Intian Jalokivet

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Ihmeellinen Intia on suuria vastakohtaisuuksia. Häkellyttävä Delhi, maharadžojen Jaipur ja hehkuva Agra.

Koe Intian kiehtova, värikäs kaaos, avarat maisemat, elämää kuhisevat kaupungit sekä maailman hämmästyttävimpiä kulttuuriaarteita.

Käymme Intian luoteiskulmassa, jonne Delhi, Jaipur ja Agra muodostavat historiallisen ja kulttuurisen kolmion: kiehtovan vanhojen linnoitusten, sykkivien basaarien, kauniiden palatsien ja maalaiskylien maailman, jonka asukkaat elävät yhä menneen aikakauden liepeissä.

Tällä klassisella Albatros Travelin matkalla käymme myös Ranthamboren tiikereiden suojelualueella, jossa meillä on mahdollisuus tutustua intiantiikeriin. Toinen matkan kohokohdista on kuuluisa Taj Mahal, joka on majesteettisen kaunis ihmisten välisen rakkauden symboli. Matkalla Agraan pysähdymme katsomaan vielä yhtä Unescon suojelukohdetta: Fatehpur Sikrin kummituskaupunkia, jonka monumentit, temppelit ja moskeijat kertovat tarinaa suurmogulien valtakunnan merkittävimmästä hallitsijasta, joka rakennutti lyhyessä ajassa ylellisen pääkaupungin hylätäkseen sen pian sen jälkeen.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Rupia

Päiväohjelma 10 päivää
Päivä 1
Helsinki - Delhi
Päivä 2
Saapuminen Delhiin - India Gate ja retki Old Delhiin
Päivä 3
Delhi - Jaipur - City Palace
Päivä 4
Jaipur -Tuulten palatsi, Amberin linnoitus ja seikkailuja Jaipurissa
Päivä 5
Jaipur – Ranthambore
Päivä 6
Ranthamboren kansallispuisto - aamu- ja iltapäiväsafari
Päivä 7
Ranthambore – Agra - Fatehpur Sikrin kummituskaupunki
Päivä 8
Taj Mahal ja Agran linnoitus
Päivä 9
Agra - Delhi
Päivä 10
Delhi - Helsinki

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.698€
Helsinki
Täynnä
1.698€
Helsinki
Täynnä
1.698€
Helsinki
1.698€
Helsinki
1.598€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Delhi
Aloitamme Helsingistä matkan kohti Intian pääkaupunkia Delhiä, jonne saavumme seuraavana päivänä.
Päivä 2
Saapuminen Delhiin - India Gate ja retki Old Delhiin

Delhin historia ulottuu yli 3 000 vuoden päähän. Kaupungilla on ollut suuri vaikutus Intian kulttuurihistoriaan. Kun Intian muut rannikkokaupungit olivat vielä pelkkiä mutaisia penkereitä, oli Delhi ikivanhan valtion vilkas pääkaupunki. Harvat kaupungit on rakennettu, vallattu, ryöstetty, poltettu, hylätty ja rakennettu uudestaan yhtä monta kertaa kuin Delhi. Valloittajia on tullut ja mennyt ja he kaikki ovat jättäneet kaupunkiin jälkensä, hyvässä ja pahassa. Delhi on hengästyttävä ja värikäs pääkaupunki, jossa menneisyys ja nykyaika elävät rinta rinnan. Tai pikemminkin se on kaksi kaupunkia yhdessä: Vanha Delhi (eng. Old Delhi) on moskeijoita ja basaareja, Uusi Delhi (eng. New Delhi) on brittien 1930-luvulla alulle panema elegantti metropoli, jossa on leveitä bulevardeja, loistokkaita rakennuksia ja hyvin hoidettuja puutarhoja. Vanha ja uusi elävät rinnakkain useimmissa intialaisissa kaupungeissa, mutta missään muualla se ei ole yhtä silmiin pistävää kuin Delhissä. Vanha, köyhä kaupunginosa elää omaa elämäänsä niin kuin aina ennenkin samalla kun rikkaat ja poliittinen eliitti linnoittautuvat korkeiden aitojen taa ja keskustelevat sivistyneesti köyhyydestä. Delhin tilanne kuvastaa hyvin koko maan tilannetta.

Aloitamme kierroksemme vierailemalla kauniissa Lakhsmi Narayanin temppelissä, joka on yksi pääkaupungin suurimmista ja vaikuttavimmista hindutemppeleistä. Sieltä jatkamme kohti India Gatea ja vanhaa kaupunkia, josta jatkamme pyöräriksojen kyydissä jännittävän basaarikorttelin läpi.

Eksoottisia hedelmiä ja tuoksuvia mausteita tarjoavien basaarikojujen välissä on pieniä vaatimattomia liikkeitä, joissa räätälit, parturit ja käsityöläiset ovat aina kiireisiä ja työn touhussa. Ohitamme myös upean Jaman moskeijan, joka on yksi Intian suurimmista ja hienoimmista. Peruskivi muurattiin vuonna 1650, ja tämän valtavan rakennuksen valmistumiseen kului yli 5 000 työntekijältä kuusi vuotta

Päivä 3
Delhi - Jaipur - City Palace

Matkaamme bussilla Jaipuriin. Reitti kulkee läpi tyypillisten intialaisten maisemien, joita täplittävät pellot ja pienet maalaiskylät. Jaipur on Rajastanin vilkas pääkaupunki, joka tunnetaan myös nimellä Vaaleanpunainen kaupunki. Vuorten ympäröimä kaupunki perustettiin vuonna 1727, kun pääkaupunki siirrettiin Amberista Jaipuriin. Kaupungissa on monia loisteliaita palatseja, värikkäitä basaareja, ja lähistöllä sijaitsee Amberin linnoitus.

Käymme tänään Jaipurin keskustassa sijaitsevassa City Palacen vaikuttavassa rakennuskompleksissa, joka on melkein kuin kaupunki kaupungin sisällä. Iltapäivän päätteeksi majoitumme hotelliin.

Päivä 4
Jaipur -Tuulten palatsi, Amberin linnoitus ja seikkailuja Jaipurissa

Tänään käymme ensimmäisenä Hawa Mahalissa, Tuulten palatsissa, josta maharadžan haaremin naiset saattoivat tarkkailla katuelämää ilman, että kukaan näki heitä. Lähellä sijaitsevassa Amberissa vierailemme Amberin linnoituksessa, joka sijaitsee korkealla vuoren kupeessa. Linnoitukselta on hienot näkymät Moatajärvelle ja ympäristöön.

Palattuamme Jaipuriin meillä on aikaa tehdä ostoksia kaupungin mielenkiintoisissa basaareissa sekä kokea intialaisen kaupungin hektinen tunnelma.

Päivä 5
Jaipur – Ranthambore

Aamulla jätämme hyvästit Jaipurille ja otamme kurssin kohti Ranthamborea. Matkalla saamme ihailla vuoria ja maalauksellisia maalaiskyliä. Intia on yksi maailman väkirikkaimmista valtioista ja väkeä riittääkin kaikkialle. Pysähdymme vierailemaan yhdessä kylistä matkan varrella. 

Saavumme perille Ranthamboreen iltapäivällä ja majoitumme hotelliimme. Ranthambore on kansallipuisto, jossa toimii toinen Rajastanin tiikerien suojelualueista. Se sijaitsee lähellä Sawai Madhopurin kaupunkia, jota ympäröivät metsät olivat aikaisemmin maharadžojen yksityistä metsästysaluetta. Alueella näkee yhä vanhoja metsästysmajoja, jotka on muutettu pieniksi hotelleiksi. Suojelualueen pinta-ala on yli 400 km2 ja se koostuu laajoista metsistä ja aukeista ruohotasangoista. Leopardien, sakaalien, sambarhirvien, villisikojen, huulikarhujen ja krokotiilien lisäksi Ranthamboren suojelualueella elää noin 60-70 tiikeriä, mikä tarkoittaa huomattavasti suurempaa todennäköisyyttä nähdä tiikereitä täällä kuin muilla suojelualueilla. Huolimatta siitä, että eläimiä on alueella useita, meidän tulee muistaa, että eläinten näkemiseen tarvitaan myös onnea. Takuita emme voi antaa.

Päivä 6
Ranthamboren kansallispuisto - aamu- ja iltapäiväsafari
Aikaisin aamulla ajamme suojelualueelle. Koska Ranthamboressa on paljon kuivia ja aukeita paikkoja, eläimet on helppo havaita. Eläimet ovat erityisen aktiivisia järvien luona, jonne ne hakeutuvat juomaan ja viilentämään itseään. Alue on yksi Intian monista ”Project Tigeriin” kuuluvista suojelualueista. Täällä tehdään valtavasti työtä intiantiikerin pelastamiseksi. Tiikeri on maailman suurin kissaeläin, ja täysikasvuinen yksilö voi painaa yli 250 kg. On todella mieleenpainuva kokemus nähdä, kuinka mahtava kissaeläin ilmestyy yhtäkkiä pensaikosta ylväästi käyskennellen tai kuinka se lekottelee auringossa keskellä ruohikkoa. Aamusafarin jälkeen palaamme hotelliin aamiaiselle ja rentoudumme hieman ennen iltapäivän safaria.
Päivä 7
Ranthambore – Agra - Fatehpur Sikrin kummituskaupunki

Aamulla ajamme lähellä sijaitsevaan Sawai Madhopuriin, jossa nousemme junaan ja matkaamme Agraan. Junamatkalla – kuten millä tahansa kulkuvälineellä Intiassa liikuttaessa – kannattaa varautua myöhästymisiin. Aikaisemmin junamatka Intiassa tarkoitti tupaten täysiä, rähjäisiä vaunuja, joiden portaat ja kattokin olivat täynnä ihmisiä. Tänäkään päivänä Intian junat eivät ole ehkä maailman täsmällisimpiä. Pikajunat ovat kuitenkin nopeita, ja me matkustamme mukavasti omilla istumapaikoillamme Bharatpuriin ja sieltä bussilla Agraan, jossa majoitumme hotelliin.

Matkan varrella näemme kummituskaupunki Fatehpur Sikrin. Kaupunki toimi Akbarin hallintokaudella suurmogulien valtakunnan pääkaupunkina 14 vuotta, kunnes se hylättiin vuonna 1585. Kaupunki rakennettiin suufimystikko Shaikh Salim Chishtin kunniaksi. Salim Chishtin kerrotaan antaneen siunauksensa Akbarille tämän pyytäessä mystikolta apua saadakseen miespuolisen perijän. Pian vierailun jälkeen ensimmäinen Akbarin kolmesta pojasta syntyi. Tarina on kaunis, mutta Akbarin olisi ehkä pitänyt miettiä uuden pääkaupunkinsa sijaintia kahdesti, sillä alue kärsi vakavasta vesipulasta. Ei kulunut montakaan vuotta Akbarin kuolemasta, kun kaupunki hylättiin kokonaan. Akbarin onnistui rakennuttaa sekä palatseja, moskeijoita että monumentaalisia hautapaikkoja. Hyvin säilynyt kaupunki toimii nykyään todisteena suurmogulien vallasta.

Päivä 8
Taj Mahal ja Agran linnoitus
Spices

Päivän huippuhetki on vierailumme Taj Mahalilla. Shah Jahan rakennutti Taj Mahalin hautamuistomerkiksi vaimolleen Mumtaz Mahalille, joka kuoli lapsivuoteeseen. Persialaistyylinen mausoleumi on rakennettu 1631 neljä metriä korkealle sokkelille ja sitä ympäröi neljä hoikkaa minareettia. Taj Mahal on hohtavanvalkoista marmoria ja koristeltu miljoonin puolijalokivin. Rakennus säteilee erikoislaatuista rauhaa ja harmoniaa.

1658 suurmoguli Shah Jahanin vallan sokaisema poika Aurangzeb kaappasi vallan, murhasi nuoremman veljensä ja sulki isänsä Agran linnoituksen Jasmiinitorniin. Tornin kauniilta marmoriparvekkeelta Shah Jahan katseli kaihoten Taj Mahalia, rakkaan vaimonsa hautamonumenttia, aina kuolemaansa saakka.

Agran varhainen historia tunnetaan huonosti. 1500-luvun alussa kaupungista tuli suurmogulien valtakunnan pääkaupunki ja Intian niemimaan valtakeskus. Suurmogulit hallitsivat osia Afganistanista ja Persiasta ja valloittivat laajoja alueita Pohjois-Intiasta. Suurmogulien valtakausi ulottui noin vuodesta 1500 vuoteen 1700. Heitä pidetään kaikkein vaikutusvaltaisimpina Intian ulkopuolelta tulleina hallitsijoina.

Vierailemme Agran punaisessa linnoituksessa, jonka rakennutti suurmoguli Akbar 1565-73. Vaikuttava linnake on hyvässä kunnossa ja siitä näkee selvästi, milloin hallitsija on vaihtunut – alkaen Akbarin punaisesta kalkkikivestä ja päättyen Shah Jahanin valkoisiin, jalokivin päällystettyihin marmorilaattoihin. Näkymä Yamuna-joelta Taj Mahalille on hieno .

(Huomaathan, että lähdöillä, joilla saavutaan Agraan perjantaina, Taj Mahalissa käydään vasta seuraavana päivänä, sillä Taj Mahal on suljettu perjantaisin.)

Päivä 9
Agra - Delhi

Jätämme Agran taaksemme ja ajamme Delhiin. Aikaisemmin matka on kestänyt kauan, mutta nyt matka etenee nopeammin pitkin suhteellisen uutta Yamuna Expresswaytä. 

Päätämme matkamme yhteiseen läksiäisillalliseen – monta kokemusta rikkaampina.

Päivä 10
Delhi - Helsinki
On aika jättää hyvästit Pohjois-Intialle ja matkata takaisin kotiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.598€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
368€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Delhi - Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 8 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen ja neljän tähden hotelleissa
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan
 • Täysihoito kiertomatkan aikana (ei sis.ruokajuomia)
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Viisumi Intiaan

Matkalle vaaditaan viisumi. Albatros suosittelee, että hankit itse sähköisen e-viisumin Intiaan. Olemme tehneet ohjeet suomeksi kaavakkeen täyttöä varten.
Turistiviisumia voi enintään 30 päivää ennen lähtöpäivää  ja viimeistään 10 päivää ennen lähtöpäivää. Sähköinen vahvistus e-viisumin hyväksynnästä voi viedä jopa 72 tuntia hakemuksen tekemisen jälkeen. 

Katso tarkemmat ohjeet viisumin hakuun täältä: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/intia/viisumi  

Majoitus

Delhi 2 yötä (1 menossa ja 1 paluussa)
Jaipur 2 
Ranthambore 
Agra 

Käytämme matkan aikana 3 ja 4 tähden hotelleja. Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään noin viikkoa ennen lähtöpäivää.  

Liikkuminen matkan aikana

Matkaohjelma on tiivis ja päivien aikana on paljon ohjelmaa. Useampana päivänä lähdemme liikkeelle varhain aamulla ja palaamme hotellimme tai saavumme seuraavaan yöpymispaikkaan vasta illalla.

Liikenteestä ja teiden kunnosta riippuen matkantekoon voi mennä enemmän aikaa kuin kilometrit antaisivat olettaa. 

Valuutta

Matkalle kannattaa ottaa mukaan euroja, joita voi paikan päällä vaihtaa paikalliseen valuuttaan eli rupiaan. 

Matkalle mukaan

Pakkaa mukaan myös lämmintä vaatetusta, varsinkin aamut ja illat voivat olla viileitä. Erityisesti tammi-helmikuun lähdöillä kannattaa ottaa mukaan esim. lämmin takki tai pusakka.  

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Rantalomaa Goassa, 6 päivää

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta Alkaen 1.148€
Rantalomaa tasokkaassa hotellissa Goan valkeilla rannoilla
Etelä-Goassa on kauniita rannikkoalueita ja pieniä kyliä, joissa voit nauttia muutaman rentouttavan päivän ajan hemmottelusta hyvätasoisessa hotellissa, kaukana maailman melusta ja hälinästä
Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Holiday Inn Resort 5*, Cavelossim

5 tähden (paikallinen luokitus) Holiday Inn Resort sijaitsee Mobor Beachilla, Cavelossimissa ja vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä valkeahiekkaisesta rannasta ja kirkkaasta Arabianmerestä.

Hotellia ympäröi hyvin hoidettu puutarha sekä mukava ulkouima-allas. Hotellissa on baari ja hyvä ravintola, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman kulinaarisia houkutuksia.
Hotellissa on myös kylpyläosasto, joka tarjoaa lisämaksusta valikoiman hoitoja 5000 vuotta vanhan ayurveda-perinteen mukaisesti. 

Hotellissa on 205 huonetta ja useampia eri huonetyyppejä. Hintaan sisältyy majoitus Garden View -huoneessa, joista on näkymät hotellin kauniiseen puutarhaan. Kaikissa huoneissa on joko terassi tai parveke, oma kylpyhuone ja wc, ilmastointi, tv, hiustenkuivaaja ja minibaari. Huoneessa on vedenkeitin, kahvia ja teetä, saatavilla on Wi-Fi ja tallelokero.

Lue lisää hotellin kotisivuilta: https://www.ihg.com/holidayinnresorts/hotels/us/en/goa/goiin/hoteldetail
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hinta
1.148€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa; Plaza Garden View
1.948€/hlö yhden hengen huone; Plaza Garden View

1.228€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa; Plaza Pool View
2.028€/hlö yhden hengen huone; Plaza Pool View

1.308€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa; Premium
2.108€/hlö yhden hengen huone; Premium

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Delhi – Goa - Delhi turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset
 • 5 yötä jaetussa kahden hengen Garden View-huoneessa Holiday Inn
 • 1 yö Delhissä jaetussa kahden hengen huoneessa kotimatkan alkaessa
 • aamiaiset
 • yksi illallinen hotellissa
Varaa

Matkan pidennyksen vahvistaminen vie 7-10 arkipäivää. Kun varaus on ok, lähetämme uuden matkavahvistuksen. Matkan pidennystä ei voi myöhemmin peruuttaa kuluitta. Jos pidennys peruutetaan, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö meiltä veloittaa. Matkan pidennys tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Mikäli matkan hintaan sisältyvä lentoluokka on täyteen varattu, tilausta ei voida toteuttaa tai lentoyhtiön perimä lisämaksu voi muuttua. Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista.

Rentoutumista Keralassa, Etelä-Intiassa

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta Alkaen 1.298€
6 päivän matkan pidennys Malabarin rannikolla, sis.yöpymisen asuntoveneessä

Lennämme Delhistä Trivandrumiin, Keralan pääkaupunkiin. Kerala on yksi Intian viehättävimmistä osavaltioista niemimaan vehreällä lounaisrannikolla. Trivandrumin lentokentältä jatkatte bussilla (noin 15 km) Etelä-Intian kauneimmalle rannikkoalueelle ja Kovalamiin. Perillä odottaa viehättävä hotelli ja 17 km rantaviivaa, jolla on kolme upeaa päärantaa. Kovalam tarkoittaa vapaasti käännettynä ”Kookoslehtoa meren äärellä.”  Täällä rantahiekka värjäytyy ajoittain mustaksi – tätä ei kannata pelästyä – kyseessä on musta ilmeniitti, joka värjää hiekan.

Viidentenä matkapäivänä suuntaatte kohti Alleppeyn kaupunkia. Jos Intian Venetsia -nimitys jollekin kuuluu, niin tälle alueelle. Alleppeyn takapihan muodostaa Keralan ns. Backwaters – valtava alue, jolle meri on tunkeutunut ja luonut kokonaisen järvien, laguunien ja pienten poukamien verkoston. Täällä upeat kookospalmut seisovat rinta rinnan kanavien varsilla, ja kanavien määrä ylittää reippaasti katujen määrän. Täällä sekä nukutaan, eletään että liikutaan veden päällä. Todella monet alleppeylaiset asuvat asuntoveneissä, ja niin teette tekin! 
Lähdette vesille ja tutustutte yhteensä 900 km pitkän kiemuraisen vesireitin joihinkin osiin. Vesistöalue on vuosisatojen ajan toiminut Etelä-Intian moottoritienä, ja paikallisasukkaat kulkevat yhä itse ja kuljettavat tavaroitaan meloen. Kookoskuidulla katetun asuntoveneen kyydissä liu’utte hiljaa ohi kalastajien ja pienten maalaiskylien. Jokaisessa asuntoveneessä on kolmesta kuuteen hyttiä, oma kapteeni, kokki ja muuta henkilökuntaa. Yöksi veneet asettuvat laituriin.

Seuraavana aamuna lähdette lentokentälle ja lennätte Delhiin, jossa yövytte ennen lentoa Helsinkiin.

Käytännön tietoa backwater-asuntoveneistä

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Uday Samudra on neljän tähden (paikallinen luokitus) hotelli, joka voi olla ylpeä fantastisesta sijainnistaan ja perinteikkäistä ayurvedahoidoistaan. Kerala on tunnettu näistä noin 5000 vanhoista hoitomenetelmistä, joiden tavoitteena on saavuttaa tasapaino kolmen elämää ylläpitävän energian – tulen, veden ja ilman – välillä. Hoitomuotoihin kuuluu mm. hieronta, mutakylvyt, ruokavalio ja eteeristen öljyjen käyttö. Hotellilta kävelee muutamassa minuutissa rannalle.
 

Hintaan sisältyy majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa Atrium-huoneluokassa, jossa on oma wc/kylpy. Kaikissa huoneissa on parveke, tv ja teen- ja kahvin keittomahdollisuus.
Lisämaksusta on mahdollisuus varata Ocean View Balcony-huoneluokka. Huoneluokan korotus on erikoistilauksesta, emme voi taata saatavuutta.
Lue lisää hotellin kotisivuilta: https://www.udshotels.com/uday-samudra-leisure-beach-hotel-spa/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)

Yhden hengen huoneen lisämaksu
548€/hlö

Lisämaksu huoneluokan korotuksesta
Ocean View Balcony - kahden hengen huone: 238€/hlö
Ocean View Balcony - yhden hengen huone: 478€/hlö

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Delhi – Trivandrum – Delhi turistiluokassa
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitus 4 yötä jaetussa kahden hengen Atrium-huoneessa Hotel Uday Samudra hotellissa. Aamiaiset
 • Majoitus 1 yö jaetussa kahden hengen hytissä perinteisessä asuntoveneessä. Lounas, illallinen ja aamiainen. 
 • Majoitus 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa Delhissä. Illallinen ja aamiainen.

Varaaminen

Matkan pidennyksen vahvistaminen vie 7-10 arkipäivää. Kun varaus on ok, lähetämme uuden matkavahvistuksen. Matkan pidennystä ei voi myöhemmin peruuttaa kuluitta. Jos pidennys peruutetaan, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö meiltä veloittaa. Matkan pidennys tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Mikäli matkan hintaan sisältyvä lentoluokka on täyteen varattu, tilausta ei voida toteuttaa tai lentoyhtiön perimä lisämaksu voi muuttua. Otamme teihin aina yhteyttä ennen varauksen vahvistamista.

Rentoudu Kathmandun laaksossa - 6 päivää

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta Alkaen 1.398€
Rentoudu Kathmandun laaksossa Nepalissa

Nepalin eksoottinen ja kiehtova pääkaupunki tarjoaa runsaasti nähtävää ja jännittävää kulttuuria. Kaupungin sijainti on ainutlaatuinen: Himalaja-vuorten syleilyssä, kauniissa Kathmandun laaksossa. Laaksoa täplittävät lukemattomat riisiterassit ja pienet maalaukselliset kylät.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Asut viihtyisässä Chhahari Lodgessa, jonka sijainti on rauhallinen, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Kathmandun keskustan vikkaasta hyörinästä. Täällä on mahdollisuus nauttia Kathamandun laakson kauniista luonnosta, joka odottaa heti oven ulkopuolella. Voit tehdä vaellusretkiä vuorten soliin tai vaikkapa Patanin, Bhaktapurin ja Thamelin maalaiskyliin sekä muihin mielenkiintoisiin kohteisiin lähistöllä.

Lue lisää lodgen kotisivuilta: www.chhahari-retreat.com

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)

Hinta
alk. 1398€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa

Lisämaksu yhden hengen huoneesta
528€

Hintaan sisältyy
 • lennot Delhi – Kathmandu – Delhi
 • lentokenttäkuljetukset
 • 5 yötä Chhahari Lodgessa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • 1 yö Delhissä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset
Hintaan ei sisälly
 • Nepalin viisumi (viisumi hankitaan saavuttaessa lentokentälle, hinta n. 50 USD/hlö. Mukanasi tulee olla 2 passivärivalokuvaa ja passissa tulee olla tyhjiä sivuja leimoja varten)

Huom. Kun varaat matkan pidennyksen Nepaliin, sinun tulee hankkia etukäteen kaksikertaviisumi Intiaan, koska tulet ja lähdet maasta kaksi kertaa.

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti.  Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa.

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Suosittelemme varaamaan kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen matka, paljon nähtävää! Olimme tällä matkalla vkolla 10/2023. Reissu oli todella onnistunut. Valitut mahtakohteet olivat erinomaisia. Opas Anneli aivan huippu, saimme paljon mielenkiintoista tietoa niin kohteista kuin itse Intiasta maana. Delhi hengästytti ja sykähdytti heti alkuun. Sen jälkeen mielenkiintoinen Jaipur, ehdottomasti näkemisen arvoinen. Jaipurin hotellista on annettava pieni miinus, ei vastannut matkan muuta tasoa. Jaipurin jälkeen matka jatkui Ranthamboriin, jossa meitä odotti aivan ihana hotelli, josta käsin teimme tiikerisafarit. Tiikereiden näkeminen olikin yksi loman kohokohdista! Hotelli oli rauhallinen ja viihtyisä, siellä sai mukavasti taukoa miljoonakaupunkien jälkeen. Paikallisjunamatka oli mielenkiintoinen, näki paikallista elämänmenoa. Agrassa nähtiin Taj Mahal, joka olikin toinen ehdoton kohokohta (ehkä se odotetuin) kiertomatkallamme. Agrassa hotelli aivan huippu!! Tätä matkaa on helppo suositella, näkee paljon suhteellisen pikaisella aikataululla! Hygieniataso Intiassa on mitä on, joten siihen kannattaa varautua. Tarkkana saa olla esim. käsihygienian kanssa.
Date published: 2023-04-11
Rated 5 out of 5 by from Hieno reissu! Hieno, onnistunut matka. 1.matka Intiaan. Kattava ja monipuolinen ohjelma. Opas Anneli huippu! Mukava, rento matkaporukka.
Date published: 2023-04-05
Rated 3 out of 5 by from Nähtävyyksien perässä Olin matkalla kymmenen päivää ammattitaitoisen ja empaattisen matkanjohtajan katraassa.
Date published: 2023-03-15
Rated 5 out of 5 by from Paljon nähtävää ja erittäin hyvin organisoitu kokonaisuus Palasimme Intiasta eilen. Erityiset kiitokset oppaallemme Anneli Tuomiselle - hänen Intian osaamisensa ja organisointikykynsä ovat mahtavat. Matkakokonaisuus on laaja ja ohjelma tiivis, mutta misään vaiheessa meille ei ole tullut stressiä tai kiirettä - oli varattu tarpeeksi aikaa nähtävyyksiin perehtymiseen ja shoppailemiseen. Paljon kiitoksia Annelille ja Albatrosille hienosta kokemuksesta!
Date published: 2023-03-14
Rated 5 out of 5 by from Loistava seikkailumatka! Loistava tilaisuus tutustua Intian ihmeellisyyksiin turvallisessa ohjauksessa!
Date published: 2023-02-26
Rated 5 out of 5 by from Ammattitaitoinen matkanjärjestäjä, huippureissu 12.2-21.2.2023. Odotukset olivat kovat ennen matkalle lähtöä ja onneksi ne toteutuivat hyvin. Ohjelmaa oli paljon ja siirtymisiä paikasta toiseen, joten mikään löhöilyloma tämä ei ollut, mutta tämähän oli jo etukäteen tiedossakin. Aikataulut oli laadittu hyvin ja ne pitivät paikkansa.(Niin hyvin kuin intiassa liikenne huomioonottaen on mahdollista) Taukopaikat hyvin suunniteltu, eli pikkupurtavaa ja WC:t löytyi joka paikassa. Ylipäätään ihmisten luonnilliset tarpeet oli erittäin hyvin huomioitu ja loistava matkanjohtaja myös etukäkäteen infosi hyvin kuinka pitkä aika seuraavaan pysähdykseen. Omatoimimatkalla ei olisi mitään mahdollisuutta nähdä näin monipuolista kattausta. Kaikki liput ja WC:maksut joka paikkaan matkanjärjestäjän toimesta ja kuului pakettiin.Ruoka oli tietysti Intialaisen ruoan ystävälle nautinto. Liian tulista ei tullut yhdessäkään paikassa vastaan. Päin vastoin, odotin jopa tulisempaa. mutta mausteita ylipäätään oli hyvin. Vatsa keski hyvin koko matkan ja onhan tietysti lounaspaikat etukäteen valittuja ja hyväksi havaittuja.Jaipurissa hotelli oli likaisen kanaalin lähistöllä ja hajuongelmilta ei voinut välttyä. Sähköt Intiassa on sitten oma lukunsa, mutta ilman adapteria tällä matkalla pärjäsi. Katkaisimien logiikan ymmärtäminen vaatii korkeampaa matematiikkaa, mutta kun kaikkia sitkeästi painelee, saa viimeisenkin valon sammumaan. Safari oli mahtava ja tiikerin näkeminen sen kruunasi. Ottakaa oikeasti lämmintä vaatetta mukaan. Viltit tuli järjestäjän puolesta.Taj Mahal, Agra jne jne. Unohtumattomia paikkoja. Taj Mahal ulkoa vaikuttavampi ja jos tosi kova ruuhka, itse en enää jonottaisi sisätiloihin. Mattoja, kultaa, marmoria jne. esiteltiin ja oli mahdollisuus ostaa. Kaiken kaikkiaan jäi erittäin hyvä maku tästä matkasta ja nähtävää oli paljon.
Date published: 2023-02-24
Rated 4 out of 5 by from Ikimuistoinen Intian matka Olimme tällä matkalla kymmen päivää. Oppaamme oli huikean hyvä ja kaikki järjestelyt sujuivat matkan aikana mutkattomasti. Kymmeneen päivään mahtui paljon nähtävää ja koettavaa, aitoa Intiaa vauraudesta varattomuuteen, joka kyllä kosketti. Ohjelma oli monipuolinen. Ruoka oli hyvää ja ruokailut tapahtuivat Intian tasokkaimmissa paikoissa.
Date published: 2023-02-23
Rated 4 out of 5 by from paljon nähtiin reissu oli rankka ,mutta antoisa
Date published: 2022-11-04
 • y_2023, m_9, d_27, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_10, tr_229
 • loc_fi_FI, sid_INRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja