Etelä-Amerikan sydämessä

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Matka elämännautiskelijoille! Upeita elämyksiä Argentiinassa, Uruguayssa ja Brasiliassa.

Uudet lähdöt

Koe eteläisen Etelä-Amerikan parhaat palat. Olemme koonneet matkaohjelman, joka sisältää valikoituja elämyksiä tangomaassa Argentiinassa, samban tahtiin sykkivässä Brasiliassa ja vähemmän tunnetussa Uruguayssa, jossa kurkistamme siirtomaahistoriaan.

Sekä Buenos Aires että Rio de Janeiro ovat Etelä-Amerikan kiinnostavimpia kaupunkeja, erityisesti mitä tulee kulttuuriin, arkkitehtuuriin ja elämästä nauttimiseen. Buenos Airesissa käymme upeassa Colón-teatterissa ja kuljemme pitkin leveitä puistokatuja Casa Rosadalle, vaaleanpunaiselle presidentinpalatsille. Riossa näemme sen klassiset nähtävyydet Sokeritoppavuoren ja Kristus-patsaan ja katselemme näkymiä alas kaupunkiin, rannoille ja Guanabaranlahdelle. Saat itse päättää, haluatko tutustua kaupunkiin enemmän omatoimisesti vai ostatko retkipaketin.

Uruguayssa sukellamme historiaan. Matkaamme ajassa taaksepäin vieraillessamme Unescon suojelemassa Colonia del Sacramentossa, jonka portugalilaiset perustivat vuonna 1680. Emmekä unohda Etelä-Amerikan upeaa luontoa: kaksi kokonaista päivää on varattu mahtaville Iguassun vesiputouksille, jotka näemme sekä Argentiinan että Brasilian puolelta.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Argentiinan peso, Brasilian real, Uruguayn peso

Päiväohjelma 13 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Buenos Aires, Argentiina.
Päivä 2
Saapuminen Buenos Airesiin, kaupunkikävely Buenos Airesissa ja oopperatalo Teatro Colón.
Päivä 3
Buenos Aires. Kaupunkikierros, viininmaistelua ja tangoesitys (lisämaksullinen).
Päivä 4
Kokopäiväretki: vesiteitse Colonia del Sacramentoon Uruguayn puolelle.
Päivä 5
Buenos Aires. Retki pampalle, lounas ranchilla (lisämaksullinen).
Päivä 6
Lento Iguassuun, Brasiliaan. Opastettu kierros Itaipú-padolla.
Päivä 7
Iguassun vesiputoukset, Argentiina.
Päivä 8
Iguassun vesiputoukset, Brasilia. Lento Rio de Janeiroon.
Päivä 9
Rio de Janeiro. Corcovado-vuori, Kristus-patsas ja kaupunkikierros sekä Rion kuuluisat rannat.
Päivä 10
Rio de Janeiro. Risteily Guanabaranlahdella ja sambakoulu (lisämaksullinen).
Päivä 11
Rio de Janeiro. Köysiradalla Sokeritoppavuorelle.
Päivä 12
Rio de Janeiro. Oopperatalo, sambadrome ja tuomiokirkko. Kotimatka.
Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin.

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
3.498€
Helsinki
Täynnä
4.398€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
4.398€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Buenos Aires, Argentiina.

Otamme Helsingistä kurssin kohti Argentiinaa. Matkalla on välilasku ja koneenvaihto.

Päivä 2
Saapuminen Buenos Airesiin, kaupunkikävely Buenos Airesissa ja oopperatalo Teatro Colón.

Saavumme Buenos Airesiin ja ajamme kaupunkiin. Teemme kävelyn tangokaupungin keskustassa.

Buenos Aires tunnetaan Etelä-Amerikan Pariisina – arkkitehtuuri ja leveät puistokadut todellakin tuovat mieleen Ranskan pääkaupungin. Buenos Airesilla on loistokas menneisyys, ja aloitammekin kierroksemme kaupungin oopperatalosta, Teatro Colónista. Se rakennettiin 1908 ja on rikkaan Buenos Airesin perikuva. Teemme opastetun kierroksen hienossa rakennuksessa ja näemme suuren salin näyttämöineen.

Oopperatalolta lähdemme kävelemään pitkin kaupungin leveitä puistokatuja Plaza de Mayon aukiolle, jolla voi tuntea historian siipien havinan. Aukion toisessa päässä seisoo presidentinpalatsi, jota ei syyttä kutsuta Casa Rosadaksi, ”vaaleanpunaiseksi taloksi”. Presidentinpalatsin parvekkeelta Eva Perón – kansan suussa Evita – piti puheitaan uskollisille kannattajilleen, joita riitti köyhien keskuudessa. Vuosina 1977–2006 Plaza de Mayolla kokoontui kerran viikossa myös Las Madres de Plaza de Mayo, ryhmä Argentiinan sotilasjuntan aikana kadonneiden lasten ja nuorten äitejä, jotka halusivat tietää totuuden kadonneista lapsistaan.

Kierros jatkuu Calle Floridan kävelykadulle, jolla riittää putiikkeja ja pikkuliikkeitä. Ehdimme myös syödä lounaan jossakin Buenos Airesin kuuluisista pihviravintoloista, joissa tarjoillaan ensiluokkaista lihaa.

Yöpyminen Buenos Airesissa.

Päivä 3
Buenos Aires. Kaupunkikierros, viininmaistelua ja tangoesitys (lisämaksullinen).

Tänään tutustumme lähemmin Buenos Airesiin. Käymme kaupungin värikkäimmässä ja viehättävimmässä kaupunginosassa, La Bocassa, joka on myös yksi kaupungin vanhimmista kortteleista. 1800-luvulla siitä tuli tuhansien Buenos Airesista onneaan etsineiden italialaisten ja espanjalaisten maahanmuuttajien koti. El Caminito -katu on tunnettu värikkäistä taloistaan, ja La Bocan työläiskortteleissa toimii myös urheilukerho Boca Juniors. Vaikka iso liuta merkittäviä argentiinalaisia jalkapalloilijoita on pelannut seurassa, kansallinen jalkapallosankari Diego Maradona oli se, joka teki seuran tunnetuksi maailmalla. 

Palermon kaupunginosassa – joka muodostaa kaupungin vihreät keuhkot – ihailemme kauniita puistoja ja muistomerkkejä, jotka kertovat maan värikkäästä historiasta. Jatkamme Recoletaan, joka on yksi Buenos Airesin trendikkäimpiä asuinalueita elegantteine, ranskalaistyylisine taloineen. Recoletassa sijaitsee myös hautausmaa, jolta löytyvät kaikki kaupungin edesmenneet nimekkäät, mukaan lukien Eva Perón – Evita – joka lepää Duarten sukuhaudassa. Recoletassa asuvat superrikkaat, jotka poistuvat kartanoistaan kesäkuumalla. Talvisin hienojen rouvien näkee kipittävän ylös alas kaupungin ostoskatuja taidokkaissa kampauksissaan ja kalliissa turkeissaan matkalla teesalonkeihin tapaamaan ystäviään. 

Iltapäivän päätteeksi maistelemme laadukkaita argentiinalaisia viinejä sommelierin johdolla. Viineistä siirrymme katselemaan tangoshow’ta samalla kun nautimme illallista. Täydellisempää paikkaa illalle tangon tahtiin voi tuskin ollakaan kuin tangon kotikaupunki! Tanssi – hienostunut sekoitus nostalgiaa, draamaa, eleganssia ja sensuaalisuutta – syntyi Buenos Airesin San Telmon maahanmuuttajakortteleissa 1800-luvun lopulla. Vaikkei sitä aluksi pidettykään sopivaisena, tuli siitä ennen pitkää koko porvariston tanssi. 

Huomaathan, että tämän päivän aktiviteetit ovat lisämaksullisia. Lue lisää kohdasta Buenos Airesin retkipaketti.

Yöpyminen Buenos Airesissa.

Päivä 4
Kokopäiväretki: vesiteitse Colonia del Sacramentoon Uruguayn puolelle.

Tänään poistumme hetkeksi Argentiinasta ja voimme ehkä lisätä uuden maan listallemme: matkaamme vesiteitse Uruguayhin, jossa käymme hienossa vanhassa Colonia del Sacramenton kaupungissa.

Río de la Platan itärannalla vain n. 50 km:n lauttamatkan päässä Buenos Airesista sijaitsee Colonia, joka on vastustamattoman maalauksellinen kaupunki. Se on luonnollisesti Unescon maailmanperintökohde. Barrio Histórico, siirtomaakaupungin vanha keskusta, on varsin herttainen. Siellä on sekamelska kapeita mukulakivikatuja, jotka peittävät pienen joelle kurottuvan niemen. Kauniit plataanipuut antavat suojaa auringon paahteelta, ja vanhat talot muistuttavat menneistä vuosisadoista.

Kohtaamme sekoituksen espanjalaista, portugalilaista ja postkolonialistista arkkitehtuuria, kun ohitamme Nacarellon talon, portugalilaisen museon, varakuninkaan talon ja Pyhän sakramentin kirkon.

Syömme matkan varrella lounaan. Iltapäivällä on aika palata takaisin kosmopoliittiseen Buenos Airesiin.

Päivä 5
Buenos Aires. Retki pampalle, lounas ranchilla (lisämaksullinen).

Pampa ympäröi Buenos Airesia lähes tuhannen kilometrin säteellä. Valtava tasankoalue on vuosisatojen ajan ollut legendaaristen argentiinalaisten lehmipaimenten, gauchojen, koti. Hedelmällinen maaperä ja pampa-karja, joka tyypillisesti päättää päivänsä maailman mureimpina pihveinä, tekee pampasta tärkeän Argentiinan taloudelle. Päivän retkellä kuljemme gauchojen jalanjäljissä ja suuntaamme pampalle, jolla vierailukohteemme on eräs estancia, suuri argentiinalainen maatila. Syömme tilalla perinteisen asado-lounaan: herkullista grillattua lihaa ja empanadas, pieniä puolikuun muotoisia täytettyjä piiraita. Estancialla näemme myös kansanmusiikkiesityksen. Rennon päivän jälkeen palaamme Buenos Airesiin. 

Huomaathan, että tämän päivän aktiviteetit ovat lisämaksullisia. Lue lisää kohdasta Buenos Airesin retkipaketti.

Yöpyminen Buenos Airesissa.

Päivä 6
Lento Iguassuun, Brasiliaan. Opastettu kierros Itaipú-padolla.

On tullut aika poistua Argentiinasta. Suuntaamme lentokentälle ja lennämme Brasiliaan. Saavuttuamme perille Iguassuun käymme katsomassa valtavaa insinöörien taidonnäytettä, Itaipú-patoa, joka sijaitsee Paranájoessa Brasilian ja Paraguayn rajalla. Molemmat valtiot osallistuivat padon rakentamiseen. Kyse on energiantuotoltaan maailman toiseksi suurimmasta hydroelektronisesta laitoksesta. Täällä tuotetaan niin paljon sähköä, että se kattaa 75 % Paraguayn ja 17 % Brasilian kokonaisenergiankulutuksesta. Teemme patoalueella opastetun kierroksen.

Jatkamme matkaa pieneen Iguassun kaupunkiin, joka tunnetaan upeista vesiputouksista – Cataratas de Iguazú on nimi espanjaksi ja Foz do Iguaçu portugaliksi. Iguassu on maailman levein vesiputous ja ulottuu hevosenkengän muodossa kolmen kilometrin alueelle. Se koostuu 275 pienemmästä putouksesta, jotka valuvat alas Paranátasangolta lähes 100 m alas syvyyksiin. Kuohuvaa vettä ryöppyää loputtomasti alas pieninä putouksina ja paiskautuu miljooniksi sumupisaroiksi. Ainutlaatuista putousta ympäröi tiheä viidakko. Iguassu on yksi matkan ehdottomista kohokohdista.

Yöpyminen Iguassussa.

Päivä 7
Iguassun vesiputoukset, Argentiina.

Tänään pääsemme ihailemaan vesiputouksia Argentiinan puolelta. Aloitamme kierroksen vierailukeskuksesta, josta pikkuinen juna vie meidät suurimman putouksen, Garganta del Diablon – Paholaisen kidan – luo. Päätepysäkiltä lähdemme polkuja ja siltoja pitkin yli kolme kilometriä pitkälle kävelyretkelle vesiputousten ympäristöön. Metsässä vesiputousten ympärillä on ainutlaatuinen eläin- ja kasvimaailma: harvinaisia orkideoja, lukuisia lintulajeja ja jättiläisliskoja. Kierros jatkuu pitkin polkuverkostoa, josta vesiputousta voi ihailla eri kulmista.

Yöpyminen Iguassussa.

Päivä 8
Iguassun vesiputoukset, Brasilia. Lento Rio de Janeiroon.

Tänään näemme putoukset Brasilian puolelta. Mikäli aikataulu sallii, pysähdymme matkalla putoukselle helikopterikentällä. Lisämaksusta voi lentää katsomaan putousta yläilmoista käsin. Hinta vaihtelee, mutta on noin 150 USD (2023). Kyse on lisämaksullisesta palvelusta, joka varataan ja maksetaan matkalla.

Kuljemme pitkin kävelysiltaa, joka vie meidät putouksen keskelle. Täältä on upeat näkymät Paholaisen kitaan. Putouksen vesi tulee alas niin voimakkaana sumuna, että sadetakki on tarpeen. Kauempana voi törmätä pieniin ja röyhkeisiin nenäkarhuihin.

Keskipäivällä lennämme Rio de Janeiroon. Brasilialaiset väittävät, että Jumala käytti kokonaiset kaksi kuudesta työpäivästään luodakseen Rion. Kaupunki luonnonsatamineen sijaitseekin kauniilla paikalla ympärillään vehreän kasvillisuuden peittämät kalliot, meri ja pitkät, valkohiekkaiset rannat. Rio on epäilemättä yksi maailman suosituimmista kaupungeista – aurinko, samba, kaunis ympäristö ja elämäniloiset asukkaat luovat raamit unohtumattomille elämyksille. 

Yöpyminen Rio de Janeirossa.

Päivä 9
Rio de Janeiro. Corcovado-vuori, Kristus-patsas ja kaupunkikierros sekä Rion kuuluisat rannat.

Aloitamme päivän kaupungin tunnusmerkiltä, vihreän kasvillisuuden peittämältä Corcovado-vuorelta, jolla seisoo kuuluisa Kristus-patsas. Vuori on reilut 700 m korkea, ja huipulta on vaikuttavat näkymät yli kaupungin. Kristus-patsas on 30 m korkea ja seisoo 8 m korkealla sokkelilla. Siitä ei ole tullut vain Rion ja Brasilian symboli, vaan se luetaan yhdeksi nykyajan seitsemästä ihmeestä. 

Seuraavaksi suuntaamme Rion kuuluisille rannoille. Rannat merkitsevät Riolle samaa kuin kahvilat Pariisille tai kanavat Amsterdamille. Vaikka jokaisella rannalla on omat erityispiirteensä, on joitain yleisiä piirteitä, jotka auttavat saamaan tuntuman rannoista kuin aito ”carioca”, kuten Rion asukkaita kutsutaan.

Ensinnäkin paikalliset näyttäytyvät rannalla niukoissa brasilialaisissa bikineissä tai istuvissa uimahousuissa. Huolimatta siitä, kuinka tyylikkäinä tai muodikkaina me Pohjolan väki uima-asujamme pidämmekään, Rion rannalla ne taatusti kirkuvat ”gringo”. Vaikka itse ajattelisitkin, ettei vartalosi ole bikinikunnossa, älä epäröi. Brasiliassa kaikki – vahva painotus sanalla kaikki – käyttävät uima-asuja, jotka vaikuttavat pari numeroa liian pieniltä, eikä kukaan kiinnitä siihen mitään huomiota.

Yksi kuuluisista rannoista on Ipanema, joka oli tunnettu ja brasilialaisten rakastama jo kauan ennen kuin Antonio Jobim kirjoitti laulunsa pitkästä, ruskettuneesta, nuoresta ja ihanasta tytöstä, jonka nähdessään hän huokaisi ihastuksesta. Ipaneman rannalla pelataan paikallista rantalentopalloa (futvolei) suuressa mittakaavassa. Se muistuttaa meille tuttua lentopalloa sillä erotuksella, ettei siinä saa käyttää käsiä!

Ipaneman loppupäässä sijaitsee rikkaiden suosima ranta Leblon. Sitten on tietenkin kuuluisa Cobacabana, jonka leveä Avenida Atlântica kutsuu kävelylle ja katselemaan ihmisiä.

Iltapäivällä palaamme hotellille.

Yöpyminen Rio de Janeirossa.

Päivä 10
Rio de Janeiro. Risteily Guanabaranlahdella ja sambakoulu (lisämaksullinen).

Rio sijaitsee 31 km pitkän ja 28 km leveän Guanabaranlahden rannoilla. Tänään nousemme Glória-satamassa kuunariin, joka vie meidät n. kahden tunnin risteilylle Brasilian toiseksi suurimmalle lahdelle. Guanabaranlahdessa on yli 130 pientä saarta, ja 13 km pitkä silta kulkee lahden yli Riosta Niteróin kaupunkiin. Siltaa pitkin kulkee päivittäin iso joukko työmatkalaisia. Risteilyreitti kulkee pitkin rannikkoa ohi upeiden hiekkarantojen, kuuluisan Sokeritoppavuoren ja linnoitusten, joita portugalilaiset rakensivat suojellakseen aluetta merirosvoilta. Matkaamme lahden toiselle puolelle Niteróihin. Sieltä on hienot näkymät Rioon. Ennen kuin palaamme Rion Glória-satamaan, seilaamme Niterói-sillan alitse ja ohitamme Ilha Fiscal -saaren, jolla sijaitsee kulttuurihistoriallinen museo.

Riossa on yli 80 sambakoulua, joissa käy yli 100 000 tanssijaa. Käymme yhdessä suurimmista ja merkittävimmistä sambakouluista, Acadêmicos da Grande Riossa, jossa 5–18-vuotiaat lapset ja nuoret opettelevat sambaa. Koululla on jättikokoinen halli, jossa valmistetaan myös puvut ja vaunut karnevaalikulkuetta varten. Tanssijat ottavat meidät vastaan ja kertovat samban historiasta. Pääsemme katsomaan myös kauniita pukuja sekä kokeilemaan itse samban askelia.

Olympialaisten yhteydessä Rio sai uuden upean rakennuksen, jonka suunnitteli espanjalainen arkkitehti Santiago Calatrava. Se kohoaa kauniisti Rion Guanabaralahdesta ja siellä toimii ”Museu do Amahã”, tieteelle ja kestävälle tulevaisuudelle omistettu museo. Pääsemme näkemään kauniin rakennuksen ulkopuolelta. Lähistöllä sijaitsee myös Mauá-aukio, jolla ihailemme maailman suurinta graffititeosta. Sen on maalannut brasilialainen taiteilija Eduardo Kobra. Maalaus on 15 m korkea ja 170 m leveä ja se koostuu upeista ja värikkäistä etnisiin vähemmistöihin kuuluvien yksilöiden muotokuvista.

Huomaathan, että tämän päivän aktiviteetit ovat lisämaksullisia. Lue lisää kohdasta Rio de Janeiron retkipaketti.

Yöpyminen Rio de Janeirossa.

Päivä 11
Rio de Janeiro. Köysiradalla Sokeritoppavuorelle.

Tänään meitä odottaa hieno köysiratamatka ylös Sokeritoppavuorelle, joka kohoaa Atlantin valtamereen avautuvan Guanabaranlahden yllä. Ylhäältä näkyy hienosti kaupunki, pitkät hiekkarannat ja vihreän kasvillisuuden peittämät vuoret vesiputouksineen ja sademetsineen. On helppo ymmärtää, miksi Rioa pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista.

Iltapäivällä voit rentoutua omaan tahtiisi. Matkanjohtaja jakaa mielellään vinkkejä siitä, miten aurinkoiset tunnit – mikäli sään jumalat ovat puolellamme – voi käyttää.

Päivä 12
Rio de Janeiro. Oopperatalo, sambadrome ja tuomiokirkko. Kotimatka.

Matkamme on melkein lopussa, mutta ehdimme aamupäivällä kerätä vielä muutaman kokemuksen Riosta. Suuntaamme keskustaan ja ajamme kuuluisan Maracanã-jalkapallostadionin ohi. Näemme myös sambadromen, joka vuosi järjestettävien maailmankuulujen sambakarnevaalien paraatialueen. Lopuksi näemme vielä modernin tuomiokirkon. Sitten onkin aika sanoa näkemiin Brasilialle: bussi vie meidät lentokentälle.

Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 4.398€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
668€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Buenos Aires/Rio de Janeiro – Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Reittilento Buenos Aires – Iguassu turistiluokassa*
 • Reittilento Iguassu – Rio de Janeiro turistiluokassa*
 • Majoitus 10 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Aamiaiset päivinä 3 -12
 • Lounas päivinä 2 ja 4
 • Kujetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

*Koska tällä matkalla on alueellisia ja maan sisäisiä lentoja, suosittelemme pakkaamaan mahdollisimman kevyesti. Tietyt lentoyhtiöt sallivat vain max.15 kiloa kirjattua matkatavaraa ja max. 8 kilon käsimatkatavaran per matkustaja. Lisämaksu ylimääräisistä kiloista on noin 12 USD/kilo. Huomioi myös, että tietyillä paikallisilla reiteillä voi olla myös välilaskuja.

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Lisämaksulliset retkipaketit Buenos Airesissa ja Rio de Janeirossa
 • Muut juomat ja ruoat matkan aikana
 • Juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille yhteensä 125 USD/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Buenos Aires 4 yötä
Iguassu 2 
Rio de Janeiro 5

Pakkauslista

 • Pienehkö reppu tai kassi retkille
 • Kesävaatteita
 • Uima-asu (pyyhkeitä ei tarvitse kantaa kotoa)
 • Neule tai kevyt takki
 • Sadetakki tai sadeviitta
 • Käytännölliset jalkineet (kävelykengät ja urheilusandaalit)
 • Aurinkovoidetta, auringolta suojaava päähine ja/tai aurinkolasit
 • Hyttysmyrkky
 • Taskulamppu
 • Kiikari
 • Käsidesi

Maasto matkakohteessa

Huomaathan, että matkan varrella tehdään pitkähköjä kävelyretkiä (jopa n. 5 km). Maasto on usein mäkistä ja polut ja portaat ovat epätasaisia.

Valuutta

Suosittelemme ottamaan mukaan Yhdysvaltain dollareita, sillä luottokortilla maksaminen sekä käteisen nostaminen automaatista voi olla ongelmallista.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

ESTA-matkustuslupa

Mikäli matkallasi Etelä-Amerikkaan on lennoilla välilasku USA:ssa (menossa ja/tai paluussa) tarvitset sähköisen ESTA-matkustusluvan tai viisumin. Lue lisää: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/viisumi

Lisää tietoa matkakohteestasi

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia.

Argentiina: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/etela-amerikka/argentiina

Brasilia: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/etela-amerikka/brasilia

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Hyvä läpileikkaus Etelä-Amerikan eteläosasta Palasimme matkalta juuri. Oli erittäin hyvä kokonaisuus: paljon upeaa nähtävää ja koettavaa, sopivasti aikaa kussakin kohteessa ja mukava ryhmä! Sisäisten lentojen aikataulut olivat raskaat, toinen aamuyöstä, toinen iltamyöhään. Espanjaa tai portugalia osaamattomille tällainen valmis kiertomatka on loistava vaihtoehto. Argentiinaa varten pitää varata käteistä, kortilla maksaminen saattaa tulla tosi kalliiksi kurssierojen vuoksi. Lisämaksulliset retket saisivat olla myynnissä yksitellen, ei pakettina, koska osa niistä olisi ollut kiinnostavia, osa ei.
Date published: 2023-03-07
Rated 4 out of 5 by from Hyvin järjestetty ohjelma Ohjelma oli monipuolinen ja hyvin järjestetty. Kaikki toimi. Matkaopas Maria oli erinomainen.
Date published: 2023-03-07
Rated 3 out of 5 by from Raskas Matkalla oli liian paljon nähtävää ja aikaa nähden, Matkan olisi pitänyt olla vain Argentiina ja Paraguai. Tai Paraquai ja Brasilia. Ei koko 3 maata. Lennot matkalla yhteensä lähes 3 vrk yhteensä kun ajatellaan lentokentälle bussilla odottaa lennon lähtöjä ja paluu kentältä kohteeseen ja kaikki yöllä. Lento Posadasiin vasta illalla klo 22 lähtö lentoasemalle 19.30 huone piti luovuttaa jos aikaisemmin päivällä ja hotellissa klo 00.40 aamulla jo 7.30 bussiin ja koko päivä bussissa muutamaan poikkeamaa matkalla – raunioilla ja välipalalla. Ruuhkaa liikenteessä ja rajalla. Bussista pois illalla 18.30! Itaiqu pato oli mahtava toki siinäkin paljon bussia..Iguassun putous upea ja myös Brasilian puolella. 10 päivä laivaristeily joka ei ollut risteily vaan laivalla olemista kaukana rannoista. Paljon hälyä ei kunnolla kuulunut veneopastus, ja tämä oli vielä lisämaksullinen ohjelma, Sen jälkeen omakustanteinen baari reissu,. Sambakoulu oli ok ja esittely kiva, vaan en suosittele tätä maksulla 200 euroa. Pitäisi kuulua koko matkan hintaan, eikä olla lisäretki. Joku päivä meidät kävelytettiin tosi kuumassa keskipäivällä, ihan olemattoman reitin läpi, no joo olihan siellä hieno museo mutta sinne ei menty. tunnin kävelyn jälkeen taksiin ja rannalle jos kuitenkin käveltiin taas pitkälle helteessä isoon ruokapaikkaan... Rion oma aika ihan ok lauantaina. Seuraava aamu kotiin lähtöpäivänä klo 5.30 hereille ja aamiaiselle ja 7 lähti bussi hotellilta. Kristuspatsaalle ja sieltä suoraan kentälle ennen klo 11. Kaikki meni nopeasti ja odoteltiin 3 tuntia lennon lähtöä eli 14.35….. koneessa yli 12 tuntia Välilasku; Vielä 3 tuntia odotusta ennen kotimaata. Eli raskasta ja kallista kun miettii kokonaisuutta
Date published: 2023-02-23
Rated 5 out of 5 by from Upea matka! Palasin matkalta vajaa viikko sitten. Matka oli hyvin suunniteltu ja suomalainen oppaamme oli aivan mahtava ja ammattitaitoinen. Hän järjesti halukkaille kaikenlaista lisä ohjelmaa, joten matka jopa ylitti odotukset! Suosittelen lämpimästi!
Date published: 2023-02-11
Rated 4 out of 5 by from Paljon kiinnostavia kohteita! Paljon kiinnostavia kohteita loistavan matkanjohtajan opastamana, mutta liian tiukalla aikataululla. 1-2 lisäpäivää olisi sopiva. Matkanjohtajalla tiedot ja asenne kohdillaan.
Date published: 2023-02-09
Rated 5 out of 5 by from Hyvä kokonaisuus Hyvin kerätty kokonaisuus, loistava opas, kaikki toimi.
Date published: 2023-02-09
Rated 4 out of 5 by from Hyvä reissu Kaksi viikkoa meni nopeasti tällä reissulla. Ohjelmaa ja lepopäiviä oli sopivasti. Juha-opas veti reissun jäätävän hyvin
Date published: 2023-02-08
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen Etelä-Amerikka Ryhmä oli sopivan pieni, kun meitä oli 13. Opas (Juha) oikein hyvä. Vapaus valita osallistuuko ohjelmiin on myös hyvä. Maiden järjestys ok.
Date published: 2023-02-07
 • y_2023, m_6, d_2, h_24
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_77
 • loc_fi_FI, sid_ARRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja