Pohjois-Italian ihanuudet

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Tule mukaan valloittavaan Pohjois-Italiaan ja Gardajärven ympäristöön. Keskiaikaiset kaupungit, vihreät palmut, viinialueet ja kukkien runsaus ilahduttavat.

Yksin -yhdessä!

Viikon matkalla ehdimme kokea paljon! Käymme Romeon ja Julian kotikaupungissa Veronassa, jota kutsutaan ikuisen rakkauden kaupungiksi. Tutustumme viininvalmistukseen Valpolicellassa ja maistamme Amaronea, yhtä seudun maailmankuuluista viineistä. Teemme retken Etelä-Tirolin alppimaisemiin ja pidämme kahvitaukoja kuvauksellisissa vuoristokylissä. Kohteisiimme kuuluu tietysti ainutlaatuinen Venetsia, jonka veroista ei ole toista.

Majoitumme puolihoidolla San Zeno di Montagnan vuoristokylään keskitason hotelliin. Kylä on Mt. Baldon rinteessä ja hotellin terassilta on hienot näkymät yli Gardajärven.

Tällä matkalla ainoastaan yhden hengen huoneita, ei lisämaksua!
Lue lisää kohdasta Hyvä tietää.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 7 päivää
Päivä 1
Helsinki - Milano
Päivä 2
Etelä-Tiroli: Merano ja Tirolo
Päivä 3
Kokopäiväretki Veronaan ja viininmaistelua Valpolicellassa
Päivä 4
Retki Venetsiaan
Päivä 5
Risteily Gardajärvellä, omaa aikaa Malcesinessa
Päivä 6
Omaa aikaa
Päivä 7
Milano - kotimatka

Hotelli

Parchotel Jolanda

San Zeno di Montagnan kylän keskustassa sijaitseva kolmen tähden hotelli, jonka puutarhasta/pihalta on kauniit näkymät alas järvelle. Hotelli on rakennettu vanhan luostarin paikalle ja siinä on 126 huonetta. Huoneet ovat siistit, yksinkertaisesti sisustetut ja kaikissa on suihku, wc, puhelin, sateliitti-tv, tallelokero, hiustenkuivaaja sekä viileäkaappi. Puutarhassa on tenniskentät, sisällä pieni uima-allas, sauna ja jacuzzi. Nautimme puolihoitoateriat hotellin ravintolassa.
Hotellissa on keskuslämmitys, joka kytketään päälle syksyllä ja kytketään pois keväällä. Tarkat ajankohdat ovat riippuvaisia ulkoilman lämpötilasta (lämmitys on päällä yleensä lokakuusta huhtikuuhun).

Parchotel Jolanda
Via degli Alpini 7
37010 San Zeno di Montagna - Verona
Hotellin kotisivut:
http://www.chincherinihotels.com/index.cfm/it/lago-di-garda/park-hotel-jolanda-san-zeno-di-montagna/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Milano

Laskeudumme Milanoon ja kentältä ajamme bussilla (noin 180 km) hotelliimme, joka sijaitsee San Zeno di Montaganan pienessä vuoristokylässä Monte Baldo -vuoren rinteessä. San Zenosta on hienot näkymät yli Gardajärven. Ilma on täällä raikasta, maisemat hienot ja paikka on kuin tehty rentoutumiselle. Iltapäivällä teemme kävelyretken kylään, minkä jälkeen matkanjohtaja kertoo tarkemmin viikon ohjelmasta. Käymme mm. kylän herkkukaupassa Salumeria Lenottissa. Pääsemme maistamaan paikallisia erikoisuuksia, kuten juustoa ja makkaraa. Kaupan kellarissa tutustumme makkaroiden valmistukseen ja varastointiin. (Herkkukaupassa käynti toteutetaan tänään tai jonakin muista päivistä)

Myöhemmin illalla syömme ensimmäisen illallisemme hotellissa.

Päivä 2
Etelä-Tiroli: Merano ja Tirolo

Päivän alkajaisiksi ajamme kohti pohjoista ja Brennerin solaa. Moottoritietä ympäröivät upeat vuoret. Täällä Gardajärven pohjoispuolella huomaa Alppien läheisyyden. Ihailemme kauniita Dolomiitteja, joiden dramaattiset huiput kimaltelevat valkoisina, kultaisina ja vaaleanpunaisina aamuauringossa. Matkan varrella näemme omenatarhoja ja viiniköynnöksiä, jotka kiipeilevät kalliorinteillä kohti tiukasti vuorenseinämiin tarrautuvia linnoja.

Bolzanossa käännymme kohti laaksoa ja kauniista vuoristokaupunkia Meranoa. Olemme nyt Etelä-Tirolissa ja ajamme ylös tasangolle Meranon yläpuolelle, jossa sijaitsee pieni Tirolon kylä – tai Dorf Tirol, kuten nimi kuuluu saksaksi, joka on alueen toinen kieli. Keskellä tätä maisemaa, noin 596 m korkeudessa, saksalainen ja italialainen kulttuuri sulautuvat yhteen mitä viehättävimmällä tavalla.

Teemme kävelykierroksen pienessä kylässä, joka muistuttaa paljon itävaltalaista hiihtokohdetta lukuun ottamatta omenapuita, joita kasvaa kaikkialla. Meillä on aikaa nauttia näkymistä yli kauniin Tirolin linnan ennen kuin jatkamme matkaa Meranoon. Halukkaat voivat nousta bussista ja laskeutua kylään tuolihissillä yhdessä matkanjohtajan kanssa. Hissi vie meidät yli viiniviljelysten 270 m alas vuorenrinnettä. Jos hissimatka ei houkuttele, voit hyvin jatkaa matkaa bussin kyydissä. Meranon kaunis kaupunki on toiminut kulissina monille elokuville. Viehättävä kaupunki on hengähdyspaikka, jota korkeat vuorenhuiput ympäröivät. Ehdit hyvin syödä omakustanteisen lounaan ja tutustua paikkaan omatoimisesti ennen kuin lähdemme paluumatkalle. Meranossa on lukuisia houkuttelevia putiikkeja.

Matkalla ohitamme Trenton kaupungin ja kuulemme sen historiasta. Vuosina 1545–1596 järjestettiin kaupungissa katolisen kirkon yhdeksästoista ekumeeninen kirkolliskokous, jota kutsutaan nimellä Trenton kirkolliskokous. Kokous kutsuttiin koolle protestanttisen reformaation vastareaktiona, ja kokouksessa päätettiin, että vain kirkko saa tulkita Raamattua. Täällä katolinen kirkko ja protestanttis-luterilainen uskonsuuntaus erosivat lopullisesti toisistaan.

Hotellissa voit nauttia baarissa aperitiivin italialaiseen tapaan. Mikä sopisikaan päivään paremmin kuin omenamartini, johon tulee votkaa, omenasnapsia ja yleensä myös omenamehua. Illallisen syömme hotellissa.

Päivä 3
Kokopäiväretki Veronaan ja viininmaistelua Valpolicellassa

Tänään vierailemme Veronassa, joka sijaitsee kauniilla paikalla Adigejoen mutkassa. Useimmat tuntevat kaupungin Shakespearen ikuisesta rakkaustarinasta Romeo ja Julia. Käymme totta kai katsomassa kuuluisaa parveketta, joka on yhä tänä päivänä suosittu vierailukohde rakastuneiden ja vastanaineiden keskuudessa. Kaupunki antaa upeat puitteet maailman kuuluisimmalle rakkaustarinalle. Verona tunnetaan myös kauniista amfiteatteristaan, joka kesäkuukausina toimii oopperaesitysten näyttämönä. Verona on viehättävä kaupunki, jossa on helppo kulkea eksymättä.

Verona oli Rooman keisarikaudella vauras ja komea kaupunki, jonka kukoistuskausi osui 1200- ja 1300-luvuille della Scala -ruhtinaiden aikaan. Vuonna 2000 kaupunki pääsi Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Verona on nimittäin erinomainen esimerkki kaupungista, joka on kehittynyt 2 000 vuoden aikana ja onnistunut säilyttämään ja yhdistämään vanhat rakennuksensa moderniin arkkitehtuuriin.

Aloitamme kaupunkikävelyllä, jolla tutustumme kaupungin historiaan, ja sen jälkeen on aikaa kierrellä kaupunkia omatoimisesti.

Italia tuottaa upeita viinejä, ja lähellä Veronaa tuotetaan niistä yhtä maailman tunnetuimmista. Iltapäivällä ajamme Valpolicellaan, Amarone-viinin tuotantoalueelle. Vierailemme pienellä suvun omistamalla viinitilalla ja tutustumme Amarone-viinien valmistuksen saloihin. Totta kai myös maistamme jaloa juomaa!

Päivä 4
Retki Venetsiaan

Venetsia koskettaa kaikkia, sillä se on kaupunki, jolla on ihan omanlaisensa viehätysvoima. Venetsia on rakennettu hiekkasaarille ja pilareiden päälle Venetsian laguuniin. Kaupungin suuruuden päivät osuivat keskiaikaan ja renessanssin alkuun. Valtavat rikkaudet, joita asukkaat ansaitsivat käymällä kauppaa sekä idässä että lännessä, loivat perustan vakaalle taloudelle. Rahaa riitti myös rakennuttamaan kaupunkiin lukuisia ylellisiä palatseja, jotka koristavat katukuvaa.

Tronchettosta matkustamme paikallisella vesibussilla “Vaporettolla” pitkin pääkanavaa Canal Grandea. Tämä on ehdottomasti paras tapa kulkea Venetsiassa. Perillä Pyhän Markuksen torilla meitä odottaa paikallisopas, joka vie meidät kaupunkikierrokselle. Kierroksen jälkeen voit nauttia omakustanteisen lounaan ja tutustua kaupunkiin omin päin. Jos haluat gondoliajelulle, matkanjohtaja auttaa mielellään.

Iltapäivällä palaamme Tronchettoon ja ajamme hotelliimme illalliselle. Ehkä haluat nauttia aperitiivin baarissa, ja tähän päivään sopiva juoma on Bellini, joka kehitettiin juuri Venetsiassa. Siihen tulee persikkasosetta ja kuplivaa Prosecco-viiniä.

Päivä 5
Risteily Gardajärvellä, omaa aikaa Malcesinessa

Lago di Garda tai Gardajärvi on vuosikymmenet houkutellut matkailijoita ympäri maailman. Se ei ole mikään ihme, sillä  järvi kuuluu Italian kauneimpiin paikkoihin.

Ajamme hotellilta alas järvelle. Pysähdymme Bardolinossa, joka tunnetaan samannimisestä viinistä. Täältä lähtee risteily, joka kulkee kaunista rannikkoa pitkin määränpäänään viehättävä Malcesine, jonne saavumme parin tunnin kuluttua. Malcesinessa on upea linna ja viihtyisä satama. Tutustumme kaupunkiin, sen katuihin ja pieniin kahviloihin. Seikkailunhaluiset voivat nousta köysiradalla ylös Monte Baldo -vuoren huipulle (lippu maksaa noin 18 €).

Päivä 6
Omaa aikaa

Koko päivä on varattu omille seikkailuille. Ehkä haluat vaellusretkelle Monte Baldolle tai kävelylle San Zenon kylän ympäri. Voit tietysti myös ottaa rennosti ja nauttia kupposen kahvia hyvän kirjan seurassa hotellin baarissa. Monte Baldo on luonnonsuojelualuetta, ja hyvällä tuurilla siellä voi nähdä villejä orkideoja. Muistathan, ettei niitä saa poimia! Ylhäältä vuorelta on kaunis näköala yli Gardajärven. Hyvällä säällä voi nähdä jopa Dolomiittien huiput koillisessa. Täällä lehmät ja lampaat laiduntavat koko kesän. Eläinten maidosta valmistetaan herkullisia juustoja, joita voit päästä maistamaan.

Jos haluat katsella Gardajärveä lähempää tai tutustua kaupunkeihin järven rannalla, voit ottaa taksin tai nousta veneeseen, joka vie järven toiselle puolelle. Päivän seikkailujen jälkeen on mukava palata San Zeno di Montagnaan.

Tai ehkäpä haluat lähteä matkanjohtajan mukana tutustumaan kävelymatkan päässä hotellistamme olevaan "Agriturismo Scricioliin". Tilalla isännöivät "Puffo" ja"Tale, isä ja poika, oikeilta nimiltään Filippo ja Natalino. Perhe on aina ollut kiinnostunut luonnosta ja lähellä tuotetuista raaka-aineista. Talella on lemmikkinä tryffelikoira Gigo, jonka kanssa hän lähtee aamuvarhain metsälle tryffelijahtiin. Paikalliset raaka-aineet takaavat, että tilalla tarjottava lounas on taatusti tuoretta ja maistuvaa. Bonuksena on miellyttävät maisemat. Lounasta nauttiessaan voi samalla ihailla näkymiä Gardajävelle. Mikäli sää sallii, lounaan jälkeen on mukava tehdä pieni ruokaa sulattava vaellusretki tilan ympäristössä (lounas tilalla on omakustanteinen).

Päivä 7
Milano - kotimatka

Lähdemme hotellista aamupäivällä ja ennen kuin ajamme lentokentälle, teemme kiertoajelun Milanossa. Milano tunnettiin aikaisemmin teollisuuskaupunkina, jossa toimivat maailmankuulut merkit, kuten Campari, Fernet Branca, Alfa Romeo ja Pirelli. Tänä päivänä Milano on Italian finanssikeskus. Täällä toimii Italian pörssi ja monet suuret mediatalot.

Kaupunki on ollut jo roomalaisten ajoista vilkas kauppapaikka. Milanolla on tärkeä rooli mm. muodin maailmassa, kiitos Giorgio Armanin ja monen muun. Näemme kierroksellamme vaikuttavan goottilaisen katedraalin, kuuluisan La Scalan oopperatalon sekä Castello Sforzescon linnan, jossa Leonardo da Vinci kerran asui. Käymme upeassa Galleria Vittorio Emanuelessa, jonka katettujen käytävien suojissa ylelliset putiikit houkuttelevat ostajia.

Lennämme alkuillasta Helsinkiin.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki - Milano - Helsinki turistiluokassa
 • majoitus yhden hengen huoneessa hotelli Parchotel Jolandassa
 • puolihoito (aamiainen ja illallinen hotellissa)
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • juomarahat kuljettajille noin 5€/hlö
 • ruokajuomat ja muut mahdolliset ruokailut

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaaminen

Pakkaa mukaan pieni reppu päiväretkiä varten ja hyvät tutut kävelykengät tai lenkkarit. Sää voi olla varhain aamulla ja illalla viileä, joten ota mukaan lämpimämpää vaatetusta. Keväällä ja syksyllä voi olla sadekuuroja, joten kevyt, tuulta- ja sadetta pitävä takki on hyvä ottaa mukaan.

Ota mukaan jonkin verran käteistä, sillä luottokortit eivät käy kaikissa kaupoissa tai toreilla maksuvälineenä.

Matkusta yksin -yhdessä!

Tarkoittaa, että saat huoneen omaan käyttöösi, etkä maksa siitä lisämaksua. Tällä matkalla kaikki muutkin majoittuvat yhden hengen huoneisiin. Voit luonnollisesti lähteä matkalle myös kaverin kanssa, tällöin molemmat majoittuvat omiin huoneisiinsa.

Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtaja, kuten muillakin ryhmämatkoillamme.

Liikkuminen

Jolanda sijaitsee Gardajärven yläpuolella, Monte Baldo vuoren rinteessä. Hotellin pihalta/puutarhasta on kauniit näköalat alas järvelle.

Bussimatka kylästä alas Gardajärven rantaan kestää noin 10 min. Useimmat retkipäivät ovat pitkiä, joten hotellille palataan vasta illalla.

Olemme valinneet San Zeno di Montagnan kylän sen rauhallisuuden vuoksi. Kylässä on seuraavat peruspalvelut: supermarket, muutamia baareja, matkamuistomyymälä, apteekki, lääkäri, lehtikioski, posti, kaksi pankkiautomaattia ja pyörävuokraamo.

Puolihoitoateriat

Puolihoitoateriat; aamiainen ja illallinen, nautitaan hotellissa. Ruoka on yksinkertaista italialaista kotiruokaa. Ravintolan mahdollisuudet valmistaa erikoisruokavalioaterioita ovat rajalliset.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Hieno matka! Paljon näkemistä! Matka-aika maaliskuun lopulla oli hyvä. Ei ollut kuuma, eikä liikaa turisteja liikkeellä. Retkikohteet olivat monipuolisia, tosin matkat välillä vähän pitkät. Hienoa oli myös se, että kaikilla oli oma huone. Näitä lisää!
Date published: 2023-04-20
Rated 4 out of 5 by from Hieno kokonaisuus Olin 23.3.23 lähdöllä tällä matkalla. Hyvää oli paljon kuten hotelli Albergo Sole ihanine aterioineen, henkilökuntineen ja järvinäkymineen, asiantunteva opas, avartava matkaohjelma ja mainiot säät! Retkiin olisi voinut sisällyttää jonkin nähtävyyden tarkemman tutustumisen ihan sisältäpäin, kävelykierroksen ja vapaa-ajan ohella.
Date published: 2023-04-10
Rated 4 out of 5 by from Yksin yhdessä toimiva kokonaisuus Pohjois-Italian kierros sisälsi mukavasti ohjelmaa ja katsottavaa. Erityiskiitos superhyvälle oppaallemme ja kuskille, joka ajelutti meitä maisemareiteillä moottoritien sijaan ja paikallisena antoi oppaallemme lisävinkkejä. Retkieväitten osto paikalliskaupan pienuuden vuoksi rajallista ja osa matkalaisista olisivat kaivanneet muistutusta. Päivät pitkiä ja ruokailuille jäi aikaa vasta myöhään iltapvllä. Joitain nälkäkiukkuja havaittavissa. Matkaselosteessa mainitut näköala- ja tuolihissiajelut ja maatilavierailu eivät olleet mahdollisia matkan ajankohtana. Tästä olisi kuulunut mainita ostovaiheessa, sillä itse olisin näihin halunnut osallistua. Tältä osin matkaohjelma harhaanjohtava. Hotelli upealla paikalla. Lisää tällaisia Yksin yhdessä -reissuja!! Suorat lennot toivottavia.
Date published: 2023-04-03
Rated 5 out of 5 by from Hyvä sisältö ja matkanjohtaja! Matka oli onnistunut, säät suosi ja ryhmä oli mukava. Olisin toivonut suoria lentoja matkustusmukavuuden vuoksi. Toivoisin lisää tarjontaa yksin yhdessä -matkoille.
Date published: 2023-04-02
Rated 5 out of 5 by from Rentouttava matka Olimme matkalla viime viikolla. Saimme kokea ja nähdä paljon lyhyessä ajassa. Retket oli hyvin suunniteltu ja kaikki toimi hienosti. Opas oli mahtava osaaja ja jaksoi hienosti huolehtia erilaisten ihmisten tarpeista ja kertoi meille Italian historiasta todella paljon. Bussikuski oli mahtava ja hänellä oli paljon paikallistuntemusta, jonka jakoi kanssamme oppaan kautta. Hotelli oli ihanassa pikku kylässä, josta oli näkymät Gardajärvelle. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi 😄. Päivän ohjelman jälkeen nukutti mainiosti.
Date published: 2023-04-01
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen leppoisa matka olen hyvin tyytyväinen Pohjois-Italiaan tutustumisessa. Taitava opas ja bussikuski, ihana hotelli ja matkaseuranta tekevät tästä matkasta onnistuneet! Ainoana kehittämiskohteena voisi olla hieman parempi ohjeistus kohteissa - mitä ehtisi katsoa vapaalla ajalla ja esim. saada liput nähtäyyteen (koska vapaa-aika kohteissa oli vähän niin tällainen tehopaketti olisi hyvä saada). Toinen asia on aktiiviteettien kiinniolo (ne oli kuitenkin mainittu matkaohjelmassa esim. tuolihissit ja tryffelitila - harmitti hieman). Muuten nähtiin hyvin erilaisia paikkoja tämän viikon aikana.
Date published: 2023-03-31
Rated 4 out of 5 by from Yksin yhdessä out of season Hienoa, että Albatros järjestää näitä Yksin yhdessä -matkoja. Yleensä ne taitavat sijoittua varsinaisen sesongin ulkopuolelle, joten matkaohjelmassa olisi hyvä mainita, jos kaikki siinä mainitut mahdollisuudet eivät toteudu ’out of season’. Tämän jouduimme toteamaan vähän turhan usein tällä matkalla, mikä tietysti harmitti. Muuten matkaohjelma oli monipuolinen ja sisälsi mielenkiintoisia kohteita. Hotelli olisi voinut sijaita jossakin rannan pikkukaupungeista, jolloin omatoimi-päivälle olisi ollut monipuolisemmat mahdollisuudet kuin vuoren rinteellä sijaitsevassa San Zemon kylässä. Myös lentoajoissa olisi ollut toivomisen varaa ja suoriakin lentoja varmasti löytyy Helsinki-Milano välillä. Nyt etenkin paluumatkan nopea vaihto Frankfurtissa aiheutti turhaa stressiä matkalaisille.
Date published: 2023-03-31
Rated 5 out of 5 by from Sitä saa mitä tilaa Yksin yhdessä matkalla sai uusia ystäviä, ihania kokemuksia, makuja ja nähdä upeita maisemia.Kiitos mukana olleille ja tietenkin vetäjälle. Lisää Yksin yhdessä matkoja!!!!
Date published: 2023-03-31
 • y_2023, m_9, d_28, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_44
 • loc_fi_FI, sid_ITRTR37, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja