André Rieu Wienissä

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Ihastuttava keväinen konserttimatka Wieniin.

Wien on juuri oikea paikka kokea Johann Strauss Orchestra. Koska olemme Wienissä, nautimme Itävallan kauniista pääkaupungista sekä muutamista vähemmän tunnetuista paikoista Wienin ulkopuolella. Tätä kaikkea maustaa tunnetun ja rakastetun hollantilaisen André Rieun ja hänen Johann Straussin mukaan nimetyn maailmankuulun orkesterinsa upea konsertti.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Oopperamatka, Kaupunkilomat

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Wien - bussikuljetus keskustaan ja hotelliin
Päivä 2 Schönbrunn, kaupunkikierros bussilla, omaa aikaa ja illallinen ravintolassa.
Päivä 3 Burgenland, Eisenstadt, Joseph Haydnin kotitalo, Unescon suojelema Rust Neusiedler Seen rannalla ja viininmaistelua
Päivä 4 Opastettu kierros Wienin keskustassa, varhainen päivällinen ja André Rieun konsertti.
Päivä 5 Kotimatka.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Wien - bussikuljetus keskustaan ja hotelliin

Saavumme Wieniin myöhään iltapäivällä ja ajamme lentokentältä suoraan hotelliimme.

Illallinen hotellissa.

Päivä 2
Schönbrunn, kaupunkikierros bussilla, omaa aikaa ja illallinen ravintolassa.
Aamiaisen jälkeen lähdemme Schönbrunnin linnaan. Voit kierrellä linnan puistossa tai ostaa pääsylipun (ei sisälly matkan hintaan) ja katsella linnaa sisäpuolelta.
Wienin nähtävyyksistä Schönbrunnin linna vetää vuosittain eniten kävijöitä ja onkin näkemisen arvoinen. Linna oli Habsburgien keisarillisen suvun kesäpalatsi. Tunnetuimmat linnan asukkaat olivat keisarinna Maria Theresia, jolla oli 12 lasta, sekä keisaripari Frans Josef ja Sisi (keisarinna Elisabet). Napoleon I:n poika Napoleon II vietti isänsä vangitsemisen jälkeen traagisen lapsuutensa täällä. Väitetään myös, että täällä viisivuotias poika Salzburgista, Wolfgang Amadeus Mozart, piti ensimmäisen konserttinsa.
Vietämme iltapäivän katsellen Wieniä ja sen kauneutta. Näemme mm. valtionoopperan, Stephansdomin (Pyhän Tapanin tuomiokirkon), Hofburgin linnan, museokorttelin, kaupungintalon, Belvederen palatsin ja Hundertwasserhausin. Kaupunkikierroksen lopuksi näemme vielä Praterin huvipuiston sekä UNO-Cityn. Praterissa sijaitsee kuuluisa maailmanpyörä Riesenrad vuodelta 1897. Riesenrad on nähty myös Orson Wellesin elokuvassa Kolmas mies. UNO-Cityssä sijaitsee puolestaan YK:n päämaja.
Illalla syömme illallisen paikallisessa ravintolassa ja nautimme perinteisestä wieniläisestä ruoasta. Illallisen jälkeen palaamme hotelliin.
 
Päivä 3
Burgenland, Eisenstadt, Joseph Haydnin kotitalo, Unescon suojelema Rust Neusiedler Seen rannalla ja viininmaistelua

Lähdemme aikaisin liikkeelle ja ajamme Burgenlandin osavaltion pääkaupunkiin Eisenstadtiin, jota kutsutaan usein myös nimellä Haydnstadt, sillä tässä kauniissa barokkikaupungissa säveltäjä Joseph Haydn asui useita vuosia. Katselemme kaunista kaupunkia ja vierailemme Haydnin kotitalossa.

Seuraava kohteemme on Neusiedler See. Järvi on nykyään osa kansallispuistoa, jossa viihtyvät monet linnut, mm. haikarat. Järvi on hyvin matala ja kuivuu usein kesällä. Olemme nyt Unkarin rajalla, ja järven eteläisin kolmannes kuuluukin Unkarille.

Alue on tunnettua viininviljelyseutua, jolla toimii monia pieniä viinitiloja. Purbach am Neusiedler Seen Kellergasse-kadulla toimii noin 50 pientä, perinteistä viinikellaria.

Ajamme historialliseen ja kauniiseen Rustin kaupunkiin, joka sijaitsee Neusiedler Seen rannalla. Kaupungin keskusta on Unescon suojelema. Sitä koristavat upeat rakennukset 1600-luvulta.

Täällä voi kuljeskella itsekseen ja syödä vaikka kevyen lounaan jossakin viihtyisistä viinituvista, joita kutsutaan nimellä ”Buschenschank”. Tarjolla on alueen viiniä ja paikallisia erikoisuuksia, kuten juustoa, makkaroita ja pikkelöityjä vihanneksia.

Käymme yhdessä monista viinikellareista, saamme tietoa paikallisesta viinistä ja myös maistelemme lähistöllä tuotettua viiniä.

Palaamme Wieniin, ja illallispaikan voi kukin valita omien toiveiden mukaan.

Haluat kenties kokea perinteisen illallisen paikallisessa ”Heurigerissa”, maistella kuuluisaa Grüner Veltliner -rypäleestä valmistettua valkoviiniä ja kuunnella itävaltalaista kansanmusiikkia – ihan kuten Heurigerissa kuuluukin. Nouse siinä tapauksessa raitiovaunuun, joka vie Grinzingiin. Tai kokeile kuuluisan Figlmüllerin isoja ja herkullisia wieninleikkeitä. Voit toki etsiä ruokapaikan myös hotellin lähistöltä – vaihtoehtoja riittää kyllä.

Päivä 4
Opastettu kierros Wienin keskustassa, varhainen päivällinen ja André Rieun konsertti.
Aamiaisen jälkeen suuntaamme keskustaan, jossa teemme kävelykierroksen ja näemme Stephansdomin (Pyhän Tapanin tuomiokirkon), valtionoopperan, Hotel Sacherin, Stadtparkin, Hofburgin talvipalatsin ja Espanjalaisen ratsastuskoulun sekä Museokorttelin, jossa sijaitsee iso osa Wienin tunnetuimmista museoista.
Iltapäivä ennen varhaista päivällistä on omaa aikaa. Ehkä haluat käydä jossakin Wienin kiinnostavista museoista. Esim. Belvedere, jossa on iso ja hieno kokoelma Gustav Klimtin teoksia, on käymisen arvoinen. Tai käy Hofburgin linnassa, tee ostoksia, herkuttele sachertortulla Hotel Sacherin kahvilassa tai syö maailman suurin wieninleike Figlmüllerillä. Iltapäivän voit viettää oman halusi mukaan – Wienissä on paljon tekemistä!
Palaamme yhdessä hotellille, jossa syömme varhaisen päivällisen. Sitten lähdemme kohti Stadthallea, jossa esiintyy André Rieu. Meillä on hyvät paikat kategoriasta 1.
André Rieu on hollantilainen ja kotoisin Maastrictista. Rieu on koulutettu viulisti, mutta on vuodesta 1987 lähtien toiminut kapellimestarina, säveltäjänä ja muusikkona omassa orkesterissaan, Johann Strauss Orchestrassa, jonka kanssa hän on kiertänyt ympäri maailmaa. Rieu ja hänen orkesterinsa esittävät suosittua musiikkia sekä oopperoista että musikaaleista maustettuna paikallisella musiikilla. Tänään ohjelmistossa on takuulla ihastuttavia wieniläisiä ja itävaltalaisia säveliä.
Päivä 5
Kotimatka.
Aamiaisen jälkeen lähdemme lentokentälle. On kotimatkan aika.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Lufthansan reittilennot Helsinki – Wien – Helsinki (Münchenin kautta) turistiluokassa
 • majoitus 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa Derag Livinghotel Kaiser Franzissa (paikallinen luokitus neljä tähteä)
 • neljä aamiaista
 • yksi illallinen hotellissa
 • yksi illallinen wieniläisessä ravintolassa
 • varhainen illallinen ennen konserttia
 • viinimaistiaiset ja käynti viinikellarissa Rustissa
 • retkipäivä Burgenlandissa
 • käynti Einstadtissa
 • sisäänpääsy Joseph Haydnin kotimuseoon
 • puolenpäivän kaupunkikierros Wienissä
 • lippu André Rieun konserttiin, kategoria 1 istumapaikat
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Majoitus

Majoitus on Derag Livinghotel Kaiser Franzissa (paikallinen luokitus neljä tähteä) tai vastaavassa hotellissa.

Lue lisää hotellin kotisivuilta:

https://www.deraghotels.de/hotel-kaiser-franz-joseph-wien/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Konsertti

André Rieun konsertti järjestetään Wiener Stadthallessa, jonne mahtuu noin 16000 kuulijaa. Matkan hintaan sisältyy konserttilippu 1 kategorian (RANK 1) istumapaikalle (sijainti lavan edessä tai sivustalla).

Hintaan sisältyvän paikkojen sijainti on merkitty istumapaikkakarttaan keltaisella (RANK 1).

Wiener Stadthallen kotisivut:
https://www.stadthalle.com/en/schauen/events/690/Andre-Rieu

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 1 out of 5 by from Odotettiin paljon, petyttiin pahasti Andreen konsertti oli hyvä.Miksi kokoajan oli suomalainen ja itävaltalainen opas, jotka keskustelivat keskenään. Aikataulut ei pitäneet paikkaansa. Suomalainen opas antoi ajan, koska tavataan. Oli kaksikymmentä minuttia myöhässä sovitusta ajasta tiettyjen ihmisten kanssa. Me odotimme sateessa ja tuulessa heitä.Hotelli kaukana keskustasta, varattu varmaan sieltä missä itävaltalainen opas asui vieressä. Kerroimme edellisenä päivänä suomalaiselle opalle, että haluamme sisälle Schönbrunin linnaan hän ei reagoinut siihen, sanoi että jokainen maksaa sisäänpääsyn itse. Seuraavana aamuna kerrottiin , että iltapäivällä pääsee kierroksille. Oli sovittu poislähtö linnanpuistosta klo 13.30.Emme olisi ehtineet käydä kierroksella. Muut ryhmät olivat varanneet sisäänpääsy kierroksen.Tältä matkalta puuttui Opaalta tietty jämäkkyys.Olemme tehneet useita teidän matkoja ja ne ovat olleet kaikki hyvin järjestetty.
Date published: 2019-05-07
Rated 5 out of 5 by from Konsertti hyvä ja samalla hauska. Olin nirvanassa. Todella upea. Ohjelmaa oli koko matkan ajaksi ja oli kiva, kun vielä lähtöaamuna pääsimme paikalliselle torille. Oppaat olivat mukavia. Sää ei oikein suosinut, mutta ei sekään haitannut, kuitenkin poutajaksojakin oli.
Date published: 2019-05-08
Rated 4 out of 5 by from Ihastuttava matka Lähdin Marjalle Wieniin 2.5.2019. Matka oli todella mukava ja mielenkiintoinen. Matkaoppaat päteviä ja asiansa osaavia. Järjestelyt sujuivat todella mallikkaasti.
Date published: 2019-05-10
Rated 4 out of 5 by from Hyvä kokonaiskuva Wienistä sekä mahtava konsertti! 5 pv matka olisi voinut olla muutama päivä pidempi, sillä lentomatkoihin meni 2 pv. Lennot välilaskuineen olivat rasittavia ja veivät aikaa.
Date published: 2019-05-08
Rated 4 out of 5 by from Kiva reissu 2.-5.5 konserttimatka joka kruunasi kaiken
Date published: 2019-05-09
Rated 2 out of 5 by from Matkan hinta/laatu kohtalainen Olisi ollut hyvä tietää matkan sisältö, retket ja niiden lähtö- yms kellonajat ja viikonpäivät sekä niiden muutokset myös kirjallisina. Paluupäivälle lisättiin yllättäen vielä retki torille lentokenttäkuljetuksen yhteyteen, siitä ei siis voinut jäädä pois, jos halusi kentälle yhteiskuljetuksella. En tiedä mistä tämä retki-idea oli tullut ja miksi juuri tähän yhteyteen. Meille vain ilmoitettiin, että näin on. Kaikkien samaan aikaan Wienissä olleiden Albatros-ryhmien yhteinen illallinen oli todellinen pohjanoteeraus. Ilta kului ihmetellessä ja ruokia ja juomia odotellessa, käsittämättömän huonosti järjestetty. Ilmeisesti ostettu liian halvalla ja saatu sen mukaista palvelua. Samoin toimittu hotellin kanssa, aamiainen mahdollinen ainoastaan klo 8 koko ryhmälle huolimatta aamun-aamupäivän muusta ohjelmasta. Tarjoilusta vastasi yksi ainoa henkilö, myös ilta-aterioilla. Odotella saimme koko rahan edestä. Vasta viimeisenä eli maanantai aamuna, kun opas oli järjestänyt aamiaisen jo klo 7 alkavaksi, pääsimme parempaan aamiaishuoneeseen, jossa oli ainakin 3 tarjoilijaa. Suuri matkanjärjestäjä, jolla oli paljon asiakkaita useista maista samanaikaisesti, oli tehnyt paikallisten toimijoiden kanssa itselleen edullisia, mutta maksaville asiakkaille vähemmän mieluisia palveluja. Siitä Albatrossille risuja.
Date published: 2019-05-08
 • y_2020, m_8, d_2, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_6
 • loc_fi_FI, sid_ATVCB07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

ATVCB07AFI