Costa Dorada – Pohjois-Espanja

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Matka sinulle, joka matkustat yksin ja haluat tavata muita matkalaisia, ilman että joudut maksamaan lisämaksua yhden hengen huoneesta.

Yksin -yhdessä

Tälle Costa Doradan Cambrils-matkalle olemme varanneet koko hotellin Albatrosin asiakkaille, ja jokaiselle matkustajalla on oma huone ja ilman yhden hengen huonelisää. Mahdollisuus mukaville omille kokemuksille ja toivottavasti monille uusille matkakavereille!

Matkaan sisältyy retki fantastiseen Tarragonan kaupunkiin, jossa on mm. monia jäänteitä roomalaisten ajalta. Voit varata lisämaksulliset retket Barcelonaan sekä Montblancin ja Reusin kauniisiin kaupunkeihin.

Hintaan sisältyy retki hienolle Prioratin viinialueelle, jossa vierailet Escaladein viinitarhassa ja kauniilla paikalla sijaitsevaan Siruanaan, josta on fantastiset näkymät ympäröivälle maaseudulle.

Majoitumme kauniissa Cambrilsissa ja Hotel Port Eugenissä, hyvätasoisessa kaupunkihotellissa, jonka katolla on uima-allas. Hotellista on noin 150 m:n matka merenrantaan ja se sijaitsee keskellä kaunista Cambrilsia, lähellä satamaa, ravintoloita ja kauppoja. Matkan hintaan sisältyy puolihoito.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Yksin -yhdessä

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta EUR

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Saapuminen Barcelonaan ja kuljetus Cambrilsiin
Päivä 2
Kävelyretki Cambrilsissa – tutustumme kaupunkiin ja markkinat
Päivä 3
Prioryn luostari ja viininmaistajaiset Escaladei ja kauniit näkymät Siuranassa
Päivä 4
Omaa aikaa Cambrilisissa
Päivä 5
Koe roomalaisten Tarragona kaikessa loistossaan!
Päivä 6
Lisämaksullinen retki Barcelonaan
Päivä 7
Lisämaksullinen retki Montblancin keskiaikaiseen kaupunkiin ja modernistiseen Reusiin
Päivä 8
Bussi Barcelonaan ja kotimatka alkaa

Hotelli

Hotel Port Eugeni, Cambrils

Hotel Port Eugeni on 4 tähden (paikallinen luokitus) kaupunkihotelli, joka sijaitsee Cambrilsin kaupungissa. Hotelli sijaitsee erinomaisella paikalla keskellä kaupunkia ja lähellä rantaa. Port Eugenissa on miellyttävä tunnelma. Hotellissa on tyylikkäät ja modernit aulatilat. Huoneiden sisutustyyli vaihtelee ja niissä on modernit mukavuudet. Jokaisessa huoneessa on oma kylpyhuone, ilmastointi, taulutelevisio, minibaari ja ilmainen langaton internetyhteys.  

Hotellissa on monia palveluita, kuten ulkouima-allas hotellin kattoterassilla. Aamiainen ja illallinen tarjoillaan hotellin ravintolassa (molemmat ovat buffet). Illalliseen sisältyy ¼ viiniä ja ¼ vettä 

Hotellissa on myös baari, jossa voit nauttia virkistävän juoman tai kupin kahvia. Hotellin henkilökunta on ystävällistä, huomaavaista ja valmis auttamaan asiakkaita varmistaakseen, että heidän oleskelunsa on miellyttävä.

Hotellin yhteystiedot:

Hotel Port Eugeni, Plaza Aragón, 49, 43850 Cambrils, Tarragona, Espanja

Puhelin: +34 977 36 52 61

porteugeni.com

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.)

Huonetyppi

Käytössämme on kolmea eri huonetyyppiä:

Perushintainen huone (noin 16m2), ei parveketta, tyyppi 1

Tilava kolmen hengen huone (noin 20m2), ei parveketta, tyyppi 2, lisämaksu 25€

Superior-huone (noin 18 m2), parveke, tyyppi 3, lisämaksu 50€

 

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.248€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Saapuminen Barcelonaan ja kuljetus Cambrilsiin

Tervetuloa Kataloniaan! Aloitamme matkamme lentämällä Helsingistä Barcelonaan, josta siirrymme bussilla Cambrilsin viehättävään rannikkokaupunkiin.

Saavuttuamme Cambrilsiin majoitumme keskeisellä paikalla sijaitsevaan hotelliimme, joka on tukikohtamme koko seuraavan viikon ajan. Täällä nautimme rentouttavasta tunnelmasta, hyvästä sijainnista keskellä kaupunkia, ja ainoastaan 150 metrin päässä olevasta satamasta ja merestä.

Myöhemmin illalla kokoonnumme ensimmäiselle illalliselle hotellissa, jossa meitä odottaa buffetpöytä. Sekä aamiainen että illallinen ovat buffetteja, joissa on runsaasti valinnanvaraa. Illallisilla ruoan kanssa tarjoillaan ¼ viiniä ja ¼  pullollista vettä.

Illallisen jälkeen on aikaa rentoutua ja totutella uuteen ympäristöön. Se on myös hyvä tilaisuus tutustua hotellia ympäröivään kaupunkialueeseen ja tehdä rauhallinen kävely merenrannassa.

Päivä 2
Kävelyretki Cambrilsissa – tutustumme kaupunkiin ja markkinat

Tänään lähdemme pienelle kävelylle Cambrilsin keskustaan, jossa asumme. Kaupunki on suosittu kohde sekä matkailijoiden että paikallisten keskuudessa, jotka hakeutuvat rentouttavalle lomalle Välimeren rannalle. Cambrilisissa yhdistyy mukavasti rauhallinen ilmapiiri ja rikas kulttuuriperintö.

Kaupunki tunnetaan kauniista satamastaan, joka on keskeinen osa Cambrilsin identiteettiä. Satamassa keinuu värikkäitä kalastusveneitä ja jahteja, jotka värittävät mukavasti maiseman. Satama on myös tärkeä osa kaupungin kulinaarisia elämyksiä, sillä se on kuuluisa loistavista kalaravintoloistaan, joissa tarjoillaan herkullisia kala- ja äyriäisruokia. 

Teemme kävelykierroksen kaupungin keskustan ​​viehättävillä kaduilla ja aukioilla, joissa on mukava kävellä ja aistia kaupungin tunnelmaa.

Täällä on kauppoja, kahviloita ja ravintoloita, jotka tarjoavat kaikkea paikallisista erikoisuuksista kansainvälisiin ruokiin. Cambrilsilla on myös rikas kulttuuri- ja historiallinen perintö. Kaupungin vanhakaupunki on näkemisen arvoinen hyvin säilyneen arkkitehtuurin, mukulakivikatujen ja historiallisten rakennusten ansiosta. Vanhassakaupungissa on myös museoita, jotka kertovat alueen historiasta ja kulttuurista. 

Keskiviikko on markkinapäivä Cambrilsissa ja vierailemme paikallisilla viikoittaisilla markkinoilla. Markkinat ovat täynnä vilkkaita myyntikojuja, jotka tarjoavat runsaasti tuotteita. Täältä löydät kaikkea kengistä, sukista, vaatteista ja taloustavaroista herkullisiin oliiveihin, makkaroihin ja moniin muihin paikallisiin erikoisuuksiin.

Kiertelemme myyntikojujen välissä ja tutustumme monipuoliseen valikoimaan. Ehkä löydämme muutamia hyviä tarjouksia kengistä tai ihastumme värikkäisiin tekstiileihin. On myös mahdollisuus päivittää keittiö uusilla keittiövälineillä, kuten kattiloilla ja pannuilla. Jos tarvitset uuden vyön tai sukkia, niin täältä niitä taatusti saa.

Katseltuamme ympärillemme ja kenties tehtyämme ostoksiakin, istumme alas paikalliseen kahvilaan. Täällä voit nauttia ansaitun kupin cortadoa tai jotain muuta espanjalaista kahvia.

Kierroksen jälkeen voit halutessasi syödä mukavan lounaan lähellä merta tai mennä hotellille. Ehkä rentouttava hetki hotellin katolla ja uima-altaan äärellä houkuttelee.


 

 

 

Päivä 3
Prioryn luostari ja viininmaistajaiset Escaladei ja kauniit näkymät Siuranassa

Retki alkaa matkalla Escaladeihin, joka sijaitsee Prioratin viinialueella sisämaassa. Kaupunki tunnetaan vaikuttavasta luostaristaan, jolla on rikas historia, joka juontaa juurensa 1100-luvulle. Luostarin perustivat kartusialaismunkit, ja sillä oli ratkaiseva rooli viinintuotannon aloittamisesta Prioratin alueella. Luostarin munkit alkoivat viljellä viinitarhoja luostarin ympärillä. Kun munkit havaitsivat, että alueen maaperä ja ilmasto olivat ihanteellisia viinintuotantoon, he alkoivat istuttaa viiniköynnöksiä ja tuottaa viiniä käytettäväksi uskonnollisissa seremonioissa. Syy siihen, miksi munkit valitsivat tämän alueen viinintuotantoon, johtuu useista tekijöistä. Ensinnäkin alue tunnettiin ainutlaatuisista maaperäolosuhteistaan, jotka koostuivat liuskekivestä ja kalkkikivestä. Nämä maaperätyypit antavat viinille erityistä luonnetta. Lisäksi luostari sijaitsi laaksossa, jota ympäröivät vuoret, mikä loi mikroilmaston; lämpimin päivin ja viilein öin. Olosuhteet ovat ihanteelliset rypäleiden kypsymiseen ja happamuuden säilyttämiseen. Munkit omistautuivat alueen viinituotannon viljelemiseen ja jalostukseen vuosisatojen ajan. Heidän tietämyksensä ja kokemuksensa siirtyivät sukupolvelta toiselle, ja Prioratin viinintuotanto tunnustettiin vähitellen laadustaan ​​ja luonteestaan. Nykyään Priorat tunnetaan yhtenä Espanjan arvostetuimmista viinialueista, ja Escaladein luostari on symboli munkkien panoksesta alueen viiniperinteeseen.

Vierailun aikana meillä on mahdollisuus maistaa erilaisia ​​alueella tuotettuja viinejä. Priorat tunnetaan voimakkaista, täyteläisistä punaviineistään, jotka on valmistettu pääasiassa rypäleistä, kuten Grenache (Garnacha) ja Carignan (Cariñena). Meillä on mahdollisuus nauttia Priorat-viineille tyypillisistä aromeista ja makuvivahteista. Escaladein vierailun jälkeen jatkamme viehättävään Siuranan kylään. Siurana on kuuluisa henkeäsalpaavista näkymistään ja upeasta ympäristöstään. Kaupunki sijaitsee kalliolla ja tarjoaa panoraamanäkymät ympäröivälle maaseudulle, mukaan lukien Prioratin alueen viinitarhoille ja vuorille. Meillä on aikaa tutkia Siuranaa ja ihailla ainutlaatuisia näköaloja. Kaupungissa on kapeita katuja ja aito välimerellinen arkkitehtuuri, jotka luovat mukavanainutlaatuisen tunnelman. Sinulla on myös mahdollisuus ostaa paikallisia erikoisuuksia, matkamuistoja tai vain rentoutua jossakin viehättävässä kahvilassa ja nauttia hetkestä.

Päivä 4
Omaa aikaa Cambrilisissa

Tänään sinulla on koko päivä omaa aikaa ja mahdollisuus tutustua Cambrilisiin omatoimisesti. Kaupunki tarjoaa laajan valikoiman nähtävyyksiä, ostos- ja ruokailumahdollisuuksia.

Voit myös mennä paikallisbussilla läheiseen Saloun pikkukaupunkiin  ja mahdollisesti nauttia muutaman tunnin ajan tässä kauniissa rannikkokaupungissa. Matkanjohtaja voi järjestää halukkaille esim. kävelyretken, säästä ja toiveista riippuen. 

Päivä 5
Koe roomalaisten Tarragona kaikessa loistossaan!

Terragonan kaupunki kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon.  Päivän aikana pääsemme matkustamaan ajassa taaksepäin ja aloitamme kaupunkiin tutustumisen vaikuttavasta roomalaisesta akveduktista. Aiemmin tärkeä roomalainen vesiväylä on tänä päivänä korvattu ankarilla asfalttiteillä. Valuvan veden elävöittävä ääni on korvattu kaukaisten kuorma-autojen loputtomalla huminalla. Tämä mestarillinen arkkitehtoninen ihme on symboli antiikin Rooman kyvystä luoda upeita kaupunkeja. Akvedukti tekee vieläkin vaikutuksen majesteettisilla kaarillaan ja historiallisella merkityksellään. Voit seurailla kävellen kapeaa akveduktia ja ihastella oikeutetusti sen kauneutta ja yksityiskohtia hieman lähempää. Jatkamme tutustumista Tarragonaan vierailemalla kuuluisassa roomalaisessa sirkuksessa, jossa voimme kuvitella jännittäviä ja vauhdikkaita kilpailuja, joita täällä pidettiin kauan sitten. Kuljemme mielessämme takaisin gladiaattoriesitysten ja hevosvaunukisojen uskomattomaan aikaan.

Päivän kohokohta on vierailu vaikuttavassa amfiteatterissa, joka sekin todistaa Rooman vaikutuksesta Tarragonaan. Tällä historialliselle areenalla voimme kuvitella täällä käydyt intensiiviset gladiaattoritaistelut. Voimme ihailla amfiteatterin nerokasta arkkitehtuuria ja sen sijaintia lähellä merta. Jännittävän aamun jälkeen roomalaisten maailmassa on aika jatkaa tutkimusmatkaamme ja vierailla Casa Canalsissa, kauniissa historiallisessa kodissa, joka vie meidät takaisin eleganssin ja hienostuneisuuden aikakauteen. Ihailemme talon lumoavia yksityiskohtia ja annamme sen johdattaa eri aikakauden tunnelmiin.

Pidämme ansaitun tauon ja vietämme virkistävän tuokion, jossa maistelemme aitoa vermuttia. Annamme vermutin mausteisen ja aromaattisen maun tanssia kielellämme kokeaksemme tämän paikallisen erikoisuuden olemuksen. Vermutti on aromaattinen ja mausteinen viinipohjainen juoma, jota nautitaan usein aperitiivina ennen ateriaa. Juoma on peräisin Italiasta ja sitä valmistettiin alun perin lääke-eliksiiriksi.

Lepotuokion jälkeen sinulla on aikaa omin päin tutustua Tarragonaan. Voit kävellä viehättävillä kaduilla, käydä paikallisissa kaupoissa, ja ehkä löytää pieniä espanjalaisia ​​erikoisuuksia kotiin vietäväksi.

Voit myös istua viihtyisässä kahvilassa ja nauttia kaupungille ominaisesta rennosta ilmapiiristä.

Iltapäivän lähestyessä aloitamme matkamme takaisin tukikohtaamme Cambrilsiin.

Päivä 6
Lisämaksullinen retki Barcelonaan

Tänään lähdemme bussilla Katalonian pääkaupunkiin Barcelonaan. Suosittu kaupunki on monelle iloinen jälleennäkeminen ja niille, jotka eivät ole siellä ennen käyneet, on todella jotain mitä odottaa. Kaikki aistit virkistyvät, kun vierailet kauniissa Barcelonassa. Aloitamme päivän kaupungissa pienellä bussikierroksella ja matkanjohtaja tulee kertomaan mitä päivän aikana näemme.

Ajamme Gaudín edelleen keskeneräisen ja monumentaalisen katedraalin, La Sagrada Famílian ohitse. Katedraali on tänä päivänä Barcelonan tunnetuin symboli. Katedraalin rakentaminen aloitettiin 1880-luvulla ja sen odotetaan valmistuvan 144 vuoden rakennustyön jälkeen vuonna 2026. Rakennus on siis selvinnyt joukosta rakentajia, jotka ovat jääneet yksi kerrallaan eläkkeelle suorittaessaan osuutensa töistä Gaudín alkuperäisten piirustusten ja suunnitelmien perusteella. Katedraalia oli ehditty rakentaa 137 vuotta, kunnes havaittiin, ettei rakennuslupaa ole koskaan ollut olemassa. Tämä byrokraattinen ongelma kuitenkin ratkaistiin nopeasti.

Tämän jälkeen jatkamme kaupunkiin tutustumista kävellen. Käymme mm. La Ramblalla, kaupungin tunnetuimmalla bulevardilla, jolla on paljon elämää, klovneja, matkailijoita ja puita noin 1,2 kilometrin matkalla. Et ole käynyt Barcelonassa, ellet vietä hieman aikaa La Ramblalla.

Kurkistamme Barcelonan roomalaiseen menneisyyteen. Näemme osan muinaisesta tiestä, joka alun perin johti roomalaiseen Barcinon kaupunkiin. Tietä reunustavat roomalaisen perinteen mukaiset hautakivet. Ylitämme jälleen Ramblan matkalla kauppahallille, La Boquerialle, jossa värit, tuoksut ja moniääninen myyntikojujen kuoro paljastavat sijaintinsa.  Täältä löydät kaikkea taivaan ja maan väliltä ruokapyramidin kaikilta kerroksilta – ilmakuivatusta kinkusta, tuoreista vihanneksista ja mausteista tuoreeseen kalaan, juustoihin ja erilaisiin espanjalaisiin erikoisuuksiin. Tilastot kertovat, että tästä herkullisten ruoka-ainesten runsaudensarvesta tuodaan todennäköisesti matkatavaroissa kotiin useita syötäviä matkamuistoja.

Kauppahallilta kävelemme vanhassa kaupunginosassa sijaitsevalle Plaza Pi -aukiolle, josta löydät kauniin goottilaisen Santa Maria Del Pi -kirkon, jonka suuri ja värikäs ruusuikkuna on erityisen kaunis. Englantilainen kirjailija ja toimittaja George Orwell mainitsee kirkon "Homage to Katalonialle-kirjassaan", joka on hänen henkilökohtainen kertomuksensa Espanjan sisällissodasta, johon hän itse osallistui.

Sinulla on omaa aikaa kaupungissa ennen kuin palaamme Cambrilsiin ja hotelliimme, jossa illallinen odottaa.

(Päivän kokonaisajomatka on noin 200 km – noin 3 tuntia.)

Retken hinta on 60€/hlö (Retki varataan etukäteen matkan varaamisen yhteydessä tai asiakaspalvelustamme).

 

 

Päivä 7
Lisämaksullinen retki Montblancin keskiaikaiseen kaupunkiin ja modernistiseen Reusiin

Aloitamme päivämme vierailemalla kauniissa keskiaikaisessa Montblancin kaupungissa, jota ympäröi hyvin säilynyt kaupunginmuuri. Aloitamme päivämme vierailemalla kauniissa keskiaikaisessa Montblancin kaupungissa, jota ympäröi hyvin säilynyt kaupunginmuuri. Kävelemme kaupungin mukulakivikatuilla ja löydämme sen aidon tunnelman. Montblanc tunnetaan historiallisesta merkityksestään ja henkeäsalpaavasta arkkitehtuuristaan. Ihailemme vanhoja kaupungin portteja, kaupungin aukioita ja vaikuttavia kirkkoja, jotka todistavat sen loistokkaasta menneisyydestä.

Keskiaikaisen Montblancin vanhaakaupunkia ympäröi vankka muuri.  Montblancissa kuulet legendaarisen tarinan vuodelta 1275 Sant Jordista, Saint Georgesta ja lohikäärmeestä. Näemme kauniita koristeita ja monumentteja, jotka juhlivat tätä tarinaa, mukaan lukien vaikuttavan tornin, joka symboloi sankarin ja lohikäärmeen välistä taistelua. Matkanjohtaja kertoo lisää paikan päällä. Vierailtuamme Montblancin luostarissa jatkamme Reusiin. Kaupunki on kuuluisa kauniista modernistisesta arkkitehtuuristaan ​​ja siitä, että se on yhden maailman ikonisimman arkkitehdin, Antoni Gaudín, syntymäkaupunki. Nautimme miellyttävästä kävelystä kaupungin kaduilla ja tutustumme vaikuttaviin rakennuksiin, jotka todistavat Reusin arkkitehtonisista rikkauksista.

Modernismi, joka tunnetaan myös nimellä Art Nouveau, oli taiteen ja arkkitehtuurin liike, joka syntyi 1800-luvun lopulla ja kukoisti 1900-luvun alussa. Tyyli liittyy 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun taloudelliseen ja teolliseen kehitykseen. Monet kaupan ja teollisuuden avulla vaurastuneet paikalliset kauppiaat halusivat tuoda esille menestymistään ja asemaansa arkkitehtuurin avulla.

He pyrkivät luomaan innovatiivisia ja ainutlaatuisia rakennuksia, joissa yhdistettiin taiteellisia elementtejä nykyaikaisiin tekniikoihin. Joitakin Reusin modernistisen arkkitehtuurin merkittävimpiä esimerkkejä ovat Casa Navàs, kaupungin raatihuone Casa Rull ja Casa Gasull.

Nämä rakennukset tunnetaan vaikuttavista julkisivukoristeistaan, ainutlaatuisesta suunnittelustaan ​​ja innovatiivisesta materiaalien käytöstä. Modernismin tutkiminen Reusissa on rikastuttava kokemus.

Pienen kierroksemme jälkeen Reusin keskustassa on mahdollista vierailla omatoimisesti Casa Navàsissa, joka on kaikille avoin (sisäänpääsy n. 12 €). Casa Navàs, jonka suunnitteli Lluís Domènech i Montaner, yksi Katalonian kuuluisimmista modernistisista arkkitehdeistä.

Talo on todellinen helmi ja esittelee meille tyypillisiä elementtejä, jotka ovat ominaisia ​​tälle aikakaudelle.

Arkkitehtuuriseikkailumme jälkeen jatkamme kokemuksiamme vierailemalla Reusin "Vermouth -museossa", jossa baarin omistaja laitanut esille suuren kokoelman erilaisia ​​vermuttipulloja ja julisteita menneeltä aikakaudelta. Täällä tutustutaan vermutituotannon ylpeään perinteeseen ja opitaan eri mauista ja valmistusprosessista. Tarjoamme luonnollisesti toisenkin lasillisen talon omaa vermuttia samalla kun nautimme kodikkaasta tunnelmasta.

Vermouthin ja Katalonian Reusin kaupungin välinen yhteys on syvästi juurtunut historiaan ja perinteisiin. 1800-luvun puolivälissä Reus koki talouskasvun ja teollisuuden nousukauden.

Kaupunki oli tunnettu viinintuotannostaan ​​ja -kaupastaan, ja juuri tänä aikana Vermutti tuotiin alueelle. Reusista tuli vermutin tuotannon ja jakelun keskus, ja juoma sai nopeasti suosion paikallisen väestön keskuudessa. Vermutin suosioon Kataloniassa vaikuttivat useat tekijät. Ensinnäkin vermutti oli suhteellisen halpaa ja helposti saatavilla verrattuna muihin markkinoiden luksusjuomiin. Tämä teki siitä suosikin työväenluokan keskuudessa ja vaikutti sen leviämiseen Kataloniassa.

Iltapäivällä palaamme hotelliimme Cambrilsissa.

Retken hinta on 35€/hlö. (Retki varataan etukäteen matkan varaamisen yhteydessä tai asiakaspalvelustamme).

Päivä 8
Bussi Barcelonaan ja kotimatka alkaa

Tänään on aika ajaa Barcelonaan ja lentää kotiin. Viikon aikana olet luultavasti tavannut uusia ihmisiä, kokenut jännittäviä paikkoja ja oppinut paljon sekä Cambrilsista, Kataloniasta että Barcelonasta.

Lisämaksulliset retket

Suosittelemme varaamaan ja maksamaan lisämaksulliset retket ennen matkaa:

Retki Barcelonaan

Hinta 60 €/henkilö. Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 24.

Veneretki Ebrojoen suistossa – matka läpi riisipeltojen

Hinta 60 €/henkilö. (Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 24).

Mikäli bussissa on tilaa, retken voi varata ja maksaa käteisellä (euroilla) paikan päällä.

 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.248€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Barcelona – Helsinki turistiluokassa
  Majoitus 7 yötä kahden hengen huoneessa yhden hengen käyttöön Hotel Eugenissa, Cambrilisissa
 • 7 aamiaista
 • 7 illallista (sis. lasilliset vettä ja viiniä)
 • Kokopäiväretki Tarragonaan
 • Kokopäiväretki Prioratiin, käynti luostarissa, viinikellarissa ja Siruanassa
 • Muut kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksulliset huonetyypit: Lisämaksulliset huonetyypit: tyyppi 2 on tilava kolmen hengen huone (noin 20m2), ei parveketta, lisämaksu 25€ sekä tyyppi 3, joka on Superior-huone (noin 18 m2), parveke, lisämaksu 50€
 • Lisämaksulliset retket Montblanciin ja Reusiin 35€/hlö sekä Barcelonaan 60€/hlö
 • Juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille, yhteensä 10€/hlö (suositus)
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Käsi sydämellä

Käsi sydämellä

Syksyllä sää voi olla epävakainen. Pakkaa mukaan sekä kesävaatteita että esim. kevyt sadetakki ja villatakki/pusakka.

Hotellissa on palveluita ja ohjelmassa on mukavia retkiä. Koko hotelli on Albatrosin pohjoismaalaisten asiakkaiden käytössä, joten sinulla on halutessasi mahdollisuus tutustua uusiin matkakavereihin.

Lisämaksullisilla retkillä on mukana suomalainen matkanjohtaja.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Hyvin järjestetty matka Viikon matkalla Cambrilsiin/Kataloniaan kaikki matkapäivät toteutettiin ohjelman mukaisesti. Opas tunsi kohteet ja alueen sekä toimintatavat kohteissa, joten matkalaisille ei tullut turhaa pohdintaa, mitä pitäisi tehdä, vaan he pystyivät tutustumaan kohteisiin "vapain aistein". Ryhmä, 44 henkeä, on tietysti matkayhtiölle tuottava, mutta ehdottomasti liian iso liikuteltava, siis oppaallekin raskas. Kun kuljetaan kohteessa parijonossa, ovat kauimmaiset lähes sadan metrin päässä oppaasta. Jos hän puhuu jotakin, kuulenko? EN! Onko matkafirmalle liian iso panostus, jos käyttöön saataisiin oppaan "radio" ja matkalaisille kuulokkeet? Esim. Napolin matkalla syksyllä-23 ne olivat käytössä ja toimivat hyvin. Tietenkin kohteisiin jää liian vähän aikaa, tosin omaa aikaa oli kohtalaisesti. Cambrils ei sinänsä tarjoa kuin kahden päivän kiertelyn, kun esim. tornimuseo oli suljettu aina. Siksi retket alueelle ovat välttämättömiä. Cambrils on siisti kaupunki, hotelli hyvä ja sen henkilökunta ystävällistä väkeä. Tarragonan aatelisperheen koti jäi hieman irralliseksi, hieman ohjelmaan liimatuksi, koska museossa ei ollut juuri mitään opaskirjasia eikä huoneiden tai kohteiden selvityksiä. Voisi huoletta jättää pois. Tietoni Espanjan aateliston elämästä ei lisääntynyt tippaakaan. Voisiko ajatella niin, että Tarragonan päivä aluksi omalla hotellilla olisi vain kahvi tai tee ja Tarragonaan järjestettäisiin aamiainen, jossa samalla esiteltäisiin Tarragonaan ja alueen elämää? Olisi hieman erilainen aamu! Sen jälkeen kohteet ja omaa vapaata aikaa.
Date published: 2024-05-01
Rated 5 out of 5 by from Ihana Cambrils Ensimmäinen matka Albatrosilla eikä toivottavasti jää viimeiseksi. Palvelu erinomaista täällä päässä. Cambrils on tosi mukava, nykyään moderni entinen kalastajakylä. Siisti ja rauhallinen. Hotelli oli hyvä, ainoastaan olisi toivonut ruokailuihin enemmän vaihtelua. Ryhmä oli suuri mutta "matkatäti" Satu piti hyvin ojennuksessa ja kasassa. Kaiken kaikkiaan onnistunut matka.
Date published: 2024-04-28
Rated 5 out of 5 by from Kaikille Ihanille Naisille Terkkuja toivoo Tampere Todella mainio sinkkureissu. Kohde sopivan kotoinen, opas Satu Somerolle isot kiitokset, porukka tosi mukavaa, ruoka maistui (viini myös), retket antoisia (paitsi Tarragonan casa turha). Kympin vuokrapyörällä helppo polkea rantoja myöten esim. Salouhun. Parveke oli hyvä valinta, retkien päätteeksi oli ihanaa istahtaa cavan kanssa ja seurailla elämää lämpimällä parvekkeella (ja huudella tutuille sekä kadulle että viereisille parvekkeille). Sänkyjen peitot olivat nuhjuiset viltit, jotka siirsin heti komeroon. Eli lämmintä kannattaa varata yöksi päälle (tosin lämpötilat vaihtelivat kerroksittain), kun en halunnut huruuttaa tuuletinta. Pitkästä tyynystä tykkäsin. Kylppäri siisti ja vedet pysyivät kaapin sisällä. Se, että lennolla ei saanut rahallakaan mitään, olisi hyvä tiedottaa etukäteen.
Date published: 2024-04-26
Rated 4 out of 5 by from Matka oli kaikin puolin onnistunut. Olen oikein tyytyväinen matkan sisältöön. Voin suositella kohdetta ystävilleni.
Date published: 2024-04-26
Rated 3 out of 5 by from Costa Dorada Hotellin sijainti erinomainen ja vastaanoton henkilökunta ystävällistä, mutta lisämaksullinenkin huone oli ankea, näkymä sisäpihalle huonoin mahdollinen, ruokavalikoima suppea ja samaa joka ilta. Retket olivat hyviä, tosin kannattaa itse ottaa retkikohteista selvää ennen matkaa, jotta tiedät, mihin kannattaa mennä, ja mitä tehdä omalla ajalla. Tämä erityisesti Park Guellissä. Ryhmän koko oli liian suuri. Paikkana Cambrils on viehättävä.
Date published: 2024-04-25
Rated 4 out of 5 by from Matka-arviointi 24.4.2024 Matka kesti 8 päivää sisältäen matkustuspäivät. Lentoaikataulut olivat erittäin sopivat pitkämatkalaiselle (200 km Helsinkiin), koska ei tarvinnut varata hotellihuonetta lähtöä eikä paluuta varten. Cambrilsissa Hotel Port Eugeni on paikallisesti arvioitu neljällä tähdellä, mutta suomalaisittain arvioisin kolmen tähden hotelliksi. Hotellin Wi-Fi toimi vain osalla matkustajista, mikä on pitkä miinus nykypäivänä. Hotellin ruokailuajat eivät myöskään sopineet hyvin suomalaisille: aamiainen klo 7:30 alkaen ja illallinen klo 19:30 alkaen. Matkan retket olivat erittäin hyvät: kiinnostavat kohteet, matkanjohtajan esittelyt kohteista erinomaiset, riittävästi omaa aikaa retkikohteissa. Merkittävä huomio oli, ettei alkoholitonta viiniä ollut saatavilla missään, ainoastaan alkoholittomia oluita, jos ei halunnut virvoitusjuomia nauttia. Lentojen tarjoilut oli karsittu minimiin, vaikka oli 4 tunnin lentoaika, ei voinut edes ostaa mitään lennon aikana.
Date published: 2024-04-24
Rated 4 out of 5 by from Kokonaisuus Hyvä kokonaisuus, kun ajatellaan, että kohteiden teemat olivat toisistaan poikkeavat
Date published: 2024-04-24
Rated 4 out of 5 by from Hyvät retket. Ryhmä liian suuri Ison ryhmän on vaikea liikkua yhdessä. Ryhmän kokoa ei ilmoiteta matkan tiedoissa. Satu oli mahtava opas
Date published: 2024-04-24
 • y_2024, m_5, d_19, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_60
 • loc_fi_FI, sid_ESSGL03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja