Klassinen Etelä-Englanti

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kiertomatka Etelä-Englannin huippukohteisiin –Stonehengen kivipaadeilta kuningasperheen Windsoriin ja Churchillin synnyinkotiin, upeaan Blenheimin palatsiin.

Kiertomatkamme vie läpi maalauksellisen englantilaisen maaseudun pieniin kyliin ja kaupunkeihin, jotka ovat tulleet tutuiksi historiasta, tv-sarjoista ja kirjoista.

Käymme Shakespearen synnyinkaupungissa Stratford-upon-Avonissa ja kuninkaallisessa Windsorin linnassa sekä tutustumme mystiseen Stonehengeen ja Winston Churchillin synnyinkotiin, Blenheimin palatsiin. Charles Dickensin synnyinkaupungissa Portsmouthissa näemme historiallisen sataman ja alukset, jotka olivat mukana maailmanhistorian merkittävimmissä meritaisteluissa, yhtenä näistä Lord Nelsonin HMS Victory sotalaiva.

Perinteikkäässä yliopistokaupunki Oxford, jossa kuljemme mm. ylikomisario Morsen jalanjäljissä. Vierailemme upeassa puutarhassa Chipping Campdenissa, Sielua ravitsevan puutarhakäynnin jälkeen maistuukin perinteinen englantilainen iltapäivätee skonsseineen.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Englannin punta

Päiväohjelma 7 päivää
Päivä 1
Helsinki - Lontoo - komisario Morsen Oxford
Päivä 2
Windsor ja Windsorin linna - Barnabyn ja Agatha Christien Thames Valley
Päivä 3
Broadway - Chipping Campden ja Cotswolds
Päivä 4
Blenheimin palatsi - Stratford-upon-Avon
Päivä 5
Roomalaisten kylpyläkaupunki Bath
Päivä 6
Stonehenge - Salibury - Bournemouth
Päivä 7
Bournemouth - Portsmouth - kotimatka

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.398€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.448€
Helsinki
Täynnä
1.498€
Helsinki
1.498€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Lontoo - komisario Morsen Oxford
Windsorin linna

Lennämme Helsingistä Lontooseen. Lentokentältä suuntaamme kohti Oxfordia, joka ei ole kilometreissä niinkään kaukana (noin 95 km), mutta joka on aivan kuin oma maailmansa - yliopistomaailmansa. Oxfordin elämän keskus on kuuluisa yliopisto, jonka rakennukset levittäytyvät joka puolelle kaupunkia. Teemme kävelykierroksen matkanjohtajan opastuksella, kaupunkiin liittyy paljon mielenkiintoisia tarinoita ja historiaa. Oxford University on englanninkielisen maailman vanhin yliopisto, josta löytyy mainintoja kirjallisuudesta jo 1200-luvulta. Jotkin rakennukset ovat säilyneet tuolta ajalta saakka, kuten St. Edmund Hall ja University sekä Balliol ja Merton colleget. Ensisimäyksellä kaupunki näyttää tavalliselta viihtyisältä englantilaiselta pikkukaupungilta, mutta lähemmin katsottuna lukuisat kirjakaupat ja opiskelijoiden määrä katukuvassa paljastavat kaupungin todellisen ytimen: tieteen ja koulutuksen.

Kuljemme tänään ylikomisario Morsen jalanjäljissä ja näemme joitakin tv-sarjasta (sarja perustuu Colin Dexterin kirjoihin) tutuiksi tulleita paikkoja, kuten esimerkiksi Morsen lempipubin. The Eagle and Child -pubissa ovat 1930- ja 40-luvuilla istuneet myös J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis sekä monet muut kirjailijat.

Oxfordista jatkamme kohti itää ja Hemel Hempsteadin aluetta, jossa yövymme kaksi seuraavaa yötä. Syömme ensimmäisen yhteisen illallisen hotellissa.

Päivä 2
Windsor ja Windsorin linna - Barnabyn ja Agatha Christien Thames Valley
Oxford

Ajamme bussilla Windsoriin, jossa on mahdollisuus tehdä pieni kävelykierros. Tunnelmallisessa Windsorissa on viehättäviä putiikkeja, vanhoja pubeja sekä kuuluisa Windsorin linna. Thames-joen toisella puolella sijaitsee Eton, joka tunnetaan erityisesti yksityisestä poikakoulusta Eton Collegesta. Sitä ovat käyneet monet tunnetut henkilöt, mm. kruununprinssi William ja prinssi Harry.

Tutustumme Windsorin linnaan, joka on yksi Englannin suosituimmista nähtävyyksistä. Linna sijaitsee kukkulalla kaupungin yläpuolella. Linnan rakennutti 1000-luvulla Vilhelm Valloittaja, ja se on sekä vanhin että suurin linna koko Isossa-Britanniassa. Aikojen kuluessa linna on kokenut paljon muutoksia. Windsorin linnan nykyinen ulkoasu on pääosin 1800-luvun ensimmäiseltä puoliskolta. Linna koki suuren remontin vuonna 1992 ja sen restaurointiin käytettiin yli 50 miljonaa euroa. Windsorin linna oli vuosien ajan kuningatar Elisabethin ja prinssi Philipin suosikkilinna.

Linnassa on hieno taidekokoelma. Kokoelmaan kuuluu mm. Leonardo da Vincin, Rafaelin, Michelangelon ja Holbeinin teoksia. Linnana suojissa on myös State Apartments, Kuningatar Maryn nukkekoti ja kaunis goottilaistyylinen St. Georgesin kappeli, jonne useammat Englannin monarkeista on haudattu.

Päivä jatkuu rikosylikomisario Barnabyn maisemissa läpi Thames Valleyn. Reittimme kulkee läpi Warboroughin ja Wallingfordin, joissa on kuvattu suosittua Midsomerin murhat-sarjaa.  

Kun lounasaika lähestyy, pysähdymme jonkin mukavan pubin luona, jossa voit syödä perinteisen englantilaisen lounaan, vaikkapa olutlasillisen kera. Warborough´ssa näemme Six Bells pubin, joka tv-sarjassa tunnetaan nimellä The Black Swan, ja joka sijaitsee kuviteellisessa Bagder´s Driftin kylässä.

Keskiaikaisessa Wallingfordissa, joka tunnetaan sarjassa nimellä Causton, teemme kävelykierroksen. Kaupunki on pieni, mutta sieltä löytyy niin kauppoja, historiallisia pubeja, linnan rauniot kuin kylämuseokin. Täällä asui myös Agatha Christie. Palaamme iltapäivällä hotelliin, jossa syömme päivällisen.

Päivä 3
Broadway - Chipping Campden ja Cotswolds
Cotswoldin maisemia

Etelä-Englantia parhaimmillaan: Vietämme kokonaisen päivän nauttien ainutlaatuisista maisemista ja tyypillisestä englantilaisesta pikkukaupunki-idyllistä. Reitti kulkee läpi kumpuilevan Cotswoldsin, joka kattaa noin 2000 m2 suuruisen alueen, ja joka on nimetty: "Area of Outstanding Beauty."  Aluetta leimaavat vanhat pyökkimetsät, vihreät niityt, kuvaukselliset maalaiskylät ja vanhat talot sekä ihanat puutarhat.

Aloitamme päivän pienestä Broadwayn kylästä. Täällä voi törmätä Lontoon julkkiksiin, jotka paenneet suurkaupungin hälyä kylän ylpeyteen, Lygon Arms hotelliin. Ehdimme myös vilkaista High Streetin putiikkeja.

Jatkamme Chipping Campdeniin, jossa teemme kävelykierroksen. Monet kylän taloista on rakennettu kalkkikivestä, jota kutsutaan ns. Cotswold-kiveksi. Näemme niin kutsutun villakirkon, joka rakennettiin menestyksekkään villakaupan tuloilla, sekä köyhäintalon, joka on muunnettu viehättäviksi asunnoiksi. Jotkut saattavat tunnistaa maisemat ja tunnelman Bridget Jonesin päiväkirja -elokuvan talvikohtauksista, jotka kuvattiin lähistöllä. 

Englanti on tunnettu fantastisista puutarhoistaan, ja maassa on peräti yli 3800 puutarhaa, jotka vastaanottavat vierailijoita. Käymme yhdessä tälläisessä puutarhassa: Bourton House Chipping Campdenissa. Itse kiinteistön historia ulottuu 1500-luvun lopulle, mutta puutarha on suhteellisen uusi. Talon omisti alunperin vuodesta 1598 alkaen lakimies, joka oli Oliver Cromwellin kenraalin pojanpoika. Vuonna 1953 järjestetyn huutokaupan jälkeen omistajat ovat vaihtunet useampaan otteeseen, kunnes vuonna 1983 talo siirtyi Paicen perheelle, joka on vuosien saatossa onnistunut muuttamaan puutarhan yhdeksi alueen upeimmista puutarhoista. Ei ole mikään ihme, että puutarha on voittanut monia palkintoja, mukaan lukien "Vuoden puutarha" ja se on alueen tärkeimpien nähtävyyksien luettelossa.

Puutarhavierailun ohessa on aika nauttia toisenlaisesta englantilaisesta elämyksestä, nimittäin perinteisestä iltapäiväteestä. Tarjolla on teetä sekä englantilaisia teeleipiä eli skonsseja (eng. scones) hillon ja ”clotted creamin” eli mascarponea muistuttavan paksun kerman kanssa.

(Mikäli tämä puutarha sattuisi olemaan syystä tai toisesta suljettuna, vierailemme vaihtoehtoisessa  puutarhassa).

Yövymme Gloucester/Cheltenhamissa ja syömme illallisen hotellissa.

 

 

 

Päivä 4
Blenheimin palatsi - Stratford-upon-Avon

Päivän ensimmäinen pysähdyspaikka on vaikuttava Blenheimin palatsi (eng. Blenheim Palace), joka on rakennettu vuosina 1705-24. Palatsi oli Englannin parlamentin lahja John Churchillille, ensimmäiselle Marlboroughin  herttualle. Yhdeksän sukupolvea myöhemmin palatsissa syntyi Winston Churchill, tuleva pääministeri. Winston Churchill ei koskaan asunut palatsissa, mutta vielä tänäkin päivänä palatsi kuuluu Marlboroughin suvulle. Nykyään palatsi on avoinna matkailijoille ja kuuluu myös Unescon maailmanperintölistalle.

Tutustuttuamme palatsiin jatkamme matkaa viehättävään Stratford-upon-Avonin kaupunkiin, joka tunnetaan parhaiten Shakespearen synnyinpaikkana. Näemme Shakespearen synnyinkodin ja perehdymme hänen elämänvaiheisiinsa. Kuuluisa näytelmäkirjailija syntyi vuoden 1564 paikkeilla. Hänen isänsä oli menestyvä hansikaskauppias ja raatimies, äiti vanhaa vaurasta sukua. Hän kävi paikallista koulua, kunnes aloitti uransa Lontoon teattereissa, joissa hän toimi noin vuoteen 1613. Hän palasi Stratford-upon-Avoniin ja kuoli kolme vuotta myöhemmin.

Stratford-upon-Avonissa on mahdollisuus syödä lounasta (omakustanteinen) ennen kuin palaamme Gloucesteriin ja Cheltenhamiin. Illallisen syömme hotellissa.

Päivä 5
Roomalaisten kylpyläkaupunki Bath
Bath

Aamulla suuntaamme kohti etelää ja Somersetin kreivikunnassa olevaa Bathia. Kaupungin perustivat alun perin roomalaiset, jotka asettuivat alueen kuumien lähteiden liepeille. Monet kirjailijat ja kulttuuripersoonat ovat inspiroituneet Bathin kauniista kaupungista. Heihin kuuluu mm. Jane Austen (1775-1817), joka asui Bathissa 1800-luvun alussa. Bath kuuluu myös Unescon maailmanperintölistalle. Valta palasi briteille 1700-luvulla. Bathista tuli suosittu kylpyläkaupunki kuninkaallisten ja aatelisten keskuudessa.

Matkanjohtajan opastuksella teemme kierroksen kaupungin kapeilla ja mutkaisilla kaduilla ihaillen hienoja Yrjöjen aikaisia taloja. Päätämme kierroksen Roomalaisille kylpylöille ja sinulla on omaa aikaa tutustua alueeseen ja vierailla kylpylöissä. Kuuluisat lähteet, joiden vesi on 46-asteista, pidettiin pyhinä. Jumalatar Sulis Minervan kunniaksi rakennettiin upea temppeli ja sen yhteyteen uimahalli. Temppelissä on mm. 1,6 metriä syvän uima-altaan rauniot. Kyseinen allas oli suosittu nähtävyys pohjoisessa Rooman valtakunnassa. (Sisäänpääsymaksu 26£/hlö – tammikuu 2023. Huom. hinnat voivat muuttua).

Yövymme Bristolin lähellä ja syömme yhteisen illallisen.

Päivä 6
Stonehenge - Salibury - Bournemouth
Stonehenge

Aamiaisen jälkeen ajamme historialliselle Stonehenge-monumentille Salisbury Plainsin tasangolle. Stonehengen valtavan kivikehän arvellaan toimineen uskonnollisten rituaalien näyttämönä. Stonehenge on rakennettu noin 3 000 vuotta ennen ajanlaskun alkua.

Stonehengen jälkeen palaamme nykypäivään ja syömme lounaan Salisburyn katedraalikaupungissa. Lounaan jälkeen tutustumme katedraaliin, jonka Ken Follet -fanit tuntevat Taivaan pilarit -kirjasta. Kirkossa on yksi neljästä säilyneestä Magna Cartasta. Magna Carta säädettiin alun perin rajoittamaan Englannin kuninkaan Juhana Maattoman hirmuvaltaa vuonna 1215. Sitä voidaan pitää ihmisoikeusjulistusten ja perustuslakien ensimmäisenä versiona.

Otamme kurssin kohti Bournemouthia, joka tunnetaan miellyttävästä ilmastosta ja upeista rannoista. Bournemouthissa on myös hyvät ostosmahdollisuudet. Rantakadun huojuvat palmut, ravintolat ja baarit henkivät rentoa lomatunnelmaa. Illallinen on tänään omakustanteinen.

Päivä 7
Bournemouth - Portsmouth - kotimatka

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Charles Dickensin synnyinkaupunkiin Portsmouthiin, jossa sijaitsee Englannin kuninkaallisen laivaston pääesikunta. Historic Dockyard sijaitsee kaupungin keskustassa, ja siellä pääsemme tutustumaan sotalaivoihin, kuten HMS Warrioriin, maailman ensimmäiseen panssaroituun sota-alukseen. Historian täyteisen aamupäivän päälle ehtii vielä hyvin käydä nauttimassa lounasta ja tekemässä viimeiset ostokset ennen kuin ajamme lentokentälle.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.498€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
300€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Lontoo - Helsinki turistiluokassa (menolento on Gatwickin lentokentälle ja paluu Heathrown lentokentältä)
 • Majoitukset kahden hengen huoneissa keskitason hotelleissa 
 • Aamiaiset ja viisi illallista
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt (noin 155€) ohjelman mukaan
 • Perinteinen englantilainen iltapäivätee 3.matkapäivänä
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • Sisäänpääsymaksu Bathin roomalaiseen kylpylään 26£/hlö
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset ja ajomatkat

Hemel Hempstead 2 yötä
Gloucester/Cheltenham alue 2 yötä
Bristolin alue 1 yö
Bournemouth 1 yö

Päivittäiset ajomatkat:

Päivä 1. Noin 150 km, 2. 130 km, 3. 115 km, 4. 119 km, 5. 105 km, 6. 176 km ja 7. 204 km  

Hotellit

Olemme suunnitelleet matkan niin, että välttyisimme monelta hotellin vaihdolta matkan aikana. Tämän vuoksi joudumme ajamaan joitain tieosuuksia toistamiseen. Hotellit ovat keskitason hotelleja ja tarjoavat englantilaista aamiaista sekä illallista.

Hotellilistan yhteystietoineen saat sähköpostitse lentolippujen mukana viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Adapteri

Englantiin on hyvä ottaa matkalle mukaan adapteri, koska pistoke poikkeaa (kolme nelikulmaista pinniä) Suomessa käytettävästä. Osassa hotelleista kylpyhuoneen sähkövirta käy vain partakoneen lataukseen.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Kokonaisuus oli hyvä Matka oli kokonaisuutena hyvä, matkaohjelma oli monipuolinen ja opas oli hyvä. Majoitus oli luvattua keskitasoa paitsi yksi hotelli ei mielestäni yltänyt siihen. Ryhmän koko oli vähän liian suuri.
Date published: 2022-09-13
Rated 5 out of 5 by from Matkalla monipuolinen sisältö! Olin tällä matkalla kaksi viikkoa sitten ja todella tyytyväinen matkan sisältöön ja järjestelyihin. Omin päin matkatessa tuskin olisin ehtinyt kokea näin paljon. Opas oli loistava, häneltä tuli paljon lisätietoja ja vinkkejä kullakin kohdepaikkakunnalla ja bussikuski oli todella taitava.
Date published: 2022-09-08
Rated 5 out of 5 by from Upea matka Olin tällä matkalla elokuussa 2022. Kiersimme hienoja kohteita kätevästi omalla bussilla.
Date published: 2022-09-03
Rated 4 out of 5 by from Klassinen Englanti Matka tarjosi hyvän kertauksen Englannin historiasta ja kulttuurista, lupausten mukaisesti. Opas Juulia ja autonkuljettaja Bill hoitivat tehtävänsä hienosti, kiitokset molemmille! Säätkin olivat mainiot, ainoana sadepäivänä olimme Windsorin linnassa, joten sadekaan ei haitannut. Hotellit olivat hyvää keskitasoa, saimme onneksi joka kohteessa toimivat ja rauhalliset huoneet, Bournemouthissa jopa hieman luksustakin lopuksi. Pari kehitysehdotusta: Chipping Campden ei ollut kovinkaan kiinnostava eikä sitä seuraava arboretumikaan. Mielummin joku perinteinen puutarhakohde, niitäkin varmaan löytyy Cotswoldsista. Ryhmämme oli melko suuri, 35 matkustajaa, ja samaa reittiä kiersi myös yhtä suuri tanskalainen ryhmä. Suuresta väkimäärästä aiheutui ongelmia lähinnä ruokailutilanteissa. Olisiko mahdollista majoittaa ryhmät eri hotelleihin tai edes jättää pidemmät välit ryhmien ruokailuihin? Bath oli ihana kaupunki ja sen jälkeen yöpyminen nuhjuisessa Bristolin keskustassa latisti tunnelmaa. Bristolin hotellissa sattui vielä olemaan Anime-tilaisuus ja levotonta nuorisoa kaduilla. Ei hyvä. Kokonaisuutena matka vastasi odotuksia, hieman ylittikin odotukset.
Date published: 2022-09-02
Rated 5 out of 5 by from Klassisen Etelä-Englannin kiertomatka Olin matkalla 24.- 30.8.2022. Matka oli kokonaisuudessaan onnistunut ja rahalle sai hyvän vastineen. Hotellit olivat odotetun mukaiset - keskitasoa - kun ottaa huomioon kaikki yöpymiset. Oma arvostelu; The Aubrey Park Hotel (2 yötä) = 2/5 , ruoka oli kylmää ja aika vaatimatonta ja osalla asiakkaista tuli vain kylmää vettä - sijainti huono iltakävelyn suhteen- oli keskellä ei mitään. Muutoin ihan viehättävä hotelli. Holiday Inn Express Cheltenham Town Center (2 yötä) = 3/5. Hyvällä sijainnilla ja nykyaikainen hotelli. Dunally Streetiltä kun lähti ulko-ovilta vasempaan ja käveli noin 500 m tuli jalkapallokentälle, jonka yli käveltyään tuli mukavaan puistoon jossa myös pieni vesistö. Ja vastaavasti jos lähti oikeaan ja katsoi etuvasempaan näki Panimokorttielin, josta kulku suoraan keskustaan kävelykatua pitkin. Ensimmäinen illallinen oli aika kaaos, koska kaksi ryhmää yhtäaikaa syömässä. Mercure Bristol Grand Hotel (1 yö) =2/5. Hieno sijainti, toinen hissi rikki ja yöllistä meteliä kuului alempiin kerroksiin. Hieno sijainti. Pienistä harmeista huolimatta hyvä sijainti ja korvasi muut puutteet. Hilton Bournemouth (1 yö) =4/5. Hyvä tasoinen hotelli - hyvällä sijainnilla. Hyvä palvelu. Tässä olisi voinut viettää toisenkin yön Bristolin kustannuksella - toki ymmärtäen, että matkan hintaan voisi olla korotuspaineita. Kannattaa silti pohtia vakavasti, voisiko Bristolin korvata tällä hotellilla. Tutustumiskohteista: Hyvin valittuja ja hyvin oppaan toimesta selostettuja. Päivä 4 - viettäisin aikaa mieluusti enemmän Broaway ssä - kuin Chipping Campdenissa. Vaikka Broadway oli pienempi paikka, siellä oli kuitenkin enemmän ravintoloita ja kahviloita. Päivä 7. Järjestäisin enemmän aikaa tutustua aamulla Bournemouthiin- koska rantakaupunki oli niin hieno ...ehkä yksi tunti ja vastaavasti vähemmän Portsmouthiin. Ymmärrän toki, että hotellit ja aikataulut perustuvat kokemukseen ja palautteeseen. Kokonaisuudessaan matka oli hyvä hinta/laadultaan. Esite vastasi hyvin matkan kokonaisuutta. Kokonaisuus toimi hyvin. Matkanjohtaja oli erinomainen, samoin bussikuski Bill ja myös matkaseura oli erinomaista - kohteliaita - toiset huomioon ottavia ja säntillisiä - aikataulut pitivät ja ketään ei tarvinnut odotella. Kiitos
Date published: 2022-09-02
Rated 3 out of 5 by from Risut ensin, lopussa ruusut! Odotin, että Oxfordisa olisin nähnyt enemmän yliopistopaikkoja, joissa Morsea kuvattiin. Meitä oli liian suuri joukko (36), joten hetikään kaikkea oppaan ohjausta en kuullut, enkä aina erikseen viitsinyt kysyä. Omatoimisesti en aivan joka kohteeseen sitten osannut mennä. Joitakin kohteita olisin jättänyt väliin tai ainakin lyhentänyt niihin käytettyä aikaa, koska mielenkiintoisimmilla kohteilla aika loppui kesken. Esim. Stratford-upon-Avonissa olisin viihtynyt tunnin pidempään, samoin Broadwaylla. Chipping Campdenin olisin jättänyt kokonaan pois (villakirkko ainut mielenkiintoinen nähtävyys). Stonehengeen oli varattu liikaa aikaa, samoin Salisburyn katedraalikaupunkiin. Jälkimmäisessä olisi riittänyt katedraaliin tutustuminen. Näin olisi jäänyt enemmän aikaa Bournemothiin, joka oli kaikinpuolin miellyttävä paikka. Siellä olisin ollut puoli päivää enemmän. Senkin vuoksi, että siellä oli kunnon hotellipalvelut. 3 ensimmäistä illallista olivat ala-arvoisia. Niin huonosti en matkoilla ole ennen syönyt! Lisäksi tanskalaisten äänenkäyttö oli korvia vihlovaa, kovaäänistä. Miksi heidän piti olla yhtäaikaa syömässä? Ellen päivällä olisi jotain syönyt, olisin illalla mennyt nälkäisenä nukkumaan. Olin niin pettynyt, että ajattelin matkan olevan Albatrossin kautta ensimmäisen ja viimeisen. Onneksi loppua kohti parani!
Date published: 2022-09-02
Rated 4 out of 5 by from Unelmieni eläköitymismatka Viikon kierros Etelä-Englannissa sisälsi juuri sitä mitä matkanjärjestäjä lupasi. Oli historiaa, taidetta, kauniita maisemia ja puutarhoja, pubeja ja iltapäiväteetä. Sain enemmän kuin odotin. Tämä oli 8. kiertomatkani. Ne kaikki on tehty eri maihin, joten jonkinlaista kokemusta on. Käveltävää oli aika paljon, joten ihan huonojalkaisille matka ei sovi. Olen käynyt Englannissa muutaman kerran aiemminkin. Kiinnostavimmaksi tällä kertaa osoittautuivat nyt Windsor, Blenheim ja Portsmouth laivoineen. Bussissa istumista kertyi, mutta matkat oli suunniteltu niin, että siirtymiset eivät olleet liian pitkiä. Hotellit olivat kelvollisia. Bournemouthissa olisin viipynyt mielelläni pidempään. Hotelli oli paras ja ranta niin ihana. Samaa sanoivat muutkin ryhmäläiset. Ryhmä oli superkiva, mutta siihenhän matkanjärjestäjä ei voi vaikuttaa.
Date published: 2022-09-02
Rated 4 out of 5 by from Päästiin tutustumaan moneen mielenkiintoiseen kohteeseen. Olin matkalla viikon ja olen tyytyväinen.
Date published: 2022-09-02
 • y_2023, m_3, d_20, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_126
 • loc_fi_FI, sid_GBRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja