Keväinen Mallorca

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kaunis saari tarjoaa aurinkoa, elämyksiä ja tilaisuuden rentoutua.

Perinteisellä lomasaarella on viehätysvoimaa, upeaa luontoa ja kiinnostavaa historiaa. Pagueran kaupunki toimii tukikohtanamme, kun vietämme rentouttavat päivät Mallorcalla.

Matkan aikana teemme retken Palma de Mallorcan kaupunkiin, jonka katedraali La Seu tekee vaikutuksen kauneudellaan. Käymme myös Andratxin markkinoilla sekä kauniissa rannikkokaupungissa Sant Elmissä. Ohjelmassa on lisämaksullinen retki Puerto Sólleriin, josta matkaamme junalla yli vuorten takaisiin Palmaan, sekä Valldemossaan, jossa säveltäjä Chopin vietti talven. Yksi retkistä suuntautuu Porto Criston vaikuttaville luolille.

Matkaohjelmassa on tilaa myös elämästä nauttimiselle – vain reilun 20 km päässä sijaitsee Palma. Kaupunki on varsinainen Välimeren helmi. Pienillä kaduilla on mukava kierrellä ja välillä voi pistäytyä kiinnostavissa putiikeissa. Ravintolat ja kahvilat kutsuvat istahtamaan viinilasilliselle ja nauttimaan tapaksista.

Hintaan sisältyy majoitus keskitason hotellissa puolihoidolla.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 10 päivää
Päivä 1
Helsinki - Mallorca - Paguera
Päivä 2
Tutustuminen Pagueraan kävellen
Päivä 3
Retki Andratxin markkinoille ja Sant Elmiin
Päivä 4
Puolipäiväretki Palma de Mallorcaan, sis. vierailun katedraalissa
Päivä 5
Lisämaksullinen retki: Valldemossa ja La Granjan kartano
Päivä 6
Vaellusretki
Päivä 7
Omaa aikaa
Päivä 8
Lisämaksullinen retki: Cuevas del Drach eli Lohikäärmeluolat ja Porto Cristo
Päivä 9
Lisämaksullinen retki: Puerto Sóller, Sóller - historiallisella junalla takaisin Palmaan
Päivä 10
Kotimatka

Hotelli

Hotel BQ Bulevar Peguera

 • 205 huonetta
 • 300 m rannalle
 • 100 m pääkadulle
 • 200 m paikallisbussille
 • 3 hissiä
 • Ravintola
 • Baari
 • Wi-Fi (sekä yleisissä tiloissa että huoneissa)
 • Lämmitetty sisäuima-allas
 • Ulkouima-allas
 • Aurinkoterassi
 • Kuntosali
 • Tallelokero huoneissa (lisämaksusta)

Neljän tähden (paikallinen luokitus) hotellimme sijaitsee keskeisellä paikalla Peguerassa, noin 24 km:n päässä pääkaupungista Palmasta. Rantakaupunki Paeguera sopii monenlaisille matkailijoille. Kaupungissa on erilaisia ravintoloita, ostosmahdollisuuksia  ja laaja aktiviteettitarjonta. Paikka on täydellinen rentoutumiselle ja Mallorcaan tutustumiselle. Hotellissa on mukava uima-allasalue ja kattoterassi.

Hotel BQ Bulevar Peguerassa on yhteensä 205 huonetta ja se on modernisoitu vuonna 2015. Hotelli sijaitsee rauhallisella alueella, vain 300 metrin päässä kauniista hiekkarannasta ja kävelymatkan päässä Pegueran pääkadulta Bulevarilta.

Hintaan sisältyy puolihoito ja ateriat tarjoillaan seisovasta pöydästä.

BQ Bulevar Peguera
C/Eucaliptus, 15
07160 Peguera, Mallorca
Puh: 0034-971-686397
Fax: 0034-971685501 B

Huoneet

Kaikissa huoneissa on wc, kylpy/suihku, keskuslämmitys, Wi-Fi, tallelokero (lisämaksullinen), satelliitti-tv, puhelin, vedenkeitin ja hiustenkuivain.

Huonetyyppi 1: Jaettu kahden hengen huone, näkymä hotellin takaosaan
Valoisissa huoneissa on parveke, joka avautuu hotellin takaosaan ja alimpiin kerroksiin. Huoneista on näkymä kiviseinään ja viereiselle pihalle. Sisältyy matkan perushintaan.

Huonetyyppi 2: Jaettu kahden hengen huone, näkymä kaupunkiin
Huoneet avautuvat kaupunkiin ja näkymä huoneista on kadulle, viereiselle pihalle sekä viereisiin hotelleihin. Huoneet sijaitsevat kerroksissa 1-4. 

Huonetyyppi 3: Jaettu kahden hengen huone, näkymä uima-altaalle
Nämä huoneet ovat hotellin suosituimpia sillä näkymä avautuu uima-altaalle. Huoneet sijaitsevat 1. ja 2. kerroksessa. Huoneita on rajoitettu määrä.

Huonetyyppi 4: Jaettu kahden hengen Superior-huone, näkymä kaupunkiin
Samankaltainen huone kuin huonetyyppi 2, mutta kooltaan hieman suurempi ja uudistettu. Huoneissa on moderni avoin kylpyhuone. Huoneet sijaitsevat 1. ja 2. kerroksessa. Huoneita on rajoitettu määrä. 

Huonetyyppi 5: Jaettu kahden hengen Superior-huone, terassi ja näkymä kadulle
Samankaltainen huone kuin huonetyyppi 2, mutta kooltaan hieman suurempi ja uudistettu, terassi kadulle. Huoneissa on moderni avoin kylpyhuone. Huoneet sijaitsevat 1. ja 2. kerroksessa. Huoneita on rajoitettu määrä.

Huone yhdelle
Huonetyyppi 1. Rajoitettu määrä. 

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.098€
Helsinki
998€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Mallorca - Paguera
Paguera

Saavuttuamme Mallorcalle ajamme hotelliimme Paguerassa, matkaa pääkaupunki Palma de Mallorcasta on ainoastaan noin 20 kilometriä.

Paguera on yksi saaren kaupungeista, jossa on elämää myös talvisin. Kun syksy kääntyy marraskuussa talveksi, valtaosa Mallorcan rantakaupungeista tyhjenee, muttei Paguera. Tänne kokoontuvat retkeilystä ja pyöräilystä kiinnostuneet ihmiset sekä elämästä nauttijat, jotka haluavat viettää syksyn ja talven kotimaansa lämpimämmissä ja valoisammissa oloissa.

1970-luvulle saakka Paguera oli vain pieni kalastajakylä, mutta viimeisten 30–40 vuoden aikana alueesta on kasvanut suosittu kokoontumispaikka lomalaisille, jotka haluavat nauttia mukavuuksista ja luonnosta.

Paguera sijaitsee suojaisassa lahdessa, jota reunustavat kalliot pitävät tuulet loitommalla ja muodostavat turkoosinsinisen laguunin hiekkarantoineen.

Majoitumme keskitason BQ Bulevar-hotelliin lähelle kaupungin keskustan palveluja ja rantaa. Matkan hintaan sisältyy puolihoito. 

Lähtöpäivästä ja lentoaikataulusta riippuen, syömme ensimmäisen päivän iltana hotellissa joko buffetillallisen tai myöhään illalla saavuttaessa tarjolla on pieni (kylmä) iltapala.

Matkanjohtaja kertoo paikan päällä tarkemmin Paguerasta sekä seuraavien päivien matkaohjelmasta.

Päivä 2
Tutustuminen Pagueraan kävellen

Aloitamme päivän rennolla kävelyretkellä tutustuen lähemmin Pagueraan. Kaupungissa on totuttu siihen, että matkailijoita riittää ympäri vuoden, joten elämää on enemmän kuin monissa muissa saaren kohteissa.

Paguerassa on kolme rantaa: Playa Palmira, Playa de la Romana sekä hotellin edustalla sijaitseva Playa de Tora. Playa Palmiran rannalla voi istahtaa johonkin rantakadun kahviloista ja nauttia elämästä – katsella merta tai ihailla auringonlaskua yli Isla de Malgratin.

Mukava rantabulevardi kutsuu aurinkoisina päivinä, ja alueella voi tehdä omia kävelyretkiä. Halukkaat voivat osallistua yhteiselle lounaalle (omaskustanteinen). Iltapäivä ja ilta ovat omaa aikaa.

Päivä 3
Retki Andratxin markkinoille ja Sant Elmiin

Tänään teemme retken lähellä sijaitsevaan Andratxiin. Paikalliset suuntaavat tänne aina keskiviikkoisin: on markkinapäivä! Markkinoilla on vilkas ja iloinen tunnelma, ja monet tekevät markkinakojuista hyviä löytöjä.

Vietettyämme pari tuntia viihtyisässä kaupungissa ajamme saaren lounaiskulmaan, jossa sijaitsee Sant Elm. Sant Elm on kaupungin katalaaninkielinen nimi, kastilian kielellä se on San Telmo. Kaupunki sijaitsee aivan Tramuntavuorten juurella. Vesi on kristallinkirkasta ja muistuttaa kesäisin Karibian aalloista. Monet tulevat tänne ihailemaan näkymiä Sa Dragoneraan, joka on kuusi kilometriä pitkä asumaton saari rannikon edustalla. Saari toimi aikoinaan vahtipaikkana merirosvoille. Teemme pienen kävelykierroksen alueella. Jos kävely ei houkuttele, voit nauttia kupposen kahvia odotellessasi. Palaamme hotelliin alkuiltapäivästä.

Päivä 4
Puolipäiväretki Palma de Mallorcaan, sis. vierailun katedraalissa

Tämän päivän kohteemme on Palma. Jo kaukaa voi nähdä valtavan katedraalin, joka seisoo veden äärellä ja toivottaa matkalaiset tervetulleiksi. Kuljemme aamupäivän jalkaisin matkanjohtajan johdolla Palman keskustassa. Kaupunki on siisti ja kaunis elegantteine, palmujen reunustamine kävelykatuineen. Erityisen ihastuttava on Plaça de la Reinan aukio. Historiallisessa keskustassa on kapeita katuja ja kujia sekä koko joukko koristeellisia palatseja Espanjan taloudellisen kukoistuksen kaudelta 1500-luvulta.

Vierailemme kauniissa La Seun katedraalissa, joka on rakennettu maurien suurimman moskeijan raunioille. Katedraali kuuluu Espanjan upeimpiin tuomiokirkkoihin ja on Mallorcan arvokkain kulttuuriaarre. Rakentaminen aloitettiin 1230, samaan aikaan kuin kuningas Jaime I ajoi maurit saarelta. Siitä lähtien kirkkoa on kutsuttu Palman suurimmaksi työpaikaksi – rakennusta on nimittäin rakennettu, kunnostettu ja laajennettu jatkuvasti lähes 800 vuoden ajan.

Maailmankuulu arkkitehti Antoni Gaudí osallistui kirkon sisätilojen uudistamiseen. Kirkon viimeisin uudistus on Capilla del Santísimo, jonka koristelun on tehnyt moderni taiteilija Miquel Barceló. Aihe on puhuttanut taidepiirejä sekä paikallisia. Jotkut pitävät upeana mielenkiintoista teosta, joka koostuu 2 000 erilaisesta keramiikkaosasta - toiset ovat vähemmän innostuneita. Kiinnostava teos joka tapauksessa!

Matkanjohtaja suosittelee mielellään lounaspaikkoja keskustassa (lounas on omakustanteinen).

Ennen paluumatkaa ehdit tehdä hieman ostoksia tai katsella kaupungin vilinää viinilasillisen äärellä.

Paluumatkalla Pagueraan pysähdymme Bellverin linnoituksen luona. Linnoituksen rakennutti kuningas Jaime I, joka vapautti Mallorcan maurien vallasta lähes 800 vuotta sitten. Kyse on Espanjan ainoasta pyöreästä linnoituksesta. Sitä on käytetty moneen tarkoitukseen vuosien varrella. 1700- ja 1800-luvuilla rakennus oli pelätty vankila, mutta nykyään tiloissa toimii historiallinen museo ja siellä järjestetään muun muossa näyttelyitä ja konsertteja. Bellver tarkoittaa ”kaunista näkymää”, ja ylhäältä linnoitukselta onkin upeat näkymät yli Palman kaupungin.

Palaamme Pagueraan iltapäivällä.

Päivä 5
Lisämaksullinen retki: Valldemossa ja La Granjan kartano

Tänään otamme suunnan kohti pohjoista. Ensin pysähdymme Valldemossassa, jossa puolalainen säveltäjä Frédéric Chopin ja hänen ystävättärensä, kirjailija George Sand viettivät talven 1838–39 asuen Sa Cartuja de Valldemossan luostarissa. Eronnut, piippua polttava George Sand, joka pukeutui mielellään miesten vaatteisiin, ja tuberkuloosia sairastava Chopin olivat paenneet heidän ympärilleen Pariisissa noussutta kohua. Valldemossa muistutti heidän mielestään paratiisia ja innostus oli suuri heidän saapuessaan. Kaikki ei kuitenkaan mennyt toiveiden mukaan. Vapaamielinen, naimaton nainen, kahden lapsen äiti asumassa yhdessä rakastajansa kanssa – se oli paikallisille liikaa. Kirjassaan Talvi Mallorcalla George Sand kuvailee paikallisia asukkaita ja heidän suhtautumistaan. Valldemossan kauneus kuitenkin lumosi hänet. Käymme upeassa luostarissa ja näemme mm. Chopinin kuolinnaamion, käsinkirjoitettuja kirjeitä sekä joitakin alkuperäisiä nuottisivuja säveltäjän Mallorcan-ajoilta. Luostarissa Chopin sävelsi yöllisen koiranilman innoittamana kuuluisan Sadepisarapreludinsa.

Luostarivierailun jälkeen matkaamme rantatietä pitkin saaren kuuluisalle länsirannikolle, jolla upeat näkymät seuraavat toistaan. Määränpäämme on pieni Esporlesin kaupunki, jossa sijaitsee La Granjan kartano. Kartanon historia ulottuu joitakin tuhansia vuosia taaksepäin. Kauniin luonnon ympäröimänä näemme, millaista elämä oli Mallorcan isoissa kartanoissa satoja vuosia sitten.

Iltapäivällä ajamme takaisin Pagueraan ja hotellillemme.

Retken voi varata etukäteen osana retkipakettia tai erikseen paikan päältä. (Retkipaketti sis. 3 retkeä 165€/hlö. Retken hinta paikan päällä 60€/hlö.)

Mikäli et halua mukaan retkelle, voit viettää päivän omaan tahtiisi.

Päivä 6
Vaellusretki

Tänään tutustumme lähemmin ympäristöön ja lähdemme matkanjohtajan mukana pienelle vaellusretkelle Pagueran ulkopuolelle. Kylä on rakennettu lahden poukamaan, jonka molemmilla puolilla kohoavat kalliot. Kävelyreittimme vie meidät Paguerasta Cap Andritxolin puolustustornille. Reitin alkuosa seurailee Calle de Cala Fornells-katua, kunnes saavumme samannimiselle lahdelle.

Tästä eteenpäin kuljemme havupuiden ja oliivipuiden reunustamaa luontopolkua pitkin aina Caló des Monjon pienelle lahdenpoukamalle saakka. Täällä kuvattiin muutamia kohtauksi elokuvaan ”Rikos auringon alla”, joka pohjautuu Agatha Christien Poirot-sarjan romaaniin. Hercule Poirotin roolissa esiintyi Peter Ustinov. Reitti jatkuu Cap Andritxoliin, jonka vartiotornista pidettiin aikoinaan silmällä merirosvoaluksia. Tornilta on näkymät Calviáan ja Camp de Mariin. Täältä palaamme takaisin Pagueraan.

Vaellusreitin pituus on noin 9,5 km ja kesto noin 3 tuntia. Matkanjohtaja voi valita vaihtoehtoisen reitin, esim. sää- ja tuuliolosuhteiden vuoksi.

Päivä 7
Omaa aikaa

Voit esimerkiksi tutustua lisää omatoimisesti Pagueraan ja sen lähiseutuun. Alueella on hyvät patikointimaastot.

Joinakin päivinä voimme mahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaan järjestää esim. filmiesityksiä, esitelmiä sekä opimme hieman Espanjan kieltä. Matkanjohtaja kertoo päivien ohjelmasta tarkemmin perillä.

Päivä 8
Lisämaksullinen retki: Cuevas del Drach eli Lohikäärmeluolat ja Porto Cristo

Mallorca tunnetaan monista luolistaan, joista osa on tippukiviluolia. Saarelta löytyy yli 300 erikokoista luolaa. Tänään suuntaamme itään käydäksemme kaikkein vaikuttavimmissa ja ehkä kuuluisimmissa luolissa lähellä Porto Cristoa. Kyse on Lohikäärmeluolista (esp. Cuevas del Drach). Käymme neljässä tippukiviluolassa, jotka ulottuvat yli 25 metrin syvyyteen. Pituutta luolilla on yhteensä reilut 2,4 km. Pääsemme ihailemaan upeita stalagmiitteja, jotka ovat syntyneet, kun kalkkikivipitoista vettä on pisaroinut satojen tuhansien vuosien ajan alas luolan katosta. Luolavierailu on kuin matka syvälle menneisyyteen. Kun näkee metrien korkuiset muodostelmat ja muistaa, että ne kasvavat noin 1 cm:n sadassa vuodessa, tajuaa kuinka lyhyen aikaa ihminen onkaan tallustanut maan päällä. Espanjalainen insinööri Carlos Buigas on suunnitellut luolastoon valaistuksen, joka tekee elämyksestä vaikuttavan. Luolastossa sijaitsee iso maanalainen järvi, jonka arvioidaan olevan yksi maailman suurimmista lajissaan (177 m pitkä ja 30 m leveä). Järven luona kuuntelemme klassisen musiikin konsertin, sillä luolan akustiikka on siihen täydellinen.

Luolista palaamme valoon ja käymme Porto Cristossa. Siellä voit nauttia mieleisesi lounaan (omakustanteinen).

Ajamme takaisin hotellille iltapäivällä.

Mikäli et halua mukaan retkelle, voit viettää päivän omaan tahtiisi.

Retken voi varata etukäteen osana retkipakettia tai erikseen paikan päältä. (Retkipaketti sis. 3 retkeä 165€/hlö. Retken hinta paikan päällä 55€/hlö.)

Päivä 9
Lisämaksullinen retki: Puerto Sóller, Sóller - historiallisella junalla takaisin Palmaan

Tämän päivän retki vie kiemuraisia teitä viehättävään Sóllerin kaupunkiin, joka sijaitsee Mallorcan appelsiinialueella. Meillä on aikaa tutustua lähemmin tähän viihtyisään rannikkokaupunkiin, vierailla modernissa katedraalissa ja ehkä pistäytyä hedelmätorilla tai joissakin pienistä putiikeista. Tai istahtaa alas ja pitää tauko aukion laidalla. Puerto Sóller on kaunis pieni paikka, jossa viihtyy mainiosti muutaman tunnin.

Rannikolta matkaamme ”sisarkaupunkiin” Sólleriin, joka sijaitsee viisi kilometriä sisämaan suuntaan. Sólleriin tutustumisen jälkeen nousemme historialliseen junaan, joka kuljettaa meidät yli vuorten Palmaan. Reitin varrella näemme kauniita puutarhoja, peltoja, vuoria ja appelsiinipuita. Junavaunut ovat hurmaavan vanhanaikaisia – ihan kuin matkaisimme ajassa taaksepäin.

Vähän ennen Palmaa nousemme junasta ja vaihdamme bussiin, joka vie meidät takaisin hotellille.

Retken voi varata etukäteen osana retkipakettia tai erikseen paikan päältä. (Retkipaketti sis. 3 retkeä 165€/hlö. Retken hinta paikan päällä 65€/hlö.)

Mikäli et halua mukaan retkelle, voit viettää päivän omaan tahtiisi.

Päivä 10
Kotimatka

Sanomme näkemiin Mallorcalle tältä erää ja lennämme Helsinkiin.

Lisämaksullinen retkipaketti

Retkipakettiin kuuluu:

 • Retki Puerto Sólleriin, Sólleriin ja historiallisella junalla takaisin Palmaan
 • Valldemossaan ja Alfabian puutarhaan
 • Cuevas del Drachiin, eli Lohikäärmeluoliin ja Porto Cristoon

Hinta: 165€/hlö

Retkipaketti tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
275€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Palma de Mallorca - Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus 9 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason BQ Bulevar-hotellissa
 • Puolihoito (buffetaamiainen ja buffetillallinen)
 • Kuljetukset ohjelman mukaan
 • Retket ohjelman mukaan: kävelyretki Paguereassa, retki Palmaan (sisältää käynnin katedraalissa) sekä puolipäiväretki Andratxiin ja Sant Elmiin
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksulliset huonetyypit. Huonetyyppi 2: 55€/hlö, 3:100€/hlö, 4: 75€/hlö ja 5: 85€/hlö. Huonekuvaukset näet hotellitiedoissa hieman ylempänä tällä sivulla.
 • Huone yhdelle
 • Retkipaketti 165€/hlö sis. 3 retkeä (Soller/Puerto de Soller, Valldemossa ja Cuavas del Drachin luolat Porto Cristossa). Retkipaketti varataan ja maksetaan etukäteen myynnistämme, viimeistään 45 päivää ennen matkaa. Vähimmäisosallistujamäärä 25 hlöä.
 • Ruokajuomat sekä muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille yhteensä noin 6€/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

Pakkaa mukaan hyvät ja mukavat kävelykengät tai lenkkarit sekä pieni laukku tai reppu, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Viileämpiä aamuja ja iltoja varten on hyvä olla mukana lämmintä päälle puettavaa sekä tuulenpitävä takki.

Retkiohjelma

Muutokset retkipäivien järjestykseen matkaohjelmassa ovat mahdollisia. Vahvistetut retkipäivät saat matkanjohtajalta kohteeseen saapumisen jälkeen.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Kevätloma Mallorcalla onnistui täydellisesti! Pagueran pikkukaupunki meren hiekkarannan äärellä oli hyvä kohde ja myös Palma lähellä. BQ -hotelli hyvä, ruoasta annan erityiskiitosta. Matkanjohtaja Riitta oli osaava ja mukava vetäjä.
Date published: 2023-05-05
Rated 4 out of 5 by from 10 päivää Mallorcalla Hieno kokonaisuus erilaisia aktiviteetteja, maisemia, kulttuuria
Date published: 2023-04-30
Rated 5 out of 5 by from Matkalla mielenkiintoinen sisältö ja hyvin toteutettu 10-päivän matka oli sopivan pituinen,olin tyytyväinen
Date published: 2023-04-30
Rated 5 out of 5 by from Erinomainen loma. Hotelli siisti, ruoka monipuolista ja hyvää. Matkanjohtaja aktiivinen ja miellyttävä. Ilma sattui myös täydelliseksi.
Date published: 2023-04-29
Rated 4 out of 5 by from Hyvin järjestetty, mielenkiintoinen matka Tultiin kotiin tältä matkalta pari päivää sitten ja päällimmäisenä tunteena on tyytyväisyys onnistuneeseen matkaan. Kaikki sujui hyvin. Hotelli oli hyvä, ruoka oli hyvää, allasalueet olivat siistejä ja henkilökunta ystävällistä. Matkan retkipaketti sisälsi upeat retket ja myös matkan hintaan kuuluvat retket olivat hyviä. Voimme vilpittömästi sanoa, että kaikki odotukset ylittyivät matkan suhteen.
Date published: 2023-04-29
Rated 4 out of 5 by from Kevään matka Mallorcalle hipoi täydellisyyttä kelejä myöden Tämä oli kolmas Albatrossin matka ja niistä paras. Opas luotsasi matkalaisia yksin hienosti retkillä ja hotellissa. Kiitos Riitta.
Date published: 2023-04-29
Rated 5 out of 5 by from Mallorca ei pettänyt taaskaan eikä Albatros 10 päivän kevätmatka Mallorcalle oli kokonaisuudessaan erittäin hyvä. Matkat sujuivat ongelmitta lentoineen ja bussikuljetuksineen. Hotelli oli paras ikinä- siisti ja jos vikoja kuten suihkun liukuovi, korjaaminen hoidettiin moitteetta. Aamiainen ja illallinen seisovasta pöydästä olivat ylenpalttiset. Annosten laatu ei moitetta saa. Ruokarajoitteinenkin pärjää hyvin ellei vaadi leipiä ja makeita leivoksia.Lomakohde oli sopivan kokoinen ja sopivan matkan päässä retkikohteista. Jos joku miinus pitää kaivaa niin lentoyhtiö voisi huomioida gluteiinirajoitteiset paremmin. Mutta oma varautuminen pelastaa tältäkin ongelmalta. Paikalliset matkaoppaat, jotka retkillä mukana olivat pakosta voisivat ottaa hieman aktiivisemman roolin. Heidän pitkä koulutuksensa ja kielitaitonsa menevät aivan hukkaan. Kohteissa saatu heidän jakama informaatio jäi hyvin ohueksi.
Date published: 2023-04-29
Rated 5 out of 5 by from Keväinen Mallorca Olin tällä' matkalla kymmenen päivää, mikä on juuri sopiva aika kyseisessä kohteessa. Matkan kokonaisuus oli erittäin onnistunut ja myös säät suosivat. Retket piristivät ja ryhdittivät mukavasti koko matkaa. Hotelli oli tasokas ja siinä oli erittäin hyvä ja ystävällinen palvelu. Saksalaisen suuri määrä saarella yllätti. Oikein täytyi pitää puolensa, että sai edes vähän harjoitella vaatimtonta espanjaansa. Varsinainen kielikylpy!
Date published: 2023-04-29
 • y_2023, m_9, d_28, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_35
 • loc_fi_FI, sid_ESRTR10, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja