Malesia - kulttuurit kohtaavat

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kuala Lumpurissa yhdistyy uusi, vanha ja perinteinen. Taman Negaran sademetsässä kuljemme ihmeellisessä monimuotoisuudessa. Lopuksi Penang ja Georg Town.

Matka Malesiaan on monipuolinen sukellus eri kulttuureihin, kaupunkeihin ja rehevään luontoon. Aloitamme modernista pääkaupungista Kuala Lumpurista, jossa upeat vanhat moskeijat, sulttaanin palatsi, kiinalaiset temppelit, hindujen pyhätöt ja kristittyjen kirkot leimaavat kaupunkikuvaa rinta rinnan puutarhojen ja pilvenpiirtäjien kanssa. Yksi tunnetuimmista on maailman korkeimmat kaksoistornit, Petronas Tower.
 
Suurkaupungista matka jatkuu luonnonkauniille seudulle Taman Negaran kansallispuistoon, joka on maailman vanhimpia trooppisia sademetsiä. Majoitumme hotelliin puiston alueella ja joen törmällä, keskellä monimuotoista sademetsää. Taman Negarassa katselemme päivä- ja iltavaellusretkillä kiinnostavia kasveja, lintuja ja hyönteisiä.
 
Matka jatkuu pohjoiseen Cameron Highlandsin vehreälle ja raikkaalle ylängölle, joka tunnetaan kumpuilevista teeviljelmistään, kukistaan, vihanneksista ja maukkaista mansikoista, joita viljellään ympäri vuoden. 

Matkan päätteeksi suuntaamme kolmeksi päiväksi George Towniin ja Penangin saarelle. George Town on yksi kaakkois-Aasian kiinnostavimmista kaupungeista ja vanhakaupunki on UNESCON suojelema. George Town on myös Malesian kulinaarinen pääkaupunki ja tarjoilee maukkaita ja edullisia antimiaan mm. useilla ruokatoreilla.
Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Ringgit

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Kuala Lumpuriin, Malesiaan
Päivä 3 Kuala Lumpur - kaupunkikierros ja tervetuloillallinen
Päivä 4 Kuala Lumpur – Taman Negara
Päivä 5 Taman Negara - vaellusretki ja vierailu Orang Aslissa
Päivä 6 Taman Negara – Cameron Highlands
Päivä 7 Cameron Highlands
Päivä 8 Cameron Highlands – George town, Penang
Päivä 9–10 George Town, Penang
Päivä 11–12 George Town, Penang ja kotimatka
Päivä 12 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Otamme kurssin kohti Kuala Lumpuria. Lennämme Dohan Qatar kautta, jossa on välilasku ja koneen vaihto.
Päivä 2
Saapuminen Kuala Lumpuriin, Malesiaan
Kuala Lumpur
Laskeudumme Kuala Lumpurin kansainväliselle lentokentälle ja ajamme maahantulomuodollisuuksien jälkeen hotellille. Saatuamme huoneet painamme pään tyynyyn ja keräämme voimia seuraavan päivän seikkailuja varten.
Päivä 3
Kuala Lumpur - kaupunkikierros ja tervetuloillallinen
Assyakirin-moskeija Kuala Lumpurissa
Kaupunkikierroksemme Kuala Lumpurissa alkaa Masjid Jamekista, kaupungin vanhimmasta moskeijasta, joka ihastuttaa liidunvalkoisine kupoleineen, vaaleanpunaisine tiiliseinineen ja intialaistyylisine holvikaarineen. Moskeijan rakennutti englantilainen arkkitehti, joka inspiroitui suurmogulien loisteliaista rakennuksista Intiassa. Masjid Jamek sijaitsee vihreiden palmujen katveessa Klang- ja Gombakjokien yhtymäkohdassa paikalla, josta kaupunki sai alkunsa.

Moskeijalta kävelemme kaupungin vanhaan osaan. Pian kadut täyttyvät sareista ja Bollywood-musiikista – olemme saapuneet Little Indiaan. Teemme täällä kierroksen ennen kuin jatkamme matkaa Merdeka Squarelle, joka oli siirtomaa-aikaisen Kuala Lumpurin sydän. Täällä Malesia julistautui itsenäiseksi vuonna 1957. Aukion yhtä laitaa hallitsee Sultan Abbul Samad -rakennus, joka rakennettiin alun perin siirtomaavallan sihteeristön käyttöön. Rakennuksen on suunnitellut sama arkkitehti kuin Masjid Jamekin.

Ajamme bussilla Kuala Lumpurin suosituimpaan puistoon, Lake Gardensiin. Tänne lyhyen ajomatkan päähän keskustasta brittiläinen eliitti rakennutti elegantteja asuntoja ja perusti kauniin puutarhan niiden ympärille. Puistossa on nimensä mukaisesti järviä, pieniä puroja ja suihkulähteitä. 
Matkalla takaisin kaupunkiin näemme Kansallismoskeijan (Masjid Negara), jossa on 73 m korkea minareetti ja turkoosinsininen kupoli ja jonka rukoussalissa on tilaa 15 000 ihmiselle. Ohitamme myös entisen päärautatieaseman, joka on varsin erikoinen. Se on rakennettu intialais-islamilaiseen tyyliin, mutta brittiläisten rakennusmääräysten mukaisesti. Määräysten mukaan mm. katon tuli olla niin tukeva, että se pystyy kannattelemaan usean tonnin painoisen lumikuorman. Loppupäivä Kuala Lumpurissa on omaa aikaa.
 
Käyntikohteet tai niiden järjestys ja ajoreitit voivat muuttua esim. paikallisten juhlapyhien mukaan

Illalla kokoonnumme yhteiselle tervetuloillalliselle.
Päivä 4
Kuala Lumpur – Taman Negara
Veneilyä sademetsässä

Jätämme suurkaupungin hulinat taaksemme ja otamme kurssin kohti tiettävästi maailman vanhinta sademte, yli 130 miljoonaa vuotta vanhaa Tamara Negaraa. Pinta-alaltaan 4300m2 kokoinen sademetsäalue suojeltiin vuonna 1939 ja siitä tehtiin kansallispuisto. Ajamme Kuala Lumpurista bussilla läpi läntisen Malesian, kunnes saavumme sademetsän reunamille, Kuala Tembelingin lähistölle (ajomatka noin 4 tuntia ja pysähdymme matkalla lounastauolle). Vaihdamme bussin pienehköihin veneisiin, jotka kuljettavat meidät jokea pitkin majapaikkaamme. Venematkan kesto on noin 1,5 tuntia. 

Iltapäivä on varattu omatoimiselle luontoon tutustumiselle 

Hämärän laskeuduttua teemme paikallisten rangereiden johdolla kävelyretken sademetsään ja katsastamme metsän "iltaelämää". Suosittelemme retkelle pitkälahkeisia housuja ja pitkähihaista paitaa. Ota mukaan taskulamppu ja hyttyskarkotetta.

Päivä 5
Taman Negara - vaellusretki ja vierailu Orang Aslissa
Sademetsän korkeuksissa

Heti aamiaisen jälkeen lähdemme vaellusretkelle läpi sademetsän. Kuljemme pitkin kansallispuiston hyvin merkittyjä polkuja ja tutkimme rehevää sademetsää ja sen kiehtovia kasveja. Paikallinen luonto-oppaamme kertoo kasveista ja eläimistä, joita kohtaamme matkan varrella. Nousemme 334 metriä korkealle Teresek Hillille, josta on hienot näkymät yli sademetsän. Mikäli sää on suotuisa, näemme 2 187 metriä korkean Mount Tahanin, Malesian mantereella korkeimman huipun.

Kaikki normaalikuntoiset voivat osallistua vaellusretkelle, mutta on hyvä varautua siihen, että luontopoluilla on juurakoita ja korkeuseroja. Reitin keskivaiheilla on myös paljon portaita. Loppuosassa on usein liukkaitakin paikkoja ja polut voivat olla mutaisia, joten suosittelemme ottamaan matkalle mukaan hyvät urheilusandaalit tai lenkkarit, joissa on mahdollisimman luistamaton pohja. 

Mikäli et halua kivuta reitin vaativinta loppuosaa, voi jäädä alemmalle levähdyspaikalle odottamaan muuta ryhmää.

Vaellusretken päätteeksi seikkailemme Canopy Walk-riippusilloilla, jotka kulkevat puiden latvustoissa. Siltoja on yhteensä 6 kpl ja ne ovat eri korkeuksilla. Noudatathan paikallisoppaan ja matkanjohtajan antamia ohjeita.

Päivän vaellusretken ja Canopy Walkin kokonaiskesto on noin 4-5 tuntia.

 

 

 

 

Päivä 6
Taman Negara – Cameron Highlands
Teeviljelmä Cameron Highlandissä

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti itää. Nousemme kiemuraisia teitä ylös entiselle brittien vuoristoasemalle Cameron Highlandsiin, noin 1 800 metrin orkeuteen. Paikka on saanut nimensä William Cameronin mukaan, joka 1885 kartoitti ylängön keskiosia ja sademetsän vuoria. Vuorten miellyttävä ilmasto - alangon kuumaan ja kosteaan verrattuna - vaikutti siihen, että paikasta tuli nopeasti suosittu Malesiaan komennettujen, siirtomaavallan palveluksessa toimivien brittien keskuudessa. Seudulle rakennettiin teitä ja taloja, perustettiin puutarhoja ja tee- sekä vihannesviljelmiä. Tämä on paikka, josta keskellä tropiikkia löytää erityisen makoisia mansikoita.

Pääsemme perille majapaikkaamme iltapäivän kuluessa ja syömme yhteisen ilallisen hotellissa.

 

Päivä 7
Cameron Highlands

Päivän aikana matkaamme läpi kauniiden maisemien ja ohitamme peltoja, joilla kasvatetaan kukkia, vihanneksia ja mansikoita. Satoa poimitaan päivittäin ja kuljetetaan Kuala Lumpuriin myytäväksi. Täällä ylhäällä ilmasto on ihanteellinen myös teepensaiden viljelylle. Vierailemme suurella teeplantaasilla, jossa paneudumme teenviljelyn saloihin. Pysähdymme pienissä kylissä, joissa on kukkatarhoja ja pieniä markkinoita.

Päivä 8
Cameron Highlands – George town, Penang

Tänään sanomme näkemiin Cameron Highlandsin seuduille ja otamme kurssin kohti Penangin saarta, jonne Malesian ensimmäinen brittiläinen siirtokunta perustettiin. Pääkaupunki George Town perustettiin 1786 Englannin Itä-Intian kauppakomppanian kauppa-asemaksi. Tänä päivänä enemmistö kaupungin asukkaista on kiinalaisia.

Penangin saari on yhä Malesian taloudellinen voimakeskus. Kehityksestä huolimatta George Townissa on säilynyt hurmaavasti vanhaa ja parhaat päivänsä nähnyttä. Kaupungin lukuisat muraalit ja eri kortteleista kertovat metallityöt yllättävät iloisesti vanhankaupungin kujilla kulkijan.

Majoitumme hotelliin hyvällä sijainnilla. Hotellista on lyhyt matka kaupungin vanhaan osaan.

Päivä 9–10
George Town, Penang

Meillä on kaksi kokonaista päivää nauttia tästä upeasta saaresta. Rentoudu altaalla tai lähde tutustumaan saareen. Penang tarjoaa koko joukon sekä historiallisesti että kulttuurisesti kiinnostavia nähtävyyksiä. Pääkaupungissa George Townissa voi viettää mukavaa kaupunkielämää, tehdä ostoksia ja tutustua historiallisiin rakennuksiin George Town on päässyt Unescon maailmanperintökohteeksi monien viehättävien siirtomaatyylisten rakennusten ansiosta. Ne seisovat rinta rinnan temppeleiden, pagodien ja moskeijoiden kanssa. Paikalliset markkinat ovat suosittuja ostospaikkoja isojen kauppakeskusten ohessa. George Townia pidetään myös Malesian kulinaarisena pääkaupunkina, kiitos kaupungin laajan ja monipuolisen ruokatarjonnan. Ruokia voi maistella sekä kalliissa ravintoloissa että lukuisissa katukeittiöissä.

Penangin saarella on paljon muutakin tarjottavaa. Voit esim. ihailla maisemia Penang Hillin (821 m) laelta. Huipulle noustaan yhdellä Aasian jyrkimmistä funikulaareista, näkymät ovat hienot. 

Malesian suurin buddhalaistemppeli sijaitsee Penangilla, samoin Wat Chayamangkalaram-temppeli, jossa köllöttelee 33 m pitkä, lehtikullalla päällystetty Buddha. Saaren länsirannalla on Penang Butterfly Farm, jossa elää yli 3000 perhosta.

Matkapäivänä 9 sinulla on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle retkelle suomalaisen matkanjohtajan mukana. Retkellä käydään Pennag Hillillä ja Malesian suurimmalla buddhalaisella temppelillä, Kek Lok Si:llä Retken voi varata myynnistämme viimeistään 45 päivää ennen matkaa. Minimiosallistujamäärä on 5 henkilöä, jotta retki toteutuu. Hinta 48€/hlö.

 

Päivä 11–12
George Town, Penang ja kotimatka

Meillä on hyvin aikaa viimeisille seikkailulle George Townissa. Iltapäivällä ajamme Penangin lentokentälle ja palaamme Dohan kautta Helsinkiin.

Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin
Laskeudumme Helsinkiin monta elämystä rikkaampana.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Qatar Airwaysin reittilennot Helsinki - Kuala Lumpur/Penang - Helsinki (Dohan kautta) turistiluokassa
 • majoitus 9 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa
 • aamiaiset 
 • 2 illallista (päivinä 3 ja 6)
 • kuljetukset ja retken ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • yhden hengen huone 348€
 • lisämaksullinen retki Penangissa (päivä 9) 48€/hlö
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä noin 40€ (suositus)
 • muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkalle mukaan

Tamana Negaran sademetsässä on kosteaa, kuumaa ja kävelemme paljon. Teemme vaellusretken, jossa alkumatka kuljetaan helpohkoa puista polkua pitkin, reitillä on kuitenkin paljon portaita noustavana ja loppuosa muuttuu kapeaksi maapohjaiseksi poluksi, jolla on runsaasti juurakoita ja korkeuseroja. 

Kävelemme sademetsässä puiden latvojen yläpuolelle viritettyjä Canopy Walk -siltoja (6 kpl) pitkin. Kullekin sillalle kuljetaan pienissä 4 hengen ryhmissä ja reilusti välimatkaa pitäen. Huom. sääolosuhteista johtuen sillat voidaan ajoittain joutua sulkemaan tai niillä tehdään huoltotöitä. Emme välttämättä saa tästä tietoa etukäteen.

Ota matkalle mukaan vaatteita, joissa on mukava liikkua, ovat hengittäviä ja jotka kuivuvat nopeasti. Kevyt sadeviitta tai takki on tarpeellinen. Urheilusandaalit, kevyet trekking-kengät tai lenkkarit, joissa on luistamaton pohja, ovat paras jalkinevalinta kävelyillä sademetsässä.

Taman Negaran matkaosuutta varten voit pakata kahden päivän aikana tarvitsemasi tavarat erilliseen reppuun tai urheilukassiin. Näin ollen sinun ei tarvitse kuljettaa painavaa ja tilaavievää matkalaukkua mukanasi venematkalla, vaan laukun voi jättää siksi aikaa säilytykseen bussin lukittuun tavaratilaan.

Cameron Highlandsissa sää muistuttaa suomalaista kesäsäätä ja lämpötila laskee huomattavastikin Kuala Lumpuriin ja Taman Negaraan verrattaessa. Pakkaa mukaan iltoja varten kevyt villatakki tai pusakka.

Muuta:

-taskulamppu (yövaellusta varten sademetsässä)

-hyttyskarkotetta

-käsidesi

-paperinenäliinoja tai tvs. wc-käyntejä varten tien varren pysähdyspaikoilla

-aurinkosuojavoidetta

-hattu tai lippis

-naisille iso huivi tai saronki moskeijakäyntiä varten Kuala Lumpurissa (paikan päältä saa lainaksi hupullisia viittoja, mutta ne ovat tekokuitua ja varsin hiottavia)

 

Yöpymiset ja majoitus

Hotellit ovat nämä tai vastaavat. Vahvistamme hotellit yhteytietoineen lentolippujen mukana, viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Swiss Garden Hotel, Kuala Lumpur, 2 yötä
http://www.swissgarden.com/hotels/sghkl/

Mutiara Taman Negara Resort, 2 yötä
https://www.mutiaratamannegara.com/

Strawberry Park Resort, Cameron Highlands, 2 yötä
http://www.strawberryparkresorts.com/

Bayview Hotel, George Town, 3 yötä
http://www.penang.ws/citybayview/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta).
 

Liikkuminen matkan aikana

Matkan aikana liikutaan kaupunkiympäristöjen lisäksi jalkaisin myös vaativammassa maastossa: sademetsän juurakoissa, poluilla ja kallioilla. Koska sademetsässä sataa usein, polut voivat olla liukkaita ja mutaisia. Poluilla on myös korkeuseroja ja portaita. Matka ei sovi liikuntaesteiselle ja kohtuullinen peruskunto on tarpeen.

Pidä koko ajan mukanasi vesipulloa.

 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

 
Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Maaliskuussa Malesiassa Matka oli monipuolinen, neljä erilaista kohdetta. Ryhmä oli pieni, mikä teki liikkumisen ja matkakumppaneihin tutustumisen helpoksi. Opas osasi asiansa, oli hyvä junailemaan, hyvä tyyppi kaiken kaikkiaan. Kuala Lumpurissa olisi voitu olla toinenkin päivä, kaupunkiin tutustuminen jäi lyhyeksi. Penangin retkeen kannattaa ehdottomasti sisällyttää käynti Habitatissa. Ohjelmassa olisi voinut olla enemmän yhteisiä aterioita, koska Albatrosin valitsematta ateriakokonaisuudet ovat olleet hyvin onnistuneita. Lisäkustannus yhteisistä aterioista ei varmaan olisi esteenä matkalle.
Date published: 2019-03-17
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen matka! Monipuolinen matka. Meitä ilahdutti erityisesti luvattu monenlaisten kulttuurien, kielten ja uskontojen kohtaaminen. Lämmintä riitti, yllin kyllin ja vähän ylikin. Onneksi välillä käytiin vähän viilentymässä Cameron Highlandissa. Albatros-matkojen tutuksi tullut viimeisen päivä omatoimiosuus oli nyt kahden päivän pituinen. Ensin se tuntui liian pitkältä ajalta itsekseen kulkemiseen, mutta lopulta matkanjohtajalta saadut monipuoliset vinkit tekivät noista päivistä matkan kohokohtia. Myös erityisen mukava ryhmä oli loppupäivinä jo tutustunut, ja "vapaallakin" kuljettiin pienissä porukoissa. Malesia oli helppo maa englannin kielen, monenlaisten kansanryhmien ja monipuolisen ruokakulttuurinsa vuoksi. Suosittelemme!
Date published: 2019-11-21
Rated 4 out of 5 by from Monipuolisesti Malesiaa Olimme matkalla helmikuussa. Matka oli antoisa. Saimme hyvän kattauksen Malesiaa: Kaupunkielämää, luontoa, sademetsää ja ylänköalueita eläimistöineen. Matkanjohtaja oli aivan loistava hän osasi hämmästyttävän moinipuolisesti kertoa Malesiasta niin historian kuin nykyhetken suhteen. Saimme myös sangen kattavsti tietoa luonnosta, luonnon tilasta sekä luonnon ja talouden suhteesta toisiinsa, jotka liittyvät myös ajankohtaisiin ilmastoasioihin ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen tärkeyteen. Paikallisopas oli myös erittäin ystävällinen ja avulias. Malesia kohteena on hiukan hankalan matkan takana ja mielellään sinne olisi hyvät suorat lennot. Matkan loppuosan Hotelli mielestäni olisi mieluummin ns. ranta-alueella, jolloin voisi hiukan keskittyä hukan pelkästään oleiluun ja lepäilyyn,
Date published: 2020-02-20
Rated 4 out of 5 by from Matka on erittäin monipuolinen Tällä matkalla kävimme monissa kohteissa (kaupungit, sädemetsä/muu luonnon kohteita ja elintuotannon paikoissa), jotka antoivat hyvän yleiskuvan Malesian erilaisista kulttuureista. Matkalla kohtasimme hyvin erilaisia ihmisryhmiä. Oli antoisaa todeta kuinka hyvin he voivat elää rinnäkkäin lähes ongelmitta.
Date published: 2019-10-24
Rated 3 out of 5 by from Malesiaa eri näkökulmista Matka valaisi Malesiaa eri näkökulmista. Melakan seutu olisi lisänä ollut hyvä täydennys, ja olisi pidentänyt matkan kestoa vain muutamalla päivällä. Ohjelma ei kaikilta osin toteutunut Tamara Negarassa riippusiltojen korjaustyön johdosta. Se oli iso pettymys, vaikkakaan ei johtunut matkanjärjestäjästä.
Date published: 2019-03-16
Rated 5 out of 5 by from Matkalla onnistuneet tutustumiskohteet. Olin matkalla muutama päivä sitten, järjestelyt toimi matkalla sujuvasti, tutustumiskohteet valittu hyvin. Matkanjohtaja asiansa osaava, rauhallinen ja erinomaiset tiedot omaava. Käytti myös omaa vapaa-aikaansa matkaajien kierrättämiseen matkakohteissa.
Date published: 2020-02-21
Rated 5 out of 5 by from hyvä kokonaisuus Matkan sisältö oli mielenkiintoinen ja kuvauksellinen. Matkanjohtaja oli poikkeuksellisen hyvä tyyppi matkanjohtajaksi. Paikallisoppaan ratkaisut eivät yltäneet hyvälle tasolle.
Date published: 2019-03-14
Rated 5 out of 5 by from Matkalla sopiva sisältö Olin tyytyväinen matkaan ja sen järjestelyihin ja erityisesti Albatrossin Suomalais-oppaaseen
Date published: 2020-02-20
 • y_2020, m_5, d_29, h_14
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_10
 • loc_fi_FI, sid_MYRTR08, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

MYRTR08AFI