Islanti - kiertomatka saagojen maassa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Mykistävä luonto ja muinaisten saagojen kuiskaukset odottavat Islannin kauniilla laavasaarella.

Näemme mm. geysirejä, surrealistisia laavamaisemia, koskemattomia vuonoja, upeita jääkenttiä, Vatnajökullin – Euroopan laajimman jäätikön – sekä Euroopan isoimpia vesiputouksia. Reittimme varrelle osuu myös lunniyhdyskunta sekä islanninhevostila. Matkan varrella käymme monissa Islannin historiaan liittyvissä paikoissa, kuten esim. Þingvellirissä, jossa maailman vanhin parlamentti kokoontui noin vuonna 930. Nautimme pulahduksesta Sinisen laguunin lämpöiseen veteen ja yövymme viehättävässä Reykjavikissa. Pohjoista kauneutta aidoimmillaan!

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Islannin kruunu

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Keflavík - Sininen laguuni, matka jatkuu Borgarnesiin
Päivä 2 Länsivuonot - Pohjois-Islanti - saagojen historiaa Reykholtissa ja Pohjois-Islannin vuonomaisemia Hevosten laaksossa, Skagafjördur
Päivä 3 Pohjois-Islanti - Húsavíkin kalastajakylä, vierailu Jökulsárgljúfurin kansallispuistossa ja Godafossin vesiputous - lisämaksullinen valassafari
Päivä 4 Pohjois-Islanti - Itävuonot - Mývatnin luonnonsuojelualueen lintuparatiisi, Dettifossin vesiputous, Möðrudalsöræfin erämaa ja Itävuonot
Päivä 5 Itävuonot - etelärannikko - Jökulssárlónin jäätikkölaguuni ja Skaftafellin kansallispuisto
Päivä 6 Etelärannikko - Islannin kaunis eteläinen rannikko - Skógarin museo - Eldhraunin laavakenttä - lunniyhdyskunta ja vesiputoukset Skógafoss ja Seljalandsfoss
Päivä 7 Etelärannikko - Reykjavík - Gullfossin vesiputous, geysirit ja Þingvellirin kansallispuisto - Islannin villantuotannon historiaa ja kierros Reykjavikissa
Päivä 8 Keflavík - Helsinki

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Keflavík - Sininen laguuni, matka jatkuu Borgarnesiin
Lähdemme Helsingistä ja noin 3,5 tunnin lentomatkan jälkeen laskeudumme Keflavikin lentokentälle. Jo lentokentällä saamme ensi kosketuksen karuun islantilaiseen laavamaisemaan. Alue on yksi geotermisesti aktiivisimpia Islannissa, mistä pääsemme nauttimaan pysähtyessämme kuuluisassa Sinisessä laguunissa. Pulahdus turkoosinsiniseen 37–39-asteiseen veteen tuntuu taivaalliselta. Veden väri tulee erilaisista mineraaleista ja sinivihreästä levästä, jolla on tervehdyttävä vaikutus mm. psoriasikseen. Muista varata mukaan uima-asu ja pyyhe. Sinisestä laguunista ajamme Borgarnesin alueelle Reykjavikin pohjoispuolelle. Illallisen syömme hotellissa.
Päivä 2
Länsivuonot - Pohjois-Islanti - saagojen historiaa Reykholtissa ja Pohjois-Islannin vuonomaisemia Hevosten laaksossa, Skagafjördur

Tänään pääsemme tutustumaan islantilaiseen luontoon. Aamulla otamme suunnan kohti pohjoista. Alue tunnetaan saagojen maana, sillä se on kahden Islannin tunnetuimman saagan, Laxdæla-saagan ja Egillin saagan, tapahtumapaikka. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Reykholt, joka oli Snorri Sturlusonin, kuuluisan islantilaisen historioitsijan ja poliitikon kotipaikka. Seuraavaksi katsastamme vesiputoukset Hraunfossar ja Barnafoss, joiden luota on näkymät Langjökullin jäätikölle. Vesiputoukset koostuvat lukemattomista pienistä putouksista, jotka ulottuvat yli 1 000 metrin leveydelle.

Seuraava kohteemme on maailman suurin kuuma lähde, Deildartunguhver. Vesihöyrypilvet voi nähdä jo kaukaa. Lähde tuottaa 180 litraa kiehuvaa vettä sekunnissa. Sen kapasiteetti on 62 megawattia, ja vettä käytetään keskuslämmitykseen Borgarfjördurissa sekä Borgarnesin alueella.

Matka jatkuu edelleen kohti pohjoista pitkin Islannin kuuluisaa kehätietä. Maisemat ovat upeat: vihreitä peltoja ja laiduntavia hevosia, leveitä laaksoja, lumipeitteisiä tuntureita sekä terävähuippuisia tulivuoria.

Pysähdymme matkan varrella oikomaan jalkojamme ja ottamaan kuvia. Skagafjörðurin alueella, joka tunnetaan myös Hevosten laaksona, vierailemme Flugumýrin hevostilalla. Tutustumme hevostenpitoon ja katselemme tilan kauniiden hevosten esityksen. Tilan omistavat Páll Bjarki Pálsson ja Eyrun Anna Sigurdardottir, jotka ovat voittaneet useita palkintoja hevosillaan – esim. tittelin Icelandic Horse Breeders of the Year 2001.

Päivän päätteeksi saavumme Pohjois-Islantiin, joka tunnetaan syvistä vuonoista, jyrkistä tuntureista, pienistä saarista, hedelmällisistä niityistä ja linnuista. Vietämme täällä kaski yötä nauttien Pohjois-Islannin kauniista maisemista. Illallisen syömme hotellissa.

Pohjois-Islannin pääkaupunki on Akureyri. Akureyri sijaitsee Eyjafjörðurin vuonossa taustanaan lumipeitteiset tunturit. Ilmasto Akureyrissa on näille leveysasteille ainutlaatuinen: auringonpaistetunteja on enemmän ja lämpötila on korkeampi kuin muualla Islannissa. Avoimella, jäätymättömällä satamalla on suuri merkitys kaupungille. Akureyri on Pohjois-Islannin kaupan ja kulttuurin keskus sekä Islannin toiseksi suurin kaupunki. Vilkkaan opiskelijaelämän, monien kulttuuritilaisuuksien ja merkittävän kalastusteollisuuden ansiosta Akureyri kasvaa koko ajan. Myös yhä useammat matkailijat löytävät tiensä pohjoisrannikon auringonpaisteiseen kaupunkiin.

Päivä 3
Pohjois-Islanti - Húsavíkin kalastajakylä, vierailu Jökulsárgljúfurin kansallispuistossa ja Godafossin vesiputous - lisämaksullinen valassafari

Aloitamme päivän orientoivalla kaupunkikierroksella Akureyrissa. Sen jälkeen siirrymme Islannin koillisimpaan osaan, johon tutustumisen aloitamme vierailulla pienessä Húsavikin kalastajakylässä. Húsavik on Islannin vanhin asuinpaikka ja tätä nykyä myös suurin kaupunki Þingeyjarsýslan läänissä. Se tunnetaan vilkkaasta teatteri- ja musiikkielämästään sekä Húsavikin valasmuseosta.

Voit päästä vielä lähemmäs valaita illan valassafarilla Eyjafjördur-vuonolla. Sää ja meriolosuhteet tekevät Pohjois-Islannista maan parhaan valaidenbongauspaikan. Takuita emme tietenkään voi antaa, mutta jos olemme onnekkaita, näemme delfiinejä, lahtivalaita, ryhävalaita ja ehkä myös sinivalaita. (Valassafari kestää n. 2,5 tuntia ja on lisämaksullinen retki, joka varataan ja maksetaan ennen matkaa).

Ajamme Tjörnesin niemimaalle, joka sijaitsee Húsavikin pohjoispuolella Öxarfjörður- ja Skjálfandivuonojen välissä. Määränpäämme on hevosenkengän muotoinen Ásbyrgin kanjoni. Kanjoni on 3,5 km pitkä ja sijaitsee Jökulsárgljúfurin kansallispuistossa. Sitä kutsutaan myös Islannin Grand Canyoniksi. Matkalla takaisin Akureyriin pysähdymme Godafossin vesiputouksella. Putous on n. 12 m korkea ja 30 m leveä. Se kuuluu Islannin kauneimpiin vesiputouksiin. Nimi merkitsee “jumalten putousta” ja viittaa yhteen Islannin historian tärkeimmistä tapahtumista, nimittäin kristinuskon tuloon maahan. Täällä vesiputouksen luona Thorgeir Thorkelsson (Þorgeir Ljósvetningagoði) heitti pakanalliset jumalpatsaansa veteen kristinuskon levittyä maahan vuonna 999 tai 1000. Syömme illallisen hotellissamme Pohjois-Islannissa.

Päivä 4
Pohjois-Islanti - Itävuonot - Mývatnin luonnonsuojelualueen lintuparatiisi, Dettifossin vesiputous, Möðrudalsöræfin erämaa ja Itävuonot

Jätämme hyvästit Eyjafjörduin vuonolle ja ajamme Mývatnin luonnonsuojelualueelle, jossa pääsemme kokemaan mm. Islannin geotermisen aktiivisuuden erikoisten laavamaisemien, kuumien lähteiden ja pahanhajuisten rikinkatkujen muodossa.

Mývatnin puiston keskellä sijaitsee Mývatnjärvi, jonka pinta-ala on 37 km2. Järveä ympäröivät laavakentät, vuoret ja tulivuoret. Järvessä on yli 50 pientä laavasaarta ja -luotoa, joista valtaosa on ns. pseudokraattereita, mikä tarkoittaa, että ne muistuttavat tulivuoren kraattereita, mutteivät kuitenkaan oikeasti ole. Järven keskimääräinen syvyys on vain 2,5 m, ja auringonpaiste ulottuu pohjaan saakka. Auringonvalo yhdistettynä siihen, että suurin osa vedestä tulee maanalaisista mineraalipitoisista lähteistä, takaa hyvät elinolosuhteet kaloille ja linnuille. Mývatnjärvi onkin oikea lintujen ystävän paratiisi! Paikka on luultavasti Islannin paras lintubongauspaikka. Kesällä alueella elää maailman tihein sorsalintuesiintymä – edustettuina ovat mm. amerikantelkkä ja virta-alli. Mývatnjärveltä itään sijaitsee Dimmuborgir, joka tarkoittaa “mustaa linnaa”. Alue tunnetaan uskomattomista laavamuodostelmista, jotka muistuttavat tornia. Vaikuttava on myös laavasta muodostunut portti, jota kutsutaan nimellä “Kirkja”, kirkko.

Dimmuborgirin kiehtovilta laavamuodostelmilta siirrymme veden täyttämälle Grjótagján luolalle. Aikaisemmin oli suosittua käydä pulahtamassa luolan lämpimässä vedessä, mutta alueen termisen aktiivisuuden takia veden lämpötila on nykyään niin korkea – yli 50 astetta – että uiminen on kielletty. Luolan yläpuolella kulkee syvä halkeama: täällä kohtaavat Euroopan ja Amerikan mannerlaatat ja siirtyvät yhä kauemmas toisistaan. Halkeama siis levenee koko ajan – noin yhdestä kahteen senttimetriä vuodessa. Järven koillispuolelta ajamme suureen ja avaraan Námaskarðin laaksoon, joka on täynnä kuplivia, kiehuvia mutamonttuja ja haisevia rikkikuoppia. Kasvillisuutta ei alueella näy lähes laisinkaan lähteiden happamien rikkihöyryjen takia.

Jos pulahdus lämpimiin vesiin houkuttelee, voit ostaa pääsylipun Mývatn Nature Baths -kylpylään. Siellä voi myös nauttia lounaan. (Sisäänpääsy kylpylään ei sisälly matkan hintaan).

Mývatnista ajamme Dettifossin vaikuttavalle vesiputoukselle, joka on 44 m korkea ja 100 m leveä – yksi Euroopan suurimpia. Seuraavaksi ajamme läpi Möðrudalsöræfin, joka on erämaata muistuttava laaja alue. Saavumme harvaan asutulle Itävuonojen alueelle, jolla kalastus on yhä tärkein elinkeino huolimatta siitä, että tänne rakennettiin 2007 Islannin suurin alumiinitehdas. Amerikkalaisomisteista tehdasta vastaan järjestettiin isoja mielenosoituksia, sillä tehtaan sähkönsaanti on riippuvainen isosta padosta, jonka pelättiin vahingoittavan alueen ainutlaatuista luontoa. 

Syömme illallisen hotellissamme Itävuonoilla.

Päivä 5
Itävuonot - etelärannikko - Jökulssárlónin jäätikkölaguuni ja Skaftafellin kansallispuisto

Ajamme pitkin Itävuonojen dramaattista rantaviivaa kauniissa, kontrastien täyttämissä maisemissa. Vihreitä reheviä laaksoja, vaikuttavia tuntureita ja vuonoja sekä pieniä kalastajakyliä – taustanaan Vatnajökullin jäätikkö. Vatnajökull on Islannin suurin jäätikkö, ja sen jättimäinen lakijäätikkö on maailman kolmanneksi suurin Grönlannin ja Antarktiksen jälkeen. Tänään teemana on jää, sillä reittimme kulkee maan vaikuttavimman luonnonihmeen, Jökulssárlónin jäätikkölaguunin kautta. Laguuni on syntynyt Breidamerkurjökullin jäätikön sulamisvesistä. Laguuni alkoi muodostua 1934 ja on kasvanut koko ajan samalla kun jäätikkö on vetäytynyt yhä kauemmas. Laguunin koko on nykyään noin 25 km2 ja se kasvaa koko ajan. Halukkailla on mahdollisuus nousta amfibioaluksen kyytiin katsomaan jäänsinisen laguunin kiiltäviä jääkenttiä. Jos et halua nähdä laguunia lähempää, myös maissa on paljon katsottavaa. Voit esim. tehdä kävelyretken laguunin reunalla ja nähdä ehkä hylkeitä. Pidä kuitenkin silmät auki – hylkeet nousevat pintaan vain hetkiseksi ja katoavat nopeasti näkyvistä. (Risteilyt Jökulssárlónissa kestävät 30–50 min. Risteily ei kuulu matkan hintaan).

Matka jatkuu 1 736 km2:n kokoiseen Skaftafellin kansallispuistoon, joka on kuin vihreä keidas Öræfajökullin jääpeitteisen tulivuoren juurella. Lakijäätikkö muodostaa Vatnajökullin eteläisimmän osan ja siellä sijaitsee Islannin korkein vuori, 2 119 m korkea Hvannadalshnúkur. Suojaisen sijaintinsa ansiosta Skaftafellissä vallitsee melko lauha ilmasto, ja seutu on suosittu vaelluskohde. Tutustumme puiston tietokeskukseen. Halukkaat voivat tehdä pienen kävelyretken alueella. Kansallispuistosta ajamme hotelliimme lähellä Kirkjubæjarklausturin kaupunkia, joka sijaitsee puiston eteläpuolella. Syömme illallisen hotellissa.

Päivä 6
Etelärannikko - Islannin kaunis eteläinen rannikko - Skógarin museo - Eldhraunin laavakenttä - lunniyhdyskunta ja vesiputoukset Skógafoss ja Seljalandsfoss

Tänään koemme Islannin eteläisen rannikon. Aloitamme päivän ajamalla läpi sammalpeitteisen laavakentän, Eldhraunin, ja näemme Mýrdalssandurin mustat hiekkarannat. Eldhraun, joka kattaa 580 km2:n suuruisen alueen, syntyi tulivuorenpurkauksessa 1783–84. 22 maatilaa hautautui tuhkakerroksen alle. Vain yksi tulivuori purkautui, mutta seuraukset olivat katastrofaaliset koko maalle – purkausta pidetään yleisesti yhtenä suurimmista ja pahimmista koko maailmanhistoriassa. Purkauksen aiheuttama tuhkapilvi tuhosi suuren osan saaren eläimistä ja kasveista, ja purkausta seuraavia vuosia leimasivat kylmyys, kasvuhäiriöt ja sairaudet, joiden vuoksi noin 20 % väestöstä menehtyi. Koska Islanti kuului tuolloin Tanskalle, keskusteltiin vilkkaasti, pitäisikö jäljelle jääneet asukkaat evakuoida Jyllantiin. Näin ei kuitenkaan tehty. Nykyään alue on suojeltu, ja kauniita, pyöreitä laavamuodostelmia kattaa paksu sammalpeite.

Jatkamme matkaa Dyrhólaeyn niemelle, joka oli aikaisemmin saari. Ajamme sinne Reynisfjaran kauniin mustahiekkaisen rannan kautta, jolla asuu lunniyhdyskunta. Vaikka pesimisaika osuukin keskelle kesää, lunnit viihtyvät täällä vielä alkusyksystä. Niemen vulkaaniset kalliomuodostelmat ovat ilmeisesti muodostuneet merenalaisen tulivuorenpurkauksen seurauksena noin 80 000 vuotta sitten. Kallioniemeke on Islannin eteläisin kärki. 1700-luvulta 1950-luvulle saakka alueella kalastettiin ahkerasti. Tänä päivänä alue on yksi parhaista paikoista lintujen tarkkailulle.

Ajamme kohti länttä ja pysähdymme pienessä Skógarin kylässä, jossa on vain 25 asukasta. Huolimatta kylän lilliputtimaisesta koosta siellä kannattaa käydä – sekä Skógafossin vesiputous että Skógarin museo ovat näkemisen arvoisia. Museo perustettiin 1949, ja esillä on vanhoja autoja, veneitä, pieniä lentokoneita sekä käyttöesineitä, käsitöitä ja maalauksia. Ehdit tutustua näyttelyyn omatoimisesti ennen kuin jatkamme matkaa Skógafossin ja Seljalandsfossin vesiputouksille (sisäänpääsy museoon sisältyy matkan hintaan). Skógafoss on 25 m leveä ja yksi Islannin suurimmista vesiputouksista. Jos päivä sattuu olemaan aurinkoinen, voi putouksessa nähdä upean sateenkaaren. Syömme illallisen ja yövymme hotellissa etelärannikolla.

Päivä 7
Etelärannikko - Reykjavík - Gullfossin vesiputous, geysirit ja Þingvellirin kansallispuisto - Islannin villantuotannon historiaa ja kierros Reykjavikissa

Pääsemme ihastelemaan ainutlaatuisen kaunista islantilaista luontoa klassisella Kultaisen kolmion kierroksellamme. Kierrokseen sisältyy niin upeita maisemia kuin dramaattista tuhatvuotista historiaakin.

Aloitamme kierroksen Gullfossin vesiputouksesta, joka on Islannin suosituin nähtävyys. Kaunis vesiputous koostuu kahdesta putouksesta, joiden korkeus on 11 ja 21 m. Vesiputous löydettiin vasta 1900-luvun alussa. Tómassonin pieni maanviljelijäperhe kävi 20 vuotta oikeutta alueen omistuksesta, mutta hävisi jutun ulkomaalaisille investoijille. Investoijat eivät kuitenkaan kyenneet maksamaan sovittua summaa, mikä antoi islantilaiselle Einar Gudmundssonille tilaisuuden ostaa alue 1939. Vuonna 1975 Gudmundsson luovutti alueen Islannin valtiolle, joka teki siitä luonnonsuojelualueen.

Pienen matkan päässä Gullfossista sijaitsee Geysir, joka on antanut nimen maailman muille geysireille. Geysir alkoi purskautella vettä ensimmäisen kerran 1300-luvulla, ja vesipatsas saattoi kohota jopa 60 m korkeuteen. 2000-luvulla lähteen aktiivisuus on vähentynyt ja se saattaa pysyä hiljaa vuosien ajan. Lähistöllä sijaitsee Strokkur-niminen geysir, joka purskauttaa vesimassansa yli 20 metriin noin joka 8. minuutti.

Matka jatkuu Þingvellirin kansallispuistoon, joka antoi puitteet maailman vanhimmalle parlamentille vuodelta 930. Islannin maakäräjät, Alting, kokoontui täällä aina vuoteen 1798. Kansallispuistoon, joka perustettiin 1930,  kuuluu laakson lisäksi Þingvallavatnjärvi, molemmat ovat Unescon suojelemia. Alue on kiinnostava myös geologisesti, sillä Þingvellir sijaitsee Euroopan ja Amerikan mannerlaattojen törmäyspisteessä.

Þingvelliristä ajamme kohti Reykjavikia. Matkalla käymme Álafossissa, josta Islannin villateollisuus sai alkunsa 1800-luvun lopulla. Täällä tuotetaan mm. klassisia islantilaisia neuleita, jotka ovat hyvin suosittuja. Saavuttuamme Reykjavikiin teemme lyhyen kaupunkikierroksen. Käymme mm. Perlanissa, josta voimme ihailla näkymiä yli Reykjavikin. Illalla on mahdollisuus osallistua yhteiselle illalliselle jossakin kaupungin hyvistä ravintoloista. (Illallinen ei sisälly matkan hintaan).

Päivä 8
Keflavík - Helsinki
Syömme varhaisen aamiaisen hotellissa ja ajamme lentokentälle. Sanomme näkemiin kauniille laavasaarella ja lennämme kotiin.

Lisämaksulliset retket

Pääsylippu Mývatn Nature Baths -kylpylään
Neljäntenä matkapäivänä sinulla on mahdollisuus pulahtaa lämpimiin vesiin ja rentoutua luonnon kylpylässä. Pyyhe sisältyy hintaan, ota mukaan oma uima-asu.

Kylpyläreissu on omatoiminen.  Lippu tilataan viimeistäan 45 päivää ennen matkaa myynnistämme.

Hinta: 40€/hlö

Mývatn Nature Bath

Risteily Jökulssárlónin jäätikkölaguunissa
Jökulssárlónin jäätikkölaguuni, joka on syntynyt Breidamerkurjökull-jäätikön sulamisvesistä, on yksi Islannin vaikuttavimmista luonnonihmeistä.

Lähde mukaan risteilylle jäänsiniseen laguuniin. Huomaathan, että opastus retkellä tapahtuu englanniksi. Retki amfibioaluksella kestää noin 30–50 min.

Ota mukaan lämmintä vaatetta, hattu ja hansikkaat.

Hinta: 40€/hlö
Retki tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Jökulssárlón

Valassafari
Eyjafjördur-vuonolla pääset hieman lähemmäs valaita. Pohjois-Islannin sää- ja meriolosuhteet tekevät alueesta Islannin parhaan valaidenkatselupaikan. Eyjafjördur-vuono, jonka alueella Akureyri sijaitsee, on suojaisa, ja siellä on paljon lintuja. Takuita emme voi antaa, mutta jos meillä on edes pikkuisen onnea matkassa, näemme delfiinejä, lahtivalaita, ryhävalaita ja ehkä vielä sinivalaankin.

Huomaathan, että opastus retkellä tapahtuu englanniksi. Valassafari kestää noin kolme tuntia. Ota mukaan lämmintä vaatetta, hattu ja hansikkaat.

Hinta: 95€/hlö
Retki tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Illallinen Reykjavikissa
Matkan viimeisenä iltana sinulla on mahdollisuus osallistua yhteiselle illalliselle muiden matkalla olijoiden kanssa.

Hinta: 70€/hlö

Retket tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Sääolosuhteet, tuulet ja virtaukset voivat aiheuttaa muutoksia aikatauluun tai retkien totetumiseen. Vähimmäisosallistujamäärä retkillä on 20 matkustajaa.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
• Icelandairin reittilennot Helsinki – Keflavik – Helsinki turistiluokassa
• majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
• aamiaiset
• illalliset päivinä 1-6
• retki Siniselle laguunille, päivä 1
• retki hevostilalle, päivä 2
• käynti Skógarin museossa, päivä 6
• käynti Alafossissa, päivä 1 tai 7
• kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
• suomalainen matkanjohtaja
• verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly

• yhden hengen huoneen lisämaksu 398€/hlö
• lisämaksulliset retket (Valassafari 95€/hlö, sisäänpääsy Mývatnin luonnonkylpylään 40€/hlö (sis. pyyhkeen), risteily Jökulssálónin jäätikölle 40€/hlö ja läksiäisillallinen Reykjavikissa 70€/hlö)
• muut ruokailut ja juomat matkan aikana
• pyyhe ja uima-asu Sinisella laguunilla

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaaminen

Pakkaa mukaan uimapuku ja pyyhe sekä kylpytossut/rantasandaalit (näitä voi myös vuokrata Sinisellä laguunilla ja uimahalleissa). Ota mukaan sateen- ja tuulenpitävä takki sekä esim. fleece-pusero. Kerrospukeutuminen toimii Islannissa; vaatekertoja voi tarvittaessa lisätä tai vähentää, sään muuttuessa nopeastikin. Laukkuun lisäksi hyvät kengät, pieni reppu päiväretkiä varten sekä kiikarit ja kamera.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Kattava Islannin tietopaketti - vauhdikas viikko! Upea reissu Islannin ympäri ja mahtavan hyvä opas, joka asuu Islannissa. Oppaan tuntemus ja tietämys Islannista oli valtava ja pidemmät bussimatkat menivät mukavasti kuunnellessa Pirkon saga-tarinoita ja info-pläjäytyksiä Islannin ainutkertaisista luonnonmuodostumista, maaperästä, tulivuorista, kraatereista, lähteistä, geysireistä, vesiputouksista jne. Tahti oli vauhdikas. Ihmeteltävää oli niin paljon, että tällä matkalla olisi voinut viettää toisenkin viikon, jotta olisi ehtinyt rauhallisemmin nauttia kauniista luonnon ihmeistä.
Date published: 2016-07-31
Rated 4 out of 5 by from Yllätyksellinen matkakokemus! Kiertomatkalla nähtiin todella paljon ja erinomainen opas osasi kertoa mielenkiintoisesti kaikista asioista ja osasi vastata mitä erikoisempiinkin kysymyksiin. Ajomatkat olivat pitkiä mutta ne osattiin pätkiä ja tauottaa hienosti (selkäongelmainenkin pärjäsi). Bussi olisi voinut olla hieman uudenaikaisempi ja mukavampi (ei jalkatukia, ei wc:tä). Kerrokselliset retkivaatteet pitää olla (ei tarvita hienoja vaatteita). Yöpymispaikat keskitasoisia, monessa paikassa huoneiden viimeistelyt tekemättä, ei televisioita.
Date published: 2016-07-29
Rated 4 out of 5 by from Hieno matka Olin hyvin tyytyväinen matkaan. Matkanjohtaja oli loistava, pitkään maassa asuneena hän tiesi kaiken mahdollisen maasta ja kansasta ja osasi kertoa siitä kiinnostavasti. Päivät olivat pitkiä, mutta se ei haitannut, koska kiinnostavaa nähtävää oli niin paljon. Maisemat olivat upeita ja aurinkokin paistoi parina päinänä lähes pilvettömältä taivaalta. Hienoimmat näkymät ovat muualla kuin Reykjavikin lähistöllä, joten tällainen koko maan kierros on ehdoton!
Date published: 2016-08-02
Rated 5 out of 5 by from Ihana Islanti Viikon kiertomatka Islannissa heinäkuussa, oli upea reissu jota en unohda koskaan. Tarjolla oli henkeäsalpaavia maisemia, ystävällistä palvelua, asiantuntevaa opastusta sekä mukavaa saman henkistä matkaseuraa. Vielä kun ilmatkin suosivat, niin eihän siitä matka voi paremmaksi muuttua.
Date published: 2016-08-09
Rated 4 out of 5 by from Kaikki toimi niinkuin pitikin:) Olimme hyvin tyytyväisiä kokonaisuuteen. Ja todennäköisesti matkaamme Islantiin uudelleen.
Date published: 2016-08-05
Rated 3 out of 5 by from Viikon matka Majoituksissa oli toivomisen varaa. Opas Pirkko oli erinomainen. Kallis maa.
Date published: 2016-07-31
 • y_2021, m_6, d_20, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.17
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_6
 • loc_fi_FI, sid_ISRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

ISRTR02AFI