group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kumpuilevat maisemat, sypressikujat, keskiaikaiset kaupungit, renessanssin taideaarteet ja italialaiset makunautinnot kutsuvat Toscanassa.

Kuljemme läpi kumpuilevien maastojen, jotka vuoden eri aikoina kukoistavat joko kirkkaan keltaisina auringonkukkapeltoina, vihreinä oliivilehtoina tai rehevinä viinitarhoina.

Käymme matkalla Toscanan keskeisissä kaupungeissa: upeassa Sienassa, etruskien Cortonassa ja neljästätoista korkeasta tornistaan tunnetussa San Gimignanossa sekä Kaunis Elämä -elokuvasta tutussa Arezzossa. Viehättävien kaupunkien kapeat kadut, aukiot ja kirkot kertovat vuosisatojen historiaa.

Vierailemme viinitilalla San Gimignanossa. Kuulemme viininvalmistuksen eri vaiheista ja saamme maistiaisia itse tuotteesta.

Koko matkan ajan tukikohtanamme on rauhallinen Chianciano Termen kylpyläkaupunki, jonne palaamme päivän retkiltä.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 7 päivää
Päivä 1
Helsinki - Rooma - Chianciano Terme
Päivä 2
Upea Siena
Päivä 3
Pyöräillen Toscanassa
Päivä 4
Pienza - Montalcino - Sant' Antimon luostari
Päivä 5
Viinitilavierailu ja iltapäivä San Gimignanossa
Päivä 6
Arezzo ja Cortona
Päivä 7
Chianciano Terme - kotimatka

Hotelli

Hotel Sanremo

Hotellimme sijaitsee Chianciano Termen pienessä toscanalaiskaupungissa, jossa italialaiset ovat käyneet vuosisatojen ajan virkistäytymässä kylpylöissä. Sanremo on ollut Albatrosin ryhmien käytössä useamman vuoden ajan. Hotellin omistaa paikallinen perhe. Matkan hintaan sisältyvät ateriat nautitaan hotellin ravintolassa. Illallisilla on tarjolla yksinkertaista, maistuvaa italialaista kotiruokaa. Hotellissa on pieni viihtyisä baari, jossa on mukava piipahtaa lasillisella illallisen jälkeen. Silloin tällöin perheen pojan pieni jazzorkesteri soittaa ravintolassa klassisia jazzkappaleita ja tuttuja italialaisia iskelmiä.

Sanremossa on pieni uima-allas (ei lämmitetty), johon on viilentävää pulahtaa erityisesti kesäkuukausina. Wi-Fi toimii yleisissä tiloissa. Rooman lentokentältä matka Chianciano Termeen ja hotelli Sanremoon kestää noin 2,5 tuntia (200 km).

Sanremo
Via Paolo Ingegnoli, 21
I-53042 CHIANCIANO TERME (SI)
Puh. 0578/6330
Fax 0578/63609

www.albergosanremo.net

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
998€
Helsinki
998€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
1.048€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
1.048€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Rooma - Chianciano Terme
Chianciano Termen kaduilla

Lennämme Roomaan. Saavuttuamme perille lähdemme bussilla pohjoiseen kohti Toscanaa. Ajamme Lazion maakunnan läpi ja matkakohteeseemme Chianciano Termen vanhaan kylpyläkaupunkiin. Ajomatka on noin 165 km. Asumme seuraavat 6 yötä tässä klassisessa kylpyläkaupungissa ja samassa hotellissa, joten päiväretkien päätteeksi palaamme aina tuttuun tukikohtaan lepäämään.

Nautimme illallisen hotellissamme.

Päivä 2
Upea Siena
Sienan kaupunki

Lähdemme bussilla Sienaan. Päivän aikana kävelemme paljon, joten omille jaloille tutut kengät ovat turvallinen valinta. Teemme ensin yhdessä opastetun kävelykierroksen ja sinulle jää iltapäivällä myös omaa aikaa tutustua kaupunkiin sekä valita itsellesi mukava lounaspaikka.

Siena on ehdottomasti yksi alueen kiinnostavimmista kaupungeista keskellä Toscanan maakuntaa, kumpuilevien viinimaisemien sydämessä. Siena sijaitsee vanhojen kauppareittien varrella, mikä on merkinnyt kaupungille aikojen kuluessa vaurautta ja kukoistusta. Sienan kuuluisin nähtävyys on kalteva, simpukan muotoinen tori ja pääaukio, Piazza del Campo. Tunnelma aukiolla on erikoislaatuinen. Aukion värit, ympäröivät vanhat rakennukset, aukion mittasuhteet ja kaltevuus saavat tuntemaan jopa lievää huimausta. Kahdesti kesässä, heinä- ja elokuussa aukiolla järjestetään legendaarinen Il Palio -laukkakilpailu, jossa 10 hurjapäistä ratsastajaa kisaavat ilman satuloita kunnianhimoisesti voitosta.

Aukion laidalla on 1200-luvulla rakennettu kaupungintalo ja lähistöllä Sienan keskiaikainen tuomikirkko. Kirkosta oli alunperin tarkoitus tehdä maailman suurin katedraali, mutta rahapula muutti suunnitelmat. Siitä ehti kuitenkin tulla erittäin näyttävä ja koristeellinen. Osa julkisivun koristelusta on Giovanni Pisanon käsialaa. Katedraalissa voi ihailla kupolin erikoista tähtitaivasta ja Michelangelon veistoksia sekä vaikuttavia frescoja. (Sisäänpääsymaksu tuomiokirkkoon ei sisälly matkan hintaan).

Palaamme Chianciano Termeen ja hotelliimme myöhään iltapäivällä. Illallisen nautimme hotellissa.

Päivä 3
Pyöräillen Toscanassa

Tänään sinulla on mahdollisuus tutustua Toscanan maisemiin pyöräillen oman halusi ja kuntosi mukaan. Voit itse valita reitin, matkan tempon ja pituuden. Matkanjohtajamme antaa vinkkejä reitin valinnassa. Pyörävuokra sisältyy matkan hintaan. Mikäli lähdet pyöräilemään, otathan matkalle mukaan oman kypärän. Reppuun on hyvä ostaa päiväksi omat eväät. Lounaspaikaksi voi valita itsellesi houkuttelevimman maiseman.

Yksi reittivaihtoehdoista on yhteensä noin 18 km:n reitti Montepulcianoon, jossa voit valita lounaspaikan vaikkapa torin reunalla olevista paikallisista ravintoloista.

Jos sää ei salli pyöräilyä, järjestämme muuta ajanvietettä. Toscanassa kiinnostavat vierailukohteet eivät lopu kesken.

Päivän päätteeksi voit rentoutua ja helliä mieltä ja kehoa kylpylässä. Kokeile vaikka Parco Aqua Santan kylpylää. Noin 40 eurolla voi rentotua aromaterapiassa, ottaa mutanaamion, trooppisen suihkun, jääkylvyn, porekylvyn tai nauttia kolmesta eri saunavaihtoehdosta.

Illallisen syömme omassa hotellissamme.

Päivä 4
Pienza - Montalcino - Sant' Antimon luostari
Pienzan aukio

Pienza on renessanssiaikaisen kaupunkisuunnittelun helmi ja kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Paavi Pius II (1405-1464) syntyi täällä ja vaikutti myöhemmin kaupungin keskustan luomiseen. Arkkitehti Bernardo Rosselino suunnitteli  ideaalin renessanssikaupungin, josta on upeat näköalat toscanalaiseen maisemaan. Tummanvihreät sypressit reunustavat aaltoilevia viinitarhoja. Pienza on tunnettu pecorino-lammasjuustosta. Täällä juustoa saa kaikissa makuvivahteissa, myös tulisella chilillä maustettuna.

Matkamme jatkuu kukkulan laella sijaitsevaan Montalcinon kylään. Kylä on tunnettu maailmankuulusta Brunello di Montalcino-punaviinistä. Viinin nimi viittaa ruskeaan ja se on tässä voimakkaassa viinissä käytettävän kypsän Sangiovese-rypäleen oikea väri. Pysähdymme paikallisessa enotecassa, jossa sinulla on halutessasi mahdollisuus ostaa lasillinen maistiaisia. Tämän jälkeen sinulla on omaa aikaa pieneen kävelykierrokseen tai ruokailuun keskiaikaisessa kaupungissa.

Jatkamme Sant´Antimon luostariin, jonka Kaarle Suuri perusti ja sen sijainti on erityisen kaunis; ympärillä on metsää, viinitarhoja ja oliivilehtoja.

Iltapäivällä palaamme jälleen kylpyläkaupunkiimme. Illallisen syömme hotellissa.

Päivä 5
Viinitilavierailu ja iltapäivä San Gimignanossa

Aamulla lähdemme kohti San Gimignanoa. Toscanalaiseen tapaan tämäkin vierailukohteemme on korkealla kukkulan laella ja on pyhiinvaellustie Via Francigenan varrella. Reitti vei Canterburysta Roomaan ja merkitsi San Gimignanolle vaurautta. Kylä oli jo keskiajalla tunnettu silkinpehmeästä Vernaccia di San Gimignano valkoviinistä, joka maistuu tänäkin päivänä.

Ennen kuin kipuamme bussilla kukkulalle, teemme pienen virkistävän kävelyretken. Puolentoista kilometrin mitaisella reitillä kävelemme vanhaa pyhiinvaeltajien käyttämää reittiä Fattoria di Fugnanon viinitilalle. Tila sijaitsee viiniviljelmien keskellä ja täältä näemme hyvin San Gimignanon tunnusmerkit: korkeat tornit. Viinitilaa emännöivät kolme energistä naista, jotka mielellään maistattavat tilansa viinejä: valkoista Vernaccia, punaisia Chianti Colli Senesia ja Sangioveseä. Syömme tilalla kevyen pikniklounaan. Voit ostaa mukaan tilan mainioita viinejä.

San Gimignano on tunnettu kauniista torneistaan, joita on jäljellä 14 kappaletta. Alunperin torneja on ollut pienen kaupungin alueella peräti 72 - merkkinä vauraudesta, valppaasta puolustuksesta ja turvasta.

San Gimignanon arkkitehtuurissa yhdistyy erinomaisen taitavasti koko Toscanan alueen rakennustaiteen hienoudet 1200- ja 1300-luvuilta. Näitä ovat mm. sienalaiset kaksoiskaarelliset ikkunat, firenzeläiset ikkunat ja pisalaiset koristekaaret. San Gimignanossa on nähtävillä paljon arvokasta taidetta, varsinkin 1300- ja 1400-luvuilta. Kaupunkiin on mukava tutustua kävellen, käydä yhdessä kirkoista tai uskaltautua kidutusmuseoon. Torilla voi maistella vaikkapa herkullista italialaista jäätelöä.

Iltapäivällä palaamme hotelliimme. 

Päivä 6
Arezzo ja Cortona
San Gimignano

Tänään matkaamme Arezzoon, joka on renessanssitaiteen kehto. Täältä ovat kotoisin monet taiteilijat, kuten renessanssitaiteen uranuurtaja Piero della Francesca, jonka kuuluisa frescosarja "Todellisen ristin legenda" on nähtävissä San Francescon kirkossa. Kaupungista ovat kotoisin myös taidemaalari, arkkitehti ja kirjailija Vasari ja runoilija humanisti Petrarca. Häntä pidetään Danten ohella "renessanssin isänä". Arezzon kaunis tori on mukana Roberto Benignin romanttisessa menestyselokuvassa "Kaunis elämä."

Seuraava pysähdyspaikkamme on Frances Mayesin "Toscanan auringon alla" -kirjoista ja elokuvasta tuttu Cortona, jossa teemme lyhyen, napakan käynnin. Cortona sijaitsee Monte Egidio -vuoren rinteellä, 650 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaupungista on mainio näköala yli Val di Chianan laakson Lago Trasimenon järvelle saakka. Kaupunkikeskus on muurin ympäröimä. Muurissa on 7 porttia sekä Piazzale Garibaldi, joista pääsee kaupunkiin. Koska kaupunki on rakennettu vuoren rinteeseen, ovat sen kapeat kadut paikoin melko jyrkkiä.

Jatkamme matkaa ja käymme Lago Trasimenon järvellä, jossa puunilaisen sotapäällikön Hannibalin ja Roomalaisen konsulin Caius Flaminuksen joukot ottivat yhteen 217 eKr. Roomalaiset hävisivät taistelun ja 15 000 sotilasta menetti henkensä.

Palaamme myöhään iltapäivällä Chiancino Termeen ja nautimme yhteisen läksiäisillallisen.

Päivä 7
Chianciano Terme - kotimatka
Voit nauttia päivästä vielä omaan tahtiin ennen kuin lähdemme kohti Roomaa ja lentokenttää. Lennämme Helsinkiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
138€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Rooma - Helsinki turistiluokassa (lähtöpäivästä riippuen joko suora tai välilaskullinen lento)
 • Majoitus (6 yötä) kahden hengen huoneessa kolmen tähden hotellissa 
 • Aamiaiset
 • Illallinen päivinä 1-6
 • Matkaohjelma, kuljetukset ja retket
 • Viinitilavierailu ja kevyt piknik San Gimignanossa
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

 

 

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 138€/hlö
 • Ruokajuomat ja muut ruokailut matkan aikana
 • Juomarahat kuljettajille yhteensä noin 5-8€/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Tietoa viinitilaretkestä

Viintilaretkemme kohde on:
Fattoria di Fugnano, San Gimignano
www.fattoriadifugnano.com

Liikkuminen

Ajomatka Rooman Fiumicinon kentältä Chianciano Termeen kestää noin 2,5 tuntia (ajomatka noin 200 km).

Sinulla on yhtenä päivänä mahdollisuus lähteä pyöräilemään. Oman kunnon ja halusi mukaan. Jos tämä liikunnallinen vaihtoehto vetoaa sinuun, ota matkalle mukaan mukavat ja pyöräilyyn sopivat vaatteet sekä oma kypärä.

Monet Toscanan vierailukohteista ovat kukkuloilla. Bussit eivät välttämättä voi ajaa perille asti, vaan autot on parkkeerattava pysäköintipaikoille kaupungin/kylän ulkopuolelle. Retkipäivien aikana tulee paljon kävelyä ja kävelyosuuksilla on korkeuseroja. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle.

Sivuillamme oleviin matkaohjelmiin voi tulla pieniä muutoksia. Saat voimassa olevan matkaohjelman lippujen mukana.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Tutkimassa Toscanaa Opas Joonas tunsi erittäin hyvin kohteet ja kertoi mielenkiintoisesti kohteista ja yleensä Italiasta. Järjestelyt toimivat retkillä ja aikataulut pitivät. Hotelli oli perustasoinen, mutta henkilökunta oli hyvin ystävällistä. Illallinen oli aina maukas. Huhtikuulle osuneella kylmällä viikolla lämmitettiin huoneita aamuisin ja iltaisin. Pyöräretkelle uskaltautui vain muutama, mutta retki oli yksi matkan kohokohdista pienestä sadekuurosta huolimatta. Arezzo ja Cortona yksinään olisivat hyvin riittäneet kohteiksi 5. päivänä. Arezzossa tuli hieman kiireen tuntu ja sitä oleskelua olisi voinut pidentää. Viinitilavierailu oli upea kokemus.
Date published: 2016-05-14
Rated 5 out of 5 by from Täytti kaikki odotukset Matkaohjelman sisältö oli runsas, mielenkiintoinen ja monipuolinen, mutta ei liian raskas. Vapaata aikaakin oli sopivasti. Matkaopas oli yksi parhaista, mitä tiedän. Hän osasi luotsata joukkoa sopivalla tahdilla, tykittää Italia-tietoutta rennolla ja hauskalla tavalla. Hänen Italia-tietämyksensä oli huippuluokkaa, kysyipä häneltä sitten Italian historiaan, uskontoon, politiikkaan, koululaitokseen tai vaikkapa kasveihin liittyvää, vastaus tuli kuin kaupan hyllyltä. Häntä oli helppo ja mukava kuunnella, ja jokainen kanssamatkaaja kehui häntä. Älkää vaan päästäkö häntä käsistänne. Tällä matkalla kaikki toimi. Ja matkan päättyminen vapaamuotoiseen Rooma-kävelyyn oli erinomainen valinta.
Date published: 2016-05-31
Rated 4 out of 5 by from Upea kattaus Tosnanaan Olin ensimmäistä kertaa Toscanassa ;Italiassa olen kyllä vieraillut useasti aiemminkin.o Matkalla oli tiivistetty hienosti Italian historiaa; perinteitä; tätä päivää. Näimme viikossa valtavasti upeita paikkoja ja pidin myös paljon viinitilavierailusta. Myös pieni pala Roomaa oli kiva lisä matkaan ja jätti nälän nähdä lisää. Hotelli oli vaatimaton mutta siisti ja toimiva.Illalliset olivat maittavia ja henkilökunta ystävällistä ja asiansa osaavaa. Oppaamme Heikki oli huippu osaava ;ystävällinen ;aina valmis auttamaan ja ottamaan selvää asioista.Myös hänen laaja Italiantuntemus oli vaikuttavaa. Muutama päivä olisi voinut olla lyhyempi .
Date published: 2016-09-24
Rated 5 out of 5 by from Hyvä kokonaisuus Hyvä kokonaisuus, tiivis paketti, huikeat maisemat! Toscanan alueeseen tutustumiseen päiväretkinä toki niukemmin aikaa kohtreissa oleiluun, mutta ensirakkaus idyllisiin Arezzoon, Cortonaan, San Cimincianoon ja Sienaan vierailuilla syttyi ja valokuvia ehti ottaa muistokuvien tueksi. Hotelli Sanremo on mukava perheomisteinen, hyvän palvelun ja ruoan hotelli. Hotelli erittäin siisti ja yhden hengen huone huone riittävän kokoinen. Lisäbonuksena iltaisin elävää musiikkia. Hyvä matkanjohtaja kertoi elävästi, huumorilla höystettynä Italian historiaa ja nykypäivää. Hän huolehti ryhmästämme loistavasti ja kaikki sujui hyvin, kiitos! Suosittelen lämpimästi Ihana Toscana kiertomatkaa!
Date published: 2019-10-10
Rated 5 out of 5 by from Ihana Toscana (paluu 30.5.2017) Oli reissu nimensä veroinen, niin olivat maisemat kohillaan ja muutenkin ”ihanaa” :) Viikkomme vierähti tosi mukavasti erinomaisessa seurassa hyvin aikataulutetulla, täysipainoisella ja mielenkiintoisella ohjelmalla sekä asiantuntevan Joonas-oppaamme luotsaamana. Kruunamaton reissumme tähti oli kuitenkin omasta mielestäni Hotel Sanremon kokki Caterina ja hänen loihtimansa ruoka - missään muualla ei parempaa kattausta italialaisesta ”kotiruoasta” voi olla tarjolla :) Wifikin toimi huoneissa, se on nykypäivää se. Aurinkoinen Rooma-päivä oli hieno päätös antoisalle viikollemme. Suosittelen lämpimästi ja vilpittömästi.
Date published: 2017-06-06
Rated 5 out of 5 by from Toscana 16-22.9.16 Hieno lomaviikko Toscanassa. Hyvä "kotoisa" perustason hotelli, ruoka oli hyvää ja huoneet siistit. Hyvät kohteet Siena, Pienza-Montalcino juusto-viinimaistajaisineen, Viinitilavierailu/San Gimignano. Ovathan kaikki historialliset vanhat kukkulakaupungit upeita ja tutustumisen arvoisia, näin jälkeenpäin jättäisin esim. Arezzon/Cortonan pois viikon matkalta tai 1 lyhyempi retkipv niin ehtisi tutustua asumispaikkaankin. Pyöräily ja tutustuminen Montepulcianoon omaan tahtiin oli virkistävä. Opas Heikki kertoi sopivasti ja mielenkiintoisesti historiasta ja nykypäivästä. Ja paluupäivän tutustuminen aurinkoiseen Roomaan jätti kaipuun palata uudestaan.
Date published: 2016-09-30
Rated 4 out of 5 by from Ensimmäinen vierailumme Italiassa Kuusi päivää Toscanan maisemissa täytti kaikki odotuksemme, ja vielä enemmän. Paljon näimme, ja matkaohjelma oli hyvin suunniteltu.Oppaamme, ammattitaitoinen ja lempeämielinen Orvokki ja matkaseurueemme ansaitsevat isot kiitokset - hauskaa oli. Ryhmässä herätti ihmetystä, miksi matkamme oli saman hintainen kuin päivän enemmän kestävä vastaava matka. Hotellimme Chiancano Termessä oli alle odotustemme. Olisimme kaivanneet hotellin ympäristöön enemmän eläviä paikkoja, missä käydä iltaisin yhdessä kokoontumassa. Hotellin illalliset täyttivät kyllä vatsamme, mutta italialaisesta keittiöstä olisimme odottaneet enemmän. Matka kokonaisuutena täytti odotuksemme.
Date published: 2022-10-17
Rated 5 out of 5 by from Yllätyin asioiden sujuvuudesta Olin pitkään haaveillut, että pääsisin käymään Sienassa, jossa en vielä ollut käynyt. Albatrosin matkatarjous tuli "hyvään saumaan". Ennen matkaa sain hyvät tiedot matkan ohjelmasta ja tiesin vähän mitä odottaa. Olin kuitenkin erittäin myönteisesti yllättynyt ihanan oppaamme huolenpidosta ja varsin vakuuttavasta tuntemuksesta Italian historiasta nykypäivään, josta hän meille kertoi bussiajojen aikana, huumoria unohtamatta. Hotellissamme asiat hoidettiin hyvin ja ruoka oli hyvää ja sitä oli tarjolla runsaasti. Lähdin yksin matkalle, mutta mukavista matkatovereista sain kivasti seuraa ja juttukavereita. Sääkin suosi meitä.
Date published: 2016-10-07
 • y_2022, m_11, d_27, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_21, tr_654
 • loc_fi_FI, sid_ITRTR03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja