Algarve – kulttuuria, kokkausta ja yhdessäoloa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Historiaa, kulttuuria, gastronomiaa ja yhdessäoloa Algarven rannikon leudossa ilmastossa, hintaan sis. majoitus neljän tähden hotellissa.

Matkan tavoite ei ole pelkästään pinnallinen Portugaliin tutustuminen, vaan sukeltaminen vähän syvemmälle vanhan merenkulkuvaltion ja sen asukkaiden elämään. Osaavat matkanjohtajamme kertovat historiasta, musiikista, kulttuurista ja elämästä Portugalissa. Lisäksi saamme johdatuksen portugalin kieleen ja opettelemme valmistamaan pari klassista portugalilaista ruokalajia.

Katselemme lähemmin joitakin Portugalin monista nähtävyyksistä, vierailemme Cabo de São Vicentessä, Lagosin entisellä orjatorilla sekä korkintuottajan luona. Yhdessä matkanjohtajiemme kanssa opimme portugalinkielistä sanastoa ja teemme kävelyretkiä. Ohjelmassa on luonnollisesti myös vapaapäiviä omia seikkailuja varten. Asumme neljän tähden hotellissa Portugalin etelärannikolla. Seudulla on pieniä hiekkarantoja ja taivaansinistä vettä, ja pääsemme täyttämään D-vitamiinivarastomme leudossa ilmastossa.

Matka päättyy yöpymiseen Lissabonissa. Matkan hintaan sisältyy puolihoito.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta EUR

Päiväohjelma 15 päivää
Päivä 1
Helsinki – Lissabon – Portimão.
Päivä 2
Portimão ja sardiini- ja kalastusmuseo.
Päivä 3
Portugalin historiaa ja aikaa elämästä nauttimiseen Praia da Rochassa ja Portimãossa.
Päivä 4
Kokopäiväretki Sagresiin, Cabo de São Vicenteen ja Lagosiin.
Päivä 5
Johdatus portugalin kieleen.
Päivä 6
Toripäivä ja portugalilaisen lounaan valmistus.
Päivä 7
Vapaaehtoinen kävelyretki rannikolla, lounaspiknikki ja Corridinho do Algarve.
Päivä 8
Kokopäiväretki korkintuottajan luo sekä historialliseen Faroon.
Päivä 9
Kävelyretki Alvorin kauniille rannikolle.
Päivä 10
Rentoutumista rannikolla.
Päivä 11
Lisämaksullinen retki idylliseen Taviraan ja käynti oliivintuottajan luona.
Päivä 12
Rentoutumista rannikolla.
Päivä 13
Retki vesitaksilla Ferragudon kalastajakylään, paikalliselämää ja vastapyydettyä lounasta.
Päivä 14
Lissabon ja nähtävyyksiä.
Päivä 15
Lissabon ja kotimatka.

Hotelli

Hotel Jupiter Marina

 • 150 savutonta huonetta
 • Matka keskustaan 300 metriä
 • Vastaanotto avoinna ympäri vuorokauden
 • Matka hiekkarannalle 1,2 km (Praia da Rocha)
 • Ravintola
 • Baari
 • Hissi
 • Kaksi uima-allasta (1 sisä- ja 1 ulkouima-allas. Sisäallas on spa-osastolla ja on lisämaksullinen)
 • Pyyhkeet ja lepotuolit uima-altailla
 • Maksuton Wi-fi
 • Kuntosali

4 tähden hotelli (paikallinen luokitus) sijaitsee keskeisellä paikalla viihtyisässä Portimãossa, noin 75 km Farosta länteen. Hotellissa on 150 huonetta (26 m2), joissa kaikissa on parveke, kylpyhuone, ilmastointi, satelliitti-tv, puhelin, minibaari, espressokeitin ja tallelokero.

Käytössämme on kahta eri huonetyyppiä:

Perushintainen huone 

Näkymä kaupunkiin ja parveke, 26 m2

Lisämaksullinen huone 
Näkymä joelle ja parveke, 26m2 
Rajoitettu määrä

Hotellin yhteystiedot

JUPITER MARINA HOTEL
Estrada da Rocha, nº2
8500-804 Portimão
Algarve – Portugal

Tel.: +351 282 002 200
Email: info.marina@jupiterhotelgroup.com

Hotellin kotisivut: www.jupitermarinahotel.com

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.998€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Lissabon – Portimão.

Lennämme Lissaboniin, josta otamme kurssin kohti etelää ja Algarven rannikkoa. Algarve tunnetaan kauniista merenlahdista ja rannoista, ja rannikko onkin ollut suosittu matkakohde jo pitkään. Siitä on kiittäminen taivaansinistä vettä, valkoista hiekkaa ja kalliomuodostelmia. Algarve on mukava tuttavuus, joka on toki paljon muutakin kuin vain vettä ja hiekkaa. Seudulta löytyy jälkiä monista isoista Euroopan kansoista.

Asumme ihastuttavassa ja hyvällä paikalla sijaitsevassa neljän tähden hotellissa. Kyse on hyvämaineisesta Hotel Jupiter Marinasta, joka sijaitsee kauniissa Portimãon kaupungissa. Hotelli sijaitsee lähellä jokea. Hotellin katolla sijaitsevalla altaalla voi nauttia aurinkoisesta päivästä hyvän kirjan tai kahvikupposen seurassa. Uimaranta sijaitsee läheisellä (1,2 km) Praia da Rochan ranta-alueella. Hotellissa on kiva baari ja sen ravintola tarjoilee monipuolista ja vaihtelevaa ruokaa seisovasta pöydästä. Huoneet ovat tilavia ja mukavia.

Hotelli sijaitsee lähellä Portimãon keskustaa. Hintaan sisältyy puolihoito koko oleskelun ajan. Syömme aamiaisen ja päivällisen hotellissa joka päivä.

Perillä asetumme huoneisiimme ja syömme ensimmäisen yhteisen illallisen.

(Ajomatka 285 km, ajoaika n. 3 h 20 min.)

Päivä 2
Portimão ja sardiini- ja kalastusmuseo.

Aloitamme päivän pienellä tervetulotilaisuudella, jossa kerromme aktiviteeteista, joita oleskelun aikana järjestetään sekä esittelemme lisäohjelmaa. Sen jälkeen on aika lähteä tutustumaan alueeseen. Kaupunkikävelyllä pysähdymme Portimãon museossa, joka on entinen säilyketehdas, jossa tuotettiin maailmankuuluja portugalilaisia sardiineja. Museo esittelee kalastuksen historiaa, sillä kalastus oli aikaisemmin kaupungin pääelinkeino.

Otamme esiin kaupungin kartan ja lähdemme yhdessä pienelle mukavalle kävelyretkelle. Antaudumme kaupungin historialle ja kulttuurille ja opettelemme tuntemaan tukikohtaamme. Sitten palaamme takaisin hotellille.

Matkanjohtaja voi järjestää aktiviteetteja vapaapäivinä. Kävelyretkiä, esitelmiä tai ehkä vain yhteinen lounas auringossa. Näillä matkoilla matkanjohtajat huolehtivat siitä, että myös aktiivisille ja uteliaille riittää tekemistä.

Päivä 3
Portugalin historiaa ja aikaa elämästä nauttimiseen Praia da Rochassa ja Portimãossa.

Aamupäivällä kuulemme lisää Portugalista ja hieman sen kiinnostavasta historiasta. Aiheita riittää ja ne voivat käsitellä koulunkäyntiä, kirkkoa, perinteitä, perhettä, työtä, eläkkeitä ja etelän ja pohjoisen asukkaiden välisiä suhteita. Erityisesti Portugalin kiinnostava historia merenkulkuvaltiona ja sen historialliset seuraukset ovat aiheitamme ennen kuin siirrymme uudempaan historiaan, josta uutisiin ovat päässeet talousromahdus ja nuorisotyöttömyys. Matkanjohtajamme johdattelee meidät näihin aiheisiin, joista osaan palataan vielä matkan aikana.

Loppupäivä on varattu elämästä nauttimiselle Praia da Rochassa ja Portimãossa. Bussilla on helppo kulkea rannalle, keskustassa voi tehdä kävelykierroksen. Pieni vene vie kätevästi Praia da Rochan kohdalla mereen virtaavan Aradejoen toiselle puolelle. Siellä on monia hyviä ravintoloita, jotka houkuttelevat kalalounaalle.

Algarve tuottaa monia herkullisia elintarvikkeita, kuten sardiineja, tonnikalaa, manteleita, johanneksenleipäpuun hedelmiä ja viikunoita sekä appelsiineja. Seudulla valmistetaan myös hyviä juustoja ja merestä nousee kalaa ja äyriäisiä. Algarvessa on mahdollisuus kokeilla monia paikallisia erikoisuuksia. Maista esimerkiksi ”bacalhau com natasia” (kuivattua, suolattua turskaa kermassa haudutettuna). Kyse on Portugalin kansallisruoasta, joka kypsennetään uunissa perunaviipaleiden ja kerman kanssa. Maku on voimakas, ja portugalilaiset rakastavat bacalhautansa eli kapakalaansa/kuivattua turskaansa, jopa niin paljon, että kutsuvat sitä ”uskolliseksi ystäväkseen”.

Päivä 4
Kokopäiväretki Sagresiin, Cabo de São Vicenteen ja Lagosiin.

Tänään suuntaamme Algarven rannikon läntiseen osaan, jossa kauniin luonnon lisäksi kuljemme historian jalanjäljissä. Aloitamme ajamalla Ponta de Sagresiin, Iberian niemimaan lounaisimpaan kärkeen. Täällä sijaitsi paikka, jota antiikin ajoilta aina 1300-luvulle saakka pidettiin tunnetun maailman reunana ja Euroopan läntisimpänä pisteenä. Todellisuudessa Euroopan läntisin paikka on Cabo da Roca Lissabonin pohjoispuolella. Yksi asia on kuitenkin varma: tämä oli viimeinen paikka, minkä portugalilaiset merimiehet näkivät, kun he Henrik Purjehtijan johdolla lähtivät merelle ja valloittivat useita siirtokuntia Brasiliasta Mosambikiin ja kyntivät merta vielä kauemmas aina Goaan ja Kiinan liepeille Macaoon saakka. Täällä Sagresissa ja Cabo de São Vincentessä, jossa Euroopan manner yhtäkkiä päättyy ja Atlantin aaltojen alati kuluttamat kalliot putoavat alas siniseen mereen, sijaitsee entisen merenkulkuoppilaitoksen rauniot. Koulussa opiskeltiin 1400-luvun puolivälistä lähtien astronomiaa, kartoitusta, kosmografiaa ja kaikkea, mikä liittyi merenkulkuun. Täällä suunniteltiin myös jotkin Portugalin kiinnostavan siirtomaahistorian suurista löytöretkistä.

Sagresista matka jatkuu viihtyisään Lagosin kaupunkiin, joka loi valtavan omaisuuden karavelien aikaan. Täältä isot laivat lähtivät liikkeelle tutkimaan Afrikan rannikkoa ja tänne ne palasivat ruumat täynnä rikkauksia. Kaupungin ylpeys on merenkulkija Gil Eanes, joka todisti, ettei maailma päättynyt Cape Bojadoriin Afrikan länsirannikolle ja ettei meri ollut täynnä hirviöitä. Kaupungissa on luonnollisesti sekä Gil Eanesin että Portugalin suuruuden ajat aloittaneen Henrik Purjehtijan patsaat.

Meillä on hieman aikaa käveleskellä kaupungissa, jolla on ollut tärkeä merkitys Portugalin historiassa, mutta johon liittyy myös löytöretkien ikävämpi puoli: orjakauppa. Lagosissa oli nimittäin Euroopan ensimmäiset orjamarkkinat. Palaamme hotellille iltapäivän päätteeksi.

(Ajomatka 140 km, matka-aika yhteensä n. 2 h 30 min.)

Päivä 5
Johdatus portugalin kieleen.

Aloitamme aamulla tunnin johdannolla portugalin kieleen ja opettelemme hieman sanoja, joista voi olla hyötyä loman aikana.

Päivän aikana on tietysti aikaa myös pienelle kahvitauolle. Meille esitellään erilaisia portugalilaisia kahvityyppejä, kuten bica, meia de leite ja galão. Lyhyen esittelyn jälkeen saat valita kahvin, jota haluat maistaa.

Loppuiltapäivä on omaa aikaa. Voit nauttia rantaelämästä tai lekotella hotellin altaalla.

Illalla on jälleen tilaisuus opetella lisää sanoja, mikäli niin haluat. Pääset myös käyttämään taitojasi: juuri tänään baarin, ravintolan ja vastaanoton työntekijät ymmärtävät VAIN portugalia!

Päivä 6
Toripäivä ja portugalilaisen lounaan valmistus.

Aloitamme aamun tietoiskulla portugalilaisesta ruokakulttuurista. Puhumme tyypillisistä raaka-aineista, mausteista ja muista aineksista, jotka kuuluvat portugalilaiseen keittiöön. Matkanjohtajat kertovat hieman portugalilaisista ruokaperinteistä.

Sen jälkeen jakaudumme pienempiin ryhmiin ja opettelemme kaikki oleskelun aikana laittamaan portugalilaista ruokaa. Päivän vastuuryhmä lähtee torille ostamaan raaka-aineita lounastamme varten.

Sitten menemme keittiöön ja opimme valmistamaan klassista cataplanaa, portugalilaista kalamuhennosta. Jokainen pääsee osallistumaan ruoanlaittoon ja lopuksi syömme yhdessä perinteisen kalamuhennoksen lounaaksi. Matkanjohtaja kertoo, minä päivänä kukin ryhmä on kokkausvuorossa.

Loppupäivä on varattu omille seikkailuille.

Päivä 7
Vapaaehtoinen kävelyretki rannikolla, lounaspiknikki ja Corridinho do Algarve.

Halukkaille järjestetään tänään kävelyretki luonnossa Portimãon ympäristössä. Suuntaamme jälleen kohti rannikkoa ja nautimme liikkumisesta ja kauniista luonnosta. Aktiviteettien järjestys voi myös vaihtua tuulesta ja säästä riippuen. Voit ottaa mukaan omat eväsleivät. Mikäli kiinnostuneita löytyy, matkanjohtaja auttaa järjestämään yhteisen piknikin (omakustanteinen). Piknik edellyttää, että kaikki osallistuvat eväiden kantamiseen ja että muutamat osallistujat lähtevät matkanjohtajan avuksi ostamaan ruokia.

Ota lounaalle mukaan omat juomat. Jos sää on hyvä ja lasit täyttyvät säännöllisesti, vietämme takuulla mukavan iltapäivän.

Illalla hotellissa on tarjolla viihdettä Corridinho do Algarven muodossa. Kyse on eräänlaisesta kansanmusiikki- ja tanssiesityksestä. Corridinho-tanssi kuuluu erityisesti Algarven seudun perinteeseen. Tanssi on yleensä ketteräjalkaisille, vaikka meillä onkin mahdollista hidastaa tempoa hieman, jotta innokkaat tanssijat pääsevät mukaan.

Päivä 8
Kokopäiväretki korkintuottajan luo sekä historialliseen Faroon.

Tänään tutustumme hieman tuotteisiin, joista Portugali tunnetaan parhaiten. Kyse on korkin valmistuksesta. Jo bussin ikkunasta olemme nähneet punarunkoisia korkkitammia. Joka kymmenes vuosi puut luovuttavat lämpimän ”vaippansa” korkin tuotantoon. Sen jälkeen puut seisovat kärsivällisesti lämpimässä auringossa ja odottavat seuraavat kymmenen vuotta, että ne pääsevät taas sulkemaan samppanjapullon.

Ajamme lähellä sijaitsevaan São Brás de Alporteliin, jossa vierailemme korkkitehtaalla. Tehtaan historia ulottuu vuoteen 1935. Kotona törmäämme korkkitammen kuoreen useimmiten silloin, kun avaamme viinipullon, mutta täällä korkkitammea käytetään paljon muuhunkin. Siitä valmistetaan kaikkea kengistä, hatuista ja pannunalusista huonekaluihin ja lattioihin. Kierroksella nykyaikaisessa tehtaassa näemme ulkopuolella kasoittain korkkitammen kuorta. Tutustumme prosessiin korkinkeruusta tuotteiden valmistukseen. Kun on kerran käynyt korkkitehtaalla, viinipullon avaamisesta tulee ihan uudenlainen elämys.

Seuraava kohteemme on alueen pääkaupunkiin Faro. Kauniin Faron kapeat mukulakivikadut luovat vaikutelman kaupungista, jota nykyaika ei ole vielä koskettanut. Kuljemme läpi keskiaikaisen kaupunginosan ja näemme Arco da Vilan, joka rakennettiin vuoden 1755 maanjäristyksen muistoksi. Näemme myös Faron kauniin katedraalin, joka seisoo kuin fyysisenä todisteena alueen pitkästä ja värikkäästä historiasta. Paikka, jolla kirkko nykyään seisoo, on vuosituhansien ajan ollut pyhä monille valloittajille: roomalaisille, maureille, visigooteille. Tänä päivänä katolinen kirkko pitää paikkaa omanaan.

Kävelemme pitkin kapeita, kiemuraisia katuja ja katselemme paikalliselämää. Emme näe vain paikallisia ihmisiä kaduilla pelaamassa noppaa, vaan myös useita haikaroita, jotka asuvat Farossa. Rua de Santo Antónion ja Rua de Vasco de Gaman kävelykatujen ulkoilmaravintolat kutsuvat maistelemaan herkullisia perinneruokia.

(Ajomatka 170 km – ajoaika yhteensä n. 2,5 h.)

Päivä 9
Kävelyretki Alvorin kauniille rannikolle.

On jälleen aika katsella luontoa vähän lähempää. Vedämme kävelykengät jalkaan ja lähdemme ulos kauniiseen luontoon. Aloitamme Alvorin kylästä, jonne on jokisuulle rakennettu isoja kävelysiltoja, joita pitkin on kätevä kulkea suojelualueella ja ihailla sen kauniita vesistöalueita sinisine laguuneineen, jotka kimaltavat auringonpaisteessa. Täällä kosteikko muodostuu neljästä pienestä joesta. Kyse on yhdestä Etelä-Portugalin tärkeimmistä kosteikoista, jossa elää laaja valikoima lintuja ja kasveja.

Kuljemme hitaasti, mutta varmasti pitkin polkuja nauttiaksemme upeista näkymistä ja säästä. Säästä ja fyysisestä kunnosta riippuen kävelyretkeä voi lyhentää tai pidentää jokaiselle sopivaksi.

Iltapäivä on varattu omille seikkailuille. Istahda vaikka kirjan kanssa nauttimaan lasillinen paikallista viiniä tai portviiniä.

Päivä 10
Rentoutumista rannikolla.

Tänään voimme nauttia ihanasta päivästä rannikolla tai osallistua aktiviteetteihin, joita matkanjohtajamme tarjoavat.

Päivä 11
Lisämaksullinen retki idylliseen Taviraan ja käynti oliivintuottajan luona.

Päivän retkikohde on kaunis Taviran kaupunki, joka sijaitsee Gilãojoen varrella. Kaupungissa on roomalaisia siltoja, renessanssikirkkoja ja historiallisia muistomerkkejä.

Lähdemme kävelylle rauhalliseen kaupunkiin ja katselemme sen kaakelikoristeisia vanhoja taloja, viehättäviä aukioita ja värikkäitä pieniä kalastusaluksia, jotka keinuvat joessa. Maurit ovat jättäneet jälkensä tämänkin kaupungin arkkitehtuuriin ja kulttuuriin. Ehkä yksi tärkeimmistä perintökalleuksista on kahvipapu, jonka tuoksu leijuu nenään Taviran monilta terasseilta. Jokirannassa on myös puistoja, joissa paikalliset miehet tapaavat ja pelaavat dominoa naisten syödessä jäätelöä ja nauttiessa kahvikupposesta.

Pienen kaupunkikävelyn jälkeen on aikaa omavalintaiselle ja -kustanteiselle lounaalle. Lounaan jälkeen ajamme Montcarapachoon, jossa vierailemme oliivitilalla ja tutustumme oliivien viljelyyn sekä oliiviöljyyn. Pääsemme tietysti myös maistamaan erityyppisiä oliiviöljyjä ennen kuin palaamme hotellille iltapäivällä.

(Ajomatka 200 km, matka-aika yhteensä n. 2,5 h.)

(Retki varataan ennen matkaa ja maksaa 45 €/henkilö. Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 20.)

Päivä 12
Rentoutumista rannikolla.

Tänään on aikaa katsella kaikkea sitä, mitä et ole vielä ehtinyt nähdä. Ehkä haluat ostaa vähän viiniä, oliiveja tai muita erikoisuuksia mukaan kotiin. Tai vain rentoutua. Päivä on varattu omille seikkailuille!

Päivä 13
Retki vesitaksilla Ferragudon kalastajakylään, paikalliselämää ja vastapyydettyä lounasta.

Aamulla suuntaamme satamaan ja vesitakseille, jotka kulkevat koko päivän joen yli. Nousemme yhteen veneistä, jotka vievät meidät nopeasti toiselle puolelle. Pienissä veneissä on yleensä tilaa viidelle henkilölle, joten jakaudumme pienempiin ryhmiin.

Ei ole mitenkään epätavallista, että hotellin tarjoilija kulkee samalla tavalla töihin ja takaisin. Valtaosa Ferragudon asukkaista työskentelee nimittäin Portimãossa.

Perillä Ferragudossa nautimme pienestä kylästä, joka sijaitsee kauniisti joen varrella. Palmurivit koristavat rantakatua. Käymme paikallisessa kirkossa ja nautimme sieltä avautuvista maisemista. Jos olemme onnekkaita, pääsemme juttusille paikallisen kalastajan kanssa ennen kuin suuntaamme ravintolaan nauttimaan tuoreita grillattuja sardiineja lounaaksi.

Kalastus on ollut kylän tärkein tulonlähde, minkä vuoksi turismin vaikutus on ollut vähäisempi kuin useimmissa Algarven alueen kylissä ja kaupungeissa.

Päivä 14
Lissabon ja nähtävyyksiä.

Aamulla kirjoittaudumme ulos hotellista ja lähdemme kohti pohjoista ja Portugalin ja merenkulkijoiden pääkaupunkia Lissabonia. Siellä meitä odottavat kiemurtelevat kadut, vihreät puistot, kauniit aukiot ja leveät bulevardit, joilla raitiovaunut kolistelevat ohi. Lissabonissa on kiinnostavia kortteleita, joissa voi nauttia viihtyisästä tunnelmasta ja katsella joitakin kaupungin monista nähtävyyksistä.

Saavumme hotelliimme Lissabonissa lounasaikaan. 

Lissabon tunnetaan yhtenä Etelä-Euroopan romanttisimmista suurkaupungeista kiitos sen kiemurtelevien pienten katujen, vihreiden puistojen, kauniiden aukioiden ja leveiden bulevardien, joilla raitiovaunut kolistelevat ohi ylös alas kaupungin monia mäkiä. Ylhäällä erään kukkulan päällä seisoo maurilainen Castelo de São Jorgen linna. Lissabonin kukkuloilta voi nähdä merelle ja saada yleiskuvan tästä kiehtovasta kaupungista. Kävelykierroksellamme kuljemme pitkin vilkkaan Alfaman kaupunginosan hurmaavia katuja kaupungin maurilaisessa osassa. Lissabonissa kävellessä ei tarvitse mennä kuin parin kadun päähän pääkadusta ja tuntee jo olevansa pikkukaupungissa. Tejojoen suulla näemme Hieronymuksen luostarin vaikuttavan kirkon ja upean Belémin tornin, jonka tehtävänä on ollut huolehtia pääkaupungin turvallisuudesta.

Päiväohjelmassa on aikaa syödä omavalintainen ja -kustanteinen lounas ennen kuin suuntaamme Lissabonin kiinnostavaan merimuseoon, joka kokoaa matkan varrella kuulemamme tarinat ylpeästä merenkulkuvaltiosta mukavasti yhteen.

Syömme yhteisen läksiäisillallisen kaupungilla ja sulattelemme kokemuksiamme Portugalista. Illallisen aikana kuuntelemme fadoa, portugalilaista kansanmusiikkia. Fadoa lauletaan kynttilänvalossa ja taustalla soi salaperäinen portugalilainen kitara. Joidenkin fadolaulujen sanoitukset vaikuttavat melankolisilta, sillä ne kertovat kielletystä tai menetetystä rakkaudesta, kun taas toiset ovat iloisia ja käsittelevät hyvää viiniä, härkätaisteluita ja mukavia hetkiä ystävien kanssa.

Päivä 15
Lissabon ja kotimatka.

Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet ja jätämme matkatavarat hotellille säilöön. Meillä on aikaa katsella Lissabonia omatoimisesti, kunnes on aika lähteä lentokentälle.

HUOM. Kuvatut retket saatetaan toteuttaa toisina matkapäivinä kuin ohjelmassa lukee ja retkien järjestys voi olla toinen. Lopulliset retkipäivät ilmoitetaan paikan päällä.

Lisämaksullinen retki idylliseen Taviraan ja käynti oliivintuottajan luona.

Päivän retkikohde on kaunis Taviran kaupunki, joka sijaitsee Gilãojoen varrella. Kaupungissa on roomalaisia siltoja, renessanssikirkkoja ja historiallisia muistomerkkejä.

Lähdemme kävelylle rauhalliseen kaupunkiin ja katselemme sen kaakelikoristeisia vanhoja taloja, viehättäviä aukioita ja värikkäitä pieniä kalastusaluksia, jotka keinuvat joessa. Maurit ovat jättäneet jälkensä tämänkin kaupungin arkkitehtuuriin ja kulttuuriin. Ehkä yksi tärkeimmistä perintökalleuksista on kahvipapu, jonka tuoksu leijuu nenään Taviran monilta terasseilta. Jokirannassa on myös puistoja, joissa paikalliset miehet tapaavat ja pelaavat dominoa naisten syödessä jäätelöä ja nauttiessa kahvikupposesta.

Pienen kaupunkikävelyn jälkeen on aikaa omavalintaiselle ja -kustanteiselle lounaalle. Lounaan jälkeen ajamme Montcarapachoon, jossa vierailemme oliivitilalla ja tutustumme oliivien viljelyyn sekä oliiviöljyyn. Pääsemme tietysti myös maistamaan erityyppisiä oliiviöljyjä ennen kuin palaamme hotellille iltapäivällä.

(Ajomatka 200 km, matka-aika yhteensä n. 2,5 h.)

(Retki varataan ennen matkaa, hinta 45 €/henkilö. Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 20.)

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
440€
Lisämaksullinen huonetyyppi

Jaettu kahden hengen huone, näkymä joelle ja parveke (rajoitettu määrä) 130€

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Lissabon – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 13 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) Hotel Jupiter Marinassa puolihoidolla (aamiainen ja illallinen)
 • Majoitus 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisessa hotellissa (perushintainen huonetyyppi) Lissabonissa
 • Läksiäisillallinen Lissabonissa
 • Torikierros ja yhteinen ruoanlaitto (lounas)
 • Retki Portimãoon (sis. Portimãon museo)
 • Retki Lagosiin (sis. Ponta de Sgares)
 • Retki taksivenellä Ferragudoon (sis. lounas)
 • Kuljetus Lissaboniin ja retki (sis. Merenkulkijoiden museoon, Museu de Marinha)
 • Muut kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • Retki Taviraan (varataan viimeistään 30 pvää ennen matkaa, hinta 45€/henkilö. Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 20.)
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä noin 8€/hlö (suositus)
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Minimiosallistujamäärä tälle matkalle on 24 henkilöä. Mikäli osallistujia on vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matkan. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Kävelyretket

Sää voi vaikuttaa kävelyretkien toteutumiseen ja reittiin. Kävelemme myös epätasaisessa  maastossa ja kosteikkoalueelle rakennetuilla kävelysilloilla/poluilla. Tahti on leppoisa, mutta reitistä voi kävellä osan ja kääntyä takaisin, jos siltä tuntuu.

Sää

Algarve on yksi Euroopan aurinkoisimmista paikoista. Esim. marraskuussa aurinkoa on tarjolla noin 186 tuntia ja maaliskuussa kokonaiset 234 tuntia. Marraskuun ja maaliskuun keskilämpötila on noin +18C astetta. Olemme Atlantin rannikolla, joten sateet ovat mahdollisia, mutta ne tulevat yleensä lyhyinä ja voimakkaina kuuroina. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan vaatekertoja, joita on helppo lisätä ylle ja vähentää sään vaihtelun mukaan.

Ateriat

Matkan hintaan sisältyy puolihoito, joka koostuu hotellin ravintolassa tarjoiltavasta aamiaisesta ja illallisesta. Illallinen on runsas buffet, josta löytyy jokaiselle jotakin. Matkan aikana aterioihin tulee kuitenkin väistämättä toistoa.

Ateriointiajat ravintolassa on porrastettu, jotta ruokailu olisi kaikille mahdollisimman miellyttävää.

Matkaohjelma

Ohjelmaan voi käytännön syistä (esim. juhlapyhät) tulla muutoksia, esim. jokin retkistä voidaan toteuttaa muuna päivänä kuin se on alkuperäisessä ohjelmassa kerrottu.

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää Portugalista: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/portugali

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja