Oopperamatka Veronaan - Aida & Madame Butterfly

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Hurmaannu Pohjois-Italian maisemista ja oopperan klassikoista. Unohtumattomat illat Italian kesäisen taivaan alla ainutlaatuisessa Arena di Veronassa.

Arena di Verona on koonnut oopperanystäviä yhteen jo yli 100 vuoden ajan. Matkalla nautimme oopperasta, Arenan tunnelmasta ja Pohjois-Italian antimista.
Aloitamme tyylikkäästä Milanosta, jossa teemme lyhyen kävelykierroksen ja virittäydymme oopperamatkan tunnelmaan ihailemalla Milanon yhtä tunnusmerkkiä, La Scala -oopperataloa.
Romeon ja Julian kaupunki odottaa meitä, joten matkamme jatkuu rakastavaisten ja oopperan Veronaan. Majoitumme kaupungin ulkopuolelle. Täältä käsin teemme päiväretket ja menemme Veronan keskustaan sekä Arena di Veronaan, jossa pääset kahtena iltana nauttimaan ainutlaatuisista oopperaelämyksistä iltataivaan alla.
Sinulla on mahdollisuus tutustua toisena matkapäivänä viehättävän kaupungin hyvin säilyneisiin palatseihin, luostareihin, kujiin ja kutsuviin toreihin itsenäisesti.
Tai voit valita aamupäivän teemaksi Pohjois-Italian makunautinnot ja lähteä mukaan lisämaksulliselle viinitilaretkelle täyteläisen ja samettisen Amarone-viinin kotimaisemiin. Palaamme retkeltä hyvissä ajoin, joten sinulla on halutessasi aikaa tutustua Veronaan myöhemmin iltapäivällä.
Vierailemme matkan aikana keskiaikaisessa Borghetton maalaiskylässä ja Gardajärven kauniissa Sirmionessa.
Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Ryhmämatka, Oopperamatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Milano - Verona
Päivä 2 Verona - lisämaksullinen retki viinitilalle ja illalla ooppera Aida
Päivä 3 Keskiaikainen Borghetto, Gardajärvi ja ooppera Madame Butterfly
Päivä 4 Milano - Helsinki

Hotelli

SHG Hotel Catullo

Majoitumme SHG Hotel Catullo-hotelliin, joka sijaitsee noin vartin ajomatkan päässä Veronasta. Jokaisessa huoneessa on hiustenkuivain, puhelin, tv, tallelokero, minibaari ja ilmastointi. Maksuton wifi toimii sekä huoneissa että yleisissä tiloissa.

SHG Hotel Catullo
Viale del Lavaro 35-37
37036, S. Martino Buon Albergo
Verona, Italia

Hotellin kotisivut: http://www.shghotelcatullo.com/en/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Milano - Verona
Julian parveke, Verona
Lennämme Lufthansan reittilennolla Helsingistä Münchenin kautta Milanoon. Saavuttuamme ajamme bussilla keskustaan ja teemme pienen kierroksen katsellen Milanon tärkeimmät nähtävyydet. Näemme kuuluisan oopperatalon La Scalan, katsastamme kauniin goottilaistyylisen katedraalin sekä käymme upeassa Galleria Vittorio Emanuelessa, jota kutsutaan Milanon hienoksi olohuoneeksi. Katettu ostoskeskus oli milanolaisten lahja Italian ensimmäiselle kuninkaalle Vittorio Emanuele II:lle vuonna 1878. Täällä on rinta rinnan elegantteja putiikkeja, joista Milano tunnetaan.
Seuraavaksi on aika elää kuin italialaiset: suunnatkaamme baariin nauttimaan aperitiivit. Kokeile vaikkapa Aperol Spritziä, tyypillistä italialaista kesäjuomaa, joka sopii täydellisesti lämpimiin päiviin.
Iltapäivällä jatkamme matkaa kohti Veronaa. Hotellimme sijaitsee vartin ajomatkan päässä keskustasta. Koska monet ovat heränneet tänään varhain, syömme illallisen hotellin ravintolassa. Ruoka ei kenties kohoa gourmet-kokemusten huippukastiin, mutta täyttää varmasti paikkansa tässä kohtaa pitkää päivää.
Päivä 2
Verona - lisämaksullinen retki viinitilalle ja illalla ooppera Aida
Veronan amfiteatteri

Tänään tutustumme Veronaan. Viehättävässä kaupungissa riittää mukavia kahviloita ja putiikkeja sekä monenlaisia kulttuuritapahtumia. Tarina Romeosta ja Juliasta nosti Veronan kirjallisuuden maailmankartalle. Täältä löytyy kuuluisa parveke, joka on toiminut maailman tunnetuimman rakkaustarinan näyttämönä.

Veronan kapeilla kaduilla on vaateliikkeitä, kenkä- ja laukkukauppoja jokaiseen makuun ja jokaiselle kukkarolle. Pistäydy myös maistamassa alueen viinejä jossakin Veronan monista viinibaareista.

Voit myös lähteä mukaan viinitilalle tutustumaan yhteen Amaronen tuottajista. Vierailemme viinitilalla ja tutustumme kuuluisan viinin valmistukseen – ja tietysti myös maistelemme tilan tuotteita. (Retki ei sisälly matkan hintaan – lisätietoja päiväohjelman jälkeen.) Viinitilavierailun jälkeen ajamme Veronaan, ja ehdit vielä tutustua kaupunkiin. Iltapäivällä ajamme takaisin hotelliin, jossa on aikaa rentoutua hetki ennen illan oopperaesitystä. 

Ajamme hotellilta keskustaan, ja matkanjohtaja kertoo illan oopperasta. Tänään nautimme päivälliseksi rennosti pizzaa lähellä Arena di Veronaa. Pizzaa on monenlaista, mutta aitoa italialaista pizzaa ei voi verrata siihen, mihin olemme kotimaassa tottuneet. Italiassa pizza valmistetaan juuritaikinasta, joka saa levätä 48 tuntia. Pizzapohja on ohut eikä täytteitä ole liikaa. Päivällisen jälkeen kävelemme Arena di Veronaan ja etsimme istumapaikkamme.

Giuseppe Verdin Aida on vuosia ollut Veronan oopperan tavaramerkki, eikä ihme. Aida oli ensimmäinen ooppera, joka esitettiin Arena di Veronassa vuonna 1913. Aidaa on myös esitetty täällä useiten. Vuonna 2006 juhlittiin peräti 500. esityskertaa.

Oopperan tapahtumat sijoittuvat ensimmäisten faaraoiden aikaiseen Egyptiin. Aida on tarina egyptiläisen henkivartioston päällikön Radamesin ja kauniin orjan Aidan rakkaudesta. Aida on todellisuudessa nuubialainen prinsessa. Rakkaus johtaa molempien kuolemaan. Aida on kiehtova tarina, josta juoni ja musiikki tekevät hienon elämyksen.

Amfiteatteri rakennettiin 30 jKr. Siellä järjestettiin tuonaikaisia sirkusesityksiä “I ludii” – kansan viihdyttämiseksi. “Leipää ja sirkushuveja”, kuten sanonta kuuluu.
Teatteri on yllättävän koskematon. Alunperin teatteri oli rakennettu valkeasta ja vaaleanpunaisesta kalkkikivestä, mutta vuoden 1117 maanjäristyksen jälkeen – joka tuhosi myös teatterin uloimman kehän – sitä käytettiin rakennusmateriaalina muissa paikoissa. Onneksi renessanssin kiinnostus antiikkia kohtaan pelasti teatterin. Voimme kiittää renessanssia siitä, että Veronassa on yhä tänä päivänä näin kaunis amfiteatteri.

Huolimatta puuttuvasta katosta ja uloimmasta muurista teatterin akustiikka on fantastinen lähes jokaiselta istumapaikalta.Tänä päivänä arkkitehdit ja äänisuunnittelijat käyttävät valtavasti aikaa akustiikan luomiseen uusiin oopperataloihin. Täällä Veronassa roomalaiset ovat luoneet upean akustiikan, joka antaa meille mahdollisuuden kuunnella oopperaa avoimen taivaan alla ilman mikrofoneja ja vahvistimia.

Istumme teatterin ikivanhoilla kivipenkeillä melko korkealla. Täältä on parhaat näköalat yli näyttämön ja tummalle taivaalle. Musiikin kannalta paikat eivät ehkä ole parhaat, mutta tunnelma on! Tänne tavallisten ihmisten osastolle saa tuoda omia juomia tai pientä syötävää nautittavaksi pitkän esityksen aikana. Vaihtoehtoisesti eväitä voi ostaa paikan päältä. Istuintyynyjäkin voi vuokrata tai ostaa – ikiaikaiset kivipenkit voivat nimittäin pidemmän päälle tuntua hieman epämukavilta. Ennen esityksen alkua yleisö sytyttää pienet kynttilät luoden näin elävän valomeren pimeyden laskeutuessa ympärille.

Jos haluat panostaa hieman enemmän oopperaelämykseen, voit varata paremmat paikat lähempää näyttämöä. Siellä istutaan numeroiduilla paikoilla oikeilla tuoleilla. Lisämaksu näistä paikoista (kategoria B) on 80 €/hlö/esitys. Lisämaksu kategorian C paikoista alhaalla “poltronella” on 110€/hlö/esitys. Nämä liput tulee varata ennen matkaa.

Esityksen jälkeen meillä on bussikuljetus takaisin hotelliin.

Päivä 3
Keskiaikainen Borghetto, Gardajärvi ja ooppera Madame Butterfly
Sirmione, Gardajärvi

Tänään teemme retken kauniille Gardajärvelle. Ensin käymme pienessä ja viehättävässä Borghettossa, joka sijaitsee Minciojoen varrella. Borghetto on vanha maalaiskylä, joka elää myllyineen täydellisessä harmoniassa joen kanssa. Kaunis linna kertoo paikan strategisesti tärkeästä sijainnista Veronan ja Mantovan välillä. Ehdit hyvin nauttia kupposen kahvia ennen kuin jatkamme matkaa kohti Gardajärveä. Järvelle päästyämme vierailemme Sirmionessa, joka sijaitsee järvelle kurottuvalla kapealla niemellä. Syömme Sirmionessa lounaan, jonka jälkeen on aikaa tehdä pieni kävelykierros. Voit myös lähteä veneretkelle niemen ympäri (ei sisälly matkan hintaan) tai ehkä haluat pulahtaa virkistävään järviveteen. Palaamme iltapäivällä takaisin hotelliin.

1900-luvun alussa Kaukoitään sijoittuvat, romanttiset esitykset alkoivat kiinnostaa eurooppalaista kulttuurieliittiä. Näin kävi myös Giacomo Puccinille, joka näki vuonna 1901 David Belascon näytelmän Madame Butterfly. Puccini inspiroitui onnettomasta rakkaustarinasta, jonka tapahtumapaikkana oli Japani. Tutkittuaan tarkkaan japanilaista musiikkiperinnettä Puccini alkoi säveltää oopperaa Madam Butterfly.

Puccinin klassinen tragedia kertoo 15-vuotiaasta geishasta Cio-Cio-Sanista, joka rakastuu amerikkalaiseen luutnanttiin Pinkertoniin. Vastoin perheensä tahtoa hän vaihtaa nimensä Butterflyiksi ja menee naimisiin luutnantin kanssa, joka palaa pian Yhdysvaltoihin. Madama Butterfly odottaa kolme pitkää vuotta miestään palaavaksi. Vihdoin mies palaa – noutamaan lapsen pois uusi vaimo käsipuolessaan. Nuorelle geishalle tämä on liikaa ja hän tekee itsemurhan isänsä tikarilla: ”Jos ei voi enää elää kunniallista elämää, kuolkoon kunniallisesti.”

Esityksen jälkeen kokoonnumme ja kävelemme bussille, joka vie meidät hotellille.

Päivä 4
Milano - Helsinki
Comojärvi
Ajamme Veronasta Milanoon ja lentokentälle, kotimatka alkaa.

Retki viinitilalle

Amarone on kotoisin kumpuilevalta alueelta Veronan ulkopuolella. Viinitilalla, jolla vierailemme, tutustumme maailmankuulun viinin valmistukseen. Tutustumiskierroksen jälkeen maistelemme tilan viinejä ja nautimme hieman juustoja ja leikkeleitä. Matkalla takaisin hotellille teemme pienen kierroksen Veronan ympäristössä. Ajamme Veronaan, jossa on aikaa katsella kaupungin viehättäviä aukioita tai käydä vilkaisemassa kuuluisaa parveketta, jolla kaunis Julia seisoi. Ehdit hyvin myös nauttia kupin kahvia tai välipalaa.
Iltapäivällä ajamme takaisin hotellille, jossa on aikaa rentoutua hetki ja pukeutua illan oopperaesitystä varten.

Hinta: 24€/hlö

Huomioithan, että retki tulee varata matkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Istumapaikat oopperaesityksissä

Matkan perushintaan sisältyy numeroimattomat A-kategorian istumapaikat. Lisämaksusta voit varata istumapaikan kategoriasta B (Poltroncine di Gradinata Numerata) tai kategoriasta C (Poltrone). Suosittelemme, että varaat paikat matkan varaamisen yhteydessä. Myöhemmin paikkojen saaminen voi olla vaikeaa.
Voit halutessasi varata etukäteen lisämaksulliset istumapaikat

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
100€
Istumapaikat oopperassa
Istuinpaikka B-kategoriasta per esitys/henkilö: 80€
Istuinpaikka C-kategoriasta per esitys/henkilö: 110€
Hintaan sisältyy
 • Lufthansan reittilennot Helsinki-Milano-Helsinki turistiluokassa (menossa Frankfurtin ja paluussa Münchenin kautta)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotellissa
 • kuljetukset, retket sekä sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan
 • kaksi oopperalippua (numeroimattomat paikat, kategoria A),
 • aamiaiset, lounas ja kaksi illallista (ei sis. ruokajuomia)
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Ennakkomaksu tälle matkalle on 300€/henkilö.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 100€ (3 yötä)
 • lisämaksullinen viinitilaretki 24€
 • numeroidut paikat oopperassa B-kategoriassa: 80€/per esitys/henkilö (varattava etkäteen)
 • numeroidut paikat oopperassa C-kategoriassa: 110€/per esitys/henkilö (varattava etukäteen)
 • juomarahat kuljettajalle noin 7€/henkilö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Oopperaesitykset ja amfiteatteri

Amfiteatteri ei ole katettu, joten esitykset ovat avoimen taivaan alla. Oopperajuhlien aikaan sää Veronassa on yleensä kesäinen ja lämmin. Emme kuitenkaan voi taata sateetonta säätä, joten kannattaa varautua vaihtelevaankin säähän ja ottaa mukaan myös lämmintä vaatetusta.

Oopperaesitykset ovat pitkiä ja amfiteatterin kivipenkit ovat kovat. Ota mukaan pieni istuinpehmuste tai viltti. Myös paikan päältä on mahdollista hankkia vilttejä. Oopperakiikarit ovat oiva apuväline nähdä yksityiskohtia esityksestä.

Teatterin alueella on korkeita portaita ja Veronassa on runsaasti mukulakivikatuja. Bussin pysäköintialueelta on noin 600 metrin kävelymatka amfiteatterille, joten laita jalkaan mukavat kengät.

Suurin osa katsojista pukeutuu oopperaan rennosti, ollaanhan ulkoilmassa. Pukeutumistyylejä on kuitenkin useita, istuinkategoriasta riippuen, varsinkin C-luokan paikoilla istuvat katsojat voivat pukeutua hieman juhlallisemmin.

Fondazione de Arena (http://www.arena.it/en-US/HOMEen.html) vastaa oopperajuhlien järjestelyistä ja Albatros Travel toimii järjestäjän sääntöjen ja lippuehtojen mukaisesti. Esitykset pyritään aina toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. Esityksen alkua voidaan siirtää maks. 2,5 tuntia alkuperäisestä ajasta. Mikäli tämän jälkeen esitys peruutetaan, järjestäjä Fonadazione de Arena palauttaa lippurahat. Esitys voi peruuntua esim. sään, lakon tai esiintyjän sairastapauksen vuoksi.

Jos esitys aloitetaan, eikä sitä esim. huonon sään tai muun ylivoimaisen esteen vuoksi kyetä viemään loppuun, lippurahoja ei palauteta.

Säilytä varmuuden vuoksi oopperalipun kanta.

Matkan erikoisluonteen vuoksi noudatamme seuraavia poikkeuksellisia peruutusehtoja

91 päivää ennen matkan alkua peritään toimistokulut 100€/henkilö

90-31 päivää ennen matkan alkua peritään matkan ennakkomaksu 300€/henkilö

30-0 päivää ennen matkaa, hinnasta ei suoriteta takaisinmaksua

Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Rated 5 out of 5 by from Runsas ohjelma Matkakohteet, joissa vierailtiin olivat kiinnostavia. Oppaamme Heikki oli aivan huippu, hän kertoi mielenkiintoisesti tutustumiskohteista ja yleistietoa Italiasta. Kaikki ryhmän jäsenet otettiin henkilökohtaisesti huomioon, esim. liikuntarajoitteiset sekä ruokavaliot. Hotelli oli ihan ok, vaikka aamiaisjärjestelyt eivät oikein toimineetkaan. hotellin syrjäinen sijainti ei haitannut, koska ns. omaa aikaa ei juuri ollut. Aikatauluun olisi voinut ehkä sijoittaa hiukan enemmän vapaa-aikaa johtuen erittäin lämpimästä säästä. Tosin tästähän ei voi ennen matkaa tietää. Kaiken kaikkiaan kiinnostava ja mieleenpainuva matka.
Date published: 2017-08-01
Rated 5 out of 5 by from Odotuksiani vastaava oopperamatka Olin tyytyväinen matkaan kaiken kaikkiaan (lukuunottamatta liian kuumaa ilmaa, mutta se ei ole matkanjärjestäjän vastuulla).
Date published: 2017-08-06
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen matkaohjelma erinomaisella opastuksella. Olimme tällä neljän päivän matkalla heinäkuun lopussa ja matkaohjelman monipuolisuus yllätti positiivisesti. Ei tarvinnut miettiä mitä seuraavaksi tekisi. Olennainen tekijä matkan onnistumisessa oli matkanjohtajamme Heikki Pekkanen. Hänen ammattitaitoa osoittavat, kiinnostavat ja hyvin valmistellut faktatiedot ja tarinat, omakohtaiselta vaikuttava innostus esittämiinsä asioihin, loivat mukavan tunnelman ja antoivat eväitä kuuntelijan mielikuvitukselle. Hän myös piti väsymättä huolta osin melko raihnaisesta ryhmästä.
Date published: 2017-08-01
Rated 4 out of 5 by from Kulttuuria, kulttuuria Matkanjohtaja oli varsinainen kävelevä tietopankki! Ihania yllätyksiä myös matkan varrella, joten sain matkasta enemmän irti kuin osasin odottaa. Oopperat ja retket mieleenpainuvia. Harmitti kuitenkin niiden osalta, jotka kokivat kyllä olleensa ehtojen mukaisessa kunnossa, mutta kuitenkin mentiin nopeimpien kävelijöiden ehdoilla - joten valtaosa opastuksesta meni ohi korvien.
Date published: 2017-08-24
Rated 5 out of 5 by from Matka ylitti odostukset Matka sisälsi enemmän asioita, kuin mitä olimme odottaneet. Opas oli erittäin asiantunteva ja uutta tietoa tuli sopivin annoksin. Opastus eteni hyvin matkan edetessä ja mielenkiinto säilyi koko matkan ajan. Yllätykset olivat mukava lisä. Muutama päivä tuntui pidemmältä, lähes viikon lomalta.
Date published: 2017-08-07
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen sisältö Ohjelma antoisa, hyvin valmisteltu, hoidettu ja erittäin tietopuolinen. Opas on perusteellisesti perehtynyt opastukseen kaikin tavoin. Näin ikäihmiselle kaksi peräkkäistä oopperaa taisi olla rankkaa. Samoin lento välilaskuineen liian väsyttävä.
Date published: 2017-08-01
Rated 5 out of 5 by from Hieno kokemus Oopperan lavasteet hienoja. Esiintyjät hyviä. Tunnelma tosi hyvä. Lisäksi kiva kokemus esityksen (29.7.-17 Madama Butterfly ) keskeytyksestä sateen takia.
Date published: 2017-08-01
Rated 5 out of 5 by from täysipainoinen, hieno ohjelma Uskomattoman paljon sisältöä oli saatu sopimaan näin lyhyeen matkaan. Opas Heikki Pekkanen oli loistava; perillä asioista, avulias ja huolehtivainen.
Date published: 2017-07-31
 • y_2017, m_12, d_17, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_18
 • loc_fi_FI, sid_ITROP27, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Voit myös kirjoittaa meille kysymyksiä matkaan liittyen ja lukea muiden lähettämiä kysymyksiä. Huomiothan, että muiden matkustajien arvioinnit matkasta näkyvät kysymys- ja vastausosion jälkeen.

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

ITROP27AFI