Maastricht ja André Rieun konsertti

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe maailmankuulu esiintyjä André Rieu ja Johann Strauss -orkesterinsa kesäkuussa Rieun kotikaupungissa Maastrichtissa, joka on kaunis kaupunki Hollannin kaakko

Uutuus

Vietämme heinäkuussa muutaman päivän Kölnissä ja sen ympäristössä. Matkan kohokohta on upea ilta André Rieun ja kuuluisan Johann Strauss -orkesterinsa seurassa Rieun historiallisessa kotikaupungissa Maastrichtissa.

Käymme kauniissa ja historian täyteisessä Maastrichtissa, vaeltelemme läpi historiallisen Kölnin, risteilemme Reinjoella, tutustumme Eifelin kansallispuistoon, maistamme paikallista sinappia ja vierailemme Koblenzissa, jossa Rein ja Mosel kohtaavat. Ja totta kai maistamme myös alueella tuotettua valkoviiniä!

Majoitumme H+ Hotel Brühliin, joka sijaitsee Kölnin esikaupungissa Brühlissä noin 15 km päässä Kölnin keskustasta. Matkan hintaan sisältyy lippu (kategoria 2) André Rieun konserttiin.

 • Tyyppi Kiertomatka, Oopperamatka, Kaupunkilomat

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Düsseldorf - matka jatkuu Brühliin
Päivä 2 Koblenz - Reinin ja Moselin välissä
Päivä 3 Maastricht ja André Rieun konsertti
Päivä 4 Eifelin kansallispuisto - metsiä, järviä ja sinappia
Päivä 5 Köln ja risteily - kotimatka

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Düsseldorf - matka jatkuu Brühliin

Lennämme Düsseldorfiin. Düsseldorfissa sijaitsee Nordrhein-Westfalenin osavaltion kansainvälinen lentokenttä. Noin 40 km:n matkalla on useita tunnettuja kaupunkeja kuin helmiä ketjussa: Dortmund, Bochum, Essen, Duisburg ja Düsseldorf. Hieman etelämpänä sijaitsevat vielä Köln ja Bonn. Ajamme lentokentältä suoraan Kölnin esikaupunkiin Brühliin, jossa majoitumme H+ Hotel Brühliin.

Illallinen hotellissa.

Päivä 2
Koblenz - Reinin ja Moselin välissä

Aamiaisen jälkeen ajamme kohti etelää ohi entisen Länsi-Saksan pääkaupungin Bonnin, joka on yhä yksi Saksan talouden keskuksista. Jatkamme matkaa Reinjokea seuraillen 2 000 vuotta vanhaan Koblenzin kaupunkiin, joka sijaitsee kauniilla paikalla Rein- ja Moseljokien yhtymäkohdassa. Tänään voit nauttia käveleskelystä jokirannoilla, käydä mahdollisesti jokiristeilyllä sekä tutustua kaupunkiin, jonka perustivat muinaiset roomalaiset ja joka sai nimekseen Confluentes. Se tarkoittaa yhdistymistä ja viittaa kahteen jokeen, jotka kohtaavat täällä Deutsches Eckissä.

Kuljemme paikallisoppaan johdolla ja hän kertoo meille kaupungin historiasta ja erikoisuuksista. Matkaamme myös köysiradalla ylös Ehrenbreitsteinin linnoitukselle ja käymme siellä museossa ja nautimme näkymistä yli Koblenzin. Linnoituksen kupeessa on viehättävä ulkoilmaravintola, jossa voi halutessaan syödä lounasta.

Katseltuamme Koblenzia, jokia ja vanhaakaupunkia, tehtyämme ostoksia ja syötyämme päätämme päivän retken maistelemalla alueella tuotettuja laadukkaita saksalaisia viinejä. Sen jälkeen palaamme hotelliimme Brühlissä. Illallinen hotellissa.

Päivä 3
Maastricht ja André Rieun konsertti

Tänään on konserttipäivä! Sitä ennen nautimme aamupäivästä Brühlissä omaan tahtiin. Ajamme alkuiltapäivästä Maastrichtiin, joka sijaitsee Brühlistä länteen, kapeassa Hollannille kuuluvassa suikaleessa Belgian ja Saksan välissä.

Maasjoki virtaa läpi kaupungin ja jakaa sen kahtia. Belgian rajalla sijaitsee Albertin kanava, joka yhdistää Maasin Scheldtjokeen. Maastricht on siis veden ympäröimä kaupunki. Kuten Koblenz, Maastrichtkin on roomalaisten perustama ja siellä on koko joukko historiallisia rakennuksia. Teemme vanhassakaupungissa opastetun kävelykierroksen. Käymme myös 322 m korkeassa Baudouinin tornissa, jonne nousemme hissillä ja josta on upeat näkymät yli Maastrichtin ja josta voi nähdä aina Belgiaan ja Saksaan saakka.

Kaupunkikierroksen jälkeen syömme varhaisen päivällisen ennen kuin suuntaamme Vrijthofin isolle aukiolle, jossa ulkoilmakonsertti pidetään. Olemme mestarin kotikaupungissa, jossa järjestetään vuosittain näitä kuuluisia ja upeita ulkoilmakonsertteja.

André Rieu on hollantilainen ja kotoisin Maastrichtista. Rieu on koulutettu viulisti, mutta on vuodesta 1987 lähtien toiminut kapellimestarina, säveltäjänä ja muusikkona omassa orkesterissaan, Johann Strauss Orchestrassa, jonka kanssa on kiertänyt ympäri maailmaa. Rieu ja hänen orkesterinsa esittävät suosittua musiikkia oopperoista ja musikaaleista maustettuna paikallisella musiikilla. Tänään ohjelmistossa on takuulla saksalaisia säveliä.

Palaamme konsertin jälkeen takaisin Brühliin.

Päivä 4
Eifelin kansallispuisto - metsiä, järviä ja sinappia

Tänään ohjelmassa on hienoja luontoelämyksiä, sillä ajamme kohti lounasta ja Belgian rajaa määränpäänämme Eifelin kansallispuisto. Alueesta tuli kansallispuisto vuonna 2004. Täällä on jopa 747 m korkeita ”vuoria”, järviä ja puroja, pyökkimetsiä, soita, nummia ja kiinnostavia eläimiä sekä monipuolinen linnusto ja kasvillisuus.

Teemme veneretken yhdellä syvänsinisistä järvistä, joista valtaosa on peräisin ajalta, jolloin täällä oli aktiivisia tulivuoria – kyse on siis kraatterijärvistä. Alue on tärkeä etappi muuttolinnuille, ja täällä viihtyvät myös ulkoilijat ja pyöräilijät. Myös meidän on tarkoitus panna hieman liikettä niveliin, tosin ihan ilman sen suurempaa rasitusta.

Eifelin kansallispuistosta jatkamme matkaa varsin kauniiseen rajakaupunkiin Monchauhun, jossa on useista sodista selvinneitä upeita puuristikkotaloja. Monchau on vaurastunut tekstiilituotannolla, mikä näkyy kaupungissa yhä. Ennen paluutamme Brühliin käymme tutustumassa pieneen sinapintuottajaan ja maistelemme paikallista sinappia.

Illallinen hotellissa Brühlissä.

Päivä 5
Köln ja risteily - kotimatka

Ajamme aamiaisen jälkeen lyhyehkön matkan Kölniin, jossa teemme kaupunkikierroksen, lounastamme ja risteilemme Reinjoella.

Kölnissä teemme ensimmäiseksi perusteellisen kaupunkikierroksen bussilla. Sitten nousemme kyydistä ja kävelemme keskustan läpi ja katselemme Kölnin tuomiokirkkoa, yhtä Saksan suosituinta nähtävyyttä. Kirkon rakentaminen aloitettiin 1200-luvun puolivälissä, mutta se valmistui vasta 1800-luvun lopulla. Kirkko on Unescon suojelema ja historiallisesti arvokas. Upeat mosaiikit ovat melko epätavalliset, suorastaan abstraktit ja jakavat mielipiteitä.

Kölnistä on viime vuosina tullut tunnettu isojen karnevaalien ansiosta, sillä karnevaalit on noussut – hyvässä ja pahassa – uutisotsikoihin. Museoista mainittakoon Ludwig-museo, jossa on esillä uudempaa taidetta, roomalais-germaaninen museo El de Haus, joka oli aikaisemmin Gestapon päämaja ja toimii nykyään Kolmannesta valtakunnasta kertovana museona. Näkemisen arvoisia ovat myös Schnütgen-museo kirkkotaiteineen sekä Rautenstrauch-Joest-museo maailmanlaajuisine etnografisine kokoelmineen.

Syömme Kölnissä lounasta, jonka voi huuhdella alas EU:n suojelemalla alueellisella erikoisuudella, kölsch-pintahiivaoluella. Olut saa käydä 13–21 asteen lämmössä, minkä jälkeen se jäähdytetään. Aito kölsch on valmistettu Kölnissä tai sen lähistöllä, sillä nimi on peräisin täältä ja olut on patentoitu. Kölsch tarjoillaan pienestä (0,2 l) lasista, Stangesta.

Lounaan jälkeen lähdemme jokiristeilylle Reinille ja näemme Kölnin joelta käsin.

Risteilyn jälkeen ajamme Düsseldorfin lentokentälle, josta kotimatka alkaa.

 

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Lufthansan reittilennot Helsinki - Düsseldorf - Helsinki turistiluokassa (menossa Frankfurtin ja paluussa Münchenin kautta)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason H+ Hotel Brühlissa hotellissa
 • aamiaiset
 • 4 illallista (3 hotellissa ja yksi Kölnissä paikallisessa ravintolassa)
 • kuljetukset sekä retket ohjelman mukaan
 • kategorian 2 lippu André Rieun konserttiin Lanxness Arenassa
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • juomarahat matkan aikana
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Vastaavia matkoja

DEVCB04AFI