group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Lähde unohtumattomalle kulttuurimatkalle Pohjois-Intiaan: pyhiä kaupunkeja, elämän kirjoa ja kauniita palatseja. Majoitut omaan huoneeseen ilman lisämaksua!

Yksin -yhdessä

Tällä kokemuksentäyteisellä matkalla näemme Intian tärkeimpiä nähtävyyksiä maan luoteiskulmassa, jonne Delhi, Jaipur ja Agra muodostavat historian ja kulttuurin kolmion.

Täällä koemme vanhojen linnojen, vilkkaiden basaarien, kauniiden palatsien ja pienien perinteisten kylien maailman, jonka asukkaat elävät edelleen toinen jalka menneessä aikakaudessa.

Rajastanin osavaltiossa käymme Mandawassa, laajan Tharin autiomaan reunalla sijaitsevassa hindutemppelissä. Pushkarin pyhiinvaelluskaupungissa puolestaan koet värikkään Intian aidoimmillaan. Sieltä matka jatkuu kohti Jaipuria, vaaleanpunaista kaupunkia, jolle ovat leimallisia vaikuttavat palatsit ja torit.

Agrassa meitä odottaa mahtava matkan päätös: Taj Mahal, joka on yksi maailman seitsemästä ihmeestä. Sen miljoonat kimaltavat puolijalokivet, liidunvalkea marmori ja symmetria, joka on toteutettu pienintä yksityiskohtaa myöten, vetää puoleensa.

Hautamuistomerkin taustalla olevan rakkaustarinan lisäksi – suurmoguli Shah Jahan rakennutti Taj Mahalin kuolleen lempivaimonsa muistoksi – Taj Mahalille houkuttelee sen erityinen tunnelma.

Tällä matkalla kaikki osallistujat majoittuvat yhden hengen huoneisiin, ilman lisämaksua.

Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtaja.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Yksin -yhdessä

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Rupia

Päiväohjelma 10 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä.
Päivä 2
Saapuminen Delhiin ja kaupunkikierros.
Päivä 3
Junamatka Delhi – Mandawa. Elämyksiä junassa ja kaupunkikierros Mandawassa.
Päivä 4
Mandawa – Pushkar. Saapuminen Pushkariin ja kaupunkikävely.
Päivä 5
Pushkar – Ajmer – Pushkar. Vierailu paikallisessa kylässä sekä Ajmerin pyhiinvaelluskaupunki.
Päivä 6
Pushkar – Kinshangarh – Jaipur. Kaupunkipalatsi (City Palace) ja Tuulten palatsi (Hawa Mahal).
Päivä 7
Jaipur. Retki Amberin linnoitukseen ja omaa aikaa.
Päivä 8
Jaipur – Agra. Kummituskaupunki Fatehpur Sikri ja Agran linnoitus.
Päivä 9
Agra – Delhi. Taj Mahal, ostoksia ja läksiäisillallinen.
Päivä 10
Delhi – Helsinki.

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.098€
Helsinki
2.098€
Helsinki
1.998€
Helsinki
2.098€
Helsinki
2.098€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Muutokset matkaohjelmaan mahdollisia, esim. juhlapyhien, sää- ja tieolosuhteiden vuoksi.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä.

Matka Helsingistä kohti Intian pääkaupunkia Delhiä alkaa.

Päivä 2
Saapuminen Delhiin ja kaupunkikierros.

Laskeudumme Delhiin ja saavut Indira Gandhin kansainväliselle lentoasemalle varhain aamulla. Lähdemme saman tien katselemaan kaupunkia. Delhin historia ulottuu yli 3 000 vuoden päähän. Kaupungilla on ollut suuri vaikutus Intian kulttuurihistoriaan. Kun Intian muut rannikkokaupungit olivat vielä pelkkiä mutaisia penkereitä, oli Delhi ikivanhan valtion vilkas pääkaupunki. Harvat kaupungit on rakennettu, vallattu, ryöstetty, poltettu, hylätty ja rakennettu uudestaan yhtä monta kertaa kuin Delhi. Kaiken kaikkiaan kaksi kuningatarta ja 70 kuningasta pitänyt valtaa kaupungissa sitten vuoden 1193. Valloittajia on tullut ja mennyt ja he kaikki ovat jättäneet kaupunkiin jälkensä, hyvässä ja pahassa.

Delhi on hengästyttävä ja värikäs pääkaupunki, jossa menneisyys ja nykyaika elävät rinta rinnan. Tai pikemminkin se on kaksi kaupunkia yhdessä: Vanha Delhi (eng. Old Delhi) on moskeijoita ja basaareja, sokkeloisia kujia ja mausteiden tuoksua. Uusi Delhi (eng. New Delhi) on brittien 1930-luvulla alulle panema elegantti metropoli, jossa on leveitä bulevardeja, loistokkaita rakennuksia ja hyvin hoidettuja puutarhoja. Vanha ja uusi elävät rinnakkain useimmissa intialaisissa kaupungeissa, mutta missään muualla se ei ole yhtä silmiin pistävää kuin Delhissä. Vanha, köyhä kaupunginosa elää omaa elämäänsä niin kuin aina ennenkin samalla kun rikkaat ja poliittinen eliitti linnoittautuvat korkeiden aitojen taa ja keskustelevat sivistyneesti köyhyydestä. Delhin tilanne kuvastaa hyvin koko maan tilannetta.

Aloitamme päivän ohjelman uudesta kaupunginosasta, jossa ajamme India Gate-portin ja kaupungin vihreiden keuhkojen, Sir Edward Luytens-puiston ohitse.  Myöhemmin päivällä menemme vanhaan kaupunginosaan, jossa vaihdamme bussin polkupyöräriksoihin, jotka vievät meidät ajelulle jännittäviin basaarikortteleihin. Kujilla tuoksuvat eksoottiset hedelmät ja mausteet. Pienissä putiikeissa räätälit, käsityöläiset ja parturit pysyvät kiireisinä.

Päivän päätteeksi syömme hyvin ansaitun illallisen hotellissamme.

Päivä 3
Junamatka Delhi – Mandawa. Elämyksiä junassa ja kaupunkikierros Mandawassa.

On tullut aika jättää Intian pääkaupunki taa ja jatkaa matkaa junalla. Matka Delhistä Mandawaan kestää noin 4,5 h.

Intiassa junamatka on varsin erikoinen kokemus, sillä silloin pääsee tutustumaan läheltä maahan ja sen asukkaisiin. Aiemmin junamatkat Intiassa tehtiin täyteen pakatuissa ja hajoamispisteessä olevissa junavaunuissa. Vielä nykyäänkään Intian rautatiet eivät kuulu maailman nopeimpiin ja täsmällisimpiin, mutta pikajunat kulkevat joutuisasti ja tehokkaasti. Matkustamme mukavassa luokassa, jossa kaikilla on oma istuin ja hyvin tilaa.

Delhin asemalla on yleensä aina junan lähtiessä joukko myyjiä, jotka tarjoavat tuoreita hedelmiä, vihanneksia, ”bidejä” (halpaa tupakkaa kasvin lehteen rullattuna), sanoma- ja aikakauslehtiä. Juna kohti Mandawaa lähtee liikkeelle teekauppiaiden monotonisen ”chai-ya”-huudon säestyksellä.

Poistumme junasta seuraavalla asemalla ja matkaamme viimeiset 45 km Mandawaan bussilla. Rajastanin osavaltio kuului aiemmin alueeseen nimeltä Rajputana, rajputien maa. Alue oli jakautunut useaan pieneen ruhtinaskuntaan, jota kutakin hallitsi rajputruhtinas – maharadža. Brittien siirtomaakaudella nämä ruhtinaskunnat säilyttivät eräänlaisen itsehallinnon: maharadžat eivät olleet suoraan brittien alamaisia, vaan olivat uskollisia heille. Vuonna 1947 rajputvaltiot liitettiin itsenäiseen Intiaan, ja vuonna 1956 muodostettiin Rajastanin osavaltio.

Maharadžojen taipumus ylellisyyteen ja loistokkaaseen elämään, juhliin ja väreihin oli legendaarista, ja tämä tyyli näkyy yhä nykyäänkin, tunnetaanhan Rajastan Intian värikkäimpänä osavaltiona. Se näkyy mm. naisten kauniiden sarien väreissä (kirkkaanpunaista, pinkkiä, oranssia ja keltaista), jotka hehkuvat kaikkialla katukuvassa ja kuivissa, pölyisissä aavikkomaisemissa. Täällä naiset eivät todellakaan vaihda päälleen vanhoja, nuhjuisia työvaatteita mennessään peltotöihin: kaikki tapahtuu täydessä väriloistossa. Tästä syystä matkustaminen Rajastanin maisemissa on elämys kaikille aisteille. Monet rajastanilaiset miehet eivät jää naisten varjoon, mitä tulee koristautumiseen: sormuksia, korvakoruja ja voimakkaita värejä – täällä pukeudutaan yhä parhaaseen maharadža-tyyliin!

Mandawa oli tärkeä kauppakaupunki Kiinan ja Välimeren alueen yhdistäneen Silkkitien varrella. Nykyään kaupunki on kuin jäänne entisiltä ajoilta rikkaiden kauppiaiden rakennuttamine vaikuttavine palatseineen. Rakennusten, joita kutsutaan nimellä ”haveli”, julkisivut ovat koristeellisia. Näemme myös kaupungin viihtyisän basaarin.

Illallinen hotellissa.

Päivä 4
Mandawa – Pushkar. Saapuminen Pushkariin ja kaupunkikävely.

Aamiaisen jälkeen suuntaamme syvemmälle sisämaahan ja Pushkarin pyhään kaupunkiin. Ajomatka vie meidät Rajasthanin läpi ja pysähdymme matkan varrella syömään paikallisen lounaan.

Pushkar on yksi hindujen tärkeimmistä pyhiinvaelluspaikoista. Joka vuosi kaupunkiin saapuu tuhansia pyhiinvaeltajia. Kaupunki on rakennettu hindujen pyhänä pitämän Pushkarjärven ympärille. Vähintään kerran elämässä tulisi jokaisen hindun tehdä pyhiinvaellus Pushkariin ja kylpeä pyhässä järvessä, jonne laskeudutaan joltakin 52 ghatista (alas veteen vievät portaat/käytävä).

Temppeleiden ja uskonnolle omistautuneiden hinduaskeettien täyttämässä kaupungissa vallitsee intensiivinen, värikäs ja uskonnollinen tunnelma. Vanhan intialaisen tarun mukaan kaupunki luotiin, kun Brahma-jumala antoi lootuskukan pudota paikkaan, jossa Pushkar sijaitsee. Tästä syystä kaupungissa on myös yksi harvoista Brahmalle omistetuista temppeleistä.

Pushkar on monella tapaa kuin Intia pähkinänkuoressa: pieni kapeiden, mutkittelevien katujen ja kujien ja kauniisti koristeltujen temppelien labyrintti. Tämä – sekoitettuna meluisiin pyhiinvaeltajiin, likaisiin lapsiin ja pyhiin lehmiin – tekee Pushkarista intensiivisen äänien, hajujen ja värien yhdistelmän. Koet Pushkarissa lähietäisyydeltä hyvin samankaltaisen tunnelman kuin mistä toinen pyhiinvaelluskaupunki Varanasi tunnetaan.

Päivän päätteeksi syömme hyvän illallisen hotellissamme.

Päivä 5
Pushkar – Ajmer – Pushkar. Vierailu paikallisessa kylässä sekä Ajmerin pyhiinvaelluskaupunki.

Tänään tutustumme Pushkarin ympäristöön. Pushkar sijaitsee vaikuttavan Tharin autiomaan laidalla. Thar peittää noin 75 % Rajastanin pinta-alasta. Ensisijainen kantojuhta tässä osassa Intiaa on edelleen kameli. Vierailet pienessä kylässä ja katselemme lähemmin, miten elämää täällä eletään.

Käymme myös lähellä sijaitsevassa muslimien pyhiinvaelluskaupungissa Ajmerissa. Tänne on haudattu Muin-ud-din-Chishti – suufilaispyhimys – ja siksi kaupunkiin virtaa islaminuskoisia pyhiinvaeltajia kaikkialta Intiasta. Persialainen suufimystikko Chishti saapui Ajmeriin vuonna 1192 ja asui täällä kuolemaansa saakka (1233). Suurmoguli Humayun rakennutti Chishtille mausoleumin 1500-luvulla, ja pian pyhiinvaeltajat löysivät tiensä kaupunkiin. Mm. erittäin uskonnollinen suurmoguli Akbar teki matkan tänne Agrasta joka vuosi.

Ajmerin hartauden keskus on Chishtin mausoleumi Dargah Sharif, jonne hurskaiden pyhiinvaeltajien loputon virta luo toisella tavalla eläväisen tunnelman kuin muualla kaupungissa. Dargah Sharif on iso moskeijoiden, paviljonkien ja sisäpihojen kompleksi, itse hauta sijaitsee sisimmällä pihalla. Sanotaan, että käynti pyhimyksen haudalla täyttää uskovaisen yhden toiveen. Siksi näemme Chishtin haudan ympärillä olevaan kaiteeseen kiinnitettyinä koko joukon pieniä muistilappuja ja nauhoja, joihin on kirjoitettu toiveita. Haudan lisäksi katselemme alueella lähemmin joitakin kauniita moskeijoita ja paviljonkeja.

Palaamme Pushkariin myöhään iltapäivällä ja nautimme päivän päätteeksi illallisen hotellissa.

Päivä 6
Pushkar – Kinshangarh – Jaipur. Kaupunkipalatsi (City Palace) ja Tuulten palatsi (Hawa Mahal).
Hawa Mahal

Pushkarista matka jatkuu Jaipuriin, Rajastanin pääkaupunkiin, joka tunnetaan myös ”vaaleanpunaisena kaupunkina”.Kaupungin perusti 1727 maharadža Jai Singh II muinaisessa hindulaisessa käsikirjoituksessa, Shilpa-Shastrassa kuvailtujen arkkitehtonisten prinsiippien mukaisesti. Vaaleanpunainen väri on kuitenkin hieman uudempi. Se on nimittäin maalattu kaupungin taloihin kuningas Edvard VII:n, tuolloisen Walesin prinssin, kunniaksi hänen vieraillessaan Jaipurissa vuonna 1876.

Yhä vieläkin vanhankaupungin asukkaiden on säilytettävä vaaleanpunainen väri talojensa seinissä. Sijainti vuorten ympäröimänä, ylelliset palatsit, värikkäät basaarit ja lähellä sijaitseva Amberin linnoitus saavat kaupungin näyttämään lähes satumaiselta.

Sieltä on upeat näkymät yli Moatajärven ja ympäröivän seudun.

Syömme illallisen hotellissamme Jaipurissa.

Päivä 7
Jaipur. Retki Amberin linnoitukseen ja omaa aikaa.

Jaipur ei ole aina ollut Rajastanin pääkaupunki. Vuoteen 1727 pääkaupunkina toimi lähellä sijaitseva Amber. Tila kävi kuitenkin Amberissa ahtaaksi, joten pääkaupunki siirrettiin etelämmäksi nykyiseen Jaipuriin. Amberissa on yhä maharadžojen entinen palatsi, Amberin linnoitus, ja sieltä aloitamme nähtävyyksien katselun tänään.

Valkoinen linnoitus sijaitsee korkealla ja dramaattisesti mäen päällä. Linnoitusta ympäröivät vartiotornit ja se on kokonaisuudessaan upea rakennelma. Linnoitus ja sen terassit heijastavat kauniisti alla olevaam Moata-järveen. Näkymät ympäröivälle maaseudulle ovat vähintään yhtä vaikuttavat kuin itse linnoitus.
Kun astumme linnoitukseen ymmärrämme tunteita, joita paljon matkustanut piispa Heber ilmaisi kuvauksissaan paikasta 1800-luvun alussa: "Maalauksellisen ja romanttisen vaikutelman, monien kaiverrusten ja paikan jylhyyden vuoksi, en voi verrata Amberia mihinkään muuhun.”

Palaamme Jaipuriin iltapäivällä ja sinulla on omaa aikaa ja mahdollisuus tutustua vaikkapa kaupungin lukuisiin putiikkeihin.

Päivä 8
Jaipur – Agra. Kummituskaupunki Fatehpur Sikri ja Agran linnoitus.

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Agraa. Matkan varrella näemme Fatehpur Sikrin kummituskaupungin, jonka suurmoguli Akbar perusti 1570-luvun alussa ja joka toimi Suurmogulien valtakunnan pääkaupunkina 1571–1585. Vaikka palatsialueen rakentaminen kesti kokonaiset 15 vuotta, suurmoguli ja hänen hovinsa hylkäsi Fatehpur Sikrin vain 14 vuoden kuluttua, sillä alue kärsi ankarasta kuivuudesta. Palatsi ja siihen kuuluva moskeija ovat nykyään Unescon maailmanperintökohteita.

Iltapäivällä saavumme Agraan. Agran varhainen historia tunnetaan huonosti. 1500-luvun alussa kaupungista tuli suurmogulien valtakunnan pääkaupunki ja Intian niemimaan valtakeskus. Suurmogulit hallitsivat osia Afganistanista ja Persiasta ja valloittivat laajoja alueita Pohjois-Intiasta. Suurmogulien, joiden valtakausi kesti noin 200 vuotta vuodesta 1500 vuoteen 1700, arvellaan olleen vaikutusvaltaisimpia kaikista Intian ulkopuolelta tulleista hallitsijoista. Suurmoguli Shah Jahan rakennutti Punaisen linnoituksen sekä Delhiin että Agraan. Sama herra rakennutti myös Taj Mahalin.

Saavuttuamme Agraan ajamme suoraan Agran linnakkeeseen, jonka hallitsija Akbar rakensi punaiseen hiekkakiveen vuosina 1565-73. Linnoitus on vaikuttava ja hyvin hoidettu rakennus, joka kantaa selkeästi ajan myötä vaihtuneiden hallitsijoiden leimaa: Akbarin punaisesta hiekkakivestä Shah Jahanin silkinpehmeän valkoisiin, jalokivellä päällystettyihin marmoripintoihin. Näkymä Yamuna-joen yli Taj Mahalille on häikäisevä. Kun suuren moguli Shah Jahanin valtaa kaipaava poika Aurangzeb otti vallan isältään, hän tappoi nuoremman veljensä ja otti isänsä vangiksi Agran linnakkeeseen.  Sieltä kuolemaansa vuonna 1666 asti Shah Jahan saattoi nauttia näkymistä kauniisti veistetyltä marmoriparvekkeelta Taj Mahaliin.
Ajamme hotelliimme, jossa syömme yhdessä illallisen.

Päivä 9
Agra – Delhi. Taj Mahal, ostoksia ja läksiäisillallinen.

Aamiaisen jälkeen lähdemme katsomaan yhtä matkan ehdottomista kohokohdista – Taj Mahalia.

Taj Mahalille, jonka Shah Jahan rakennutti hautamuistomerkiksi lapsivuoteeseen kuolleelle lempivaimolleen Mumtaz Mahalille. Mausoleumin rakentamiseen osallistui 20 000 työntekijää ja rakentaminen kesti 25 vuotta (1632–1647). Taj Mahal on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1983.

Rakennus edustaa persialaista tyyliä, seisoo neljä metriä korkealla korokkeella ja sitä ympäröi neljä hoikkaa minareettia. Kiiltävän valkoinen marmorirakennus on koristeltu miljoonin puolijalokivin, kuten punertavin karneolein, jotka olivat Mumtaz Mahalin lempikiviä. Rakkauden symbolina pidetty Taj Mahal säteilee ainutlaatuista rauhaa ja harmoniaa.

Agra tarjoaa Intian hienoimpia kauppoja, ja myöhemmin päivällä on runsaasti mahdollisuuksia täyttää matkalaukku kaikella; käsitöistä suitsuketikkuihin. Iltapäivällä lähdemme Agrasta ja ajamme Delhiin. Aikaisemmin tämän osuuden ajaminen kesti kauan, mutta nyt se on nopea suhteellisen uuden Yamuna Expresswayn ansiosta. Kun saavumme Delhiin, menemme hotelliimme ja nautimme illalla mukavan yhteisen läksiäisillallisen.

Huom. Taj Mahal on suljettu perjantaisin, joten saapumispäivästä riippuen vierailu Taj Mahalissa voi olla muuna päivänä.

Päivä 10
Delhi – Helsinki.

Monta kokemusta rikkaampana on aika hyvästellä Intia. 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Hintatiedot

Hinta on majoituksesta yhden hengen huoneessa

Teknisestä syystä Matkan hinta -kohdassa olevaa tekstiä: "jaetussa kahden hengen huoneessa" -ei voi muuttaa.

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Delhi – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 8 yötä yhden hengen huoneessa hyvätasoissa hotelleissa 
 • Täysihoito kiertomatkan aikana (ei sis. juomia)
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Viisumi Intiaan

Matkalle vaaditaan viisumi. Albatros suosittelee, että hankit itse sähköisen e-viisumin Intiaan. Olemme tehneet ohjeet suomeksi kaavakkeen täyttöä varten.

Turistiviisumia voi hakea aikaisintaan 30 päivää ennen lähtöpäivää  ja viimeistään 10 päivää ennen lähtöpäivää. Sähköinen vahvistus e-viisumin hyväksynnästä voi viedä 72 tuntia hakemuksen tekemisen jälkeen. Katso tarkemmat ohjeet viisumin hakuun täältä: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/intia/viisumi

Yöpymiset

Delhi 2 yötä  (1 menossa ja 1 paluussa), Mandawa 1, Pushkar 2, Jaipur 2 ja Agra 1.

Liikkuminen matkan aikana

Matkaohjelma on tiivis ja päivien aikana on paljon ohjelmaa. Useampana päivänä lähdemme liikkeelle varhain aamulla ja palaamme hotellimme tai saavumme seuraavaan yöpymispaikkaan vasta illalla.

Liikenteestä ja teiden kunnosta riippuen matkantekoon voi mennä enemmän aikaa kuin kilometrit antaisivat olettaa. 

Valuutta

Matkalle kannattaa ottaa mukaan euroja, joita voi paikan päällä vaihtaa paikalliseen valuuttaan eli rupiaan.

Matkalle mukaan

Pakkaa mukaan myös lämmintä vaatetusta, varsinkin aamut ja illat voivat olla viileitä. Erityisesti tammi-helmikuussa on hyvä olla mukana lämmin takki tai pusakka. Hyvät kävelykengät tai lenkkarit. Ota mukaan vaatteita, joissa on mukava olla ja liikkua. Et tarvitse matkan aikana juhla-asua. Illallisille riittää normaali, siisti vaatetus.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tällaisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Lue lisää Intiasta

Lue lisää: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/intia

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia. 

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Mikäpä se siinä! Delhistä eteenpäin Intian ihmeet oli OK. Viisumivaikeudet sälyttäisin rahasta matkatoimistolle. Samoin paikallisten palkitsemisen. Kts. "https://tapanikatainen@blogspot.com" 11.3.2024
Date published: 2024-04-29
Rated 4 out of 5 by from Ihmeiden ja elämysten matka 7:n perilläolo päivään oli sisällytetty runsas ja mielenkiintoinen ohjelma
Date published: 2024-03-11
Rated 4 out of 5 by from Paljon koettavaa Ihmeiden Intia matka, 10 päivää, oli todella ihmeitä täynnä.Tiivis ohjelmaa ja joka päivä oli uutta koettavaa.
Date published: 2024-03-11
Rated 4 out of 5 by from Matka ylitti odotukset Tulin eilen. Ohjelma oli oppaineen loistava, osa hotelleista ei.
Date published: 2024-03-08
Rated 5 out of 5 by from Ihana Intia ! Ihmeiden Intia matka oli todella hyvin suunniteltu ja toteutettu. Oli helppoa kun kaikki oli hoidettu, sen kun vain nautti matkasta. Opas oli todella ihana ! Lähtisin milloin vain uudelleen !
Date published: 2024-02-28
Rated 5 out of 5 by from Hyvä matkareitti Todella hieno matka joka sisälsi valtavan paljon nähtävää ja koettavaa. Majapaikat olivat ensiluokkaisia, lukuun ottamatta Delhin majapaikkaa jossa alkumatkan huone oli epäsiisti eikä lakanoita oltu vaihdettu. Ruokapaikat erittäin hyviä eikä terveyshuolia ollut ravinnon suhteen. Matka oli erittäin tiivis ja kiirettä piti. Bussi oli erittäin hyvä ja laadukas, samoin paikalliset kuskit ja opas erittäin hyviä. Taj Mahal ei pettänyt, kylmät väreet nousivat esille nähtyäni kokonaisuuden.
Date published: 2024-02-28
Rated 4 out of 5 by from Uskomattomia kohteita Eilen palasin, loistava matka , lennon myöhästyminen haittasi.
Date published: 2024-02-27
Rated 5 out of 5 by from Upea matka! Intia oli unohtumaton. Se oli täynnä värejä, ääniä ja hajuja. Näimme monipuolisesti Rajasthanin palatseja ja katuvilinää. Majoituspaikat vanhoissa hotelliksi muutetuissa paikoissa olivat upeita. Ruoka oli hyvää, mutta liiaksi turisteille miedonnettuja. Opas oli asiantunteva ja mukava. Homma hoitui hienosti. Olen tyytyväinen, että lähdin matkalle.
Date published: 2024-02-27
 • y_2024, m_5, d_30, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_28
 • loc_fi_FI, sid_INSGL01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja