Klassinen Etelä-Englanti

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kiertomatka Englannin kiehtovaan historiaan – näe mm. Stonehenge, kuningasperheen linna Windsorissa ja Churchillin synnyinpaikka Blenheim Palace.

Englannin tuhatvuotinen historia maailman vallan ja kulttuurin keskuksena on käsin kosketeltavaa! Tällä suositulla matkalla Etelä-Englantiin koemme kaikki tärkeät kohteet, kuten mystisen Stonehengen, roomalaisten Bathin ja Winston Churchillin vaikuttavan synnyinpaikan, Blenheim Palacen. Käymme myös Shakespearen synnyinkaupungissa Stratford-upon-Avonissa sekä kuninkaallisessa Windsorin linnassa, jonka Vilhelm Valloittaja rakennutti lyötyään viimeisenkin viikingin Hastingsin taistelussa. Charles Dickensin synnyinkaupungissa Portsmouthissa tutustumme historialliseen satamaan ja aluksiin, jotka olivat mukana maailmanhistorian merkittävimmissä meritaisteluissa.


Kiertomatkamme vie meidät läpi maalauksellisen englantilaisen maaseudun pieniin kyliin, jotka ovat tulleet tutuiksi – toisennimisinä – historiankirjoista, tv-sarjoista ja romaaneista. Keskellä näitä maisemia sijaitsee perinteikäs yliopistokaupunki Oxford, jossa kuljemme ylikomisario Morsen jalanjäljissä.


Matkan varrella on luonnollisesti aikaa sulatella vaikutelmia perinteisissä pubeissa oluttuopillisen äärellä sekä puhua tulevaisuudesta, joka odottaa tätä ylpeää entistä suurvaltaa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Englannin punta

Päiväohjelma 7 päivää
Päivä 1
Helsinki – Lontoo. Ylikomisario Morsen Oxford ja rikosylikomisario Barnabyn Thames Valley.
Päivä 2
Windsor ja Windsorin linna.
Päivä 3
Shakespearen Stratford-upon-Avon ja Chipping Campden Cotswoldsissa.
Päivä 4
Blenheim Palace ja Bibury.
Päivä 5
Roomalaisten kylpyläkaupunki Bath.
Päivä 6
Stonehenge, Salisbury ja Bournemouth.
Päivä 7
Bournemouth – Portsmouth. Kotimatka Lontoosta.

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.698€
Helsinki
Täynnä
1.748€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Lontoo. Ylikomisario Morsen Oxford ja rikosylikomisario Barnabyn Thames Valley.
Windsorin linna

Lennämme Helsingistä Lontooseen, jonne saavumme aamupäivällä.

Perillä Englannissa suuntaamme kohti Oxfordia. Vaikka emme ole kaukana Lontoosta, Oxford tuntuu olevan täysin toisesta maailmasta – yliopistomaailmasta. Oxfordin elämän keskus on kuuluisa yliopisto, jonka kauniit rakennukset levittäytyvät joka puolelle kaupunkia. Teemme mukavan kaupunkikävelyn matkanjohtajan opastuksella. Oxford University on englanninkielisen maailman vanhin yliopisto, josta löytyy mainintoja kirjallisuudesta jo 1200-luvulta. Jotkin rakennuksista, kuten St. Edmund Hall, University College, Balliol ja Merton, ovat peräisin tuolta ajalta. Itse kaupungin keskusta muistuttaa ensi silmäyksellä mitä tahansa viihtyisää englantilaista pikkukaupunkia, mutta monet kirjakaupat, kustantamot ja opiskelijat paljastavat, mikä on kaupungin pääelinkeino: tietoteollisuus.

Tässä kuuluisassa yliopistokaupungissa kuljemme ylikomisario Morsen jalanjäljissä ja näemme joitakin Colin Dexterin kirjoihin perustuvasta tv-sarjasta tutuiksi tulleita paikkoja. Oxfordissa sijaitsee The Eagle and Child -pubi, jossa ovat 1930- ja 40-luvuilla istuneet myös J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis sekä monet muut kirjailijat. Jos olet todellinen Morse-fani, tunnistat ehkä myös White Horse -pubin tai elegantin Hotel Randolphin, jonka baarissa ylikomisario Morse ratkoi The Timesin sanaristikkoa ja nautti lasillisen viskiä. Nykyään baari tunnetaan nimellä Morse Bar.

Päivä jatkuu rikosylikomisario Barnabyn maisemissa. Reittimme kulkee läpi monien pienten kylien, joissa on kuvattu suosittua Midsomerin murhat -sarjaa. Näemme pieniä, kauniita kivitaloja, joita ympäröivät hyvin hoidetut puutarhat, jotka paljastavat englantilaisten suuren rakkauden puutarhakulttuuria kohtaan. Näkymät ovat , jos mahdollista, idyllisempiä kuin televisiossa!

Reitti vie meidät Warboroughiin, jossa sijaitsee Six Bells -pubi. Midsomerin murhissa se tunnetaan Badger’s Driftissä sijaitsevana The Black Swanina. Teemme kävelyretken Midsomerin murhien kulisseissa ja istahdamme sitten pubiin ja nautimme lasillisen paikallista olutta tai siideriä.

Ajamme naapurikylän Wallingfordin läpi. Se sijaitsee Thamesin varrella ja esiintyy tv-sarjassa nimellä Causton. Täällä asui myös Agatha Christie suurimman osan elämästään.

Pitkän ja mielenkiintoisen päivän päätteeksi ajamme kohti itää. Majoitumme ensimmäisiksi kahdeksi yöksi hotelliin Hemel Hempsteadin seudulle Oxfordin itäpuolelle. Syömme ensimmäisen kerran illallista yhdessä.

(Päivän ajomatka 180 km, ajoaika n. 3 h 30 min.)

Päivä 2
Windsor ja Windsorin linna.
Oxford

Ajamme bussilla Windsoriin, jossa on mahdollisuus tehdä pieni kävelykierros. Tunnelmallisessa Windsorissa on viehättäviä putiikkeja, vanhoja pubeja sekä kuuluisa Windsorin linna. Thamesjoen toisella puolella sijaitsee Eton, joka tunnetaan erityisesti yksityisestä poikakoulusta Eton Collegesta. Sitä ovat käyneet monet tunnetut henkilöt, mm. kruununprinssi William ja hänen veljensä Harry. Katukuvaa hallitsevat pojat koulupuvuissaan.

Teemme pienen kävelykierroksen idyllisessä kaupungissa. Näemme vanhoja räätälinliikkeitä, jotka toimittavat elegantit koulupuvut hienostokoulun oppilaille. Koulun entisiä oppilaita ovat mm. Boris Johnson, George Orwell ja James Bond -kirjailija Ian Flemming.

Seuraavaksi tutustumme Windsorin linnaan, joka on yksi Englannin suosituimmista nähtävyyksistä. Linna sijaitsee kukkulalla kaupungin yläpuolella. Linnan rakennutti 1000-luvulla Vilhelm Valloittaja, ja se on sekä vanhin että suurin linna koko Isossa-Britanniassa. Linnan vanhimmat osat luovat vaikutelman keskiaikaisesta linnasta, jonka piti alun perin puolustaa normannien valtaa Etelä-Englannissa. Ajan myötä linna on kokenut isoja muutoksia, ja alkuperäinen vallihauta on purettu.

Windsorin linna sai nykyisen ulkomuotonsa 1800-luvun alkupuoliskolla. Se kärsi tulipalossa vuonna 1992 ja sen entisöinti maksoi yli 42 miljoonaa euroa. Kuningatar Elisabeth ja prinssi Philip viettivät usein aikaa linnassa, jossa on hieno taidekokoelma. Kokoelmaan kuuluu mm. Leonardo da Vincin, Rafaelin, Michelangelon ja Holbeinin teoksia. Vaikuttavassa linnassa voi tutustua mm. kuninkaallisiin vastaanottotiloihin, kuningatar Maryn nukketaloon ja kauniiseen goottilaiseen Pyhän Yrjön kappeliin, jonne on haudattu useita Englannin monarkkeja.

Meillä on lisäksi aikaa katsella hieman Windsoria ja käydä lounaalla jossakin kaupungin monista viihtyisistä paikoista.

Syömme illallisen hotellissamme.

(Päivän ajomatka 100 km, ajoaika n. 1 h 45 min.)

Päivä 3
Shakespearen Stratford-upon-Avon ja Chipping Campden Cotswoldsissa.
Cotswoldin maisemia

Poistumme hotellista ja suuntaamme kohti länttä. Ensimmäinen kohteemme on viehättävä Stratford-upon-Avonin kaupunki, joka tunnetaan parhaiten Shakespearen synnyinpaikkana. Kävelemme kirkolta, johon Shakespeare on haudattu, pitkin Avonjoen rantaa ohi teatterin ja saamme käsityksen tästä viehättävästä kaupungista. Pääkadun varrella sijaitsee kaunis puuristikkotalo, jossa Shakespeare syntyi vuoden 1564 paikkeilla. Hänen isänsä oli menestyvä hansikaskauppias ja raatimies, äiti vanhaa vaurasta sukua. Shakespearen synnyinkoti toimii tätä nykyä museona, jossa pääsemme paneutumaan hetkeksi hänen elämäänsä.

Shakespeare aloitti uransa Lontoon teattereissa vuonna 1584, ja hän toimi niissä aktiivisesti noin vuoteen 1613. Hän palasi Stratford-upon-Avoniin ja kuoli kolme vuotta myöhemmin. Shakespeare sai kolme lasta Anne Hathawayn kanssa. Shakespearella ei oletettavasti ole elossa olevia jälkeläisiä.

Nyt on aika nauttia Etelä-Englannista kauneimmillaan. Ihastelemme ainutlaatuisia maisemia ja tyypillistä englantilaista pikkukaupunki-idylliä. Reitti kulkee läpi kumpuilevan Cotswoldsin, jota kutsutaan myös Englannin sydämeksi. Alue on noin 2 000 km2 ja sitä leimaavat vanhat pyökkimetsät ja vihreät niityt. Maaperä on kalkkikiveä, joka on varsin huokoinen materiaali. Aika on muokannut sen ainutlaatuisiksi maisemiksi. On mäkisiä, vihreitä maisemia, laiduntavia lampaita ja pensasaitoja, ja niiden väleissä pieniä kyliä kirkkoineen sekä mutkaisia teitä.

Tänään käymme kauniissa Chipping Campdenissä, jossa monet taloista on rakennettu paikallisesta kalkkikivestä, joka on väriltään kauniin kellertävää. Teemme kävelykierroksen ja näemme niin kutsutun villakirkon, joka rakennettiin menestyksekkään villakaupan tuloilla, sekä köyhäintalon, joka on muunnettu viehättäviksi asunnoiksi. Täällä voi nauttia omavalintaisen ja -kustanteisen lounaan vaikkapa jossakin kylän pubeista.

Jotkut saattavat tunnistaa maisemat ja tunnelman Bridget Jonesin päiväkirja -elokuvan talvikohtauksista, jotka kuvattiin lähistöllä.

Englanti on maailmankuulu upeista puutarhoistaan. Maassa onkin yli 3 800 yleisölle avointa puutarhaa. Suosittelemme pistäytymään jossakin näistä puutarhoista, esim. Bourton Housessa Chipping Campdenissä. Itse kiinteistön historia ulottuu 1500-luvun loppupuolelle saakka, mutta puutarha on suhteellisen uusi. Talo on kuulunut mm. asianajajalle vuonna 1598, Oliver Cromwellin kenraalin lapsenlapselle ja huutokaupattu vuonna 1953. Monien vaiheiden jälkeen talo päätyi 1983 Paicen suvulle, joka ryhtyi vuodesta 1987 lähtien muuttamaan villiä luontoa upeaksi puutarhaksi. Vuonna 2010 puutarha siirtyi Quintus-suvulle, joka on nykyään vastuussa paikasta.

Ei ole mikään ihme, että puutarha on voittanut monia palkintoja, kuten Vuoden puutarha -palkinnon. Se on myös alueen merkittävien nähtävyyksien listalla. Perinteiset englantilaiset puutarhat ovat aina elämyksiä. Voimme nauttia kaikessa rauhassa monista puulajeista, pensaista, kauniista hiekkakivikäytävistä ja vanhoista muureista. Tämä yhdistyy perienglantilaiseen elämykseen, nimittäin perinteiseen iltapäiväteehen, ”cream teahin”. Tarjolla on teetä ja englantilaisia teeleipiä hillon ja paksun kerman (eng. clotted cream) kera. (Mikäli puutarha sattuu jostakin syystä olemaan suljettu, käymme jossakin toisessa kiinnostavassa puutarhassa.) Myöhemmin ajamme Gloucestershiren keskiosiin Cheltenhamin kaupunkiin, jossa yövymme keskustahotellissa. Syömme illallisen hotellissa.

(Päivän ajomatka 200 km, ajoaika n. 3 h.)

Päivä 4
Blenheim Palace ja Bibury.

Päivän ensimmäinen pysähdyspaikka on vaikuttava Blenheimin palatsi, joka on rakennettu englantilaiseen barokkityyliin 1705–1724. Palatsi oli Englannin parlamentin lahja John Churchillille, ensimmäiselle Marlboroughin  herttualle. Yhdeksän sukupolvea myöhemmin palatsissa syntyi Winston Churchill, tuleva pääministeri. Winston Churchill ei koskaan asunut palatsissa, mutta vielä tänäkin päivänä palatsi kuuluu Marlboroughin suvulle.

Tilanne monien vanhojen linnojen ja kartanoiden suhteen on se, ettei maanviljelyllä pystytä kattamaan kaikkia kuluja. Tästä syystä ne ovat avanneet ovensa vierailijoille, myyvät matkamuistoja ja vuokraavat tiloja filmiryhmille. Sekä Harry Potter että useat Indiana Jones -elokuvat on kuvattu täällä. Vuonna 1987 linna pääsi myös Unescon maailmanperintökohteeksi.

Vaikuttavassa palatsissa on lisäksi Sir Winston Churchilliä käsittelevä näyttely. Palatsin alueella voi myös nauttia kupposen teetä ja pientä syötävää.

Seuraavaksi ajamme kohti lounasta ja saavumme Cotswaldsin eteläosaan. Pysähdymme maalauksellisessa Biburyssa, joka henkii englantilaista charmia ja idylliä.

Ensimmäisenä näemme kuuluisat Arlington Row’n talot, jotka ovat kuin Biburyn kauneuden ikonisia symboleita. Nämä vanhat, lähekkäin seisovat rakennukset olkikattoineen ja värikkäine kukkaistutuksineen muodostavat maalauksellisen näkymän, joka on houkutellut kylään taiteilijoita ja vierailijoita vuosikausien ajan.

Biburylla oli keskiajalla tärkeä rooli villakaupan keskuksena, kiitos alueella tuotetun laadukkaan villan, jota myytiin ja vietiin maan muihin osiin. Voimme käydä katsomassa myös vanhaa Pyhän Marian kirkkoa. Sillä on värikäs historia ja sen arkkitehtuuri on vaikuttavaa. Kirkon kaunis lasimosaiikki on Karl Parsonin käsialaa. Mosaiikkia on kuvattu Englannin joulupostimerkissä vuonna 1992.

Colnjoki, joka virtaa läpi kaupungin, hurmaa meidät varmasti. Ympäröivät rakennukset heijastuvat tyynen veden pinnasta ja luovat idyllisen tunnelman. Ei ole mikään ihme, että mm. William Morris, englantilaisen Arts and Crafts Movementin perustaja, on kutsunut Biburyä Englannin kauneimmaksi kyläksi. Morrisin perustama liike pyrki 1800-luvun lopulla herättämään kiinnostuksen perinteistä taidekäsityötä kohtaan protestina massatuotannolle ja teollistumiselle.

Bibury on kylä kuin suoraan postikortista. Lyhyen visiittimme aikana saamme pienen maistiaisen englantilaisesta maalaiskyläidyllistä, josta monet uneksivat. Nauttikaamme siis tästä Cotswoldsin helmestä ennen kuin jatkamme matkaa läpi kauniin englantilaisen maaseudun.

Iltapäivällä saavumme Bristoliin, jossa majoitumme kahdeksi seuraavaksi yöksi keskustahotelliin. Tänään syömme illallisen hotellissa.

Illallisen jälkeen on mahdollisuus lähteä katsomaan lähemmin Bristolia. Kaupungissa on useita pubeja, joista valita. Kokeile esim. The Old Dukea King Streetillä. Siellä on usein elävää musiikkia. Tai kenties The Old Fishmarket on enemmän sinun juttusi!

(Päivän ajomatka 185 km, ajoaika n. 3 h.)

Päivä 5
Roomalaisten kylpyläkaupunki Bath.
Bath

Aamulla suuntaamme kohti etelää ja Somersetin kreivikunnassa sijaitsevaa Bathia. Bathin kaupungin, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista, perustivat alun perin roomalaiset, jotka asettuivat alueen kuumien lähteiden liepeille. Moni pitää Bathia yhtenä Englannin hurmaavimmista kaupungeista. Bathissa on kauniita Yrjöjen aikaisia rakennuksia ja kaupunki uhkuu historiaa, arkkitehtuuria ja ihastuttavaa tunnelmaa. Englannin ensimmäiset kruunajaiset pidettiin Bathissa vuonna 973. Monet kirjailijat ja kulttuuripersoonat ovat inspiroituneet Bathin kauniista kaupungista. Heihin kuuluu mm. Jane Austen (1775-1817), joka asui Bathissa 1800-luvun alussa. Britit palasivat Bathiin jälleen 1700-luvulla. Bathista tuli suosittu kylpyläkaupunki kuninkaallisten ja aatelisten parissa.

Matkanjohtajan opastuksella teemme kierroksen kaupungin mutkaisilla kaduilla ja ihailemme hienoja Yrjöjen aikaisia taloja. Kierros päättyy roomalaisille kylpylöille. Sen jälkeen on omaa aikaa. Halukkaat voivat käydä kylpylässä rentoutumassa.

Lähteitä, joiden vesi on 46-asteista, pidettiin pyhinä. Jumalatar Sulis Minervan kunniaksi rakennettiin upea temppeli ja sen yhteyteen uimahalli. Temppelissä on mm. 1,6 metriä syvän uima-altaan rauniot. Kyseinen allas oli suosittu nähtävyys pohjoisessa Rooman valtakunnassa. (Pääsymaksu: 28 £ - elokuu 2023.) Koska saavumme Bathiin viikonloppuna, suosittelemme varmuuden vuoksi varaamaan lipun roomalaisiin kylpylöihin netistä pari päivää etukäteen. Ole yhteydessä matkanjohtajaan!

Lisäksi on mahdollista lähteä veneretkelle kaupungin läpi virtaavalle Avonjoelle. Retki kestää tunnin ja maksaa n. 12 £ (elokuu 2023).

Palaamme iltapäivän aikana takaisin hotellillemme Bristolissa. Illallispaikan voi tänään valita itse.

(Päivän ajomatka 90 km, ajoaika n. 2 h 15 min.)

Päivä 6
Stonehenge, Salisbury ja Bournemouth.
Stonehenge

Aamiaisen jälkeen ajamme esihistorialliselle Stonehenge-monumentille Salisbury Plainsin tasangolle. Monumentti kuuluu Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Stonehengen valtavan kivikehän, jonka halkaisija on noin 110 m, arvellaan toimineen uskonnollisten rituaalien näyttämönä.

Kivien maantieteellinen sijoittelu suhteessa auringonnousuun keskikesällä ja -talvella antaa viitteitä siitä, että täällä on palvottu myös aurinkoa. Stonehenge on rakennettu noin 3 000 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Matkanjohtaja esittelee meille ulomman kehän ja kertoo mm. sisemmän kehän kivistä, jotka on kuljetettu paikalle satojen kilometrien päästä Walesista. Stonehenge ei ole vain rakennustekninen saavutus, vaan myös suuri mysteeri. Alueella on runsaasti muitakin rituaalipaikkoja kivikauden loppupuolelta sekä suuria hautakumpuja pronssikauden alusta.

Stonehengen jälkeen palaamme nykypäivään ja syömme lounaan Salisburyn katedraalikaupungissa.

Lounaan jälkeen tutustumme tunnettuun, kiinnostavaan ja vaikuttavaan katedraaliin, jonka Ken Follet ‑fanit tuntevat Taivaan pilarit -kirjasta. (Kirjassa katedraalin nimi on Kingsbridgen katedraali, mutta Follet on paljastanut, että kuvitteellisen kirkon esikuvana on juuri Salisburyn katedraali.) Kirkossa on yksi neljästä säilyneestä Magna Cartasta. Englannin kuninkaat, mukaan lukien Juhana Maaton, olivat olleet erittäin voimakkaita läpi 1000-luvun ja halusivat hallita kirkkoa. Tämä tarkoitti useita sotia ja etenkin aina vain korkeampia veroja ja tulleja, mikä johti kapinaan tyrannimaista kuningas Juhana Maatonta vastaan. Haluttiin, että laki sitoisi myös kuningasta. Kesällä 1215 kuningas allekirjoitti Magna Cartan, mistä oli kauaskantoisia seurauksia, jotka sysäsivät Englannin parlamentaarisen systeemin alulle. Kirkossa on lisäksi erittäin kaunis kasteallas.

Seuraavaksi otamme kurssin kohti Bournemouthia, joka tunnetaan miellyttävästä ilmastosta ja upeista rannoista. Bournemouthissa on myös hyvät ostosmahdollisuudet. Bournebouthissa vierailee vuosittain yli 5,5 miljoonaa kävijää. Rantakadun huojuvat palmut, ravintolat ja baarit henkivät rentoa lomatunnelmaa. Illallispaikan saa jokainen Bournemouthissa valita itse.

(Päivän ajomatka 135 km, ajoaika n. 2 h 30 min.)

Päivä 7
Bournemouth – Portsmouth. Kotimatka Lontoosta.

Aamiainen nautitaan hotellissa. Aamiaisen jälkeen suuntaamme Charles Dickensin viehättävään synnyinkaupunkiin Portsmouthiin, jossa sijaitsee Englannin kuninkaallisen laivaston pääesikunta ja maailman vanhin kuivatelakka.

Englannin laivastolla on pitkä historia: Merivoimia ja sotalaivoja oli olemassa jo 900-luvulla, mutta itsenäinen, ammattimainen Royal Navy, joka on yhä olemassa, perustettiin 1500-luvulla kuningas Henrik VIII:n hallintokaudella. 1600-luvun loppupuolelta toisen maailmansodan loppuun saakka Englannin laivasto oli maailman voimakkain.

Historic Dockyard sijaitsee kaupungin keskustassa, ja siellä pääsemme tutustumaan sotalaivoihin, kuten HMS Victoryyn, joka osallistui Trafalgarin taisteluun vuonna 1805. Historian täyteisen aamupäivän päälle ehtii vielä hyvin käydä nauttimassa lounasta ja tehdä viimeiset ostokset ennen kuin ajamme lentoasemalle.

(Päivän ajomatka 204 km, ajoaika n. 2 h 40 min.)

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.748€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
350€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Lontoo - Helsinki turistiluokassa
 • Majoitukset kahden hengen huoneissa keskitason hotelleissa 
 • Aamiaiset ja neljä illallista
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt (noin 155€) ohjelman mukaan
 • Perinteinen englantilainen iltapäivätee kolmantena matkapäivänä
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • Sisäänpääsymaksu Bathin roomalaiseen kylpylään 26£/hlö
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille yhteensä 5£/hlö (suositus)
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää mm. maahantulosäännöistä, mahdollisista rokotuksista ja ilmastosta:

https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/englanti

 

Yöpymiset ja ajomatkat

Hemel Hempstead 2 yötä,

Gloucester/Cheltenham 1

Bristolin alue 2

Bournemounth 1

Päivittäiset ajomatkat:

Päivä 1. Noin 180 km, 2. 100 km, 3. 200 km, 4. 185 km, 5.90 km, 6. 135 km ja 7. 204 km  

Hotellit

Olemme suunnitelleet matkan niin, että välttyisimme monelta hotellin vaihdolta matkan aikana. Tämän vuoksi joudumme ajamaan joitain tieosuuksia toistamiseen. Hotellit ovat keskitason hotelleja ja tarjoavat englantilaista aamiaista sekä illallista.

Hotellilistan yhteystietoineen saat sähköpostitse lentolippujen mukana viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Adapteri

Englantiin on hyvä ottaa matkalle mukaan adapteri, koska pistoke poikkeaa (kolme nelikulmaista pinniä) Suomessa käytettävästä. Osassa hotelleista kylpyhuoneen sähkövirta käy vain partakoneen lataukseen.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 3 out of 5 by from Klassinen etelä-Englanti Palasin muutama päivä sitten etelä-Englannin matkalta. Kohteena matka oli hieno, upeita maisemia ja historiallisia kohteita. Oppaan toimintaan sen sijaan en ollut tyytyväinen. Aiemmilla niin Albatrosin kuin muidenkin matkatoimistojen matkoilla olen tottunut kuulemaaan kohteesta paljon mielenkiintoista tietoa. Nyt opastusta ja tietojen jakamista ei ollut. Esitteessä kerrotut tutustumiset eivät kaikki toteutuneet. Esim. Biburyn maalauksellinen kohde olisi jäänyt kokonaan käymättä, ellei yksi matkalainen olisi tiukasti sitä vaatinut, vaikka opas halusi jättää sen väliin.
Date published: 2024-05-26
Rated 4 out of 5 by from Etukäteen ilmoitettu matkaohjelma ei toteutunut. Etelä-Englanti on kohteena kiinnostava, josta löytyy jokaiselle jotakin. Maisemat olivat hienoja ja pikkukylät näkemisen arvoisia. Ainoa miinus oli oppaan toiminta. Useat matkaohjelmassa kerrotut kohteet jäi näkemättä ja muutoinkin oppaan toiminta oli lähinnä matkalippujen hakua ja bussin aikataulun varmistamista. Varsinaista opastusta ei juurikaan ollut. Kertoi kyllä omasta taustastaan hyvinkin tarkasti ja siitä millä matkoilla on seuraavaksi mukana. Tämä oli hyvä tieto, koska oma seurueemme tietää nyt, että ainakaan näihin matkoihin ei kannata osallistua. Oppaan kommentit "ei näin isolle ryhmälle voi paikan päällä kertoa mitään, jotta kaikki kuulisivat, "olette nyt kohteessa omillanne, mutta kyllä te aikuiset ihmiset pärjäätte", "en saa paikan päällä opasta, koska siellä on omat oppaat", "luin tämän päiväisen matkaohjelmamme eilen, mutta tarkistan vielä mihin meidän piti tänään mennä" ym. eivät todellakaan kuulu hyvän matkaoppaan suuhun. Kun lähdimme lentokentältä kohti ensimmäistä kohdetta Oxfordia, niin sanoi kertovansa tarkemmin myöhemmin englantilaisesta koulujärjestelmästä. No eipä kertonut...Olimme vuonna 2019 Albatrossin Etelä-Afrikan kiertueella safareineen ja odotukset oppaan suhteen olivat korkealla, koska silloinen oppaamme oli loistava. Kertoi aina bussimatkoilla yhteiskunnasta ja seuraavasta kohteesta. Tähän verrattuna etelä-Englannin opas oli suorastaan surkea. Esimerkkinä vielä viimeisen päivän Portsmouthin historiallinen satama-alue, jossa olisi ollut monta mielenkiintoista kohdetta. Oppaan mukaan lippu oikeuttaa vain yhteen kohteeseen eli jokaisen tulee valita itse mikä tämä kohde on. No jälkeenpäin kävi ilmi, että lippu olisi käynyt kaikkiin kohteisiin, mutta käymättä jäi oppaan "opastuksen" vuoksi.
Date published: 2024-05-24
Rated 4 out of 5 by from Monipuoliset ja mielenkiintoiset kohteet Palasin matkalta pari päivää sitten ja matkan runsaan annin sulatteluun menee aikaa! Näimme niin paljon, toinen toistaan kauniimpia maisemia ja kaikille historiasta tuttuja kohteita; Windsorin linna, Blenheimin palatsi, Stonehenge... Ja toisaalta tämän päivän tv-sarjoista tuttuja paikkoja. Näkemisen arvoisia kaikki!
Date published: 2024-05-23
Rated 3 out of 5 by from Hyvä valikoima kiinnostavia kohteita Matkustin ensi kertaa Englantiin ja tämän matkan valitsin kiinnostavien ja historiallisten kohteiden vuoksi. Viikkoon oli saatu sopimaan paljon nähtävää ja koettavaa. Harmitti kyllä aivan liian iso ryhmä.
Date published: 2024-05-22
Rated 4 out of 5 by from Paljon oli nähtävää lyhyessä ajassa! Näimme ja koimme viikon aikana todella paljon! Upeita vehreitä nummimaisemia ja aivan ainutlaatuisia kyliä vanhoine kivitaloineen. Automatkat olivat pitkät ja tiet ruuhkaisia, mutta aikataulussa pysyttiin. Windsorin linna on paljon mahtavampi, mitä kuvista voi ennalta kuvitellakkaan. Winston Churchillin synnyinkoti oli yksi matkamme huippukohdista, mutta ykkösenä oli tietenkin Stonehengen kivipaasit! Matkasta saa aina paljon enemmän, jos jo ennen matkaa perehtyy matkan kohteisiin!
Date published: 2024-05-22
Rated 4 out of 5 by from Linnoja, pikkukyliä, TV-stä tuttuja kohteita, rehevää maaseutua Järjestetyllä viikon matkalla ehtii näkemään todella paljon kiinnostavia kohteita.
Date published: 2024-05-22
Rated 5 out of 5 by from Ohjelma oli taitavasti laadittu ja sisälsi monipuolisesti erilaisia kohteit Olin makalla elo-syyskuun vaihteessa. Matka ylitti odotukset.
Date published: 2023-09-10
Rated 5 out of 5 by from Hienot kohteet, erinomainen opas Aikataulu oli tiivis, askelia tuli paljon, vaikka bussi meitä kuljettikin. Näimme monia upeita kohteita, joihin emme omatoimimatkalla olisi löytäneet. Opas oli mukava ja erittäin asiantunteva ja hänellä oli miellyttävä ääni. Ryhmäkoko oli hyvä: vain 23.
Date published: 2023-09-07
 • y_2024, m_5, d_29, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_159
 • loc_fi_FI, sid_GBRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja