group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Aktiiviloma Kirgisiassa! Vuoristojärviä, paimentolaisia ja unohtumattomia maisemia.

Uutta

Lähde mukaan Albatros Travelin seikkailulle Kirgisian satumaisiin maisemiin, kun ne komeilevat täydessä kesäasussaan. Valo on kirkasta, ilma humalluttavan raikasta ja kukkivat vuoristokasvit peittävät vuorten rinteitä. Teemme kiertomatkan Pohjois-Kirgisiassa. Ohjelmassa on kevyitä vaellusretkiä laaksoissa kuohuvia jokia seuraillen, aurinkoa ja uintia Issyk-Kul-järven kristallinkirkkaassa vedessä.

Tapaamme etnisiä paimentolaisia ja tutustumme heidän elämäntapaansa ja kulttuuriinsa koskemattomissa vuoristomaisemissa. Me myös yövymme kuin paimentolaiset – jurtissa Son-Kul-järven rannalla. Matkustus- ja yöpymismuodot eivät ole ylellisiä, mutta silti mukavia, viehättäviä ja täynnä paikallisväriä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Som

Päiväohjelma 9 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä.
Päivä 2
Saapuminen Biškekiin. Kaupunkikierros.
Päivä 3
Biškek – Cholpon Ata. Issyk-Kul-järvi ja kalliopiirrokset.
Päivä 4
Karakol. Kevyt vaellusretki vuorilla, Prževalski-museo ja ortodoksinen kirkko.
Päivä 5
Karakol – Jeti Oguz –Tamga. Punaiset hiekkakivikalliot ja saapuminen Tamgaan.
Päivä 6
Tamga – Skazka – Tamga. Elämää paikallisessa maalaiskylässä ja Skazkan punaiset hiekkakivikalliot.
Päivä 7
Tamga – Kaji-Say – Bokonbayevo – Jaichy. Kuumia lähteitä ja yöpyminen jurtassa.
Päivä 8
Jaichy – Burana – Biškek. Buranan minareetti, omaa aikaa ja jäähyväisillallinen.
Päivä 9
Biškek – Helsinki.

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.198€
Helsinki
2.298€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä.

Lennämme Helsingistä Istanbulin kautta Kirgisian pääkaupunkiin Biškekiin. Kirgisia on entinen neuvostotasavalta – syrjäinen maa entisen Neuvostoliiton unohdetussa kolkassa. Maantieteellisesti, luonnoltaan ja kulttuuriltaan maa on sekoitus Mongoliaa, Persiaa ja Venäjää – maustettuna omilla kansallisilla erityispiirteillä. Kirgisia rajoittuu idässä Kiinaan, etelässä Tadžikistaniin, lännessä Uzbekistaniin ja pohjoisessa Kazakstaniin. Moni asia on muuttunut sitten vuoden 1995, jolloin Albatros Travel järjesti ensimmäisenä eurooppalaisena matkanjärjestäjänä matkan Kirgisiaan. Nykyään asiakkaita ei enää tarvitse varoittaa huojuvasta huussista puutarhan perällä, harvinaisesta lämpimästä vedestä ja yhteisistä nukkumasaleista sekä kuljetuksesta isoissa sotilasajoneuvoissa. Kulkuneuvojen ja majapaikkojen taso on parantunut  – mutta seikkailu odottaa yhä matkailijaa.

Päivä 2
Saapuminen Biškekiin. Kaupunkikierros.

Laskeuduttuamme Biškekiin ajamme hotellille. Tukevan aamiaisen ja parin tunnin levon jälkeen olemme valmiit kaupunkikierrokselle. Biškek on keskiaasialaisittain nuori kaupunki – perustettu 1825 – jonka rakennukset edustavat pääasiassa neuvostotyyliä. Ensivaikutelmaa leimaavat kookkaat hallintorakennukset ja puistot isänmaallisine patsaineen. Kaupungissa on toki myös monia pieniä viehättäviä venäläistyylisiä taloja. Biškekin tunnelma on miellyttävä, ja se voimistuu kesäpäivinä.

Pysäköimme bussin keskustaan ja lähdemme rauhalliselle kävelylle: siistejä puistoja, museoita, tavarataloja ja basaareja. Ehdit tutustua kaupunkiin myös omatoimisesti. Kivassa kahvilassa nautitun illallisen jälkeen loppuilta on omaa aikaa.

Päivä 3
Biškek – Cholpon Ata. Issyk-Kul-järvi ja kalliopiirrokset.

Aamiaisen jälkeen nousemme bussiin ja ajamme kohti itää ja Cholpon Atan kaupunkia, joka sijaitsee kauniilla paikalla Issyk-Kul-järven pohjoisrannalla. Alkumatkasta reittimme seurailee Kazakstanin ja Kirgisian rajajokea, ja ajamme läpi tyypillisen aromaiseman. Matka jatkuu mäkisemmässä maastossa ylöspäin läpi Boömskoe Ushchelie -rotkon, kunnes saavumme Issyk-Kul-tasangolle.

Pian horisontissa vilahtaa jotakin turkoosia – se on Issyk-Kul. Järvi on yli 650 m syvä ja toiseksi suurin vuoristojärvi koko maailmassa. Maisemat muuttuvat asteittain avarammiksi ja antavat tilaa pienille maatiloille, ruohotasangolle ja tasaiselle arolle, jolla laiduntaa karjaa ja lampaita. Matkan varrella näemme aprikoosi- ja mulperipuita kippuroine oksistoineen. Siellä täällä on pieniä islamilaisia hautausmaita.

Pysähdymme järven pohjoispuolen suurimmassa kaupungissa, jonne on perustettu pienehkö ulkoilmamuseo, jota kutsutaan myös Kivipuutarhaksi. Se on rakennettu alueelta löytyvien monien kalliopiirrosten ympärille. Jotkut kalliopiirroksista ovat yli 3 000 vuotta vanhoja, mutta useimmat ovat peräisin ajanjaksolta, joka kattaa noin 700 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Yli 500 kiveä, joissa on piirroksia, on hajallaan noin 42 hehtaarin alueella, joten valitsemme niistä kiinnostavimpia. Sitten jatkamme matkaa Karakoliin.

Karakol on Kirgisian neljänneksi suurin kaupunki. Sen asukasluku on noin 75 000. Kaupungissa on kaikki nykyaikaiset mukavuudet, kuten hyviä ravintoloita, kauppoja ja uusia hotelleja. Majoitumme hotelliin, jossa vietämme seuraavat kaksi yötä. Illalla syömme illallisen yhdessä kaupungin parhaista ravintoloista.

Päivä 4
Karakol. Kevyt vaellusretki vuorilla, Prževalski-museo ja ortodoksinen kirkko.

Karakolin itäpuolisilla vuorilla on Kirgisian kauneimmat maisemat. Aamiaisen jälkeen ajamme ylös vuorille ja kävelemme sopivan matkan puhtaassa vuoristoilmassa, jossa tuoksut ja maisemat hiipivät iholle. Otamme mukaan eväät, jotka nautimme lounaaksi ulkoilmassa.

Ympäröivät vuoret nousevat jyrkästi laaksosta, jossa kasvaa mäntyjä ja muita havupuita. Ylhäällä maisemat vaihtelevat alimpana olevasta metsävyöhykkeestä aukeisiin alueisiin, joilla kasvaa vuoristokasvillisuutta, ja kauniisiin niittyihin. Alueella elää korppeja ja Himalajan korppikotkia, jotka liitelevät jäätiköiden yllä. Matkan varrella pysähdymme pienten lähteiden ja vesiputousten luona ja katselemme kasveja ja kuulostelemme lintuja.

Vaellusretken jälkeen palaamme Karakoliin, jossa vierailemme Prževalski-museossa. Museo esittelee esineistöä, jota venäläinen tutkimusmatkailija Nikolai Mihailovitš Prževalski toi mukanaan matkoiltaan Kiinaan, Tiibetiin ja Mongoliaan. Käymme katsomassa myös ympäristöstä hyvin erottuvaa kiinalaista moskeijaa vuodelta 1910. Vankka rakennus on rakennettu ilman ainuttakaan naulaa. Katsastamme myös kaupungin upean ortodoksisen kirkon.

Illalla menemme syömään paikallisen uiguuriperheen luo. Uiguureja elää pääasiassa Kiinan luoteisosassa sijaitsevalla Xinjiangin uiguurien autonomisella alueella, joka on Kirgisian rajanaapuri.

Päivä 5
Karakol – Jeti Oguz –Tamga. Punaiset hiekkakivikalliot ja saapuminen Tamgaan.

Käymme pienessä Jeti Oguzin kylässä, joka tunnetaan parhaiten erikoisesta punaisten hiekkakivikallioiden muodostelmasta. Yksi kalliomuodostelmista on nimeltään Razbitoye Serdtse – Särkynyt sydän. Vierailemme myös tunnetussa parantolassa, jossa allekirjoitettiin Venäjän ja Kirgisian välinen riippumattomuussopimus 1991. Nykyään parantolassa hoidetaan erityisesti reumasairauksia.

Päivän päätteeksi saavumme Tamgaan, jossa vietämme kaksi yötä majatalossa. Majatalomme sijaitsee lähellä vettä ja sieltä on upeat näkymät vuorille. Majatalossa on sauna, ja sen aprikoosilehdossa on mukava rentoutua ja kirjoittaa postikortteja.

Päivä 6
Tamga – Skazka – Tamga. Elämää paikallisessa maalaiskylässä ja Skazkan punaiset hiekkakivikalliot.

Teemme päiväretken Barskaunin laaksoon ja ympäröiville vuorille. Laakso tunnetaan parhaiten Kumtorin kultakaivoksesta ylhäällä vuorilla sekä nyt jo rappeutuneesta parantolasta, jonka kukoistuskausi oli yli 40 vuotta sitten, jolloin Juri Gagarin lomaili järven rannalla.

Bussi, joka selvittää neulansilmämutkat leikiten, kuljettaa meidät läpi upeiden maisemien ylös isolle tasangolle lähes 4 000 m korkeuteen. Täällä on hyvät mahdollisuudet tehdä mukava kävelyretki kauniissa luonnossa ja nauttia raittiista vuoristoilmasta.

Myöhemmin palaamme takaisin Tamgaan, syömme lounaan ja iltapäivällä teemme pienen ajelun erityislaatuisiin maisemiin, joita leimaavat punaiset, tuulen muovaamat hiekkakivikalliot. Useille niistä on annettu nimi, kuten King Kong ja Virtahepo.

Syömme illallisen majatalossa – kenties saamme isännän houkuteltua valmistamaan kuuluisaa pilahvia.

Päivä 7
Tamga – Kaji-Say – Bokonbayevo – Jaichy. Kuumia lähteitä ja yöpyminen jurtassa.

On tullut aika hyvästellä majatalon ihastuttava isäntäpariskunta ja jatkaa Keski-Aasian seikkailuamme.

Päivän ensimmäinen pysähdyspaikka on Kaji-Say, jonne kylän ulkopuolelle on hiljattain rakennettu kylpylä. Siellä on kuumia lähteitä sekä sisällä että ulkona. Kylpylässä voi nauttia kauniista näkymistä Issyk-Kul-järvelle ja lumipeitteiseen Tien-Shan-vuoristoon samalla, kun nauttii lämpimästä mineraalipitoisesta kylvystä.

Seuraava kohteemme on Bokonbayevon maalaiskylä. Siellä on verstas, jossa paikalliset naiset valmistavat perinteistä kirgisialaista huopaa. Saamme tilaisuuden seurata prosessia villasta huovaksi, josta tehdään esim. shyrdak-mattoja. Saamme käsityksen menetelmästä, joka on otettu Unescon suojelukohteeksi. Voit myös ostaa tuotteita tuliaisiksi.

Iltapäivän päätteeksi saavumme yöpymispaikkaamme, joka eroaa kaikista edellisistä. Majoitumme nimittäin perinteisiin jurttiin, jotka tunnetaan myös Mongoliassa. Yövymme perinteiseen paimentolaistyyliin pienissä ryhmissä. Ennen kuin käymme levolle, pieniin uuneihin sytytetään tulet ja telttoihin levitetään värikkäitä mattoja, tyynyjä ja peittoja.

Päivä 8
Jaichy – Burana – Biškek. Buranan minareetti, omaa aikaa ja jäähyväisillallinen.

Aamiaisen jälkeen ajamme takaisin Biškekiin. Matkaamme pitkin muinaista Silkkitietä ja pysähdymme Balasagunin silkkitiekaupungissa lähellä Buranaa. Balasagun oli 900-luvulla Kara-Khanidin kaanikunnan pääkaupunki.

Kiinnostavan pysähdyksen jälkeen jatkamme matkaa pääkaupunkiin Biškekiin, jossa iltapäivä on omaa aikaa. Yksi ilmeinen vaihtoehto on käydä jossakin Biškekin monista basaareista. Basaareissa myydään perinteisiä käsitöitä, kiinalaisia piraattituotteita, villatuotteita, kalpak-hattuja, korealaisia lapasia, silkkihuiveja ja paljon muuta. Basaarit eivät keskity pelkästään tavaraan, vaan tarjolla on myös ruokaa. Näet, miten perinteisiä ruokalajeja valmistetaan, ja voit nauttia tavanomaisesta poikkeavan välipalan.

Illalla syömme hyvän illallisen yhdessä kaupungin parhaista ja juhlavimmista ravintoloista.

Päivä 9
Biškek – Helsinki.

Lennämme takaisin Helsinkiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
278€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Bisjkek – Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa)
 • Majoitus 2 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) hotellissa Bisjkekissä
 • Majoitus 2 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa majatalossa Tamgassa
 • Majoitus 2 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa 3-4 tähden hotellissa Karakolissa
 • Majoitus 1 yö jaetussa kahden hengen jurtassa
 • Täysihoito päivinä 2-8 (ei sis. ruokajuomia)
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruoat matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä noin 60 USD/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Lue lisää matkakohteesta

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia.

Lue lisää Kirgisiasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/kirgisia

Yöpymiset

Suuremmissa kaupungeissa yövymme 3–4 tähden hotelleissa, mutta pienemmissä paikoissa majoitusvaihtoehtoja on vähemmän. Koska yövymme toisinaan pienissä hotelleissa ja majataloissa, huonetyypit ja huoneiden koko vaihtelevat. Yksityisissä majataloissa ei kannata odottaa minkäänlaista ylellisyyttä, myös huoneet ovat hyvin erikokoisia. Toisaalta saamme kokea suurta vieraanvaraisuutta ja ainutlaatuisen tilaisuuden päästä lähelle paikallisväestöä.

Paikat ovat perheiden omistamia. Odotettavissa on hyvää, tukevaa paikallistyylistä ruokaa, jonka talon emäntä on valmistanut, sekä viihtyisiä hetkiä muun perheen, naapureiden, koirien, kanojen ja muun väen kanssa. Majataloissa on yhteinen kylpyhuone käytävällä.

Olemme sisällyttäneet ohjelmaan yhden yön jurtissa, jotka ovat kirgiisipaimentolaisten perinteisiä huopatelttoja. Samassa tilassa yöpyy neljä henkilöä. Kannattaa siis varautua siihen, että jurtassa nukutaan yhdessä muiden ihmisten kanssa. Myös jurtissa on yhteinen wc ja kylpyhuone.

Matkatavarat

Ota mukaan pienehkö reppu vaelluksille/retkille sekä sellaisia matkapäiviä varten, joina näet matkalaukkusi seuraavan kerran vasta illalla.

Varusteet

Tarvitset hyvät ulkoilu- tai vaelluskengät ja vaatteita, jotka sopivat aktiivilomailuun ulkona luonnossa. Sää voi olla lämmin, mutta iltaisin voi olla viileää erityisesti vuoristossa. Fleece ja sadetakki kannattaa siis pakata mukaan. Myös uima-asu ja pyyhe on hyvä olla mukana, sillä pulahdamme matkan varrella vuoristojärviin virkistäytymään. Yöpymispaikoissa on pyyhkeet ja vuodevaatteet.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja