Alppien parhaat -Baijeri ja Tiroli

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Elämyksekäs matka Saksan ja Itävallan Alpeille.

Saksassa käymme Münchenissä, Andechsin luostarissa Ammerseella, Ludvig II:n satulinnassa Neuschwansteinissa sekä talviurheilukilpailuista tutussa Garmisch-Partenkirchenissä. Itävallan puolella kohteitamme ovat Innsbruck, Ambrasin linna, Kitzbühel ja Krimmlin vesiputoukset. Teemme myös junamatkan Pinzgaussa. Jatkamme matkaa Zell am Seehen, jossa meitä odottaa järviristeily. Lopuksi vierailemme vielä Salzburgissa ja Chiemseella, matkalla takaisin Müncheniin.
Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - München - Peitingin alue
Päivä 2 Peitingin alue - Ammersee: risteily - Andechs
Päivä 3 Füssen ja Neuschwanstein - Garmisch-Partenkirchen - Tiroli
Päivä 4 Innsbruck ja olympialaisten hyppyrimäki sekä Ambrasin linna
Päivä 5 Kitzbühel - Mittersill ja junamatka läpi Salzachin laakson - Krimmlin vesiputoukset
Päivä 6 St. Johann in Tirol - Fieberbrunn - Saalfelden - Zell am See: köysiradalla ylös Schmittenhöhelle, risteily Zelljärvellä, museovierailu - Schüttdorf
Päivä 7 Schüttdorf - Salzburg - Schüttdorf
Päivä 8 Schüttdorf - Chiemsee - lento Helsinkiin Münchenistä

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - München - Peitingin alue

Laskeuduttuamme Münchenin lentokentälle ajamme kaupungin keskustaan ja katselemme Altstadtin, Englischer Gartenin, Maximillianstrassen ja Marienplatzin alueita. Sen jälkeen ajamme ohi olympiastadionin ja jatkamme lännen suuntaan, käännymme etelään ja suuntaamme Peitingin alueelle, jossa vietämme kaksi seuraavaa yötä.

Majoittuminen hotelliin ja nautimme illallsen.

Päivä 2
Peitingin alue - Ammersee: risteily - Andechs
Ammersee

Tiedossa on rento päivä Peitingin lähistöllä. Aamiaisen jälkeen ajamme Ammerseelle, joka on yksi Baijerin tunnetuimpia ja isoimpia järviä. Teemme risteilyn siipiratasaluksella ja maistelemme matkalla baijerilaista weisswurstia ja pretzeleitä. Risteilyn jälkeen jatkamme matkaa Andechsin kylään, jossa sijaitsee samanniminen vaikuttava luostari. Paikka tunnetaan erityisesti erinomaisesta luostarioluesta nimeltä Kloster Andechs. Olutlaatuja on monta erilaista. Tutustumme ensin luostariin ja sen 1400-luvulta peräisin olevaan luostarikirkkoon, joka on yhä käytössä. Kirkkoon on haudattu Carl Orff, mies kuuluisan Carmina Burana -musiikkiteoksen takana. Luostarikierroksen jälkeen voi jäädä kuuntelemaan musiikkia ja lauluja keskiajalta tai maistella luostaripanimon olutta oluttuvassa. Juomia saattelee esitelmä oluenpanon historiasta ja menetelmistä Andechsissa.

Palaamme hotelliimme ja syömme illallisen.

Päivä 3
Füssen ja Neuschwanstein - Garmisch-Partenkirchen - Tiroli
Neuschwansteinin linna

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa ja ajamme Füsseniin Itävallan rajalle. Olemme nyt Baijerin eteläisimmässä kolkassa, satumaisissa maisemissa, uskomattoman vehreällä ja rehevällä alueella. Baijerin kuningaskunta perustettiin 1806, ja vuonna 1871, Ludvig II:n hallitsijakaudella, siitä tuli osa Saksan keisarikuntaa, jota johti keisari Vilhelm I. Nykyään Baijeri on Saksan osavaltioista rikkain, yksi Saksan talouden vetureista. Tarkoituksemme ei kuitenkaan ole perehtyä tämän päivän Saksaan, vaan romanttiseen Saksaan. Seuraava kohteemme on yksi sen suurimmista tähdistä: Neuschwansteinin linna.

Ensin katselemme hieman Füsseniä. Augsburgin arkkipiispa piti hovia Hohes Schlossissa aina 1400-luvulta 1700-luvulle. Hieman Füssenin ulkopuolella, mistä alkaa (tai päättyy) Romantische Strasse, sijaitsee Hohenschwangaun linna, jonka Ludvig I rakennutti ja jossa hänen poikansa Ludvig II eli lapsuutensa. Ludvig I kuoli varhain, ja nuoresta ja kokemattomasta Ludvig II:sta tuli Baijerin kuningas 18-vuotiaana.

Ludvig II rakennutti 41-vuotisen elämänsä aikana neljä linnaa ja suunnitteli useita muita. Vuonna 1886 hänet todettiin mielisairaaksi ja hän menetti kruununsa. Ludvig II ja hänen henkilääkärinsä löydettiin myöhemmin hukkuneina Sternbergersee-järvestä.

Tänään näemme linnan, joka on maailman kuvatuin ja tunnetuin. Kyse on Neuschwansteinin linnasta, joka toimi inspiraationa Walt Disneyn prinsessa Ruususen linnalle. Linna sijaitsee vuorijonon päällä ja sieltä on ainutlaatuiset näkymät järville, Füsseniin ja alas Hohenschwangaun linnalle. Linna on upea myös sisältä ja todistaa, että Ludvig II oli melkoinen haaveilija, oman tiensä kulkija ja romantikko. Sisältä linna on koristeltu Richard Wagnerin oopperoiden teemoilla. Ludvig II oli Wagnerin suuri ihailija, ja säveltäjä vierailikin usein linnassa. Ludvig II myös auttoi Wagneria, joka oli sekä poliittisesti että taloudellisesti epäsuosiossa. Linnasta löytyy maalauksia mm. oopperoista Tristan ja Isolde, Tannhäuser ja Nibelungin sormus.

Kiinnostavan vierailun jälkeen jatkamme matkaa tunnettuun talviurheilukeskukseen Garmisch-Partenkircheniin. Reittimme kulkee pienen matkaa Itävallan puolella. Pääsemme nauttimaan näkymistä Saksan korkeimmalle vuorelle Zugspitzelle, joka kohoaa lähes 3 000 metriin. Kaupunki on keväällä ja kesällä kaunis, tunnelma on hyvä, ja teemme kaupungissa pienen tutustumiskierroksen. Seuraavaksi palaamme Itävaltaan ja Tirolin alueelle, jossa vietämme seuraavat kolme yötä. Illallinen hotellissa.

Päivä 4
Innsbruck ja olympialaisten hyppyrimäki sekä Ambrasin linna
Ambrasin linna

Päivä on omistettu Innsbruckille, joka on Tirolin osavaltion pääkaupunki. Innsbruckin sijainti tekee siitä yhden Euroopan ja Itävallan tärkeimmistä liikenteellisistä solmukohdista. Innsbruckista etelään kulkee Brennerin sola, jonka kautta pääsee Italiaan, lännen suuntaan – Sveitsiin ja Stuttgartiin – vie Lachtal-laakso ja itään ja pohjoiseen vievät tiet jatkavat läntisen Itävallan läpi Rosenheimiin ja Müncheniin. Sijainnin ansiosta Innsbruckin historia on pitkä ja värikäs. Uudempi historia alkaa 1500-luvulta, jolloin Habsburgien keisarillinen suku asettui kaupunkiin. Keskusta on varsin mielenkiintoinen, täynnä muistoja suuruuden ajoilta kuten keisarillinen residenssi Hofburg tai siihen kuuluva kirkko Hofkirche. Näemme myös Goldenes Dachlin eli kullatun katon, Maria-Theresien-Strasse-kadun sekä kaupungintalon.

Jatkamme hieman kaupungin ulkopuolella sijaitsevalle olympialaisten mäkihyppystadionille. Katselemme kaupunkia hyppytornin huipulta, mistä näemme upeasti Innsbruckin ja Inntal-laakson. Innsbruck toimi vuoden 1964 talviolympialaisten isäntänä ja sai isännyyden uudelleen vuonna 1976, jolloin Denver vetäytyi vedoten talous- ja ympäristösyihin. Hyppyrimäkeä on sittemmin korjattu ja laajennettu ja se on itsessään pieni mestariteos, jonka suunnittelijana toimi Zaha Hadid. Innsbruckin Bergiselschanzesta hypätään yksi Keski-Euroopan mäkiviikon osakilpailuista, joka pidetään yleensä uudenvuoden tienoilla.

Iltapäivän vietämme Ambrasin linnassa, jossa asui 1500-luvulla keisarin veli arkkiherttua Ferdinand II, intohimoinen keräilijä. Linnassa on esillä uskomaton kokoelma taidetta ja esineistöä. Linnaan kuuluu Espanjalainen sali, joka on upea esimerkki renessanssityylistä. Näemme myös joukon Euroopan merkittävimmän suvun – Habsburgien – muotokuvia.

Paluu hotellille ja illallinen.

Päivä 5
Kitzbühel - Mittersill ja junamatka läpi Salzachin laakson - Krimmlin vesiputoukset

Jos eilen vietimme päivän kaupungissa ja kulttuurin parissa, tänään pääsemme nauttimaan luontoelämyksistä. Thaurista ajamme Kitzbüheliin, joka on yksi Euroopan vanhimmista, tunnetuimmista ja jossakin vaiheessa myös muodikkaimmista talviurheilukohteista. Kaupungissa on yhä taikaa, ja hiihtourheilu on suosittua kiitos pahamaineisen ja vaarallisen alppihiihdon maailmancupkilpailun Hahnenkamm-Rennenin, joka vetää turisteja kaupunkiin tammikuussa. Käveleskelemme pitkin mukulakivikatuja ja katselemme näyteikkunoita – hinnat täällä ovat hieman korkeammat kuin muissa paikoissa. Kitzbühel sijaitsee kauniilla paikalla ja on hyvin viehättävä.

Jatkamme matkaa ja ylitämme Thurnin solan 1 274 metrin korkeudessa määränpäänämme Mittersill, jossa nousemme junaan. Juna vie meidät Salzachin laakson ja Hohe Tauernin kansallispuiston läpi Krimmliin, jossa näemme Euroopan korkeimman ja maailman viidenneksi korkeimman vesiputouksen. Kävelemme kaunista reittiä vesiputouksille, jossa luonnonystäviä odottaa unohtumaton elämys.

Tämän hienon elämyksen jälkeen palaamme hotelliin ja syömme illallisen.

Päivä 6
St. Johann in Tirol - Fieberbrunn - Saalfelden - Zell am See: köysiradalla ylös Schmittenhöhelle, risteily Zelljärvellä, museovierailu - Schüttdorf
Zell Am See

Aamiaisen jälkeen pakkaamme laukkumme ja lähdemme kohti Zell am Seeta. Pysähdymme matkalla St. Johann in Tirolissa, joka on viehättävä kylä vanhoine keskustoineen ja barokkityylisine rakennuksineen. Kaunis reitti vie meidät yli Fieberbrunnin Saalefeldeniin, joka sijaitsee Salzburgerlandin osavaltiossa. Pian olemme jo Zell am Seessa. Katselemme hieman kylää, jonka juuret ulottuvat pronssikaudelle, ja nousemme köysiradalla Schmittenhöhelle. Vuori sijaitsee Zell am Seen kylän taustalla ja kohoaa 1 965 metriin. Näkymät vuorelta ovat upeat yli Zelljärven ja Zell am Seen kylän, unohtamatta Kaprunin jäätikköä.

Alhaalla kylässä, jonka hotellit soveltuvat sekä talvi- että kesäasiakkaille uimaloineen ja lepotuoleineen, teemme risteilyn järvellä ennen kuin ajamme hotelliimme Schüttdorfissa, hieman Zell am Seesta etelään. Molemmat ovat tunnettuja hiihtokeskuksia. Risteilyn jälkeen käymme Vogtturmin paikallismuseossa. Kyse on tornista, joka on Zell am Seen vanhin rakennus ja helppo tunnistaa.

Vietämme kaksi viimeistä yötä Schüttdorfissa.

Päivä 7
Schüttdorf - Salzburg - Schüttdorf
Salzburg

Aamiaisen jälkeen ajamme Salzburgiin, Salzburgerlandin osavaltion pääkaupunkiin, joka sijaitsee kauniilla paikalla Salzachjoen varrella. Näemme mm. Mirabell-puiston, kauniin barokkipuutarhan, jonka keskellä sijaitsee Mirabell-kesäpalatsi 1600-luvulta. Täällä on myös kuuluisa Salzburgin marionettiteatteri, jossa on esitetty klassisia oopperoita ja operetteja vuodesta 1913. Mirabell-puistosta on ainutlaatuiset näkymät Euroopan suurimmalle linnoitukselle, Hohensalzburgille, joka kohoaa kaupungin historiallisen keskustan yllä.

Staatsbrücke-siltaa pitkin kuljemme joen yli ja Unescon suojelemaan vanhaankaupunkiin, jossa sijaitsee mm. Mozartin synnyinkoti sekä Universitätsplatzin tori. Näemme myös Grosses Festspielhausin, jossa järjestetään vuosittaiset Salzburgin teatterifestivaalit. Näyttämö, joka on 100 m leveä, kuuluu maailman suurimpiin, ja saliin mahtuu jopa 2 179 katsojaa. Kävelemme seuraavaksi lyhyen matkan roomalaiskatoliselle Fransiskaanikirkolle ja Alte Residenzille, joka toimi aiemmin arkkipiispan asuntona. Alte Residenz sijaitsee aivan Salzburgin tuomiokirkon kupeessa.

Residenzplatzilla sijaitsevat Salzburg- ja Panorama-museot sekä Salzburger Heimatwerk -putiikki, joka tunnetaan korkealaatuisista käsitöistä. Tuomiokirkon toisella puolella on Kapitalplatz, jonka kautta pääsee Hohensalzburgin linnoitukseen. Voi toki myös säästää jalkojaan ja nousta pieneen junaan, joka ajaa ylös linnoitukselle.

Nautimme maukkaan lounaan Stiftskellerissä Salzburgin keskustassa, minkä jälkeen loppuiltapäivän voi viettää omaan tahtiin. Kaupungissa riittää kahviloita ja putiikkeja, myös Mirabell-puisto ja Hohensalzburgin linnoitus ovat hyviä vaihtoehtoja. Kenties haluat vierailla Mozartin synnyinkodissa. Kauniissa Salzburgissa on paljon nähtävää!

Päivä 8
Schüttdorf - Chiemsee - lento Helsinkiin Münchenistä

Aamiaisen jälkeen on aika lähteä kotimatkalle. Meillä on hyvin aikaa ajaa Müncheniin, josta paluulento lähtee. Matkan varrella kuljemme ohi Chiemseen, jossa pidämme tauon. Chiemsee on Baijerin suurin järvi. Pienellä Herrenchiemseen saarella sijaitsee keskeneräiseksi jäänyt Schloss Herrenchiemsee. Rahat loppuivat rakennuttajilta kesken, joten Versaillesista vaikutteita saanut linna on vain osittain valmis. Emme pääse linnaan, mutta linnan tarina on yhtä hyvä kuin muidenkin linnojen ja päättää hyvin Ludvig II:n tarinan.

Chiemseelta ajamme Münchenin lentokentälle.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Lufthansan reittilennot Helsinki – München – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • puolihoito hotelleissa (aamiainen ja illallinen)
 • lounas päivänä 7
 • kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

 

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 98€
 • muut ateriat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, noin 40€/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan ja liikkuminen matkan aikana

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Varhain kesällä aamut ja illat voivat olla viileitä ja sadekuurot ovat tavallisia. Ota mukaan myös lämmintä vaatekertaa sekä tuulen- ja sateenpitävä takki. Hyvät lenkki- tai kävelykengät ovat tärkeä matkavaruste. Et tarvitse juhla-asua, siisti ja rento pukeutuminen esim. illallisilla riittää.

Teemme kävelyretkiä kylissä ja kaupungeissa sekä vaellamme luonnossa vesiputouksille kaunista reittiä pitkin. Kävelyretkillä on myös korkeuseroja. Hyvät kengät, kohtuullinen peruskunto ja normaali liikuntakyky ovat tarpeen.

Ajomatkat

Päivä 1: noin 175 km
Päivä 2
: n. 100 km
Päivä 3:
 n. 185 km
Päivä 4: n. 30 km
Päivä 5: n. 241 km
Päivä 6: n. 145 km
Päivä 7: n. 220 km
Päivä 8: n. 250 km

 

Majoitus

Peiting: 2 yötä
Thaur: 3 yötä
Schüttdorf (Zell am See): 2 yötä

Hotellit
Hotellit ovat nämä tai vastaavat:

Hotel Zum Dragoner*** (Peiting)
http://www.hotel-dragoner.de/

Hotel Stangl*** (Thaur)
http://www.hotel-stangl.at/unser-hotel/

Hotel Latini**** (Zell am See)
www.latini.at

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Vahvistamme kaikkien hotellien nimet ja yhteystiedot lentolippujen mukana viimeistään noin viikko ennen lähtöpäivää. Yövymme hyvissä keskitason hotelleissa, joissa ruoka on tyypillistä tuhtia saksalaista ja itävaltalaista perusruokaa.

 

Muutokset ohjelmaan mahdollisia

Käymme matkan aikana paikoissa, joissa säiden vaihtelut voivat aiheuttaa muutoksia päiväohjelmaan. Risteily Zelljärvellä, köysiratasmatka Smittenhöhelle ja Krimmlin putoukset voivat olla suljettu ja sää estää näissä paikoissa käynnit. Mahdollisuuksien mukaan pyrimme järjestämään vierailun muuna ajankohtana, mutta mikäli tämä on mahdotonta, järjestämme tilalle vaihtoehtoista ohjelmaa.

 

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Erinomainen opas ja aurinkoinen sää kruunasivat matkan Viikko oli tapahtumarikas. Päivät oli jaksotettu hyvin, jotta bussissa istumista ei tullut liikaa. Hotellit ruokailuineen ansaitsevat kiitoksen. Parasta oli kuitenkin matkanjohtaja Gabor. Asiantuntija, jolla on kertomisen taito. Ei valmiita tekstejä paperista luettuna, vaan sopivina annoksina matkan varrella. Ystävällinen, tasapuolinen, huomaavainen, huolehtivainen, loistava organisoimaan. Jotakin korjattavaa koko matkassa: Munchenin paikallisopas keskittyi yhden korttelin rakennusten arkkitehtuuriin. Tilalle kiertoajelu kaupungissa ja tärkeimpiin kohteisiin tutustuminen. Omaa aikaa Munchenissä olisi kaivannut enemmän. Ehkä matkaan yksi päivä lisää. Nyt mahdollisuutta ostosten tekoon ei juurikaan ollut.
Date published: 2017-07-02
Rated 3 out of 5 by from Matkalla oli liikaa ohjelmaa ja kirkkoja! Tuntui välillä, että onko lomalla vai työssä, en tykännyt kiireisestä ohjelmasta. Ensimmäisen päivän ohjelma Munchenissä oli aika uuvuttava, heti tiukka tutustumiskierros ja liian pitkä vapaa-aika; sunnuntaina eivät olleet mitkään kaupat auki edes. hotelli Zum dragonerin huone oli epäsiisti ja tuoksui homeelle ja pinttyneelle tupakalle. Kylämiljöö kaunis ja plussaa huoneen parvekkeesta. Feidingerhof kivasti keskellä kylää ja hotellihuone viihtyisämpi, suuri miinus puuttuvasta hiustenkuivaajasta. Latini oli todella viityisä ja mukava, huoneessa ihana näköalaparveke! Chiemsessä liin vähän aikaa todella upella rannalla oleskeluun.
Date published: 2018-07-03
Rated 5 out of 5 by from Matkan hinta- laatusuhde kohdallaan. Olimme toisella Albatros-matkalla ja retket opastukset ovat laadukkaita Baijeri Tiroli matkan opas Capor oli loistava. Oppaan yleistieto kiitettävä, osasi vastata yllättäviinkin kysymyksiin heti. Voin suositella kohdetta ja Albatrossia tuttavillenikin. Olemme erittäin tyytyväisiä puolisoni kanssa. Matkaohjelma tuntuu rankalta ja sitä on paljon, mutta kaiken kaikkiaan sopivasti. Ensimmäinen hotellimme Peitingissa oli keskinkertainen ja sitä voitte miettiä jatkatteko sen kanssa yhteistyötä. Maisemat olivat huikea hienot. Bussi mukava ja bussikuski ajoi rauhallisesti, osasi joka kohteeseen.
Date published: 2017-06-13
Rated 4 out of 5 by from Matkalla mahtava opas Olisin halunnut olla paremmin tietoinen matkan fyysisestä vaativuudesta. Hyvää oli matkan kokonaisuus ja erinomainen opas. Ensimmäisen päivän sisältöä suunniteltaessa ei ollut otettu huomioon lennon aikaista lähtöä: herätys 2.30, kentälle 3.40, Munchenin virallisen oppaan pureutumista pieniin yksityiskohtiin (ei tietenkään Albatrossin vallassa), joka oli piinallista pitkän alkumatkan jälkeen ja paahtavassa helteessä. Muutoinkin joka kohteessa olisi voinut olla hieman enemmän omaa aikaa vaikkapa rentoon istuskeluun. Ymmärrän toki laatutoimiston pyrkimyksen näyttää asiakkaille mahdollisimman paljon, mutta päivistä tuli melko raskaita. Sama asia on ollut ominaista Albatrossin aikaisemmillekin sinänsä upeille matkoille.
Date published: 2017-06-30
Rated 4 out of 5 by from Mahtavat maisemat ja hyvät bussikuljetukset. Lufthansan lennot ajallaan ja Matkan ohjelma oli hyvä. Hieman liian tiivis. Hotellit olivat kaukana kohteista, siirtymisiin kului paljon aikaa. Järviristeilyt olivat hyviä. Opas Heidi oli loistava. Hotellien taso hyvä. Jos on käytössä SPA-hotelli, pitäisi olla aikaa myös saunassa käyntiin ja uimiseen. Ohjelma oli niin tiivis, että herätys oli kovin aikaisin ja hotellissa oltiin vasta illallisen aikaan, lepoon ei paljoa jäänyt aikaa. Yksi välipäivä ilman tarkkaa ohjelmaa olisi ollut paikallaan. Osa olisi voinut mennä vaikka vaeltamaan ja osa jäädä kylpylään. Nettiyhteys oli paikoin huono. Kokonaisuus oli hyvä ja maisemat hienot. Ryhmä oli oikein mukava ja täsmällinen kaikki tulivat hyvin toimeen keskenään.
Date published: 2017-06-21
Rated 5 out of 5 by from Upeat maisemat ja mielenkiintoiset kohteet! Saimme matkasta riittävät tiedot hyvissä ajoin ennen lähtöämme. Upeiden maisemien lisäksi käynnit "Satulinnassa", Andechsin luostarissa, Insbruckin hyppyrimäellä, Schmitthöhenillä ja Zeller Seellä jäivät erityisesti mieleen. Pois olisimme jättäneet käynnin Krimmlin vesiputouksella, mihin olisi riittänyt pelkkä pysähdys, koska alhaalta ja näköalapaikalta sai tarpeeksi hyviä kuvia. Tilalle olisin halunnut käynnin "Kotkanpesällä". Olimme erittäin tyytyväisiä huolehtivan ja kohteliaan matkanjohtajan sekä taitavan kuljettajan palveluihin. Myös erityyppiset hotellit olivat meidän makuumme.
Date published: 2017-05-27
Rated 4 out of 5 by from Mukava, mutta hiukan hoppuinen matka! Ehdimme nähdä ja kokea aika paljon hirveän paljosta! Kauniita ja jyhkeitä maisemia ja mielenkiintoista historiaa! Lisäksi kuulimme Gaborilta hyviä tarinoita ja runsaasti historia- sekä nykytietoa alueista, joitten läpi ajoimme. Onneksi matkanjohtajallamme oli niin mahtavat tiedot kaikesta, että pitkähköt päivittäiset bussimatkat huomattavasti lyhenivät niitä kuunnellessa! Ja toki bussimatka oli levähdys ennen seuraavan kohteen hengästyttävää elämystä! Olisimme kyllä kaivanneet puolikkaan luppopäivän nukkuaksemme pitkään ja sulatellaksemme kokemuksiamme. Meille kun sattui 36 asteen helteet niin olisi vaikka kokonaisen päivän ihan vain istuskellut hevoskastanjan alla sachertorttua, Mozartinkuulia ja oluttuoppi edessään;)
Date published: 2017-07-04
Rated 5 out of 5 by from Alpit parhaimmillaan Lentoajat olivat vähän miinuksen puolella, muuten matkustus sujui hyvin. Retkikohteita oli riittävästi ja monipuolisesti, ehkä Zell am Seen laivamatka oli hieman turha. Koska oli todella kuuma, jotkut kaupunkikävelyt tuntuivat tuskallisilta, bussiajelu kävelyn sijaan olisi ollut parempi vaihtoehto. Jälkeen päin ajalteltuna yöpymisiä olisi voinut olla useammassakin paikassa niin ei olisi tarvinnut ajella samoja reittejä edes takaisin. Ryhmä toimi hyvin, bussi oli ajoissa (viileni tosin aika hitaasti) ja opas Gabor todella erinomainen!
Date published: 2017-06-24
 • y_2021, m_10, d_17, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.19
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_125
 • loc_fi_FI, sid_DERTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

DERTR04AFI