Lofootit - Pohjois-Norja

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe Pohjois-Norjan karut ja loputtoman kiehtovat maisemat Lofooteilla, jolle ovat leimallisia jyrkät tunturit ja pienet kalastajakylät.

Uutuus

Pienellä Øykongen-aluksella pääsemme lähemmäs rannikkoa kuin isolla aluksella ja voimme ajaa hurmaavaan tunturien ympäröimään Trollfjordin vuonoon. Bussiretkellä Lofoottien itäosassa käymme vaikuttavassa Lofotr Vikingmuseumissa, jossa myös maistelemme perinteistä Sodd-keittoa ja nautimme lasillisen simaa. Tromssassa tutustumme sekä napaseudun elämää käsittelevään Polarmuseetiin että kauniiseen Jäämerenkatedraaliin. Tromssassa on lisäksi mahdollisuus nousta köysiradalla ylös Storsteinenille, josta on selkeällä säällä unohtumattomat näkymät ympäröiville tuntureille.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta NOK

Päiväohjelma
Päivä 1 Saapuminen Harstadiin - Svolvær - tervetuloillallinen
Päivä 2 Svolvær - kaupunkikävely Svolværissa - omaa aikaa
Päivä 3 Svolvær. Retki Lofoottien luontoon ja käynti Lofotr Vikingmuseumissa.
Päivä 4 Svolvær – Tromssa. Risteily Øykongenilla, Trollfjordenin vuono. Pika-aluksella Tromssaan.
Päivä 5 Tromssa. Kaupunkikävely ja Polarmuseet, bussilla Jäämerenkatedraalille.
Päivä 6 Tromssa. Kotimatka.

Hotelli

Scandic Svolvær

 • 146 huonetta
 • Ravintola
 • Baari
 • Kokoustiloja
 • Maksuton WiFi
 • Pesulapalvelut
 • Ulkoterassi
 • Scandic SHOP, avoinna ympäri vuorokauden
 • Vastaanotto avoinna 24 h
 • Matkatavarasäilytys
 • Lofoottien Sotamuseo: 700 metriä

Hotelli sijaitsee saarella Svolvær Havnissa. Svolværin keskustaan on noin 150 m. Huoneissa on wc, kylpy/suihku, maksuton Wifi, TV, ilmastointi. Ravintolasta ja baarista on hienot näkymät merelle ja ympäröiville vuorille.

Clarion Hotel The Edge, Tromsø

 • Vastaanotto avoinna 24 hrs
 • Maksuton WiFi
 • Businesscenter
 • Kuntosali
 • Lahjatavaraputiikki
 • Pesulapalvelut
 • Lounge/baari
 • Tromssan raatihuoneelle: 500 m
 • Polarmuseet: 600 m
 • Jäämerenkatedraali: 1,2 km
 • Taidemuseo: 100 m
 • Fjellheisen: 1,2 km

Hotelli sijaitsee aivan meren äärellä ja se edustaa innovatiivista arkkitehtuuria. Kattoterassilta 11. kerroksesta on näkymät Jäämerenkatedraalille ja Tromssan vuonolle. Modernisti sisustetuissa huoneissa on wc, suihku, hiustenkuivain, maksuton WiFi ja taulu-TV. Ravintola Marcus Samuelsson tarjoaa ruokalajeja New York-tyyliin ja paikallisista raaka-aineista.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Saapuminen Harstadiin - Svolvær - tervetuloillallinen

Laskeudumme Harstadin lentokentälle aamupäivällä ja ajamme bussilla Lofooteille, Svolværiin.

Matkaamme läpi ainutlaatuisten, karujen ja hyvin kiehtovien maisemien, jotka lähes majesteettisella eleganssilla yhdistyvät villiin, raakaan ja kesyttömään luontoon. Maisemat vievät kaiken huomion ja tarjoavat paljon kuvattavaa matkalla Lofooteille. Pysähdymme matkalla kaikkein kauneimpiin paikkoihin ja nautimme matkalla tyrmäävän upeista maisemista. Pysähdymme pienelle lounastauolle matkan varrella (omakustanteinen).
Saavuttuamme Svolværiin majoitumme hotelliin, jossa vietämme kolme seuraavaa yötä. Syömme yhteisen illallisen hotellissa.

Päivä 2
Svolvær - kaupunkikävely Svolværissa - omaa aikaa

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan kävellen Lofootien ’’pääkaupunkiin’’ Svolværiin. Pienessä ja kiehtovassa kaupungissa asuu noin 4 750 asukasta ja se on Våganin kunnan hallinnollinen keskus Nordlandin läänissä. Kaupunki sijaitsee Austvågøyan saarella Länsivuonon reunalla. Alunperin Svolvær oli osa naapurikuntaa Vågania, joka sijaitsee yhdessä Kabelvågin kanssa Svolværin länsipuolella. Laajakantainen turskanpyynti alueella teki Svolværista tärkeän kalasataman, ja vuonna 1918 se sai aseman ”lastauspaikkana”.

Sinulla jää myös omaa aikaa tutustua kaupunkiin ja voit käydä esim. museossa (Lofoten Krigsminnemuseum), jossa on ainutlaatuinen kokoelma aseita sekä unformuja toisen maailmansodan ajalta. Illalla voit valita mieleisesi ruokapaikan, matkanjohtajamme auttaa mielellään.

Päivä 3
Svolvær. Retki Lofoottien luontoon ja käynti Lofotr Vikingmuseumissa.

Tänään teemme retken Lofoottien henkeä salpaavaan luontoon sekä vierailemme Lofotr Vikingmuseumissa Borgissa.

Museossa on vaikuttava, 83 m pitkä, rekonstruoitu viikinkien pitkätalo. Talo on suurin, mitä on koskaan rakennettu. Elämä pohjoisessa on ollut kovaa, ja vuosisatojen ajan ihmiset ovat eläneet merestä ja karusta luonnosta. Näissä karuissa olosuhteissa sitkeät miehet ja naiset ovat osanneet hyödyntää kaiken parhaalla mahdollisella tavalla. Pitkässätalossa saamme hyvän käsityksen siitä, miten se tapahtui. Lofotr on nimittäin nk. elävä museo, ja paikallinen oppaamme kertoo elämästä viikinkiaikoina sekä arkeologien työstä heidän rekonstruoidessaan pitkäätaloa.

Päällikölle kuuluneen pitkäntalon vieressä on nykyaikainen näyttelytila, jossa on esillä arkeologisissa kaivauksissa Borgista löytynyttä esineistöä. Näemme siellä lisäksi elokuvan ”The Dream of Borg”. Museossa on myös museokauppa, jossa myydään jäljennöksiä viikinkien koruista, kuten esim. varsin tunnettuja rannekoruja.

Pääsemme myös ”maistamaan” viikinkiaikoja: istumme tulipaikan ympärille ja syömme kevyen lounaan, joka koostuu soddista, aidosta norjalaisesta lammaskeitosta. Maistamme rohkeasti myös viikinkien lempijuomaa, simaa, joka on valmistettu vanhan reseptin mukaan.

Museovierailun jälkeen palaamme Svolværiin, jossa illan voi käyttää omiin seikkailuihin tai käydä illallisella jossakin monista paikallisista ravintoloista. Valikoima ulottuu pizzerioista korkealuokkaisiin kalaravintoloihin. Suosittelemme käyntiä Svolværin Sotamuseossa (Krigsminnemuseum), jossa on ainutlaatuinen kokoelma esineistöä, aseita ja univormuja toisen maailmansodan ajalta.

Päivä 4
Svolvær – Tromssa. Risteily Øykongenilla, Trollfjordenin vuono. Pika-aluksella Tromssaan.

Matkareittimme vie meidät yhä syvemmälle Pohjois-Norjan kauniiseen luontoon. Tänään lähdemme risteilylle pienellä Øykongen-aluksella. Reitti kulkee Svolværista Hanøyhin. Pääsemme kokemaan läheltä luonnonvoimat sekä luonnon, voimme haistaa suolaisen meriveden ja tuntea tuulen kasvoillamme samalla tavalla kuin paikalliset kalastajat ovat tehneet satojen vuosien ajan. Pysyttelemme kuitenkin Lofoottien tuntureiden suojissa ja teemme matkaa vuonoissa, jolloin säästymme ankaralta säältä, jollaisessa kalastajat joutuvat toisinaan toimimaan suunnatessaan ulos Atlantille.

Nousemme matkatavaroidemme kanssa alukseen ja lähdemme liikkeelle Svolværin satamasta, käännymme paapuuriin ja suuntaamme Raftsundetin salmeen, joka kulkee Lofoottien läpi Austvågøyan ja Hinnøyan välissä. Risteilyreitti on hieno, ja pieni alus vie meidät lähemmäs luontoa kuin isot alukset, jotka risteilevät alueella maailmankuulua Hurtigrutenia pitkin. Risteilyn aikana nautimme lounaaksi herkullista kalakeittoa.

Yksi matkan kohokohdista on ehdottomasti Trollfjorden. Kaksi kilometriä pitkä vuono kurottuu Austvågøyan keskustaa kohti. Vuonoa ympäröivät jyrkät vuoret ja kapea vuononsuu estävät usein isoja laivoja pääsemästä vuonoon tähän vuodenaikaan. Vuonoon pääsee vain pienemmällä aluksella tai melko rankassa maastossa kulkevaa 10 kilometrin mittaista vaellusreittiä pitkin. Pieni aluksemme pääsee vuonoon näppärästi, ja me saamme tilaisuuden nauttia kaikessa rauhassa tästä mitä kauneimmasta vuonosta. Vuonon nimi on johdettu sanasta ”trold”, peikko tai trolli, joka on muinaisnorjalaisesta mytologiasta tuttu hahmo.

Trollfjordenista jatkamme Hanøyaan, jossa nousemme maihin ja jatkamme bussilla Harstadiin, jossa odottaa seuraava seikkailu. Matkaamme nimittäin express-aluksella Harstadista Tromssaan. Maisemat tällä etapilla ovat jälleen hienot. Etappi saatetaan tehdä myös pimeässä – se riippuu siitä, mihin aikaan vuodesta olemme liikkeellä.

Perillä Tromssassa nousemme maihin ja jatkamme bussilla hotellille, jossa vietämme seuraavat kaksi yötä.

Päivä 5
Tromssa. Kaupunkikävely ja Polarmuseet, bussilla Jäämerenkatedraalille.

Aamupäivällä teemme kaupunkikävelyn Tromssassa. Kaupunki sijaitsee kauniilla paikalla Tromsøyan saarella mahtavien tunturien, vuonojen ja upean saariston ympäröimänä. Tromssaa kutsutaan Jäämeren portiksi, sillä sen sijainti on 70° pohjoista leveyttä ja se on ollut mm. Nansenin ja Amundsenin Pohjoisnavalle suuntautuneiden tutkimusmatkojen lähtöpaikka. Kuulemme lisää tutkimusmatkoista kävelyllä Tromssan keskustassa, jossa käymme mm. Polarmuseetissa. Toinen kaupungin lempinimi on Pohjolan Pariisi: Tromssa on paitsi Pohjois-Norjan suurin kaupunki (38 890 asukasta vuonna 2017), myös tärkeä yliopistokaupunki, jolla on rikas kulttuurielämä ja runsas ravintola- ja kahvilatarjonta.

Kaupunkikävelyn jälkeen teemme lyhyen bussikierroksen, jonka aikana mm. käymme Jäämerenkatedraalissa, joka sijaitsee majesteettisesti paikalla, josta se näkyy saavuttaessa kaupunkiin mereltä käsin. Kauniin kirkon arkkitehtuuri symboloi kaamosta ja revontulten leikkiä taivaalla.

Palaamme hotellille, ja loppupäivä on omaa aikaa. Ehkä haluat nousta Fjellheisen-köysiradalla ylös Storsteinenille, joka kohoaa 421 metrin korkeuteen ja josta on unohtumattomat näkymät yli kaupungin ja tuntureiden. Tai kenties haluat rentoutua ja nauttia raittiista ilmasta ja pimeydestä.

Päivä 6
Tromssa. Kotimatka.

Mikäli aikataulu sallii, meillä on mahdollisuus tutustua mielenkiintoiseen Tromssaan vielä hieman lisää. Matkanjohtaja jakaa mielellään vinkkejä. Hyvissä ajoin kirjoittaudumme ulos hotellista ja ajamme bussilla lentokentälle.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Norwegianin reittilennot Helsinki – Oslo – Harstad/Tromssa – Oslo – Helsinki turistiluokassa
 • kirjattava matkatavara (ruumaan menevä): yksi kova matkalaukku tai kaksi pehmeää matkakassia lennoilla
 • majoitus (3 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa hotelli Scandic Svolværissa
 • majoitus (2 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa Clarion Hotel The Edgessä, Tromssa
 • 5 aamiaista
 • 2 kevyttä lounasta (Viikinkimuseossa ja Øykongen aluksella)
 • 1 illallinen(päivänä 1)
 • risteily Svolvær – Hanøy ja lauttamatka Harstad - Tromssa
 • kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • verot ja viranomaismaksut
 • suomalainen matkanjohtaja
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Sisäänpääsy museoon Svolværissä (100 NOK, noin 10€)
 • Fjellheisen-köysirata, Tromsø (210 NOK, noin 21€)
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Mitä kannattaa pakata mukaan?

Pakkaa mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Omia pyyhkeitä ei tarvita.

Kuka voi osallistua?

Osallistujan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ja kävelemään ilman apua mäkisessä maastossa. Osallistuminen edellyttää myös halua kokea luonto luonnon omilla ehdoilla. Alle 18-vuotiaat matkustavat ja majoittuvat yhdessä yli 18-vuotiaiden kanssa.

Lisää tietoa Norjasta

Täältä voit lukea lisää Norjasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/norja

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia.

Sää

Tromssa sijaitsee kaukana pohjoisessa. Sää on yleensä suhteellisen vakaa matka-ajankohtana, mutta voi silti vaihdella, joten muista, että lumipyryjä seuraa yleensä nopeasti aurinkoinen sää. Lämpötila vaihtelee noin viiden lämpöasteen ja yhden pakkasasteen välillä. Tromssa on yksi niistä paikoista, joissa Norjassa sataa eniten lunta, mutta lumimäärä vaihtelee vuodesta toiseen. Todennäköisyys sille, että lokakuussa olisi lunta, on pieni.

Pukeutuminen

Laivaristeilyllä ja talvimatkalla Norjassa vaatetukselta vaaditaan monipuolisuutta. Merellä lämpimät ja vedenpitävät vaatteet, päähine ja käsineet ovat ehdottoman tarpeelliset. Pakkaa mukaan vaatteita, joita voi helposti yhdistellä, kuten esim. pitkähihainen villa-aluspaita alimmaiseksi, collegepaita tai fleece välikerrokseksi ja tuulen- ja vedenpitävä takki päällimmäiseksi. Tiiviistä kankaasta valmistetut vapaa-ajan housut ja mahdollisesti villaiset pitkät alushousut sekä vettähylkivät ja tuulenpitävät päällyshousut pitävät alavartalon lämpimänä. Kerrospukeutuminen on tärkeää! Tukevat, mukavat ja pitäväpohjaiset kävelykengät ovat hyvät aluksella ja lentomatkalla, mutta talvikengät ja paksut villasukat ovat välttämättömät kaupungeissa ja luonnossa liikuttaessa. Pakkaa mukaan kaksi paria käsineitä, yhdet sormikkaat ja yhdet kintaat. Sormikkaat ovat hyvät, kun otat valokuvia, ja kintaat pitävät kädet lämpiminä. Sormikkaat voivat olla vaikka halvat puutarhahanskat, jotka mahtuvat kintaiden sisään.

Yöpymiset

Svolvær 3 ja Tromssa 2.

Merisairaus

Aallokko voi olla voimakas, vaikka reittimme kulkeekin lähellä rannikkoa. Mikäli kärsit helposti matkapahoinvoinnista merellä, otathan matkalle mukaan sinulle tutun ja sopivan lääkityksen.

Tietoa aluksesta

Øykongen

Øykongen on pieni alus. Liikumme aluksella sääolosuhteiden mukaan. Jos vastoin odotuksia kävisi niin, ettemme turvallisuussyistä pääsisikään lähtemään merelle, jatkamme matkaa bussilla.

Otamme matkatavarat mukaan Øykongen-alukselle sekä pika-alukselle Hanøysta Tromssaan. Kannattaa siis pakata fiksusti ja sopivan kevyesti. Aluksen miehistö auttaa mikäli mahdollista, mutta emme voi olettaa, että he kantavat liian painavat matkatavarat puolestamme alukseen.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

NORTR05AFI