Amsterdam ja Hollannin kukkaloisto

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Lähde mukaan elämäniloiseen ja kansainväliseen Amsterdamiin. Käymme myös Keukenhofin kukkapuistossa ja Aalsmeerin kukkahuutokaupassa.

Amsterdam on iloinen elämys hämähäkinverkkomaisen kuvion muodostavine kanavineen, jotka suojaavat vanhaa keskustaa puolikaarina. Pääset veneretkelle kanaville katselemaan kauniita kauppiastaloja, jotka ovat peräisin kaupungin suuruuden ajoilta 1600-luvulta. Taiteen ystäville Amsterdam on varsinainen runsaudensarvi. Tunnetut taiteilijat, kuten van Gogh ja Rembrandt, kilpailevat kävijän huomiosta. Amsterdamin ulkopuolella kohtaamme mielenkiintoiset maisemat patoineen ja kanavineen ja näemme, kuinka hollantilaiset ovat väsymättömästi muuntaneet veden maaksi. 

Käymme myös maailmankuulussa Keukenhofin kukkapuistossa, jossa kasvaa 800 erilaisen tulppaanin lisäksi liljoja, hyasintteja ja narsisseja sekä monia muita kukkia. Puistossa on lisäksi mm. orkidea- ja ruusunäyttely. Taitavat puutarhurimestarit ovat luoneet uskomattomia luomuksia erilaisia teemoja edustaviin puutarhoihin ja kasvihuoneisiin.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kaupunkilomat

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta EUR

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Amsterdamiin - käynti hollantilaisella juustotilalla
Päivä 2 Keukenhofin kukkaparatiisi
Päivä 3 Amsterdam: timantteja, kukkatori ja kanavakierros
Päivä 4 Kukkahuutokauppa Aalsmeerissa, Zaanse Schans ja Volendam
Päivä 5 Hieman omaa aikaa Amsterdamissa, lento Helsinkiin

Hotelli

Holiday Inn Express Arena Towers, Amsterdam

Tämä uusi ja suosittu kolmen tähden hotelli sijaitsee hieman Amsterdamin ulkopuolella ja hotellissa on yli 300 huonetta. Amsterdamin keskustaan pääsee vaivattomasti ja nopeasti sillä metroasema Arenalle on n. 500 metrin kävelymatka. Lähellä hotellia on ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita.

Kaikki huoneet ovat savuttomia ja sijaitsevat joko 7.kerroksessa tai sitä ylemmissä kerroksissa. Huoneissa on satelliitti-tv, teen ja kahvinkeitto mahdollisuus ja maksuton wifi. Hotellissa on kaksi baaria ja ravintola.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
898€
Helsinki
898€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Amsterdamiin - käynti hollantilaisella juustotilalla

Laskeudumme Amsterdamin Schipholin lentokentälle jo aamupäivällä. Nousemme bussiin ja suuntaamme maaseudulle perinteiselle juustotilalle. Tila on peräisin 1800-luvun loppupuolelta. Vanhat perinteet elävät tilalla edelleen. Tila on rakennettu maalle, jonka hollantilaiset valloittivat mereltä patoja rakentamalla. Maistelemme hollantilaisia juustoja. Juustoa tehdään tilan omien lehmien maidosta ja maustetaan erilaisilla yrteillä ja muilla ainesosilla, kuten esim. tryffelillä, valkosipulilla, ruohosipulilla ja inkiväärillä. Hollannissa on tuotettu juustoa ainakin 400-luvulta lähtien. Keskiajalla meijerituotteiden myyntiä alettiin valvoa virallisesti ja juustojen laatua ja painoa tarkkailtiin. Tyypillisen hollantilaisen juuston makua voi kuvata kermaisen pehmeäksi ja hieman suolaiseksi, jälkimaussa on luonnetta. Makuelämyksen voimakkuus ja intensiteetti riippuu tietenkin siitä, kuinka kauan juustoa on kypsytetty. Juustotilalta ajamme Amsterdamiin ja hotelliimme.

Päivä 2
Keukenhofin kukkaparatiisi

Hollanti on kaikkein suosituin keväisin, mikä on helppo ymmärtää. Maisema Amsterdamin ja Haagin välillä muuttuu keväällä suurenmoiseksi värikkäiden kukkien mereksi. Me suuntaamme maailmankuuluun Keukenhofin kukkapuistoon, jossa kasvaa 800 erilaisen tulppaanin lisäksi liljoja, hyasintteja ja narsisseja sekä monia muita kukkia. Puistossa on lisäksi mm. orkidea- ja ruusunäyttely. Luovat puutarhurimestarit ovat luoneet uskomattomia luomuksia erilaisia teemoja edustaviin puutarhoihin ja kasvihuoneisiin. Kukkapuisto on ilo silmälle ja ehkä inspiraation lähde omalle pihalle. Keukenhof tarkoittaa keittiöpuutarhaa, ja 1400-luvulla täällä viljeltiin vihanneksia Teylingenin linnan keittiötä varten. Vuonna 1949 kukkasipulien viljelijät järjestivät hienoimpien sipulien näyttelyn vanhassa puistossa. Näyttely oli menestys! Näyttely alettiin järjestää joka vuosi ja siitä tuli perinne. Keukenhofin kukkanäyttely on avoinna yhdeksän viikon ajan joka kevät. Tulppaani saapui Eurooppaan osmanien valtakunnasta 1500-luvulla. Hollantiin, tulppaanimaista suurimpaan, se saapui Carolus Clusiuksen mukana. Clusius oli flaamilainen, josta tuli vastaperustetun Leidenin kasvitieteellisen puutarhan johtaja 1590. Hän yritti turhaan estää arvokkaiden kasviensa leviämisen, mutta pian oli niin monta sipulia varastettu, että kukkasipuleita alettiin myydä. Sipulit olivat kuitenkin harvinaisia, sillä niiden massatuotanto oli vaikeaa. Kysyntä teki tulppaaneista kallisarvoisia, mikä houkutteli yhä useampia kasvattamaan niitä. 1600-luvun Hollannissa tulppaaneista tuli uskomattoman haluttuja, mikä johti ankaraan keinotteluun. Tämä finanssikupla, jota kutsuttiin tulppaanimaniaksi, puhkesi lopulta. Tulppaanimarkkinat pyyhkäistiin pois yhdessä yössä, ja romahduksen jälkeen tulppaanisipulit eivät olleet enää yhtään arvokkaampia kuin muut kasvit.

Päivä 3
Amsterdam: timantteja, kukkatori ja kanavakierros

Tämän päivän omistamme Amsterdamille, joka on Alankomaiden suurin kaupunki ja tunnettu vapaamielisyydestä, rikkaasta kulttuurista ja monista kanavista ja museoista. Amsterdamin historia on kiinnostava ja se on ehdottomasti yksi maailman omaperäisimpiä kaupunkeja. Lyhyehkön johdattelevan bussikierroksen jälkeen käymme timanttihiomossa. Hollantilaiset ovat tunnetusti näiden säihkyvien jalokivien asiantuntijoita ja Amsterdam on toiminut maailman timanttikaupan keskuksena 1600-luvulta lähtien. Timanttien luota kävelemme kohti kuuluisaa kelluvaa kukkatoria Bloemenmarktia, joka sijaitsee Singelin kanavan varrella Vijzelstraatin ja Koningspleinin välissä. Täältä voi ostaa kauniita kukkia ja jännittäviä kukkasipuleita hyvään hintaan. Lähistöllä on lisäksi taidetta ja matkamuistoja myyviä kauppoja. Sitten on aika lähteä veneretkelle Amsterdamin kuuluisille kanaville. Kanavat luovat Amsterdamiin täysin omanlaisensa tunnelman. Sanotaan, että Amsterdamissa on itse asiassa useampia kanavia kuin Venetsiassa ja siltojen määrää on mahdoton laskea. Pääkanavia, jotka osoittavat, missä kaupungin vallihauta kulki eri aikakausina, on kolme. Sisimpänä sijaitsee Herengracht, sen ulkopuolella Keizersgracht ja sitten vielä Prinsengracht. Kuljemme veneellä hitaasti pitkin kanavia, joita vehreät puut, polkupyörät, pienet kahvilat ja 1600-luvulta peräisin olevat kauniit kauppiastalot reunustavat. Joka puolella näkee Amsterdamille tyypillisiä asuntolaivoja.

Mieleenpainuvan veneretken jälkeen bussi vie meidät hotellille. Iltapäivä on omaa aikaa. Jos haluat jäädä kaupungille, pääset hotellille kätevästi ja mukavasti metrolla. Tekemistä Amsterdamissa riittää! Amsterdam on yksi Euroopan ystävällisimmistä kaupungeista ja vaikuttaa pieneltä ja intiimiltä. Lähes kaikki on keskustassa kävelymatkan päässä. Kokeile paikallista pikaruokaa: Tuore silli on hollantilainen herkku, jota tarjoillaan pikaruokapaikoissa leivän, pikkelssin ja sipulin kanssa kansainvälisempien hampurilaisten lisäksi. Hollantilaiset pannukakut tarjoillaan hillon ja jäätelön tai esim. kinkun, pekonin, salamin tai juuston kanssa. Museot ovat kanavien ohella Amsterdamin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Rijksmuseum, Van Gogh -museo ja Rembrandt-museo ovat suosituimmat. Kiinnostava on myös esim. Anne Frankin talo, jossa hän kirjoitti kuuluisan päiväkirjansa toisen maailmansodan melskeissä. (Huom. taloon on usein pitkä jonotusaika). Amsterdamissa on yli 50 museota, jotka houkuttelevat vuosittain miljoonia kävijöitä. Amsterdam ei olisi Amsterdam ilman äärimmäisyyksiä, kuten erotiikkamuseota ja kidutusmuseota. Ostoksista nauttiville tarjolla on monia erilaisia kauppoja isoista tavarataloista pieniin uniikkeihin putiikkeihin, joissa myydään hollantilaista designia ja hollantilaisia tuotteita.

Päivä 4
Kukkahuutokauppa Aalsmeerissa, Zaanse Schans ja Volendam

Ensimmäisenä päivän ohjelmassa on tunnettu kukkahuutokauppa Aalsmeerissa. Huutokauppa on maailman suurin laatuaan. Täällä käsitellään joka päivä miljoonittain leikkokukkia, jotka tulevat kaikkialta maailmasta ja kuljetetaan ympäri Eurooppaa. Rakennuksen, johon kaikki nuo kukat mahtuvat, sanotaan olevan pinta-alaltaan maailman kolmanneksi suurin – yhdeksän jalkapallokentän kokoinen. Kauppa on kiivainta tärkeiden päivien kuten äitienpäivän ja ystävänpäivän alla. Huutokauppa käydään aina hollantilaiseen tapaan ylhäältä alaspäin: aloitetaan korkeasta hinnasta, joka alenee ja alenee, kunnes joku ostajista käy kiinni – ja tämä kaikki kiivaaseen tahtiin. 

Käytyämme huutokaupassa matkaamme edelleen läpi Hollannin, joka on merkillinen maa. Iso osa maan pinta-alasta on entistä merenpohjaa. Jotkin paikat sijaitsevat niinkin alhaalla kuin kuusi metriä merenpinnan alapuolella. Mereltä valloitettua maata pidetään kuivana valtavien suojamuurien ja pumppujen avulla. Ennen kuin moottorikäyttöiset pumput keksittiin, käytettiin veden pumppaamiseen tuulimyllyjä. Ajamme idylliseen pieneen Zaanse Schansin kaupunkiin heti Amsterdamin pohjoispuolella. Zaanse Schans on kuuluisa tuulimyllykokoelmastaan. Alue on ikään kuin ulkoilmamuseo, jossa 1700- ja 1800-luku herää uudelleen eloon pienten puutalojen, latojen, tuulimyllyjen, kauppojen ja verstaiden muodossa. Vanhin tuulimylly on 1600-luvulta. Myllyt seisovat rivissä kanavalabyrintin varrella täysin tasaisessa maastossa. Käymme myös entisessä Volendamin kalastajakylässä, joka tarjoaa kuvan historiallisesta Hollannista. Volendamissa on värikkäitä puutaloja ja satama täynnä kalastusaluksia, jotka inspiroivat sekä Picassoa että Renoiria. Asukkaat pukeutuvat välillä vieläkin perinteisiin asuihin, joihin kuuluu puukengät. Volendamin naisten kansallispuku on se, jonka valtaosa yhdistää Hollantiin, vaikka puvut vaihtelevat alueittain. Anekdoottina kerrottakoon, että tyypillisten hollantilaisten puukenkien tarkoituksena oli alunperin suojella muhjulta, jota savi ja kalanperkeet muodostivat kujille.

Kotimatkalla pysähdymme Amsterdamin keskustassa, mikäli osa matkalaisista haluaa jäädä seikkailemaan kaupunkiin omatoimisesti.

Päivä 5
Hieman omaa aikaa Amsterdamissa, lento Helsinkiin

Myös tänään on hieman aikaa tutustua Amsterdamiin omatoimisesti. Amsterdamista löyty kilometrien mittaisia ostoskatuja, joiden varsilta löytyy kenkiä, vaatteita, laukkuja ja matkamuistoja joka lähtöön. Juustokauppoja on lukemattomia, ja kukkasipuleita myydään monessa paikassa. Bussi noutaa meidät hotellilta sovittuun aikaan ja ajaa lentokentälle. On kotimatkan aika.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 898€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
348€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Amsterdam – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hotelli Holiday Inn Express Arena Towersissa (4 yötä
 • aamiaiset
 • sisäänpääsyt Keukenhofin kukkapuistoon ja Aalsmeerin kukkahuutokauppaan
 • kanaaliristeily
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Tälle matkalle ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 348€
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Hyvät kävelykengät tai lenkkarit ovat tärkeä matkavaruste.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

21NLVCB01AFI0404