Etelä-Amerikan sydämessä

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Matka elämännautiskelijoille! Upeita elämyksiä Argentiinassa, Paraguayssa ja Brasiliassa.

Koe Etelä-Amerikan parhaat palat. Olemme koonneet kiinnostavan matkaohjelman täynnä valikoituja elämyksiä kultivoituneessa Argentiinassa, elämäniloisessa Brasiliassa ja vähemmän tunnetussa, mutta rikkaan kulttuurihistorian omaavassa Paraguayssa.

Sekä Buenos Aires että Rio de Janeiro ovat Etelä-Amerikan kiinnostavimpia kaupunkeja, erityisesti mitä tulee kulttuuriin, arkkitehtuuriin ja elämästä nauttimiseen. Buenos Airesissa käymme upeassa Colón-teatterissa ja kuljemme pitkin leveitä puistokatuja Casa Rosadalle, vaaleanpunaiselle presidentinpalatsille. Riossa näemme sen klassiset nähtävyydet Sokeritoppavuoren ja Kristus-patsaan ja katselemme näkymiä alas kaupunkiin, rannoille ja Guanabaranlahdelle. Saat itse päättää, haluatko tutustua kaupunkiin enemmän omatoimisesti vai ostatko retkipaketin.

Paraguayssa sukellamme historiaan. Käymme mm. Unescon suojelemalla jesuiittojen lähetysasemalla. Emme tietenkään unohda Etelä-Amerikan upeaa luontoa: kaksi kokonaista päivää on varattu mahtaville Iguassun vesiputouksille, jotka näemme sekä Argentiinan että Brasilian puolelta.

Voit pidentää matkaasi kolmella päivällä viehättävässä brasilialaisessa rantakaupungissa Búziosissa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Argentiinan peso, Brasilian real, Guarani (PYG), Yhdysvaltain dollarit

Päiväohjelma 13 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki - Buenos Aires, Argentiina
Päivä 2
Saapuminen Buenos Airesiin - kaupunkikävely ja oopperatalo Teatro Colón
Päivä 3
Buenos Aires - kaupunkikierros, viininmaistelua ja tangoesitys (lisämaksullinen)
Päivä 4
Buenos Aires - retki pampalle, gauchot ja lounas ranchilla (lisämaksullinen)
Päivä 5
Lento Posadasiin - matka jatkuu Encarnacióniin, Paraguayhin - Unescon suojelema jesuiittojen lähetysasema
Päivä 6
Encarnación - Iguassu, Brasilia - opastettu kierros Itaipú-padolla
Päivä 7
Iguassun vesiputoukset Argentiinan puolelta
Päivä 8
Iguassun vesiputoukset Brasilian puolelta - lento Rio de Janeiroon
Päivä 9
Rio - Corcovado-vuori, Kristus-patsas ja kaupunkikierros
Päivä 10
Rio - risteily Guanabaranlahdella ja sambakoulu (lisämaksullinen)
Päivä 11
Rio - omaa aikaa
Päivä 12
Rio - Sokeritoppavuori ja kotimatka tai lisäpäivät Búziosissa
Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Broadway Hotel - Buenos Aires

 • 110 huonetta
 • Keskustassa
 • Vastaanotto avoinna 24 h
 • Ravintola
 • Baari
 • Hissi
 • Pieni uima-allas
 • Maksuton wi-fi
 • Kuntosali

Moderni hotelli on sisustettu minimalistiseen tyyliin ja se sijaitsee kävelymatkan päässä Colón-teatterista sekä presidentin palatsista. Hotellissa on ravintola, baari, kuntosali ja katolla aurinkoterassi, jossa on pieni uima-allas sekä lepotuoleja. (Uima-allas on käytössä noin joulukuusta maaliskuuhun). Maksuton wi-fi toimii sekä yleisissä tiloissa että huoneissa.

Huoneet
Tilavissa ja valoisissa huoneissa on joko parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Tv, ilmastointi, tallelokero, jääkaappi, silitysvälineet, hiustenkuivain ja wi-fi.

Lue lisää hotellin kotisivuilta: http://www.broadway-suites.com.ar/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Savoy Hotel - Encarnacion

 • 82 huonetta
 • Paranájoen rannalla
 • Vastaanotto avoinna 24 h
 • Ravintola
 • Lobbybaari
 • Hissi
 • Uima-allas
 • Maksuton wi-fi
 • Kuntosali ja sauna

Viihtyisä hotelli Paranajoen rannalla, Encarnaciónin pohjoispuolella. Hotellin ravintola on tasokas ja lobbybaarissa on mukava nauttia juoma päivän retkien jälkeen. Uima-allas, kuntosali ja sauna. Maksuton wi-fi toimii sekä yleisissä tiloissa että huoneissa.

Huoneet
Modernit ja tyylikkäästi sisustetut huoneet, joissa on parivuode tai kaksi erillistä sänkyä. Tv, ilmastointi, tallelokero, minibaari (maksullinen) ja hiustenkuivain. Maksuton wi-fi huoneissa ja yleisissä tiloissa.

Lue lisää hotellin kotisivuilta: https://savoy.com.py/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hotel Viale Cataratas

 • 199 huonetta
 • Keskustassa
 • Vastaanotto avoinna 24 h
 • Ravintola
 • Allasbaari
 • Hissi
 • Uima-allas
 • Maksuton wi-fi
 • Kuntosali ja sauna

Elegantti hotelli, joka sijaitsee yhdellä Iguassun kaupungin pääkaduista ja lyhyen ajomatkan päässä putouksista. Uima-allas alueella on lepotuoleja ja aurinkovarjoja. Ravintola, allasbaari, kuntosali ja sauna. Maksuton wi-fi toimii sekä yleisissä tiloissa että huoneissa.

Lue lisää hotellin kotisivuilta: http://www.vialehoteis.com.br/hoteis/viale-cataratas-hotel

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

 

Arena Leme - Rio

 • 164 huonetta
 • Vastaanotto avoinna 24 h
 • Ravintola
 • Baari
 • Hissi
 • Maksuton wi-fi

Modernin hotellin sijainti on mainio Copacabanalla. Tien toisella puolella on leveä hiekkaranta. Hotellin ravintolasta on näkymät Copacabanalle ja ulkoterassilla voi syödä aamiaista ja katsella elämää rannalla. Kattoterassilla on pieni ”kastautumis-allas”, baari ja mukavat näkymät Rioon sekä Copacabanalle. Maksuton wi-fi.

Huoneet
Huoneet ovat äskettäin uudistetut ja niissä on joko leveä parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Ikkuna ulottuu lattiasta kattoon, Tv, minibaari, ilmastointi, tallelokero ja hiustenkuivain. Albatrosin asiakkailla on merinäköala. Maksuton wi-fi sekä huoneissa että yleisissä tiloissa.

Lue lisää hotellin kotisivuilta: http://www.arenalemehotel.com.br/default-en.html

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Buenos Aires, Argentiina
Päivä 2
Saapuminen Buenos Airesiin - kaupunkikävely ja oopperatalo Teatro Colón
Presidentinpalatsi


Laskeudumme aamulla Buenos Airesiin ja ajamme hotellille virkistäytymään hieman ennen kuin lähdemme kävelylle tangokaupungin keskustaan.

Buenos Aires tunnetaan Etelä-Amerikan Pariisina – arkkitehtuuri ja leveät puistokadut todellakin tuovat mieleen Ranskan pääkaupungin. Buenos Airesilla on loistokas menneisyys, ja aloitammekin kierroksemme kaupungin oopperatalosta, Teatro Colónista, joka rakennettiin vuonna 1908. Teemme opastetun kierroksen upeassa rakennuksessa ja näemme suuren salin näyttämöineen.

Oopperatalolta lähdemme kävelemään pitkin kaupungin leveitä puistokatuja Plaza de Mayon aukiolle, jolla voi tuntea historian siipien havinan. Aukion toisessa päässä seisoo presidentinpalatsi, jota ei syyttä kutsuta Casa Rosadaksi, ”vaaleanpunaiseksi taloksi”. Presidentinpalatsin parvekkeelta Eva Perón – kansan suussa Evita – piti puheitaan uskollisille kannattajilleen, joita riitti köyhien keskuudessa. Vuosina 1977–2006 Plaza de Mayolla kokoontui kerran viikossa myös Las Madres de Plaza de Mayo, ryhmä Argentiinan sotilasjuntan aikana kadonneiden lasten ja nuorten äitejä, jotka halusivat tietää totuuden kadonneista lapsistaan.

Kierros jatkuu Calle Floridan kävelykadulle, jolla riittää putiikkeja ja pikkuliikkeitä. Ehdimme myös syödä lounaan jossakin Buenos Airesin kuuluisista pihviravintoloista, joissa tarjoillaan ensiluokkaista lihaa.

Päivä 3
Buenos Aires - kaupunkikierros, viininmaistelua ja tangoesitys (lisämaksullinen)
Tangoshow Buenos Airesissa

Tänään tutustumme lähemmin Buenos Airesiin. Käymme kaupungin värikkäimmässä ja viehättävimmässä kaupunginosassa, La Bocassa, joka on myös yksi kaupungin vanhimmista kortteleista. 1800-luvulla siitä tuli tuhansien Buenos Airesista onneaan etsineiden italialaisten ja espanjalaisten maahanmuuttajien koti. El Caminito -katu on tunnettu värikkäistä taloistaan, ja La Bocan työläiskortteleissa toimii myös urheilukerho Boca Juniors. Vaikka iso liuta merkittäviä argentiinalaisia jalkapalloilijoita on pelannut seurassa, kansallinen jalkapallosankari Diego Maradona oli se, joka teki seuran tunnetuksi maailmalla.

Palermon kaupunginosassa – joka muodostaa kaupungin vihreät keuhkot – ihailemme kauniita puistoja ja muistomerkkejä, jotka kertovat maan värikkäästä historiasta. Jatkamme Recoletaan, joka on yksi Buenos Airesin trendikkäimpiä asuinalueita elegantteine, ranskalaistyylisine taloineen. Recoletassa sijaitsee myös hautausmaa, jolta löytyvät kaikki kaupungin edesmenneet nimekkäät, mukaan lukien Eva Perón – Evita – joka lepää Duarten sukuhaudassa. Recoletassa asuvat superrikkaat, jotka poistuvat kartanoistaan kesäkuumalla. Talvisin hienojen rouvien näkee kipittävän ylös alas kaupungin ostoskatuja taidokkaissa kampauksissaan ja kalliissa turkeissaan matkalla teesalonkeihin tapaamaan ystäviään.
Iltapäivän päätteeksi maistelemme laadukkaita argentiinalaisia viinejä sommelierin johdolla. Viineistä siirrymme katselemaan tangoshow’ta samalla kun nautimme illallista. Täydellisempää paikkaa illalle tangon tahtiin voi tuskin ollakaan kuin tangon kotikaupunki! Tanssi – hienostunut sekoitus nostalgiaa, draamaa, eleganssia ja sensuaalisuutta – syntyi Buenos Airesin San Telmon maahanmuuttajakortteleissa 1800-luvun lopulla. Vaikkei sitä aluksi pidettykään sopivaisena, tuli siitä ennen pitkää koko porvariston tanssi.

Huomaathan, että tämän päivän aktiviteetit ovat lisämaksullisia. Lue lisää kohdasta Buenos Airesin retkipaketti.

Päivä 4
Buenos Aires - retki pampalle, gauchot ja lounas ranchilla (lisämaksullinen)

Pampa ympäröi Buenos Airesia lähes tuhannen kilometrin säteellä. Valtava tasankoalue on vuosisatojen ajan ollut legendaaristen argentiinalaisten lehmipaimenten, gauchojen, koti. Hedelmällinen maaperä ja pampa-karja, joka tyypillisesti päättää päivänsä maailman mureimpina pihveinä, tekee pampasta tärkeän Argentiinan taloudelle. Päivän retkellä kuljemme gauchojen jalanjäljissä ja suuntaamme pampalle, jolla vierailukohteemme on eräs estancia, suuri argentiinalainen maatila. Syömme tilalla perinteisen asado-lounaan: herkullista grillattua lihaa ja empanadas, pieniä puolikuun muotoisia täytettyjä piiraita. Estancialla näemme myös kansanmusiikkiesityksen. Rennon päivän jälkeen palaamme Buenos Airesiin.

Huomaathan, että tämän päivän aktiviteetit ovat lisämaksullisia. Lue lisää kohdasta Buenos Airesin retkipaketti.

Päivä 5
Lento Posadasiin - matka jatkuu Encarnacióniin, Paraguayhin - Unescon suojelema jesuiittojen lähetysasema

Aikaisin aamulla lennämme Posadasiin Paraguayn rajalle. Rajamuodollisuuksien jälkeen – joihin voi mennä jonkin verran aikaa – matkaamme sillan yli Encarnaciónin rajakaupunkiin Paraguayn puolelle.

Iltapäivällä lähdemme retkelle Trinidadiin, jesuiittojen lähetysasemalle, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Trinidad on yksi 30 kaupungista, jotka jesuiitat perustivat 1600- ja 1700-luvuilla. Tarkoituksena oli, että lähetystyöntekijät voivat levittää tietoa kristinuskosta paikallisten keskuuteen. Vaikka kaupungista on nykyään jäljellä vain rauniot, voimme selkeästi nähdä, että kirkko oli kaupungin keskuspiste ja sillä on ollut tärkeä merkitys alueen kehitykselle. 

Päivä 6
Encarnación - Iguassu, Brasilia - opastettu kierros Itaipú-padolla

Matka jatkuu kohti pohjoista ja Ciudad del Esteä, yhtä Paraguayn suurimmista kaupungeista. Kaupunki perustettiin 1957 ja kasvoi voimakkaasti Itaipú-padon rakentamisen myötä. Tuntuu oudolta, ettei paikalla ollut mitään reilut 50 vuotta sitten: nykyään kaupunki on valtava kauppapaikka ja voi vaikuttaa melko kaoottiselta.

Tänään näemme valtavan insinöörien taidonnäytteen, Itaipú-padon, joka sijaitsee Paranájoessa Brasilian ja Paraguayn rajalla. Molemmat valtiot osallistuivat padon rakentamiseen. Kyse on energiantuotoltaan maailman toiseksi suurimmasta hydroelektronisesta laitoksesta. Täällä tuotetaan niin paljon sähköä, että se kattaa 75 % Paraguayn ja 17 % Brasilian kokonaisenergiankulutuksesta. Teemme patoalueella opastetun kierroksen.
Jatkamme matkaa pieneen Iguassun kaupunkiin, joka tunnetaan upeista vesiputouksista – Cataratas de Iguazú on nimi espanjaksi ja Foz do Iguaçu portugaliksi. Iguassu on maailman levein vesiputous ja ulottuu hevosenkengän muodossa kolmen kilometrin alueelle. Se koostuu 275 pienemmästä putouksesta, jotka valuvat alas Paranátasangolta lähes 100 m alas syvyyksiin. Kuohuvaa vettä ryöppyää loputtomasti alas pieninä putouksina ja paiskautuu miljooniksi sumupisaroiksi. Ainutlaatuista putousta ympäröi tiheä viidakko. Iguassu on yksi matkan ehdottomista kohokohdista.

Päivä 7
Iguassun vesiputoukset Argentiinan puolelta

Tänään pääsemme ihailemaan vesiputouksia Argentiinan puolelta. Aloitamme kierroksen vierailukeskuksesta, josta pikkuinen juna vie meidät suurimman putouksen, Garganta del Diablon – Paholaisen kidan – luo. Päätepysäkiltä lähdemme polkuja ja siltoja pitkin yli kolme kilometriä pitkälle kävelyretkelle vesiputousten ympäristöön. Metsässä vesiputousten ympärillä on ainutlaatuinen eläin- ja kasvimaailma: harvinaisia orkideoja, lukuisia lintulajeja ja jättiläisliskoja. Kierros jatkuu pitkin polkuverkostoa, josta vesiputousta voi ihailla eri kulmista.

Päivä 8
Iguassun vesiputoukset Brasilian puolelta - lento Rio de Janeiroon

Tänään näemme putoukset Brasilian puolelta. Kuljemme pitkin kävelysiltaa, joka vie meidät putouksen keskelle. Täältä on upeat näkymät Paholaisen kitaan. Putouksen vesi tulee alas niin voimakkaana sumuna, että sadetakki on tarpeen. Kauempana voi törmätä pieniin ja röyhkeisiin nenäkarhuihin.

Keskipäivällä lennämme Rio de Janeiroon. Brasilialaiset väittävät, että Jumala käytti kokonaiset kaksi kuudesta työpäivästään luodakseen Rion. Kaupunki luonnonsatamineen sijaitseekin kauniilla paikalla ympärillään vehreän kasvillisuuden peittämät kalliot, meri ja pitkät, valkohiekkaiset rannat. Rio on epäilemättä yksi maailman suosituimmista kaupungeista – aurinko, samba, kaunis ympäristö ja elämäniloiset asukkaat luovat nautinnolliset raamit.

Päivä 9
Rio - Corcovado-vuori, Kristus-patsas ja kaupunkikierros

Aloitamme päivän kaupungin tunnusmerkiltä, vihreän kasvillisuuden peittämältä Corcovado-vuorelta, jolla seisoo kuuluisa Kristus-patsas. Vuori on reilut 700 m korkea, ja huipulta on vaikuttavat näkymät yli kaupungin. Kristus-patsas on 30 m korkea ja seisoo 8 m korkealla sokkelilla. Siitä ei ole tullut vain Rion ja Brasilian symboli, vaan se luetaan yhdeksi nykyajan seitsemästä ihmeestä.

Iltapäivällä katselemme lähemmin Rion kaupunkia: toteutamme kaupunkikierroksen kävellen ja metrolla. Rion olympialaisten yhteydessä kaupunki sai uuden upean rakennuksen, jonka on suunnitellut espanjalainen arkkitehti Santiago Calatrava. Rakennus kurottelee kauniisti kohti Guanabaranlahtea ja siellä toimii ”Museu do Amahã”, joka on tieteelle ja kestävälle huomiselle omistettu museo. Ihastelemme kaunista rakennusta ulkopuolelta. Lähellä sijaitsee Mauá-aukio, jolla näemme maailman suurimman graffititeoksen. Teos on 15 m korkea ja 170 m leveä ja sen on tehnyt brasilialainen taiteilija Eduardo Kobra. Teemana on ”etniset ryhmät”, ja teos koostuu hienoista ja värikkäistä etnisten vähemmistöjen edustajien muotokuvista. Iltapäivän päätteeksi palaamme Copacabanaan ja hotelliimme.

Päivä 10
Rio - risteily Guanabaranlahdella ja sambakoulu (lisämaksullinen)

Rio sijaitsee 31 km pitkän ja 28 km leveän Guanabaranlahden rannoilla. Tänään nousemme Glória-satamassa kuunariin, joka vie meidät n. kahden tunnin risteilylle Brasilian toiseksi suurimmalle lahdelle. Guanabaranlahdessa on yli 130 pientä saarta, ja 13 km pitkä silta kulkee lahden yli Riosta Niteróin kaupunkiin. Siltaa pitkin kulkee päivittäin iso joukko työmatkalaisia. Risteilyreitti kulkee pitkin rannikkoa ohi upeiden hiekkarantojen, kuuluisan Sokeritoppavuoren ja linnoitusten, joita portugalilaiset rakensivat suojellakseen aluetta merirosvoilta. Matkaamme lahden toiselle puolelle Niteróihin. Sieltä on hienot näkymät Rioon. Ennen kuin palaamme Rion Glória-satamaan, seilaamme Niterói-sillan alitse ja ohitamme Ilha Fiscal -saaren, jolla sijaitsee kulttuurihistoriallinen museo.

Riossa on yli 80 sambakoulua, joissa käy yli 100 000 tanssijaa. Käymme yhdessä suurimmista ja merkittävimmistä sambakouluista, Acadêmicos da Grande Riossa, jossa 5–18-vuotiaat lapset ja nuoret opettelevat sambaa. Koululla on jättikokoinen halli, jossa valmistetaan myös puvut ja vaunut karnevaalikulkuetta varten. Tanssijat ottavat meidät vastaan ja kertovat samban historiasta. Pääsemme katsomaan myös kauniita pukuja sekä kokeilemaan itse samban askelia.

Huomaathan, että tämän päivän aktiviteetit ovat lisämaksullisia. Lue lisää kohdasta Buenos Airesin retkipaketti.

Päivä 11
Rio - omaa aikaa

Päivä on varattu omille seikkailuille. Riossa on monia näkemisen arvoisia nähtävyyksiä. Myös ostosmahdollisuudet ovat hyvät. Mikäli haluat vain rentoutua ja nauttia miellyttävästä ilmastosta, ranta sijaitsee heti oven ulkopuolella.

Päivä 12
Rio - Sokeritoppavuori ja kotimatka tai lisäpäivät Búziosissa
Rio de Janeiro

Vielä viimeiset seikkailut Riossa! Suuntaamme aamupäivällä Rion keskustaan ja näemme matkalla kuuluisan Maracanã- jalkapallostadionin. Näemme myös Sambadromen, paraatilavan, jolla Rion maailmankuulut karnevaalit järjestetään vuosittain. Matkalla köysiradalle, joka vie meidät ylös Sokeritoppavuorelle, ohitamme modernin katedraalin ja teatterin.

Köysiratamatka ylös on hieno kokemus. Sokeritoppa on iso vuori, joka kohoaa Atlantin valtamereen avautuvan Guanabaranlahden yllä. Ylhäältä näkyy hienosti kaupunki, pitkät hiekkarannat ja vihreän kasvillisuuden peittämät vuoret vesiputouksineen ja sademetsineen. On helppo ymmärtää, miksi Rioa pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista.

Myöhemmin päivällä ajamme lentokentälle, ja kotimatka alkaa. Jos olet päättänyt pidentää lomaasi ja viipyä vielä muutaman päivän Búziosissa, lähtö kohti rantakaupunkia tapahtuu iltapäivällä. Bussimatka Búziosiin kestää noin neljä tuntia liikenteestä riippuen.

Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin

Hienojen muistojen rikastamina laskeudumme Helsinkiin.

Buenos Airesin retkipaketti

Retkipaketti sisältää kaikki aktiviteetit, jotka mainitaan matkaohjelman matkapäivinä 3 ja 5.

 • Buenos Airesin kaupunkikierros La Bocan ja Palermon kaupunginosissa
 • Viininmaistelu, illallinen ja tangoshow
 • Kokopäiväretki pampalle: vierailu maatilalla ja perinteinen argentiinalainen lounas

Retkipaketti varataan viimeistään 45 päivää ennen matkaa. Retket toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään 10. Suomalainen matkanjohtaja on mukana retkillä.

Hinta: 488€/hlö

Rio de Janeiron retkipaketti

Retkipaketti sisältää kaikki aktiviteetit, jotka mainitaan matkaohjelman matkapäivänä 10. 

 • Risteily Guanabaranlahdella – näe kaunis Rio mereltä käsin
 • Vierailu sambakoulussa – värikkäitä pukuja ja sambaa

Retkipaketti varataan viimeistään 45 päivää ennen matkaa. Retket toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään 10. Matkanjohtaja on mukana retkillä.

Hinta: 158€/hlö

Hintatiedot

Lisämaksu yhden hengen huoneesta

698€

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Buenos Aires/Rio de Janeiro – Helsinki turistiluokassa
 • Sisäinen reittilento Buenos Aires – Posadas turistiluokassa
 • Sisäinen reittilento Iguassu – Rio de Janeiro turistiluokassa
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa 3- ja 4-tähden hotelleissa (10 yötä)
 • Aamiaiset
 • Lounas päivänä 2
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 698€/hlö
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • Lisämaksullinen retkipaketti Buenos Airesissa 398€/hlö ja Rio de Janeirossa 148€/hlö
 • Juomarahat paikkallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä noin 100 USD/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

 • pieni laukku tai reppu retkipäiviä varten
 • kevyitä ja hengittäviä kesävaatteita
 • villatakki tai pusakka
 • kevyt sadetakki tai sateenvarjo
 • käytännölliset, tutut kengät
 • sisäkengät/sukat (hotellin lattiat voivat olla kylmiä)
 • aurinkosuojavoide, hattu tai lippis sekä aurinkolasit
 • hyttyskarkote
 • taskulamppu
 • kiikarit
 • käsidesi

Jätäthän kotiin kaikki arvokkaat korut ja kellot, jotka herättäisivät taskuvarkaiden huomion.

Valuutta

Suosittelemme ottamaan mukaan euroja käteisenä (myös pieninä seteleinä). Kaikissa paikoissa ei luottokortti käy maksuvälineenä ja pankkiautomaatteja on esim. Iguassussa harvassa.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.forpligtede til at refundere rejsens pris.

Todistus keltakuume-rokotuksesta

Argentiinasta Paraguyahin saavuttaessa rajaviranomaiset saattavat vaatia nähtäväkseen todistuksen voimassaolevasta keltakuume-rokotuksesta. Todistuksen tulee olla englanninkielinen.

Lisää rokotuksista voit lukea esim. täältä: www.rokote.fi

Yöpymiset

Buenos Aires: 3 yötä
Encarnación, Paraguay: 1 yö
Iguassu: 2 yötä
Rio de Janeiro: 4 yötä

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Matkan pidennys Búzioksessa

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 3 päivää
Hinta 798€
3 päivää viehättävässä Búzioksen viehättävässä rantakaupungissa

Armacao dos Búzios -tai tuttavallisemmin vai Búzios- on Brasilian vastine St.Tropezille Ranskassa. Maalauksellinen kalastajakylä tuli kuuluisaksi 1960-luvulla, kun Brigitte Bardot valitsi kylän vakitukseksi lomanviettopaikakseen. Tänä päivänä Búzioksessa lomaansa viettävät  argentiinalaiset ja Rion hienosto. Kylää ja niemekettä ympäröi noin 20 ihastuttavaa rantapoukamaa. Asut lähellä merta perinteisessä brasilialaisessa pousadassa, eli vanhaan rakennukseen pieteetillä entisöidyssä majatalossa.

Búzioksessa on runsaasti baareja, ravintoloita, taidegallerioita ja putiikkeja.

Matkan pidennetty osuus on omatoiminen, eikä sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Majoitus kolmen tähden Pousada Corsáriossa
Pousadan sijainti on mainio; lähellä Ossoksen rantapoukama ja viiden minuutin kävelymatkan päässä Rua da Pedras pääkadulta, jossa on runsaasti baareja, ravintoloita ja putiikkeja.

Huoneet
Huoneet ovat viihtyisästi sisustetut, ja niistä on näkymä puutarhaan/pihalle/uima-altaalle. Huoneissa on ilmastointi, tallelokero, TV, hiustenkuivain ja minibaari

Hinta
798€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
1096€/hlö yhden hengen huoneesta

Hintaan sisältyy
 • 3 yötä kolmen tähden Pousada Corsáriossa
 • kuljetukset Rio de Janeiro – Búzios - Rio de Janeiro (bussilla, matka-aika noin 4 tuntia)
 • aamiaiset
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti.  Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa.

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Suosittelemme varaamaan kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rated 5 out of 5 by from Kattava, monipuolinen näkökulma kolmeen Etelä-Amerikan maahan Reilu viikko nyt sulateltu näkemäämme ja kokemaamme, ja sitä on paljon. Matka oli kokonaisuutena yksi mieleenpainuvimmista ja parhaista reissuistamme. Matkaohjelma, porukka, matkanjohtaja Juha, paikallisoppaat ja kelit osuivat kaikki kohdilleen. Retkipaketteja voi suositella, sisältö oli hyvä ja mielestämme ne olivat hintansa arvoisia. Vapaa-aikaa oli silti kohtalaisesti, koska tällä matkalla päiväohjelma ei ollut liian tiukka. Huonosti liikkuville matka voi ajoittain olla vähän rankka. Matkanjohtajan ja paikallisoppaiden palvelualttius, osaaminen ja ylimääräistenkin juttujen järjestäminen tekivät kyllä vaikutuksen.
Date published: 2023-11-26
Rated 4 out of 5 by from Matka täytti odotukseni Matka oli onnistunut ja täytti ne vaatimukset, mitä olin matkalta toivonut. Matkanjohtaja oli aivan huippu
Date published: 2023-11-22
Rated 5 out of 5 by from Hieno kokonaisuus Rankka mutta antoisa matka. Retkipakettien ja vielä ylimääräisten lisäohjelmien vuoksi vapaa-aikaa ei juuri jäänyt, mutta se oli kuitenkin oma valinta.
Date published: 2023-11-21
Rated 5 out of 5 by from Argentiina, Paraquay, Brasilia Matka oli monipuolinen, paljon nähtävää ja koettavaa. Ohjelma oli välillä hieman liiankin tiivis. Iäkkäämpänä toivoisi pientä väljyyttä kokonaisuuteen.
Date published: 2023-11-17
Rated 5 out of 5 by from Väsynyt mutta onnellinen Marraskuussa matkalla. Kaikki toimi erinomaisesti, kun oli niin erinomainen, rento, mutta huolehtivainen matkanjohtaja Juha, joka järkkäili vielä extra-aktiviteetteja, kuten retken jalkapalloa katsomaan. Lentojen vaihtoajat aika tiukat, varsinkin Pariisissa, joka on tuntemistani kentistä kamalin. Onneksi sielläkin kenttähenkilökunta tuli apuun ja pääsimme ohittamaan jonoja ja saimme opastusta oikeaan porttiin (linja-autoon). Buenos Aires oli hieno nähdä ja tangoesitys (retki) oli hieno sekä myös retki pampalle. Paikallisopas oli hauska tyyppi. Matkan high light oli kyllä putoukset ja hienoa, että niitä oli mahdollista katsella ja kokea sekä maalta, joelta että ilmasta. Rio oli ihana kaupunki ja siellä olisi voinut viettää vielä pari päivää enemmän.
Date published: 2023-11-16
Rated 5 out of 5 by from Hieno matka Kokonaisuus oli erittäin hyvä ja kattava. Ainoa negatiivinen asia oli, että Argentiinan lisäretkiä ei voinut valita erikseen. Erityisesti matkanjohtaja Juha Näveri hoiti tehtävänsä todella ystävällisesti ja ammattitaitoisesti, sekä järjesti hienoja ylimääräisiä retkiä aikataulun sen mahdollistaessa.
Date published: 2023-11-16
Rated 4 out of 5 by from Kaksi viikkoa täyttä menoa ja meinikiä Etelä-Amerikan sydämessä -kiertomatka vastasi hyvin odotuksiani, paljon nähtiin ja koettiin. Kaksi viikkoa mentiin täyttä tykitystä asenteella "kotona levätään". Vapaa-aikaa ei paljon jäänyt kun ei malttanut jättää mitään aktiviteettia väliin. Ja opas Juha Näverillä oli homma hanskassa ja tietoa, taitoa ja oikeaa asennetta.
Date published: 2023-11-16
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen ohjelma ja erinomainen matkanjohtaja! Kokonaisuudessa oikein hyvä reissu. Sisälsi paljon koettavaa ja nähtävää. Matkanjohtaja oli mainio.
Date published: 2023-11-16
 • y_2024, m_5, d_30, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_85
 • loc_fi_FI, sid_ARRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja