Kalliovuoret ja risteily Alaskaan

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kiertomatka ja risteily Kanadassa ja USA:n luonnoltaan kauneimmassa osavaltiossa Alaskassa. Hintaan sis. täysihoito ja Classic-juomapaketti.

Uutuus

Lähde Albatrosin mukana yhteen maailman kauneimmista paikoista. Matkan aluksi vietämme viikon maankamaralla ja ajamme Kanadan puolella sijaitsevien Kalliovuorten yli idästä länteen eli Calgarysta Vancouveriin. Vancouverissa nousemme tasokkaaseen risteilyalukseen Celebrity Solsticeen, joka vie meidät Alaskaan. Siellä vierailemme historiallisissa kullankaivajien kylissä, näemme vaikuttavan Hubbardin jäätikön ja matkaamme kahdesti 1 600 km pitkän Inside Passagen läpi. Tällä suojaisella merialueella elää monia eläimiä, kuten merileijonia, valaita, miekkavalaita ja delfiinejä. Taivaalla liitää valkopäämerikotkia ja, jos olemme onnekkaita, näemme myös karhuja! Tämän kaiken koet yhdessä Albatrosin suomalaisen matkanjohtajan kanssa. Hän johdattaa joukkoamme ammattitaitoisesti läpi erämaiden.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Risteily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Kanadan dollari, Yhdysvaltain dollari

Päiväohjelma 15 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Calgary. Orientoiva kaupunkikierros. Matka jatkuu Banffiin.
Päivä 2
Banffin kansallispuisto. Tunnel Mountain Drive, Lake Louise, Bow’n vesiputous ja Sulphur Mountain.
Päivä 3
Banff – Icefields Parkway – Athabasca-jäätikkö – Jasper.
Päivä 4
Jasper – Kamloops.
Päivä 5
Kamloops – kullankaivajien kylä Cache Creek – Whistler.
Päivä 6
Whistler – Vancouver. Orientoiva kaupunkikierros.
Päivä 7
Vancouver. Risteily alkaa.
Päivä 8
Risteily Inside Passagen läpi.
Päivä 9
Icy Strait Point, Alaska. Kalastajakylä erämaassa.
Päivä 10
Hubbardin jäätikkö, Alaska. Alaskan pisin jäävirta.
Päivä 11
Juneau, Alaska. Pieni osavaltion pääkaupunki jäätikön reunalla.
Päivä 12
Ketchikan, Alaska. Toteemipaalujen pääkaupunki.
Päivä 13
Päivä merellä: matka Vancouveriin Inside Passagen läpi.
Päivä 14
Vancouver ja kotimatka.
Päivä 15
Saapuminen Helsinkiin.

Celebrity Solstice

Celebrity Solstice on yksi Celebrity Cruises -varustamon isoista aluksista

Tilaa on lähes 3 000 matkustajalle. Alus luo puitteet monille hienoille elämyksille – täällä ei tule olemaan tylsää! Miten olisi pulahdus uima-altaaseen, rentouttava hoito spa-osastolla tai treeni kuntosalilla? Voit nauttia herkullisen illallisen jossakin aluksen ravintoloista, katsella esityksiä tai siemailla juomia nauttiessasi kauniin sinisistä maisemista.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
5.298€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Calgary. Orientoiva kaupunkikierros. Matka jatkuu Banffiin.

Laskeuduttuamme Calgaryyn ja saatuamme matkatavarat ajamme reilut 120 km läpi Kananaskisin alueen. Määränpäämme on Banff, joka sijaitsee samannimisessä kansallispuistossa. Majoitumme hotelliin ja lepäämme matkan jälkeen.

Päivä 2
Banffin kansallispuisto. Tunnel Mountain Drive, Lake Louise, Bow’n vesiputous ja Sulphur Mountain.

Päivän ohjelmassa on kokopäiväretki Kalliovuorille. Pääkohteemme ovat Banff, Bow’n vesiputous, Tunnel Mountain Drive -maisemareitti ja nousu gondolihissillä Sulphur Mountain -vuoren huipulle. Banffin kansallispuisto on maan ensimmäinen laatuaan ja sekä talvi- että kesäurheilun mekka Kalliovuorilla. Puiston pinta-ala on 6 621 km2 ja sen läpi kulkee laaja polkuverkosto, jota meilläkin on tilaisuus käyttää.


Jatkamme matkaa pohjoisen vedenjakajan poikki ja Kalliovuorten ehkä kauneimpiin maisemiin: smaragdinvihreälle Lake Louise ‑järvelle, jota ympäröivät vihreät metsät, lumipeitteiset vuorenhuiput ja Victorian jäätikkö.

Lopuksi teemme vielä retken Sulphur Mountain -vuoren huipulle. Retki tehdään pienellä gondolihissillä. Luvassa on henkeäsalpaavia näkymiä lumipeitteisille Kalliovuorille, vihreisiin laaksoihin ja sinisille järville. Sulphur Mountainilta palaamme Banffiin, jossa loppupäivä on omaa aikaa.

Päivä 3
Banff – Icefields Parkway – Athabasca-jäätikkö – Jasper.

Tänään tutustumme lisää Kanadan kauniiseen luontoon.

Ajamme pohjoiseen pitkin kuvauksellista Icefields Parkwaytä, joka on yksi Kanadan kauneimmista ja tunnetuimmista vuoristoreiteistä. Nimi viittaa Kalliovuorten valtaviin jäätikköalueisiin. Pysähdymme matkan varrella nauttimaan maisemista. Pääsemme myös ajelulle mahtavalle Athabascan jäätikölle erityisvalmisteisilla jäätikköajoneuvoilla. Ajelun aikana näemme upean Athabasca-vesiputouksen.

Seuraava pysähdyspaikkamme on Skywalk, lasinen kävelysilta 280 m Sunwapta-laakson yläpuolella. Näkymät ympäristöön ovat huikeat!

Seuraavaksi ajamme kiemurtelevaa tietä pitkin Bow Valleyn kautta kauniiseen Johnston Canyoniin. Ihasteltuamme maisemia kylliksi ajamme Jasperiin, jossa yövymme.

Päivä 4
Jasper – Kamloops.

Ajamme valtaville luonnonalueille, jotka ympäröivät Jasperin kaupunkia ja muodostavat Jasperin kansallispuiston. Vuonna 1907 perustetun kansallispuiston pinta-ala on 10 878 km2. Puisto kuuluu Unescon luonnonperintökohteisiin. Myös tämä osa Kalliovuoria on erittäin kaunis leveine laaksoineen, vuorenhuippuineen, jäätiköineen, metsineen, jokineen, järvineen ja vesiputouksineen.

Ajamme länteen ohi Kanadan-puoleisten Kalliovuorten korkeimman huipun, Mount Robsonin (4 150 m). Se on selkeällä säällä komea näky. Matka jatkuu Blue Riverin ja Clearwaterin kautta. Ne molemmat kehittyivät tärkeiksi kauppapaikoiksi 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa, jolloin uudisraivaajat saapuivat sankoin joukoin vuorille.

Yövymme Kamloopsissa, jossa on aikaa tutustua seutuun omatoimisesti. Matkanjohtaja kertoo mielellään näkemisen arvoisista kohteista.

Päivä 5
Kamloops – kullankaivajien kylä Cache Creek – Whistler.

Matka jatkuu kohti länttä ja Cache Creekin kylää, joka on yksi monista kultakuumeen aikana kukoistaneista taajamista. Määränpäämme Whistler tunnetaan parhaiten talviurheilusta, mutta myös kesä houkuttelee kaupunkiin paljon kävijöitä, sillä tarjolla on hienot puitteet kävelyretkille, maastopyöräilylle, koskenlaskulle ja golfille. Käytyämme katsomassa Cache Creekiä ajamme Whistleriin, jossa yövymme.

Päivä 6
Whistler – Vancouver. Orientoiva kaupunkikierros.

Viimeinen etappi Vancouveriin kulkee Howe Sound -vuonon rantaa pitkin. Ohitamme matkan varrella Shannon Fallsin vesiputouksen sekä Stawamus Chiefin, joka on maailman toiseksi korkein (700 m) graniittimonoliitti ja suosittu kiipeilykohde. Vancouver sijaitsee yhdellä Amerikan mantereen kauneimmista paikoista. Perillä kaupungissa teemme kaupunkikierroksen. Vancouver sijaitsee San Franciscon tavoin mäkisessä maastossa. Kukkuloilta ja monilta silloilta on upeat näkymät merelle, pieniin lahtiin ja itse kaupunkiin. Vancouverissa yhdistyy metropoli ja luonto kauniilla tavalla. Harvassa kanadalaisessa kaupungissa on yhtä laaja tarjonta nähtävyyksiä ja turistikohteita. 

Kaupunkikierroksellamme näemme mm. Stanley Parkin, joka kattaa noin puolet keskusta-alueesta ja on yksi Pohjois-Amerikan ja koko maailman suurimmista kaupunkipuistoista. Lähes 10 km rantaviivan, muutaman mukavan uimarannan, leikkipaikkojen, oravien ja pesukarhujen lisäksi Stanley Parkissa on valtava, palkintoja voittanut Vancouver Aquarium (voit käydä katsomassa omatoimisesti). Stanley Parkin laitamilla sijaitsevat English Bay ja West End, joissa voi ihastella kauniita viktoriaanisia taloja. Näemme myös Pohjois-Amerikan suurimman Chinatownin, joka on kaupungin suuren kiinalaisväestön värikäs kokoontumispaikka. Käymme myös vanhassa Gastownin kaupunginosassa, jossa on mukulakivikatuja, kaasuvaloja ja viihtyisiä ruokapaikkoja. Majoitumme hotelliin, ja loppupäivä on omaa aikaa. Kaupungissa on hyvät mahdollisuudet tehdä ostoksia: on ostoskeskuksia, designerliikkeitä, second hand- ja vintagekauppoja, toreja ja retkeilyliikkeitä.

Päivä 7
Vancouver. Risteily alkaa.

Ohjelmassa on hieman omaa aikaa ennen kuin bussi noutaa meidät hotellilta. Ajamme satamaan, jossa risteilyalus odottaa.

Nousemme alukseen ja pääsemme nauttimaan kauniista maisemista aluksen poistuessa Vancouverista. Sitten on illallisen aika.

Päivä 8
Risteily Inside Passagen läpi.

Päivä merellä on oiva tapa aloittaa risteily ja totuttautua rentoon menoon aluksella. Voit rentoutua altaalla, käydä treenaamassa kuntosalilla ja nauttia aluksen tarjoamista monista aktiviteeteista.


Inside Passage kulkee Kaakkois-Alaskan läpi. Paikalliset kutsuvat aluetta myös nimellä Panhandle (suom. paistinpannun/kattilan kahva). Kyse on kapeasta kaistaleesta Alaskaa, jossa saaret, manner, rannikon yhteisöt ja vuoret kohtaavat. Väylä kulkee etelästä Kanadan rajalta pohjoiseen lahden suulle Juneaun ja Skagwayn yläpuolella.

Saaret alueen länsipuolella suojelevat Tyynenmeren ajoittain ankaralta säältä. Satamakaupungit, kuten Ketchikan, sijaitsevat suojaisissa paikoissa, joten selviämme ilman liian suuria aaltoja ja niiden mahdollisesti aiheuttamaa merisairautta.

Seudulla on rikas eläimistö, erityisesti merieläimiä on runsaasti, ja maisemat ovat kauniit. Alaska tunnetaan kokonaisuudessaan vaikuttavasta luonnosta. Siispä suuntaa kannelle ja ota mielellään kiikari mukaan, sillä maapallolla ei ole monta paikkaa, joissa päivä merellä voi olla niin upea. Ei ole lainkaan tavatonta nähdä valaita. Reitti Inside Passagen läpi on niin kaunis, että joka ainoa merimaili on kuin suoraan postikortista.

Ilta menee gastronomian parissa. Sen jälkeen voit viimeistellä mukavan päivän käymällä teatterissa tai nauttimalla yömyssyn elävää musiikkia kuunnellen. Myöhemmin risteilyllä, kun pääsemme maihin, ei ehkä ole enää niin monia mahdollisuuksia nauttia aluksen mukavuuksista, joten tilaisuus kannattaa käyttää nyt.

Päivä 9
Icy Strait Point, Alaska. Kalastajakylä erämaassa.

Icy Strait Point sijaitsee lähellä Hoonahin kaupunkia, joka on tlingit-intiaanien suurin asuinpaikka Alaskassa. Asukkaat elävät meren rannalla rinta rinnan ryhä- ja miekkavalaiden, merisaukkojen, ruijanpallasten ja merilohien kanssa. Katseet kannattaa suunnata merelle, sillä alueella nähdään usein valaita. Hoonahissa voi käydä kaupungin vanhassa lohisäilyketehtaassa, joka toi vuosikymmenten ajan leivän monien asukkaiden pöytään.

Tehdas perustettiin vuonna 1912. Tehdasrakennus on ollut monenlaisessa käytössä ja osa siitä on entisöity, joten vierailijat saavat kuvan elämästä Hoonahissa sekä Alaskan historiasta. Icy Strait Pointista voi tehdä retkiä ympäristöön, esimerkiksi lentää helikopterilla ihailemaan maisemia tai lähteä patikkaretkelle luontoon. Kannattaa myös käydä ravintolassa maistelemassa paikallisia erikoisuuksia. Matkanjohtaja auttaa mielellään varausten kanssa sekä suunnittelemaan ohjelmaa päivälle.

Päivä 10
Hubbardin jäätikkö, Alaska. Alaskan pisin jäävirta.

Tänään ohitamme Hubbardin jäätikön, joka on Pohjois-Amerikan pisin jäävirta. Sen lisäksi Hubbard on Alaskan aktiivisin jäätikkö, joka on saanut lempinimen ”laukkaava jäätikkö”. Itse asiassa kahdesti sen liikkeet ovat johtaneet siihen, että on muodostunut luonnonpato, joka on katkaissut pääsyn Russelvuonosta Disenchantment Bayhin. Veden voimakas paine, joka kasvoi hitaasti vuonolta päin, sai jääpadon lopulta laukeamaan. Se aiheutti todellisen jäähelvetin. Laivalla pääsemme hyvin lähelle jäätikköä ja sen linnustoa. Jos meillä on onnea, näemme hylkeitä, jotka lepäävät pienillä jäävuorilla, tai merisaukkoja, jotka leikkivät vedessä. Kenties näemme myös seudulla kuljeskelevia hirviä ja ruskeakarhuja etsimässä ruokaa.

Mahtavan jäätikön alkulähde sijaitsee Mount Loganilla kaukana sisämaassa. Kun jäälautta kulkee kohti merta, se pitää miehekästä jylinää työntyessään eteenpäin. Jäätikön kauneus on yksinkertaisesti ainutkertainen ilmiömäisine sinisen sävyineen, jotka erottaa jo kaukaa. Jopa ison risteilyaluksen kannella tuntee itsensä kääpiöksi, kun 100 m korkea jäämuuri lähestyy. Huomaathan, ettei täällä ole mahdollista nousta maihin.

Päivä 11
Juneau, Alaska. Pieni osavaltion pääkaupunki jäätikön reunalla.

Juneaun ympäristössä on lähes kaikkea, mitä Alaskalla on tarjottavanaan: upeaa luontoa, rikas eläimistö ja kilometrikaupalla koskematonta erämaata Alaskan kaupunkeina toimivien pienten eristyksissä olevien rannikkoyhteisöjä ulkopuolella. Osavaltio, joka on erossa muusta USA:sta, ostettiin Venäjältä 1867. Hinta oli 7,2 miljoonaa dollaria.

Juneau perustettiin kultakuumeen keskellä vuonna 1880 ja Alaskan pääkaupunki siitä tuli 1906. Kaupungissa asuu lähes puolet Kaakkois-Alaskan väestöstä eli 75 000 henkeä. Alun perin kaupungin nimi oli Harrisburg, sitten Rockwell, ja vuonna 1881 se sai nimen Juneau erään kullankaivajan mukaan. Juneau on ainoa Amerikan osavaltioiden pääkaupungeista, jota tieverkko ei yhdistä muihin pääkaupunkeihin. Välillä kaupungissa keskustellaan siitä, pitäisikö rakentaa pitkä ja kallis tie erämaan läpi, jotta Juneausta olisi tieyhteys muualle Yhdysvaltoihin.

Elämä kaupungissa on erilaista kesäisin ja talvisin. Kesällä kaupunkiin virtaa matkailijoita turisteja, jotka haluavat kokea suurkaupungin erämaassa. Silloin paikalliset ovat kiireisiä pyrkiessään tarjoamaan vierailijoille mahdollisimman mukavan kokemuksen. Talvella politiikka – niin paikallinen kuin kansallinenkin – on keskiössä. Vuoden ympäri asukkailla on käytössään valtava ulkoleikkikenttä, ja erityisesti retkeily, metsästys ja kalastus on suosittua.

Juneau sijaitsee valtavan samannimisen jääkentän reunalla. Täällä on yli 40 isoa ja 100 pienempää jäätikköä. Vain muutaman kilometrin päässä keskustasta sijaitsee Mendenhall-jäätikkö, joka on helpoiten saavutettava Alaskan jäätiköistä. Täällä pääsee hyvin lähelle jäätikköä, mikä on ehdottomasti elämys, jolla kannattaa hemmotella itseään.

Rannikkoseudulla elää valtava määrä eläimiä, kuten 300 kg painavia ruskeakarhuja ja 20 m pitkiä ryhävalaita. Japanin suunnalta tuleva merivirta, joka lämmittää rannikon vesiä, houkuttelee alueelle vuosittain miljoonia lohia. Ne tulevat tänne kutemaan tuhansiin pienempiin puroihin.

Päivä 12
Ketchikan, Alaska. Toteemipaalujen pääkaupunki.

Vain vähän aikaa sitten pieni Ketchikanin kaupunki oli villi ja eksoottinen kulttuurien risteyspaikka. Monet tulivat tänne ansaitakseen isot rahat kaatamalla puita Alaskan valtavilla metsäalueilla. Mutta vain 15 vuodessa kaupunki on muuttunut turistikohteeksi, jonka kulmia on hiottu. Vierailijoita houkuttelee nykyään lähinnä kaupungin viehättävyys ja alueen luonto.

Kesällä valkoiset risteilyalukset kohoavat Ketchikanin ylle kuin uudet, modernit rakennukset Front Streetin varrella. Kun laskusillat lasketaan, matkustajat virtaavat ulos pienen kaupungin kaduille muutamaksi tunniksi.

Vierailijat käyvät yleensä South Alaska Discovery Centerissä, joka esittelee alueen kiinnostavaa luontoa ja kulttuuria. Esittelyssä on mm. kansallismetsä Tongass, jossa ihmiset ovat eläneet yhdessä luonnon kanssa tuhansia vuosia.

Ketchikan on myös täynnä toteemipaaluja. Niitä on yli 80 kappaletta, joten et voi välttyä näkemästä niitä! Muista ottaa mukaan sadetakki, sillä Ketchikan on yksi maailman sateisimmista paikoista. Vuotuinen sademäärä voidaan laskea metreissä.

Päivä 13
Päivä merellä: matka Vancouveriin Inside Passagen läpi.

Eilisten elämysten jälkeen on vuorossa hyvin ansaittu lepopäivä merellä. Reitti kulkee jälleen Inside Passage ‑väylää pitkin, joten tänään kannattaa yrittää bongailla valaita.

Voit nauttia gourmetillallisen jossakin aluksen monista hyvistä ravintoloista, käydä teatterissa, elokuvissa tai diskossa. Kenties haluat vetää itsesi hikeen kuntosalilla tai shoppailla verovapaissa myymälöissä. Aluksella on jotakin jokaiseen makuun.

Päivä 14
Vancouver ja kotimatka.

Poistumme alukselta, ajamme lentokentälle ja aloitamme kotimatkan.

Päivä 15
Saapuminen Helsinkiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 5.298€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksulliset hyttiluokat
 • Lisämaksu ulkohytistä kahdelle (kat. 02) 188€/hlö
 • Lisämaksu parvekkeellisesta hytistä kahdelle (kat. V1) 778€/hlö
Huone/hytti yhdelle
 • Lisämaksu hytistä yhdelle/sisähytti (kat. I1) 2298€
 • Lisämaksu hytistä yhdelle/ulkohytti (kat. O2) 2658€
 • Lisämaksu hytistä yhdelle /parvekkeellinen hytti (kat. V1) 3828€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Calgary/Vancouver (välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus 6 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa Kanadassa
 • Majoitus 7 yötä jaetussa kahden hengen sisähytissä Celebrity Solstice-aluksella
 • Aamiaiset päivinä 2-14
 • Classic-juomapaketti risteilyllä (noin 340€)
 • Täysihoito risteilyllä
 • Juomarahat risteilyllä (noin 115€)
 • Juomarahat kuljettajille Kanadassa (noin 26€)
 • Maksuton Wi-Fi risteilyaluksella
 • Kahvi, tee ja jäävesi risteilyllä
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Banff 2 yötä, Jasper 1, Kamploops 1, Whistler 1, Vancouver 1 ja Celebrity Solstice-aluksella 7.

Juomapaketti risteilyllä

Matkan hintaan sisältyy Classic-juomapaketti koko risteilyn ajaksi. Paketin arvo on n. 49 €/henkilö/päivä. Se sisältää valikoiman alkoholittomia juomia, olutta, viiniä (laseittain), cocktaileja ja talon alkoholijuomia – rajoittamattomasti. Yksityiskohtainen luettelo juomista löytyy täältä:
https://www.celebritycruises.com/int/things-to-do-onboard/onboard-packages/beverage-packages

Juomapaketti kuuluu vain enintään kahdelle samassa hytissä yöpyvälle matkustajalle. Juomapaketin voi ostaa vain yli 21-vuotiaille matkustajille.

Millaisia hytit ovat?

Hyttiluokkia on monenlaisia: siisteistä ja tilavista sisähyteistä ylellisiin sviitteihin, joissa on oma parveke. Yhteistä kaikille on oma kylpyhuone ja kohtuullisesti kaappi- ja istumatilaa, erilliset vuoteet tai parivuode. Lisäksi hyteissä on jääkaappi ja hiustenkuivain. Jos haluat varata sviitin, ole yhteydessä Albatros Travelin edustajaan.

Sisähytti

Hyttiluokka I1, kansi 9. Sisähytti, jossa kaksi erillistä vuodetta.

Ulkohytti

Hyttiluokka O2, kansi 3. Ulkohytti, jossa pyöreä ikkuna ja kaksi erillistä vuodetta.

Parvekehytti

Hyttiluokka V1, kansi 6. Ulkohytti, jossa oma parveke. Hyteissä on iso lattiasta kattoon ulottuva ikkuna, kaksi erillistä vuodetta tai parivuode.

Kokopäiväretket ja puolipäiväretket

On tavallista erotella retket puolipäivä- ja kokopäiväretkiin. Tämä ei tarkoita välttämättä, että retket kestävät juuri puoli päivää tai koko päivän. Puolipäiväretki kestää yleensä joko aamupäivän tai iltapäivän ja päättyy ennen ruoka-aikaa. Retkeltä palataan yleensä ennen lounasta tai illallista. Puolipäiväretket kestävät tyypillisesti 2–4 tuntia. Kokopäiväretkien kesto on usein n. 5–9 tuntia ja niiden aikana nautitaan yleensä yksi ateria. Ateria ei kuitenkaan aina sisälly retken hintaan. Asia selviää retkikuvauksesta.

Päiväaikataulut risteilyllä

Varustamo pidättää itsellään oikeuden muuttaa risteilyn päiväohjelmassa mainittua aikataulua sekä satamavierailuja. Yleensä muutokset satamavierailuissa ovat harvinaisia, mutta yksittäisiä aikataulumuutoksia tapahtuu lähes kaikilla matkoilla, joilla ollaan tuulen ja sään armoilla. Pienehköjen muutosten syynä on tyypillisesti sää, vedenpinnan taso ja liikenne. Haluamme kuitenkin mainita aikataulun ohjelmassa, sillä se antaa kuvan siitä, kuinka kauan aikaa satamassa/maissa vietetään. Ne ovat kuitenkin olennainen osa risteilyelämystä.

Wi-Fi ja internet hotelleissa USA:ssa

Monissa hotelleissa on huoneissa nykyään ilmainen Wi-Fi tai internetyhteys kaapelin välityksellä. Yhteys ja sen laatu voi toki vaihdella. Joissakin hotelleissa on ilmainen Wi-Fi huoneissa, toiset tarjoavat ilmaista internetyhteyttä yhteisissä tiloissa (kysy matkanjohtajalta tai vastaanotosta). Joskus kannattaa käyttää Wi-Fi:ta yleisissä tiloissa, joissa signaali on voimakkaampi, kuin kamppailla heikon signaalin kanssa huoneessa. Se riippuu usein huoneesi sijainnista suhteessa lähimpään Wi-Fi-lähettimeen.

Yksittäiset hotellit veloittavat yhä Wi-Fi:n tai internetyhteyden käytöstä huoneessa. Usein laatu on näissä paikoissa toki parempi. Toinen vaihtoehto on hyödyntää ilmaista Wi-Fi:ta esim. Starbuckseissa tai vastaavissa kahviloissa, joita isommista kaupungeista löytyy yleensä useita.

Wi-Fi busseissa USA:ssa ja retkillä

Ei kannata olettaa, että turistibusseissa olisi Wi-Fi, sillä kyse on yhä suhteellisen harvinaisesta palvelusta.

Aamiainen hotellissa

Amerikkalainen aamiainen on suhteellisen yksinkertainen verrattuna pohjoismaiseen. Aamiainen on useimmissa perushotelleissa ns. “continental breakfast”, mikä sisältää tyypillisesti kahvia/teetä, mehua ja paahtoleipää sekä voita ja hilloa. Ei ole ollenkaan kummallista, että aamiaisastiat ovat kertakäyttöisiä, sillä monet nappaavat aamiaisen mukaansa.

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Omia pyyhkeitä ei tarvita. Jos haluat lukita matkalaukkusi, sinun tulee käyttää ns. TSA-lukkoa. Transport Security Administration (TSA) valvoo matkatavaroita lennoilla USA:han, USA:sta ja USA:n kautta. TSA:lla on ”pääavain”, jolla voi avata TSA-lukot. Jos olet lukinnut matkalaukkusi muunlaisella lukolla, TSA pidättää itsellään oikeuden rikkoa lukko. Tämä koskee myös matkalaukun omaa lukkoa. TSA-lukkoja myydään useimmissa matkalaukkuliikkeissä. Saatavilla on TSA:n hyväksymiä riippulukkoja ja matkalaukkuvöitä.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tällaisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Viisumi

Mikäli olet vieraillut 1.3.2011 jälkeen Pohjois-Koreassa, Iranissa, Irakissa, Jemenissä, Libyassa, Somaliassa, Syyriassa tai Sudanissa, sinun tulee hakea USA:n viisumi myös turistimatkaa varten. Jos olet matkustanut Kuubassa 12.1.2021 jälkeen, tarvitset viisumin. Viisumi tarvitaan myös, jos lennoilla on välilasku USA:ssa.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja