Inspiroiva Itärannikko -USA

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

New York, Washington D.C., Philadelphia ja Niagaran putoukset -historiaa, suurkaupunkeja ja mahtavaa luontoa sekä ripaus Kanadaa. Inspiroidu Itärannikolla!

USA:n moderni historia on saanut alkunsa itärannikolla. Olemme valinneet matkaohjelmaan rannikon pohjoisosan historiallisesti ja kulttuurillisesti tärkeimmät kaupungit. Ennen kaikkea kaksi metropolia: New Yorkin ja Washington D.C:n. New York on kaikkea ja vielä enemmän. Kaupunkien kaupunki. Iso Omena, johon ei koskaan kyllästy. Manhattan on kaupungin fantastinen sydän.

Pääkaupunki Washingtonissa ovat maan merkittävimmät monumentit ja muistomerkit sekä tasokkaat museot. Washington monumentti, The Mall, Capitol Hill, Valkoinen Talo ja Smithsonian-instituutti. Sinulla jää myös omaa aikaa aistia suurkaupunkien sykettä, tutkia kaupunkien lukemattomia mahdollisuuksia ja löytää kenties omat suosikkipaikkasi, joihin voi palata uudelleen.

Käymme Gettysburgissa, jossa taisteltiin yksi maan ratkaisevimmista sisällissodan taisteluista. Philadelphia, tai tuttavallisesti Philly oli USA:n ensimmäinen pääkaupunki. Täällä kirjoitettiin maan itsenäisyysjulistus, jonka allekirjoittajina olivat mm. Thomas Jefferson ja Benjamin Franklin. Teemme pyrähdyksen Kanadaan, jossa olemme kaksi yötä. Koemme Niagaran putoukset sekä maalta, että lähietäisyydeltä nostalgisella Maiden of the Mist -risteilyllä. Toronto on Kanadan vastine New Yorkille. Vilkas, trendikäs ja etninen.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Yhdysvaltain dollari

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - New York
Päivä 2 New York - kaupunkikierros - 9/11 muistomerkki ja omaa aikaa
Päivä 3 New York - Niagaran putoukset - Kanada
Päivä 4 Niagara Falls - Toronto
Päivä 5 Toronto - Niagara Falls, USA - Maid of the Mist - Williamsport
Päivä 6 Williamsport - Gettysburg - Washington D.C
Päivä 7 Washington D.C.
Päivä 8 Washington D.C - Philadelphia - New York
Päivä 9 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - New York
New York

Lennämme SAS:n reittilennolla Helsingistä Tukholman/Kööpenhaminan kautta New Yorkiin. Olemme perillä päivällä ja ajamme lentokentältä suoraan Manhattanille ja hotelliimme. Viemme matkalaukut huoneisiin ja lähdemme pienelle kävelykierrokselle, jotta hotellin lähiympäristö tulee heti tutuksi. Loppuillan voit rentoutua hotellissa tai lähteä omatoimisesti tutustumaan Manhattaniin.

Huom. 4.9. lähdössä saavumme New Yorkiin illalla, jolloin emme tee kävelykierrosta.

Päivä 2
New York - kaupunkikierros - 9/11 muistomerkki ja omaa aikaa
New Yorkin pilvenpiirtäjiä

Aamupäivän ajan tutustumme Manhattaniin ja sen tärkeimpiin nähtävyyksiin bussilla.

New York City koostuu viidestä "boroughs:ta", eli kaupunginosasta. Manhattanin saari on niistä tunnetuin.

Saarella on useita eri alueita, joilla on kaikilla oma leimansa ja luonteensa. Financial District ja siellä Wall Street, on kuuluisa rahan ja vallan katu alakaupungissa. Chinatown ja Little Italy ovat vilkkaita etnisiä kaupunginosia, joissa on mm. runsas valikoima eri tasoisia ja hintaisia ravintoloita. Greenwich Village on boheemi ja monissa elokuvissa & tv-sarjoissa kuvattu rento kaupunginosa, jossa on oma erinomainen ravintola- ja putiikkivalikoimansa.

Päätämme kaupunkikierroksen käyntiin 9/11 muistomerkillä ala-Manhattanilla. Täällä olivat Word Trade Centerin kaksoistornit. Muistomerkki ja alue sen ympärillä avattiin käyttöön 10 vuotta kaksoistornien tuhon jälkeen.

Iltapäivällä sinulla omaa aikaa tutustua lukemattomien mahdollisuuksien kaupunkiin. Times Squaren lipunmyyntikioskeista on mahdollisuus ostaa teatteri- ja musikaalilippuja saman illan Broadwayn esityksiin alennettuun hintaan. Keski-Manhattanilla on New Yorkin ylellisin ostoskatu, Fifth Avenue. Keskikaupungilla ovat myös Rockefeller Center ja Empire State Building. Valtavan Central Park puiston itäpuolella on ns. "Museum Mile" alue, jossa on lähekkäin kolme maailmanluokan museota: Museum of Modern Art, Metropolitan ja Guggenheim.

Manhattanin pohjoispäässä on Harlemin värikäs kaupunginosa ja saaren eteläkärjen edustalla pienellä saarella seisoo Vapaudenpatsas. Ranska lahjoitti patsaan veljeyden osoituksena USA:lle vuonna 1886. Vieressä on Ellis Island, joka oli ensikosketus "Lännen Ihmemaahan" yli 12 miljoonalle eurooppalaiselle siirtolaiselle.

Päivä 3
New York - Niagaran putoukset - Kanada
Niagaran putoukset

Jatkamme matkaamme itärannikolla ja ajamme George Washington -sillan yli pohjoiseen, seuraten tovin Hudson-jokea. Tämän päivän etappimme vie meidän New Yorkin osavaltion läpi. Osavaltiossa on noin 19 miljoonaa asukasta, joka tekee New Yorkista USA:n kolmanneksi väkirikkaimman osavaltion. New York State on kooltaan noin 141.000 neliökilometriä: kaupunkeja, maanviljelysalueita, metsiä, jokia, vuoria ja järviä.

Myöhään iltapäivällä tulemme Kanadan puolelle ja Niagara Fallsiin. Niagaran putoukset ovat yhdet maailman kauneimmista ja suurimmista. Yövymme Kanadan puolella lähellä vesiputouksia.

Päivä 4
Niagara Falls - Toronto
Toronton CN Tower

Ontario-järven luoteisrannalla sijaitseva Toronto on siiromaa-ajan jälkeen kasvanut Kanadan suurimmaksi ja kansainvälisimmäksi kaupungiksi. Se on New Yorkin tapaan monien eri kulttuurien jännittävä sulatusuuni. Täällä on peräti viisi Chintatownia, Little Italy, Little Portugal ja intialainen Gerrard Bazaar. Etnisiä ruokapaikkoja on liki joka korttelissa ja viimeaikoina kaupunki on kasvattanut mainettaan runsaalla underground tarjonnallaan  - korkeatasoista teatteria ja musiikkia näet ja kuulet kaikkialla.

Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla kohti Kanadan symbolia - CN Toweria, joka kipuaa 533 metrin korkeuteen ja on yksi maailman korkeimpia rakennuksia. Matka tornin näköalatasanteelle (330 metriin) on hiuksia nostattava, täältä aukeaa fantastinen 360 asteen näköala alas Torontoon ja Ontario-järvelle. Ylhäältä erotat hienosti myös valtavan baseball-stadionin, SkyDomen. Loppupäivän voit viettää omaan tahtiin.

Yövymme Torontossa lähellä ostoskatuja ja suurinta ostoskeskusta, Eaton Centreä. Hotellin ympärillä on paljon palveluita, ravintoloita ja metroasema.

Päivä 5
Toronto - Niagara Falls, USA - Maid of the Mist - Williamsport
Niagaran putoukset
Aamiaisen jälkeen aamupäivällä ihailemme Niagaran mahtavaa pauhua USA:n puolella. Niagara Falls on kolmen vesiputouksen: American Fallsin, Bridal Fallsin ja Horseshoe Fallsin muodotama vesiputousryhmä. Putousten maine on legendaarinen pelottomien hurjapäiden ansiosta, jotka ovat laskeneet sen tynnyrissä tai ylittäneet kuohut eri keinoin ilman turvavälineitä. Teemme veneretken Maid of the Mist - aluksella niin lähelle putouksia kuin mahdollista. Jatkamme matkaa Pennsylvanian osavaltioon, pieneen ja sympaattiseen Williamsportin kaupunkiin, joka tunnetaan viktoriaanisista rakennuksistaan. Illan voit viettää omian halujesi ja jaksamisen mukaan.
Päivä 6
Williamsport - Gettysburg - Washington D.C
Gettysburg

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa eeppiseen Gettysburgiin. Täällä käytiin Amerikan sisällisodan merkittävin ja verisin taistelu. Kolmen päivän ajan heinäkuun ensimmäisinä päivinä vuonna 1863 näillä tantereilla sai surmansa yli 7000 miestä, yli 33000 haavoittui ja noin 11000 sotilasta katosi tai otettiin vangiksi. Neljävuotisen sisällissodan kuluessa sai surmansa peräti 625 000 ihmistä.

Gettysburgin taistelu päättyi Unionin, eli pohjoisvaltioiden ja kenraali George Gordon Meaden voittoon. Kenraali Robert E. Leen johtamien etelävaltioiden tappiot olivat raskaat. Gettysburgin taistelu ratkaisi sisällisodan, mutta sota saatiin lopullisesti päätökseen vasta muutama vuosi myöhemmin.

Gettysburgin taistelun jälkeen presidentti Abraham Lincoln piti taistelupaikan kirkkomaalla kuuluisan Gettysburgin puheensa. Lincoln korosti tekevänsä kaikkensa sen eteen, jotta sota saataisiin nopeasti päätökseen. Sota päättyikin pian tämän jälkeen vuonna 1865. Lincolnin puhetta käytetään edelleen ahkerasti kouluopetuksessa USA:ssa.

Myöhään iltapäivällä saavumme USA:n pääkaupunkiin Washingtoniin.

Päivä 7
Washington D.C.
Washington D.C - Arlingtonin hautausmaa

Pääkaupungin sijainti on mainio Potomac-joen suistossa. Lähellä ovat New Yorkin, Bostonin ja Philadelphian suurkaupungit.

Keskustassa on Capitol Hill, valkeasta kupolista tunnistettava lainsäädännön ja poliittisen vallan keskus. Täällä työskentelevät korkein oikeus ja kongressi. Capitol Hillin edessä avautuu The Mall: Kaunis vihreä lampien ja puistojen reunustama esplanadi, jonka varrella on edesmenneiden presidenttien muistomerkkejä: Washingtonin, Jeffersonin ja Lincolnin. Smithsonian Instituutin siipien suojissa ovat mittavat koulutus- ja tutkimuslaitokset sekä lukuisa määrä tasokkaita museoita.

Kaupunkiertoajelulla näemme kaupungin keskeiset nähtävyydet. Käymme Arlingtonin hautausmaalla, jossa on John F. Kennedyn hauta. Haudalla palaa ikuinen tuli.

Vietnamin muurilla voimme nähdä yli 58000 sodassa kaatuneen amerikkaisen sotilaan nimet. Nimet on kaiverrettu kovaan mustaan graniittiin.

Jatkamme matkaa Washington monumentille, joka pystytettiin vuonna 1884 USA:n ensimmäisen presidentin George Washingtonin muistoksi.

Kierros päättyy yhteen suosituimmista Smithsonian museoista, Air&Space-museoon. Tänne on koottuna ilmailun historiaa alkaen Charles Lindberghin Spirit of St-Louis lentokoneesta Apollo 11:n kuulennon kalustoon. Muistot Neil Armstrongin ja Buzz Aldrinin legendaariselta kuulennolta ja ihmisen ensimmäisistä askelista kuunpinnalla vuonna 1969 on taltioitu hienosti museoon.

Mikäli haluat vierailla useammassa mielenkiintoisessa museossa, se käy mainiosti, sillä loppuiltapäivä ja ilta on omaa aikaa Washington D.C:ssä.

Päivä 8
Washington D.C - Philadelphia - New York
Philadelphia

Lähdemme Washingtonista Philadelphiaan. Kaupunki on yksi USA:n vanhimmista. Teemme kaupunkikierroksen ja ohitamme mm. Liberty Bell Centerin, jossa allekirjoitettiin maan itsenäisyysjulistus 4.7.1776.

Omakustanteisen lounaan jälkeen lähdemme kohti New Yorkia ja lentokenttää.

Päivä 9
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
648€
Hintaan sisältyy
 • SAS:n reittilennot Helsinki - New York - Helsinki turistiluokassa, Kööpenhaminan tai Tukholman kautta.
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen tähden hotelleissa
 • aamiainen matkapäivinä 4., 5. ja 6. (Aamiaiset ovat ryhmälle valmistettuja aamiaisia, eivätkä sisällä yksittäisiä erikoisruokavalio-aamiaisia)
 • kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 648€ (7 yötä)
 • ESTA-matkustuslupa USA:han (hinta noin 14 USD). Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet "Passi ja viisumi USA:ssa"-osiosta täältä: http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/viisumi
  Huom. netissä on tarjolla välitystoimistojen palveluja, jotka ovat huomattavasti kalliimpia kuin tämän USA:n virallisen ESTA-sivuston palvelu.
 • paikalliset juoma- ja palvelurahat noin 30 €/henkilö
 • aamiaispaketti 78€/hlö, sisältää yhteensä neljä aamiaista: 2 New Yorkissa ja 2 Washington D.C:ssä. Tilataan myynnistämme viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää.
 • ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Majoitus

 • New York: 2 yötä
 • Niagara Falls: 1 yö (Kanada)
 • Toronto: 1 yö (Kanada)
 • Williamsport: 1 yö
 • Washington D.C.: 2 yötä

Hotellit

Hotellit ovat nämä tai vastaavat. Hotellit voivat vaihdella lähtöpäivittäin. Vahvistamme matkanne hotellit lentolippujen mukana.

New York
The Lexington
http://www.lexingtonhotelnyc.com/

Kanada
Holiday Inn Niagara Falls
www.holidayinnniagarafalls.com/

Toronto
Holiday Inn Toronto Downtown Centre
http://www.ihg.com/holidayinn/hotels/us/en/toronto/yyzct/hoteldetail

Williamsport
Holiday Inn Express Hotel & Suites Williamsport
http://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/williamsport/iptex/hoteldetail

Washington D.C
Holiday Inn Capitol
http://www.hicapitoldc.com/

Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.

Etäisyyksiä kilometreissä (noin)

 • New York-Niagara Falls n. 650 km
 • Niagara Falls-Toronto n. 130 km
 • Toronto-Williamsport n. 470 km
 • Williamsport-Washington D.C. n. 120 km
 • Washington D.C.-New York n. 360 km
ESTA-matkustuslupa USA:han

Tarvitset ESTA-matkustusluvan USA:n matkalle. Lupa on anottava sähköisellä lomakkeella viimeistään 72 tuntia ennen matkaa. Suosittelemme hakemaan luvan hyvissä ajoin. Lue lisää: http://albatros-travel.fi/passi-ja-viisumi-usassa

Tarkista, että passisi on voimassa. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Tämän lisäksi passin on oltava:
- koneellisesti luettava
- passissa on oltava skannattu valokuva sekä biometrinen tunniste (Suomi otti käyttöön bio-tunnistepassit 21.8.2006, sitä aikaisemmat passit eivät ole enää voimassa 1.4.2016 lähtien).

Yhdysvallat on tiukentanut (21.1.2016) sääntöjään koskien Visa Waiver –ohjelmaan (VWP) kuuluvien maiden kansalaisia. Suomen kansalaiset saavat edelleen matkustaa Yhdysvaltoihin ja viipyä maassa viisumitta 90 päivän ajan hyväksytyllä ESTA-hakemuksella sekä voimassa olevalla passilla.

Huom: Suomen kansalaisten, jotka ovat matkustaneet tai oleskelleet Iranissa, Irakissa, Sudanissa tai Syyriassa 1.3.2011 jälkeen tai joilla on kaksoiskansalaisuus jossain kyseisistä maista, tulee hakea viisumia Yhdysvaltojen suurlähetystöstä tai konsulaatista. Mikäli heillä on jatkuva, aikaisemmin myönnetty ESTA-hakemus, se katsotaan mitätöidyksi ja matkustajan tulee anoa viisumia suurlähetystöstä tai konsulaatista.

Turvatoimet lentomatkoilla USA:han

TSA-hyväksytyt matkalaukkulukot suositeltavia USA:han matkaaville ja elektroniset laitteet käsimatkatavaroissa.

USA:n lentokentän turvatarkastajilla on oikeus tarkastaa matkalaukun sisältö, vaikka omistaja ei ole paikalla.  TSA-hyväksytty (Transportation Security Administration) lukko voidaan avata ja sulkea viranomaisten toimesta ilman lukon rikkomista (heillä on "pääavain", joka käy kaikkiin TSA-lukkoihin, myös yhdistelmälukkoihin), kun taas tavanomainen lukko voidaan murtaa auki laukun tutkimista varten.

TSA-lukko on täysin turvallinen käyttää, koska sen saavat auki vain viranomaiset ja laukun omistaja.

USA:n viranomaiset ovat tiukentaneet käsimatkatavaroihin pakattujen matkapuhelimien, tablettien, tietokoneiden ja muiden elektronisten laitteiden tarkastuksia. Laitteiden akkujen tulee olla ladattuja, jotta laitteet voidaan käynnistää turvatarkastuksessa.

Akun ollessa tyhjä, tai jos laitetta ei voida kytkeä päälle, viranomaiset voivat vaatia laitteen haltuunottoa. Matkanteko saattaa näin viivästyä ja mahdollisuus jatkoyhteyksien menettämiseen kasvaa.

Lisätietoa esim. SAS:n kotisivulta:
https://www.flysas.com/fi/fi/travel-info/before-travel/passport-and-visa/us/

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Hieno Itärannikon kierros! Tulin matkalta nelisen päivää sitten, ja olen todella tyytyväinen. Ennen matkaa sain tarpeeksi tietoa, ja vielä lentokentällä ennen matkaan lähtöä matkanjohtaja jakoi meille pienet tietoiskut mm. juomarahakäytännöstä, valuuuttakursseista, kenkien ja vaatteiden kokonumeroinnista ym. tarpeellisista asioista. Matka oli sopiva yhdistelmä ohjattua ja itsenäistä toimintaa. Aikataulu oli tiukka, joten aikaero huomioon ottaen pari päivää meni toipuessa matkan rasituksista. Matkanjohtaja oli erittäin asiantunteva, ja kertoi mielenkiintoisia taustatarinoita kulloisenkin reitin varrella bussissa istuessamme. Unelmamatkani onnistui täydellisesti!
Date published: 2016-10-30
Rated 4 out of 5 by from Kattava matkaohjelma Olin tällä matkalla viikko sitten. En ollut aikaisemmin käynyt yhdessäkään matkan kohteista, joten sain kattavan ja monipuolisen kuvan, esim. kaikki suurkaupungit olivat aivan erilaisia toisistaan. New Yorkissa olisi kieltämättä kulunut enemmänkin aikaa, mutta ymmärrän ettei kiertomatkalla voi ikuisesti yhdessä paikassa viipyä :). Matkaohjelmaan sisältyvät pikkuyllätykset (ei mainita yleisessä kuvauksessa) olivat mahtava lisä matkaan. Kaikki järjestelyt toimivat moitteettomasti koko matkan ajan ja matkanjohtaja oli todellinen ammattilainen! Hotellit olivat siistejä ja hyvillä paikoilla.
Date published: 2016-05-20
Rated 2 out of 5 by from Mielenkiintoiset kohteet Kohteet mielenkiintoiset, mutta totetutus osittain heikko. Puolet hotelleista ala-arvoisia, Williamsportin ja Hyanniksen hotellit olivat luokattomia, kummassakin oli sisäilmaongelmia. Williamsportin kylpyhuone ei täyttänyt mitään hotelliluokituksia, todella epäsiisti. New Yorkin hotellihuone niin pieni, ettei matkalaukkuja pystynyt avamaan kuin sängyllä. Hyanniksen yöpyminen olisi ollut järkevämpää järjestää jossakin toisessa paikassa, esim. Newportissa. Bostonin ja New Yorkin kiertoajeluihin olisi voinut panostaa enemmän. Kummassakin kaupungissa jäi paljon tärkeitä paikkoja näkemättä. Olisimme valmiit maksamaan tällaisesta kiertomatkasta enemmän, jos kaikki hotellit olisivat edes keskitasoa ja lennot suoria.
Date published: 2019-10-16
Rated 4 out of 5 by from Inspiroivan Itärannikon matkan jälkitunnelmat Kokonaisuutena matka oli onnistunut. Matkanjohtaja oli asiansa osaava ja piti hyvää huolta ryhmästä. Kiitos siitä Juha. Muutama kehitysidea: Ajoimme bussilla n. 2000 km eli melko pitkän matkan. Olisiko mahdollista jakaa matkan osallistujille heti matkan alkaessa kopio tiekartasta, josta selviäisi reitti ja pysähdyspaikat? Olimme 1 yhden Hyannisissa. Saavuimme sinne illalla n. klo 19.00, joten alkoi olla jo pimeää. Ajoimme siellä vain pienen kierroksen satamassa. Aamulla oli lähtö klo 8.15. Hyannis ei tarjonnut näin ollen ryhmäläisille kovin paljon nähtävää ja ajomatka Bostonistakin oli 110 km ja aikaa kului ruuhkan takia. Ehdotan, että matka Bostonista jatkuisi suoraan Newportiin, jossa yövyttäisiin ja siten aikaa jäisi kaupungin tutustumiseen. Vierailu Breakers -kartanossa oli mielenkiintoinen. Kiitos matkasta. Terveisin PH ja A-M
Date published: 2018-10-25
Rated 4 out of 5 by from Matka vastasi odotuksia. Tulin eilen matkalta kotiin hyvillä mielin. Matka vastasi odotuksia ja näin ja koin siellä paljon. Matkaopas oli erinomainen, tiesi paljon ja huolehti hyvin matkalaisista. Jossakin vaiheessa oli hiukan kiireen tuntua ja liikenteessä kului paljon aikaa myös ruuhkien vuoksi. Lento välilaskuineen vei paljon aikaa, suora lento olisi parempi. Lennoilla oli kyllä hyvä palvelu. Matkaan sisältyi ainoastaan aamiaiset, jotka olivat vaatimattomat.
Date published: 2018-10-24
Rated 5 out of 5 by from Ihana Itärannikko USA Olimme tällä matkalla viikko sitten. Matkaan sisältyi paljon odotuksia ja se täytti ne. Matkanjohtaja Juha sai kaiken toimimaan sutjakkaasti ja hän on todella mies paikallaan. Ainoa tylsä asia matkassa oli välilaskut Kööpenhaminassa mutta nekin menivät loppujen lopuksi hyvin. Olisi ollut kiva jos matkareitistä olisi ollut kartta mutta sellaisen hankimme itse New Yorkista. Tulipa samalla nähtyä "pieni" kirjakauppa! Matkalla näimme todella paljon: vilkas NY, maaseutua, Niagaran upeat putoukset, Toronton CN-tornin lasilattialla pulssi kiihtyi, siirryimme ajassa taaksepäin amissikylässä, pääkaupungin upeine muistomerkkeineen ja Georgetownin vilkkaan iltaelämän vastapainona Washingtonin keskustan verkkaalle menolle. Pää täynnä muistoja joita voi virkistää valokuvista, joita tuli napsittua melkoinen määrä. Ihana matka!
Date published: 2016-09-13
Rated 4 out of 5 by from Ohjelmantäyteinen kiertomatka Muuten onnistunut matka ja ohjelma, mutta bussissa istumisen määrä yllätti. Lisäksi sota-aiheista asiaa oli liikaa; se ei käynyt esitteestä ilmi. Washingtonissa oltiin liian kauan, yöpymisen olisi voinut hoitaa Georgetownissa mieluummin ja silti olisi ehtinyt katsoa Washingtonin nähtävyydet. Philadelphiassa olisi viihtynyt kauemminkin; aikaa voisi nipistää jostain muusta (sota-aiheisista paikoista). Niagaraa nähtiin kiitettävästi, jopa kolmena päivänä, hyvä! New York ehdottomasti paras kohde. Matkanjohtaja hoiti kaiken (jopa lähtöselvitykset) - hyvä!
Date published: 2016-09-15
Rated 4 out of 5 by from Inspiroiva Itärannikko -USA Palasin juuri USA:n itärannikon matkalta. Matka oli erinomaisesti järjestetty ja kuitenkin joustava, matkanjohtaja otti erinomaisesti huomioon osallistujien toiveita matkan aikana. Kiitokset Irmalle! Matkanjohtaja kertoi paljon kiinnostavia historiallisia yksityiskohtia ja paikallisoppaat New Yorkissa ja Washington DC:ssä täydensivät sitä mainiosti. Matkan tahti on tiivis, ja aamuisin lähdetään aikaisin liikkeelle, mikä mahdollistaa sen kaiken näkemisen, eli en suosittele lepolomaa etsiville. Matkan aikana näkee ja kuulee paljon pohjoisamerikasta!
Date published: 2016-10-27
 • y_2021, m_6, d_20, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.17
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_68
 • loc_fi_FI, sid_USRTR17, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

USRTR17AFI