Kulttuurimatka Krakovaan

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe Puolan historiallinen kulttuurikeskus maustettuna luontoelämyksillä vuoristossa.

Uutuus

Krakova on aarrearkku kaikille taiteesta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille. Kauniita kirkkoja, rakennuksia ja muistomerkkejä, jotka kaikki kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Kaupungin monet historialliset nähtävyydet kertovat merkittävistä aikakausista Euroopan historiassa. Ohjelmassa on mm. Wawelin kukkula, jolla sijaitsee Wawelin linna ja Puolan kuninkaiden kruunajaiskirkko.

Tutustumme lähemmin myös erääseen maailmanhistorian synkimmistä ajanjaksoista, kun käymme Auschwitzissa ja kävelemme Krakovan juutalaisessa korttelissa. Katselemme myös kommunistisen kauden jälkiä vieraillessamme Stalinin mallikaupungissa Nowa Hutassa.

Matkan loppupuolella vietämme muutaman päivän kauniissa Tatra-vuoristossa. Ainutlaatuinen luonto houkuttelee pitkille kävelyretkille ja rentoutumaan. Vietämme kolme yötä viihtyisässä paikallisessa hotellissa Zakopanen kaupungissa.

Matkalla käymme myös paikallisissa ravintoloissa, joissa saamme käsityksen Puolan ruokakulttuurista.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Albatros Aktiivi, Kaupunkilomat

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Zloty

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki – Krakova. Kaupunkikierros vanhassakaupungissa ja tervetuloillallinen.
Päivä 2 Auschwitz-Birkenaun keskitysleiri ja juutalaiskorttelit.
Päivä 3 Krakova – Nowa Huta - Krakova. Mallikaupunki Nowa Huta ja moderni Krakova. Omaa aikaa.
Päivä 4 Krakova. Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki Wieliczkan suolakaivokseen (sis. lounaan ja panimovierailun).
Päivä 5 Krakova – Zakopane. Ulkoilmamuseo ja saapuminen Tatra-vuoristoon.

Hotelli

Novotel Centrum - Krakova

 • Noin 200 huonetta
 • 500 – 600 m keskustaan
 • Vastaanotto avoinna ympäri vuorokauden
 • 1 ravintola
 • Baari
 • Hissi
 • Maksuton wi-fi

Uusi Hotel Novotel Cntrum ei houkuttele ainoastaan moderneilla, valoisilla huoneillaan, vaan myös hyvällä sijainnillaan. Alle kilometrin päässä on Krakovan kuuluisa tori, Rynek Glowny. Novotel Centrum on ihanteellinen tukikohta lyhyelle kaupunkilomalle Puolan kauneimmassa kaupungissa.

Hotellissa on hyvä ravintola, baari, spa-osasto ja sisäuima-allas.

 

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
698€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
798€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.198€
Helsinki
Sis. 4 pvää Tatra-vuoristossa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.198€
Helsinki
Sis. 4 pvää Tatra-vuoristossa
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Krakova. Kaupunkikierros vanhassakaupungissa ja tervetuloillallinen.

Krakova on aarrearkku kulttuurista kiinnostuneille ja samalla yksi Puolan kauneimmista kaupungeista. Puolan entinen pääkaupunki, joka sijaitsee Veikseljoen varrella, on myös maan vanhin yliopistokaupunki.

Saavuttuamme perille lähdemme saman tien tutustumaan Krakovan vanhaankaupunkiin. Krakova on yksi niistä Euroopan kaupungeista, jotka selvisivät parhaiten toisen maailmansodan tuhoista. Elegantissa vanhassakaupungissa, Stare Miastossa, on yhä vanhoja kauniita kirkkoja, monumentteja ja rakennuksia, joista osa on otettu Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Iso keskiaikainen aukio on suurin laatuaan Euroopassa. Krakova on historiallinen kaupunki, joka kuljettaa meidät eri aikakausien läpi.
Rynek Glowny eli Vanhankaupunginaukio toimi 1500-luvulla torina, ja yhä nykyäänkin aukiolla on vilkasta, sillä kojut, baarit, ravintolat ja kahvilat vetävät ihmisiä puoleensa. Täällä sijaitsee myös Mariankirkko, joka on perustettu 1200-luvulla. Kiinnitä huomiota sävelmään, jota soitetaan trumpetilla kirkon tornista tasatunnein. Melodia katkeaa kesken kaiken: sillä halutaan muistaa trumpetinsoittajaa, joka 1200-luvulla yritti varoittaa kaupunkia mongolien hyökkäyksestä, mutta jonka mongolit surmasivat nuolella.
Jatkamme kierrosta pitkin vanhaa kuninkaantietä Grodzkaa, joka johtaa Wawelin kukkulalle. Kukkulalla sijaitsee Wawelin linna ja tuomiokirkko, joka toimi Puolan kuninkaiden kruunajaiskirkkona. Matkalla takaisin Rynek Glownyn suuntaan kuljemme pitkin Kanonicza-katua, joka edustaa renessanssiaikaa.

Illalla syömme yhteisen illallisen viihtyisässä paikallisessa ravintolassa.

(Lounas ja illallinen sisältyvät matkan hintaan.)

Päivä 2
Auschwitz-Birkenaun keskitysleiri ja juutalaiskorttelit.

Oswiecimin kylän liepeillä 10 km päässä Krakovasta sijaitsee entinen keskitysleiri Auschwitz-Birkenau. Leiristä on tullut Euroopan historian synkimmän ajanjakson symboli. Yli miljoona juutalaista kuoli leirissä ja juuri Auschwitz-Birkenaussa Josef Mengele teki kammottavia lääketieteellisiä kokeitaan vangeilla. Käymme sekä Auschwitzissa että Birkenaussa, ja vierailu alueella kestää noin kolme tuntia. Vierailu vaikuttaa varmasti jokaiseen kävijään.

Palaamme takaisin Krakovaan, tarkemmin sanottuna sen juutalaiskortteliin Kazimierziin. Teemme kävelykierroksen kaupunginosassa, jossa on paljon kahviloita, ravintoloita ja putiikkeja ja käymme katsomassa mm. vanhaa synagogaa ja juutalaista hautausmaata.

Jatkamme Podgorze-kortteliin, jonne saksalaiset perustivat toisen maailmansodan aikana juutalaisen gheton. Kun Saksa hyökkäsi Puolaan 1939, Krakovassa eli 65 000 juutalaista. Vain 6 000 juutalaista selvisi sodasta ja keskitysleireistä. Podgorzessa on muistomerkki, jonka 70 tyhjää tuolia symboloi juutalaisten jälkeensä jättämää omaisuutta.

(Aamiainen ja lounas sisältyvät matkan hintaan.)

Päivä 3
Krakova – Nowa Huta - Krakova. Mallikaupunki Nowa Huta ja moderni Krakova. Omaa aikaa.

Krakovan liepeillä sijaitsee teollisuusalue, jota pidettiin aikoinaan Itä-Euroopan suurimpana. Nowa Huta, joka rakennettiin 1950-luvulla kunnianosoitukseksi suurelle johtajalle Stalinille, ei ollut vain Itäblokin maiden suurin terästehdas, vaan sinne nousi myös uusia asuintaloja jopa 20 000 asukkaalle. Nowa Huta suunniteltiin itsenäiseksi kaupungiksi, mutta kiitos kehittyneen raitiovaunuverkoston yhteys vanhaan Krakovaan säilyi. Raitiovaunu kulkee yhä nykyäänkin Krakovan ja Nowa Hutan välillä, joten päivän ensimmäinen elämys on matka paikallisella raitiovaunulla.

Kaikkialla Nowa Hutassa on jälkiä entisestä kukoistuksesta. Teemme lyhyen kierroksen jättimäisessä asuinkorttelissa, jossa on myös elokuvateattereita, ostoskeskuksia, puistoja jne. Käymme myös kaupungin isoimmalla aukiolla, jolla on nykyään hieman epäsopiva nimi: Ronald Reaganin aukio. Yksi kohteistamme on alueen pieni museo, joka esittelee Nowa Hutan kehittymistä ja arkea.

Päätämme vierailumme Nowa Hutassa käymällä hyvin tyypillisessä paikallisessa ravintolassa, joka on tarjonnut lämmintä ruokaa alueen asukkaille jo yli 50 vuotta. Palaamme Krakovaan raitiovaunulla tai paikallisbussilla.

Iltapäivä on varattu omille seikkailuille. Krakovassa riittää tekemistä! Jos historia ja kulttuuri kiinnostaa, kannattaa käydä jossakin kaupungin monista museoista. Yksi mahdollisuus on ostosten tekeminen, samalla voi käydä Sukiennicen vanhassa kauppahallissa Rynek-aukiolla. Kauppahallit ovat kuin Krakovan sielu ja sydän: pienissä taidokkaasti muotoilluissa kojuissa myydään meripihkakoruja, puutöitä ja kaikenlaisia käsitöitä. Kaupungin keskustassa on pieniä putiikkeja ja ravintoloita, ja hintataso on edullinen.

(Aamiainen ja lounas sisältyvät matkan hintaan.)

Päivä 4
Krakova. Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki Wieliczkan suolakaivokseen (sis. lounaan ja panimovierailun).

Päivä on varattu omille seikkailuille. Vaihtoehtoisesti voit lähteä retkelle Wieliczkan kuuluisaan suolakaivokseen. Noin 700 vuotta vanha suolakaivos koostuu tunneleiden labyrintista. Maan alla kulkee reilun 50 km verran käytäviä ja kaivoskuiluja yhdeksässä kerroksessa. Syvin kulkee 327 m syvyydessä. Käymme kolmessa ylimmässä kerroksessa, jotka sijaitsevat 64–135 m syvyydessä.

Näemme saleja ja kappeleita alttareineen ja pyhimyksineen – kaikki louhittu suolasta. Vaikuttavin on Pyhän Kingan kappeli. Kahdelta veljekseltä kului yli 30 vuotta louhia kappeli, ja suolaa kuljetettiin pois yli 20 000 tonnia. Vierailu suolakaivoksessa kestää noin kaksi tuntia. Opastetun kierroksen aikana kuulemme mielenkiintoisia tarinoita kaivoksesta. Matka, jonka kävelemme kaivostunneleissa, on reilut kaksi kilometriä. Suosittelemme retkelle hyviä kävelykenkiä. Muista varata mukaan myös lämmin neule tai takki, sillä lämpötila kaivoksessa on noin +14–16C astetta.

Kaivoksen jälkeen syömme paikallistyylisen lounaan, jonka huuhdomme alas vierailulla paikallisessa panimossa. Puolalainen olut on laajalti tunnettua. Käymme katsomassa yhtä monista luostareista, jotka ovat vuosisatojen ajan valmistaneet olutta paikallisille. Maistelemme kullanväristä juomaa ja kuulemme lisää oluen merkityksestä. Iltapäivän päätteeksi palaamme takaisin Krakovaan.

(Retki suolakaivokseen, lounas ja panimovierailu eivät sisälly matkan hintaan, vaan ostetaan erikseen.)

Päivä 5
Krakova – Zakopane. Ulkoilmamuseo ja saapuminen Tatra-vuoristoon.

On aika lähteä Krakovasta kohti uusia seikkailuja. Suuntaamme nyt kohti etelää, missä sijaitsee yksi Puolan kauneimmista luontoalueista, Tatra-vuoristo.

Tatra on vuoriketju, joka kulkee Etelä-Puolan ja Pohjois-Slovakian välissä. Vuoriston pinta-ala on noin 750 km2, josta suurin osa (600 km2) sijaitsee Slovakian puolella. Tatran kansallispuisto perustettiin 1950-luvun alussa ja otettiin 1993 osaksi Unescon biosfäärialueverkostoa. Alueella elää paljon lintuja ja nisäkkäitä, kuten saksanhirviä, karhuja ja mäyriä. Alueen vaellusreitit kuuluvat Itä-Euroopan parhaimpiin.

Matkan varrella pysähdymme viihtyisässä pienessä Zubrzyca Gornan kylässä, jossa sijaitsee yksi Puolan vanhimmista ja parhaiten säilyneistä maatiloista. Se on muutettu kiinnostavaksi ulkoilmamuseoksi, jossa pääsemme näkemään, miten Puolan maaseudulla on eletty ja osin eletään edelleen. Nautimme paikallistyylisen lounaan ennen kuin lähdemme viimeiselle etapille kohti Zakopanea.

Zakopanen kaupunki sijaitsee 838 m korkeudessa ja on suosittu talviurheilukeskus. Kesällä se on pidetty retki- ja vaelluskohde sekä paikallisten että ulkomaalaisten keskuudessa. Vietämme Zakopanessa seuraavat pari päivää. Majoitumme mukavaan hotelliin, josta käsin on mahdollisuus nauttia alueen kauniista luonnosta.

Wieliczkan suolakaivos ja panimovierailu

Noin 700 vuotta vanha suolakaivos koostuu tunneleiden labyrintista. Maan alla kulkee reilun 50 km verran käytäviä ja kaivoskuiluja yhdeksässä kerroksessa. Syvin kulkee 327 m syvyydessä. Käymme kolmessa ylimmässä kerroksessa, jotka sijaitsevat 64–135 m syvyydessä.

Näemme saleja ja kappeleita alttareineen ja pyhimyksineen – kaikki louhittu suolasta. Vaikuttavin on Pyhän Kingan kappeli. Kahdelta veljekseltä kului yli 30 vuotta louhia kappeli, ja suolaa kuljetettiin pois yli 20 000 tonnia. Vierailu suolakaivoksessa kestää noin kaksi tuntia. Opastetun kierroksen aikana kuulemme mielenkiintoisia tarinoita kaivoksesta.

Kaivoksen jälkeen syömme paikallistyylisen lounaan, jonka jälkeen käymme vierailulla paikallisessa panimossa. Puolalainen olut on laajalti tunnettua. Käymme katsomassa yhtä monista luostareista, jotka ovat vuosisatojen ajan valmistaneet olutta paikallisille. Maistelemme kullanväristä juomaa ja kuulemme lisää oluen merkityksestä.

Hinta: 138€/hlö

(Lisämaksullinen retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 12.)

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 698€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
148€
Hintaan ei sisälly
 • huone yhdelle
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • lisämaksullinen retki Wieliczkan suolakaivokseen 138€/hlö
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Krakova – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • aamiaiset
 • 2 lounasta
 • tervetuloillallinen
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksu

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yöpymiset

Krakova 4 yötä ja Zakopane 3.

Wieliczkan suolakaivos

Vierailulla Wieliczkan suolakaivoksessa laskeudumme noin 800 porrasta ja kävelemme tunneleissa yhteensä noin kaksi kilometriä. Lämpötila kaivoksessa on 14–16 astetta, joten muista ottaa mukaan lämmin neule tai takki.

Kävelyretki Tatra-vuoristossa

Retkellä Morskie Okoon vaaditaan hyvien kenkien lisäksi terve annos todellisuudentajua suhteessa omaan kuntoon. Jotkin osat reitistä voivat olla vaativia, ja takaisin kannattaa kääntyä mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään.

Matkatavarat

Ota mukaan pieni reppu retkipäiviä varten. Hyvät jalkineet ja ulkoiluvaatteita (myös lämpöistä ja sateenpitävää vaateusta).

Liikkuminen matkan aikana

Retkien aikana kävellään suhteellisen paljon, joten kohtuullinen peruskunto on tarpeen. Matkustajan tulee kyetä liikkumaan omatoimisesti ryhmän mukana, ilman apuvälineitä.

Vierailut kirkoissa ja pukeutuminen

Polvet ja olkapäät tulisi olla peitettyinä.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

22PLRTR03BFI2103