Istrian niemimaa - Kroatia

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Elämyksiä Istrian maalauksellisissa keskiaikaisissa kaupungeissa ja upeassa luonnossa

Uutuus

Istrian niemimaa Kroatian pohjoisosassa houkuttelee kutsuvilla rannikoillaan, historiallisilla kaupungeillaan, ruoallaan ja ensiluokkaisilla viineillään.

Asumme viihtyisässä keskiaikaisessa Vrsarissa, josta on kauniit näkymät Adrianmerelle. Ihastuttava Hotel Pineta toimii tukikohtanamme. Ehdit sekä rentoutua hotellissa ja nauttia viihtyisästä kaupungista että tutustua alueen tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Ja koettavaa täällä riittää! Teemme risteilyn vaikuttavassa Limin vuonossa, joka kuroutuu sisämaahan päin Vrsarin eteläpuolella. Matkaamme ajassa taaksepäin vieraillessamme Rovinjin ja Porecin kauniissa merenrantakaupungeissa. Molemmissa näkyy voimakas venetsialaisvaikutus. Maistelemme ilmakuivattua kinkkua, hyviä juustoja ja viinejä sekä tutustumme alueen vähiten veriseen jahtiin – nimittäin tryffelijahtiin.

Voit lähteä lisämaksulliselle kokopäiväretkelle Slovenian kauniiseen luontoon, jossa emme käy pelkästään maan laajimmassa luolastossa Postojnassa, vaan teemme myös kevyen kävelyretken Slovenian upealla vuoristoalueella.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Kroatian kuna

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki – Trieste – Vrsar – saapuminen Vrsariin
Päivä 2 Vrsar – kaupunkikävely, Pyhän Martin kirkko ja paikallistyylinen lounas
Päivä 3 Vrsar – Limin vuono – Rovinj – Vrsar – risteily & lounas vesillä, kaupunkikierros Rovinjissa
Päivä 4 Vrsar – Motovun – Grosnjan – Vrsar – retki Motovunin ja Groznjanin keskiaikaisiin kaupunkeihin, tryffelijahti, lounas ja käynti viinitilalla
Päivä 5 Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki Sloveniaan. Postojnan luolat, kevyt kävelyretki ja lounas paikalliseen tyyliin
Päivä 6 Vrsar – Porec – Vrsar. Kaupunkikierros, juuston valmistusta ja oliivilehto
Päivä 7 Vrsar – Pula – Vrsar. Kaupunkikävely, amfiteatteri ja aikaa ostoksille
Päivä 8 Vrsar – Trieste – Helsinki. Kaupunkikierros Triestessä ja kotimatka

Hotelli

Hotel Pineta

Hotel Pineta sijaitsee kukkulalla viihtyisässä Vrsarin kaupungissa ja täältä avautuu upeat näkymät Adrianmerelle. Hotellissa on uima-allas, aurinkoterassi ja upea spa-alue, jossa on uima-allas, sauna, höyrysauna ja hierontaa (lisämaksusta).

Hotellin kotisivut: https://www.maistra.com/hotel-pineta-vrsar

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.098€
Helsinki
998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Trieste – Vrsar – saapuminen Vrsariin

Lennämme Helsingistä Triesteen. Ajamme suoraan Kroatian rajalle. Passintarkastuksen ja rajamuodollisuuksien jälkeen jatkamme matkaa Vrsariin, jonne saavumme illalla.

Hotel Pinetasta on näkymät yli Vrsarin kaupungin ja rannikon. Hotellissa on 95 huonetta, sisäuima-allas, kylpyläosasto sekä hyvä ravintola. Se on mainio tukikohta Istriassa lomaillessamme.

Asetuttuamme huoneisiimme syömme yhteisen illallisen hotellin ravintolassa.

Päivä 2
Vrsar – kaupunkikävely, Pyhän Martin kirkko ja paikallistyylinen lounas

Hyvien yöunien jälkeen olemme valmiina päivän seikkailuihin.

Vrsarin kaupungilla on pitkä ja kiinnostava historia. Kiitos Rooman valtakuntaan verrattuna strategisesti merkittävämmän sijainnin koko Istria oli jo varhain yhteydessä roomalaisiin naapureihinsa. Vuoroin käytiin sotaa, vuoroin kauppaa. Vrsar sai roomalaisia vaikutteita jo 100-luvulla eKr. Rooman valtakunnan romahdettua slaavilaiset heimot ottivat kaupungin hallintaansa lyhyeksi aikaa 400-luvulla jKr. Slaavit eivät kuitenkaan saaneet alueella jalansijaa, sitä vastoin erityisesti kaupunkivaltiot Venetsia ja Ravenna ottivat vallan haltuunsa. Myös kirkko oli tärkeä vallanpitäjä, ja kaupungin monet kirkot ovatkin saaneet vaikutteita italialaisesta rakennustyylistä.

Kaupunki on läpi aikojen vetänyt puoleensa monia julkisuuden henkilöitä, joista useimmiten mainitaan italialainen elokuvatähti Giacomo Casanova. Casanovan sanotaan viettäneen monta kesää kaupungissa, joka tunnettiin kauniista naisista.

Aloitamme kaupunkikierroksemme kävelemällä hotellilta vanhaankaupunkiin. Ohitamme pienen sataman, jossa kalastajat puhdistavat verkkojaan ja josta on upeat näkymät yli merenlahden monille pienille saarille. Vanhankaupungin kaikki kapeat kadut vievät ylös kaupungin tunnusmerkille, kauniille Pyhän Martin kirkolle, joka rakennettiin vasta 1800-luvun alussa.

Vanhassakaupungissa on koko joukko putiikkeja ja kahviloita, ja loppupäivä onkin varattu tähän viihtyisään kaupunkiin tutustumiseen. Hyviä vaihtoehtoja ovat myös rentoutuminen hotellin kauniilla terassilla kahvikupposen äärellä tai käynti kaupungin vaikuttavassa patsaspuistossa, joka sijaitsee hieman Vrsarin ulkopuolella.

Illalla kokoonnumme jälleen illalliselle hotellin ravintolaan.

Päivä 3
Vrsar – Limin vuono – Rovinj – Vrsar – risteily & lounas vesillä, kaupunkikierros Rovinjissa

Tänään lähdemme risteilylle Adrianmeren kirkkaisiin vesiin. Käymme Limskin kanavassa, eli Limin vuonossa. Vuono kurottuu 10 km sisämaahan päin poikki Istrian niemimaan. Paikka paikoin sitä ympäröivät jyrkät kallioseinämät, välillä on ihan tasaista. Ostereille ja simpukoille, joita Kroatian ravintoloissa tarjoillaan, on täällä erinomaiset elinolosuhteet. Teemme mukavan risteilyn upeissa maisemissa ja nautimme samalla lounaan.

Palattuamme maihin tutustumme Istrian kauneimpaan ja romanttisimpaan merenrantakaupunkiin, Rovinjiin, jota venetsialaiset kutsuivat nimellä Rovigno. Keskiaikainen kaupunki on kuin kannas meressä ja vie ajatukset kanavien Venetsiaan. Talot näyttävät nousevan suoraan vedestä, ja kiemuraisten katujen varsilla on monia taidekäsityöpajoja. Rovinjissa asuu taiteilijoita kaikkialta Kroatiasta, ja värikkään Ulica Grisia -kadun varrella talojen seinille on ripustettu maalauksia ja käsitöitä. Katu muistuttaakin ulkoilmagalleriaa.

Palaamme hotellille iltapäivän päätteeksi.

Päivä 4
Vrsar – Motovun – Grosnjan – Vrsar – retki Motovunin ja Groznjanin keskiaikaisiin kaupunkeihin, tryffelijahti, lounas ja käynti viinitilalla

Tänään käymme Motovunissa, pienessä keskiaikaisessa kaupungissa, joka sijaitsee idyllisesti kukkulan laella ja jota ympäröi metsä, joka piilottelee arvokkaita aarteita – tryffeleitä. Metsässä puiden latvojen varjossa, tammien juurten ja mullan joukossa kasvaa näitä herkullisia sieniä, jotka odottavat löytäjää, jotta ne pääsevät loistamaan vaikkapa risotossa.

Jatkamme matkaa Groznjaniin, jossa teemme tuttavuutta pienen viihtyisän kaupungin kanssa. Kaupungista on kauniit näkymät: toisella puolella on metsää, toisella meri. Groznjan on koko Kroatian kulttuurinen keskus, ja kesäisin tänne virtaa taiteilijoita, näyttelijöitä, muusikoita ja rauhanaktivisteja esiintymään konserteissa ja pitämään työpajoja ja näytöksiä.

Päivän viimeinen pysähdyspaikka ennen kuin palaamme Vrsariin on paikallinen viinitila. Kroatiassa on valmistettu viiniä antiikin Kreikan ajoista lähtien. Valtaosa viinistä on valkoviiniä, jota kroaatit tykkäävät juoda kivennäisveteen sekoitettuna. Juoman nimi on ”gemišt”.

Päivä 5
Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki Sloveniaan. Postojnan luolat, kevyt kävelyretki ja lounas paikalliseen tyyliin

Päivä on varattu omille seikkailuille, ellet halua lähteä mukaan lisämaksulliselle retkelle tutustumaan naapurimaan Slovenian vaikuttavimpaan nähtävyyteen, Postojnan luoliin. (Retki ei sisälly matkan hintaan ja varataan erikseen.)

Luolat sijaitsevat Slovenian lounaisosassa isossa kansallispuistossa. Puiston pinta-ala on 413 hehtaaria ja se ulottuu lähes Italian rajalle saakka. Postojnan luolasto on yksi Slovenian vaikuttavimmista ja suosituimmista luolista, joita maassa on useita tuhansia. Postojnan luolat muodostavat rotkojen, loputtoman syvien onkaloiden ja luonnon siltojen verkoston unohtamatta stalaktiitteja, stalagmiitteja ja muita geologisia ilmiöitä.

Luolastoon mennään sisään ja sieltä tullaan ulos junalla, joka kulkee 3,7 km:n matkan noin 15 minuutissa. Luolavierailun jälkeen on vuorossa lounas ja kevyt kävelyretki Slovenian vuoristoisella alueella. Sitten suuntaamme rannikolle, jolla voimme nauttia auringonlaskusta. Syömme illallisen katsellen merinäkymiä.

Palaamme hotelliimme Vrsarissa myöhään illalla.

Päivä 6
Vrsar – Porec – Vrsar. Kaupunkikierros, juuston valmistusta ja oliivilehto

Käymme kauniissa Porecin merenrantakaupungissa, jossa on mm. vaikuttava, Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva basilika. Kirkko rakennettiin 500-luvulla ja on täydellinen kulttuuriaarre varhaiskristilliseltä kaudelta. Rakennuksen seiniä ja lattioita koristavat kauniit bysanttilaiset mosaiikit, ja kirkko on arvokas esimerkki bysanttilaisesta kulttuurista, joka vallitsi Euroopassa antiikin ja keskiajan välisenä aikana.

Porecin vanhassakaupungissa on raunioita, jotka ovat peräisin niinkin kaukaa kuin Rooman valtakunnan ajoilta. Kaupunkikierroksen jälkeen on aikaa katsella kaupunkia omatoimisesti.

Iltapäivällä käymme katsomassa yhtä alueen monista maatiloista, jotka ovat avanneet ovensa matkailijoille. Käymme tilan isossa oliivilehdossa ja tervehdimme karjatilallista, jonka tuottama maito on monien täällä tuotettujen herkullisten juustojen raaka-aine. Pääsemme luonnollisesti maistamaan tuotteita ennen kuin palaamme hotellille myöhään iltapäivällä.

Päivä 7
Vrsar – Pula – Vrsar. Kaupunkikävely, amfiteatteri ja aikaa ostoksille

Pula, jonka asukasluku on n. 60 000, on Istrian suurin kaupunki ja tarjoaa hyvät ostosmahdollisuudet. Kaupungissa on myös yksi maailman vaikuttavimmista amfiteattereista. Ovaalin muotoinen teatteri rakennettiin yli 2 000 vuotta sitten, jotakuinkin samoihin aikoihin kuin Rooman Colosseum. Kuten Colosseumilla, myös Pulan teatterissa pidettiin gladiaattoritaisteluita. Arvellaan, että teatterissa olisi ollut tilaa noin 20 000 katsojalle. Keskiajalla teatterissa järjestettiin ritariturnajaisia ja markkinoita. Nykyään se toimii oopperanäytösten, filmifestivaalien ja ratsastuskilpailujen näyttämönä.

Mielenkiintoisen kaupunkikävelyn jälkeen ohjelmassa on omaa aikaa. Voit tutustua kaupunkiin, syödä hyvän lounaan (ei sisälly matkan hintaan) ja tehdä viimeiset ostokset. Palaamme hotellille iltapäivän päätteeksi ja syömme yhteisen läksiäisillallisen.

Päivä 8
Vrsar – Trieste – Helsinki. Kaupunkikierros Triestessä ja kotimatka

Luovutamme huoneet aikaisin aamulla ja lähdemme kohti Triesteä. Trieste, josta tuli lopullisesti osa Italiaa vasta 1954, sijaitsee Slovenian ja Kroatian välissä Adrianmeren pohjoisimmassa kulmassa. Kaupunki on sijaintinsa ansiosta ollut aina eri kulttuurien kohtauspaikka. Vuosikausia Trieste kuului Habsburgien valtakuntaan ja sen suuruuden aika vallitsi 1800-luvulla, kun se toimi Itävalta-Unkarin keisarikunnan merkittävimpänä satamakaupunkina. Itävalta-Unkarin perintö näkyy katukuvassa hienoina palatseina ja leveinä bulevardeina.

Näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet: Piazza Unità d’Italian, joka on kaupungin pääaukio, San Giusto -kukkulan juurella sijaitsevan roomalaisen teatterin, Basilica cattedrale di San Giusto Martiren, joka on yksi kaupungin tunnusmerkeistä ja peräisin 1300-luvulta (katedraalissa on jälkiä monista tyylilajeista), sekä Faro della Vittorian majakan (68 m korkea), joka on valvonut Triestenlahtea jo vuodesta 1927.

Mielenkiintoisten kokemusten jälkeen suuntaamme lentokentälle. On kotimatkan aika.

Lisämaksullinen retki Sloveniaan (sis. lounas ja illallinen)

Päivänä 5 on mahdollista osallistua kokopäiväretkelle, joka suuntautuu naapurimaahan Sloveniaan. Tutustumme maan suurimpaan luolastoon, Postojnaan, nautimme kauniista vuoristoalueesta sekä maistelemme slovenialaisen keittiön antimia.

Hinta: 148€/hlö

Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 15. Retki varataan viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Trieste – Helsinki (välilaskulla)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa Hotel Pinetassa
 • puolihoito (aamiainen päivinä 2-8, lounas päivinä 2-4 ja illallinen päivinä 1-4 ja 6-7)
 • retket ja kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut 
Lisämaksu yhden hengen huoneesta

148€

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 148€
 • lisämaksullinen retki Sloveniaan (päivä 5) 148€/hlö
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä noin 40€/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata retkipäivien aikana tarvitsemasi tavarat.

Retki Postojnan luoliin

Lämpötila luolissa on aina n. 8 astetta, joten muista ottaa mukaan lämmin neule tai pusakka ja myssy sekä käsineet. Jos lämpimät vaatteet ovat unohtuneet matkasta retkipäivänä, luolalta voi vuokrata toppatakin (n. 8 €).

Kävelyretki Sloveniassa

Kaikki normaalikuntoiset voivat osallistua, mutta osallistujan tulee olla varautunut siihen, että polut kulkevat ajoittain maastossa, jossa on jyrkkiä mäkiä. Polut voivat olla liukkaita ja mutaisia. Retkeä varten kannattaa pakata mukaan hyvät kävely- tai vaelluskengät, joissa on pitävä pohja.

Ajomatkat

Päivä 1: n. 260 km
Päivä 3: n. 80 km
Päivä 4: n. 150 km
Päivä 5: n. 280 km
Päivä 6: n. 60 km
Päivä 7: n. 120 km
Päivä 8: n. 260 km

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Korona-ajan matkailua Istrian niemimaalla Olin tällä matkalla lokakuun loppupuolella. Matkailu sesonki oli jo loppunut Vrsarin kylässä, jossa hotellimme sijaitsi. Koska päiväretket olivat normaalia lyhempiä, niin vapaa aikaa jäi enemmän, mutta kylällä ei juuri ollut tekemistä. Kylän raitti oli hiljainen ja vain muutama kuppila auki. Hotellin uima-allaskin oli jo kiinni. Hyvin rauhaisa lomanvietto paikka, jossa voi harrastaa patikointia ja pyöräilyä. Upeat maisemat.
Date published: 2021-10-28
Rated 4 out of 5 by from Kiinnostava kohde Hotelli sijaitsi Vrsarissa, joka oli näin turistikauden jälkeen aika hiljainen kylä ja suurin osa liikkeistä oli kiinni. Retket olivat mielenkiintoisia ja nähtävää oli paljon. Opas oli asiantunteva. Hotellihuoneen pieniä, vähän kulahtaneita, mutta siistiä oli joka paikassa. Suosittelen kauniista maisemista ja Kroatian kulttuurista kiinnostuneille.
Date published: 2021-10-26
Rated 4 out of 5 by from Kroatia oli positiivinen yllätys. Istrian alue tosi siisti ja hyvää ruokaa. Olimme viikon matkalla Vrsarissa. Paikka on todella pieni, en menisi uudestaan tänne mutta esim Rovinj tai Grosnij kiinnostavampia paikkoja.
Date published: 2021-10-27
 • y_2021, m_11, d_30, h_19
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.20
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_3
 • loc_fi_FI, sid_HRRTR08, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja