Böömin Sveitsi ja Saksin Sveitsi - aktiiviloma

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Sido vaelluskenkien nauhat ja lähde tutustumaan Euroopan parhaiten suojeltuun salaisuuteen: kansallispuistoon Saksan ja Tšekin välissä.

Uutuus

Tšekin ja Saksan rajan molemmin puolin piilottelee yksi Euroopan parhaiten varjelluista salaisuuksista: kansallispuisto Böömin Sveitsi ja Saksin Sveitsi. Kyse on alueesta, joka on toiminut inspiraation lähteenä lukemattomille taiteilijoille, heidän joukossaan saksalainen taidemaalari Caspar David Friedrich.

Syvänvihreässä metsässä kävelemme solisevien purojen, pienten vesiputousten ja erikoisten hiekkakivimuodostelmien keskellä. Ihastelemme yhtä luonnon mestariteoksista, nimittäin Pravčická bránaa, joka on luonnon muodostama kivisilta. Kuljemme pätkän matkaa veneellä Kamenicejoella ja vierailemme mahtavassa Königsteinin linnoituksessa, jolla on kerrottavanaan monta kiinnostavaa tarinaa lähes 800 vuoden ajalta. Ohjelmassa on lisäksi kierros Prahan linnassa sekä junamatka Dresdeniin, jota kutsutaan myös ”Elben Firenzeksi”. Näemme siellä mm. kuuluisan Frauenkirchen ja barokkityylisen Zwinger-palatsin. Matkalle osallistujien tulee jaksaa kävellä, sillä kävelemme paljon.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta CZK, EUR

Päiväohjelma
Päivä 1 Saapuminen Prahaan - matka jatkuu Böömin Sveitsiin
Päivä 2 Saksan Sveitsi - ainutlaatuisia luonnonilmiöitä kansallispuistossa ja Königsteinin linnoitus
Päivä 3 Junalla uudelleen rakennettuun Dresdeniin. Kaupunkikierros ja mahdollisuus risteilyyn Elbellä
Päivä 4 Böömin Sveitsi - kävelyretki ja risteily kansallispuistossa
Päivä 5 Kotimatka

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
898€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Saapuminen Prahaan - matka jatkuu Böömin Sveitsiin

Lennämme Helsingistä Prahaan. Lentokentältä ajamme Prahan majesteettiselle linnalle, jonka historia ulottuu 800-luvulle saakka. Ennen opastettua linnakierrosta, katselemme mäen päältä komeita näkymiä kaupunkiin, 1140-luvulla rakennetun kauniin luostarin vieressä. Kävelemme edelleen linna-alueelle ja aloitamme lyhyen kierroksemme.

Linnaa pidetään Prahan tärkeimpänä nähtävyytenä ja sen historia ulottuu noin vuoteen 870. Yli tuhannen vuoden ajan se on ollut tärkeä symboli kansalle ja sen johtajille. Nykyään linna toimii mm. Tšekin presidentin kansliana. Linna on valtava ja mahtipontinen ja sen uumenissa piilottelee palatseja, kirkkoja, luostari ja kappeleita. Vuonna 1618 protestantit heittivät katolisen keisarin edustajat ulos linnan ikkunasta. Siitä alkoi kolmikymmenvuotinen sota.

Kierroksella linnan alueella näemme monenlaista: mm. vaikuttavan Pyhän Vituksen katedraalin, jossa säilytetään Tšekin kruununjalokiviä ja jossa toimii Prahan arkkipiispan istuin. Valtavan kokoisen katedraalin rakentamisen aloitti keisari Kaarle IV vuonna 1344. 

Linnakierroksen jälkeen bussi vie meidät hotelliin, joka sijaitsee Böömin Sveitsin kansallispuistossa. Asumme keskellä upeaa luontoa vain 10 min ajomatkan päässä Saksan rajalta.

Böömin Sveitsi on kansallispuisto Prahan pohjoispuolella Saksan rajan tuntumassa. Puiston luonto on upea ja siellä on mahdollisuus patikoida ja veneretkeillä rotkoissa. Rajan toisella puolella Saksassa jatkuu upea luonto, ja puiston sitä osaa kutsutaan nimellä Saksin Sveitsi. Seuraavien päivien aikana tutustumme kansallispuistoon sekä Tšekin että Saksan puolella. Huolimatta kauneudestaan puisto on monille tuntematon.

Saapumisajasta riippuen, teemme kävelylenkin ja tutustumme lähialueeseen. Asumme luontoalueella, jolla aktiviteettimahdollisuudet ovat rajalliset, mutta vastavuoroisesti täällä on tilaa rentoutua ja nauttia rauhasta ja kauniista ympäristöstä.

Syömme yhteisen illallisen hotellissa.

Päivä 2
Saksan Sveitsi - ainutlaatuisia luonnonilmiöitä kansallispuistossa ja Königsteinin linnoitus

Poistumme Tšekistä hetkeksi aloittaaksemme seikkailumme kansallispuistossa Saksan puolelta, Saksin Sveitsistä. Kansallispuiston nimi tulee sveitsiläisiltä taiteilijoilta, jotka olivat sitä mieltä, että korkeat kalliomuodostelmat muistuttivat heitä maisemista kotona Sveitsissä. Tästä syystä he päättivät nimetä puiston oman kotimaansa mukaan. Ylitämme Saksan rajan, ja Elbeä seuraillen lähestymme hämmästyttäviä kalliomaisemia. Käymme katsomassa yhtä matkan kohokohdista, kuuluisaa Bastei-siltaa. Hiekkakivisilta on 76,5 m pitkä ja yhdistää kaksi isoa hiekkakivikalliota erikoisissa maisemissa. Heti, kun olemme ottaneet ensimmäiset askelet sillalla, eteemme avautuu ainutlaatuinen näkymä, joka muistuttaa Yhdysvaltojen lounaisosien maisemia. Ylitämme sillan ja katselemme näkymiä yli kallioiden, Elbejoen ja Königsteinin linnoituksen, joka näkyy kaukaisuudessa vuoren laella. Kallioiden keskellä seisoo Neurathenin linnan rauniot. Se oli aikanaan Saksin Sveitsin suurin kivilinna. Meillä on aikaa kierrellä alueella kaikessa rauhassa ja nauttia maisemista, jotka ovat innoittaneet taiteilijoita, kuten esim. saksalaista taidemaalaria Caspar David Friedrichiä sekä tanskalaista kirjailijaa H. C. Andersenia. Kävelyreitti Bastei-sillalle on helppokulkuinen ja kulkee pitkin hyvin hoidettuja ja turvallisia polkuja. Jyrkemmissä kohdissa on kaide.

Mukavan kävelyretken jälkeen otamme suunnan kohti isoa ja vaikuttavaa Königsteinin linnoitusta, joka sijaitsee vuoren laella Königsteinin kaupungin yläpuolella. Linnoitus, joka on peräisin 1200-luvulta, on yksi Euroopan suurimmista ja toimi pitkään vankilana, jonne passitettiin epäsuosioon joutuneita poliitikkoja ja kirjailijoita. Poliittisesti epävakaina aikoina Saksin osavaltion kassaa säilytettiin vankilan paksujen muurien takana. Jopa Meissenin posliinin kehittäjää Johann Friedrich Böttgeriä pidettiin täällä jonkin aikaa turvassa.

Linnoitusalueen pinta-ala vastaa 13 jalkapallokenttää ja rakennuksia on yli 50. Lisäksi alueella on vehreitä puutarhoja. Nähtävää siis riittää! Ohjelmassa on myös aikaa katsella paikkaa itsekseen sekä syödä omavalintainen ja -kustanteinen lounas.

Iltapäivällä palaamme hotelliimme, jossa on aikaa levähtää ennen kuin syömme yhteisen illallisen.

Päivä 3
Junalla uudelleen rakennettuun Dresdeniin. Kaupunkikierros ja mahdollisuus risteilyyn Elbellä
Frauenkirche

Aamiaisen jälkeen nousemme paikalliseen lauttaan, joka vie meidät muutamassa minuutissa joen toiselle puolelle Saksaan. Siellä nousemme junaan ja nautimme matkasta läpi Saksin osavaltion maisemien. Määränpäämme on Dresden.

Perillä nousemme junasta ja aloitamme kaupunkikierroksen Dresdenissä, jota kutsutaan myös ”Elben Firenzeksi”. Valitettavasti Dresden tuhoutui pahoin toisessa maailmansodassa. Kaupunkiin iski helmikuussa 1945 kokonaiset neljä pommitusaaltoa, minkä seurauksena useita tuhansia kuoli ja kaupunki muuttui savuaviksi raunioiksi. Suurin osa vanhastakaupungista tuhoutui, mutta vuosikymmenten kuluessa historiallisia rakennuksia on rakennettu uudelleen ja tänä päivänä Dresden on noussut tuhkasta kuin feenikslintu.

Yksi kierroksemme varrelle osuvista rakennuksista on Frauenkirche, joka on Dresdenin tunnetuin rakennus. Kirkko, kuten moni muukin rakennus, tuhoutui pahoin toisen maailmansodan pommituksissa vuonna 1945. Vuonna 1994 aloitettiin kirkon uudelleenrakennus, ja vuonna 2005 se oli valmis avattavaksi uudelleen. Modernin teknologian avulla kirkko pystyttiin rakentamaan uudelleen ja säästyneet kivet asettamaan samoille paikoille, joilla ne olivat olleet, kun kirkko tuhoutui. Frauenkirche symboloi sitä, mikä Dresden kerran oli: ”Elben Firenzenä” tunnettu kaupunki, joka oli kuuluisa arkkitehtuuristaan ja taideaarteistaan. Siihen Dresden pyrkii takaisin. Toinen merkittävä rakennus reitillämme on iso barokkityylinen Zwinger-palatsi. Sen rakennutti ruhtinas August II Väkevä. Frauenkirche, Zwinger, Semperoper ja Hofkirche ovat vain muutamia esimerkkejä kohteista, jotka näemme tänään.

Kaupunkikierroksen jälkeen on aikaa katsella kaupunkia itsekseen ja syödä omavalintainen ja -kustanteinen lounas. Iltapäivällä on mahdollisuus lähteä mukavalle Elben-risteilylle (kesto noin 1,5 tuntia).

Dresdenissä vietetyn mukavan päivän jälkeen nousemme jälleen junaan, joka vie meidät takaisin Böömin Sveitsiin ja hotelliimme. Illalla syömme yhteisen illallisen.

(Risteily ei sisälly matkan hintaan ja varataan viimeistään 45 päivää ennen matkaa. Hinta: 35€/henkilö.)

Päivä 4
Böömin Sveitsi - kävelyretki ja risteily kansallispuistossa

Myös Tšekin puolella, Böömin Sveitsissä, luonto on ainutlaatuinen. Tänään tutustumme lähemmin luontoon, joka avautuu ovemme ulkopuolella.

Vedämme lenkkikengät jalkaan ja lähdemme kivalle kävelyretkelle korkeiden ja kiehtovien kalliomuodostelmien keskelle, läpi luonnon muokkaamien tunneleiden ja yli kapeiden kävelysiltojen taustamusiikkinamme soliseva vesi. Kaksi etappia kuljemme veneillä pitkin Kamenicejokea villin luonnon ja pienten vesiputousten ympäröiminä – ihan kuin olisimme keskellä seikkailua! Nuo kaksi kohtaa on ollut 1800-luvulta lähtien mahdollista kulkea vain vesiteitse, mikä tekee elämyksestä vieläkin upeamman, sillä jokea pidetään yhtenä puiston kauneimmista alueista.

Pidämme kävelyretkellä tauon puiston ravintolassa, jossa on mahdollista syödä lounasta ja lepuuttaa jalkoja ennen kuin jatkamme matkaa. Kokonaisuudessaan kävelyretken pituus on n. 6 km, ja reitti kulkee metsässä helpossa maastossa. Edellytyksenä on silti, että osallistuja on sellaisessa fyysisessä kunnossa, että jaksaa kävellä.

Käveltyämme kahden rotkon läpi nousemme paikallisjunaan ja otamme kurssin kohti luonnon mestariteosta ja yhtä tšekkien ylpeyden aihetta, Pravčická-siltaa. Silta on korkein ja suurin luonnonkivisilta koko Euroopassa eikä vastaavanlaista löydy mistään muualta. Silta on vetänyt 1700-luvulta lähtien puoleensa taiteilijoita kaikkialta maailmasta. Myös elokuvamaailma on löytänyt Pravčická-sillan sekä kansallispuiston. Esimerkiksi osia Narnia-elokuvasta Velho ja Leijona on kuvattu seudulla, ja juuri täällä Pravčická-sillalla tapahtuu kohtaus, jossa sankarit Peter, Susan ja Lucy ja pienet majavat ylittävät sillan paetessaan Valkeaa velhoa ja sen susia.

Kävelymatka Pravčická-sillalle ja takaisin on yhteensä n. 4,5 km. Jos jalkasi ovat jo väsyneet ja haluat mieluummin käyttää iltapäivän rentoutumiseen, voit matkata junalla yhden pysäkin edemmäs kuin muut: olet perillä.

Käytyämme Pravčická-sillalla kävelemme iltapäivällä takaisin hotelliin. Sen jälkeen on aikaa lepuuttaa jalkoja ennen kuin syömme viimeisen yhteisen illallisen.

Päivä 5
Kotimatka

Ajamme Prahaan ja lentokentälle, kotimatka alkaa.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 898€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
98€
Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki – Praha – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisessa hotellissa
 • puolihoito (aamiainen ja illallinen) 
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan 
 • suomea puhuva paikallisopas
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 98€
 • lisämaksullinen risteily Elbellä 35€/hlö
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat kuljettajille

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Matkatavarat

Matkustajalle on sallittu yksi ruumaan menevä matkatavara, jonka enimmäispaino on 20 kg + käsimatkatavara (enimmäispaino 10 kg). Käsimatkatavaran ulkomitat ovat enintään 55 cm + 40 cm + 23 cm. Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Omia pyyhkeitä ei tarvita.

Ei sovellu liikuntarajoitteisille

Tälle matkalle osallistujan tulee kyetä liikkumaan omatoimisesti ja pystyä kävelemään ilman apua, sillä kävelemme paljon. Yhtenä matkapäivänä on mahdollista kävellä jopa noin 10,5 km.

Ilmasto ja pukeutuminen

Keväisin ja syksyisin aamut ja illat voivat olla viileitä. Myös sadekuurot ovat mahdollisia. Pakkaa siis mukaan esim. lämmin urheilupaita ja kevyt sadetta ja tuulta pitävä takki. Kerrospukeutuminen on suositeltava valinta.

Muista ottaa mukaan hyvät lenkkikengät, sillä tällä matkalla kävelemme paljon.

Suomea puhuva paikallisopas

Matkanjohtajana tällä matkalla on suomea puhuva paikallisopas, joka asuu kohteessa ja pystyy siten antamaan hyviä vinkkejä omatoimiseen seikkailuun. Paikallisopas on  mukana kaikissa matkaohjelmassa mainituissa yhteisissä aktiviteeteissa. 

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

21CZRTR02BFI2608