Buenos Airesista Patagoniaan - Argentiina

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Upea matka läpi Argentiinan – kulttuuria, arkkitehtuuria ja intohimoa Buenos Airesissa, Patagonian mahtava luonto ja Mendozan kuuluisa viinialue

Uutuus

Argentiinassa on kaikkea, mitä sydän vain halajaa: hienoja kulttuurielämyksiä, kiinnostavaa historiaa ja luonto, joka tekee vaikutuksen kokeneimpaankin matkailijaan. Matkamme alkaa Buenos Airesista – jota kutsutaan myös Etelä-Amerikan Pariisiksi – jossa käveleskelemme leveitä puistokatuja pitkin ”La Casa Rosadalle”, vaaleanpunaiselle presidentinpalatsille, syömme herkulliset pihvit ja tutustumme intohimoa ilmaisevaan tangoon. Eteläisessä Patagoniassa näemme kuuluisan Perito Morenon jäätikön, joka kattaa 250 km2:n suuruisen alueen ja kohoaa yli 70 metrin korkeuteen.

Pohjoisempana Patagoniassa majoitumme Barilocheen, joka sijaitsee Andien vuoriston juurella ja kauniin järvialueen sydämessä. Bariloche on täydellinen tukikohta, kun tutustumme alueeseen. Matka päättyy Argentiinan kuuluisalle viinialueelle, Mendozaan, jossa viljellään erityisesti Malbec-rypälettä. Käymme viinitiloilla ja maistelemme näitä erinomaisia viinejä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta USD

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki – Buenos Aires, Argentiina
Päivä 2 Saapuminen Buenos Airesiin - kaupunkikävely ja opastettu kierros Teatro Colónissa
Päivä 3 Buenos Aires - kaupunkikierros, tangoshow & illallinen (lisämaksullinen)
Päivä 4 Buenos Aires - pampaa, gauchoja ja herkullinen lounas ranchilla (lisämaksullinen)
Päivä 5 Buenos Aires – El Calafate - lento Patagoniaan, iltapäivä omaa aikaa
Päivä 6 El Calafate - Perito Moreno -jäätikkö
Päivä 7 El Calafate - risteily Upsala- ja Spegazzini-jäätiköille (lisämaksullinen)
Päivä 8 El Calafate – Bariloche - lento ”Lake Districtille” Andien juurelle
Päivä 9 Bariloche - retki Nahuel Huapi -järvelle ja Llao Llaon niemimaa
Päivä 10 Bariloche – Mendoza - lento Argentiinan kuuluisalle viinialueelle
Päivä 11 Mendoza - viinin maistelua ja lounas viinitilalla
Päivä 12 Mendoza – Buenos Aires - lento Buenos Airesiin ja kotimatka
Päivä 13 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Novotel Buenos Aires

 • 129 huonetta
 • Keskustassa
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • Ravintola
 • Baari
 • Hissi
 • Pieni uima-allas
 • Maksuton wi-fi
 • Kuntosali
 • Turkkilainen kylpylä/hamam (lisämaksusta)

Tämä moderni hotelli sijaitsee kävelyetäisyydellä monista Buenos Airesin nähtävyyksistä kuten Colón-teatterista ja presidentinpalatsista. Hotellissa on ravintola, baari, kuntosali ja uima-allasalue, jossa on pieni allas sekä aurinkotuoleja. Hotellissa on myös turkkilainen kylpylä (lisämaksusta). Maksuton wi-fi kaikkialla hotellin alueella.

Huoneet
Suurissa ja valoisissa huoneissa on joko parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Kaikissa huoneissa on tv, ilmastointi, tallelokero, jääkaappi ja mahdollisuus keittää kahvia/teetä sekä hiustenkuivain.

Lue lisää hotellin kotisivuilta:
https://all.accor.com/hotel/6503/index.en.shtml

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Design Suites Calafate

 • 60 huonetta
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • Ravintola
 • Baari
 • Hissi
 • Pieni sisäuima-allas
 • Wi-fi (maksuton)
 • Kuntosali
 • Sauna

Viihtyistä hotelli mainiolla sijainnilla. Hotellilta avautuu upeat näkymät Argentinojärvelle ja lumipeitteisille Andeille. Hotellissa on ravintola, baari ja kuntosali sekä pieni lämmitetty sisäuima-allas sekä sauna. Maksuton wi-fi koko hotellin alueella.

Huoneet
Valoisat ja viihtyistä huoneet, 28 m2. Huoneissa on joko kaksi parivuodetta tai kaksi yhden hengen vuodetta, tv, tallelokero, minibaari, hiustenkuivain ja maksuton wi-fi. 

Lue lisää hotellin kotisivuilta:
https://www.designsuites.com/calafate.php

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Design Suites Bariloche

 • 78 huonetta
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • Ravintola
 • Baari
 • Hissi
 • Ulko- ja sisäuima-allas
 • Wi-fi (maksuton)
 • Kuntosali

Kaunis hotelli mainiolla sijainnilla lähellä Nahuel Huapijärveä. Hotellissa on ravintola, viinibaari, kuntosali ja sauna. Hotellissa on myös sekä sisä- että ulkouima-allas (molemmat lämmitetty) ja maksuton wi-fi koko hotellin alueella.

Huoneet
Valoisat ja tilavat huoneet, 45m2. Huoneissa on joko kaksi parivuodetta tai kaksi yhden hengen vuodetta, tv, tallelokero, minibaari, hiustenkuivain ja maksuton wi-fi.

Lue lisää hotellin kotisivuilta:
https://www.designsuites.com/bariloche.php

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

NH Mendoza Codillera

 • 105 huonetta
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • Ravintola
 • Baari
 • Hissi
 • Ulkouima-allas
 • Wi-fi (maksuton)
 • Kuntosali

Moderni hotelli aivan Mendozan keskustassa, lähellä keskusaukioita. Lähellä on paljon hyvä ravintoloita ja kauppoja. Hotellissa on ravintola, baari, ulkouima-allas ja kuntosali. Maksuton wi-fi koko hotellin alueella.

Huoneet
Valoisat, modernit huoneet, 22 m2. Huoneissa on joko kaksi parivuodetta tai kaksi yhden hengen vuodetta, tv, tallelokero, minibaari, hiustenkuivain ja maksuton wi-fi.

Lue lisää hotellin kotisivuilta:
https://www.nh-hotels.com/hotel/nh-mendoza-cordillera

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Buenos Aires, Argentiina

Otamme kurssin kohti Argentiinaa.

Päivä 2
Saapuminen Buenos Airesiin - kaupunkikävely ja opastettu kierros Teatro Colónissa

Saavumme perille Buenos Airesiin aamulla. Bussi vie meidät hotellille, jotta voimme hieman virkistäytyä ennen kuin lähdemme kaupunkikävelylle tangokaupungin keskustaan.

Buenos Aires tunnetaan Etelä-Amerikan Pariisina ja hyvästä syystä: arkkitehtuuri ja leveät puistokadut vievät ajatukset todellakin Ranskan pääkaupunkiin. Buenos Aires on kaupunki, jolla on kultainen menneisyys. Aloitamme kaupunkikävelyn Teatro Colónista, oopperatalosta, joka valmistui 1908 ja joka on rikkaan Buenos Airesin ilmentymä. Teemme opastetun kierroksen ylellisessä rakennuksessa ja näemme suuren salin näyttämöineen.

Seuraavaksi kävelemme kaupungin leveitä puistokatuja Plaza de Mayolle (”Toukokuun aukiolle”), jolla voi aistia historian siipien havinan. Aukion laidassa seisoo presidentinpalatsi, jota kutsutaan Casa Rosadaksi, vaaleanpunaiseksi taloksi seinien värin vuoksi. Presidentinpalatsin parvekkeelta Eva Perón – kansan suussa Evita – piti puheitaan uskollisille kannattajilleen, joita riitti köyhien keskuudessa. Vuosina 1977–2006 Plaza de Mayolla kokoontui myös kerran viikossa Las Madres de Plaza de Mayo, ryhmä Argentiinan sotilasjuntan aikana kadonneiden lasten ja nuorten äitejä, jotka halusivat tietää totuuden kadonneista lapsistaan.

Kierros jatkuu pitkin Calle Floridan kävelykatua, jolla riittää putiikkeja ja kauppoja. Käymme myös lounaalla eräässä Buenos Airesin kuuluisista pihviravintoloista.

Yöpyminen Buenos Airesissa.

Päivä 3
Buenos Aires - kaupunkikierros, tangoshow & illallinen (lisämaksullinen)

Tänään teemme kaupunkikierroksen bussilla Buenos Airesissa. Vierailemme värikkäässä ja hurmaavassa La Bocan kaupunginosassa, joka on yksi kaupungin vanhimpia. 1800-luvulla sinne asettui tuhansittain italialaisia ja espanjalaisia maahanmuuttajia, jotka etsivät onneaan Argentiinan pääkaupungista. El Caminito  katu tunnetaan värikkäistä taloistaan, ja juuri La Bocan työläiskortteleissa toimii urheiluseura Boca Juniors, jonka riveissä moni tunnettu argentiinalaisjalkapalloilija on pelannut. Maailmankuulu seurasta tuli jalkapallosankari Diego Maradonan ansiosta.

Vierailemme seuraavaksi pohjoisissa kaupunginosissa. Palermossa – joka muodostaa kaupungin vihreät keuhkot – näemme upean puiston ja muistomerkkejä, jotka kertovat maan värikkäästä historiasta. Jatkamme matkaa Recoletan kaupunginosaan, joka on yksi Buenos Airesin muodikkaimmista asuinalueista elegantteine ranskalaistyylisine taloineen. Recoletassa on myös komea hautausmaa, jonne on haudattu kaupungin yläluokka, mm. Evita Peron, joka lepää perhehaudassa nimellä Duarte. Recoletassa asuu hyvin rikkaita argentiinalaisia, jotka yleensä poistuvat kaupunkiasunnoistaan kesäkuumalla. Talvella hienojen rouvien voi nähdä kipittävän turkeissaan ja taideteosta muistuttavissa kampauksissaan pitkin kaupungin ylellisintä ostoskatua tapaamaan ystävättäriään teesalongeissa.
Iltapäivän päätteeksi maistelemme argentiinalaisia viinejä sommelierin seurassa. Sitten on vuorossa upea tangonäytös, jonka ohessa nautimme illallisen. Voiko olla parempaa paikkaa nauttia tangosta kuin tangon kotikaupunki? Tango, jossa yhdistyy nostalgia, draama, eleganssi ja sensuaalisuus, on peräisin Buenos Airesin maahanmuuttajapiireistä San Telmon kaupunginosasta. Tanssi syntyi 1800-luvulla, ja vaikkei sitä aluksi pidettykään sopivaisena, tuli siitä ennen pitkää koko kansan tanssi.
Huomaathan, että tämän päivän aktiviteetit ovat lisämaksullisia. Lue lisää kohdasta Retket Buenos Airesissa.

Yöpyminen Buenos Airesissa.

Päivä 4
Buenos Aires - pampaa, gauchoja ja herkullinen lounas ranchilla (lisämaksullinen)

Pampa ympäröi Buenos Airesia lähes tuhannen kilometrin säteellä. Valtava tasankoalue on vuosisatojen ajan ollut legendaaristen argentiinalaisten lehmipaimenten, gauchojen, koti. Hedelmällinen maaperä ja pampalla laiduntava lihakarja, joka tyypillisesti päättää päivänsä maailman mureimpina pihveinä, tekee pampasta tärkeän Argentiinan taloudelle. Päivän retkellä kuljemme gauchojen jalanjäljissä ja suuntaamme pampalle, jolla vierailukohteemme on eräs estancia, suuri argentiinalainen maatila. Syömme tilalla perinteisen asado-lounaan, joka sisältää herkullista grillattua lihaa ja empanadas, pieniä, puolikuun muotoisia täytettyjä piiraita. Estancialla näemme myös kansanmusiikkiesityksen. Rentouttavan päivän jälkeen palaamme Buenos Airesiin.

Huomaathan, että tämän päivän aktiviteetit ovat lisämaksullisia. Lue lisää kohdasta Retket Buenos Airesissa.

Yöpyminen Buenos Airesissa.

Päivä 5
Buenos Aires – El Calafate - lento Patagoniaan, iltapäivä omaa aikaa

Lennämme Buenos Airesista El Calafateen, joka sijaitsee Etelä-Patagoniassa. Siellä meitä odottaa Andien vuoriston eteläinen osa sekä Argentiinan villein ja koskemattomin luonto. El Calafate sijaitsee Los Glaciaresin kansallispuiston sydämessä. Kaupunki sijaitsee upealla paikalla Argentinojärven rannalla ja vain 80 km päässä Perito Moreno -jäätiköstä. Saavumme El Calafateen puolenpäivän aikaan, ja iltapäivä on omaa aikaa. Voit tutustua kaupunkiin omatoimisesti tai rentoutua hotellissa.

Yöpyminen El Calafatessa.

Päivä 6
El Calafate - Perito Moreno -jäätikkö

Tänään näemme yhden Argentiinan upeimmista nähtävyyksistä, kuuluisan Perito Moreno -jäätikön. Sen pinta-ala on 250 km2, se on 30 km pitkä ja sen keskimääräinen korkeus on 74 m. Perito Moreno on yksi Patagonian mannerjäätikön 48 jäätiköstä. Useimmat alueen jäätiköistä kutistuvat vuosi vuodelta, muttei Perito Moreno. Jäätikkö ulottuu Argentinojärveen ja sijaitsee Los Glaciaresin kansallispuistossa. Alueella on 4,7 km kävelyreittejä, ja retken aikana on hyvin aikaa kierrellä aluetta omatoimisesti ja nauttia vaikuttavista näkymistä.

Yöpyminen El Calafatessa.

Päivä 7
El Calafate - risteily Upsala- ja Spegazzini-jäätiköille (lisämaksullinen)

Päivä on varattu omille seikkailuille El Calafatessa, jossa on mukavia kauppoja ja ravintoloita. Voit myös lähteä lisämaksulliselle retkelle, jonka ohjelmassa on risteily Argentinojärvellä ja Upsala- ja Spegazzini-jäätiköiden ihastelua. Lue lisää retkistä matkaohjelman perästä.

Yöpyminen El Calafatessa.

Päivä 8
El Calafate – Bariloche - lento ”Lake Districtille” Andien juurelle

Lennämme tänään El Calafatesta Andien vuoristoa seuraillen Argentiinan tunnetulle järvialueelle, joka on vihreine metsineen, sinisine järvineen ja lumipeitteisine vuorenhuippuineen kuin suoraan postikortista. ”Lake District” sijaitsee Patagonian pohjoisosassa ja tarjoaa vaellusretkiä ja muita ulkoilma-aktiviteetteja.

Bariloche sijaitsee Nahuel Huapi -järven rannalla samannimisessä kansallispuistossa. Ihastuttava luonto ympäröi kaupunkia, jossa on paljon viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita. Bariloche tunnetaan erityisesti suklaakaupoistaan.

Yöpyminen Barilochessa.

Päivä 9
Bariloche - retki Nahuel Huapi -järvelle ja Llao Llaon niemimaa

Tänään tutustumme Argentiinan järvialueeseen. Aloitamme kierroksen Nahuel Huapi -järveltä, joka sijaitsee Andien juurella. Näkymät järvelle ja taustalla seisoville lumihuippuisille vuorille ovat ainutlaatuiset. Kierros jatkuu Llao Llaon niemimaalle, jossa pysähdymme Argentiinan kuuluisimman hotellin, Llao Llao Resortin luona. Hotelli sijaitsee varsin vaikuttavassa paikassa! Ajamme läpi vehreiden metsien, pitkin järvien rantoja ja yli pienten siltojen päästäksemme näköalapaikalle Llao Llaon niemimaan yläpuolella. Sieltä on mahdollista vielä nousta tuolihissillä huipulle eli reilun kilometrin korkeuteen.
Yöpyminen Barilochessa.

Päivä 10
Bariloche – Mendoza - lento Argentiinan kuuluisalle viinialueelle

Vietämme rauhallisen aamun Barilochessa ennen kuin matka jatkuu kohti pohjoista ja Mendozan maakuntaa, joka tunnetaan erinomaisista viineistään. Maakunnan pääkaupunki (myös nimeltään Mendoza) on maan tärkein viinikaupunki, sillä se tuottaa 70 % koko Argentiinan viinistä. Mendozan kaupunki on kehittynyt merkittävästi viime vuosikymmeninä ja se on kasvanut yhteen ympärillä sijaitsevien pienempien kaupunkien kanssa. Niitä kutsutaan nyt nimellä Gran Mendoza.

Yöpyminen Mendozassa.

Päivä 11
Mendoza - viinin maistelua ja lounas viinitilalla

Useissa Argentiinan maakunnissa tuotetaan hyvää viiniä, mutta Mendoza on tähti, joka loistaa muita kirkkaammin. Viinitarhat sijaitsevat 600–1 100 metrin korkeudessa, mikä on ihanteellista rypäleiden viljelylle. Mendozassa useimmat viinit valmistetaan yhdestä rypälelajikkeesta. Yleisin on Malbec, mutta täällä viljellään myös muita hyviä ja tunnettuja rypäleitä, kuten Cabernet Sauvignonia, Cabernet Francia ja Merlot’ta. Käymme tänään muutamalla viinitilalla ja tutustumme viinin valmistukseen. Pääsemme luonnollisesti myös maistamaan viinejä, jotka ovat alueelle tyypillisiä. Nautimme myös herkullisen lounaan yhdellä tiloista.

Yöpyminen Mendozassa.

Päivä 12
Mendoza – Buenos Aires - lento Buenos Airesiin ja kotimatka

Lennämme aamulla Buenos Airesiin, josta matka jatkuu kotia kohti.

Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin

Retket Buenos Airesissa

Lisämaksulliseen retkipakettiin Buenos Airesissa kuuluu:

 • Päivä 3: Buenos Aires - kaupunkikierros, tangoshow & kolmen ruokalajin illallinen (viini sis. hintaan)
 • Päivä 4: Kokopäiväretki: Pampaa, gauchoja ja herkullinen lounas ranchilla

Retkipaketti tulee varata matkavarauksen yhteydessä. Suomalainen matkanjohtaja mukana retkillä. Vähimmäisosallistujamäärä 10 henkilöä.

Hinta: 348€/hlö

Risteily Upsala- ja Spegazzini-jäätiköille

Ajamme Argentinojärven pohjoispuolelle, josta jatkamme matkaa veneellä.
Retkellä matkaamme läpi kirkkaan veden päämääränämme kaksi jäätikköä, Upsala ja Spegazzini, jotka molemmat sijaitsevat Los Glaciaresin kansallispuistossa aivan kuten Perito Morenokin.
Upsala-jäätikkö sai nimensä Uppsalan yliopistolta, sillä he sponsoroivat alueen ensimmäisiä jäätikkötutkimuksia. Upsala-jäätikössä on nähtävissä ilmaston lämpenemisen muutoksia, sillä jäätikkö pienenee merkittävästi vuosi vuodelta. Spegazzini-jäätikkö on tunnettu korkeudestaan (135 metriä) ja jäätikön näkee kunnolla vain järven puolelta.

Retki tulee varata matkavarauksen yhteydessä. Suomalainen matkanjohtaja mukana retkellä. Vähimmäisosallistujamäärä 10 henkilöä.

Hinta: 198€/hlö

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • KLM:n reittilennot Helsinki – Buenos Aires – Helsinki (Amsterdamin kautta) turistiluokassa
 • sisäiset reittilennot Buenos Aires – Calafate – Bariloche – Mendoza – Buenos Aires turistiluokassa
 • majoitus 10 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa 
 • aamiaiset
 • lounas päivinä 2 ja 11 
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut 
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • lisämaksulliset retket
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana 
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (n. 100 USD/hlö) 

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Buenos Aires 3 yötä, El Calafate 3, Bariloche 2 ja Mendoza 2.

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Pakkaa mukaan

 • Pienehkö reppu tai kassi retkiä varten
 • Tuulen- ja vedenpitävät takki, housut ja mahdollisesti käsineet Patagoniassa oleskelua varten
 • Kävelykengät tai kevyet vaelluskengät
 • Lämpimiä vaatteita Patagoniaa varten
 • Kesävaatteita ja sandaalit, joilla on hyvä kävellä Buenos Airesissa ja Mendozassa 
 • Uimapuku/-housut (pyyhkeitä ei tarvitse ottaa mukaan)
 • Taskulamppu
 • Hyttyskarkote
 • Aurinkovoide, auringolta suojaava päähine ja/tai aurinkolasit

Tarkista matkakohteiden sää lähempänä matka-ajankohtaa, esim: foreca.fi

Valuutta

Suosittelemme ottamaan mukaan Yhdysvaltain dollareita käteisenä, sillä Argentiinassa voi olla haasteellista käyttää luottokorttia maksuvälineenä sekä nostaa rahaa automaateista.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

ARRTR11AFI