Mumbai ja kaunis Etelä-Intia

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Värikylläinen yhdistelmä kiertomatkaa ja rantalomaa. Megakaupunki Mumbaista Keralan vehreyteen, Kovalamin rannoille ja ayurvedan elvyttäviin hoitoihin.

Uutuus

Mumbain 20 miljoonan asukkaan joukkoon kuuluu Intian rikkaimpia Bollywood-tähtiä ja Intian köyhimpien slummien asukkaita. Mumbain kaduilla näkee väistämättä monenlaista: pyöräileviä, kauppaa käyviä, huutavia, kerjääviä ihmisiä rinta rinnan autojen, bussien, lehmien ja vuohien kanssa. 

Mumbaista lennämme Etelä-Intiaan. Kerala sijaitsee Intian trooppisella lounaisrannikolla. Siellä tahti on toisenlainen kuin suurkaupungissa – ja elämä muuttumattomampaa kuin esim. Goalla. Asuntoveneen kyydissä tutustumme Keralan takamaihin, valtavaan vesistöalueeseen, jolla on laguuneja, järviä ja poukamia – aluetta ei turhaan kutsuta Intian Venetsiaksi.

Matka jatkuu Munnarin vuoristoasemalle, josta on näkymät vihreille teeviljelmille ja vuorten rinteille. Matka päättyy kolmen päivän rantalomaan Kovalamin merenrantakaupungissa, jossa paikalliset erikoisuudet ovat rentoutuminen, ayurveda ja meren herkut. Mukavuus on taattu, sillä asumme koko matkan ajan hyvissä hotelleissa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Intian rupia

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Mumbaihin - Gateway of India, risteily ja käynti Elephanta Islandin luolatemppeleissä
Päivä 3 Mumbai - kaupunkikierros: Dhobi Ghat, dabbawallat, Prince of Wales -museo, Mahatma Gandhi  museo ja Malabar Hill
Päivä 4 Mumbai - Mumbai aamunkoitteessa ja Crawford Market - lisämaksullinen Bollywood-kierros
Päivä 5 Mumbai – Kochi - lento Kochiin - Mattancherry-palatsi, juutalainen synagoga, Kochin linnoitus ja satama
Päivä 6 Kochi - Intian vanhin kirkko ja kathakali-tanssi
Päivä 7 Kochi – Munnar - vehreät ja vihreät teeviljelykset ja vuorenrinteet
Päivä 8–10 Munnar - teeplantaasi, teemuseo ja teemaistiaiset, maalaiskyliä ja piknik luonnossa
Päivä 9 Munnar – Alleppey - Keralan takamaat ja yöpyminen asuntoveneessä
Päivä 10 Alleppey – Kovalam - majoittuminen rantahotelliin
Päivä 11–13 Kovalam - rentoutumista ja rantaelämää
Päivä 14 Kovalam - lento Mumbaihin ja kotimatka
Päivä 15 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Uday Samudra Hotel

 • 227 huonetta
 • 5 ravintolaa
 • Wi-fi koko hotellin alueella
 • Tallelokero huoneessa
 • 3 uima-allasta
 • Ilmastointi

Kovalamin alue on rantaparatiisi vertaansa vailla: 17 km pitkä rantakaistale ja kolme hienoa uimarantaa. Kovalam-nimi merkitsee jotakin sen suuntaista kuin: ”kookospalmulehto meren äärellä” – idyllisempää ei voi olla! Älä säikähdä rantahiekan osin mustaa väriä: kyse ei ole saasteista, vaan mustasta mineraalista nimeltä ilmeniitti eli rautatitaanioksidi.

Uday Samudra Hotel sijaitsee rannikkokaupunki Kovalamissa, Etelä-Intian Malabarin rannikolla. Rantakadulla Arabianmeren äärellä on vieri vieressä baareja ja ravintoloita, jotka tarjoilevat tuoretta kalaa, hummereita ja isoja katkarapuja sekä drinkkejä auringonlaskun aikaan. Jos kaupunkielämä kiinnostaa, osavaltion pääkaupunki Trivandrum sijaitsee vain noin 15 km päässä. Kaupunkia (jonka virallinen nimi on Thiruvananthapuram) ympäröi vehreät kukkulat, ja Mahatma Gandhi kutsuikin kaupunkia runollisesti ”Intian ikivihannaksi kaupungiksi”. Trivandrum on opiskelukeskus täynnä kouluja ja teknologisia-instituutteja. Siellä sijaitsee myös Keralan yliopisto. Kaupungissa valmistuu 55 % tietokoneohjelmistoista, joilla osavaltio käy vientikauppaa. Kaupungissa on myös eläintarha, museoita ja gallerioita.

Neljän tähden Uday Samudra Hotellissa (paikallinen luokitus viisi tähteä) on yhteensä 227 huonetta ja neljä kerrosta. Deluxe-huoneista on näkymä merellä ja uima-altaalle. Kaikissa huoneissa on joko terassi tai parveke, ilmastointi, tv, hiustenkuivain ja minibaari sekä vedenkeitin ja tallelokero ja Wi-fi.

Lue lisää hotellin kotisivuilta: http://www.uds.co.in

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.598€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä

Otamme kurssin kohti Intiaa, Maharashtran osavaltiota ja Mumbaita.

Päivä 2
Saapuminen Mumbaihin - Gateway of India, risteily ja käynti Elephanta Islandin luolatemppeleissä

Satamakaupunki Mumbai, vuoteen 1996 Bombay, on Intian tärkein liike-elämän keskus. Se on myös maan miljoonakaupungeista voimakkaimmin teollistunut ja tiheimmin asuttu. Britit yhdistivät 1800-luvulla alkuperäiset pikku saaret yhdeksi isoksi Bombay Islandiksi, jonka kaakkoispuolella sijaitsee satama ja linnoitus. Kaupunki jakautui brittien kauppakortteleihin etelässä, hallinnolliseen alueeseen linnoituksen ympärillä saaren keskellä ja intialaiseen basaarialueeseen pohjoisessa. Mumbaissa on yhä merkkejä siirtomaakauden jakautumisesta. 

Modernit korkeat kerrostalot ja vanhemmat rakennukset taistelevat tilasta samalla kun vaatimattomat asumukset yrittävät mahtua johonkin koloon. Mumbaissa on luultavasti eniten slummien asukkaita koko maailmassa. Samanaikaisesti se on Intian tv- ja elokuvateollisuuden keskus ja antanut nimen Bollywood-ilmiölle (Bombay + Hollywood = Bollywood). Bollywoodissa tehdään tyypillisiä intialaisia musikaalien inspiroimia elokuvia täynnä paatosta ja rakkautta – sitä laatua, johon intialaiset eivät koskaan kyllästy.

Aloitamme ajamalla Gateway of Indialle, minkä jälkeen lähdemme risteilylle Mumbain satama-alueelle.

Lauttamatka Elephanta Islandille kestää noin tunnin. Saarella tutustumme luolatemppeleiden labyrinttiin. Temppelit kuuluvat Intian vaikuttavimpiin ja ovat yksi Unescon maailmanperintökohteista.

Päivä 3
Mumbai - kaupunkikierros: Dhobi Ghat, dabbawallat, Prince of Wales -museo, Mahatma Gandhi  museo ja Malabar Hill

Aloitamme päivän kaupunkikierroksen käymällä hieman erikoisessa paikassa, nimittäin katsomassa Dhobi Ghatia, ulkoilmapesulaa, jossa paikalliset ”dhobi wallat”, pyykkärit, pesevät, mätkivät, kuivattavat ja silittävät kaupungin vaatteet. Nerokas järjestelmä takaa, että kaikki saavat omat vaatteensa takaisin. Käytyämme katsomassa Dhobi Ghatia ymmärrämme, miksi joka ainoa intialainen näyttää aina kulkevan puhtaissa ja silitetyissä vaatteissa.

Lähellä sijaitsevalla juna-asemalla näemme kuuluisat ”dabbawallat”. ”Dabbawalla” on henkilö, jonka tehtävänä on tuoda lämmin lounas työssä käyville ihmisille. Hän hakee ruoan asiakkaan omasta kodista ja tuo sen työpaikalle ja palaa jälleen iltapäivällä hakemaan astiat pois. Joka päivä useita miljoonia lounaita toimitetaan Mumbaissa tähän tapaan. Kyse on yli 100 vuotta vanhasta järjestelmästä, joka perustuu mm. värikoodeihin, sillä valtaosalla ”dabbawalloista” on heikko lukutaito.

Seuraavat kohteemme ovat Intian kuuluisimpiin kuuluvat museot Prince of Wales -museo sekä Mahatma Gandhi -museo. Intian valtion isä onnistui filosofiallaan voittamaan vastustajansa ilman väkivaltaa. Hän on inspiroinut muitakin merkkihenkilöitä, kuten Martin Luther Kingiä ja Nelson Mandelaa.

Mumbailla on paikallinen vastine myös Beverly Hillsille. Mumbaissa se on nimeltään Malabar Hill, jossa nuoret, kauniit ja rikkaat sekoittuvat katukuvassa kerjäläisiin, liikemiehiin, pörssimeklareihin, prostituoituihin, katukauppiaisiin ja moniin muihin. Täällä Malabar Hillin alueella näemme mm. kuuluisan Banganga-vesialtaan, jonka veden väitetään olevan parantavaa. Allas sijaitsee kauniiden hindutemppelien ympäröimänä. Käymme Ramalle omistetussa hindutemppelissä sekä jainalaisten temppelissä, jota pidetään Mumbain kauneimpana.

Päivä 4
Mumbai - Mumbai aamunkoitteessa ja Crawford Market - lisämaksullinen Bollywood-kierros

On kiehtovaa nähdä, kun Mumbai herää. Päivän seikkailut alkavat näin ollen varhain. Aloitamme kaupungin isolta sanomalehtien jakelupisteeltä, jonka luona sadat sanomalehtien myyjät istuvat kadulla ja lajittelevat monella paikallisella kielellä ilmestyviä lehtiä. Käymme myös ruokatorilla, jolla vihannesten, mausteiden ja kalan tuoksut herättävät aistimme.

Jatkamme Sassoonin isoon satamaan, jossa käsitellään ja myydään iso osa kaupungin kaloista. Isolla kukkatorilla näemme tuhansia kauniita ja värikkäitä kukkia, joiden ihastuttava tuoksu leviää ympäristöön. Tänne paikalliset tulevat ostamaan kukkia koteihin ja temppeleihin, joissa kukkia käytetään koristeena ja uhrilahjana. Päätämme aamun kaupunkikierroksen isolle vihannestorille, joka levittäytyy noin kilometrin alueelle erään sillan luona Mumbain keskustassa. Alle kolmessa tunnissa kolmesta viiteen tonnia mm. pinaattia, korianteria, fenkolia, basilikaa, minttua ja chiliä on tuotu torille ja myös myyty.

Mumbain kaaoksesta ja monimuotoisuudesta huolimatta kaupunkikierros antaa kuvan siitä, miten kaikki tässä kaupungissa on lopulta osa korkeampaa ykseyttä.

Palaamme hotellille ja syömme aamiaisen. Hieman myöhemmin nousemme tyypillisiin intialaisiin autoriksoihin, kolmipyöräisiin skootteritakseihin, ja ajamme Mumbain suurimmalle kauppahallille, Crawford Marketille. Kauppahalli sijaitsee valtavassa rakennuksessa vuodelta 1869. Vuonna 1882 se oli Intian ensimmäinen rakennus, johon asennettiin sähköt. Hallissa toimii valtava joukko myyjiä ja kauppiaita, ja me heittäydymme virran mukaan. Ehkä löydät täältä jonkin mukavan matkamuiston – muistathan tinkiä reippaasti!

Kiinnostuneet voivat tänään tutustua lähemmin maailmankuuluun Bollywood-ilmiöön. Kyse on lisämaksullisesta retkestä, joka tilataan ennen matkaa. Pääsemme sisälle Bollywoodiin ja saamme olla mukana seuraamassa oikeita kuvauksia! Vaikka emme ymmärrä sanaakaan hindiä, kehonkielestä emme erehdy. Bollywood-oppaamme johdattaa meidät Intian elokuvateollisuuden tarinaan mykkäfilmeistä nykypäivään. Näemme lisäksi muutamien rikkaiden ja kuuluisien näyttelijöiden asuntoja, jotka sijaitsevat Bollywoodin alueella.

Päivä 5
Mumbai – Kochi - lento Kochiin - Mattancherry-palatsi, juutalainen synagoga, Kochin linnoitus ja satama

Poistumme Mumbaista ja lennämme Kochiin, joka sijaitsee vihreässä Keralan osavaltiossa. Lentokentältä suuntaamme Kochiin, jossa yövymme seuraavat pari yötä. Aistejamme suorastaan pommitetaan, kun matkaamme bussin viileydessä läpi lämpimän ja värikkään Intian. Keralassa 90 % väestöstä osaa lukea ja kirjoittaa. Korkean koulutustason ansiosta lapsikuolleisuus on osavaltiossa Intian alhaisin. Myös sosiaaliset palvelut ovat maan kehittyneimmät. Saavumme Ernakulamin moderniin kaupunginosaan, joka sijaitsee mantereella. Ylitämme joen päästäksemme Kochiin.

Kochi koostuu vanhasta ja uudesta kaupunginosasta, jotka sijaitsevat merenlahden ympärillä. Pienet lautat kulkevat päivisin lahden yli. Valta Kochissa on vaihtunut usein: valtaa ovat pitäneet portugalilaiset, hollantilaiset ja englantilaiset, kunnes kaupunki siirtyi takaisin Intian haltuun maan itsenäistyttyä 1947. Jokainen siirtomaavalta on lyönyt oman leimansa kaupunkiin. Käymme Mattancherry-palatsissa, jonka portugalilaiset rakensivat 1557. Palatsi edustaa Keralalle tyypillistä perinteistä rakennustyyliä, ja sen keskellä on Bhagavati-jumalalle omistettu temppeli. Kauniit freskot temppelin seinillä kuvaavat hindujen tärkeää eeposta Ramayanaa, joka kertoo prinssi Ramasta, Vishnun seitsemännestä inkarnaatiosta. Seuraavaksi kiertelemme paikallisella torilla ja käymme katsomassa Intian niemimaan ainoaa synagogaa sekä Kochin linnoitusta. Päivän lopuksi ohjelmassa on vielä Kochin satama. Näemme kuuluisat kiinalaiset kalaverkot, jotka muistuttavat verkkonsa yläpuolella saalista odottavia suuria hämähäkkejä. Jos meillä on onnea, näemme, kuinka paikalliset kalastajat käyttävät painoja, keloja ja vastapainoja isojen verkkorakennelmien nostamiseen ja laskemiseen. Näin on kalastettu jo aikoja sitten, ja menetelmä toimii yhä. Satamassa voimme nauttia sen vilskeestä ja eksoottisesta tunnelmasta sekä näkymistä Arabianmerelle.

Huomio! Mattancherry-palatsi on suljettu perjantaisin ja synagoga perjantaisin ja lauantaisin. Jos satumme Kochiin perjantaina ja lauantaina, yritämme parhaamme mukaan järjestää ohjelmaa uudelleen.

Päivä 6
Kochi - Intian vanhin kirkko ja kathakali-tanssi

Teemme kävelyretken pitkin kapeita vanhoja katuja, joilla kulkiessa huomaa yhä, että Kochi on ollut tärkeä kauppakaupunki. Kristinusko levisi alueella laajalle, minkä ansiosta vanhastakaupungista löytyy Intian vanhin kristitty kirkko, jota käymme katsomassa. Tämän päivän ohjelmaan on jätetty tarkoituksella ilmaa, mikäli joudumme siirtämään joitakin vierailukohteita päivältä 5 tälle päivälle. Päivän päätteeksi suuntaamme yhteen Kochin kuuluisista kathakali-tanssikeskuksista. Kathakali-tanssi on peräisin Keralasta ja on hyvin värikästä ja temperamenttista kertoen yleensä muinaisista hindulaisista uskonnollisista teksteistä.

Päivä 7
Kochi – Munnar - vehreät ja vihreät teeviljelykset ja vuorenrinteet

Ajamme Kochista sisämaahan ja kohti Länsi-Ghatien vuoristoa. Aloitamme trooppisesta Keralasta, mutta nousemme nopeasti parin sadan metrin korkeuteen. Täällä viileämmällä ylängöllä sijaitsee Munnarin vuoristoasema, jota ympäröivät rehevät ja vihreät rinteet ja teepellot. Bussimatka Munnariin on jo itsessään elämys: ajamme läpi pienten intialaiskylien ja ihastelemme ihmisten värikkäitä vaatteita ja upeaa luontoa.

Ajamme ylös vuorille ja ohitamme eksoottisia puita ja kasveja. Kookospalmuviljelmiä, kumipuita, kahvipensaita, viidakkoa, maustekasviviljelyksiä ja teeviljelmiä niin kauas kuin silmä kantaa – ja kaikki muuttuu yhä kauniimmaksi lähestyessämme Munnaria. Saavuttuamme perille Munnariin loppupäivä on varattu kauniiseen ympäristöön tutustumiselle omatoimisesti tai rentoutumiselle hotellissa. Seuraavanakin päivänä on hyvin aikaa luontoelämyksille.

Päivä 8–10
Munnar - teeplantaasi, teemuseo ja teemaistiaiset, maalaiskyliä ja piknik luonnossa

Tänään katselemme lähemmin Munnaria ja sen ympäristöä. Edessämme avautuvat Intian upeimpiin kuuluvat teeviljelmät. Alue on Intian suurin teentuottaja, ja paikalliset työskentelevät ahkerasti maan tärkeimpiin kuuluvan toimialan parissa. Ajamme maastoajoneuvoilla ensin teeplantaasille ja sitten katsomaan pientä teemuseota. Molemmista saamme käsityksen siitä, miten teetä tuotetaan ja työstetään. Museossa pääsemme myös maistamaan teetä.

Lounaaksi nautimme luonnonhelmassa eväät, jotka hotelli on pakannut meille mukaan. Käymme päivän aikana myös yhdessä tai kahdessa kylässä tervehtimässä paikallisväestöä.

Päivä 9
Munnar – Alleppey - Keralan takamaat ja yöpyminen asuntoveneessä

Matkaamme etelämmäksi Alleppeyn kaupunkiin. Mikäli nimitys ”Intian Venetsia” on jossakin oikeutettu, niin täällä. Alleppeyn takapihan muodostaa Keralan ns. takamaa (Backwaters): valtava alue, jolle meri on tunkeutunut ja luonut kokonaisen järvien, laguunien ja pienten poukamien verkoston. Täällä upeat kookospalmut seisovat rinta rinnan kanavien varsilla, ja kanavien määrä ylittää reippaasti katujen määrän. Täällä sekä nukutaan, eletään että liikutaan veden päällä. Todella monet alleppeylaiset asuvat asuntoveneissä, ja niin teemme mekin!

Lähdemme vesille ja tutustumme yhteensä 900 km pitkän kiemuraisen vesireitin joihinkin osiin. Vesistöalue on vuosisatojen ajan toiminut Etelä-Intian moottoritienä, ja paikallisasukkaat kulkevat yhä itse ja kuljettavat tavaroitaan meloen. Kookoskuidulla katetun asuntoveneen kyydissä liu’umme hiljaa ohi kalastajien ja pienten maalaiskylien. Jokaisessa asuntoveneessä on kolmesta kuuteen hyttiä, oma kapteeni, kokki ja palveluskunta. Yöksi veneet asettuvat laituriin.

Päivä 10
Alleppey – Kovalam - majoittuminen rantahotelliin

Aamiaisen jälkeen nousemme asuntoveneistä maihin ja ajamme Kovalamin merenrantakaupunkiin, jossa majoitumme rantahotelliin. Kovalamin alue on rantaparatiisi vertaansa vailla: 17 km pitkä rantakaistale ja kolme upeaa uimarantaa. Kovalam-nimi merkitsee jotakin sen suuntaista kuin ”kookospalmulehto meren äärellä” – idyllisempää ei voi olla! Älä säikähdä rantahiekan osin mustaa väriä: kyse ei ole saasteista, vaan mustasta mineraalista nimeltä ilmeniitti eli rautatitaanioksidi.

Päivä 11–13
Kovalam - rentoutumista ja rantaelämää

Sinulla on nyt kolme päivää aikaa nauttia elämästä Etelä-Intian Malabarin rannikolla. Rantakadulla Arabian meren äärellä on vieri vieressä baareja ja ravintoloita, jotka tarjoilevat tuoretta kalaa, hummereita ja isoja katkarapuja sekä drinkkejä auringonlaskun aikaan, mikäli sellainen houkuttelee. Voit myös hemmotella itseäsi 5 000 vuotta vanhan ayurvedaperinteen mukaisilla hoidoilla. Ayurvedaa käytetään kaikkialla Intiassa, mutta sen perinteiden säilyttäminen koetaan erityisen tärkeäksi juuri Keralassa. Voit olla varma, että vanhoja ohjeita noudatetaan prikuulleen. Jotkin Kovalamin ravintoloista ovat jopa erikoistuneet valmistamaan ruokaa ayurvedan ohjeiden mukaan.

Jos kaupunkielämä kiinnostaa, osavaltion pääkaupunki Trivandrum sijaitsee vain noin 15 km päässä. Kaupunkia (jonka virallinen nimi on Thiruvananthapuram) ympäröi vehreät kukkulat, ja Mahatma Gandhi kutsuikin kaupunkia runollisesti ”Intian ikivihannaksi kaupungiksi”. Trivandrum on opiskelukeskus täynnä kouluja ja teknologisia instituutteja. Siellä sijaitsee myös Keralan yliopisto. Kaupungissa valmistuu 55 % tietokoneohjelmistoista, joilla osavaltio käy vientikauppaa. Kaupungissa on myös eläintarha, museoita ja gallerioita.

Päivä 14
Kovalam - lento Mumbaihin ja kotimatka

Iltapäivällä aloitamme kotimatkan. Ajamme lähellä sijaitsevalle Trivandrumin lentokentälle ja lennämme Mumbaihin. Sieltä matka jatkuu lentäen Helsinkiin.

Päivä 15
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.598€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
698€
Hintaan sisältyy
 • KLM:n reittilennot Helsinki – Mumbai – Helsinki (Amsterdamin kautta) turistiluokassa
 • majoitus 12 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa
 • majoitus 1 yö jaetussa kahden hengen hytissä keskitason asuntoveneessä 
 • aamiaiset
 • lounas päivinä 2-10
 • illallinen päivinä 2-9
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • lisämaksullinen Bollywood-kierros 138€/hlö. Retki tulee varata viim. kuukausi ennen matkaa. 
 • Intian viisumi. Katso lisää: www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/intia/viisumi
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (n. 25 USD/hlö) 

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkatavarat

Pakkaa mukaan:

 • kevyitä ja hengittäviä kesävaatteita, joissa on mukava liikkua
 • villatakki tai kevyt pusakka
 • lenkkarit tai urheilusandaalit
 • hattu tai lippis
 • käsidesiä
 • paperinenäliinoja (ajomatkojen varrella olevia wc-pysähdyksiä varten)
 • hyttyskarkotetta
 • aurinkosuojavoidetta
 • reppu päiväretkiä varten

 

Passi ja viisumi

Tarvitset matkalle Intiaan viisumin, joka on hankittava hyvissä ajoin ennen matkaa. Katso tarkemmat ohjeet täältä: http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/intia/viisumi

Albatros Travel tarvitsee passin kuvasivusta kopion matkaa varten. Voitte lähettää kopion sähköpostitse osoitteeseen info@albatros-travel.fi tai postitse osoitteeseen:

Albatros Travel/Team Finland
Tøndergade 16
DK-1752 Kööpenhamina

Vierailut verstaissa ja käsityöpajoissa

Olemme sisällyttäneet ohjelmaan yksittäisiä vierailuja yrityksissä ja osuuskunnissa, jotka tuottavat Intialle tyypillisiä tuotteita: tekstiilejä, marmoriesineitä ja koruja. Näissä paikoissa on mahdollisuus tehdä myös ostoksia

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yöpymiset

Mumbai 4 yötä, Kochi 2, Munnar 3, Kerala, Backwaters/asuntovene 1 ja Kovalam 3.

Yövymme hyvätasoisissa hotelleissa ja keskitason asuntoveneessä Keralassa, Backwaters alueella. Asuntoveneen hyteissä on oma wc ja suihku.

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

20INRTR35AFI1311