Klassinen Etelä-Englanti

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kiertomatka Etelä-Englannin huippukohteisiin –Stonehengen kivipaadeilta kuningasperheen Windsoriin ja Churchillin synnyinkotiin, upeaan Blenheimin palatsiin.

Kiertomatkamme vie läpi maalauksellisen englantilaisen maaseudun pieniin kyliin ja kaupunkeihin, jotka ovat tulleet tutuiksi historiasta, tv-sarjoista ja kirjoista.

Käymme Shakespearen synnyinkaupungissa Stratford-upon-Avonissa ja kuninkaallisessa Windsorin linnassa sekä tutustumme mystiseen Stonehengeen ja Winston Churchillin synnyinkotiin, Blenheimin palatsiin. Charles Dickensin synnyinkaupungissa Portsmouthissa näemme historiallisen sataman ja alukset, jotka olivat mukana maailmanhistorian merkittävimmissä meritaisteluissa, yhtenä näistä Lord Nelsonin HMS Victory sotalaiva.

Perinteikkäässä yliopistokaupunki Oxford, jossa kuljemme mm. ylikomisario Morsen jalanjäljissä. Vierailemme upeassa puutarhassa Chipping Campdenissa, Sielua ravitsevan puutarhakäynnin jälkeen maistuukin perinteinen englantilainen iltapäivätee skonsseineen.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Englannin punta

Päiväohjelma 7 päivää
Päivä 1
Helsinki - Lontoo - komisario Morsen Oxford
Päivä 2
Windsor ja Windsorin linna - Barnabyn ja Agatha Christien Thames Valley
Päivä 3
Broadway - Chipping Campden ja Cotswolds
Päivä 4
Blenheimin palatsi - Stratford-upon-Avon
Päivä 5
Roomalaisten kylpyläkaupunki Bath
Päivä 6
Stonehenge - Salibury - Bournemouth
Päivä 7
Bournemouth - Portsmouth - kotimatka

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.398€
Helsinki
Täynnä
1.448€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Lontoo - komisario Morsen Oxford
Windsorin linna

Lennämme Helsingistä Lontooseen. Lentokentältä suuntaamme kohti Oxfordia, joka ei ole kilometreissä niinkään kaukana (noin 95 km), mutta joka on aivan kuin oma maailmansa - yliopistomaailmansa. Oxfordin elämän keskus on kuuluisa yliopisto, jonka rakennukset levittäytyvät joka puolelle kaupunkia. Teemme kävelykierroksen matkanjohtajan opastuksella, kaupunkiin liittyy paljon mielenkiintoisia tarinoita ja historiaa. Oxford University on englanninkielisen maailman vanhin yliopisto, josta löytyy mainintoja kirjallisuudesta jo 1200-luvulta. Jotkin rakennukset ovat säilyneet tuolta ajalta saakka, kuten St. Edmund Hall ja University sekä Balliol ja Merton colleget. Ensisimäyksellä kaupunki näyttää tavalliselta viihtyisältä englantilaiselta pikkukaupungilta, mutta lähemmin katsottuna lukuisat kirjakaupat ja opiskelijoiden määrä katukuvassa paljastavat kaupungin todellisen ytimen: tieteen ja koulutuksen.

Kuljemme tänään ylikomisario Morsen jalanjäljissä ja näemme joitakin tv-sarjasta (sarja perustuu Colin Dexterin kirjoihin) tutuiksi tulleita paikkoja, kuten esimerkiksi Morsen lempipubin. The Eagle and Child -pubissa ovat 1930- ja 40-luvuilla istuneet myös J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis sekä monet muut kirjailijat.

Oxfordista jatkamme kohti itää ja Hemel Hempsteadin aluetta, jossa yövymme kaksi seuraavaa yötä. Syömme ensimmäisen yhteisen illallisen hotellissa.

Päivä 2
Windsor ja Windsorin linna - Barnabyn ja Agatha Christien Thames Valley
Oxford

Ajamme bussilla Windsoriin, jossa on mahdollisuus tehdä pieni kävelykierros. Tunnelmallisessa Windsorissa on viehättäviä putiikkeja, vanhoja pubeja sekä kuuluisa Windsorin linna. Thames-joen toisella puolella sijaitsee Eton, joka tunnetaan erityisesti yksityisestä poikakoulusta Eton Collegesta. Sitä ovat käyneet monet tunnetut henkilöt, mm. kruununprinssi William ja prinssi Harry.

Tutustumme Windsorin linnaan, joka on yksi Englannin suosituimmista nähtävyyksistä. Linna sijaitsee kukkulalla kaupungin yläpuolella. Linnan rakennutti 1000-luvulla Vilhelm Valloittaja, ja se on sekä vanhin että suurin linna koko Isossa-Britanniassa. Aikojen kuluessa linna on kokenut paljon muutoksia. Windsorin linnan nykyinen ulkoasu on pääosin 1800-luvun ensimmäiseltä puoliskolta. Linna koki suuren remontin vuonna 1992 ja sen restaurointiin käytettiin yli 50 miljonaa euroa. Windsorin linna oli vuosien ajan kuningatar Elisabethin ja prinssi Philipin suosikkilinna.

Linnassa on hieno taidekokoelma. Kokoelmaan kuuluu mm. Leonardo da Vincin, Rafaelin, Michelangelon ja Holbeinin teoksia. Linnana suojissa on myös State Apartments, Kuningatar Maryn nukkekoti ja kaunis goottilaistyylinen St. Georgesin kappeli, jonne useammat Englannin monarkeista on haudattu.

Päivä jatkuu rikosylikomisario Barnabyn maisemissa läpi Thames Valleyn. Reittimme kulkee läpi Warboroughin ja Wallingfordin, joissa on kuvattu suosittua Midsomerin murhat-sarjaa.  

Kun lounasaika lähestyy, pysähdymme jonkin mukavan pubin luona, jossa voit syödä perinteisen englantilaisen lounaan, vaikkapa olutlasillisen kera. Warborough´ssa näemme Six Bells pubin, joka tv-sarjassa tunnetaan nimellä The Black Swan, ja joka sijaitsee kuviteellisessa Bagder´s Driftin kylässä.

Keskiaikaisessa Wallingfordissa, joka tunnetaan sarjassa nimellä Causton, teemme kävelykierroksen. Kaupunki on pieni, mutta sieltä löytyy niin kauppoja, historiallisia pubeja, linnan rauniot kuin kylämuseokin. Täällä asui myös Agatha Christie. Palaamme iltapäivällä hotelliin, jossa syömme päivällisen.

Päivä 3
Broadway - Chipping Campden ja Cotswolds
Cotswoldin maisemia

Etelä-Englantia parhaimmillaan: Vietämme kokonaisen päivän nauttien ainutlaatuisista maisemista ja tyypillisestä englantilaisesta pikkukaupunki-idyllistä. Reitti kulkee läpi kumpuilevan Cotswoldsin, joka kattaa noin 2000 m2 suuruisen alueen, ja joka on nimetty: "Area of Outstanding Beauty."  Aluetta leimaavat vanhat pyökkimetsät, vihreät niityt, kuvaukselliset maalaiskylät ja vanhat talot sekä ihanat puutarhat.

Aloitamme päivän pienestä Broadwayn kylästä. Täällä voi törmätä Lontoon julkkiksiin, jotka paenneet suurkaupungin hälyä kylän ylpeyteen, Lygon Arms hotelliin. Ehdimme myös vilkaista High Streetin putiikkeja.

Jatkamme Chipping Campdeniin, jossa teemme kävelykierroksen. Monet kylän taloista on rakennettu kalkkikivestä, jota kutsutaan ns. Cotswold-kiveksi. Näemme niin kutsutun villakirkon, joka rakennettiin menestyksekkään villakaupan tuloilla, sekä köyhäintalon, joka on muunnettu viehättäviksi asunnoiksi. Jotkut saattavat tunnistaa maisemat ja tunnelman Bridget Jonesin päiväkirja -elokuvan talvikohtauksista, jotka kuvattiin lähistöllä. 

Englanti on tunnettu fantastisista puutarhoistaan, ja maassa on peräti yli 3800 puutarhaa, jotka vastaanottavat vierailijoita. Käymme yhdessä tälläisessä puutarhassa: Bourton House Chipping Campdenissa. Itse kiinteistön historia ulottuu 1500-luvun lopulle, mutta puutarha on suhteellisen uusi. Talon omisti alunperin vuodesta 1598 alkaen lakimies, joka oli Oliver Cromwellin kenraalin pojanpoika. Vuonna 1953 järjestetyn huutokaupan jälkeen omistajat ovat vaihtunet useampaan otteeseen, kunnes vuonna 1983 talo siirtyi Paicen perheelle, joka on vuosien saatossa onnistunut muuttamaan puutarhan yhdeksi alueen upeimmista puutarhoista. Ei ole mikään ihme, että puutarha on voittanut monia palkintoja, mukaan lukien "Vuoden puutarha" ja se on alueen tärkeimpien nähtävyyksien luettelossa.

Puutarhavierailun ohessa on aika nauttia toisenlaisesta englantilaisesta elämyksestä, nimittäin perinteisestä iltapäiväteestä. Tarjolla on teetä sekä englantilaisia teeleipiä eli skonsseja (eng. scones) hillon ja ”clotted creamin” eli mascarponea muistuttavan paksun kerman kanssa.

(Mikäli tämä puutarha sattuisi olemaan syystä tai toisesta suljettuna, vierailemme vaihtoehtoisessa  puutarhassa).

Yövymme Gloucester/Cheltenhamissa ja syömme illallisen hotellissa.

 

 

 

Päivä 4
Blenheimin palatsi - Stratford-upon-Avon

Päivän ensimmäinen pysähdyspaikka on vaikuttava Blenheimin palatsi (eng. Blenheim Palace), joka on rakennettu vuosina 1705-24. Palatsi oli Englannin parlamentin lahja John Churchillille, ensimmäiselle Marlboroughin  herttualle. Yhdeksän sukupolvea myöhemmin palatsissa syntyi Winston Churchill, tuleva pääministeri. Winston Churchill ei koskaan asunut palatsissa, mutta vielä tänäkin päivänä palatsi kuuluu Marlboroughin suvulle. Nykyään palatsi on avoinna matkailijoille ja kuuluu myös Unescon maailmanperintölistalle.

Tutustuttuamme palatsiin jatkamme matkaa viehättävään Stratford-upon-Avonin kaupunkiin, joka tunnetaan parhaiten Shakespearen synnyinpaikkana. Näemme Shakespearen synnyinkodin ja perehdymme hänen elämänvaiheisiinsa. Kuuluisa näytelmäkirjailija syntyi vuoden 1564 paikkeilla. Hänen isänsä oli menestyvä hansikaskauppias ja raatimies, äiti vanhaa vaurasta sukua. Hän kävi paikallista koulua, kunnes aloitti uransa Lontoon teattereissa, joissa hän toimi noin vuoteen 1613. Hän palasi Stratford-upon-Avoniin ja kuoli kolme vuotta myöhemmin.

Stratford-upon-Avonissa on mahdollisuus syödä lounasta (omakustanteinen) ennen kuin palaamme Gloucesteriin ja Cheltenhamiin. Illallisen syömme hotellissa.

Päivä 5
Roomalaisten kylpyläkaupunki Bath
Bath

Aamulla suuntaamme kohti etelää ja Somersetin kreivikunnassa olevaa Bathia. Kaupungin perustivat alun perin roomalaiset, jotka asettuivat alueen kuumien lähteiden liepeille. Monet kirjailijat ja kulttuuripersoonat ovat inspiroituneet Bathin kauniista kaupungista. Heihin kuuluu mm. Jane Austen (1775-1817), joka asui Bathissa 1800-luvun alussa. Bath kuuluu myös Unescon maailmanperintölistalle. Valta palasi briteille 1700-luvulla. Bathista tuli suosittu kylpyläkaupunki kuninkaallisten ja aatelisten keskuudessa.

Matkanjohtajan opastuksella teemme kierroksen kaupungin kapeilla ja mutkaisilla kaduilla ihaillen hienoja Yrjöjen aikaisia taloja. Päätämme kierroksen Roomalaisille kylpylöille ja sinulla on omaa aikaa tutustua alueeseen ja vierailla kylpylöissä. Kuuluisat lähteet, joiden vesi on 46-asteista, pidettiin pyhinä. Jumalatar Sulis Minervan kunniaksi rakennettiin upea temppeli ja sen yhteyteen uimahalli. Temppelissä on mm. 1,6 metriä syvän uima-altaan rauniot. Kyseinen allas oli suosittu nähtävyys pohjoisessa Rooman valtakunnassa. (Sisäänpääsymaksu 30£/hlö, yli 65-vuotiaat 18,50£/hlö. Huom. hinnat voivat muuttua)

Yövymme Bristolin lähellä ja syömme yhteisen illallisen.

Päivä 6
Stonehenge - Salibury - Bournemouth
Stonehenge

Aamiaisen jälkeen ajamme historialliselle Stonehenge-monumentille Salisbury Plainsin tasangolle. Stonehengen valtavan kivikehän arvellaan toimineen uskonnollisten rituaalien näyttämönä. Stonehenge on rakennettu noin 3 000 vuotta ennen ajanlaskun alkua.

Stonehengen jälkeen palaamme nykypäivään ja syömme lounaan Salisburyn katedraalikaupungissa. Lounaan jälkeen tutustumme katedraaliin, jonka Ken Follet -fanit tuntevat Taivaan pilarit -kirjasta. Kirkossa on yksi neljästä säilyneestä Magna Cartasta. Magna Carta säädettiin alun perin rajoittamaan Englannin kuninkaan Juhana Maattoman hirmuvaltaa vuonna 1215. Sitä voidaan pitää ihmisoikeusjulistusten ja perustuslakien ensimmäisenä versiona.

Otamme kurssin kohti Bournemouthia, joka tunnetaan miellyttävästä ilmastosta ja upeista rannoista. Bournemouthissa on myös hyvät ostosmahdollisuudet. Rantakadun huojuvat palmut, ravintolat ja baarit henkivät rentoa lomatunnelmaa. Illallinen on tänään omakustanteinen.

Päivä 7
Bournemouth - Portsmouth - kotimatka

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Charles Dickensin synnyinkaupunkiin Portsmouthiin, jossa sijaitsee Englannin kuninkaallisen laivaston pääesikunta. Historic Dockyard sijaitsee kaupungin keskustassa, ja siellä pääsemme tutustumaan sotalaivoihin, kuten HMS Warrioriin, maailman ensimmäiseen panssaroituun sota-alukseen. Historian täyteisen aamupäivän päälle ehtii vielä hyvin käydä nauttimassa lounasta ja tekemässä viimeiset ostokset ennen kuin ajamme lentokentälle.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.448€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
300€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Lontoo - Helsinki turistiluokassa
 • Majoitukset kahden hengen huoneissa keskitason hotelleissa 
 • Aamiaiset ja viisi illallista
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt (noin 155€) ohjelman mukaan
 • Perinteinen englantilainen iltapäivätee 3.matkapäivänä
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • Sisäänpääsymaksu Bathin roomalaiseen kylpylään 30£/hlö, yli 65-vuotiaat 18,50£/hlö (Hinnat voivat muuttua vuodelle 2023 )
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset ja ajomatkat

Hemel Hempstead 2 yötä
Gloucester/Cheltenham alue 2 yötä
Bristolin alue 1 yö
Bournemouth 1 yö

Päivittäiset ajomatkat:

Päivä 1. Noin 150 km, 2. 130 km, 3. 115 km, 4. 119 km, 5. 105 km, 6. 176 km ja 7. 204 km  

Hotellit

Olemme suunnitelleet matkan niin, että välttyisimme monelta hotellin vaihdolta matkan aikana. Tämän vuoksi joudumme ajamaan joitain tieosuuksia toistamiseen. Hotellit ovat keskitason hotelleja ja tarjoavat englantilaista aamiaista sekä illallista.

Hotellilistan yhteystietoineen saat sähköpostitse lentolippujen mukana viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Adapteri

Englantiin on hyvä ottaa matkalle mukaan adapteri, koska pistoke poikkeaa (kolme nelikulmaista pinniä) Suomessa käytettävästä. Osassa hotelleista kylpyhuoneen sähkövirta käy vain partakoneen lataukseen.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Erittäin onnistunut matka Suosittelen lämpimästi Etelä-Englannin Idyllit-matkaa kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita Englannin historiasta ja nauttivat siitä, että matkalla ei itse tarvitse huolehtia muusta kuin, että on sovittuna aikana sovitussa paikassa. Matkanjohtajamme Anneli oli loistava opas. Hän kertoi mielenkiintoisesti ja hauskasti bussimatkallamme seuraavan kohteemme historiasta ja myös ajankohtaisista asioista. Matka oli hyvin suunniteltu, siten että yhteisten kohteiden käyntien jälkeen, oli myös omaa vapaata aikaa. Aikataulu oli minusta sopivan joustava. Nähtävää tällä matkalla oli todella paljon ja kaikki asiat sujuivat hyvin. Suuret Kiitokset!
Date published: 2016-07-01
Rated 4 out of 5 by from Monimuotoinen matka Viikon ajan tutustuttiin eteläenglantilaisuuden idyllisiin maamerkkeihin. Kierros oli suunniteltu ja toteutettu rennosti ja tiukasti samalla kertaa eli aikataulu oli, mutta myös vapaata, joten toiminta oli mielekästä ja bussimatkat riittävän lyhyitä. Matkaa johdettiin mukavalla tavalla ja se sai ryhmän toimimaan ryhmänä ja antoi mahdollisuuden nauttia omista kiinnostuksen kohteista ja jättää hieman vähemmälle ei niin kiinnostavat asiat. Aina voi arvostella yksityiskohtia ja olla eri mieltä, mutta tässä kokonaisuus toimi hyvin ja matka oli nautittavaa kulkua englantilaisuuden ytimessä, jote varten olin sinne lähtenytkin
Date published: 2016-05-31
Rated 4 out of 5 by from Antoisa matka Matka kokonaisuudessaan oli loistava, mutta pakko antaa pientä kritiikkiä parista seikasta. Ensimmäinen ja viimeinen hotelli eivät vastanneet odotuksia, olivat liian nuhjuisia ja yleisilme oli molemmissa kahden tähden tasoa. Toinen ja kolmas hotelli olivat sitä vastoin oikein mukavia ja viihtyisiä. Lisäksi logistiikka oli hivenen pielessä siinä kohtaa, kun ajoimme päiväksi Bathiin ja siitä takaisin päin Bristoliin yöpymään ja taas seuraavana päivänä Bathin ohitse Stonehengeen. Aivan turhaa matkantakoa. Järkevämpi olisi ollut olla yötä Bathin ja Stonehengen liepeillä eikä aivan toisessa suunnassa. Muuten ihan täyden kympin matka, kiitos tästä!
Date published: 2018-06-13
Rated 5 out of 5 by from Hyvin järjestetty matkaohjelma Erittäin mielenkiintoinen ja hyvin toimiva matkaohjelma, piti sen minkä lupasikin.Matkaohjelma oli tiivis mutta omaa aikaa oli runsaasti. Kävelytahti oli sopiva ikäihmisille, kukaan ei jäänyt jälkeen. Varsinkin alkupään hotellit olivat idyllisiä, sijaitsivat maaseudulla missä hotellin vieressä olivat hevoshaat ja pihalla loikki bambeja.Ainoa miinus oli että huoneista puuttuivat jääkaapit. Matkanjohtaja Johanna oli helmi, ammattitaitoinen ja ihmisläheinen. Hoiteli isoa lentokenttää stressaavat mummotkin läpi lähtöselvitysten ja kaiken muun aivan Seutulaan saakka.
Date published: 2016-09-22
Rated 5 out of 5 by from Matkanjohtaja teki tästä matkasta täydellisen Tulimme mieheni kanssa tältä matkalta pari päivää sitten. Emme olleet aikaisemmin käyneet Englannissa. Matkanjohtajamme Irma teki jokaisesta päivästä täydellisen. Arvostan erikoisesti sitä, että matkalla nähtävyyskohteisiin hän kertoi jo matkalla, mitä kohteissa tulemme näkemään sekä miten mikin paikka löytyy. Meidän ei tarvinnut missään vaiheessa harhailla etsimässä paikkoja. Myös bussimatkat kuluivat nopeasti hänen kertoessa historian tapahtumista. Erinomaisen taustatyön hän oli tehnyt, josta olemme kiitollisia. Paras tapaamamme matkanjohta.
Date published: 2016-06-01
Rated 4 out of 5 by from Kaunis Etelä-Englanti Tulin matkalta toissapäivänä. Matkan ohjelma oli monipuolinen ja kiinnostava, retket onnistuivat hyvin. Oppaamme Anneli oli asiantunteva ja huumorintajuinen. Olisiko mahdollista järjestää matka vähemmillä hotellien vaihdoilla? Neljä hotellia oli vähän liikaa minulle. Ensimmäinen hotellimme oli vaatimaton, motellimainen vaikutelma. Hotellit sijaitsivat kaukana kaupunkien keskustasta, olisi ollut mukavaa käydä illalla kiertelemässä kaupunkia. Viimeisen illan yhteinen illallinen ei ollut onnistunut, ruoka oli hyvin vaatimatonta. Muuten ruoat olivat maistuvia. Paluumatkalla Norwegianin lennolla ruoka loppui kesken.
Date published: 2017-09-16
Rated 5 out of 5 by from Idyllejä, kyllä! Kotiinpaluusta on nyt viikko ja olen vieläkin osittain matkalla! Tämä matka oli pitkään suunnitelmissa ja lopulta toteutui täysipainoisena ja antoisana. Etelä-Englannin parhaita paloja todellakin ja sopivasti annosteltuna. Matkanjohtajan rooli on kiertomatkalla aina tärkeä ja tällä matkalla ansaitsee kaikilta osin (asiantuntemus, asenne, ilmaisukyky) täydet pisteet!
Date published: 2016-09-23
Rated 4 out of 5 by from Lumoava Englanti Englannin maaseutukylät ovat juuri niin upeat kuin tv-sarjat antavat maasta ymmärtää. Sydän jäi viehättäviin englantilaisiin kyliin, jotka matkanjohtajan mukaan kilpailevat kauneudesta ja siisteydestä. Ja ah niitä kauniita köynnösruusuja ja talojen seinustoja pitkin kiemurtelevia puita. Kiertomatkalla näki kunnon kattauksen Englannista monelta kantilta. Nelsonin museolaiva oli huippukiinnostava historiaa käsinkosketeltavassa muodossa. Koska pääsisi uudestaan?
Date published: 2016-06-21
 • y_2022, m_11, d_27, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_125
 • loc_fi_FI, sid_GBRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja