Junamatka Pohjois-Intiassa – elämyksien ja värien kirjo

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Taj Mahal, Gangesin pyhä kaupunki Varanasi ja Unescon suojelemat temppelit Khajurahossa

Uutuus

Alkumatkasta ohjelmassa on käynti pyhällä Gangesilla Varanasissa, jossa kohtaamme joukoittain joessa kylpeviä pyhiinvaeltajia. Seuraavaksi käymme buddhalaisuuden synnyinkaupungissa Sarnathissa, joka on jo itsessään matkan arvoinen.

Näemme tietysti myös valkoisena hehkuvan Taj Mahalin, Khajurahon seudun temppelien lukemattomat eroottiset reliefit, jotka kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin, sekä Orchhan – rajputien pääkaupungin – ylenpalttiset palatsit.

Kuljemme useimmat etapit junalla ja saamme näin tilaisuuden nähdä läheltä paikallisten arkipäivää sekä katsella junan ikkunasta ohilipuvaa kaunista luontoa ja pieniä, idyllisiä kyliä.

Matkustamme ainoastaan päiväjunilla ja aina parhaassa mahdollisessa matkustusluokassa. Mukavuus on huippuluokkaa myös muilla mittareilla, sillä yövymme hyvätasoisissa hotelleissa ja hintaan sisältyy täysihoito kiertomatkan aikana.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Junamatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Rupia

Päiväohjelma 12 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä.
Päivä 2
Saapuminen Delhiin ja kaupunkikierros ja polkupyöräriksa-ajelu.
Päivä 3
Delhi – Varanasi. Junamatka Varanasiin ja ilta-puja.
Päivä 4
Varanasi. Bharat Matan temppeli ja kaupunkikävely vanhassakaupungissa.
Päivä 5
Varanasi. Risteily Gangesilla ja retki Sarnathin pyhään buddhalaiseen kaupunkiin.
Päivä 6
Junamatka Varanasi – Khajuraho. Juna Satnaan ja edelleen bussilla eroottisille temppeleille.
Päivä 7
Khajuraho. Temppelivierailu ja omaa aikaa.
Päivä 8
Khajuraho – Orchha. Bussilla Orchhaan ja käynti Raman temppelissä.
Päivä 9
Orchha – Jhansi – Agra. Kauniita palatseja ja junamatka Agraan.
Päivä 10
Agra. Taj Mahal ja Agran linnoitus.
Päivä 11
Agra. Ostoksia, bussimatka Delhiin ja läksiäisillallinen
Päivä 12
Delhi – Helsinki.

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.498€
Helsinki
2.498€
Helsinki
2.398€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä.

Lennämme Helsingistä kohti Intian pääkaupunkia, Delhiä.

Päivä 2
Saapuminen Delhiin ja kaupunkikierros ja polkupyöräriksa-ajelu.

Laskeudumme Delhiin Indira Gandhin kansainväliselle lentoasemalle varhain aamulla ja lähdemme heti tutustumaan kaupunkiin.
 

Delhin historia ulottuu yli 3 000 vuoden päähän. Kaupungilla on ollut suuri vaikutus Intian kulttuurihistoriaan. Kun Intian muut rannikkokaupungit olivat vielä pelkkiä mutaisia penkereitä, oli Delhi ikivanhan valtion vilkas pääkaupunki. Harvat kaupungit on rakennettu, vallattu, ryöstetty, poltettu, hylätty ja rakennettu uudestaan yhtä monta kertaa kuin Delhi. Kaiken kaikkiaan kaksi kuningatarta ja 70 kuningasta pitänyt valtaa kaupungissa sitten vuoden 1193. Valloittajia on tullut ja mennyt ja he kaikki ovat jättäneet kaupunkiin jälkensä, hyvässä ja pahassa.

Delhi on hengästyttävä ja värikäs pääkaupunki, jossa menneisyys ja nykyaika elävät rinta rinnan. Tai pikemminkin se on kaksi kaupunkia yhdessä: Vanha Delhi (eng. Old Delhi) on moskeijoita ja basaareja, Uusi Delhi (eng. New Delhi) on brittien 1930-luvulla alulle panema elegantti metropoli, jossa on leveitä bulevardeja, loistokkaita rakennuksia ja hyvin hoidettuja puutarhoja.

Vanha ja uusi elävät rinnakkain useimmissa intialaisissa kaupungeissa, mutta missään muualla se ei ole yhtä silmiin pistävää kuin Delhissä. Vanha, köyhä kaupunginosa elää omaa elämäänsä niin kuin aina ennenkin samalla kun rikkaat ja poliittinen eliitti linnoittautuvat korkeiden aitojen taa ja keskustelevat sivistyneesti köyhyydestä. Delhin tilanne kuvastaa hyvin koko maan tilannetta.

Aloitamme kaupungin uudemmasta osasta, jossa käymme katsomassa mm. India Gatea ja kaupungin vihreitä keuhkoja, Sir Edward Lutyens Parkia. Myöhemmin päivällä suuntaamme vanhaan osaan, jossa seikkailemme mm. jännittävällä basaarialueella. Basaarien kojut myyvät kaikenlaisia outoja hedelmiä ja tuoksuvia yrttejä. Kojujen väleissä on pieniä vaatimattomia kauppoja, joissa räätälit, parturit ja käsityöläiset ovat aina kiireisiä.

Päivän päätteeksi nautimme hyvin ansaitun illallisen hotellissamme.

Päivä 3
Delhi – Varanasi. Junamatka Varanasiin ja ilta-puja.

Ajamme varhain aamulla rautatieasemalle, jossa Varanasin-juna odottaa. Junamatka kestää n. 8 tuntia. Juna kuljettaa meidät Uttar Pradeshin, Intian väkirikkaimman osavaltion, keskisen osan läpi.

Junamatka Intiassa on hyvin erityinen kokemus. Junamatkalla pääsee katselemaan maaseutua ja sen asukkaita. Aiemmin junamatkat Intiassa tapahtuivat täyteen pakkautuneissa, hajoamispisteessä olevissa junavaunuissa, joissa jopa portaat ja katto olivat täynnä puolialastomia ihmiskehoja. Vielä nykyäänkään Intian junat eivät ole maailman nopeimpien ja täsmällisimpien joukossa. Pikajunat ovat kuitenkin nopeita ja tehokkaita, ja me matkustamme mukavasti: jokaisella on oma istumapaikka ja hyvin tilaa ympärillä.

Varanasi sijaitsee kohdassa, jossa Gangesjoki tekee pienen mutkan. Ganges virtaa näin ollen kaupungissa muutaman kilometrin etelästä pohjoiseen, mikä on tehnyt Varanasista erittäin pyhän. Varanasi on ollut yli 2 000 vuoden ajan Intian uskonnollinen pääkaupunki ja hindujen ehdottomasti tärkein pyhiinvaelluspaikka. Varanasi merkitsee hinduille samaa kuin Mekka muslimeille. Kaikki hindut tekevät pyhiinvaelluksen tänne meditoidakseen ja kylpeäkseen pyhässä joessa. Lisäksi hindut toivovat kuolevansa täällä. Jokivarren portailla palaakin hautajaisrovioita vuorokauden ympäri.

Perillä Varanasissa ajamme suoraan keskustahotellillemme. Loppupäivä on varattu omille seikkailuille tai rentoutumiselle hotellissa.

Päivän päätteeksi osallistumme kauniiseen ilta-pujaan erään hindutemppelin luona Gangesin rannalla. Puja on uskonnollinen rituaali, jonka kuka tahansa voi toimittaa. Temppeleissä pujan toimittavat kuitenkin pääasiassa papit, jolloin muut ovat enemmän katsojia kuin osallistujia.

Ajomatka: Juna – noin 800 km/ 8 tuntia

Päivä 4
Varanasi. Bharat Matan temppeli ja kaupunkikävely vanhassakaupungissa.

Hyvien yöunien jälkeen on tullut aika katsella lähemmin Varanasia, jonka asukasluku on noin 2 miljoonaa ja joka on Intian 15. suurin kaupunki. Varanasi, jonka alkuperä on kadonnut mytologian usvaan, on yksi maailman vanhimpia yhä asuttuja kaupunkeja. Tarkka perustamisvuosi on tuntematon, mutta kaupungin väitetään olleen tärkeä kulttuurinen ja uskonnollinen keskus jo yli 3 000 vuoden ajan. Arkeologiset löydöt viittaavat siihen, että alueen asutus voidaan jäljittää noin vuoteen 1200 eKr., mikä alleviivaa kaupungin pitkää ja rikasta historiaa.

Aloitamme päivän käymällä Bharat Matan temppelissä. Temppeli, joka muodostaa voimakkaan vastakohdan perinteisille intialaisille temppeleille, on omistettu Äiti Intialle. Jumalien ja jumalattarien sijaan temppelissä on vaikuttava marmoriin kaiverrettu Intian kartta. Vuonna 1936 avattu ja Mahatma Gandhin tukema temppeli symboloi Intian kansallisuusaatetta ja yhtenäisyyttä. Tunnelmaa leimaa pikemminkin isänmaallisuus kuin uskonnollinen palvonta, mikä tekee temppelistä kiinnostavan ja ajatuksia herättävän kohteen.

Jatkamme kävellen vanhankaupungin läpi. Tuntuu kuin siirtyisimme toiseen aikaan. Labyrinttimaisia kapeita katuja reunustavat ikivanhat rakennukset ja meno on vilkasta. Riksojen äänet, savun tuoksu ja paikallisten kauppiaiden huudot sekoittuvat aisteja aktivoivaksi sinfoniaksi. Katsastamme mm. paikallisen sari-torin, joka on yksi värikkäimpiä, mitä kuvitella saattaa. Tori on hämmästyttävä näky: perinteisiä intialaisia sareja kiiltävästä silkistä yksityiskohtaisiin brokadeihin. Myyjät esittelevät ylpeinä tuotteitaan ja paikalliset ostajat tinkivät hinnoista. Jokainen sari kertoo oman tarinansa, joka on kudottu Varanasin rikkaaseen kulttuurikarttaan.

Päivän kokemusten jälkeen palaamme hotellille, jossa on aikaa levähtää ennen kuin syömme yhteisen illallisen hotellissa.

Päivä 5
Varanasi. Risteily Gangesilla ja retki Sarnathin pyhään buddhalaiseen kaupunkiin.

Hieman ennen auringonnousua seuraamme pyhiinvaeltajia alas Gangesille. Mikäli taivas on kirkas, näemme, että joki tekee kaupungin kohdalla puoliympyrän tai puolikuun – Shiva-jumalan merkin. Joen toisella puolella ei ole asutusta, sillä hindut eivät pidä kyseistä maakaistaletta pyhänä. Jos ihminen kuolee siellä, hän syntyy uudelleen apinana tai naisena. Kun taivas värjäytyy punaiseksi ja valon heijastuminen Gangesista enteilee uutta päivää, lähdemme joelle soutuveneillä. Aamusumu antaa maisemille hieman yliluonnollisen vivahteen, ja ympäristö muuttuu nopeasti jättimäiseksi kaleidoskoopiksi, jossa sekoittuvat temppelipapit, sadhut, kytevät polttohautausnuotiot ja pyhiinvaeltajat yläruumiit paljaina tai punaisiin, keltaisiin ja sinisiin sareihin kietoutuneina laskeutumassa viimeiset portaat veteen. Tätä on Intia parhaimmillaan!

Aamiaisen jälkeen käymme katsomassa jokivarren vanhaa basaaria ja jatkamme alas joelle ja portaille, joilla toimitetaan polttohautauksia. Koko päivän alueen yllä leijuu savua. On melko tavallista, että yleisö seuraa vainajaa matkalla hautajaisiin. Näkymä on yhtä aikaa karmea, vertaansa vailla ja vapauttava.

Kyllästettyämme itsemme aamupäivän monilla elämyksillä syömme hyvän lounaan. Sitten lähdemme retkelle Sarnathiin, joka sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Varanasista koilliseen. Kontrasti Varanasiin on valtava: Sarnath on rauhallinen buddhalainen keskus, jossa näemme stupia (kypärän tai kellon muotoisia pyhiä rakennuksia) ja pieniä temppeleitä. Täällä Buddha piti noin 2 500 vuotta sitten ensimmäisen puheensa seuraajilleen.

Meillä on aikaa käveleskellä ja nauttia kauniista ympäristöstä ennen kuin iltapäivän päätteeksi palaamme Varanasiin.

Päivän ajomatka bussilla noin 40 km

Päivä 6
Junamatka Varanasi – Khajuraho. Juna Satnaan ja edelleen bussilla eroottisille temppeleille.

Aamu on varattu omille seikkailuille, sillä juna Khajurahoon lähtee vasta keskipäivällä. Aamupäivän päätteeksi siirrymme rautatieasemalle. Otamme hotellista mukaan omat eväät, joten voimme muiden matkalaisten tapaan nauttia lounaan junan kyydissä.

Koska Khajuraho on nykyään pienehkö kaupunki, jonka asukasluku on noin 25 000, sinne ei ole suoraa junayhteyttä. Näin ollen nousemme Sarnath Expressin kyytiin, joka vie meidät Satnaan, 120 km päähän Khajurahosta. Loppumatkan kuljemme bussilla ja saavumme hotellille illan päätteeksi.

Kuten Taj Mahal, Jaipur, Delhi ja Varanasi, Khajurahon temppelit on yksi Intian tärkeimmistä nähtävyyksistä. Kerran Khajuraho oli iso chandela (pääkaupunki), mutta nykyään se on suhteellisen pieni kaupunki, huolimatta monista turisteista. Khajurahossa on eniten keskiajalta peräisin olevia hindulaisia ja jainalaisia temppeleitä koko Intiassa. Temppelit, jotka kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin, tunnetaan erityisesti eroottisista veistoksista.

Yhä nykyään ihmetellään, miksi temppelit rakennettiin näin autioon paikkaan. Meidän on kuitenkin oltava kiitollisia tästä syrjäisestä sijainnista, koska se on mahdollistanut temppeleiden säilymisen. Khajuraho säästyi nimittäin muslimiarmeijoilta, jotka tuhosivat Pohjois-Intiaa 1100–1400 ja jotka olisivat olleet liiankin halukkaita tuhoamaan tämän tyyppiset temppelit.

Kun katselemme eri temppeleitä, huomaamme, ettei mitään jätetä mielikuvituksen varaan.

Päivän ajomatkat: Juna – 300 km / 6 tuntia ja bussi 120 km / 2½ tuntia.

Päivä 7
Khajuraho. Temppelivierailu ja omaa aikaa.

Tänään kierrämme laajalla temppelialueella, jollaista ei löydy muualta maailmasta. Yksi kohokohdista on epäilyksettä Kandariya Mahadevan temppeli, joka on omistettu Shivalle. Tämä on Khajurahon temppeleistä suurin ja koristeellisin, ja tunnetaan vaikuttavasta koostaan ja hienostuneesta arkkitehtuuristaan. Temppelin julkisivu on peitetty lukemattomilla veistoksilla, jotka kuvaavat elämän eri osa-alueita, mukaan lukien kuuluisat eroottiset hahmot, jotka heijastavat tantrista filosofiaa ja ihmisen olemassaolon juhlistamista sen kaikissa muodoissa.

Käymme katsomassa myös Chandelan temppeleitä, jotka ovat hajallaan alueella ja kertovat Chandela-dynastian voimasta ja uskonnollisesta omistautumisesta. Nämä temppelit hienoine veistoksineen ja taidokkaine koristeluineen esittävät hindujumalia ja -jumalattaria sekä kohtauksia mytologiasta. Kaikki koristelut ovat kuin peilausta tuonaikaisesta yhteiskuntarakenteesta ja uskonnollisista vakaumuksista.

On mahdotonta olla vaikuttumatta muinaisten taiteilijoiden käsityötaidosta. Jokainen kivi on veistetty uskomattoman tarkasti ja yksityiskohtaisesti. On kuvattu kaikenlaista eleganteista tanssijoista taistelukohtauksiin ja arkisiin aktiviteetteihin, jotka kaikki kertovat tarinaa menneestä ajasta.

Syömme lounaan paikallisessa ravintolassa ja sulattelemme kokemuksia. Sitten palaamme hotellille. Loppupäivä on varattu omille seikkailuille.

Päivä 8
Khajuraho – Orchha. Bussilla Orchhaan ja käynti Raman temppelissä.

On tullut aika hyvästellä Khajuraho ja suunnata seuraavaan kulttuuriaarteeseen, nimittäin Orchhan kaupunkiin. Matkan varrella pysähdymme syömään lounaan paikallisessa ravintolassa.

Orchha oli muinoin Bundelan vanhan hallitsijasuvun vilkas pääkaupunki. Orchha on yksi Intian kätketyistä aarteista, joka jää monilta maahan vuosittain tulevilta turisteilta näkemättä. Kaupunki sijaitsee useiden hyvin säilyneiden palatsien ja temppelien keskellä Betwajoen varrella. Joen keskellä on linnoitettu saari.

Alunperin kaupunki perustettiin vuonna 1531. Se toimi mahtavan rajputien kuningaskunnan pääkaupunkina vuoteen 1783. Monet palatsit ja temppelit ovat peräisin tuolta ajalta eli 1500-luvulta. Temppelit ovat yhä käytössä ja niissä vierailee useita tuhansia kävijöitä vuosittain.

Orchhaan saavuttuamme ajamme suoraan hotellille. Huoneisiin asetuttuamme lähdemme tutustumaan kaupunkiin. Menemme katsomaan vaikuttavaa Raman temppeliä, jonka syntytarina on hyvin ainutlaatuinen ja kiinnostava. Legendan mukaan temppeliä ei alunperin rakennettu temppeliksi, vaan Orchhan hallitsijan, Raja Madhukar Shah Ju Devin (1554–1592), palatsiksi 1500-luvulla.

Tarinan mukaan Raja Madhukar Shah oli Krishan seuraaja, mutta hänen kuningattarensa Ganesh Kunwari (tunnetaan myös nimellä Kamla Devi) oli Raman seuraaja. Eräänä päivänä kuningas haastoi kuningattaren tuomaan herransa Raman Orchhaan. Kuningatar teki pitkän pyhiinvaelluksen Ayodhyaan, Raman synnyinpaikkaan, täyttääkseen vaatimuksen. Intensiivisen rukouksen ja uskollisuuden osoitusten jälkeen Rama siunasi kuningatarta ilmoittamalla, että suostui seuraamaan tätä Orchhaan sillä ehdolla, että Rama olisi kaupungin ensisijainen jumala ja että paikka, johon hänet sijoitettaisiin, olisi hänen viimeinen lepopaikkansa.

Kun kuningatar palasi Orchhaan, Raman patsas pystytettiin väliaikaisesti hänen yksityiseen palatsiinsa temppelin rakentamisen ajaksi. Kun tuli aika siirtää patsas uuteen temppeliin, sitä ei saatu liikutettua. Tästä syystä palatsista tehtiin Raman temppeli.

Tämä palatsin ja temppelin yhdistelmä sekä ainutlaatuinen tarina siitä, miten Raman patsas päätyi paikalle, tekevät Raman temppelistä Orchhassa erityisen ja pyhän. Se on Intian ainoa temppeli, jossa Ramaa palvotaan kuninkaana eikä vain jumalana.

Päivän ajomatka bussilla noin 170 km / 4–5 tuntia.

Päivä 9
Orchha – Jhansi – Agra. Kauniita palatseja ja junamatka Agraan.

Aamupäivällä teemme monipuolisen kävelyretken linnoitetulla saarella ja käymme kaupungin kolmessa palatsissa: vaikuttavassa Jehangir Mahalissa, joka tarjoaa upeita näköaloja, sekä sen arkeologisessa museossa, Raj Mahalissa, jossa on kauniita seinämaalauksia, sekä Raj Praveen Mahalissa.

Lounaan jälkeen ajamme lähistöllä sijaitsevaan Jhansiin, jossa nousemme Agran-junaan. Olemme perillä Agrassa vasta illalla. Majoitumme ihastuttavaan hotelliin.

Agran historiasta tiedetään vain vähän, mutta 1500-luvun alussa siitä tuli suurmogulien valtakunnan pääkaupunki ja Intian niemimaan todellinen valtakeskus.

Suurmogulit hallitsivat osia Afganistanista ja Persiasta ja valloittivat laajoja alueita Pohjois-Intiasta. Suurmogulien, joiden valtakausi kesti noin 200 vuotta vuodesta 1500 vuoteen 1700, arvellaan olleen vaikutusvaltaisimpia kaikista Intian ulkopuolelta tulleista hallitsijoista.

Päivän ajomatkat: Juna 230 km/ 2½ tuntia ja bussi 25 km / 45 min.

Päivä 10
Agra. Taj Mahal ja Agran linnoitus.

Päivän kohokohta on tietenkin Taj Mahal. Shah Jahan rakennutti Taj Mahalin hautamuistomerkiksi vaimolleen Mumtaz Mahalille, joka kuoli lapsivuoteeseen. Persialaistyylinen Taj Mahal on rakennettu 1631 hohtavanvalkoisesta marmorista ja koristeltu miljoonin puolijalokivin. Rakennus seisoo neljä metriä korkealla korokkeella ja sitä ympäröi neljä hoikkaa minareettia. Mausoleumi säteilee ainutlaatuista harmoniaa.

Vierailemme myös Agran punaisessa linnoituksessa, jonka rakennutti suurmoguli Akbar vuosina 1565–73. Vaikuttava linnoitus on hyvin hoidettu rakennus, jossa näkyy selvästi vaihtuneiden hallitsijoiden merkit Akbarin punaisesta hiekkakivestä Shah Jahanin valkoisiin marmoripintoihin, joihin on upotettu jalokiviä. Näkymä Yamuna-joelta Taj Mahalille on häikäisevä.

Pian Taj Mahalin valmistumisen jälkeen suurmoguli Shah Jahanin vallan sokaisema poika Aurangzeb kaappasi vallan, murhasi nuoremman veljensä ja sulki isänsä Agran linnoituksen Jasmiinitorniin. Tornin kauniilta marmoriparvekkeelta Shah Jahan katseli kaihoten Taj Mahalia, rakkaan vaimonsa hautamonumenttia, aina kuolemaansa saakka.

(Huomaathan, että lähdöillä, joilla matkapäivä 10 osuu perjantaihin, käymme Taj Mahalissa seuraavana päivänä (matkapäivä 11), sillä Taj Mahal on suljettu perjantaisin.)

Päivä 11
Agra. Ostoksia, bussimatka Delhiin ja läksiäisillallinen

Aamupäivä on varattu ostoksille ja omille seikkailuille. Agrassa on hienoja kauppoja, joissa myydään intialaista marmoria. Käymme yhdessä niistä ennen kuin lähdemme tutkimaan kaupunkia omatoimisesti.

Keskipäivällä lähdemme kohti Delhiä. Matka Agrasta Delhiin kestää huolimatta suhteellisen lyhyestä etäisyydestä. Tie on yksi Intian vilkkaimmista, ja on aivan uskomatonta, miten liikenne liukuu läpi autokaaoksen. Perillä Delhissä olemme vasta illalla. Majoitumme hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen.

Päivä 12
Delhi – Helsinki.

Elämyksekkään matkan päätteeksi on aika sanoa näkemiin Intialle.  Lennämme Helsinkiin.

Junamatka Intiassa

Junalla matkustaminen on Intiassa elämys jo itsessään. Junassa tapaa maalaisväestöä, joka suuntaa kaupunkiin etsimään työtä, nuoria opiskelijoita, jotka ovat matkalla perheidensä luo, sekä etenkin Intian kasvavaa keskiluokkaa, joka käyttää junaa ensisijaisena liikennevälineenä matkustaessaan ympäri omaa maataan turisteina.

Junan ikkunasta voi kaikessa rauhassa nauttia kauniista, vaihtelevista ja erilaisista maisemista, jotka liukuvat ohi. Ohitamme ehkä paikallisen maanviljelijän, joka korjaa maissia pieneltä maapläntiltään. Pienissä kylissä näemme koululaisia välitunnilla rautatiekiskojen vierellä, ja asemalaiturilla seisoo katukauppiaita rivissä, kun juna lipuu asemalle.

Junan ikkunasta voi kaikessa rauhassa nauttia kauniista, vaihtelevista ja erilaisista maisemista, jotka liukuvat ohi. Ohitamme ehkä paikallisen maanviljelijän, joka korjaa maissia pieneltä maapläntiltään. Pienissä kylissä näemme koululaisia välitunnilla rautatiekiskojen vierellä, ja asemalaiturilla seisoo katukauppiaita rivissä, kun juna lipuu asemalle.

Tällä matkalla matkustamme ainoastaan päiväjunilla mukavassa matkustusluokassa, jossa jokaisella on oma istumapaikka ja hyvin tilaa. Delhistä Varanasiin ja Jhansista Agraan matkustamme uudemmilla junilla, kun taas Varanasista Satnaan vanhemmalla ja paikallisemmalla junalla. Uudemmissa junissa on ravintolavaunu, ja kaikissa junissa on vessat.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.398€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
698€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Delhi – Helsinki turistiluokassa
 • Paikallisjuna Delhi-Varanasi, Varanasi-Satna ja Jhansi-Agra
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa
 • Täysihoito päivät 2-12 (alkaen illallinen pvänä 2 ja aamiainen pvänä 12. Osa lounasaterioista on eväspaketteja junamatkoilla)
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruoat matkan aikana
 • Intian sähköinen e-viisumi, 25€ USD. Jokainen matkustaja hakee viisumia itse. Hakuohjeet: http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/intia/viisumi
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä noin 70 USD/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Liikkuminen matkan aikana

Matkaohjelma on tiivis ja päivien aikana on paljon ohjelmaa. Useampana päivänä lähdemme liikkeelle varhain aamulla ja palaamme hotellimme tai saavumme seuraavaan yöpymispaikkaan vasta illalla.

Liikenteestä ja teiden kunnosta riippuen matkantekoon voi mennä enemmän aikaa kuin kilometrit antaisivat olettaa. 

Nähtävyyksillä ja temppelialueilla on korkeuseroja ja portaita. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle.

Yöpymiset

Delhi 2 yötä, Varanasi 3, Khajuraho 2, Orchha 1 ja Agra 2.

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen lentolippujen mukana viimeistään noin viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Matkatavarat

Mukaan kannattaa ottaa pienehkö reppu tai kassi päiväretkiä ja sellaisia matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Valuutta

Matkalle kannattaa ottaa mukaan euroja, joita voi paikan päällä vaihtaa paikalliseen valuuttaan eli rupiaan.

Matkalle mukaan

Pakkaa mukaan myös lämmintä vaatetusta, varsinkin aamut ja illat voivat olla viileitä. Erityisesti tammi-helmikuussa on hyvä olla mukana lämmin takki tai pusakka. Hyvät kävelykengät tai lenkkarit. Ota mukaan vaatteita, joissa on mukava olla ja liikkua. Et tarvitse matkan aikana juhla-asua. Illallisille riittää normaali, siisti vaatetus.

Vierailut käsityöläisten luona

Matkaohjelmassa on yksittäisiä käyntejä pienissä yrityksissä tai osuuskunnissa, jotka valmistavat Intialle tyypillisiä tuotteita: tekstiilejä, marmoriesineitä ja jalokiviä. Näistä paikoista tuotteita voi myös ostaa.

Lisää tietoa Intiasta

Täältä voit lukea lisää Intiasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/intia

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia.
 

Viisumi Intiaan

Matkalle vaaditaan viisumi. Albatros suosittelee, että hankit itse sähköisen e-viisumin Intiaan. Olemme tehneet ohjeet suomeksi kaavakkeen täyttöä varten.

Turistiviisumia voi hakea aikaisintaan 30 päivää ennen lähtöpäivää  ja viimeistään 10 päivää ennen lähtöpäivää. Sähköinen vahvistus e-viisumin hyväksynnästä voi viedä 72 tuntia hakemuksen tekemisen jälkeen. Katso tarkemmat ohjeet viisumin hakuun täältä: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/intia/viisumi

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja