Uzbekistanin Silkkitiekaupungit

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kiehtova matka myyttisiin Silkkitien karavaanikaupunkeihin: Samarkandiin, Taškentiin ja Buharaan.

Missään muualla Silkkitien historia ja arkkitehtuuri ei ole yhtä näkyvää kuin Uzbekistanin vanhoissa kaupungeissa. Silkkitien karavaanikaupungeissa on vuosisatojen ajan käynyt raskaasti kuormattuja kameleita ja kauppiaita – seuraamme heidän jälkiään legendaarisiin Samarkandiin, Buharaan ja Taškentiin. Eläväisissä kaupungeissa meitä odottavat kimaltavat kupolit, tuhansia vuosia vanhat moskeijat ja mitä kauneimpien mosaiikkien väriloisto. Sukellamme myytteihin ja tarinoihin, joissa Aleksanteri Suuren, Tšingis-kaanin ja Timur Lenkin valtakunnat syntyvät, kukoistavat ja tuhoutuvat.

Vilkkaat, eksoottiselta tuoksuvat basaarit houkuttelevat matoillaan, huolellisesti valmistetuilla käsitöillään, villa- ja silkkituotteillaan – hintaan, josta voi neuvotella, kunnes molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä. Ystävällisiä paikallisasukkaita tapaamme kaupunkien kujilla ja vanhoissa teehuoneissa. Asumme siisteissä kolmen tähden hotelleissa. Reittimme Uzbekistanissa pitkin Silkkitietä vie meidät mukavasti läpi koskemattomien ja karujen aavikkomaisemien ja vuoristojen. Silkkitie oli muinoin maailman tärkein kulkureitti, jonka kautta kulkivat tavaroiden lisäksi tiede, ideat ja uskonto.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Uzbekistanin soum

Päiväohjelma 9 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki - Taškent
Päivä 2
Saapuminen Taškentiin - kaupunkikierros
Päivä 3
Taškent - Buhara. Pikajuna ja kaupunkikierros, sis. mm. Arkin linnoituksen
Päivä 4
Buhara - kaupunkikierros, sis. mm. Bakhouddin Nakshbandin mausoleumin
Päivä 5
Buhara - Shakrisabz - Samarkand. Timur Lenkin kotikaupunki ja edelleen Samarkandiin
Päivä 6
Samarkand. Kaupunkikierros, sis. mm. Registanin aukion ja Gur Emirin
Päivä 7
Samarkand - kaupunkikierros, sis. Silkkitiemuseonn
Päivä 8
Samarkand - luotijunalla Taškentiin. Shah-i-Zinda-nekropoli ja Ulugh Begin observatorio
Päivä 9
Lento Taškent - Helsinki

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Taškent

Lennämme Helsingistä Uzbekistaniin (välilasku).

Päivä 2
Saapuminen Taškentiin - kaupunkikierros

Laskeudumme Uzbekistanin pääkaupunkiin Taškentiin. Maahantulomuodollisuuksien jälkeen ajamme suoraan hotellille. Syömme kevyen aamiaisen hotellilla.

Venäläisten valloitettua Taškentin 1865 se on ollut maan portti itään sekä vuodesta 1939 maan pääkaupunki. Kolmen miljoonan asukkaan Taškent on Keski-Aasian merkittävin kaupunki. Harvan keskiaasialaisen kaupungin historia on yhtä värikäs kuin Taškentin. 400-luvulla paikka tunnettiin nimellä Chach. Pian seurasi sarja valloittajia: turkkilaiset, arabit, Tšingis-kaani, Timur Lenk, kazakit, kalmukit ja 1800-luvun alusta vielä samanidit – kaikki halusivat hallita Taškentia. Raju maanjäristys ravisteli Taškentia 1966 ja tuhosi isoja osia kaupungista. Maanjäristyksestä johtuen Taškentin katukuvaa leimaavat modernit rakennukset, mutta kaupunkia piristävät kuitenkin elementit, jotka on helppo yhdistää uzbekistanilaiseen ja venäläiseen kulttuuriin.

Levättyämme lähdemme tutustumaan lähemmin Uzbekistanin pääkaupunkiin. Kierros alkaa Khazrati-Imomista, joka on usean koraanikoulun ja moskeijan muodostama kaunis rakennuskompleksi. Khazrati-Imomissa sijaitsee mm. Djuma-moskeija sekä arvostettu koraanikoulu Barak-Khan, jossa säilytetään vanhinta käsinkirjoitettua Koraania (Uthman Qu’ran). Abdul Kassim  madrasassa voimme ihailla taitavimpien uzbekistanilaisten taiteilijoiden töitä, kuten silkkipaperimaalauksia, puutöitä ja keramiikkaa. Käymme lähellä sijaitsevassa Kaffal-Shashin mausoleumissa sekä Kukeldash-madrasassa. Kierros vie meidät myös basaariin, jossa myydään kaikkea vihanneksista ja leivästä vaatteisiin ja taloustarvikkeisiin. Jatkamme kierrosta Amir Timur Squarelle, puistomaiselle aukiolle. Aukiolla seisoo keskiaasialaisen sotaherran Timur Lenkin (1336–1405) patsas sekä perinteistä neuvostoarkkitehtuuria edustavia hotelleja. Saamme tilaisuuden nähdä myös Taškentin kuuluisan metron, joka on koristeltu marmorilla ja graniitilla. Suuntaamme vielä kierroksen päätteeksi Itsenäisyyden aukiolle. Syömme lounaan päivän aikana ja ilta on omaa aikaa.

Päivä 3
Taškent - Buhara. Pikajuna ja kaupunkikierros, sis. mm. Arkin linnoituksen

Taškentista matkustamme Afrosiayb-pikajunalla yli Kyzylkumin autiomaan Buharaan, yhteen Silkkitien kuuluisimmista keidaskaupungeista. Buhara on yksi Keski-Aasian tunnelmallisimmista kaupungeista. Buhara oli ollut olemassa jo pitkään, kun Aleksanteri Suuri valloitti sen 329 eKr.

Sijainti Mervin, Konya-Ugenchin, Heratin, Kabulin ja Samarkandin muodostaman kehän keskellä teki siitä kiinnostavan kohteen monille sotaherroille. Heidän joukossaan oli myös arabikomentaja Qutaiba, joka 700-luvun alussa toi islaminuskon Buharaan. 1200-luvulla Tšingis-kaani tuhosi kaupungin lähes maan tasalle. Se kuitenkin nousi tuhkasta, ja kauppiaiden myötä kaupunki rikastui.

Puolenpäivän aikoihin saavutamme Kyzylkumin autiomaan suurimman keidaskaupungin ja aiemmin itsenäisen emiraatin; Buharan. Ensimmäisenä menemme Ichan-Kalsin labyrinttimaisen vanhankaupunkiin. Näemme Ismail Khodjan-kompleksin kauniine vihreine kupoleineen, Tash Khoulin palatsin ja noin 1000 vuotta vanhan Juma-moskeijan.

Keskustassa sijaitsee mahtava Arkin linnoitus, joka symboloi emiirien valtaa. Yli 20 metriset muurit suojelivat hallitsijoita. Kukoistuskaudella muurien sisällä eli noin 3 000 asukasta.

Iltapäivän aikana tutustumme lisää kiehtovaan vanhaan kaupunginosaan. Monet kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä – kauniit moskeijat sinisine kupoleineen, kaupunginportit ja vaikuttavat aukiot – löytyvät Poi Kalyan -kompleksista, jossa seisoo myös kaupungin korkein minareetti Arslan Khan, joka tunnetaan paremmin Kuoleman minareettina. Nimi johtuu siitä, että vielä reilut sata vuotta sitten hallitsijat surmasivat vihollisensa heittämällä heidät alas tornista. 

Lyab-i Khauz -aukio, jonka keskellä on iso allas, on kaupungin keskus. Täällä on teehuoneita, joissa vanhat uzbekkiherrat juovat vihreää teetä, juttelevat ja pelaavat lautapelejä. Altaan päissä sijaitsevat Nodir-Divan-Beghi-madrasan rakennukset vuodelta 1623. Nautimme leppoisasta tunnelmasta ennen kuin palaamme hotelliimme.

Yöpyminen Buharassa

 

Päivä 4
Buhara - kaupunkikierros, sis. mm. Bakhouddin Nakshbandin mausoleumin

Vietämme koko päivän Buharassa ja teemme kattavan kaupunkikierroksen, jonka aikana käymme läpi kaupungin historiaa. 

Ensimmäiset kohteemme ovat Buharan arkkitehtonisia helmiä: Bakhouddin Nakshbandin mausoleumi ja Chor-Bakr-nekropoli. Kaunis, hiekanvärinen Bakhouddin Nakshbandin mausoleumi on koristeltu sinisin keraamisin laatoin, jotka ovat tyypillisiä uzbekistanilaisissa rakennuksissa.

Kaupungin ulkopuolella sijaitsee vaikuttava kesäpalatsi Sitorai-Mokhi-Hossa, joka oli Buharan kahden viimeisen emiirin käytössä. Se on kaunis ja kiehtova sekoitus itämaista, eurooppalaista ja venäläistä arkkitehtuuria. Tosiasiassa kesäpalatsi koostuu kolmesta rakennuksesta: vanhasta kesäpalatsista, kahdeksankulmaisesta paviljongista ja rakennuksesta pienen lammen luona. Täällä emiiri vietti mukavaa elämää haaremin ja eksoottisten eläinten ympäröimänä.

Paluumatkalla hotelliimme ohitamme kaupungin suuren basaarialueen, Coumpol-basaarin. Toimivia verstaita ja kojuja, joissa valmistetaan laadukkaita paikallisia käsitöitä ihan samaan tapaan kuin satoja vuosia sitten. Hienoja käsinkudottuja tekstiileitä, joista Keski-Aasia on tunnettu: suzanit, silkit, ikatit. On puutöitä, tyynyjä, mattoja ja keramiikkaa. Värit ovat upeita.

Yövymme Buharassa.

 

Päivä 5
Buhara - Shakrisabz - Samarkand. Timur Lenkin kotikaupunki ja edelleen Samarkandiin

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Timur Lenkin synnyinkaupunkia, Shakrisabzia – tai Keshiä, kuten kaupunkia tuolloin kutsuttiin – josta alkoi hänen tiensä lammaspaimenesta imperiumin hallitsijaksi. Vuonna 2002 kaupunki täytti 2 700 vuotta.

Timur Lenkin esi-isät olivat mongolialaisia sotilaita. Timur Lenk piti itseään suuren mongolialaisen sotaherran Tšingis-kaanin jälkeläisenä. Noin 1370 Timur Lenk kokosi alueen turkmenistanilaiset heimot suurenluokan sotaretkille.

Shakrisabz on Timur Lenkin kaupunki – siitä ei ole epäilystäkään. Suuri sotapäällikkö ei koskaan unohtanut juuriaan: hän ponnisteli kovasti tehdäkseen synnyinkaupungistaan entistä kauniimman ja turvallisemman. Kaupunkia suojelemaan rakennettiin paksut muurit ja vallihaudat nostosiltoineen. Rakennettiin palatseja ja puutarhoja.

Näemme Ak-Saray-palatsin rauniot, Dor-ut Saodat -kompleksin ja Khazratiy-Iman-moskeijan, Jahongir-mausoleumin ja Dor-ut Tillavat  kompleksin rauniot unohtamatta suorastaan groteskin kokoista Timur Lenkin patsasta. Patsas on suosittu kuvauskohde, ja hääparit poseeraavat mielellään patsaan juurella. 

Iltapäivällä ajamme bussilla Samarkandiin. Se tunnetaan myös nimillä Sielun puutarha, Islamin jalokivi ja Maailman peili. Samarkand on Keski-Aasian tarunhohtoisin kaupunki, jolla on tuhansia vuosia pitkä historia Silkkitien keskuksena sekä kulttuurikaupunkina. Perille saavuttuamme ajamme hotellille, johon majoitumme seuraaviksi kahdeksi yöksi.

Päivä 6
Samarkand. Kaupunkikierros, sis. mm. Registanin aukion ja Gur Emirin

Samarkandissa on paljon nähtävää. Sen historiallinen keskusta ei ole niin hyvin säilynyt kuin Buharan, mutta sen sijaan kaupungista löytyy joitakin Keski-Aasian ainutlaatuisimpia kulttuuriaarteita.

Tunnetuin nähtävyys on Registan-aukio, joka sijaitsee Samarkandin sydämessä. Aukiota reunustavat kolmella sivulla täydellisessä arkkitehtonisessa harmoniassa rakennukset, minareetit ja madrasat. Ulugh Beg -madrasa, Tillya-Kari-madrasa ja Shir Dor -madrasa ovat kaikki arkkitehtonisia mestariteoksia, joita Unesco suojelee.

Tšingis-kaanin joukot tuhosivat kaupungin pahoin 1220, mutta vuonna 1369 Samarkand nousi uuteen kukoistukseen, sillä Timur Lenk teki siitä pääkaupungin.

Gur-e Amir eli Emiirin hautakammio on jälleen yksi Samarkandin kauniista rakennuksista. Timur Lenk rakennutti 1404 Gur-e Amirin upean kupolin ja hautamuistomerkin kuolleen lapsenlapsensa Muhammad Sultanin kunniaksi. Kun Timur Lenk 1405 kuoli, myös hänet haudattiin Gur-e Amiriin. Rakennusten yllä lepää rauha, ja kauniisti koristeltuun kupoliin on kirjoitettu runollisesti: ”Mikäli taivas katoaisi, kupoli korvaisi sen”.

Loppupäivän ohjelmassa on omaa aikaa. Vanhassa kauppakaupungissa on lukuisia basaareja ja työhuoneita, joissa valmistuu mattoja, keramiikkaa, tekstiilejä ja muita taidekäsitöitä. Ehkä joku tuotteista houkuttelee ja päätyy matkalaukkuusi.

Yöpyminen Samarkandissa.

Päivä 7
Samarkand - kaupunkikierros, sis. Silkkitiemuseonn

Tänään menemme hieman kaupungin ulkopuolelle ja vierailemme uudessa Silkkitiekompleksissa, joka on rakennettu Samarkandin vanhankaupungin ulkopuolelle. Täällä on nähtävillä kopioita muutamista maan tärkeimmistä kulttuuriaarteista, kuten Khivan ja Ferganan kauppakaduista, vaikuttavista palatseista ja minareeteista. Sekä kauniita esimerkkejä maan vaikuttavasta käsityöläisperinteestä.

Syömme lounaan alueella ennen kuin otamme suunnan takaisin Samarkandiin. Matkan varrella Vverailemme Konigilin maalaiskylässä Samarkandin lähistöllä. Kylässä on vuosisatojen ajan valmistettu erittäin hienolaatuista käsintehtyä paperia. Yksi mestareista näyttää meille, kuinka mulperipuun kuori muuntuu hienoksi paperiksi.

Yöpyminen Samarkandissa.

Päivä 8
Samarkand - luotijunalla Taškentiin. Shah-i-Zinda-nekropoli ja Ulugh Begin observatorio

Aloitamme päivän käymällä katsomassa ainutlaatuista Shah-i-Zinda-nekropolia (hautausmaa, joka muistuttaa kooltaan pientä kylää), sekä Bibi-Khanym-moskeijaa. Käymme katsomassa myös Ulugh Begin observatoriota vuodelta 1429. Observatorio oli 1400-luvulla maailman edistyksellisin, ja siellä tehdyt havainnot pätevät yhä.

Käymme myös profeetta Danielin mausoleumissa. Vanhan testamentin profeetta – tosin Raamattu ei puhu hänestä profeettana – syntyi n. vuonna 600 eKr. Danielin maalliset jäännökset on haudattu kaiken kaikkiaan kuuteen paikkaan: kolme sijaitsee Irakissa, kaksi Iranissa ja yksi täällä Samarkandissa. Tarinan mukaan Timur Lenk oli haudannut profeetan käden mausoleumiin. Monet pyhiinvaeltajat käyvät mausoleumissa, sillä se on pyhä paikka niin kristityille, juutalaisille kuin muslimeillekin. 

Tämän jälkeen ajamme asemalle ja nousemme luotijunan kyytiin. Luotijuna on ensimmäinen laatuaan Keski-Aasiassa ja kuljettaa meidät 344 kilometrin päähän Taškentiin kahdessa ja puolessa tunnissa. Kaikki vaunut ovat savuttomia ja istuimet mukavia. Junassa on myös ravintolavaunu, josta voi ostaa juotavaa ja pientä syötävää.

Saavuttuamme perille bussi vie meidät hotellille ja majoitumme. Illallisen syömme yhdessä. Lähdemme kentälle enne puolta yötä.

 

Päivä 9
Lento Taškent - Helsinki

Kotimatka.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
198€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Taskent – Helsinki (välilaskut) turistiluokassa 
 • Majoitus 7 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Puolihoito pvät 2-8 
 • Junamatka Taskent - Buhara ja Samarkand - Taskent
 • Retket ja kuljetukset ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • Palvelurahat kuljettajille, paikallisoppaille ja hotellin henkiökunnalle n. 60 USD/hlö
 • Valokuvaus- ja videointi -maksut nähtävyyksillä ja matkan aikana (mikäli valokuvaa) n. 1 USD/kohde/lupa

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Majoitus

Taškent: 2 yötä (1 yö menossa ja 1 yö paluussa)
Buhara: 2 yötä
Samarkand: 3 yötä

Liikkuminen

Matkan aikana kävellään paljon ja maasto on vaihtelevaa, joten kohtuullinen peruskunto on tarpeen.

Tukevat ja tutut kävelykengät ovat ehdoton matkavaruste. Ota mukaan lippalakki/hattu, tuulenpitävä takki sekä suojaavaa aurinkovoidetta. Pieni reppu, johon voi pakata esim. vesipullon, on hyvä ottaa mukaan. Reppu on myös kätevä junamatkoilla.

Osa ajettavista teistä on huonokuntoisia, joten säästä riippuen ajomatkoihin voi mennä ennakoitua enemmän aikaa.

Lääkkeet

Mikäli tuot maahan seuraavia lääkeaineita/ lääkkeitä, mukaan voi ottaa ainoastaan matkan aikana tarvittavan määrän, alkuperäispakkauksessa ja mukana tulee olla englannin kielinen todistus/resepti lääkkeiden tarpeellisuudesta: tramadol, kodeiini, morfiini, opiaatti, stesolid, unilääkkeet ja antidepressiiviset lääkkeet.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Valokuvausmaksu

Uzbekistanissa maan tärkeiden nähtävyyksien kuvaaminen on maksullista ja paikallinen tapa on ostaa valokuvauslupa 1 US-dollarilla, joka maksetaan käteisellä kuvauskohteessa.

Valuutta

Luottokortit käyvät vain harvoissa paikoissa, joten ota mukaan Yhdysvaltain dollareita tai euroja. Parhaiten pärjää pienillä seteleillä (5, 10 ja 20€). Huonokuntoisia seteleitä voi olla vaikea vaihtaa paikalliseen valuuttaan.

Lue lisää Uzbekistanista

Lue lisää Uzbekistanista: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/uzbekistan

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia. 

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Kiitos mielenkiintoisesta matkasta. Olen todella tyytyväinen matkaan ja sen monipuolisuuteen. Käsitys maasta muuttui täysin. Matkaopas ja paikallisopas aivan loistavia. Pitkä lento ainoa haittapuoli, kaikesta muusta matkustamisesta paikasta toiseen kuului asiaan ja oli tarpeeksi pysähdyksiä. Uskomattoman kaunista, ystävällisiä ihmisiä, siistiä, hyvää ruokaa. Nautin ja suosittelen.
Date published: 2024-05-14
Rated 5 out of 5 by from Häikäisevää kauneutta ja kiinnostavia tarinoita Matka oli hyvin kiinnostava, näkemämme asiat häikäisevän kauniita ja kuulemamme kertomukset kiinnostavia. Ruoka oli hyvää, valitut ravintolat siistejä. Siistit ja viihtyisät hotellit sijoittuivat niin, että tarvittaessa lähistöltä löytyi ravintoloita ja kauppoja. Siirtyminen kaupunkien välillä luotijunalla oli nopeaa ja mukavaa, bussimatkalla näimme maisemia ja maaseutua. Aikataulu ei ollut liian tiivis vaan iltaisin jäi hyvin omaa aikaa, jota myös kohteissa jätettiin valokuvaamista ja ostoksia varten, jäi iltaisin lepoon tai itsenäiseen kiertelyyn turvallisessa ympäristössä.
Date published: 2024-05-14
Rated 5 out of 5 by from Upea Uzbekistan Matkalla 4/24. Uzbekistan, sen kansa, historia ja monumentit ovat kiehtovia. Ohjelma oli erinomaisen hyvin suunniteltu. Kaikki toimi moitteettomasti. Matkanjohtaja ja paikallisopas olivat hyvin kokeneita ja ammattitaitoisia ja toimivat upeasti yhdessä. Päiväohjelmaa soviteltiin joustavasti ryhmän, sään ja muiden tapahtumien mukaan ja mukaan mahtui matkanjohtajan, paikallisoppaan ja kuljettajan järjestämiä kivoja ex tempore -yllätyksiäkin. Ryhmän koko oli sopiva ja matkakumppanit mukavia. Matkan hinta-laatusuhde mikä paras.
Date published: 2024-05-07
Rated 5 out of 5 by from Hienoa historiaa Silkkitien tärkeissä solmukohdissa Matka oli erinomaisen onnistunut. Sekä suomalainen että paikallinen opas olivat molemmat ihan huippuja. Järjestelyt toimivat, hotellit hyviä ja toimivia. Maan siisteys ja ihmisten ystävällisyys yllättivät positiivisesti. Matkakohteet olivat silkkitien tärkeimpiä solmukohtia ja upeasti entisöityjen massiivisten madrassien, minareettien ja moskeijojen koko ja upeus mykisti. Erinomaiset matkakumppanit tekivät matkasta todella onnistuneen. Paikallisen oppaan tietämys oli todella ihaltavaa! Hieno matka.
Date published: 2024-05-02
Rated 5 out of 5 by from Uzbekistan Silkkitiet Olin matkalla huhtikuussa 2024. Kaikki toimi erinomaisesti. Matkaoppaamme Tuula Pohjalainen oli ammattitaitoinen ja hyvä. Samoin paikallisoppaamme, joka kulki koko kiertomatkan ( 3 eri kaupunkia) mukanamme, oli kokenut ja asiantunteva. Koimme ja näimme paljon. Vahva suositus alueen historiasta kiinnostuneille. Omalla kohdallani ennakkoluulot U-stania kohtaan karisivat kertaheitolla.
Date published: 2024-05-01
Rated 5 out of 5 by from Hyvä ohjelma 9 pv:n matkalle Sisältö oli hyvä; kaikki tärkeät kohteet nähtiin; mutta viimeisellä päivällä turha kiire (aamuulla 3 tuntia odotus hotellissa oli turha). Ravintolat hyvin valittu. Vaihtoehtoiset matkat eri hotelli-tasolla (lähellä keskusta) olisi hyvä asia (esim. Saksassa yleinen).
Date published: 2018-05-28
Rated 4 out of 5 by from Paljon uutta mielenkiintoista nähtävää ja tietoa. Avartavaa. Hyvä matka
Date published: 2018-05-07
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen matka, loistavat oppaat Olin 9 päivän matkalla, joka vei Tashkentista Bukharan ja Samarkandiin.Maana Uzbikstianilla on mielenkiintoinen historia, joka on vaikuttanut sekä kultturiin että ihmisiin. Ihmiset ovat hyvin rauhallisiaystävällisiä ja rehellisiä, ja avomielisiä. Hotellit olivat siistejä ja henkilökunta avulias. Ainoa kritiikkini on, että hotellit olivat vähän liian kaukana keskustassa, eikä ollut palveluja, kauppoja tai ravintoloita kovin lähellä . Koska suuri osa ryhmästä oli eläkkeläisiä, ja olisi pitänyt osata venäjän kieltä tai Uzbek (englantia ei osata vielä koven yleisesti), oli vähän vaikeä lähteä kaupunkiin etsimään erilaisia ruokapaikkoja. Siksi useimmat söivät oppaiden tilamat ateriat ryhmän kanssa . Ruoka oli hieman yksitoikoista, ja monen mielestä ateriat painottivat liian paljon lihaa ja leipä. Salaatit olivat yleensä hyviä. Nähtävyydet olivat hienoja mutta ehkä liian monta moskeijoita ja mausoleumia. Kiva käynti oli sillkipapertehtaassa. Nähtiin kyllä maaseutua ja hienoja maisemia vuoristossa matkalla Shakribadziin. Käyntejä bazaareissa olivat mielenkiintoisia. Ehkä se ei ollut järjestäjien vika, mutta oli 3 hyvin aikaista lähtöä, joka oli aika rasittava. Kaiken kaikkiaan hyvä matka, jossa opimme paljon ja saimme uusia mielenkiintoisia kokemuksiaerilaisesta maasta ja elämäntavoista. Oppaille paljon kiitoksia.
Date published: 2018-05-04
 • y_2024, m_5, d_19, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_40
 • loc_fi_FI, sid_UZRTR05, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja