Etelä-Amerikan sydämessä

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Upeita elämyksiä Argentiinassa, Paraguayssa ja Brasiliassa. Mukana Buenos Aires, Rio de Janeiro ja Iguassun putoukset.

Molemmat kaupungit, Buenos Aires ja Rio de Janeiro kuuluvat Etelä-Amerikan kiinnostavimpiin, varsinkin kun puhumme kulttuurista, arkkitehtuurista ja elämän nautinnoista. Buenos Airesissa vierailemme mm. kauniissa Colón -teatterissa ja kävelemme leveitä bulevardeja pitkin Casa Rosadalle, vaaleanpunaiselle presidentinlinnalle. Riossa odottavata Kristus-patsas Corcovado-vuorella. Molemmissa kaupungeissa, voit joko viettää aikaa omaan tahtiisi tai lähteä mukaan lisämaksullisen retkipaketin retkille.

Paraguayssa sukellamme historiaan. Käymme mm. Unescon suojelemalla jesuiittojen lähetysasemalla. Emme tietenkään unohda Etelä-Amerikan upeaa luontoa: kaksi kokonaista päivää on varattu mahtaville Iguazun (tai Iguassu) vesiputouksille, jotka näemme sekä Argentiinan että Brasilian puolelta.

Voit pidentää matkaasi neljällä päivällä viehättävässä brasilialaisessa rantakaupungissa Búziosissa

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Argentiinan peso, Brasilian real, Guarani (PYG), Yhdysvaltain dollarit

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Buenos Aires, Argentiina
Päivä 2 Saapuminen Buenos Airesiin - kaupunkikävely ja oopperatalo Teatro Colón
Päivä 3 Buenos Aires - kaupunkikierros, viininmaistelua ja tangoesitys (lisämaksusta)
Päivä 4 Buenos Aires - omaa aikaa
Päivä 5 Buenos Aires - retki pampalle, gauchot ja lounas ranchilla (lisämaksusta)
Päivä 6 Lento Posadasiin - matka jatkuu Encarnacióniin, Paraguayhin - Unescon suojelema jesuiittojen lähetysasema
Päivä 7 Encarnación - Iguazu, Brasilia - opastettu kierros Itaipú-padolla
Päivä 8 Iguazun vesiputoukset Argentiinan puolelta
Päivä 9 Iguazun vesiputoukset Brasilian puolelta - lento Rio de Janeiroon
Päivä 10 Rio de Janeiro - Corcovado-vuori, Kristus-patsas - kaupunkikierros
Päivä 11 Rio - risteily Guanabara-lahdella ja sambakoulu (lisämaksusta)
Päivä 12 Rio - kasvitieteellinen puutarha - Sokeritoppavuori ja kotimatka tai lisäpäivät Búziosissa
Päivä 13 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.998€
Helsinki
Täynnä
2.998€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Buenos Aires, Argentiina
Lennämme Helsingistä Buenos Airesiin, matkalla on välilasku ja koneen vaihto.
Päivä 2
Saapuminen Buenos Airesiin - kaupunkikävely ja oopperatalo Teatro Colón

Laskeudumme aamulla Buenos Airesiin ja käväisemme hotellille virkistäytymässä ennen kuin lähdemme kävelylle tangokaupungin keskustaan.

Buenos Aires tunnetaan Etelä-Amerikan Pariisina – arkkitehtuuri ja leveät puistokadut todellakin tuovat mieleen Ranskan pääkaupungin. Buenos Airesilla on loistokas menneisyys, ja aloitammekin kierroksemme kaupungin oopperatalosta, Teatro Colónista. Se rakennettiin 1908 ja on rikkaan Buenos Airesin perikuva. Teemme opastetun kierroksen upeassa rakennuksessa ja näemme suuren salin näyttämöineen.

Oopperatalolta lähdemme kävelemään pitkin kaupungin leveitä puistokatuja Plaza de Mayon aukiolle, jolla voi tuntea historian siipien havinan. Aukion toisessa päässä seisoo presidentinpalatsi, jota ei syyttä kutsuta Casa Rosadaksi, ”vaaleanpunaiseksi taloksi”. Presidentinpalatsin parvekkeelta Eva Perón – kansan suussa Evita – piti puheitaan uskollisille kannattajilleen, joita riitti köyhien keskuudessa. Vuosina 1977–2006 Plaza de Mayolla kokoontui kerran viikossa myös Las Madres de Plaza de Mayo, ryhmä Argentiinan sotilasjuntan aikana kadonneiden lasten ja nuorten äitejä, jotka halusivat tietää totuuden kadonneista lapsistaan.

Kierros jatkuu Calle Floridan kävelykadulle, jolla riittää putiikkeja ja pikkuliikkeitä. Ehdimme myös syödä lounaan jossakin Buenos Airesin kuuluisista pihviravintoloista, joissa tarjoillaan ensiluokkaista lihaa.

Päivä 3
Buenos Aires - kaupunkikierros, viininmaistelua ja tangoesitys (lisämaksusta)

Tutustumme lähemmin Buenos Airesiin. Käymme kaupungin värikkäimmässä ja viehättävimmässä kaupunginosassa, La Bocassa, joka on myös yksi kaupungin vanhimmista kortteleista. 1800-luvulla siitä tuli tuhansien Buenos Airesista onneaan etsineiden italialaisten ja espanjalaisten maahanmuuttajien koti. El Caminito -katu on tunnettu värikkäistä taloistaan, ja La Bocan työläiskortteleissa toimii myös urheilukerho Boca Juniors. Vaikka iso liuta merkittäviä argentiinalaisia jalkapalloilijoita on pelannut seurassa, kansallinen jalkapallosankari Diego Maradona oli se, joka teki seuran tunnetuksi maailmalla.

Palermon kaupunginosassa – joka muodostaa kaupungin vihreät keuhkot – ihailemme kauniita puistoja ja muistomerkkejä, jotka kertovat maan värikkäästä historiasta. Jatkamme Recoletaan, joka on yksi Buenos Airesin trendikkäimpiä asuinalueita elegantteine, ranskalaistyylisine taloineen. Recoletassa sijaitsee myös hautausmaa, jolta löytyvät kaikki kaupungin edesmenneet nimekkäät, mukaan lukien Eva Perón – Evita – joka lepää Duarten sukuhaudassa. Recoletassa asuvat superrikkaat, jotka poistuvat kartanoistaan kesäkuumalla. Talvisin hienojen rouvien näkee kipittävän ylös alas kaupungin ostoskatuja taidokkaissa kampauksissaan ja kalliissa turkeissaan matkalla teesalonkeihin tapaamaan ystäviään.

Iltapäivän päätteeksi maistelemme laadukkaita argentiinalaisia viinejä sommelierin johdolla. Viineistä siirrymme katselemaan tangoshow’ta samalla kun nautimme illallista. Täydellisempää paikkaa illalle tangon tahtiin voi tuskin ollakaan kuin tangon kotikaupunki! Tanssi – hienostunut sekoitus nostalgiaa, draamaa, eleganssia ja sensuaalisuutta – syntyi Buenos Airesin San Telmon maahanmuuttajakortteleissa 1800-luvun lopulla. Vaikkei sitä aluksi pidettykään sopivaisena, tuli siitä ennen pitkää koko porvariston tanssi.

Huomiothan, että tämän päivän ohjelma on osa lisämaksullista retkipakettia. Mikäli et halua osallistua lisämaksullisille retkille, päivä on omaa aikaa.

Päivä 4
Buenos Aires - omaa aikaa
Päivä on varattu omille seikkailuille. Matkanjohtaja auttaa mielellään suunnittelemaan ohjelmaa päiväksi. Voit esimerkiksi käydä kuuluisan tangolaulajan Carlos Gardelin haudalla, joka on maailman tangon ystävien pyhiinvaelluspaikka. Tai ehkä haluat vain käveleskellä ympäri kaupunkia. Porteñot, kuten Buenos Airesin asukkaita myös kutsutaan, istuvat mielellään kahviloissa – tee sinäkin kuin paikalliset ja istahda kahvilan pöytään nauttimaan kupillinen hyvää kahvia ja katselemaan maailman menoa. Kaupungissa on myös monia museoita ja kiinnostavia ostoskatuja. Calle Floridan kävelykatu tai useita kilometrejä pitkä Santa Fe ovat vain pari esimerkkiä monista ostosmahdollisuuksista. Viehättävä San Telmon kaupunginosa on mukava retkikohde; siellä on koko joukko gallerioita, antiikkiliikkeitä ja muita erikoisliikkeitä.
Päivä 5
Buenos Aires - retki pampalle, gauchot ja lounas ranchilla (lisämaksusta)

Pampa ympäröi Buenos Airesia lähes tuhannen kilometrin säteellä. Valtava tasankoalue on vuosisatojen ajan ollut legendaaristen argentiinalaisten lehmipaimenten, gauchojen, koti. Hedelmällinen maaperä ja pampa-karja, joka tyypillisesti päättää päivänsä maailman mureimpina pihveinä, tekee pampasta tärkeän Argentiinan taloudelle. Päivän retkellä kuljemme gauchojen jalanjäljissä ja suuntaamme pampalle, jolla vierailukohteemme on eräs estancia, suuri argentiinalainen maatila. Syömme tilalla perinteisen asado-lounaan: herkullista grillattua lihaa ja empanadas, pieniä puolikuun muotoisia täytettyjä piiraita. Estancialla näemme myös kansanmusiikkiesityksen. Rentouttavan päivän jälkeen palaamme Buenos Airesiin.

Huomiothan, että tämän päivän ohjelma on osa lisämaksullista retkipakettia. Mikäli et halua osallistua lisämaksullisille retkille, päivä on omaa aikaa.

Päivä 6
Lento Posadasiin - matka jatkuu Encarnacióniin, Paraguayhin - Unescon suojelema jesuiittojen lähetysasema

Aikaisin aamulla lennämme Posadasiin Paraguayn rajalle. Rajamuodollisuuksien jälkeen – joihin voi mennä jonkin verran aikaa – matkaamme sillan yli Encarnaciónin rajakaupunkiin Paraguayn puolelle.

Kävelykierroksella kaupungin keskusaukiolle, Plaza de Armasille, katselemme hieman paikalliselämää ennen kuin kirjoittaudumme sisään hotelliimme. Iltapäivällä lähdemme retkelle Trinidadiin, jesuiittojen lähetysasemalle, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Trinidad on yksi 30 kaupungista, jotka jesuiitat perustivat 1600- ja 1700-luvuilla. Tarkoituksena oli, että lähetystyöntekijät voivat levittää tietoa kristinuskosta paikallisten keskuuteen. Vaikka kaupungista on nykyään jäljellä vain rauniot, voimme selkeästi nähdä, että kirkko oli kaupungin keskuspiste ja sillä on ollut tärkeä merkitys alueen kehitykselle. 

Päivä 7
Encarnación - Iguazu, Brasilia - opastettu kierros Itaipú-padolla

Matka jatkuu kohti pohjoista ja Ciudad del Esteä, yhtä Paraguayn suurimmista kaupungeista. Kaupunki perustettiin 1957 ja kasvoi voimakkaasti Itaipú-padon rakentamisen myötä. Tuntuu oudolta, ettei paikalla ollut mitään reilut 50 vuotta sitten: nykyään kaupunki on valtava kauppapaikka ja voi vaikuttaa melko kaoottiselta.

Tänään näemme valtavan insinöörien taidonnäytteen, Itaipú-padon, joka sijaitsee Paranájoessa Brasilian ja Paraguayn rajalla. Molemmat valtiot osallistuivat padon rakentamiseen. Kyse on energiantuotoltaan maailman toiseksi suurimmasta hydroelektronisesta laitoksesta. Täällä tuotetaan niin paljon sähköä, että se kattaa 75 % Paraguayn ja 17 % Brasilian kokonaisenergiankulutuksesta. Teemme patoalueella opastetun kierroksen.

Jatkamme matkaa pieneen Iguassun kaupunkiin, joka tunnetaan upeista vesiputouksista – Cataratas de Iguazú on nimi espanjaksi ja Foz do Iguaçu portugaliksi. Iguazu on maailman levein vesiputous ja ulottuu hevosenkengän muodossa kolmen kilometrin alueelle. Se koostuu 275 pienemmästä putouksesta, jotka valuvat alas Paranátasangolta lähes 100 m alas syvyyksiin. Kuohuvaa vettä ryöppyää loputtomasti alas pieninä putouksina ja paiskautuu miljooniksi sumupisaroiksi. Ainutlaatuista putousta ympäröi tiheä viidakko.

Päivä 8
Iguazun vesiputoukset Argentiinan puolelta
Pääsemme ihailemaan vesiputouksia Argentiinan puolelta. Aloitamme kierroksen vierailukeskuksesta, josta pikkuinen juna vie meidät suurimman putouksen, Garganta del Diablon – Paholaisen kidan – luo. Päätepysäkiltä lähdemme polkuja ja siltoja pitkin yli kolme kilometriä pitkälle kävelyretkelle vesiputousten ympäristöön. Metsässä vesiputousten ympärillä on ainutlaatuinen eläin- ja kasvimaailma: harvinaisia orkideoja, lukuisia lintulajeja ja jättiläisliskoja. Kierros jatkuu pitkin polkuverkostoa, josta vesiputousta voi ihailla eri kulmista. Jos aikataulu antaa myöten ja jos kiinnostuneita riittää, matkanjohtaja voi järjestää jokiristeilyn (lisämaksusta), jonka aikana pääsee niin lähelle putouksia kuin vain turvallisuuden kannalta on mahdollista.
Päivä 9
Iguazun vesiputoukset Brasilian puolelta - lento Rio de Janeiroon

Tänään näemme putoukset Brasilian puolelta. Kuljemme pitkin kävelysiltaa, joka vie meidät putouksen keskelle. Täältä on upeat näkymät Paholaisen kitaan. Putouksen vesi tulee alas niin voimakkaana sumuna, että sadetakki on tarpeen. Kauempana voi törmätä pieniin ja uteliaisiin nenäkarhuihin.

Keskipäivällä lennämme Rio de Janeiroon, matkalla on välilasku.Brasilialaiset väittävät, että Jumala käytti kokonaiset kaksi kuudesta työpäivästään luodakseen Rion. Kaupunki luonnonsatamineen sijaitseekin kauniilla paikalla ympärillään vehreän kasvillisuuden peittämät kalliot, meri ja pitkät, valkohiekkaiset rannat. Rio on epäilemättä yksi maailman suosituimmista kaupungeista – aurinko, samba, kaunis ympäristö ja elämäniloiset asukkaat luovat raamit unohtumattomille elämyksille.

Päivä 10
Rio de Janeiro - Corcovado-vuori, Kristus-patsas - kaupunkikierros

Aloitamme päivän kaupungin tunnusmerkiltä, vihreän kasvillisuuden peittämältä Corcovado-vuorelta, jolla seisoo kuuluisa Kristus-patsas. Vuori on reilut 700 m korkea, ja huipulta on vaikuttavat näkymät yli kaupungin. Kristus-patsas on 30 m korkea ja seisoo 8 m korkealla sokkelilla. Siitä ei ole tullut vain Rion ja Brasilian symboli, vaan se luetaan yhdeksi nykyajan seitsemästä ihmeestä.

Iltapäivällä tutustumme lähemmin Rioon kävellen ja metrolla. Olympialaisten yhteydessä Rio sai hienon uuden arkkitehtonisen nähtävyyden, jonka on suunnitellut espanjalainen arkkitehti Santiago Calatrava. "Museu do Amaha" on tieteen ja kestävän kehityksen tulevaisuuden museo. Ihailemme näyttävää rakennusta ulkoapäin. Museon lähellä on Mauá-aukio, josa on maailman suurin graffittimaalaus, tekijänä brasilialainen taiteilija, Eduardo Kobra. Graffiti on 15 metriä korkea ja 170 metriä leveä, teemana "etniset ryhmät".

Myöhään iltapäivällä palaamme Copacabanalle ja hotelliimme.

Päivä 11
Rio - risteily Guanabara-lahdella ja sambakoulu (lisämaksusta)

Rio sijaitsee erinomaisella paikalla Guanabara-lahdella. Astumme aamulla kuunariin, jolla suuntaamme Glória-satamasta kahden tunnin mittaiselle risteilylle Brasilian toiseksi suurimmalle lahdelle. Noin 13 kilometrin pituinen silta yhdistää Rion ja Niteroín kaupungit ja silta on työmatkalaisten ahkerassa käytössä. Risteilemme rannikkoa pitkin ihaillen kauniita rantoja, Sokeritoppavuorta ja useita portugalilaisten rakentiamia linnoituksia, joiden tehtävänä oli suojella aluetta merirosvoilta. Kuunari vie meidät aivan lahden toiseen päähän, Niteroín kaupunkiin, josta on upeat näkymät Rioon. Ennen kuin suuntaamme takaisin Rion satamaan, alitamme Niteroí-sillan ja ohitamme Ilha Fiscal -saaren, jossa on kulttuurihistoriallinen museo.

Iltapäivällä paneudumme samban maailmaan. Riossa on yli 80 sambakoulua, joissa käy yli 100 000 tanssijaa. Käymme yhdessä suurimmista ja merkittävimmistä sambakouluista, Acadêmicos da Grande Riossa, jossa 5–18-vuotiaat lapset ja nuoret opettelevat sambaa. Koululla on jättikokoinen halli, jossa valmistetaan myös puvut ja vaunut karnevaalikulkuetta varten. Tanssijat ottavat meidät vastaan ja kertovat samban historiasta. Pääsemme katsomaan myös kauniita pukuja sekä kokeilemaan itse samban askelia.

Huomiothan, että tämän päivän ohjelma on osa lisämaksullista retkipakettia. Mikäli et halua osallistua lisämaksullisille retkille, päivä on omaa aikaa.

Päivä 12
Rio - kasvitieteellinen puutarha - Sokeritoppavuori ja kotimatka tai lisäpäivät Búziosissa

Vielä viimeiset seikkailut Riossa! Corcovado-vuoren juurella sijaitsee 140 hehtaarin kokoinen kansallispuisto, jonka alueella toimii Rion kasvitieteellinen puutarha. Puutarhassa on yli 6 000 erilaista trooppista ja subtrooppista kasvi- ja puulajia, joista 900 on palmuja. Tutustumme kasvitietieteelliseen puutarhaan ja nautimme kauniista orkideoista, bromelioista ja kaktuksista. Hyvin todennäköisesti teemme tuttavuutta myös lintujen kanssa, sillä puutarhassa elää noin 140 lintulajia. Jos meillä on onnea, näemme myös apinoita. Suuntaamme Rion keskustaan ja näemme matkalla kuuluisan Maracanã- jalkapallostadionin. Näemme myös Sambadromen, paraatilavan, jolla Rion karnevaalien loppuhuipentuma järjestetään. Matkalla köysiradalle, joka vie meidät ylös Sokeritoppavuorelle, ohitamme modernin katedraalin ja teatterin.

Köysiratamatka ylös on hieno kokemus. Sokeritoppa on iso vuori, joka kohoaa Atlantin valtamereen avautuvan Guanabaralahden yllä. Ylhäältä näkyy hienosti kaupunki, pitkät hiekkarannat ja vihreän kasvillisuuden peittämät vuoret vesiputouksineen ja sademetsineen. On helppo ymmärtää, miksi Rioa pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista.

Iltapäivän päätteeksi ajamme lentokentälle, ja kotimatka alkaa. Jos olet päättänyt pidentää lomaasi ja viipyä vielä muutaman päivän Búziosissa, lähtö kohti rantakaupunkia on iltapäivällä. Bussimatka Búziosiin kestää noin neljä tuntia liikenteestä riippuen.

Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin
Hienojen muistojen rikastamina laskeudumme Helsinkiin.

Buenos Airesin retkipaketti

Retkipaketti sisältää seuraavat retket:

 • Kaupunkikierros Buenos Airesissa, viininmaistelua ja tangoesitys (päivä 3)
 • Retki pampalle, gauchot ja lounas ranchilla (päivä 5)

Retkipaketti tulee varata matkavarauksen yhteydessä ja maksaa ennen lähtöä. Vähimmäisosallistujamäärä 10 henkilöä. Retkillä mukana suomalainen matkanjohtaja.

Hinta: 398€/hlö

Rio de Janeiron retkipaketti

Retkipaketti sisältää seuraavat retket:

 • Risteily Guanabara-lahdella ja sambakoulu (päivä 11)

Retkipaketti tulee varata matkavarauksen yhteydessä ja maksaa ennen lähtöä. Vähimmäisosallistujamäärä 10 henkilöä. Retkillä mukana suomalainen matkanjohtaja.

Hinta: 148€/hlö

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksu yhden hengen huoneesta
598€
Hintaan sisältyy
 • KLM:n reittilennot Helsinki - Buenos Aires/Rio de Janeiro - Helsinki (Amsterdamin kautta) turistiluokassa
 • reittilennot Buenos Aires - Posadas ja Iguazu - Rio de Janeiro turistiluokassa (matkalla välilasku)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa 3- ja 4-tähden hotelleissa
 • aamiaiset
 • lounas matkapäivänä 2
 • kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 598€
 • lisämaksullinen retkipaketti Buenos Airesissa 398€ ja Rio de Janeirossa 148€
 • ruokajuomat ja muut ateriat
 • juomarahat paikkallisoppaille ja kuljettajille (n. 100 USD/hlö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Buenos Aires 4 yötä
Encarnacion 1
Iguazu 2
Rio de Janeiro 3

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien/lentolippujen mukana.

Matkalle mukaan

 • pieni laukku tai reppu retkipäiviä varten
 • kevyitä ja hengittäviä kesävaatteita
 • villatakki tai pusakka
 • kevyt sadetakki tai sateenvarjo
 • käytännölliset, tutut kengät
 • sisäkengät/sukat (hotellin lattiat voivat olla kylmiä)
 • aurinkosuojavoide, hattu tai lippis sekä aurinkolasit
 • hyttyskarkote
 • taskulamppu
 • kiikarit
 • käsidesi

Jätäthän kotiin kaikki arvokkaat korut ja kellot, jotka herättäisivät taskuvarkaiden huomion.

Saavuttuamme Buenos Airesiin käymme hotellilla, jossa on mahdollisuus virkistäytyä ja vaihtaa vaatteita. Huoneet eivät ole vielä aamulla käytössämme. Pakkaa käsimatkatavaroihin vaihtovaatekerta, esim. teepaita, kevyet housut tai hame ja sandaalit, joissa on mukava kävellä.

Valuutta

Suosittelemme ottamaan mukaan USD dollareita käteisenä (myös pieninä seteleinä). Kaikissa paikoissa ei luottokortti käy maksuvälineenä ja pankkiautomaatteja on esim. Iguassussa harvassa.

Todistus keltakuume-rokotuksesta

Argentiinasta Paraguyahin saavuttaessa rajaviranomaiset saattavat vaatia nähtäväkseen todistuksen voimassaolevasta keltakuume-rokotuksesta. Todistuksen tulee olla englanninkielinen.

Lisää rokotuksista voit lukea esim. täältä: www.rokote.fi

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Pidennä matkaasi

Matkan pidennys Búzioksessa

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 3 päivää
Hinta 798€
3 päivää viehättävässä Búzioksen viehättävässä rantakaupungissa

Armacao dos Búzios -tai tuttavallisemmin vai Búzios- on Brasilian vastine St.Tropezille Ranskassa. Maalauksellinen kalastajakylä tuli kuuluisaksi 1960-luvulla, kun Brigitte Bardot valitsi kylän vakitukseksi lomanviettopaikakseen. Tänä päivänä Búzioksessa lomaansa viettävät  argentiinalaiset ja Rion hienosto. Kylää ja niemekettä ympäröi noin 20 ihastuttavaa rantapoukamaa. Asut lähellä merta perinteisessä brasilialaisessa pousadassa, eli vanhaan rakennukseen pieteetillä entisöidyssä majatalossa.

Búzioksessa on runsaasti baareja, ravintoloita, taidegallerioita ja putiikkeja.

Matkan pidennetty osuus on omatoiminen, eikä sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Majoitus kolmen tähden Pousada Corsáriossa
Pousadan sijainti on mainio; lähellä Ossoksen rantapoukama ja viiden minuutin kävelymatkan päässä Rua da Pedras pääkadulta, jossa on runsaasti baareja, ravintoloita ja putiikkeja.

Huoneet
Huoneet ovat viihtyisästi sisustetut, ja niistä on näkymä puutarhaan/pihalle/uima-altaalle. Huoneissa on ilmastointi, tallelokero, TV, hiustenkuivain ja minibaari

Hinta/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
alk. 798€
Yhden hengen huoneen lisämaksu
298€

Hintaan sisältyy
 • 3 yötä kolmen tähden Pousada Corsáriossa
 • kuljetukset Rio de Janeiro – Búzios - Rio de Janeiro (bussilla, matka-aika noin 4 tuntia)
 • aamiaiset
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti.  Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa.

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Suosittelemme varaamaan kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rated 5 out of 5 by from Matkan sisältö Huolella ja tarkkuudella suunniteltu ohjelma. Monipuolista antia koko ajan. Mielenkiintoinen uusi päivä aina odottamassa seikkailuinee n.Tiivis ohjelma,mutta toimi erinomaisesti.Maatilavierailu,Kristuspatsas,sambakoulu :mm.nämä häkellyttivät sisällöllään. Juha-opas oli todella huikea tiedoillaan,taidoillaan sekä aitoudellaan. Reissut sujuivat hänen kanssa mutkattoman letkeästi ja huumorin höystäminä. Vastaukset saimme kaikkeen mahdolliseen ,mitä kysyimmekin. Juhan artikulaatio ja äänen käyttö todella selkeää ja reipasta. Paikallistuntemus oli tietysti lisämausteena huomattava lisä. Voi jos kerran vielä pääsisi hänen opastamalleen matkalle Huippumatka.kohoaa top kolmosen parhaaksi-
Date published: 2018-11-19
Rated 5 out of 5 by from Upea matka Olin matkalla 8.-20.11.2017. Matkanjohtaja Juha Näveri aivan upea vetäjä tälle reissulle. Tekisin sellaisien muutoksen, että Buenos Airesista lennettäis Iguassuun ja sieltä Rioon. Ja saataisiin Rioon yksi päivä omaa aikaa. Paraguay ei minua ainakaan sytyttänyt ei paikallisoppaan eikä näkymien puolesta. Kolme isoa kohdetta riittäis ihan hyvin. Paikallisoppaan vetämä rajanylityskävely Paraguaissa helteessä kovalla vauhdilla vaikka joukossa oli hitaita kävelijöitä oli epäonnistunein asia koko matkassa. Minä olen astmaatikko ja paikallisopas sanoi tehtävän pieni pyrähdys eikä kukaan ottanut vettä mukaan!!! Minulle ainakin se oli karmea monen kilometrin taistelu pyörtymistä vastaan.
Date published: 2017-11-22
Rated 5 out of 5 by from Täydellinen paketti ! Lentokentällä oli vastassa iloinen ja auttavainen matkatoimiston edustaja, mikä toi jo hyvän fiiliksen matkaan lähteville. KLM:n lennot ovat parhaasta päästä. Perillä vastassa oli matkanjohtajamme Juha, joka on yksi parhaista matkanjohtajistamme, joita olemme tavanneet. Nähtävää oli paljon ja retket mielenkiintoisia. Retkistä kasvitieteellinen puutarha oli tosin aika vaatimaton verrattuna monen muun maan vastaaviin. Uruguyan matkan voisi ottaa lisäohjelmaan vaikka lisämaksusta, koska paikka oli mielestämme näkemisen arvoinen. Siinäkin oppaamme tosin hyvin hoiti lippuvaraukset laivalle, joten pääsimme siellä helposti käymään itsenäisesti. Iguazun putoukset olivat maineensa veroiset. Suosittelemme lähteville pientä Espanjan kielen sanaston opiskelua ennen lähtöä, sillä alueella ei pahemmin ymmärretty eikä puhuttu englantia. Tipit voisi matkatoimisto hoitaa vaikka laittamalla sen verran lisää matkan hintaan.
Date published: 2016-12-13
Rated 5 out of 5 by from Etelä-Amerikan sydämessä Matka lähti hyvin alkuun kun tapasimme paikallisoppaan jo Helsingissä. Perillä Juha Näveri on loistava ,ystävällinen ja auttavainen opas paikallaan. Paikalliset oppaat osasivat työnsä myös hyvin . Eritysesti Manu Paraguayssä oli niin hyvin perehtynyt kertomaan maastaan, että mekin rakastuimme maahan ainakin hieman. Pedro taas Iguazussa piti meistä todella hyvää huolta. Matkalla paistoi aurinko ja ihmiset olivat todella ystävällisiä joka paikassa. Matkakumppanimme olivat myös mahtavia, ei niin kauas lähde kuin hyvät tyypit.
Date published: 2018-03-24
Rated 5 out of 5 by from Excellent value for money My wife and I were on a 13-day trip to South America (Buenos Aires, Paraguay and Rio). We enjoyed it very much. Altogether a very successful trip. But we would have preferred to know more (detailed) info about the whole trip before we left. Feedback: 1- when we arrived in Buenos Aires and registered at the hotel, we were given 15 min "to freshen up". This is hardly enough for 70+ year olds! 1-2 hours would have been more suitable. Slight modification of that day's program. 2- Dinner on that first Monday is completely unnecessary and a waste of money. I would delete it altogether or change it to just a round of drinks, during which time, we could have introduced ourselves, 1-2 min/person! 3- It would have been nice to have one more day in Rio just for ourselves (without any program). Albotras could have charged the cost of one extra night accommodation (hotel) which wouldn't be that much.
Date published: 2016-12-03
Rated 5 out of 5 by from Hyvä Hyvä onnistunut matka. Aika kova aikataulu. Argentiinan osuus hyvä. Paraguaissa mate tehtaan kierros liian pitkä, koska kukaan ei tule kavattamaan sitä kotona. Jesuiittojen rauniokierros turhan pikkutarkka ja pitkä. Muuten hyvä, hotelli hyvällä paikalla. Putoukset olivat hyvä ja hotelli siellä erinomainen. Rio oli tosi hyvä. Kovalla vauhdilla mentiin koko matka aamusta iltaan. OLisin toivonut yhden vuorokauden lisää Riiossa, että olisi pystynyt olemaan rannalla päivän keräämässä voimia. Matkajohtajamme Juha oli kerrassaan hyvä ja mainio. OLi avulias, kohtelias ja huomioi kaikki. Teki ryhmän eteen töitä lähes ympäsi vuorokauden. Puolet kävi lääkärissä flunssien takia, aina Juha jeesaamassa. Innostava ja avulias. Menen jatkossa mielelläni hänen matkoilleen. Koko porukka oli häneen tyytyväinen. Ainoa miinus on minusta oppaiden ja kuskien tipit . Nostakaa hintaa sen verran tai hoidatte sen muulla tavalla. Olympia ja joillakin muilla ei tälläistä ole. Kokonaisarvio hyvä+. Hotellien sijainnit hyvät.
Date published: 2016-12-03
Rated 4 out of 5 by from Matka kokonaisuus Palasin matkalta Etelä-Amerikan sydämeen viikko sitten. Ennakkoon annettu matkaohjelma ja siihen ostetut lisäretket täyttivät odotukset täysin. Matkanjohtaja Juha Näveri oli reipas, avulias ja ratkaisi eteen tulleet yllättävät tilanteet rauhallisesti ja asiantuntevasti. Juha nautti mikkiin puhumisesta ja matkalaiset saivat kuulla taustatietoja hauskasti kerrottuna. Juha huomioi mukavasti iäkkäämmätkin osallistujat. Brasilia on Juhan vahvuus ja se kuului ja näkyi aivan ihanasti. Paraguain kotivierailu ja Argentiinan maatilapäivät olivat huippuja. Hotellien sijainnit olivat kaikissa kohteissa hyvät.
Date published: 2018-11-25
Rated 4 out of 5 by from Hieno matka mutta turhan tiukka aikataulu Tietoa matkan sisällöstä tuli etukäteen hyvin, myös aikatauluista. Kuitenkin paikan päällä vasta tajuaa, millainen aikataulutus käytännössä on: aivan liian tiukka. Etäisyyksien takia vähintään kolmen viikon matka olisi paikallaan. Matkanjohtaja Juha Näveri superhyvä, tiesi ja tunsi paikat ja tilanteet, aina auttamassa. Järjestelyt toimivat. Ihan loistavat kohteet, Argentiina ja Brasilia, etenkin luonto. Sen sijaan piipahdus Paraguayssa oli turha.
Date published: 2017-12-27
 • y_2018, m_12, d_9, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.9
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_37
 • loc_fi_FI, sid_ARRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

19ARRTR07BFI0803