Muistojen Normandia

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Matka Normandian maihinnousun vaikuttaviin maisemiin, tukikohtana viehättävä Bayeux.

Näe Normandian maihinnousun maisemat ja muistomerkit. Givernyssä vierailet Monet´n kodissa ja satumaisessa puutarhassa. Mont St. Michelin mielikuvitusta kiehtova luostarisaari ja Coco Chanelin lempilomakohde Trouville&Deauville. Asut viehkeässä Bayeuxin pikkukaupungissa Calvadosin kotikunnassa, joka on tunnettu valtavasta seinävaatteestaan, suklaasta ja pitseistä. Matkalla ei unohdeta paikallisia herkkuja, kuten juustoja, ostereita, omenasiideriä ja suussasulavia kreppejä.
Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki – Pariisi – Giverny
Päivä 2 Kävelykierros Bayeux’ssa - lounas maistellen paikallisia erikoisuuksia
Päivä 3 Bayeux’n seinävaate - Arromanchesin maihinnousumuseo - Omaha Beach - Pointe du Hoc - amerikkalainen ja saksalainen hautausmaa
Päivä 4 Paikallisia erikoisuuksia: juustoa, calvadosia - Honfleur - iltapäivä Trouvillessa ja Deauvillessa
Päivä 5 Mont St. Michel aamupäivällä - St. Malo ja osterimaistiaiset sekä kreppejä iltapäivällä
Päivä 6 Omaa aikaa - jäähyväisillallinen
Päivä 7 Kotimatka Bayeux – Pariisi – Helsinki

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Pariisi – Giverny Lennämme Helsingistä Finnairin reittilennolla Pariisiin

Ajamme suoraan Charles du Gaullen lentoasemalta Givernyyn, jossa on aikaa syödä lounasta ennen tutustumista Monet’n kotiin ja puutarhaan. Claude Monet oli yksi impressionisteista ja asui Givernyssä vuodesta 1893 kuolemaansa saakka (1926). Upea puutarha – erityisesti lumpeet – toimi taiteilijan inspiraation lähteenä. Monet asui täällä vaimonsa Alicen ja heidän kahdeksan lapsensa kanssa. Sekä talo että puutarha on suurelta osin samassa kunnossa kuin tuolloin. 

Seuraavaksi otamme kurssin kohti Bayeux’ta, jonne saavumme myöhään iltapäivällä tai alkuillasta. Majoitumme Hotel Campanile Bayeux’hon, jossa syömme illallisen. Yövymme hotellissa koko matkan ajan. Hotelli sijaitsee noin kilometrin päässä keskustasta.

Päivä 2
Kävelykierros Bayeux’ssa - lounas maistellen paikallisia erikoisuuksia
Ensimmäinen matkapäivä oli melkoisen tiivis, joten tänään otamme rennommin. Aamiaisen jälkeen lähdemme kävelyretkelle Bayeux’hon ja tutustumme tähän komeaan pikkukaupunkiin, joka välttyi tuhoilta toisen maailmansodan aikana. Bayeux on säilyttänyt erityislaatunsa ja charminsa, mukulakivikatunsa ja 1600-luvulta peräisin olevat talonsa. Bayeux tunnetaan kuuluisasta seinävaatteestaan, suklaastaan ja pitseistään. Kävelyretken jälkeen syömme lounaan maistellen paikallisia herkkuja. Loppupäivä on omaa aikaa: voit tehdä ostoksia, katsella nähtävyyksiä, maistella paikallista omenasiideriä tai lisää paikallisia ruokia.
Päivä 3
Bayeux’n seinävaate - Arromanchesin maihinnousumuseo - Omaha Beach - Pointe du Hoc - amerikkalainen ja saksalainen hautausmaa

Aloitamme tutustumalla Bayeux’n tunnetuimpaan nähtävyyteen, Bayeaux’n seinävaatteeseen. Seinävaate on valtava pistokirjontana toteutettu tekstiilityö, joka kertoo kuvasarjojen avulla normannien Englannin valloituksesta vuonna 1066. Seinävaate kertoo toki myös viikingeistä, normannien esi-isistä, sekä Hastingsin taistelusta.

Loppupäivän vietämme Normandian maihinnousun merkeissä. Ajamme Arromanchesiin, jossa vierailemme maihinnousumuseossa (ransk. Musée du Débarquement). Museo sijaitsee meren rannalla, jonne rantautui maihinnousun jälkeen valtava määrä tavaraa. Vuonna 2014 juhlittiin maihinnousun 70-vuotisjuhlia. Maihinnousussa valtava määrä nuoria miehiä menetti henkensä vapaan Euroopan puolesta. Nautimme omakustanteisen lounaan ennen kuin jatkamme matkaa Omaha Beachille, jolla amerikkalaiset joukot kokivat suurimmat tappionsa – noin 5 000 miestä kaatui. Amerikkalainen hautausmaa Coleville sur Merissä, jonne on haudattu noin 10 000 kaatunutta, on liikuttavan kaunis näky.

Seuraavaksi ajamme Pointe du Hociin, joka oli amerikkalaisten Ranger-joukkojen kohde. Heidän tehtävänsä oli kiivetä ylös jyrkkää kalliorinnettä vihollisen tulituksessa ja sitten tuhota tykit, jotka olikin siirretty edellisen hyökkäyksen aikana turvaan. Alue on nykyään helpompikulkuinen. Isot bunkkerit on jätetty paikoilleen.

Iltapäivän päätteeksi käymme saksalaisella hautausmaalla, joka on amerikkalaista pienempi ja synkempi. Hautausmaa perustettiin vasta 1970-luvulla, kun joku keksi koota siellä täällä Normandiassa sijainneet saksalaishaudat yhteen paikkaan. Hautausmaalla lepää lähes 22 000 saksalaista. Monet saksalaiset saivat selvyyden kaatuneiden sukulaistensa ja ystäviensä kohtalosta vasta kun hautausmaa perustettiin ja useat pääsivät käymään haudalla vasta Berliinin muurin murtumisen jälkeen.

Palattuamme hotelliin nautimme yhteisen päivällisen.

Päivä 4
Paikallisia erikoisuuksia: juustoa, calvadosia - Honfleur - iltapäivä Trouvillessa ja Deauvillessa

Tänään jätämme sotamuistot ja lähdemme aamiaisen jälkeen tutustumaan juuston valmistukseen ja pääsemme maistelemaan paikallisia tuotteita.

Seuraava kohteemme on melko lähellä sijaitseva tislaamo, jossa valmistetaan calvadosia, paikallista omenabrandyä. Normandia tunnetaan omenoistaan ja täällä on valmistettu vuosisatojen ajan siideriä sekä calvadosia. Molemmat juomat sopivat erinomaisesti paikallisten ruokien kanssa. Saamme pienet maistiaiset, ja tuotteita voi myös ostaa mukaan.

Jatkamme maalaukselliseen Honfleurin kylään, joka sijaitsee paikalla, jossa Seine laskee Englannin kanaaliin. Honfleur oli muinoin tärkeä satamakaupunki, josta laivattiin orjia. Nykyään se on suosittu kohde värikkäine taloineen ja sataman ravintoloineen ja baareineen. Sataman takaa löytyy pieniä, kiinnostavia liikkeitä, joissa myydään kaikkea taiteesta ja paikallisista tuotteista matkamuistoihin. Sinulla on omaa aikaa Honfleurissä, lounas on  omavalintainen ja -kustanteinen.

Seuraavaksi ajamme Atlantin rannikolle Trouvilleen. Trouville ja Deauville ovat kaksi kylää, jotka ovat kasvaneet yhteen ja joita erottaa vain Touquejoki. Tämä on muodikasta lomaseutua pariisilaisten keskuudessa ja Pohjois-Ranskan vastine Rivieralle. Täällä on upeita rantoja, tyylikkäitä vaatekauppoja, kalaravintoloita ja värikkäitä auringonvarjoja. Täällä lomaili myös Coco Chanel 1920- ja 30-luvuilla.

Palaamme Bayeux’hon ja syömme illallisen hotellissa.

Päivä 5
Mont St. Michel aamupäivällä - St. Malo ja osterimaistiaiset sekä kreppejä iltapäivällä

Tänään suuntaamme kohti länttä ja Mont St. Micheliä ja St. Maloa Bretagnen rajalla. Mont St. Michel on Ranskan suosituin kohde. Koska kyse on pienestä saaresta, jota nousuveden aikaan ympäröi meri ja laskuveden aikaan muta, voi kaupunginmuurin ympäröimillä kujilla olla melko kaoottista. Tästä syystä emme liiku luostarisaarella ryhmänä. Ajamme saarelle erikoisbusseilla. Mont St. Michel on varsin kaunis paikka ja sen historia mielenkiintoinen. Ensimmäinen kappeli saarelle rakennettiin jo 700-luvulla. Luostari on antanut suojaa merta ja sotaisia ryöväreitä vastaan. Mont St. Michel on yksi kuvatuimpia paikkoja maailmassa ja kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Jos haluat vierailla luostarissa, varaudu kiipeämään ylös jalan. Meillä on hyvin aikaa katsella ympärillemme, syödä lounasta ja tehdä ostoksia.

Jatkamme matkaa St. Maloon, josta lähtee lauttoja Kanaalisaarille, kuten Jerseyyn. Aikaisemmin St. Malo oli monen merirosvon kotisatama. St. Maloa ja Mont St. Micheliä ympäröivä merenlahti on kuuluisa ostereistaan. Pysähdymme Cancalen lähellä ja maistelemme paikallisia ostereita sitruunan ja leivän kanssa ja huuhtelemme ne alas viinilasillisella. Perillä St. Malossa voit kiertää kaupunginmuurin ja nauttia näkymistä. Herkuttelemme vielä krepeillä ennen kuin ajamme takaisin Bayeux’hon. Ilta on omaa aikaa.

Päivä 6
Omaa aikaa - jäähyväisillallinen

Koko päivä on omistettu omille seikkailuille. Voit pysyä Bayeux’ssa tai ajaa paikallisbussilla Caeniin, jossa on muutamia kiinnostavia museoita ja viehkeitä putiikkeja. Caen on moderni ranskalainen kaupunki, joka koki pahoja tuhoja maihinnousussa englantilaisten saartaessa saksalaiset miehittäjät. Paikallisliikenne on vilkasta ja se vie kätevästi paikasta toiseen.

Illalla kokoonnumme vielä yhteiselle jäähyväisillalliselle.

Päivä 7
Kotimatka Bayeux – Pariisi – Helsinki
Aamupäivällä jätämme hyvästit Bayeux’lle ja ajamme Charles de Gaullen lentokentälle Pariisiin. Lennämme Finnairin reittilennolla Helsinkiin.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki - Pariisi - Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen tähden (paikallinen luokitus) hotelli Campanile Bayeux
 • mannermainen buffetaamiainen
 • lounas päivänä 2 
 • paikallinen juusto ja calvadosmaistelu päivänä 4
 • osteri- ja kreppimaistelu päivänä 5
 • illalliset hotellissa päivinä 1, 3, 4 ja 6
 • kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • huone yhdelle 248€/hlö (6 yötä)
 • juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille noin 15€/hlö
 • ruokajuomat ja muut mahdolliset ruokailut matkan aikana
 • sisäänpääsy Mont St.Michelin luostariin (vapaaehtoinen)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkalle mukaan

Ota mukaan mukavat kengät, sillä kävelemme jonkin verran, myös mukulakivillä ja rannalla. Pakkaa mukaan sadeviitta tai sateenvarjo, sillä sää Normandiassa voi vaihdella nopeastikin.

Jos haluat tutustua paikkoihin etukäteen, lue Cornelius Ryanin kirja "Atlantin valli murtuu" (englanninkiel. alkuperäisteos The Longest Day, 1959), joka kuvaa maihinnousua. Kirjan pohjalta on tehty samanniminen elokuva (The Longest Day, 1962).

Välimatkoja

 

Pariisi – Giverny, n. 76 km
Giverny – Bayeux, n. 200 km
Bayeux - Arromanches - Pointe du Hoc n. 46 km
Bayeux - Trouville - Deauville n. 90 km
Bayeux - Mont St. Michel - St. Malo n. 170 km

Hotel Campanile Bayeux

Hotelli on tämä tai vastaava. Hotelli voi vaihdella lähtöpäivittäin. Vahvistamme matkanne hotellin lentolippujen mukana.

Hotellin englanninkieliset kotisivut:

http://campanile-bayeux.hotel-rez.com/index.htm?lbl=ggl-en&gclid=CPv97vPUr8QCFSTecgodl5sAzQ

Huoneet ovat siistit, pienehköt ja yksinkertaisesti sisustetut. Hotelli sijaitsee noin 1 kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Rated 3 out of 5 by from Normandian kiertomatka Kävimme syyskuussa 2017 kiertomatkalla Normandiassa ja olimme matkaan ohjelmaan ja matkanjohtajaan tyytyväisiä, mutta hotelli Campanile Bayeux:ssä on huono. Sijainti keskustan ulkopuolella, lehmiä hotellin vieressä laitumella. Huoneet vaatimattomia monella tavoin. Huoneessamme vierekkäiset vuoteet olivat erilaiset, korkeuseroa 8 cm. Valitin asiasta ja kahden yön jälkeen saimme huoneen, jossa vuoteet olivat samankorkuiset. Olemme olleet kolmella Albatros-matkalla, joissa kaikissa on ollut kolme yhteistä piirrettä: ihanat matkanjohtajat, hyvä ohjelma, huonot hotellit, joista kahdella oli lisäksi surkea sijainti. Emme jatkossa varaa Albatros Travelin matkoja.
Date published: 2017-10-06
Rated 4 out of 5 by from Unelmien matka Normandiaan Palasimme eilen unelmiemme Normandian matkalta ja olemme todella tyytyväisiä kokonaisuuteen. Matkaohjelma oli tiivis ja päivät pitkiä. Autossa tuli istuttua yllättävän paljon mutta toisaalta kuitenkin näimme myös paljon mikä oli hyvä asia! Matkanjohtaja ja kuljettaja tekivät todella erinomaista työtä ja tuntuivat välittävän aidosti meistä matkalaisista mikä tuntui todella hyvältä! Järjestivät meille vieläpä upean yllätyksenkin! Kaikki kiitos heille <3 Ranskalaiset ruokailutavat myöhäisine illallisineen ja pitkittyvine tarjoiluineen ei oikein tuntunut pitkän päivän päälle väsyneenä kovinkaan nautittavilta. Kolme tuntia illalliseen on ehkä vähän liikaa meille suomalaisille vaikka ruoka hyvää olikin. Mutta siis hyvin antoisa matka!
Date published: 2016-09-10
Rated 5 out of 5 by from Onnistunut matka Normandiaan Olimme viime syksynä Albatrosin matkalla Toscanassa; se oli erittäin onnistunut. Em. kokemuksen perusteella varasimme tämän matkan emmekä pettyneet tälläkään kertaa. Retkiohjelma oli erinomainen, kuljetukset sujuivat hienosti,kiitos kuljettajan, ja opas oli todella hyvä, kuten myös Toscanassa. Vapaapäivä ehkä voisi olla keskemmällä viikkoa. Hotellin sijainti oli ok, kävelymatkan päässä keskustasta, hotellin puute oli se että sillä ei voinnut käydä erikseen nauttimassa vaikka lasillista viiniä päivän päätteeksi. Hyvin valitut retkikohteet ja ennenkaikkea erinomaiset oppaat ovat menestyksenne salaisuudet.
Date published: 2016-09-25
Rated 4 out of 5 by from Hyvä ohjelma ja onnistunut toteutus. Matka vastasi odotusta. Hotelli oli vaatimaton, siisti ja turvallinen, ja palvelu ystävällistä. Retkipäivät olivat pitkiä ja antoisia. Aikaa "lomailuun" jäi vähän, mutta ei se haitannut. Bussikuski oli rauhallinen ja teki todella osansa matkan onnistumiseksi. Jäi käsitys, että hän oli avuksi ja tueksi oppaallekin. Opas oli ystävällinen ja eikä vaikuttanut "leipääntyneeltä", vaan oli selvästi panostanut matkaohjelman kehittämiseen, ja jaksoi jopa järjestää pieniä bonusyllätyksiäkin matkan mausteeksi.
Date published: 2016-09-25
Rated 5 out of 5 by from Ovi avautui Ranskan kulttuuriin ja elämään Ensimmäinen ryhmämatkamme oli myönteinen kokemus. Matkan ohjelma oli monipuolinen: toisaalta tutustuimme massanähtävyyksiin (Omaha Beach, Mount St. Michel) ja toisaalta vierailimme pienissä maaseutuyrityksissä, jollaisiin omatoimimatkailija ei juurikaan pääse tutustumaan. Matkanjohtajalla oli erinomainen tuntuma ranskalaisen elämän eri aspekteihin. Hän vastaili väsymättä matkalaisten kysymyksiin, ja otti selvää pienistäkin detaljeista.
Date published: 2016-09-14
Rated 4 out of 5 by from Todella monipuolinen matka! Retket ja matkan teemat sopivat meille erinomaisesti. Oli taidetta, kulttuuria, historiaa, ruoka- ja juomakulttuuria ja sokerina pohjalla oli kiertoajelu lähtöpäivänä Pariisissa, joka ei edes sisältynyt matkaohjelmaan. Ainoa pieni puute oli Hotellin taso ja se ettei ravintolasta saanut tilattua juomia. Toki hotellin sijainti oli varmaan tärkein seikka sitä valittaessa. Aamiainen oli hyvä sekä illalliset ihan maukkaat.
Date published: 2016-05-03
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen Hyvin suuniteltu ohjelma, riittävästi aikaa myös omatoimiseen tutustumiseen.
Date published: 2016-05-04
Rated 5 out of 5 by from Matkan sisältö hyvin kattava ja vastasi odotuksian Erinomainen matka kulttuurista kiinnostuneelle. Aihe kiinnosti.
Date published: 2016-05-02
 • y_2017, m_12, d_17, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_33
 • loc_fi_FI, sid_FRRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Voit myös kirjoittaa meille kysymyksiä matkaan liittyen ja lukea muiden lähettämiä kysymyksiä. Huomiothan, että muiden matkustajien arvioinnit matkasta näkyvät kysymys- ja vastausosion jälkeen.

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

FRRTR02AFI