Keväinen Andalusia - 13 päivää

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Vaihda pimein vuodenaika kiireettömään lomaan Costa del Solilla ja koe monipuolinen Andalusia. Pidempi matka, isompi ilo!

Costa del Sol on juuri oikea kohde hieman pidemmälle matkalle Euroopassa, sillä aurinko paistaa täällä noin 320 päivää vuodessa. Sen lisäksi, että saat D-vitamiinivarastosi täytettyä, pääset nauttimaan Andalusian kauniista luonnosta, jännittävästä historiasta ja värikkäästä kulttuurista.

Tutustumme Picasson Málagaan ja käymme Mijasin viehättävässä kylässä ja kauniissa Rondan kaupungissa.

Matkanjohtaja järjestää ylimääräisiä retkiä ja mukavaa tekemistä porukalla. Päätät tietenkin itse, paljonko aikaa haluat viettää yhdessä muiden matkalaisten kanssa.

Asut hotelli Parasolissa, Torremolinosissa. Matkan hintaan sisältyy puolihoito hotellissa: buffetaamiainen ja illallinen.

Retkiohjelma on alustava, muutokset mahdollisia.

Matkan kesto on 13 päivää, kotiinpaluussa saapuminen Helsinkiin on 14. päivän puolella. (Teknisestä syystä matkan kesto on näkyvissä kotisivuilla: 14 päivää)

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 13 päivää
Päivä 1
Helsinki - Málaga - Torremolinos
Päivä 2
Tervetuloa - tutustumista lähiympäristöön
Päivä 3
Retki Málagaan. Kaupunkikävely, museo Málaga ja málaga-viini
Päivä 4
Omaa aikaa
Päivä 5
Retki Rondaan - upealla paikalla sijaitsevaan kaupunkiin
Päivä 6
Omaa aikaa
Päivä 7
Retki valkoiseen Mijaksen kylään ja rannikolle
Päivä 8
Lisämaksullinen retki Britannian merentakaiselle alueelle; Gibraltarille
Päivä 9
Omaa aikaa
Päivä 10
Lisämaksullinen retki Cómpetaan, Frigilianaan ja rannikkokaupunki Nerjaan
Päivä 11
Omaa aikaa
Päivä 12
Lisämaksullinen retki Sevillaan, kaupunkikierros, kaupunkikävely ja historiallinen kaupunginosa ja hieman omaa aikaa
Päivä 13
Málaga - Helsinki

Hotelli

Hotel Parasol

Neljän tähden (paikallinen luokitus) hotelli hyvällä sijainnilla Playamarin alueella Torremolinosissa.

Parasol by Dorobe hotellissa on tehty mittava remontti ja se avattu uudelleen huhtikussa 2024. Hotelli on lähellä rantaa ja rantapromenadia (n.130 m).  Viihtyisällä piha- ja uima-allasalueella (ei lämittetty) on mukava viettää aurinkoisia päiviä.

Hotellissa on yhteensä 176 huonetta. Tunnet olosi kotoisaksi hotellissa, jossa henkilökunta tekee parhaansa varmistaakseen, että viihdyt.

Parasol sijaitsee Torremolinoksen juurella Playamarin rannalla. Hotellista pääset helposti kävellen pieniin rantaravintoloihin, kauppoihin ja baareihin. Hotelli ei myöskään ole kaukana Torremolinoksen keskustasta (portaita noustavana), johon on kiva tutustua.

Merenranta kutsuu kävelylle ja hotellin takana olevalla alueella on ravintoloita ja kahviloita, joita lähialueen monet vakituiset asukkaat  suosivat. Kaikista huoneista on näkymät puutarhaan, pihalle ja/tai uima-altaalle. 

Matkan hintaan sisältyvät monipuoliset buffet-ateriat sekä aamaisella että illallisella. Jos haluat välttää kiireisimmät ruokailuajat, suosittelemme, että ruokailet esim. hieman myöhemmin illalla.

Huomaa, että valokuvat ovat tietokoneella tehtyjä havainnekuvia uudistetuista huoneista.

Hotellissa on mukava baari, jossa on esim. elävää musiikkia. Ulkona uima-altaan (ei lämmitetty)  lähellä on snackbaari. Hotellissa on hissi ja maksuton Wi-Fi (toimii yleisissä tiloissa)

Hotellin yhteystiedot:

HOTEL PARASOL BY DOROBE ****
Paseo del Colorado, 42 - Playamar
29620 Torremolinos (Málaga)
Tel. (0034) 952 38 60 22

Hotellin kotisivut: https://www.parasolbydorobe.com/en/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)

Huonetyypit
Voit valita kolmesta erilaisesta huonetyypistä.

Tyyppi 1: Classic-huone (sis. matkan hintaan)

Perushintainen kahden hengen huone, noin 25m2. Huoneissa on oma kylpyhuone, jossa wc ja suihku. Hiustenkuivain, sateliitti-tv, parveke (kaksi tuolia ja pieni pöytä), tallelokero (maksullinen), ilmastointi/lämmitys, kattotuuletin, vaatekomero ja minibaari.

Tyyppi 2: Mediterreanean view-huone (näkymä merelle), lisämaksullinen

Huoneet ovat kuten Classic-huonetyypissä, mutta sijaitsevat hotellin ylimmissä kerroksissa ja valoisista huoneista on näkymä merelle. Kahden hengen huoneita kooltaan noin 25m2. Kylpyhuone, jossa on wc ja suihku, sateliitti-tv, parveke (kaksi tuolia ja pieni pöytä), tallelokero (maksullinen), ilmastointi/lämmitys, kattotuuletin, vaatekaappi ja minibaari.

Tyyppi 3: Classic-huone yhden hengen käyttöön, lisämaksullinen 

Perushintainen kahden hengen huone lisämaksusta yhden hengen käyttöön, noin 25m2. Huoneissa on oma kylpyhuone, jossa wc ja suihku. Hiustenkuivain, sateliitti-tv, parveke (kaksi tuolia ja pieni pöytä), tallelokero (maksullinen), ilmastointi/lämmitys, kattotuuletin, vaatekomero ja minibaari.

 

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.348€
Helsinki
Hotel Parasol
1.198€
Helsinki
Hotel Parasol
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Retkiohjelma on alustava, muutokset mahdollisia. Vahvistamme lopullisen retkiohjelman lentolippujen mukana. Retkipäivien järjestys voi muuttua esim. paikallisten juhlapyhien vuoksi. 

Päivä 1
Helsinki - Málaga - Torremolinos

Lennämme Helsingistä Málagaan ja perille saavuttuamme ajamme suoraan hotelliimme. Hotelli Parasol sijaitsee Torremolinosissa. Ajoaika lentokentältäTorremolinosiin ja hotellille on noin 10 min.

Seuraavien päivien aikana tiedossa on rentoa yhdessäoloa ja kokeneet matkanjohtajat järjestävät ohjelmassa olevien retkien lisäksi muutakin tekemistä, jotta sinulla olisi paljon mukavia muistoja kotiinviemisinä. Sinusta itsestäsi on tietenkin kiinni, kuinka paljon haluat osallistua yhteiseen ohjelmaan. Lomalla kaikki on vapaaehtoista.

Lentoaikataulusta riippuen syömme ensimmäisenä iltana joko buffet-illallisen tai myöhäisen illan kylmän iltapalan.

 

Päivä 2
Tervetuloa - tutustumista lähiympäristöön

Tänään aloitamme tutustumalla aamupäivän aikana hieman hotellin lähiympäristöön, jotta sinun on helpompaa liikkua itsenäisesti tulevina lomapäivinä. Näet, missä on lähin bussipysäkki ja missä on juna-asema, josta paikallisjunat Málagaan lähtevät. Málagassa on kaikkea tapasbaareista, markkinoihin, taidemuseoihin, kivoihin putiikkeihin ja kauniiseen rantapromenadiin.

Päätämme yhteisen kävelykierroksemme hotellin edustalla olevalta rantapromenadille, jossa on tarjolla runsaasti ravintoloita ja palveluita. Täällä on mukava istahtaa kahvilan terassille ja juoda kupillinen kahvia. Syömme kierroksen päätteeksi kevyen lounaan (sis. hintaan).

Päivä 3
Retki Málagaan. Kaupunkikävely, museo Málaga ja málaga-viini

Aloitamme Andalusiaan tutustumisen vierailulla alueen toiseksi suurimpaan kaupunkiin Málagaan. Kaupungissa on 560 000 asukasta ja se on Costa del Solin keskus. Tämä satamakaupunki on ollut varsinainen kansojen sulatusuuni. Foinikialaiset saapuivat mereltä ja perustivat Malacan, kuten he kaupunkia kutsuivat. Täältä purjehdittiin kaikkialle Rooman valtakuntaan laivat täynnä kalaa, silkkiä, viikunoita, rusinoita ja manteleita. Arabivallan aikana Málaga oli yksi alueen merkittävimmistä kaupungeista. Espanjalaisten löydettyä Amerikan kaupungista tuli yksi siirtovaltojen välisen kaupan keskus. Myöhemmin tekstiili- ja rautateollisuus pitivät pyörät pyörimässä, kunnes 1800-luvun lopulla teollisuuden kannattavuus romahti ja kaupunki kuihtui. Matkailusta tuli uusi valtti, joka nosti Costa del Solin takaisin kartalle.

Kuljeskelu Málagan katuja pitkin on matka läpi vuosisatojen. Näemme suositun kauppahallin, jossa huolella esille asetetut tuoreeet hedelmät ja vihannekset houkuttelevat ostoksille. Välimerestä saadut kalasaaliit ja mausteet kilpailevat nekin huomiostasi.

Vierailemme vanhassa tullikamarissa sijaitsevassa Museo Malagassa, joka on Andalusian suurin valtion omistama museo. Museota rakennettiin 18 vuotta ja se avattiin vuonna 2016. Museo pinta-ala on 15000m2 ja se on Andalusian suurin valtion omistama museo. Yli 15000 esineen mukana voimme seurata matkaa aina kivikaudelta 1900-luvulle saakka. Lyhyt vierailumme voi kenties innoittaa sinua palaamaan tänne myöhemmin loman aikana.

Museovierailun jälkeen pidämme pienen tauon, jolloin sinulla on mahdollisuus nauttia lounasta (omakustanteinen). Lounaaksi voit nauttia vaikkapa tapaksia yhdessä kaupungin tapasravintoloista.

Lounaan jälkeen jatkamme matkaa pitkin sokkeloisia pikkukatuja ja pysähdymme yhteen intiimeistä bodegoista nauttimaan lasillisen paikallista malaga-viiniä. Viini tarjoillaan suoraan hanasta ja bodegassa tunnelma on rento. Viinimaistiaisten jälkeen sinulla on omaa aikaa.  Vieraile vaikka kauniissa katedraalissa, jota kutsutaan "La Manquitaksi", eli yksikätiseksi naiseksi. Katedraalista on näet "kadonnut" toinen torneista. Tai käy Alcazabassa, maurilaisessa linnoituksessa. Vaikuttava rakennus koostui aikaisemmin yli sadasta tornista ja moskeijasta. Näet pieniä, viehättäviä patioita ja kauniin puutarhan. Alcazabaa kutsutaan ”Málagan Alhambraksi”. Kun olet käynyt siellä, tiedät miksi.

Iltapäivällä palaamme takaisin hotellille. Málagan retki antaa hyvän kuvan kaupungista. Monet haluavat varmasti palata kaupunkiin omatoimisesti myöhemmin.

Päivä 4
Omaa aikaa

Päivinä, jolloin meillä ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja. Vaikkapa mukavia kävelyretkiä, käyntejä lähimarkkinoilla tai espanjankielen harjoittelua. Vieraile vaikkapa Córdoban kauniissa kaupungissa tai Granadassa ja Alhambran upeassa palatsissa. Tai tee jännittävä vaellusretki El Camino de Rayn-reitillä. 

Jos ylimääräisistä aktiviteeteista aiheutuu kuluja, ne ovat paikan päällä itse maksettavia kuluja.

Albatrosin suomalaiset matkanjohtajat ovat apunasi, jotta lomakokemuksesi olisi mahdollisimman onnistunut.

Päivä 5
Retki Rondaan - upealla paikalla sijaitsevaan kaupunkiin

Rondan kaupungin on varmasti yksi erikoisimmista kaupungeista Espanjassa. Ronda sijaitsee keskellä jyhkeitä kallioita ja vuoristomaisemaa sata metriä syvän Tajo-rotkon molemmin puolin.

Kaupungin jakava Puente Nuevo -silta on Rondan päänähtävyys. Sillan rakentaminen kesti 42 vuotta. Se sijaitsee Tajo-rotkon korkeimmalla ja kapeimmalla kohdalla. Silta on rakennettu 1700-luvulla ja sieltä on fantastiset näkymät rotkon pohjalle 90 metriä alaspäin. Myös Santa María la Mayorin tuomiokirkko on näkemisen arvoinen. Kirkko oli alun perin moskeija, jonka minareetti on muutettu kellotorniksi. Sisällä kirkossa huomaa, että barokkialttarin ja apsiksen rakentamisessa on otettu mallia Málagan tuomiokirkosta.

Etäisyys Torremolinosista Rondaan on noin 100 km ja ajoaika suuntaansa noin 1 tunti ja 45 min.

Päivä 6
Omaa aikaa

Päivinä, jolloin meillä ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja.

Päivä 7
Retki valkoiseen Mijaksen kylään ja rannikolle

Mijaksen "valkoinen kylä" on viehättävä käyntikohde. Tänään tutustumme tähän kapeiden kujien ja pienten aukioiden kylään (tai pikkukaupunkiin) yhdessä. Mijas on yksi Andalusian sisämaan kuuluisimmista "valkoisista kaupungeista". Mijas sijaitsee Sierra de Mijasin vuoristossa, ja sieltä on upeat näkymät rannikolle. 

Rannikon läheisyydestä huolimatta kaupunki on säilyttänyt suuren osan espanjalaisesta tunnelmastaan. Pienien mukulakivikatujen varsilla on kodikkaita taloja ja kuin piilotettuja pieniä pihoja, ravintoloita ja viehättäviä ​​paikkoja, joissa levähtää hetki ja juoda kupillinen kahvia tai teetä

Voit myös vilkaista Mijan suojeluspyhimyksen Virgen de la Peñan kappelia, joka on pieni kallioon kaiverrettu minikirkko.

La Immaculada Concepciónin kirkossa on jälkiä kaupungin vanhasta minareetista, joka on nykyään osa kirkon tornia. Mijasin kaupunginmuurilta näkyy hyvällä ja kirkkaalla säällä aina Välimeren yli Gibraltariin ja Marokkoon saakka.

Päivä 8
Lisämaksullinen retki Britannian merentakaiselle alueelle; Gibraltarille

Tänään voit lähteä mukaan retkelle Euroopan mantereen viimeiseen siirtokuntaan, nimittäin Britannian hallitsemaan Gibraltariin. Ajamme etelään kohti La Linean rajakaupunkia. Täällä sijaitsee niemi, jota Britannia on hallinnut yli 300 vuotta. Gibraltar sijaitsee Euroopan ja Afrikan välisessä salmessa ja sillä oli suuri merkitys erityisesti toisen maailmansodan aikana ja myös sen jälkeen.

Gibraltarilla käynti on vähän sama kuin jos piipahtaisi Englannissa, tosin sää on todennäkösesti parempi. Keskustassa on tax free -kauppoja, pubeja ja fish & chips -puoteja vieri vieressä. Monet pitävät Gibraltaria hyvin turistisena. Tuntuukin hassulta seistä Britannian kamaralla, jonka pitäisi maantieteellisesti katsottuna kuulua Espanjalle.

Kreikkalaisen jumaltarun mukaan niemimaan maamerkki, korkea kalkkikivivuori The Rock, on yksi Herakleen pilareista, joka syntyi, kun urhea sankari halkaisi nuijalla vuoren kahtia. Gibraltar sijaitsee monien petolintujen muuttoreitillä ja on yksi Euroopan tärkeimmistä muuttolintujen levähdyspaikoista.

Retki Gibraltarille sisältää ainoastaan bussimatkat. Näin retken hinta on edullinen ja voit itse valita, mihin haluat käyttää aikasi Gibraltarilla. Jos haluat vierailla The Rockilla, pääset sinne paikallisilla takseilla (noin 1,5 tuntia). Voit myös mennä köysiradalla ylös vuorelle ja kokea Gibraltaria hieman ylempää. Vaikka Gibraltar on edelleen keskustelunaihe Espanjan ja Ison-Britannian välillä, sanotaan, että Gibraltar pysyy brittina niin kauan kuin apinat asuvat siellä. Matkanjohtaja kertoo sinulle eri vaihtoehdoista, miten viettää päivä Gibraltarilla. Sinulla on reilusti aikaa, ja haluat ehkä juoda klassisen englantilaisen tuopillisen olutta ja syödä pubilounaan ennen kuin lähdemme takaisin Benalmadenaan.

Ajomatka Gibraltariin on noin 126 km, ajoaika noin 1 tunti 45 min/suunta.

Retki Gibraltarille sisältyy lisämaksulliseen retkipakettiin, joka varataan ja maksetaan viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää.

Mikäli paikkoja on jäljellä, retken voi varata vielä matkakohteessa.

Päivä 9
Omaa aikaa

Päivinä, jolloin meillä ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja.

Päivä 10
Lisämaksullinen retki Cómpetaan, Frigilianaan ja rannikkokaupunki Nerjaan

Rannikolta Málagaan päin sijaitsee La Axarquían vuoristoalue, joka tunnetaan myös nimellä “Valkoiset kylät”. Täällä elanto saadaan pääasiassa maanviljelyksestä, ja alueella kasvaakin avokadoja, viiniä ja oliiveja. Pienissä maalaiskylissä näkee runsaasti merkkejä arabiarkkitehtuurista todisteena maurien valtakaudesta. Kun ajaa rannikolta ylös vuoristoon, siirtyy samalla ihan toiseen maailmaan. Aluetta ovat asuttaneet roomalaiset ja eritoten maurit, jotka elivät täällä vielä 400 vuotta sitten. Käymme pienessä Frigilianan kylässä, joka on nykyään suojeltu kansallisaarre. Kylän maurilainen osa on restauroitu.

Kuljemme kumpuilevien ja vehreiden maisemien läpi ja näemme alueelle tyypillisiä valkoisia maatiloja. Täällä kasvaa ja kasvatetaan avokadopuita, viinirypäleitä ja oliivipuita. Monissa pienissä kylissä on merkkejä arabialaisesta arkkitehtuurista ja maurilaisesta menneisyydestä, kuten minareetteja ja Sayalongan pyöreä hautausmaa.

Jatkamme matkaa Cómpetan pieneen kaupunkiin, joka tunnetaan Málaga -viinin tuotannostaan. Matkalla näihin vuoristokaupunkeihin koemme paikallista arkea ja näemme maaseudun elämää. Tutustumme hetken ajan kaupunkiin kävellen. Juomme yhdessä paikallisista kuppiloista kupilliset espanjalaista kahvia ja kuulemme espresson monista espanjalaisista vaihtoehdoista. Málagan ympäristössä sanotaan, että jokaisella espanjalaisella on oma muunnelmansa. Voit valita useammasta kahvin ja maidon muunnelmasta, joita ovat esim. corto, semilargo, nube, clarito, café con hielo ja cortado. Andalusiassa on paljon valinnan varaa, kun on kahvikupillisen aika!

Pienen tauon jälkeen jatkamme matkaa jatkamme matkaa alas rantaan viehättävään Nerjan kaupunkiin, joka sijaitsee upealla paikalla Välimeren rannalla Sierra de Almijara -vuoriston juurella. Huolimatta viimevuosien väestömäärään kasvusta rannikon kaupungeissa, Nerjassa on vain noin 15000 asukasta.

Nerjan kaupunki perustettiin yli 3 000 vuotta sitten. Kaupungista on löydetty Rooman valtakunnan aikaisia raunioita. Maurit rakensivat vanhankaupungin, jolle ovat leimallisia valkoiseksi kalkitut talot, kapeat kadut ja vehreät patiot. Nerjan keskustassa sijaitsee Balcón de Europa, Euroopan parveke, joka on pyöreä näköalaterassi korkealla kalliotasanteella. Aikaisemmin paikalla seisoi linnoitus, jolla oli tärkeä rooli taistelussa merirosvoja vastaan. Teemme kaupungilla pienen kävelykierroksen ja aikaa on myös syödä kevyt lounas.

Retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin, joka varataan ja maksetaan viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää. 

Mikäli paikkoja on vapaana, retken voi varata matkakohteessa.

Päivä 11
Omaa aikaa

Päivinä, jolloin meillä ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja.

Päivä 12
Lisämaksullinen retki Sevillaan, kaupunkikierros, kaupunkikävely ja historiallinen kaupunginosa ja hieman omaa aikaa

Lähdemme heti aamusta kohti Andalusian pääkaupunkia, Sevillaa. Pienet viehättävät aukiot palmupuineen hehkuvat elämäniloa. La Giraldan kellotorni symbolisoi kaupungin värikästä historiaa. Se on rakennettu maurilaiseen tyyliin ja sieltä on upeat näkymät yli kaupungin. Täällä ovat hallinneet visigootit, roomalaiset ja arabit – ja kaikki ovat jättäneet kaupunkiin jälkensä.

Kaupunki oli 1500-luvulla Espanjan tärkein satamakaupunki. Laivat ”uudesta maailmasta” toivat tänne arvokkaan lastinsa. Laivojen lasti sekä lähdöt ja saapumiset Guadalquivir-jokea pitkin rekisteröitiin Torre del Oron puolustustornissa (suom. Kultainen torni). Kosmopoliittinen kaupunki veti puoleensa kauppiaita, merimiehiä, taiteilijoita ja runoilijoita. Sevillasta tuli Espanjan varakkain kaupunki, ja vielä nykyäänkin sanotaan, että Madrid on Espanjan pääkaupunki, mutta Sevilla on maailman pääkaupunki.

Täällä syntyivät fiktiiviset hahmot kuten Carmen, myyttinen Don José ja jopa roomalaiskeisarit Trajanus ja Hadrianus. Täällä syntyi myös taiteilija Velazquez, joka sai lisänimen ”El Sevillano”. Aloitamme kaupunkiin tutustumisen kaupunkikierroksella ja näemme joitakin tärkeimmistä nähtävyyksistä: oopperan, kauniin härkätaisteluareenan, vuoden 1992 maailmannäyttelyä varten rakennetun alueen sekä tupakkatehtaan, jossa Carmen kääri sikareita.

Seuraavaksi tutustumme Sevillan historialliseen kaupunginosaan. Käymme legendaarisessa juutalaiskorttelissa, Barrio Santa Cruzissa, joka on tuttu oopperoista Sevillan parturi ja tietysti Bizet’n Carmen. Tänä päivänä alueella ei enää asu juutalaisia, sillä kuningatar Isabella Katolilainen (esp. Isabel La Católica) karkotti heidät vuonna 1492.

Sokkeloiset kujat, suihkulähteet ja valkoiseksi kalkitut rakennukset kuljettavat meidät mukanaan menneeseen aikaan.

Halutessasi voit vierailla kaupungin kuuluisassa tuomiokirkossa, joka on paitsi maailman kolmanneksi suurin kirkko, myös maailman suurin goottilaistyylinen kirkko. Kirkko on vertaansa vailla oleva, valtavan kokoinen rakennus, jossa on muun muassa 30 kappelia ja Kristoffer Kolumbuksen hauta. Täällä voit ihailla suurta kullalla silattua alttaritaulua, joka on lajinsa vaikuttavin koko Espanjassa. Lounaan voit nauttia oman halusi mukaan.

Palaamme hotelliimme myöhään iltapäivällä/alkuillasta. Vaikka ajomatka voi tuntua pitkältä, on Sevilla ehdottomasti näkemisen arvoinen. (Ajomatka Sevillaan on 221 km, ajoaika noin 2 tuntia 45 min/suunta.)

Sevillan retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin, joka varataan ja maksetaan viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää.

Mikäli paikkoja on vapaana, retken voi varata vielä matkakohteessa.

 

Päivä 13
Málaga - Helsinki

Lennämme Málagasta Helsinkiin.

Saavumme Helsinkiin seuraavan päivän puolella.

Lisämaksullinen retkipaketti

Retkipakettiin kuuluu kolme retkeä: Gibraltarille, Frigilianaan&Competáan ja rannikkokaupunki Nerjaan sekä Sevillaan. Retkipaketti tilataan ja maksetaan viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Hinta: 118€/hlö 

Retket myydään erikseen myös paikan päällä (mikäli paikkoja on vapaana). Hinnat tällöin: Gibraltar 35€/hlö, Frigiliana&Competá ja Nerja 35€/hlö sekä Sevilla 55€/hlö.

 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
430€
Yhden hengen huoneen lisämaksu

430€

Lisämaksulliset huonetyypit

Tyyppi 2: Mediterreanean view-huone (näkymä merelle), lisämaksu 75€/hlö

Huoneet ovat kuten Classic-huonetyypissä, mutta sijaitsevat hotellin ylimmissä kerroksissa ja valoisista huoneista on näkymä merelle. Kahden hengen huoneita kooltaan noin 25m2. Kylpyhuone, jossa on wc ja suihku, sateliitti-tv, parveke (kaksi tuolia ja pieni pöytä), tallelokero (maksullinen), ilmastointi/lämmitys, kattotuuletin, vaatekaappi ja minibaari.

Tyyppi 3: Classic-huone yhden hengen käyttöön, lisämaksu 430€ 

Perushintainen kahden hengen huone lisämaksusta yhden hengen käyttöön, noin 25m2. Huoneissa on oma kylpyhuone, jossa wc ja suihku. Hiustenkuivain, sateliitti-tv, parveke (kaksi tuolia ja pieni pöytä), tallelokero (maksullinen), ilmastointi/lämmitys, kattotuuletin, vaatekomero ja minibaari.

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Málaga - Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 12 yötä jaetussa kahden hengen parvekkeellisessa Classic-huoneessa hyvätasoisessa (paikallinen luokitus neljä tähteä) hotelli Parasolissa, Torremolinosissa
 • Puolihoito (aamiainen ja buffet-illallinen, ei sisällä ruokajuomia)
 • Päivänä 1 joko buffetillallinen tai kevyt iltapala (lentoaikataulusta riippuen)
 • Kuljetukset sekä retket ohjelman mukaan (Malagan, Mijaksen ja Rondan retket)
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksulliset huonetyypit
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Voit ostaa etukäteen retkipaketin 118€.  Retkipakettiin sisältyvät nämä 3 retkeä: Gibraltar, Nerja ja Frigiliana sekä Sevilla. Retkipaketti varataan ja maksetaan viimeistään 45 pv ennen lähtöpäivää.

• Lisämaksulliset retket etukäteen ja erikseen ostettuna: Sevilla 55€/hlö, Gibraltar 35€/hlö, retki Frigilianaan, Competáan ja rannikkokaupunki Nerjaan 35€/hlö. Retket varataan etukäteen myynnistämme, viimeistään 45 päivää ennen lähtöpäivää. 

Retket voi varata erikseen ja maksaa kohteessa, mikäli paikkoja on vapaana. Hinnat kohteessa: Gibraltar 35€/hlö, Nerja&Frigiliana 35€/hlö ja Sevilla 55€/hlö. Vähimmäisosallistujamäärä 15, jotta retket toteutuvat. Matkaohjelmassa oleviin retkipäiviin ja ohjelmaan voi tulla muutoksia kohteessa.

Huomioi, että retkillä kävellään paljon ja jokaisen osallistujan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apuvälineitä ryhmän mukana.

 

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Ateriat

Ateriat nautitaan hotellin ravintolassa. Matkan hintaan sisältyy aamiainen ja illallinen (puolihoito). Ruokajuomat eivät sisälly hintaan.

Suosittelemme menemään illalliselle hieman myöhemmin, ei välittömästi illallisajan alettua. Näin voit syödä rauhassa ja jonottamatta.

 

Liikkuminen matkan aikana

Retkipäivinä kävelemme paljon, myös epätasaisessa maastossa ja portaissa. Osallistujan tulee kyetä liikkumaan ryhmän mukana. Retket eivät sovellu liikuntaesteiselle.

Lisämaksulliset retket

Sevilla 60€/hlö
Gibraltar 30€/hlö
Retki Frigilianaan, Competáan ja rannikkokaupunki Nerjaan 30€/hlö
Kaikki kolme retkeä sisältävä retkipaketti:110€/hlö

Yksittäiset retket ja retkipaketti varataan etukäteen myynnistämme. Retket tulee varata viimeistään 45 päivää ennen lähtöpäivää. 

Muutokset retkipäivien järjestykseen matkaohjelmassa ovat mahdollisia. Huomioithan, että retkillä kävellään paljon, joten ne eivät sovellu liikuntaesteiselle.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää Espanjasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/espanja

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Hyvät retket Kolmen viikon matkan suolana useat hyvät, mielenkiintoiset retket.
Date published: 2024-01-09
Rated 4 out of 5 by from Onnistunut matka Kiva loma.
Date published: 2024-01-08
Rated 4 out of 5 by from Lomalaiset Best Siroco Benalmadena Tulimme kotiin 2 vrk sitten Best Siroco 3 viikon matkalta. Hotelli on loistavalla paikalla:hyvät kulkuyhteydet ja lyhyt matka rantabulevardille. Hotellin puutarha vehreä ja laaja lukuisine kasveineen.Henkilökunta ystävällistä ja palvelu kiitettävää.Huone siivottiin ja pyyhkeet vaihdettiin päivittäin. Ruokatarjonta buffetteineen aamuin ja illoin todella runsas,suorastaan ylenpalttinen. Mutta ne huoneet! Huone aika pieni ja suurimman osa siitä vei älyttömän kokoinen sänky.Ja säilytystilat kehnot:hyllytilaa ei ollenkaan,ainoastaan vaatetangot. Huoneissa näkyy kuluneisuutta,päivitys olisi paikallaan.Ilmastointi lakkasi toimimasta 2 viikon jälkeen,ei saatu toimimaan respakäynnin jälkeenkään. Paikallinen hotelliluokitus on 4 tähteä,3 tähteä olisi realistisempi. Retkiä oli sopivasti ja kiitos oppaille Heikki ja Jalle erinomaisesta ja uskomattomasta infosta ja opastuksesta! Sää suosi meitä koko matkan ajan,oli yllätys.Olimme varautuneet kylmempiin keleihin. Kaikenkaikkiaan Albatrossin järjestelyt toimivat erittäin hyvin.Kokonaisuutena matka oli onnistunut.
Date published: 2024-01-05
Rated 4 out of 5 by from Eri nomaiset oppaat ja hyvä retkitarjonta Olimme Benalmadenassa joulun ja uuden vuoden kolmen viikon matkalla. Sää suosi ja ympäristö tuli tutuksi. Hotellin puolihoito oli jopa yllättävän hyvää, mutta hotellin ääneneristys luokaton. Myös näin pitemmällä matkalla kaappi tai komero olisi paikallaan. Oppaat olivat tuttuja luotettavia ammattilaisia, kaikki hoitui ja järjestyi, erikoiskiitos heille!
Date published: 2024-01-04
Rated 5 out of 5 by from Retket matkan kohokohtia Kolmen viikon matkan kohokohtia olivat hyvin retket, mitä ohjelmaan sisältyvien lisäksi järjestettiin myös oppaiden omasta toimesta. Ikävää, että kaikki retket eivät osanottajien vähyyden vuosi toteutuneet, mutta silloinkin järjestyi mahdollisuus osallistua Albatrosin skandinaaviselle retkelle. Oppaat olivat ystävällisiä ja avuliaita, ja Heikin asiantunteva ja sisällöllisesti monipuolinen opastus oli erityisen tervetullutta.
Date published: 2024-01-04
Rated 4 out of 5 by from Tuli nähtyä 12 kaupunkia samalla reissulla Kolme viikkoa hurahti nopeasti Benalmadenassa ja muissa kaupungeissa ja "kylissä". Retkijä oli sopivasti ja oppaat, Jalle ja Heikki, olivat aivan loistavia. Lisäksi voina leivän päälle tuli vielä patikointiretki ja Espanjan kielen alkeita.
Date published: 2022-02-03
Rated 5 out of 5 by from Hyvin organisoitu matka Espanjassa Vietin kolme viikkoa Benalmadenassa ja yllätyin positiivisesti. Hotelli MAC Puerto Marina ja sen siisteys sekä tarkat koronarajoitukset olivat hyvät. Puolihoitoon kuuluva ruoka oli monipuolista ja erinomaista sekä oppaat asiallisia ja asiansa osaavia.Matka oli kaikin puolin onnistunut ja retkivalikoima hyvä.
Date published: 2022-02-02
Rated 5 out of 5 by from Sisältö tasapainoinen Olimme tällä matkalla tammikuussa 3 viikkoa. Hotelli oli tähtiensä arvoinen. Oppaat, molemmat, osasivat asiansa, olivat henkilöinä miellyttäviä ja retki-isäntinä täsmällisiä.
Date published: 2022-01-31
 • y_2024, m_6, d_16, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_10, tr_266
 • loc_fi_FI, sid_ESVLT52, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja