Retkikohde on ”Amerikan kehdoksi” kutsuttu pikkukaupunki Palos de la Frontera. Vain kuuden kilometrin päässä Huelvan kaupungista kuivuneessa joenpohjassa sijaitsee yhden kaikkien aikojen merkittävimmän löytöretken lähtöpaikka. 

Retki on lisämaksullinen ja suosittelemme varaamaan ja maksamaan sen ennen matkaa, jotta mahdut varmasti mukaan. Hinta on 60 €/henkilö. Retken voi varata vielä paikan päällä, mikäli tilaa on, ja tuolloin hinta on 60 €/henkilö.

Hintatiedot

Lisämaksulliset huoneet

Jaettu kahden hengen huone sivuttainen merinäköala 135€/hlö

Jaettu kahden hengen huone merinäköala (rajoitettu määrä) 200€/hlö

Yhden hengen huone, näkymä kaupunkiin ja parveke 825€/hlö

Hintaan sisältyy
 • TAP Portugalin reittilennot Helsinki – Lissabon – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) Hotel da Rochassa, näkymä kaupunkiin, parveke
 • puolihoito (aamiainen ja illallinen hotellissa)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) hotellissa Lissabonissa (1 yö)
 • retket Faroon, Lagosiin ja Sagesiin
 • muut kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

 


Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta, näkymä kaupunkiin ja parveke 825€.
 • lisämaksulliset huonetyypit Hotel da Rochassa
 • lisämaksulliset retket: Huelva ja Palos de la Frontera Espanjassa 60€/hlö
 • retki Loulén markkinoille 30€/hlö
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille sekä hotellin henkilökunnalle noin 8€/hlö
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Lisämaksulliset retket tulee varata ja maksaa viimeistään 30 päivää ennen lähtöpäivää. Minimiosallistujamäärä 20 henkilöä, jotta retket toteutuvat. Retkiohjelma on alustava ja retkien päiväjärjestykseen voi tulla muutoksia.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata retkipäivien aikana tarvitsemasi tavarat.

Ajomatkat

Päivä 1: 285 km (noin 3,5 t.)
Päivä 4: 140 km (noin 2 t.)
Päivä 8: 211 km (noin 3,5 t.)
Päivä 13: 340 km (noin 4 t.)
Päivä 18: 130 km (noin 2 t.)

Ateriat

Matkan hintaan sisältyy puolihoito, joka koostuu hotellin ravintolassa tarjoiltavasta aamiaisesta ja illallisesta. Illallinen on runsas buffet, josta löytyy jokaiselle jotakin. Kolmen viikon matkan aikana aterioihin tulee kuitenkin väistämättä toistoa.

Retket

Joissakin retkipaikoista on mukulakivikatuja, ja monet kaupungit sijaitsevat rinteessä. Nämä kohteet eivät sovellu liikuntarajoitteisille. Retkille osallistujien tulisi kyetä liikkumaan ryhmän tahdissa. Mikäli et kuitenkaan jaksa kulkea ryhmän mukana, voit ottaa taksin tai istahtaa kahvilaan katselemaan elämää.

Sää

Algarve on yksi Euroopan aurinkoisimmista paikoista. Marraskuussa aurinkoa on tarjolla 186 tuntia ja maaliskuussa kokonaiset 234 tuntia. Esim. Pariisissa luvut ovat 75/126 ja Kööpenhaminassa 52/54. Marraskuun ja maaliskuun keskilämpötila on noin 18 astetta. Olemme Atlantin rannikolla, joten sateet ovat mahdollisia, mutta ne tulevat yleensä lyhyinä, voimakkaina kuuroina.

Matkanjohtaja

Lomalla on mukana Albatros Travelin matkanjohtaja. Hän järjestää oleskelun aikana yhteistä tekemistä, pitää pari esitelmää ja on tietysti mukana ohjelmassa mainituilla retkillä. Matkanjohtajan rooli on kuitenkin erilainen kuin tavanomaisella kiertomatkalla. Tämä tarkoittaa sitä, että matkanjohtajalla on tiettyinä päivinä päivystysaika, tai ehkä halukkaat lähtevät matkanjohtajan kanssa yhdessä lounaalle joen toiselle puolelle.

Yöpymiset

Praia da Rocha: 20 yötä
Lissabon: 1 yö

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja