Inspiroiva Itärannikko -USA

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Washington, New York, Boston ja Niagaran putoukset – historiaa, suurkaupunkeja ja mahtavaa luontoa sekä ripaus Kanadaa.

USA:n moderni historia on saanut alkunsa itärannikolta. Olemme valinneet matkaohjelmaan rannikon pohjoisosan historiallisesti ja kulttuurillisesti tärkeimmät kaupungit. Ennen kaikkea kaksi metropolia: New York ja Washington D.C. Käymme mm. 9/11 -muistomerkillä, ilmailumuseossa ja katselemme The Mallin ikonisia muistomerkkejä Washingtonissa. Ehdit tutustua kaupunkeihin myös omatoimisesti. Paneudumme historiaan vierailemalla amissiyhdyskunnassa sekä Gettysburgissa, jossa käytiin yksi Amerikan sisällissodan merkittävimmistä taisteluista, sekä Uudessa Englannissa, jossa valo ja viehättävät pienet rannikkokaupungit ovat avainsanoja. Majoitumme yhdeksi yöksi Niagara Fallsiin. Koemme Niagaran putoukset sekä maalta että veneestä.
Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Yhdysvaltain dollari

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Washington D.C., USA
Päivä 2 Washington D.C. - kaupunkikierros
Päivä 3 Washington D.C. - Gettysburg - Lancaster - Williamsport
Päivä 4 Williamsport - Niagara Falls, USA - veneretki putouksilla Kanadan puolella
Päivä 5 Niagara Falls - New Yorkin osavaltio ja Massachusetts
Päivä 6 Natick - Boston - Plymouth Uuden Englannin rannikolla
Päivä 7 Plymouth - Newport - Yale - New York
Päivä 8 New York - kaupunkikierros - 9/11 - muistomerkki ja omaa aikaa
Päivä 9 New York ja kotimatka
Päivä 10 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Hotellimme

Alla on esimerkkejä hotelleista, joita käytämme tällä matkalla. Hotellit ovat nämä tai vastaavat.  Vahvistamme hotellit yhteystietoineen aina lentolippujen mukana.

Best Western Plus Cairn Croft

 • Silitysvälineet
 • Ilmastointi
 • Teen-/kahvinkeitin
 • Hiustenkuivain

Hotelli sijaitsee noin 5 km:n päässä Niagaran putouksista. Hotellissa on sisäuima-allas, maksuton wifi sekä huoneissa että yleisissä tiloissa ja kävelymatkan päässä on ravintoloita.

Lue lisää: https://www.bestwestern.com/hotel  

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Heritage Inn

 • Ilmastointi
 • Kaapeli-tv
 • Silitysvälineet
 • Hiustenkuivain

Heritage Inn- hotellista on helppo lähteä tutustumaan “Isoon Omenaan.” Hotelli sijaitsee keskellä Manhattania, noin 100 metrin päässä Madison Square Gardenista ja 200 metrin päässä kuuluisasta Flatiron Buildingistä ja 23rd Street Station-maanalaisen asemasta. Kävelymatkan päässä on lisäksi Times Square, Empire State Building ja 5th Avenue. Kaikissa huoneissa on tallelokero, maksuton wifi, vedenkeitin ja murukahvia, kaapeli-tv ja hiustenkuivain.

Lue lisää: http://heritagehotelnyc.com/  

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Heritage House Hotel

 • Maksuton wi-fi
 • Kaapeli-tv
 • Ilmastointi
 • Hiustenkuivain

Heritage House Hotell sijaitsee keskeisellä paikalla Hyanniksessa, Cape Codilla. Rannalle on muutaman minuutin kävelymatka, samoin Hyanniksen satamaan ja promenadille. Hotellin lähellä on ravintloita, kahviloita ja putiikkeja.

Lue lisää:  http://www.hotelsone.com/hyannis-hotels-us  

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Sheraton Framingham

 • Uima-allas
 • Hiustenkuivain
 • Kaapeli-tv
 • Maksuton wi-fi

Hotelli sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Bostonin keskustasta. Hotellissa on ravintola, kuntosali, sekä sisä- että ulkouima-allas sekä maksuton shuttle-bussi läheiseen ostoskeskukseen, jonka lähellä sijaitsee useita ravintoloita.

Lue lisää: www.sheratonframingham.com  
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Courtyard US Capitol

 • Ilmastointi
 • Hiustenkuivain
 • Kaapeli-tv
 • Silitysvälineet

Hotelli sijaitsee Union Station –aseman lähellä ja lyhyen metromatkan  päässä Washington D.C:n keskustasta ja Capitol Hilliltä. Huoneet ovat tilavat ja hotellissa on maksuton wifi, sisäuima-allas, kuntosali ja ravintola. Kaikki huoneet ovat savuttomia.

Lue lisää: http://www.marriott.com/hotel  

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.298€
Helsinki
2.598€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Washington D.C., USA

Lennämme Helsingistä Washingtoniin. Maahantulomuodollisuuksien jälkeen teemme pienen kaupunkierroksen bussilla ja ihastelemme kaupunkia iltavalaistuksessa. Näemme Capitolin, Washington Monumentin, Valkoisen talon ja monta muuta kaupungin kuuluisaa nähtävyyttä.

Kierroksen jälkeen ajame hotellille.

 

Päivä 2
Washington D.C. - kaupunkikierros

Washington rakennettiin pääkaupungiksi lähelle New Yorkia, Bostonia ja Philadelphiaa. Keskustassa on Capitol Hill, valkeasta kupolista tunnistettava lainsäädännön ja poliittisen vallan keskus. Täällä työskentelevät korkein oikeus ja kongressi. Capitol Hillin edessä avautuu The Mall: Kaunis vihreä lampien ja puistojen reunustama esplanadi, jonka varrella on edesmenneiden presidenttien muistomerkkejä: Washingtonin, Jeffersonin ja Lincolnin. Smithsonian-instituutin siipien suojissa toimii lukuisia tasokkaita museoita luonnonhistorian, historian ja taiteen aloilta.

Teemme kaupunkikierroksen bussilla ja tutustumme kaupungin tärkeimpiin historiallisiin nähtävyyksiin.

Iltapäivällä sinulla on omaa aikaa tutustua kaupunkiin.

Päivä 3
Washington D.C. - Gettysburg - Lancaster - Williamsport

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Gettysburgiin, jossa käytiin Amerikan sisällissodan merkittävin ja verisin taistelu. Kolmen päivän ajan heinäkuun ensimmäisinä päivinä vuonna 1863 näillä tantereilla sai surmansa yli 7 000 miestä, yli 33 000 haavoittui ja noin 11 000 sotilasta katosi tai otettiin vangiksi. Nelivuotisen sisällissodan kuluessa sai surmansa peräti 625 000 ihmistä.

Gettysburgin taistelu päättyi Unionin eli pohjoisvaltioiden ja kenraali George Gordon Meaden voittoon. Kenraali Robert E. Leen johtamien etelävaltioiden tappiot olivat raskaat. Gettysburgin taistelu ratkaisi sisällissodan, mutta sota saatiin lopullisesti päätökseen vasta muutama vuosi myöhemmin. Gettysburgin taistelun jälkeen presidentti Abraham Lincoln piti taistelupaikan kirkkomaalla kuuluisan Gettysburgin puheensa. Lincoln korosti tekevänsä kaikkensa sen eteen, että sota saataisiin nopeasti päätökseen. Lincolnin puhetta käytetään edelleen ahkerasti kouluopetuksessa USA:ssa.

Hautausmaan lisäksi alueella on Gettysburg National Memorial Park muistuttamassa hirveästä taistelusta, joka käänsi sodan pohjoisvaltioiden eduksi. Sota jätti pysyvän jäljen amerikkalaisiin.

Gettysburgista ajamme Lancasteriin, jossa vierailemme amissien luona. Amissi-nimitys viittaa saksalaisiin, hollantilaisiin ja sveitsiläisiin anabaptistien jälkeläisiin, jotka joutuivat kastekantansa takia kahnauksiin viranomaisten kanssa. He päätyivät ylittämään Atlantin välttääkseen vankilatuomion kotimaassaan. Osa tulokkaista asettui itäiseen Pennsylvaniaan, Lancasteriin.

Amissit edustavat jyrkkää kristillisyyttä. Tärkeinä asioina pidetään kovaa työntekoa ja yksinkertaista elämää. Raamattua tulkitaan kirjaimellisesti, ja amissit pitävät tärkeinä Jeesuksen sanomaa vihollisensa rakastamisesta ja Jumalalle alistumisesta. Työtä tehdään välineillä, jollaisista meidän moderni kulttuurimme on luopunut jo yli vuosisata sitten. Ei ole lainkaan epätavallista, että perheessä on 8–10 lasta.

Saavuttuamme Lancasteriin tunnistat varmasti amissit. Pukeutumistyyli on vaatimaton ja perinteinen: naisilla hame ja hilkka, miehillä mustat housut, takki ja leveälierinen hattu. Tutustumme lähemmin amissien perinteisiin ja elämäntapaan. Päivän lopullinen määränpää on viehättävä Williamsportin kaupunki, jossa on useita viktoriaanisia taloja 1800-luvulta.

Päivä 4
Williamsport - Niagara Falls, USA - veneretki putouksilla Kanadan puolella
Jätämme hyvästit Williamsportille ja ajamme yhdelle maailman mahtavimmista vesiputouksista, Niagaran putouksille. Meillä on hyvin aikaa ihailla Niagaran mahtavaa pauhua. Putousten kohdalla on kaksi Niagara Falls -nimistä kaupunkia, joista toinen sijaitsee Yhdysvaltojen, toinen Kanadan puolella. Kolme valtavaa putousta sijaitsee Niagarajoessa, jota pitkin kulkee myös luonnollinen raja kanadalaisen Ontarion provinssin ja yhdysvaltalaisen New Yorkin osavaltion välillä. Kolme putousta – American Falls, Bridal Veil Falls sekä Horseshoe Falls – ovat kaunis näky. Pääsemme ihailemaan putouksia myös veneestä käsin: Hornblower-alus vie meidät ihan lähelle kuohuvia vesimassoja (sadevarusteet kuuluvat lipun hintaan). Samalla saamme lisätä uuden maan matkakohteisiin, joissa olemme käyneet: Kanada!
Päivä 5
Niagara Falls - New Yorkin osavaltio ja Massachusetts

Lähdemme liikkeelle Niagara Fallsista aikaisin aamulla. Syömme aamiaisen tyypillisessä amerikkalaisessa dinerissa matkan varrella, sillä meillä on edessämme pitkä ajomatka. Voit rentoutua ja nauttia, sillä reitillemme osuu mukavia maisemia.

Pysähdymme Stockbridgessä Massachusettsin ja New Yorkin rajalla. Kaupunki huokuu historiaa Uuden Englannin sydämessä. Alunperin Stockbridge perustettiin lähetysasemaksi tähän tuolloin “villiin” osaan USA:ta. Lähetyssaarnaajien tehtävänä oli kesyttää “villit” mohikaanit, mikä onnistuikin huomattavan hyvin. Tästä oli hyötyä Seitsenvuotisessa sodassa 1756–63, jolloin intiaanit tukivat englantilaisten joukkoja. Yhdysvaltain vapaussodassa intiaanit toimivat kuitenkin pääasiassa vallankumouksellisten puolella, brittejä vastaan. Palkkioksi luvattiin oikeus omaan maahan ikuisiksi ajoiksi. Kuten historia on osoittanut, lupaus rikottiin ja heimot siirrettiin kauemmas länteen aina Wisconsiniin saakka, Suurten järvien toiselle puolelle.

Kun rautatie saapui Stockbridgeen 1850, kaupunki kehittyi New Yorkin ja Bostonin yläluokan retkikohteeksi kiitos idyllisen sijaintinsa. Asemansa kaupunki on pitänyt näihin päiviin saakka. Pysähdymme lyhyesti, kunnes jatkamme kohti itää ja Massachusettsia. Määränpäämme on Natick Bostonin ulkopuolella.

Päivä 6
Natick - Boston - Plymouth Uuden Englannin rannikolla

Aamulla lähdemme liikkeelle Natickista ja ajamme yhteen USA:n legendaarisimmista ja historiallisesti merkittävimmistä suurkaupungeista. Bostonissa teemme kaupunkikierroksen ja katselemme hieman lähemmin West Endin aluetta, jossa sijaitsee trendikäs Beacon Hill ja Bostonin vanhimmat asuinalueet. Charlesjoen toisella puolella sijaitsee Massachusetts Institute of Technology (MIT), joka on yksi maailman johtavista teknisistä yliopistoista. Muita Bostonin nähtävyyksiä ovat vihreä valurautarakenteinen stadion Fenway Park, joka tuo mieleen 1800-luvun alkupuolen. Tuolloin reippaat baseballin pelaajat lippalakeissaan ja polvihousuissaan olivat kaiken kansan absoluuttisia idoleita.

Lounastauon jälkeen jätämme hyvästit Bostonille ja ajamme kaupungin ulkolaidalle vierailulle JFK Presidential Libraryyn ja oheiseen museoon. Tarkoituksenamme on astua ajassa taaksepäin ja tutustua presidentti Kennedyn ja Jackie Kennedyn elämään. Esillä on Jackien leninkejä, presidentin saamia virallisia lahjoja sekä vaalijulisteita – kaikki alkuperäisiä. Lisäksi näytetään videoita JFK:n kuuluisimmista puheista eikä ole ihme, jos iho nousee kananlihalle, kun kaikkien aikojen kenties suosituin presidentti lausuu sanat “Ich bin ein Berliner”.

Nyt on aika ottaa kurssi kohti Uuden Englannin idyllistä rannikkoa, jolla sijaitsee määränpäämme Plymouth. Plymouth on paikka, jossa ensimmäiset englantilaiset separatistit astuivat maihin Mayflower-aluksestaan. Kyse on Yhdysvaltojen kehdosta. Kaupungin valkoisiksi maalatut talot ovat kuin suoraan Uutta Englantia esittävästä postikortista, ja rannikkomaisemat kutsuvat syömään illallista kalaravintolaan merinäköalaa samalla ihaillen tai nauttimaan hyvän pihvin auringon laskiessa aaltojen kohinaan.

Päivä 7
Plymouth - Newport - Yale - New York

Aamupäivän vietämme Uuden Englannin ja Vanderbiltin perheen merkeissä. Reittimme kulkee Plymouthista Newportiin Rhode Islandin osavaltioon. Newport sijaitsee eurooppalaisen matkailijan tavanomaisten kulkureittien ulkopuolella. Yli 375 vuoden ajan tämä viehättävä Uuden Englannin rantakaupunki on kehittynyt uskonnollisten toisinajattelijoiden turvapaikasta merkittäväksi siirtomaa-ajan satamaksi ja myöhemmin ylimmän luokan kultakauden leikkikentäksi. Eikä syyttä, sillä Newport todella teki vierailijoihin vaikutuksen. Tänään näemme sen omin silmin.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Cliff Walk, joka on todellisuudessa kävelyreitti. Kävelemme pitkin polkua ja ihailemme oikealla puolella seisovia upeita kartanoita ja vasemmalla, jyrkkien rantakallioiden juurella, kuohuvaa merta. Saavumme kartanolle nimeltä The Breakers. Se kuului Vanderbiltin perheelle, joka rikastui rautatieimperiumillaan. Kartano on malliesimerkki Amerikan 1800-luvun loppupuolen ylellisestä arkkitehtuurista ja sisustustyylistä (eng. Gilded Age). Tyylistä tulee helposti mieleen Venäjän tsaarilliset palatsit: runsaasti kultakoristeita, marmoria ja yksityiskohtaisen tarkkoja maalauksia. Seuraavaksi lähdemme kohti etelää ja New Yorkia. Sitä ennen vilkaisemme vielä Yalen yliopistoa, joka on yksi USA:n kahdeksasta ns. Ivy League -yliopistosta. Ivy League oli todellisuudessa yliopistojen välinen jalkapalloliiga, mutta käsite kattaa nykyään myös yliopistot, joiden akateeminen taso on erityisen korkea. Yale on täten samassa joukossa esim. Harvardin ja Princetonin kanssa.

Päivämatkamme päättyy kaupunkien kaupunkiin, New Yorkiin.

Päivä 8
New York - kaupunkikierros - 9/11 - muistomerkki ja omaa aikaa

Tänään tutustumme lähemmin fantastiseen metropoliin nimeltä New York. Aamupäivän kaupunkikierros bussilla antaa hyvän käsityksen New Yorkin kuuluisimmasta kaupunginosasta, Manhattanista. Manhattan koostuu useasta alueesta, joilla on kaikilla oma luonteensa: Financial District ja etenkin Wall Street edustavat rahaa ja valtaa alakaupungissa. Chinatown ja Little Italy ovat vilkkaita etnisiä kaupunginosia. Greenwich Village puolestaan on boheemi ja monissa elokuvissa & TV-sarjoissa kuvattu rento kaupunginosa, jossa on paljon ravintoloita.

Päätämme kaupunkikierroksen vierailuun 9/11 -muistomerkillä. Täällä seisoivat Word Trade Centerin kaksoistornit. Muistomerkki kattaa puolet noin 64 000 m2:n alueesta. Muistomerkki avattiin yleisölle 10 vuotta kaksoistornien tuhon jälkeen. Iskussa kuoli 2 753 ihmistä, joista valtaosa World Trade Centerin kaksoistorneissa.

Tornien paikalla on nyt kaksi isoa neliönmuotoista allasta, joissa vesi virtaa alas tummanharmaita seiniä yötä päivää ja päätyy pohjattomalta näyttävään aukkoon. Altaat symboloivat tornien sortumista ja tuhoa. Pronssilaattoihin on kaiverrettu kaikkien 11. syyskuuta 2001 kuolleiden nimet. Altaita ympäröivällä aukiolla kasvaa satoja puita, jotka on istutettu symboloimaan toivoa ja jälleensyntymää. Muistomerkin ovat suunnitelleet arkkitehdit Michael Arad ja Peter Walker & Partners, joiden ehdotus voitti suunnittelukilpailun. Norjalainen arkkitehtitoimisto Snøhetta puolestaan suunnitteli paviljongin, joka toimii sisäänkäyntinä vuonna 2014 avattuun museoon.

Iltapäivällä on omaa aikaa. Times Squaren lipunmyyntikioskeista on mahdollisuus ostaa teatteri- ja musikaalilippuja saman illan Broadway-esityksiin alennettuun hintaan. Keski-Manhattanilla sijaitsee New Yorkin ylellisin ostoskatu, Fifth Avenue. Keskikaupungilla sijaitsevat myös Rockefeller Center ja Empire State Building. Valtavan Central Park -puiston itäpuolella kulkee ns. "Museum Mile", alue jolla on lähekkäin kolme maailmanluokan museota: Museum of Modern Art, Metropolitan ja Guggenheim. Useimpiin paikkoihin voi kävellä, mutta alue on niin valtava, että kannattaa valita etukäteen, mitä haluaa nähdä.

Päivä 9
New York ja kotimatka
Tänään on vielä hetki iloita New Yorkista, ennen kuin ajamme lentokentälle ja kotimatka alkaa.
Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.298€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
748€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki-Washington D.C./ New York-Helsinki turistiluokassa (välilasku menossa ja paluussa)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotelleissa
 • aamiaiset (ryhmälle valmistettuja aamiaisia, eivätkä sisällä yksittäisiä erikoisruokavalio-aamiaisia)
 • kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 848€ (8 yötä)
 • ESTA-matkustuslupa USA:han (hinta noin 14 USD). Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet "Passi ja viisumi USA:ssa"-osiosta täältä: http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/viisumi
  Huom. netissä on tarjolla välitystoimistojen palveluja, jotka ovat huomattavasti kalliimpia kuin tämän USA:n virallisen ESTA-sivuston palvelu.
 • paikalliset juoma- ja palvelurahat noin 45 USD/henkilö
 • ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Yöpymiset

Washington 2 yötä
Williamsport 1 yö
Niagara Falls 1 yö
Natick 1 yö
Plymouth 1 yö
New York 2 yötä

 

Välimatkoja

Päivä 3 450 km
Päivä 4 380 km
Päivä 5 750 km
Päivä 6 150 km
Päivä 7 420 km

ESTA-matkustuslupa USA:aan

Passi ja viisumi

Tarvitset ESTA-matkustusluvan USA:n matkalle. Lupa on anottava sähköisellä lomakkeella viimeistään 72 tuntia ennen matkaa. Suosittelemme hakemaan luvan hyvissä ajoin. Lue lisää: https://www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/matkustussaantoja-usahan

Turvatoimet lentomatkoilla USA:han

TSA-hyväksytyt matkalaukkulukot suositeltavia USA:han matkaaville ja elektroniset laitteet käsimatkatavaroissa

USA:n lentokentän turvatarkastajilla on oikeus tarkastaa matkalaukun sisältö, vaikka omistaja ei ole paikalla.  TSA-hyväksytty (Transportation Security Administration) lukko voidaan avata ja sulkea viranomaisten toimesta ilman lukon rikkomista (heillä on "pääavain", joka käy kaikkiin TSA-lukkoihin, myös yhdistelmälukkoihin), kun taas tavanomainen lukko voidaan murtaa auki laukun tutkimista varten.

TSA-lukko on täysin turvallinen käyttää, koska sen saavat auki vain viranomaiset ja laukun omistaja.

USA:n viranomaiset ovat tiukentaneet käsimatkatavaroihin pakattujen matkapuhelimien, tablettien, tietokoneiden ja muiden elektronisten laitteiden tarkastuksia. Laitteiden akkujen tulee olla ladattuja, jotta laitteet voidaan käynnistää turvatarkastuksessa.

Akun ollessa tyhjä, tai jos laitetta ei voida kytkeä päälle, viranomaiset voivat vaatia laitteen haltuunottoa. Matkanteko saattaa näin viivästyä ja mahdollisuus jatkoyhteyksien menettämiseen kasvaa.

Lisätietoa esim. British Airwaysin kotisivulta:

http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_us?p_faqid=5047

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Pidennä matkaasi

Matkanpidennys New Yorkissa

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 4 päivää
Hinta 598€
Kolme yötä suurkaupungin sykkeessä ”Isossa Omenassa”.

Mielenkiintoisen itärannikon kiertomatkan jälkeen sinulla on mahdollisuus pidentää matkaa New Yorkissa ja tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Monipuolisessa kaupungissa on runsaasti nähtävää ja koettavaa riippumatta siitä oletko kaupungissa ensimmäistä vai kahdettakymmenettä kertaa. Nauti suurkaupungin vilinästä, sukella eri keittiöiden gastronomisten herkkujen pariin, kuljeskele Brooklyn Bridgellä, tilaa herkullinen dim sum -annos Chinatownissa tai käy jossakin kaupungin monista museoista – New Yorkissa on loputtomasti tekemistä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Hotelli
Heritage Inn- hotellista on helppo lähteä tutustumaan “Isoon Omenaan.” Hotelli sijaitsee keskellä Manhattania, noin 100 metrin päässä Madison Square Gardenista ja 200 metrin päässä kuuluisasta Flatiron Buildingistä ja 23rd Street Station-maanalaisen asemasta. Kävelymatkan päässä on lisäksi Times Square, Empire State Building ja 5th Avenue. Kaikissa huoneissa on tallelokero, maksuton wifi, vedenkeitin ja murukahvia, kaapeli-tv ja hiustenkuivain.

Lue lisää: http://heritagehotelnyc.com/ 

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Hinta: 548€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Lisämaksu yhden hengen huoneesta: 448€

Hintaan sisältyy
 • kuljetukset lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 3 yötä Heritage -hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa.

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Suosittelemme varaamaan kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rated 4 out of 5 by from Kattava matkaohjelma Olin tällä matkalla viikko sitten. En ollut aikaisemmin käynyt yhdessäkään matkan kohteista, joten sain kattavan ja monipuolisen kuvan, esim. kaikki suurkaupungit olivat aivan erilaisia toisistaan. New Yorkissa olisi kieltämättä kulunut enemmänkin aikaa, mutta ymmärrän ettei kiertomatkalla voi ikuisesti yhdessä paikassa viipyä :). Matkaohjelmaan sisältyvät pikkuyllätykset (ei mainita yleisessä kuvauksessa) olivat mahtava lisä matkaan. Kaikki järjestelyt toimivat moitteettomasti koko matkan ajan ja matkanjohtaja oli todellinen ammattilainen! Hotellit olivat siistejä ja hyvillä paikoilla.
Date published: 2016-05-20
Rated 5 out of 5 by from Hieno Itärannikon kierros! Tulin matkalta nelisen päivää sitten, ja olen todella tyytyväinen. Ennen matkaa sain tarpeeksi tietoa, ja vielä lentokentällä ennen matkaan lähtöä matkanjohtaja jakoi meille pienet tietoiskut mm. juomarahakäytännöstä, valuuuttakursseista, kenkien ja vaatteiden kokonumeroinnista ym. tarpeellisista asioista. Matka oli sopiva yhdistelmä ohjattua ja itsenäistä toimintaa. Aikataulu oli tiukka, joten aikaero huomioon ottaen pari päivää meni toipuessa matkan rasituksista. Matkanjohtaja oli erittäin asiantunteva, ja kertoi mielenkiintoisia taustatarinoita kulloisenkin reitin varrella bussissa istuessamme. Unelmamatkani onnistui täydellisesti!
Date published: 2016-10-30
Rated 4 out of 5 by from Ohjelmantäyteinen kiertomatka Muuten onnistunut matka ja ohjelma, mutta bussissa istumisen määrä yllätti. Lisäksi sota-aiheista asiaa oli liikaa; se ei käynyt esitteestä ilmi. Washingtonissa oltiin liian kauan, yöpymisen olisi voinut hoitaa Georgetownissa mieluummin ja silti olisi ehtinyt katsoa Washingtonin nähtävyydet. Philadelphiassa olisi viihtynyt kauemminkin; aikaa voisi nipistää jostain muusta (sota-aiheisista paikoista). Niagaraa nähtiin kiitettävästi, jopa kolmena päivänä, hyvä! New York ehdottomasti paras kohde. Matkanjohtaja hoiti kaiken (jopa lähtöselvitykset) - hyvä!
Date published: 2016-09-15
Rated 4 out of 5 by from Inspiroiva Itärannikko -USA Palasin juuri USA:n itärannikon matkalta. Matka oli erinomaisesti järjestetty ja kuitenkin joustava, matkanjohtaja otti erinomaisesti huomioon osallistujien toiveita matkan aikana. Kiitokset Irmalle! Matkanjohtaja kertoi paljon kiinnostavia historiallisia yksityiskohtia ja paikallisoppaat New Yorkissa ja Washington DC:ssä täydensivät sitä mainiosti. Matkan tahti on tiivis, ja aamuisin lähdetään aikaisin liikkeelle, mikä mahdollistaa sen kaiken näkemisen, eli en suosittele lepolomaa etsiville. Matkan aikana näkee ja kuulee paljon pohjoisamerikasta!
Date published: 2016-10-27
Rated 4 out of 5 by from Erinomainen paketti USA:n historiaa ja nähtävyyksiä 9 päivän pakettiin oli koottu erinomainen kooste USA:n historian ja nykypäivän maailmankuuluja nähtävyyksiä. Kiertoajelut paikallisoppaineen pääkohteissa oli sopivasti mitoitettuja. Selostukset ja taustatiedot kohteista oli koottu mainiosti. Matkanjohtajan toiminta kaikkiaan erinomainen ja ammattitaitoinen Kartat pääkohteista oli erinomaisesti käytettävissä Hotellit olivat lähietäisyydellä pääkohteista, taso hyvä Yhteiset ateriat (omakustanteiset) olivat hyvin järjestetty Bussi oli hyvätasoinen ja kuljettaja poikkeuksellisen avulias ja ammattitaitoinen. Ennakkotiedot bussimatkojen pituuksista sekä omatoimiaikojen kestosta olisi helpottanut ennalta varautumista. Lentolippuihin sisältyvistä tarjoiluista koneissa ei ollut ennakkotietoa.
Date published: 2017-09-28
Rated 5 out of 5 by from Paljon nähnyt maailmaa Olin toukokuussa Inspiroivan Itärannikon kierroksella. Ennen lähtöä olin hieman epäilevä matkan suhteen, sillä olin aikaisemmin reissannut omin päin maailmalla. Matka meni hyvin ja tietoa tuli paljon paikoista missä kävimme. Ajomatkat eivät tuntuneet ollenkaan pitkiltä ja puuduttavilta koska asiantunteva ja osaava opas piti siitä huolen. Kiitos matkanjärjestäjälle ja matkaoppaalle. Tyytyväinen asiakas
Date published: 2016-05-27
Rated 3 out of 5 by from Kiinnostavat kohteet, kiireen tuntu Palasimme matkalta viikko sitten. Kohteet olivat odotetun kiinnostavia, paljon nähtiin ja koettiin. Osasimme odottaakin, että suuret kaupungit - Washington, Boston ja New York - antavat paljon, mutta lisäbonusta olivat visiitit Amissien maille ja Jailin yliopiston kampukselle. Jälkimmäisestä saimme paljon irti oppaana toimineen opiskelijan kertomuksista. Ajopäivät olivat pitkiä, nekin, jotka olimme arvioineet lyhemmiksi, ja ruokailuille jäi lähes aina liian vähän tuntuisesti aikaa. Hotellit olivat kauttaaltaan vaatimattomampia kuin mitä kolmen vuoden takaisen Villin Lännen -reissumme pohjalta odotimme. Liinavaatteet ym. olivat moitteettoman puhtaat, mutta muuten hotellit olivat melko nuhruisia ja kosteita. Kokolaittiamatto ja sisätilojen uima-allas eivät ole hyvä yhdistelmä.
Date published: 2018-09-24
Rated 5 out of 5 by from Matka oli tosi onnistunut Matka kesti 9 päivää,jonka aikana näimme paljon erilaisia kohteita.Kohteet on valittu tosi hyvin,matkan kesto voisi olla hieman pidempi.
Date published: 2016-10-31
 • y_2019, m_2, d_22, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_61
 • loc_fi_FI, sid_USRTR17, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

19USRTR17EFI1205