Kapkaupunki -Afrikan tähti

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kaunis kaupunki, jolla on paljon tarjottavanaan! Upeita maisemia, loistavaa ruokaa, viinejä ja kulttuuria. Edullisen hintatason kera.

Tee retki Kapin niemimaalle ja näe pingviinien tepastelevan rannalla, nauti laadukkaista viineistä Stellenboschissa viinitilalla, jota ympäröi kaunis luonto. Päivän päätteeksi herkullinen illallinen jossakin kaupungin lukuisista ravintoloista. Ihaile näkymiä Pöytävuorelta ja lähde veneretkelle katselemaan Kapkaupunkia mereltä käsin. Yksikään luonnosta ja kulttuurista kiinnostunut ei lähde Hyväntoivonniemeltä pettyneenä!

Asut hyvätasoisessa hotelli Cape Sunissa, kävelymatkan päässä Victoria&Allbert Waterfrontin ostos- ja ravintola-alueesta.

Koe kaupunki omatoimisesti tai retkillä suomalaisen matkanjohtajan mukana. Lue hotellista ja retkipaketista lisää alempana.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kaupunkilomat

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Etelä-Afrikan randi

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Kapkaupunki
Päivä 2 Kapkaupunki - kaupunkikierros (sis. matkan hintaan)
Päivä 3 Kapkaupunki -omaa aikaa tai lisämaksulliseen retkipakettiin kuuluva retki: Pöytävuori, veneretki lahdella, Victoria&Albert Waterfront
Päivä 4 Kapkaupunki -omaa aikaa tai lisämaksulliseen retkipakettiin kuuluva retki: Kapin niemimaa, sis. lounaan
Päivä 5 Kapkaupunki -omaa aikaa tai lisämaksulliseen retkipakettiin kuuluva retki: Stellenboschin ja Franschoekin viinialueet, sis. viininmaistelua ja lounaan
Päivä 6 Kapkaupunki -omaa aikaa tai lisämaksulliseen retkipakettiin kuuluva retki: Robben Island ja township
Päivä 7–9 Kapkaupunki - kotimatka
Päivä 10 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Cape Sun Hotel

Hotel Cape Sun sijaitsee  keskeisellä paikalla ja lähellä merenrantaa (ei uimarantaa). Hotellissa on 368 huonetta ja kaikissa huoneissa on kylpyhuone, ilmastointi ja maksuton wifi (yhteys on ajoittain hidas).

Keskeisen sijainnin ansiosta täältä on helppo lähteä tutkimaan kaupungin nähtävyyksiä. Kapkaupungin kaupalliseen keskustaan (Market Square) on noin 500 m ja Victoria&Alfred Waterfrontin ostos- ja ravintola-alueelle noin 1 km. (Hotellilta on maksuton kuljetus noin 45 min. välein). Lähin Hop on &Hop off -bussin pysäkki on noin 200 m päässä hotellista.

Hotellissa on oma ravintola ja baari, pieni uima-allas ulkoterassilla ja kuntosali.

Lue lisää:
www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.398€
Helsinki
Täynnä
1.648€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.648€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Kapkaupunki
Jätämme Helsingin taakse ja otamme kurssin kohti Etelä-Afrikkaa.
Päivä 2
Kapkaupunki - kaupunkikierros (sis. matkan hintaan)
Saavumme aamulla Kapkaupunkiin ja lähdemme suoraan kentältä matkanjohtajan kanssa kaupunkikierrokselle. Kierros päättyy hotellillemme.
Päivä 3
Kapkaupunki -omaa aikaa tai lisämaksulliseen retkipakettiin kuuluva retki: Pöytävuori, veneretki lahdella, Victoria&Albert Waterfront

Koko päivä omaa aikaa.

Retki 1: Pöytävuori, veneretki lahdella, Victoria & Albert Waterfront
Ajamme pitkin vanhoja katuja, jotka johtavat Pöytävuorelle ja Lion’s Headin näköalapaikalle. Näköala yli sataman ja kuuluisan vanhan satama-alueen Victoria & Albert Waterfrontin muuttuu entistäkin upeammaksi, kun ajamme läpi kahden vuoren välissä sijaitsevan solan. Pöytävuoren juurelta nousemme köysiradalla ylös huipulle. Näkymät ovat henkeäsalpaavat! Alapuolellamme näemme Kapkaupungin ja pienet kylät, jotka sijaitsevat kohti etelää ja Cape Pointia/Hyväntoivonniemeä jatkuvalla rannikolla. Pohjoisessa voimme seurata katseellamme Afrikan länsirannikkoa ja sen valkohiekkaisia rantoja. Lännessä aaltoilee meri. Jos sää ei suosi, jätämme tämän osan retkestä odottamaan parempaa säätä. Seuraavaksi laskeudumme alas köysiradalla ja lähdemme katselemaan Kapkaupunkia mereltä käsin. Kapkaupungin satama on hyvin vilkas, ja lahdella näkee lukemattomia huviveneitä. Värikäs ja eläväinen kaupunki näyttää mereltä parhaat puolensa. Risteilyn jälkeen siirrymme kuuluisalle Victoria & Albert Waterfrontille, jossa sijaitsee mahtava määrä ravintoloita ja putiikkeja. Etelä-Afrikan valuutta, randi, on heikentynyt voimakkaasti viime vuosina, minkä ansiosta Etelä-Afrikasta on tullut suosittu ostoskohde. Täältä hankit edullisesti vaatteita, koruja, afrikkalaisia käsitöitä, taidetta ja paljon muuta.

Päivä 4
Kapkaupunki -omaa aikaa tai lisämaksulliseen retkipakettiin kuuluva retki: Kapin niemimaa, sis. lounaan

Omaa aikaa.

Retki 2: Kapin niemimaa, sis. lounaan
Retkipaketin ostaneilla on tänään ohjelmassa kokopäiväretki Kapin niemimaalle. Ajamme läpi kuvauksellisten pienten kylien pitkin jyrkkiä kallioseinämiä kuohuva meri alapuolellamme. Veneilemme Hout Baysta Duiker Islandille, jolla elää tuhansia afrikanmerikarhuja. Pääsemme lähelle hyljeyhdyskuntaa ja näemme niiden lekottelevan kallioilla ja kieriskelevän vedessä veneen ympärillä. Hylkeiden luota ajamme läpi Constantia Nekin ja Fish Hoekin kaupunkien Hyväntoivonniemen luonnonsuojelualueelle. Alue kattaa kokonaiset 7 680 hehtaaria. Suojelualue on Etelä-Afrikan eteläisimmässä kärjessä ja siellä viihtyvät monet antilooppilajit, kuten hirviantiloopit, valkopäätopit, hyppyantiloopit ja gnut. Eläimistöön kuuluu myös seeproja, strutseja, paviaaneja ja monia muita. Kävelemme lyhyen matkan niemimaan kärkeen – Cape Pointiin – ja nautimme upeista näkymistä. Täällä kohtaavat kaksi valtamerta, Atlantti ja Intian valtameri. Syömme lounaan paikallisessa ravintolassa.

Päivä 5
Kapkaupunki -omaa aikaa tai lisämaksulliseen retkipakettiin kuuluva retki: Stellenboschin ja Franschoekin viinialueet, sis. viininmaistelua ja lounaan

Omaa aikaa.

Retki 3: Viiniseutu – Franschhoekin ja Stellenboschin viinialueet, Vrede en Lustin viinitila, sis. lounaan ja viinimaistiaiset
Päivä on omistettu kokemuksille, joista nauttii niin maku- kuin näköaistikin. Vietämme koko päivän tutustuen Etelä-Afrikan kuuluisaan ja kauniiseen viiniseutuun, joka sijaitsee vain noin tunnin automatkan päässä Kapkaupungista. Aloitamme kiertokäynnillä ja viinimaistiaisilla pienellä, toistaiseksi vähemmän tunnetulla Vrede en Lustin viinitilalla. Se sijaitsee kauniilla paikalla vuoren itärinteellä. Vrede en Lust on moderni viinitila, jonka historia ulottuu kuitenkin yli 300 vuoden päähän. Hyvin nopeasti huomaa, ettei viininvalmistus ole mikään uusi asia Etelä-Afrikassa. Syömme tilalla lounaan. Seuraava kohteemme on Franschhoek, jonka perustivat ranskalaiset hugenotit ja josta on kehittynyt varsinainen gourmet-taivas. Franschhoekista jatkamme kierrosta Etelä-Afrikan vanhimpaan kaupunkiin, Stellenboschiin, jonka monet saattavat tunnistaa viinipullon etiketistä. Stellenbosch on kaunis, vanha kaupunki valkoisine rakennuksineen ja vihreine viljelyksineen. Kaupunki perustettiin vuonna 1679, ja viininvalmistus on lähes yhtä vanhaa. Käymme katsastamassa kaupunkia unohtamatta vanhaa kauppaa nimeltä Oom Samie se Winkel, joka on näyttänyt samalta jo yli 100 vuotta ja josta voi ostaa melkein mitä tahansa.

Päivä 6
Kapkaupunki -omaa aikaa tai lisämaksulliseen retkipakettiin kuuluva retki: Robben Island ja township

Omaa aikaa.

Retki 4: Robben Island ja township
Tänään teemme veneretken ja suuntaamme pohjoiseen Robben Islandin vankilasaarelle, jossa Nelson Mandela ja monet muut kärsivät rangaistustaan vuosikymmenien ajan. Ensin entiset vangit opastavat meitä englanniksi, sitten on suomenkielisen matkanjohtajan vuoro. Saamme kuulla monta mielenkiintoista tarinaa ja historiallisia faktoja. Robben Islandin historia on yhä tärkeä osa modernia Etelä-Afrikkaa. Palattuamme Kapkaupunkiin pääsemme kurkistamaan tämän päivän Etelä-Afrikan todellisuuteen. Kontrasti eilisiin elämyksiin on suuri. Käymme niin kutsutussa townshipissä, jossa näemme kuinka tavalliset ihmiset elävät ja yrittävät saada arkensa toimimaan yhteiskunnan alimmalla tasolla. Township on yhä tavallinen tapa asua Etelä-Afrikassa. Tunnetuin township, Soweto, sijaitsee Johannesburgissa. Paikalliset asukkaat esittelevät meille aluetta, ja tapaamme työläisiä, yrittäjiä sekä perinteisen afrikkalaisen parantajan.

Päivä 7–9
Kapkaupunki - kotimatka
Omaa aikaa. Kapkaupungissa on laaja tarjonta retkikohteita ja rentoutumismahdollisuuksia, joten tekemistä löytyy joka makuun. Kapkaupungissa on helppo kulkea. Kaupungissa ja sen lähiympäristössä on mm. 16 museota ja tarjolla lukematon määrä aktiviteetteja. Miten olisi helikopterilento, surffaus, ratsastus, purjehdus tai safari? Kapkaupungissa on myös paljon hyviä ravintoloita, jotka tarjoavat gourmet-elämyksiä ja maailmanluokan viinejä – edullisemmin kuin Euroopassa. Päivien aikana ehdit tehdä viimeiset ostokset ennen kuin 9. päivän iltapäivällä sanomme hyvästit Kapkaupungille ja Etelä-Afrikalle ja lennämme Suomeen yön yli.
Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Retkipaketti

Retkipakettiin sisältyy:

Päivä 3: Pöytävuori, veneretki lahdella, Victoria & Albert Waterfront
Päivä 4: Kapin niemimaa, sis. lounaan
Päivä 5: Viiniseutu - Vrede en Lust, Franschhoek ja Stellenbosch, sis. lounaan ja viinimaistiaiset
Päivä 6: Robben Island ja township

Retkillä mukana suomalainen matkanjohtaja, vähimmäisosallistujamäärä 10 henkilöä.

Hinta: 398€/hlö
Hinta loka- ja marraskuu 2017: 348€/hlö

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.648€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
398€
Hintaan sisältyy
 • Lufhansan reittilennot Helsinki - Kapkaupunki - Helsinki (Frankfurtin kautta) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisessa Cape Sun hotellissa (7 yötä)
 • buffetaamiaiset
 • kaupunkikierros Kapkaupungissa (matkapäivänä 2)
 • lentokenttäkuljetukset
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 398€/hlö, loka- ja marraskuun lähdöillä 298€/hlö
 • lisämaksullinen retkpaketti 398€/hlö , loka- ja marraskuun 2017 lähdöillä 348€/hlö
 • juomarahat kuljettajille noin 30€/hlö
 • ruokajuomat ja muut mahdolliset ruokailut

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Passivaatimukset

• Passissa tulee olla 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja tai mahdollista viisumia varten (Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Etelä-Afrikaan).

• Passin on oltava koneellisesti luettava.

Kansinvälisiä retkiä Kapkaupungista

Albatros Travelilla on oma toimisto Kapkaupungissa, ja toimistomme järjestää kansainvälisiä retkiä mm. Hyväntoivonniemelle ja Robben Islandille. Retkiä voi varata etukäteen  englanninkielisiltä nettisivuilta:

http://beyondtouring.co.za/product-category/cape-town-tours/

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Alle 18-v. lapset matkalla

Etelä-Afrikkaan matkustavilta alle 18 v. lapsilta vaaditaan mukaan virkatodistus. Todistuksen tulee olla englanninkielinen ja se tarvitaan, vaikka kyseessä olisi ainoastaan välilasku Etelä-Afrikassa.

Virkatodistuksen saa maistraatista pientä maksua vastaan.

Huom. Mikäli toinen vanhemmista matkustaa Etelä-Afrikkaan yksin alle 18-vuotiaan lapsen kanssa, tarvitaan matkaan toisen vanhemman suostumus. Tällöin vanhempien on asioitava yhdessä (samaan aikaan) lähetystössä täyttämässä virallinen suostumuslomake. Lisäksi lähetystössä tulee olla mukana nämä dokumentit:

Lapsen passi sekä 2 kopiota passin kuvasivusta.

Molempien vanhempien passit sekä 2 kopiota passien kuvasivusta.

Kopio (1 kpl) maistraatin virkatodistuksesta. Todistuksen tulee olla englanninkielinen.

 

Yhteystiedot:

Consular Office

Embassy of South Africa

Pohjoinen Makasiinikatu 4 (3rd floor)

00130 Helsinki

Tel. +358 9 6860 3100

Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Rated 5 out of 5 by from Loistava Afrikan tähti Olimme Kapkaupungin matkalla 13-22.2.2017. Tämä oli meille neljäs Albatrosin matka, eikä tuottanut taaskaan pettymystä. Monipuolinen ohjelma, sopivasti ns. omaa aikaa sekä loistava matkanjohtaja Joonas, tunsi Kapin kuin omat taskunsa. Pääsimme näkemään ja kokemaan kaikki tärkeimmät nähtävyydet. Robben Island ja townshipin päiväkotivierailu vaikuttavia. Hyväntoivon niemimaan ja viinialueen retket hyvin järjestettyjä kuten myös muu ohjelma. Lentomatka ko. lentoyhtiöllä ylimainostettu, vaikka lähtö- ja tuloselvitykset sujuivatkin erittäin nopeasti. Matkan pituus sopiva. Jos pitempi aika, olisi siihen yhdistettävä enemmän ohjelmaa Kapin alueen ulkopuolelle.
Date published: 2017-02-27
Rated 4 out of 5 by from Antoisa matka kaikin puolin Hotellin sijainti oli superhyvä, mutta joka-aamuinen kirpputorikauppiaiden kojujen pystytysmelu ikkunan alla alkoi kello kuusi, joten herätyskelloa ei tarvinnut. Retkiohjelma oli hieman liian tiukka, yksi vapaapäivä välissä olisi ollut tarpeen ja siksi jätimmekin yhden retken väliin (harmi).Opas oli osaava ja hoiti hommansa moitteettomasti. Kerjäläisistä oli riesaa kun kävivät miltei iholle. Kaupat menivät kiinni iltaisin jo klo 18 ja olivat kiinni sunnuntaina. Kaupunki oli tosiaan melko "kuollut" iltaisin. Jopa monet ravintolatkin olivat kiinni sunnuntai-illan. Waterfront alue kyllä kuhisi toimintaa. Syöminen ja juominen oli tosi edullista ja ravintoloita löytyi ihan joka makuun.
Date published: 2017-10-27
Rated 4 out of 5 by from ERILAINEN JA MIELENKIINTOINEN KAUPUNKI Tosi paljon ihania retkiä;järjestelyt sujui eikä liian aikaisia herätyksiä! Retkillä tauot ehkä turhan lyhyet (kaupunkipysähdykset). Asiantunteva matkaopas, joka kertoi paljon retkikohteista ja maasta, mutta antoi myös ns. vapaa-aikaa. Veneretki (Kapkaupunki mereltä) olisi voinut olla lyhyempi, tuntikin olisi riittänyt. Pöytävuorella olisi voinut olla pidemmänkin ajan. Hotelli erittäin hyvä ja hyvällä paikalla. Lentomatka maapallon toiselle puolen on pitkä ja uuvuttava.
Date published: 2017-10-28
Rated 4 out of 5 by from Kapkaupunki 16.10-25.10 Hieno Matka 16.10-25.10. Opas Joonas superhyvä!! Retkipaketti oli hyvä ja monipuolinen. Kehittämisehdotuksia: Kapkaupunki kaupunkikierros olisi voitu tehdä kävellen, eikä bussilla. Lähtö esim. hotellilta, jolloin olisi hahmottanut keskustan heti paremmin. Retkipäivien välissä voisi olla yksi vapaapäivä. Nyt vapaapäivät osuivat matkan loppuun. Ensimmäinen osui sunnuntaille jolloin esim. kaupat olivat kiinni.
Date published: 2017-11-02
Rated 5 out of 5 by from Loistava hinta laatusuhde Palattiin juuri Kapkaupunki - Afrikan tähti matkalta. Ei kertakaikkiaan mitään valittamista. Kaikki sujui hienosti. Joonas opas loistava ja asiantunteva. Matkaa voi lämpimästi suositella.
Date published: 2017-02-23
Rated 5 out of 5 by from Hyvä matka, ylitti odotukset Hyvin suunniteltu ja toteutettu matka. Erinomainen matkanjohtaja/opas.
Date published: 2017-03-02
Rated 4 out of 5 by from hotelli huono Arviointi lopussa. melu, wc, luteet ( luultavasti)
Date published: 2017-10-26
Rated 5 out of 5 by from Ainutkertainen elämys Olin ensi kertaa Etelä-Afrikassa / Kapkaupungissa. Tiesin odottaa mielenkiintoisia maisemia,hyvää ruokaa ja viiniä sekä kulttuurien sekoitusta. Matka osoittautui odotuksia paremmaksi, ihmisten ystävällisyys, todella mielenkiintoiset Kapkaupungin ympäristön nähtävyydet ylttivät odotukset, ruoka ja viini edullisuudella ja tietenkin erinomaisella maullaan yllätti. Matkanjärjestelyt ja opastukset olivat ensiluokkaiset ja todella asiantuntevat.
Date published: 2017-10-27
 • y_2017, m_12, d_16, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_25
 • loc_fi_FI, sid_ZAVCB09, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Voit myös kirjoittaa meille kysymyksiä matkaan liittyen ja lukea muiden lähettämiä kysymyksiä. Huomiothan, että muiden matkustajien arvioinnit matkasta näkyvät kysymys- ja vastausosion jälkeen.

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

18ZAVCB09BFI2601