Japani – Auringon valtakunta

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe uusi ja vanha Japani – modernista Tokiosta perinteiseen Kiotoon. Anna Japanin yllättää!

Lisälähtö 17.11!

Japania paikallisen silmin ja suomalaisen matkanjohtajan mukana: kävellen, metrolla, luotijunalla, paikallisjunalla ja raitiovaunulla!

Tokion temppelit, keisarillinen palatsi ja Shibuyan häkellyttävä valomeri. Japanilaista ruokakulttuuria ei voi ohittaa,  matkan aikana maistamme mm. sekä tuoreinta sushia että mureinta Købe-lihaa. Shinkansenin luotijunamatka Tokiosta Kiotoon on elämys. Jos sää on kirkas, matkalla näet Fuji-vuoren. Kiotossa odottavat kauniit temppelit, puutarhat, geishaperinteet ja maaginen Fushimi Inari Taisha-pyhäkkö. Kiotosta teemme päiväretken historialliseen Naraan.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Jeni (JPY)

Päiväohjelma 10 päivää
Päivä 1
Helsinki - Tokio
Päivä 2
Saapuminen Tokioon, Japaniin. Meiji Jingu shintotemppeli ja Shibuya
Päivä 3
Tokio. Asakusa-temppeli, Skytree tv-torni, Ginza, Tokio International Forum ja Keisarillisen palatsin puisto
Päivä 4
Tokio - omaa aikaa
Päivä 5
Tokio – Shinkansen luotijunalla Kiotoon. Shintotemppeli Fushimi Inari-taisha, Nishiki-tori ja Gionin geishakorttelit
Päivä 6
Kioto. Kultainen paviljonki, Nijo-linna, käynti zen-puutarhassa ja bambumetsässä Arashiyamassa
Päivä 7
Kioto. Retki Naraan
Päivä 8
Omaa aikaa Kiotossa. Läksiäisillallinen ja wagyu-lihaa
Päivä 9
Lento Helsinkiin
Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
3.098€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
3.098€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
3.098€
Helsinki
2.998€
Helsinki
2.998€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
3.198€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
3.398€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
3.598€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
3.398€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
3.198€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Tokio

Lennämme Helsingistä Tokioon, jonne saavumme seuraavan päivän aamuna/aamupäivällä.

Päivä 2
Saapuminen Tokioon, Japaniin. Meiji Jingu shintotemppeli ja Shibuya
Geishat

Menemme bussilla Naritan kentältä Tokioon, jonne on noin 1,5 tunnin ajomatka.

Tokio, Japanin suuri metropoli oli alkujaan pieni kalastajakylä, tänä päivänä se on yksi maailman suurimmista kaupungeista. Täällä vanha ja uusi kulttuuri kohtaavat mitä monimuotoisimmalla tavoilla. Tokio koostuu monista eri kaupunginosista, joissa kussakin on omat erikoispiirteensä ja tunnelmansa. Tulevien päivien aikana vieraillemme niistä muutamissa mielenkiintoisimmissa.

Tämän päivän retkeen sisältyy käynti Meiji Jingussa, Japanin tunnetuimmassa shintopyhäkössä. Pyhäkkö valmistui vuonna 1920 ja se symbolisoi keisarin jumalallista roolia paitsi japanilaisessa yhteiskunnassa myös maan uskonnollisena johtajana tuona aikana. Vasta toisen maailmansodan jälkeen keisari sai nykyisen statuksensa Japanin epäpoliittisena johtajana. Matkalla pyhäkölle kuljemme valtavan torii-tortin alitse ja rauhaisan metsän läpi, joka ympäröi itse pyhäkköä. Puut istuttettiin Japanin lahjana omalle keisarilleen, kun pyhäkkö rakennettiin. 

Jatkamme paikallisten ja turistien suosimaan Shibyaan, koko Tokion liikenteen solmukohtaan. Shibuya-risteyksessä kohtaat talon kokoiset neonvalomainokset, kiireiset liikemiehet, trendikkäät nuoret ja koulupukuiset lapset. Aseman edessä on pieni Hachiko-koiran patsas, paikallisten suosima kohtauspaikka. Liikuttava tarina kertoo Hachi-koirasta, joka uskollisesti odotteli asemalla isäntäänsä senkin jälkeen, kun tämä oli kuollut. Vuonna 2009 Hollywood filmatisoi tarinan ja pääosaa, koiran isäntää elokuvassa esittää Richard Gere.

Illalla aloitamme kunnolla tutustumisen japanilaiseen ruokakulttuuriin. Japanilainen keittiö on yksi maailman terveellisimmistä ja monipuolisimmista, ja se sisältää paljon kalaa ja vihanneksia. Ruokakulttuuri on paljon, paljon muutakin kuin ainoastaan sushia! Ruoka itsessään on iso osa matkakokemusta, kun vierailet Auringon valtakunnassa. Useissa ravintoloissa on kuvia ruoista – kyllä, yksittäisistä astioista jopa luonnollisen kokoisia muovimalleja – joten siellä on hyvät mahdollisuudet kokeilla jotain uutta ja jännittävää.

Japanin matkan ensimmäisen päivän (saapumispäivä Japaniin) ohjelma voi vaihdella sen mukaan, mihin aikaan lento saapuu Japaniin. Näin ollen esim. kaikkea saapumispäivään merkittyä ohjelmaa ei välttämättä voida toteuttaa samana päivänä (esim. tervetuloillallinen). Kaikki ohjelmaan merkityt kohteet esim. Tokiossa toteutetaan, mutta ne voivat olla eri päivänä kuin alkuperäisessä matkaohjelmassa (esim. tervetuloillallinen voi olla matkapäivänä 3).

Päivä 3
Tokio. Asakusa-temppeli, Skytree tv-torni, Ginza, Tokio International Forum ja Keisarillisen palatsin puisto

Päivän retki toteutetaan kävellen ja metrolla.  Aloitamme retken vierailemalla Asakusassa, vanhassa kaupunginosassa, joka sijaitsee "matalassa kaupungissa" Sumida-joen varrella, jossa näemme Sensojin temppelin ja Kaminarin portin (Ukkosen portin). Portti erottuu suurilla punaisilla lyhdyillään. Täällä saat vaikutelmia perinteisestä Tokiosta.

Asakussa on edelleen muutamia vanhoja, hyvin säilyneitä puutaloja, jotka selvisivät toisen maailmansodan tuhoista. Poikkea hetkeksi Sensoiji-temppelin ympärillä oleville pienille sivukaduille, missä pienet välipalakojut houkuttelevat sekä makealla että suolaisella. Kokeile esimerkiksi vastapaahdettua senbeitä, kuuluisia japanilaisia pretzelejä, joita on monenlaisia makuja ja kokoja.

Jos haluat piristää keittiötäsi japanilaisilla keittiötarvikkeilla – tai jos haluat vain kokea ainutlaatuisen Tokio-elämyksen – kulje tovi kuuluisalla Kappabashidorilla, jonne pääset helposti temppeliltä kävellen. Kadulla myydään kaikkea keittiöpuuhiin liittyvää: muovisista ruokafiguureista kattiloihin, syömäpuikoihin, japanilaiseen keramiikkaan, valurautaisiin teekannuihin, vihreään teehen, teräviin veitsiin ja paljon muuhun. Asakusan jälkeen, aivan Sumida-joen toisella puolella, vierailemme Tokion korkeimmassa rakennuksessa; Skytree-televisiotornissa ja ihailemme tornin huipulta avautuvaa näkymää miljoonakaupunkiin.

Jatkamme Ginzan kaupunginosaan Ginza Linella, kaupungin vanhimmalla metrolinjalla, joka on lähes sata vuotta vanha. Ginza tarkoittaa "hopeaseppää" ja on useiden vuosien ajan ollut Tokion hienoin ostosalue. Kaikki kalliit merkkituotteet Japanista ja koko maailmasta ovat edustettuina täällä.
Kävelemme pitkin Ginzan eloisaa ja tyylikästä pääkatua, jossa ei vain shoppailevat ihmiset, vaan myös kiireiset liikemiehet kuuluvat katukuvaan. Ginza on kuuluisa usein epätavanomaisesta arkkitehtuuristaan kaikissa sen muodoissa: kaikkea futuristisista jättiläisrakennuksista tylsiin toimistorakennuksiin. Tokion arkkitehtuurista ja kaupunkisuunnittelusta on monia mielipiteitä, mutta yksi asia on varma: Tokion kortteleihin ja eri alueisiin tutustuminen on kaikkea muuta kuin tylsää.

Ginzasta jatkamme kävellen kohti suurta Tokyo International Forum konferenssikeskusta, joka on rakennettu vuonna 1996. Rakennuksen suuri teräs- ja lasirakenne muistuttaa pitkän veneen runkoa. 

Täällä järjestetään konferensseja, messuja, konsertteja ja näyttelyitä. Täältä jatkamme edelleen kävellen ja vierailemme Keisarillisen palatsin vieressä olevassa puistossa, josta on näkymä palatsiin alueelle.

Päivä 4
Tokio - omaa aikaa
Temppeli Tokiossa

Päivä on varattu Tokioon tutustumiseen omatoimisesti. Tokio on suuri runsaudensarvi, olitpa sitten ostoksilla, museoissa tai sukeltamassa lukemattomiin kulinaarisiin houkutuksiin, joista kaupunki on niin kuuluisa. Tokiossa on enemmän Michelin-ravintoloita kuin Pariisissa ja Lontoossa yhteensä, mutta pienemmissäkin ja vaatimattomimmissa paikoissa gastronomia on korkealla tasolla. Monissa ravintoloissa on edullisia lounasmenuja. Kaupungissa liikkuminen metrolla on helppoa ja tehokasta. Matkanjohtaja antaa mielellään vinkkejä ja neuvoja. Lähellä Shibuyaa sijaitsee Harajukun kaupunginosa, jonne nuoret japanilaiset – monet japanilaisten manga-sarjakuvien inspiroimissa puvuissa – tulevat shoppailemaan alueen pienissä erikoisliikkeissä, ei vähiten Takeshitadori-kadulla.

Sen lähellä on varsin eksklusiivinen ostoskatu Omotesando, jossa on sekä japanilaisia että ulkomaisia merkkejä. Roppongin alueelta, joka tunnettiin ennen parhaiten kaupungin diskoelämän ja urheilubaarien keskuksena, on nykyään kansainvälisen tason modernin taiteen museoita. Tokion "sähkökaupungin" Akihabaran alueella on sekä vanhanaikaisia elektroniikkakojuja, suuria elektroniikkatavarataloja että kauppoja, joissa on tietokonepelejä, mangaa, animea (sarjakuvia) ja runsaasti kahviloita.

Päivä 5
Tokio – Shinkansen luotijunalla Kiotoon. Shintotemppeli Fushimi Inari-taisha, Nishiki-tori ja Gionin geishakorttelit

Lähdemme Kiotoon kuuluisalla japanilaisella luotijunalla, Shinkansenilla. Matkan varrella saamme käsityksen Japanin tiheästä asutuksesta, ja jos sää sallii, voimme nähdä vilauksen pyhästä Fuji-vuoresta matkan varrella. Hieman yli kahdessa ja puolessa tunnissa hurautamme 513 kilometrin matkan Kiotoon. Ennen kuin nousemme junaan, sinulla on mahdollisuus ostaa junaan "o-bento"; tyypillinen japanilainen lounaspaketti. O-bentoa on saatavilla useissa eri variaatioissa, ja se koostuu tyypillisesti riisistä ja erilaisista herkullisista lisukkeista – kalasta, lihasta, vihanneksista ja salaateista. Herkullista, eikä kovin kallista! 

Saavuttuamme Kioton vanhaan keisarilliseen kaupunkiin siirrymme metrolla hotelliimme. Majoitumme keskeisellä sijainnilla ja käytyämme hotellilla, aloitamme heti päivän retken. Kiotossa on yli 1600 buddhalaista temppeliä ja 270 shinto-pyhäkköä. Lisäksi Keisarillinen palatsi, Shogunin Nijon linna, keisarilliset huvilat ja puutarhat sekä joukko Japanin parhaita museoita. Kioto oli ainoa suuri japanilainen kaupunki, joka säästyi pommituksilta toisen maailmansodan aikana. Varmasti osin kaupungin ainutlaatuisten kulttuuriaarteiden ansiosta.

Kiotossa on edelleen paljon enemmän vanhoja puutaloja kuin muissa Japanin suurissa kaupungeissa, ja tietyissä kaupungin osissa on edelleen elävien ulkoilmamuseoiden luonnetta, vaikka suuret vierekkäiset kaupunginosat kauniine puutaloineen ovat nykyään lähes kadonneet.

Varsinkin kaupungin laitamilla tunnet siirtyväsi toiseen aikakauteen, jolloin estetiikka oli hyvin tärkeässä roolissa. Vierailemme shintolaispyhäkössä Fushimi Inari-taishassa ja kävelemme temppelin pitkän oranssinpunaisten torii-porttien kujan läpi. Voimakkaan värisiä portteja on satoja rinteessä, josta on näkymä koko Kioton alueelle. Oranssinpunaiset portit ovat kauniissa kontrastissa ympäröivän vihreän metsän kanssa. Iltapäivällä vierailemme myös kuuluisalla Nishikin torilla. Täältä löydät monia japanilaisen keittiön ainesosia kauniisti esiteltynä – hedelmistä ja vihanneksista kalaan, lihaan, suolakurkkuihin, välipaloihin ja niin edelleen. Torikujat ovat värikäs kokemus, eikä täällä yleensä ole tavatonta saada kojulle pysähtyessään makunäytteitä. 
Gionin alueella Kamo-joen varrella on tunnelmallisia ruokapaikkoja perinteisten, hienovaraisten ja hillittyjen teehuoneiden rinnalla, joissa kaupungin kuuluisa geishaperinne elää.

Jos olemme onnekkaita, näemme kenties joidenkin geishojen kulkevan kapeilla kaduilla kauniisiin kimonoihinsa pukeutuneina ja taidokkaasti meikkattuina.

Päivä 6
Kioto. Kultainen paviljonki, Nijo-linna, käynti zen-puutarhassa ja bambumetsässä Arashiyamassa
Tokio

Kioton luoteiskulmassa sijaitsee Kultapaviljonki, eli Kinkakuji, Kioton yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä. Lehtikullalla päällystetty paviljonki lammen rannalla on kuin suoraan sadusta. Tämä kultapaviljonki on täydellinen kopio 500 vuotta vanhasta temppelistä, joka on palanut useita kertoja historian aikana. Viimeksi vuonna 1950, kun nuori mieleltään sairas nuori munkki sen sytytti tuleen vuonna 1950. Temppelin puutarha on harmoninen ja taidokkaasti ylläpidetty.

Samurai-ajan Japanin sotilaallinen ja poliittinen käskyvalta oli shogunilla. Maan pitkässä historiassa shogun on ollut pitkiä ajanjaksoja vaikutusvaltaisin mies. Keisarin rooli on ollut suurimman osan historiasta vetäytynyt ja enimmäkseen symbolinen. Nijo-linna oli Tokugawa-shogunsuvun asuntona Kiotossa, se rakennutettiin 1603. Nijo-linnan rakentamiseen käytettiin Japanin taitavimpia puuseppiä ja taiteilijoita, se on edelleen yksi maan parhaiten säilyneistä palatseista. Hauska pieni yksityiskohta on linnan satakielilattia, joka ääntelee tai narisee joka askelmalla. Näin siksi, etteivät salamurhaajat päässeet huomaamatta shogunin lähelle. Taidokkaat puuveistokset ja monet maalaukset koristavat paviljongin seiniä ja kattoja.

Jatkamme paikallisjunalla Kioton läntiseen osaan ja käymme luonnonkauniilla Arashiyaman alueella, vuoren juurella. Vierailemme Unescon suojelemassa Tenryu-ji-temppelissä, joka on kuuluisa kauniisti maisemoidusta 1300-luvulta peräisin olevasta zen-puutarhastaan. Temppeli valmistui vuonna 1339 ja on osa japanilaisen buddhalaisuuden Rinzai-koulua. Kävelemme kauniilla bambupolulla, jossa metrin korkuinen bambumatto luo eksoottisen tunnelman, ja teemme kävelylenkin joen varrella.

Päivä 7
Kioto. Retki Naraan

Lähdemme Kiotosta etelään viihtyisään ja historialliseen Naraan, joka oli yksi Japanin varhaisista pääkaupungeista. Narassa on kahdeksan Unescon suojelemaa nähtävyyttä, ja se sisältää joitain maan vanhimmista ja vaikuttavimmista rakennuksista.

Vierailemme yhdessä maailman suurimmista puurakennuksista, Todaiji-temppelissä, joka on 12-kerroksisen asuinrakennuksen kokoine. Temppelissä on maailman suurin pronssihahmo, noin 22 metriä korkea Buddha.

Vierailemme myös Kasuga Taishassa, 1 335 vuotta vanhassa shinto-pyhäkössä. Reittiä reunustavat peräti 3000 kivi- ja pronssilyhtyä. Koko Naran puistoalueella vaeltelee yli 1000 kaurista, joista monet yksilöt ovat vähitellen tulleet kovin kesyiksi. 

Syömme lounaan Narassa ennen paluuta Kiotoon. Ilta on omatoiminen, jolloin sinulla on aikaa tutustua kaupungin ravintolatarjontaan, tehdä ostoksia tai käydä uudelleen Gionissa ja ehkä nähdä geishoja matkallasi.

 

Päivä 8
Omaa aikaa Kiotossa. Läksiäisillallinen ja wagyu-lihaa

Tänään sinulla on koko päivä aikaa tutustua keisarilliseen Kiotoon. Nähtävää riittää ja ostosmahdollisuudet ovat mainiot. Täältä voit hankkia kotiinviemiseksi vaikkapa vihreää teetä, josta Kioto on kuuluisa.

Viimeistä iltaamme Japanissa vietämme yhteisellä illallisella. Menussa suositellaan marmoroitua japanilaista wagyu-häränlihaa. Lihan salaisuus on hienossa mureudessa; se likipitäen sulaa suussa.

Päivä 9
Lento Helsinkiin

Ennen kotiinpaluuta meillä on ohjelmassa omaa aikaa joko Osakassa tai Kiotossa (matkasta riippuen). Tämän ajan kokonaispituus riippuu siitä, mihin aikaan lentomme lähtee.

 

Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Shinkansen luotijuna

Matkustamme Japanin rautateiden kuuluisalla luotijunalla, Shinkansenilla joka on yhdistänyt Tokion muihin Japanin suurkaupunkeihin vuodesta 1964 lähtien. Nopeimpien junien maksiminopeus on 320 km/h, ja vuosittain junilla matkustaa noin 300 miljoonaa ihmistä. Shinkansenissa voi olla jopa 16 vaunua ja kokonaispituutta noin 400 m. Koska Shinkansen-junat ajavat erikoisraiteilla, joilla muita junia ei kulje, myöhästymisiä on vain harvoin. Keskimääräinen myöhästyminen junaa kohti on noin 30-40 sekuntia. Junat on mukavia, jalkatilaa on riittävästi ja penkit kääntyvät, joten voit aina istua kasvot menosuuntaan. Junissa ei saa tupakoida, lukuun ottamatta uusimpia junia, jotka on varustettu tupakointitiloin. Lue lisää: http://english.jr-central.co.jp/about/

 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksu yhden hengen huoneesta

498€

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Tokio / Osaka - Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 7 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen ja neljän tähden hotelleissa
 • Aamiaiset
 • Lounas matkapäivinä: 7 (ei sisällä ruokajuomia)
 • Illallinen matkapäivinä: 2 ja 8 (ei sisällä ruokajuomia)
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Retket ja niihin liittyvät kuljetukset (metro, paikallisbussit, raitiovaunu ja juna). Voit lukea tarkemmin liikkumisesta kohdasta "Hyvä tietää"
 • Matkalaukkujen kuljetus Tokio-Kioto
 • Shinkansen luotijuna Tokio-Kioto 2. luokassa
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta, 498€ (7 yötä)
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Valuutta ja luottokortit

Japanin valuutta on jeni (JPY). Kansainväliset luottokortit (VISA, Master, AMEX ja Diners) yleistyvät Japanissa kovaa vauhtia, mutta edelleen suosittelemme ottamaan matkalle mukaan jonkin verran käteistä. Pankeissa ei yleensä ole kansainvälisiä luottokortteja hyväksyviä automaatteja. Sen sijaan Seven Eleven -kaupoissa on usein ATM-automaatit, joista voi nostaa käteistä kansainvälisillä luottokorteilla.

Yöpymiset

Tokio: 3 yötä
Kioto: 4 yötä

Japanin suurkaupungeissa hotellihuoneet ovat usein kooltaan pieniä, joten esim. matkalaukkusäilytystilaa voi olla niukasti. Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään noin viikkoa ennen lähtöpäivää.

Liikkuminen matkan aikana

Käytämme Japanin matkoillamme julkisia kulkuvälineitä, kuten metroa ja luotijunaa.

Retkipäivien aikana kävelemme paljon. Kävelyreiteillä on myös korkeuseroja ja portaita. Ota mukaan hyvät ja tutut lenkkarit tai kävelykengät. Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle.

Opastus esim. Tokiossa liikuttaessa tapahtuu kannettavan lähettimen avulla. Matkanjohtajalla on käytössään lähetin&mikrofoni ja kaikilla matkustajilla vastaanotin&kuulokkeet. Mikäli haluat ottaa mukaan omat tutut nappikuulokkeet niiden käyttäminen vastaanottimessa on mahdollista.

Huomioithan, että matkalaukut lähetetetään erillisellä kuljetuksella, kun itse liikumme luotijunalla. Onkin tärkeää, että otat mukaan rautatieasemilla ja julkisessa liikenteessä helposti itse mukana kuljetettavan repun tai laukun, johon voit pakata 1-5 päivän (matkasta ja matkaohjelmasta riippuen) aikana tarvitsemasi tavarat luotijunaosuudelle. Huomioithan, että luotijunissa laukun suurin sallittu matkatavarakoko on 160cm (pituus+leveys+syvyys yhteensä).

Lue lisää matkakohteesta

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta ja juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia.

Japani: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/japani   

Kiva tietää

Kirjavinkkejä:
Haruki Murakami, Suuri lammasseikkailu (1982), Norwegian Wood (1987), Kafka rannalla (2002), Värittömän miehen vaellusvuodet (2016)
Kawabata, Lumen maa (2012)
Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin, Mia Kankimäki (2013)
Melkein geisha, Minna Eväsoja (2016)
Temppelien hämärästä matsurian vilinään, Raisa Porrasmaa (2014)

Leffavinkkejä:
Seitsemän samuraita, ohjaus Kurosawa
Lost in Translation, Sofia Coppola
Henkien kätkemä (animaatio), Miyazaki
Your name (animaatio), Shinkai

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Hieno matka, paljon nähtävää ja koettavaa! Järjestelyt ja opas olivat erinomaisia ja riittävästi myös omaa aikaa.
Date published: 2024-05-02
Rated 5 out of 5 by from Erinomainen kurkistus Japanin pääkohteisiin ja kulttuuriin. Erinomaisen hyvin järjestetty matka, jossa oli lyhyeen aikaan (3 yötäTokoissa ja 4 Kiotossa) saatu mahdutettua paljon hienoja kohteita ja löytyi myös vapaa-aikaa. Oppaamme Aleksi kruunasi matkamme suunnattomalla tietämyksellään ja paikallistuntemuksellaan. Hän oli myös täsmällinen ja huolehtiva, niin että kaikki tiesivät, minne mennään ja koska, ja tunsivat olonsa turvalliseksi. Hotellit olivat myös (Tokion pienehköt huoneetkaan eivät häirinneet) erinomaisia, puhtaita ja hyvin varusteltuja shampoineen ja yöpaitoineen. Ja aamiaisen sisällöt oli harvinaisen hyvin merkitty erityisruokavalioita noudattaville! Paljoon kävelemiseen kannattaa tosiaan varautua hyvillä lenkkareilla, mutta normaalikuntoinen pärjää. Muutaman kerran oli hiukan pitkiä kävelyjä, että sai syötävää esim. saapumispäivänä, joten kannattaa varata päiväreppuun vesipullon lisäksi pieni suklaapatukka tms. 25 hengen ryhmämme oli hyvän kokoinen, isomman kanssa olisi ollut vaikea liikkua. Liikuimme tosi paljon paikallisjunilla ja metrolla ja kävelimme paljon portaita, mutta siihen tottui.
Date published: 2024-04-29
Rated 3 out of 5 by from Japani Auringon valtakunta Olimme matkalla 16.4.-25.4.2024
Date published: 2024-04-26
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen katsaus Japaniin 10 päivän Japani-turnee oli asiantuntevasti opastettu ja tarjosi monipuolisen näkymän Japanin historiaan, kulttuuriin ja nykyelämään. Oli hienoa, kun liikuimme metroilla, junilla ja ratikoilla + laivalla paikasta toiseen. Omaa aikaa jäi myös sopivasti ja opas Tuomolta sai hyviä vinkkejä minne mennä. Onzenit ja villiapinat tosin voisi esitellä tarkemmin. Moni oli kiinnostunut niistäkin.
Date published: 2024-04-26
Rated 5 out of 5 by from Paljon nähtävää lyhyessä ajassa Matkalla ehti nähdä paljon temppeleitä ja pyhättöjä. Opas Aleksi oli aivan huippu, hänen tuoma kokemus ja tarinat toivat uusia näkökulmia asioihin. Lisäksi Aleksilla oli taito vetää ryhmää ja aikatauluttaa matkat sujuvasti. Hienoa, että kuljimme julkisilla eri kohteisiin - tämän jälkeen voisi jo lähteä omatoimimatkallekin. Hyvät kengät reissuun, koska päivittäin kävelyä reilusti yli 15 000 askelta. Hotellien sijainti sekä Tokiossa että Kiotossa hyvät, huone varsinkin Tokiossa melko pieni. Osakan kentälle kuljetus voisi lähteä jonkin verran aikaisemmin, koska jonot olivat melko pitkät turvatarkastukseen. Kannattaa tehdä lähtöselvitys etukäteen verkossa.
Date published: 2024-04-23
Rated 5 out of 5 by from Paras opas ja hyvä ohjelma. Miika Pölkki oli oppaana aivan huippu. Hän johdattelemanaan pääsimme sisälle Japanin kulttuuriin ja kohteiden historiaan eri tasolle kuin olisin koskaan odottanut. Kaiken kaikkiaan matkaohjelma oli hyvin suunniteltu ja toteutus toimi. Kohteet olivat kiinnostavia, aikataulutus sopiva ja hyvä yhdistelmä ohjattua ja omatoimista matkailua. Valituista ruokapaikoista erityisesti kaksi olivat todella onnistuneita ja sellaisia, joihin ei olisi itse osannut mennä. Muutkin hyviä.
Date published: 2024-04-23
Rated 5 out of 5 by from Ikimuistoinen Japanin matka 11.4-20.4.2024 Matkalla loistava hinta laatusuhde. Kaikki järjestelyt olivat huippuluokkaa ja Japanin halvat hinnat sekä siisteys yllättivät positiivisesti. Uskomattoman kauniita paikkoja saimme nähdä lyhyessä ajassa. Oli myös ikimuistoisen mukava synttärireissu. Opas Aleksi oli erittäin ammattitaitoinen ja mukava ihminen ja kaikinpuolin ihana ihminen. Tosi hyvä juttu että oppaalla oli hyvä Japanin kielen taito ja paikallistuntemus ja asiat sujuivat siitä syystä niin hienosti. Meillä todella hyvä tuuri myös ilmojen puolesta ja saimme nähdä ihanien kirsikkapuiden kukkivan monessakin paikassa. Kiitos kaikille hyvästä matkaseurasta.
Date published: 2024-04-22
Rated 5 out of 5 by from Mahtava matka, paljon ohjelmaa Olemme kovin tyytyväisiä matkaan! Matka sisälsi runsaasti ohjelmaa. Paljon nähtiin ja koettiin erinomaisen oppaamme johdolla.
Date published: 2024-04-21
 • y_2024, m_7, d_22, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_313
 • loc_fi_FI, sid_JPRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja